K-report
 

Archiv do 16. prosince 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv do 16. prosince 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
V. Špinka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.77.165.56
Odesláno Úterý, 14. prosince 2010 - 10:54:38    Odkaz na tento příspěvek  

Livingproof: třeba dnešní v 7:13 z Úval: jeden vůz (471) netopil, zbylé dva zaplněné z 1/3 z Úval, doplnění v Klánovicích skoro do plna (tj. nestálo se, občas někde volná sedačka).
jirka z....
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Úterý, 14. prosince 2010 - 11:01:52    Odkaz na tento příspěvek  

mladejov: receno s panem foglarem - dej s placku na celo (a prestan vyhruzne mavat bananem). predstav si, ze zamestnavas nejakeho cloveka, ktery tvemu zakaznikovi, nespokojenemu se sluzbami tve spolecnosti, ktere si zaplatil, poradi, aby sel jinam. zamestnaval bys ho dal? neni prave tohle "tak si jděte jinam" ukazkou skutecne arogance?
a nedelam z nej obcana druhe kategorie - jen by se mi libilo,kdyby mu konecne doslo, jak ze funguje vztah zakaznik - dodavatel.

muzete mi rici, co je naopak arogantniho na mem pozadavku, aby se ke me zeleznicar choval jako k zakaznikovi, ktery by mel byt alfou a megou vseho jeho snazeni, a ne jako k obtiznemu hmyzu, ktery si velkopanky dovoluje zadat to, co si plati?

nu, mate u vas na te draze zajimavou logiku.


3xhonzik: to je teda objev. samozrejme, ze i muj prijem vznika z penez, kter mi plati jini lide za moji praci. ale opravdu by me nikdy ani ve snu nenapadlo, kdybych dodal nekvalitni praci zcela nesplnujici to, co jsem v uzavrene smlouve slibil, posilat nespokojeneho zakaznika do riti. v soukrome sfere bych totiz za takove chovani brzy mrel hlady.
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1921
Registrován: 10-2008
Odesláno Úterý, 14. prosince 2010 - 12:26:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jirkaz: aby se ke me zeleznicar choval jako k zakaznikovi

Jestli se k vám snad nějaký železničář ve službě nechoval jako k zákazníkovi, tak tady to asi nevyřešíte. Jestli řešíte jak se mají tady diskutující chovat k vám, řešte to především na své polovině hřiště, jak vám bylo několikrát různými způsoby řečeno. To je celé.
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9063
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 14. prosince 2010 - 13:08:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Velmi půvabný je Zapův názor, že je hlavní, že se lidi nakonec dostali do centra, jedno jestli na masnu nebo na hlavák. Úžasný nadhled. Pokračovat dál do práce via C nebo B a bejt na opačnym nádraží je pane Zapo, hodně k nasrání.
Livingp: netahejte sem zase ty kralupy, kde bylo definitivně a nezvratně prokázáno že vystupuje max 80 lidí z vlaku. Populace od Úval do Libně žije podél trati víc než v celejch kralupech.
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2267
Registrován: 9-2004

Odesláno Úterý, 14. prosince 2010 - 13:48:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já teď jezdím z Řeže do Prahy nově zavedeným 9629, osobáky před i po často na stojáka, tento luxusně prázdný. Aneb jak je výhodné býti šotoušem a sledovat změny JŘ. No až si kaštani všimnou, tak se to obsazení vyrovná se sousedními vlaky a všem bude dobře.
Pavel78
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.254.162
Odesláno Úterý, 14. prosince 2010 - 14:08:20    Odkaz na tento příspěvek  

to Jezisek

Vím že to řeším s křížkem po funuse a na špatném místě. Ale opravdu nechápu, že se na lince S7, která se na propagačních materiálech tváří svými intervaly a kvalitou jako téměř další linka pražského metra, toto může stát. V době od 4:00 do 11:00 projel ve směru na Beroun jediný osobní vlak a to ještě asi omylem. Chápu že sehnat narychlo autobusy je problém, ale tady se v podstatě nejezdilo víc než 7 hodin a nikdo se nad tím nepozastavuje. Kde je slavný Ropid?
Měl jsem s toho pocit, že si někdo řekl že v sobotu ráno nikdo nikam nejezdí a tak se to prostě neřešilo.
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 549
Registrován: 4-2004

Odesláno Úterý, 14. prosince 2010 - 14:08:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: čistě teoreticky: jsem cestující vlastnící tramvajenku. Půjdu na vlak (za předpokladu, že jedou všechny), jezdí to každou čtvrthodinku - koupím si cigarety a noviny - proto půjdu trošku dříve. Chytnu dřívějíší vlak. Sice jsem na hlaváku, ale i když přejdu pěšky na masnu, pořád sem tam o pět minut dříve, než bych čekal na další vlak... Takže jo, jsem v centru...
Téměř jedno celé století již nejsme součástí Monarchie. Češi jsou již téměř celé století "svobodný národ". A kam svobodný národ český došel? Na prah nové Bílé hory...
M62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 137
Registrován: 7-2007
Odesláno Úterý, 14. prosince 2010 - 14:16:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dráha má jedno velké štěstí a to spočívá v tom, že i přes občas velmi mizerné služby je na ní plno lidí stále závislých, což v soukromé sféře, uvažujeme-li v reálných podmínkách nedokonalé konkurence, by firmu přivádělo postupně ke krachu
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1924
Registrován: 10-2008
Odesláno Úterý, 14. prosince 2010 - 14:22:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel78:
To, že náš příměstský ešus jezdí skoro tak často jako šinkansen z Tokia do Osaky halt ještě neznamená, že bude také tak spolehlivý, no.
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4758
Registrován: 10-2003

Odesláno Úterý, 14. prosince 2010 - 14:54:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jirka z...: jen by se mi libilo,kdyby mu konecne doslo, jak ze funguje vztah zakaznik - dodavatel.

Myslím, že tenhle vztah chápu docela dobře, nicméně nevím, proč bych se měl kvůli tomu neustále před Vámi plazit (zvláště tady) a nechat se řadit do té vaší "bandy blbů" z ČD. Chyby hledejte třeba také u objednavatele...

doufam, ze take pujdete stavkovat, az nejaky odborar zatroubi.

Myslíte za zlepšení stavu 171, za lepší spolehlivost ešusů? Jo, do toho bych šel hned, do ostatního mě prosím netahejte, i když byste si to moc přál. Takovej kovanej odborář Zapa, že? Jo, to určitě.

Dál už na Vás nebudu reagovat.


Káem: Velmi půvabný je Zapův názor, že je hlavní, že se lidi nakonec dostali do centra

Aha, takže je pořád výhodnější čekat na půl hodiny zpožděný vlak na Masnu, než to sejít z Hlaváku. No jen čekejte Káeme.

Jezisek: přečti si prováděčku k GVD trati 521.
Já jsem o tom jen slyšel. Evidentně ten grafikon stavěli asi pro jinou trať a jiné jednotky.
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9068
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 14. prosince 2010 - 16:06:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa, Jéžišek: vy to vidíte moc nádražnicky. za prvé by se mělo jedit včas a za druhé, když to nedokážete, tak byste měli jezdit na totéž místo a z téhož místa. prorokuji už dlouho, že se vám stane to druhé, protože toho prvého nejste dlouhodobě a trvale schopni. Tedy S1 a S2 na Hlavák. Ono to není jen o příjezdu, ale i o odjezdu. Přijdu na masnu, vidím, můj vlak +15, jdu tedy na Hlavák a můj vlak +20. Vracím se na masnu a můj vlak právě odjíždí. Jdu tedy na hlavák.... atd. atd. Ne, nepřesednu do auta, ale zavalím své zastupitele stížnosti a ti ve strachu o svá zastupitelství vznesou požadavek, Ropid scvakne podpatky a máme S17 a S29 bez výjimek. kapišto?
Jinak opět jsem nadšen, jak náhle pro vás 5-10 minut nic není a vám podobní na mě řvali, když jsem navrhoval přivěšovat a odvěšovat švejky k plzeňákům ve zdicích kvůli 6 minutám co by to trvalo. Kéž byste vy nádražníci aspoň byli konzistentní. I když ty švejky by se vám asi přivěsit povedlo, na rozdíl od těch Slonů, vy mistři.

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
zvídavý turista
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.24.152.82
Odesláno Úterý, 14. prosince 2010 - 16:07:00    Odkaz na tento příspěvek  

"nejmenováné stanice na trati Be-Ra..."
Nižbor? A jakpak to tam, prosím, funguje během noční výluky dopravní služby? Jak se zneplatňují návěstidla?
jirka z....
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Úterý, 14. prosince 2010 - 16:29:43    Odkaz na tento příspěvek  

ale pane zapa...

zaprve, do bandy blbu jste se zaradil dobrovolne a okamzite sam, kdyz jste moji poznamku vztahl na sebe, aniz bych o vas mluvil. skutecne vas jakozto pruvodciho nepodeziram z too, ze zpusobujete zpozdeni vlaku a hreznuti esusu.
zadruhe, ja po vas rozhodne nevyzaduju zadne plazeni, ale jen a pouze to, abyste si odpustil na adresu nekoho, kdo si neco zaplatil a tuto zaplacenou sluzbu dostava ve vice nez diskutabilni kvalite, poznamky o tom, at si jezdi s nekym jinym. (uz jen proto ze kdybysme to vsichni udelali, skoncite na pracaku). jak rikam, ja bych si neco podobneho k zakaznikovi nasi firmy nikdy nedovolil.

to, ze nejste odborar vas slechti.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4760
Registrován: 10-2003

Odesláno Úterý, 14. prosince 2010 - 16:34:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Ono to není jen o příjezdu, ale i o odjezdu. Přijdu na masnu, vidím, můj vlak +15, jdu tedy na Hlavák a můj vlak +20. Vracím se na masnu a můj vlak právě odjíždí. Jdu tedy na hlavák.... atd. atd.

Já ale reagoval na ten příjezd do Prahy. Že se to nedá praktikovat na odjezdu je jasné.
A stížnosti? No jen posílejte, třeba se něco změní. Ale do voleb je teď poměrně daleko a "Boblick" je v opozici.
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9069
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 14. prosince 2010 - 16:56:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa: No já jen že se to musí vidět jaksi z nadhledu celý a ne jen z hlediska točení souprav a jízd křížem v Libni. Že ty popisovaný problémy nepovedu ke stavu "zpět na stromy", ale spíše k prodírání se vpřed, i když si dneska nikdo nedovede představit S3 a R3 na Masně na nástupišti pod magistrálou a přesto s přímým přestupem na tramvaj do ulice Florence Opletala . A přesto vývoj MUSÍ dospět k tomuto jedinému reálnému řešení.
Já stížnosti moc neposílám, ale přeci si nemyslíte, že všechny ty změny vznikají od šotostolů? Za všim je politický zadání: Co slíbit, aby mě zvolili.
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Bočeli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1304
Registrován: 2-2004

Odesláno Úterý, 14. prosince 2010 - 17:36:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Malé ohlédnutí za posledním dnem provozu mochovské tratě http://badber.blog.cz/1012/mochovske-louceni
http://badber.blog.cz
bosnak
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.159.151
Odesláno Úterý, 14. prosince 2010 - 18:32:05    Odkaz na tento příspěvek  

Tak ani napodruhé jsem se S7 směr Úvaly nesvezl... Vlak bude o asi 15 minut opožděn... To je v 15 min taktu směšné. Další vychytávka je městská linka Roztoky - Hrdlořezy. Do Libně přijíždí (z Roztok) akorát když S1 směr Český Brod odjíždí.... Prosímpěkně, může mi někdo vysvětlit, k čemu se na dráze obtěžujete s jízdním řádem, když tento spisek se jeví jako informace, kdy vlak rozhodně nepojede?
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3262
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 14. prosince 2010 - 19:26:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mochovka dostane možná šanci. O tuto trať se začal intenzivně zajímat nový majitel mochovských mrazíren.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
jirka z....
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Úterý, 14. prosince 2010 - 20:03:05    Odkaz na tento příspěvek  

bosnak: bacha, ve vzduchu se vznasi obvineni z arogance! udte rad, ze neco vubec jede! vlak je preci k projizdeni se a foceni.
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Úterý, 14. prosince 2010 - 20:04:44    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Káem" = 9043 + 9046 + 9058:
V neděli jako "zahajovací" vozidla jezdila 809.140-7 a 809.657-0. Frekvence v řádu jednotek osob, většinou " na vyzkoušení", ale pro začátek bych to hodnotil jako úspěch.
Jízdní doby mezi žst. Praha-Libeň a Praha-Hostivař jsou zbytečně dlouhé a zatím například odpolední křižování v žst. Praha-Malešice nefunguje úplně tak, jak by mělo, ale to se musí teprve "usadit" ...
sníh ve výhybkách
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.182.106
Odesláno Středa, 15. prosince 2010 - 10:35:18    Odkaz na tento příspěvek  

já hlavně nechápu, proč se mění jízdní řád, když to dráha není schopna zvládnout, má platit jeden deset let a jen se dělat změny, to by možná panáci na GŘ zvládali
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2392
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 15. prosince 2010 - 10:58:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pražan: Naopak doufám, že linka ML se v úseku Libeň - Hostivař v co nejkratší době odebere tam, kam patří - do propadliště dějin.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9074
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 15. prosince 2010 - 11:08:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdepak, Brame, opět se mejlíš, ostatně jako nepřetržitě. Je to jen plíživá příprava k provozu i v kladiva v celé délce. To samé se tvrdilo, když samotná ML začala jezdit. Totéž se tvrdilo o AE atd., atd. Totéž se tvrdilo o osobce na semmeringu (pravda, ani já jsem nevěřil, že by se muj sen mohl splnit zrovna při takové příležitosti, jako je NVD za TT, a ejhle, i sen o přípojích do/z Kladna na Smíchov je již realitou). Prostě vývoj jde nikoliv cestou šotosnů.
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Pavel78
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.254.162
Odesláno Středa, 15. prosince 2010 - 11:21:39    Odkaz na tento příspěvek  

15.12.2010 trať 171
vlak Os 8814 bude odřeknut v úseku Řevnice - Beroun
- vlak Os 8816 bude odřeknut v úseku Karlštejn - Beroun
- vlak Os 8820 bude v úseku Praha-Radotín - Beroun odřeknut a nahrazen vlakem R 354, který mimořádně zastavuje ve všech stanicích a zastávkách
- vlak Os 8824 bude odřeknut v úseku Praha hl.n. Řevnice
- vlak Os 9916 bude v úseku Praha hl.n. - Karlštejn odřeknut bez náhrady
- vlak Os 9916 bude v úseku Praha hl.n. - Řevnice odřeknut bez náhrady


Ta 171 začíná být už k smíchu.
Možná by bylo lepší trať zazimovat a spustit až na jaře. A zavést místo toho autobusy, i v těchto závějích by to busy zvládli lépe než to co tam převádějí teď železničáři. :-))
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1327
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 15. prosince 2010 - 11:36:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: S65 po skončení výluky je propadák non plus ultra. Nahrazení regin sólo motorem dává tušit, že vývoj se ubírá správným směrem (od březnové změny zrušit).

Aby to mělo nějaký smysl, muselo by to jet rovnou z Kladna (Ostrovce) a krom Hostivice a Zličína/Řep nikde nezastavovat a maximálně ve špičkách PD. (Za této situace jezdilo na osmou do Prahy až 50 lidí, dnes jede na osmou do Prahy necelých dvacet /včera 17, dnes 15/) Víc lidí jezdívalo i z Bousova do Kopidlna a ze Straškova do Libochovic.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3710
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 15. prosince 2010 - 11:44:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak dnes odřeknut 9310 (Kolín 8:14 - TGM 9:23).

Mimochodem mi dorazila odpověď na stížnost na odřeknutí 9308 (Kolín 8:05 - TGM 9:17) dne 9.12.2010.

Za spoustou jiných vět popisujících kalamitní situaci, ..., problémy s výhybkami a tím, že problémy s výhybkami jsou hlášeny SŽDC jsem se dozvěděl, že

K odřeknutí vlaku Os 9308 sdělujeme, že příčinou bylo odstavení většího počtu hnacích vozidel řady 471.
V případě přímého vlivu nepříznivých klimatických podmínek na základě přepravního řádu a vyhlášky 1371 Evropské unie o odškodnění cestujících se kompenzace za zpoždění vlaků nepřiznává.

1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
kapr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.220.88
Odesláno Středa, 15. prosince 2010 - 12:16:38    Odkaz na tento příspěvek  

Tak hodnoceni vcerejsiho odpoledne na lince S7 v useku Praha,hl.n.- Uvaly:
(cislo vlaku, cas odjezdu, zpozdeni hl.n., zpozdeni Uvaly)
8837 14 54 nejel
8839 15 24 +1 +2
8841 15 54 +9 +8
8843 16 24 +8 +5
8845 16 54 +5 +1
8847 17 24 +3 +1
8849 17 54 +8 +4
8851 18 24 nejel
8853 18 54 +8 +7

Tak nam mirne klesl pocet zrusenych vlaku, ale zase se zvysila zpozdeni (jenom dva vlaky odjely z hlavaku se zpozdenim mensim nez 5 min.!!!)

Zrusene vlaky 8837 a 8851 jsou jeden obeh, na ktery zrejme byla vypravena jedna jednotka misto dvou a Uvaly nebylo cim odjet. Zda se, ze dopravce (a objednatel???) k lince S7 v useku hl.n.-Uvaly pristupujou jako k bonusu, ktery bude jezdit jenom tehdy, pokud se nahodou podari vypravit vsechny elefanty. Asi by si meli uvedomit, ze se jedna o pravidelne vlaky uvedene v jizdnim radu.

Mimochodem pokud uz jedna jednotka vyjimecne (=nikoli kazdy den) chybi, tak je podle me logictejsi zrusit obrat do Revnice a odjet Uvaly. Do Revnic totiz jede dalsi vlak za 15 min., zatimco na Uvaly jede dalsi vlak az za 30 minut (presun na jine nadrazi se neda brat jako plnohodnotna nahrada)!

Dneska rano odjely vsechny vlaky, zpozdeni byla vyssi, ale daly by se asi vzit v uvahu ty nepriznive klimaticke podminky (busy taky jezdily vselijak). Vlak 8816 jel ale na minutu presne, obsazenost prijemna (cca 40 procent), prujezd skrz hlavak v nasem voze 3 lidi a na hlavaku se asi nespojovalo.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9076
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 15. prosince 2010 - 13:29:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomášk: Nepospíchej. Takový ty řečičky o zastavování jsou jen šotoúvahy. Když se podíváme i jen v této diskusi, co musej kaštani vydržet za nepravidelnosti a zpoždění, taky je od S65 neodradí ani zastavení na Konvářce. Souhlas, že dalším krokem budou (musí být) přímé vlaky do Kladna.
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
jirka z....
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Středa, 15. prosince 2010 - 13:38:32    Odkaz na tento příspěvek  

jenom k tem zamrzlejm vyhybkam - pamatuji si za sveho detstvi v tanvaldu stojici rozmrazovaci vuz, ktery neby nicim jinym nez trupem migu 15 na vagone. v pripade "kalamity" (tedy snezeni) se to tlacilo tusim dvema lohomotivama a fungovalo to to jako giganticky fen. a proto me zajima jedno: proc se vyhybky pri soucasne "kalamite" na 171 nemuzou rozmrazovat nejakou letlampou misto tech prostocviku s kostatky?
jirka z....
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Středa, 15. prosince 2010 - 13:45:31    Odkaz na tento příspěvek  

kapr: zato rano mezi 8 a 9 rano neprojelo dolnim poberounim ve smeru na prahu ani kolo. takze jsem si opet kvuli dle szdc i cd normalne fungujicimu rozhlasu, ktery uz dva roky nevydal ani hlasek, uzili pekne cerstveho povetri. co me ovsem udivilo a nechapu, ze vlak s odjezdem 8.11 ze vsenor, ktery nejel, svitil na babitronu v radotine jako 6 minut zpozdeny.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1328
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 15. prosince 2010 - 13:45:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stran nepravidelností je trochu rozdíl, zda k nim dochází několikrát do roka kvůli počasí/poruše/nehodě, nebo dnes a denně.

Zatím je vlak pořád pomalejší než tramvaj po Plzeňské a šotoúvahou tedy je, že někdo půjde na nádraží, které má dál než zastávku tramvaje, aby byl u Anděla později, než tramvají.

Zastavení na Konvářce by bylo užitečnější, než zastávka na znamení na Žvahově.
jirka z....
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Středa, 15. prosince 2010 - 13:54:05    Odkaz na tento příspěvek  

mibl: mozna by bylo resenim nahradit hnaci vuz esusu nejakou parou z luzne. takova souprava by vynikala spolehlivosti zvysenou o stovky procent a o stejne stovky procent by vzrosta i jeji sotoatraktivita.

vcelku be me zajimalo, jestli se se stejnymi problemy, tedy kolapsem z duvodu ve stredni evrope zcela neocekavaneho snezeni, potykaji v okolnich civilizovanych statech uzivane jednotky od vagonek, nepatricich martinu romanovi.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9077
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 15. prosince 2010 - 14:11:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomášk: Když ty nepravidelnosti shrneme, tak zjistíme, že je to každej den něco. Z tohoto hlediska se lpění na 5 minutách zrychlení na hodině jízdy jeví jako bezpředmětné. Jinak S65 je samozřejmě mezikrok, tak jak se pro mě neočekávaně jí povedlo zavést jako NVD s nástupištěm na Knížecí, taxe teď provozuje, aby přežila, než bude moct přímo do Kladna a na Hlavák. Podobný je to s S29 a jejím následníkem S17.
Jirka z... : ono se někde cvičí s košťátky? I to je povzbudivá zpráva. Od doby, kdy všude udělali dálkové ovládání výhybek, ne však elektrické rozmrazování a současně zrušili vechtry nemá často kdo s košťátkem cvičit. Pokud sněží, nedivil bych se lecčemus, chybou je, že problémy přetrvávají i klidně 3 dny po ukončení sněžení. Btw. Trupem Mig 15 se toho moc neodfouká. nebyl to spíš motor?
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
V. Špinka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.95.127.234
Odesláno Středa, 15. prosince 2010 - 14:20:10    Odkaz na tento příspěvek  

jirka z....: neviděl bych to tak zle. Aspoň tedy když to srovnám s loňskou zimou, to se z dvoudenního sněžení vzpamatovávala dráha asi 14 dní - takže ač velmi nerad jezdím po Praze autem (a v zimě už vůbec), tak mě stav S1 přinutil autem do práce jezdit. Silnice už byly dávno čisté, S1 zcela rozvrácená.
Letos zatím S1 jezdí víceméně včas (resp. furt), pořád sneží a na silnicích co chvíli bouračka - takže (aspoň zatím, a klepu to na dřevo) to dráha zvláda v porovnání se silnicí slušně.

Píšu jen o S1, protože jí denně používám. Věřím, že lidé jezdící např. S7 mohou mít jiný názor (fakt si nepamatuju, jestli to loni bylo horší/lepší).
jirka z....
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Středa, 15. prosince 2010 - 14:40:45    Odkaz na tento příspěvek  

kaem: jojo, va radotine jsem videl ctverici oranzovych vest jeden metl, dalsi rozmrayovali pohledem :-).

v. spinka: jo, letos to zvladaji o neco lepe i na s7. zpozdeni jsou do hodiny, ne do ctyr jako minule. :-) a nekona se ani radotinske presypavani substratu z vlaku do vlaku a nasledne pokusy o prehozeni vyhybek :-)
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1329
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 15. prosince 2010 - 14:41:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když ty nepravidelnosti shrneme, tak zjistíme, že je to každej den něco To sice ano, ale pokud pravidelně jezdím z A do B tak mě C - Z nezajímá. A prakticky denně problémy nejsou ani ze Všenor do Radotína, jen na hl.n. prakticky denně nesvítí nějaká zářivka, ale to vadí prakticky jenom jednomu člověku, byť trojjedinému.

Nejedná se o 5 minut na hodině jízdy, ale na půlhodině jízdy. Samozřejmě je mi jasné, že ani to pro vás nic neznamená.

Jen mi řekněte, proč tedy lidé přestali tím vlakem jezdit hned, jak jim začala jezdit tramvaj?
Pavel78
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.254.162
Odesláno Středa, 15. prosince 2010 - 15:08:16    Odkaz na tento příspěvek  

jirka z....
v. spinka: jo, letos to zvladaji o neco lepe i na s7. zpozdeni jsou do hodiny, ne do ctyr jako minule. :-) a nekona se ani radotinske presypavani substratu z vlaku do vlaku a nasledne pokusy o prehozeni vyhybek :-)


V sobotu 4.12 měla S7 zpoždění 7 hodin! A to už 3 dny nesněžilo.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3712
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 15. prosince 2010 - 15:15:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V. Špinka:
Jsem též denním uživatelem S1 a za poslední dva týdny jsem trefil již 3 odřeknuté vlaky, kterými jsem chtěl jet, a k tomu jako bonus jedno dvacetiminutové stání v Libni (ráno ve směru do Prahy), o němž bylo na příjezdu hlášeno, že se neví, jak dlouho se tam bude stát.

Některé dny, když jsem potřeboval o poznání větší spolehlivost než drážní loterii, jsem nakonec jel autem preventivně.

Jinak ale máte pravdu, že situace ještě není na úrovni minulé zimy. Kdy rozvrat opravdu trval 14 dnů.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mibl.)
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9079
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 15. prosince 2010 - 15:55:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomášk: No nevim, ale zrovna radotín, jeho výhybky a rušení os do radotína se dějí takřka s jistou velmi mírnou nadsázkou denně. Jinak čoveče, vy v tom máte guláš. On nikdo ničím nepřestal jezdit, oni ty lidi tím JEŠTĚ JEZDIT NEZAČALI!!! Po úspěchu NVD (jako že se to vyjezdí, že se dá křižovat a kdesi cosi tydle nádražnickošotoušký problémky) se holt zkusí, zdali stejný úspěch bude mít i S65. To jsou dva kvalitativně odlišný vlaky - NVD přípoje na Kladno neměla. takže dočkejte času, švejci se taky testujou už třetim rokem Rozhodně ta 810 žere míň než 749.
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2393
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 15. prosince 2010 - 18:11:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: To chce klid a nohy v teple. NVD za TT do Řep měla úspěch tak "obrovský", že se jí přepravovalo až tisíc lidí denně. To není můj výmysl, ale to napsal -aa- do DP Kontaktu. Kolik to bylo v průměru lidí na vlak, si lze lehce spočítat. Nic moc už to bylo tehdy, těžce podpořeno právě nepříliš funkční NAD po Plzeňské, umocněné to bylo i pozdním zavedením linky 725.

Linka S65 bude mít úspěch pouze tehdy, bude li spojovat přímo (polopatě pro méně chápavé: BEZ PŘESTUPU) Kladno a Prahu Na Knížecí, bez zbytečných zastávek jako je třeba Žvahov a pod.. A to ještě jen ve špičkách pracovního dne. To bezpřestupové spojení Kladna a Na Knížecí je hlavní a žel bohu snad jediný z trumfů železniční dopravy mezi Kladnem a Smíchovem. Jiné už nemá a hlavně díky stavu infrastruktury a vozového parku mít nemůže, alespoň prozatím.



Jinak už se těším na přeplněné vlaky mezi Libní a Hostivaří, o víkendu bych se tam rád svezl. Abych náhodou nemusel čekat na další spoj, kdybych se nevešel.
Josef_sandr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 6-2009
Odesláno Středa, 15. prosince 2010 - 19:11:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už se objevil plán výluk na rok 2011. Jsou naplánovány výluky na ZZ mezi Vysočany a Čelákovicemi. To tam budou dělat jako TZZ AH a měnit SZZ? Pak ještě se mají v září měnit mechanická návěstidla mezi Vršovicemi a Hostivaří. Udělá se tam při té příležitosti obousměrné TZZ? Výluka TZZ tam je podle plánu na 5 dní.
Radekc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 634
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 15. prosince 2010 - 19:42:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Josef Sandr: Ano, oficiální název zní Optimalizace tratě Lysá nad Labem - Praha Vysočany - 1. stavba. Součástí bude nové SZZ Praha Vysočany, TZZ Vysočany - skály - HP, TZZ Mstětice - Čelákovice vč. kabelových tras. Dále výstavba podchodu a ostrovního nástupiště v HP.
Moje videa na YouTube
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 18846
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 15. prosince 2010 - 22:14:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

074 z neděle - Proč došlo k rozšíření jízd pneuexpresu na celý týden?? Dík za odpověď.

Vysvětlení bude asi toto.
Výpravní budova 16/H

Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13739
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 15. prosince 2010 - 23:53:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro zajímavost: vlaky kategorie Os dnes na lince S9 dovezly do svých cílových stanic v součtu přes 1400 minut zpoždění (tj. 23,5 hodiny), plus večer (mimo špičku!) čtyři vlaky odřeknuty komplet.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3713
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 16. prosince 2010 - 09:31:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak včerejší S1 ve směru z Prahy v 18:10 a v 18:40 v poloviční kapacitě. Obé na stání už z Masarykova nádraží.

Ráno jsem se rozhodl jet o hodinu dříve než včera (tj. příjezd na Masarykovo nádraží v 8:23), neb je-li krácen vlak na němž jedou běžně jezdí 2x471, je stále šance, že pojede aspoň jedna a vlak nebude odřeknut zcela.

Přijel prakticky na minutu přesně a to pouze jako jedna jednotka 471. V Poříčanech se doplnil tak, že bylo obsazeno cca 95% míst k sezení. Z Českého Brodu se již stálo všude (včetně schodů a horního patra), v Úvalech a Klánovicích jsem již přes hradbu stojících na nástupiště neviděl. Ale moc bych za to nedal, že v Klánovicích jsme nějaké lidi nechali.

Jinak to ale jelo slušně, neb zpoždění na příjezdu i přes prodlužované pobyty bylo do +5.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Tomáš_hradecký
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 360
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 16. prosince 2010 - 09:37:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Poborskii
v součtu přes 1400 minut zpoždění

Člověče, vždyť vy sčítáte zpoždění jako Dagmar Honsová srážky (viz zde)
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1331
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 16. prosince 2010 - 09:43:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: I kdybych přistoupil na vaši hru, že S65 do 30.9. a S65 od 1.10. jsou dvě "ale úplně jiné" věci, tak je třeba připomenout, že výluka TRAMek skončila cca v půli září a v tom okamžiku se NVD zcela vylidnila, ač jezdila dál ve výlukovém rozsahu.

Vlak pro Řepy (za předpokladu funkční tramvajové tratě) NENÍ alternativa.

Pro Kladno spojení na Smíchov alternativou je, ale ne v této podobě (přestup, jízdní doba) a ne v tomto rozsahu.

Srovnání se Švejkem - tím jsem jel zatím asi pětkrát v kladivech (nejdál Pha - Jince), takže bych se nerad nějak absolutně vyjadřoval, na druhou stranu jsem ani jednou neseděl sám na čtyřce (tedy neměl možnost sednout si sám na čtyřku), zatímco v S65 po 1.10. jsem nejednou měl pro sebe celý vůz, nyní v éře 810 pak není problém privátní šestka.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13741
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 16. prosince 2010 - 10:24:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomáš_hradecký: nesmysl to srovnání s Honsovou, obdobnou metodiku sčítání zpoždění používají i ČD. Jak jinak to chcete spočítat?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9082
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 16. prosince 2010 - 12:11:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomášk a Bram: Jak říkám, je to salámová metoda, jen vyčkejte. Vcelku máte pravdu. Ale prostě přímej vlak Hlavák-Kladno by šotouši na dráze zatim nerozdejchali. Právě tak jízdu křížem v Libni. Až si to natrénujou o víkendu, pujde jim to i v kladiva. Dobře to -aa- dělá, i když tady tvrdí, že to vůbec nechce
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1332
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 16. prosince 2010 - 12:54:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Salámová metoda to je, ale salámem vzad.

2 reginy - int. 30 minut
2 reginy - int. 60 minut
2 810 - int. 60 minut
A výchozí stav byl:
1 810 - int. 60 minut Hostivice - Zličín
(ty 3 náhodné výstřely v celé trase tak nějak nepočítám).
Tomáš_hradecký
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 361
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 16. prosince 2010 - 13:01:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Poborskii:

Jak jinak to chcete spočítat?

Ale já to nechci počítat nijak, jen mi hodnota součtu zpoždění přijde jako prazvláštní ukazatel. Bez ohledu na to, jestli obdobnou metodiku používá ČD nebo kdokoliv jiný.

Je ale fakt, že 1400 minut zpoždění je hodně, ať už to fakticky znamená cokoliv
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9085
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 16. prosince 2010 - 13:19:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já bych po 122 vedl ještě cyklovlak, místo z Masny, k doplnění pestrosti vlaků
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1333
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 16. prosince 2010 - 13:32:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A tím se dostáváme k tomu, jestli vlaky mají jezdit, aby to bylo pestré, nebo aby to bylo k něčemu dobré
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9087
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 16. prosince 2010 - 13:37:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomášk: Možná by to bylo i dobré - měli by blíž lidi z ostatních částí Prahy na výlety do krajiny, která je přilehlá k P6, kterou nyní cyklovlak projíždí. Jinými slovy člověk ze Smíchova pojede na Okoř kousek vlakem a kousek na kole, člověk z P6 může jet celé na kole. Ale netvrdím, že je to nutný.
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9088
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 16. prosince 2010 - 13:39:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Protože tady byly asi největší nářky na provoz železnice, přidávám sem zdánlivě kousek OT článku z Polska (celé je to v polském vlákně). Myslím že pan Bárta by se mohl alespoň v některých případech třeba i částečně inspirovat...
CIT: (opsáno z novin)
Šéfové třech společností ze skupiny Polských drah (PKP) přijdou o roční prémie, oznámil dnes polský ministr infrastruktury. Potrestáni budou za problémy na železnici, které souvisejí se zavedením nového jízdního řádu a se sněžením a mrazy. Cestující od neděle zažívají v Polsku zpoždění v řádu několika hodin, jízdu v promrzlých vagonech nebo naprostý nedostatek informací. PKP se jim za nepohodlí sice omlouvají, ministrovi to ale nestačilo.
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1828
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 16. prosince 2010 - 13:43:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad S17, S29: co brání zavedení průjezdného modelu? přenos zpoždění, přesun z mas.n. na hlavák, málo kapacity na novém spojení či jinde, odlišné parametry...? jakožto železničnímu laikovi a častému uživateli S-bahnu německých měst mi průjezdné linky připadají jako logické a přívětivé řešení. a to nejen z hlediska dopravy uvnitř města, ale i pro přímětské cestující, jejichž vlaky tak získají daleko širší záběr. a kdyby byl mezi S17 s S29 slušný přestup na hlaváku (ideálně dvě stálé koleje s ostrovním nástupištěm pouze pro S), tak bude ten záběr ještě lepší. ale to už jsem asi v říši snů, co?
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3263
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. prosince 2010 - 14:02:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pawel:
Trať 171 je v děsivém technickém stavu a tak přestože má poloperonizaci, provoz na této trati provázejí každodenní zpoždění. Navíc se na hlaváči spojují a rozpojují úvalské vlaky s řevnickými, což v jízdním řádu není vidět.
Převedení S1 komplet na hlaváč brání nedostatečná kapacita nového spojení. A k čemu by pak bylamasaryčka? Já jsem pro zprůjezdnění masaryčky, stanici Opera a tunely na Smíchov a Vršovice. Jenže to je hudba daleké budoucnosti.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9090
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 16. prosince 2010 - 14:09:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Qěcy: To spojování a rozpojování vymyslel někdo, kdo tu průjezdnost chce bojkotovat. Nebo někdo, kdo je opilý tím že se to jednou za hodinu v Poříčanech povede a myslí si, že to půjde co 15 minut v Praze. Oni mu to politici zatrhnou a budou hladké průjezdy souprav. Masaryčka by byla pro S a R 3, 4, 5. Na to že bude mít nástupiště pod magistrálou je to až dost Stanice Opera? V době kdy se neví, kde se seženou peníze na stanici Motol?
Pawel: Co tomu brání? Nikdy-se-to-tak-nedělalo!

(Příspěvek byl editován uživatelem káem.)
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1538
Registrován: 8-2006
Odesláno Čtvrtek, 16. prosince 2010 - 14:31:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pawel: Kolik lidí potřebuje jezdit skrz Prahu? Kolik lidí jezdí ráno Os2580/1 "od nás" do Vršovic a dále? Kolik lidí přestupuje po 7 ráno ve Vysočanech z 5806 do 9111? Já nevím. Ale dělat průjezdmé modely s tím, že se stejně na hlaváku vyměmí lidi a skrz pojede pár zoufalců - nevím, nevím.
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 58707
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 16. prosince 2010 - 14:37:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Která souprava je přední, když jede jen jedna? To je skoro cílená provokace mluvit na 171 o přední a zadní soupravě, když jede jen jedna.
Já vím, aby se místo toho vyhlásila omluva, že jede pouze jedna, to by asi nešlo.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz