K-report
 

Archiv do 23. května 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv do 23. května 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
jirka z...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.58.12
Odesláno Čtvrtek, 20. května 2010 - 12:22:46    Odkaz na tento příspěvek  

bram: nikdo nemluvi o stolovani s bezdomovcema, navic bych prosil vysvetlit, co budou delat bezdomaci u stanku, u kteryho si nebudou mit co koupit.

zapa: pokud ne, automaty na kolu akafe by se uzivily bez problemu.

radek s: americane a piti dobre kavy? to je fakt naprostej protimluv, nejlip dolozeny existenci starbucks, kde kafe chutna hur nez rozpustna kavovinova nahrazka z lidlu. dobry kafe pijou italove ci portugalci, ne ten pronarod, co se stravuje rukama.

brr: prosimvas, nedelejte mamlase. stanek s obcerstvenim muze vypadat naprosto civilizovane, a staci k tomu to malo, co jsem psal vyse. ze je strabucks jednim z takovych stanku je sice pravda, ale je predrazeny a ma mizerny, velmi omezeny sortiment. at si to tam klidne je, ale proc tam ksakru nemuze bejt i neco jinyho (libersky lahudky, pekarna ci tak neco?)
navic kuk, pobudte se do cekeho kapitalismu! to, co tam je, neurcuje nabidka a poptavka, ale dohoda s grandi stazioni a vyse male domu. vypada to, ze bk si vyminil exkluzivitu a zadne jine jidlo se tam prodavat nesmi (vyjma gumovych baget v relayi), protoze jinou logiku to nedava.

jinak hala nebyla stavena pro potreby soc. cestovani, ale pro potreby cestujicich. i dnes, zejmena v patek, je tam naslapano tak, ze hala paska ve svech to neni o sotousstvi, ale o tom, ze nadrazi by melo byt primarne nastupnim mistem do vlaku, nikoli hypermarketem. (jinak co se tyce treba knihkupectvi, to am rozhodne patri)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7909
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 20. května 2010 - 12:34:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jojo, jen jednou začne nádraží vypadat k světu, hned se najdou staromilci, pro který musí vlak smrdět, drncat, bejt špinavej a zpožděnej a tomu musí odpovídat i zázemí. To hlavní, čeho si cestující všimnou je vzhled nádraží. Ještě nikdo z mejch nešotoznámejch mi neřek, jak bylo supr, že ho táhla modernizovaná vytuněná mašina, ale VŽDYCKY mě informovali o stavu nádraží, pokladen, čekáren a pod. Chceme přitahnout lidi z luusních aut a letadel, ovšem s vybavením co nejlevnější socky. ach jo.
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2973
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 20. května 2010 - 12:47:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

v nich chodili holubi a oklovávali ty rohlíky - když jsem to viděl, málem jsem tam hodil šavli. - ale to je tam dodneska. Jen tam takhle prodávají posrané a zapopelené knížky a možná i nějaké hadry.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1273
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 20. května 2010 - 12:57:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hlavní je úroveň vozů, v těch cestující obvykle tráví více času, než na nádraží.
A nepřijde mi, že by tu někdo horoval za stánek s výčepní lihovinou za 12, pivem za 12 a gothajem s cibulí za 15.
Na peron by se bezdomovec bez jízdenky neměl vůbec dostat a automat může akceptovat platby jen z EPIKu/OC.
A máme pokoj od bezdomovců i vandalů, kteří by se snažili prolámat k penězům a přitom si normální člověk může koupit v rychlosti něco na cestu ...
Co je ksakru šotoušského a sockoidního, že mi přijde 35,- Kč za kafe v polystyrenovém kelímku zbytečně drahé. Nepamatuji si to úplně přesně, ale myslím, že vloni jsem platil zhruba tutéž sumu za kafe v jídelním voze, u stolu, v hrnečku, se lžičkou a nějakým pišingrem ...
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4169
Registrován: 10-2003

Odesláno Čtvrtek, 20. května 2010 - 12:58:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jirka z: navic bych prosil vysvetlit, co budou delat bezdomaci u stanku, u kteryho si nebudou mit co koupit

Stačí se podívat k prvnímu stánku na 3. nást. Smíchova. Tam dokonce svého času jeden přespával na jeho střeše. Druhý "svijanský" má dle mého lepší uroveň a hlavně obsluhu, smůlu má v tom, že je až druhý na ráně od východu z haly.


automaty na kolu akafe by se uzivily bez problemu

To asi jo, bohužel nikdo neuděla přívody vody a elektriky.
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2043
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 20. května 2010 - 13:00:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Výjimečně tě musím za tvůj příspěvek 7909 pochválit. Málokdy se stane, že máme stejný názor. Nádraží je pro cestujícího totéž, co vlak. Nádraží má člověka příjemně připravit (v pozitvním slova smyslu) na příjemnou cestu vlakem. A také je to vstupní brána do města. Ten kentus, co na hlavním nádraží byl, to byla neskutečná ostuda. A když se to začne lepšit, má s tím zas pár jedinců problém.

Ne nadarmo se říká, že šotouši jsou povětšinou neudržovaní staří mládenci, jejichž hlavní touhou krom šotoušení je dát si u umolousaného stánku páreček a nějakou tu desítku, pěkně si u toho krknout a prdnout. Zanadávat si, jak je možné, že si dráha na rychlíky dovolí dávat velkoprostorové vozy, kde se přeci nedá spát na lavici jako v kupé u vozu B (přeci si nebudeme na Slovensko kupovat lehátko, že). A tak dále, a tak dále...............

(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4170
Registrován: 10-2003

Odesláno Čtvrtek, 20. května 2010 - 13:05:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Borovička: Jen tam takhle prodávají posrané a zapopelené knížky a možná i nějaké hadry.

To ale kecáte, protože pokud si dobře pamatuju, tak jsou tam natažené sítě a narozdíl od těch rohlíků do těch knížek a podprsenek nekoušete.

Když už jsme u toho, tak zrovna ve středu jsem viděl z té Oázy na Smícháči, jak nějaká "dodejce" uzenin někam táhl plnou přepravku buřtů, salámů a párků (šel někam do podchodu), přičemž mu z té bedny vypadlo asi 20 párků na zem , někde před Relayem. Co myslíte, že udělal? Pochopitelně naložil a odkráčel ....
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7911
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 20. května 2010 - 13:26:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa: Vy nekoušete do podprsenek?
Bram nic si z toho nedělejte, pohádáme se jinde.
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Karel123456789
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.57.39
Odesláno Čtvrtek, 20. května 2010 - 13:42:30    Odkaz na tento příspěvek  

sakra a ja totez vidam celkem bezne v obchodech vseho druhu a nejen s parky... Co z toho plyne? Ze v tom zrovna Smichac hraje paramalou roli! Nedelej si iluze, ze kdyz spadne par hambacu v burgerkingovi na zem, ze je nekdo vyhodi.. To funguje skutecne pouze v McD, a to jen kdyz je za zady manyzer restaurace

Osobne doufam, ze stanky na hlavaku se na peronech (byt ne treba aktualne, ale za par let) zase objevi, stejne jako v dalsich stanicich kde zmizely a kde byla radost si koupit obcerstveni pri cekani, nebo casto i pri pobytu vlaku.. Zajimave, ze na nekterych nadrazich to jde (viz Pardubice), nebo dokonce muze bejt stanek i na kazdym perone (viz Brno hlavni) a u kazdyho sortiment baget, chlebicku, parku, limonad, piva - a predevsim u kadyho neustale nekdo neco nakupuje. Potom ty zvasty od uzivatele Bram ohledne bezdomovcu kolem "kazdyho stanku protoze se nedaj vyhodit" - jsou veru slepe, vzdycky jde o sortiment a provozovatele
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1276
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 20. května 2010 - 13:42:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejezdil z Ovy do Budějc takhle náhodou přímák? Ten jezdil, myslím, z Olomouce. Ale jo, to byla další altenativní možnost. Pak asi něco nočního.
Pro 6120: dálková frekvence se nesnížila, ale rozprskla do mnoha spojů, přitom ti přestupující tráví v Praze podstatně míň času, než dřív. jen magor nebo šotouš zustane pul dne na nádraží když nemusí A když musí? (Venku leje, má těžká zavazadla, která nechce dávat do úschovny - bůhví, co by v nich pak nenašel, jede s malými dětmi, je starý a chození mu dělá problémy...)
stanek s obcerstvenim muze vypadat naprosto civilizovane Netvrdím, že ne, ale popravdě, nevzpomínám si, že bych někde takový stánek viděl. nejen na nádraží. Kde si ho mohu prohlédnout? Ono je asi pravda, jak už tu někdo psal, že se uzavřená provozovna líp udržuje a líp se z ní vyhazují nežádoucí individua. A taky, řetězec si hlídá aspoň nějakou úroveň (neříkám, že vždy uhlídá), to se u stánků říct nedá.
neurcuje nabidka a poptavka, ale dohoda s grandi stazioni a vyse male domu jinými slovy - nabídka a poptávka. Libeřské lahůdky mohly dát víc a měly by exkluzivitu ony.
Taky mě napadl další důvod, proč se GS rozhodly dát přednost mezinárodnímu řetězci: cizinci. Sice je ochutnávání místních specialit součástí poznávání cizí země, ale někdy člověk nemá chuť zabodnout prst do výlohy a říct "chci tamto" a napjatě čekat, jestli první sousto bude budit dojem "to je vynikající" nebo "to je hnus". U řetězce se ví, že to nic moc není, ale taky se ví, že to až tak nepoživatelné taky není. Což u těch klobás smažených na roky starém přepalovaném tuku možná není tak samozřejmé.
zejmena v patek, je tam naslapano Kdyby místo pojízdného pásu byla normální pevná podlaha, tak by se tam lidi neštosovali. A pak davy čekají před pragotrony, jinak je to v pohodě. Takové tabule, jako jsou na nástupištích, mohly být klidně i v podchodech.
Borovička: těch holubů je tam rozhodně míň, než dřív, navíc bych předpokládal, že by obsluha hla zadnicí a vyhnala je. A taky: knížky ani hadry nejím, na rozdíl od rohlíků.
---------
Co by se mi hodilo:
1. samoobsluha (Albert, Billa,...)
2. pekárna Ale ve stylu Karlovy pekárny z pankráckých Arkád, než tu krušovickou nebo jakou hrůzu, co tam byla dřív, to radši nic.
3. možná tak Hudy nebo něco takového
4. třeba Bageterie boulevard, jestli tedy by to nepřekazila případná exkluzivita s BK
5. Dostatečné obsazení pokladen
6. nebo, lépe, umožnit prodej všech jízdenek, jako se prodávají letenky - po internetu, bez nutnosti chodit k pokladně (umí to třeba i ČSAD Semily). Dnešní způsob s vyzvedáváním je paskvil. Pak by se omezily fronty u pokladen.

Jinak, máte spoustu řečí o tom, co pravidelný cestující potřebuje. Za takového se po 6 letech dojíždění mezi Prahou a Benešovem považuju a musím říct, že v 99,99% případů halu projdu od metra rovnou k nástupištím, zbytek je návštěva knihkupectví. Krámy na nádraží nepotřebuju, ale prázdnou obrovskou halu taky ne. Zato jsem rád, že se nemusím vyhýbat bandám bezdomovců nebo rychle mizet z očí partičkám mladých výrostků, většinou Romů.
Úplně nejlepší by bylo přemístění stanice metra pod nástupiště, aby se zkrátila cesta z metra k vlaku. Pak bych mohl zapomenout, že tam nějaká hala je.
Prostě nádraží bude takové centrum služeb - lze se tam najíst, nakoupit si nebo odcestovat.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1277
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 20. května 2010 - 13:54:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K tomu pivu: velmi se mi líbil estonský systém. Totiž absolutní zákaz konzumace alkoholických nápojů (včetně piva!) v dopravních prostředcích a na nádražích. Viděl jsem, jak si ráno dva střízliví mladíci přinesli do vozu pivo - jak to uviděla průvodčí, tak je donutila vystoupit a pivo vypít venku. Naštěstí měli do odjezdu ještě 10 minut, tak to stihli.

(Příspěvek byl editován uživatelem BrR.)
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1488
Registrován: 9-2002

Odesláno Čtvrtek, 20. května 2010 - 14:17:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zakazuj v cz pit pivo... No nic. Ta romska mladez zasobuje. Hadejte koho a cim !!!
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak bezte si najit vetsi zbran...
jirka z...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.58.12
Odesláno Čtvrtek, 20. května 2010 - 14:19:32    Odkaz na tento příspěvek  

zapa: takze po padesate. bezdomovec nebude postavat u stanku, kde stoji pivo 4x tolik nez branik ve vecerce.

bram: nech si ta chytristiky o neudrzovanych mladencich a presante dokola povykovat nad tim, co nikdo netvrdi. ja nekritizuji to, ze se hlavak opravuje (teda spis se lesti dlazba a meje strop
a do toho se pristvujou "komercni plochy"), jen rikam, ze dle me zkusenosti kazdodenniho cestujiciho tato zmena neni prilis k lepsimu. sice zmizeli bezdomoci, pornokino a divne stanky, ovsem za cenu toho, ze kasy jsou kdesi schovany a dojde-li jen k trochu vetsimu pohybu cestujicich, je vsechno totalne ucpane a plne, neb volna plocha haly je zaflakana nesmyslne velkymi obchodnimi prostorami, z nichz jeste pulku (minimalne) tvori takove, ktere jsou na nadrazi naprosto k nicemu. navic, kdyz dobehnu vlak a ten ma zpozdeni, nemohu si koupit fakt ani tu blbou plechovku koly, protoze by jinak asi burgrking prisel o kseft.

brr: vase predstavy o fungovani kapitalismu jsou vysoko nad latkou, kterou nastavil hurvinek svymi predstavami o valce. opravdu nezijeme v prvni republice, kdy platilo, ze vyhrava ten nejlepsi. a nechte prosim take unavnych plku o tom, ze cokoli, co neni nadnarodni retezec, je automaticky spelunka, kde se smazi plesnive klobasy na prepalenem oleji. mimochodem smrad, jaky se line z burgerkingu, me osobne zacaste obrati zaludek, kdyz jen jdu kolem.

kaem: jste mimo. nejde o staromilstvi, ale o fakt, ze ta nakladna rekonstrukce nenese patricne ovoce cestujicim, ale pouze gs, kteri se vyodne dostali ke komercnim prostoram (coz potvrzuje i fakt, ze pote, co vyzobli hlavak, od ostatnich projektu ustoupili).
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4171
Registrován: 10-2003

Odesláno Čtvrtek, 20. května 2010 - 14:58:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jirka z: co vyzobli hlavak, od ostatnich projektu ustoupili

Odstoupili snad jen od rekonstrukce v K.V.h.n., nebo se pletu?

ze ta nakladna rekonstrukce nenese patricne ovoce cestujicim

Ono něco hodnotit ještě ani ne v půlce rekonstrukce je také umění.
Kdyby ty všechny obchody, co tam zatím jsou nevynášely, tak by se nejspíš zavřely, takže i podle toho soudím, že cestujícím vyhovují a nejspíš tam i nakupují. To že tam zatím není všechno co bysme si představovali je fakt, stejně jako, že do některých těch provozoven asi nikdy nevlezem, ale vlezou jiní a to zřejmě stačí. Nesmíte jen soudit podle sebe a svých potřeb.

Jinak dnes potvrzeno, že až na pár negarantovaných vyjímek budou všechny osobní vlaky vedené do Berouna v režiji 471. Řevnice ve špičkách budou doplňovat 5vozové žabotlamy. Zdroj 2.změna JŘ, viz. "GVD platný a připravovaný".
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1279
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 20. května 2010 - 15:05:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kde stoji pivo 4x tolik nez branik ve vecerce A pak budete prskat, že je předražené - ujasněte si to.
První republika měla taky svých skandálů dost. Prostě se smiřte s tím, že BK byl asi něčím lepší, než libeřské lahůdky - třeba tím, že od něj GS dostane víc peněz. Nebo třeba tím, že víc peněz od něj dostal někdo do kapsy. Nezajímá mě to. Tu kolu dostanete zrovna v tom BK, pak taky v Relayích a vedle v té kavárně asi taky. Mimochodem, ta je pro mě tak drahá, že jsem si tam nekoupil ani pečivo s 50% slevou, kterou mají asi dvě hodiny před zavírací dobou. Ale neurážím se kvůli tomu - jestli se najde dost lidí ochotných za tuto cenu nakupovat, tak proč by tam nebyla. A taky, proč by měla mít nižší ceny, když je dost lidí ochotno platit ceny vyšší.
cokoli, co neni nadnarodni retezec, je automaticky spelunka Tak to netvrdím, ale stojím si za tím, že zatímco řetězec (nemusí být nutně nadnárodní, klidně jen místní) si udržuje +- stejnou úroveň všude, tak u jednotlivců mohou být v úrovni značné výkyvy. Podle mých zkušeností bylo víc stánků horších, než jsou ty řetězce, než těch dobrých.
Invektivy si nechte od cesty.
zmizeli bezdomoci, pornokino a divne stanky Tak už tohle je podle mě podstatná změna k lepšímu, oproti tomu je zhoršený průchod naprosté nic. I ta r. mládež má to zásobování ztížené.
Spíš mi vadí, jak se u prodeje jízdenek vrací poměry ke starému - po otevření bylo dost otevřených pokladen a fronty minimální. Dnes je často otevřená tak jedna, u dalších si pokladní čtou časopisy (fakt). Ani bych se nedivil, kdyby si místo práce hodily na stůl cedulku "zavřeno", někdy je pět zavřených, ale obsazených, a jedna otevřená. Bral bych taky takovou expresní pokladnu, jako mají v Německu - bez rezervací a bez informací. když si kupuju lístek do Benešova na vlak odjíždějící za pět minut, tak abych nemusel čekat za někým, kdo se rozhoduje, kterým pendolínem do Ostravy vlastně pojede. Tohle mi vadí docela dost, ne hadrárny a hamburgry.
jirka z...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.58.12
Odesláno Čtvrtek, 20. května 2010 - 15:11:07    Odkaz na tento příspěvek  

zapa: to, ze se na tom miste neco uzivi jeste neznamena, ze to tam ma smysl. pornokino tam jiste take neprodelavalo. jinak teda trnu hruzou, jak zprznej fantovu budovu (kdyz vidim napriklad napad vyrubat okenni vyplne starych kas).

jinak koukam, ze ustoupili od kv... mel jsem pocit, ze se vykroutili i za dalsich, ale ten byl mylny :-)

mimochodem, ctu, ze gs maj hlavak na 30 let od ceskejch drah... na tom je opravdu krasne videt, jak je to u nas mysleny s toudemonopolizaci zeleznice, kdyz jeden z dopravcu vlastni stanice, vcetne hlavaku. procpak nepatrej budovy szdc?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7912
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 20. května 2010 - 15:24:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jirka z... Jde o to, zdali vaše velmi vyhraněné představy sdílí většina cestující veřejnosti. Obávám se že vaše starost o jakési rámy jakýchsi pokladen má cestující veřejnost u . Jinak zrekonstruoval byste vy prasečí chlívek, kdyby vám ho pronajali na dobu kratší, než se vykrmí? taxi nechte ty populistický kecy o demonopolizaci od cesty.
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
jirka z...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.58.12
Odesláno Čtvrtek, 20. května 2010 - 15:39:27    Odkaz na tento příspěvek  

bram: nic si ujasnovat nepotreuji. plzen za dejme tomu 35 neni predrazena, ale dezolat si za tu sumu radeji koupi 4 ojrobiry. uz to chapete, nebo to mam vysvetlit jeste jednou, pomaleji a jednoduseji?

a prestante prosim kolovratkovat, ze si muzu koupit kolu v burgrkingu nebo predrazene etylvanilinove pecivo z jakesi unyle dopekarny, kdyz tu mluvim o faktu, ze se neda koupit nic primo u vlaku, kdyz je treba zpozdeny, pripadne kdyz projizdejici rychlik stoji u peronu par minut. to jsou dve rozdilne veci, ve vasi logice by mi mela stacit samoska v jindrisske :-).
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4172
Registrován: 10-2003

Odesláno Čtvrtek, 20. května 2010 - 15:40:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Jinak zrekonstruoval byste vy prasečí chlívek, kdyby vám ho pronajali na dobu kratší, než se vykrmí?

Nevím jsetli to bylo tady, ale někde jsem četl, že "" se vykrmí poměrně rychle.
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
jirka z...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.58.12
Odesláno Čtvrtek, 20. května 2010 - 15:43:24    Odkaz na tento příspěvek  

kaem: jaky populisticky kecy? proste je na hlavu postavene, ze jeden z mnoha potencialnich dopravcu vlastni cast infrastruktury.

a moje starosti o "jakesi ramy"? ta budova je pamatkove chranena, vite? ovsem na to zrejme sere pes a jak koukam, mnozi mu za to jeste zatleskaji.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2976
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 20. května 2010 - 16:19:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na peron by se bezdomovec bez jízdenky neměl vůbec dostat - jenže oni jsou právě na perónech a maj tam i své kutlochy (stále).
jirka z...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.58.12
Odesláno Čtvrtek, 20. května 2010 - 17:06:10    Odkaz na tento příspěvek  

borovicka: to je ovsem problem cd, potazmo policie ci mestskych sasku. bohuzel cd je to jedno a fizli budou radeji nekde vyvijet cinnost vedouci k nejakemu osobnimu zisku.
Kozel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 247
Registrován: 10-2006

Odesláno Čtvrtek, 20. května 2010 - 17:08:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Do konce Května máte šanci vyfotit si přejezd na 091 Roztoky na silnici 242. 1.6. dojde k jeho postupné likvidaci.
www.zeleznice.biz
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1492
Registrován: 9-2002

Odesláno Čtvrtek, 20. května 2010 - 17:13:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neopravneny zabor verejneho prostranstvi - policajti muzou nekoho takovyho (bezdomace se svejme kramama) vykopat raz - dva. Je ale peron verejny ? A pak taky - za jak dlouho se tam vrati ? Nehlede na to, ze policajti radeji rozdavaji pokuty, nez aby se spinili o nejaky vandraky. Jsou to taky jenom lidi. I kdyz ja je moc nemusim.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak bezte si najit vetsi zbran...
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1280
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 20. května 2010 - 17:47:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kromě toho, policii si neplatíme proto, aby chránila majetek jednoho podniku, byť velkého. To by pak mohla přítomnost policajta požadovat každá sámoška. Až tam něco ukradnou nebo se porvou, tak ať tam policie zasáhne, to ano.
Někteří jistě zaplesají, ale v severním podchodu se objevil... stánek s párky a kafem. V nejlepším místě, mezi 1. nástupištěm a východem do haly, zrovna v místě, kde musí všichni projít. Překáží víc než hadrárna s burgrkingem dohromady. Jsem zvědavý, jak se to tam bude udržovat, drážní uklízeči ze svých mašinek neslezou a hadr do ruky nevezmou, takže očekávám hromadění špíny. Jako u těch supr dupr stánků na Smíchově.
Aby se nikdo bez lístku nebo peronky nedostal na nástupiště, to by asi vyžadovalo vybudování nějakých turniketů, kde by všichni byli kontrolováni - něco, jako je v metru v Londýně. Navíc by bylo nutné ztížit možnost průchodu přes zhlaví. Nedovedu si to moc představit.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6681
Registrován: 8-2004

Odesláno Čtvrtek, 20. května 2010 - 18:22:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brr:
si kupuju lístek do Benešova na vlak odjíždějící za pět minut, tak abych nemusel čekat za někým, kdo se rozhoduje, kterým pendolínem do Ostravy vlastně pojede
Přiznávám se, že něčím takovým jako je nákup jízdenek, se denně nezdržuji, ale mám pocit, že už i na hl.n. zavedli rozlišení pokladen na přednostní (1.třída, SC), komplexní odbavení , základní odbavení.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4175
Registrován: 10-2003

Odesláno Čtvrtek, 20. května 2010 - 18:54:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: No i podle tohoto by to tam mělo být. Bohužel jsem zatím byl max. za dveřmi, protože jako držitel PJD, tam nemám potřebu chodit.
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3763
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 20. května 2010 - 19:28:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stačí se podívat k prvnímu stánku na 3. nást. Smíchova.

No samozřejmě, ale jak vidno, jsou tu fajnšmekři, pro který je to vrchol fastfoodového stravování a a ta bába u okýnka v Libni přeci dělá lepší kávu, než BK a nebo Starbucks.

A jinka tdy mají někteří základmí problém pochopit, že jestli si má na sebe ta rekonstrukce hl.n. vydělat, tak tam sotva může bejt sociální stravování s nejvýhodnějšími rohlíky v širokém okolí. Dobrou kávu si můžu za těch 15 korun vyrobit doma, ale v tom samozřejmě není započítána amortizace mnohatisícové ceny kávovaru, moje práce a nájemné.


ad Prestiže - to je samozřejměpracovní obuv, ale pracovní obuv nerovná se na chození z/do práce a wo to šlo.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2551
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 20. května 2010 - 19:40:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"jsou tu fajnšmekři, pro který je to vrchol fastfoodového stravování"

A kteří? On je rozdíl mezi VRCHOLEM FASTFŮDOVÁNÍ a POUŽITELNÝM OBČERSTVENÍM. Přičemž ta použitelnost je z mnoha pohledů. Ono samozřejmě je dnes moderna zdlábnout bagetu za kilo obloženou zeleninou z makra v nějakým umakartovým kingdonaldu - jaksi s tím ale nekoresponduje třeba osazenstvo různejch řezníkobufetů kde se to krom "šetřivejch socek co ještě neprozřely a neobjevily krásu moderní kuchyně" hemží i "kravaťákama". Takže to občerstvení by v místě kde se pohybujou obě skupiny což hlavák bezesporu je mělo jaksi bejt pro všechny podstatný skupiny.

Mch pokud by na tom třetím peronu zůstaly ony dva stánky a v hale byl Burgrblink tak by mně fakt zajímalo jak by prosperoval
Brok
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.191.204.145
Odesláno Čtvrtek, 20. května 2010 - 20:29:47    Odkaz na tento příspěvek  

Předražené krámy na pražském hlaváku mají svoji výhodu. Nic si tam už nekupuju a jdu rovnou na peron. Takže tím proti dřívějšku ušetřím a ještě udělám něco udělám pro svoji postavu. Jen tak dál Ale kdykoliv jedu z Masaryčky nebo Smícháče, tak neodolám a něco sladkého si v pekařství koupím.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1283
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 20. května 2010 - 22:08:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mělo jaksi bejt pro všechny podstatný skupiny No občerstvení pro skupinu houmlesáků a feťáků by tam snad být nemuselo.
Rozlišení pokladen: jo, to je, ale i to základní je "rychlý nákup vnitrostátních jízdenek a místenek". takže já bych zavedl ještě základnější odbavení - bez místenek. A nebo rovnou automat na lístky z Kolovrat do Benešova.
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 482
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 21. května 2010 - 00:27:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brr: Automaty tam jsou.
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1499
Registrován: 9-2002

Odesláno Pátek, 21. května 2010 - 02:52:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale jaky - ty stejny jako pred dvaceti lety ?
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak bezte si najit vetsi zbran...
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 609
Registrován: 6-2002

Odesláno Pátek, 21. května 2010 - 07:20:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Obraz 1.
Nákup jídla v BK na hl.n., něco miniaturního zabaleného v papíru útrata 100 Kč...

Obraz 2.
Stánek u východu z metra na Vysočanské (směr nádraží), houska s dvěma tlustými plátkymi dobré sekané zalité pořádnou dávkou horčice a kečupu. Celý produkt je tak tlustý, že mám co dělat ho narvat mezi panty. Cena 22 Kč...
Právě takový stánek mi na hl.n. chybí, poměrně solidní nabídka teplých pokrmů od sekané, přes klobásu ke grilovanému kuřeti a nikdy jsem si nevšiml, že by se kolem něho pohybovaly, či postávaly pochybné existence.
Upozorňuji, že i když daleko raději klobásu n apřepáleném tuku (oni ho určitě v BK vyměňují co 10 minut, že?) než cokoliv z jakéhokoliv řetězce ať už McD nebo BK, nejsem ani starý mládenec ani zavilý šotouš žíjící ze zářívé minulosti železnice v Čechách.

(Příspěvek byl editován uživatelem iaya.)
Optimista je člověk, který tvrdí, že žijeme v tom nejlepším možném světě, pesimista se obává, že je to pravda.
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 483
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 21. května 2010 - 07:50:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brr: Automaty tam jsou.
Ale jaky - ty stejny jako pred dvaceti lety ?

Je tam několik nových automatů. Jízdenku z Kolovrat do Benešova placenou z EPIKu koupíte v každém z nich.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2556
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 21. května 2010 - 08:11:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

iaya: to vypadá že asi budete stará struktura a nepochopil jste vývoj zdravýho trendovýho stravování. Že vy dodnes kupujete "klasický" pečivo zatímco to zdravý tmavý ze smetí necháváte ladem?
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 610
Registrován: 6-2002

Odesláno Pátek, 21. května 2010 - 08:34:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ne to ne. V rodině jíme výhradně tmavé pečivo.

Ale občas zhřeším s bílou houskou a sekanou na Vysočanech.
Optimista je člověk, který tvrdí, že žijeme v tom nejlepším možném světě, pesimista se obává, že je to pravda.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3516
Registrován: 6-2005

Odesláno Pátek, 21. května 2010 - 09:09:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale jaky - ty stejny jako pred dvaceti lety ?
Ne, jak již psal pan Babilon, tak všechny umějí přijmout platbu z EPIK, jeden umí i bankovní kartu (už jsem to vyzkoušel) a jeden je i cash beroucí (k tomu jsem zatím neměl odvahu ). Nezažil jsem u nich frontu delší než minutu.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
jirka z...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.58.12
Odesláno Pátek, 21. května 2010 - 10:23:47    Odkaz na tento příspěvek  

brr: mohou-li se policajti poflakovat po hale a cumet zenam na prsa, mohou obcas zajit i na peron. Pripadne at si draha najme nejake pologramoty v cernych uniformach. je jejich vec, jak si to vyresej... mimochodem, pojem "verejne prostranstvi" nema naprosto nic spolecneho s tim, komu to prostranstvi patri.

co se tyce stanku v podchodu, ktery popisujete: nepsal jste o par prispevku vyse neco o tom, ze to, co se uzivi, na nadrazi patri?

radekS: vy budete asi nejaky absolvent vse, vsem, vsfs nebo tak neco, ne? a jiste jste byl i na stazi v usa. mimochodem, ta baba v libni dela kavu tak na urovni toho bk ci te druhe americke korporace, ale nenechava si za ni platit jak za italske presso v cafe imperial.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3764
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 21. května 2010 - 10:57:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

chybí, poměrně solidní nabídka teplých pokrmů od sekané, přes klobásu ke grilovanému kuřeti a nikdy jsem si nevšiml, že by se kolem něho pohybovaly

Pánové zkuste pochopit základní věc - na tom Hl.n. jsou takový provozovny, který se pronajímateli ekonomicky vyplatí.
A je úplně fuk, co si Vy myslíte, že by tam mělo a nebo nemělo bejt.

V Libni se prostě BK nevyplatí, takže tam prodává kafe ta bába.

rozdíl mezi VRCHOLEM FASTFŮDOVÁNÍ a POUŽITELNÝM OBČERSTVENÍM.

Já nevím co je vrchol fasfoodování, ale ze stánku na III. perónu Smíchova si nic nekoupím, protože už mě odradí jen ten vzhled toho zařízení a většinou jaxi neumírám hlady, abz tam bzlo nezbytně nutně jít. Proti nádražním stánkům nic nemám - pravidelně si třeba na německých nádražích dávám ty jejich Bockwursty. Stejně tak jako krava´ták nemám problém zajít na pečenej bok - ale nepolezu do provozovny, kde je smrad přepálenýho tuku a naposledy se tam malovalo ještě za Husáka.
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 611
Registrován: 6-2002

Odesláno Pátek, 21. května 2010 - 11:09:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové zkuste pochopit základní věc - na tom Hl.n. jsou takový provozovny, který se pronajímateli ekonomicky vyplatí.
A je úplně fuk, co si Vy myslíte, že by tam mělo a nebo nemělo bejt.



Já myslím, že to všichni chápem, ale neznamená to snad, že si nemůžeme na neexistenci požadovaného obchůdku postestknout, no ne?

Já osobně nyní, pokud musím nutně na hl.n., tak již vezu svačinu s sebou. Maximálně si zakoupím "Fornetti", tato laskomina mi přijde cenově přijatelná. Pokud to však jde, pak se Wilsonu vyhýbám a reději si dám již zmiňovanou sekanou ve Vysočanech, nebo něco koupím v pekárně ve Vršovicích.

Mimochodem - špatně hledám, nebo se na celém hlaváku nenachazání bankomat některých větších bank (KB, ČSOB, ČS)? Objevil jsme pouze Reiffku
Optimista je člověk, který tvrdí, že žijeme v tom nejlepším možném světě, pesimista se obává, že je to pravda.
Brok
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.191.204.145
Odesláno Pátek, 21. května 2010 - 11:22:19    Odkaz na tento příspěvek  

Pánové zkuste pochopit základní věc - na tom Hl.n. jsou takový provozovny, který se pronajímateli ekonomicky vyplatí.


Nebude to spíš tak, že kdyby na tom hlaváku byly provozovny s rozumnými lidovými cenami přijatelnými pro většinu obyčejných cestujících, že si ty předražené fastfůdy ani neškrnou????
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 21. května 2010 - 11:32:07    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "provozovny, které se ekonomicky vyplatí": V Praze údajně je dost příšerně předražených restaurací, které sice nemají žádné hosty, ale přesto každý den odvádějí do banky na své účty miliónové tržby.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3765
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 21. května 2010 - 11:51:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Obraz 1.
Nákup jídla v BK na hl.n., něco miniaturního zabaleného v papíru útrata 100 Kč...

Obraz 2.
Stánek u východu z metra na Vysočanské (směr nádraží), houska s dvěma tlustými plátkymi dobré sekané zalité pořádnou dávkou horčice a kečupu. Celý produkt je tak tlustý, že mám co dělat ho narvat mezi panty. Cena 22 Kč...



Tak já jsem včera shodou okolností asi po půl roce byl v tom BK na opožděné snídani cestou domů. Sendvič za 25,- nejdražší Wrap za 69,-. To má do stokoruny docela daleko.

Tu Vaši housku bych si nekoupil (myšleno k snídani), právě z důvodů které píšete - je tak velké že se mi to nevejde pusy (bude se to nepohodně jíst a asi se zašpiním), když to omylem sním celé a ještě to zapiju, tak mi bude celé dopoledne těžko, páč je na tom strašně moc pečiva Samozřejmě že bych bez BK neumřel hlady - o třičtrvtě hodiny později jsem seděl doma v kuchyni a nebyl by problém posnídat třeba jogurt, stejně tak by nebyl problém cosi koupit na trase nádraží-domov. To je prostě jenom o tom zda a kde ty peníze necháte.

O moje názory a spotřebitelské preference nejde, ale takhle uvažuje spousta lidí, samozřejmě spíš těch mladších. Ono totiž přibývá lidi, kteří mají jiná kritéria pro jídlo, než jen poměr cena/velikost porce a nepotřebují se jídlem naprat. A ty frančízy typu MCD, BK ap. neřídí nějaký tupci, který mají leda tak na prodávání hotdogů v podchodu.

----------------------------

A ještě jedna věc - v tom BK si máte kde civilizovaně sednout. Pronájem těch prostor taky není zdarmo.
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 612
Registrován: 6-2002

Odesláno Pátek, 21. května 2010 - 11:56:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je asi omyl. Housku s obrovskou porcí sekané bych si k snídani taky nedal.

Měl jsem hlavně na mysli cestu domů z práce, kdy oběd je dávno za mnou a večere daleko přede mnou. :-)

Mě prostě ty suchý a "unavený" sendviče, hambáče apod, které prodávají fastfůůůdy nejedou a rozhodně to nevyváží posez. ALe to je věc názoru.
Optimista je člověk, který tvrdí, že žijeme v tom nejlepším možném světě, pesimista se obává, že je to pravda.
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1500
Registrován: 9-2002

Odesláno Pátek, 21. května 2010 - 12:42:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A to ja zase jo, ja sekanou rad. Jenze ono to uz tady zaznelo - kde je levny zradlo (a na hlavnim obzvlast) se seskupuji ruzne socialne slabe zivly, ktere mainstream nejak moc kolem sebe mit nemusi. Uplne odtamtud ale nikdy nezmizi. Nicmene, hambac u BK nebo McD je humac, kterej vypada, ze to snad nastavuji rozemletou celulosou. A navic je to drahy. Mozna by pomohlo neprodavat na hlavnim zadnej alkac, to ale asi nema sanci projit. I kdyz... existuji v EU mista, kde je zakazano chlastat na verejnosti (de iure,) ale prakticky se ten zakaz porusuje na kazdym druhym rohu. Policajti na to kaslou, bo by jinak nic jinyho nedelali - rozdavani pokut.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak bezte si najit vetsi zbran...
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1284
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 21. května 2010 - 13:21:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nepsal jste o par prispevku vyse neco o tom, ze to, co se uzivi, na nadrazi patri? Jo, pokud kolem sebe nebude šířit smrad a bude okolo něj čisto a nebudou se tam stahovat živly. U GS, tj. v hale, si jsem jist tím, že stánek nesplňující toto všechno by se neuživil - GSům by rychle došlo, že něco takového odrazuje zákazníky třeba v těch hadrárnách a s provozovatelem stánku by zametli. U ČD si tím nejsem jist ani trochu, třeba když se podívám na ty stánky na Smíchově. ČD si myslí, že špína a živly shromažďující se u takových stánků jim cestující neodrazují.

Podívejte, mě jako šotouše mrzí, že železnice a pražské hlavní nádraží zvlášť je u většiny veřejnosti vnímáno jako něco hnusného a špinavého. A že hlavní nádraží v Praze takovou pověst - ne bezdůvodně - mělo, to snad uznáte. Takže jsem rád, že se to začalo trochu měnit a že tam budou lidi chodit přinejmenším stejně ochotně, jako třeba do Palladia. (Davy slušných lidí, kteří necestují, ale na nádraží jenom nakupují, jsou mi 1000x milejší než davy bezdomovců, ožralů a feťáků, kteří taky mimochodem nikam necestovali.) A třeba pak zjistí, že vlak není odporná špinavá socka, ale docela použitelný dopravní prostředek a třeba s ním zkusí jet. K tomu je potřeba mnoha věcí, čistota nádraží je jednou z nich. Domnívám se že důležitější, než existence levných párků a piva.
Nebo máte jiný recept, jak z vředu v centru města udělat něco, jako je nádraží třeba v Norimberku? A nebo se Vám snad dřívější stav hl. n. líbil?

(Příspěvek byl editován uživatelem BrR.)
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 4-2010
Odesláno Pátek, 21. května 2010 - 15:01:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Musím se vyjádřit. Podívejte se. Tak něco řeknu k tomu Burger kingu a těmto svinstvem. Jestli si myslíte, že to rakovinové svinstvo, co se prodává v mekáči, burgru apod. a výrazně přispívá k epidemii obezity, je snad zdravější než přesmažená klobása, tak jste vedle jak ta jedla. Je to odporné svinstvo, silně kalorické, kterého se nenajíte, naopak jsou tam látky, na kterých se člověk dostává do závislosti. Vy tímto svinstvem naberete denní spotřebu kalorií, jenže z toho stejnak máte hlad, takže jdete na oběd, večeři a dáte si ještě svačinu. Pak se divíte, že jste tlustí. Radím vám, vykašlete se na burger king. Udělejte si ráno pořádnou snídani třeba i vajíčko se slaninou, dejte si pořádný oběd tedy maso ne tuk s příměsí masa, ale maso se zeleninou, pořádně, najíte se, nebudete mít hlad, nebudete tlustí a ušetříte. A nebudete mít rakovinu tlustého střeva, nebo její pravděpodobnost snížíte. Kažopádně jezte vydatné věci a ne hladové kalorické bomby. Burger king mekáč a další svinstva bych totálně zakázal, předražené nezdravé hladové kalorické přetučnělé svinstvo.
Raději bych byl kdyby tam byl bufet samoobsluha jídelní, kde by vařili jídlo normální.
Co se týče těch padání věcí na zem atd, vězte, že se to děje všude. Mám známé, kteří pracují i v řetězcích jako kaufland apod. A dělá se to všude, dokonce mnozí manažeři nutí, vlastně všichni v těch občerstveních prodávat i věci po záruce, neb vedoucí pak platí vše, co se neprodá. A vzhledem k tomu že toho je moc, tak se to nikdy neprodá. Pokuty řetězcům manažeři ani ředitelé neplatí. Platí to ti nejmenší chudí zaměstnanci, kteří buď budou prodávat i prošlé věci, nebo je vyhodí na dlažbu a budou platit pokuty od hygieniků a doktorů nebo zase můžou jít na dlažbu. Aneb kapitalismus v praxi.
A teď k Romům. Vadí mi ty vaše otřesné předsudky. 5x jsem byl v životě okraden a 5x to byli "rasově čistí Češi". Ostatně Rakušané vám sami řeknou, jestli kradou Romové nebo Češi, že Češi. Jsme poslední, kdo může někoho kritizovat za etnickou diskriminaci. Naše společnost se na Romy dívá hůře, než bílí Američané v jižních státech USA na Afroameričany v 50. letech minulého století. I tam byl Afroameričan dobrý tak jako čistič bot, řidič aut bílých pánů či námezdní nekvalifikovaný delník. I u nás a to ještě dnes může Rom maximálně žádat o práci kopáče a nekvalifikované námezdní síly, bez ohledu na jeho vzdělání a schopnosti. Sám znám řadu případů osobně. Ještě jsem nenašel jediného člověka, který má na starost přijímání zaměstnanců, který by se nepřiznal, že by Roma nezaměstnal v žádném případě a to včetně vš studovaných dam. Jak je teda možné, že tito lidé, co zde nemohli sehnat práci, ji v Británii a Francii sehnali a dneska mohou jezdit lyžovat do Alp za své vydělané peníze? Dost zvláštní, ne?
Pak se tu běžně hovoří, jak jsou Romové špinaví. Ale Čecháčci, ve světě se hovoří něco jiného: "Smrdí jako Čech". "Žije jako Čech" (ve smyslu tulák v Latinské Americe). A v Rakousku a Německu navíc "Krade jako Čech". A budu pokračovat. Jsou Češi čistotní ohledně veřejného prostranství? Všude bordel, odpadky, flašky od pití, všude plno vajglů a psí hovna na každém kroku. Už ani nežádám, aby psí hovna nebyla na trávnících. Už vás Češi jen prosím, uklízejte to aspoň z chodníků a silnic, tak skutečně psí hovna na asfaltu nic nepohnojí, takže pro rostliny nejsou přidanou hodnotou. Stydím se za to, že můj český národ, tak krade a co hůř otřesným způsobem okrádá svůj vlastní stát viz 180mld ztráty ročně, mluvíme li o veřejných zakázkách, kde se dodnes placení za nic dostalo na 180mld z 40mld na počátku století. A stydím se za to, že je tu všude bordel, včetně památníků odboje!!!!!! a nemůžet tu být pořádek jako v Německu či Rakousku. Takže se pánové styďte hlvaně vy sami, a pak teprve ukazujte prstem na druhé.
Bohužel musím smutně konstatovat, že průměrný Čech roku 2010 je zloděj, bordelář a rasista. To je bohužel smutný stav věcí. Je to jistě dáno i výchovou "kdo nekrade, okrádá svoji rodinu". Byl jsem svědkem několikrát "zábavných debat" "podnikatelů", kteří se bavili tím, o kolik zas ochcali ten český stát.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2559
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 21. května 2010 - 15:34:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A jak to dělaj třeba v tom Norimberku nebo i v Drážďanech ev. Lipsku že tam maj stánky i s těma buřtama a pívem a cenama stejnejma nebo o fous jen vyššíma než okolo (nepočítám superhyper na periferii)? A bezdomáče tam nemaj? A cestující to neodrazuje?

Není to třeba tím že chtěj aby na tom nádraží se zastavil skoro každej protože tam najde "to svoje" zatímco u nás se (dle pozorování na jinejch nádražích kde ještě je nabídka) to soustřeďuje jen na velmi úzkou skupinu a ostatní se řeší stylem "vem si sváču do tašky a proběhni na vlak"?
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6684
Registrován: 8-2004

Odesláno Pátek, 21. května 2010 - 16:32:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brok:
obyčejných cestujících
Tak už nejen "obyčejní lidé", ale i "obyčejní cestující"...
Já jsem rád, že jsem "neobyčejný".

Iaya:
nebo se na celém hlaváku nenachazání bankomat některých větších bank (KB, ČSOB, ČS)?
Bankomat ČS býval v jižní části spodní haly, ale nevím, zda tam zůstane i po opětovném otevření.

k jídlu:
Já nemusím bagety, sendviče, klobásy apod. z McD, BK, ani ze stánků s rozvalenými židlemi po okolí. Preferoval bych nějakou tu pekárnu, klasické potraviny (Billa, Tesco,...) a běžnou hospodu (pokud možno nekuřáckou) s hlavním jídlem kolem 125-150 Kč, pivem kolem 35 a případně s meníčky.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4179
Registrován: 10-2003

Odesláno Pátek, 21. května 2010 - 16:57:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové a co kdybychom se k této debatě vrátili třeba až za rok, nebo dva, kdy už bude rekonstrukce (snad) hotová. Pak si tu můžem popovídat co chybí a co je zbytečné.

Mmch, dneska jsem zjistil, že se ze staré budovy už nedá dostat ani po jedněch schodech dolů do haly. Běžně jsem takhle chodil z 1. nást. a vyhýbal se podchodu. Teď už je zabarikádované i schodiště blíž k Megasekáči.
A když už jsem u toho, co je lepší? Neprané a smradlavé hadry nahoře, přitahující někdy podivnou klientelu, nebo nové ve spodní hale?

Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3766
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 21. května 2010 - 19:26:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A jak to dělaj třeba v tom Norimberku nebo i v Drážďanech ev. Lipsku že tam maj stánky i s těma buřtama a pívem a cenama stejnejma nebo o fous jen vyššíma než okolo

Stánky tohle typu tam jsou (samozřejmě v jiném provedení, než í reálsocík na Smíchově), ale je jich minimum a na trhu s hrajou zanedbatelnou roli. Na nádražích i mimo ně.

A co se týče slejzání různých "soc. slabších", tak se ty v některých případech slejzaj u těch buřtových stánků i v tom Německu a né že ne. Aby ne, když jde výrazně nejlevnější způsob stravování.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2565
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 21. května 2010 - 22:22:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"samozřejmě v jiném provedení, než í reálsocík na Smíchově"

Až na to že ten "atraktivnější" stánek se Svijanama a čertíkama je až z reálkapíku a to dost pozdního (řek bych že je dokonce z 21. století).
Karlshaus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 699
Registrován: 12-2009
Odesláno Pátek, 21. května 2010 - 23:05:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ještě k 3.nástupišti na Smícháči:
Oba bufíky jsou architektonicky socanským pozůstatkem. Přední (Svijanský) bufík nabízí relativně kvalitní svařák, značkovou medovinu. Jediný v Praze. Uzeniny typu párku v rohlíku si oba stánky konkurují vrámci celé Prahy (chuťově nejlepší): ve Smíchovském jsou lepší použité rohlíky (a gramáž), ve Svijanském kvalitou masných výrobků. Pominu pivo, které oba stánky nabízejí i z plastu lepší, než okolní restaurace.

Je samozřejmé, že ani jeden stánek nemá zázemí pro cestující, člověk si nesedne (ale čí je to vina?). Takže je potřeba co? Změnit vzhled, ne skladbu nabízeného, a vzhledem k pravidelným zpožděním na 171 bude spokojen i nasraný cestující: vztek zají nebo zapije.
Pája Hav.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.19.160
Odesláno Sobota, 22. května 2010 - 00:29:35    Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: Osobně mám zkušenost v Praze na hl.n.,veřejně přístupná jídelna v areálu ČD, za kolejema.Objekt u ul.Seifertova.Otevřeno v pracovní dny kolem oběda.Když jsem měl cestu vlakem,kolem poledne,s přestupem na hlaváku.Tak jsem si tam na poctivý teplý oběd zašel.Kdo tam nebyl neuvěří.Za 60 Kč tam výborně vaří.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3767
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 22. května 2010 - 10:01:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

bufík nabízí relativně kvalitní svařák, značkovou medovinu. Jediný v Praze.

Váš rozhled je zřejmě velmi omezen.


je až z reálkapíku a to dost pozdního

Jo, ale provozovatal a asi i část "štamgastů" je s diagnózou "furt zastydlý socík".
vozmistr z Prahy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.0.248.135
Odesláno Sobota, 22. května 2010 - 13:15:02    Odkaz na tento příspěvek  

Pája Hav.: A jak pak jste tam při tom přestupu na hlavním šel,jistě jste prošel halou pak parkem,přes Bulhara a vešel vrátkama ze Seifertovy ulice,že??? Jinak jak zde již zaznělo tato jídelna ke 30.6. končí!
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1507
Registrován: 9-2002

Odesláno Sobota, 22. května 2010 - 13:18:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kolikrat uz se rikalo, ze ta jidelna skonci ?! Ja jsem tam taky svyho casu sem-tam zasel, ale to zradlo nestalo ani padesatku. Davno tomu, ale basta tam byla dobra.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak bezte si najit vetsi zbran...
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4186
Registrován: 10-2003

Odesláno Sobota, 22. května 2010 - 19:35:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr vlček: Mám pocit, že zrovna ten "svijanský" stánek je hooodně starý (myslím po stavební stránce).


RadekŠ: Jo, ale provozovatal a asi i část "štamgastů" je s diagnózou "furt zastydlý socík".

Pokud mluvíme o tom druhém stánku, tak jste těžce vedle. Ten první mě takový připadá. Nicméně uživí se tam oba, protože tam je prostě silná frekvence.


Karlshaus: ve Smíchovském jsou lepší použité rohlíky

Většinou jsem měl štěstí na zaschlé rohlíky. Mě se ten druhý stánek zdá fakt přijatelnější. Rozhodně jsem tam nezažil nalitou obsluhu.
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
Tratovak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 342
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 23. května 2010 - 07:28:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na vysočanoch je (v piatok bol) odstavený merací voz zvršku. Pojde aj na 074???