K-report
 

Archiv do 5. září 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv do 5. září 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2209
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 03. září 2010 - 07:19:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: O Chýni nemá smysl diskutovat. Obec zastávku chce, intenzivně se o ni snaží, paní starostka je krajská zastupitelka, lid ji zvolil, úředníci musí pracovat dle vůle lidu. Tomu těžko lze něco vytknout.

Tohle opravdu musím okomentovat, to jinak nejde. Kdyby ROPID stál trošku za něco, tak ctihodné paní starostce a krajské zastupitelce v jedné osobě vysvětlí, že investice do nové zastávky jsou peníze vyhozené do vzduchu a vlakové spojení by bylo diskutabilním přínosem jen pro část obce a že by bylo lepší sledovat posílení velmi slabého provozu autobusové linky 347. Pro obec s 1500 obyvateli je nejkratší interval jedna hodina trochu málo, nemýlím li se. Zejména, když je to ze Zličína do Chýně sotva dest minut jízdy. Jenže jelikož na ROPIDu vládne šotoželezniční klika, tak se choutky výše zmíněné dámy hodí ROPIDu do krámu a když už ji ne zcela přímo podporují, tak její zcela zbytečnou laickou snahu tolerují a přikyvují ji.

Jen tak mimochodem, ty vlaky mezi Rudnou a Hostivicemi by jezdily zadarmo, kdežto protažení vlaků Na Knížecí - Hostivice do Kladna by bylo za peníze? Pořád jsem zejména od -aa- nedostal rozumnou odpověď.

A vyvinout na ROPIDu snahu a přesvědčit Středočeský kraj o potřebě přímých vlaků (ve směru do Prahy jen vozů) Kladno - Na Knížecí by mohl. Vždyť nejen já si pracovníky ROPIDu platím poctivě ze svých daní, tak očekávám určité výsledky a ne šotonápady a mezi to nějaký budoucí půlhodinový takt vlaků mezi Rudnou a Hostivicemi počítám. Oproti tomu by přímé vlaky a vozy mezi Kladnem a Na Knížecí byly pro cestující velmi dobrým přínosem. A rozhodně se myšlenky přímých vlaků Kladno - Na Knížecí je potřeba držet jak to hovno košile.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3423
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 03. září 2010 - 07:56:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Ta vlečka už je snesená a v pokračování brání minimálně jedna hala v Letově. Myslím si, že je jen otázkou času, kdy na tělese vlečky něco vyroste.
Bram: Co si kraj zaplatí, to má. Přímé vlaky Kladno-Smíchov budou reálné až po zdvoukolejnění Jeneč-Kladno, případně už teď, pokud by se tam ohnul nějaký vlak ze stávající nabídky.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2211
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 03. září 2010 - 08:09:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Je ale zejména na koordinátorovi, čili na ROPIDu, aby kravinám zabránil.

Jinak přímé vlaky Kladno - Smíchov by byly reálné už nyní, ve směru do Prahy lze řešit přímými vozy, ve směru do Kladna by se asi musely obětovat posilové vlaky Praha Mas. n. - Kladno, aby se to tam vešlo. Jinak tyhle posilové vlaky mají tedy hodně odpornou jízdní dobu díky velkému množství křižování, pokud by jely ze zastávky Na Knížecí, tak by jich hodně odpadlo.


Jinak neočekávám, že se brzské době dočkáme druhé koleje mezi Hostivicemi a Kladnem, vhodná doba na takové činy už se asi propásla. Dnes tu krom R7 máme také R6.........
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4437
Registrován: 10-2003

Odesláno Pátek, 03. září 2010 - 10:08:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Den PID , v rámci Evropského týdne mobility.
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2144
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 03. září 2010 - 12:23:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: To je těžké. Respektuji Váš názor, že Chýně je na nic a vlaky Kladno - Knížecí jsou super. Plně to chápu, znamenám si to a beru to na vědomí. Na druhou stranu to máme někoho úplně jiného, který říká, že chce zastávku v Chýni a aby tam vlaky zastavovaly. Říkejme mu třeba Bix. Též respektuji jeho právo na názor.
Co se týká odborného názoru: Kde bere pan Bram jistotu, že jeho názor je skutečně správný? Co když to není pravda? Je snad právě Bram ten, kdo určuje odbornost a neodbornost? Jaké je jeho vzdělání, zkušenosti a reference v oboru, že si toto může dovolit tvrdit? A proč nemá odbornou pravdu třeba pan Bix?

Co se týká financování, je to otázka Středočeského kraje. Momentálně vím, že by neobjednal ani jedno ani druhé. Až přijde čas (po dobudování zastávek), uvidíme co se rozhodne objednat. Na druhou stranu, kdyby se kraj rozhodl objednat Kladno - Knížecí jako přímé vlaky, kdo ví zda by se tomu ROPID bránil. Osobně si myslím, že nikoli. Kraj ovšem s žádnou takovou myšlenkou nepřišel. Jediné co kraj sdělil bylo, že nechce mít v souvislosti s Knížecí jakýkoli nárůst (a to dokonce ani plynoucí z nasazení modernějšího vozidla s vyšším odpisem).

A poslední odstavec bych okomentoval takto. Jsou situace, kdy A dosáhne pro sebe lepšího výsledku, když B vysvětlí pravý opak toho, co chce dosáhnout....
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 348
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 03. září 2010 - 12:42:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: nedovedu si představit, že po vybudování zastávek s podporou nebo přispěním kraje ten samý kraj tam neobjednal dopravu - kdo bude investor těch staveb, SŽDC? Pak nebo lépe předtím by měl nastoupit a na to se podívat. Jinak by to byly úplně vyhozené peníze, stavělo-li by se za státní.

Na druhou stranu vůbec nechápu, proč kraj na úsek Hostivice-Rudná v té dnešní podobě každoročně objednává ty dva víkendové páry vzduchovozičů. Bez zastávky v Chýni jsou ty vlaky k ničemu, a navíc dva páry vlaků vůbec neřeší spojení Hostivice a Rudné. Myslím, že kdyby tohle byl jeden ze škrtů, tak že v tomhle případě se obce ani nebudou bouřit, protože si možná ani netuší, že jim tam něco takového jezdí. Místo toho by to šlo projezdit smysluplněji např. na dalším páru vlaků do Nučic po hrbaté.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4298
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 03. září 2010 - 12:51:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Potíž je v tom, že Ropid nabízí hlavně takové recepty, které znamenají nárůsty plateb. Umí Ropid nabídnout spolupráci na funkční reorganizaci a zároveň úspoře? Dokázal by Ropid akceptovat politické zadání, které by znamenalo snížení celkových vlkm? Dokázal by Ropid přijmout politické zadání, že má hodnotit souběhy praktičtěji než dosud a při optimalizaci neřádit jako černá ruka? Je Ropid ochoten participovat na platbě za pražské úseky zrychlených spojů ze středních Čech do Prahy? Přijal by Ropid jako základ sítě rychlejší, nyní SIDové linky? Je Ropid vůbec ochoten považovat zrychlenou linku za systémový základ a ne za nadstandard hrazený obcemi? Je Ropid ochoten opustit ideu klikatých zastávkových páteřních linek s krátkými intervaly, děsivými dojezdovými dobami a zoufalou ekonomikou provozu?
Dokázal by Ropid akceptovat snížení svého vlivu nebo úplné stažení se z kraje výměnou za propojení obou systémů? Jinými slovy, dokázal by Ropid stávající systém PID z velké části obětovat ve prospěch lepšího propojeného systému? Obávám se že ne, a že právě zde je jeden z největších zakopaných psů.

Ropid by nutně potřeboval do vedení schopného ekonoma s praxí v dopravě, nebo dopraváka s praxí ve finančně udržitelném dopravním systému. Zkrátka člověka, který dokáže šotouše zaměstnané v Ropidu usměrnit. Když jsou na čelných postech šotouši kteří příliš nevnímají neúnosnost ekonomických dopadů svých rozhodnutí, tak ať se nikdo nediví, že jsou v kraji který to všechno platí považováni za nežádoucí postrach.

Pokud je Ropid pověstný tím, že z kraje soustavně vysává peníze, všechny nové koncepty znamenají více peněz do dopravy, tak se nedivte, že se tam pořádnému IDS zatvrzele brání. Zkrátka chyba není jen na straně středočeského kraje. Za to, jakou pověst má IDS ve středočeském kraji, může zejména Ropid.

Chtělo by to zařídit středočechům exkurzi do ústeckého a hradeckého kraje, aby viděli že se dá systém výrazně zlepšovat i bez navyšování plateb, a že existují chytřejší koncepce než je ta od ÚDI Morava, a přitom levnější než PID.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2212
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 03. září 2010 - 13:58:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Možná vypadám v (asi nejen) v tomto případě jako pan chytrý s jedině správným názorem, ale nezlobte se na mne, (nejen) tady proti opačnému názoru hovoří už jen porovnání počtu obyvatel Chýní a Kladna.

Řekněme, že bych mohl se dále v tomto dále pitvat, ale tady jde o poněkud komplexnější problematiku, než jsou nové osobní vlaky mezi Hostivicemi a Rudnou. Už jsem si na to dovolil nejen já a nejednou upozornit, naposledy nepřímo ve svých příspěvcích 2209 a 2211. Ani se nedivím Bručounovi, že zareagoval a předběhl mne s poněkud komplexnějším komentářem. Musím říci, že s jeho příspěvkem 4298 bezvýhradně souhlasím.
Jct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 360
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 03. září 2010 - 15:18:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad 55p: Mě teda v návrhu překáží S29 s odjezdem z Vysočan v X:37, když tou dobou jede R z HK, který by díky vatě a odjezdu po výstupu cestujících mohl přijíždět na hlavák o něco dřív.

V tom s vámi souhlasím, S29 jsou v zásadě soupravové vlaky překážející ostatní dopravě. Hradecké R teď sice nějaké minuty vozí, ale za týden dva tomu bude jinak.
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Pátek, 03. září 2010 - 15:37:10    Odkaz na tento příspěvek  

-aa- a DSS
Dopravní sektorová strategie visí na webu od jara, už jsem ji tu na k-repu zmiňoval. Není to první a jistě ani poslední materiál, který se pokouší nějak seřadit priority staveb. Před časem byl podobný pokus ve Strategickém obchodním plánu SŽDC - a kde je mu konec. Jsou i snahy upřednostňovat stavby s vyšším vnitřním výnosovým procentem (hodnota ERR, na níž záleží schvalitelnost investičního záměru. Mimochodem pražské stavby mívají ERR spíše nízké...). Otázkou je, zda právě tenhle žebříček je ten správný, když třeba ceny jsou uváděné velmi "věrohodně", třeba
- tunel Beroun - Praha DSS 20,5 mld., PD asi 46 mld.
- Praha - směr IV. koridor DSS 5,3 mld., PD necelých 9 mld. (že by to bylo jen dvoukolejně, bez souběžné jízdy Os a R ze Zahradního Města?)
- Praha (Letňany) - Všetaty DSS 0,45 mld., což je tak na rekonstrukci jedné stanice bez jakéhokoliv úsekového zdvoukolejňování
- Praha - Kladno DSS 22,7 mld., PD už asi 36 mld., takže dle DSS to bude asi z Veleslavína do Buben jednokolejně..
- Smíchov - Hostivice DSS 0,23 mld. vč. elektrizace (! čte to tady Káem? ), PD bez elektrizace ca 0,4 mld.

Mimochodem elektrizace do Milovic s 66 body dopadla ještě o dost hůř, než Velenice.

-aa- a JŘ 221
Na trati Benešov - Praha máš mezi Os a R dva konflikty
I. rychlý R se nevejde mezi dva Os Strančice - Praha s intervalem 15 minut.
II. rychlý R se nevejde mezi dva Os Benešov - Praha s intervalem 30 minut.
Zastavení R v Čerčanech nebo teoretické předjíždění v Senohrabech by sice pomohlo bodu II, ale neřeší bod I. Pokud tedy chce MD mít rychlíky rychlé, asi nevymyslíme nic lepšího než předjíždění benešovského Os v Říčanech s pravidelným taktem do Říčan nebo "kulhání" benešovských Os (35/25, tj. do Strančic by zůstalo 10/20/15/15) bez předjíždění.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3425
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 03. září 2010 - 15:37:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: Ač s většinou, co jste řekl v příspěvku č.4298 se dá souhlasit, v jednom bych byl opatrný: A to, že ROPID může za to, že se systém nerozvíjí a nepropojuje. Máte pro to nějaký přesvědčivý důkaz? Máte nějaké zápisy z jednání, či krajské koncepty? Máte nějaké oficiální informace a nebo jen vaše doměnky?
To, že ROPID plýtvá penězi kraje, tak v tom má kraj nemalý podíl a v mnohých místech tomu nahrává například tím, že není schopen zajistit optimalizaci PIDích a SIDích linek vůči sobě (souběhy, nenávaznosti a další).
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2943
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 03. září 2010 - 15:48:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hostivice - Rudná k ničemu je. Pokud to ovšem nebude mít přípoje. Jak v Hostivici od Masny tak v Rudný na Beroun. Pak to nabízí velmi zajímavý a velmi rychlý spoje třeba od Berouna na P6.

Se současnými vozidly NEJDE efektivně v Hostivici kuplovat. Prostě v této konstelaci je lepší přestup. Horší je že Semering jaksi nevychází a tudíž dle návrhu po něm pojedou vlaky z Knížecí, budou ale mít přípoje jen ve směru špičky - ráno do Prahy a odpoledne z Prahy. A to mám obavy povede k tomu že se tato linka nechytí.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2213
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 03. září 2010 - 16:39:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr vlček: Neseď si zbytečně na vedení. Ve směru Kladno - Praha jde pouze o rozpojení vozidel v Hostivici, což je bez problémů realizovatelné. O opačném směru jsem jsem psal, že se musí vyjezdit i za cenu toho, že se pojede mezi Hostivicemi a Kladnem v trase ultrapomalých posil, které se tímto v úseku Mas.n. - Hostivice pochopitelně zruší.

Jinak co brání provozovat slušnou busovou linku Hostivice - Rudná? Ta by v tomto úseku plně stačila.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 57079
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 03. září 2010 - 17:06:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Určitě je u souprav složených z 810/814 rychlejší přestup oproti kuplování? Pravda, na 238 se tyhle manévry často odbývají během pobytu vynuceného křižováním, ale často i bez křižování, a jde to i bez posunovače svižně (i když tabulkově to minimálně u 814 asi nic slavnýho nebude).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 466
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 03. září 2010 - 17:52:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mimochodem elektrizace do Milovic s 66 body dopadla ještě o dost hůř, než Velenice.

To odpovídá, do těch Velenic to alespoň ničemu nepřekáží.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2145
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 03. září 2010 - 18:52:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Suri: Též si nedovedu představit. A ty dva páry? Představte si, že tam každoročně musím velmi obezřetně hlídat návaznosti na obou stranách, protože jinak by se zcela určitě ozval jeden uživatel.

Bručoun: To se musíte zeptat Ropidu a jeho představitelů, nikoli mojí osoby.

Jct: Dej mi vědět, kdy konečně bude jezdit R 790 včas. Abych se na to duševně připravil, takový šok po letech. Je fakt, že jednou za čas k tomu dojde i nyní a pak opravdu čekáme ve Vysočanech za S29. Ono je to ale také díky tomu, že kolem HočoPočo je navatováno pro škrtnutou stavbu.

K.A.F.: Tvé avízo jsem bohužel přehlédl. Nu, kdopak jim ty cifry dal? Z prstu to asi necucali.
Bídný výsledek Milovic mě nepřekvapil. Dal jsem si jedna a jedna dohromady a nedivím se. Ve studii je celkem dost vysoko zmiňována vlkavská spojka a vůbec celý Liberec. Studie tedy logicky počítá s tím, že elektrizace Milovic je na pár let a tudíž velmi ekonomicky nevýhodná. Oba (a nejen my) však asi moc dobře tušíme, že těch roků bude asi daleko, daleko víc. A možná navždy.
221 vím, tudíž asi jediné řešení jak z toho ven je skoroVRT alespoň Zahradní Město - Strančice. Do té doby jsme konzervoáni ve stávajícím odpoledním nic moc intervalu 10-20. I když možná....

Orky: Tohle já nemůžu komentovat.

Petr vlček: Uvidíme (platí pro oba odstavce). Té neexistence vazby v Hostivici ve směru proti špičce bych se nebál. Víme jak vypadá vytíženost Kladno - Masna proti špičce, takže lkát nad tímto nepřípojem je asi celkem bezpředmětné. Ohledně připojů po rozježdění Rudná - Hostivice je to problém. Záleží na tom, jak často se bude chtít po této trati jezdit. V Hostivici problém nevidím, spíš v Rudné zajistit Beroun bude horší.

Bram: Nutíte mě se nad Vaší myšlenkou zamyslet. A když to tak činím, tak i kdybych připustil, že na ní něco je, tak to můžu zase rychle zaplašit, protože mi ty vlaky (ba ani ty přímé vozy) nikdo finančně nepokryje. To jsou prostě ty rozdíly. Když kraj pro své občany postaví (nebo nechá postavit) zastávky, pak dopravu objedná. Když ten nárůst bude "jen tak" pro zlepšení obslužnosti (a nedej bože s tím nápadem přijde ještě jistá nejmenovaná instituce z černé díry uprostřed), tak "nejsou peníze". Zkrátka navrhuji, zkuste napsat na kraj a navrhnout tuto myšlenku. Pak sem dejte odpověď. Bude-li kladná, můžeme popřemýšlet co s tím. Jen těch spěšňáků z Masny bych se obával. Ráno tam sjet musí a zpět taky nějak dojet musí. Ale třeba by se nějaké řešení našlo.

Sants: A čemu elektrizace Milovic překáží? Chiméře s vysokými body, leč s malou reálnou nadějí, u níž se nadto chce přehodnotit trasa mimo "překážecí" lokalitu?
Doufám tedy, že nemáš na mysli překážení vlaků Praha - Milovice silnému toku carga na zhlaví v Lysé. Myslím že již první rok provozu jasně ukázal, že katastrofické vize se opravdu ani zdaleka nepotvrdily, kolony carga před vjezdy do Lysé dávající přednost křížem se plazícímu dvoješusu myslím ještě nikdo nezaznamenal.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6932
Registrován: 8-2004

Odesláno Pátek, 03. září 2010 - 18:54:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K.A.F.:
Těch nelogičností v DSS je povícero. Např. na jedné straně je silně preferována přeshraniční trať AGC/AGTC do Rakouska (ČB-Summerau) a na druhé straně zcela propadla jiná "dohodová" přeshraniční trať Letohrad - Miedzylesie. Přitom podobně "důležitou" trasu Ml.Bolesav - Liberec - PKP/DB naopak vynáší do nebes.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2146
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 03. září 2010 - 19:00:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: Takže když tedy provádím to zamyšlení, tak si dovedu představit, že se motor od Knížecí přivěsí na ty posilové Sp. Mají tam pobyt 48-53, když se upraví vjezd od Zličína ze 44 na 50 nebo 51, mohlo by to fungovat.
Větší problém vidím v tom, jak na konec rychlíku od Rakovníka na Kladně připlácnout ty přímé vozy. Musí jednoznačně dozadu, z Hostivice pojedou jako druhý vlak, ale jak je tam za 2 min. pobytu rychlíku na Kladně dostat? A navíc s podmínkou jejich příjezdu od Kladna města.
Montas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 184
Registrován: 12-2009
Odesláno Pátek, 03. září 2010 - 19:21:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Plánuje se do budoucna spojení linek S1+S7 a S2+S9,respektive S29 do průjezdných linek skrz Prahu??Koukal sem do návrhu že se v něm už objevuje jeden průjezdný vlak Z Kolína přes Nymburk do Benešova
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4302
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 03. září 2010 - 23:34:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Chýně: pominu na chvíli politiku, vezmu to jen z dopravního hlediska.
Kdyby Chýně ležela na radiální trati z Prahy do nějakého většího cíle, pak by tam bezpochyby měla být zastávka. Jako samostatný cíl ale je podměrečná. Nemluvě o tom, že zastávka obslouží s bídou půlku vsi. Chýně totiž není rovinaté Polabí, nýbrž je to na budoucí zastávku mírně ale pořád dokopečka. Tak tam docházka víc bolí, a lidi tam nevlastní polabské "nádražní" bicykly které nikdo neukradne ani odemčené.
Stejně jako se podměrečné ryby házejí do vody, má být Chýně ponechána autobusům. Kdyby se organizátor více snažil a dokázal ušetřit třeba na křížících se vzduchovozičích okolo Kuchaře a Mořiny, mohl by na trase Zličín-Chýně být velice slušný interval.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2147
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 04. září 2010 - 07:40:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Montas: Plánuje a postupně realizuje. Viz především vlaky S7 do Úval. Z hlediska studijních materiálů se předpokládá propojení tzv. "krátkých" ramen (Milovice - Strančice, Český Brod - Řevnice), jestli dojde i na "dlouhá" záleží na zájmu o ta "krátká". Jiná věc je, že podoba infrastruktury a dálkové dopravy neumožňuje čisté propojení "krátkých" ramen, proto se přistupuje k propojení toho, co vyjde proti sobě, tj. např. v případě S7 to vyšlo na propojení "dlouhých" Berounů s "krátkými" Úvaly (na Český Brod nenalezeny u objednatele finance).

Bručoun: Jako samostatný cíl je Chýně pro železnici možná podměrečná. Na druhou stranu velmi brzo bude třeba řešit oblast celého Rudenska, kde autobusy přestávají postačovat, posílit je rozumně prakticky nelze (na Zličín se nevejdou), automobilový provoz houstne a rychlost dopravy tím klesá. Zátěže se začínají blížit spíše kolejové dopravě, která zde nabízí určité zajímavé možnosti. Proč tedy na případnou kolejovou páteř obsluhy nenapojit ještě jednu obec (nebo alespoň její část, kam autobus stejně není schopen pořádně zajet). Ona Chýně leží na radiální trati úplně stejně jako Nučice. Je potřeba se totiž na spojku Hostivice - Rudná podívat trošku jinak, než tradičním pohledem. Navíc i Chýně bude za pár let zase vypadat trošku jinak.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3174
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 04. září 2010 - 07:41:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-:
Nedávno jsem někde v západní půlce EU viděl busové MHD zastávky se stojany na kola. Nechce ROPID zavést také něco takového? Řekl bych, že v mnoha rovinatých částech a obcích by to lidi využívali.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4303
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 04. září 2010 - 08:03:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: "velmi brzo bude třeba řešit oblast celého Rudenska, kde autobusy přestávají postačovat, posílit je rozumně prakticky nelze (na Zličín se nevejdou), automobilový provoz houstne a rychlost dopravy tím klesá"

Rudensko nelze řešit po Semmeringu. Přesněji řečeno lze, ale je to velmi nevýhodná varianta.
Vlaky od Řeporyj je vhodnější posílat všechny do Nučic, směr do Chýně se nehodí.
Trasa přes Chýni je prakticky jen pro Chýni, která ale je "podměrečná".
"Dálkovější" linky (třeba některé SID) nemusí na Zličín, můžou do Butovic nebo Stodůlek. Dálkové můžou na Knížecí. Po prodloužení metra můžou některé linky zastavit na Řevnické vedle zličínského autobusáku a pokračovat do Motola (třeba rychlý Beroun, který žádné slušné spojení tímto směrem nemá).

Když je potřeba posílit rudensko, proč se hlavní nučické autobusové linky nezrychlí a neposílají nejkratší cestou? Mohly by být třeba v prokladu s vlakem, který stejně nikdy nebudou extra krátké. Fascinuje mě, že oblast je podle Ropidu kapacitně na doraz, ale ani tato úvaha nepřiměje Ropid k reorganizaci směřující k vyšší rychlosti spojení a tím pádem k nižšímu počtu najetých kilometrů.
Skoro to na mě dělá dojem, že Ropid udržuje poddimenzované, klikaté a pomalé spojení naschvál, aby pak vlak lidem připadal jako zlepšení.

K tomu, aby vše fungovalo, ani nebude třeba použít všechny možnosti zmíněné nahoře. Stačí vybrat ty nejlepší, eventuelně ty nejméně špatné.
Takže sorry, vidím jen umanutost Ropidu a posedlost kolejovou dopravou za každou cenu, ne objektivní potřebu obsluhy Chýně vlakem.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4304
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 04. září 2010 - 08:16:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo, a interval linek na Rudnou není tak krátký, aby nešel zahustit.
Automobilový provoz houstne všude. Vůbec není pravda, že by byl kritický zrovna přes Rudnou. Daleko horší je to třeba od Jesenice na Budějovickou, horší to bývá i po Evropské a Strakonické, a třeba i od Suchdola. Prostě Ropid chce vlak do Chýně, a v oficiálním zdůvodnění použije každý "poloargument" který míří "žádoucím" směrem.
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 349
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 04. září 2010 - 11:00:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

až teď jsem si všimnul, že v konečném návrhu jsou psané ty dva páry vlaků na 122 mezi Hostivicí a Rudnou nejen o víkendech, ale i v pracovní dny. Proboha proč??? Vždyť v pracovní dny to v Rudný nenavazuje vůbec na nic a ten čas ráno po devátý a večer po šestý není zrovna doba, kdy by davy lidí z Rudný asi toužily po rychlém spojení do Hostivice a Prahy 6 a naopak. A když si člověk srovná návrh jízdního řádu 122 pro pracovní dny, který na první pohled vypadá velmi použitelně, s tou hrůzou o víkendu - hlavně přes léto, kdy tam je nacpáno tři prd.... vlaků, který ale dohromady udělají hodně málo muziky za ty prachy. Když se chce, tak se v pracovní dny vyjezdí hodinový takt až do Hostivice, proč by se nemohl vyjezdit dvouhodinový o víkendu s jednou 810? - za podmínky že by se jezdilo z Knížecí a že by objednatel objednával u jednoho dopravce
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3428
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 04. září 2010 - 11:19:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Suri: Doporučuji si návrh 122 pořádně prohládnout, jsou tam totiž dvě sady tabulek - jedna pro PD (str. 1 a 2) a jedna pro SO/NE (str. 3 a 4). V té pro PD žádné vlaky Hostivice-Rudná nejsou.
Záměr objednavatele je evidentně část vlaků jezdit historickým vozem (Pražský motoráček), který je na obězích ČD nezávislý. Pokud chce objednavatel mít hodinu Hostivice-Zličín a zároveň ponechat vlaky až na hl.n., pak stejně ani o víkendu jedna 810 nestačí.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 350
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 04. září 2010 - 11:34:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

omluva, za tu první část, nějak mě ty dvě tabulky zmátly, ale ta druhá část platí. Si myslím, že z veřejných peněz by se nejdřív měla zajistit normální dopravní obslužnost, za což by se dal považovat dvouhodinový takt po celý den a až pak nějaká šotodoprava. Když to objednatel dotuje a platí tam normálně jízdné PID, tak ať to nějak do systému PID zapadá a ne že tam budou dvouminutové nepřípoje... a když byla vybudovaná zastávka Na Knížecí, která je dobře dostupná a použitelná, není důvod ani o víkendu jezdit na hl.n. Není to zas tak dávno, kdy byli některé vlaky výchozí i ze severního nástupiště. Navíc tím jak se teď na Semmeringu jezdí prakticky celodenně a celotýdenně a bude se jezdit i dál, tak už si to prostě hodně lidí, jejichž cílem byla samotná jízda, projelo a mají na čas splněno
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1928
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 04. září 2010 - 11:50:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslím, že kolem Rudné by byla nejlepší taktová linka Praha-Nučice(-Hořelice) vedená regionovou doplněná spoji Beroun-Rudná-Hostivice (sólo 810, o víkendu regionova kvůli cyklistům z Berouna).
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3429
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 04. září 2010 - 12:19:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Iiii: Linka do Hořelic byla v plánu, teď už jsem o ní dlouho neslyšel.
Suri: S tím souhlasím. Když už Na Knížecí zůstane, pak by se Semmering tam dal strčit celý a S6 konečně alespoň o víkendu hodit na hlavák. Kdyby se chtělo, tak by se určitě někde nějaká Regionova vyštrachala, která by se stihla na hlaváku otočit. Stačilo by dnešní víkend posunout tak, aby vlaky projely v poloze posilové S7 třeba takto:

hl.n....... 09:00 13:00 16:00
Smíchov 09:08 13:08 13:08
Beroun.. 10:11 14:11 17:11

Beroun.. 10:27 14:27 17:27
Smíchov 11:26 15:26 18:26
hl.n....... 11:34 15:34 18:34
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
mot
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.95.127.229
Odesláno Sobota, 04. září 2010 - 15:37:18    Odkaz na tento příspěvek  

Co vypadlo z kolejí 1.9. mezi Vysočany a Počernicemi?
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 57106
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 04. září 2010 - 16:55:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Poslední vůz Os 9531.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


mot
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.77.165.56
Odesláno Sobota, 04. září 2010 - 19:39:28    Odkaz na tento příspěvek  

Tedy asi 053/054.To bylo na odbočce Skály nebo až za ní?
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2149
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 04. září 2010 - 19:42:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Qěcy: Ropid je dle mého názoru cyklistům přátelský, leč stojany stavět nemůže, na to finance v rozpočtu nemá. Praha cyklistiku financuje jiným způsobem (a dosti velkoryse, viz kauza nejdražší cyklostezka), Středočeský kraj nevím.

Bručoun: Autobusy řešit nebudu, nejsem k tomu kompetentní. Na železnici ale, existují i jiná řešení. Samozřejmě Nučice nikdo nemíní kvůli Chýni omezovat, aspoň doufám že i objednatel uvažuje podobně.
A co se týká jiných lokalit? Jste si jist, že se nehledá řešení i pro ně? Shodou okolností pro všechny 4 jmenované lokality je v bližší nebo vzdálenější budoucnosti uvažováno řešení nějakým druhem kolejové dopravy. A nejen tam Jen kde na to vzít peníze....

Suri: Kde jste přišel na to, že finance určené pro Pražský motoráček jsou převoditelné na dopravní obslužnost? Město nemá za úkol pouze zajišťovat dopravní obslužnost, musí obsáhnout i spoustu jiných oblastí. Podle Vaší logiky nejdřív zajistit obslužnost a pak až financovat třeba divadla? Tak to asi nefunguje, že? Zkrátka Pražský motoráček není čistě dopravní obslužnost. Ale protože veřejná doprava je v IDS jen jedna, tak proč produkt placený městem do dopravní obslužnosti nezahrnout. Neznamená to však, že místo motoráčku lze objednat třeba ešus někde jinde. Finance jsou vázány na motoráček. Komu se to nelíbí, nechť si za měsíc vybere vedení města, které třeba podporu turistického ruchu a volnočasových aktivit nebude mít v programu. Jestli někdo takový bude....
A jen tak mimochodem, Semmeringem nám už nejezdí jen "šotoprojížděči". Tohle už neplatí. A bude platit čím dál méně

Orky: O Hořelicích se uvažovalo, ale nyní se v žádných materiálech již neobjevují. Souvisí to s rozvojem zástavby na Krahulově a s obestavěním hořelického kolejiště. Momentálně bych preferoval spíše směr Krahulov.
A S6 na hlavák? Já osobně bych ji tam zkusil, leč myslím, že momentálně je to neprosaditelné. To snad spíš do Vršovic....
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 351
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 04. září 2010 - 20:17:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: budiž s motoráčkem, ale čistší by mi přišlo kdyby to jezdilo za zvláštní jízdné mimo PID a třeba s menším dosypem od města - do tramvajové linky 91 mě s tramvajenkou taky nikdo nepustí; pořád se ale nemůžu smířit s těmi nepřípoji na Zličíně, nechce se mi věřit, že by to nešlo postavit líp, že se prostě jen opsal jízdní řád z letoška a ani se moc nechtělo přemýšlet, že by to bylo z gruntu jinak - díky zastávce Na Knížecí nějaké možnosti přece vznikly
Slyda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 347
Registrován: 7-2007
Odesláno Sobota, 04. září 2010 - 21:03:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: S6 do Vršovic by byla určitě zajímavá, potřebnější než S29 do Vysočan nebo S41 do Hostivaře.
Well if the 6 turned out to be 9, I don't mind. I dont't mind.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6936
Registrován: 8-2004

Odesláno Sobota, 04. září 2010 - 21:07:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slyda:
Kde nabízejí ty křišťálové koule, podle kterých si toto troufáte tvrdit? Já bych také jednu užil, byť asi v trošku jiném zaměření.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3434
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 04. září 2010 - 21:07:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Suri: O víkednu se bude dál jezdit z hlaváku.
Pokud se skutečně bude jezdit v PD po hodině, tak mohla zůstat služba v Jinonicích a mohla tam zůstat možnost křižování. Tím by bylo možné zachovat vše - příjezd do Hostivic o půl, jen o víkendu by jel každý druhý vlak KŽC se svou 831.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3435
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 04. září 2010 - 21:36:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: Myslím, že se moc nespletu, když řeknu, že S29 Vysočany-hlavák je nejbídněji obsazený vlak v Praze. Být Prahou, tak radši zaplatím S6 o víkendu po dvouhodině než platit S29 a nebo snad cokoliv jiného. Snad cokoliv, co plácnete, bude mít větší význam, než S29 Vysočany-hlavák.
Pokud jsem dobře počítal, tak jde o 48 vlaků luft vozících vlaků v délce 6,6 km, tj. 316,8 km/den, což je týdně 1584 km. Pokud bychom pro jednoduchost počítali, že cena za vlakokm je konstaní bez ohledu na jednotku, tak byste si mohl objednat "Radotíny" i odpoledne v délce cca 5,5 hodiny, zaplatit 22 párů víkendových spojů Smíchov-Nučice nebo 10 párů víkendových vlaků Praha-Milovice (i když je značný kus už na území středních Čech).
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3221
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 04. září 2010 - 22:20:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

aa: Zkrátka Pražský motoráček není čistě dopravní obslužnost. - to je křišťálově čistá dopravní obslužnost. Stačí si přečíst, z které kapitoly rozpočtu se ta sranda hradí a jak bylo zdůvodněno financování...

Suri: Kde jste přišel na to, že finance určené pro Pražský motoráček jsou převoditelné na dopravní obslužnost? - no když už tam ty peníze dodatečně nasypali, tak snad to převoditelné je.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2150
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 05. září 2010 - 07:42:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Suri: Jak se to vezme, možná by v takovém případě naopak paradoxně dosyp města mohl být vyšší, než v případě zařazení takového produktu do ZDO. Chce to znát trošku souvislosti.
Co se týká těch nepřípojů, zkuste se tedy zamyslet a vykoumat jak to udělat. Už se tady o tom diskutovalo a zatím nikdo nic nenavrhnul. Máme-li jasně dané podmínky jako např. motoráček nemůže jet mimo území Prahy nebo přípoje v Hostivici jsou jasně dané jednou za hodinu, pak nám zkrátka vychází křižování na Smíchov. Odjedeme-li z Hostivice ve 31, pak jsme přímým vlakem na Smíchově 56. Chceme-li přijet do Hostivice ve 25, pak musíme odjet ze Smíchova v 58. U vlaků s přestupem (motoráček nelze do Hostivice) se to ještě o něco prodlouží. Přestupní doba v Hostivici je již nyní nastavena v zásadě na minimální použitelné časy. A interval vjezd-odjezd na Smíchově od Zličína je delší než 2 minuty vzhledem k předpotopnímu zabezpečovacímu zařízení typu výhybkář pochodující mezi místně přestavovanými výměnami, telefon a klíče. Jinde mezi Zličínem a Smíchovem se křižovat nedá. A ještě je třeba se snažit hlídat, aby se motoráček vešel mezi hl.n. a Smíchov a přitom na Smíchově neměl dlouhý pobyt (což se mimochodem u některých vlaků stále nějak nepovedlo, oproti návrhu pobyt zkrátili, ale šlo by to líp).

Slyda: Já kdybych si mohl vybrat, tak s tím jede jinam než do Vršovic.

Orky: I tak je význam vlaků linky S29 do Vysočan zásadní. A zse bohužel musím použít okřídlené chytrému napověz....

Borovička: Ano, je to (křišťálově čistá) ZDO, samozřejmě! Jak jinak! Ale je třeba znát všechny souvislosti. A dál už se zamyslete sami, indicií máte dost.
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 352
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 05. září 2010 - 08:14:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a ono je nějak fyzikálně dané, že o víkendu se nedá projet Na Knížecí? Když se motoráček na jaře zaváděl, tak tahle zastávka ještě neexistovala. Na tehdejší dotaz, proč tam jsou ty nepřípoje bylo odpovězeno, že spoje ČD jsou dané jízdním řádem a nelze s nimi v průběhu platnosti jízdního řádu vůbec hýbat, a to ani k datu pravidelné změny. Že to není pravda nás přesvědčila linka S65 zavedená mimo pravidelnou změnu jízdního řádu a totální překopání vlaků ČD v pracovní dny. Zároveň se tehdy hovořilo o tom, že od nového jízdního řádu se vyvine úsilí, aby to i o víkendech včetně motoráčku líp navazovalo
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2214
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 05. září 2010 - 08:50:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: I tak je význam vlaků linky S29 do Vysočan zásadní. A zase bohužel musím použít okřídlené chytrému napověz....

Jen je škoda, že téhož názoru nejsou potenciální cestující. Bohužel se občas stává, že i přes ujišťování odborníků se předpoklady minou se skutečností. Prostě se poněkud zbytečně přeceňuje význam diametrálních linek. A v případě protažení vlaků z Berouna do Úval je to v současné době, kdy trať 171 je v celkově bídném stavu, zbytečný hazard se spolehlivostí. Tak snad bude na trati 171 různých prasklých kolejnic, poruch zabezpečovacího zařízení, trolejopádů a bůh ví čeho ještě, co nejméně. Jen plánovaná činnost SŽDC (oprava propustku či přejezdu, která totálně nakopne grafikon, samozřejmě omezit nepůjde.......
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2151
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 05. září 2010 - 08:54:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dá se projet na Knížecí, ale čemu to pomůže??? Úsilí jsem vyvinul, ale na nic jsem nepřišel a ani nikdo jiný (nemyslím zde na DF, ale u dopravce a především u provozovatele dráhy). Čili směle do toho, pokud vymyslíte nějaké reálně proveditelné řešení, lze usilovat o 1.změnu JŘ (tedy ještě než motoráček vyjede).
Ještě jedna vstupní podmínka, chce se aby motoráček jezdil z Prahy hl.n., vzhledem k tomu, že určitou část atraktivního turistického obsahu nabízí právě v úseku hl.n. - Smíchov. Naopak výhledově (nejdříve však 2011/2012, dříve dle gantlemanské dohody s provozovatelem) lze uvažovat i o víkendových pravidlech do zastávky Na Knížecí. Nejdřív ale vyzkoušíme, co Knížecí udělá v pracovní dny.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2152
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 05. září 2010 - 09:00:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: Kdo hovořil o cestujících?
Trať 171 je v bídném stavu, objednatel i dopravce o tom mluví kde může. Tak třeba časem konečně zareaguje i provozovatel. Ono v úseku Radotín - Dobřichovice už pomalu není k čemu navařovat při lomech kolejnice. Začíná to tam být samý svar.
Co se týká dopadů ze 171 na 011, toho se též obávám (ale ono i opačně). ČD to tam v rámci ekonomiky ještě navíc pořádně provázaly všechno se vším (2x471 od Berouna se bude na hl.n. dělit, přední do Úval, zadní do Řevnic, naopak přijede z Řevnic, přijede z Úval, spojí se a pojedou 2x471 do Berouna...). Asi v případě průšvihu krátké rameno přestane fungovat. Ovšem nemůžeme stavět jízdní řád s vědomím, že průšvih nastane. To bysme mohli S7 zabalit rovnou, neboť tam průšvih nastává každý týden (a mnohdy nejen jeden).
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2215
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 05. září 2010 - 09:16:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Tak to mi je skoro záhadou, co je tím myšleno. Jestli je zásadní význam jízda skrz hlavní nádraží, tak to je trochu málo.......
Jct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 363
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 05. září 2010 - 09:17:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zásadní význam S29 ? Evidentně dovoz čerstvého vzduchu z oblasti Říčan a Strančic (pokud jej cestující na 221 nevydýchají) do smogem zahlcených Vysočan

Edit: teď koukám na konečné návrhy tratí 221 a 231 a někdo možná chce propojit Milovice a Strančice; to bude dobrá úchylárna pro zákazníky z tratě 231 - jednou MasNa, jednou hlavák ...




(Příspěvek byl editován uživatelem jct..)
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3440
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 05. září 2010 - 09:31:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: I tak je význam vlaků linky S29 do Vysočan zásadní. Možná z hlediska taktického či budoucích záměrů. Z hlediska vožení panťáků s 0-5 cestujícími je to házení peněz do popelnice a využitelných jinde.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2154
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 05. září 2010 - 10:13:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram, Jct, Orky: Dále už no comment. Veškeré moje možnosti komentovat to byly vyčerpány.

Jct: Doufám, že to propojení v dnešní době (tj. dokud je z Lysé 30 min.) nikdo nechystá. Ovšem mé doufání nemusí být vyslyšeno.
Lukfi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.88.247
Odesláno Neděle, 05. září 2010 - 10:34:43    Odkaz na tento příspěvek  

=>mot: ad vykolejení, psal jsem o tom v Nehodách, z mobilu, když jsem po neplánovaném výstupu šel na metro. Vlak přejížděl od Satalic na prostřední kolej, vypadlo to při průjezdu výhybkou, takže tam zůstal trčet i vlak (S3) v opačném směru čekající na křížení. Na ŽP sledovali, jak se pak co odklánělo: http://www.zelpage.cz/zpravy/7014

=>Jct: jednou masna, jednou hlavák - proti tomu jsem tady taky už měl námitky. Ale prý to cestujícím nebude vadit, oni už jsou od ČD zvyklí na všechno...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8450
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 05. září 2010 - 10:53:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Střídání masna - hlavák je jen dočasný, než se sejde spousta stížností od kaštanů a celý se to tudíž přesune na hlavák a z hlaváku se vyhodí S3 na masnu aby se to vešlo. Ideální by bylo, kdyby v roce 2012 byly nějaké volby v Praze a okolí. Jako další krok vidím spojení S 35 a R35, ale to bude tak kolem 2014 a to každej na moji věštbu tady zapomene.
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
mot
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.95.127.234
Odesláno Neděle, 05. září 2010 - 11:10:46    Odkaz na tento příspěvek  

Děkuji za odpověď.To byl vydařený den.
mot
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.95.127.234
Odesláno Neděle, 05. září 2010 - 11:20:08    Odkaz na tento příspěvek  

S3 z Masny?To by byla snad větší blbost než nyní S29.S3 jsou motory zbrojené z Vršovic.To by měly projet hlavním a z Balabenky se vracet úvratí na Masnu?
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4439
Registrován: 10-2003

Odesláno Neděle, 05. září 2010 - 11:24:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: ...provázaly všechno se vším (2x471 od Berouna se bude na hl.n. dělit, přední do Úval, zadní do Řevnic, naopak přijede z Řevnic, přijede z Úval, spojí se a pojedou 2x471 do Berouna...

Něco jsem už o tom slyšel a jsem zvědavej jak to chtějí zvláště v ranní špičce bez ztráty kytičky dělat. Už jen to najíždění ve stejnou dobu na jednu kolej hlaváku, bude docela . Sice jsou tam cesťáky, takže není problém to rozdělit, ale i dneska když se ešusy spojují na odpoledne to probíhá dost často chaoticky. Někdy se spojuje pomalým nájezdem jednotky od Berouna ,pokud možno se zastavením a znervozněním kaštanů co chtějí už už vystupovat, někdy se obecenstvo vypustí, pak se teprv zavře a najíždí se, nebo najíždí ze zadu přistavená jednotka. Kombinací je spoustu a často pochybuju, že je předem určený nějaký postup, když se to pokaždé dělá jinak. A tady bude stačit sebemenší zpoždění jedné z jednotek a 6 minut určených na spojení se bude hodně rychle krátit.
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4440
Registrován: 10-2003

Odesláno Neděle, 05. září 2010 - 11:29:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mot: Káem zapoměl říct, že v jeho vizích se vršovické depo zruší a bude se opět najíždět s motorama pro S3 z Libně...
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2155
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 05. září 2010 - 11:41:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lukfi: Střídání Masna/hl.n. ve špičce v intervalu 15 na radiále přijatelné (tj. 30 Masna, 30 hl.n.), avšak v intervalu 30 na radiále nepřijatelné (tj. 60 Masna, 60 hl.n.). Tak to vidím já.

Káem: Skutečně nelze vyloučit, že si lid vyžádá zajíždění všeho na hl.n. Anebo naopak bude protestovat a chtít vše úvalské z Masny. Takže nazval bych to experimentem pro zjištění nálad obyvatelstva. Daleko přesnějším než všechny průzkumy. Ty totiž přinesly na S1 v podstatě plichtu obou nádraží, půl lidí tam, půl na druhou stranu. Ale hlasoval jen velmi omezený vzorek a jen ten kdo chtěl.
Ovšem o S35 opravdu nikdo neuvažuje. Takže pokud někdy náhodou k propojení dojde, budete narozdíl např. od myšlenky S6 na hl.n. či S17 a S29 skutečně první, kdo s takovou myšlenkou přišel a já si to pamatuji. Budou Vám připsány nehynoucí zásluhy. Pokud k realizoaci však dojde.

Zapa: Tak co se týče toho vzájemného najíždění, z toho bych snad obavy neměl. Funguje to v Nymburce a v Poříčanech, proč by to nemělo fungovat na hl.n. V obou zmíněných lokalitách přitom nejsou žádné cesťáky, tedy podmínky veskrze složitější. Osobně mám daleko spíš obavy ze spřáhel, ačkoli soudě podle situace v Nymburce, oproti letům předešlým letos k problémům se spřáhly již moc nedochází. Každopádně ČD byly upozorněny, že mají ještě půl roku na vyřešení případných problémů se spojováním a dělením.
Druhá stránka věci je operativní řízení, aby dispečeři uměli včas rozhodovat, kdy jet z hl.n. sólo a nečekat na druhou zpožděnou část, ať už tato přijede pozdě z Úval nebo z Řevnic (ve druhém případě lze variantně spojovat na Smíchově). Každopádně bude třeba nějaký čas na záběh systému. Teď má v Praze vzniknout jakási pracovní skupina objednatel - dopravce, která by měla pravidelně řešit aktuální problémy, a tak toto může být jedno z jejích podzimních témat.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4441
Registrován: 10-2003

Odesláno Neděle, 05. září 2010 - 11:59:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: ve druhém případě lze variantně spojovat na Smíchově

Toto řešení mě také napadlo, ovšem nevím jestli by z toho byli nadšeni cestující od Řevnic. Živě si vzpomínám na minulý týden, kdy jedny řevnice nejely a pár lidí se mohlo kvůli 10 minutám zbláznit. A pochopitelně za blba jsem byl já, když jsem ani nevěděl, že předchozí vlak nejel.
Necháme to asi na prosinec. Jen doufám, že tentokrát to bude bez sněhu, protože spojovat ešus a žábu by asi nebylo to pravé ořechové a lidé od Úval ku Praze po "muzeu" také asi netouží.
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 353
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 05. září 2010 - 12:04:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pomůže nějak kapacitě trati mezi Smíchovem a hlavím v pracovní den, že už se tam nepodívá 810 ze Semeringu a že tam tedy ani nebude hnít na 1.A nástupišti? Je tohle opatření schopné nějak pomoci zdůrazňuji teoreticky k tomu, aby na hlavní mohlo zajíždět něco jiného (tím něčím jiným je samozřejmě myšlena S6, ale beru, že o ti, kdo o tom reálně rozhodují, nemají zájem)?
Montas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 185
Registrován: 12-2009
Odesláno Neděle, 05. září 2010 - 12:18:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa- , Zapa :bohužel dalková doprava znemožnila spojit Řevnice-Úvaly,tím by Beroun mohl točit na sebe.Jestli si dobře pamatuju někdy v květnu se mluvilo o dvou variantách řešení a nakonec byla vybrána ta úspornější,jak jinak v dnešní době.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3442
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 05. září 2010 - 12:31:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Montas: Je vůbec s ohledem na vazby reálně možné protočít S1 či S7 o 15 minut, aby bylo možné do Úval poslat Řevnice?
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Montas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 186
Registrován: 12-2009
Odesláno Neděle, 05. září 2010 - 12:37:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

samozřejmě že je,ale musela by se uplně překvrdlat S1