K-report
 

Archiv do 29. října 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv do 29. října 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2317
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 24. října 2010 - 21:10:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Aby to nesemlelo náhodou tebe. Jen cvok a samozřejmě ty pojedete osobákem z Berouna do Kolína. Je velký rozdíl jet zhruba hodinu a půl rychlíkem (byť s přestupem na hlavním nádraží), nebo totéž absolvovat osobákem, sic v budoucnu bez přestupu, ale zruba za dvě a čtvrt hodiny.

Jó milý Káeme, doba předlouhých osobáků, jako byl ještě koncem osmdesátých let ten, co vyjel přesně o poledni z Prahy Střed a do Bohumína dorazil někdy hodně pozdě večer, již odešla nenávratně do propadliště dějin.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7022
Registrován: 8-2004

Odesláno Neděle, 24. října 2010 - 21:14:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David:
Nemá náhodou dojít k rozprášení vedení ROPIDu (v návaznosti na rozprášení příslušných odborů pražského magistrátu) a jejich nahrazení novými lidmi, kteří nechtějí, aby (nejen) vlaky jezdily v taktu, ale aby jezdili (podle vzoru JČk a Vysočiny), kdy to potřebují občané?
Nepředpokládám. Boblick naštěstí není tím, kdo hýbe dějinami.

-aa-:
Horší otázkou je, co s tratí na Dobříš.
Já myslím, že dilema není tak horké, jak se zdá ... ale ohledně tohoto už jsem tu párkrát psal.

Orky:
Já si myslím, že po otevření Kačerova se klidně může zrušit zastavovaní v Krči
Je-li mi dobře známo, tak má u nádraží Krč stát zastávka metra D. Je sice pravda, že si Bém vymohl upřednostnění A-čka, ale já věřím, že pak už skutečně přijde na řadu to, co už mělo přijít dávno (tj. to D-čko).
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1601
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 24. října 2010 - 21:31:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-

Ono třeba na tom zataktování Pacifiku něco bude, protože ho chtělo jak vedení ROPIDu předchozí, tak vedení současné. Myslím že i dopravní technologové hlaváku a Vršovic by taktový Pacifik (spolu s vratnými soupravami) sakra uvítali, ono by jim to totiž značně zjednodušilo práci. Tato jediná pražská nezataktovaná linka totiž vytváří v síti jen chaos a bordel... Těžko se řeší přípoje netaktové linky na linky taktové....

To jsem rád, že se tohle ví. Jaký je tedy problém jezdit na kříže Vršovice (00/30 - Modřany (15/45) - Vrané - (30/00) - Čisovice (00) - Dobříš (nedosažených 30, ale z Čisovic nebo Bojova apod či Měchenic jen jednou za 2 hodiny, tj. není problém - po zrychlení tohoto úseku o cca 4 minuty lze takt doplnit na hodinový, a přiznejme si že ne každá zastávka je třeba nezbytná)?
Vedlejší (! - nenechat se zmást tím, že Dobříš je mimo ani že v Čerčanech jsou zase nějaké koleje, koukat hlavně na to kde je jaký růstový potenciál a kam /až/ vedou koleje cca rovně) větev potom Vrané 00 - Jílové 30 - Týnec 00 (pobyt zde nebo cca v Krhanicích či Jílovém) - Čerčany širší 30 (obrat)?

Jasně, holt by se z Čisovic (nebo by to šlo až třeba do Mníšku, Hraštice - já teď nevím jak vypadá infrastruktura) do Dobříše jelo 120 min., ale to pro rekreační dopravu úplně stačí a cokoliv jiného tu bude minimum, úplně v nejhorším se to dá "netaktově rozházet" díky nějakým delším pobytům až jižně od Mníšku.

Minimálně v úseku Praha - Čerčany / Mníšek p.B. by to ale taktově fungovat mělo, snad jedině projet (třeba střídavě) něco před Jílovým (např. Skochovice pouze Dobříšema?) +/nebo SZZ Jílové/nebo PZZ někde. Jižně od Mníšku je to stejně jen nostalgie a to už bych radši slyšel o plánech typu P+R někde u "Mníšek vlečka" (a Dobříš - Čisovice přípoj historickým 810 podle možností infra).
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8712
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 24. října 2010 - 22:06:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: Ty seš čoveče takovej jako rozpolcenej, takhle nějak: nějak furt směšuješ budoucnost železnice s minulostí. On je totiž zatracenej rozdíl jet tim osobákem co popisuješ a moderní pantografickou jednotkou, která zrychluje tak, že mezi Běchovicema a Úvalama zastaví v Klánovicích a ještě předjede rychlik. To je pak zcela jiná jízda. Rovněž přestane tvorba ramen aby to vyhovovalo nádražníkum, ale bude se jezdit tak, jak to vyhovuje klientum. Příkladem budiž údiv, kdy kraj chtěl navázat lokálku na vlaky do okresního města a ne na vlaky do města hlavního. To byl poprask.

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6778
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 25. října 2010 - 01:27:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem + -aa-:

nedojde. naopak. Praha není Vysočina, simsis rozdílu? (míň stromů a rybníků víc lidí). věštba.

Vy už víte, kdo bude v Praze vůbec vládnout, když už teda řešíte cosi o rozprášení odborů na magistrátu? Pokud vím tak v tomto směru i nejvíce ultras Tůma utrousil cosi o výměně několika nejvýše postavených úředníků magistrátu.


Viz Hrochův příspěvek - slova o "Nemá náhodou dojít k rozprášení vedení ROPIDu (v návaznosti na rozprášení příslušných odborů pražského magistrátu) a jejich nahrazení novými lidmi, kteří nechtějí, aby (nejen) vlaky jezdily v taktu, ale aby jezdili (podle vzoru JČk a Vysočiny), kdy to potřebují občané?" byla ironickým připomenutím slov jednoho z diskutujících, který zde uvedené věci před několika týdny psal (stálo tam myslím i něco o tom, že náhrada za většinu vyhozených pracovníků Ropidu + příslušných magistrátních odborů už je připravena; pravda, asi jsem k tomu měl dát "ironičtější" smajlík ).

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8717
Registrován: 8-2005

Odesláno Pondělí, 25. října 2010 - 13:33:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lepší je nechat dosavadní lidi a dusit a dusit a dusit, dokud se to nenaučej dělat pořádně. Rozehnání nese spoustu problémů se sháněním novejch, jejich zaučováním a stejně kus práce pak musí člověk udělat sám
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7023
Registrován: 8-2004

Odesláno Pondělí, 25. října 2010 - 18:30:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem:
moderní pantografickou jednotkou, která zrychluje tak, že mezi Běchovicema a Úvalama zastaví v Klánovicích a ještě předjede rychlik

Kde taková jezdí??? U nás určitě ne! (Teda za předpokladu "zelené ulice" pro oba.)
To, co dodává jistý domácí výrobce, bych nepovažoval ani za nějak extra moderní a už vůbec bych nevyzdvihoval zrychlení tohoto výrobku.

Jinak k dálkovým osobákům už raději no comment.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3083
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 25. října 2010 - 18:45:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nemluvě o tom že kdysi žbt - ještě v dobách kdy o korytoru nebylo ani sněno - jezdily taktově z Libně do Kolína za hodinku a ne 1:09.

Ostatně je to kvůli narostlé R v dálkovce která je pro takovéto štreky určena...
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2234
Registrován: 5-2003

Odesláno Pondělí, 25. října 2010 - 19:20:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kde taková jezdí??? U nás určitě ne!
Tak mezi Libní a Klánovicemi se to děje celkem běžně, i když to vydrží většinou jen pár set metrů... pči pohledu z okénka EC to vždycky potěší
Hromadná doprava, pořádná votrava a kdo se rád mačká, užije si, stačí kačka (Ivo Jahelka)

Garry Poker - příhody karbanického učně:-)
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4566
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 25. října 2010 - 19:54:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomáš Záruba: Vy vidíte na dobříšské větvi pacifiku potenciálně více cestujících než na týnecké? To mě hodně překvapujete.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2314
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 26. října 2010 - 07:14:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: Je tam o něco více přátel Masaryčky. Ovšem je potřeba vzít v úvahu skutečnost, že část lidí je velmi konzervativní a nakonec zjistí, že ono řešení nové není zase tak špatné. Tedy cca 50:50.

TZ: O nějakém takovém řešení jsem už taky uvažoval. Zásadní ale bude, až se ukáže, že lze jet za hodinu Vrané - Jílové a zpět. To taky ještě "nejde".
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 57942
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 26. října 2010 - 07:20:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch:
Že na to vůbec reaguješ... :-) Naštěstí se fyzika ohýbat nenechá, takže něco zastavujícího je rychlejší než něco projíždějícího s přinejmenším stejnou maximální rychlostí pouze za nestandardních podmínek (např. když se tomu pomalému ustoupí, aby to nebylo ještě pomalejší).

Ale taky mi nedá na něj nereagovat v jiné věci, kde opět svými přáními zkouší olhat realitu:
To s hlasováním volantem je bohužel oblíbená demagogická a veskrze mylná představa. Je smutné, že na ní lpíte právě vy, pracující v oboru. Přerozdělení mezi VHD a IAD proběhlo v polovině devadesátých let, nyní poměry zůstávají dlouhodobě stejné (dokumenty máte na vašem úřadě, nechtějte je po mě). Nyní se cestující nestěhují z vlaku do auta podle počtu zastávek nebo typu sedadel, ale jen a výhradně podle PENĚZ. A jsou prostě dlouhodobě trvale definované skupiny, které na každodenní dojíždění autem mít nebudou.

Káeme, už zase tu skutečnost nechutně ohybáš. Máš sice pravdu, že v mnoha místech to tak už opravdu funguje, ale stále ještě existuje dost oblastí, kde to neplatí.
O tom, že hromadný přesun (desítky procent) do IAD může nastat i v roce 2010, máš jasný důkaz v jihočeském kraji, který se Tebou popisovaného ustáleného stavu snaží dosáhnout ze všech sil. Byť máš pravdu, že část se nepřesouvá do IAD, ale časem rovnou na ÚP, protože to je pak pro ně výhodnější.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 57943
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 26. října 2010 - 07:38:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nejperverznější je přitom ta podmínka, že rezervaci lze učinit do dvou hodin před odjezdem z výchozí stanice, což je při přepravě z Przně obvykle buď Ruda nebo Norimberk. Čili na G.N. už musej dávno přesně vědět, kolik těch volnejch míst zbylo a kolik jich bude volných až do Práglu, ale před foršrift nejede der zug.

Hovadské pravidlo o prodeji rezervace nejpozději dvě hodiny před odjezdem z výchozí stanice už naštěstí neplatí - všechna volná místa jsou po tomto limitu převedena do expresního režimu a lze je zakoupit do (nejspíš pravidelného) odjezdu vlaku z dané stanice. Napřed to platilo jen pro vlaky mezistátní, kde byl pak hytlák vskutku "použitelný", nyní snad plošně.
Vedlejším efektem této změny je fakt, že u vlaku to nemusí jít ani za oněch 100 Kč - průvodčí nemá přehled o aktuálně prodaných expresních rezervacích, takže by mohlo dojít ke dvojímu obsazení. Takže např. z Přelouče se R 471 nedá s kolem dostat jinak než s rezervací z předprodeje nebo "domluvou". A takových stanic, kde je pokladna zavřena a staví tam vlak s povinnou rezervací, bude nejspíš více (zejména na jihu Čech, kde se výpravčí komercí zpravidla nerozptylují).


Ovšem pokud v JŘ není symbol kufru, za úschovu bych nezaplatil ani o korunu víc. Neexistuje.

Pak ale máte nárok jen na volnou kapacitu míst určených k přepravě spoluzavazadla. Budete-li chtít využít hytláku (ač není inzerován), v případě souhlasu čety to možné je (a bezdůvodně by to četa odmítnout neměla), nicméně za příslušný tarif.
Nebudu raději psát, co to mj. znamená a na jaké trati.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 57944
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 26. října 2010 - 07:48:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co se týká pravidelného stavu, je to taky docela problém. Při pěkných dnech tam nabídka prostě nepostačuje poptávce a je proto třeba přistoupit k regulaci. Ono co si budeme povídat - aby měl člověk garanci odvozu, stejně si musí na této relaci v sezóně místneku pořídit. Jinak může pěkně uváznout. Stejně je hytlák rezervacemi v takových případech zaplněn a ostatní ostrouhají.

O vhodnosti povinné rezervace na ramenech 220 a 190/225 stále nejsem moc přesvědčen. I proto, že ani tato rezervace místo nezaručí (budějcké Ds jezdily letos spíš náhodně a i na Amicusu už jsem přepravoval kolo v lehátku, neb hytlák byl již cestou do Pešti vyřazen a nikoho netrápilo, že na obrat zpátky je vydáno hned několik rezervací...).
A nepsal bych moc o regulaci, šlo o cílené vyhánění, které navíc problém stejně nevyřešilo. Převážně se vozí vzduch, jindy se stejně nahrne fůra lidí bez místenek. Až letos s expresníma rezervacema se to trochu zlepšilo (netušící nemusí na Švejka nebo platit stovku, když stihnou za těch pár minut na přestup navštívit pokladnu - ve výchozí stanici to obvykle nelze, u průvodčího taktéž...), ale i tak cyklistů brutálně ubylo.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3748
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 26. října 2010 - 08:43:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Protože se to nakouslo tady, dovolím si malou vsuvku, která se zdejších tratí může týkat:
Rodí se oposmlouva č.2, ODS chce vládnout Praze s ČSSD
Zdá se, že Praze budou vládnout "Staří lumpové". Dneska už nejde o to, držet svůj program, ale vůbec vládnout, jak ostatně ukazuje situace i v jiných městech, kde podobná koalice vzniká.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8719
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 26. října 2010 - 09:15:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

218: Jsem rád, žes potvrdil má pozorování ohledně 471 a rychlíků přesně tam kde to vídám i já. (Inu Hroch je holt jen teoretik, jaxe ukazuje) Děkuji.
MZ: Nepřesedají náhodou do busíků? (nevím, v tamním kraji jsem letos byl jen na severu a západě). Asi to bude tak jako s tvojí pochybností o předjíždění rychlíků pantografama. Inu když na jihu žádný nemáte a dlouho mít nebudete,a rychlíkový tratě máte vesměs jednokolejný, taxi to ani nepředstavíš.... Ale jako evident obíhajících vagónů jseš fakt dobrej
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 57953
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 26. října 2010 - 15:46:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem:
Do jakých busíků? V těch zhruba 4 párech za den obvykle nejezdí víc jak 10 cestujících (nekompatibilní tarif, zoufalá JD atd.). A i kdyby jich pár přibylo, nevěřím, že by do nich znatelná část lidí za současných podmínek přešla.
749+3 vozy+749 (příp. to samé s 242) není pantograf? Existuje jedna trať, kde svého času byly osobáky v celé trati o něco málo rychlejší než rychlíky. Ale tratě okolo Prahy mají poněkud jiné parametry, snad ani Pacifik není tak úděsný. Jestlipak víš, o jakou trať se jedná?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4567
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 26. října 2010 - 15:57:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Je tam o něco více přátel Masaryčky. Ovšem je potřeba vzít v úvahu skutečnost, že část lidí je velmi konzervativní a nakonec zjistí, že ono řešení nové není zase tak špatné. Tedy cca 50:50."

Úkolem dopravního inženýra není přepravovat lidi tam kam nechtějí.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4568
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 26. října 2010 - 16:02:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"mezi Libní a Klánovicemi se to děje celkem běžně, i když to vydrží většinou jen pár set metrů... pči pohledu z okénka EC to vždycky potěší"

Jasně že se to děje. To ale nic nemění na tom, že R jede z Libně do Úval o několik minut rychleji.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3752
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 26. října 2010 - 16:04:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: Úkolem dopravního inženýra není přepravovat lidi tam kam nechtějí.
Takže rozdělení Masárna:hlavák 50:50 je vlastně správným řešením, když cca 50% chce jezdit na Masárnu a 50% na hlavák. :-)
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4569
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 26. října 2010 - 16:11:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Tak jsem to nemyslel. Ta glosa se týkala manipulace s čísly.

Jestli se na Ropidu podobným způsobem pracuje i s jinými čísly, tak už se nedivím ničemu. Pak chápu, proč vídávám na některých lokálkách jiné počty cestujících, než sem píše -aa-.
Nedivím se ani tomu, že není třeba posilovat nepříjemně plné linky pražské MHD. Stačí odečíst lidi, co sice jeli, ale za "ropidích standardních podmínek" by určitě nejeli, a hned je z toho optimálně vytížená linka. Naopak ke sčítání cestujících v "ideologických" vzduchovozičích se přičtou lidi, co by za "ropidích standardních podmínek" určitě jeli, a zase je z toho optimálně vytížená linka.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1411
Registrován: 12-2006

Odesláno Úterý, 26. října 2010 - 21:22:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Bram: Máš pravdu, s takovým ignorantem jako jsi ty nemá cenu se bavit, a pokud se ti to nelíbí, tak choď pěšky....
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://corllin.rajce.idnes.cz
ICQ:349 415 692
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2315
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 26. října 2010 - 21:36:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: Buďte v klidu, ta úprava na 50:50 je v podstatě jen velmi kosmetická. Tak abyste byl spokojen, pohybovalo se to někde v intervalu 60:40 až 50:50, mírně ve prospěch Masaryčky. I když osobně netuším, jak daná čísla byla získána, neb jsem tento průzkum osobně neprováděl. Za externí sčítače těžko dát ruku na 100% do ohně.
A podobně+ je tomu u frekvenčních průzkumů. Co dopravci dodají, to máme. Sice si občas něco přesčítneme osobně, ale to je zanedbatelné procento v počtu všech vlaků. Na lokálky samozřejmě nevyrážíme, pokud tam člověk náhodou nemá cestu z jiného důvodu.
Jinak já osobně nemám moc důvodů s čísly manipulovat. Proč bych to asi dělal a co bych z toho měl??? Nehledě na to, že vývoj v nejbližších řekněme měsících (cca dvaceti, možná i dříve, uvidíme) ukáže, jaké bude rozložení. Nebude nic jednoduššího než jednoho člověka postavit do Libně, druhého do Úval a uvidíme jak se nám ty procenta z úseku Úvaly - Libeň rozprostřou mezi hl.n. a Masnu. Dtto lze udělat samozřejmě i ve směru opačném (i když myslím že transparentnější pro ráno je směr do centra, ostatně tak zněla i otázka v dotazníku). Myslím že takový listopad 2011 by mohl být první dobrou příležitostí k takovému kontrolnímu sčotu.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2315
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 26. října 2010 - 21:36:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: Buďte v klidu, ta úprava na 50:50 je v podstatě jen velmi kosmetická. Tak abyste byl spokojen, pohybovalo se to někde v intervalu 60:40 až 50:50, mírně ve prospěch Masaryčky. I když osobně netuším, jak daná čísla byla získána, neb jsem tento průzkum osobně neprováděl. Za externí sčítače těžko dát ruku na 100% do ohně.
A podobně+ je tomu u frekvenčních průzkumů. Co dopravci dodají, to máme. Sice si občas něco přesčítneme osobně, ale to je zanedbatelné procento v počtu všech vlaků. Na lokálky samozřejmě nevyrážíme, pokud tam člověk náhodou nemá cestu z jiného důvodu.
Jinak já osobně nemám moc důvodů s čísly manipulovat. Proč bych to asi dělal a co bych z toho měl??? Nehledě na to, že vývoj v nejbližších řekněme měsících (cca dvaceti, možná i dříve, uvidíme) ukáže, jaké bude rozložení. Nebude nic jednoduššího než jednoho člověka postavit do Libně, druhého do Úval a uvidíme jak se nám ty procenta z úseku Úvaly - Libeň rozprostřou mezi hl.n. a Masnu. Dtto lze udělat samozřejmě i ve směru opačném (i když myslím že transparentnější pro ráno je směr do centra, ostatně tak zněla i otázka v dotazníku). Myslím že takový listopad 2011 by mohl být první dobrou příležitostí k takovému kontrolnímu sčotu.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3753
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 26. října 2010 - 22:01:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Dělat vlaky profilově? A ještě, pokud jde o patráky? Škoda času a těch lidí. To i odfláknutý průzkum ČD od průvodčích bude přesnější.
Mám dojem, že Bručoun ROPID už natolik nemá rád, že zpochybní i to dobré, i to, co je pravda, jenom aby ukázal, že je ROPID organizace plná neschopných lidí a lajdáků, kteří nevědí, jak se dělá doprava. Tak mu to nechte, každý z nás něco nemá rád.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7027
Registrován: 8-2004

Odesláno Úterý, 26. října 2010 - 22:39:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky:
No pokud teď ten poslední průzkum dělaly ČD, tak naprosto nesouhlasím s tvrzením: To i odfláknutý průzkum ČD od průvodčích bude přesnější.
Sice jsem to už nechtěl znovu psát, ale minulý čtvrtek jsem byl opět špatně sečten, takže kredit průzkumu v podání ČD (byly-li to ČD) je v mých očích, když to trochu nadnesu, na .

Káem:
Když to tak sleduju, tak musím konstatovat, že až mě po některém z výroků označíte za praktika, požádám asi o dobrovolnou hospitalizaci v bohnické léčebně.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
PID cestující
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.212.36
Odesláno Úterý, 26. října 2010 - 22:54:49    Odkaz na tento příspěvek  

Prosím, prosím, kde je v tomto vlaku - http://www.zelpage.cz/razeni/10/vlaky/cd-9500 - prostor pro přepravu spoluzavazadel?
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4577
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 26. října 2010 - 23:01:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: "Bručoun ROPID už natolik nemá rád, že zpochybní i to dobré, i to, co je pravda, jenom aby ukázal, že je ROPID organizace plná neschopných lidí a lajdáků, kteří nevědí, jak se dělá doprava."

Přesně tohle si nemyslím. Jak vypadá liknavost a lajdáctví se jděte podívat do Stk. V hlavních směrech poptávky, kde nejsou třeba přestupy, paradoxně poskytuje větší uživatelské pohodlí než celý slavný PID.

Uživatelsky nepříznivý stav PIDu je z větší části způsoben aktivistickým šotouštvím, které prosazuje vize a ignoruje reálné problémy. Můžu se s prominiutím vys.at na vize, když musím často jezdit nepříjemně plnými* linkami MHD. Jindy zase prakticky zbývá jen jízda autem protože nemám čas trávit hodinu tam a hodinu zpět cestou, která autem trvá i se zácpou 2x20 minut.
(* Úmyslně nepíšu přetíženými, protože většina z nich se ještě vejde do stupně 4 takže o přetíženosti "nemůže být ani řeč". Přetěžování je "jen" opakované nárazové, čili "zcela bezvýznamné".)
PID cestující
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.212.36
Odesláno Úterý, 26. října 2010 - 23:04:58    Odkaz na tento příspěvek  

A jinak, dnes jsem jel tímto pěkným vláčkem - http://www.zelpage.cz/razeni/10/vlaky/cd-8372 - a chtěl jsem využít ÚBP.
Nevím proč, ale byl jsem jsem průvodčím nasměrován do druhého vozu...
Slyda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 357
Registrován: 7-2007
Odesláno Úterý, 26. října 2010 - 23:05:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PID: Vepředu, nad motorem. I znak kufříku tam je.
Well if the 6 turned out to be 9, I don't mind. I don't mind.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4579
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 26. října 2010 - 23:13:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"i odfláknutý průzkum ČD od průvodčích bude přesnější"

Sčítání některých lokálek zjevně dělali lidi, co se bojí zrušení té konkrétní tratě.
PID cestující
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.212.36
Odesláno Úterý, 26. října 2010 - 23:17:25    Odkaz na tento příspěvek  

I znak kufříku tam je.
Slyda: Pardon, kde je ve vlaku Os 9500 prostor pro přepravu SPOLUZAVAZADEL?
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3754
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 27. října 2010 - 08:20:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: Sčítání některých lokálek zjevně dělali lidi, co se bojí zrušení té konkrétní tratě.
A vy ty výsledky máte, abyste měl s čím srovnávat, že takhle mluvíte?
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Peva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1226
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 27. října 2010 - 08:35:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad spoluzavazadlo:

Tarif Tr10 praví: Přeprava spoluzavazadel je umožněna pouze do vyčerpání volné kapacity vlaku nebo vagonu. V případě vyčerpání kapacity může být přeprava odmítnuta. O vyčerpání kapacity rozhodne průvodčí. Ve vlaku, který umožňuje využít více druhů přepravy zavazadla, je rozhodnutí o zvolené formě přepravy plně na cestujícím.

Takže přijdete-li k vlaku 9500 s kočárkem, ten se ve voze 854 jako spoluzavazadlo vejde třeba místo první "čtyřky" sedadel u dveří (sedadla jsou sklopná).

Přijdete-li s velkým batohem (který se nevejde na zavazadlovou polici nad sedadly), tak obdobně.

Přijdete-li s jízdním kolem, nabídne Vám průvodčí UBP v zavazadlovém oddíle. Pokud trváte na přepravě kola jako spoluzavazadlo, může Vám průvodčí říci, že volná kapacita pro takováto spoluzavazadla je vyčerpána. Jak se rozhodnete dál (podat si kolo jako UBP vs. jet jiným vlakem) je na Vás.
PEVA
PID cestující
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.212.36
Odesláno Středa, 27. října 2010 - 09:48:37    Odkaz na tento příspěvek  

Peva: Díky, to vůbec není blbá odpověď. Akorát bych chtěl vidět režistu, jak platí 30,- Kč za kolo .

Prosím ale ještě o odpověď na otázku, kde se ve vlaku Os 7915 přepravují kola jako spoluzavazadla. To přeprava má být rozšířená, takže s tím pláckem u dveří na mě nechoďte.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2317
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 27. října 2010 - 10:29:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Ale jo, jde to taky. Listopad je ideální, protože většinu špičky je tma a je do toho pěkně vidět. Samozřejmě se nedozvíme zda lidí je 452 nebo 458, nicméně se dozvíme, zda je jich 50, 100, 300, 450, 600 nebo 1000. A o to tady jde. Nemá smysl počítat jednotlivce při takových počtech. Samozřejmě Bručoun by vyžadoval číslo zcela přesné, nicméně je se spokojím s přesností na půlstovky. Něco jiného je lokálka s 20 cestujícími na palubě, tam je rozdíl jestli je jich 18 nebo 22, ale u 2x471 ve špičce v Libni nemá smysl tohle řešit.

PID cestující: Já teda nevím, ale příslušný piktogram na té fotce vidím zcela jasně. U 842 se jaksi z výroby počítalo s tím, že hytlák bude běžně přístupný pro cestující, ostatně se tam skrývají i sklopné sedačky. Že si jej zpravidla okupuje četa, protože "vždycky to tak bylo", to je věc jiná. Čili podle mého správná odpověď zní - nástup úzkými dveřmi, přeprava kola v hytláku, sezení možné tamtéž na sklopné sedačce. Jen bych se dost divil, kdyby na to měla vlaková četa shodný názor....

Jinak pozornosti všech doporučuji:
http://binko.wz.cz/2010-3a.pdf
Je to jedno (podotýkám pouze jedno!) z možných řešení. Neříkám, že to musí být na 100% takto, ale možnost to je.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4582
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 27. října 2010 - 11:16:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: "Samozřejmě Bručoun by vyžadoval číslo zcela přesné, nicméně je se spokojím s přesností na půlstovky. Něco jiného je lokálka s 20 cestujícími na palubě, tam je rozdíl jestli je jich 18 nebo 22, ale u 2x471 ve špičce v Libni nemá smysl tohle řešit."

Ach jo, koukám že už nevíte jak byste si rejpnul. Mně rozčiluje, když někde opakovaně vídám 0-5 lidí, a cinknutý průzkum (nebo jen cinknutá interpratace?) uvádí průměr 10 lidí. 10% méně nebo 10% více, to samozřejmě nemá cenu řešit.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13553
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 27. října 2010 - 14:30:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ta Binkova koncepce je docela hustá, místy až příliš. Třeba, aby linka S9 měla v obou koncových stanicích dobu obratu 5 resp. 4 minuty, nepovažuji za příliš reálné vyjezdit, navíc při zkrácení JD a tedy odstranění vaty, především v případě sólo jednotky obsazené jedním strojvedoucím je to asi utopie.
R.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.238.174
Odesláno Středa, 27. října 2010 - 14:43:55    Odkaz na tento příspěvek  

Ad. průzkum: Mluvíte o tom průzkumu ce se dělal asi tak před dvěma týdny? To mě moc pobavilo. Jel jsem S2 z Nymburka do Čelákovic v pracovní den odpoledne. Za Lysou se objevila průvodči se sčítačem a průzkum byl prováděn tak, že zapisovány byly jen jízdní doklady osob nově kontrolovaných, tedy těch co přistoupily v Lysé. Zjištěné údaje tedy musely být opravdu velmi vypovídající.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4587
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 27. října 2010 - 16:13:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Ta Binkova koncepce je docela hustá, místy až příliš."

Na předpokládané infrastruktuře je nereálně hustá. Autor by měl spadnout ze šotooblaku na zem. Například představa čtyř linek v Radotíně, každá po 30 minutách, nebo požadavky na posuny dálkovky bez ohledu na dálkové uzly a dálkové vazby, to je na svěrací kazajku. Doufám, že na Ropidu tuto šotošílenost nikdo nebere vážně. (Má-li někdo tu drzost takovéto nedomyšlené šotoušoviny prezentovat takovou formou jako Bc.Binko, nezaslouží žádné ohledy.)
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2320
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 27. října 2010 - 17:53:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R.Š.: To nebyl frekvenční průzkum, ten dělají vlakové čety vícekrát do roka. Při tomto průzkumu se zjišťuje pouze skladba jízdních dokladů, čili není ani zapotřebí zkontrolovat 100% cestujících. Nicméně tímto způsobem získaný reprezentativní vzorek opravdu reprezentativní není (nejde zde o to, že nebyli sečteni všichni, ale že byli vybráni pouze cestující z některých stanic). Doufám, že takový postup nebyl obvyklý všude....

Bručoun: Obávám se, že s Bc. Binkem nemáte pravdu. Nezapomeňte, že je to pracovník dopravce, nadto zabývající se koncepcí. A co by mělo být zájmem dopravce? Přece jezdit co nejvíc. Vnutit objednateli co nejvíc vlaků, pokud je tento zaplatí. Ovšem schopný objednatel zpravidla má vlastní koncepci a tipuji, že Ropid bude patřit mezi ty schopné Abych si zase teda rejpnul

(Příspěvek byl editován uživatelem -aa-.)
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2321
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 27. října 2010 - 17:55:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo a jste si tak jist, že uzly dálkové dopravy tam nefungují? Samozřejmě ve stavu výhled.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3757
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 27. října 2010 - 18:02:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: V Binkově koncepci mi chybí koncepce zrychlených/spěšných vlaků. V řadě směrů je to základ úspěchu! Jinak v řadě případů je to skutečně velmi vzdálená budoucnost. Dvoukolejky Čakovice-Měšice a Vršovice-Krč jsou dost velké sci-fi. Na území středočeského kraje budeme rádi, když se udrží současný stav.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4597
Registrován: 10-2003

Odesláno Středa, 27. října 2010 - 18:21:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: a taky jsme si to občas vyposlechli.

Tak máme turnus a nějak jsem stále v očekávání, cože se to bude na té 173 nakonec dít....
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4589
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 27. října 2010 - 18:37:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Nezapomeňte, že je to pracovník dopravce, nadto zabývající se koncepcí. A co by mělo být zájmem dopravce? Přece jezdit co nejvíc.".

Nejvíc jo, ale tak aby se to reálně dalo vyjezdit. "Binkovina" se ve špičkách vyjezdit nedá. Leda že by nákladní vlaky jezdily výhradně v noci a dálková osobní doprava se silně omezila.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4590
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 27. října 2010 - 18:39:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"jste si tak jist, že uzly dálkové dopravy tam nefungují? Samozřejmě ve stavu výhled"

Do jakých uzlů Vám ve stavu výhled (s Ejpovickým tunelem) sedí například Binkův Beroun v 00?

Mimoto, ten člověk asi v životě neslyšel o vatě. Pravidelné 2minutové následy na železnici v situaci, kdy je grafikon zahuštěný na doraz, nemůžou fungovat. Prodloužení jízdní doby Švejků o pouhé 3-4 minuty v případě jejich vecpání mezi Beroun a Řevnice, to je taky utopie.

Něco podobně reálného jsem kdysi vytvořil pro dvě sousedící tratě, anž bych se zabýval takovou pitomostí jako je vata. Časem, pochopitelně bez souvislosti s mojí tabulkou, vznikly vlaky s částečně podobnou trasou, ale s poněkud delšími jízdními dobami a jinými křižováními, protože bez vaty to jaksi nejde....

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1475
Registrován: 8-2006
Odesláno Středa, 27. října 2010 - 21:09:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes se zase "dařilo" na S2/S20. Ráno žabák na 2206 minimálně +20, páč jel až za ešusama na 9402. Odpoledne pro změnu 9421 jel z Masny na 2 části. Já to nevěděl a jel jsem pochopitelně tím druhým... Nutno přiznat, že v Čelákovicích cca +5, takže fpoho.
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 402
Registrován: 3-2010
Odesláno Čtvrtek, 28. října 2010 - 03:42:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

aa: Co to je za blábol?? Řada 844, 672 no prostě chuťovka.
A co S23??Jinak i ten Gvd je takový nesvůj... .

Ještě jednou upravit a možná to bude good.

Jinak S2 a S3 a úbytek cestujících: já si osobně myslim, že to žádná tragedie nebude...
Zajímalo by mne, kdo tady jenom plká a kdo chce nějaké tý trati pomoct??

Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3759
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 28. října 2010 - 10:29:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

074: To je stejně výhled tak na rok 2030, dřív to stejně není reálné. Já si myslím, že relativně dlouho teď bude platit stav dle příšího GVD, možná se podaří ještě víkendové Milovice, protože to může znamenat nárůst tak 10 milionů za platbu, což by nemělo být nerealizovatelné.
Poměrně nedávno se někde psalo, že by se v rámci ROP měly do středních čech koupit motorové jednotky, které by měly jezdit na lince Praha-Mělník, tuším že tam byl rok 2013. Hádám, že půjde o v Čechách montovaná desira, jak se psalo Zelpage.
S23 není pražský uzel, tak v tom projektu samozřejmě není. Taktová poloha je stabilní a vzhledem k polohám dálkové dopravy i Eskových linek jak v současném stavu, tak v plánech, lze předpokládát, že ve stejných polohách i zůstane. Co se týče dokončení integrace, tak tam je nutná změna na kraji jak v politickém zastoupení tak v úřednictvu. V současné době je však pravděpodobnější rychlá realizace dvoukolejek Měšice-Čakovice a Vršovice-Krč než změna myšlení na kraji.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 483
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 28. října 2010 - 20:28:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky 3757: zrychlené/spěšné vlaky prosím ne! Jak byste chtěl řešit zastávky, které neobsluhuje ten Sp?
- zrušit (a vozit busíkem)? Proč ne; ale tím se ze zrychleného vlaku stal zase vlak, který staví všude...
- obsluhovat zastávkovým vlakem? To by znamenalo, že zastávkový vlak bude základ a ty zrychlenky jenom takové špičkové třešničky na dortu? Takže třeba Pečky mimo špičku pojedou pomalíkem?
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2322
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 28. října 2010 - 20:37:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sants: Ale spěšné a zrychlené vlaky samozřejmě ano. A coby špičkové posily jsou tím celkem rozumým řešením. Do práce a z práce rychle, o víkendech a mimo špičku pomaleji zastávkovým osobním vlakem. Je rozdíl absolvovat každodenní cestu do zaměstnání pomalu a absolvovat tutéž cestu stejně rychle třeba o víkendu, kdy se nikam nespěchá.....
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 484
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 28. října 2010 - 20:44:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já teda preferuju ve špičce i mimo špičku, v pracovní dny i o víkendech, rychle pomocí pásmového GVD.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3762
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 28. října 2010 - 22:35:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sants: Podle situace na té dané trati.
Rychlý pásmový GVD CD/CT je dost drahá sranda. Každopádně na všech dvoukolejných tratích bych rád do budoucna viděl rychlé vlaky z velkých měst minimálně v intervalu 60 minut v sedle a 30 ve špičkách, třeba na úkor prodloužených intervalů zastávkových linek. Fakt nevidím důvod, proč v Rostoklatech či Tuklatech v budoucnu stavět ve špičce po 15 minutách. Kratší interval rychlých vlaků bude mít pozitivnějí vliv na celkovou poptávku než hustý interval zastávkové příměstké dopravy vedoucích mnoho desítek
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2323
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 29. října 2010 - 06:15:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky, Sants: Jenže vzhledem k tomu, jak velká je ochota zavádět zrychlené vlaky, tak bych byl rád, kdyby to začalo alespoň tím, že začnou jezdit zrychlené špičkové posily. A samozřejmě čtvrthodinový takt pro Tuklaty a Rostoklaty je nesmysl. Není žádoucí obsluhovat obce s pár obyvateli tak, jako města s pěti či deseti tisíci obyvateli.
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 485
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 29. října 2010 - 07:18:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rychlý pásmový GVD CD/CT je dost drahá sranda.
Proč? Rozhodující podíl na nákladech má špičkový model; jeho roztažení i do sedel (samozřejmě v upravené podobě a zeslabených soupravách) sice nějaké peníze taky stojí, ale z velké části už je zaplaceno tou špičkou. Když si pořídím soupravu na špičkový spěšňák, tak o kolik je dražší, když ji nechám jezdit i v sedle, než když ji v tom sedle někde držím odstavenou?

Pozn.: odmítám cenu počítat ve vlkm
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2325
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 29. října 2010 - 07:46:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

čelakovičan: Rámo tam byl nějaký problém Nymburk - Kostomlaty, tipuju to vzhledem k teplotám na lom. Takže jednokolejný provoz. Což právě 2206 odnesl asi nejvíc.
Odpoledne nevím, ale mohlo by to souviset s postupným přehráváním řídícího software u jednotek 471. Pokud se strojmistrům nepodaří vyladit, aby se nesešly dvě s různým na jeden vlak (což není tak jednoduché na S1 a S2/S20, kde se různě spojuje všechno se vším), pak se spojit nedá a musí se jet na dvě části.

Sants: -aa- by to možná na těch dvou tratích, kde k tomu již nazrál čas, zkusil. Spěšňáky mu taky přijdou trošku drahá sranda. Objednatel má jistě zcela jiný názor....

Orky: V Tuklatech a Rostoklatech asi stačí 30 min. (aspoň zatím, kdo ví co tam kdy kdo postaví - viz Zeleneč), nicméně Český Brod by tu 15 min. potřeboval. A aby pásmový provoz dokázal vykázat nějakou rozumnou ekonomiku, pak dlouhé rameno Brod vozit nemůže (aspoň ve špičce...). Stejně tak aby spěšňák byl efektivní, pak nemůže řešit nějaké zahuštění v Úvalech a Klánovicích. A otázka je, zda v Brodě, nejspíš taky ne.
-aa- musí přiznat, že myšlenka takového polopásma, kde máme X1 po 60 Os Pha - Kolín, X2 po 60 Os Pha - Poříčany (- Nymburk?), X3 po 30 Os Pha - ČB (- Poříčany pro jednotnost?, klidně zatím s průjezdem Tuklat a Rostoklat) - X1,X2,X3 v pokud možno ideálním prokladu v úseku Pha - Úvaly a X4 po 60 pásmový Os Pha - vše projede - Poříčany - Kolín (samozřejmě v Poříčanech zkoordinovaný s X2) mi není zcela nesympatický. Pokud možno cca ideální proklad (úplně ideální se asi nepodaří docílit, to jedině za předpokladu prodlouženého pobytu X1 v Poříčanech) X1 a X4 v úseku Poříčany - Kolín. Opět podotýkám že se mi nezdá, že by objednatel sdílel tento názor.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3764
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 29. října 2010 - 08:56:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Ano, Český Brod 15 minut potřebuje. Ale kde je psáno, že těch 15 minut musí být osobním vlakem? Já bych si ideálně pro ČB představoval ve špičce střídání Os po 30 a Sp po 30.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3643
Registrován: 6-2005

Odesláno Pátek, 29. října 2010 - 10:40:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-:
-aa- by to možná na těch dvou tratích, kde k tomu již nazrál čas, zkusil. Spěšňáky mu taky přijdou trošku drahá sranda. Objednatel má jistě zcela jiný názor....

No, tak zhruba 3-4 roky trvalo než -aa- připustil možnost pásma na 011 a dokonce stejně jako Sants a Mibl pásmuje v Poříčanech. Tak teď je otázka, za kolik let dospěje objednatel k témuž názoru jako -aa-. Jak dlouho to obvykle trvá? 3-4 roky?

Která z tratí je druhá uzrálá, kde by -aa- pásmoval? Benešovy pásmované ve Strančicích na shodném principu jako pásmování 011 v Poříčanech?
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8724
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 29. října 2010 - 11:14:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MZ: Tu trať nevím. Která?
Hroch: Slibte, že to splníte.
-aa-: nelze se ptát: Chcete Masnu nebo Hlavák. Je třeba se ptát: Chcete půl vlaků z jednoho a půl z druhého nádraží? Ono i ptát se je umění, nejen odpovídat. Jaxe říká: Na blbou otázku blbá odpověď. To je tajemství toho, co se někdy dozvídáte. No a pak s tím operujete. No nic.
Mibl: tipněme si, jak dlouho bude trvat, než -aa-připustí S35
(Btw. zaclánějící budova u Masny úspěšně vyhořela, stavební jednání budou jistě snažší...)

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 58010
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 29. října 2010 - 13:25:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cancour do Luhačovic pár let zpátky...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz