K-report
 

Archiv do 23. března 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv do 23. března 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2635
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 19. března 2010 - 20:13:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když se podívám na mapku v odkazu, tak je tam vidět červená a modrá trasa. Červená sleduje náš první koridor (možná budoucí VRTku) a modrá současnou 072 a 250 (přes Havlobrod). Nic bližšího tam o tom není. Já bych si dovolil odhadnout, že červená sleduje trasu pro osobku a tudíž logicky přes Prahu, a modrá pro nákladní dopravu. Ale to je jen odhad.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Karlshaus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 442
Registrován: 12-2009
Odesláno Pátek, 19. března 2010 - 20:29:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Anonym:

Obhajoba šotoúchylárny je asi jako obhajoba sci-fi . Dotyční rádi přečtou, trochu a vypustí "odborníka" do reality .

Mnoho těchto vskutku všehoschopných dovedlo železnici tam, kde je: nejhorší parazit státního rozpočtu, neschopný samostatného ekonomického života.

Milému Anonymovi je tedy nutno popřát narazit pokud možno na stejného přítele ČernéDíry (neplést si se železnicí jako takovou) jako jsem já . Pak by ta obhajoba mohla být velmi zajímavá - i když třeba Anonymovi křivdím a on (na rozdíl od svých šotopředstav) skutečně spočítal něco s hlavou a patou. Například omezení 074 o 60% a nahrazení busy: pokud by tedy vycházel z čísel co občas neprozřetelně vypustí o 074 a ještě si je nechá snížit průzkumy -aa- , když chce podporu svých zavádějích čísel.

A na závěr pro něj osobně článeček odjinud: http://www.eportal.cz/Articles/2570-cssd-predvoj-hlupaku.aspx . Hezké čtení přeje Boblick .
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 3-2010
Odesláno Pátek, 19. března 2010 - 20:36:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karlshaus: Věřte mi, ale moje závěrečná práce se 074 nezabývala.
Po 28.5.jí sem mile poskytne k nahlédnutí. Ostatně boblicku, Anonym jako takový v práci počítá hodně s busy, takže mu trochu křivdíte.
Projekt Boblick2 se ztroskotal...:D
Adalbertinum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 511
Registrován: 1-2010

Odesláno Pátek, 19. března 2010 - 21:08:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak sem přihodím pár postřehů z pondělní cesty vlakem.. Přijížděl jsem rychlíkem od Žďáru do Kolína.. Chtěl jsem pokračovat směr Pardubice a HK. EC mělo zpoždění,přijel dřív R na Brno. Tak jsem s ním jel s vědomím, že v Pardubkách budu dřív(Podle výpočtu to vycházelo) Jenže jaký bylo moje zděšení, když jsme 10 minut stáli v Přelouči, a čekali, až nás ten vlak EC předjede? To už by byl takovej problém nechat R předjet až v Pardubkách?
Další "logika" mezi Pardubicema a HK.. Čekačka v rosicích na vlak od Chrudimi, pak pobyt v Opatovicích na křížení s Os od HK. Vážně by ty odjezdy nešlo sesumírovat tak, aby se nikde moc dlouho nemuselo čekat?

To samý cesta nazpátek, a logický pobyt v Kolíně. Čekalo se na opožděnej EC od Olomouce, na EC z Prahy, i na vlak z 231... Výsledek? Zpoždění R do Brna + 15 minut.. Není to moc, ale to zpoždění se rozlezlo dál po trase(Havl.Brod)
Karlshaus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 449
Registrován: 12-2009
Odesláno Pátek, 19. března 2010 - 22:45:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Anonym:
No škoda, že 074 a její náhrada busy byla z Vaší strany nezahrnuta do této práce. Hned by jste byl kamarád s přítelem Povšíkem ze stejné partaje! Víte, jaká Vám zrovna uniká šance stát se nomenklaturním pracovníkem odboru dopravy v protektoRáthu? A moc času už nemáte . Teď jsou tam k dispozici velmi teploučká (a teploučínkolinkovská) místečka. Kádrový profil máte, tak Povšíka a sRátha nedrážděte protistranickými akcemi, když penízky je potřeba na něco jiného než na .
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 3-2010
Odesláno Sobota, 20. března 2010 - 11:06:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karlshaus: Už zase ukazujete že jste exot Na krajský úřad Středočeského kraje se fakt nechystám, to mi věřte, v tu chvíli by byl Povšík docela chudák.
Projekt Boblick2 se ztroskotal...:D
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Sobota, 20. března 2010 - 11:39:48    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Tomáš_záruba" = 1427:
Asi se neshodneme a ztrácet čas vzájemným přesvědčováním o přednostech toho, co ten druhý za rozumné nepovažuje, nemá smysl - ono tu totiž skoro všechno vlastně už někdy bylo, a jen vždycky přijde nějaký "novátor", který nepovažuje za účelné nejdřív se seznámit s minulostí, a myslí, že spasí svět: chvíli mu to vydrží, postupně se však situace stejně vrátí do skoro stejné podoby, v jaké už vlastně někdy předtím byla - jen to pak leckdy už není "tak úplně ono", protože dvakrát do stejné řeky vstoupit nelze (v případě VHD mezitím například může část jejích dřívějších uživatelů uteci k IAD nebo aspoň k jiným dopravcům, a získat je zpět nebývá jednoduché). Já naštěstí už mohu vývoj situace jen sledovat a glosovat a nemusím se považovat za něj spoluodpovědný (v tom mám proti Vám docela výhodu): snažím se to dělat s maximálním nadhledem a tolerancí, ale smutku ze zjištění, kam se to vše řítí (na jaké hovadiny je zbytečně plýtváno prostředky, jak se bez rozmyslu postupuje často úplně "ode zdi ke zdi" a co to přitom může způsobit, atd.), se přitom ubránit neumím - i proto jsem se do této debaty zamíchal, ale už z ní raději vycouvám, protože pokračovat v ní by stejně k ničemu rozumnému nevedlo: takže Vám závěrem jen popřeji, aby se Vám všelijakých těch hovadin dařilo dělat co nejméně (třeba i proto, že z toho v takovém případě budu snad ještě nějakou dobu mít následně užitek i já).
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1430
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 20. března 2010 - 17:14:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pražan: Od toho jde o diskusní fórum, aby se tu tříbily názory. Přeji Vám (přestože tuším, že se známe ;-)) vše dobré.
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Neděle, 21. března 2010 - 03:50:21    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Tomáš_záruba" = 1430:
Jenže když se debata vyvine už v téměř dva paralelní monology, začne ztrácet smysl - a navíc by i to diskusní fórum muselo být trochu na úrovni = nezaplevelované soustavně tím, že do něho kde-kdo vnáší nesmysly a sebeprezentací si jen ukájí své komplexy a vlastní ješitnost: to už je pak užitečnější pojednávat třeba někde v hospodě a jen s těmi, kdo mají skutečný zájem o debatu k tématu ...
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3434
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 21. března 2010 - 10:47:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vláčky hlavně musí jezdit přesně tak jak jezdily před lety. V provozu musí být zejména všechny lokálky a osobáky na všech tratích, to je základ systému. Že staré trasování a starý model dopravy časem ztrácí funkčnost, to je lepší neřešit. Raději postupně odehnat do aut stovky lidí kterým starý systém přestal vyhovovat, než riskovat ztracení několika jednotlivců z těch, co vlaky ještě používají.
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Neděle, 21. března 2010 - 11:16:38    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Bručoun" = 3434:
A aby ty Broučounovy chmurné představy nenastaly, preventivně naženeme stovky nových klientů železnice do vlaků zastavováním dálkových rychlíků třeba v Přelouči nebo v Července ...
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3437
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 21. března 2010 - 11:55:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pražan: Vidím, že asi naprosto nedokážete vnímat výhody nového systému, proto vás paroduju. Ty výhody jsou přitom tak velké, že vysoce převáží nevýhody.

Nějaká linka v Přelouči i Července zastavit musí, jinak by šlo o výrazné zhoršení dosavadního stavu. Není finančně možné přidat linku. Je třeba odstranit čekání na předjetí, čili nepředjíždět. Je třeba zrychlit frekvenčně silnější směr Praha-Přerov-Otrokovice, i za cenu nepatrného zpomalení kapacitně slabšího směru Praha-Vsetín.

Podívejte se do JŘ jak rychle se dneska jezdí z Prahy do Otrokovic, kde se střídá předjížděný Ex s několikrát předjížděným R. Místo něj má vždy jezdit nepředjížděný Ex, s méně zastáveními, než je průměr zastavení obou dosavadních vlaků.
Jestli fakt nechápete v čem spočívá zlepšení, tak nemám co bych dodal.
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1431
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 21. března 2010 - 12:24:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tedy když už se to zase rozjelo, přece jen mi to nedá: Alternativa samozřejmě existuje!

Jmenuje se "Pendolina do Chebu a do dálkovky skutečně nové vozy" - a pak by bylo možné:
- Dnešní R 70X jezdit do Ostravy (Bohumína, Opavy apod)
- Urychlit karvinská EC projetím Hranic, Zábřehu a Třebové a nasadit na ně Xmz
- středomoravské vlaky učesat do rychlé dvouhodiny (s obsluhou Zábřehu) pro Valašsko i Slovácko, pokud možno taky slušné soupravy
- celkově zprasený III.TŽK aspoň trochu víc zrychlit

Tak by se solidní systém poskládal i ze 4 vlaků za 2 hodiny. Samozřejmě by to ale nemohl být cílový stav, nýbrž "čekání na ostravskou hodinu" která bůhví kdy přijde. Na druhou stranu, nyní je opravdu mimo Pá/Ne popř. ráno do Prahy a jeden vlak večer navíc ta dvouhodina možná dostačující (za předpokladu, že v tom vlaku vážně bude sedět jen Moravskoslezský kraj a popř. Slovensko).

Jenže to by českodrážní tradicionalisté a šotouši možná zkousli ještě hůř.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2636
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 21. března 2010 - 12:53:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pražan: Přečetl jste si můj příspěvek v GVD připravovaném (dal jsem na něj odkaz)? Rychlé spojení by mělo být preferováno tam, kam jezdí hodně lidí. Nic proti, ale to prostě Slovensko není a ani být nemůže. To prostě vychází z potřeb obyvatel. Vy děláte, jak kdyby se dostupnost Slovenska zhoršila o 2 hodiny a ne o pár minut. Moc bych nedal za to, že z Prahy do Ústí nad Orlicí, Chocně a Přelouče jezdí víc lidí než z Prahy na Slovensko! Ano, pokud by mezinárodní rychlík stavěl v každý díře, tak neceknu.
Pokud si dobře pamatuju, tak některé z našich rychlíků v zahraničí pokračovaly jeko regionální expresy (odpovídající našim spěšným vlakům). A vadilo to někomu?
Prostě je potřeba si uvědomit, že mezinárodní doprava je natolik slabá, že musí plnit i funkce v dopravě vnitrostátní, tedy pokud se necheme, aby mezinárodní linky byli zajištěny jedním nebo dvěma páry spojů.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3442
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 21. března 2010 - 12:59:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

""Pendolina do Chebu a do dálkovky skutečně nové vozy""

Ve všední den by kapacitně asi stačily. Ale co víkend? V neděli odpoledne by to byl pořádný masakr.
Nemluvě o tom, že nelze mediálně dopustit, aby se "vlajková loď" českých drah uklidila na tak bezvýznamnou trasu.
Mmch., proč odmítají pendolína Slováci? Kvůli nedostatečné kapacitě, nedostatečnému komfortu, nebo vysoké ceně?
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Neděle, 21. března 2010 - 13:15:31    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Bručoun" = 3442:
Dokud se bude nějaký "novátor" snažit udělat jízdní řád stejný pro celý týden, jak se v posledních letech děje, pak to samozřejmě bude "skřípat" vždy - v "běžných" dnech to bude plýtvání v podobě "vození vzduchu" a v "extrémních" dnech budou stejně některé vlaky přeplňované: proč asi v minulosti jezdívaly různé "posiláky" v mnohem větší míře, než nyní? A proč třeba DB vozí různé (často trasou jen krátké) "školáky" navíc mimo pravidelný takt běžných vlaků, mající charakter podobný školním autobusovým spojům u nás, ale vložené do taktové osobní dopravy (která na té trati funguje)?
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Neděle, 21. března 2010 - 13:33:46    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Tomáš_záruba" = 1431:
"Pendolína" do Chebu by asi byla jedinou nadějí, jak zachránit využitelnost té investice, na níž se nyní neskutečně plýtvá jako na "modernizaci" či "optimalizaci" (nebo jak té "broskvovině" vlastně říkají) úseku Plzeň - Cheb - problémy by ovšem vznikly minimálně ve třech souvisejících záležitostech:
- tarifní = musela by to být forma bezpříplatkových vlaků,
- kapacitní = jak to udělat, aby v bezpříplatkovém vlaku nebyla povinná rezervace a zároveň nebyl přeplňován, a
- prostorové = nedostatečný prostor pro zavazadla v těch italských křápech.
Řešením by možná byl dvacetiminutový interval rychlíků mezi Prahou a Plzní aspoň ve špičkových obdobích, ale to asi do dokončení nějaké nové trati mezi Prahou a Berounem nepřipadá v úvahu po stránce technické a do odkoupení ČD nějakou bohatou altruistickou společností ani po stránce finanční ...
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Neděle, 21. března 2010 - 13:59:34    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Orky" = 2636:
Původně jsem to ani číst nechtěl, protože už jsem se tím přesvědčováním chtěl přestat zabývat, ale když nedáte jinak, tak jsem si to přečetl teď.
Pokud je to tak, jak píšete, pak míchat silnou frekvenci ostravskou s (podle Vás) slabou frekvencí mezistátní nelze považovat za rozumné, ledy by se zase někde na Ostravsku odvěšovaly a přivěšovaly části souprav mezistátních vlaků (= další zdržení mezistátní relace) - při vezení slovenské frekvence přes Valašsko (kam je podle Vás menší i vnitrostátní frekvence) se požadavky na kapacitu na obou severomoravských ramenech vyrovnají a volnější budou ty vlaky jen v poměrně krátkém úseku přes hranice. Do Ostravy navíc jako rychlé spojení jezdí ten "italský luxus" (když se Vám moje kritika nelíbí, mohu ten křáp klidně nazývat jinak), takže "normální" rychlíky relace Praha - Ostrava mohou klidně zastavovat třeba i v Moravanech a Lipníku nad Bečvou, a na všech třech těch Vašich "linkách" bude vždy aspoň jedno taktové rychlé spojení s centrem Čech - navíc Ostravsko by bylo ještě dále zvýhodněno možností přestupu na rychlíky "vnitromoravské" spojnice Chacharska s "pupkem světa" buď v Přerově, nebo v Hranicích na Moravě (= další relativně rychlejší spojení) ...
Mě už ta více-méně neplodná debata ale skutečně nebaví (proto jsem ostatně ani do té Vámi zmíněné sekce DF nenahlížel) - nenecháme toho raději?
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2637
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 21. března 2010 - 14:02:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pražan: Trať 170 má dva úseky. Koridorizace Praha - Plzeň je naprosto neodiskutovatelná záležitost. Úsek Plzeň - Cheb tak jako tak by musel být opraven, tak se to udělalo teď. Bez debat jde o páteřní trať České republiky. Mám dojem, žy pro vás bylo nejlepší, kdyby se všude jezdilo na 50. let rozpadajících se dřevěnech pražcích. Je nějaká stavba, která vás za posledních 20 let potěšila? Zatím jsem od vás slyšel jenom kritiku.

Klasické soupravy se budou stávat minulostí a i na rychlících se budeme setkávat s vratnými jednotkami, které jsou provozně levnější. Nebude to hned, ale jednou určitě. Těch tratí, kde se vyplatí klasické soupravy, je u nás dost málo.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2638
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 21. března 2010 - 14:15:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pražan 13:59:34 - Necháme, protože to stejně nemá cenu. Já neříkám, že Slovensko nemůže být obslouženo přes Lideč. Ale zároveň říkám, že není nutné, aby to byl rychlá expresní větev stavící jen v Kolíně, Pardubicích a Olomouci.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3449
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 21. března 2010 - 14:28:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pražan: Protiřečíte si. Na jedné straně Vám vadí příliš hustý základní takt, na druhé straně Vám vadí příliš časté zastavování rychlíků v základním taktu.
Ve skutečnosti čím méně bude linek základního taktu, tím spíš se musí stavět skoro na každé mezi.
Nebo tomu mám rozumět, že byste chtěl popřít potřebu dvouhodinových základních taktů Praha-Ostrava a Praha-Přerov-Otrokovice? Nebo že popíráte potřebu pravidelného zastavování v Přelouči a Července?
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6505
Registrován: 8-2004

Odesláno Neděle, 21. března 2010 - 14:30:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky:
Modernizace Praha-Plzeň budiž, ale v nějaké rozumnější podobě - teď se modernizuje jen úsek, který byl docela v pohodě (Beroun - Rokycany) a na kterých bych šahal jedině při stavbě "zásadních" přeložek. Naopak problémový úsek Praha-Beroun zůstane ještě asi hodně dlouho v podobě na 50. let rozpadajících se dřevěnech pražcích.

A jestli chcete obhajovat koridor Plzeň-Cheb, tak to teda nevím, zda Vás mám nadále řadit mezi rozumné diskutující na tomto fóru. Toto je prostě stavba jen pro vysátí SFDI a naplnění kapes EŽ, AŽD a dalších stavebních firem. Pro současný rozsah nákladní a osobní dopravy ta trať dostačovala i v původní podobě, případná mezinárodka je beztak smysluplná jen na Mnichov a řešit údržbu takovouhle monstrakcí je nesmysl. Navíc si myslím, že ta "nutná" údržba byla vyvolána do značné míry právě plánem koridoru a tedy kašláním odpovědných míst na řádnou údržbu za posledních alespoň 10 let.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1863
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 21. března 2010 - 14:43:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: Praha - Beroun je zaplaťpánbůh na betonu. Poslední souvislý traťový úsek na dříví (navíc pouze spojkovaný a nikoliv svařovaný) byl mezi Karlštejnem a Zadní Třebání v první traťové koleji odstraněn asi před skoro patnácti lety. Jen výhybky jsou pořád na dříví.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2453
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 21. března 2010 - 15:36:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No na betonu ale na hovno.... Když mrzne tak je někde lom obden.

Každopádně je o nějaké 3 třídy níž než je to co se rekonstruuje mezi Berounem a Rokycanama.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2639
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 21. března 2010 - 15:54:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: Co se týče úseku Praha - Beroun, tak tam je těžké zvolit optimální variantu. Buď bude drahá a nebo pomalá.
Nehájím "koridor" Cheb-Plzeň, protože pravý smysl koridoru nenaplňuje. Ale na druhou stranu ani nehaním její rekonstrukci, i když vzhledem k významu mohla být zvolena skromnější verze a měla být její zásadní rekonstrukce posunuta v prioritách kapku níže.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3991
Registrován: 10-2003

Odesláno Neděle, 21. března 2010 - 15:58:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr vlček: No já furt čekám, že někoho napadne s tím "něco" dělat. Tunel je kdesi v nedohlednu, bude-li vůbec a trať se vesele rozpadá. Tak se na dva tři roky omezí pár vlaků, ale pořád to bude lepší, než když se ob den něco a takhle až do nekonečna, s tím, že to vlastně znehodnocuje i zbytek 170.
Karlshaus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 454
Registrován: 12-2009
Odesláno Neděle, 21. března 2010 - 16:10:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A dokud nebude Praha - Beroun, tak veškeré peníze cpané do korytorizace 170 jsou mrháním veřejných prostředků, za kterýžto únik by měl být někdo trestně stíhán.

On totiž úsek 171 od Černošic do Řevnic NIKDY nebude korytorizován. Na Berounský tunel nejsou a NEBUDOU peníze.

Z čehož vyplývá co? Že již dnes zahlcená 171 nemá kapacitu na nějaké zvyšování počtu rychlíků. Leda by se Švejci poslali přes hrbatou.
A to neberu v potaz, že většina lidí z Plzně a Berouna jezdí když ne autem, tak busem a o nejeví z časových a finančních důvodů zájem.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6506
Registrován: 8-2004

Odesláno Neděle, 21. března 2010 - 16:22:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram:
Myslel jsem to obrazně, skutečně nevím, kde všude na síti SŽDC jsou dřevěné pražce.

Orky:
Praha-Beroun bych klidně postupoval stejně jako na 221 - tj. optimalizace stávající tratě (je beztak potřeba, trať se rozpadá, neustále nějaké průsery a zaměstnanec na každém rohu) a časem tunel.
Problém je, že i když zlepším současný stav, tak nedosáhnu na ty současné "úchvatné" hlukové a jiné limity a tak se neděje raději nic.
V úseku Beroun-Rokycany nevím, co bránilo 160 km/h v podstatě v celé délce.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1732
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 21. března 2010 - 16:22:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

TZ a spol: pendolina bych prosil do ČB, obzvlášť pokud někoho napadlo udělat dost mírné přechodnice na to, aby mohlo využít I_k = 270 mm.
parodie na moderní nízkopodlažní tramvaje

Trojčata a housenky: optimální využití tramvají se skříní VarCB3
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1433
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 21. března 2010 - 16:45:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David Jaša: Jenže zatímco III.TŽK bude (alespoň od Berouna) takřka dokončen za 2-3 roky, o jižním směru to nelze prohlásit ani v nejhorším deliriu. :-( Taky přínos směrem na jih je minimální až žádný (tedy pominu-li Dvořiště), protože tam ta trať naštěstí bude OK i pro klasiky. Z Prahy do Benešova zase moc zrychlovat nejde kvůli panťákům. Zatímco od Berouna do Chebu prakticky nepřetržitě pojede o 20-30 km/h rychleji než klasika a zcela objektivně tak má naději překlopit hodnocení té investice z kategorie "zralé na prokurátora" do "no, jako low-cost řešení by to celkem šlo, byť to neodpovídá významu relace".

Takže "paradoxně" na jih ty pendolina asi nepůjdou proto, že 4. koridor je jediný co nestojí za pendrek. Aspoň jak je dosud namalován. Nicméně není třeba zoufat, protože TIS by sice byl lepší než B243 nebo co vám to tam teď jezdí, ale mnohem horší než Bmz nebo to, co bude reprezentovat evropský standard klasických vozů v roce 2015+.

Stejně si myslím, že ty křápy jednou skončí v Mnichově či Norimberku podle toho, kde budou dřív dráty.
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Neděle, 21. března 2010 - 16:47:15    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "III. koridor" (nebo který to vlastně je a je-li to vůbec koridor ...):
"Orky" asi čte příliš rychle a přeskakuje podstatné, takže mu unikají souvislosti - já jsem kritizoval úsek Plzeň - Cheb, protože ta přestavba je taková zrůdnost, že proti tomu je i úsek mezi Prahou a Benešovem u Prahy snad nejlepší stavbou tisíciletí: "Hroch" má naprostou pravdu - jen pokud jde o tu mezistátní dopravu, tak asi přichází v úvahu spíše relace Normberk, než Mnichov. Jakoukoli relaci "DB trs Plzeň" by přitom bylo logicky lepší vést přes Českou Kubici, kde je terén (alespoň na české straně v porovnání s "chebskou" určitě) podstatně příhodnější pro modernizaci pro výrazně větší rychlost, než kolik umožňuje "chebská" po jakýchkoli smysluplných směrových úpravách (nemyslím samozřejmě několik desítek kilometrů dlouhý tunel) a na celkovou vzdálenost je směr přes Domažlice dokonce kratší.
O úseku mezi Prahou a Plzní jsem se zmiňoval jen proto, že tam by "pendolína" v hodinovém taktu ve "špičkách" určitě kapacitně nestačila, a "-aa-" by určitě nesouhlasil s větším využitím už teď nepříliš vyhovující propustnosti úseku do Berouna pro "rychlou" dálkovou dopravu na úkor vlaků příměstských, takže bez výstavby nejméně jedné další koleje pro rychlé vlaky asi nemá valný smysl o provokaci "TZ" ve věci vedení "pendolín" do Chebu debatovat - snad leda přes Ústí nad Labem a Chomutov, ale rozhodně ne přes Plzeň (přičemž paradoxně právě za ní by jedině mohlo být smysluplně využito naklápění).

A ještě ad "Orky" = 2637:
Je pravda, že mnoho staveb z posledních 20 let, které by se mi líbily, není, ale jsou takové, které mě ke kritice příliš nenutí (drobné chyby se najdou samozřejmě všude) - namátkou třeba větší část "I. koridoru", i "Nové spojení", na němž mi ovšem velmi silně vadí, že na Balabence nebyl založen přestupní uzel a la třeba berlínský "Ostkreuz" nebo "Handelskai" ve Vídni (přičemž navíc není ani jednoduchá zastávka "Krejcárek"), docela inteligentním dojmem na mě aspoň zatím působí rekonstrukce hlavního nádraží v Ústí nad Labem, a našlo by se toho určitě ještě víc ...
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Neděle, 21. března 2010 - 16:57:23    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Tomáš_záruba" = 1433:
No, od Berouna do Plzně by snad ten rozdíl v rychlostech tak velký být neměl - podél Mže (nebo co to tam za Plzní vlastně teče) by naklápění ovšem výrazný přínos mít (aspoň teoreticky) mohlo = skutečně záchrana investora před naprostým opovržením normálních lidí (protože na hrdle už se v ČR už běžně netrestá a "do báně" za to nikdo nepůjde, i když by jich to mnoho zasloužilo) ...
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1435
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 21. března 2010 - 17:11:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Beroun - Plzeň kromě pár míst jako Zdice a Rokycany prakticky kompletně 120-130 km/h pro klasiky, 150-160 150 km/h pro TIS. Pl-Ch potom totéž ale, o 20-40 km/h níže.
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Neděle, 21. března 2010 - 17:48:18    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Tomáš_záruba" = 1435:
Jenom 120 - 130 km/h? To se mi zdá na to, co se tam buduje, trochu dost málo - když to porovnám s úsekem Česká Třebová - Zábřeh na Moravě, tak až na několik výjimek to vypadá dost podobně ...
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5765
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 21. března 2010 - 17:54:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa:
Tunel je kdesi v nedohlednu, bude-li vůbec a trať se vesele rozpadá. Tak se na dva tři roky omezí pár vlaků, ale pořád to bude lepší, než když se ob den něco...
Trať č. 221 se v úseku Praha-Hostivař (mimo) - Benešov "koridorizovala" snad 4 roky, trať č. 171 je (počítaje např. od Barrandovského mostu) prakticky stejně dlouhá, jako je modernizovaná část 221.
Je reálné se domnívat, že by "koridorizace" tratě č. 171 probíhala dobu kratší, než jsou ty 4 roky?
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Neděle, 21. března 2010 - 18:29:33    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "David" = 5765:
Kdyby byl zájem, reálné by bylo leccos - přestavba "berounské" ovšem bude komplikovanější, než byla přestavba "benešovské", protože je tam intenzivní příměstská doprava a poloperonizace, kterou bude nutno "zgenerálkovat" a přestavět na něco jiného podle přiblblých přísnějších norem, což bude určitě pracnější, než novostavba z výchozího stavu bez ostrovních nástupišť: "hrbatá" přitom pro odklony rychlíků příliš ideální tratí není, a pro příjezd a odstup NAD za rychlíky z centra Prahy či Smíchova z/na "D5" také příliš vhodné podmínky nejsou - navíc na "benešovské" stále ještě není hotova přestavba žst. Praha-Hostivař, takže je to jako "berounská" bez žst. Praha-Radotín ...
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6507
Registrován: 8-2004

Odesláno Neděle, 21. března 2010 - 18:33:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pražan:
inteligentním dojmem na mě aspoň zatím působí rekonstrukce hlavního nádraží v Ústí nad Labem
Mně tedy moc ne - především ta jediná a ještě krátká kolej pro relaci Praha-Ústí-Cheb.

Jenom 120 - 130 km/h? To se mi zdá na to, co se tam buduje, trochu dost málo
Proto jsem také psal: se modernizuje jen úsek, který byl docela v pohodě (Beroun - Rokycany) a na kterých bych šahal jedině při stavbě "zásadních" přeložek.

Celkem se mi líbí třeba stavby MuN-Olomouc, Svinov-Opava, části I.koridoru nebo v navržené (a částečně postavené) podobě Uhříněves-ČB.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Karlshaus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 455
Registrován: 12-2009
Odesláno Neděle, 21. března 2010 - 18:38:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad David:
Korytorizace 171 je zcela nereálná v úseku Černošice - Řevnice. Jakékoliv stavební úpravy jsou zde nereálné kvůli odporu místního obyvatelstva. A Ořechovka je hadr proti tomu, co je zde.
Víte jaká je představa zdejší populace? Žádný , ale vytrhat koleje a v trase železnice postavit kvalitní silnici pro . Po tomhle slintají místní (hlavně náplavy z Prahy) už alespoň 8 let - od poslední povodně. Vzhledem k tomu, KDO tuhle myšlenku prosazuje, tak se to skutečně stát může.
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1436
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 21. března 2010 - 18:50:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pražan: Zdání klame, ty "přeložky-předkožky" jsou skutečně jen na 120, napříkladn ve Zdicích dokonce jen na 100 km/h. Otázky typu "A když už stejně dělali X km přeložek, proč to nevzali sakra rovně(ji) na pořádnou rychlost?!" prosím nepokládat, sám jsem je pokládal (bez úspěchu). Osobně si to vysvětluju tak, že blbec A vymyslel že se vládě předloží na výběr "modernizace nebo optimalizace" (nebo VRT nebo nic) jako za každou cenu odlišné varianty, blbec B řekl že "optimalizace je do 120" (byť už se to naštěstí moc nedodržuje) a blbec C pak navrhl spoustu přeložek na 120 místo na 160-200 km/h, což blbec D požadoval/akceptoval.
Prostě nadměrná koncentrace lidské blbosti způsobila, že se tu z roku 1920 posouváme do roku 1970 místo aspoň 1990. Řešením "takovým nějakým" je aspoň ta naklápěčka (problém = asi nebude na všech vlacích), řešením dlouhodobým je nyní již nezbytná paralelní novostavba VRT.

Dávat UL za příklad dobré stavby je podle mě, takříkajíc, poněkud nedomyšlené. V celém Ústí díky uspořádání uzlu bude už vždycky všechno špatně, pokud se neudělá něco takového:

Případně doplnit trianglem mimo Střekov pro segregaci ND na sever nebo pro záchranu regionálky na 073. Jenže podmínkou funkčnosti něčeho takového je VRT alespoň Dresden - UL nebo vratné jednotky na EC (a to ještě bůhví jestli by bylo možné mít tam skupinu kolejí dostupnou z Lovosic i Děčína).
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Neděle, 21. března 2010 - 18:58:36    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Karlshaus" = 455:
Nápadům na náhradu železnice silnicí v té oblasti bych se ani příliš nedivil - ale že by to prošlo příliš snadno, to si zase rozhodně nemyslím: lidí používajících železnici žije v té oblasti dost, a tak její náhrada i pro příměstskou dopravu třeba nějakou částečně tunelovou trasou by asi úplně jednoduchá nebyla: dokud v tomto případě nebude dálková nebo nákladní doprava mít samostatnou trasu, asi stávající stopa železniční trati zůstane vyhrazena železnici, a navíc téměř ve stávající podobě = bez případných rozsáhlejších směrových úprav ...
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3993
Registrován: 10-2003

Odesláno Neděle, 21. března 2010 - 19:19:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karlshaus: Po tomhle slintají místní (hlavně náplavy z Prahy) už alespoň 8 let - od poslední povodně.

Slintáš po tom asi hlavně ty.
Pokud vím, tak návrh byl takový, že za přejezdem (nebo někde kolem) před Radotínem, trať opustí původní tělěso a natáhne se přímo před Černošice. Místo původních kolejí by vedla silnice, která by se pak zfárala v Černošicích pod trať a potom někde na úrovni přejezdu zase vyšla na světlo. Poslední návrh byl ale takový, že dráha zůstane tam kde je (zřejmě návrh nepočítající s koridorem) a silnice se natáhne vlevo od ní. V Černošicích by pak trať podešla podjezdem. Ten návrh jsem sem dával. Našel jsem ho na vašich městských stránkách. Co bude, nebo nebude, ale těžko říct.
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Neděle, 21. března 2010 - 19:29:01    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Hroch" = 6507 + "Tomáš_záruba" = 1436:
To je menší nedorozumění (omlouvám se za svoji nedůslednost): já jsem pod rekonstrukcí hlavního nádraží v Ústí nad Labem mínil jen tu "lepší generálku" (budovy, podchodu a nástupišť), nikoli to, že nádraží zůstalo tam, kde je - je mi samozřejmě dávno jasné, že "hlavní" nádraží by mělo být někde na "západě". Problém je tam jen v "přístupnosti" jeho kolejiště z návazných tratí = v možnostech zaústění tratí tak, aby se od/do Děčína nemuselo jezdit úvratí, přičemž zároveň ani nutná úvrať relace Praha - Chomutov není úplně ideálním řešením: nejspíše by bylo asi třeba vybudovat nějaký nový dlouhý (možná až cca 5 km) tunel odněkud z Vaňova zhruba do Trmic a umožnit jízdy od/do Lovosic do/z prostoru "západního nádraží" i takovou novou spojkou (= směr jako od/do Teplic v Čechách), takže část kolejiště nové osobní stanice by byla vlastně ve "smyčce" (jako je třeba kolejiště žst. Velký Osek) ...
To, čemu se zatím říká "IV. koridor" rozhodně za optimum nepovažuji - naopak je tam množství přímo "nenázvuhodných prasečin", které příležitostně uvádím jako naprosto odstrašující příklady nesmyslů a zrůdností (zejména totálně zprzněná řešení kolejišť železničních stanic, snad vyjma Říčan) - takže "benešovskou" ani náhodou "nebrat" !!!
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Neděle, 21. března 2010 - 19:34:59    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Zapa" = 3993:
Odstranění kolizních bodů mezi Radotínem a Černosicemi je samozřejmě nanejvýš žádoucí, a Vámi popsané řešení se nabízí samo a je docela inteligentní - obávám se ovšem, že mnohým jde skutečně o celý úsek trati od Radotína až do Řevnic (jak uvádí "Karlshaus"), protože by to silniční spojení této části Poberouní s Prahou významně zlepšilo ...
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1438
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 21. března 2010 - 19:40:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pražan: Za určité zmatení pojmů se omlouvám i já. Zvykl jsem si označovat jako "IV. koridor" pouze úsek od Bystřice na jih. :-)
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3994
Registrován: 10-2003

Odesláno Neděle, 21. března 2010 - 19:46:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pražan: obávám se ovšem, že mnohým jde skutečně o celý úsek trati od Radotína až do Řevnic (jak uvádí "Karlshaus"), protože by to silniční spojení této části Poberouní s Prahou významně zlepšilo ...

To je jasný, ovšem docela bych se divil, ač se mi to zdá jako sci-fi, že by si v Černošicích nechali natáhnout místo kolejí "dálnici" pro dolní Poberouní. Takhle se sice jezdí vrchem a pomalu, ale jakmile by došlo k napřímení, tak by IGK doprava asi ještě zesílila. Konečně, problémy byly, pokud vím, i s těmi návrhy s podjezdy, a to ze stejného důvodu.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6508
Registrován: 8-2004

Odesláno Neděle, 21. března 2010 - 20:22:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pražan:
To, čemu se zatím říká "IV. koridor" rozhodně za optimum nepovažuji
Tak nějaké zhovadilosti se najdou ... třeba Senohraby, to je pravda. Líbí se mi ale, že Praha-Benešov je taková docela střízlivá optimalizace a Bystřice-ČB smělá modernizace, tj. nešetří se mezi dědinami na Sibiři a naopak se nepohřbila optimalizace nějakou snahou o nesmyslnou přeložku.

Dálnice v Poberouní bych se moc nebál, protože tu je stejný problém s normami jako v případě železnice.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3596
Registrován: 7-2007

Odesláno Neděle, 21. března 2010 - 20:37:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: A kolikpak bude z té "smělé modernizace" v nejbližších 5 letech hotového? Tj po 10 letech budování 4 koryta?
naopak se nepohřbila optimalizace nějakou snahou o nesmyslnou přeložku. Ona se bohatě pohřbila vynecháním Hostivaře.
Zastavte stavbu pomníku hlouposti,neschopnosti,omezenosti a arogance jež se zove 4.koridor.
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Neděle, 21. března 2010 - 20:58:57    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "silnice v Poberouní":
Ona to nemusí být přímo "dálnice" - stačí to pouze podat jako potřebu úprav (rozšíření, "zkapacitnění", zvýšení bezpečnosti apod.) stávajících komunikací, které už nevyhovují současnému provozu ...

Ad "IV. koridor":
Po pravdě řečeno, mně se to, co bylo postaveno v úseku mezi Prahou a Benešovem, nelíbí skoro vůbec - a nejen kvůli těm děsivým protihlukovým opatřením, které z trati udělaly betonové koryto: z rekonstrukcí stanic osobně za nejzvrhlejší považuji Strančice a hned po nich Čerčany - pokud jde o ně, za daleko elegantnější řešení bych považoval novostavbu spojky = "obchvatu" stanice (třeba i jen jednokolejného) se slušnou traťovou rychlostí pro nezastavující vlaky - rekonstrukce stanice by pak mohla být mnohem "střízlivější" a hlavně "uživatelsky přívětivější" a jízdní doba "rychlých" vlaků by se ještě o minutu zkrátila.
Aktuální detaily toho, co bude výsledkem úprav jižně od Benešova u Prahy, neznám, ale tam se snad právě uplatňuje to, že místo pochybné rekonstrukce stávající trati bude vybudován nový úsek s významně vyšší traťovou rychlostí ...
jirka z radotina
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.58.10
Odesláno Pondělí, 22. března 2010 - 11:25:06    Odkaz na tento příspěvek  

teda, ruseni trate 171 mi pride jako fantasmagorie dokonce i na ceske pomery.

jinak bych si dovoli vsuvku s dvema ciste soucasnymi a prizemnimi dotazy:

a) kdy szdc ci cd (ci kdo to ma na starosti), zakoupi do radotina pragotrony. zejmena v rannim chaosu by se to vcelku hodilo?

b) kdy szdc ci cd (ci kdo to ma na starosti) pochopi, ze vypinat eskalatory z nastupiste do podchodu v dobe prijezdu rannich vlaku je blbost, stejne jako vypinani pojizdneho chodniku, spojujiciho jednotlive urovne haly?
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3037
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 22. března 2010 - 12:25:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jirko, jo, ty pragotrony a zapanelování třetí koleje by to chtělo jako sůl. I já, starousedlí, nádražák mám ráno problémy poznat, kterej vlak jede dřív. Asi si to jako uživatelé/obyvatelé budeme muset vyřvat skrz úřad městské části.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3995
Registrován: 10-2003

Odesláno Pondělí, 22. března 2010 - 12:38:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jirka z radotina: a) Vždyť třeba ty z hlaváku se někam mesely podít, i když ty by se vzhledem k počtu spíš hodily do Berouna, kde je Pragotron v neuspokojivém stavu. Každopádně souhlasím, že v Radotíně by nějaký IS pomohl, stejně tak jako třeba v Řevnicích a funkční plechová huba na zastávkách po 171, jenže....

b) Předpokládám, že to není každodenní stav. Bohužel to dost často "vypínají" sami cestující přes stop-tlačítko a pro znovuuvedení do provozu je nejspíš předpoklad osobně to tam jít zkontrolovat, kvůli bezpečnosti.

Qěcy: Když si uvědomíš, že Radotín je v Praze čtvrtá stanice co do frekvence, tak její vybavení je hodně za tristní.
jirka z radotina
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.58.10
Odesláno Pondělí, 22. března 2010 - 14:38:37    Odkaz na tento příspěvek  

zapa: neni to kazdodenni, ale obdenni stav (mane vzpominam na stare schody z prostredniho podchodu - ty ktere dnes usti do vchodu obchodu s podradnymi hadry - ktere ve smeru dolu nejely snad nikdy). a nevim, jestli za to mohou cestujici, kteri si to vypinaji, spis bych za tiom videl nejakeho zeleznicniho odborare, bojujiciho za sve svate pravo nepouzivat mozek. ze stejneho ranku jsou i pravidelne ranni scenky (jak na hlavaku tak na smichove), kdy zrovna mezi 7 - 9 nastava idealni doba na vytirani podchodu.
Karlshaus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 457
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 22. března 2010 - 15:24:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Svoje řešení trasy koridorové trasy Praha - Beroun jsem popsal několikrát:
Za Velkou Chuchlí násep a pokračování souběžného tunelu se silničním s jeho podejetím a vyústěním v Lochkovském profilu a dále přemostěním Zmrzlíku (CHKO) Ořešskou planinou překročením Radotínského potoka mostem a navázáním na hrbatou za zastávkou Nučice. Někde ze zdejších mi již potvrdil, že stoupání má odpovídájící normu. Tahle trasa je včetně potřebných rekonstrukcí asi 4x levnější než tunelová verze od Barrandova.

Nikdy jsem nezpochybňoval důležitost kolejové příměstské dopravy na 171. Vždy jsem však byl proti současnému stavu, který vede v případě výpadku železnice ke kompletnímu zhroucení ceškeré dopravy v úseku Radotín - Řevnice. Stačí, aby klekl jeden z přejezdů v Radotíně či Černošicích na II/115. A VEŠKERÁ doprava stojí. Jen letos už 4x. Prostě je potřeba mít alternativní (a vlastně doplňkovou) vrstvu k páteřní dopravě.

Ad Zapa: Radotín má tolik cestujících jen proto, že tam nesmyslně končí 309 a 313, pokud by tyto linky byly smysluplně protaženy (jako to bylo za d.z.104) na Smíchov k metru, pak by se:
1) splnil sen všem cestujícím od Třebotova o pohodlné a rychlé dopravě
2) Radotínští by měli svoji požadovanou rychlou dopravu na Smíchov něčím normálním
3) přecpané sardinkové vlaky (znáš osobně) by se zase staly i pro některé cestující od Řevnic, Dobřichovic, Všenor, Mokropes a Černošic zase přijatelné
4) a šlo by (snad kromě dvou ranních) zcela zrušit nesmyslné vzduchovoziče jménem Radotín
Špáňa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3165
Registrován: 9-2007

Odesláno Pondělí, 22. března 2010 - 15:45:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

22. až 26. a 29.3. budou odřeknuty bez náhrady osobní vlaky: Os 19958 (Praha-Smíchov 14:23 - Nučice 14:49) a Os 19959 (Nučice 14:23 - Praha-Smíchov 14:50)
důvod: výluka na 171 > kapacitu na 173 musí přenechat Švejkům, kteří tudy pojedou odklonem
Člověk, který nikdy nedělá chyby, je člověk, který nikdy nedělá nic.
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 942
Registrován: 10-2008
Odesláno Pondělí, 22. března 2010 - 16:29:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Za Velkou Chuchlí násep a pokračování souběžného tunelu se silničním s jeho podejetím a vyústěním v Lochkovském profilu a dále přemostěním Zmrzlíku (CHKO) Ořešskou planinou překročením Radotínského potoka mostem a navázáním na hrbatou za zastávkou Nučice.

A jaká by pak byla JD expresu Smíchov - Beroun (letmo) a jak by byl zatížitelný úsek do Chuchle?
Koneckonců způsobů jak na mnoho generací zabetonovat (doslova) nekonkurenceschopnost železnice na Plzeň je mnoho.
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
jirka z radotina
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.58.10
Odesláno Pondělí, 22. března 2010 - 16:57:47    Odkaz na tento příspěvek  

karlshaus: nasep od chuchle? jak by byl vysoky a kam byste ho tam cpal? v jake vysce nad soucasnou trati by se noril do tunelu (pripominam, ze silnicni je cca o 44 metry vys, nez 171)
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 943
Registrován: 10-2008
Odesláno Pondělí, 22. března 2010 - 17:09:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Pražan: mohl mít cestovní rychlost skutečně takovou, jaká je v civilizované Evropě vyžadována pro zařazení vlaků do kategorie "EC" ...

A to je vlastně kolik?
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2642
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 22. března 2010 - 18:36:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud se nepletu, tak tunel Praha - Beroun měla být jakási nultá etapa českých VRTek a budoucí část vysokorychlostí tratě na západ s návrhovou rychlostí někde kolem 250-300 km/hod. Nevím jaké jsou aktuální představy, ale je to asi jediná varianta, kterou lze ona rychlost dosáhnout. Obě pozemní varianty asi nemají šanci dosáhnout rychlosti 120 km/hod.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1741
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 23. března 2010 - 01:37:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: ještě že si to o té stodvacítce nepřečetli na SŽDC, viz praha-beroun.cz

Čistá VRT je v tomhle úseku blbost, pokud se tu veškerý rychlíkový vozový park nebude obměňovat čistě VR jednotkami. Pro dvoustovku je potřeba mimo tření a aerodynamický odpor na 16 ‰ 8,8 kW/t (zvládnute i klasika nebo pinďa), na 25 ‰ 13,8 kW/t, na 35 ‰ (francouzské LGV) 19,444 kW/t a na 40 ‰ (Köln-Frankfurt) 22,222 kW/t. Míchat rychlosti je naprd, protože se tím škrtí kapacita tratě a ta tak jaxi přestává plnit svůj hlavní účel. Udělat trať pomalou je taky naprd, těžko by pak mohla být užitečná v osobce, kdyby nebyla schopna konkurovat D5.

(Příspěvek byl editován uživatelem David_Jaša.)
parodie na moderní nízkopodlažní tramvaje

Trojčata a housenky: optimální využití tramvají se skříní VarCB3
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2644
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 23. března 2010 - 08:42:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David_jaša: No vida, tak přeci jenom novinka. :-) Každopádně u "Rudenské" varianty jsem uvažoval tak, že by buď byl problém se sklonem a tudíž s dosažením maximální rychlosti a nebo by vystoupání na Rudeskou pláň stejně znamenal hluboký zářez nebo tunel.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."