K-report
 

Archiv do 21. října 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv do 21. října 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3069
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 20. října 2010 - 12:42:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No já mám letos zkušenosti spíš kladný kdy čety řešily rozumně opruz předpisový:
a) u povinně místenkovýho R byli 2 lidi posláni bez místenek s koly do Bp na plošinu protože "u mně byste to měli za 100"
b) já odjel též bez místenky povinně místenkovým a to v hytláku. Při dotazu na četu zda mně vemou nebo mám čekat na os se mi (k mému milému překvapení) dostalo odpovědi "samozřejmě že vás vemu, proč byste čekal, já s tím problém nemám"
c) odjel jsem i na plošině v Bpee když z Mnichováku někdo šlohnul BDbmrsiauwerufwefzr, přičemž jsem zdaleka nebyl sám
d) taky jsem se dověděl "já vím že to je za 10 ale nemůžu to nikde najít, tak to necháme". Ono zjistit že to není v tarifu ale 220 SPPO chápu že neví každej....

Akorát jednou jsem musel lehce zvýšit hlas když mi byla k IG nucena UBP za 30 i po mém upozornění. Postačil požadavek na to aby na lístku bylo uvedeno "doplatek k IG" aby to bylo jasný jako příloha stížnosti. Kolo jelo poté zdarma neb zjevně nebyl uměn býti doplatek vystaven

Obecně jsem se letos setkal snad vždy se vstřícným přístupem.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8668
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 20. října 2010 - 12:47:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PID: Nezpochybnil jsem, že jste zjevně byl v právu a že ČD pochybily. Psal jsem pouźe o asertivním předcházení problémům a dodám něco o schopnosti předvídání komplikací. Znám desítky svých práv, které kdybych uplatňoval, vyvolám desítky těžkých sporů s okolím. Holt vyvoláváte se svými zásadami a principy problémy, já se v 90% spokojeně dopravím pantografem.
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3724
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 20. října 2010 - 12:49:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PID cestující: Vy jste neměl vůbec právo bránit silou odjezdu vlaku a měl jste zaplatit tarifem stanovenou pokutu za zpoždění, které jste svým jednáním (položením kola na schůdky) způsobil, a to i přesto, že vám byla odmítnuta služba, na kterou jste měl nárok.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2293
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 20. října 2010 - 12:57:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PID cestující: Jestli to tak bylo, pak pochybení ze strany ČD. Nicméně blokovat odjezd vlaku asi právo nemáte ani v takovém případě, máte právo si stěžovat, že Vám nevzali kolo. Bohužel v tomto směru následuje dle mého při takové odpovědi jedině cosi jako ČOI nebo Sdružení ochrany spotřebitelů, popř. média.

Sexuolog: Já jsem zastánce rozumného kompromisu. Samozřejmě povinná ÚBP je na prd. Ovšem je potřeba to vidět i z té druhé strany. Na trati 220 jednou mincí je problém výluk, který jsem již popsal. V tomto směru je povinná rezervace jediný spolehlivý prostředek. Protože výlukové JŘ nikdo nečte.
Co se týká pravidelného stavu, je to taky docela problém. Při pěkných dnech tam nabídka prostě nepostačuje poptávce a je proto třeba přistoupit k regulaci. Ono co si budeme povídat - aby měl člověk garanci odvozu, stejně si musí na této relaci v sezóně místneku pořídit. Jinak může pěkně uváznout. Stejně je hytlák rezervacemi v takových případech zaplněn a ostatní ostrouhají. Takže taková povinná - nepovinná rezervace. Bez jakékoli rezervace to bývaly akční scény. Kolega mi vyprávěl příhodu, jak ve Veselí rvali do hytláku kola tak, že je stavěly do tří vrstev nad sebe. Kdo měl námitku, že nechce aby na jeho kole stálo jiné (a na něm ještě další), ten měl smůlu.... Jinak by to dopadlo stejně jako u kolegy PID cestujícího - někdo by bránil v odjezdu, v tomto případě však neoprávněně. Jak při takovém způsobu nakládky a následně pak vykládky trpěla včasnost jízdy vlaku, to je asi zřejmé.
V tomto směru je třeba si uvědomit, že přeprava jízdních kol je pouze doplňková služba. Uvědomte si, že 90% cestujících nechce být zdržováno nějakou nakládkou a vykládkou kol. Proto je i vzájmu dopravce využívání této služby regulovat tak, aby bylo možno kola odbavit v rámci stanovených pobytů. Není přitom v jeho zájmu tyto pobyty prodlužovat. Minimálně 90% jeho zákazníků by to jistě nepřivítalo, těm jsou cyklisté zcela ukradení a preferují včasnost. I takto je třeba se na to dívat. A říkám to i přesto, že sám kolo vlakem vozím. Na delší vzdálenosti a ve vytížených relacích vždy výhradně s rezervací (je-li to možné).
PID cestující
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.212.36
Odesláno Středa, 20. října 2010 - 12:59:42    Odkaz na tento příspěvek  

Vlček: ohledně doplatku za 10,- se musím hádat celkem často, tak jednou týdně, ale zvykl jsem si. Pouze 22.9.2010 jsem jel 765 z Plzně, 10,- jsem měl zaplaceno z dopoledního vlaku a obsluha to chtěla znova. Neměl jsem náladu se dohadovat, ale byla nepříjmná, nasral jsem se rychle a velmi a totálně ji znectil, hodně přirození tam létalo, až mně ji bylo líto...
Doufám, že tady do mě někdo nebude šít, že řeším 10,- Kč.
Jinak je pravda, že tak polovina personálu nad doplatkem mávne rukou, kolo jede zdarma a na ksicht.
Hele Vlčku, měli bychom si dát někdy sraz někde v hospodě a společně zhodnotit cestování na In-gold, cykloturistiku a vše kolem. Co?
PID cestující
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.212.36
Odesláno Středa, 20. října 2010 - 13:17:56    Odkaz na tento příspěvek  

dobrá příhoda z 15.9.2009 aneb jak si ČD naběhly:
Objevil jsem se večer s kolem ve Veselí nad Lužnicí a zatoužil odcestovat po železnici do Cerhenic. Rád bych využil R 654 (odj. 20:33, lehce po půlnoci bych byl v Cerhenicích), ale jelikož jsem na něj neměl místenku, ani jsem to nezkoušel. Tak jsem ještě zachlastal a pošmejdil po okolí v chtěl jet Sp 1932 Gerstnerem ze zastávky (21:48). Ovšem ten měl v souvislosti s nehodou v Rybníku asi hodinu zpoždění. Jelikož trávit noc s kolem v Praze jsem tedy rozhodně nechtěl, řešil jsem s (ochotnou) průvodčí co a jak. Předpokládal jsem, že půlnoční S1 i Excelsior (Kolín) bude pryč, tak jsem zkoušel prosadit mimořádné zastavení Metropolu v Pečkách nebo alespoň Kolíně...
No nakonec to dopadlo tak, že Os 9301 na mě počkal 30 minut. Jó kdyby nebyla povinná rezervce, mohl jsem už být doma a oni mohli jet včas...
Sexuolog
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 727
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 20. října 2010 - 13:27:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa- Omezena kapacita je jasna, to by si pak mohl pozadovat povinnou rezervaci pro cestujici (bez kola) u nejplnejsich ptg v ranni spicce, tam se (co tady tak ctu o 171) taky obcas vsichni nevejdou. Jde o to, ze POVINNA rezervace hodne lidi otravi, znechuti o vyuziti takoveho vlaku, ty co ji maji koupenou zase maji svazane ruce, protoze musi jet tim jedinym vlakem, ktery treba horko tezko stihaji. Ja jsem kovbojky, jak jsi psal o Veseli nikdy nezazil, kdyz jedu tak brzo rano tam a poslednim (vyjimecne predposlednim) vlakem zpet a kapacitni problemy nemivam.
Je fakt, ze situace, kdy se nahrne 20 cyklistu k zpolazaplnenemu BDs je v podstate neresitelna. Co kdyby CD prepravili kola nasledujicim vlakem zdarma? To by na par lidi platilo. Myslim, ze omezenou kapacitu by pochopila i vetsina kolaru, stacilo by, kdyby se CD obtezovali tento aspekt smirlivym zpusobem podat...

Jinak za zpozdovani s koly si muzou cety casto samy, nescetnekrat se mi stalo, ze cekam s typky co prekladaji CDKuryr na perone jeste perd prijezdem vlaku, vlak prijede, ceta me jasne vidi, prehazi kuryr baliky, vynda kolo (je-li), mezitim cestujici vystoupili/nastoupili, je cas odjezdu a ceta me milostive prikaze cituji "bagly dolu" chvili sundavam brasny, nakladam kolo, nekteri chteji platit behem nakladky, beru brasny a helmu do ruky a jdu k nejblizsim dverim nastoupit, dve minuty jen to fikne.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8671
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 20. října 2010 - 13:58:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PID 13,17: začínám chápat jednoho průvodčího, který cestujícího vyhodil se slovy Proč používáte naše kola, když máte svoje?
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3071
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 20. října 2010 - 14:00:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PID - no až v listopadu. Teď nestíhám moc věcí najednou.

Ad povinný perverzace:
někdy smysl maj a jindy ne. Letos aspoň někdo dostal rozum a část Chebů ji mezi Plzní a Prahou nemá. Proč ale krz výluku na Plchu nejde do poloprázdnýho hytláku s povinnou vzít kolo do Plzně natož z Plzně do Prahy? Podobně nevidím jediný důvod aby u budějickejch R nešlo vzít kolo z Benešova do Prahy (které následně překáží v panťáku kde zabírá místo těm co nastupujou cestou) pokud je místo. A ono až na výjimky i v tý sezoně místo je - dopoledne do Prahy tak na 95% a ani večer to v tejdu zdalena není vyprodaný.

Jinak samozřejmě že to je dle Kma systém vyhýbání se průserům - asi jsou nějaký interrupce na slunci že se shodnem. Například si projdu výluky a když je výluka na 040 tak holt pojedu přes Urnov and vice versa. Nebo si to naplánuju tak že přes výluku na kole přejedu a pokračuju dalším.

Taky už mně ale cestou na jednání kolo zachránilo když jsem na něm skoro včas dojel po obligátním "lehlo zabzař"
PID cestující
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.212.36
Odesláno Středa, 20. října 2010 - 14:29:06    Odkaz na tento příspěvek  

-aa-:
A jsme zase u toho. Budu ve vlaku otravovat s kolem mnohem míň, až tady v Plaňanech bude fungovat pořádná doprava. Co třeba autobusová linka (Cerhenice/Kolín -) Plaňany,nám. - Český Brod,žel.st. v pravidelném intervalu?
To, co tady nabízí ROPID je totální výsměch, měli byste si udělat exkurzi do JMK. Buď ať to tady začne fungovat pořádně nebo si to sbalte.
Snad jedinou výhodou je možnost cestovat na celé trati 012 s kuponem na jedno pásmo, to ale asi ani nikdo nevyužije... Jinak přínos PIDu pro Plaňany vážně nevidím.
Jó kdybych si tady mohl koupit PID jízdenku za 44,- a dojet až na Depo Hostivař, bylo by to trochu o něčem jiném. V Zásmukách to jde - velmi pozoruhodné!!! To je nějaký systém???

Ze Zásmuk na DeHo za 44,-.
Z Plaňan na DeHo za cca 70,- podle slevy a toho, jakou vymyslíte kombinaci jízdného.
Kdo může, jede .

Proč nedonutíte ČD, aby vydávaly jednotlivé PID jízdenky na pokladnách a POPech?

Ještě co se týče té tarifní vyjímky DeHo - Uhříněves, je mi jasné, že tam hraje roli konzervativní přístup "doteď se platilo XX, tak proč teď víc?" a nějaké politické vlivy (viz. chaos, kdy něco jezdilo z Hájů a něco z DeHo). Nejsem blbej.
To ale skončí, budu prostřednictvím úřadu městyse tlačit na dotažení PIDu na nějakou úroveň nebo zrušení této šaškárny.
Nezlobte se, ale tohle není IDS, to je parodie.
PID cestující
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.212.36
Odesláno Středa, 20. října 2010 - 14:37:29    Odkaz na tento příspěvek  

Například si projdu výluky a když je výluka na 040 tak holt pojedu přes Urnov and vice versa. Nebo si to naplánuju tak že přes výluku na kole přejedu a pokračuju dalším
Budete se i divit, ale já to dělám taky tak. Dost času strávím nad zkoumáním výlukových JŘ, abych věděl, kam nemám jezdit.
Co se týče hospody, také teď nestíhám, listopad bude optimální. Např. na 14.11. mám předběžně v plánu ošotoušení Netolic. Budu se těšit na setkání cestujících z S1 a S7.
Špáňa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3748
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 20. října 2010 - 14:46:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mě se zase stalo, že sem jel Os 7915 kde je psaná RPSPJK a když sem to chtěl nakládat na přestavek kde mimojiné byl na dveří symbol kola viz bílý symbol menší dveře dole, takže jsem udělal vše jak sem udělat měl, ovšem průvodčí na mě začal řvát až to tam necpu a dám to do služebáku a ještě ať si pohnu že není čas a ještě mi to naúčtoval o 6 kč dráž jako ÚBP, pak se hájil tím, že on je vlakvedoucí a může o tom rozhodovat jak chce, radši sem mu to dal a byl sem ztiha, nechtěl sem si kazit vydařený den nějakým modrogumním zamindrákovancem.
> http://www.youtube.com/user/Brejlovec754049#g/u <
sab simplex
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.12.191
Odesláno Středa, 20. října 2010 - 15:00:40    Odkaz na tento příspěvek  

Cenu za kola bych sjednotil. Teď je 25/30 a 50/60 a často to způsobuje výše zmíněné problémy a nedorozumění.
Stejně jsou dnes představky povolené jen u Os, Sp a R a ještě nesmí mít vlak zveřejněnu službu "kolo" nebo "kufr" = má "kufr" na představek nesmím (pokud nemá piktogram = Bp apod.)
Jinak lze jen do Bp, PTG - piktogram kolo za 25/50, nebo hyláky za 30/60.
Představky preferují režijkáří - za ty neplatí...
Čili nechat jen 30/60 a byl by klid.
Nebo 25/50, to je jedno, hlavně sjednotit.
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Středa, 20. října 2010 - 15:01:50    Odkaz na tento příspěvek  

Ad povinný perverzace: nejperverznější je přitom ta podmínka, že rezervaci lze učinit do dvou hodin před odjezdem z výchozí stanice, což je při přepravě z Przně obvykle buď Ruda nebo Norimberk. Čili na G.N. už musej dávno přesně vědět, kolik těch volnejch míst zbylo a kolik jich bude volných až do Práglu, ale před foršrift nejede der zug.

Naštěstí byla pani dráha tenkrát shovívavá, a na zadní plošinu přibranýho Bp se vlezlo neuvěřitelných 12 kousků. Jedinej problém že se na Wilsonu peronovalo z opačný strany a bylo třeba vyrubat dveře. Hytlák jel prázdnej.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3072
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 20. října 2010 - 15:02:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na 200 je binec v tom, že někdy má qatro UBP a jindy rozšířenou. Nicméně zrovna v osobákách na 200 jsme vždy narazil na naprostý pohodáře. Když to bylo kousek tak šlo kolo na plošinu (a to i u UBP), když dál tak do hytláku (a to i u rozšířený). Vždy po dohodě s průvodčím a vždy v pohodě.

Naprosto bezkonkurenční byla pak průvodčí v regionoze do Voral kam se v Prachaticích podařilo naložit 3 kočárky, 12 kol a jednu harantkáru za kolo. Vše v pohodě, při výstupu nabízela pomoc při vyndání, vše s úsměvem. Sic se tím netrhnul rekord z jednoho raději nejmenovaného šukafonu kam se podařilo naložit 3 kočárky a 11 kol (fakt se to tam vešlo)
PID cestující
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.212.36
Odesláno Středa, 20. října 2010 - 15:04:07    Odkaz na tento příspěvek  

Špáňa: tak tímto spojem jsem jel v posledních dnech 2x.
1) 19.9. z Mirotic, kolo jsem nechal na plácku u dveří, bylo to bez připomínek, nabídku uschování za dveřmi jsem nedostal.
2) 9.10. z Čimelic, ptal jsem, jestli si to můžu dát k němu, průvodčí povídá, že MUSÍM, tak jsem učinil, v pohodě.
Mám dojem, že v Os na 200 je nějaká vyjímka, stejně jako když jede řada 854 http://www.zelpage.cz/razeni/10/vlaky/cd-9551. Spoluzavazadlo se přepravuje ve služebním prostoru.
Ovšem pokud v JŘ není symbol kufru, za úschovu bych nezaplatil ani o korunu víc. Neexistuje .
Nutno přiznat, že v obou případech jsem z Berouna do Prahy odcestoval S7 v celé trase, čímž jsem opakovaně porušil jednu za svých šotozásad ("zneužití osobního vlaku") .
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8672
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 20. října 2010 - 15:48:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PID: Citace: Nutno přiznat, že v obou případech jsem z Berouna do Prahy odcestoval S7 v celé trase, čímž jsem opakovaně porušil jednu za svých šotozásad ("zneužití osobního vlaku")
No vidíte že to jde. A ještě před chvílí jste mi tvrdil, že nikdy... Helejte, strašně mi připomínáte Bručouna. Nejste jeho brácha?
PV: Na 200 bych byl taky v pohodě, když dohromady nikoho nevezu
Různí: nepopisujete tu po rouškou "laskavého přístupu Dráhy" spíš permanentní porušování předpisů? Takový to: pochvalte pana řidiče, že mě zastavil u domu a ne na zastávce... 12kol v 810 bych trestal taky, jako obyčejnej kaštan nejsem povinen snášet libůstky sportovců nad míru vymezenou předpisem. Jejich svoboda omezuje svobodu mou, to sorry pánové.
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
PID cestující
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.212.36
Odesláno Středa, 20. října 2010 - 16:03:39    Odkaz na tento příspěvek  

Káem:
Bručouna neznám. Zásady jsou od toho, aby se výjimečně porušovaly. Mimochodem, zásadně bych nejel z Peček na Libeň osobákem, z Cerhenic radši taky ne. Víte proč?
Teď vážně, S1 (osobní vlaky) přece není od toho, aby tím jezdili lidi z Kolína do Prahy. Pokud to dělají, je v systému nějaká chybka.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8673
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 20. října 2010 - 16:14:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PID: S tim účelem použití S mám názor, který mi tady už byl mnohokrát napaden, prostě si myslím že beroun, benešov, kralupy, kolín a pod. nejsou tak daleko, aby se to nezvládlo Os a musely se přeplňovat R, jdoucí přes celou republiku a snižovat komfort lidem, kteří ve vlaku stráví 3-4 hodiny. To by ty osobáky mohly končit v Pičkách, Kárlštejně, Libčicích a Čerčanech
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
PID cestující
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.212.36
Odesláno Středa, 20. října 2010 - 16:39:50    Odkaz na tento příspěvek  

Kéam:
Vyjádřím se ke Kolínu. Cpát lidi v relaci Kolín - Praha do osobáku je prasárna, prasárna a prasárna. Ono je mimochodem vůbec na pováženou, že Český Brod není obsluhován rychlíky.
Navíc ty osobáky pořád někde stojí (Velim, Pečky a Poříčany s parodií na přímé vozy). Ale i kdyby se jezdilo bez pobytů, je cestování Kolín - Praha zastávkovým vlakem proti přírodě. Hnus.
Pokud má někdo dojem, že v v úseku Praha - Kolín dálkové vlaky přeplňují, ať to proloží spěšnáky.
To by ty osobáky mohly končit v Pičkách, Kárlštejně
Inu proč ne? Nebo malinko jinak: jednou za hodinu "okresní" zastávkový vlak Kolín - Český Brod a jednou za hodinu zrychlenina, třeba Velim - Cerhenice - Pečky .?.?. Č.Brod - Úvaly...
Z civilizované zemi by to už tak nějak dávno fungovalo.
Ale cestovat Os v relaci Kolín - Praha a naopak je podle mě onanie. Z Pardubic do MuN osobákem taky asi nikdo nepojede, že? Takže mezi Kolínem a Prahou by to nějak mohlo fungovat a ne aby mě násilím někdo cpal do regionálního vlaku po kterém lítají uřvaní parchanti ze školy a jiná, mnohem horší, svoloč.
Fakt by to chtělo spěšňáky Kolín - Praha celý den a ono by se ukázalo, jak podstatná je zastávková S1. Vůbec současný stav, kdy Kolín - Praha jezdí obvykle 2x471 mě dost provokuje. Kdyby jedna jednotka jela zastávkově a druhá pásmově nebo spěšňákově, dost věcí by se vyřešilo. Ale to mi zase bude někdo žvejkat něco o kapacitě trati. No hlavně, že od prosince se bude do Klánovic (-Úval) jezdit každých 15´. Praha musí mít vždycky něco extra.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3074
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 20. října 2010 - 16:58:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ona je to s těma osobákama kokotina systémová. Už jen pro tu stupidní hlášku o přeplňování dálkovky která je v 90% výrazně prázdnější než ten osobák u Prahy, že. Takže ne rychlíky ale taková frekvence by zbytečně přeplňovala osobáky (a hlavně silnice...).

KM: jistěže jen shodou náhod jsem několikrát jel v sobotu 7,15 ze Bzdic kvatrem obsazeným až po Březnici nějakými 25-40 ks (a to to má ničemnej přípoj od Berouna). A nejvíc mně dostal "zbytečněj" sedlovej osobák jednoho kladivodne v září ze Zdic do Berouna v půl jedný - vylezlo z toho 12 lidí (z toho 8 s kolama) a i tak do berouna dojelo ca. 35 ks. Takže legendy o prázdnejch osobákách na 200 neberu - to veze násobky toho co ML z Houmlesovic do Líhně.
PID cestující
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.212.36
Odesláno Středa, 20. října 2010 - 17:19:33    Odkaz na tento příspěvek  

Ještě s dovolením malé srovnání:

*Přijde příležitostný cestující v Zásmukách,nám. na autobus a potřebuje do Prahy na Anděla. Zaplatí 56,- a má to vyřešené.

*Přijde příležitostný cestující v Plaňanech na nádraží a potřebuje do centra Prahy. Zaplatí 78,- a ještě bude řešit jízdenku na MHD (18,-), takže to máme o 40,- Kč víc. Jakou alternativu mu nabízí ROPID?

Prosím -aa- o vyjádření. Dojde k sjednocení podmínek pro všechny nebo se to tady chystáte zabalit? Nebo snad bude tento nesmysl přežívat dál?

Místo debilních anket, jestli preferuju jeden sdružený sloupec mezi pátek a nepátkem nebo co (aktuální anketa na ROPIDím webu) by měl ROPID dělat něco pro lidi, aby cestování VHD bylo atraktivní, když už PID natáhl tak daleko. Času už na to bylo dost.

Takže prosím ještě jednou - proč plná integrace už návno není v celém PIDu? Komu by to vadilo? Dopravci? Tak se s ním rozlučte! Sežeňte jiného nebo to vzdejte a PID ořezejte (o pásma 4 a 5 např.).

Proč PID-jízdenka nejde vydat z pokladny ČD? Ve východních Čechách to tak funguje, v Šumperku to jde... V čem je sakra problém???
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3726
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 20. října 2010 - 17:32:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PID cestující: Tak ještě jednou odpověď. Plná integrace celého PIDu vadí politické reprezentaci a odboru dopravy středočeského kraje. Pokud by to bylo pouze na ROPIDu, tak je dneska plná integrace až do Kutné Hory a možná ještě o kus dál. Jo, co jste si ve volbách ve středních čechách zvolili, to máte.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
PID cestující
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.212.36
Odesláno Středa, 20. října 2010 - 17:42:06    Odkaz na tento příspěvek  

Orky: děkuji, beru na vědomí. Domníval jsem se, že jsou to spíše technické důvody typu jak napájet označovač. Každopádně pozoruhodné, snad kdyby se jízdenky vydávaly/uznávaly na lokálce 012, kraj by se nezhroutil.
Dobrá tedy, nejde to. Začnu to řešit jinde (dotyčné obce, kraj atd.). Stejně ale nechápu, proč to tady ROPID nazabalí. Pokud tedy nelze udělat pořádný IDS, tak ať to zruší a nedělají ostudu myšlence integrované dopravy jako takové.
By mě zajímalo, jak by se tvářili např. v Adamově, kdyby do Brna platili 60,- a Kuřimi 35,-. Asi by bylo dost zle, ale tady to ale prostě jako prochází.
PID cestující
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.212.36
Odesláno Středa, 20. října 2010 - 19:36:54    Odkaz na tento příspěvek  

Ono se to dá říct také velmi jednoduše a stručně:
V Plaňanech jsou dva IDS (PID a SID). Oba stojí úplně za hovno.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2295
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 20. října 2010 - 19:37:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sexuolog: Ale, ale, kdopak se na 171 nevejde. Může se stát, že při mimořádnosti nastane u některého vlaku kapacitní problém. V běžném stavu si myslím žádný problém na 171 není (byť třeba občas nějaké procento cestujících musí stát, zpravidla by však místo k sezení našlo na druhém konci vlaku nebo místo nějaké tašky či batohu na sedačce si hovícího). Na 171 byla za posledních pár let tak výrazně posílena kapacita, že ani nárůst počtu obyvatel v oblasti tomu neodpovídá.
Myšlenka s přepravou dalším vlakem zdarma je výborná, naráží však na problém, že ten další vlak může vypadat úplně stejně. Opět opakuju, přeprava kol je služba doplňková. Taky to můžou ČD udělat jako drtivá většina dotovaných dopravců u nás, a to nevozit kola vůbec. Řeší tady někdo problém, že SA nevezme kolo do svého busu Praha - Brno? Nebo že kolo nevezme Veolia na lince 332? Ono zas takovej vejvar pro dopravce ta přeprava kol není, kdyby zrušil ÚBP, leckde by ušetřil lidi a měl by po problému. Kola jen ve vlacích, kde je oddíl pro přepravu spoluzavazadel a i tak by byl mezi dopravci v rámci ČR král v rozsahu přepravy kol....
Jinak co se týče toho postupu čety při nakládce. Budou-li nakládat kola dva cestující a první bude vždy předpisy ctící právník, pak bude nakládka probíhat tak, že první cestující bude požadovat okamžité vydání úschovního lístku ještě dříve, než kolo předá z ruky. Protože dát kolo někomu cizímu a pak doufat, že mu na to dá nějaký doklad, to není zcela správný postup. Zkrátka ÚBP není v tomto směru dořešená. A buďme rádi, že v tom nikdo nešťourá. Nedivte se ale některým průvodčím, kteří nakládku takto řeší. Vlastně postupují právě oni správně.

PID cestující: Možná to chce se trošku zamyslet. Jaký je vztah mezi koordinátorem IDS a objednatelem dopravy v Jihomoravském a jaký ve Středočeském kraji? Až si správně odpovíte na tuto otázku, pak možná zjistíte v čem může být zakopaný pes.

-aa- ČD k ničemu nutit nebude. Takže si laskavě strčte ty Vaše tučné příkazy do Opět jasně říkám, chcete-li něco po ROPIDu, napište tam, neskuhrejte na tomto diskusním fóru.

sab simplex: Pod to bych se podepsal. A taky bych sjednotil, že cestující s In-goldem má zdarma nebo platí spoluzavazadlo a ÚBP. A dtto samozřejmě režíjkář. Protože stávající systém, kdy jedno platí a druhé má v ceně je extrémně úchylný.

Káem: Máte tam jeden drobný problém. Že o tom zda to zvládne osobák nebo až rychlík nerozhodujete ani Vy ani já, ba dokonce ani můj šéf či generální ředitel ČD. Rozhoduje většinou cestující. Velká většina z nich má k dispozici oblíbený hlasovací nástroj zvaný též volant. Takže sice můžete dogmaticky hlásat, že Kolínu, Benešovu nebo Berounu stačí osobák, ale tím jedině přijdete na železnici o nemalé tržby. Můj osobní názor třeba je, že takový osobák nestačí lidem třeba ani v Pečkách nebo v Čerčanech. Lid tam s oblibou také volantem hlasuje a volí místo S1 D11 a místo S9 zase přímé vozy po I/3 a D1. Naopak u Kralup si myslím, že momentálně by se s osobákem spokojily, poté co se jeho jízdní doba začíná rychlíku značně blížit (pravda, dálková doprava nabízí v ceně okružní jízdu po Praze, kdo o ni však stojí?). Stejně se asi jednou budu muset podívat, jak se změnily počty cestujících z Kralup v S4 a R4 a zda došlo v součtu k nějakému poklesu = přesunu na linku D8.
Jinak ještě poznámka: Cestujícímu je zpravidla jedno, zda jednou týdně ve vlaku stráví 3:30 nebo 3:40. Zásadní rozdíl ale je, zda ve vlaku pětkrát v týdnu stráví 0:43 nebo 1:18 (což je zcela konkrétní příklad Kolín - Praha dle Vašich myšlenek).

Petr vlček: Teda že by zas tak prázdná dálkovka byla se mi každé ráno v jednom rychlíku směřujícím do Prahy teda vůbec nezdá.

PID cestující: Prosím o vyjádření PID cestujícího k dotazu, který mi byl položen: Dojde k sjednocení podmínek pro všechny nebo se to tady chystáte zabalit? Nebo snad bude tento nesmysl přežívat dál?. Na základě této odpovědi odpovím. Kdy už si konečně uvědomíte, že se musíte ptát někde jinde!. Pokouším se to vytučnit, snad to bude mít nějaký efekt.

PID cestující: A ještě k poslednímu příspěvku zase krátká odpověď. Zkuste se zeptat na kraji, zda by se zhroutil nebo ne. -aa- si to třeba myslí také, nicméně rozhodující je v tomto případě názor toho kraje. Zkrátka máte smůlu, zvolil jste si špatné lidi do vedení kraje (zatím ve všech třech krajských volbách, které probíhaly), který má názory zcela odlišné od těch Vašich. Pak máte v Plaňanech smůlu. Až si Středočeši zvolí někoho, kdo bude mít za cíl vybudovat funkční veřejnou dopravu a jednotný IDS bez černé díry uprostřed, pak se (možná) dočkáte kvalitní dopravy. Jen pevně doufám, že to za ta léta neúspěšných pokusů nepřestane bavit Prahu.... Popravdě řečeno, ani bych se tomu nedivil. Ale zase jinak můžou být Středočeši nadšeni, že mají žákovské jízdné zdarma
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2296
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 20. října 2010 - 19:41:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A k úplně poslednímu řádku: Co jste si v kraji zvolili, to máte. Ať to byla ODS nebo ČSSD, stále zatím obě preferují rozvoj SID a konzervaci PID. Taky to na kraji od počátku celých 10 let dělají stejní úředníci, důvěra k nim přetrvává. Myslete na to (pravda, již 3 měsíce jsem po letech opět oficiálně Středočech, takže mysleme na to) při krajských volbách. Doufám, že jste na to myslel i při volbách komunálních a že se ROPID a především Krajský úřad dočkají ze strany městyse Plaňany mnoha zásadních požadavků ve věci dopravní obslužnosti a prohloubení integrace do PID (plná integrace, rozšíření dopravní obslužnosti atd.).
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3076
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 20. října 2010 - 20:16:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No z Berouna neznám ráno do Prahy R kde by nebyla dostatečná kapacita. Včetně 1,5 vozejch Švejků. A když tak občas jef ráno z Prahy vidím co potkáváme a jak je to plný tak nemám dojem že by se našel - možná mimo pondělka - nějaký ranní nepobírající na sedačku R. Byť neříkám že nějakej takovej není. Odpoledne z Prahy (mimo pátku) taky ne.

Ad volení Stč: to by se asi museli volit komáři. Za těch sic nebyla integrace ale aspoň něco (s výjimkou některejch okresů typu Rakvovník kde to stálo za prd vždycky) jezdilo, a to i o víkendech. Dnes je ale pohříchu jiná situace neb průmysl byl utracen s výjimkou MB Škoda a TPCA a zachraňuje to dojezd právě do Prahy.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7010
Registrován: 8-2004

Odesláno Středa, 20. října 2010 - 20:17:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomáš Hradecký:
Nelze to zamluvit ani radou, že měl jet pantografem, není důvod, proč by nemohl využít EC, když ČD samy tuto možnost nabízejí. To jsou fakt názory jak noha...
Zjevně málo znáte Káema ... Já už na takovéhle úlety obvykle vůbec nereaguji.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)

Slavím 7 000. příspěvek na K-reportu!
PID cestující
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.212.36
Odesláno Středa, 20. října 2010 - 20:35:13    Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Chápu, že kraj je proti rozvoji PID do prostoru. Pokud ale někde je již PID zavedena, měl by to ROPID dotáhnout do konce,
tzn. žádná polointegrace. To jako když by to ROPID navrhl, ČD souhlasily, ještě to může zakázat Kraj? To teda zlatí komunisti...
Obzvlášť pozoruhodná je skutečnost, že ve spojích KŽC na Podlipáku plná integrace byla. To Kraji nevadilo?
No nic, už se s tady k tomu vyjadřovat nebudu. A s tou jste mě trochu naštval.

Přesto ještě z jiného soudku. Chtěl bych se zeptat, jak to bude v Plaňanech s dopravní službou v nejbližší budoucnosti. Trať Bošice - Bečváry, která je z Plaňan dirigována, se má totálně zrušit, Bošice budou dle návrhu na příští rok zastávka na znamení.
Tzn., že o víkendu bude jezdit jeden motor nahoru a dolu. Bude tady stále výpravčí?
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3728
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 20. října 2010 - 20:52:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já si nejsem tak jistý, jestli je ve středočeském kraji vůbec nějaká strana, která by dokázala něco změnit. Ale právě vůle to změnit musí vzejít z politiky.

-aa-: Jen pevně doufám, že to za ta léta neúspěšných pokusů nepřestane bavit Prahu.... Popravdě řečeno, ani bych se tomu nedivil.
Já taky ne. Je otázkou, jestli do toho, co Praze samotné PID mimo její území přináší, Praha nedává víc energie, než jí ten systém přináší.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
PID cestující
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.212.36
Odesláno Středa, 20. října 2010 - 21:02:22    Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Sorry, ale ještě jedna stručná reakce:

...který má názory zcela odlišné od těch Vašich...
Já na dopravní obsluhu Plaňan žádný specifický názor nemám. Pouze nejsem slepej a blbej. Několik let tady je nějaká Pražská integrovaná doprava. Ze Zásmuk na Barrandov PIDem to stojí 56,-. Z Plaňan na Barrandov PIDem to stojí 104,- Kč. To je brutálně nespravedlivý systém.

ROPID by měl:
a) prosadit plnou integraci a tím spravedlnost pro všechny
b) nebo to vzdát, trať Pečky - Kouřim z PIDu vyřadit, omluvit se a odejít

Končím!!!
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3729
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 20. října 2010 - 21:16:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PID cestující: Ježkovy voči, to je jak u blbejch. Jak může ROPID něco dokončit, když mu to kraj nedovolí? ROPID něco začal, rozjel to, a pak přišla z kraje stopka.
Rozvoj PIDu byl fakticky ukončen v roce 2004, od roku 2005 začíná výrazný rozvoj SIDu. Podle Wikipedie to vypadá, že zhruba před 2 roky ještě nějaká jednání alespoň o tarifním sblížení měla probíhat, ovšem vše zazdil nástup Ratha.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2298
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 20. října 2010 - 21:23:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro všechny: Že se s PID cestujícím vůbec bavíte. Vždyť se projevuje jak poškozená gramofonová deska.
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1593
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 20. října 2010 - 21:40:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa- a další, ad kola v R: Teda ještě že nejsem cyklista. :-))

Nicméně dovolil bych si takovou otázku, zda je fakt vyloučeno aby na R-220 jezdily Ds třeba trojitě a popř. dokonce jako operativní posila (nad rámec jednoho), připravená někde ve šturcu PHL a CB. To fakt je málo už i hytláků...? A i kdyby, tak co třeba za cenu zrušení "cestovních zavazadel" tam, kde je to využito minimálně?
PID cestující
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.212.36
Odesláno Středa, 20. října 2010 - 21:46:07    Odkaz na tento příspěvek  

Orky:
nepřečetli jste si pořádně můj poslední příspěvěk. Napsal jsem A a B. Pokud nejde A, mělo by se udělat B. Buď ať to má smysl a systém je spravedlivý nebo ten pokus ukončit.
Už nechci reagovat, ale napsal jsem A a B.
Něco jako kdybych si v Poděbradech otevřel Pivnici, ale město mi tam zakázalo prodávat pivo, protože by zrovna pracovalo na projektu vlastní pivnice. Tak místo Pivnice, kde bych točil jen limonádu, se ta to vyseru kompletně.
Prostě jako Pražská Neintegrovaná Doprava v Plaňanech. Chci buď funkční IDS viz JMK nebo nic. Současný stav je výsměch lidem a hanobení IDS jako myšlenky. IDS má lidi k sobě lákat, ne si z nich dělat prdel. Pokud je někde IDS, chci tam přijít, koupit (třeba v automatu) jeden lístek za přiměřenou cenu (Depo Hostivař 44,-, centrum Prahy 56,-), dál již nic neřešit a jet. Ne abych z Plaňan jel do Prahy-Podolí za 100,-.
Takže zrušit, v motoráčcích vyvěsit info, že se to nepovedlo a kde si mají lidi stěžovat. Já se na Dr. Rátha obrátím určitě.
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 365
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 20. října 2010 - 22:03:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jediný kdo asi brzdí jakýkoliv rozvoj PID a hází klacky pod nohy je na území Středočeského kraje Středočeský kraj....viz zkušenosti z opačného konce kraje z rudenska a jejich úsilí přilehlých obcí plně zaintegrovat trať 173...snaha z jejich strany byla již v minulosti, teď v říjnu mělo dojít k dalšímu pokusu zatlačit na kraj - jaký asi bude výsledek? Plná integrace se tady slibovala už někdy před 10 lety - že to už bude v brzku. Do dneška se s tím nepodařilo hnout, a to se jedná o pásmo 1 těsně přiléhající k Praze a svým provozem s půlhodinovým intervalem to tu připomíná motorovou příměstskou tramvaj. Když tady kraj nechce připustit zlepšení ve formě plné integrace nebo ve formě dalšího rozvoje, tak by tu teda aspoň mohl zavést nějaké SID linky - třeba pro Zbuzany nebo Ořech - i tady žijí občané kraje, tak by měli mít právo využívat skvělých výhod IDS SID
Tomáš_hradecký
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 346
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 20. října 2010 - 22:04:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PID cestující: Chci buď funkční IDS viz JMK nebo nic

Tak co si stěžujete, prostě PID sám před sebou zapřete, jezděte za tarif ČD a v Praze si na tramvaj kupte jízdenku za 26 a nemusíte nic řešit ... nebo jestli chcete něco ohledně PID/SID řešit a zlepšit, tak to řešte s obcí, krajem (ale pokud jen napíšete DrÁthovi jak to stojí za prd, tak se asi ledy nepohnou, na to se musí sofistikovaněji). Co vám mám na to říct, no...
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2297
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 20. října 2010 - 22:08:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr vlček: No vida, aspoň vím, kde brát vozy. Káem by jistě doporučil přednostně ze Švejků

PID cestující: No možná jste trošku uhodil hřebíček na hlavičku. Tak třeba splnou integrací to může být taky takhle: ROPID navrhne, ČD logicky podmíní souhlasem objednatele, protože o jeho tržby se jedná. A objednatelem je kdo?
A KŽC? Milý Watsone, to je tak prosté! Samozřejmě Podlipanský motoráček není součástí ZDO, tudíž jej kraj neobjednává (a z kapitoly Doprava nehradí). Možná nebudu úplně přesný, nicméně v zásadě je tento vlak na riziko dopravce, který si na něj shání peníze. Nevím přesně, ale myslím že tam má nějakou dotaci od kraje, dále to dotují obce. A něco dostane za integraci. U takového vlaku je zařazení do PID kraji u , protože jak říká klasik "neplatíš, tak nepřepínej".

Co se týká dotazů na ROPID, doporučuji skutečně (jak píše Bram) přeskočit drážku na desce a napsat tam příslušné dotazy. Pokud je mi známo, tak na věcné dotazy se odpovídá. Byť asi ne vždy k plné spokojenosti tazatele, leč tak už tomu bývá. Ne vždy chce tazatel slyšet něco jiného, než by si sám představoval....

A co se týká Plaňan, tak přepokládám výpravčí bude saozřejmě zachován. jednak zřejmě hlídá kontrolky nějakých přejezdů, jednak tam bude v létě o víkendech křižovat čtyřikrát denně Podlipanský motoráček.

Orky: Je pravda, že integrace Pečky - Kouřim Praze nepřínáší o mnoho více, než PID cestujícího
Nicméně jednání PID-SID probíhají nadále. Třeba před pár týdny byl zase záchvěv vyšší aktivity, teď jsou asi jiné starosti. V Praze se neví kdo vládne (a hlavně kdo bude vládnout) a na kraji chtějí podle JPP na dopravě pro příští rok ušetřit 200 melounů (z toho čtvrtinu na kolejích), takže se tam nejspíš koumá co by se asi tak dalo škrtnout a nejlépe tak, aby to nikdo nezjistil předem a hlavně aby do toho nikdo nekecal. Zatím je to ale informace JPP.

Tomáš záruba: No, ono to má ještě jedno úskalí. Buď musíš mít k těm Ds i obsluhu navíc nebo se ti začnou značně prodlužovat pobyty nebo s tím musíš celoročně počítat v GVD a dát ve Veselí 5 min., v Táboře 5 min. atd. A když naložíš 20 kol dvaceti různých cyklistů v jedné stanici (což na jihu Čech zas není taková sci-fi) do ÚBP, tak to se pak těžko řeší tak, že naložíš a pak během jízdy vyplňuješ a lepíš lístečky. Rovněž operativní posila ve šturcíku u Bulhara a na Wilsonu těžko pořeší příjezd větší cykloskupinky z Třeboňska či Jindřichohradecka do Mezimostí. A zase kdyby se ty hytláky obsadily zesílenou hlídkou, pak je tu kardinální otázka, jestli ty třicetikoruny zaplatí ty lidi. Byť k nim teda připočteme jízdné za cyklisty, kteří by jinak nejeli. A hlavně jak se ti lidi zaplatí, když cyklisté nepojedou. Myslím že myšlenka operativního nasazování počtu hytláků a zaměstnanců o víkendu podle páteční předpovědi počasí na dotyčný víkend naráží na kolektivní smlouvu, kde zaměstnanec musí vědět cca (a teď nevím, domnívám se že jsou to) dva týdny předem. Ono konec konců málokomu by se chtělo pracovat v režimu "možná ti v pátek v poledne zavoláme a o víkendu v šest ráno máš nástup". I když zase nějací brigádníci by to možná vzali. Jenže zase to není tak jednoduché, protože musí mít bezpečnost, možná i nějaké předpisy (návěstní apod.) a taky podepsanou hmotnou zodpovědnost. No zkrátka není to tak jednoduché jako u cyklobusů na Šumavě nebo v Jizerkách, kde si řidič busu veze závozníka. Což je zpravidla mlaďas-brigádník. Jenže ten nemusí mít prakticky nic (školení = bezpečnost, předpisy), protože je to víceméně cestující (jen který za ostatní cestující nakládá kola), peníze místo něj inkasuje řidič a všechno je OK. Nadto i tento závozník je vypravován za deštivého počasí. A cyklobusy jezdí striktně jen v určené období (na Šumavě třeba extrémně krátké), zkrátka tak nějak když to někdo zadotuje, aby se to dopravci vyplatilo. Kdo dotuje ČD přepravu kol z jižních Čech do Prahy? Mám na mysli speciální dotaci pro tento účel, jako jsou dotovány speciální ckylobusy v mnoha krajích, mikroregionech apod.? Nikdo.... A o tom to taky je.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2298
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 20. října 2010 - 22:11:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PID cestující: Pak nás prosím neprodleně seznamte, co Vám hýtman odpověděl. Jinak bych doporučoval, že lepší je obrátí-li se na kraj obec, městys, město, ještě lépe několik obcí (např. na trati Pečky - Kouřim působí dva mikroregiony). Ani to však mnohdy nevede k výsledku.

Suri: Kdo ví čeho se ještě letos na trati 173 dočkáme....
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 366
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 20. října 2010 - 22:22:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: ...ani bych se nedivil, kdyby se zas v závěru roku začalo mluvit o redukci provozu jako loni před platností nového GVD
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4593
Registrován: 10-2003

Odesláno Středa, 20. října 2010 - 22:25:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Kdo ví čeho se ještě letos na trati 173 dočkáme....

Když tady se pořád jen naznačuje....


(byť třeba občas nějaké procento cestujících musí stát, zpravidla by však místo k sezení našlo na druhém konci vlaku nebo místo nějaké tašky či batohu na sedačce si hovícího).

A kde je psáno, že cestující musí sedět? Zrovna ve vláknu o ešusech se ptám, proč se najednou přelepují "místa k sezení" na "místa k sezení a místa k stání".
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
Špáňa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3752
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 20. října 2010 - 22:32:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jsem několikrát jel v sobotu 7,15 ze Bzdic kvatrem obsazeným až po Březnici nějakými 25-40 ks
To není nic moc na to že je to školní spoj do Příbrami na osmou kde je několik škol, čekal bych aspoň 100 lidí...
Jinak shodou okolností jsem tímto vlakem jel v pondělí a nějak se těch aspoň 25 lidí nemůžu dopočítat


Že se s PID cestujícím vůbec bavíte. Vždyť se projevuje jak poškozená gramofonová deska
Já bych se spíš vrátil k tomu zdržení vlaku o 30 minut, sice se asi vlakový personál nezachoval správně (i když podle těch odpovědí bůh ví jak to bylo), ale to není důvod k tomu brát si plný vlak cestujících jako rukojmí, ty za nic nemůžou a plno jich mohlo mít problém že jim ujel přípoj nebo nestihly školu či jinou činnost, takže za tohle bych tomu aktérovi který fyzicky zabrál nil odjezdu vlaku klidně těch 30 000 kč napálil a k tomu párfacek od každého cestujícího, že tam museli půl hodiny čekat.
> http://www.youtube.com/user/Brejlovec754049#g/u <
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3730
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 20. října 2010 - 22:40:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Však vy víte, jak jsem to myslel. :-)
Těch 200 mega by se dalo ušetřit celkem snadno bez větších následků, jen by na kraji nesmělo být zakázané slovo "koordinace".
Kdyby ČD chtěly, tak už mohly mít celkém slušné množství vozů na principu Bvt. Z nějakých Bt by se na jedné straně vyhodil záchod, místo kterého by se udělaly širší dveře, a vyházela třetina sedaček a zbytek nechat. To by nemuselo být tak drahé a místo A+BD+(Ds)+4xB by mohlo jezdit A+BD+(Ds)+2xB+3-4xBt(upravené).
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1594
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 20. října 2010 - 22:46:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa- No to je asi pravda. Pak tedy těch vícero vozů vozit od-do pravidelně a když bude zrovna hnusně, tak holt poloprázdných. Koneckonců, 363 utáhne cokoliv a s výjimkou Olbramovic (nebo i Vršek?) se všude všechno vejde...

Uznávám ten opruz s lístečkama apod. Přiznávám poctivě, že jsem nikdy nepochopil, proč se kola musí vozit s nějakou obsluhou ze strany dopravce. To to nejde (v hytláku nebo jinak vhodně upraveném voze) brát jako spoluzavazadlo? Či jak se to teď jmenuje, když si to cestující někam sám postaví, dává na to pozor, a pak zase odnese. Něco jako vyházet půl sedaček z Bdmtee (protože široké dveře) po délce, a místo nich nějaké háky nebo něco. Takové vozy mohou být ve vlaku třeba 4 a houby zle.
UBP se pak může postupně úplně zlikvidovat (aspoň z hlediska kol), nebo chápat jako vyloženě luxusní služba za cca 100 Kč pro ty, co nechtějí sedět v tom bymáku, ale jet například jedničkou.
PID cestující
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.212.36
Odesláno Čtvrtek, 21. října 2010 - 00:09:15    Odkaz na tento příspěvek  

Špáňa
Já bych se spíš vrátil k tomu zdržení vlaku o 30 minut...
o 20 minut, příteli. 30 bez deseti = 20.
A krom toho jsem odjezd fyzicky blokoval vlastně jen chvíli, pak už se čekalo na Policii. Jelikož jsem ale neměl čas a nehodlal jsem si zahrávat s pozdním příchodem do práce, přesunul jsem na jiné nástupiště k rychlíku. Následně čekali na Policii, ale beze mě. Moc chlapské to asi nebylo, ale jak říkám, pracovní doba je mi svatá a nehodlám zaměstnavateli vysvětlovat, že pracovníci ČD nevědí, co přesně znamená kufřík ve čtverečku. Takže klídek, prosím.
Co byste jako dělal Vy, kdyby Vás pro nic za nic někdo nepustil do vlaku/autobusu/tramvaje? Jako řekl byste "díky, jo, tak čau, počkám si na další"? Nepředpokládám.
Že jsem byl v právu, o tom nepochybujte. Ukazoval jsem poznámku a vysvětlivku personálu v kartičkovém JŘ od ROPIDu, čímž jsem pracovnici ČD rozesmál. Tak jsem ji donutil najít si svůj vlak v POPce. Pozvánku začala číst, ale hlava jí to nebrala, mlela něco o státní hranici (poznámka o pohraničním přechodovém bodu je další poznámkou spoje), úplně to smotala, naprosto mimo mísu.
Je to něco jako kdybyste nastopil do metra plného lidí a přišel za Vámi strojvedoucí, že buď uděláte deset dřepů, jinak se nepojede. Jako udělal byste to nebo byste "držel ostatní jako rukojmí"? Nebo kdybyste jel S1 z Prahy do Č.Brodu, vlak najednou zastavil uprostřed klánovického lesa, řekli Vám, že volal Dr. Rath a rozhodl, že dál se dnes nejede a Vy půjdete pěšky? Si myslím, že jsme kulturní a právní stát. Takže pokud chci jet EC z Kolína do Prahy s kolem a není problém v podobě vozu plného kol, tak prostě pojedu, jak jsem si naplánoval. Pochopitelně je mi líto lidí, kteří už měli být skoro v Praze a místo toho trčeli v Kolíně. Je mi teď ale taky líto, že jsem tam nezůstal do konce.

Nebo bych Vás oschytl na ulici a řekl, že mi buď ukážete obsah tašky nebo se mnou půjdete na Policii. Že se mi před chvíli ztratila peněženka a jsem prosvědčen, že jste byl určitě Vy. Jako jo? Mohly (průvodčí,vlakvedoucí - ženy) mít "pěkné Vánoce", např. každá -20.000. Nikomu nic zlého nepřeju, ale tohle byl fakt hnus.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3077
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 21. října 2010 - 00:09:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Špáňa: vy tam v tý Příbrami máte ve školách ještě pracovní soboty?

TZ: ono je zajímavý že někde to jde. V Brně se vyskytuje jedno (nebo víc?) B kde je jeden hajzl a jedno kupé nahrazený kolohákama. Podobně se v Ostravě vyskytují Bt kde je ze dvou čtyřek na jednom konci udělaná hákovna s klapačkama asi jako v 050.

Čím to že to jde na Moravě a nejde ani u "novejch" 054 kde jsou akorát 4 háky na jedný straně? Též u ešusů někdo dostal konečně rozum a udělal větší oddíl v řidičáku (tuším od č. 60). On se takovej oddíl hodí třeba i pro kočárky a pod.
PID cestující
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.212.36
Odesláno Čtvrtek, 21. října 2010 - 00:12:50    Odkaz na tento příspěvek  

Ne "pozvánku", ale "poznámku" začal číst samozřejmě.
PID cestující
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.212.36
Odesláno Čtvrtek, 21. října 2010 - 00:18:28    Odkaz na tento příspěvek  

Petr Vlček:
Nejhorší jsou lidi bez kol a kočárků, co vyloženě vyhledávají prostor u hajzlíku v 810, cyklokočárkoplac v Ešusu, Regině apod. Kolikrát ani nechtějí pryč, i když jim to člověk slušně řekne. Prej že tady jsou sedačky, tak tady budou sedět.
PID cestující
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.212.36
Odesláno Čtvrtek, 21. října 2010 - 00:36:31    Odkaz na tento příspěvek  

Tomáš Hradecký:
prostě PID sám před sebou zapřete, jezděte za tarif ČD a v Praze si na tramvaj kupte jízdenku za 26 a nemusíte nic řešit
Já osobně dopravu řeším In-goldem. Až se naseru (např. ho zase zdražej), třeba si koupím . Podstaná věc: ono vlastně ani o mě nejde, já si nemyslím, že jsem středem vesmíru, nemusí se věci točit kolem mě. Ale když už někdo s něčím přijde, mělo by to fungovat. O mě nejde, to opravdu ne. Jen bych viděl rád, že obec, kde žiju, někam spěje, což je bohužel u nás s ROPIDem je do...
Docela mě ale naštve, když ráno brzo vstanu, jedu k nám na nádraží pro místenku ("Praha - Stříbro" například) a dozvím se, že není signál a že mám smůlu. Tak když už je buzerace s místenkama, tak ať je alespoň možnost si tu místenku koupit.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8676
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 21. října 2010 - 09:45:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa- To s hlasováním volantem je bohužel oblíbená demagogická a veskrze mylná představa. Je smutné, že na ní lpíte právě vy, pracující v oboru. Přerozdělení mezi VHD a IAD proběhlo v polovině devadesátých let, nyní poměry zůstávají dlouhodobě stejné (dokumenty máte na vašem úřadě, nechtějte je po mě). Nyní se cestující nestěhují z vlaku do auta podle počtu zastávek nebo typu sedadel, ale jen a výhradně podle PENĚZ. A jsou prostě dlouhodobě trvale definované skupiny, které na každodenní dojíždění autem mít nebudou. Jen občas si zahrát na honoraci, to ano.
Naopak, rychlík do Zlína, zastavující v Úvalech a Českém Brodě a Poříčanech a Pičkách akorát nasere ty dálkové cestující a ty přejdou k BUSŮM (VHD jako VHD, chápete že ne k autům?), nebo k Jančurovi, až začne jezdit. Btw. zrovna nedávno jsem jel čímsi v 17,11 z Hl.n. tímto směrem a 10 vozů bylo obsazeno po 7-8 lidech v kupé - nedovedu si představit, že by k tomu přibyla i místní frekvence do Kotěhůlek u Prahy. Navíc nechápu čím se Kralupy liší od Berouna, Benešova a Kolína. Všem stejně měřte. To je i pro PIDa - nic ve zlym, prostě máme odlišný pohled na to, co má železnice v oblasti dopravy plnit.
Hroch: Velmi vás prosím, dodržujte své zásady, ano? (a nereagujte na mě, uchováte si tak aspoń poslední zbytky zdání špetky důtojnosti, důstojnosti).
P.Vlček: Vaše tvrzení o kvatru v 7,15 jsou značně rozporná, někteří lidé je vyvracejí, na fotce je interíér 810 a ještě se neví jestli sobota nebo co. A ještě viz má poznámka o rychlíku v 17,11 - dálkovka prázdná rozhodně není (mimo Švejky a naddimenzované plzeňáky a děčíňáky).
-aa- znova: To vaše mlžení k 173 a S29 si vysvětluju jedině tak, že 173 bude na Hlavák a S29 do Milovic, jen to prostě nechcete tady zatím ještě připustit, protože byste byl DRUHÝ-hýhýhý! přistálo vám to náhle na stole jako politické rozhodnutí a je vymalováno.
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Čtvrtek, 21. října 2010 - 10:17:26    Odkaz na tento příspěvek  

No základní problém PID/SID je, že střední čechy jsou dvojhlavá saň a každá hlava je někoho jinýho .. co chcete, JMK holt je kompakt bez díry uprostřed, tam to funguje. Ono stačí jak uvnitř Prahy válčej městský části s magisrátem. Za bolševika v tom byl relativně pořádek ;-)

A pak je tu motivace. PID je pro Prahu životně důlkežitej, protože každý auto který v ulicích ubyde (nepřibyde) se počítá. Ale v okolních středních čechách je místa pro auta ještě habaděj.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2300
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 21. října 2010 - 10:19:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Suri: Myslím že začne, ale 173 se možná dočká i něčeho pozitovního.

Zapa: Část se prostě prozradit nemůže ("my nesmíme ani naznačovat"), jiné bych nerad zakřikl.

Orky: To by se jistě dalo. Jiná otázka je, zda by nebylo účelnější finance ušetřené odstraněním souběhů investovat jinde ve formě rozšíření dopravní obslužnosti (třeba víkendové busy na Nymbursku i jinde by si to žádaly, samozřejmě o vlacích typu 15 min. do Českého Brodu či víkendová 30 min. do Lysé nemluvě).

Orky, TZ: Ano, tímto směrem by zřejmě šla vyspělá železnice. Osobně též nechápu, proč se v Ds řazených speciálně jako posila pro kola neinstalují háky, třeba s nějakými zámky, kde by se cestující obsluhoval zcela samoobslužně. Maximálně by na to mohl při nakládce dohlížet vlakvedoucí, aby mohl inkasovat penízky (protože až se mu lid rozběhne po vlaku, těžko zjistí čí je kolo).

Petr vlček: Ono je to jako se vším a všude. Postačí malá nápověda? Kde je sídlo Drážního úřadu?

PID cestující: S tím souhlas. Neškodila by instalace nějakého piktogramu kola a upozornění, že tento prostor je určen přednostně pro cestující přepravující spoluzavazadla. U 954 by toto upozornění mělo být instalováno hlavně u sklopných sedaček proti záchodu. Ovšem tam to řeším jednoduše. Lid poprosím, aby mi uhnuli, že je tam prostor pro kola. Oni trošku posunou nohy jakože "to ti přece blbečku stačí" a tak jim je nemilosrdně ošmirgluju šlapkama.

Jinak Vy si pořád nějak neuvědomujete, kdo ve Vaší obci objednává dopravu a rozhoduje o její podobě a především o jejím rozsahu. Taková malá nápověda: ROPID to fakt není! Zkuste se od toho gramodogmatu oprostit a zkusit si své myšlenky vybíjet na správném místě....

Káem: Ale, ale, kde jste na to přišel? Já znám poměrně dost lidí z Poděbrad, kteří i přestože tam zastavuje rychlík jezdí gumokolem po dálnici. Protože na Čerňáku jede metro každé 3 minuty a večer přinejhorším po deseti, rychlík jen jednou za hodinu a večer povinně osobákem (u části spojů navíc vyšperkováno přestupem v Nymburce na motorák velmi nevalné kvality). Přitom uznávají, že rychlík vs. auto + metro vyjde časově nastejno, vlak je levnější.
O zastavování rychlíků v Úvalech, Českém Brodu či Poříčanech jsem nepsal. Tam to samozřejmě již nemá smysl (stejně jako v Lysé nad Labem), nicméně psal jsem zde o Pečkách a Čerčanech, kde zastavení něčeho rychlého jistě smysl má. Otázka je, zda to má být nějaký rychlík nebo nějaký spěšňák nebo nějaký pásmový osobák. Jinak je vítězem linka D11 (resp. I/3+D1) a taková je nyní realita.
A čím se liší Kralupy od Berouna, Benešova či Kolína. Teda čekal jsem, že to snad víte. Tak zaprvé se liší tím, že jsou oproti těmto městům poněkud blíže k centru Prahy. A od loňského prosince se navíc liší tím, že rychlík těsně před vstupem do centra uhne, projede se s lidmi kolem čtvrtiny širšího centra (pravda, dá jim přitom jednu šanci přestupu na metro) a teprve pak si to rozmyslí a opravdu do centra zajede. Navíc zajede kamsi na 7.perón, daleko od východu z nádraží. Takže když se to tak sečte s pěší docházkou, tak osobák a rychlík z Kralup mají momentálně asi tak stejnou jízdní dobu. Cestující jednou za uherský rok z Děčína do Olbramovic to jistě přivítá, nicméně denně dojíždějící z Kralup do Prahy nadšen rozhodně nebude.
A k poslednímu odstavci? Vy máte teď opravdu slabé chvilky. Kdo si asi tak myslíte teď dává v Praze politická rozhodnutí? Se 173 na hlavák a S29 do Milovic druhý být nemůžu, protože toto si objednatel nechal již v roce 2000 vložit (včetně projednání) do Studie obsluhy (v roce 2000 se pro tuto studii dokončenou v roce 2002 zpracovával dopravní model). A to jste ještě ani neměl ponětí, že byste něco takového mohl vyvěštit. Od té doby se trošku změnilo. Zatímco S29 je stabilní a čeká až StčK bude mít na ní peníze a SŽDC koleje, u S6 došlo ke změně názoru u objednatele (nikoli však u -aa-, to je rozdíl!) a ten momentálně uvažuje výhledově vedení S6 ze Smíchova kamsi směrem Vršovice, Malešice a Běchovice. Taková je momentální realita, smiřte se s tím. Nicméně -aa- věří, že se mu ještě předtím (než vznikne tangenta směr Běchovice) podaří někde na S6 aspoň o víkendu dostat 814 a protlačit je na hl.n. (do té doby, než vznikne tangenta) Je to jeho soukromý cíl, nicméně výsledek snažení nelze předjímat (reálnost vidím tak na 20%, neboť se jedná z pohledu objednatele o nekoncepční krok).
PID cestující
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.212.36
Odesláno Čtvrtek, 21. října 2010 - 10:24:45    Odkaz na tento příspěvek  

Káem:
Člověk si si chce jednou za pár měsíců projet svoji oblíbenou trať (011) expresním vlakem, a tolik zbytečných rozhovorů kolem toho. Chápejte, že když bydlím v Plaňanech, tak Kolín - Praha jezdím rychlíkem spíše svátečně.
Jinak mezi Prahou a Benešovem/Berounem/Kladnem apod. ať si lidi jezděj osobákem, když chtějí, ale Kolín do toho netahejte. Zase ale říkám, nejde o mojí osobu. Nebo jde, ale trocho v jiném smyslu: S1 používám pravidelně v relaci Cerhenice - Praha-Kyje a budu rád, když se na lince budy setkávat s místními lidmi a ne s Kolíňáky co jedou do Prahy.
Kolín je něco jiného než Kralupy. Jednak je poněkud větší a hlavně není to tak blízko u Prahy. Osobní vlaky jsou dojebané, je to samé stání, předjíždějí, spojování, nespojování (o víkednu), parchanti, zloději atd. V nesposlesní řadě čím dál horší komfort - tvrdé sedačky, přesvětlený interiér, přeplněné koše, bordel po zemi, špína...
Jak říkám, mě se ježdění v relaci Kolín - Praha netýká, ale snažil bych se tomu vyhýbat.
V civilizovné zemi by pochopitelně byly zavedeny ŠPĚŠŇÁKY celý den nebo PÁSMOVÝ PROVOZ.
Nebo nějaká kombinace obojího, jak jsem psal včera, tnz. nějaký okresní zastávkový vlak Kolín - Český Brod a dále zrychlenina řešící dopravu mezi Prahou a regionem.
Proboha proč jezdí 2x471 když může jedna jednotka vymetat zastávky a druhá dělat spěšňák? Většina lidí by to uvítala, řekl bych. Náklady nulové.
Současný stav se mi jeví jako provizorium a budu se těšit, že se časem něco změní.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2301
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 21. října 2010 - 10:25:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

prag: Tak, tak, IDS-JMK má v tomto neuvěřitelnou výhodu. Bohužel.

Co se týká té potřebnosti PID pro Prahu. On je životně důležitý spíš pro Středočechy. Satelity by bez pořádné dopravy nikdy nevznikly, resp. vznikla by milionářská městečka, ale rozhodně ne satelity v takovém rozsahu. Na kraji je přitom evidentně vidět, že drtivé množství lidí se stěhuje do oblastí dobře obsloužených veřejnou dopravou (prakticky se to kryje až na výjimky s hranicí PID), naopak zbytek neustále podléhá vysídlení. Jedinou výjimkou jsou velká města obsloužená dálkovou dopravou a systémem Esko přesahujícím tam z PIDu = města typu Kolín, Poděbrady, Nymburk, Benešov apod. a dále oblast Mladé Boleslavi s existujícím jediným dominantním zaměstnavatelem, kde jeho krach by zapříčinil totální průser, neboť pořádná dopravní obslužnost žádná a lidí v oblasti mnoho.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2302
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 21. října 2010 - 10:38:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PID cestující: Oni ani v Benešově, Berouně či Kladně osobákem jezdit nechtějí. Proto z Benešova jezdí buď rychlíkem nebo nově zřizovanými busy po dálnici nebo vlastním gumokolem, z Berouna prakticky výhradně po dálnici (autobusem nebo autem) a z Kladna zpravidla rychlými autobusy, samozřejmě auty a když už vlakem, tak především nějakým zrychleným. Jen Káem by z těchto lokalit zřejmě jezdil vždy osobákem. Jinak lid z těchto lokalit osobákem jede opravdu jen když rychlík nejede.
Jinak bych chtěl upozornit, že funkci spěšných vlaků v českých zemích v podstatě plní pomalý segment dálkové dopravy. Protože třeba takový rychlík z Havl.Brodu je v podstatě takový Sp vlak. Rychlík z Hradce Králové či Děčína taky. A o R3 či R5 už vůbec nemá cenu hovořit.
Pásmový provoz pražský objednatel nechce, to se všeobecně ví. Jiná otázka je, jak by se všechny vlaky včetně pásmových na trať 011 vešly. Přece jen při intervalu 30 min. na dlouhém a 15 min. na krátkém rameni (tento interval pražský objednatel žádá) jsou to 2 vlaky za hodinu navíc. Rozdělením 2x471 se to udělat samozřejmě dá, náklady úplně nulové nejsou, nicméně nejsou nějak dramaticky vyšší, to je pravda. Zásadní problém ale je, že v takovém případě nemůže být pásmovou stanicí Český Brod, nýbrž to musí být Poříčany. Protože kdyby onen pásmový vlak zastavil v Brodě, pak zcela jistě 471 sólo nestačí, neboť Český Brod by zcela jistě nepoužíval disciplinovaně Os vlaky, nýbrž by se cpal právě do tohoto o pár minut rychlejšího. Jenže při pásmu v Poříčanech zase dochází k jinému negativnímu jevu, a to že relace Český Brod - Kolín (resp. Český Brod - cokoli od tatců dál) povinně přestupuje. A aby to pásmo mělo nějaký smysl i pro tvorbu GVD, tak ten přípoj zabere pěkných pár minut. A ono to zase tak slabá relace není, takže stížnosti typu "no jo, doprava se dělá jen pro ty co jezdí do Prahy a na nás vesničany se zvysoka kašle!" by se jistě našlo dost.
Existuje tedy ještě jeden kompromisní model, a to ponechat 15 min. na krátkém rameni, jeden z těchto Os prodloužit po 60 min. jako Os až na dlouhé rameno a v prokladu s ním vést pásmový vlak každých 60 min. Tento proklad na úseku od konce krátkého ramene však těžko bude ideální. Bude-li proklad 30 min. na odj. z Prahy, pak bude v úseku řekněme Poříčany - Kolín proklad 15/45. Bude-li interval Poříčany - Kolín rovnoměrný, pak to zase v Praze na odjezdu bude 15/45. Tímto kompromisním řešením by však zůstal pro relaci typu Kolín - Český Brod jednou za hodinu přímý vlak, oproti tomu by pro obce v úseku Kolín - Poříčany byl k dispozici rychlý vlak do Prahy nikoli po 30 min., ale pouze po 60 min. Samostatnou kapitolou pak je, jak řešit sedla, kdy by se pravděpodobně pásmové vlaky neuplatňovaly vůbec. Tož zkrátka nic není tak jednoduché, jak se zdá....
PID cestující
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.212.36
Odesláno Čtvrtek, 21. října 2010 - 10:44:42    Odkaz na tento příspěvek  

-aa-:
Vy ale pořád nechápete jinou věc. Já už pochopil, že máme na úřadě nechopné lidi, kraj že nechce rozvoj PIDu atd. atd. Já už to pochopil a budu to řešit jinde.

Teď ale pochopte Vy toto (napíšu to ze svého pohledu):

-ROPID si vzal pod sebe trať 012, že tady bude integrovaná doprava.
-několik let tady je POLOINTEGROVANÁ DOPRAVA.
-ta lidem, kromě předražených kuponů, už nic nenabízí.
-ROPID by měl ofic. uznat, že tady se ta integrovaná doprava opravdu dělat nedá, když jim kraj hází klacky pod nohy, a odejít.
Vydat tiskovou zprávu, říct nashle, čau, pápá a ukončit parodii na IDS.

Já chápu, že se to nedá dělat pořádně. Tak ať se to ale nedělá vůbec. Je to tak těžké pochopit?
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2016
Registrován: 5-2006

Odesláno Čtvrtek, 21. října 2010 - 11:01:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Není pravdou, že jízdní doba pro všechny cestující z Kralup se převedením rychlíků na hl.n. prodloužila na úroveň osobáků a rychlíky jsou tímpádem zbytečné.
1. pokud by všichni měli jet z Kralup osobákem, zkrátka se tam nevejdou a pojedou D8
2. rychlíkem jsem na metru C za 18 minut, osobákem za cca 43 (jízda na TGM + přesun na Florenc)
Neboli kdo potřebuje na B, jede Os na TGM, kdo na C, jede R do Holešovic (na hl.n. z důvodu častého trčení v tunelu a jízdy na 7.n. nikoli - odhadem 80% lidí vystupuje ráno z rychlíku v Holešovicích.)
Spoustě lidí (včetně mě) se naopak celková doba jízdy citelně zkrátila.
Stránky o mém modelovém kolejišti
PID cestující
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.212.36
Odesláno Čtvrtek, 21. října 2010 - 11:01:30    Odkaz na tento příspěvek  

-aa-:
Pásmový vlak by v České Brodě nezastavoval, byl by to vymeták cca od Kolína po Poříčany, dále by stavěl až v Praze.
Český Brod se dá vtipně vyřešit R1, což by byl spěšňák Kolín - Praha.

Takže bych se snažil udělat pásmový provoz pro vzdálená sídla a k tomu spěšňáky. Obsluhu Tatců, Tuklat apod., pokud to nebude vycházet, tak snad klidně autobusem.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2303
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 21. října 2010 - 11:11:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PID cestující: tak to ROPIDu napište, ten to tady nečte....

Livingproof: To bych si říct nedovolil. Naopak, rychlíky tam jsou základem obsluhy. Nicméně nevím, řekl bych že pro cvětší část se to zhoršilo. Céčkaři mají samozřejmě zrychlení. Jinak pro zajímavost, že ráno utečou všichni v Holešovicích je mi jasné, jak to je opačným směrem? Jaké procento jede z hlaváku, z Holešovic a jaké pro cestu zpět volí Os z Masny?

PID cestující: Jo Vy byste chtěl pásmový provoz a ještě R1? To už byste asi chtěl trošku moc. Jednak nevím kudy, jednak nevím kdo to zaplatí. Ledaže by se jednalo o R1 nahodilý, tj. jako dnes = dvakrát denně. Ovšem k těmto nahodilým výstřelům se zase dost těžko konstruuje jízdní řád autobusů....