K-report
 

Archiv do 24. října 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv do 24. října 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2299
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 21. října 2010 - 11:30:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-, Livingproof: Sami vidíte, jak moc chybí stanice Bubny hodná současnosti a napojení druhým vestibulem na matro C Vltavská. Pak by se zastavením rychlíků v Bubnech a jejich konečnou na Masarykově nádraží byly uspokojeny potřeby lidí nejspíš na 100 procent. Jen malý povzdech jsem si dovolil.......
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2101
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 21. října 2010 - 11:33:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: PID cestující: Vy jste neměl vůbec právo bránit silou odjezdu vlaku a měl jste zaplatit tarifem stanovenou pokutu za zpoždění, které jste svým jednáním (položením kola na schůdky) způsobil, a to i přesto, že vám byla odmítnuta služba, na kterou jste měl nárok.

Nějaká zvrácená logika, ne? Poslední citovanou větou prakticky uznáváte, že nezpůsobil pan PID_cestující, nýbrž arogantní neználek z vlakové čety - tak proč by to zpoždění neměl platit právě on?


Proč PID-jízdenka nejde vydat z pokladny ČD?

Asi kvůli neschopnosti ROPIDu. V JMK se prodávají IDS jízdenky na pokladnách ČD jízdenky od jeho začátku, letos si na to pak ČD pořídily tiskárny, aby nemusely řešit zásobování pokladen jízdenkami.


prag: No základní problém PID/SID je, že střední čechy jsou dvojhlavá saň a každá hlava je někoho jinýho .. co chcete, JMK holt je kompakt bez díry uprostřed, tam to funguje.

Jó, z daleka to vypadá všechno líp. Tak tedy - Brno a JMK taky jsou jako dvojhlavá saň a občas to mezi nimi pěkně skřípe (viz třeba poslední zdražení jednotlivých jízdenek). Jediný faktický rozdíl je opravdu jen ten, že tady ty hlavy chtěly najít společnou řeč. A protože opakování je matka moudrosti, tak vám opět navrhnu, abyste se podíval na vlastnickou strukturu Kordisu (nebo třeba VORu).
PID cestující
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.212.36
Odesláno Čtvrtek, 21. října 2010 - 11:51:11    Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Já nevím, ale nějak by se S1 zkulturnit měla, tohle přece nemůže být cílový stav. Teď mě něco napadlo, takže takový spontánní nástřel:

S1"P": Praha - Český Brod zastávkově, dále jen Pečky, Velim, Kolín.

S1"K": Praha - Úvaly - Brod a cca dále kolínský okresní vymeták.

Takže takové dvě linky pásmového provozu navzájem otočené.
První by řešila dopravu v těsném okolí Prahy a nepohrdli by ani lidi např. z Peček.
Druhá by byla spíše venkovská, ale pomohla by lidem z Brodu a Úval pro spojení s Prahou.

Pokud by se to dodře seřídilo, vytížení jednotlivých spojů v mohlo být celkem roznovážné.

Investice nulová, přínos obrovský.

A dopravu v relaci Tatce - Tuklaty fakt neřešit. To už je 1000x lepší se zamyslet na tím, že v Kolíně si S1 a S2 ujíždění před rypákem.

Pochopitelně se nabízí spojit jednu z linek s S7, když už ty Berouny mají jezdit šaškovat do Úval. Což je mimochodem velmi pozoruhodné. V Klánovicích trať neopravená a provoz S bude zahuštěn.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8679
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 21. října 2010 - 12:00:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa- Ta S61 mě velmi potěšila. Měl jsem jí ve svých dávných šotoplánech (víte, váš rok 2000 je proti tomu prd), ještě když jsem si myslel že bude S38. Poté co jsem zjistil že bude lepší S35 a poté co jste mě seznámil s realitou obtížnosti prosazování čehokoliv jsem začal chtít jen S6 na Hlavák. Zdá se ale nyní po vašem textu 2300, že nemožné je možné a mám radost. Věřit mi to samozřejmě nemusíte.
Ovšem napsal jste klíčovou větu, jejíž význam si ani neuvědomujete: CIT:"Jinak lid z těchto lokalit osobákem jede opravdu jen když rychlík nejede" (2302) Ano v tom je to kouzlo, oni prostě do tý práce a školy něčim budou muset přiject. To víte že když někomu dáte brambory a maso, sežere obojí, ale když mu dáte jen brambory, zasytí se i tim. Ale víteco, já jsem flexibilní. Zařaďte do PIDu R z Berouna, Kladna (ty už jsou) Benešova, Kralup a Kolína a zkraťte aspoň každej druhej os do Libčic, Piček, Čerčan a Kárlštejna.
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3731
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 21. října 2010 - 12:01:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David_jaša: Tak to rozhodně neuznávám! Celá situace měla dvě části. Já jsem jenom chtěl říct, že výsledek té první části mu nedával žádné právo k tomu, dále zdržovat vlak.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
PID cestující
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.212.36
Odesláno Čtvrtek, 21. října 2010 - 12:07:45    Odkaz na tento příspěvek  

Pokud pojede vlakem černý pasažér a nebude chtít zaplatit pokutu, průvodčí nedá souhlas k odjezdu, vlak zůstane ve stanici, bude se čekat na Policii. Vše zaplatí černý pasažéř.

Pokud pojede vlakem debilní průvodčí a nebude chtít pustit do vlaku cestujícího s kolem, cestující vyjádří nesouhlas o odjezdem, vlak zůstane ve stanici a bude se čekat na Policii.
Vše zaplatí debilní průvodčí.

Jak jednoduché...
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Čtvrtek, 21. října 2010 - 12:09:18    Odkaz na tento příspěvek  

David_jaša: akorát že JM saň má jasnou subordinaci (kraj-město) zatimco u StČ jsou ty hlavy demokraticky rovnoprávný, protože Praha neni ze zákona město, ale taky kraj. A městský statut maj de facto městský části (momentálně je jich něco přes dvacet, ale mění se to jak králíci). Prostě si přidejte ještě jednu dimenzi ;-)
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3732
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 21. října 2010 - 12:25:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PID cestující: Ano, za předpokladu, že cestující nebude fyzicky bránit odjezdu vlaku. Pak to zaplatí debilní cestující.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3079
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 21. října 2010 - 12:45:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak zrovna ten Směsnej odpad v 17,11 jsem si ech vybíral k cestám na Ostravu a to i za cenu přestupu. Ve dvojce z Prahy jsem nikdy nejel ve víc než 2 lidech a mnohdy sám. Nebyl to ale pátek. Který den že KM jel když bylo 7-8 ks/kupé?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8681
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 21. října 2010 - 12:59:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PV: No byl to pátek .... jsem chycen
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4595
Registrován: 10-2003

Odesláno Čtvrtek, 21. října 2010 - 13:10:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Část se prostě prozradit nemůže ("my nesmíme ani naznačovat"), jiné bych nerad zakřikl.

Já to chápu, jen bych byl rád abych měl ještě čas se poštrachat v (někdy) předloženém turnusu, protože je jasné, že se tam dá vždy něco zlepšit (jezdit to budem my). No necháme se překvapit.


PID cestující: Nejhorší jsou lidi bez kol a kočárků, co vyloženě vyhledávají prostor u hajzlíku v 810, cyklokočárkoplac v Ešusu, Regině apod. Kolikrát ani nechtějí pryč, i když jim to člověk slušně řekne. Prej že tady jsou sedačky, tak tady budou sedět.

Máte na jednu stranu pravdu, ale pokud to nebude místo určené přednostně pro kočárky a kola, tak vám nezbyde nic jiného, než dotyčné slušně požádat o uvolnění.
ČD by zase asi neubylo, kdyby takovéto prostory z exteriéru nějak zvýraznily, např. velkou nálepkou kola. Když už se odhodlaly k opětovnému návratu žlutého pruhu pro 1.tř. u nejnovějších ešusů (kolikrát jsem tady o jejich neexistenci mluvil...), tak tohle by taky nemusel být neřešitelný problém. Každý cyklista necestuje běžně vlakem a nejhorší pak bývá, když prostředek soupravy je zaplněn koly a prostory k tomu určené zejí prázdnotou.
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2304
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 21. října 2010 - 13:11:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PID cestující: A v sedle celé zastávkově.... Takové trošku chaotik. Navíc v rovnoměrné zatížení rozhodně nevěřím. S1"K" by byla výrazně zatíženější (celé Úvaly a Brod by ji přednostně vyhledávaly, navíc by byla přínosem i pro Pečky, Velim apod.). Kdo by pak vlastně jezdil S1"P"?
Seřizovat nic moc nemůžete, jste tam dost značně limitován jak to seřídí silná dálková doprava....
V Klánovicích trať neopravená, ale provoz bude posílen. Otázka je, co nastane až se podaří pana blokádu přesvědčit a stavba přece jen začne. Zkrátka nejdřív se čekalo až začne modernizace, pak bylo Běcho-Libeň, takže posilovat nešlo, pak se čekalo, že Úvaly-Běcho začne, ale mezitím to soud skácel, projekt a projednání jede znovu, takže teď již není na co čekat.
Jo a nenávaz S1 a S2 v Kolíně je prostý. Obě linky jedou tak, jak jim to dálková doprava umožňuje. Aneb no problem to tam zpřípojovat, ale daní za to budou jiné nepřípoje a navíc ještě třeba prodloužení cestovní doby kvůli dalším předjížděním třeba ve Velimi či v Pečkách navíc.

Káem: No uvidíme s tou Vaší S61.... Vy jste koukám taky vyvěštil všechno. Jen bych rád věděl, jak jste věštil současně S61 a současně S6 na hl.n. Máte tam nějaký střet....
"Zařaďte do PIDu", to musíte psát někam jinam¨, ne tady. A zkraťte osobáky? Nejste trošku pragocentrista? Ono lidi přece jen jezdí i jinam. Zrovna Kolín, Beroun, Benešov či Kralupy jsou celkem zajímavá sídla, kam taky jezdí lidi. Není ve Středočeském kraji jenom Praha.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4557
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 21. října 2010 - 15:05:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: "z Benešova jezdí buď rychlíkem nebo nově zřizovanými busy po dálnici"

S těmito autobusy je to ve skutečnosti úplně jinak.

Většina "nově zřizovaných busů po dálnici" z Benešova do Prahy byla zřízena v 60. a 70.letech 20.století, část jako dálkové, část jako regionální. V polovině 90.let ve všední den hodně dálkových spojů ubylo, regionální zůstaly. Ke konci 90.let přibyly asi dva páry regionálních sedlových spojů. V průběhu let různě přibývaly a ubývaly dálkové spoje, jejich dlouhodobý "kladivový" počet se ale nevrátil na úroveň r.1989. Po zahájení výstavby koridoru byly časy denního dojíždění posíleny o několik párů spojů.
Před několika lety došlo k zařazení většiny spojů do ZDO a k integraci do SID. Při tomto kroku se žádný nový spoj nepřidával, jen se spoje jinak rozepsaly na jednotlivé linky.
Nyní se tam o dalších několik párů spojů pokouší tzv. "boblickovci", otázka ale je kolik z těchto spojů vydrží. Jeden z nových dopravců, jakýsi Palko, víc nejezdí než jezdí.

Suma sumárum, na trase Benešov-Praha je ve všední dny jen o málo více spojů po dálnici, než bylo v r.1989.
Když píšete o autobusové dopravě, tak si příště prosím lépe ověřujte fakta, ať nepíšete takové šílenosti.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8684
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 21. října 2010 - 15:15:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa- Sem to napsal - S61 byl prvotní šotosen, poučen m.j. i vámi jsem ustoupil na S6 na Hlavák. Taky jsem nepsal "zrušte os" ale omezte. Lidí z vesnic do Berouna (atd., atd.) není na púlhodinu ani ve špičce, stačila by hodina. Jiank si prosím povšimněte, že PIDcest. je druhý, kdo radí rozpojovat dvoješusy. Časem si toho někdo všimne a začne takto šetřit. První jsem vám to jako radu napsal já.
PID a Bručoun: Seznamte se pánové

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4558
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 21. října 2010 - 15:32:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"zkraťte osobáky? Nejste trošku pragocentrista? Ono lidi přece jen jezdí i jinam. Zrovna Kolín, Beroun, Benešov či Kralupy jsou celkem zajímavá sídla, kam taky jezdí lidi. Není ve Středočeském kraji jenom Praha."

Například do Benešova v místní špičce jezdí docela dost lidí. Mimo lokální špičku je ale to výrazně slabší. Našla by se spousta časů, kdy by se dala půlka spojů zkrátit.
Vytížení couráků ze 171 v Berouně je ve všední den vyloženě slabé. Kdyby měly všechny typy spojení shodný tarif, tak by to bylo ještě slabší.
Z obcí na trati 171 nebude do Berouna nikdy jezdit tolik lidí, jako jezdí od Nižboru, nebo Zdic a Hořovic (myšlen celkový počet cestujících všemi druhy VHD). Trať 171 ve všední den v počtech cestujících do koncových stanic viditelně zaostává za tratěmi 011, 091, 221.
Při vhodně natočeném taktu by ze 171 do Berouna stačila celodenní hodinovka. Půlhodinové posily by mohly jezdit jen tam, kam je v daném čase dost lidí, čili část do Karlštejna a část jen do Řevnic.

Dopravní politika Ropidu ve všech druzích dopravy je bohužel taková, že v nejvytíženějších časech a úsecích hrotí kapacitu na doraz a vozí lidi jako dobytek, a v jiných časech a jiných úsecích rozmařile plýtvá. Průměrný spoj Ropidu sice je málo vytížený, ale většina cestujících je přepravována nepříjemně plnými spoji. Zkrátka, orientace na zákazníka je v Ropidu až někde daleko na chvostu hodnot (ne)odpovědných pracovníků tohoto organizátora.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4559
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 21. října 2010 - 15:37:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Chcete-li zachovat příměří, tak laskavě nechte těch denunciačních osobních vsuvek. Už jste ho porušil několikrát, zatímco já ho zatím důsledně dodržuju.
Jestli ale chcete příměří zrušit, tak směle do toho.
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1751
Registrován: 10-2008
Odesláno Čtvrtek, 21. října 2010 - 16:25:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: Mezi námi, docházková vzdálenost ze stanice metra na nástupiště hlavního nádraží, zejména sedmé, není zas tak krátká.

V "úsporné" variantě čtvrt kilometru. Pokud si někdo pořídí místenku na konec nástupiště, a navíc už při nástupu do metra přesně neví, jak na Hlaváku vystoupit a jak přesně projít halou, je z toho půlkilometr nebo i víc. Kdo vystupuje nikoli z metra "Hlavní nádraží", ale z tramvaje "Hlavní nádraží", nechť připočte ještě čtvrtkilometr navíc. Apropo, kolikpak že se uvažuje docházková vzdálenost?
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4560
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 21. října 2010 - 17:21:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě poznámka k "novým" autobusům Benešov-Praha: Píšu-li o 60.-70.letech, tak mám pochopitelně na mysli rychlíkové spoje které nikde nestavěly. Dálnice byla postavena později ....
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Čtvrtek, 21. října 2010 - 17:30:56    Odkaz na tento příspěvek  

Tommasel: proč se vlastně nepočítá s přímym přestupem z HlN na metro A, když to je jen o stovku metrů dál než tramvaj. Aspoň z jižního podchodu.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2306
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 21. října 2010 - 19:45:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: V tom případě pevně doufám, že Středočeský kraj bude v nejbližší době věnovat podobnou péči autobusové dopravě na Nymbursku, byl bych velmi rád, kdyby i zde se vrátila do stavu před rokem 1989, a to pokud možno včetně víkendového provozu. Proč se mezi Benešovem a Prahou (nesmyslně) vracíme před rok 1989 a na Nymbursku panuje nadále porevoluční kapitalistická obslužnost? Nebylo by nejdřív záhodno obslužnost zajistit v obcích, kde dva dny v týdnu v okruhu několika km nejede nic, než budovat ve špičce pracovního dne linky souběžné s vlakem?
Suma sumárum, Vaše demagogické kydy si nechte jinam. Až bude obslužnost na úrovni 1989 tady v okolních vesnicích k mému počítači, pak ať si klidně busy z Benešova do Prahy taky jezdí jak v roce 1989.

Káem: Teda já Vám řeknu, Vy mi tak trošku připomínáte ruského samouka Ivana Ivanoviče Polzunova. Jestlipak víte čím proslul?

Bručoun: D1 byla otevřena ve sledovaném úseku v roce 1971.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4561
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 21. října 2010 - 20:06:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: "Vaše demagogické kydy si nechte jinam"

Nesvádějte laskavě Váš "omyl" na mou "demagogii". Pokud na trase Benešov-Praha lidi přesedají z vlaku do autobusu, tak je to z 95% do déle existujících autobusových spojů. Tvrzení, že jezdí "nově zřizovanými busy po dálnici" je tak zoufale nepřesné, že nejspíš dá nazvat Vaší demagogií. Očekával bych od Vašich příspěvků větší faktickou přesnost.

"Proč se mezi Benešovem a Prahou (nesmyslně) vracíme před rok 1989 a na Nymbursku panuje nadále porevoluční kapitalistická obslužnost?"

Za á, v příspěvku týkajícím se autobusů, jsem nijak nehodnotil zda je to dobře nebo špatně. Jen jsem popsal situaci. Hodnotit to ani nebudu, zbytečně bych zabředl do další ideologicky vyhrocené diskuse.
Za bé, člověče četl jste vůbec co jsem napsal? Autobusové spoje na objednávaných linkách se v dané trase přidávaly naposled před několika lety, jako reakce na velkou poptávku a nepobírání. Od té doby ubývaly a zase přibývaly jen soukromé spoje, které jsou kraji spíš trnem v oku, než co jiného.
Sexuolog
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 728
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 21. října 2010 - 21:45:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-:
Myšlenka s přepravou dalším vlakem zdarma je výborná, naráží však na problém, že ten další vlak může vypadat úplně stejně. Opět opakuju, přeprava kol je služba doplňková.

I takova situace muze nastat, ale pak bych hledal chybu na strane CD, protoze jasne podcenily poptavku. Teda pokud se bavime o UBP a klasickych soupravach. Solo 809 posilovat bafikem jenom kvuli kolum nebude asi optimalni.

Taky to můžou ČD udělat jako drtivá většina dotovaných dopravců u nás, a to nevozit kola vůbec. Řeší tady někdo problém, že SA nevezme kolo do svého busu Praha - Brno? Nebo že kolo nevezme Veolia na lince 332? Ono zas takovej vejvar pro dopravce ta přeprava kol není, kdyby zrušil ÚBP, leckde by ušetřil lidi a měl by po problému. Kola jen ve vlacích, kde je oddíl pro přepravu spoluzavazadel a i tak by byl mezi dopravci v rámci ČR král v rozsahu přepravy kol....

Tady nekdo koketuje s demagogii, ja myslel, ze se bavime o kolech ve vlacich. Nebylo by lepsi porovnavat porovnatelne? Polozme si otazku, ktery evropsky zeleznicni dopravce neprepravuje kola? A ktery pozaduje u klasickych souprav (snadno posilitelnych) rezervaci? To by me fakt zajimalo.
V UK se prepravuji kola ve vsech vlacich bez rezervace, zdarma. Omezeni je jen na par hodin ve spicce u vetsiny Os vlaku v Londyne.

Jinak co se týče toho postupu čety při nakládce. Budou-li nakládat kola dva cestující a první bude vždy předpisy ctící právník, pak bude nakládka probíhat tak, že první cestující bude požadovat okamžité vydání úschovního lístku ještě dříve, než kolo předá z ruky. Protože dát kolo někomu cizímu a pak doufat, že mu na to dá nějaký doklad, to není zcela správný postup. Zkrátka ÚBP není v tomto směru dořešená. A buďme rádi, že v tom nikdo nešťourá. Nedivte se ale některým průvodčím, kteří nakládku takto řeší. Vlastně postupují právě oni správně.

Pokud takhle cety postupuji aniz by to cyklista pozadoval, tak je to jejich vec.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7011
Registrován: 8-2004

Odesláno Čtvrtek, 21. října 2010 - 22:09:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky:
Kdyby ČD chtěly, tak už mohly mít celkém slušné množství vozů na principu Bvt.
Hlavně žádné další Bvt!!! Alespoň ne v tak hloupém porvedení, v jakém jsou nyní.

Bram:
Sami vidíte, jak moc chybí stanice Bubny hodná současnosti a napojení druhým vestibulem na matro C Vltavská.
Nijak zvlášť jsem to neprověřoval, ale podle mě by stačil podchod pod jižními okraji hypotetických nastupišť (resp. schody z jižního okraje) vedený rovnoběžně s Bubenským nábřežím (mírně severněji) a vyústěný na západě k současnému vestibulu + současné zastávce tramvají. Myslím, že by to bylo levnější jak hrabat do metra.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8687
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 22. října 2010 - 09:34:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa- 2306: Nevím, jsou jistá malá bílá místa v mých vědomostech. Ale je mi to celkem jedno. Těch doložitelných věšteb je dost (ml17, sice jsem jí čísloval 21, bus 125, pravda já ho nazval 299 a ukončil na městě Zahradním, nikoliv Jižním, S17 i S29, osobní doprava na semmeringu a tak). Mě se líbí, jak vy nádražníci prohlašujete, že nikdy nic nejde, protože blablabla, křížem v libni a z kladna na smíchov nikdo nechce, protože všichni jezděj na P6 busama a pak najednou srazíte paty a konáte a náhle budeme mít S49 a přípoje na Kladno od Smíchova. Já jsem vcelku rád všemu co se v Praze kolem dopravy děje, jen prostě mě neoslňuje svatozář vašich (nemyslím osobně) zákulisních vědomostí, které laskavě mezi nás šotouše ráčíte po dávkách upouštět, protože vím, že směr vývoje je nevyhnutelný.

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8694
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 22. října 2010 - 14:05:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoune: Příměří neznamená embargo. Prostě jsem jen upozornil že zde máte stylového i obsahového dvojníka. Věcně, bez emocí.
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4565
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 22. října 2010 - 14:48:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Jak myslíte.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2300
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 22. října 2010 - 14:54:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: Jakékoliv zlidštění nádraží Bubny a jeho rozumné propojení se stanicí metra C Vltavská včetně tramvají je více než žádoucí. Navrhl jsi druhou možnost, zjevně levnější a přitom stejně přínosnou. Už aby byla na světě. Už při otevření stanice metra bylo pozdě a co teprve teď. Stav, kdy vlaky od Kralup zastavují jinde, než je potřeba a v naprosto neodpovídajících podmínkách je velmi špatnou vizitkou jak SŽDC, tak i Prahy.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2301
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 22. října 2010 - 14:58:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Jak dlouho už věštíš linku 125? Myslím, že je dost jiných lidí, kteří si všimli její nutnosti dávno před tebou.

Obdobně je to s jinými věcmi.

Tvé věštění má několik vad - časově se dost protahuje a nakonec výsledná podoba se často od tvé věštby dost liší.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8696
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 22. října 2010 - 15:06:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zlidštění většiny nádraží by bylo za pár korun a jednoduché a rychlé, kdyby do toho nemluvili šotoodborníci, ohánějící se normami a stylem dycky to stavělo tady a jinde to nikdy nestavělo. Zajímalo by mě, proč se při úpravě Hradčanské prostě neposunulo nástupiště až k návěstidlům směr Bubny a neotočilo na druhou stranu. Za pár korun by byl vstup do metra asi 50m. Zajímalo by mě proč šel vybudovat chodník přes zelenou louku do kopce u Vltavský, ale totéž ke stavědlu u viaduktu a přesunout tam zastavování aspoń kladenskejch vlaků nejde. Asi proto, že do uvedených dvou staveb mluví nádražníci. zajímalo by mě, proč auta na hlavák můžou od čurčiláku, ale lidi ne. prodloužení JEDNOHO podchodu je doslova za pár korun ve srovnání s rekonstrukcí. Totéž platí o tzv. severním nástupišti na smíchově - posunutí ke zlíchovu o 200 m a prokopnutí podchodu by problém vyřešilo. I když uznávám, aspoň schody z lávky jsou taky pokrok, ale trvalo to asi 50 let než to někdo povolil. Proč nejde položit pár panelů u přejezdu v Hlubočepích, ale náročný mrdkání s celou stanicí, která je z hlediska cestujících v totální řiti se provede. Zajímavý, že když se objevil politický úkol před volbami odvozit lidi z Řep, mohli se nádražníci přetrhnout a najednou během pár dnů šlo jezdit na knížecí. Když si nádražnící potřebujou vozit zadky do depa, taxe zastávka zřídí, Michle o pár metrů dál je ale nepřekonatelný problém. Je to moc podivný todleto všechno.
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8697
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 22. října 2010 - 15:15:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: Přesně naopak - plnění mejch věšteb protahujou ostatní. Jako ta ML17 ve dvojicích - já to říkal v létě oni s tim přišli na podzim. Vzhledem k tomu že nejsem insider, hajzlbába, vrátnej ani šatnářka na MD ani DPP ani Ropidu jsem se stupněm shody mých věšteb a skutečnosti (až na tu rychlost) celkem spokojen. Tu 125 (299) někdy kolem 2000. Ten web se jmenuje podle věku, kdy jsem ho zakládal a podle toho taky vypadá, takže se nesmějte a to ta 299 nebyla nová. Pár myšlenek tam na realizaci ještě čeká http://km40.webpark.cz/tabulky.html
Sorry Bručoune, ale v podstatě to o vás vůbec nebylo.
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2302
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 23. října 2010 - 08:56:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Pro železnici (ať už ve formě různých rakousko uherských drah, ČSD, ČD, ČD a SŽDC) nebl nikdy cestující tím, na co se bral ohled. Železnice byla vždy polovojenským útvarem a dodnes to v myšlení mnohých jede dál. Čili řídit se potřebami železnice (ano, nějakých 100 let to tak šlo, protože jiná možnost nebyla) a přizpůsobit se jim. Výsledky tohoto chování jsou patrné dodnes. Železnice zbytečně zaspala dobu, díky obtížně vratným změnám (třeba zrušení velkého množství vleček) přišla o mnohé zákazníky i v nákladní dopravě a je dnes tam, kde je - nechtěná, pro většinu společnosti zbytečná, čili i přezíraná. A tak je tomu i na Hradčanské.

A různé drážní kraviny typu Vršovice depo, jsou pořád následkem toho co jsem psal výše - železnice si žije vlastním životem málo závislým na změnách ve společnosti - viz výstavba schodů z lávky na Společné nádraží. V době kdy jejich potřeba již skoro pominula. Tudíž chování železnice vůči společnosti je také její hrob. A pokud se to radikálně nezmění, tak se jednoho krásného dne stane, že si konečně někdo všimne, že k životu vlastně není potřeba. Všichni mají auto, tak tedy netřeba osobní dopravy. Vlečky jsou všechny zrušeny a vše vozí kamiony, čili netřeba nákladních vlaků - i pro zásobování elektráren uhlím se v severočeském hnědouhelném revíru využije pásových dopravníků a ty ostatní vyjímky jako Chvaletice se odvozí kamiony. Postaví se nová přípojka k dálnici D11, ehm tehdy už as bude R12 do Kolína, tak se možná protáhne až do Chvaletic. A jedinými vzpomínkami na kolejovou dopravu zůstanou podzemní dráhy a různé S - Bahn, protože ve městech to bez kapacitní VHD jde poněkud blbě. A patrně také tramvaje. Takže v okolí Prahy zůstanou zachovány muzejní tratě jako je pacifik a trať Prokopským údolím a Semmering. Bude na nich provozována muzejní doprava coby připomínka dob, kdy se ještě jezdilo vlakem. Samozřejmě pacifik už nebude kolejově propojen se Smíchovským nádražím (bude začínat až v Braníku), protože na místě veškerých železničních tratí budou postaveny kapacitní silniční komunikace............ A výše zmíněné tratě se k přestavbě na silnice nehodily a jejich muzejní využití se jaksi tedy nabízelo, ostatně pravnuci současných členů Výtopny Zlíchov by rádi své opečovávané stroje rádi občas provětrali a přestárlý Langusta by si rád k důchodu přilepšil provozem Pražského motoráčku. Nakonec i NTM by rádo občas předvedlo některý z muzejních exponátů, jako třeba řadu 471 a 680, které ovšem již nebudou moci jezdit vlastní silou, protože muzejní trolejové vedení zachované nad několika kolejemi silně redukovaného nádraží Smíchov již bude samozřejmě bez napětí, takže bude potřeba přivézt na silničním podvalníků muzejní kousek řady 751, která dodá energii pro jejich oživení a zároveň je vyveze až do Zličína, či do Řeporyj.

Přiznám se, že být objednavatelem vlaků na trati 210, zajistím si smluvně přísný zákaz zastavování vlaků v zastávce Vršovice depo a případné porušování tohoto zákazu tvrdě sankcionovat. Finančně, samozřejmě. Ať si nádražnící strčí tu svojí truczastávku třeba do .
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1407
Registrován: 12-2006

Odesláno Sobota, 23. října 2010 - 17:21:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Bram: A to z jakého důvodu?? Depo si zastávku zřídilo na své náklady. Máš pocit, že zastavení pro zaměstnance depa, je tak velké zdržení, že by se nedalo zastavit?? A z jakého důvodu sankcionovat, sere tě něco?? Asi by jsi potřeboval ty kopnout do hlavy, aby se ti tam rozsvítilo...
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://corllin.rajce.idnes.cz
ICQ:349 415 692
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7021
Registrován: 8-2004

Odesláno Sobota, 23. října 2010 - 17:38:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Corllin:
Bramovi jde nejspíš o to, že ty vlaky ve značné míře doplácí kraj (zde hl.m. Praha) a to pro cestující, nikoliv pro zaměstnance vybranného dopravce.
(Docela zajímavé by bylo, kdyby linku S8/80 provozoval soukromý dopravce, ovšem k takové věci se ROPID a s ním Stč kraj jen tak neodhodlá .)

Nicméně jsem chtěl především napsat, že dnešek mě utvrdil v tom, že nostalgické jízdy by měly být provozovány na tratích bez pravidelného hustého provozu VHD a nemrvit tak včasnost jízd vlaků pro pravidelné cestující. To co dneska předvedla pára z Lužné s vlaky S5 a R5 jak fakt na . Myslím, že zrovna Semmering by byl pro takovéhle jízdy velmi vhodný. (Samozřejmě myslím pro nostalgie bez nepřiměřených dotací.)
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 367
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 23. října 2010 - 17:38:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Corllin: tak ať si tam depo objedná vlastní vlaky, ale je nesmysl, aby tam zastavovaly vlaky, které se platí z veřejných prostředků, když tahle zastávka není pro veřejnost určena
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1410
Registrován: 12-2006

Odesláno Sobota, 23. října 2010 - 18:04:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A zaměstnanci snad nejezdí normálními vlaky? Nechápu v čem je problém?? Tak tam vlak prostě zastaví, vždy to tak šlo, tak proč by to nemělo jít dál....
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://corllin.rajce.idnes.cz
ICQ:349 415 692
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5589
Registrován: 8-2003

Odesláno Sobota, 23. října 2010 - 18:21:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslím, že Bramovi šlo hlavně o to, aby se dráhy rozvoj železniční dopravy (nejen) v Praze řešily se stejnou rychlostí a elánem, jako tu michelskou zastávku. "Běžná" zastávka pro veřejnost se plánuje roky a nic, zatímco zaměstnaneckou lze prosadit a postavit téměř přes noc...

A jen tak pro informaci, když jakýkoli nedrážní subjekt bude požadovat zastavení vlaku mimo místa k tomu běžně určená, musí to zaplatit a nikdo v tom (myšleno placení) problém nevidí.
Když jsem já byl tenkrát kluk svět na dlani jsem měl a v očích hejno sluk
i k nebi měl jsem blíž než hvězdář, nebo kněz co dneska, co ty víš jak tehdy voněl bez...
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 368
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 23. října 2010 - 18:22:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Corllin: problém je v tom, že uvedená zastávka není uvedena v jízdním řádu a že to zdržuje
z pod Bohdalce
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.31.89
Odesláno Sobota, 23. října 2010 - 20:46:39    Odkaz na tento příspěvek  

Suri: Ale prd zdržuje - při současných jízdních dobách mi stačí jet z Nuslí do Krče a naopak na 50% výkonu lokomotivy, protože je tam vatička cca 2min. S protistátním zastavením u depa (oběste mi) za to trochu vezmu, využiju traťové Vmax 80km/h a v Krči jsem včas.. Zde tedy naprostý souhlas s Corllinem..
Apropos když jsme u zdržování - proč plácačky, který už sice v Krči neplácačkujou (leda tak v létě mouchy v dopravě) při křižování uhýbají do křiva oba vlaky, když zrovna v Krči je na pevno v rovné koleji umístěna návěst místo zastavení?? Je rozdíl, když se od Kačerova ploužím 40km/h, než když jedu do rovných...
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2306
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 23. října 2010 - 20:50:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bkp, Hroch, Suri: Ano, tak jsem to myslel a jsem rád za pochopení. Běžná zastávka se bohužel plánuje desetiletí a nikoliv roky. Ale nádražnické potřeby se vyřeší ihned. Jsem zvědav, zda se někdy dožiju toho, že vlaky budou zastavovat v zastávkách Vyšehrad, Rajská zahrada či Kačerov.

Corllin: Má se cenu s blbcem jako jsi ty vůbec bavit?

z pod Bohdalce: Zastavení vlaku si zaplať. Ta nafta zadarmo není.
B.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.80.104.195
Odesláno Sobota, 23. října 2010 - 21:31:21    Odkaz na tento příspěvek  

Pro z pod Bohdalce: nemýlím-li se tak je to proto, aby cestující nastupoval z nástupiště ve směru od výpravní budovy a nelezl (vědomě i nevědomě) do kolejí.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3742
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 23. října 2010 - 21:59:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ona možná zachvíli žádná vatička nebude. ROPID se netají snahou 210 ztaktovat, a tedy přinutit SŽDC, aby udělala něco z infrastrukturou. Předpokládám, že snahou je zkrátit jízdní dobu Vršovice-Vrané natolik, aby se dalo stihnout systémově křižování Vrané-Vršovice a zřejmě ještě v Modřanech při 30 minutách.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6776
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 24. října 2010 - 00:43:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Depo si zastávku zřídilo na své náklady.
A kdepak na to vzalo depo peníze?

Tak tam vlak prostě zastaví, vždy to tak šlo
Nic ve zlém, ale "vždycky se to tak dělalo" je bohužel často používanou frází ze strany různých složek na železnici, a pak není divu, že to dopadá tak, jak tady nastínil Bram.

Předpokládám, že snahou je zkrátit jízdní dobu Vršovice-Vrané natolik, aby se dalo stihnout systémově křižování Vrané-Vršovice a zřejmě ještě v Modřanech při 30 minutách.
Ještě dodám, že při uvážení dalšího zastavení v potřebné zastávce na Kačerově by se uvažovaná jízdní doba (předpokládám správně, že by musela dosahovat max. 14 minut v úseku Modřany zastávka - Vršovice?) o něco prodloužila, a na zastavení na nějaké soukromé zastávce by už nemohlo být ani pomyšlení.

ROPID se netají snahou 210 ztaktovat, a tedy přinutit SŽDC, aby udělala něco z infrastrukturou.
No nevím. Nemá náhodou dojít k rozprášení vedení ROPIDu (v návaznosti na rozprášení příslušných odborů pražského magistrátu) a jejich nahrazení novými lidmi, kteří nechtějí, aby (nejen) vlaky jezdily v taktu, ale aby jezdili (podle vzoru JČk a Vysočiny), kdy to potřebují občané?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8701
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 24. října 2010 - 07:50:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: nedojde. naopak. Praha není Vysočina, simsis rozdílu? (míň stromů a rybníků víc lidí). věštba.
Bram: jakkoliv tam máš spoustu smajlů, já bych to tak neviděl. Právě to co popisuješ jako ohrožený zřejmě přežije: příměstská, nákladní a dálkovka, někde i rekreační. Nepřežije sólo motor 5x denně s 20 lidma.
zpodBohdalce: Moc se mi líbí, žes sám od sebe napsal, že po zastavení za to trochu vezmeš... - a palivo (a naše peníze) tečou proudem. Už chápeš, o čem to zastavení je?
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2309
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 24. října 2010 - 08:01:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Záměrně jsem to napsal se smajlíky, aby bylo jasné, že to je poněkud více přitažené za vlasy. Docela se divím, že takový věhlasný odborník na budoucnost, jako si ty, to nepochopil.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2310
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 24. října 2010 - 08:09:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: S tou 17 bych si zas tak nefandil. nenapadlo Vás, že všechno mohlo být trošičku jinak? Jinak zajímavý stránky, hlavně některý fotky

David: Vy už víte, kdo bude v Praze vůbec vládnout, když už teda řešíte cosi o rozprášení odborů na magistrátu? Pokud vím tak v tomto směru i nejvíce ultras Tůma utrousil cosi o výměně několika nejvýše postavených úředníků magistrátu. Nicméně otázka je, jaké by případně přišlo to vedení. Ono třeba na tom zataktování Pacifiku něco bude, protože ho chtělo jak vedení ROPIDu předchozí, tak vedení současné. Myslím že i dopravní technologové hlaváku a Vršovic by taktový Pacifik (spolu s vratnými soupravami) sakra uvítali, ono by jim to totiž značně zjednodušilo práci. Tato jediná pražská nezataktovaná linka totiž vytváří v síti jen chaos a bordel... Těžko se řeší přípoje netaktové linky na linky taktové....

Orky: Vršovice - Vrané primárně není takový problém. Jednak je tam vata v podobě možné modernizace zab.zař. ve Vraném a zkrácení intervalů zde. Jednak do vybudování Kačerova tam problém není. A po vybudování Kačerova problém nastane, nicméně zase řešitelný buď nasazením hbitějších vozidel nebo vysunutím jedné vršovické spojky kamsi k vjezdu na ONJ (nejlépe kombinace obého).
Řešit je však třeba nějakou tu chybějící minutku mezi Vraným a Jílovým. Samozřejmě snadné řešení se nabízí hbitější vozidla, druhé relativně snadné řešení je zabezpečit ty asi tři přejezdy a zlikvidovat na nich snížení traťové rychlosti. A to by mohlo stačit.
Horší otázkou je, co s tratí na Dobříš. Z Vraného do Mníšku je daleko. Z Vraného do Čisovic to jde, ale pak je z Čisovic do Dobříše daleko a z Čisovic do Hraštice zase blízko. Pak se nabízí celkem přijatelná varianta z Měchenice - Mníšek - Dobříš, která vychází celkem pěkně, ale vzhledem k nutnosti Vrané - Jílové pak jaksi nesedí proklad Praha - Vrané v jednom směru (15-45, v druhém lze 30-30).
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2311
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 24. října 2010 - 08:15:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě k zastávce depo Vršovice: Železničáři sice do práce jezdit můžou, nicméně není mnoho podniků v republice, které si pro snížení docházkové vzdálenosti vybudují zastávku a je jim to povoleno. Pokud by tato praxe měla fungovat, dovedl bych si představit vhodněji položené zastávky, které by využívalo více zaměstnanců té které firmy. Čili nádražák může dojet na nejbližší nádraží a dojít na pracoviště. Tak jak to dělají ostatní zaměstnanci jiných firem.

Čili až půjde v úseku Krč - Vršovice do tuhého, tj. po zastavení kačerova, zastávka Vršovice depo bude nemilosrdně sestřelena. Ono totiž objednateli zřejmě ani nic jiného nezbyde.... Nebo bude muset dopravce vyhrabat třeba ta rychlejší vozidla.

A pro chronické nepřátele nádražníků malá rada. Zkuste si položit otázku, zda je zastávka Praha-Vršovice depo v územním plánu města. Byť neveřejná, je to schválená železniční zastávka. Pak můžete třeba podobnou otázku položit někde jinde, co oni tam na to....
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8702
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 24. října 2010 - 08:40:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa- Všch autorů jsem se zeptal, pokud myslíte u fotek toto. Na spoustě z nich je logo odkud byly vzaty....
Co s Dobříší? Až se zataktuje S8, bude Dobříš pasé anebo se bude přestupovat ve Vranym.
Sem netušil, co je vášní kolem zastávky Depo.
Bram: sem ty smajly zmínil...
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2311
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 24. října 2010 - 08:55:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Tak pak se divím, proč to rozpitváváš. Pak to totiž vypadá, že jsi to nepochopil.....
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2312
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 24. října 2010 - 09:04:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Mne jde o princip a myslím, že jsem to napsal celkem jasně a samozřejmě krom nádražníků to ostatní pochopili a pak zbýváš Ty, nevím kam si Tě zařadit. Na vysvětlenou: Já se nehodlám pitvat v tom, zda je zastávka Vršovice depo v územním plánu města atd.. Přijde mi to jako zbytečně vynaložená energie. Naopak ROPID by již teď mohl vyžadovat zkrácení jízdní doby v úseku Vršovice - Krč tak, aby zastavení na zastávce Vršovice depo nepřipadalo z časových důvodů v úvahu.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3082
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 24. října 2010 - 09:09:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak ad sestřely Dobříše - pátek dopoledne z Prahy. Krabička kvůli "akci listí" odložena ve Vraným (zaplaťpámbu, jinak se neprojelo). Obsazenost samošuku z Vraného tak 35-40 ks a ještě na Maokrý vrata dojelo nějakých 16-17 ks. Tudíž až zas nějakýho aktivistu napadne odstřelit to z Mníšku nebo Čísovic, tak zajisté "k překvapení jeho" bude obsazenost z Vranýho rázem o třetinu menší....
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2313
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 24. října 2010 - 09:17:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr vlček: Jen jestli nás zas nehoupáš....
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3743
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 24. října 2010 - 09:32:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: Vedení ROPIDu by chtělo trošku pozměnit, možná by pak začal svojí práci dělat lépe a s ohledem na přepravní vztahy a ne na potřeby svých šotoušských vizí, která lezou do peněz. To se ale týká především autobusů a tramvají.
-aa-: Já si myslím, že po otevření Kačerova se klidně může zrušit zastavovaní v Krči, ta zastávka ztratí smysl. Pan Binko má ve svém schematu křižování někde mezi Kačerovem a Vršovicemi, takže buď dvoukolejka nebo předsunutá výhybka. Je-li hlavní problém s Jílovým, tak takt na 210 je záležitost asi hodně vzdálená. A Dobříš? Bohužel se obávám toho, co většina ostatních - než dojde na takt na 210, bude Dobříš po smrti a nebo jen s víkendovým provozem.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2314
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 24. října 2010 - 09:46:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Vlaky bych nevyjímal, ba naopak tam se šotoušství realizuje v neskutečně velkém formátu. Viz linka S29 Hlavní nádraží - Vysočany, víkendový provoz ML včetně protažení do Hostivaře atd.. Předpokládám, že se mnou souhlasit nebudeš, ale já nemám důvod si za svým názorem nestát. Permanetní lpění na tangenciálních linkách, neuvážené zavádění průjezdného modelu bez infrastruktury typu Nové spojení II. atd. za to však mluví jasně.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8704
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 24. října 2010 - 10:14:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: nějaxemměl potřebu připomenout, kde je budoucnost železnice. Ostatně, když vidím tvůj názor na průjezdný model, myslím že nakonec oprávněně a žes tu vizi nemyslel až tak z legrace. Odmítání průjezdného modelu by právě tam tu dráhu dovedlo.
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2315
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 24. října 2010 - 10:49:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Fakt? Já průjezdný model neodmítám v případě, že bude Nové spojení II. Pak průjezdný model smysl má. Do doby, než vznikne, nikoliv. A to proto, že potřeba lidí jezdit od Řevnic kamsi do lesa v Klánovicích, nebo od Čelákovic do Černošic prostě nejsou. Něco jiného je třeba potřeba lidí se dostat například z Čelákovic třeba do oblasti Karlova náměstí či na Anděl, kdy by Nové spojení II. skutečně ušetřilo dosti lidem přestupy, nebo zkrátilo výrazně docházkovou vzdálenost. Čili význam průjezdného modelu pomocí Nového spojení II. vidím primárně jako možnost zpřístupnění centra bez přestupů a zkrácení docházkové vzdálenosti a jaksi sekundárně umožní i jízdy přes Prahu. Jenže při realizaci průjezdného modelu při využití současné infrastruktury jaksi ta první možnost nejenže padá, ba naopak se zhoršuje (pro nechápavce: přesun vlaků z Masarykova nádraží na hlavní nádraží)! Ale milý samozvaný věštče, to jsou snad tobě věci známé. Nebo snad ne? Je potřeba ještě nějaké osvěty? Snažil jsem se to napsat polopatě a srozumitelně natolik, abys to i ty mohl pochopit.
Pikehead
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 435
Registrován: 3-2007
Odesláno Neděle, 24. října 2010 - 11:19:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Principielne s tim depem mate naprostou pravdu a vsechny uvedene priklady nezakaznicke orientace CD to skvele vystihuje. Ja sam zasnu, ze tim pacifikem vubec nekdo jezdi!

Jinak z pohledu faktickeho je dnes zastaveni v depu zcela zanedbatelnym zdrzenim - vedle tech nezajistenych prejezdu se plytva cas a nafta na zastavkach se zcela zanedbatelnou frekvenci jako je Chlomek, Krc a Komorany (=>vsechno na znameni, pokud vubec), plus si vzpomente, jak jeste nedavno vypadaly Modrany, Jarovsky tunel a Skochovice...

Ze se v Ropidu nekdo zabyva myslenkou ten pacificky bordel (s tak patnactiletym zpozdenim) trochu polidstit, beru jako velmi pozitivni. Jeste tak vytendrovat dopravce s normalnimi vozidly a stavajici park poslat smer Tlumacov...
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1468
Registrován: 8-2006
Odesláno Neděle, 24. října 2010 - 11:38:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já se budu muset někdy podívat, kolik lidí přestupuje ráno ve Vysočanech z 2206 do 9111 a pokračuje někam dál. Mimochodem, proč už se teda dávno ten ranní spoj 2206 neposunul u nás tak o 3minutky dozadu, aby byl byl ve Vysočanech v 07:08 a na hlaváku v 07:17? Páč by následně mohl hned jet v 07:20 do Benešova. A hned máte průjezdnej spoj Kolín-hlavák-Benešov. A je celkem jedno, jestli to pojede z Kolína jako S29, nebo do Benešova jako S2. Jinak od Vysočan to samozřejmě do budoucna bude přijíždět někam k nástupištím č.5-č.7., takže na Smíchov a dál a to pokračovat nejspíš nebude.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2316
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 24. října 2010 - 11:49:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

čelákovičan: Kolik procent lidí cestujících v S2/S20 si přeje změnu koncové stanice Masarykovo nádraží na průjezd skrz hlavní nádraží? -aa- tu tvrdí, že je to 50:50, ale to se mi nějak nepozdává. Že by sedmé nástupiště hlavního nádraží a Vršovice, popřípadě Strašnice a Hostivař byly tak lákavé?
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1469
Registrován: 8-2006
Odesláno Neděle, 24. října 2010 - 12:43:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ono to sedmé nástupiště vychází, když pojedu "rovně". Samozřejmě, že můžu přejíždět zhlaví a přijet na hlavák třeba k nást. č.2 a jet pak na Smíchov. Ale když si vzpomenu, kolik tu bylo řečí kvůli jízdě ešusů křížem v Lysé do Milovic a náklady, co jedou rovně na Nbk, jak budou trpět. Tak si nemyslím, že zrovna na hlaváku bude jízda křížem to pravé ořechové. Jinak třeba moje máma před cca 5ti lety pracovala nedaleko metra C Pražské povstání. Takže ono to asi není jen o Hostivaři, ale i o metru C.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8710
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 24. října 2010 - 17:45:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: Nové spojení II je co? ten tunel? Tak ten nebude. A jen proto, že na stávajících tratích by se muselo trochu pružnějc organizovat, by neměl být průjezd? Řekl bych že civilizované spojení okresních měst - Beroun s Kolínem , Benešov s Nymburkem a podobně má taky něco do sebe. Kolik lidí chce hlavák a nebo masnu je poměrně jasné: NIKDO nechce držet v paměti, že mu vlak jede sice co čtvrthodiny, ale co čtvrthodiny odjinud a když mu ujede, tak musí běžet na jiný nádraží nebo čekat půl hodiny, ev. v centru přemýšlet, kam běžet aby to stihl a nepopletl. Proto pokud průjezd, pak hlavní. pokud hlavní, pak S35 na masně. je to logické, jen nádražníci ještě netuší že vývoj je prostě semele.
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!