K-report
 

Archiv do 26. května 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv do 26. května 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4116
Registrován: 11-2005

Odesláno Neděle, 23. května 2010 - 10:16:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stravování na hlaváku je vostuda prvního řádu. Když pominu "potrefenou husu" (dá se tam sedout, vaří se, ceny mírně vyšší) není tam lautr nic. Nějakej burgr král a bageterii zrovna za výhodné stravování nepovažuji. Neřeším "zdravou" stránku věci, ale lidé jsou u nás stále zvyklí na tu klobásu, vuřta, párek v rohlíku, smažák, hranolky apod. ve stánku. Viz fronty na Smíchově, popř. ve Vysočanech. V současné době si toho vuřta či párek na hlavním nedám-není kde. Rozhodně nevidím problém v tom, aby na každém nástupišti nemohl být jeden stánek s otvíračkou +- 6-22hod. Pro omezení výskytu santusů stačí mít o něco dražší pivo a nenalévat ho do kelímků, ale prodávat pouze v lahvích. Nemusí to být přeci stánek socialistický, klidně, ať všechny stánky provozuje nějaká jedna firma a dodržuje stanovéné standardy kvality. Bohužel stánek s výše posanou nabídkou je už dnes často vnímán jako "socialistický", ať to tam vypadá, jak to vypadá.
Zvířata jednají pudově a proto po vás pudou...
Když chceš něco udělat pořádně, musíš to udělat sám.
ICQ 311-297-744
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1339
Registrován: 3-2007
Odesláno Neděle, 23. května 2010 - 11:00:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vážení,tak jak tady trefně poznamenal PV,jsou 2 druhy cestujících: Ti,co jedí jen ty hambáče,bagety (třeba jako RŠ-zjednodušuji) a pak ti,co by si klidně sedli/vzali do vlaku tu klobásu,sekačku či navštívili klasickou restauraci.

Tak vážení Radkové popřejte i těm druhým jejich hospodu,stánek.

Ten pořádek se udržet dá,když to funguje třeba v Německu,Rakousku normálně.To není jaksi fyzikální vlastnost toho stánku.
Dražší pivo různé týpky spolehlivě odradí.

A moc se mi líbí nálepkování typu "zastydlý socík"-tak ať rozhodne trh,ne..? Neučí se to už na VŠE,Radku?

Snad by mohlo být na tak velkém nádru obojí,ne..?

Já třeba nevyhledávám McD a podobné,ale nikomu je neberu a nenálepkuju ty,co jsou tam pečení-vaření,i když tam chodím max.na nějakou rychlou schůzku nebo v zahraničí,kde je to prostě jistý standard s jistotou ceny a "foodu"-tedy pohonné látky.
Mmmch zrovna minuloý týden jsem byl na cestách nucen se uchýlit do jednoho McD na večeři a 1 cheesburger s hranolkama a colou za 110.- je teda dost drahá,hladová,mastná a nechutná večeře. Na plastovým tácu jako v závodce.
Ale OK,když tam lidi choděj.Jen mi neberte klasické restaurace,kde mám za 100-120.- plnohodnotný oběd s pivem/džusem/colou o 3 chodech. A na Hlavák (a velká nádraží)taková restaurace nesporně patří.I třeba s dražším alkoholem či jídlem,jak píše Pes.
Ono se ten čas do odjezdu spoje dá takto smysluplně a příjemně využít,lépe než na drátěném sedátku uprostřed průvanu v hale.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4191
Registrován: 10-2003

Odesláno Neděle, 23. května 2010 - 12:14:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pes38: Rozhodně nevidím problém v tom, aby na každém nástupišti nemohl být jeden stánek s otvíračkou +- 6-22hod.

Není voda, není elektrika, dle mého by se to už dnes na každém nástupišti ani neuživilo.

Chlapi, dočkejte času, já věřím, že po skončení rekonstrukce se tam něco takového objeví, teď to fakt nemá cenu hrotit.
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1539
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 23. května 2010 - 12:47:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já tedy ty kategotrie vidím 4:

1) "santus" = klobásy a kelímkáč u volezlýho stánku. To asi na Wilsonu přece jenom nechceme. Dejme tomu, že do určité míry by tuto roli mohlo plnit nějaké čínské bistro nebo "pizza z okýnka" nebo tak.
2) "normál" = nechce fastfood jakéhokoli druhu, ale klasickou českou kuchyni s obsluhou za "normální" (ne nutně nejnižší) cenu. To bohužel není Husa, naštěstí je naproti Autoklub nebo o kus dál Ferdinand, dříve například U Jindřišské věže.
3) "international food" = BK, McD apod., významnou část tvoří cizinci co mají strach z českého jídla. Částečně (upadající?) módní záležitost ve věkové skupině 10-17 let, částečně pro fakt spěchající. Jsem přesvědčen že i taková věc má na Wilsonu oprávněně místo, zejména pokud by do své nabídky adaptovala klasický párek v rohlíku. Tragikomické ovšem je, kdyžt tohle má někdo za luxus a jen díky tomu, že zaplatí spoustu peněz, se domnívá, že dostal něco extra. Ostatně viz typická klientela McD v NY, Londýně, Praze nebo Moskvě. :-)
4) "skutečný luxus" = (velmi) drahá restaurace (popř. s kavárenskou částí) ve stylu řekněme Obecního domu nebo drahých hotelů, kde se návštěvník oprávněně domnívá, že konzumací zde se řadí do tzv. vyšší společnosti. Dají se tu dělat i obchodní schůzky apod. a prostředí působí opravdu exkluzivně.

Jakkoli o (4) má zájem jen velmi malé promile cestujících, na hlavním nádraží hlavního města bych přesto očekával, že to prázdné nebude (kdesi se psalo, že se bude nalézat ve Fantovce). Trojku už máme, první vlaštovkou jedničky je ten stánek v podchodu a snad ještě nějaké to kafe do kelímku v jednom z obchůdků (nevím přesně). Ovšem jestli se za "dvojku" považuje rádoby luxusní Husa, tak teda to mi vlezte na hrb. Doufám, že bude i něco jiného.
Ostatně v Libni se po totálním neúspěchu "francouzské bageterie" (byla sranda pozorovat, jak každý přišel natěšen na jídlo, bezradně koukal na nabídku, a zklamaně odkráčel do háje zelenýho) nenápadně, ale velmi rychle z toho prostoru stala v podstatě klasická hospoda (byť teda zákaz kouření by mohl zůstat a jídlo být o chlup lepší).

P.S.: Návrat té točené zmrzliny by taky nemusel být vůbec na škodu...
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3097
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 23. května 2010 - 13:18:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

TZ:
Kelímkový kafe je ve středním podchodu v moderním pojízdném stánku. Neokusil jsem, ale domnívám se, že estetická, hygienická úroveň i kvalitativní úroveň kafí je tam na dost vysoké úrovni.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1341
Registrován: 3-2007
Odesláno Neděle, 23. května 2010 - 13:19:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

>naštěstí je naproti Autoklub nebo o kus dál Ferdinand

Ale to 99% cestující neví a nota bene nemají třeba tolik času,na nádru stačí půlhodinka.

tragikomické ovšem je, kdyžt tohle má někdo za luxus a jen díky tomu, že zaplatí spoustu peněz, se domnívá, že dostal něco extra. Ostatně viz typická klientela McD v NY, Londýně, Praze nebo Moskvě.
jestli se za "dvojku" považuje rádoby luxusní Husa, tak teda to mi vlezte na hrb.
v Libni se po totálním neúspěchu "francouzské bageterie" (byla sranda pozorovat, jak každý přišel natěšen na jídlo, bezradně koukal na nabídku, a zklamaně odkráčel do háje zelenýho) nenápadně, ale velmi rychle z toho prostoru stala v podstatě klasická hospoda


Plný souhlas.

Jen s tím "superluxusem" po vzoru obecního domu -
to nemá šanci. Když budu chtít dělat "lepší" obchodní schůzku,tak adresa "v Praze na hlavním nádraží" je smrtící,při soukromé taky-diagnosa "bláznivej šotouš" jasná
A Obecňák i kupa velmi slušných restaurací je na dosah.


A k tématu-to u nás je už paralyzována třeba hygiena? Ten šílenej rohovej pajzl na Masaryčce
by už museli zavřít dávno.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4119
Registrován: 11-2005

Odesláno Neděle, 23. května 2010 - 14:31:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ten šílenej rohovej pajzl na Masaryčce
by už museli zavřít dávno.


Když jdeš z venku, tak se to nechá.(lah. pivo-dobrý značky, párek, klobása) Zevnitř je to ráj santusů.

Kdy jsou ty časy, když jsem si na Wilsonu celkem pravidelně kupoval nad eskalátory v horní hale párek v rohlíku za cca 10-11Kč, najíst se dalo v menší jídelně mezi severním a středním podchodem a na 2-4 nástupišti byly stánky...
Zvířata jednají pudově a proto po vás pudou...
Když chceš něco udělat pořádně, musíš to udělat sám.
ICQ 311-297-744
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4192
Registrován: 10-2003

Odesláno Neděle, 23. května 2010 - 16:39:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pes38: Kdy jsou ty časy, když jsem si na Wilsonu celkem pravidelně kupoval nad eskalátory v horní hale párek v rohlíku za cca 10-11Kč, najíst se dalo v menší jídelně mezi severním a středním podchodem a na 2-4 nástupišti byly stánky...

Kde jsou ty doby, kdy v dolní hale to vypadalo jak v nějaké východoevropské tržnici...

Mě osobně by se tam zamlouvala další "Výtopna", protože by to bylo takové stylové. Restaurace s obsluhou přímo na nádraží. Šotoušů ráj.
Václavák sice není daleko, přesto tady by to nebylo vůbec k zahození.
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
dotaz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.104.219.18
Odesláno Neděle, 23. května 2010 - 16:57:58    Odkaz na tento příspěvek  

To je zajímavý, celá diskuse o tratích v okolí... zaplavená pitomostma, ale to není proti KŽC, tak moderátoři K-reportu jsou spokojeni??
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4121
Registrován: 11-2005

Odesláno Neděle, 23. května 2010 - 17:03:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aha, ono je toho na hlavním pro šotouše málo, tak jim tam dáme ještě hospodu. Myslím, že Václavák bohatě postačuje. Normální hospoda styl "klasika", kuřácká-nekuřácká část, aby si každej prišel na svý s hotovkama (menu)+ minutkama + slušný výběr piv (malinko dražší pro omezení santusů) a já osobně budu spokojen.
Zvířata jednají pudově a proto po vás pudou...
Když chceš něco udělat pořádně, musíš to udělat sám.
ICQ 311-297-744
T4440276
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 288
Registrován: 9-2009
Odesláno Neděle, 23. května 2010 - 17:06:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes na zastávce Čelákovice-Jiřina:
http://www.youtube.com/watch?v=EUm8XluX9Ko
http://www.youtube.com/watch?v=ZIqvGjMYmAg
http://www.youtube.com/watch?v=I6lzGvbTP-0
http://www.youtube.com/watch?v=3qxFrZN2BuI
T4440276
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 289
Registrován: 9-2009
Odesláno Neděle, 23. května 2010 - 17:12:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní Čelákovice:
http://www.youtube.com/watch?v=g5luLoCCPY8
http://www.youtube.com/watch?v=0PN6Yz_QRNA
http://www.youtube.com/watch?v=8Qdy8cFUQ6w
http://www.youtube.com/watch?v=oM4KcSTCZm0
http://www.youtube.com/watch?v=l7hD6DlD8YE
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4193
Registrován: 10-2003

Odesláno Neděle, 23. května 2010 - 17:17:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pes38: Jé, to jsem zase něco řekl. Ale ano, jaká koliv "slušná" hospoda bude lepší než současné "nic" a klidně i s živou obsluhou.

dotaz: Ať to klidně přesunou do "rekonstrukcí-restaurací", třeba se tu najde nějaké lepší téma. Mmch, máte nějaké?
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
T4440276
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 292
Registrován: 9-2009
Odesláno Neděle, 23. května 2010 - 17:37:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Opožděně - páteční ( 21. 5.) Čelákovice:
http://www.youtube.com/watch?v=00f7le393j4
http://www.youtube.com/watch?v=rUmwKSM52dE
http://www.youtube.com/watch?v=YZO6jCmkQww
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7924
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 23. května 2010 - 17:54:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad dotaz: Mě hospody taky moc nezajímaj, tak to prostě přelítnu. Ale že bych prudil kecama jako že chci číst kde co posunovali,když zrovna nic zajímavýho neposunujou, to tedy ne. prostě když k tomu nemáte co říct, mlčte.
Sorry že jsem to vlastně porušil.
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
dotaz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.104.219.18
Odesláno Pondělí, 24. května 2010 - 08:39:08    Odkaz na tento příspěvek  

Ale o to mi vůbec nejde, jen sem si chtěl rejpnout do některejch moderátorů K-R, když jim tolik vadí, že se diskutuje o křivém nařčení za pořezání sedaček v motoru 830 v diskusní skupině 830. (zřejmě se to mělo stát na tratích a lokálkách v okolí Prahy - to aby mě někdo nekamenoval, že to tu zahnojuji)
Giba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 2-2007
Odesláno Pondělí, 24. května 2010 - 08:59:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dnes ráno byl v Nučici manipulák z Berouna, vezl nové koleje, místo určení Rudná u Prahy.
Neví někdo co se bude opravovat??
Jediné co mě napadá tak trať do Hostivice, kde jsou k vidění sprejem nastříkané značky na pražcích.
Ještě mě překvapilo že na vagoneh byla šipka směr příjezdu, jako by nebylo jedno kterým směrem je kolej pokládána.
V červnu má být zase výluka hrbaté Smíchov - Řeporyje, já myslel že už to tam mají hotové celé.
Giba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 2-2007
Odesláno Pondělí, 24. května 2010 - 09:02:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Qěcy 3097: pokud myslí oranžový stánek JoyCafe, tak jejich kafe je výtečné a obsluha vzorová.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3768
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 24. května 2010 - 09:50:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

food" = BK, McD apod., významnou část tvoří cizinci co mají strach z českého jídla. Částečně (upadající?) módní záležitost ve věkové skupině 10-17 let, částečně pro fakt spěchající...Tragikomické ovšem je, kdyžt tohle má někdo za luxus a jen díky tomu, že zaplatí spoustu peněz, se domnívá, že dostal něco extra


To je hojně rozšířené mýty, který nemají nic společného s realitou (ve stylu na Novu se nedívám, ale vím co je tam zrovna vysílali špatně)

současné době si toho vuřta či párek na hlavním nedám-není kde

Samozřejmě že JE, je tam poslední dobou pojízdný stánkař a párkem, ve srovnání s BK působí jaxi bezprizorně. Stejně bezprizorně, jako ten co stojí před bývalým OD Máj a míjí ho touto dobou hromada lidí z různými kávičkami, meníčky ap.v prackách. Běžte se tam někdy podívat - s otevřenýma očima.

Jen mi neberte klasické restaurace,kde mám za 100-120.- plnohodnotný oběd s pivem/džusem/colou o 3 chodech. A na Hlavák (a velká nádraží)taková restaurace nesporně patří.

Taky tam je (na těch oteřených 40 %) - Potrefená husa.


Neřeším "zdravou" stránku věci, ale lidé jsou u nás stále zvyklí na tu klobásu, vuřta, párek v rohlíku, smažák, hranolky apod. ve stánku. Viz fronty na Smíchově, popř. ve Vysočanech.

Ve Vysočanech je obrázek takový, že u neskutečně špinavého stánku stojí 2 zoufalci cumlající lahváče v bezútešném prostředí.

Jinak se obávám že FURT nejste schopni pochopit základní věc - na hl.n. jsou takové provozovny, aby zaplatily rekonstrukci a vydělaly peníze. V tom tolik nenáviděném BK sedí už v 8:30 ráno davy lidí - nostalgickým šotopředstavám nevzdory. Většina jsou normání Česi, který se konečně můžou na hl.n někde sednout a rychle se civilizovaně najíst. Stejně tak se na hl.n. konečně můžou vychcat do něčeho, co připomíná WC.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3769
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 24. května 2010 - 10:07:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ti,co jedí jen ty hambáče,bagety (třeba jako RŠ-zjednodušuji)

Pokud je to na mě - já bagety a hambáče téměř vůbec nejím a v podnicích typu McD jsem tak jednou, maximálně dvakrát do měsíce. Bagetu jsem jedl naposledy tak před čtvrt rokem.
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2123
Registrován: 4-2005

Odesláno Pondělí, 24. května 2010 - 12:22:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

klasické restaurace,kde mám za 100-120.- plnohodnotný oběd s pivem/džusem/colou o 3 chodech

Taky tam je (na těch oteřených 40 %) - Potrefená husa.

jo?a byl jste tam někdy?a pokud ano tak jste dostal oběd o 3 chodech s pivem/colou do 120 kč??
AV 15-30
http://www.youtube.com/watch?v=rYqifHHBvM0
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3770
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 24. května 2010 - 18:36:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad 6120: Nebyl, do 120 kč se 3 chody nevejdou.

Na druhou stranu se tam normální člověk asi nestravuje denně.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4197
Registrován: 10-2003

Odesláno Pondělí, 24. května 2010 - 19:25:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Giba: Ty značky jsou i na Hrbatý.
Výluka má být od 14. do 18.6. opět v autobusech ze Smíchova až do Nučic, takže předpokládám, že plno lidí opět přejde na kombinaci Bus-metro.
Dle ročního plánu výluk co mám, by se měla v červenci dělat bezstykovka ze Smícháče až do Rudný, čemuž se mi ale nějak nechce vůbec věřit.
Co tam budou dělat teď, netuším.
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
Giba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 2-2007
Odesláno Pondělí, 24. května 2010 - 21:51:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa: bezstykovka je ted kolem Zbuzan, aspon mi to prijde kdyz jsem jednou koukal z vlecnaku na koleje, a taky tam neni klasicky klapot:-)
zas tak moc tech koleji na vagonech nebylo.
Ja myslim ze spis vsichni se budou snazit jen nejpozději ranní osmou z Nučic a zpět až prvním vlakem. Měnit koleje vždy po kouscích aby se po nich mohli prohnat 4 motoraci tam a zpět mi přijde divny to je spiš na trvalou výluku. Že by něco udělali s únosností tratě asi nehrozi.

Jak vlastně výhybna Hlubočepy ta je definitivně u ledu??

Ještě se dnes na Ropidu objevilo zařazení Semeringu do plné integrace a natrvalo, takže Hrbatá je poslední kde nejde jezdit na obyčejný jízdenky.
Giba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 2-2007
Odesláno Pondělí, 24. května 2010 - 21:52:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z berouna je bezstykovka až do Rudný, nebo jen do Nučic?? Něco se dělalo cca před dvouma rokama.
jirka z...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.58.12
Odesláno Úterý, 25. května 2010 - 11:50:57    Odkaz na tento příspěvek  

radekS: v bk sedi davy lidi proto, ze tam nic jineho neni. kdyby tam byla zelatinova medvidkarna, sedeli by tam stejne. co se tyce potrefene husy, predrazene smutne parodii na hospodu, kde stoji za hovno vse od kuchare pres pivo az po obsluhu, to neni nic, kam by soudny clovek dokazal vlezt dvakrat. takovy typ podniku pro lidi, jako jste vy.

mimochodem, kdyz teda je potreba mit na nadrazi ty hrozne moc vydelavajici provozovny (gs deklaruje za lonsky rok trzby na najemnem 140 mega), proc teda nezbejva ani na elektriku pro pohon pojizdnych chodniku (ten ve smeru dolu uz nejede 14 dni)?

clovek by cekal, ze kdyz prijde na nadrazi, prvni co uvidi, budou kasy a informace. u nas vidi jako prvni obchody, pak zase obcody, pak banku, a zase obchody. kasy nejsou jeste zasoupnutejsi snad jen proto, ze uz vice zasouple misto neexistuje. staci se chvilku postavit a sledovat cizince - kdyz vlezou do haly, zacaste marne dumaji, kterym smerem se maji vubec dat ke kolejim, a ke kasam se dostavaji tak, ze se ptaji. neb od vchodu nevede ani zadna poradna navigace. proste kocourkov. navrhuji vytrhat koleje a udelat komercni plochy i ze stavajicich nastupist.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 25. května 2010 - 11:55:55    Odkaz na tento příspěvek  

Časem na to taky dojde, v Česku to s železnicemi dopadne jako v Jižní Americe.
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1521
Registrován: 9-2002

Odesláno Úterý, 25. května 2010 - 13:11:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dam to i sem... https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=1798672
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak bezte si najit vetsi zbran...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7941
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 25. května 2010 - 13:18:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Malá odbočka: koukám že šotouši jsou taky lidi a debata o jídle je nejvděčnější téma. My když uděláme anketu o závodní kuchyni, sejde se názorů víc než na všechny ostatní ankety za rok.
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1525
Registrován: 9-2002

Odesláno Úterý, 25. května 2010 - 15:18:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mozna bude veselo - jak komu: http://www.novinky.cz/krimi/201189-policie-vysetruje-poskytnuti-m ilionove-dotace-firme-haguess.html
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak bezte si najit vetsi zbran...
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3771
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 25. května 2010 - 19:20:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

bk sedi davy lidi proto, ze tam nic jineho neni. kdyby tam byla zelatinova medvidkarna, sedeli by tam stejne.

Já jsem tam byl 3x a pokaždé jsem se snažil pozorovat typologii lidí co tam jdou. Dovolím si tvrdit, že tak 70 % z nich jsou noví zákazníci. Ale i kdyby to tak nebylo, tak je to věc provozovatele - on prostě není povinen někomu zajišťovat sociální stravování.

predrazene smutne parodii na hospodu, kde stoji za hovno vse od kuchare pres pivo az po obsluhu, to neni nic, kam by soudny clovek dokazal vlezt dvakrat

Já jsme v této PH nebyl, občas zajdu do Hybernské - ta je cenově o fous níž a má polední menu. Dovolím si tvrdit, že poměr jídlo a prostředí vs. cena jsou velmi slušné.

takovy typ podniku pro lidi, jako jste vy.

To je asi fakt, já totiž za utratím míň peněz, než lidi co téměř každodenně musí na nádraží abslovovat rituál jakési svačiny spočívající nejlevání se pivem zpestřený konzumací nějakých vuřtů.
Tratovak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 343
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 25. května 2010 - 19:28:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Giba: smer je dolezitý, pokial už majú pripravené skráteniny vnútorného pásu v oblúku. ak by pokladali opačne, nebude to pasovať...
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 225
Registrován: 3-2010
Odesláno Úterý, 25. května 2010 - 19:37:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tratovak a spol. Podle všeho v pátek na mn pojede 753.7 . Agentura JPP (prý pojede 17 vagonů)

Jinak maturita s vyznamenáním.
Tak a písemná maturita z ČJ za 1 a praktická za 2, a teď ústní, toho času na svaťáku:D
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Úterý, 25. května 2010 - 20:23:32    Odkaz na tento příspěvek  

Ad vybavení nádražních prostor "komerčními (obchodními) aktivitami":
Vidím, že ja Vás docela dost, koho si mi podařilo řádně rozvášnit - takže upřesním své stanovisko, které jsem původně pouze asi příliš zjednodušeně naznačil - v podstatě se dost shoduje s názory, které uvedl "Pes38".
Co přímo na nádraží rozhodně nepatří (a pokud to tam někdo chce za každou cenu mít, ať si na to adaptuje třeba nevyužitý magacín, zpřístupní to z ulice a ne z nádražních prostor a nestaví to slušným cestujícím do cesty):
- herny a podobné pochybné podniky,
- různé "hadrárny" firem vlastněných osobami jakékoli národnosti a jakékoli cenové kategorie,
- obchody s jakýmkoli ostatním zbožím, které není účelně využitelné při cestách vlakem nebo v přímé souvislosti s nimi, zejména zboží "luxusního".
Co je na nádraží přijatelné (pokud to nepřekáží přímo v cestě na perón:
- prodej květin a drobných dárkových předmětů použitelných při vítání přijíždějících cestujících nebo jako pozornost pro ty, které odjíždějící cestující jedou navštívit,
- prodej suvenýrů vztahujících se k lokalitě či regionu, kde nádraží leží
- prodej knih a nosičů audiálních a audiovizuálních médií,
- prodej běžného "drobného spotřebního zboží" (základní sortiment zboží drogistického, papírnického apod.) včetně zboží potenciálně užitečného při cestování (cestovní balení šicích potřeb, apod.).
Co na nádraží rozhodně patří:
- prodej novin a časopisů,
- prodej pečiva a běžných potravin v rozsahu odpovídajícím potřebám cestujících (= možnost nákupu potravin na cestu i na nezbytnou následnou dobu až do možnosti dalšího nákupu),
- prodej občerstvení a "občerstvovny" různých kategorií, přičemž jejich množství a kategorie závisejí na velikosti nádraží a frekvenci cestujících (na hlavním nádraží mohou být kromě kiosků klidně i "hospody" všech 4 kategorií, na menších nádražích stačí jedna běžná "nádražka", klidně třeba i samoobslužná); přímo "při cestě" musí být na všech nádražích vždy možnost nákupu "lidového" (= levného) sortimentu, zařízení dražší nebo "vyšší kategorie" nesmějí překážet přímo v cestě na nástupiště,
- informační středisko poskytující informace jak charakteru dopravního, tak i "lokálního" (pro turisty, apod.),
- toalety přístupné po celou "provozní dobu" nádraží, a to (pokud možno) zdarma.
Čistota a hygiena veškerého vybavení nádraží je samozřejmým předpokladem, o tom nemá smysl debatovat.
Patrně jsem na leccos zapomněl, takže výčet nechť nikdo nebere za úplný, neměnný a definitivní: chce-li jej kdokoli smysluplně doplnit, nechť tak klidně učiní.
(dokončení v dalším příspěvku)
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Úterý, 25. května 2010 - 20:23:49    Odkaz na tento příspěvek  

dokončení:
Rozhodně ovšem nesouhlasím s tím, že by slušní cestující a ostatní slušné na nádraží příchozí osoby měly trpět tím, že provozovatelé nádraží nejsou schopni (nebo možná spíše ochotni) se vypořádat s tím, aby se tam nestahovaly nežádoucí "živly", jinak než rušením či nezřizováním služeb pro cestující, které byly běžné nejen "za bolševika", ale už za Rakousko-Uherska (byť tu dobu nepamatuji), nebo jejich nežádoucím odpuzujícím zdražováním: když to dokázali už před nekolika lety i v Bukurešti, nevidím důvod, aby to nebylo možné i ve střední Evropě!
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1173
Registrován: 10-2008
Odesláno Úterý, 25. května 2010 - 21:10:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pražan:
V mezinárodním nádraží mají logiku také bankomaty a směnárna. Pro roztržité koneckonců i ta hadrárna, i když se mi to moc nelíbí.
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6692
Registrován: 8-2004

Odesláno Úterý, 25. května 2010 - 21:26:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hadrárna je podle mě na stejném místě jako batohárna, neb si věci obvykle nenosím na nádraží v náručí, abych si teprve zde koupil batoh. A přiejvší cestovatel, kterému se batoh třeba nějak roztrhnul, tak ze stejných důvodů může uvítat třeba i kalhoty.
Definování rozdílu mezi luxusním a dárkovám zbožím může být leckdy též dost obtížné a nejedznoznačné.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1174
Registrován: 10-2008
Odesláno Úterý, 25. května 2010 - 21:43:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch:
Ne, jde spíš o bundy, čepice a deštníky.
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6696
Registrován: 8-2004

Odesláno Úterý, 25. května 2010 - 22:57:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tommasel:
Promě zamě. Kalhoty byl příklad.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1177
Registrován: 10-2008
Odesláno Úterý, 25. května 2010 - 23:06:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch:
Né, jde o to, že batoh a gaťě pravděpodobně potřeboval už při nastupování, zatímco tyhle krámy třeba ne.
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Giba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 2-2007
Odesláno Úterý, 25. května 2010 - 23:13:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tratovak: byly to jen kolejové pásy bez pražců, kde bych pochopil že v oblouku je potreba mit vnitrni kolej nakracenou. Zatim jsou v Rudne složene tak uvidime kam poputuji.
Karlshaus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 726
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 25. května 2010 - 23:27:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vzhledem k pověstné čistotě našich vláčků bych spíše řekl, že hadrárna či prádelna na počkání je potřeba ihned po výstupu.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2056
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 26. května 2010 - 06:27:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pražan: Sorry, ale budeš se muset smířit s faktem, že na hlavním nádraží má místo i hadrárna v jiné podobě, než jaký byl megasekáč.

Ti rozumní pochopili, že je na nádraží potřeba dostat i někoho jiného, než jsou cestující. No a ti ostatní se s tím budou muset smířit.
Tratovak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 344
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 26. května 2010 - 07:24:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

074: a to akože 742 neutiahne 17 vozňov? a tieto sa zrazu do BNL zmestia?
Giba: tak to potom jediné čo ma ešte napadá, že boli uložené excentricky, bližšie k jednému čelu vozňa...
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3772
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 26. května 2010 - 07:33:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co přímo na nádraží rozhodně nepatří

To si (stejně jako v případě obchodních center) rozhoduje jejich provozovatel podle toho, jak se mu to vyplatí.

Budova Hl.n je veliká jako kráva, přestavba stojí majlant a je logický že to musí zaplatit to množství obchodů z nemalého nájmu na m2. Stejně jako v případě obchodních center.

Jedinou alternativou je tam nemít ty obchody, ale pak buď vše zůstalo postaru anebo by se muselo pořádně zdražit jízdné.

Já se omlouvám, že musím 20 let po revoluci poněkolikáté opakovat tyto banality.

PS: Stav že na hl.n v centru města jsou dražší provozovany, zatímco na příměstské stanici je místo McD jen nějaký turecký párkař je třeba v Německu naprosto normální. Tady se tomu divínkové diví - zřejmě cestují ven s klapkama na očích a nebo tam tráví tak málo času, že podobné niance nejsou schopni vůbec rozeznat. Koneckonců vždyť je to i v Praze - lidový vývařovny z centra města mizí a zůstávají na předměstích, kde je přeci jen jiná sociální skladba zákazníků a menší nájmy.
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 613
Registrován: 6-2002

Odesláno Středa, 26. května 2010 - 08:04:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S tímhle musím s Radkem souhlasit, je jen logické, že nádraží v centru bude mít jinou skladbu komerčního využití, než nádraží na periferii.

Mě osobně ty obchody na hl.n. neoslovují (asi až na lékarnu a pultíkem s Fornetti) a pokud to jde volím k nástupu/výstupu jiné nádraží (Vršovice/Vysočany/Smíchov), kde plně uspokojím své potřeby jídla, novin apod.

Mimochodem, vůbec mi mě neurazila nějaká pěkná čínská restaurace, kde si za 80-100 Kč dám rýžové nudle se smaženým Bobikem... :-)
Optimista je člověk, který tvrdí, že žijeme v tom nejlepším možném světě, pesimista se obává, že je to pravda.
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Středa, 26. května 2010 - 11:39:22    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Tommasel" = 1173 + 1174 + 1177:
Bankomaty a směnárny jistě, samozřejmě také dostatečný počet internetových terminálů, a konec konců i třeba ta pošta, byť dnes její služby (vinou podobně chybné teorie o neotřesitelnosti postavení, jaké prokázala v posledních 20 letech železnice) už nepatří mezi tolik využívané, jako v minulosti. Z dalších služeb samozřejmě i sprchy a třeba i kadeřnictví, prádelna, kterou navrhuje "Karlshaus" (726) v rozměrné "klasické" podobě asi ne, ale nějaká "čistící služba" třeba jako součást "hygienického bloku" ano.
Pokud jde o "batohy" a "kalhoty", ty bych zařadil do té prostřední kategorie ("ještě přijatelné"), protože prodej sportovních potřeb má k cestování rozhodně blíže, než podprsenky a "tanga" za 4,5 tisíce Kč (jejichž prodej patří sice také do veřejných domů, ale do těch se zcela jiným posláním, než jaké mají nádraží), ale jako nezbytnost bych tento sortiment neviděl: v nouzových případech jej klidně jej zastoupí to, co lze zařadit mezi "drobné spotřební zboží" - záleží na schopnostech a inteligenci obchodníků se zbožím běžné potřeby, co dokáží nabízet. Jinak mezi to "drobné spotření zboží" patří samozřejmě i nějaké hračky, omalovánky a podobný "dětský" sortiment (aby fakani cestou tolik nezlobili a aby babičky mohly koupit něco vnoučatům, když za nimi jedou na návštěvu), ale třeba i filmy (dokud se ještě vyrábějí a někdo jich ještě používá), různé baterie, a třeba i omezený sortiment drobné elektroniky a fotografické techniky. A samozřejmostí jsou čekárny, ale "hlídané", tedy něco na úrovni bývalých "kulturních středisek", a opět (jako dříve zmíněná občerstvovací zařízení) v rozsahu adekvátním velikosti nádraží a frekvence.
Pokud jde o teorii, že "že je na nádraží potřeba dostat i někoho jiného, než jsou cestující", kterou vnucuje "Bram", nic proti tomu nemám, ale je především třeba vážit, koho jiného a za jakým účelem má smysl lákat: pokud totiž forma či prostředky, jimiž se to činí, za cenu minimálního skutečného efektu jen obtěžují cestující a překážejí jim, pak je to aktivita kontraproduktivní a pro železnici nejen nijak pozitivní, ale naopak jí ve výsledku nezřídka dokonce škodící. Kdybych měl jako provozovatel nádraží volit, zda tam pronajmu prostory pro předraženou "hadrárnu" překážející cestujícím, kteří si v ní stejně nic nekoupí, nebo prostory pro třeba i luxusní restauraci v památkově chráněné budově mimo "koridory" určené pro přístup k perónům (ale přitom třeba i s výhledem na dění v kolejišti), pak by moje volba byla jasná: ČD ovšem místo rozumného řešení zvolily cestu heren, "megasekáče", a posléze v duchu českého "odezdikezdismu" zase předraženého prádla a kožichů, kde opět nemají ani ty džíny a batohy, které by snad občas nějaký cestující potřeboval.
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Středa, 26. května 2010 - 11:39:39    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Hroch" = 6692:
Je sice pravda, že definování rozdílu mezi luxusním a dárkovým zbožím může být leckdy též dost obtížné a nejedznoznačné, ale dost podstatným kritériem je právě cena: nikdo z "normálních" cestujících přece nepoběží na vlak, aby cestou jako dárek koupil na nádraží podprsenku za 4 tisíce Kč nebo kožich - naprostá většina lidí z "horních 10 tisíc" vlakem nejezdí a v ČR ještě hodně dlouho jezdit nebude (a českou železnici by stejně nespasilo, kdyby vlakem jezdili), a kvůli nákupu luxusního zboží na nádraží chodit rozhodně stejně nebude (= nakoupí je jinde), a ti "normální" zase výběr a nákup drahého dárku nebudou odkládat až na cestu, takže pokud si jej nepřipravili předem, postačí jim k vyřešení problému daleko lépe jen "drobná pozornost", o jejímž výběru nebudou muset dlouho uvažovat: na nádraží má proto podstatně větší smysl prodávat levnější "běžné" zboží, než to, co prodávají v luxusních "značkových" obchodech v centru.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6697
Registrován: 8-2004

Odesláno Středa, 26. května 2010 - 12:25:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pražan:
Přiznám se, že už jsem za účelem koupě dárku několikrát využil třeba tu prodejnu čokolád. Někomu se to může zdát luxusní - vždyť přeci stačí nějaká "Orionka" ze supermerketu, ale mně jako dárek připadá nepatřičná. Je to docela originální, není to moc drahé a je to docela univerzální. Podobně na tom může být i prodejna čajů a kávy.
A jak jsem již zmínil, u všech prodejen na hl.n. kvituji zejména to, že nemusím nikam extra zacházet a mám to po cestě.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3773
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 26. května 2010 - 12:44:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

sice pravda, že definování rozdílu mezi luxusním a dárkovým zbožím může být leckdy též dost obtížné a nejedznoznačné, ale dost podstatným kritériem je právě cena: nikdo z "normálních" cestujících přece nepoběží na vlak,


Zkuste Pražane prosím pochopit, že tržní hospodářství nefunguje tak, že se někdo namaluje v šeru akademické badatelny na křídový papír že "tam a tam má bejt tohle a tohle a tohle zase ne". Respektive to tak fungovat bude, ale jen do brzkého bankrotu.

konec konců i třeba ta pošta

Já sice nemám valné mínění o managormentu ČP. a.s., ale ta celkem logicky o další pobočku centru města nemá zájem.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2577
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 26. května 2010 - 12:54:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Stav že na hl.n v centru města jsou dražší provozovany, zatímco na příměstské stanici je místo McD jen nějaký turecký párkař je třeba v Německu naprosto normální."

Já z toho Německa mám zkušenost že se tam krom Mektavýho Burgrkinga a spol. najde i ten tureckej párkař. Možná tam pochopili že když budou mít nájem i od něj tak je to víc než bez něj. Ono i ty tržby "těch horních" souvisí s tím zda je tam něco i pro "ty dolní". Protože ti se tam třeba pak i zastaví a neberou to jen jako průchod od metra do vlaku "skrz nějaký ptákoviny".

Jinak ad Smíchov a houmlesi: kam se sere třetí peron a to i s tím "starým" stánkem na stánkové zákoutí na busterminálu MHD ve správě asi nějaké té městské organizace typu DPP nebo Prasklých komunikací.

Ad čokolády a dárky: vícekrát jsem použil Sudetskou pečeť a nikdy neurazila. A celkem jedno kde koupena.

Bobik typu jako je v Hybernský proti Masně by přínosem taky byl. Nulle s psíchutí se daj vzít i sebou a je to teplý jídlo za stejný prachy jako bageta s kusem salámu a sralátovým dresingem.
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Středa, 26. května 2010 - 13:06:11    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "RadekŠ" = 3773:
Zkuste, pane, laskavě pochopit, že i v tomto státě pořád ještě existují i lidé normální, kteří si nehrají na "Hogo-Fogo", když na to nemají, ale chovají se slušně a chtějí žít za "normální" finanční prostředky, byť se jim to současná "vrchnost" snaží intenzivně znepříjemňovat - jim bude naprosto přesně vyhovovat třeba právě to, co napsal "Petr_vlček" ve svém příspěvku č. 2577 (= hned pod tím Vaším). Cítíte-li jako něco víc, divím se, že se ještě zahazujete s tou lůzou, která jezdí vlakem a chce mít tudíž na nádražích i takové služby, které Vy patrně považujete za hluboce pod Vaši bohorovnou úroveň.
Děkuji za pochopení - pokud jste jej ovšem ze své úrovně ještě schopen.
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 615
Registrován: 6-2002

Odesláno Středa, 26. května 2010 - 13:23:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pražan:
Zkuste, pane, laskavě pochopit, že i v tomto státě pořád ještě existují i lidé normální, kteří si nehrají na "Hogo-Fogo", když na to nemají, ale chovají se slušně a chtějí žít za "normální" finanční prostředky

Mám to chápat tak, že "současná vrchnost" tím, že pronajme určitou část budovy hlavního nádraží luxusnímu prodejci oblečení, znemožňuje "normálním" lidem slušně žít za normální peníze? Nebo mi něco uniklo?

Znamená to že management, který rozhodoval o nájemcích hl.n. udělal někde obrovskou chybu? Jakou? Ekonomickou? Sociální? Marketingovou? Jinou?
Optimista je člověk, který tvrdí, že žijeme v tom nejlepším možném světě, pesimista se obává, že je to pravda.
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1181
Registrován: 10-2008
Odesláno Středa, 26. května 2010 - 13:26:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PV: Nulle s psíchutí


Pražan:
No, já si ale vůbec nemyslím, že lidi, co by hledali na nádraží něco lepšího než párek, guláš nebo gyros, nebo Fidorku ze sámošky coby dárek, byli "nenormální" nebo si "hráli na Hogo-Fogo". Bude jich dost. Navíc mluvíme o mezinárodním nádraží.
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1182
Registrován: 10-2008
Odesláno Středa, 26. května 2010 - 13:32:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Iaya:
No, to že tolik znepřehlednil halu, zvlášť přístup k pokladnám, podle mě dost chyba byla.

Další věc je ta hadrárna ve stávající formě, hodně spoléhající na lidi zvenku. To podle mě marketingová chyba je, přinejmenším do té doby, než se tam podaří vrátit tramvaje. Ale to oni musí na svých účtech vidět lépe než my.
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3774
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 26. května 2010 - 13:40:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

zkušenost že se tam krom Mektavýho Burgrkinga a spol. najde i ten tureckej párkař. Možná tam pochopili že když budou mít nájem i od něj tak je to víc než bez něj. Ono i ty tržby "těch horních" souvisí s tím zda je tam něco i pro "ty dolní".

Já netvrdil, že se párky na německých nádražích neprodávají, ale že na velkých nádražích jde o okrajovou záležitost a velká většina klentů zjevně míří jinam - do McD, BK, gyrosáren, kebabáren ap. a nenechá tam 2,50 za Bockwurst nastojáka, ale kolem 5-10 EUR.

Úvaha že McD či BK je něco pro horní vrstvy je totálně mimo mísu. I u nás.

Cítíte-li jako něco víc, divím se, že se ještě zahazujete s tou lůzou, která jezdí vlakem a chce mít tudíž na nádražích i takové služby, které Vy patrně považujete za hluboce pod Vaši bohorovnou úroveň.


Hm, máte zřejmě závažný problém pochopit psaný text.
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Středa, 26. května 2010 - 14:05:44    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "RadekŠ" = 3774:
Kdybych to měl brát vážně, tak bych měl především závažný problém pochopit Vaše myšlení a myšlení některých dalších přispěvatelů Vám myšlením podobných - ale naštěstí mě to nechává klidným.
"McD" či "BK" samozřejmě pro "horní vrstvy" není nic "na jejich úrovni", ale to není ani ta "PH" - a pokud to je a i do budoucna zřejmě má být ta "nejnižší" úroveň (cenová i sortimentní") podniků, které na pražském hlavním nádraží mají fungovat, pak těm ostatním cestujícím, kteří nepatří do "horních vrstev" (a jichž je a bude i na pražském hlavním nádraží vždy většina), budou služby adekvátní jejich požadavkům chybět - a je třeba i otázkou, zda je pro společnost výhodnější, aby se "nižší vrstvy" kvůli tomu snažily využívat spíše okrajových pražských nádraží (jak už to zde někdo zmiňoval, a jak to ostatně dělávám i já), zvyšovali na nich frekvenci a k přesunům k nim a od nich využívali zbytečně MHD, když logické snahy ROPIDu jsou zcela opačné ...
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Středa, 26. května 2010 - 14:20:43    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Iaya" = 615:
Myslím, že "Tommasel" ve svém příspěvku č. 1182 na to svým způsobem odpověděl za mě - ale můj názor byl obsažen už v příspěvku ze dne 25.05.2010 = 20:23:32: "pokud to tam někdo chce za každou cenu mít, ať si na to adaptuje třeba nevyužitý magacín, zpřístupní to z ulice a ne z nádražních prostor a nestaví to slušným cestujícím do cesty" - to znamená, že když už tam ta "hadrárna" (speciálně tato předražená) má někde být, ať je třeba v tom podzemí, kde jsou nyní naprosto zcestně a nesmyslně umístěny pokladny, nebo ať je někde v nevyužité "Fantovce", protože pro ty, kdo by tam snad přece chodili nakupovat, je podstatně důležitější snadný přístup z parkoviště automobilů a taxíků, než z metra či vlaku. A pro cestu vlakem jsou naopak i pro ženy mnohem důležitější jízdenky, než podprsenky - navíc ta současná "hadrarna" je evidentně spíše "prádelna", než skutečná prodejna zboží ...
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1184
Registrován: 10-2008
Odesláno Středa, 26. května 2010 - 14:44:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pražan:
Pro ženy jsou ale v naprosté většině zcela nepoužitelné ty klobásy atd.

Vůbec s dovolením nechápu, proč začínáte nesmyslně mluvit o nějakých "horních vrstvách", to je mimo téma. Pro Klause, Gotta a management ČEZu to tam není. A k další diskusi si raději rozmyslete, jestli pro cestující nepatřící do "horních vrstev" podniky typu PH a BK sloužit mají nebo ne. A jestli vám jde o ty (nej)méně majetné cestující, tak tam ten stánek s klobásami bude pokud se vyplatí na nájmu, jednoduché. Jestli ne, budou to mít prostě méně pohodlné, ale ty jejich klobásy jim na rozdíl od jízdenek nikdo dotovat nebude, to je jasné.

(Příspěvek byl editován uživatelem tommasel.)
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
jirka z...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.58.12
Odesláno Středa, 26. května 2010 - 14:45:56    Odkaz na tento příspěvek  

radekS: jestli tu pochybujete o schopnosti kohokoli porozumet psanemu textu, zacnete u sebe. padlo tu dost rozumnych argumentu i navrhu, co by tak mohlo na nadrazi byt ku prospechu cestujicich i pronajimatele obchodu, ale vy imrvere opakujete jakesi primitivni jednoduche poucky modreho komsomolce a kindermanazera a neustale vyvracite ostatnim to, co nikdy netvrdili (treba asi desetkrat opakovany blabol o tom, ze bychom tam radi veci, ktere prodelavaji). pritom evidentne nechapete ani tak elementarni skutecnosti, ze nadrazni hala neni metropole zlicin, ani ze k tomu vasemu adorovanemu kapitalismu patri konkurence, ktera v obchodnim centru hlavni nadrazi dostava dosti na prdel.

placate tu take cosi o nemeckych nadrazich a tomu, jak to tam funguje. boze!. projezdil jsem toho v nemecku vlakem dost a zadne nemecke nadrazi se ani v nejmensim nepodoba nakupnimu centru, kde se musite ostatnich cestujicich ptat kudy ke kasam, pokud jste tam poprve. naopak, zarizeni urcena pro odbaveni cestujicich jsou dominantni, haly prostorne (zatimco na zapadnim rumunem zprznenem hlavaku staci, aby se nekde zastavila dvacitka jeho krajanu s kufry a hned vznika spunt) a logicky sortiment nabizejici obchody nadrazi pouze "doplnuji" - nemotaji se mezi podchody a vychodem a zridkakdy tam maji kraviny, o prackach penez typu prazskeho obchodu sasch ani nemluve. je tam zpravidla vsechno od turka s kebabem po nejakou prodejnu nadnarodnich karbanatku. normalni smisene zbozi, prodejna se zeleninou, pekarna, cukrarna, stanek ci stanky s bockwurstem ci necim podobnym. proste, vypada to tam jak to v civilizovane evrope na nadrazi vypadat ma. a takhle bych si predstavoval hlavak.

zatimco dnes bohuzel vitezi pristup "nadrazni hala neni nic jineho, nez komercni prostory v centru". uz se tesim, az se tam dockame autosalonu ferrari, to se pak kazdy mamlas vaseho razeni jiste zalkne von hayekovskym blahem.