K-report
 

Archiv diskuse Autobusy a trolejbusy SOR do 18. 02. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Autobusy a trolejbusy » Autobusy a trolejbusy SOR » Archiv diskuse Autobusy a trolejbusy SOR do 18. 02. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6951
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 15. února 2011 - 16:50:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tbvdd: Kdyby si tohle dovolil Irisbus, tak by kritka cele Vysoke Myto ukamenovala.

Jen aby to nedopadlo tak, jakože "hrb nevadí, je to přece KAROSA" ...
Web o veřejné dopravě - aktualizace fotogalerie - celkem 1210 fotografií
AGORAFOBIE. Agora = autobus, fobie = strach, obava z něčeho. Agorafobie je tedy nemoc, při které se lidé bojí jezdit Agorou, potažmo CityBusem.
Martan2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 123
Registrován: 11-2010

Odesláno Úterý, 15. února 2011 - 20:42:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hrb je hnusnej, ale uvědom si, že kupuješ to nejlevnější v kategorii. Za lepší konstrukci je třeba si připlatit. Pro většinu dopravců je lepší koupit víc "nehezkých" busů, než míň citelisů. Ostatně sám SOR nabízí různé výrobky v různých cenových kategoriích. Tyhle "hrbáče" jsou asi fakt to nejlevnější co je.
Maranatha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 141
Registrován: 1-2010

Odesláno Úterý, 15. února 2011 - 21:23:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

SOR je obyčajná skorumpovaná sračka! Jeho šťastie spočíva v tom, že ho podporujú domáci dopravcovia, t.j. mu zabezpečujú zakázky (o vzťahoch dopravcov v ČR s mafiou J&T prehľad nemám, takže nevyjadrujem sa) a na Slovensku to je tak, že jediný cenový konkurent - Solaris - bol odstavený špinavým spôsobom keď si do neho utrel svoju hubu predseda predstavenstva DPB,a.s. - Braňo Záhradník, na čo majú dopravcovia fantastický argumento odpísať Solaris z každej súťaže. Solaris ako jediný dokázal ponukou ceny dokonca aj v tendri na 100 kĺbových autobusov podliezť SOR, ibaže nemyslel na jedno a to na to, aby ponúkol aj doplnkovú výbavu lacnejšie - t.j. klímu! My sme sa zmohli na klímu iba v 20 SORkách a aj to tá klíme je tak sproste spravená, že priamo fúka na cestujúcich studený vzduch a dobre viete čo sa stane so svalom človeka keď ho poriadne prefúka taký prúd vzduchu. Suma sumárum, SOR je obyčajná podvodnícka značka a som zvedavý ako sa vysporiada J&T s konkurenciou v podobe Tedomu.
"No price is too high to pay for the privilege of owning yourself!"
Axer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2942
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 15. února 2011 - 21:28:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

21272: no jistě Vysokomýtský hrb není to samé co Libchavský hrb a naopak
Fandíme Agrolipce...
2T7 4651, 6T8 7601(ex. 2T7 4653),2T9 2597 a 3T4 8850 best of VTM
Tbvdd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 11-2009
Odesláno Úterý, 15. února 2011 - 21:36:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Axer a 21272: Jsem rád, že mi rozumíte.

Martan2: Jasně, to já beru.
Lc937gt11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 617
Registrován: 1-2009

Odesláno Úterý, 15. února 2011 - 21:38:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hrb nehrb,světe div se,myslím,že takto již byli řešeny městské autobusy Scania před 20 lety takže žádnej světabol v Libchavách nespáchali.
Podobně již čtyřdvéřové autobusy jezdili běžně v italských městech před dávno lety.

Ad Maranatha: pokud máte takovéto silné podezření doporučuji místo stěžování si na diskuzním foru využití nejblížší stanice Polície k podání trestního oznámení. O výsledku pak zde prosím informujte.
Věřte,že justice v ČR je v dnešní době nakloněna honbě za hledáním "kamarádšoftů a kapříkování" z dob vlády minulé.(nemyslím tím komouše)
nutno ještě objektivně upozornit,že v ČR již také proběhlo několik soudních řízení,kde obviněný vysoudil nakonec odškodné za falešné obvinění

Závěrem dodám,než budu nařčen z čehokoli,tak za nejlepší nízkopodlažní a LE autobus považuji členy rodu Citaro z klanu Mercedes Benz

(Příspěvek byl editován uživatelem lc937gt11.)
Venca21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 214
Registrován: 6-2010

Odesláno Středa, 16. února 2011 - 01:14:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lc937gt11: Za ty Citara
No jo, na SORy tu kdekdo plive, na Citelisy taky, Solarisy taky mají spousty odpůrců, ale i skalních příznivců. Tedomy se, jak jsem vypozoroval, docela drží, co se přízně týče a MB Citara dle mě vychází jako vítězové (jsou i mými favority, ale jen pro to, že je máme v Písku, jinak těm technickým věcem, co se tu řeší, moc nerozumím, takže žádné jiné vozy apriory neodsuzuju). A přesto tu Citara (Mercedesy vůbec) nemají své vlákno. Přestože jich v ČR jezdí poměrně dost, narozdíl třeba od Tedomů, kterých při vší úctě k nim, je u nás pět a půl a své vlákno mají.
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 639
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 16. února 2011 - 07:41:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Maranatha: SORka ti přejela babičku nebo je to jen nějaký mindrák?
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 671
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 16. února 2011 - 08:49:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Marantha: Koukám kinderšotomafie tu zase řádí, chtělo by to strčit nohy do studené vody a z hluboka dýchat Přestaňte tu furt dokola infantilně slepičit to, co jste si přečetl kdesi v ulhaném tisku, to by se pak nesmělo kupovat nic od nikoho, tyhle tisíckát omílané šotožvásty tu nikoho nezajímají... Až budete řídit nějaký dopravní podnik, kupujte si co chcete (třeba vám někdo namaže), do té doby alespoň tady mlčte a šoupejte nohama, stejně to nevyřešíte.

Mě se malé pražské krátké hrbáče (ať už v barvách Violy, DPP nebo About me) celkem líbí, vypadají mnohem líp, než jejich dlouzí hrbatí sourozenci. Tuhle jsem se jedním svezl a je to celkem pohodlné vozítko, přišlo mi to subjektivně pohodlnější, než NB12 i Citelis...
Maranatha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 142
Registrován: 1-2010

Odesláno Středa, 16. února 2011 - 08:49:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lc937gt11 : V ČR by som asi ťažko si mohol sťažovať keďže neviem aké vzťahy sú v ČR medzi dopravcami a SORom (J&T). Kontaktoval som už príslušné orgány na Slovensku (nie políciu, nakoľko vec treba preveriť) a odpovede sa mi dostalo iba formálnej, takže asi tak...

Robert_08022 : Nie, nikoho mi neprešiel ale jeho "autobusy" sprznili už viac než polovicu vozového parku v Bratislave a nie preto, že by SOR zaujal kvalitou, alebo úsporou ale nízkou cenou! Na to čo SOR ponúka, ako je interiér lacno a priam amatérsky vyhotovený si myslím, že je SOR stále predražený! Dovolím si povedať, že zatiaľ čo niekoľko cestujúcich má orgazmus z nových SORiek a dopravcovia (však čoby nie keď dostali od J&T do vačku dačo...) + šotouši, tak autobusy s takýmto vyhotovením na západe uchvátili ľudí tak pred 15-18 rokmi (Renault Citybus), takže sme zas 15-20 rokov pozadu za západom v doprave a ešte sa jak blbci tešíme.

P.S.: Ešte by som konečne poprosil niekoho o vysvetlenie, že čo bránilo zhotoviteľom karosérie v SOR riešiť zvýšenie rámu inak ako tým sprostým schodom na ľavej strane a to hneď 2x! Vyzerá to tak sproste a amatérsky, že to snáď ani nie je možné. U Tedomu bolo takéto vyvýšenie riešené šikmou čiernou časťou skla a pôsobí to elegantne. Vidno,že SOR sa nestrachuje o to či bude môcť konkurovať na ČR a SR trhu, mafia a podliezanie cenou to istí!
"No price is too high to pay for the privilege of owning yourself!"
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 640
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 16. února 2011 - 09:03:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A to je problém SORu? Když to nevadí těm, co rozhodovali o výsledcích výberového řízeník, proč by SOR dělal něco jinak? Vždyť s tím, co u vás nabízí, vyhrál. A klimu nabízel, že jste si ji objednali jen do pár vozů, je také váš problém. Nadávej především lidem, kteří mají tendr na svědomí, a ne těm, kteří se do něj přihlásili, vyhráli a teď dodávají to, co si u nich někdo objednal.
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Maranatha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 1-2010

Odesláno Středa, 16. února 2011 - 09:21:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Robert 08022 : Tu nejde o SOR iba! Jak to mám napísať v akom jazyku teda aby to bolo pochopené?! Ide o to, že keby za SORom nestála finančná skupina, tak by nemal všade nastrkané tie svoje paródie na autobus. Kriticky sa teba ale aj ostatných chcem opýtať, že keby nestála za SORom finančná skupina J&T (ktorá podvádza nielen v autobusovom priemysle ale aj staviteľstve) myslíte, že by SOR predával hneď neodskúšané trolejbusy do Banskej Bystrice či Prešova? Zdá sa Vám toto úplne normálne? Vy by ste si kúpili nejaký prototyp neodskúšaný? Tiež si myslíte, že keby nezaštrngalo J&T peniažkami v kase, že by SOR dostal zakázku od Prahy a Bratislavy? Ďalej otázka : Prečo sa tak finančníci angažujú v tejto značke? Podľa mňa ešte aj tie ceny ktoré pýtajú za svoje autobusy sú premrštené, lebo takýto finančníci by do niečoho čo by nesypalo peniažky nešli nikdy! A ďalšia vec je, že vrcholne neznášam SOR preto lebo sa tu skrz neho rozmáha J&T a za chvíľu tu bude monopol mať v doprave to je to čo mi vadí najviac! Lebo keby sa robilo všetko čistou súťažou, tak by to vyzeralo inak ale nie takýto skorumpovaný bordel!
"No price is too high to pay for the privilege of owning yourself!"
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 643
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 16. února 2011 - 09:30:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A odzkušoval by jej kdo? Ferda s Broukem Pytlíkem? A kde? V mraveništi? Někdo musí být první, aby to odzkoušel v reálných podmínkách. Lze předpokládat, že cena takových vozů je v porovnání s konkurencí nižší, smlouva pro odběratele výhodná i co se odstraňování problémů na náklady výrobce týče, tak proč do toho nejít? Ano, já bych do toho za uvedených podmínek šel. SOR navíc skutečně snaží problémy odstraňovat, takže to dopravce nestojí ani euro navíc. A je logické, že pokud jakožto majitel mám nějaké obchodní zájmy v určitém státě, tak se budu snažit prosadit tam i své zájmy další, proto přece skupina J&T SOR kupovala. Máš pravdu, že pokud by za ním nestála, ty vozy by u vás nebyly. Ale stejně tak, kdyby za "Karosou" nestálo Iveco (Irisbus), tak se s těmi vozy nesetkáš. Když nemáš kapitál, nemáš peníze na vývoj, nemáš zakázky, končíš... Zatím jsem o korupci v souvislosti s dodávkami vozů pro tebou zmiňovaná města četl jen od tebe. Takže doporučuju podat trestní oznámení, když na to nikdo jiný ještě nekápnul. Třeba ti to vyjde.

(Příspěvek byl editován uživatelem robert_08022.)
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8415
Registrován: 3-2005

Odesláno Středa, 16. února 2011 - 09:33:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"lebo takýto finančníci by do niečoho čo by nesypalo peniažky nešli nikdy! " - ale to je ta podstata podnikání, když by nevěřili, že jim SOR vydělá, tak by ho nikdy nekoupili.
SOR má dobře zmapovaný svůj trh, zná situaci na něm a počet prodaných vozidel dokazujue, že to dělá dobře. Jeho nejmenovaný soused trh střední Evropy (i náš) trochu podcenil a už bylo odejito, resp. přemístěno i pár lidí na rozhodovacích místech.
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 672
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 16. února 2011 - 11:00:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Marantha: Sbírka nepodložených demagogických žvástů, nic jiného. jak píší kolegové - když něco kupuju, tak proto, aby mi to vydělávalo. SOR chytře využil situace na českém trhu, Irisbus si byl podle mě až příliš "jistý v kramflecích" a taky na to dojel ve spoustě VŘ. Zda je to dobře nebo špatně nelze soudit teď, ale až s odstupem několika let, když se SORy osvědčí nebo neosvědčí. Teď je to pouhopouhé dohadování... Dnes není doba nejlepších řešení, ale nejlevnějších, k tomu nás tlačí jak EU, tak navždy bezzubá snaha vymýtit korupci.
Maranatha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146
Registrován: 1-2010

Odesláno Středa, 16. února 2011 - 11:12:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Robert 08022 : Zas zachádzaš do extrému. Je to nutné? Premýšľaj trochu! Tak nekúpim asi taký veľký počet na testovanie,že?! Keď neviem aké to je, čo to bude, tak 2kusy a tie budem testovať a nie riskovať, že pre nejaké poruchy a nedostatky mi bude stáť celá flotila trolejbusov a nebudem mať čo vypraviť! Vieš, ono je to nielen o židáčení na nákladoch a kúpnej cene, ale aj o zdpovedenosti voči cestujúcim a ochote poskytnúť im opäť niečo lepšie ako mali doteraz. SOR je chatrný posun vpred, pričom vozidlo s podobným komfortom tu už bolo a nevyrába sa!

Magiq : Nemám nič proti tomu, keby SOR vyhral čistou cestou, súťaž jak súťaž. Ale aby ťažil iba zo skorumpovanosti týchto dvoch krajín kde stále ešte vládnu socialistické "bratříčkařské" praktiky
, tak s takým profilom môžu ísť veď vieš kam. Vtedy uznám kvalít SORu až v rovnocennej súťaži pri prísnom posudzovaní všetkých parametrov dokáže poraziť vozidlá iného výrobcu (čo sa v ČR alebo SR nestan) čistou hrou a pokiaľ možno najlepšie aby to bolo v Rakúsku alebo Nemecku. Ten výrobca kde došlo k personálnym zmenám bo Irisbus?

Hynek : Lenže sa ti ľahko môže vypomstiť to, že ak dnes dnes napr. nakúpiš za lacný peniaz 20 trolejbusov tak na opravách a prestojoch počas opráv prerobíť také prachy, že sa ti viac oplatí kúpiť osvedčenú značku. Trolejbusy Solaris v ČR sklamali či čo?
"No price is too high to pay for the privilege of owning yourself!"
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 646
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 16. února 2011 - 11:16:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oni si to pořídili na testování? To jsem nevěděl, to se pak omlouvám. Já jsem myslel, že to koupili, aby vozili lidi a vydělávali...
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8420
Registrován: 3-2005

Odesláno Středa, 16. února 2011 - 11:19:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, Irisbus. Tady to bylo podáno trochu diplomatičtěji, ale například v polském odborném tisku to bylo napsáno natvrdo.

Jinak jsem se teď díval na hrubou statistiku prostojů jednotlivých vozů (na CNG) a on ten SOR nijak nevybočuje. Nakonec už v naší oblasti jezdí přes 7 let.
123
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 321
Registrován: 6-2010
Odesláno Středa, 16. února 2011 - 11:32:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Maranatha: SOR v Čechách porazil Irisbus tím, že se narozdíl od nich nechoval k zákazníkům arogantně a vyslyšel každou připomínku. Už jen způsob, jakým vyřizuje reklamace o něčem svěčí. Irisbus měl také velké problémy (i když se jednalo o drobnější závady, než praskání rámů) ale u něj vždycky trvalo dlouho, než se rozhoupal k řešení a nápravě. Na vlastní uši jsem slyšel jednoho čelního představitele Iveca, jak konstatoval, že je v kvalitě předběhl už i SOR.

A k té údajné zkorumpovanosti SORu: hádej, jak se Mercedesu povedlo prosadit se v Čechách? Jistou mamutí zakázkou pro nejmenovanou společnost, kdy nečistým jednáním porazil Karosu, aby pak dodal pojízdné rachtající vraky, ve kterých se nesmělo telefonovat, aby dojely do cíle.
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1722
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 16. února 2011 - 11:35:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...pojízdné rachtající vraky, ve kterých se nesmělo telefonovat, aby dojely do cíle
Nechci rejpat, ale docela přesně se pamatuji na dobu, kdy v pardubických Citybusech visely cedulky o zákazu používání mobilních telefonů, plus na K-rep tehdy koloval mail přímo z Karosy, kdy bylo jasně napsáno, že používání mobilních telefonů může narušit některé funkce vozidla, a proto je je používání mobilů zakázáno. Tudíž tohle zdaleka nebyl problém jen jednoho výrobce a jednoho typu vozidel.
Čímž ale nechci rozporovat další poznámky k medvědům...

(Příspěvek byl editován uživatelem Trolleybus.)
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Jva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2343
Registrován: 6-2002

Odesláno Středa, 16. února 2011 - 11:37:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Maranatha: Už přestaň s kydy o korupci. Pokud máš důkazy, podej trestní oznámení. Pokud ne, mlč! Ono by si to taky mohl přečíst někdo s nařčených firem a zažalovat Tebe. A zatímco u Tebou podaného trestního oznámení by důkazy sháněla policie, v pozici žalovaného by sis je musel sehnat sám, což je o dost těžší (a JPP se nepočítá). /že naprosto čistá VŘ jsou bílou vránou je věc jiná, ale to není věc politiků, nýbrž celkově zdevastované morálky/
Nevím sice přesný časový sled VŘ, ale myslím, že bratislavské bylo později než pražské, tudíž šly použít reference "600 těchto vozů pro Prahu", tím se s NP vozy nemůže pochlubit ani Irisbus.

Solaris: jasně si vybavuji tytéž kecy, když na Slovensko přišly Solarisy (možná by je admini někdy vyhrabali a pobavili nás) i remcání nad Tedomy.
Cynik - tak říká optimista realistovi...
neregistrovaný
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.48.247
Odesláno Středa, 16. února 2011 - 11:49:30    Odkaz na tento příspěvek  

ad Maranatha:
Chtěl bych se zeptat,zda-li máte v rukách nějaký jasný důkaz toho,že u vás SOR podváděl při výběrovém řízení. Pokud ano,tak ho předložte,nejen zde,ale i orgánům činným v trestním řízení. Jde-li o spekulaci,tak být Vámi bych se do dalších komentářů raději nepouštěl. Mít nějakou domněnku a důkazy pro svá tvrzení jsou dvě rozdílné věci. Výběrové řízení na nákup nových vozidel se povětšinou řídí nejen státem danou legislativou,ale i rukou trhu a pokud někdo chce prosadit svoje výrobky na trhu,tak má několik možností,jak uspět,SOR zvolil cenu za kterou autobus vyrobí a prodá,pak je už na zadavateli,jak si rozhodne. Je přeci naprosto logické,že si koupím autobus,který mě vyjde levněji a udělá mi stejnou službu stejně,jako drahý výrobek a navíc jich mohu pořídit víc a tím omladit vozový park. A právě o omlazení vozového parku jde dopravcům především,jelikož to s sebou nese nižší náklady na provoz a s tím spojenou ekonomiku podniku. Nenadávejte na SOR oni nemůžou za to,že jsou úspěšní ve výběrovém řízení,zajistěte,aby kritéria v nich udaná tedy tato firma nemohla splnit a pokud přesto zvítězí,tak kritizujte. A naprosto z lidského pohledu ty autobusy zase tak špatné nejsou,všechno má své mouchy a jedině tím,že to budu provozovat je vychytám a tím i výrobce zlepší svoji kvalitu a další vozy už budou bezproblémů. Ještě bych Vám rád řekl,že sám řídím Citelis 12M vyrobený v Itálii a žádná sláva Vážený pane,to kolikrát raději starou Karosu. Tak dejte SORu šanci je to mladá zdravá firma,která má dobrý poteniál k tomu,aby Vám dokázala,že jejich výhra a úspěch u dopravců si zasloužila.
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1724
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 16. února 2011 - 12:03:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jva: jasně si vybavuji tytéž kecy, když na Slovensko přišly Solarisy
Přesně tohle už tady někdo psal. Opakuje se stejná situace jako před lety - když se objevily Solarisy, strhl se v nejedné diskuzi neskutečný flame, kde se pobili přiznivci a odpůrci Solarisu. Přičemž odpůrci bohužel jaksi neměli v ruce nic kromě argumentů "je to nevyzkoušený", "proboha, vždyť je to z polska" a "je to z fabriky, kterou neoplan zabalil kvůli příšerný kvalitě práce".
Dneska je to to samé, jen se melou přiznivci a odpůrci SORu. Argumenty se sice změnily, ale jsou stejně iracionální.

Připojuji se k výzvě z předcházejících příspěvků: pokud někdo má důkazy o korupci, tak je předejte policii nebo, pokud se v tom nemáte zájem angažovat, je veřejně publikujte, ony už si cestu do médií a k policii najdou. Pokud žádné důkazy nemáte, tak se jděte bodnout.
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Lc937gt11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 620
Registrován: 1-2009

Odesláno Středa, 16. února 2011 - 12:47:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Maranatha: pokud si Vaše domněnky ověřujete jinou cestou,pak asi taky nemáte zrovna daleko k mafiánským praktikám

pokud máte důkazy obraťte se na orgány činné v trestním řízení...

pokud ne,jděte se fakt bodnout
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6453
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 16. února 2011 - 12:56:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fando, to chce klid, otevři si lahváče a bav se, jako teď já...
A co na to počítač? Že mlčí?!?
Pershink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 467
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 16. února 2011 - 13:16:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jva:

no nevím nevím reference na busy, které jsou z dost velké většiny ve smlouvě a když jejich odběratel platí dost rozkolísaně a stejně potom odebere méně. Jejich provoz taky rozhodně není bez potíží . Navíc jsem slyšel povídačku (agentura JPP), že s tou nízkou cenou sorek už to není zdaleka tak žhavé...
W12
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 2-2010
Odesláno Středa, 16. února 2011 - 16:30:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

maranatha...myslím že ti Sor přejel i dědečka ne??
Maranatha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 1-2010

Odesláno Středa, 16. února 2011 - 18:44:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jva : Referovať v čase vypísania zakázky pre Bratislavu na 620 kusov pre Prahu je sprostosť lebo tých 620 kusov pre Prahu je ešte stále iba na papieri = 620 ks SORiek v Prahe nejazdí! Referencie na prevádzku nejakého autobusu, resp. jeho úspešnú prevádzku si predstavujem takto : prevádzka vozidla aspoň 1,5 roka bez vážnejších závad, konštruktívny prístup výrobcu k riešeniu problémov (toto musím fakt uznať, že SOR narozdiel od Irisbusu pristupuje oveľa ústretovejšie a aj pohotovejšie k zákazníkom) a skutočne odpredaný daný počet vozidiel a nič typu "600ks pre Prahu na papieri". Čiste teoreticky si zoberme, že by sa v Prahe nasrali a po problémoch so SORkami by odobrali dokopy iba 100ks (18 aj 12m dokopy) a vysrali sa na zvyšok. Potom by sa ešte dakto odvolával, že Praha im podpísala na 620ks a to, že to bolo iba na papieri by bolo ok? Takýmto systémom keď sa bude všade rozmáhať SOR a bude väčšinu vozového parku tvoriť táto značka, tak sa ani dopravcovia nebudú unúvať aby mali inú značku vo svojom vozovom parku podľa mňa, čo by ma ale fakt vytočilo, lebo za neuveriteľne dobu si kopa dopravcov nevedela minimalizovať počet značiek autobusov a zrazu dojde SOR a už to ide...

Čo sa týka Solarisu, tak tie 15m CNG boli obdobným prípadom ako je SOR. DPB naletel opäť na najnižšiu cenu, oči sa im zaleskli a kupovali. Samozrejme odfláknutá zmluva a pod., následovne sa bývalý pracovník STV, neskôr predseda predstavenstva DPB,a.s. ujal reči a utrel si svoju nevymáchanú hubu do Solarisu, až takým spôsobom, že poškodzoval meno firmy. Podľa mňa sa DPB,a.s. nejak detailne ani nezaoberal ponukami od Solarisu,ktoré dal do tendra nakoľko tu je Solaris persona "non-grata" a to neprávom.

Ešte by som ale rád dostal odpoveď na otázku, že prečo SOR neskúsi preraziť aj v Nemecku, či Rakúsku alebo Taliansku napríklad?

Pershink : ako to myslíš s tou cenou? Že už SOR nevie tak ľahko podliezť konkurenciu či čo?
"No price is too high to pay for the privilege of owning yourself!"
Lc937gt11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 623
Registrován: 1-2009

Odesláno Středa, 16. února 2011 - 18:50:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad W12: nevylučuje se...a myslím,že "rodinná genocída" začla ještě dřív,jenže tenkrát to bylo ještě Drehpflug aus Eichkatze bruder,C.K.landwirtschaft machine fabrik,Lichwe otázkou zůstává jakou roli v tom sehrála dovozní firma:István Anyajégy,Mechanikai utca,Poszony

(Příspěvek byl editován uživatelem lc937gt11.)
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8421
Registrován: 3-2005

Odesláno Středa, 16. února 2011 - 19:15:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Ešte by som ale rád dostal odpoveď na otázku, že prečo SOR neskúsi preraziť aj v Nemecku, či Rakúsku alebo Taliansku napríklad?" - protože není naivní a má přehled o tamních trzích. Chce prodávat a vydělávat. Oni dobře ví, co mají za výrobek a jaké trhy jsou pro ně perspektivní.
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 674
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 16. února 2011 - 21:41:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Marantha: Radši už mlčte, nebo na vás opravdu někdo podá trestní oznámení. Vystopovat váše jméno podle IP adresy dnes zvládne každý šikovnější hacker, takže i rádobyanonymita vám bude k ničemu Kam ten svět spěje
123
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 322
Registrován: 6-2010
Odesláno Středa, 16. února 2011 - 23:10:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"prečo SOR neskúsi preraziť aj v Nemecku, či Rakúsku alebo Taliansku napríklad?" - Proč se mnohem silnější Irisbus, který má v Německu i Rakousku zázemí v podobě servisů Iveco taky neprosadil (těch pár ks autobusů nestojí za řeč)? A v Itálii prodává hlavně díky tomu, že je to domácí výrobce.
neregistrovaný
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.48.247
Odesláno Středa, 16. února 2011 - 23:17:23    Odkaz na tento příspěvek  

ad Marantha:
Pokud máte v Bratislavě nějakou linku,která vede kolem psychiatrie,tak nasedněte do SORu,který Vás tam s radostí odveze a nechte se prohlídnout,jinak zachvilku skončíte v lochu za ty kecy tady.
Tootti
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3118
Registrován: 1-2007

Odesláno Středa, 16. února 2011 - 23:30:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


SORka NB12 z roku 2008 našla už svoj domov
http://www.thebus.org/
Zbynďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 802
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 16. února 2011 - 23:50:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Že bych jí odněkud znal?

WEB O MHD V ÚSTÍ NAD LABEM
ICQ: 221-908-090
Škoda Electric a.s. - důvod, proč jít pěšky

Odkaz na moje fotoalba © Odkaz na můj YouTube kanál
Tootti
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3119
Registrován: 1-2007

Odesláno Čtvrtek, 17. února 2011 - 00:06:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zbynďa: správne, to je taká tá potulná testovačka 2x bola v Nitre na skusy a na tretí krát jej to vyšlo a ostala tam.
http://www.thebus.org/
Bubakb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 150
Registrován: 3-2009

Odesláno Čtvrtek, 17. února 2011 - 00:46:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nuž Nitra zbiera roztrúsené NB12. Celkom peknú chronológiu má aj tu poľský phototrans

///edit: Len dajak hnevajú linky, tu je niečo http://www.phototrans.eu/14,335821,0,SOR_NB12_3E7_9653.html

(Příspěvek byl editován uživatelem BubakB.)
Hhoonnzzaa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 317
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 17. února 2011 - 10:55:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

U této bílé SORky, která se teď často vyskytuje na 165 (možná je to jiná, ale je taky bílá), jsem si všiml, že splňuje jen Euro 4, ne jako ostatní Euro 5
W12
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 123
Registrován: 2-2010
Odesláno Čtvrtek, 17. února 2011 - 11:07:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

123........ možná ti ještě stále nedošla tržní síla tady a na zapad od nás......
Maranatha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 148
Registrován: 1-2010

Odesláno Čtvrtek, 17. února 2011 - 13:46:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S "potešením" konštatujem, že opäť platí prezumpcia neviny iba na totálnych grázlov z finančných skupín a skorumpovaných bastardov čo sa nimi nechajú uplácať a s nimi pečú za jedno, ale na nejakého obyčajného občana si justícia bude trúfať. Tak nech sa to tu celé utopí v týchto socialisticko-protečkných sračkách ale potom si nesťažujte a držte huby, korupciu ste chceli tak u máte!
"No price is too high to pay for the privilege of owning yourself!"
Lc937gt11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 624
Registrován: 1-2009

Odesláno Čtvrtek, 17. února 2011 - 14:22:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Maranatha: hergot chlape,co s Váma a těma kecma....
už mne napadá jen:
A, blbě plkáte a žádné důkazy nemáte
B, jste línej dojít podat trestní oznámení na nejbližší úřadovnu polície
C, jste nasranej,protože jste měl slíbeno "všimné" od Solarisu

v tom případě Vám doporučím požití slabších sedativ a vyčkání příjezdu jiného vozu než je Sor na zastávce
Jas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 701
Registrován: 9-2004

Odesláno Čtvrtek, 17. února 2011 - 14:24:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martha: Vy jste obchodník? Kritizujete tu "zasvěceně" praktiky, které by jste měl prezentovat jinde, třeba v tisku. Tedy pokud máte důkazy (a když ono to jde i bez důkazů, když se nebude jmenovat). Navíc mám neustále pocit, že vám SOR leží v žaludku nikoli z důvodu podvodů, ale z důvodu toho, že jste si tím nevydělal vy. Nejste náhodou zástupce Karosy, nebo jiného výrobce autobusů?
Trolejbusy vpřed dobýváme svět.
Maranatha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 149
Registrován: 1-2010

Odesláno Čtvrtek, 17. února 2011 - 15:53:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To bude asi pre Vás šok ale nerobím zlatokopa pre žiadnu firmu! A vysvetlím teda prečo mi leží SOR v žalúdku postupne :
1.DPB,a.s. vypísal tender na 240 kĺbových autobusov,do súťaže sa prihlásil iba Irisbus a Mercedes, kde bola referencia na predaný počet kĺbových autobusov, ktorú SOR nespĺňal.
2.Súťaž vyhral Irisbus s tým, že Mercedes výsledok súťaže napadol a aj uspel takže celý tender bol zmarený!
3. Krátko na to sa testoval v Bratislave Mercedes Benz Capacity (predražená vyčačkaná šotohračka za takmer 18 000 000 SKK) a krátko na to sa nechal Branislav Záhradník predseda predstavenstva v médiách počuť, že urobí všetko preto aby takéto autobusy boli vysúťažené.
4. Do pár mesiacov bol na svete tender na 40ks nadrozmerných kĺbových autobusov kam sa prihlásil iba Mercedes s autobusom Capacity (tender šitý na mieru pre jediného výrobcu), ten istý Mercedes, ktorý napadol súťaž a ako odmenou za to mu DPB prihral tender.
5. DPB neskôr vypísal 100ks tender na klbáky kde už ale boli podmienky zázračne iné a vyhral SOR.

Celé toto pôsobí tak, že DPB odflákol tender na 240ks klbákov (za všimné od J&T) a tiež "odškodnením" Mercedesu prihraním mu vopred dohodnutej zakázky o ktorej sa Záhradník prekecol. Ten tender na 240 klbákov bol vypísaný iba preto aby akože naoko bola nejaká súťaž, kde nevyhral SOR a amatéri to celé zhltli. Za primátora Ďurkovského si prihralo nemálo kšeftov finančníkom z J&T, ktorých prsty figurujú aj v kauze PKO, či iných arogantných postupoch ich developerskej činnosti v Bratislave! Ďalší podraz menom "SOR" sa konal v 2005 keby z ničoho nič DPB namiesto kúpy 6 trolejbusov značky Irisbus 25Tr pre zabezpečenie výpravy na trať v kopcovitom teréne sídliska Dlhé diely, zakúpil 18 kusov autobusov značky SOR 9.5 BN, výsledkom je to, že dnes síce máme prehnaný počet autobusov tejto dĺžkovej kategórie (spolu B 9.5 a BN 9.5 robia 50 kusov) ale už viac než rok máme závažné problémy zabezpečiť výpravu na trolejbusovú linku 33 a neraz sa stáva, že do výpravy idú iba tri vozidlá zo 6! Tým pádom investícia do stavby trolejbusovej trate na Dlhé diely vychádza na zmar, lebo nemá po nej čo jazdiť, keďže je trať separé od zvyšku trolejbusovej siete a vozidlá 15TrM tam nemajú ako dojsť.

Ďalšia vec aby som pripomenul : Do Bratislavských novín som písal článok kde som otvorene kritizoval postup DPB pri nakupovaní vozidiel a protekcií značky SOR. Vtedy som tam otvorene už 2 roky pred dodávkou prvých SORiek napísal, že DPB tender kĺbové autobusy buď odflákne alebo prihrá značke SOR! A stalo sa jedno aj druhé!!! Na to sa drzo a arogantne spuchnutý (ešte vtedy predseda DPB,a.s.) Róbert Kadnár ohrádzal, že súťaže sú robené transparentne a poctivo, a že nevie odkiaľ toto mám. Teda je drzé mne tvrdiť, že mám ísť na psychiatriu, ak nevidíte ani po tomto všetkom, že pre SOR dopravný podnik v súčinnosti so skorumpovaným magistrátom ojebáva cestujúcich, tak sa zamyslite nad sebou vy. A dovolím si Vám položiť otázku ešte : Ako podľa Vás bude vyzerať po čase prístup SOR k zákazníkom keď takto ľahko "dobil" ich vozové parky a bude mať monopol?! Chcete mi nahovoriť, že snáď inak ako napr. taký Irisbus?

Ja Vás nejdem posielať do psychiatrie ani Vám nadávať, chcem sa o tom konštruktívne baviť a donútiť Vás zamyslieť sa nad tým aké praktiky vlastne fungujú okolo značky SOR a konkrétne ako pre SOR odfušoval DPB veľký tender a tiež ako peniaze určené na trolejbusy DPB spreneveril na SORky, ktoré nebolo vôbec treba.
"No price is too high to pay for the privilege of owning yourself!"
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 675
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 17. února 2011 - 16:23:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Marantha: A já vám po x-té zopakuji, že máte jít brečet na slovensků Políciu a nespamovat tady diskusní vlákno...
Lc937gt11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 625
Registrován: 1-2009

Odesláno Čtvrtek, 17. února 2011 - 16:35:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já si na tu psychiatrii klidně dojdu,ale spíše asi budu muset po Vašich příspěvcích.

Vám to ovšem taky doporučím,protože opravdu nevím co je nepochopitelné na doporučení: OBRAŤTE SE NA ORGÁNY ČINNÉ V TRESTNÍM ŘÍZENÍ
zvláště pokud máte důkazy pro svá tvrzení,která zde uvádíte.

Nechci mluvit za ostatní spoludiskutující v této diskuzi,ale opravdu zde nehodlám vytvářet smyšlenky a domněnky jakým způsobem obchoduje Sor a co bude s továrnou Sor za pár let.Zatím mám jako cestující dojem,že továrna pracuje na vylepšování svých výrobků o čemž mne přesvědčují autobusy,kterými jako běžný kaštan jezdím.

Možná se s Vaší snad už schizofrenií na tajné zákulisní podvody při nákupu autobusů Sor obraťte na tu psychiatrii co nejdříve,než Vás někdo ze zde diskutující a čtoucích,kteří mají ve své kompetenci objednávání autobusů pro různé dopravní firmy odešle na chirurgii poté co se bude oprávněně cítit dotčen Vašimi výpady.
A dojděte si tam prosím dřív,než začnou v Blavě jezdit i trolejbusy Sor, protože potom by už Vaše cesta mohla vést třeba taky jen na hřbitov,potom co by Vás klepla "pepka" ze vzteku co že to dojelo za trolejbus!

Já bych Vás odkázal s Vaší diskuzí do určitých částí lidského těla,tak jako to udělali přispěvovatelé ve slovenské diskuzi.
Lc937gt11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 626
Registrován: 1-2009

Odesláno Čtvrtek, 17. února 2011 - 16:49:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a jelikož jsem někdy dobrák zkusím to vysvětlit i jinak:...
Vážený užívateľ, pokiaľ máte podozrenie alebo dôkazy pre svoje tvrdenia, obráťte sa na políciu alebo orgány činné v trestnom konaní a neobťažujte tu v tejto diskusii.

za odbornou pomoc s touto větou neskonale děkuji slovenskému kolegovi
Dprm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 133
Registrován: 7-2010

Odesláno Čtvrtek, 17. února 2011 - 17:03:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Maranatha : buď rád,že tam máte vůbec nové kloubové autobusy.Tady v Brně je to s kloubáky mnohem horší,tady jsme rádi ,za ty vraky(některým našim kloubovým kocábkám se jinak říct nedá) co nám tu jezdí.Sorry,za to ,že to píšu sem,ale nemůžu si to už odpustit.
ADPS -moje virtuální DP
123
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 324
Registrován: 6-2010
Odesláno Čtvrtek, 17. února 2011 - 17:09:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro ty, co nesledují vlákno Karosa Ares, Arway atd., objevily se tam fotky zabijáka hrbáčů
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6460
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 17. února 2011 - 17:15:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

zabiják hrbáčů to teprva bude, až bude welboudům konkurovat spolehlivostí a hlavně provozníma nákladama a cenou.
A co na to počítač? Že mlčí?!?
Tbvdd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 11-2009
Odesláno Čtvrtek, 17. února 2011 - 17:39:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

123: Zabiják hrbáčů, to je drsnýý
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 657
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 18. února 2011 - 02:31:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

platí prezumpcia neviny iba na totálnych grázlov z finančných skupín a skorumpovaných bastardov čo sa nimi nechajú uplácať a s nimi pečú za jedno

Ne iba, ale i na. A to je v demokratickém státě jedním jeho pilířů. Jen ty ji nectíš, a ač nemáš pro sví tvrzení jediný důkaz, tak jej prezentuješ, kde to jen jde.

(Příspěvek byl editován uživatelem robert_08022.)
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Maranatha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 150
Registrován: 1-2010

Odesláno Pátek, 18. února 2011 - 15:17:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chcel by som sa opýtať na jednu vec ohľadom interiéru autobusov SOR ako by mi členovia fan clubu SOR vysvetlili, že napriek tomu, že je SOR NB 18 City rovnako široký ako Mercedes Benz Capacity, alebo Karosa B741, ktorá je o 50užšia, rovnako aj Ikarus 435, má SOR užšie sedadlá a aj uličku?! Jak je možné, že ostatní to dokázali pri rovnakej alebo ešte menšej šírke iba SOR nie?! Dokonca Tedom, ktorý vyrába autobus rovnakej šírky už len na pohľad je jasné, že sedadlá sú širšie a zmestilo sa mu to tam! Dokonca "skok" na ráme vyriešil elegantnou šikmou časťou a SOR sa na to vysral a proste tam "jebol" schod a sral na vzhľad. Ďalšia ve sú sklopné sedačky : nikomu z konštruktérov nezaplo, že nie možné v klbáku používať všetkých 5 sklopných sedadiel naraz? Keď takíto amatéri (v ČR na to máte super slovo "břídilové") robia na interiéri SORu,tak to už aj ja môžem robiť túto robotu.
"No price is too high to pay for the privilege of owning yourself!"
W12
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 2-2010
Odesláno Pátek, 18. února 2011 - 16:04:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Marantha..tak si nakupte qalitni SLOVBUSY či co tam zrábate a konečně si vyleč SORKOMPLEX....
Jas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 702
Registrován: 9-2004

Odesláno Pátek, 18. února 2011 - 16:45:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Maratha: Prosím, pokuste se "robiť taků robotu". Alespoň pak nebudete plácat takovéhle nesmysly jaké plácáte. Ono být konstruktérem není nic jednoduchého, ale vám to asi nemá cenu vysvětlovat, protože vy jste už se vším hotový a srovnaný.
Trolejbusy vpřed dobýváme svět.
Maranatha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 153
Registrován: 1-2010

Odesláno Pátek, 18. února 2011 - 17:52:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jas a W12: Chlapi veď kúrnik šopa, už len triviálna matematika z prvého ročníku ZŠ napustí! Čo má ten SOR steny hrubé jak panelák či čo? Je rovnako široký a nevie dať tak široké sedačky ako Tedom a poskytnúť pri tom aj dobre priechodnú uličku? Čo je na tom také nemožné pre konštruktérov do kelu? Dáva to asi takú logiku jak keby 9 z 10 ľudí dokázalo naliať do litrovej fľaše 1L vody zatiaľ čo ten desiaty by sa nejakým zázrakom vžda zasekol na 0,8L... Vysvetli mi teda prosím ťa, keď si ty a ostatní SOR fandovia takí múdri ako je možné, že do vozidla tej istej šírky dokázal dať Tedom širšie sedadlá v dvoch radoch po oboch stranách a ešte zachovať slušne priechodnú uličku a SOR toto nedokázal! Teraz sa môže naplno prejaviť váš intelekt alebo aspoň znalosť situácie! Poučte ma prosím páni vševedúci!
"No price is too high to pay for the privilege of owning yourself!"
Dopravce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2179
Registrován: 5-2005

Odesláno Pátek, 18. února 2011 - 17:52:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neměl by někdo fotky SORek v provozu u Okrášlovacího spolku v Tatrách?
je lepší zapalovat světla, než proklínat tmu
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4522
Registrován: 7-2003

Odesláno Pátek, 18. února 2011 - 18:43:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Booze ten kindermafian furt nedal pokoj ?

Maratha : vypni pocitac, rozbij prasatko a jdi si koupit vlastni autobus podle tvyho vyberu. POkud na to nemas, tak se nauc neco o mechanice a konstrukcich a navrhni si vlastni.
Ale asi jediny co umis je tu placat nesmysly a navazet se do kohokoliv, kdo s tebou nesouhlasi.
Koupím otáčkoměr, pořádám soutěž ve vytáčení kindermafie.
Maranatha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 154
Registrován: 1-2010

Odesláno Pátek, 18. února 2011 - 18:50:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pvvs : Ja som s tým navážaním sa do Vás sekol a normálne som sa opýtal, že keď ste takí geniálni vysvetlite mi láskavo prečo to čo som opísal SORu nevyšlo! Všetci ste múdri ale už asi v dvadsiatom príspevku ma tu kŕmite jedným a tým istým a ja som sa napriek položeným otázkam od Vás furt prd dozvedel a začínam mať dojem, že je to tým aj, že prd viete.
Len aby som dodal, tak robím v automobilovom priemysle priamo pri výrobe áut poprednej značky a zavítal som do hál kde som mal možnosť vidieť a hodiť reč o viacerých fázach výroby a kompletizácie daných áut.
"No price is too high to pay for the privilege of owning yourself!"
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8435
Registrován: 3-2005

Odesláno Pátek, 18. února 2011 - 19:22:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad.Marantha: Můžeš, prosím, doložit přesná čísla, abychom se měli od čeho odrazit? Pro začátek by stačila šířka sedaček SOR a Tedom + šířka uličky v různých částech. Díky. S těmi sedačkamu bych dával pozor na typ, výrobce a účel. Tam může poměrně velký rozstřel. Subjektivně jsem neměl špatný pocit po svezení v Ostravě s NB 18 ve srovnání třeba s Citelisem.
Hugo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2406
Registrován: 2-2006

Odesláno Pátek, 18. února 2011 - 19:28:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nový trolejbus Škoda 30 Tr SOR na skúškach v Bratislave

"Okrem toho do premávky s cestujúcimi opäť zaradil zgenerálkovaný krátky trolejbus číslo 204."
"Ikarus 415 dostal celovečerný náter"
" V rámci Bratislavskej integrovanej dopravy jazdia aj posilové linky 131 "