K-report
 

Archiv do 14. června 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv do 14. června 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2965
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 08. června 2010 - 18:25:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

074: Otázkou je, zda zastavení osobní dopravy způsobí primárně kraj nebo zoufalý technický stav trati. I když to druhé by měl ze zákona zajistit správce infrastruktury.
Na 076 bych ještě rád viděl předsmrtnou křeč a to přímé spěšňáky (alespoň sezónní víkendové). Kokořínsko je turistická oblast, ale z Prahy poměrně špatně dostupná díky zoufalá dopravě. Navrhuji zavést pár spěšňáků 8:25 z Prahy a 19:38 v Praze (provoz květen-září v so/ne). Zkusil bych i úpravy v PD, ale tam moc šancí nevidím: Sp1943 vést již z Mladé Boleslavi, nový Sp1944 s odjezdem z Prahy v 16:25 Praha-Mělník-Mladá Boleslav.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1884
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 08. června 2010 - 18:50:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zkrátka sečteno a podtrženo. Trať 171 je v totálním srabu. Ví se to, ale náprava vyžaduje mnoho stovek milionů, které jaksi nejsou. Takže se vždy flikuje to nejprůserovější a výluky se stále opakují a opakují. Bohužel nyní již situace dochází tak daleko, že je třeba dělat výluky poměrně rychle (to je případ té nedělní, ta musela být jestli se nepletu proto, že musela mít nějakou minimální délku), někdy dokonce naprosto ihned. Když k tomu připočteme problémy s vozidly (moderními), máme z toho průšvih.

Pak tu byla výhrada proč byl použit ešus z ONJ a ne žába někde ze společného. Možná proto, že nějaký fíra se vyskytuje na ONJ, na Smíchově ale zpravidla takhle o víkendu čas netráví. Takže ten z ONJ by se musel nejdřív sbalit a vydat na Smíchov pro odstavenou žábu, tam ji oživit a dojet na hlavák. Tipuju že by byl odřeknut další pár navíc....

Královský průvod... Nevím jestli pořadatel akce o nějaké posilování žádal, pravděpodobně nikoli. Akce se navíc konají v okolí Prahy prakticky pořád a na ČD ani ROPIDu není prostě pracovník, který to má sledovat a vychytávat. Něco se odchytí, něco ne. Výluka byla naplánována nešťastně, ale kdo ví. Možná o týden později by byla zase jiná akce. Nebo by byl souběh s nějakou jinou výlukou. Není to opravdu tak jednoduché naplánovat a zkoordinovat. Vezměte, že Cargo je ještě ve větším průšvihu. Nefunguje žatecká. Takže vše z Plzně na sever a západ musí přes Prahu. Kdy jindy chcete udělat celodenní výluku Dobřichovice - Radotín, než v neděli? Jinak Cargo prostě definitivně game over. Pracovní dny do opravy žatecké opravdu nelze. A co si budeme povídat - smrdí-li to zastavením provozu, tak může být Královský průvod provozovateli dráhy zcela ukradenej. Protože ono by se taky mohlo stát, že by se brzo nejezdilo vůbec. No nic, pražský objednatel se snaží nějak vyjednat zlepšení situace na infrastruktuře, středočeský objednatel (na jehož území problém je z větší části) zřejmě o žádném problému ani neví.... No nic, čekejte další - rozsáhlé - výluky, při nichž se bude zase jen flikovat to nejnutnější.

K S65: To zelpage přehnali. Skutečnost je taková, že spoj nastojáka nebyl zřejmě ani jeden, většina jich je velmi poctivě sledována (holt z kanceláří KCOD se sčítá velmi dobře). Zrovna tak jsem neslyšel vůbec nic o stížnosti na nefunkční označovač, docela by mě zajímalo, kde a kdy to bylo.

Ke Mšenu: Myslím že Peva by se měl zamyslet Třeba nějaký rekreační Bafík by z klobouku vytáhnout mohl. Konec konců od nás z Polabí na Kokořínsko by to mohl být i s kočárkem zajímavý výlet. Spěšňák z Prahy - bude-li mít zájem objednatelk středočeský, tak se na to v Praze jistě podíváme. Jenže ono tam kdesi ze Smíchova zpravidla spíš zní "nebudeme přece platit nějaké vlaky pro Pražáky" (co na tom, že Pražáci jich přes týden platí mnohem víc "pro Středočechy"). A že by modrá Praha platila něco na území oranžovéhop kraje, to snad po ní chtít nemůžete (nehledě na to, že ten kraj je bohatý, může-li si třeba v kapitole doprava vyhazovat pomalu stamilióny za bezplatnou doipravu žáků do škol - jediný v republice). S pracovním dnem je to v zásadě podobné. Ta trasa tam k dispozici je a tuším že vozidlo taky. Jen finance a vůle je sehnat zřejmě nikoli....
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2966
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 08. června 2010 - 19:16:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Já si nedělám iluze, já se jenom zasnil. Já to tvrdím pořád, že první ranou pro dopravu v Praze a středočeském kraji bylo samotné rozdělení původního středočeského kraje na Prahu a středočeský kraj. A to další už jsou jenom následky.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 4-2010
Odesláno Úterý, 08. června 2010 - 19:38:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Praha nikdy součástí Středočeského kraje nebyla. Pletete si dojmy s pojmy. Byla vždy krajem.
Jgcp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2991
Registrován: 6-2006

Odesláno Úterý, 08. června 2010 - 19:55:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Iaya, -aa-: Pokusím se vyškemrat na vlak. doprovodu onoho zmíněného vlaku OOZ na přeplnění jízdními koly a zkusíme poslat Pevovi .

(Příspěvek byl editován uživatelem jgcp.)
http://zelfoto.webovastranka.cz/
ICQ : 297-774-273
.... a další stroje slavné doby odlétají na jih..
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1888
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 08. června 2010 - 20:15:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peva si jistě přečte a zareaguje sám (ne tady....)
pandur
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.30.69
Odesláno Úterý, 08. června 2010 - 20:17:07    Odkaz na tento příspěvek  

Motoráčkem se už svezly tisíce lidí
Mladá fronta DNES | 5.6.2010 | rubrika: Praha | strana: 3 | autor: (mhe)


PRAHA Obrovský zájem mají Pražané o Pražský motoráček. Ten jen za první měsíc svého fungování svezl celkem 3 500 lidí. Pražský motoráček jezdí každý víkend čtyřikrát denně po nejkrásnější železniční trati v Praze nazvané Pražský Semmering. Tato trasa vede z hlavního nádraží na Zličín a zpět. Ve vlaku mohou využít jízdenky Pražské integrované dopravy. Od tohoto víkendu v něm navíc mohou cestovat i za jednotlivé jízdenky v hodnotě 26 korun.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - Praha
Karlshaus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 791
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 08. června 2010 - 20:47:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad pandur:
Ano. Pražský motoráček překonává ledasco. Třeba počtem přepravených osob za dva dny celkem osmi páry nějakou šotoúchylárnu S65 jezdící po půlhodině každý pracovní den.
Takže -aa- pochválit za motoráček a nakopat do za S65. Jo, kdyby na sezonu (jako že je) jezdil S65 víkendový motorák , to by výsledky byly zcela jiné. Ale vysvětlujte to šotoúchylům od ROPIDu.

Jediné, co člověka potěší, je jistota jejich konce nejpozději od podzimu. Nelze předpokládat, že by na podzim vyhrála ČSSD. Spíš to bude TOP09 a ta má jasno.
Kolemjdoucí
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 7-2008
Odesláno Úterý, 08. června 2010 - 20:56:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pandur: No tak, Bohouškovi slinty v novinách, už snad nikdo nemůže brát vážně....
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3041
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 08. června 2010 - 20:57:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karlahaus: Až na to, že ten pražskej motorovláček je právě to vámi nenáviděný, protože nejvíc dotovaný spoj široko daleko v euroříši.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1890
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 08. června 2010 - 20:57:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Máme tu důsledek bouřky - zaplavené výhybky ve stanici Mstětice = provoz zastaven.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1891
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 08. června 2010 - 21:00:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karlshaus: Vy v té politice máte jako vždy jasno.... Pozdravujte Kalouska!

Kolemjdoucí: Nicméně veškeré údaje v tom článku MFD jsou naprosto správné. I když těch lidí možná bylo 3499 či tak nějak podobně....
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 229
Registrován: 3-2010
Odesláno Úterý, 08. června 2010 - 22:31:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: A čím to chcete naplnit?? 854 mají docela nabytý oběh a Barča kdyby se tam projela, tak za ní létají kolejové pásy vzduchem. Možná by mě jediná napadla regionova trio (poslední spása).
Tak a písemná maturita z ČJ za 1 a praktická za 2, a teď ústní, toho času na svaťáku:D
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 230
Registrován: 3-2010
Odesláno Úterý, 08. června 2010 - 22:37:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karlshaus: Víte co si o Vás začínám myslet?? Začínám mít takový pocit, že nejste vůbec vlivný člověk, ale jenom průměrný čech, který si sem akorát přišel léčit mindráky a nadzvedávat většinu proželezničních nadšenců, toď poslední názor k Vám.

Už jenom, když si vezmu vaše příspěvky pod lupu, tak se zděšením zjišťuji, že by se v Praze a v okolí nepohlo na železnici už ani kolo. Dochází mi výčet tratí, které jste pro zatím nenavrh na zrušení.
Tak a písemná maturita z ČJ za 1 a praktická za 2, a teď ústní, toho času na svaťáku:D
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2967
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 09. června 2010 - 07:54:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

074: Minimálně o víkendu by to mělo jít bez problémů, protože ve všední den jich je potřeba víc.
A v PD možná taky, akorát by byl problém se zajištěním vlaků 19551/19550. Otázkou je, zda jsou dané vlaky vůbec potřeba, protože v úseku Neratovice-Mělník jezdí docela často autobusy.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4228
Registrován: 10-2003

Odesláno Středa, 09. června 2010 - 09:33:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A jak tak koukám, tak se "operativně" zachraňuje i provoz na 221. Ví někdo co se tam rozpadá? To jsou ty paradoxy, opravené tratě kdesi v pohraničí a rozpadající se tratě na území Prahy (+okolí) s x-násobně větším provozem. Ale nemůžeme chtít všechno.
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 231
Registrován: 3-2010
Odesláno Středa, 09. června 2010 - 10:30:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.cd.cz/cd-online/vyluky/default.php
Orky: A zase jenom úsek, kde dodnes je činná nákladní doprava, zbytek trati jako by neexistoval... . Jinak si nemohu vzpomenout kdy naposledy se konala údržba v úseku Mělník-Katusice.
Tak a písemná maturita z ČJ za 1 a praktická za 2, a teď ústní, toho času na svaťáku:D
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13078
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 09. června 2010 - 10:43:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, v sobotu bude Den Kozla a vlaky nacpané společensky unavenými účastníky je budou do Prahy přivážet úplně jinam, než předpokládali. To se fakt povedlo, ještě neposílit soupravy a bude to dokonalé.
jirka z...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.58.12
Odesláno Středa, 09. června 2010 - 11:01:44    Odkaz na tento příspěvek  

poborskii: neposilit? preventivne jich pulku zrusit, ne? :-)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8027
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 09. června 2010 - 11:05:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale nedramatizujte Kozla. Těch lidí tam tolik neni a hodně odvezou busy.
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Peva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1175
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 09. června 2010 - 13:27:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Jgcp 2991 a ostatní:
PEVA by spíš ocenil, kdyby fungovala normální zpětná vazba a ne stav, kdy si při náhodném přeplnění vlaku personál RCVD akorát cosi brblá pod vousy, ale blbou informaci e-mailem/sms/telefonem (třeba den po akci) o tom, že se něco takového událo nikam nepošle. A teď nemám na mysli jen náhodných 12 kolistů z Mělníka, ale obecně.

Nepotřebuju žádný "předepsaný tiskopis", ale potřebuju relevantní informaci včas.

To fakt co nemá vlakvedoucí přímo a dopodrobna napsané ve "sborníku prací" nebo jak se ten nesmysl jmenuje, to sám od sebe neudělá??? (čest výjimkám)

Takže se to pak akorát dovídám od šotoušů ústně nebo z k-reportu...
PEVA
jirka z...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.58.12
Odesláno Středa, 09. června 2010 - 13:43:25    Odkaz na tento příspěvek  

kaem: tech lidi se tam za den de pocasi otoci 10 - 15 tisic, pricemz ty "vase" busy jezdi od pivovaru ke kotasovu paskvilu (drive "nadrazi strancice"). a v oficialnich informacich od poradatelu se lze docist o posilenych vlacich, ktere jsou pro dopravu na akci vyslovene doporuceny. misto toho bude ale asi vylucicka.

mimochodem, minulosti jsou uz zrejme navzdy vlaky po vlecce do pivovaru, neb pri soucasnem rozpoctu dne kozla by z neho spolkly tak tretinu.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1279
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 09. června 2010 - 14:25:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ono se tam už především nedá po kolejích zajet. Pivovar železnici opustil před 5 lety (https://www.k-report.net/clanky/ukonceni-provozu-na-vlecce-do-velk ych-popovic/) a jestli se má vychlastaná palice neplete, tak už se tam i trhalo.

Jinak rozpočet dne K neznám, ale ale těžko někdo může chtít, aby parní vlak s historickou mašinou a soupravou jezdil za pár šlupek, jako najatí autobusáci. Ono kdyby se mělo jezdit historickými busy, tak by asi ta cena taky vypadala trochu jinak
jirka z...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.58.12
Odesláno Středa, 09. června 2010 - 14:41:52    Odkaz na tento příspěvek  

tomask: zatim se tusim netrhalo, jeste loni se uvazovalo o navozu opilcu vlakem (z dotazniku na predlonskem DK vyplynulo, ze pres 3/4 navstevniku by to privitaly...), ale halt to stoji moc penez (pricemz nejde jen o najem vlaku a lokomotivy - je potreba schvalit tu trat docasne pro provoz, coz znamena pojeti mericim vozem a hromadu dalsich obstrukci, coz vsechno stoji prachy...)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8031
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 09. června 2010 - 15:09:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jirka z: nějak jsem měl dojem nějaké linky z Opatova, ale to už je asi dávno, ono už je to po 19., že jo. ... No tak jo, to pak jo.
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
antiposila
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.238.21
Odesláno Středa, 09. června 2010 - 21:32:58    Odkaz na tento příspěvek  

od poradatelu se lze docist o posilenych vlacich, ktere jsou pro dopravu na akci vyslovene doporuceny

Jelikož si pivovar žádné posílení neobjednal, vlaky posíleny nebudou.
Jgcp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2995
Registrován: 6-2006

Odesláno Středa, 09. června 2010 - 22:13:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peva:
Tak já to rozepsal už brzy po ránu ve smyslu, že jakákoli mimořádnost mající vliv na možné stížnosti cestujících je třeba, aby byla jakýmkoliv způsobem prásknuta výše. To se týká možného přeplňování apod. Tady ale vznikl problém v počasí. Nestálo by za to, udělat to jako aktuálně v Kolíně? Tzn. nechat stát třeba od pátku do neděle rezervní vůz na obou koncích Mk-MB dráhy?
http://zelfoto.webovastranka.cz/
ICQ : 297-774-273
.... a další stroje slavné doby odlétají na jih..
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Středa, 09. června 2010 - 22:44:58    Odkaz na tento příspěvek  

Káem : já se klidně pod výhrady podepíšu Petra Vlčka též, leč na rozdíl od Vás i něj (a řady dalších) vidím co je v obězích 45x/471 a personálních turnusech. Takže to, co vy považuje za "neschopnost" pracovníků operativního řízení nebo strojmistra DKV, já vidím jako realitu. Prostě ten strojmistr vezme první co má, a je rád, že je rád.

Výluku si nevymýšlí ČD a.s., ale SŽDC s.o., jestli je jednoduchá nebo složitá nedovedu posoudit. Patrně jste nikdy neviděl, jak takový výlukový rozkaz nebo jízdní řád vypadá ... a jakmile se v této složitě vymyšlené konstrukci něco nejvyjde - zpoždění jednoho vlaku, pak nastává dominový efekt a zpoždění se valí dál až do skončení "provozního" dne. A běda, když se objeví další malér ... U strojvedoucích musíte hlídat hodiny, protože přes zákonem stanovený limit pracovní doby "se nesmí".

-aa- : přesně tak, na ONJ je jedna pohotovost (psal jsem to jinde). Kdyby měl jít "zu Fuss" z fírcimry na zastávku Teplárna Michle, tak to má cca 15 minut, pak skoro 45 minut MHD na Smíchov, asi tak půl hodiny oživení, tj. minimálně 90 minut od okamihu, kdy se na strojmastra ONJ vznese požadavek na řešení problému.
Jízdní doba ONJ - Smíchov (HLN) vlakem je výrazně kratší než při použití MHD ...
jirka z...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.58.12
Odesláno Čtvrtek, 10. června 2010 - 10:01:19    Odkaz na tento příspěvek  

miroslav zikmund: "přesně tak, na ONJ je jedna pohotovost (psal jsem to jinde). Kdyby měl jít "zu Fuss" z fírcimry na zastávku Teplárna Michle, tak to má cca 15 minut, pak skoro 45 minut MHD na Smíchov, asi tak půl hodiny oživení, tj. minimálně 90 minut od okamihu, kdy se na strojmastra ONJ vznese požadavek na řešení problému. "

clovece, slysel jste nekdy vyrazy "sluzebni auto" ci "taxi"?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8034
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 10. června 2010 - 10:02:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Miroslav Zikmund: Ale jistě, máte pravdu, ale mě jako potenciálního cestujícího vcelku nezajímají problémy, s jakými se ZA MZDU potýkají ve své práci ostatní. Já prostě vidím výsledek (a jsem ho nakonec celkem schopen pochopit, na rozdíl od naprostých laiků, kteří prostě příště nepojedou a ještě zážitek budou šířit dál). Navíc si myslím, že vaše časová kombinace by se jistě dala velmi zkrátit nějakým operativním přemýšlením. Třeba v tom, proč se drží pohotovost na ONJ, když poruchy a zpoždění s vlivem na cestující vznikají na nádražích s osobní dopravou. Jestli by tedy pohotovost neměla sedět na Hlaváku. Jestli by se nesehnal fíra z nějaký jiný mašinky a ten z ONJ nahradil jeho. Jestli se zjistí že v té tzv. "složité konstrukci výlukového rozkazu" něco nevychází, nezměnit operativně výlukový rozkaz v nevycházející části. Vcelku pochopím že na lokálce s jedním motorem a jedním fírou se něco takového může stát, ale kde jinde než v hlavním městě by dráha měla jezdit vzorně???
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2628
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 10. června 2010 - 10:22:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A ten fíra z tý chcíplotiny - ten pokračovat nemůže? Než se na hlavák dohrabe fíra se soupravou (nedostatečné kapacity) z ONJ tak by z tý zdechliny nejspíš něčím dalším na Smích dojel dřív. Výsledkem by bylo zhruba stejný zpoždění, zhruba stejně odřeklých vlaků ale kapacitnější náhrada.
A pro zamčenou zdechlinu si pak stejně někdo musí s něčím dojet, ne?
55p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 6-2009
Odesláno Čtvrtek, 10. června 2010 - 11:44:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím, chtěl bych se zeptat, do kdy bude zavřený 5. nástupiště v Kolíně? Bude se pak na Nbk jezdit ze 4 nebo 5, nebo se hned zase zavře 4.?

Předem díky za odpověď.
Jgcp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2999
Registrován: 6-2006

Odesláno Čtvrtek, 10. června 2010 - 12:44:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

55p:
Výluka na 5. by podle plánů měla skončit 6.7., pak jsou plánované nějaké práce na ZZ (překládání kabelů apod.) a od 14.7. výluka koleje 112, výluka napětí koleje 110 jen dvakrát na 5 hodin, takže se zdá, že na rychlíky od/do Prahy se bude chodit na částečně ubourané 4.nástupiště a nebo budou odklony z 5., výluková opatření ještě nejsou. Bez záruky.
http://zelfoto.webovastranka.cz/
ICQ : 297-774-273
.... a další stroje slavné doby odlétají na jih..
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1622
Registrován: 9-2002

Odesláno Čtvrtek, 10. června 2010 - 15:16:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A co zazdit pohotovost na hlavnim/TGM? i s esusem a 363 (362 asi nebude dost) k dispozici ? Ta 363 muze delat i sem tam nejakej pretah, aby se aspon trochu vyuzila. Jestli rezervni esus stoji na ONJ nebo na hlavnim, je a neni dost jedno.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...
Lukfi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.88.247
Odesláno Čtvrtek, 10. června 2010 - 17:35:18    Odkaz na tento příspěvek  

Na jiné téma: Podle starších zpráv (cca rok 2008) by se v letech 2012-2015 měla modernizovat trať 231 v úseku Vysočany-Lysá n.L. Nemáte někdo aktuálnější informace? Stále je to v plánu, nebo to zahnívá někde v šuplíku? A bude se stavět zastávka na Rajské zahradě?
jirka z...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.58.12
Odesláno Pátek, 11. června 2010 - 10:40:45    Odkaz na tento příspěvek  

agent: naopak, ja se divim, ze dle logiky cerne diry neni hotovost drzena jeste v odlehlejsim miste, nez je onj. co takhle zalozni jednotku zaparkovat treba v mochove a ajznbonaka k ni urceneho drzet v holyni?
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Pátek, 11. června 2010 - 10:53:29    Odkaz na tento příspěvek  

Lukfi
Na trati Lysá - Vysočany by snad přeci jen měla v letošním a příštím roce proběhnout dílčí rekonstrukce zab. zař. (SZZ Vysočany vč. Skal, AH po Čelákovice) spolu se stavbou ostrovního nástupiště v Počernicích. Celková rekonstrukce trati se zvolna posouvá, není EIA, není územní rozhodnutí, není finančně zajištěná, zahájení nejdříve 2015... Zastávka Rajská Zahrada sice ÚR má, ale asi vznikne také až s rekonstrukcí trati.
jirka z...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.58.12
Odesláno Pátek, 11. června 2010 - 10:56:23    Odkaz na tento příspěvek  

k.a.f.: a projektoval ji taky ten nymandni parazit kotas? to se pak muzeme tesit na 20 metrech vzdusne vzdalenosti na sestery schody nahoru a dolu a cenu miliardu a vic :-)
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1024
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 11. června 2010 - 11:55:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud to by to projektoval Metroprojekt, tak si Kotasem můžeš být jistý na 100%.
PS: Nechápu proč se nedělá výběrové řízení na architekta, tak jako se dělá VŘ na projektanta.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8045
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 11. června 2010 - 12:07:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Agent: 1) čtěte mě pozorněji, s hlavákem jste druhej. 2) proč plejtvat s 363? na tohle by plně stačila 121,141.
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Lukfi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.88.247
Odesláno Pátek, 11. června 2010 - 17:06:37    Odkaz na tento příspěvek  

K.A.F.: Díky za info. Mě hlavně zajímá, jak bude stanice RZ řešena, jestli případně umožní nějaký rozumný interval i z linky S3.
Projektovat by to měl SUDOP, podle toho, co jsem o tom našel. Ale SUDOP a Krktoprojekt jsou v podstatě jedno a to samé, takže to asi bude dělat Kotas, co...
Peva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1178
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 11. června 2010 - 18:55:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Lukfi:
Nerozumím dotazu: jestli případně umožní nějaký rozumný interval i z linky S3

Co má zastávka společného s intervalem mezi spoji?
PEVA
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Pátek, 11. června 2010 - 21:08:38    Odkaz na tento příspěvek  

jirka z... : vy zřejmě žijete v nějakém jiném světě. Pojem služební auto jsem slyšel - používají ho na GŘ ČD nebo na ministerstvu ...

DKV Praha žádné osobní služební auto nemá ... za bolševika mělo někdejší depo "na středu" k dispozici náčelnickou volhu se šoférem ..., který ovšem taky jezdil i s náklaďákem. Dnes taková vozidla nejsou třeba, protože vám všechno dovezou. Vrchní přednosta či náměstci mají svoje vozidla, která si při nějaké pracovní cestě vykáží v rámci cesťáku.

Pojem taxi taky znám, ale na taxíky nejsou peníze - nelze plýtvat penězi daňového poplatníka ... nehledě na to, že tramvaj jedoucí po samostatném tělese je rychlejší než auto stojící v kolonách ....

Káem : na ONJ se drží pohotovost proto, že tam je k dispozici "náhradní vozidlo" se kterým se dá vyjet - což se v tomto případě taky stalo.
Použít by se dal strojvedoucí z jiné mašiny, pokud by uměl jezdit se 451/452/471. Ne všichni strojvedoucí umí s těmito vozidly jezdit, ani pokud jsou z Prahy. Tím spíše, jsou-li z jiných DKV ... Personální turnusy jsou tak našponovány, že toho moc na operativní změny nemáte ...
Kdo by měl měnit operativně měnit výlukový rozkaz. Výpravčí ? Dispečer - který SŽDC nebo ČD O16 .... Tím spíše, že za vozidla a lokomotivní personál odpovídá strojmistr DKV, nikoli operátor obsluhy dráhy ...

Petr_vlček : a jak se z tý chcíplotiny dostane na Smíchov když nic jiného nejede...

Tohle řešit ex post je hezké, ale uvědomte si, že dispečer, strojmistr něbo výpravčí mají "co dělat" i bez mmořádnosti a nemají mnoho času na "šotoušské" meditace ... a jsou rádi, když to "nějak" vyjezdí ...

Nejsme ve Švýcarsku, Německu, Rakousku, Dánsku, kde mohou stát personálně neobsazená elektrická vozidla v provozním stavu, takže tam může kdykoli přijít strojvedoucí, povolit ruční brzdu, u soupravy nebo jednotky udělat zkoušku brzdy a ihned vyrazit ...
Lukfi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.88.247
Odesláno Pátek, 11. června 2010 - 21:13:45    Odkaz na tento příspěvek  

=>Peva: No třeba jestli tam bude pro S3 postavena vyhýbací kolej. Teď se jezdí tak, že vlaky se křižují přibližně v místech u RZ (samozřejmě plus mínus autobus) tak, že jeden jede po střední koleji. Předpokládám, že S2 se taky na samotnou jednu kolej "nevejde". Takže zastávku nelze postavit tak, že se jenom k první a třetí koleji prskne perón, minimálně tam budou muset být výhybky mezi střední kolejí a těmi krajními. S29 má být protažena až do Milovic namísto S20 a celkově je tuším v plánu zkrácení intervalů mezi Lysou a Vysočany. Kdyby se pak hypoteticky vylepšovala trať 070, tak už by na té trati bylo docela rušno: 4/4 Os za hodinu na S2x, rád bych se někdy dožil alespoň 3/3 na S3, do toho sem tam nějaký rychlík nebo náklad...

No a kdyby se na RZ postavila ta čtvrtá kolej oddělená z té 070, a mezi nimi perón, tak by pak vlaky na S3 mohly jezdit jenom po "té své" koleji a na RZ se křižovat.}
Peva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1179
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 11. června 2010 - 22:15:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Lukfi:
Problém, proč S3 nejezdí častěji není v místech, kde se její spoje potkávají teď, ale v místech, kde by se měly potkat ty současné s těmi novými. Schválně si zkuste doplnit do současného JŘ dva spoje linky S3 posunuté vůči těm současným o 30 minut a pak se podívejte, kde se vám s těmi současnými potkají...

Místo stavění 4. koleje z Vysočan do Skal by bylo přínosnější postavit buď samostatný kus tratě směr východ (do Poříčan?), na kterou se m.j. přestěhují rychlíky z tratě 231 nebo samostatný kus tratě na sever ("VRT Dresden"), na kterou se přestěhují vlaky do Neratovic.
(Na silnici I/11 do HK taky stále jen nepřidávali jízdní pruhy na stávající cestě, ale vzali to zgruntu a pro tranzitní dopravu postavili segregovanou dopravní cestu)
PEVA
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1332
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 12. června 2010 - 08:03:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud si dobře vzpomínám, tak např. přeložka Čelákovice-Mstětice + asi další stavební úpravy by měly probíhat v letech 2014-2018. Tohle jsem slyšel loni v kulturním domě v Čelákovicích při jednání s občany.
Kuba_750
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 225
Registrován: 8-2007

Odesláno Sobota, 12. června 2010 - 08:58:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dnes a zítra na S22 bude pendlovat ešus místo 810 ted jsem ho zahlídl z balkonu ale číslo nevím
Lukfi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.88.247
Odesláno Sobota, 12. června 2010 - 10:05:13    Odkaz na tento příspěvek  

=>Peva: Ne z Vysočan do Skal, jenom na vyhnutí u té zastávky. A samozřejmě vím, že současná jednokolejná trať toho moc nepobere, ale třeba by se v budoucnu mohla zdvojkolejnit. Ono co si budeme povídat, na trati 070 je to samá vesnice, kde chcíp pes, navíc jsou zastávky nešikovně stranou od zástavby... ale Satalice a Kbely jsou velké a pořád se tu staví, časem se nám ucpou silnice a vlak by se hodil...

Ad VRT Dresden... teoreticky si dovedu představit, že by se z úseku mezi viadukty na Palmovce a nádražím Vysočany udělal tunel pod Prosekem a Letňany, který by se napojil na 070 někde za Čakovicemi, pak by se pokračovalo na 072 a postupně by se některé klikatější úseky zase obcházely viaduktem/tunelem... prakticky si nedovedu představit, kdo to zaplatí.
Syrda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 656
Registrován: 10-2002

Odesláno Sobota, 12. června 2010 - 13:03:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A nešlo by jednu krajní kolej odsunout, aby se mezí ní a prostřední nacpal ostrovní peron?
Uvažovaná modernizace ZZ mj.: výše zmíněnou reko Vysočan s odb. Skály, současně banalizace Skály - H.Počernicen a všude doplnění vjezd. návěstidel i k nesprávné koleji, ve vzdálenější budoucnosti celá trať AB a ve stanicích ESA.
Lukfi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.88.247
Odesláno Sobota, 12. června 2010 - 13:32:25    Odkaz na tento příspěvek  

To já právě nevím, předpokládám, že posunout kolej není tak jednoduché. Ale kdyby to takhle šlo, výhodou by bylo, že by tam nebyly potřeba výhybky.
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1633
Registrován: 9-2002

Odesláno Sobota, 12. června 2010 - 14:07:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A stejne bych tam (odb. Skaly - z. Rajska Zahrada) umoznil objezdy mezi vsemi kolemi. Da se tak zvysit proputnost trate pres tu uvazovanou zast. Sice by asi doslo na relativne delsi stanicni koleje, ale zasadni problem v tom nevidim. I na posunuti os koleji je tam mista dost. Tady by se vesla mozna i ctrvrta kolej a stale by to asi melo vyznam. Je potreba udelat z vlaku plnhodnotnou soucat MHD i na ty vnitroprazske vetsi vzdalenosti. Opravdu by bylo hezke dostavat se po Praze s minimem prestupu a rychle. V nekterych mistech to uz tak je. Spousta lidi jezdi treba z Klanovic nebo dolnich Pocernic do centra vlakem. I radotinsky uz se to naucili. ML taky nejezdi uplne prazdna. Jen tak dal a lepe.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...
jirka z ......
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.240.96.2
Odesláno Neděle, 13. června 2010 - 00:40:19    Odkaz na tento příspěvek  

miroslav zikmund: ad "jirka z... : vy zřejmě žijete v nějakém jiném světě" atd...

ano, to ziju. to, co tu povidate, neni o nicem jinem, nez o bordelu a nesmyslnem fungovani ceskych drah. a to mne coby cestujiciho fakt nezajima. vite, v normalni soukrome firme to funguje tak, ze dojde-li k pruseru, hleda se reseni, neb zakaznik je ten pan, co nam plati vejplatu. ve vasi firme se naproti tomu vymysli hafo duvodu, proc to nejde a klidne nechate cele odpoledne rusit vlaky, neb papirove je vsechno v poradku. peklo.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8054
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 13. června 2010 - 09:06:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M.Zik., i jirka z... Fakt je, že když se chce a umí a někdo se stará, tak se podaří leccos. Viz moje příhoda na trati 110. Čili je to hodně právě o lidech...
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Honza_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 852
Registrován: 11-2008

Odesláno Neděle, 13. června 2010 - 22:13:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sobotní německý parní vlak ve Vršovicích a na hlaváku:


www.zeleznice.7x.cz - železnice nejen v západních Čechách
Videogalerie na YouTube - dopravní videa

ICQ: 418 476 195
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 233
Registrován: 3-2010
Odesláno Pondělí, 14. června 2010 - 09:39:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jak to vypadá s návrhem GVD?? Bude pro pražskou oblast a okolí zveřejněn již dnes??
Tak a písemná maturita z ČJ za 1 a praktická za 2, a teď ústní, toho času na svaťáku:D
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4238
Registrován: 10-2003

Odesláno Pondělí, 14. června 2010 - 13:39:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na Ropidích stránkách už návrh je.
Co jsem tak stačil prolítnout (a raději o tom budu mluvit tady, než v celostátní diskuzi), tak nové "Úvaly" jsou skutečně trasovány na Hl.n., zatím bez dalšího pokračování na S7, i když si myslím, že k tomu u některých vlaků stejně dojde.
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2078
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 14. června 2010 - 14:37:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa: To se zas ROPID vybarvil. Vlaky stejné kategorie jedoucí stejným směrem, ale každý z jiného nádraží jsou akorát pěkná hovadina.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1913
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 14. června 2010 - 15:14:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa: To propojení tam zatím není z čistě technických důvodů. Při konstrukci byly zadány vlaky S7 pro jednotlivé úseky Beroun - Řevnice - hl.n. a hl.n. - Úvaly zvlášť, poněvadž se předem nevědělo, zda se propojí do Úval berounské nebo řevnické.

Bram: Uvidíme. ROPID se nevybarvil, jen realizuje závěry přijmuté městem schválením Studie obsluhy hl.m. Prahy a jeho okolí hromadnou dopravou osob. Město neustále žádá průjezdnost skrz centrum. Toto je další krok. Nadto si myslím, že cestující si s tím ježděním ze dvou nedaleko od sebe ležících nádraží poradí daleko lépe, než zde diskutující šotouši. Konec konců, ono pokud jdu od Václaváku, tedy od centra města, tak zase není takový rozdíl zda zamířím na 7. nástupiště hlaváku nebo nějakou kolej na Masaryčce. Vzdálenost je asi tak stejná. A protože železniční cestující není primitiv a zná jízdní řád, nevidím v tom žádný velký problém. Navíc se vsadím, že Ti pracující na metru C a dojíždějící z Klánovic či Úval si hbitě poupraví odchody z pracoviště tak, aby jim odpadl pěší přesun hl.n. - Masna.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2079
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 14. června 2010 - 15:23:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: To je vždy, někomu to pomůže, někomu uškodí. Ale díky uživatelsky "výhodnému" propojení hlavního nádraží a MHD mám opodstatněné obavy, že druhá skupina cestujících bude spíš převažující. Ovšem postupně po krocích realizovat závěry Studie obsluhy hl.m. Prahy v době, kdy o nějakém bezproblémovém provozu na trati 171 nemůže být řeč, je mírně řečeno silně přitažené za vlasy. Dá se totiž předpokládat, že takto plíživě vzniknou v GVD 2011/2012 vlaky Řevnice - Praha - Úvaly. Asi je potřeba aby každé uprdnutí si na trati 171 bylo nutně cítit i na trati 011. Nebylo by náhodou lepší vzhledem k nespolehlivosti trati 171 z důvodu špatného stavu infrastruktury s takovými kroky počkat?
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2982
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 14. června 2010 - 15:28:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Stálo by za to zvážit, zda některé průjezdné vlaky nezavést i o víkendech. Třeba S9 z Vysočan by možná vozila víc lidí než v PD. Při dobré reklamě by určitě dokázala natáhnout turisty a zejména cyklisty ze severu města, kteří by se tak nemuseli trmácet metrem a pak vlakem. Podobně třeba na S7 z Libně.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."