K-report
 

Archiv do 2. září 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv do 2. září 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2134
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 01. září 2010 - 15:13:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kubrt: Zatím jsem žádnou takovou politickou sílu neviděl a ani jsem o ní nezaslechl. Modří a oranžoví už předvedli prakticky jednotný přístup, uvidíme zda bude připuštěn za 2 roky někdo další....

PID cestující: 451 zřejmě od 2560 pro 2580/1.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2135
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 01. září 2010 - 15:14:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PID cestující: Koukám první reakce na "konečný návrh".
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3412
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 01. září 2010 - 15:21:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.ropid.cz/jizdni-rady/konecny-navrh-zeleznicnich-jizdni ch-radu-pro-obdobi-2010/11-pro-trate-v-ramci-pid__s175x549.html

Je tam toho víc:
- S7 skutečně až do Úval (špičky PD)
- S65 v PD nejen po skončení výluky, ale
- posun víkendové ML
- jsou tam zakomponovány určité zde představené redukce rychlíků
- souhrnná doprava 091 až do Vraňan (proč?)
- úprava 210 - nové vlaky Praha-Vrané propojeny s vlaky Vrané-Dobříš

(Příspěvek byl editován uživatelem orky.)
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2136
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 01. září 2010 - 15:39:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: 091 do Vraňan je na přání (nebo spíš nutnost) provozovatele (= vydavatele JŘ), nebyly schopni na jednu stranu nacpat stávající trať 090 se všemi nutnými poznámkami, kterých tam přibylo. Takže řešením se stalo vyšetření pár řádků mezi Kralupami a Vraňany a jejich převedení na 091, kam se to nějak vešlo.

Ostatní snad netřeba komentovat :-)

Jo snad ještě, že S65 v kladivové podobě by přesně v tomto jízdním řádu měla jezdit již od 1.10., žádná mezera v provozu nebude.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8433
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 01. září 2010 - 15:41:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

chácháchá, souhrnná doprava Praha Vrańany bejvala za mého dětství (trať 9a), a za mého dědství se to vrací. Nic nového nelze vymyslet.
No jinak samé příjemné věci - S41 o víkendu S49, zárodek S17, škoda že to jde všechno tak pomalu, ty moje vize. Ještě zkrátit vlaky Praha-Dobříš na Vraný -Dobříš a tu S6 na hlavák. Švejk v některých obdobích int. 240 minut, příjemné. vysloveně vrnim blahem. Proč to -aa- trvá roky???
Jinak různost odjezdů S1 a S2 povede k požadavku kaštanstva na jejich sjednocení - na kterépak asi nádraží???? Chichichi, zapište si to jako proroctví, bohužel vzhledem k rychlosti Ropidu tak na rok 2015.

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Giba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 2-2007
Odesláno Středa, 01. září 2010 - 15:57:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak druha reakce na konečný návrh :-)
na Hrbaté je vlak z Nučic v 8:23 posunut až na 8:40.
Takže kdo dělá v na Andělu a Smíchově od 9:00 s tím že na minuty se nehraje, tak bude muset jezdit o půl hodiny dříve.
První ranní vlak zase jede mimo interval mnohem dřív, ale aspon se bude dát stihnout první ranní Pendolino na ostravu, pokud bude jezdit. MHD to bylo neřešitelné.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4285
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 01. září 2010 - 16:02:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když to tady čtu, tak buď je autobusová doprava na západě středočeského kraje konsolidovanější než na východě (počínaje alespoň nějakým pozdně odpoledním a víkendovým spojením, pokračujíce ježděním jakžtakž na čas, až po zvykové čekání na přípoje), nebo tu pár lidí trochu přehání. Taky je možné, že některé věci coby letitý uživatel autobusů vůbec neřeším, a nejsa vzteklý jen proto že jedu autobusem, nevyhledávám závady schválně.

Podle mých zkušeností, v trasách kde v poslední době jezdívám, nebo kde jsem občas jel, autobusy co do celkového dodržování JŘ jednoznačně vedou nad vlaky. Sice se občas podjedou, ale nemívají zdaleka tolik a tak velkých seker jako vlaky. Je mi jasné, že reakcí bude vyjmenovávání spousty jednotlivých případů, kdy jel autobus pozdě nebo nejel vůbec. To je všechno jistě pravda, ale teď mám na mysli průměrnou odchylku od JŘ. A ta je u lokálních autobusů menší než u vlaků.

Bram: "Nebylo by lepší, než z dlouhodobého hlediska předem prohraný boj za některé lokálky vzdát a ve jménu zlepšení VHD obecně útočit nejen na vedení Středočeského kraje, ať s nezáviděním hodnou situací na autobusových linkách něco provede?"

Podepisuju. Místo donkichotského tlaku na udržení každičké lokálky by se mělo ze všech stran tlačit na Stk v těchto směrech:

1) Integrace všech Os, Sp a R do SID. To pomůže celkovému využití železnice v kraji nesrovnatelně víc, než ty lokálky. Proč na to netlačí ČD, drážní odbory, místní buňky ČSSD, samosprávy atd.?

2) Změna konstrukce tarifu SID tak, aby i jednotlivá jízdenka byla přestupní, a aby platila mezi nástupní a výstupní zónou jakýmkoli smysluplným směrem. Jedině tak bude vlak stejně cenově výhodný jako autobus.

3) Tlak na kvalitní náhradu každé zrušené lokálky, přesněji řečeno na to, aby v potřebných směrech bylo nahrazeno spojení. V mnoha případech je lepší, když náhradní spojení vede mírně jinudy než lokálka, a když využije části stávajících autobusových spojů. Všichni ti odborníci a "odborníci" bojující za lokálky by měli své síly soustředit spíš na to, jak podstrčit a vnutit Stk takovouto slušnou náhradu.

4) Optimalizace alespon v rozsahu v jakém byla provedena v ústeckém kraji. Možná by se někteří přispěvatelé mohli zamyslet, zda by se nedalo po oranžové stranické linii soudruhu Rathovi podstrčit, že by se úspěšnou optimalizací daly získat politické body.
Na druhé straně, optimalizace VHD řízené sRathem se trochu bojím. Možná by bylo lepší ho po sjezdu po stranické linii nechat sundat a nahradit někým normálním.

Když ale hromada odborníků a "odborníků" tlačí hlavně na zachování i těch nejpitomějších lokálek, tak to sice krátkodobě pomůže, ale z dlouhodobého hlediska je to špatný směr.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Giba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 2-2007
Odesláno Středa, 01. září 2010 - 16:12:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě k Hrbaté, v Informačním zpravodaji Ropidu se píše že poslední zastávky na území Prahy budou mít plnou integraci (Hlubočepy, Holyně, Řeporyje). Je mi trochu záhadou proč se nedají vyřešit i Zbuzany, Rudná, Nučice. Protože Stř. kraj a Rathystan??
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13447
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 01. září 2010 - 16:19:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

U S29 se ROPID asi nudil, takže intervaly 10-20-15-15 po roce zase předělal na 10-20-10-20, v opačném směru podobně. To je skoro jako kdysi u ČSD, kdy vlaky každoročně posouvali o minutu tam a zpět, nejspíš aby vykázali činnost. A cestující, aby se každý rok učil nový JŘ, přestože se v něm v zásadě nic nezměnilo.

(Příspěvek byl editován uživatelem poborskiii.)
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4286
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 01. září 2010 - 16:19:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Švejk v některých obdobích int. 240 minut, příjemné. vysloveně vrnim blahem"

Švejk je v Po-Pá a Ne opsán z letošního. Ruší se jen jeden pár v So, takže bude v So jezdit stejný počet vlaků jako v Po-Pá a v Ne. Čili na Švejcích došlo jen k nepatrné redukci, zatímco na jiných tratích se ruší celé celotýdenní páry vlaků.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2137
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 01. září 2010 - 17:44:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Giba: Přípoje na Smíchově směr centrum zapříčinily posun vlaků. Ono to je v Praze dost k ničemu stavět vlaky na přesný příjezd někam do práce, vzdálenosti pracovišť od nádraží jsou velmi různorodé.

Bručoun: Na západě kraje působí dva velmi spřátelení dopravci.... Na zejména severovýchod se kašle.
Zase opakuju - IDS s černou dírou uprostřed je blbost. Navíc ta černá díra SIDovce intenzivně stahuje a každodenně pohlcuje. Jedinou budoucností je propojení do jednoho systému. A jako fyzická osoba -aa- uznávám, že i PID by měl v některých věcech ustoupit a pořešit je jinak. Zkrátka místo střetnutí by mělo být kdesi na cestě, nikoli na jednom lokálním extrému. Ovšem pro SID to bude (finančně) bolestivější, především z důvodu nutného přechodu na novou kartu (Praha a ČD jsou kompatibilní, SID v již zastaralém standardu).

Giba: Ano, především protože StčK.

Poborskiii: Bohužel 10-20-15-15 dělalo nějaký bordel v řešení busových návazností, kterých by snad během roku 2011 mělo zase přibýt. Osobně si ale myslím, že pro čistě železniční cestující je 10-20-15-15 lepší (když už teda nejde díky SŽDC ani po modernizaci 4x15). Zvítězila však potřeba vyšších integračních zájmů. A pak ještě tipuju, že pro rok 2012 bude třeba se učit zcela nový provozní koncept, vrabci cvrlikají, že MD vyhrožuje zkrácením jízdních dob rychlíků Praha - Benešov, což by si vyžádalo předjíždění některých osobáků někde po cestě (prakticky si ale dovedu představit předjetí jedině v Říčanech, možná když by to dobře vyšlo, tak snad ještě v Senohrabech a v nesmyslné Uhříněvsi, ostatní stanice jsou pro předjíždění nepoužitelné). Ale uvidíme, jestli je to pravda, tak jednání teprve za pár měsíců začnou.

Bručoun: Jasně, Káem škrt jednoho sobotního vlaku strašně přeceňuje. Jak málo někomu stačí ke štěstí.... Já bych mu to nebral. Zejména relace Praha - Hradec Králové to odnesla celkem podstatně, proto bude potřeba vůči "konečnému návrhu" ještě dodatečně sahat do nějakých osobáků mezi Nymburkem a Lysou, aby byly zajištěny aspoň nějaké přípoje na ústecké osobáky. Zkráka pobyty z Nymburka se přehodí do Lysé.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13450
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 01. září 2010 - 18:08:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Zkrátit JD rychlíků lze i bez předjíždění, stačilo by zkrátit JD osobáků cca o 2 až 3 minuty (díky vatě to lze např. i jen v úseku Benešov - Strančice) a zkrátit v Benešově ten následný interval mezi rychlíky a osobáky z 5 minut na 3. A hned může být JD rychlíků o 4 až 5 minut kratší. Háček u zkracování JD může ale být v tom, že ta nynější prodloužená JD rychlíků letos sotva stačí vykrýt zpoždění vznikající díky pomalým jízdám na stavbě Votice - Benešov, nemám ale představu jaká zpoždění budou v roce 2012.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3413
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 01. září 2010 - 18:16:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Díky, čekal jsem nějaký takový důvod. Stejně je to fakticky jedno. kralupy jsou i na 090.
Bručoun: Sám moc dobře víte, že vaše body jsou téměř nereálné. A to dopravě ve středních Čechách vládne exropiďák Mráček. Já si vůbec nedokážu představit mechanizmus, který by dokázal razantní změny ve středočeské dopravě odstartovat.
Giba: Odpověď je celkem jednoduchá - nezájem a bojkot PIDu středočeským krajem. Řekl bych JEN Rathistán, ale už Bendlistán. :-)
-aa- 2137: Pokud by Praha a Střední Čechy byly jeden kraj a byla tady snaha preferovat velká města a jim nabídnout časté rychlé spojení spěšnými vlaky. Tak by tady jistá možnost byla. Já si nemyslím, že je nutností, aby jezdil zastavkový osobní vlak Praha-Benešov jednou za půl hodiny. Ať se klidně předjíždí, protože brzdit dálkovou dopravu osobáky, aby nebyly předjížděny, mě přijde jako kravina. Benešov by měl mít minimálně ve špičkách PD dva rychlé vlaky do hodiny.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4291
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 01. září 2010 - 18:56:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Pokud by Praha a Střední Čechy byly jeden kraj" ...

... to je ještě méně reálné, než to co jsem popsal já. Tímto směrem ani nemá cenu uvažovat.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2940
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 01. září 2010 - 20:09:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No jeden způsob mně napadá ale taky není moc reálnej. Nějaká část Stč na pomezí PIDu (Nymburk??) by musela pohrozit referendem o připojení ke Praze. To by snad, možná teoreticky mohlo někoho na kraji probrat neb by moh časem přijít o teplej flek.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6517
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 01. září 2010 - 20:14:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud vím, tak obec, která nesousedí s Prahou, nemůže být k Praze připojena, tam tomu brání i legislativa.

Platí to i naopak - od Prahy se může případně odtrhnout jen městská část, která by po odtržení sousedila kromě Prahy minimálně s jednou další obcí (pak tam jsou další podmínky, jako že musí mít minimálně 500 obyvatel a že to musí být schváleno v referendu).
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3415
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 01. září 2010 - 20:32:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem podrobněji prozkoumal vazby víkendové ML. To minutové ujetí S1 v Libni ML od Roztok, to má být černý humor?
To to fakt nešlo udělat líp? Třeba Hostivař X:48-Libeň X:01/X:03 Roztoky X:20 a zpátky Roztoky X:25-Libeň X:43/X:50 - Hostivař X:00?
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6929
Registrován: 8-2004

Odesláno Středa, 01. září 2010 - 21:33:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Poborskiii:
Ano, ta 221 vypadá fakt úžasně.
Doufám, že ty busopřípoje budou stát alespoň za to.
Co se předjíždění týče, budiž, třeba se tak zvýší tlak na dobudování pražské drážní infrastruktury. Uhříněves ale nebrat - tam se nase.e hrozná spousta lidí (takřka nejvytíženější úsek celé 221, myslím). No a Senohraby s tou minimalistickou infrastrukturou také nejsou úplně dobrá varianta. Stačí výluka jedné traťové koleje a už se nepředjíždí!!! A ještě se musí zadařit, aby se tam to předjíždění nepotkávalo u obou směrů naráz.
Když už, tak jeden vlak v Senohrabech ukončit a v Čerčanech zastavit rychlík (podle hesla: "my Vám uhneme osobák a Vy nám zastavíte náhradou rychlík )

PID vs. SID: Souhlasím s -aa-. Musí jít o nový systém, který bude zahrnovat jak Středočeský kraj, tak Prahu. Jakési vylepšování SIDu alá Bručoun je úplně stejně slepá ulička jako záchrana některých lokálek "protože Středočeský kraj".
Troufám si tvrdit, že naděje pro takovou akci existuje, byť zatím je to ještě hodně vzdálené světýlko v tunelu. Určitě bych nečekal změny ani u ODS ani u ČSSD (ani u třešničkářů).
Když použiji příspěvek kolegy Jct: lepší středočeská lokálka v hrsti než středočeský autobus na střeše, tak rád zdolávám ty střechy, "vrabce" mám raději na talíři.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2138
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 01. září 2010 - 22:11:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Požadavek (ne můj) byl co nejrychleji Libní a na přípoj do Hostivaře. Mimochodem, ve Vašem návrhu, copak to je za přípoj k odj. do Roztok v X:03? Osobně si myslím, že o víkendu stejně spíš budou cestující vyhledávat přestup na rychlík směr Třebová, než na S1. Ale kdo ví, třeba si lid pro příští rok vyžádá prodloužení pobytu v Libni za účelem stihnutí S1 (výměnou za prodloužení tranzitu přes Libeň a přípoje na rychlík). Jiní zase žádali proklad z Roztok. Zkrátka nelze ulovit všechny zajíce. Obzvláště když les je značně hustý.

Hroch: na autobusové přípoje jsme též zvědav....
Pokud by rychlík zastavil v Čerčanech, pak netřeba řešit předjíždění osobáků. Jízdní doba R se natáhne, něco málo se dá sundat u Os a problém se vyřeší sám. Ovšem objednatel opakovaně zastavení v Čerčanech při jednosegmetové dálkové dopravě odmítá. Ideální místo na předjetí by mohly v tom případě být Čerčany, kdyby tam ovšem bylo možné předjet vlak z Prahy, což nejde (není tam na to kolej). Senohraby a Uhříněves jsou stiženy problémem, že se směry při předjíždění nesmí potkat, dtto jsou Strančice, kde sice obě předjízdné jsou, ale zpravidla jednu zabírá obracející se vlak. O Hostivaři asi nemá vůbec cenu hovořit. Tedy čistě teoreticky zbývají Říčany....

A obávám se, že při vzniku SPIDu i PID bude nucen opustit některá svá dogmata. Já teda to světýlko zase moc nevidím. Ono světýlko se mihotalo i před minulými volbami, a to dokonce dvakrát. Nejdřív byly vkládány naděje do případného nového modrého dopravního radního (ten původní nekandidoval), pak po překvapivém výsledku do nového oranžového. Výsledek? Oranžový se chová stejně jak modrý, navíc ještě zbytečně narval prachy do populistického žákovského jízdného. Tedy k mihotajícím se světlům kdesi na konci tunelů jsem skeptický. V tunelech totiž zpravidla bývá průvan a ten dokáže rychle světýlko sfouknout. A je jedno zda budou tradiční, odpovědná a prosperitní nebo věcně veřejná.

Jen abyste pak nemusel okusovat střešní tašky. Ona taková pálená Tondach asi žádná mňamka nebude
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3416
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 01. září 2010 - 22:32:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

X:03 není žádný, jen se zkrátí přestup od Kolína z 23 minut asi na 17. Filozofií bylo to celé posunout o cca 5 minut dřív, aby zůstaly zachovány obraty a cca proklady, akorát to nebude 30/30 ale cca 25/35. Vzhledem k tomu, že z Roztok se jezdí hlavně busem, tak bych si na důsledné proklady tolik nehrál. Nic moc by se nerozbilo, jen by vznikl přestup do Kolína a ten z kolína by se stal přijatelnějším.
Při vzniku SPIDu by se musely regulovat příměstské aktivity ROPIDu, které mu zrovna příliš nejdou. Asi by to znamenalo vytvořit nového koordinátora, než rozšířit stávající ROPID. Ale to je stejně pasé, pravděpodobnost vzniku společného IDS je velmi malá a mám dojem, že s přibývajícím časem nadále klesá. Jak je to dávno, co jsem žmoulal v ruce papír s koláčem se 7. pásmy až kamsi k Čáslavi, Roudnici a Mladé Boleslavi a říkal si, jaké to bude skvělé...
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 345
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 01. září 2010 - 23:01:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Giba: těch vlaků na hrbaté mimo taktový čas je tam koukám mnohem víc - dá se říct, že v různé části dne to bude jezdit různě - že by zas další postupný návrat do doby předtaktové jako na trati 174? Tak nějak to na mě na první pohled působí i když se to zdůvodní návaznostmi ve směru hl. n., protože ty budou nadále dost pofidérní vzhledem ke stavu 171; a ty zoufale couravé víkendové vlaky asi zůstanou na věčné časy
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2941
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 01. září 2010 - 23:40:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ona i ta 170 zůstala ve stavu prasečinka. Ranní špička není (asi jediná trať kde je sedlo silnější...) zatímco odpoledne kolem 17 jedou v kladiva ze Zdic do berouna zcela zbytečně hned dva vlaky. To fakt ta Przeň nejde otočit ve Zdicích a navázat obousměrně na Protivín (jak se ostatně letos nejednou dělo při výlukách)? Neboli úplně na hovno 90 vlkm tejdně.

Zatím jsem neviděl jak bude vypadat ráno na 200 ve Zdicích - předpokládám že stejně jako letos, t.j. "HLAVNĚ ABY S TÍM NEJEZDILI LIDI".
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13451
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. září 2010 - 00:39:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už vidím, jak budou lidi v Říčanech nadšený, že Benešováci budou v Praze za 35 minut, zatímco oni sami rozhrkaným panťákem díky předjíždění taky za 35 minut, byť je to poloviční vzdálenost. O Strančicích či Mnichovicích ani nemluvě.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2120
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 02. září 2010 - 00:57:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr vlček:"Zatím jsem neviděl jak bude vypadat ráno na 200 ve Zdicích - předpokládám že stejně jako letos, t.j. "HLAVNĚ ABY S TÍM NEJEZDILI LIDI"

Děsivé výkřiky zvládne každý blb - řada z nich se pak živí "novinářstvím" v Blesku či Aha.

Nějaké řešení by nebylo? Konkrétní návrh - kde je?

Prosím tě, když pak chceš, aby se někdo vážně zabýval nějakými návrhy, tak si nepleť Plzeň a Przeň. Možná to považuješ za vtipné, ale někdo by tě mohl považovat za potomka majora Vlčáka z "ČERNÝCH BARONŮ"
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2139
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 02. září 2010 - 06:54:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Čas ukáže. A ohledně SPIDu, on ten koláč se 7.pásmem podle mého taky není zrovna to pravé ořechové....

Suri: Není. Je to prostě vytvoření přípojů s preferencí směru špičky, v zásadě to má taktovou strukturu. Změna trať 173 zřejmě čeká v okamžiku, kdy vzniknou nějaké ty nové zastávky kolem Rudné a Hostivice, pokud tedy k tomu dojde. Ale snad ano. Pak se zřejmě trať 173 začne nějakým způsobem rovnat podle 120 a přípoje na Smíchově budou vedlejší.
A víkendové časy? Je tam zadána (správná) souprava 810+010 a provozovatel dráhy tyto jízdní doby považuje za správně vypočtené. V tom dopravce i objednatel hrají jen vedlejší roli.

Poborskiii: Tak dojde-li na reálně možné předjíždění v Říčanech, tak Říčanští můžou být spokojeni, těm by to mohlo přinést pravidelných 4x15. Ti od Světic dál už tak nadšení nebudou (zejména pak ti od Mnichovic dál). On je to prostě takový souboj. Infrastruktura obojí rychle neumí. A tak je třeba volit co upřednostnit - buď zájmy vzdálenějších nebo zájmy příměstských. Vzájemný boj lze sledovat i na tomto DF. Každý má jiný názor, který zpravidla ovlivňuje skutečnost, kdo kde bydlí či kam jezdí.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3417
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 02. září 2010 - 08:06:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr_vlček: Vždyť je první návrh 200 k dispozici a k určitému zlepšení tam došlo, ale vlaky až do Berouna tam nejsou, na to nejsou náležitosti.
-aa-: To není, ale o tom jsem tenkrát nějak nepřemýšlel. Šlo o to rozšíření.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Čtvrtek, 02. září 2010 - 08:28:16    Odkaz na tento příspěvek  

V dnešní středočeské příloze MFDnes je článek o tom seznamu ohrožených tratí v kraji. Zajímavé je, že tam píšou že ohrožených tratí s dopravou je ve STČ kraji "jen" pět:

Zlonice-Roudnice
Vraňany-Libochovice
Vraňany-Lužec
Bakov-Kopidlno
Březnice-Rožmitál

Takže např. Sedlčanka asi už ohrožená není.

Jinak tam nepíšou nic nového - starostové jsou proti, radní Povšík ujišťuje že nic ještě není definitivní, že do konce září se bude dál jednat, a že kraj chce ty tratě zachránit.

Takže Povšík se změnil z rušitele (loni na podzim) v zachránce tratí. To jsou věci ...
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2207
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. září 2010 - 08:37:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Já jen doufám, že někdo dostane rozum a nové zastávky mezi Rudnou a Hostivicemi nikdy nevzniknou. Naopak posílení velmi nuzného spojení Chýní a stanicí metra Zličín bych se dočkal rád.

Jinak jsem koukal, na konečný návrh GVD pro trať Hostivice - Na Knížecí. Musím říci, že jsem rád, že zastávka Na Knížecí bude v užívání i nadále. Žel bohu nebylo vytvořeno přímé spojení Kladno - Na Knížecí. Ať mi nikdo netvrdí, že soupravu ve směru do Prahy není možné nechat jet alespoň v závěsu na vlacích Kladno - Praha. Opačným směrem by se vlaky musely nějak procpat, aby nebylo zdržování se svěšováním, ale to by při jednom vlaku za hodinu problém být rozhodně neměl. Inu, usnulo se zas v půli cesty a naopak zcela zbytečně a nesmyslně bylo oproti S65 přidáno zastavení na znamení na Žvahově, Stodůlkách, které jsou zcela zbytečné. Koukám, že cílová skupina lidí, tj. obyvatelé Kladna nejsou asi tou hlavní skupinou lidí, které by mělo toto nové spojení oslovit, ač by tomu být tak mělo. O tom, jak je vlak na Kladně znevýhodněn periférní polohou zastávek jsem zde nejen já psal již mnohokrát. Holt když se vědomě opomíjí hlavní (v podstatě jediná výhoda) potenciální výhoda vlakového spojení Kladna a Prahy, které je bez přestupu až do centra Prahy (opakuji zejména pro -aa- a jemu podobné), tak je to pak těžké.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3418
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 02. září 2010 - 08:52:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: Žel bohu nebylo vytvořeno přímé spojení Kladno - Na Knížecí. Ať mi nikdo netvrdí, že soupravu ve směru do Prahy není možné nechat jet alespoň v závěsu na vlacích Kladno - Praha.
Pravděpodobně by to zanemnalo nárůst počtu náležitostí a nárůst jízdní doby Kladno-Praha o technologickou dobu na rozpojení či spojení vlaků.
ZFJ: Na středočeských úsecích těch tratí není moc co zachraňovat. Tam už dávno měl být zastaven provoz.

(Příspěvek byl editován uživatelem orky.)
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Čtvrtek, 02. září 2010 - 09:09:07    Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Rožmitálku je namístě zachránit, stejně tak úsek Vraňany-Straškov. Lužec nevím. Zlonice-Straškov a Bakov-DOlní Bousov je možné zrušit, tam je to skutečně hodně slabé.
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 346
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. září 2010 - 09:39:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: jak souvisí samotná hrbatá se zastávkami mezi Rudnou a Hostivicemi? Podle mě nijak. Předpokládám, že i po jejich případném vzniku bude S6 nadále trasována ze Smíchova přes Řeporyje a Rudnou (včetně nové zastávky v centru) do Nučic a nikoliv odkloněna přes Chýni do Hostivice, aby tam byla nějak vázaná na 120 nebo dokonce utnuta na kraji Rudné s tím, že bezpřestupové spojení Nučic a centra Rudné by převzala prodloužená vyhlídková S65, což by lidé z Rudné a Nučic jistě s jásotem přivítali...
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2208
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. září 2010 - 09:51:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ZFJ: Bakov - Dolní Bousov nikdo nezruší, protože je to odklonová trasa pro vlaky do Škodovky, navíc ani obsluha Kněžmostu není zanedbatelná.

Orky: Určitě by to přineslo nárůst počtu náležitostí, ale uvažoval jsem jen vlaky Kladno - Praha, aby nebyla JD zbytečně protahována spojováním. Rozpojení je vždy časově kratší i technologicky jednodušší. Opačným směrem by se jelo samostatně z výše uvedených důvodů.
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 347
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. září 2010 - 09:54:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ještě dotaz k ponechání S65 i po tramvajové výluce - bude tam nadále 814+914 nebo se to začne vozit 810?
Libochovičák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.119.77
Odesláno Čtvrtek, 02. září 2010 - 10:12:12    Odkaz na tento příspěvek  

Osobně bych řekl, že GVD od prosince jsou už hotový a navíc budou na podzim komunální volby, takže podle mého názoru k větší redukci dojde v březnu.

ZFJ: Na těchto 5 tratí souhlasím s neobjednáním ZDO.

Na úplné zrušení tratě vidím jen Vraňany-Lužec.

Trať Vraňany-Straškov-Roudnice se může hodit jako odklonová trasa 090 v případě průšvihu: zabezpečovačka, vykolejení vlaku, další pojistný podvod atd, takže podle mě neobjednat ZDO a nerušit trat. Na Rožmitálku jezdí tuším do Skuhrova p/T cisterny s hnojivem DAM z Lovochemie, takže i tady je šance na přežití trati bez ZDO.

Jo taky si myslím, že je blbost dávat prachy na zastávky Hostivice-Rudná, kdyby ty prachy radši daly na 173 a na ní několik zastávek.
Počítač
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 9-2010
Odesláno Čtvrtek, 02. září 2010 - 10:15:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ZFJ: 063 už nemá být ani v KJŘ, takže je nejspíš rozhodnuto. Z podřipských tratí je nejvyužívanější úsek z Roudnice do Straškova, ale ten se spíš týká Ústeckého kraje. Jak je to s nákladní dopravou do Rožmitálu?
Giba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 2-2007
Odesláno Čtvrtek, 02. září 2010 - 11:09:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Suri: Vzhledem k tomu že Nučice, Rudná a Zbuzany tvoří 90% všech cestujících na S6 tak snad taková blbost jako přetrasování do Hostivice nikoho nenapadne.
At si Protáhnou S65 do Rudné a navážou to tam, jen nevím jestli těch pár baráků v Chýni u trati a docházkové vzdálenosti uživí výstavbu nové zastávky a vlastní vlak. Jediná smysluplná nová zastávka je Rudná centrum a možná Nučice zast. kde se taky staví a zastavka tam už je.
T4783363
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 593
Registrován: 2-2006

Odesláno Čtvrtek, 02. září 2010 - 11:31:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Libochovičák: Na Rožmitálku jezdí tuším do Skuhrova p/T cisterny s hnojivem DAM z Lovochemie.

To se mi moc nezdá, mezi Odb. Přední Poříčí a Rožmitálem není kolejové rozvětvení. Možná nějaká firma ze Skuhrova občas vykládá vozy v Rožmitále ... (?) Jakési pohrobky ACHP se zařízením k vykládce hnojiv jsou v "síti" blatenských lokálek snad jen v Radomyšli (provoz občasný) a Lnářích (provoz sporadický).

Počítač: Nákladní doprava do (resp. z) Rožmitálu je pravidelná, i když ne moc silná. Nakládá se dřevo. Konkrétní by mohl být někdo s přístupem do intranetu ...

Z F J: Rožmitálku je namístě zachránit, stejně tak úsek Vraňany-Straškov. Lužec nevím.

Nevím, jestli to je náhoda, ale při každé z mých čtyř návštěv těchto tratí v posledních 10 letech byl úsek Vraňany - Lužec v osobní dopravě mnohonásobně využitější, než úsek Vraňany - Straškov.
Jct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 358
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 02. září 2010 - 12:00:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Bručoun: Když to tady čtu, tak buď je autobusová doprava na západě středočeského kraje konsolidovanější než na východě (počínaje alespoň nějakým pozdně odpoledním a víkendovým spojením, pokračujíce ježděním jakžtakž na čas, až po zvykové čekání na přípoje), nebo tu pár lidí trochu přehání.

Ano, tak tomu bude a nikdo nepřehání, prostě autobusová doprava funguje zřejmě lépe u Berouna nebo Kladna oproti okolí Nymburka nebo Čáslavi.
Jinak proti rušení "nejpitomějších lokálek" a lá 063 těžko bude někdo něco namítat, taková "sedlčanka" je už na hraně ...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8437
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 02. září 2010 - 12:01:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sem měl pocit, jeda kolem, že je rožmitálský nádraží plný dřeva...?
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2140
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 02. září 2010 - 12:27:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z F J, Libochovičák: Je to asi takto. MD a SŽDC vytvořily seznam, který zde byl prezentován a je projednáván s kraji. StčK zřejmě provedl již nějakou selekci priorit a některé tratě asi hodlá zachovat za každou cenu. Tudíž jeho seznam ohrožených tratí je kratší. Nějaké rušení asi čeká všechny kraje, protože jednak je třeba zaplatit nárůst daný inflací, popř. modernizací, jednak Bárta oznámil, že státní příspěvek na regionálku nebude pro rok 2011 navýšen o inflaci, tudíž i tuto část je třeba zaplatit.
Tedy jízdní řád uzavřen v tomto okamžiku není, naopak oproti "konečnému návrhu" kraje ještě zvažují, jak to řešit. Doufám že v Praze je nastoupena cesta doplatit inflaci z městských (= krajských) peněz.

Bram: O Chýni nemá smysl diskutovat. Obec zastávku chce, intenzivně se o ni snaží, paní starostka je krajská zastupitelka, lid ji zvolil, úředníci musí pracovat dle vůle lidu. Tomu těžko lze něco vytknout.

Nezastavení na Žvahově či ve Stodůlkách na znamení nic nevyřeší, je to prakticky jedno. Mimochodem, i ze Stodůlek dorazila jedna žádost cestujícího, aby tam každý spoj S65 zastavoval (nevím co tam kdo pohledával, ale nebylo vyhověno). Přímé vlaky Kladno - Knížecí těžko můžou připadat v úvahu v jakékoli podobě, neboť objednatel "od silničního okruhu ke Kladnu" prohlásil, že nemá ani korunu na jakýkoli nárůst. Proto počet vlaků Zličín - Hostivice nezměněn, proto by vozidelem měla být 810 (i když možná letos do konce roku 814, neboť 810 nyní není prý k dispozcii, ale ještě to není dořešeno, bude tlak tam vrátit 810).

Suri: Souvisí, z oblasti Chýně přitečou nějací cestující, které bude třeba na S6 někam umístit (byť někteří pesimisté by mávli rukou a řekli, že těch pár lidí se vejde, jejich názor na počet však nesdílím). To z hlediska kapacity. Z hlediska jízdního řádu bude zase třeba řešit přípoje (nebo přímé vozy?) v Rudné a Hostivici (byť to nebude jednoduché!) a tudíž díky tomu evidentně dojde k nějakému vzájemnému provázání S5 a S6. Protože S5 v podstatě hnout nelze, je zřejmé že posun potká nejspíš S6.

Libochovičák: "Projekt" v oblasti Rudná - Hostivice je komplexní. Počítá se dvěma zastávkami na 173 (Jinočany, Rudná město), třemi na 122 mezi Rudnou a Hostivicí (Rudná-Chýně, Chýně sídliště, Hostivice U hřbitova) a jednou na 122 mezi Hostivicí a Zličínem (Hostivice-Sadová). Z toho zastávka Rudná-Chýně je poněkud vzdálenější horizont, je to pouze studijní příprava pokud na území v její blízkosti dojde k výstavbě domů, zatím stavba ještě ani nezačala.

A ještě poznámka ke straškovským lokálkám, tam je to především záležitost ÚLK. Pokud vím, tak ten chce jezdit Roudnice - Račiněves a Vraňany - Straškov. Všechny tyto úseky jsou až asi na 2 km u Vraňan na území ÚLK. Trať Zlonice - Straškov je asi významně ohrožena, navíc její největší lokální zastánce již nepůsobí na GŘ ČD. Na druhou stranu by se díky tomu mohl postavit do boje proti zrušení trati a v ideálním případě by se třeba v tomto případě mohl "jeho" muzejní subjekt stát provozovatelem této trati. Třeba se mu podaří vyřvat na SŽDC to předání za symbolickou 1 Kč. A k úzkorozchodce mu přibude i muzejní trať normálněrozchodná. Pro případné odklony by ji pak mohl pronajímat :-)

Jct: Zrušení Sedlčan a Velvar je jasná konina. Když u Doudleby - Rokytnice SŽDC napsala, že trať přestože pod milion tržeb nelze zrušit, protože nahrazuje zrušené souběžné busy, měla si povšimnout, že Velvary jsou totéž. A Sedlčanka myslím na StčK politicky neprojde....
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3419
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 02. září 2010 - 12:34:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ZFJ: Je-li tam nákladní doprava, tak asi jo. Ale osobní dopravu bych tam asi neobjednal, protože do centra Rožmitálu to je přes kilák, což nebude příliš atraktivní.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Čtvrtek, 02. září 2010 - 12:48:07    Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: pokud se zruší úseky jako Bakov-Dolní Bousov nebo Zlonice-Straškov, tak budiž, tam už nejezsí skoro nic (a nikdo) ani teď. Ale trati jako Rožmitálka bych fakt nerušil.

Jinak paradoxně vcelku pozitivní je jak píšete, že Bárta státní příspěvek na regionálku "jen" nenavýší o inflaci. Protože proběhla řada zpráv agentury PPT, které hovořily o jeho drsném snížení ... Ať tak či onak, ta inflace by se snad dala pokrýt odstřelem tratí typu Zlonice-Straškov anebo některých plonkových vlaků napříč tratěmi.

No uvidíme (řekl slepý hluchýmu).
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 18430
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 02. září 2010 - 14:18:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rožmitál je klasická venkovská stanice s klasickým venkovským sortimentem nakládky a vykládky, nakládka dřevo a kovový odpad, vykládka tříděné uhlí. Hlavně to dřevo je tam docela slušné.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8439
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 02. září 2010 - 14:31:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No neřikal jsem to? (8437) A to nemusim denně fotit mašinu s vagónem abych to věděl.
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 18433
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 02. září 2010 - 14:59:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sem měl pocit, jeda kolem, že je rožmitálský nádraží plný dřeva...?

Fakt informace o úrovni nákladní dopravy jako .


Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2141
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 02. září 2010 - 15:02:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z F J: Je fakt, že to s tím příspěvkem mohlo dopadnout hůř, na druhou stranu u tohoto ministra bych se nedivil jakékoli náhlé změně jakýmkoli směrem.
Jak už jsem psal, zrušit osobní dopravu je jedna věc, zrušit trať věc druhá. V prvním případě při solidní náhradě busy u těchto tratí proč ne (ty dvě jmenované možná ani není třeba přímo v tomto směru nahrazovat), ve druhém případě až po veřejné nabídce odkupu za symbolickou cenu. Tímto směrem by se dění mělo dle mého ubírat.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8440
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 02. září 2010 - 15:20:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To víš, my outsajdři, co neznáme ty správný hajzlbáby, šatnářky a vrátný musíme používat hlavu,zkušenosti, paměť, oko a logiku. Insajdři si holt údaje vyčtou z provozních deníků a náplní práce a pak stejně píšou voloviny (to není na tebe, ale na některý popisátory vozby na 200, co psali jak něco někam jelo a ani to neviděli). Kdybych napsal: Z rožmitálu se vozí dřevo, našel by se tu nějakej chytrouš co by napsal: denně tam fotim a tebe sem tam káeme neviděl, tak to asi víš z doslechu jako ty věci o plnosti švejků. Znám svý pappenhajmský, mekbajne.
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Franta z hor
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Čtvrtek, 02. září 2010 - 15:48:00    Odkaz na tento příspěvek  

Hladový medvěd vyžral v Rusku jídelnu
http://tn.nova.cz/zpravy/zahranici/hladovy-medved-vyzral-v-rusku- jidelnu.html

Tak nejen likvidovat vlaky, už i vyžírat jídelny ...
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 367
Registrován: 3-2010
Odesláno Čtvrtek, 02. září 2010 - 16:06:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Obávám se MC BAIN má takové informace o nákladní dopravě, že by strčil zbytek fóra do kapsy. My nádražáci můžeme být rádi za jeho náplň práce.... on už asi ví.
:-)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8442
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 02. září 2010 - 16:28:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

074: Inu ano, proto říkám, že je snadné dělat si z těch, co k témuž dojdou vlastní dedukcí, milý watsone. Nic ve zlym, my se s mekbajnem máme rádi To je podobný, jako -aa- v jiný diskusi, já na spojení S1+S7 a S2+S9 musel přijít sám.
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 18434
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 02. září 2010 - 16:28:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tak to asi víš z doslechu jako ty věci o plnosti švejků. Znám svý pappenhajmský, mekbajne.

Nemáš to jednoduchý, Káeme....
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Špáňa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3657
Registrován: 9-2007

Odesláno Čtvrtek, 02. září 2010 - 16:44:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rožmitálka by spíše měla přejít do stavu vlečky, jestliže tam jezdí náklady, osobka zde nárok na existenci opravdu nemá

našel jsem jeden Mn před dvěma roky

> http://www.youtube.com/user/Brejlovec754049#g/u <
Libochovičák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.119.77
Odesláno Čtvrtek, 02. září 2010 - 19:12:32    Odkaz na tento příspěvek  

Já mám prostě dojem, že teď vláda ABL bude jako by analyzovat a redukce přijdou v březnu. Zatím doufám, že Bárta nepřežije volební období a přijde někdo lepší-jinak je po lokálkách a i některých R linek, páč je otázka zda může být někdo horší než Bárta.

-aa- Prosím tě kdy je tedy uzavírka GVD? Dík. Mě se nechce hledat prohlášení o dráze nebo kde by se to dalo najít.
55p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 6-2009
Odesláno Čtvrtek, 02. září 2010 - 19:15:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mě teda v návrhu překáží S29 s odjezdem z Vysočan v X:37, když tou dobou jede R z HK, který by díky vatě a odjezdu po výstupu cestujících mohl přijíždět na hlavák o něco dřív.

A k posunů Os S2 v úseku Nbk <-> Kolín v hodinách za zrušeným R se asi taky nedočkáme, že?
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4434
Registrován: 10-2003

Odesláno Čtvrtek, 02. září 2010 - 20:11:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Ehm, to si 172 na tom stojí tak dobře, že se neobjevila v žádném z uváděných návrhů. Co jsem mohl dnes vypozorovat na dříve nejsilnějších vlacích, tak bych řekl, že je to rok od roku horší a horší. Ale třeba jsem měl zrovna smůlu. Bohužel k dopravě, ač to mám na režijku, jí využívám teď už opravdu minimálně.
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2142
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 02. září 2010 - 20:42:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Libochovičák: Teoretické termíny vem čert. Oficiálně poslední požadavky dopravců provozovatel přijímá v pondělí. Ale jak už tak bývá v našich luzích a hájích bývá, tak ne vždy je termín až tak ostrý. Viděl bych to tak, že cca do konce září ještě půjde upravovat. Neoficiální odhad.

55p: Mně ne. A to těmi rychlíky jezdím.
Posunu těch Os v hodině, kdy nejede rychlík se dočkáme, ale v úseku Lysá - Nymburk. Bude se čekat v Lysé, než přijede Os od Ústí (v opačném směru dtto).

Zapa: Uvědomte si, že tabulka SŽDC není sestavená podle tržeb dopravců, ale podle tržeb provozovatele. Čili podle poplatků za dopravní cestu. A jelikož se počítalo nesmyslně na trať, tak dlouhé tratě měly oproti krátkým výhodu. Zkrátka ten seznam je v zásadě nesmyslný, nicméně kupodivu dopadl celkem reálně. Ty největší plívotratě odhalil.

Dnes mě inspiroval článek v MFD najít si na stránkách OPD Dopravní sektorovou strategii, která určuje pořadí důležitosti staveb. Je to opravdu zajímavé čtení a nedivím se, že MD (SŽDC a SFDI) se tím vůbec nechlubí a mají to zastrčené v ostatních dokumentech jak jen to jde. Ukazuje se totiž, že se staví (jak na silnici, tak na železnici) mnohdy neproioritní stavby nedostatečného významu. A naopak se nestaví to, co by se stavět mělo. Zajímavé je (kdopak by to čekal...), že hodně vysoko se v žebříčku pohybují stavby v okolí Prahy. Silniční hitparáda byla uvedena v MFD, podívejme se na tu železniční:
Síť TEN-T:
1. Horní Dvořiště - České Budějovice 216 bodů (již dokončeno)
2. Benešov - Hostivař 195 bodů
3. tunel Beroun - Smíchov 194 bodů
4. zdvojkolejnění Blažovice - Přerov + elektrizace Hulín - Kojetín 194 bodů
5. Český Těšín - Dětmarovice 193 bodů
6. Nové spojení Praha 190 bodů
7. uzel Brno 190 bodů
8. Praha - směr I.koridor 190 bodů
9. Praha - směr IV. koridor 190 bodů
10. Praha - směr III. koridor 190 bodů
...
13. Úvaly - Libeň 186 bodů

a nyní pro zajímavost nahodile některé realizované stavby:
25. Plzeň - Cheb 167 bodů
32. průjezd Břeclaví 149 bodů
41. Velenice - Veselí 1.stavba 95 bodů
42. Velenice - Budějovice + elektrizace 92 bodů
44. (poslední pozice) elektizace Letohrad - Lichkov 53 bodů

A nyní mimo síť TEN-T:
1. racionalizace Zdice - Protivín 247 bodů (již dokončeno)
2. Praha - Kladno + letiště 206 bodů
3. Vysočany - Lysá 172 bodů
4. Ml.Boleslav - Liberec 171 bodů
5. Lysá - Ml.Boleslav 167 bodů
6. Studénka - letiště Mošnov 162 bodů
7. Praha - Všetaty s odbočkou do Letňan 158 bodů

a z realizovaných lze najít ještě něco horšího, než je Lichkov:
44. (předposlední pozice) elektrizace Retz - Znojmo 49 bodů

Tak si tak myslím, že by se mělo začít trošku víc u Prahy. Dotčený materiál byl vyžádán Evropskou komisí. Sice existují kritici, že materiál vznikal narychlo, nicméně nemůžu si pomoci, když na ty tabulky koukám, tak v globálu (až na výjimky) velmi silně preferují tratě silně zatížené jak z hlediska počtu vlaků, tak z hlediska cestujících či přepraveného nákladu. Výrazně na čelních místech žebříčku převažují stavby v okolí velkých měst - Prahy, Ostravy i Brna. Naopak odsouvány do pozadí jsou ty "nezbytné a strašně nutné" stavby v zapadlých regionech. Mimochodem - u silnic to dopadlo velmi podobně.
Lukfi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.88.247
Odesláno Čtvrtek, 02. září 2010 - 21:00:57    Odkaz na tento příspěvek  

Praha - Všetaty s odbočkou do Letňan
Netušíte někdo, co si pod tím máme představit?
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6930
Registrován: 8-2004

Odesláno Čtvrtek, 02. září 2010 - 21:10:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-:
Jen abyste pak nemusel okusovat střešní tašky. Ona taková pálená Tondach asi žádná mňamka nebude

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.58.170
Odesláno Čtvrtek, 02. září 2010 - 21:20:29    Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: s tou uzávěrkou máte asi pravdu - všude (tisk, televize, internet) se hovoří o konci září, i skrz jednání mezi kraji a MD a SŽDC o tom se znamu ohrožených tratí, že se bude jednat do konce září. Takže počítejme s tím že definitivní JŘ bude k dispozici počátkem října.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2143
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 02. září 2010 - 23:39:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lukfi: Tuším pouze mlhavě. Existovala kdysi taková vize využití vlečky z Čakovic, která by se dala protáhnout až k metru Letňany. Přiznám se ale, že jsem se velmi podivoval, když jsem to našel v seznamu hodnocených staveb.

Z F J: Tak nějak. To bude uzavřen, ale kdy bude k dispozici, toť otázka. Čekal bych o něco později. Pokud teda nepojede tající mánie (rok od roku je vše tajnější a tajnější), pak by byl k dispozici až koncem listopadu.