K-report
 

Archiv do 8. září 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv do 8. září 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3444
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 05. září 2010 - 13:05:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Montas: Což by mělo za následek likvidaci přípojů v Poříčanech a Pečkách.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2156
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 05. září 2010 - 14:01:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa: Nebyli, ale když by tam jely dva vlaky od Řevnic krátce za sebou, bylo by to jistě lepší řešení.

Suri: To víte že pomůže!

Montas: Ono se to takto jevilo od začátku. Nicméně možné bylo vše. A vida, stejně víme i nyní prdlajs. To rozhodující nevíme. Bude se stavět nebo nebude? Tuším že asi bude, že se Bárta se stavbaři dohodne, ale pokud ne, pak vaty na pomalé jízdy kolem staveb na trati 170 můžou být zbytečné a S7 pak mohla vyjít úplně jinak. Tak jak vyšla nyní bylo to nejhorší co mohlo vyjít. Úvaly problém naopak trošku odlehčily.

Orky: Možné je lecos. Spíš bych šel cestou změny na S7. K té stejně časem dojde, protože Plzeň je fixní (navíc v rámci pár minutek kvrdlatelná) a jízdní doby Beroun - Plzeň se časem zřejmě zkrátí. Pak S7 bude vypadat trošku jinak a uvidíme.
S1 je kapitola sama pro sebe. Tam mi nejvíc vadí, že S12 nejede v Nymburce do skupiny v 00. řešitelné to je, a to dvěma způsoby. Buď se otočí S1 o 30 min. celá. Nebo - a to už je trošku fantazírování realizovatelné např. při likvidaci žákovského zdarma a ponechání vyšetřených peněz ve veřejné dopravě - se můžou končící České Brody prodloužit až do Nymburka. Obojí by asi muselo být doprovázeno mírným časovým posunem S1, aby nevycházelo křižování kamsi k Třebestovicím a aby bylo možné S12 ve špičce obsluhovat přípojným vlakem (když S1 30 min. do Kolína). V rámci toho by se mohly odstranit hnusné pobyty S1 v Poříčanech. Asi by to vedlo i k určité rezignaci na ostré přestupy Sadská - Pečky, což dle mého není zase až takový hřích. Část zvládne autobus, zbytek si počká. Stejně jsou to přípoje pro pár lidí. Nadto ještě více by byly zbytečné při případné civilizaci buslinky Poděbrady - Pečky. Naopak podmínkou však je, aby vycházely přípoje v Pečkách.
Co z toho plyne? Optimální místo potkání Os na S1 je při hodinovém intervalu v Klučově (ještě lépe úsek Klučov - Poříčany). Při půlhodině pak další vyjde cca v 15 do Cerhenic (není-li někde pobyt na předjetí). V Klučově se v cca 00 potkají Kolíny a v cca 30 Nymburky (Nymburk musí mít příj. nejpozději 52, odj. může být nejdříve 06, z toho plyne obrat S12 ve špičce v Poříčanech 26-32). Ve špičce je možná na Plaňany hodinovka = odj. Pečky cca 25, příj. cca 05, kříž Plaňany cca 45 = naopak dle mého s vhodnou lepší vazbou ke Kolínu, než k Praze. V sedle se dvouhodina rovněž dá udělat (odj. Pečky cca 15, příj. Pečky cca 45, Plaňany se nekřižuje, obrat Kouřim 55 - 05). Libeň by byla do Prahy cca 05, 35, z Prahy cca 00, 30. Což vychází asi vhodně i pro S41. A zřejmě by to mohlo pomoci i nejvýznamějšímu přípojnému bodu na celé S1, a to mnoha "tratím" vycházejícím z Českého Brodu. No a jak by dopadla S7? Těžko říct. To by se zase vidělo!
Zásadní, avšak hlavní otázka však zní - umožňuje něco takového dálková doprava? (poznámka: je to jen rychlý nástřel, doufám že tam nemám někde chybičku)
Lukfi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.88.247
Odesláno Neděle, 05. září 2010 - 14:27:31    Odkaz na tento příspěvek  

mot: S3 z Masny?To by byla snad větší blbost než nyní S29.S3 jsou motory zbrojené z Vršovic.
To asi není považováno za pevný prvek. Odkud jsou Regionovy na S5?

-aa-: Lukfi: Střídání Masna/hl.n. ve špičce v intervalu 15 na radiále přijatelné (tj. 30 Masna, 30 hl.n.), avšak v intervalu 30 na radiále nepřijatelné (tj. 60 Masna, 60 hl.n.). Tak to vidím já.
A já to vidím přesně naopak, kvůli cestám z Prahy. Jede-li vlak po 30 min., tak si pamatuju, kdy, tomu se přizpůsobím a podle toho přijdu na nádraží. Jede-li po 15 min., tak mě jízdní řád nezajímá, protože když přijdu, vždycky mi to do čtvrt hodiny pojede. Jede-li souhrnně po 15 min., ale střídavě Wilsonovo/Masarykovo, musím si stejně pamatovat nebo po kapsách nosit jízdní řád a pokud mi to ujede před nosem, musím svižným krokem vyrazit na druhé nádraží, abych jen tak tak stihl ten další spoj. Je to podobně user friendly jako interval 30 min. z jednoho nádraží, takže pokud vám nestačí kapacita, raději pošlete delší vlak, nebo udělejte interval 20 minut, ale všechno z jednoho nádraží.
Coffin
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.117.167
Odesláno Neděle, 05. září 2010 - 14:41:06    Odkaz na tento příspěvek  

Lukfi: To asi není považováno za pevný prvek. Odkud jsou Regionovy na S5?
Z Rakovníka...
Stepanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 9-2003
Odesláno Neděle, 05. září 2010 - 14:41:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa: Docela ty lidi, co se mohli "zbláznit" chápu. Já to vidím podobně, když v Radotíně ráno marně čekám na vlak, který nejede. (obdobně odpoledne na hlavním). Pak je ten následující vlak nejen přecpaný, ale ještě jede pozdě, protože zřejmě všude trvá déle, než množství lidí ze dvou vlaků nastoupí do jednoho. Pak už je na hlavním zpoždění třeba také 15-20 minut a přijít řekněme o 18 minut do práce později problém je. A pokud se pak ještě průvodčí tváří, že se nic neděje a vlastně jedeme včas, tak mě to naštve dvojnásob. Myslím, že byste měl tlačit na svého zaměstnavatele, abyste v takovém případě informaci o předchozím vlaku měl a mohl se cestujícím aspoň omluvit.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3445
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 05. září 2010 - 15:25:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Já bych S1 řešil podobně a bylo by to v rámci současných peněz, nebylo by potřeba moc navíc.
Na kilometry ČB-Poříčany bych ušetřil zrušením odpolední půlhodiny Poříčany-Kolín a o víkendu ponechal čistou hodinu tamtéž (zrušeno 6 párů v PD, 2 páry víkendu: -1496 vlakkm/týden). Nově 9 párů v PD a 18 párů so/ne ČB-Poříčany +972 vlakkm/týden), zbývá 524 km/týden. Za to bych koupil další 1 pár spěšňáků, odpoledne po 15 hodině z Prahy) a ještě by nějaký drobák zbyl. Odpolední spěšňáky by místo zrušených osobáků stavěly z Peček do Kolína všude a jely by tak, aby Poříčany projížděly pár minut po odjezdu osobáku Pha-Nymburk a tím by vyšel cca půlhodinový takt Pečky-Kolín.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
JirikP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.239.242.30
Odesláno Neděle, 05. září 2010 - 15:28:44    Odkaz na tento příspěvek  

-aa-, Sants, Hroch a DSS: Bídný výsledek Milovic mě nepřekvapil. Dal jsem si jedna a jedna dohromady a nedivím se. Ve studii je celkem dost vysoko zmiňována vlkavská spojka a vůbec celý Liberec. Studie tedy logicky počítá s tím, že elektrizace Milovic je na pár let a tudíž velmi ekonomicky nevýhodná.

To určitě ne, ta studie (aspoň její MKA, z které jste citovali ty body) se neohlíží nijak na to, jak sama jednotlivé úseky hodnotí. MKA funguje na principu kafemlejnku, to znamená, že na základě daných hodnot kriterií vyplivne výsledek, který je pro každou stavbu určen samostatně. Tzn. Liberec dostal body za aglomerační oblasti, za mezinárodní dopravu, za velmi dobrou paralelní silnici (!). Oproti tomu Milovice mohly dostat body možná za příměstskou dopravu, za elektrizaci a za relativní láci, z toho pramení ten rozdíl.

Těch nelogičností v DSS je povícero.

To je přesně způsobeno tím principem kafemlejnku. Holt Velenice mají příměstskou dopravu, kterou Lichkov nemá. Z podobného soudku jsou např. Domažlice hodnoceny stejně jako PlCh, a Lichkov hůře (!) než ŠED.
Lukfi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.88.247
Odesláno Neděle, 05. září 2010 - 15:58:50    Odkaz na tento příspěvek  

=>Coffin: Takže jediná cesta, jak by S3 mohla končit na Masaračce, je Káemova "S35"?

JirikP: Tzn. Liberec dostal body za aglomerační oblasti, za mezinárodní dopravu, za velmi dobrou paralelní silnici (!)
Za paralelní silnici? Neměl by to být spíš argument proti?
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 467
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 05. září 2010 - 16:49:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Ne, že by elektrizace Milovic překážela nějaké chiméře Půlnočního koridoru, to si fakt nemyslím
Překáží samozřejmě nákladní dopravě (a že nic nepostává u kůlu není relevantní - pražský hln je taky opticky prázdný, ale provozně už za rozumnou mírou). A překáží taky sama sobě: z 5. SK v Ly se už nedá do Milo odjet - ale 5. kolej je nejlevější kolej, na kterou se dá od Čelákovic vjet, aniž by byl rušen protisměr. Prostě stanice Lysá je teď provozně úplně blbě a nedá se ani nějak přijatelně přestavět.
A co dál? Model "z Milovic jednou přímo, podruhý s přestupem" je asi nějaký přechodný kočkopes, že? Po něm přijde model "každou (špičkovou) půlhodinu bez přestupu", mýlím se? Minimálně na pořad jednání A co v takovém případě s úsekem Ostrá - Kameňák? Přestupovat? Přidat další vlaky Praha - Lysá? Vzhledem k obsazenosti řešit busíkem? To "nejde" z politických důvodů, když se nechala postavit krásná nová zbytečná Ostrá...

Kdyby ty Milovice byly alespoň užitečné pro lidi, tak držím ústa, ale když já pořád nepochopil, komu to vlastně prospělo? Možná tak obyvatelům západní poloviny Balonky a východního svahu kopce v Mladé. Ovšem jenom těm, co dojíždějí do Prahy. Mamina s kočárkem, co má cíl v severní půlce Lysý, by musela být hodně blonďatá, aby jela vlakem. Dtto dětička do školy.
Kdyby nebyly ty "přímé vlaky", tak by byla naděje na plnokrevnou MHD dvojměstí Ly-Mi. Takhle nic.

No nic, to jsou jenom takový stesky, zadrátováno už je.


Lukfi 05. září 2010 - 14:27:31: Přesně tak.
mot
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.95.127.228
Odesláno Neděle, 05. září 2010 - 17:38:38    Odkaz na tento příspěvek  

Komu to vlastně prospělo...?
Ovšemže (především) jenom těm,co dojíždějí do Prahy.Ale takto to bylo i nazývané:přímé spojení Praha-Milovice.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4443
Registrován: 10-2003

Odesláno Neděle, 05. září 2010 - 17:44:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stepanh: Ale já ty lidi taky celkem chápu, jenže dělat divadlo kvůli 10 minutám mi přijde už trochu moc (už jsem zažil i kvůli 3, popř. kvůli tomu že jedeme jinak než má dotyčný napsáno na papírku...). Jestli někdo chodí do práce s rezervou menší jak 15 min., tak to já osobně nechápu. Pak je samozřejmě pochopitelné, že i sebemenší zpoždění mu vadí.

Myslím, že byste měl tlačit na svého zaměstnavatele, abyste v takovém případě informaci o předchozím vlaku měl a mohl se cestujícím aspoň omluvit.
Tohle by mohla zvládnout plechová huba na nádraží. Osobně je to sice vůči lidem možná lepší, ale v takových to případech půlka vlaku neví vůbec o co se jedná a mnohdy akorát vznikají dohady "co že to říkal?" Naštěstí u ešusů je rozhlas, takže i ten se dá v nejhorším použít.
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8454
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 05. září 2010 - 18:06:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mot, zapa: ale no tak. tak budou zbrojit v Rakovníku, Kladně, Mladý Boleslavi, Turnově , Tanvaldu nebo vim kde já. Tydle podružnosti ať si dopravce vyřeší, nebo to dostane dopravce jinej, a bude to.
-aa- Víte, mě stačí, že už píšete, že S6 by nebyla špatná na hlavák, že je S17, že S41 aspoň o víkendech jezdí do Hostivaře a že na švejcích už jsou omezení. To je velikej pokrok, jediné co mě trápí, je ta pomalost - prostě jsem psal 2014 a dále.
PS: Ona ta S35 u mě vznikla jako reakce na vaše stesky, že na hlaváku není místo. Původně jsem předpokládal S38, ale ustoupil jsem , protože S29 a S17 byla dávno jasná a nevyhnutelná (i když ta S38 by k nim jako svazek vypadala pěkně, že jo? )

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2157
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 05. září 2010 - 20:12:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lukfi: A proto uvidíme, názory se zkrátka různí.

Orky: Obce na Pečecku (nejen Pečky!) o odpolední půlhodinu hodně stály. Konec konců, ona jim byla celkem podle při koridorizaci sebrána. Půlhodina byla omezena s tím, že je to na dobu stavebních prací, mezitím však přišly redukce konce 90.let a omezené vlaky Poříčany - Kolín se velmi hodily. A tak se vrátily až téměř o 10 let později.

Sants: Ale ale, v Lysé žádný problém neexistuje. Teď nám provádějí reko nádražky, má tam prý vzniknout zahrádka, takže jestli ten pajzl projde zlepšením, příští léto tam můžeme provést rekognoskaci a jsem na ty kapacitní problémy zvědav.
Jednou samozřejmě přijde na trať Praha - Lysá čtvrthodina. Nejdřív to bude možná něco jako 15-15-30 (viz ráno), pak třeba někdo tu další kolej postaví. Pak samozřejmě špička 30 Nymburk, 30 Milovice.
Spojení Lysá - Milovice (Mladá) pomocí busu no problem. Vše je teď už krásně zpracované. Ve špičce bus po 30, v sedle po 60. S vlakem to tvoří nádherný proklad. A z Mladé je přípoj do Prahy ke každému vlaku (4x za hodinu). Stačí to jen realizovat.... Mimochodem - celkově je to o dost levnější než momentální busomodel. Potřebuje spojení Lysá - Milovice busem snad kratší intervaly?

Káem: Jasně, proč nepostavit a neudržovat čerpací stanice na deseti stanicích široko daleko po celé republice místo jedné v Praze.
Jinak ovšem s S38 jste daleko blíže...
Stepanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 9-2003
Odesláno Neděle, 05. září 2010 - 20:14:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa: V podmínkách pražské MHD (kterou vlak v Radotíne je) se mi zdá 15 minut docela dost, zejména když je to třeba v jednoum týdnu víckrát. Přece jen bych si představoval spolehlivost vlaku o něco větší než jiné povrchové dopravy...
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3447
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 05. září 2010 - 21:29:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Obcím na Pečecku by cca (byť na okrajích špiček trošku ořezaná) půlhodina zůstala, jen by jí nezajišťovaly osobní vlaky v půlhodině, ale osobní vlaky v hodině v prokladu s vlaky spěšnými, které by zastavovaly z Peček všude. Otázkou taky je, jestli z hlediska poptávky je ta půlhodina nutná, jestli to není trochu drahé.

Takže pokud bych nebral ohled na dálkovou dopravu tak by model vypadal takto:
Os1: Mas. X:18 - Poř. X:01 - Pečky X:07 - Kolín X:23
Os2: Mas. X:48 - Poř. X:32 - Nymburk X:52
Sp: Mas. X:01 - Pečky X:40 - Kolín X:56
Bez přidání finančních prostředků by jely Sp odpoledne 15:01, 16:01, 17:01, já bych rád viděl ještě ve 14:01 a 18:01
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2158
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 05. září 2010 - 22:03:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Nějaké takové řešení by si -aa- představit dovedl. Ovšem o jeho momentální reálné prosaditelnosti pochybuje minimálně ze dvou důvodů.
Z odborného hlediska k tomu mám pouze připomínku, že by se kouřimská lokálka asi musela vázat na Os vlaky. Což by při vzniku systému Sp možná nebylo to pravé ořechové. Ale při Sp 40 z Prahy a 20 do Prahy se Plaňany o pár minut nestihnou. Jinak bych samozřejmě rád viděl zastavení Sp i v Poříčanech (též přípoje, a to v tomto modelu hned dva) a Tatcích.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6939
Registrován: 8-2004

Odesláno Neděle, 05. září 2010 - 22:14:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky:
Myslím, že se moc nespletu, když řeknu, že S29 Vysočany-hlavák je nejbídněji obsazený vlak v Praze. Být Prahou, tak radši zaplatím S6 o víkendu po dvouhodině než platit S29 a nebo snad cokoliv jiného. Snad cokoliv, co plácnete, bude mít větší význam, než S29 Vysočany-hlavák.
Všiml jste si, že -aa- a Slyda psali o S6 nikoliv na hl.n., ale do Vršovic??!! Rozhodně nejsem přesvědčený, že S6 ze Smíchova do Vršovic by byla vytíženější než S29 Vysočany-hl.n..
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3449
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 05. září 2010 - 22:30:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Zastavení v Poříčanech a Tatcích nepokládám za nutné. Poříčany by měly CD/CT půhodinu Os a Tatce jsou díra.
Já to taky pokládám za nereálné, a to ještě asi o něco víc, než vaší variantu. Pokud mám však udržet ve vlaku lidi z tako vzdálených obcí, tak jim rychlý vlak alespoň ve špičkách nabídnout musím, jinak vymění železniční jedenáctku za silniční. Je to podobné, jako by měla vzniknout spěšňáková vrstva do Benešova.
Aby se daly vázat osobáky na spěšňáky, měly by jet CD/CT ideálně s potkáváním v celou v Pečkách, ideálně tedy po půl z Prahy. Jenže to je snad nejméně reálná varianta, která by znamenala značný nárůst vlakokm. Vzhledem k tomu, že nevěřím ve vznik CD/CT spěšňákové vrstvy, pokládám za vhodný kompromis zastavení Kutnohorských rychlíků v Pečkách s tím, že se Pečky stanou přestupním uzlem a tím to bude obhájitelné. Pak budou Pečky ve 30 a buď by musely i o víkendu pendlovat dvě 810 a nebo by se to muselo řešit podobně jako na 172.
V nejbližší době však nehrozí asi varianta žádná.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3450
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 05. září 2010 - 22:40:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: Všiml. A myslím si, že by to větší bída nebyla. Vršovice mají větší potenciál v návazné MHD i návazným vlakům, i obytných baráků je v dostupnosti více.
To, že je ve Vysočanech metro na mě nechoďte, protože vlak přijede z centra a metro taky, takže to metro je použitelné pro lidi z Hloubětína a Černého Mostu. A do bsu terminálu je to dost daleko.
Pokud by se sehnala vratná sopurava, tak nechápu, proč by nemohla jet na hlavák. O víkendu by se tam měla procpat v poloze posilové S7 a stejně tak tam bude o víkendu i menší provoz.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6940
Registrován: 8-2004

Odesláno Neděle, 05. září 2010 - 22:53:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky:
Ráčil jste si taky všimnout, že ve Vršovicích není podchod do Nuslí? Že těch baráků kolem nádraží zrovna moc není? A že jedinou jakous takous návaznou dopravou jsou asi tři linky tramvaje?
(Mmch, jezdit na Vyšehradě křížem asi zrovna moc "prokapacitní" opatření nebude.)

-aa-:
rád viděl zastavení Sp i v Poříčanech (též přípoje, a to v tomto modelu hned dva) a Tatcích
V tom případě navrhuji zavedení nové kategorie PSp, neboli Pražský spěšný vlak (slengově "Pražský spěšňák"). Vyznačovat se bude proti osobnímu vlaku tím, že bude v kurzbuchu vytištěn tučně!

JirikP:
Holt Velenice mají příměstskou dopravu
Jo? A kde? Jsem si jí nějak nevšiml.
Lukfi:
Za paralelní silnici? Neměl by to být spíš argument proti?
Také si myslím, především při přihlédnutí k dalším okolnostem (především ceně).
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Slyda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 349
Registrován: 7-2007
Odesláno Neděle, 05. září 2010 - 23:14:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: Ve docházkové vzdálenosti (Ukrajinská do pěti minut) jsou také tři autobusy do Michle, projíždějící poměrně atratktivní oblstí Brumlovky, a na Želivského.
Je také otázka, kolik lidí v současnosti cestuje na druhý břeh tramvají, třebaže by spojení Vršovice-Smíchov znamenalo zlepšení.
Well if the 6 turned out to be 9, I don't mind. I dont't mind.
mot
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.77.165.56
Odesláno Neděle, 05. září 2010 - 23:30:00    Odkaz na tento příspěvek  

Lidí na druhý břeh cestuje dost.Je otázkou,zda vylezou z tramvaje a půjdou těch 100m na vlak.I když na druhou stranu,být za ca 10 min. za řekou,to není zlý.Navíc to přímo jezdí jen linka 7 a když chytne špunt na Moráni nebo na Palačáku...
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2217
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 06. září 2010 - 06:08:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, pokud by konečně vznikla zastávka v obvodu výhybny Vyšehrad a to nejlépe na Ostrčilově náměstí, tak by již tak nějaké zbytečné ježdění do Vršovic bylo ještě zbytečnější. A do oblasti Pankráce a Budějovické by se samozřejmě dalo dostat rychleji přes Hlavní nádraží a dále metrem C. Nepřijde mi moc vhodné řešit chybějící zastávku zajížděním do nikam.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2159
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 06. září 2010 - 07:12:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: O vlastní Poříčany nejde, ale vycházely by tam dva přestupy. Od Sadské do Peček a zároveň z Os Praha - Nymburk směr Kolín. A Tatce zas až taková díra nejsou. Naopak si ale dovedu přestavit, že ty Sp zastaví v Libni a pak až v Poříčanech, čili vlastně typický pásmový provoz. Ten osobně považuji za mnohem příznivější, než model s klasickými Sp vlaky.
Zastavení HaBr rychlíků v Pečkách se zvažovalo, MD se nakonec zaleklo především kapacitního problému v pátek odpoledne.

Bram: Obce na Rudensku vždy říkaly, že by přivítaly přímé spojení na hl.n., což bych osobně preferoval i já. Ovšem moje preference nejsou rozhodující.
Co se týká zastávky v obvodu Vyšehradu, tak objednatel (a také Městská část Praha 2) preferuje polohu Výtoň. Přestože realizace v poloze Ostrčilovo nám. - Albertov by byla daleko snazší. V tomto případě by se však zase jednou mohlo platnosti dočkat rčení "kdo chtěl víc....".
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3452
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 06. září 2010 - 08:05:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Tatce jsou díra z 573 obyvately a Milčice s 328 obyvately na druhé straně ještě větší a vzdálenost na zastávku z obou obcí je 1 km. Většina takových obcí mimo železnici je ráda za pár spojů v PD. Nevidím důvod, proč kvůli tomu prodloužovat jízdní dobu do výrazně většiích obcí, které vygenerují podstatně větší poptávku než pár lidí z Tatců a Milčic. Zastavování v Brodě bych rozhodně nerušil.
Hroch: I tak si myslím, že poptávka by ve Vršovicích byla větší. Stále si však stojím za tím, že o víkendu není kapacitní důvod ty vlaky neprocpat na hlavák.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2162
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 06. září 2010 - 09:30:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Zastavením v Brodě si úspěšně zdvojnásobujete soupravu v celé trase. To je jediná vada na kráse, jinak proti zastavení v Brodě zase až tak nic nemám.
Zastavení v Tatcích zase až tak dramaticky Pečkám či Kolínu zastávce neublíží. Myslím že časová úspora proti stávajícímu modelu by i se zastavením v Tatcích byla více než značná. Jiná věc ale je, že celá tahle diskuze je momentálně celkem akademická. Podmínky pro něco takového prostě nejsou.

Myslím že S6 o víkendu na hl.n. lze pro 2012 zkusit. Předpokládám, že 814 bude o víkendu už těžký dostatek. Ono by se nabízelo zkusit i pracovní dny, (Káem by měl radost) ale tomu dávám minimální naději na úspěch.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8459
Registrován: 8-2005

Odesláno Pondělí, 06. září 2010 - 12:57:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vršovice jsou zakopaná, tam ani v dobách, kdy všechno končilo na Smíchově, Dejvicích, Vysočanech a Holešovicích si nikdo nedovolil nic ukončit a vlaky z 22a dycky jezdily na hlavák. I tehdejší 21 (210) končila radši v krči a bráníku. Od té doby se tam nic ale pranic nezměnilo, jen ta trochu narostla
-aa- : Bože vy měknete, to se mi vůbec nelíbí, kdo mi bude oponovat?

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8460
Registrován: 8-2005

Odesláno Pondělí, 06. září 2010 - 13:00:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dotaz z trochu jiného soudku: Co by bránilo posunout Smíchov severní nástupiště o cca 200 metrů směrem ke zlíchovu a prokopnout jeden z podchodů SN? Kromě peněz?
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2164
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 06. září 2010 - 13:56:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem 8459: Nebojte, já tam hodím zase pár názorů objednatele.

Káem 8460: Kromě peněz ještě dlouhodobé vize. Podchod se sice prodlužovat bude, a to nejen na nové nástupiště Smíchova, ale i na jakýsi nový autobusák. Teda pokud ještě vše platí. Ovšem pochybuju, že by to někdo dělal před těmito pracemi (pokud by to navíc bylo kompatibilní).
Adalbertinum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1069
Registrován: 1-2010

Odesláno Pondělí, 06. září 2010 - 15:37:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tak jsem jel po 011, a nevěřícně jsem koukal. Jel jsem R 683. Z Hlavního nádraží jsme vyjeli před EC 173 Vindobona. V Libni stál Os do Pardubic, a my přijeli an druhou kolej k tomu samému nástupišti. Tam jsme čekali než nás Vindobona předjela. nerozumím tomu, proč Os pustili dle pravidelného JŘ, a my za ním poskakovali až do Běchovic?
Milbi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 11-2009
Odesláno Pondělí, 06. září 2010 - 17:19:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takový skromný dotaz - netuší někdo, jestli je v plánu oprava koleje Lysá - Čelákovice-Jiřina (poblíž mostu přes Labe)? Vlaky tam nyní zpomalují, ale osobně mám pocit, že stav se horší každým dnem (prázdnější víkendový ešus se kolébá a vrže moc pěkně).
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 468
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 06. září 2010 - 17:47:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Adalbertinum: tady je mnohem podstatnější otázka "s jakým zpožděním jste dojeli do Kolína?". Počítám, že se žádným..?

Orky: ano, půlhodina pro Pečecko je nesmyslný luxus. Leda že by tu půlhodinu tvořily nějaké jiné linky (Pardubice? Čáslav?) jako vedlejší produkt.

-aa-: "Ve špičce bus po 30, v sedle po 60. S vlakem to tvoří nádherný proklad."
Pro schotousche ideální. Pro normálního člověka opruz.
Adalbertinum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1075
Registrován: 1-2010

Odesláno Pondělí, 06. září 2010 - 18:39:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sants: bylo tak 10-15 minut, protože něco málo jsme nabrali na hlaváku, a zbytek na cestě
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2167
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 06. září 2010 - 18:58:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sants: Proč opruz? Je snad zapotřebí četnějšího spojení Mladé s centrem Lysé, se školou v Lysé a sídlištěm v Lysé? A je snad nějaký zásadní problém, že spojení Mladá - Praha je realizováno vždy ve spojení bus+vlak, avšak v polovině případů s přestupem bus-vlak v Milovicích a v polovině případů v Lysé (objektivně uznávám, že každé čtvrté spojení je bus-vlak-vlak)? Umožňuje to takové velmi pěkné a efektivní řešení, kdy jeden autobus v rámci jednoho spoje zároveň zvládne:
1. odvézt frekvenci z Balonky na vlak do Milovic
2. odvézt frekvenci od vlaku z Milovic na Mladou
3. odvézt frekvenci z Mladé na jiný vlak (o cca 15 min. později jedoucí) do Lysé (tento vlak v Lysé bez přípoje z Milovic)
Je to tak složité pochopit?

Ono zastavení EC, IC a Ex v Kolíně pro frekvenci od Prahy je taky luxus, takže což takhle pro vlaky EC, IC a Ex v Kolíně dát "jen pro nástup" a v opačném směru "jen pro výstup". To by se Ti asi nelíbilo, že? Přitom je to velmi podobné půlhodině pro Pečky, míra luxusu je možná pro ten Kolín ještě vyšší
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6943
Registrován: 8-2004

Odesláno Pondělí, 06. září 2010 - 21:37:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slyda:
Ve docházkové vzdálenosti (Ukrajinská do pěti minut) jsou také tři autobusy
V obdobné docházkové vzdálenosti Vysočan jsou také autobusy do velmi zajímavých a různorodých destinací, takže busy v Ukrajinské určitě nezvyšují potenciál S6 ve Vršovicích vůči S29 ve Vysočanech.

Milbi:
Snad leda by byl někdo takový šílenec a povolil zvedací most i v Čelákovicích (doufám, že se nikdo takový nenajde). Do té doby zbývá spoléhat na "traťovku" a její údržbu (jejiž výsledky na jiných tratích v okolí Prahy jsou všeobecně známé).
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Slyda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 350
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 06. září 2010 - 22:12:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: To chcete klást Pankrác na roveň Proseku či Letňanům? A kam cestují desítky lidí vystupující z každého vlaku od Benešova?
Well if the 6 turned out to be 9, I don't mind. I dont't mind.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2168
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 07. září 2010 - 07:04:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: Šílenci budou po zvedacím mostě v Čelákovicích jistě toužit. Respektive on by se tam hodil nezvedací a dostatečně vysoký, ale to by se místním obyvatelům postavil před oči gigantický násep. Pokud vznikne most zvedací, tak nastane problém. Zvedne-li se most v Kolíně někdy po půlnoci, pak se most v Čelákovicích musí zvednout pro lodě plující proti proudu někde v odpolední špičce a pro lodě plující po proudu zase v ranní špičce. Jediné co nás může těšit je, že takové lodě tady asi nikdy nepoplujou. Jenže to se zase už vyhodilo celkem dost peněz. Je s podivem, že si toho Bártaparte ještě nepovšiml, kterak mu vyhazuje prachy komínem cákalská lobby. Jí jediné stavby nepozastavil.
Telini
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 356
Registrován: 10-2006
Odesláno Úterý, 07. září 2010 - 08:35:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V EIA dokumentaci se o zvedacím mostě nějak nepíše, je tam jen zmínka o tom, že nový most musí mít podjezdnou výšku 7m, což si vyžádá zvednutí nivelety kolejí o víc než 3m.
Tratovak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 410
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 07. září 2010 - 09:11:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Miesto násypu estakádu
alebo vybudovať nové zdymadlo (a to staré zrušiť) ešte pred mostom, aby pod mím bola hladina nižšie

(Příspěvek byl editován uživatelem tratovak.)
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2170
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 07. září 2010 - 10:12:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Telini: Podjezdná výška 7 m = podjezdná výška v Kolíně při zvednutém poli. Tzn. že při takové výšce by mohly lodě v Čelákovicích proplouvat bez narušování vlakové dopravy, neboť by nebyl zapotřebí zvedací most.
Ovšem zvedací pole zatím v Kolíně nebude instalováno. Prozatím tam postačí pevný most zvednutý pro podjezdnou výšku 5,25 m. Pokud by se tedy v Čelákovicích přistoupilo rovněž k takovému řešení, pak by postačilo koleje zvedat méně. Jenže zase by nastal problém, kdyby opravdu mělo dojít k provozu lodí s podjezdnou výškou 7 m (již popsaný).
Ovšem věříte tomu, že do dosud neexistujícího přístavu v Pardubicích budou někdy připlouvat lodě s kontejnery po dvou nad sebou? Když pro jeho výstavbu je třeba splavnit Labe od Chvaletic, což generuje kanál u Přelouče vedoucí přes přírodní rezervaci, kde ekologové zuřivě protestují? Když je třeba zajistit průjezd takových lodí úsekem přes Českosaské Švýcarsko, kde by se musela postavit nová zdymadla, což opět vytrvale odmítají ekologové v čele se správou Národního parku? Když by se musel zvednout památkově chráněný most v Drážďanech? A když ty kontejnery hravě a daleko rychleji odveze z Hamburku nejen do Pardubic železnice? Zkrátka už by si měl někdo připustit, že celá akce ŘVC se zvedáním mostů na Labi je blbost, která stála jen spousty peněz, které musel utratit příslušný náměstek, když už je dostal do rozpočtu (a dostat je musel, přece není možné, aby jeden náměstek ministra nedostal do svého resortu skoro nic). Tohle by mělo pana Bártu zajímat. Na druhou stranu se díky tomu (byť zbytečně dráž) opravily aspoň nějaké mosty (silniční i železniční). ŘVC ovšem zůstává stranou zájmu, holt není tak velká jako SŽDC či ŘSD.
flatt3
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.214.118
Odesláno Úterý, 07. září 2010 - 10:22:19    Odkaz na tento příspěvek  

To není o ŘVC... to je o kšeftu Bárty s Kratochvílem na Labi ( Argo/ČSPLO), je mi z toho na .... zejména je to kouzelný v souvislosti s mediálním třeštěním okolo jeho osoby, jakej je to Mirek Dušín... Jo a taky se mrkněte na motejlek.com., kde se pregnantně píše, jak to je doopravdy s ABL.....
konca
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.236.34
Odesláno Úterý, 07. září 2010 - 12:02:15    Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, měl bych na vás dotaz: jak vidíte budoucnost a úlohu tratě 012? určitě jste to už někdy řešili, ale nemůžu najít. Děkuju moc
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3460
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 07. září 2010 - 12:37:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

konca: Já budoucnost 012 moc růžově nevidím, ale toho času nepatří mezi nejohroženější. Ale na jednom černém seznamu poslední doby už byla.
Trať 012 by chtěla prodloužit o pár set metrů směrem k centru města.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
jirka z...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.58.12
Odesláno Úterý, 07. září 2010 - 12:46:37    Odkaz na tento příspěvek  

zapa 443: kdyby tech 10 minut bylo cas od casu, ale ono je to furt. 5 minut uz ani neresim, to ma snad kazdy druhy vlak na 171, ale pocitat podle vasi rady pokazde, kdyz mam co do cineni s vlakem, s 15 minutami zpozdeni, to znamena promrhanych 150 minut tydne, tj 10 hodin mesicne, neboli 110 hodin rocne. bezvadne, vam to jako zeleznicari asi prijde normalni, nam jako cestujcim ne.

co se tyce te informovanosti cestujicich: o par vlaken vedle vedete mravokarne reci o tom, jaka jsou cestujici vesmes nevychovana pakaz, sam vsak ukazujete, ze vase predstavy o slusnem vychovani maji podstatne mezery. bylo by samozrejme dobre, kdyby na nadrazich hlasila zpozdeni plechova huba, to by ovsem vsude musela byt, a tam kde je, by ji take muselo byt vzdy rozumet. ale toto hlaseni by nemelo pruvodciho jakozto zamestnance spolecnosti, ktera opet nedodrzela smluvni podminky, zbavovat povinnosti zachovavat zakladni slusnost a lidem se, jeste nez prikroci ke kontrole listku, jmenem sveho zamestnavatele omluvit tak nejak "osobne". verte, ze tento maly a nic nestojici vyraz "pokory" by mnohym cestujicim stacil a necastovali by vas pak pri kontrole jedovatymi poznamkami ani vulgarismy, neb vetsina lidi neni banda idiotu, kteri se domnivaji, ze za zpozdeni muze pruvodci - nadavaji mu proto, ze pro ne reprezentuje ten prohnily postbolsevicky moloch. bohuzel, generalne vzato, ma mnoho pruvodcich - alespon tady u nas - velmi male povedomi o prislusnosti k firme a bere to tak, ze kdyz zpozdeni osobne nezavinili, neni to jejich problem. (samozrejme vim, ze mnohdy pruvodci vubec nic nevi, pripadne dostava v rychlem sledu naprosto protichudne informace (coz pak usti treba v jako letosni zime bezne nekoliknasobne presypavani substratu ze zabotlamu do zabotlamu, protoze nikdo nebyl schopen rict, ktery pojede), ale to je opet jen o katastrofalnim vnitrnim fungovani ceskych drah, ktere mne jako cestujiciho samozrejme ani za mak nezajima.)
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2147
Registrován: 9-2004

Odesláno Úterý, 07. září 2010 - 13:07:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

konca+Orky: to je zorvna trať, u které nějak nevím, jestli má co nabídnout v porovnání s busy.

Zakončení v Kouřimi - teoreticky by se dalo posunout o nějakých 400 m, za cenu výkupu a likvidace průmyslového areálu a asi i benzínky. Ale i tak by nádraží leželo bokem centra a na druhé straně, než sídliště. Jako ještě větší problém vidím pomalost - ta trať se strašně kroutí a dřív než za 40 minut se projet asi nedá.

Jaký je zájem cestujících o "Podlipanský motoráček"?
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4310
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 07. září 2010 - 13:17:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kubrt: Kdyby byl funkční IDS, tak by asi bylo výhodnější obsloužit autobusy nejen dosavadní zastávky vlaku na 012, ale kvalitně navázat na železnici i další obce. V tomto případě by to určitě nechtělo autobusovou náhradu 1:1, byla by příliš kostrbatá. Chtělo by to komplexní systém linek, provázaný jak vzájemně, tak na vlaky na hlavních tratích. Je mi bohužel jasné, že v STK se něčeho takového hned tak nedočkáme, kvůli dvěma žabám na prameni (odbor dopravy STK a Ropid, seřazeno podle míry škodění veřejné dopravě). Přitom tam lokálka a autobusy dohromady nalítají dost kilometrů, takže ve financích by problém nebyl. Problém je "jen" v absentující koncepci.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2171
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 07. září 2010 - 13:47:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Já naopak nevidím nějaké zásadní ohrožení. Minimálně úsek Pečky - Plaňany vykazuje celkem zajímavé využití. Radim a Chotutice nejsou špatné obce, Plaňany taky ne (byť tam je konkurence busu, zejména ve směru Kolín). S Kouřimí je to složitější. Vztah k Praze lépe pořeší bus k vlaku do Českého Brodu. Vztah ke Kolínu rovněž zajišťuje autobus. Možná by nebylo nezajímavé zkusit vazbu jih-sever přes Pečky, ale to žádá civilizaci bus linky Poděbrady - Pečky.
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1562
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 07. září 2010 - 14:40:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa- Jen takový rychlý postřeh: On je "zajímavý" (ať už ho definujeme jakkoli) počet cestujících podmínkou postačující k rozhodnutí o (pokračování) provozu vlaků? Nedal bych ruku do ohně za to, že občas neexistují i případy, kdy vlakem jede lidí hodně a stejně by se měl zrušit, resp. naopak. Něco mi říká, že v tom budou hrát roli věci jako je počet přestupů, primární a sekundární spádovost, technicá možnost (existence infrastruktury, stihnutelnost systémových i jiných časů atd.) dosáhnout přestupní vazby v přirozených uzlech nebo snad i vhodnost napojení do 1-2 či více směrů...

Nechci se teď konkrétně vyjadřovat k 012 ani jiné trati, já jen že jsem poslední dobou byl až příliš často konfrontován s myšlením "podle počtu cestujících" - domníval jsem se, že Ty budeš další souvislosti chápat.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8475
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 07. září 2010 - 14:53:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výsledkem: "počet přestupů, primární a sekundární spádovost, technicá možnost (existence infrastruktury, stihnutelnost systémových i jiných časů atd.) dosáhnout přestupní vazby v přirozených uzlech nebo snad i vhodnost napojení do 1-2 či více směrů..." je ukazatel "počet cestujících". A ukazatel "počet cestujících" je i ukazatelem "počet voličů".
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1563
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 07. září 2010 - 15:00:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: To je mírně řečeno zajímavá konstrukce. On je totiž i počet cestujících v autobusech, na silnici, ve vlaku jiným směrem,... A navíc nikde není psáno, že si onen "počet voličů" přeje jet zrovna vlakem.

Nebo snad z "počtu cestujících" v metru Letňany - Prosek budete odvozovat vhodnost "úžasného moderního terminálu"? No tak, chce to trochu domýšlet...
konca
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.236.34
Odesláno Úterý, 07. září 2010 - 15:09:57    Odkaz na tento příspěvek  

zajímavé názory. já se domnívám, že ani evtl. přiblížení konečné k centru a zkrácení jízdní doby pod 30min nebude schopné cestujícím nabídnout konkurenceschopnou alternativu ke spojení do Prahy a Kolína než než bus nebo bus s přestupem na vlak v ČBrodě. A Plaňany trať neuživí. Je to škoda, je tam pěkně, ale navrhuju zrušit.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3461
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 07. září 2010 - 15:17:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

konca: Navrhovat můžete, co chcete, konečné slovo bude mít někdo jiný. :-)
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6946
Registrován: 8-2004

Odesláno Úterý, 07. září 2010 - 20:40:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slyda:
Při vší úctě, na Pankrác jede jedna linka, jedna jede ještě na Budějovickou. Autobusy ve Vysočanech směřují krom sídlišť na severu i do Malešic, na Skalku, do oblasti Průmyslové nebo na Ohradu a na Flóru.
Myslím, že už ale dost odbíháme od tématu. Prostě podle mého názoru by jezdilo ze Smíchova do Vršovic podobně málo cestujících jako jezdí do Vysočan na S29, maximálně tolik, co jezdí na S41 Libeň-Holešovice.

-aa-, 2168, 2170:
Samozřejmě.

Bručoun:
kvůli dvěma žabám na prameni (odbor dopravy STK a Ropid, seřazeno podle míry škodění veřejné dopravě)
Vaše (v poslední době trvalá) schovívavost vůči odboru dopravy Středočeského kraje mě fascinuje a překvapuje u člověka, který to podle všeho myslí s VHD dobře.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4446
Registrován: 10-2003

Odesláno Úterý, 07. září 2010 - 21:22:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jirka z...: Jako normálně přeháníte.
kdyby tech 10 minut bylo cas od casu, ale ono je to furt.

Asi jezdíte prostě blbými vlaky. Neříkám, že zpoždění nebývají, ale "furt"?
Spočítal jste to hezky, ale já nemluvil o zpoždění, ale o nějaké rezervě, kterou by člověk asi měl mít před začátkem pracovní doby. Pokud někdo dělá od 8 a na pracoviště doráží v 7:59, tak je jasné, že i sebemenší zpoždění mu bude činit problém. Chápu, že za ty minuty co je tam dřív nedostane třeba ani korunu, ale pro ten klid, by mohl trochu toho svého času obětovat. Při těch ranních intervalech co na hlavních tratích kolem Prahy jsou, by to snad většina lidí mohla zvládnout. Jinak ano, každé promrhané minuty je škoda, ale to bysme sem asi měli přestat psát....

o par vlaken vedle vedete mravokarne reci o tom, jaka jsou cestujici vesmes nevychovana pakaz, sam vsak ukazujete, ze vase predstavy o slusnem vychovani maji podstatne mezery

Tak hlavně, že jste si konečně udělal ucelený a hlavně pravdivý obraz o mé osobě...
Mě jen hřeje u srdce, že Vám vrtá v hlavě, který to otrapa v uniformě já vlastně jsem. A Vás zase může těšit, že ani já nemám tušení kdo je "jirka z...".
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6947
Registrován: 8-2004

Odesláno Úterý, 07. září 2010 - 21:33:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa:
Ono když pojede člověk autem, tak to také nezvládá každý den za identický čas a nemůže se spolehnout, že ho nepotká nějaký problém (bus dtto).

Jinak ano, každé promrhané minuty je škoda, ale to bysme sem asi měli přestat psát....

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2957
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 07. září 2010 - 22:02:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No já mám zkušenost že VHD (občas v létě kombinované s kolem) dosahuju výrazně lepší dochvilnosti než snad kdokoli (znám výjimky...) autem. V různejch směrech.

Předpokládá to samozřejmě se i takňák informovat co mně cestou čeká neboli kouknout na výluky a v případě auta i objížďky a uzavírky.

Když pojedu někam kde je mi 10 minut u páč "stavte se někdy mezi 9-10") tak na to můžu dlabat. Když povezu nabídku s termínem odevzdání ve 12 tak tam na 11,58 nepojedu ničím. To si tam čímkoliv hodím hoďku rezervy a radši ji prosedím v hospě, že.

171 bych řek že v poslední době je ve stavu "jezdí se na čas" a toto je proloženo tak 1-2x do měsíce "veleprůserem" kdy GVD není a jezdáí to takňák. Obvykle se to nakumuluje 2-3x za sebou a pak je dobu klid. Tu a tam - a taky to zdaleka není pravidlo - se může stát že to má do 10 minut díky předjíždění/čekání v Berouně na seklej R od Plzně.

Mch v půlce říhna bude zas pro změnu asi padesátá nepřetržitá výluka Zdice - Jince a Švejci budou nahrazený pantografem do Berouna. Tak se asi zas půjde svézt žbt - kdoví kdy se tak zas stane...
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4315
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 07. září 2010 - 22:42:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: Označil jsem odbor dopravy Stk za většího škůdce VHD než Ropid. Je na tom něco špatně?
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2173
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 08. září 2010 - 07:03:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomáš záruba: Podmínkou nutnou by měl být, podmínkou postačující není. Nicméně v případě zrovna trati 012 bych jej nezavrhoval vzhledem ke konstelaci silniční sítě (v posledních letech z hlediska autobusů spíše zhoršené). A navíc, já mám kolejovou dopravu rád. A abych někoho zase popíchnul, platná legislativa taky
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2218
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 08. září 2010 - 08:34:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Jenže kdo tu vlastně nemá rád kolejovou dopravu??? Mám takový pocit, že ani Boblick alias Karlshaus, který provozuje autobusovou dopravu, k nepřátelům kolejové dopravy nepatřil, ač povětšinou pěkně žvanil, neb dopravě zhola nerozumí a dodnes žije v éře ČSAD.
jirka z...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.58.12
Odesláno Středa, 08. září 2010 - 10:54:25    Odkaz na tento příspěvek  

zapa: o neco lepsi to je v dobe, kdy uz nejezdi vlozene vlaky. ale jet cimkoli rano s odjezdem cca do pul devate z dobrichovic znamena temer pravidelne 3 - 5 minut zpozdeni uz na prijezdu, pak aspon jeden usek pomale jizdy, abysme nedohnali cervenou a stani v tunelu pred hlavakem je temer obligatni (v opacnem smeru je zase caste vyhniti 5 minut na vysehrade). proste - clovek musi kalkulovat spise s tim, ze vlak nedojede podle jizdniho radu, coz znamena, ze z hlediska stihani urciteho casu je nucen jet spise o vlak drive, aby mel strejcka.

co se tyce reakce na druhou cast, radeji bych se od vas dozvedel, zdali zkusite v pripade zpozdeni pronest pred kontrolou listku omluvu a jestli to eliminuje mnozstvi poznamek a nadvaek od cestujicich smerem k vam.

jinak verte, ze je mi naprosto jedno, ktery ze stiplistek jste zrovna vy :-)

petr vlcek: "Mch v půlce říhna bude zas pro změnu asi padesátá nepřetržitá výluka Zdice - Jince a Švejci budou nahrazený pantografem do Berouna. Tak se asi zas půjde svézt žbt - kdoví kdy se tak zas stane..."

tomu uplne nerozumim, zabotlamem se da svezt naprosto bezne kazdy pracovni den, jen tento tyden jsem s nim jel uz trikrat :-).