K-report
 

Archiv do 20. května 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv do 20. května 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 479
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 18. května 2010 - 19:55:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A co úsek Hostivice-Zličín, ten se taky podaří plně zintegrovat? Nebo se StČ kraj i nadále brání?
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1907
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 18. května 2010 - 20:04:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa: na co razítko s časem? Prostě napsat ručně pásmo/čas, oštemplovat a je to.
Zjistěte si, která strana hodlá prosazovat vaše názory!
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 302
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 18. května 2010 - 20:26:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Babilon: to je zajímavá připomínka, technicky je to bez problému, protože Hostivice už jsou dávno zaintegrované díky trati 120, takže jde jen o to udělat to papírově, tj. do 1.6. změnit tarif PID s účinností od toho dne. A snad přitom někoho napadne, že trať 122 nekončí na Zličíně...

V souvislosti s integrací vlaků by bylo dobré modernizovat vůbec pojmosloví Tarifu PID, kde se píše o "tratích ČD" - ČD už dávno žádné tratě nemají a v PIDu se nám začínají prohánět i vlaky jiných dopravců
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1804
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 18. května 2010 - 20:34:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa 4163: Řekněme to oficiálně. Ani ROPID, ani ČD nic takového nezamýšlejí a nechtějí. osobní názor -aa- řekněme není zajímavý.

David jaša: Inkoust byla věc dobrá. Do té doby, než dobrá duše pražského cestujícího nepřišla na to, že se dá nějak gumovat. Takže se musely všechny pásky v označovačích vyměnit za chemické a takové razítko by asi nebyla levná srandička. Razítko s časem má ještě tu drobnou nevýhodu, že průvodčí může dorazit taky o pár minut později. Což možná ještě není to nejzásadnější, ale on už taky může být cestující mezitím v jiném pásmu. Nehledě na to, čím budou přehazována pásma v těch kleštích. Ne že by řešení neexistovalo, třeba na Slovensku v TEŽce si automaty snad umí přehazovat aktuální stanici pomocí GPS, ale abysme pak neměli kleště pro označování jízdenek v PIDu dražší než instalaci označovačů v Klínci (což je asi v rámci stávajícího PIDu nejhůře osaditelná zastávka)....

Pražan: Nějak se ten přechod uspořádat musel. Možná bývalo bylo snazší jeden vlak vypustit.... Nutno podotknout, že dnes tam žádné přípoje nejsou, protože nic nejde. Nicméně ještě učiním pokus, jestli by k navrženému řešení propojením ramen byla nějaká vůle. Přesun Regionov do Prahy nebude nutný, vozidla bude zajišťovat PJ Rakovník. Regionovy se původně plánovaly, pak ale dopravce řekl cenu a nějak rychle nastal přesun myšlenky na 810. Nicméně dopravce nyní něco naznačuje o čemsi jako "obchodní nabídce".

Suri: Je pravda, že zmíněné dvě zastávky budou takové... Jednak si nejsem jistý, zda tam bude označovač včas. Jednak je otázka, jestli k němu někdo časem nešlohne drát a nevyřadí jej z provozu. To platí především o Žvahově a doufám že to tu nečtou sběratelé drahých kovů, aby to nevzali jako tip. Na Cibulce je to ještě složitější. Tam se vymýšlelo všechno možné. Dokonce došlo na myšlenku, že by označovač nestál na zastávce, ale na chodníku poblíž u sloupu veřejného osvětlení, z něhož by se dal vytáhnout proud. Svítiči souhlasili, ale majitel chodníku (městská část) to zatrhla, bo u označovače, který by musel mít dobíječ s baterkami (v osvětlení je proud jen v noci) a tím pádem by nebyla dodržena minimální povolená šířka chodníku. Takže označovač bude trůnit na zastávce, proud by k němu měl být přiveden snad nějak vzduchem (možná časem někdo obětuje finance na podkopání ulice a přivedení standardně zemí), jestli se to stihne jest otázka. Ještě snad je možnost sehnat nějaký označovač jen na baterky, které se musí vždy po pár dnech měnit. Takže fakt jednoduché to není.

Babilon: Tak zatím to beru jako integraci trati 122 Praha - Hostivice. Nelze vyloučit, že "podlý" záměr někdo odhalí a zatrhne. Čímž bysme dosáhli unikátu, kdy obě stanice úseku jsou vybaveny označovači, avšak díky něčí "inteligenci" v něm není povolena plná integrace. Brrrr! Snad to nikomu nedojde, takže prosím pšššt!
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1805
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 18. května 2010 - 20:38:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Suri: Změna tarifu bude až od tuším 13.6., do té doby bude jen nějaká vyhláška. A změna od 13.6. by měla přinést zase jedno předvolební překvapení, tedy jestli to tu už někde někdo nevykecal.
A Tarif PID a jeho "vzhled"? Darmo mluvit. Ten materiál by chtěl komplexní a totální rekonstrukci. Ovšem o té se již několik let stále jen nesměle spekuluje. A slova, věty, řádky, odstavce, články, oddíly, stránky přibývají.... Já to teda už nečtu a neznám. To se nedá a obdivuju pokud ještě někdo kdo to čte a rozumí tomu existuje.
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 303
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 18. května 2010 - 20:50:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: pokud by k plné integraci toho kousku za Prahu nedošlo, tak to už by byla absurdita největší - vynechat úsek, kde je v bezvýlukovém čase hustý hodinový celodenní takt, tedy skutečná příměstská doprava, a zaintegrovat za cenu obrovských nákladů trať po které projedou čtyři páry vlaků denně Zatím tedy budu věřit, že zdravý rozum zvítězí
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2886
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 18. května 2010 - 21:13:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Suri: Bohužel poslední dobou nabývám dojem, že "zdravý rozum" a "dopravní politika" středočeského kraje se vylučuje. :-)
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1156
Registrován: 10-2008
Odesláno Úterý, 18. května 2010 - 21:31:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Ještě snad je možnost sehnat nějaký označovač jen na baterky, které se musí vždy po pár dnech měnit. Takže fakt jednoduché to není.

A na solární články jako parkovací automaty by to nešlo?
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1475
Registrován: 9-2002

Odesláno Úterý, 18. května 2010 - 21:47:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jsem cekal, kdy se to tu objevi. Asi slo. Jen aby ten solarni panel nekdo neukrad.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak bezte si najit vetsi zbran...
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.237.199
Odesláno Úterý, 18. května 2010 - 22:16:20    Odkaz na tento příspěvek  

Z těch parkovacích automatů se nějak hromadně kradou, nebo se jen hledá apriorní alibi, proč to "nejde"?
Karlshaus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 687
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 18. května 2010 - 22:23:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad -aa-:
Jakže se to prezentují smluvní přepravní podmínky: není tam něco dopravcích a ROPIDu? V tom případě na PID se vztahuje zákon 111/1994 Sb a jeho paragrafy. A řekl bych, že porušování zákona je přímo pregnantní. Vím, že tomu nebudete chtít rozumět, ale dám příklad Karlova mostu: to, co Praha považovala za normální, tak nezávislý kontrolní orgán (KÚ Plzeň) odkontroloval a označil za hrubé porušení zákona o památkové péči s patřičným flastrem pro Prahu.
Jak myslíte, že by dopadla SOD, vykonaná na ROPID třeba Jihomoravským krajem? (S nimi mám zkušenost z dálkových linek - flastr by byl o minimálně řád vyšší než za Karlův most, jen proto, že v rámci IDS Praha neumožňuje ve vnitřních pásmech přímé odbavení cestujících v dopravním prostředku do vnějších pásem, což je HRUBÉ porušení zákona 111). Věřte tomu, že výmluvy, proč to nejde by tváří v tvář miliardovému flastru by šly do zapomění a rychle by se strojky vnějších pásem objevily nejen u DP, ale hlavně i u ČernéDíry.
A pak by nebylo potřeba dělat idiotské průzkumy, elektronické kasy generují všechny potřebné informace. Na druhou stranu by to byl konec všech šotoidioťáren.

Z druhé strany:
Za Pražský motoráček . Sezonní turistická atrakce má zcela jiné náklady, než pravidelný provoz. Oponenti si nespočítali, kolik je ROČNÍ nákladová položka. Za tu reklamu to jezdí skoro zadarmo.
Jen mám obavu, jak to bude při provozu NVD (což je šílenost a mrhání veřejnými prostředky). Neusmyslí si někdo, že je potřeba NVD i o víkendu? To by byla katastrofa celého projektu Motoráčku. Snad jedině, že by zrovna on tu NVD jezdil.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2888
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 18. května 2010 - 22:31:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je si Karlshaus alias Boblick vědom, co to je zákon 111/1994 sb. a na které druhy dopravy má vliv? A tuší vůbec o jakém druhu dopravy tady jde řeč?
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1478
Registrován: 9-2002

Odesláno Středa, 19. května 2010 - 01:07:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jsou mista v EU, kde se tyhle veci kradou na kseft. Nicmene v tom bych tu prekazku nehledal - se to pojisti, neeee ?
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak bezte si najit vetsi zbran...
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1806
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 19. května 2010 - 07:16:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karlshaus: Chci se taky zeptat, jestli jste si s tou "111-kou" tak úplně jistej. Přece jen chápu že jste na ni zvyklej, ale my na kolejích přece jen dáváme přednost trošku jinému číslíčku.

Víkendová NVD. Nemějte obavy, oba projekty jsou zkoordinovány. NVD o víkendu nebude. A jestli je to šílenost, to bych ponechal ještě tak měsíc stranou a teprve pak uvidíme. Přiznám se, že sám čekám jak S65 dopadne z hlediska frekvence. Zatím prý jsou místní části z takové náhradní dopravy uneseny, že budou mít něco extra (prodávám jak jsem nakoupil).
PID cestující
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.212.36
Odesláno Středa, 19. května 2010 - 07:45:18    Odkaz na tento příspěvek  

-aa-:
Ještě doplňující dotaz k Podlipanskému mot.
Jízdenka zde označená (jsem z Plaňan) bude uznána na S1, případně v PID-Buse (381, MHD Praha atd.)?
Ještě mě napadá ... byl by velký problém udělat plnou integraci také na spojích ČD na trati 012?
Např. cestování v relaci Plaňany - Malešice je katastrofa časově i cenově, tak nešlo by to lidem trochu zpříjemnit?
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1807
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 19. května 2010 - 08:03:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PID cestující: Proč by měl být s uznáním problém? Možná ale počítejte s označováním v Pečkách na přestupu

Plná integrace 012, to je problém poněkud složitější. Souvisí vůbec s rozvojem plné integrace na území Středočeského kraje, který je už nějaký čas celkem slušně zabetonován z důvodu poněkud odlišných postojů k integraci.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2971
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 19. května 2010 - 08:30:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže ten nový tarif PID je na světe - usnesení rady č. 690:

Ke dni 13.6.2010 budou do Tarifu PID zapracovány následující změny:
1. Úprava současných čtvrtletních/90denních a měsíčních/30denních jízdenek s platností od 13. 6. 2010 na území HMP
a)
zavedení časové platnosti jízdních dokladů s volitelným začátkem platnosti na měsíc nebo čtvrtletí bez ohledu na počet kalendářních dnů v měsíci a čtvrtletí pro tarifní kategorie převáděné na opencard;
b)
postupně budou rušeny klouzavé 30 a 90denní jízdenky, nahrazované jízdenkami uvedenými pod písm. a) tohoto odstavce.
2. Úprava současných 365denních předplatních jízdenek s platností od 1. 7. 2010 na území HMP
a)
rozšíření omezeného volitelného začátku platnosti (z období od 1.1. do 31.1.) pro 365denní předplatní jízdenku na plně volitelný;
b)
možnost přerušení platnosti nejvýše 2x za dobu platnosti jízdenky nejméně na 14 dní na celkovou maximální dobu 60 dnů za obě přerušení u 365denní personalizované jízdenky.
3. Zavedení nových druhů jízdních dokladů na území HMP s využitím Opencard s platností od 31. 7. 2010
a)
školní jízdenka: verze Dítě (10 - 15 let), Junior (15 - 19 let) a Student (19 - 26 let) platnost na 5 měsíců (cena 600 Kč pro verzi Dítě 10 - 15, cena 1200 Kč pro verze Junior a Student) s volitelným začátkem platnosti;
b)
na 10 měsíců (cena 1200 Kč pro verzi Dítě, cena 2400 Kč pro verze Junior a Student) s omezeně volitelným začátkem platnosti od 15. 8. do 1.11.;
c)
zavedení dokladu o nároku na bezplatnou přepravu na Opencard pro seniory 70+ za poplatek 20 Kč (po dobu platnosti karty), a to ve vlacích zapojených do PID na území Prahy;
4. Další úpravy
a)
posun věkové hranice bezplatné přepravy děti z 6 na 10 let
b)
zavedení 3denního jízdného jako součásti turistické karty za cenu 285 Kč, využitelného pouze jako součást turistické karty (termín dle data zavedení turistické karty);
c)
všechny jízdní doklady včetně jízdenek na pevné kalendářní období budou platné pouze v rozsahu příslušného období;
d)
rozdílné zavedení jednotlivých kroků bude vyřešeno odkladným ustanovením Tarifu PID


Ta děcka z Radotína za 0 Kč vlakem po vzoru důchodců tam ale nazapracovali (nebudou mít OCé).
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1535
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 19. května 2010 - 10:01:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Kdyby objednatel nebyl šotouš, situace v Klínci (i leckde jinde) by se vyřešila velmi levně zrušením zastávky (zastavování). Podobně ve chvíli, kdy se třeba zaplnointegruje 173 (kde to zase bude váznout na podobně významné Holyni, že), bude "chybět" označovač akorát v Litovicích...

Jo a jen tak mezi námi děvčaty, proč by vlastně měla dlouhodobě přežít 012? Nějaké busy typu Kouřim - Čebrod (a pro směr Kolín třeba Poděbrady) by nebyly řešením?
jirka z...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.58.12
Odesláno Středa, 19. května 2010 - 10:19:40    Odkaz na tento příspěvek  

jestli tu mohu prerusit to vzajemne trhani si obcanek: copa to zase dneska na 171? z cernosic misto v devet o 40 minut pozdeji...

jinak jeste mala, a myslim ze uz i opakovana poznamka: dojde nekdy modrym bezmozkum z hlavniho nadrazi, ze prijede-li vlak na nastupiste xJ, a jizni podchod je uzavren, bylo by dobre, aby u centralniho podchodu jely schody? a ze kdyz uz se rozhodli za pomoci jakesi pochybne zapadorumunske firmy predelat odbavovaci halu za nehorazne penize na trznici, mohly by na jedine v soucasne dobe pouzitelne spojnici mezi horni a dolni halou jezdit ty pojizdne chodniky? je to bezvadne, skoro kazde rano travit deset minut prechodem od vlaku k metru v davu lidi jen proto, ze pouzivat mozek se na zeleznici "nikdy nedelalo".
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6673
Registrován: 8-2004

Odesláno Středa, 19. května 2010 - 10:56:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomáš Záruba:
kdy se třeba zaplnointegruje 173 (kde to zase bude váznout na podobně významné Holyni, že)
Bacha na to. Nedávno mě tu několik lidí mohutně přesvědčovalo, jak je Holyně důležitá a nemá cenu jí projíždět.

bude "chybět" označovač akorát v Litovicích
Já bych si dokázal představit označovače ve Středočeském kraji třeba i Čtyřkoly-Čerčany-Týnec.n.S./Sázava nebo Hovorčovice-Všetaty.

jirka z ...:
mohly by na jedine v soucasne dobe pouzitelne spojnici mezi horni a dolni halou jezdit ty pojizdne chodniky
Já jsem se tedy s nejezdícími ještě nesetkal. Hlavně by to ale chtělo, aby začali používat mozek (a nohy) také cestující a na tom chodníku jen hloupě nestáli, ale šli.
Chápu, že Vás uzavření jižního podchodu štve, ale já beru současnou rekonstrukci haly jako nutné zlo pro zlepšení do budoucna. Nové obchody, restaurace atd. jsou 100x lepší než původní různé stánky, herny, bezdomovci atd.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2892
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 19. května 2010 - 11:00:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

TZ: Pokud si dobře pamatuju, tak i 012 byla na loňském černém seznamu. Nejsem si však jistý, že by její nahráda asutobusy byla zas až tak levná. Asi by to znamenalo minimálně 2 linky a i přes její pomalost by to asi autobusy bylo z leckterých míst pomalejší.
Myslím si, že 012 zrovna šanci má, ale chtělo by to trať v Kouřimi posunout více k centru.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 304
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 19. května 2010 - 12:11:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: v Holyni ale snad není problém s elektrikou...kdyby se usilovalo podobně jako teď u Semeringu, označovač už tam mohl dávno být, vhodná příležitost byla, když to tam ke sklonku loňského roku bylo rozkopané kvůli novému zabzař, stejně jako v Řeporyjích a Hlubočepích. Tipnul bych si, že že využívání zastávky Holyně k pravidelné denní dojížďce je řádově o stovky procent větší než u takové Cibulky nebo Žvahova, kam se elektřina musí nějakým provizorním a asi dost drahým způsobem teprve dotáhnout.
jirka z...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.58.12
Odesláno Středa, 19. května 2010 - 12:20:54    Odkaz na tento příspěvek  

hroch: neresim soucasnou rekonstrukci v rytmu italskeho diska (ac nad ni kroutim hlavou a cekam, kdy bude nutne pro pruchod od podchodu k metru potreba vyzvednout si nakupni vozik), resim klasicky nezajem cerne diry o cestujici. jezdim pres hlavak 5x tydne tam i zpet, schody z nastupiste do podchodu nejedou tak ve tretine pripadu, pojizdny chodnik mezi halami tak ve trech ctvrtinach.

mimochodem, cestujici po te nejedouci vymozenosti samozrejme chodi (pochopili to i bez vasi rady), ale kdyz halt pristanou zabotlamy od berouna i benesova a do toho jeste nejaky rychlicek, metr siroky pruchod skutecne plynuly odchod nezaruci.
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1538
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 19. května 2010 - 12:30:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Zde by primárním cílem nebylo ušetřit, ale zrychlit (samozřejmě pro Kouřim a Plaňany, díry o pár desítkách obyvatel řešme prostě jak to vyjde).

Horch: Holyně - no tak tohle je prostě typický projev myšlenkového zařazení 173 mezi "lokálky na odpis," kde o JD až tak nejde a naopak se zoufale hledají jednotliví cestující odkudkoli. Snad si jednou bude někdo umět představit S6 jako skutečnou páteř, vozící stovky lidí (a ke které budou jezdit busy), a pak zastávky pro pár houbařů budou aktuální leda o víkendu.

Litovice - jasně, já nemyslel v celé PID, ale v dané oblasti.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2544
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 19. května 2010 - 12:56:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jirka: na Karlštajnu byla stržená trolej(?) na pražským zhlaví. Každopádně tam v nějakých 8,40 "řádili" dráteníci, čímž na Karlštejně nešlo jet k ostrovu a do Třebáně byla jednokolejka....

Hroch: ty současný obchody na hlaváku jsou skutečně fajn. Já je využívám tím způsobem, že pokud mám v úmyslu si nakoupit jezdím výhradně ze Smíchova. Ten ještě nebyl zkurven v rámci projektu mrtvá nádraží.
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 305
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 19. května 2010 - 13:00:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomáš záruba: teď by byla na 173 zralejší na zrušení zastávka Hlubočepy, když už by vznikla potřeba něco demonstrativně zrušit. Zatím je ale ideální ten systém, kdy jsou tyhle zastávky na znamení. Jiná věc je, že se tam motají vozidla bez jakéhokoliv informačního systému (810), vozidla s indikací zastávek na znamení (811), které však někdy bývá zapnuté, častěji ale zapnuté není. Průvodčí to stejně obchází a ptá se, a často se zbytečně zastavuje na zastávce, kde by šlo projet. Bohužel to celý systém degraduje, byla-li by 100% nasazena odpovídající vozidla, fungovalo by to podstatně líp. Při 100% nasazení a nějaké osvětě by si lidi brzo zvykli, že před takovou zastávkou mají zmáčknout knoflík, stejně jako si zvykli na jiné dnes samozřejmě brané věci.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7903
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 19. května 2010 - 13:08:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Holyně je samozřejmě hojně využívána i o víkendech. Ne každý projde celej Prokopák naráz. Takže na Holyni nesahat.
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
jirka z...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.58.12
Odesláno Středa, 19. května 2010 - 13:17:27    Odkaz na tento příspěvek  

petr vlcek: diky za info. a co se tyce vaseho nazoru na projekt mrtva nadrazi, je zdravy a spravny :-).

to, co pachaj na hlavaku, nad tim zustava rozum stat. centralni podchod ustici do dveri kramu s ohavnou predrazenou vetesi. prostor 10 * 10 metru nad jezdicimi chodniky, kudy musi projit vsichni prijizdejici i odjizdejici, a ve kterem jeste postava porad tak 150 lidi, kteri cekaji, az jim pragotron ukaze nastupiste. kasy zasouply v miste, o ktere nestal zadny obchod. schodiste ze severniho podchodu vpodstate nepouzitelne, neb schovane za "komercni zonou". a tak dal. navic fakt nechapu, co tam matlaj uz 4 rok, a co tam jeste dalsi dva hodlaj matlat. kdyby mito toho przneni odjezdovy hay opravili fantovu budovu, ktera vypada jak nadrazi v dagestanu.
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 306
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 19. května 2010 - 13:45:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: na nějakém černém seznamu už se zas pilně pracuje, viz vyjádření středočeského náměstka hejtmana pro dopravu Robina Povšíka v dnešním idnes: "Do konce roku budeme mít hotovou analýzu, která nám ukáže, zda má smysl udržet stávající síť tratí. Myslím, že o pět procent by určitě mohl počet tratí klesnout"
Tomáš_hradecký
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 276
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 19. května 2010 - 14:09:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to jirka z...:

Co se týče mě, já proti rekonstrukce Prahy hl.n. celkem nic nemám. Můj typický průchod hl.nádražím je: z metra k automatu na jízdenky, pak severním podchodem přímo k vlaku. Žádné fronty, rychlé odbavení, plynulý průchod => žádný problém.

To co podle mě chybí je jen větší množství automatů, to, že neberou bankovky a mince (přitom dnes není problém pořídit automaty umožňující hotovostní platby) a že neumějí vydat některé tarifní nabídky (např. SoNe - opět si myslím, že by nebyl problém mít možnost tam koupit vše co jde na pokladně).
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 307
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 19. května 2010 - 14:41:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomáš_hradecký: na hlavním aspoň těch pár autommatů je, ale je vůbec nějaký zámysl, že se třeba do pěti let objeví na Smíchově? Je fakt blbý, když se na jednom z nejvýznamnějších pražských nádraží nedá koupit eliška nebo aspoň nahnat bonusy za automatový prodej a jet kvůli tomu na hlavák nebo masnu?? Kolem automatů je už podezřele dlouho ticho po pěšině.
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1484
Registrován: 9-2002

Odesláno Středa, 19. května 2010 - 14:54:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mrknete za kopecky - tam je automat snad na kazde zastavce. Aspon kolem Mnichova a Karlsruhe tomu tak bylo. Uz v roce 2005.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak bezte si najit vetsi zbran...
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Středa, 19. května 2010 - 15:31:25    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "označovače":
V naprosté většině železničních zastávek v okolí Prahy je elektřina nějak dostupná - i ve zde zmíněných Litovicích žijí lidé a elektřinu evidentně odpojenu nemají, takže tento jeden ze základních technických předpokladů pro instalaci označovačů je většinou k dispozici: potenciální ničení označovačů by také nemělo být rozhodujícím negativním faktorem, protože tato zařízení neobsahují ve svých útrobách nejen peníze, ale ani nic příliš užitečného pro případné zloděje - jiné je to ovšem v případě jízdenkových automatů, ale ty zase nemá valný smysl instalovat do minimálně frekventovaných a nikým nehlídaných zastávek. Instalace označovačů je tedy především záležitostí zájmu ROPIDu a dostatku finančních prostředků: v této souvislosti nemohu opět nepřipomenout štědrý dar města provozovateli "Pražského motoráčku" - jsem přesvědčen, že jen za těch letošních 2,5 milionu Kč by minimálně úsek trati z Prahy do Nučic (ROPIDem provozně preferovaný) mohl být v pohodě "plně zaintegrován" (a ještě by asi zbylo i na instalaci označovače v Litovicích) - a to je součástí dotace toho cirkusu i "opce" na jeho provozování za stejných podmínek až do roku 2015 ...

Ad "Suri" = 306:
Nejen kraje pracují na tom, aby železniční síť v ČR byla zredukována - SŽDC už před časem připravovala interní dokument o nevyužívaných traťových úsecích jako podklad pro rozhodování o jejich další existanci a možných formách této existence, pokud by ty úseky nebyly zrušeny (převody na "vlečky SŽDC", apod.).
jirka z...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.58.12
Odesláno Středa, 19. května 2010 - 15:37:40    Odkaz na tento příspěvek  

tomas hradecky: vsak ja take nezpochybnuju nutnost rekonstrukce, jen rikam, ze to, c tam probiha, neni rekonstrukce, ale zaflakani haly povetsinou zbytecnymi komercnimi prostorami na ukor funkcnosti nadrazi. rada se severnim podchodem je dobra, ale kdyz mi veskere spoje odjizdeji z jiznich nastupist, ponekud neprakticka.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1271
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 19. května 2010 - 15:44:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslím, že zrovna v Litovicích problém s elektřinou je - když se tam během opravy středoklucké svážela vytrhaná KP a stanice byla provizorně obsazena , psalo se tu, že si tam právě proto ani nemohl uvařit čaj.

Jinak striktní požadavek na strojky na peróně mi přijde vykolejený a trať Praha - Zličín - Rudná - Praha je toho důkazem.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2546
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 19. května 2010 - 15:45:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mně by ani tak nevadily komerční prostory kdyby byly užitečný pro denně dojíždějící. T.j. ráno není špatný když tam má stánek aspoň jedna (lépe víc) pekárna, odpoledne se hodí pošta, nějaké potraviny, rychlé občerstvení typu párek v rohlíku "vemu a du k vlaku". Čímpak to že u obou stánků na Smíchu na třetím je před odjezdem každýho vlaku fronta?
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 308
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 19. května 2010 - 15:54:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr_vlček: protože je příjemný dát si za levný peníz dobrý Svijany a maxipárek v rohlíku k tomu, když zbývá nějaká ta minutka do odjezdu
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6675
Registrován: 8-2004

Odesláno Středa, 19. května 2010 - 16:02:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Suri, 304:
Nezpochybňuji existenci elektrického vedení v Holyni, zpochybňuji nutnost zastavení v místě, které je podle mého názoru mimo všeobecně akceptovatelnou docházkou vzdálenost nějakého většího množství lidí.
Hlubočepy bych nerušil, pouze bych je přesunul k přejezdu Kosořské ulice.
Suri, 305:
"Problém" ale není jen s výstupem, ale i s nástupem - zejména při špatné viditelnosti (noc, mlha). To tlačítko VE VLAKU nevyřeší, leda na nástupišti - a to je dost dlouhý (zejména legislativní) proces.

Jirka z ...:
resim klasicky nezajem cerne diry o cestujici
Pokud na to máte takovu "kliku", jak píšete, asi nezbyde nic jiného, než si opakovaně stěžovat na "obálku", nic lepšího Vám tady asi těžko poradím.
zaflakani haly povetsinou zbytecnymi komercnimi prostorami na ukor funkcnosti nadrazi
Nemyslím si. Považuji za správné, že se na nádraží kromě jízdenky mohu koupti i něco dalšího; mohu se najíst a napít a nelézt přitom do pazjlu čtvrté cenové. Podle mě jediné úzké místo je vstup z nástupiště do podchodu, pokud vlak zastaví na "S" nebo "J" - tomu by trochu pomohly obyč.schody místo eskalátorů (budou nadávat lidi s kuframa atd.) anebo více podchodů (asi těžko realizovatelné), popř. méně vlaků, aby všechny mohly jezdit "doprostřed" (chcete snad někdo delší intervaly?). U vstupu do podchodu se proud cestujících většinou "zformuje" a dál už nebývá problém.
rada se severnim podchodem je dobra, ale kdyz mi veskere spoje odjizdeji z jiznich nastupist
Víte, co se říká? "Dočkej času jako husa klasu." Těžko rekonstruovat a současně neomezit provoz nebo snad máte nějaký nápad?

Petr Vlček:
Já je využívám tím způsobem, že pokud mám v úmyslu si nakoupit jezdím výhradně ze Smíchova.
Vidíte, já když potřebuji nakoupit nějakou drobnost (náplň do propisky, pastu na zuby apod.), nejraději se pro ní zastavím cestou na vlak a nezdružuji se zacházkou do nějakého obchodního centra. Vítám třeba specializovanou prodejnu čokolád nebo kávy a čaje.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6676
Registrován: 8-2004

Odesláno Středa, 19. května 2010 - 16:11:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pražan:
SŽDC už před časem připravovala interní dokument o nevyužívaných traťových úsecích jako podklad pro rozhodování o jejich další existanci a možných formách této existence, pokud by ty úseky nebyly zrušeny
Je chválihodné, že se SŽDC tak snaží, ale nevím, jestli to k něčemu povede, když nejsou schopní zrušit ani ty tratě, které už reálně de facto téměř neexistují (př. Loket před.-Krásný Jez, Mladotice-Kralovice). Na můj dotaz před pár lety při jednom setkání mi bylo odpovězeno, že to tak zdědili, tak proč by se starali.

Petr Vlček:
nějaké potraviny
Ano, také bych nějaké rozumné přivítal (ne PONT). Snad budou v druhé polovině.
(Pošta mi teda nechybí, protože jediná věc, která mě u nich ještě jako zákazníka drží, je uložení balíků (což se ale děje v místě bydliště), protože jinak je to podnik ještě daleko prohnilejší než omílané ČD. )

(Příspěvek byl editován uživatelem Hroch.)
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Středa, 19. května 2010 - 16:12:57    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Petr_vlček" = 2546:
O prodejnách podprsenek za 4,5 tisíce Kč jako zboží nejdůležitějšího pro cestující vlakem se raději vůbec zmiňovat nebudu, ale dobře si vzpomínám na to, jak milé byly klobásy a "kelímkáče" v kioscích na perónech - tím spíše mě zděsilo, když jsem v internetových debatách k některým textům popisujícím ty (podle mě zcela nesmyslné) změny ve vybavení nádražních prostor a sortimentu zboží prodávaného v nádražních prostorách četl pochvalné komentáře (zjevně především od současné mladé generace), vítající různé předražené provozovny "Burger-Kingu" a podobných řetězců, kde obyčejná káva stojí 35 Kč a odkud po zaplacení stokoruny odjedete s jednou olezlou bagetou a třetinkovou plechovkou nějaké přeslazené limonády: kde na to ti mlaďasi berou, když jsou "ve vývinu", a aby se zasytili, museli by toho koupit aspoň 4x tolik, to je mi záhadou - nákup jedné pořádné klobásy a la "dívčí sen" s chlebem a jedněch "Svijan" na někým tu zmíněném smíchovské 3. perónu se přitom vejde do 60 Kč ...
A propos: třeba na libeňském nádraží to nové "JaLVácké" monstrum vestavěné doprostřed haly snad nikdy ani nezačalo fungovat (= prodávat předražené "laskominy" ze zásob JLV), ale u toho okénka vedle přístupu do podchodu někdo nakupuje prakticky nepřetržitě - bodejť ne, když tam třeba bagety jen o málo menší, než ty, které na hlavním nádraží stojí 40 Kč nebo i víc, stojí jen 19 Kč, a káva asi 15 Kč: pravda, podprsenky ani kalhotky tam nevedou ...
jirka z...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.58.12
Odesláno Středa, 19. května 2010 - 16:31:53    Odkaz na tento příspěvek  

hroch: ja netvrdim, ze by nemelo byt na nadrazi co koupit. ale k cemu je tam kseft s nevkusnymi hadry pochybne kvality, obchod s obrimi moncicaky a podobne blbosti, ktere jen zmensuji halu (a sypou love na ucet grandi stazioni)? proc neni mozne koupit si nic primo na nastupistich (i kdyby to mel byt jen z automatu na colu)? co se tyce vstupu do podchodu, nemusite hned navrhovat fantasmagorie, stacilo by, kdyby vzdycky jezdily schody.
ad "dockej casu..": ano, chapu, ze stavebni cinnost prinasi omezeni (a nechme ted stranou, co tam patlaj tak dlouho), ale pardon, to, co se deje mezi vylezem z centralniho podchodu a pojizdnymi chodniky neni dane ani tak omezenimi vyplyvajicimi ze stavby, ale nepouzivanim mozku nekoho, kdo mel provizorni provoz resit (plus samozrejme zalostnou inteligenci substratu, ktery ucpe hrdlo podchodu a cumi u toho jak puk), stejne jako smutnym faktem, ze severni schody jsou tak schovane, ze o nich vetsina lidi snad ani nevi.

petr vlcek: ale prave takove veci tam skoro nejsou... taky radeji jezdim ze smichova, ale vzhledem k memu soucasnemu pracovisti to ted jasne "vyhrava" hlavak. alespon kdyz chytnu nejaky rychlik, svezu se na smichov a u stanku na tretim nastupisti velebim to misto, ktere zatim neprevalcoval zadny "strategicky partner".
jirka z...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.58.12
Odesláno Středa, 19. května 2010 - 17:12:34    Odkaz na tento příspěvek  

prazan: drzme se zeleznicniho zargonu a mluvme o "zaludove snu".
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2547
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 19. května 2010 - 17:38:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To pominu ranní odjezd z hlaváku třeba TISem v 5,26 v zimní kalamitě. To se tam nedá koupit lautr nic (zlatý libeřský lahůdky...) ba ani noviny. I Burgrking byl zavřenej avšak asi se tam čile připravovali na denní - přes rolety řvala muzika tak že nebylo slyšet hlásnou troubu což v zimní kalamitě byla závada podstatná.

Smíchov je zlatý nákupní centrum: zvenku 2x vietnamská zelenina "tyče-biče-piána", 2x obžerstvení "od smaženky přes sejra po bagetu", další bagetózní souvisí s nonstopem, antikvákariát (za pár šupů se tam daj najít docela zajímavosti), v hale řezník, 2x Relaj, hospoda (nicmocní), čínskej stánek s gyrosem a klobásou (jsou docela učenliví, že), jedna pekárna v hale a druhá venku a to nepočítám to co je u příjezdovýho podchodu. O stánku se Svíjanama nemluvě (akorát že letos to zatím je spíš na grog).

Naprosto ideální skladba pro cestu z práce. Čekám kdy to nějaký blb dojebe.

Proti Grandi špagetoni je i Masna centrem života - třeba ten stánek "ve vláčku" s párečkama
misak.nb
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.177.44.20
Odesláno Středa, 19. května 2010 - 18:49:27    Odkaz na tento příspěvek  

Víte někdo, zda zastavuje vlak 2209 P. Masarykovo - Kolín na zastávce Nymburk Depo?
Giba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 2-2007
Odesláno Středa, 19. května 2010 - 22:10:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Holyně, po Hrbaté jezdím minimálně 3 týdně oběma směry a určitě v 80% procentech se v Holyni zastavuje, dokonce i v zimě, nevím jak daleko je od zastávky ke konečné BUSu ale zjevně tam už dost lidí bydlí celoročně a vlak využívají, v Hlubočepích se naopak staví minimálně, slouží jen pro návoz pracovnic do místní továrničky.

Hostice, Litovle, shodou okolností jsem se tam potloukal o vikendu na kole a na peron zavital, cekarna otevřená a vybydlená, v podvečer bych tam asi na vlak sám nechtěl čekat, protože kolem se potlokali členové hnědočeské početné rodiny bydlící v nádražní budově, měli piknik skoro na peroně.
Jen tak mimo, jsem se v Hostivici byl podívat na St.1, kde se rovně jelo od Rudné na spojku přes most do Středokluk, St.1 je totálně vybydlené a už ve výhybce v rovných kolejích chybí spojky a koleje na sebe moc nenavazují. Používané koleje jsou pekelně sjeté a jsou v nich díry, které nechápu jak mohly vzniknout, mam je i nafocene v mobilu. Jinak na trati kolem Litovle jsou poměrně čerstvě sprejem nastříkané nějaké šipky a značky.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6679
Registrován: 8-2004

Odesláno Středa, 19. května 2010 - 22:50:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pražan, Petr Vlček:
V sortimentu občerstvení bych si dokázal představit jiné zastoupení než je dnes, na druhou stranu ovoce-zelenina nebo gyros "Čing-Čong" by to teda být nemuselo. Současnou situaci považuji za lepší než před rekonstrukcí, kdy se v hale různě "poflakovali" stánky se stolkam, židelmi - jasně neohraničené, mezi tím "24h-zákaznící". Vyhýbat se tomuto "bordelu" mně osobně tedy vadilo daleko víc než čekání na eskalátor z perónu.

Mmch hospoda na Smíchově, to je něco tak neskutečně odpudivého, že děkuju nechci.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3761
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 19. května 2010 - 23:43:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

vítající různé předražené provozovny "Burger-Kingu" a podobných řetězců, kde obyčejná káva stojí 35 Kč a..třeba na libeňském nádraží káva asi 15 Kč

To stojí, ale pijou to leda lidi, který abslátně netuší,jak chutná kvalitní káva (natož jaký je rozdíl mezi pressem a latté) a nebo někdo s aktutním kritickým nedostatkem kofeinu.
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Čtvrtek, 20. května 2010 - 09:45:41    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Hroch" = 6679 + "RadekŠ" = 3761:
Samozřejmě nemám nic proti tomu, aby prodej občerstvění fungoval v kulturním a hygienickém prostředí, ale platit kvůli tomu dvojnásobek toho, co platím za podobných předpokladů jinde, jen proto, že se na tom (= na mně) chtějí nakapsovat všichni včetně těch, kdo s vlastním prodejem občerstvění mají jen pramálo společného (počínaje třeba architekty a zástupci investora), o to zájem rozhodně nemám !!!
A pokud jde o tu kávu, pochopitelně i já si rád pochutnám na dobré kávě, ale kvůli tomu přece nebudu chodit do nějakého předraženého samoobslužného bufetu na nádraží, kde ji stejně dostanu jen do kelímku, ale do slušné kavárny: na nádraží a do vlaku mi bohatě postačí klasický český "turek" (který může také být dobrý, a to i z kávy v ceně do 200 Kč za 1 kg - záleží na tom, odkud ta káva je ...), ale za tento nápoj zase nehodlám platit 35 Kč či ještě více - západoevropské příjmy naprostá většina z nás ještě nemá ...
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2035
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 20. května 2010 - 10:17:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pražan: Nic proti, ale i já jsem rád, že ten humus, co byl na hlavním nádraží, už téměř zmizel. Stánky, které byly na nástupištích, zaplaťpánbůh zmizely. Akorát se kolem nich houfovala ta nejhorší část společnosti. Se situací na nástupištích jsem tedy vcelku spokojen. Jen informační systém je tradičně česky tupý. Zobrazuje akorát, u kterého nástupiště vlak stojí, ne však na jaké koleji a na jaké části koleje. Zda na severní, či na jižní části.

Ale zpět zas ke stravování: Nevím, co je špatného na Burger kingu. To by fakt jako byl lepší kiosek s smradlavými bezdomovci?

A co se týká té kávy, kde je psáno, že ji musíš mít denně? Jednou, dvakrát do týdne tě snad 35 kč nezabije.

A že se na hlavním nádraží prodávají podprsenky? No a co? Alespoň to tam přitáhne také normální lidi, kteří vlak nepoužívají k dopravě do zaměstnání. Stejně tak i knihkupectví atd.. Realizaci nápadu natáhnout do nádraží i obchody se sortimentem, který s cestováním absolutně nesouvisí, vítám. Jen tak dál.

Obdobně by potřebovala deratizaci i budova žst. Smíchov, včetně podchodů. Hospodu bych v tomhle nádraží okamžitě zavřel a bezdomovce vypudil. Ta situace je otřesná. Nic proti lidem, kteří se dostanou do špatné životní situace, to se může stát každému. Tohle jsou téměř stoprocentně lidi, kterým jejich situace vcelku vyhovuje a neměnili by.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3514
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 20. května 2010 - 10:32:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram:
Ono je to dvojsečný, na jednu stranu zmizela z Wilsonu většina bezdomovců, na druhou stranu vymizel třeba i běžný stánek pekaře, u nějž se za rozumný peníz dalo koupit běžné pečivo a ráno tam běžně byla fronta.

Až jednou takhle někdo sáhne do Smíchova či Masaryčky, tak nepochybuju o tom, že zmizí maso - uzeniny, pekař ale i zelenina na obou nádražích a místo toho tam bude něco, co sice utáhne nájem, ale pro denního dojížděče to ve finále bude znamenat to, že přijde o možnost koupit něco málo, co mu chybí (na větší nákup to samozřejmě není) přímo na nádraží.

Takže na jednu stranu zkulturnění vítám, na druhou stranu, to nese i nevýhody.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
jirka z...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.58.12
Odesláno Čtvrtek, 20. května 2010 - 10:41:49    Odkaz na tento příspěvek  

bram: a co je dobreho na tom, tahat na nadrazi lidi, kteri nikam necestuji????? to je tam tech cestujicich malo? a to nejsou kramy s picovinami nikde jinde?

jinak kritika stanku, co byvaly na nastupistich - boze, cloveka az boli mozek, kdyz cte neco tak hloupeho... ano, byly nechutne, ale kde je psano, ze by musely byt i nadale? staci tam neprodavat panaky za 15 a jako pivo mit plzen za 30a vic - a trosky nebudou mit proc tam postavat. ovsem je samozrejme takove vice ceske ty stanky komplet zrusit a nutit lidi kupovat si predrazene sracky a turinovou kavu v burger kingu, ktremu vyrubeme veskerou konkurenci a dostanem za to nejakou malou domu. aby bylo jasno, me nesere burger king jako takvej, ale to, ze tam NIC JINEHO nez tahle nudna predrazena americka karbanatkarna proste neni (nepocitam-li ucebnicovou ukazku toho, jak nema vypadat hospoda, tedy potrefenou husu).
plne pak souhlasim s kolegou vlckem, ze smichovske nadrazi nabizi sluzby z pohledu cestujiciho mnohem pouzitelnejsi, a to i presto, ze je to tam ponekud punkove.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2036
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 20. května 2010 - 10:58:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl: Tohle bude vždy problém. Krušovická pekárna mohla na hlavním nádraží zůstat. Jenže jak známo, u nás se téměř vždy vylije vanička i s dítětem. A na to nemá běžný smrtelník bohužel vliv. Takže i já skřípu zubama, protože mi tam pekárna chybí, ale zas to tam vypadá přijatelně a bezdomáči se nemají kde houfovat.

jirka z: Stoluj si s bezdomovcema ty chytrolíne sám. Nepřipojím se. Díky, nemám totiž zájem. Stánek totiž bezdomáče přitahuje vždy - dá se u něj stát a v podstatě nikoho od něj nelze vyhnat.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4166
Registrován: 10-2003

Odesláno Čtvrtek, 20. května 2010 - 11:09:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jirka z: A uživily by se ty stánky na nástupištích? Vynechme teď Smíchov, kde vše na Beroun odjíždí ze 3. takže tam se "nákupní frekvence" netříští.

Bram: Hospodu bych v tomhle nádraží okamžitě zavřel a bezdomovce vypudil.

Mluvíme-li o Oáze, tak když já ta jednou za týden jdu na oběd, tak bezdomáče nevidím (válejí se většinou dole před Pontem). A jídlo se tam taky dá sníst. To s prominutím na Hlaváku nic takového není, leda jídelna v nové provozní budově, ale tam já absolutně nestíhám, takže nemám ani zkušenost.


Pražan: aby si ten výtržník raději šel hrát s šulinkem ...

Nevím jestli by to vzali cestující.


Petr vlček: na Karlštajnu byla stržená trolej(?) na pražským zhlaví. Každopádně tam v nějakých 8,40 "řádili" dráteníci, čímž na Karlštejně nešlo jet k ostrovu a do Třebáně byla jednokolejka....


Nevím co se tam přesně dělo, bo jsem měl jen obrat na Hrbatý, ale už ráno byly nějaké problémy s trolejí hned za Berounem, pak do ní snad traktorem zamotali ešus, když ho tam vytlačili.... Podrobnosti jsem nezjištoval.

Jo a v Třebani jsem pak odpoledne viděl filmaře a druhý peron byl označen jako Protivín, přičemž tam a v podchodu snad zasahovala skupina příslušníku VB v dobových uniformách, proti protistátním živlům.
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3762
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 20. května 2010 - 11:20:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ale platit kvůli tomu dvojnásobek toho, co platím za podobných předpokladů jinde,

Podívejte se, já jsem v tý Libni u okýnka měl tu parodii kávu jednou někdy loni a už si to víckrát nekoupim, ani kdyby to stálo třeba korunu.

Shodou okolností jsme dneska odjížděl z Wilsonu, takže jsme si tu kávu z BK -velké latté za 45,- dal a klidně si jí tam koupím někdy zase. Protože z toho mám libé pocity ještě teď. Shodou okolností BK pochází z USA, kde má pití kvalitní kávy neskutečnou tradici - průměrný Američan by se z kávy z toho Libeňskýho okýnka zeblil a nebo by si potom šel vydezinfikovat pusu.

PS: Ono je to i s jinejma věcma - představte si, že jsou lidi, co si koupí kožený boty za 2 tisíce. A přitom by si mohli koupit Prestiže (nic proti nim) za pětikilo a vydržely by 2x tolik....
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2040
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 20. května 2010 - 11:40:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

RadekŠ: To by musely být ale prestiže od rákosek. Ty skutečné stojí skoro dvojnásobek.

Prestiže = pracovní obuv. Je to tam dokonce v návodu na použití této obuvi napsáno. Sic se výrobce dnes nějak začal snažit, aby boty začaly vypadat lépe, ale je to celkem zbytečná snaha. Musel by je začít prodávat pod jiným obchodním názvem.

Jde o to, co vlastně chci. Jestli chci jít do společnosti a slušně vypadat, nebo něco jiného. S prestižemi coby pracovní obuví to do společnosti nebude nikdy to pravé ořechové. Jinak je mám rád, jsou velmi pohodlné.


Zapa: Jídelna v provozní budově hlavního nádraží má skončit. Dalo se tam celkem levně najíst, ale jídlo povětšinou nic moc, ale sníst to šlo.

A na Smíchově jsem neměl na mysli Oázu. Tam se jíst dá.
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 218
Registrován: 3-2010
Odesláno Čtvrtek, 20. května 2010 - 11:46:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

RadekŠ: Zdravim po delší době
Tak a písemná maturita z ČJ za 1 a praktická za 2, a teď ústní, toho času na svaťáku:D
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1275
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 20. května 2010 - 11:47:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

vymizel třeba i běžný stánek pekaře, u nějž se za rozumný peníz dalo koupit běžné pečivo a ráno tam běžně byla fronta Jo, nekteří stánkaři měli ráno naskládané bedny s rohlíky u stánku, v nich chodili holubi a oklovávali ty rohlíky - když jsem to viděl, málem jsem tam hodil šavli. Nemusím připomínat, že ty rohlíky byly normálně k prodeji a že prodavačka na to čuměla jak tele a ani to s ní nehlo. Jsem rád, že tahle prasata jsou taky pryč.
staci tam neprodavat panaky za 15 a jako pivo mit plzen za 30a vic Vždyť to tak je, až na to, že se ten stánek jmenuje BurgerKing. To předražování má taky tu výhodu, že se do takové provozovny nestahují mraky bezdomovců, ožralků a podobně. A taky, jakmile se k šéfování dostane někdo s podobnými hygienickými návyky, jako měla obsluha těch stánků s pečivem, tak jim BK okamžitě sebere licenci.
Stánkům na Smíchově, kolem nichž smrdí na sto honů rozlité pivo a přepálený tuk, se vyhýbám obloukem. Taky tam byly secondhandy, to je na rozdíl od předražených hadrů na Hlaváku taky super služba pro cestující, ne?
Navíc, KUK!!! probuďte se do kapitalismu! Ceny určuje nabídka a poptávka. Jestli se najde dost lidí, co zaplatí za hamburgr, tak se nedivte, že se tam neprodávají klobásy.
Neberte to jako obhajobu BK - já osobně mleté maso, včetně hamburgrů a klobás, nejím. Ale kdybych měl děsný hlad a jediné dvě možnosti by byly hamburgr u BK (jak jsem psal, musí dodržovat nějaké standardy) a klobása usmolená u nějakého pochybného stánku, tak si vyberu ten hamburgr.
cloveka az boli mozek No mě zas bolí, když čtu, jak šotouši vzpomínají se slzou v oku na dobu, kdy se to tam hemžilo bezdomovci, opilci a zloději. I když bych na současném stavu taky leccos měnil, tak jako pravidelný cestující to považuju za 1000x lepší než to, co tam bylo dřív. K takovému Nürnbergu Hbf to má teda určitě blíž.
Ta nová hala byla postavena v sedmdesátých letech tak, aby vyhovovala potřebám socialistického cestování - když jel tenkrát člověk na den z Ostravy do Budějovic, tak musel ráno Ostravanem, přijet do Prahy o půl deváté, ale přípoj do Budějovic mu jel až po poledni (jo, takhle blbě to v době, na kterou šotouši nostalgicky vzpomínají, jezdilo - mohu doložit, mám schované staré jízdní řády). A celou tu dobu musel trávit v hale, ta na to byla dimenzovaná. Dneska je spojení každou chvíli, čekací doba je pár minut a tak stačí přeběhnout z jednoho nástupiště na druhé. Tím se nabízí možnost mít v hale něco jiného, taková nevyužitá plocha v centru by byla škoda. Navíc vím o lidech, kteří behem těch pár minut na přestup stihnou zajít do knihkupectví a koupit si knihu (opravdovou, žádný cestovní brak).
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2041
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 20. května 2010 - 12:06:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brr: Co chceš, natvrdlých šotoušů, co tvrdí, jak to bylo za totáče super a že ta DRÁHA tehdy jezdila, najdeš pořád dost.

Ano i tehdy dráha jezdila a neskutečně blbě. Nechápu, proč se na to zapomíná. Dráha tehdy jezdila tak, jak se to hodilo jí samotné, cestující se museli přizpůsobit. Pokud by byl dnes v platnosti třeba GVD 1988/1989, tak s ní jezdí tak sotva polovina lidí, možná ani to ne. Ostatní by na takovéto zrůdné jízdní řády neměli žalůdek a jeli by buď autobusem (jel li by), nebo rovnou autem.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1272
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 20. května 2010 - 12:08:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejezdil z Ovy do Budějc takhle náhodou přímák? V noci ze Slovenska a brzy ráno R do Plzně?
Jinak tady nikdo nechce návrat socíku, ale jen a pouze výběr.
Jak sám uvádíte, rozdíl mezi mletými kůžemi v hambáči a mletými kůžemi v klobáse je nepodstatný a jediný rozdíl je, že v malém stánku vidíte zázemí, zatímco ve větší jídelně ho nevidíte. To, že si jeden ze stánkařů nechal oklovávat rohlíky holubem je trestuhodné, ale není to fyzická vlastnost stánku. A když tak občas vídám přejímku zboží u nás v Albertu či Tescu, tak si nedělám iluze, že přejímka řetězcové jídelny bude na řádově vyšší úrovni.
Sám uvádíte, že dnes jsou přestupy rychlejší a že člověk jen přejde z peronu na perón. Ale všechny nabídky občerstvení se přestěhovaly z peronů do haly ...
Samozřejmě je mi jasné, že o cestující nejde, důležitá je ta zakázka na přestavbu.
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2115
Registrován: 4-2005

Odesláno Čtvrtek, 20. května 2010 - 12:21:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

když jel tenkrát člověk na den z Ostravy do Budějovic, tak musel ráno Ostravanem, přijet do Prahy o půl deváté, ale přípoj do Budějovic mu jel až po poledni
Teda nevim kolik lídí cestovalo za socialismu z ostravy do budějovic ale asi žadný davy to nebyly.Pokud máte na mysli to že se snížila dálková frekvence cestujících tak tomu bych moc nevěřil a nikdo v hale nemusel travit pul dne protože jen magor nebo šotouš zustane pul dne na nádraží když nemusí a zajde se podívat třeba do města.
AV 15-30
http://www.youtube.com/watch?v=rYqifHHBvM0