K-report
 

Archiv do 3. února 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv do 3. února 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1503
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 02. února 2010 - 07:07:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Láďa: Ale vede Jen se nesmí stavět hovadiny v pohraničí, ale peníze se musí strkat tam, kde lidi jezdí.

Karlshaus: Chcete snad vést zrychlené vlaky po lokálce Martinice - Rokytnice? Nebo z Kolína do Ledečka? Psal jsem o 80% vlaků v ČR, nikoli v okolí Prahy. Shodou okolností podíl těch vzduchovozičů v okolí Prahy je nejnižší z celé republiky.

Těžko může navrhovat "fůru k napravování" někdo, kdo o tom ví naprostý kulový. Pokud Vy tvrdíte, že se něco dělá blbě, pak mě to utvrzuje, že vše probíhá naprosto správným směremclipart. Nazývejme věci pravými jmény: Nápady, které zde prezentujete, jsou ve většině případů naprosté hovadiny. Možná je problém v tom, že nemáte v oboru žádné zkušenosti (a bohužel se mi zdá že ani znalosti). Kdybyste začal se svými gumokolky jezdit dotovanou dopravu v závazku veřejné služby, rychle by Vám někteří z těch co by Vás dotovali vysvětlili, že projíždět nějakou zastáku je blbost, byť tam nastupuje jeden člověk za den. Dokonce by Vám možná zakázali v jejich obci stavět pouze na znamení. Holt je třeba si uvědomit, že řešení dotovbané dopravy není vždy jen o dopravním řešení, ale i zde platí že rozhoduje kdo platí (a ten kdo má oprávnění mu do toho mluvit) čili kraj (a obce).
Uznávám pouze Broučounovu (a spol.) námitku o neexistenci spěšňáků, ale tam je to zkrátka o penězích a prioritách toho, kdo by se měl o spěšné vlaky nejvíce zajímat.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5510
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 02. února 2010 - 07:47:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-:
Praha - Hradec Králové bylo třeba řešit konkurenční boj s D11 (ostatně jako v Pečkách), zatímco v relaci Praha - Kutná Hora až Havlíčkův Brod tato konkurence není.

- Proč tedy ty rychlíky v Lysé pořád zastavují?
- Byly podniknuty nějaké kroky směřující k výstavbě spojky ve směru Libice nad Cidlinou - Sány, která by trasu Praha - HK zkrátila o cca 5 km (čímž by zkrátila jízdní dobu o dalších pár minut)?
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2462
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 02. února 2010 - 08:27:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa- 1503: Lépe bych to neřekl.
David: Asi proto, že si to Lysá vyřvala. No a dneska na vybrané rychlíky vážou osobáky na 072. Ta spojka je snad v plánu, ale jako všechny nekoridorové stavby je to spíš někde v mlze. Spíš si myslím, že to dopadne jako z východočeským diametrem. Bude se stále odsouvat, bude-li vůbec někdy. Ale víc by věděl asi K.A.F.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1910
Registrován: 5-2006

Odesláno Úterý, 02. února 2010 - 08:44:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karlhaus: To bych chtěl vidět, jak fíra uvidí v takových Roztoklatech, Tuklatech v noci ve 140kilometrové rychlosti, jak někdo dává na zastávce znamení a stihne na tu vzdálenost z té rychlosti zastavit
Stránky o mém modelovém kolejišti
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5294
Registrován: 8-2003

Odesláno Úterý, 02. února 2010 - 09:17:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Praha - Hradec Králové bylo třeba řešit konkurenční boj s D11 (ostatně jako v Pečkách), zatímco v relaci Praha - Kutná Hora až Havlíčkův Brod tato konkurence není.

To někde musí jezdit žlutý autobus, aby si někteří všimli něčeho jako konkurence?
Tomorrow Belongs To Me

David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5511
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 02. února 2010 - 09:22:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky:
Ta spojka je snad v plánu, ale jako všechny nekoridorové stavby je to spíš někde v mlze.
Anebo nepatří mezi těch pár vyvolených staveb, jako např. drátizace tratě č. 199 (i když poměr náklady vs. užitek stavby by jistě byl vyšší než v případě "velenické").

Asi proto, že si to Lysá vyřvala.
Tak ono se asi "řvalo" i ve Velkém Oseku. Jak jsem ale pochopil z papíru, co visel na dveřích vestibulu žst. Velký Osek někdy začátkem září 2006, tak to nezrušení zastavování rychlíků v Oseku bylo někdy koncem května nějakou konkrétní osobou z MD (bylo tam myslím uvedeno i jeho jméno a kontakt na něj ) slíbeno, ale nestalo se tak.

Livingproof:
To bych chtěl vidět, jak fíra uvidí v takových Roztoklatech, Tuklatech v noci ve 140kilometrové rychlosti, jak někdo dává na zastávce znamení a stihne na tu vzdálenost z té rychlosti zastavit
Jakpak zvládá zastavit taková souprava na zastávkách na trati č. 070, kde je rychlost i 90 km/h?

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2464
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 02. února 2010 - 09:28:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bkp: No, když nepustili Radima na koleje, lze očekávat, že se co nevidět nacpe všude tam, kde má teoretickou šanci buď získat část lidí ze železnice nebo dumpingovými cenami zničit konkurenci. I dkyž těch míst už zas tolik není.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 53578
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 02. února 2010 - 09:34:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David:
Tady samozřejmě nejde ani tak o rychlost (i s když s (ne)ušetřeným časem to docela hodně souvisí) jako především o zbytečnost zastávky na znamení v místech, kde denně do vlaků nastoupí několik stovek lidí (v případě kolínské zastávky tisíc...) denně. A i kdyby se někdy v sedle našel jeden vlak, který by někde projel, tak je to prd platný a maximálně se při souhře náhod ušetří trochu elektriky (které si ale SŽDC jinde vymrhá pomalou jízdou...) nebo jemně víc zkrátí zpoždění.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1504
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 02. února 2010 - 09:58:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: Především protože politika a dostatečně silný lobbing města na vedení ČD a MD.
Spojka Libice - Kánín existuje na papíře, ale v prioritách provozovatele bohužel není. Takže se jí nejspíš hned tak bohužel nedočkáme. Holt místo toho zrychlujeme dopravu v lesích kolem Ošelína (ne že by se doprava do Chebu nemohla zrychlit, ale preferoval bych přece jen nejdřív zrychlení do toho Hradce Králové) či elektrizujeme rozsahem provozu a frekvencemi cestujících lokálky do Velenic (nadto se zřízením elektrizace zrušíme jediné solidní dálkové spojení v těch krajích ČB - Wien) nebo drátujeme Lichkov, kde po drátizaci silně klesne rozsah nákladní dopravy, Polák odmítá dálkovou osobní dopravu na tomto přechodu a z ekonomických důvodů na čím dál více osobáků dopravce dává opět motoráky (ale cožpak o to, Lichkov ještě budiž, o poklesu Carga nemohl nikdo vědět, ale při úvahách o drátizaci Týniště - Letohrad mě omejvají - obzvlášť po devastaci přímých R Praha - Letohrad z úsporných důvodů).

Orky: Leč Středočeský kraj má takové úvahy, že by třeba nenavazovaly. Respektive možná navazovaly, ale jejich jízda by již nepokračovala do Ústeckého kraje, čímž by celá vazba nebyla v zásadě potřeba.

Livingproof: Přesně tak, takže stejně pojede deset a bude čekat, jestli se někdo nevynoří ze tmy. Nadto občas nějaký důchodce nebo dítě blbě zmáčkne tlačítko (sakra ani nevím, jestli na ešusech je, ale myslím že jo - opravte mě případně) a skončí o stanici dál a budou z toho stížnosti.

Bkp: Ono právě konkurence se předjímala již dávno předtím, konec konců boje o Lysou a VOsek probíhaly dávno před zahájením provozu žlutobusu do HK (dokonce ještě v časech, kdy i IGK byly hůře konkurenceschopné, protože D11 v tehdy ještě končila v lužním lese na břehu Labe). Předtím autobusoví dopravci na trase HK - Pha moc nekonkurovali a naopak situace byla taková, že lidí ve vlacích přibývalo a autobusy umíraly (to co jezdilo, jelo většinou z pohraničí - Broumov apod., busy jen HK - Pha prakticky umřely). No a teď SA vyjela a ... překvapení se překvapivě (ne)koná ... lidí ve vlacích skutečně na relaci Pha - HK ubylo.

David: Sic pan starosta VOseka připomíná trošku vizáží boxera, tak jeho lobbing nebyl tak pádný, jak v případě Lysé. Na druhou stranu je fakt, že ono se pro ten VOsek zase tolik nezhoršilo, osobáky je spolehlivě navezou na rychlík a část obyvatel možná odhalila, že do Prahy stejně lépe jezdit přes Kolín. A pan starosta se teď zabývá spíše halou pro Martinu Sáblíkovou.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2465
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 02. února 2010 - 12:20:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Moc si nedokážu představit, jak by se mohly Os na 072 změnit, aby zůstaly vzájemné vazby ve Všetatech. jediné, co si umím představit, je převedení částí trati na nějaké úspornější podoby. Ovšem nejsem si úplně jist, zda by bylo úspornější nechat stát vlaky od Ústí skoro dvě hodiny v Mělníku a po kraji shánět další volný motorový vůz.
Aby taky lidi neubývali, když SA jezdí za 50,- (typický dumping mající za cíl zničit konkurenci) a jeho kvalita je trošku na jiné úrovni.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Karlshaus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 185
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 02. února 2010 - 12:31:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo, když to po sobě čtu, tak smysl je jiný než jsem chtěl - lenost se nevyplácí. Takže aby to bylo dobře (011):

Perníkářské osobáky zrychlit, ale nedávat je do kategorie Sp, zastavovat jen hlavní zastávky (viz příslušné statistické údaje), některé Kolíny zrušit, sedlové ponechat (a viz zastávky na znamení). Noc omezit o víkendech (opětovně viz známé statistiky). Brody ponechat pouze ráno v pracovní dny jako zastávkové náhradou za zrychlené Perníky. Do takto vzniklých děr nacpat ve špičkách pracovních dnů nové vlaky z Nymburka přes Sadskou. Vychází z toho sice sloupce (cca 8 oběma směry - tady by se muselo dost počítat) zastávkových vlaků do Perníkova o víkendu. Přípojné busy i zde vázat na rychlou vrstvu. Doufám, že teď to již bude k pochopení.

A stejná praxe v celém okolí Prahy. Základem zrychlené vzdálenější osobáky, na ně vázané místní busy. Krátká vrstva couravá - přesný opak současného stavu. Všechny vlaky z příslušného směru jen na jednotné nádraží:
Masaryčka 090+091+ML, 120. Hlavák vše ostatní a pokud možno s průjezdem. Potom při špičkovém intervalu 10min není potřeba nějakých vazeb hrana - hrana, neboť průchod tunely a čas je srovnán. Ono by to ani při 30min intervalu nevadilo - 20min v sedle je bežné čekání i na bus. Hlavně by pro většinu cestujích došlo ke zrychlení cesty a více by si sedli, než v současném ultracouravém systému s některými značně přecpanými vlaky - a jinými na stejné trase zcela prázdnými. Stejně jako sjednocení odjezdových vazeb by přineslo větší přehlednost pro cestující. A vykášlání se na takt a přechod na interval by znamenalo v součtu popsaného: stejný počet souprav, ale méně vlkm. O vytvoření více cest v sedle pro cargo snad ani netřeba dodávat.
Nechat stavět jakýkoliv rychlík, jedoucí trasu více než 150km kdekoliv mimo Kolín a Prahu je úchylnost, spoléhající jen na to, že pro cestující těchto rychlíků ZATÍM neexistuje alternativní VHD.

A k úbytku cestujících na Hradci:
Zatím neblázněte. Byl leden - nejslabší měsíc na cestování v roce. Je ale jasné, že nerežijkáři teď budou více preferovat busy. Konkureční boj způsobil snížení cen a značné navýšení kapacity a ještě zrychlení cesty, protože i donedávna linky jezdící přes Poděbrady a Chlumec teď jezdí do Mechova po dálnici.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1505
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 02. února 2010 - 15:08:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Třeba jsou takové úvahy, že motor Lysá - Mělník, možná sem tam autobus do Štětí a vlak Štětí - Ústí. Samozřejmě že autobus nestíhá zajistit přípoj mezi oběma takty. Ale to je jen taková úvaha, která třeba nebude na pořadu dne.

Karlshaus: Porovnání se samozřejmě dělá leden vs. leden a nikoli průběžná křivka v rámci celého roku.
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 265
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 02. února 2010 - 15:31:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Před chvílí cca v 15.10 přes Zbuzany projíždělo od Rudné k Řeporyjím dvojče brejlovců ČD Cargo. A po patnácti minutách projeli brejlovci zpátky nahoru a táhnou si asi zdechlou 810 z Řeporyj
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Úterý, 02. února 2010 - 16:09:26    Odkaz na tento příspěvek  

David: na spojku Libice - Kanín se zpracovává investiční záměr, spolu s malou technickou studií (dvě varianty, severně a jižně od D11). Trasa není v územním plánu, není na ni EIA, není v HVDI, před rokem 2015 se nezačne ani teoreticky.

-aa-: do plánu se holt přednostně dostávají stavby s politickou podporou. Peron v Teplicích byla aktivita místního (myslím) senátora. Čtvrtý koridor výrazně podpořil (i v EU) bývalý hejtman (a po výměně hejtmana to teď vypadá na podstatnou redukci staveb IV. tžk). V návrhu letošního plánu je jediná (!) rekonstrukce přejezdu v prostoru středních+severních+východních Čech, ale asi deseti okolo Kroměříže - proč asi. S tím ale nic nenadělá případná aktivita ROPIDu, to by musel být v Praze a StČk zájem výš...
Pepan6680
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.108.137.142
Odesláno Úterý, 02. února 2010 - 16:11:35    Odkaz na tento příspěvek  

Ahoj mám několik dotazů.
Nevíte jak je to s úsekem Běchovice - Úvaly? Kdy se začne dělat a jestli jsou tam pořád ty problémy s lidmi z Úval.
A další dotaz je, jak je to naklapěcími skříněmi mezi Úvalami a Poříčanami? Já si všiml, že je tam 140,120,130,120 km-h postupně mezi stanicemi a ve stanicích, ale pro NS tam rychlostníky nejsou a to se mi zdá divné, že by NS jezdili po relativně nových úsecích takto ¨pomalu¨
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2470
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 02. února 2010 - 16:31:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: To by byla pěkná hovadina. Kdo tohle zase vymyslel?
Pepan6680: Tam to zablokoval nějaký snaživý rejpavý občan z Úval.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Anonym
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 657
Registrován: 11-2008
Odesláno Úterý, 02. února 2010 - 16:46:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Dovolim si nesouhlasit s nekoridorovou 072: Tato trať již několikrát v praxi zažila odklony,čili ta spojka by mohla mít argument zrychlení případných odklonů (je to jenom argument, který se vždy musí sehnat).

Jinak se,, těšte" na nový gvd na 072. Něco je dobré a něco špatné.
Orky: O tom jsme se bavili již před 2 měsíci.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3779
Registrován: 10-2003

Odesláno Úterý, 02. února 2010 - 17:57:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Suri: Spíš to tam jeli prohrnout, protože se nejezdilo kvůli sněhu mezi Rudnou a Řeporyjema, resp. končilo se v Řeporyjích. Ráno tam byla modrá cargo barča.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2471
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 02. února 2010 - 18:07:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Anonym: Troufám si tvrdit, že současný stav je z hlediska provázaností jeden z nejlepších. Téměř každá úprava bude obrovským krokem zpět. Ukončení vlaků od Ústí ve Štětí bych považoval za prasárnu poměrně velikého řádu.
Upřímně, docela se o GVD na 072 začínám obávat. Nevím, už o jakou úpravu tehdá šlo, ale vím, že jste mě tenkrát svým snažením docela vylekal. Provázanost ve Všetatech je dost důležitá.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Anonym
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 658
Registrován: 11-2008
Odesláno Úterý, 02. února 2010 - 18:45:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Ale já s tím nemám nic společného, tohle napadlo tentokrát někoho jiného, ale je to to samé.

Všetaty podle mého zůstanou, protože by byl docela průser kdyby se nedostali studenti ze Staré Boleslavi, Dříš a Ovčár do neratovických škol a že jich je požehnaný množství ( ve Všetatech jich přestupuje min. 40-50)

Ohledně motoráků: To je kravina a pochybuju, že by nějaký dobrák nechal jezdit ve špičce v úseku Stará Boleslav-Mělník. sólo 854/810 (protože by se muselo cect i na střeše)

Ale co asi s tímto souvisí je fakt, že když se jednalo o rušení tratí, tak se zjistilo, že v úseku Boleeslav-Lysá jsou vlaky prakticky prázdné, bohužel asi v tom mám prsty i já, když sem psal panu Povšíkovi o možném řešení v němž jsem se zmínil o úseku Stará Boleslav-Lysá a on mi odpověděl za 2 dny, že dle sčítání je to doopravdy tragedie. Bohužel jsou všehoschopní. Nicméně jestli to tak dopadne tak Hradečáci v Lysé už stavět nebudou.
Vzťák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 6-2009
Odesláno Úterý, 02. února 2010 - 19:01:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa: kolem 18 hodiny zas jela z Řeporyj do Rudné MUVka s pluhem.
3631090
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 419
Registrován: 5-2008

Odesláno Úterý, 02. února 2010 - 19:25:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Anonym:
Proč by hradečáci projižděli Lysou?
Anonym
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 659
Registrován: 11-2008
Odesláno Úterý, 02. února 2010 - 19:36:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3631090: Protože prý os od Ústí jsou důvodem jejich zastavování v Lysé... Nicméně si myslim, že Lysáci budou o ně hodně bojovat...
3631090
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 420
Registrován: 5-2008

Odesláno Úterý, 02. února 2010 - 20:25:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Anonym:
tak myslim předminulý rok byl v návrhu myslim 2 hodinový takt zastavujicích R..a pak to dopadlo že zastavuje každej..ale je pravda že, by mohli projiždět všechny..
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6432
Registrován: 8-2004

Odesláno Úterý, 02. února 2010 - 20:27:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-:
autobus do Štětí a vlak Štětí - Ústí. Samozřejmě že autobus nestíhá zajistit přípoj mezi oběma takty
Ano, podobné nápady jsem zaslechl již před pár lety. Zajímalo by mě, koho takové "úžasné" inovace napadají.

ad Všetaty: Ono se přestupuje i od Boleslavi na Mělník, popř. od Nerátek na Mělník.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1221
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 02. února 2010 - 20:34:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co se týče atraktivnosti hradeckých R, tak je potřeba zapracovat hlavně na modernizaci tratí 231 a 020. Díval jsem se do minulých JŘ a třeba bezzastávkový Ex "Krakonoš" měl JD 86minut. ( Odjezd z hlaváku ve 14:48 a příj. do HK v 16:14hod.). Takže z tohoto úhlu pohledu (z pohledu JD) je (ne)zastavování hradeckých R v Lysé okrajovou záležitostí. Úbytek cestujících (pokud nastal nebo nastane) bych nepřičítal ani tak SA busům, jako dokončené dálnici. Vždyť sám Jančura, dokud byla dálnice rozestavěná, o ježdění do HK jen mluvil. A jakmile byla dálnice postavená, tak tam "najednou" začal jezdit. (Ty uvozovky jsou tam záměrně). Stačí si porovnat města Mar.Lázně a Karlovy Vary. Do kterých lázní (ne)vede rychlostní silnice? A do kterých lázní (ne)jezdí SA busy?
Peva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1096
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 02. února 2010 - 20:39:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Orky a 072:
Ony ty (h)různé úvahy pramení zejména z toho, že ve vlacích na 072 se nějak nenachází substrát, ospravedlňující nasazení soupravy lok + 3 vozy. Vcelku logicky, z Lysé, BnL-StB, Všetat i Mělníka se dojíždí za prací, studiem, kulturou,... do Prahy a tam trať 072 jaksi nevede.

Bezbolestně roztrhnout "na dvě půlky" linku US23 nelze, jakékoli roztržení někde mezi Lysou a Ústím generuje potřebu jedné soupravy navíc (i v případě, že by středočeský motorák stíhal jízdní doby pershinga) nebo vede k nenávaznosti mezi ústeckým a středočeským úsekem linky.

Středočeský úsek je počtem cestujících samozřejmě zralý na autobus a autobus nemusí nutně kopírovat trasu, kudy jsou položeny koleje.

Tzn. jakékoli použitelné nápady vedoucí k finančním úsporám jsou vítány (nápad "nasadíme 854/843 sólo" není použitelný, neboť ani nočním pobytem ve zhaslé rotundě, ani chaotickými přesuny mezi depy se 854 ani 843 nemnoží (a pořízení nového vozidla stojí peníze, které objednatel nemá), nápad "škrtneme n párů vlaků a zbytek necháme" není použitelný, protože uspoříte pár korun za energii a DC a souprava bude akorát někde stát).

Tzn. linka US23 buď jezdí +- ve stávajícím rozsahu, opřípojovaná na obou koncích, ale je neúměrně drahá a nebo v stč nejezdí.

(Pozn. Dalo by se to říci i tak, že peníze vynaložené na regionální dopravu na 072 soupravami 163 + 3 x Bdt jsou obdobné jako součet peněz vynaložených na regionální dopravu na linkách tratí 074, 076, 092 a 093 dohromady.) Ovšem součet přepravených cestujících na tratích 074, 076, 092 a 093 v porovnání s linkou na trati 072...
PEVA
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1451
Registrován: 11-2002

Odesláno Úterý, 02. února 2010 - 20:40:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

čelakovičan:
... Stačí si porovnat města Mar.Lázně a Karlovy Vary ...
Těsně vedle . Do Mariánek (na rozdíl od KV) skutečně vede D5 + I/21.
2koridor.websnadno.cz
Jct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 296
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 02. února 2010 - 20:55:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad -aa-: No a tam zcela jasně byly na hlavních tratích (ve špičce) osobáky na dlouhém rameni po 30, na krátkém po 15 + systém spěšných vlaků po 60.

Doporučoval bych upřednostnit systém spěšných vlaků, byť po 60 minutách, oproti 15 minutám krátkého ramene a současně zrušit nesmysly jako jsou Strančice - Praha Vysočany v úseku hlavní nádraží - Vysočany.

No a teď SA vyjela a ... překvapení se překvapivě (ne)koná ... lidí ve vlacích skutečně na relaci Pha - HK ubylo.

Porovnám-li si lednová data, docházím k meziročnímu číslu v obsazení rychlíků na příjezdu / odjezdu do HK v hodnotě 95%. To není vzhledem k počasí a dalším faktorům (hlavně zmrvení Letohradského ramane) vůbec špatné. Nicméně je potřeba přiznat, že po otevření D11 nastal (menší) úbytek počtu zákazníků, a to primárně ve prospěch automobilové dopravy. Sám jsem po D11 několikrát jel a je to prostě "jiná liga". V současné době, kdy žlutohub nasadil dumpingovou cenu až 50 Kč může tento krok způsobit další odliv od ostatních dopravců, a to jak ČD, tak autobusových - jenže 10 lidí ve vlaku do mínusu, kde je významná úseková přeprava není taková ztráta jako v autobuse jedoucím durch do Prahy. Zatím padnul TAD a Eurolines - kdo bude další ?
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1222
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 02. února 2010 - 20:57:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Loni nebo předloni jsem jel NAD z Plané do Stříbra a po dálnici to určitě nebylo. Jestli to byla ta I/21 nevím, ale během jízdy busem jsem se stihnul kochat přírodou...
A co jsem se ptal v infocentru ML na busové spoje ML-Pha ( chtěl jsem jet v sobotu o prázdninách - tuším, že v srpnu ), tak mi nabídli bus ráno v 5:30 a pak až někdy odpoledne ve 14hodin. Jak já byl rád za rychlíky Cheb-Plzeň-Pha ve dvouhodinovém taktu...
Jct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 297
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 02. února 2010 - 21:00:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Čáslav: Proč by hradečáci projižděli Lysou?

Zastavování hradeckých rychlíků v Lysé n.L. má jedinou odůvodnitebou funkci, a to přípoje na 072. Vlaky bez přípojů bych nechal projíždět a pokud by nešlo odjet z Prahy déle / přijet dříve, nechal bych vyšetřený čas jako vatu do stability jízdního řádu.
Anonym
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 660
Registrován: 11-2008
Odesláno Úterý, 02. února 2010 - 21:10:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peva: S tou Prahou do školy, tak to si nemalujte až tak růžově je to tak 50 na 50.

Kultura: Ačkoliv se to nezdá Brandejs má po letech perfektně opravené kino a sál je kupodivu plný, to samý když si vezmu Ostrůvek tak to je jedna z největších středočeskejch diskoték...

Práce: Taky to není zrovna dobře podané. Vždyť v Boleslavi u nádraží máme největší kasárna v ČR A To máme s občanskými zam. 4000 Lidí, to samé je TRW a mohu pokračovat...

Nákupy: Myslím si že díky výstavbě nových HM jsoiu města Brandýs a Mělník plně samostačná.

Ad autobus větší blbost sem od vás za tu dobu co tady jsem neslyšel...
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2472
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 02. února 2010 - 21:24:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peva: Takže uříznutí Ústečáků ve Štětí je podle Tebe správné? Pár km před velkým okresním městem, byť v jiném kraji? Protože ty vlaky nestihnou dojet obrat alespoň do Mělníka?
Já si umím představit model, kdy by se úsek Všetaty-Lysá nechal bez osobních vlaků, linka S3 se teda vedla CD,CT v dvouhodině do Mělníka. Na S3 by navazovaly ve Všetatech Regionovy do Boleslavi s pokračováním do Mladějova (jenže ty by hnily přes hodinu ve Všetatech), a v Mělníku by by vázaly zkrácené vlaky od Ústí (jenže ty by v Mělníku právě neekonomicky skoro 2 hodiny hnily). Všednodenní osobáky by jely ve špičkách do Boleslavi a jinak končily ve Všetatech či Byšicích. No a rychlíky by se CD,CT zastavily v Byšicích. Ale mám dojem, že by se počet náležitostí oproti dnešku spíš zvýšil.
Ale je pravda, že bych to radši orubal tady, než rušil 074 a 092.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 266
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 02. února 2010 - 21:27:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa: že by se konečně protáhli Řeporyje, aby se tam dalo normálně křižovat? Posledních několik dnů se tam projíždí jen po jedné koleji

Dnes v 19974, což je nový vlak v 20.53 ze Smíchova, 15 kousků, což na nový vlak není propadák
3631090
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 421
Registrován: 5-2008

Odesláno Úterý, 02. února 2010 - 21:28:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jct: já problematiku uzlu Lysa moc neznam, ale myslim si že kdyby R mezi Nbk a Phou nikde nestavěli (kromě Vysoč.) byly by z nich aspon R jako na ostatních tratích v okolí Phy..(S9, S4, S7, S1)
Anonym
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 661
Registrován: 11-2008
Odesláno Úterý, 02. února 2010 - 21:41:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Vy už taky??? Kdyby se orubali osobáky Všetaty-Lysá tak odříznete Dřísy, Ovčáry a Starou Boleslav: Jak chcete konkurovat v rychlosti dráhy autobusem, který se s prominutím sere 50Km/h proti 120Km/h?? Díky za odpověď, nehledě na to by ten autobus ve špičce mezi Všetaty a Starou Boleslaví nestačil, jaká je vlastně Vaše představa: KLuku teď si vstával v 5:30 do školy, ale protože autobus je levnější dopravní prostředek tak budeš vstávat v 4:40. Uvědomte si, že tady de o lidi žijící v tomto mikroregionu... A ne o holé typu Hleďsebe, Kanina apod.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2473
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 02. února 2010 - 22:01:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Anonym: Padlo tady něco o tom, že se má nějak omezovat provoz na 072. Já se snažím najít nejméně škodlivou variantu. Slyšel jsem tady od tří lidí, že o něčem takovém se teoreticky uvažuje, ale skoro mám pocit, že každý s těch tří lidí má na mysli jinou variantu.
U té vaší mám pocit, že se má zrušit jen úsek Stará Boleslav - Lysá (čímž se neušetří skoro nic), o té Pevové mám dojem, že se zařízne vše ve Štětí a dále nic no a v té -aa-ové lítají nějaké podivné motoráky mezi Lysou a Mělníkem a mezi Mělníkem a Štětím autobus...
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 678
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 02. února 2010 - 22:46:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Aby taky lidi neubývali, když SA jezdí za 50,- (typický dumping mající za cíl zničit konkurenci) a jeho kvalita je trošku na jiné úrovni.

HK-Praha jezdí SA za 90,-. Cena 50,- je pouze na kreditové jízdenky, což je něco jako sleva pro stálé zákazníky.
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 464
Registrován: 4-2004

Odesláno Úterý, 02. února 2010 - 23:24:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dovolím si malou poznámku k zastávce ve Velké Chuchli. Už při uvedení do provozu to byla zastávka, kde vlak zastavoval jen při konání dostihu či jiné akce apod.
A ona se minulost opakuje, že...
Jsem rád, že nám vládnou politici... odborník by byl jistě nudný, neskandální člověk s trapně efektivním řešením.
Karlshaus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 190
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 02. února 2010 - 23:26:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A protože nejprve je nutno, aby se ti stálí zákazníci s kraditkami objevili se jedná o co? No, o dumping. Pokud vím, tak SA jaksi zatím plně nezavedla systém kompaktabilních kraditek na všech linkách. Tudíž nalákat cestující ostatních dopravců na kraditky je milý SA-mane co?
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 679
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 02. února 2010 - 23:48:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karlshaus: Pouze jsem uvedl za kolik jezdí cestující, kteří přijdou k busu a koupí si jízdenku u řidiče, tak jak to všichni známe. ČD má taky řadu slev s kterými se základní cena sníží. U HK má SA základní cenu 90,-. A vůbec není rozhodující kterých cestujících je víc. Kreditka je prostě pouze druh slevy.
Mrázek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.177.229
Odesláno Středa, 03. února 2010 - 00:03:58    Odkaz na tento příspěvek  

Řeporyje snad mají poruchu na výhybce.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5514
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 03. února 2010 - 07:04:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

čelakovičan:
. Stačí si porovnat města Mar.Lázně a Karlovy Vary. Do kterých lázní (ne)vede rychlostní silnice?
Skutečná rychlostní silnice končí z Prahy ve směru na Vary už u Nového Strašecí. Dál je to obyčejná "jednička".

Anonym:
Kdyby se orubali osobáky Všetaty-Lysá tak odříznete Dřísy, Ovčáry a Starou Boleslav: Jak chcete konkurovat v rychlosti dráhy autobusem, který se s prominutím sere 50Km/h proti 120Km/h??
Zeptám se vás jako znalého tamní situace:
- Je dnešní nabídka vlakového spojení, kdy zastávkový vlak jede i v pracovní dny odpoledne, vůbec pro lidi z obcí jako Ovčáry či Dřísy, použitelná?
- Nádraží ve Staré Boleslavi je tak trochu "za městem". Nechtějí lidé jedoucí např. ze Staré Boleslavi do obce Ovčáry jet přímo "ze města"?
- Bus má sice nižší rychlost než zastávkový vlak, ale není tato výhoda vlaku silně potlačena právě docházkovou vzdáleností na nádraží a dlouhým (dvouhodinovým!) intervalem vlaků?
Krengor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 8-2008

Odesláno Středa, 03. února 2010 - 08:15:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nezbývá mi než reagovat. Zastavování hradeckých R bych za nějakých okolností klidně vypustil. Jedině za předpokladu, že ve špičkách někdo vymyslí systém zrychlenek, který dopraví nemalé počty lidí z Nbk a Lysé (vč. Milovic) do Prahy. Počty lidí ve špičce, kteří cestují R je podle mě velký nehledě na to, že některým vyhovuje zajíždění na Pha.hl.n. Až toto bude fungovat, má cenu uvažovat o skončení zastavování (ačkoliv si myslím, že pár minut na zastavení a rozjetí není žádná tragédie).
Ad 072. Jsem z Lysé, studoval jsem v Mělníce a holku si našel z Bíliny. Když jsem k ní jezdil z Lysý vlakem, bylo pro mě použitelný spojení Os Lysá-Ústí + Os Ústí-Bílina. Kdybych jel R do Ústí, skončím na nádraží, kde mi žádný přípoj nejede a co tam mám jako dělat? Takto mi vlaky krásně navazovaly i za cenu krapet delší jízdy. Toto mě přestane zajímat ve chvíli, kdy R bude mít v Ústí západ návaznost na více směrů (R na Teplice, R na Lbc apod). Souhlasím, že vést Os v úseku Lysá - Všetaty ve stávajícím rozsahu je zbytečný. Pokud bude 810 (854) stíhat JD peršana, tak proč ne - i toto tu už bylo, kdy jsme před lety jezdili do Mělníka 831 do školy.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2475
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 03. února 2010 - 08:26:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Krengor: Rychlík jede na hlavák jenom o 3 minuty déle než osobák na Masaryčku, navíc na Masaryčce je lepší přestup na MHD. Já jsem zvědav, kdy se ozvou Čelákovice, že jim tam rychlíky nestaví, přičemž jde o podobně velké město.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Krengor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 8-2008

Odesláno Středa, 03. února 2010 - 09:13:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano jede, já vím. Ale myslím si, že spousta lidí, kteří cestují dále "červeným" metrem to mají daleko lepší než-li z masny. Osobně si myslím, že z hl.n. je to i do Dejvic lepší než z masny.
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 555
Registrován: 6-2002

Odesláno Středa, 03. února 2010 - 09:38:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad.072
Hlásí se člověk, který 072 jezdí denno denně, i o víkendech. Pánové, proházeli jste se někdy osobním vlkem ve složení 3xBt, někde uprostřed jeho trasy a ve dvou vozech jste našli pouze nudící vlakovou četu? Uprostřed odpolední špičky v nejvytíženějším úseku Os 072 ve StČ jste nastoupili do vagónu, kde seděli dva cestující? Jeli jste z Lysé v PD dopoledne v prostředním vagónu a průvodčí za celou dobu rpošel jen jednou, pravděpodobně nenastupovalo tolik lidí, aby mu to stálo procházet sem-tam...Nepřipadá vám správné, že se musí něco s 072 udělat? Mluvím samozřejmě jen o Os.
Ad.Anonym. Nevím jak často cestujete po 072, ale myslím že StB kasárnám bude v pohodě stačit dvouhodina rychlíků. Ad Dřísy - kdo by chodil na vlak, který nikam nevede na 2 km vzdálené nádraží od centra obce? Nebude místním spíš vyhovovat hustější PID do Boleslavi/Prahy?
Nejhůř bychom tam nechali R zastavit, no...
Optimista je člověk, který tvrdí, že žijeme v tom nejlepším možném světě, pesimista se obává, že je to pravda.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3306
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 03. února 2010 - 10:03:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen nápad: Jak moc smysl by mělo jezdit s osobáky Praha - Neratovice - Všetaty - Mělník - Štětí - Ústí? V prvním kole neřešme diesel pod dráty nebo potřebu drátu do Všetat z Vysočan, ale spíše to, jak by si odpovídaly kapacity souprav na obou koncích ramene.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Giba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 2-2007
Odesláno Středa, 03. února 2010 - 10:13:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes rano musela byt hrbata mezi Rudnou a Řeporyjema opet krasne zavata. Po pulnoci byla silnice Jinocany-Rudna misty zavata i 30cm
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2476
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 03. února 2010 - 10:55:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Iaya: Ale jo... Ale jaká je ideální varianta? Ukončení vlaků od Ústí ve Śtětí, aby ČD vyšly obraty, a zbytek řešit busem s několikanásobnou časovou dostupností? Jak zachovat relativně důležité vazby ve Všetatech? Jak zajistit vazby vlak-bus, přestupní termninály? Všetaty jsou katastrofa, docela mě udivuje, že ještě někdo nezatrhl zajíždění busů k budově.
Prostě na situaci se nedá jen koukat pohledem "jezdí tam málo lidí", ale musí se to řešit způsobem, který současné vazby nahradí. Já mám třeba obavu, jestli by třeba nebylo vhodné zajistit vzájemný přestup mezi rychlíky Kolín - Ústí a Praha - Tanvald, když by se zbourala vazba mezi osobáky.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 556
Registrován: 6-2002

Odesláno Středa, 03. února 2010 - 11:12:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky Ideální variantu je třeba najít... sám ji nevím...
Ale systém bych stavěl na dnešním taktu 070, která je v současném FVD nakreslena asi nejlépe jak to jde. A každý pohyb nějakého vlaku do jiné časové polohy tu trať úplně zbourá...
Ty důležité vazby
Praha/Mělník - tato vazba je asi nejdůležitější a je řešena ideálně, každý vlak má přípoj + nějaké ty přímé vlaky (jejich obsazenost v úseku Vše-ME zaznamenává mírný vzrůst)
Praha/Lysá - asi nemá cenu vůbec tuhle vazbu uvažovat.
MB/Mělník - řešeno autobusem po I/16, uznávám že hustota spojů neodpovídá vlakům, ale nen problém, pokud bude poptávka zahustit a hlavně zavést provoz o víkendu :-)
Lysá/MB - část přes Nymburk. Tady mě napadá relace StB-MB - poměrně solidní přímé autobusové spojení, zajimavé že je stejně rychlé jako vlak přes Všetaty (tam dobře na sebe navazují Os)

Je pravda, že jakékoliv roztržení Os72 nám příliš ekonomicky nepmůže, dokonce ba naopak. Jak psal peva byla by potřeba další souprava. Je to začarovaný kruh.
Optimista je člověk, který tvrdí, že žijeme v tom nejlepším možném světě, pesimista se obává, že je to pravda.
Anonym
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 662
Registrován: 11-2008
Odesláno Středa, 03. února 2010 - 11:30:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Iaya: 072 využiji 2x do týdne, a zdá se mi, že nevíte kdy tam je špička, já osobně nejsem pro zachování všech os, ale rozhodně ve špičce os zachovat Boleslav-Štětí. 0-2 si dělátě srandu, nezlobte se na mě, ale i na úseku Boleslav-Lysá toho jezdí víc i dle sčítání.. A kdy chcete ten rychlík na trať to aby jel nový R v
7:00 ze Staré Boleslavi. A ve Dřísech ho nechat stavět, to by jsme mohli přejmenovat na pomalík. A nezlobte se na mě ale R pro kasárny jsou v ranní době absolutně na nic. To samé se dá říct o studentech a učních směřujících do Neratovic. Prostě alespoň 6 vlaků denně Všetaty-Boleslav a Boleslav-Lysá autobus, který by obsloužil ke všemu Sojovice.


Navrhuji razení: 854+Bt:
Odjezdy: Stará Boleslav:směr Mělník: 5:08,6:08,7:08,10:28,14:28,18:28
Příjezdy z Mělníka:5:26,6:26, 7:26,15:26,17:26,19:26

Tak tyto vlaky by společně s rychlíky stačily na Obsloužení Boleslavi, Dřís a Ovčár, do Lysé už vůbec nezajíždět, protože tam doopravdy bude o hodně lepší autobus

(Příspěvek byl editován uživatelem anonym.)
Anonym
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 663
Registrován: 11-2008
Odesláno Středa, 03. února 2010 - 11:37:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: Je použitelná a do Dřís představte si již jezdí autobus nějakej ten pátek a pořád se najdou lidé, kteří raději jedou vlakem.
Co se týče docházkou: Osobně bydlím Km od nádraží a zvládám to za nějakých 15 minut i s nákupem lístku.
A neni protože bus by rozhodně nestihnul doject včas na přípoj do Všetat.

Když jsme u té docházky, tak větší část města (kasárna, sídliště a několik desítek ulic to má v Boleslavi prakticky nastejno aď na autobusák tak i na vlakáč. A jak sem psal vstávat místo v 5:30 ve 4:40 je blbost.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6433
Registrován: 8-2004

Odesláno Středa, 03. února 2010 - 12:11:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Iaya:
MB/Mělník
Zrovna v pondělí navečer jsem v motoru na R Tanvald-Praha narazil na dva lidi žádající jízdenku do Ústí, resp. Mělníka. Výchozí stanicí byl tuším Železný Brod nebo Malá Skála.

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 557
Registrován: 6-2002

Odesláno Středa, 03. února 2010 - 12:45:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přiznávám se to 0-2 byla neděle dopoledne.. :-) Jinak téměř denně 6418 a tam ve Všetatech opravdu je často celý oddíl prázdný a to snad budeme uvažovat jako špičku.
Já taky nejsem pro úplné zrušení Os, ale tahat peršing+3Bt je fakt luxus to se shodneme.

Zapomínáme taky na něco jiného, pokud budemem nahrazovat vlak autobusem, chce to plnou intergraci PID. A to se obávám jen tak nebude.

Pokud bychom striktně vedli S3 Praha-Mělník, musí být po celé trase plně integrován do PID, jinak nemá smysl o tom uvažovat. Ač nerad musím přiznat, že například u odpoledního 9530, daleko více lidí přestupuje do Os směr MB, než zůstává v 9530 do Mělníka.

Teď jde o to, zad S3 do ME ušetříme nějaký ten motor, který by mohl pendlovat Všetaty-Lysá, nebo jen StB. Protože zkrácení Os72 do Mělníka ušetříme nulanulanic.

Ještě mě napadlo spojit rameno MB-Vše s Vše-Lysá, myslím, že frekvence podobná.

Ad.Hroch - jojo, taky jsem se s podobně cestujícími lidmi potkal, ale myslím, že jsou to jen vyjímky, pro které není obtížné čekat třeba 40-60 minut na přípoj. Předpokládám, že to není trasa pro běžné dojíždění.
Optimista je člověk, který tvrdí, že žijeme v tom nejlepším možném světě, pesimista se obává, že je to pravda.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2477
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 03. února 2010 - 12:58:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Anonym: troufám si tvrdit, že náhrada 163+3xBt + přestup v Mělníku ekonomice moc nepomůže, stačilo by tedy protáhnout v těchto časech v Mělníku hnijící 163+3xBt. Navíc vámi navrhované odjezdy dost haprují s oběhy (jeden směr po 4 hodinách a druhý po dvou, což znamená soupravové jízdy...

Příjezd --> Odjezd:
Sv Lysá --> 5:08
5:26 --> 6:08
6:26 --> 7:08
7:26 --> 3 hodiny pauza --> 10:28
Nemá sopuravu --> 14:28 (generuje nutný příjezd 13:26 z Mělníka)
15:26 --> Kam se soupravou (generuje nutný odjezd 16:28 do Mělníka)
17:26 --> 18:28
19:26 --> Sv Lysá

(Příspěvek byl editován uživatelem orky.)
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Anonym
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 665
Registrován: 11-2008
Odesláno Středa, 03. února 2010 - 13:49:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

iaya: Tak toto řešení s os MB SB by doopravdy šlo, akorát budou muset být přestupy ve Všetatech a může se začít jezdit. Tím by jsme i ušetřily nějakej ten vagon.
Iaya: Ještě se omlouvám za přehlídnutí že se jedná o neděli. Jinak když jedou studenti s špičkovými os tak tam ta frekvence je okolo 60ti osob což neni tragedie, to samé ráno vojáci z Mělníka, taky je to okolo 60 lidí, proto mi jde o to aby se rameno Všetaty až Stará Boleslav zachovalo. Ale co se musí uznat, napsal jste možné řešení

Orky: Jak psal pán Iaya by se to dalo zvládnout os Stará Boleslav-Mladá Boleslav, akorát ta plná integrace no.... A tady by to nevadilo, že by to jezdilo i vícekrát denně než 6 párů.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2478
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 03. února 2010 - 13:54:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Anonym: Jo, akorát to ničí CD,CT vztah Praha-Byšice-Boleslav (tak jak jsem to i ostatně načrtnul). Co je větší zlo?
Obávám se, že by se neušetřilo nic.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 558
Registrován: 6-2002

Odesláno Středa, 03. února 2010 - 13:59:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Anonym - není třeba se omlouvat. Já v původím příspěvku se o neděli (trochu schválně) nezmínil . Jinak "pána" si nechte, navrhuji tykaní. :-)

Vztah Praha-Byšice-Boleslav řeší dvouhodina R, doplnila by se akorát ta čtyřhodinová mezera+ dvě Jizery, což myslím Byšicím(ům) stačí. Cestující do Kojovic,Košátek,Vrutice*, Chotětova* a Krnska si přestopí, Zdětín zrušit bez nahrády.

* pokud ty Os nebudou zajíždět do "díry" je z těchto relací autobus nejen ekonomičtější, ale i výhodnější pro dojezd do MB města/škodovky

(Příspěvek byl editován uživatelem iaya.)
Optimista je člověk, který tvrdí, že žijeme v tom nejlepším možném světě, pesimista se obává, že je to pravda.
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 559
Registrován: 6-2002

Odesláno Středa, 03. února 2010 - 14:03:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jetš mě napadla "kacířská" myšlenka ohledně Byšic. Co takhle, kdyby S3 důsledně AB-ME, co v Všetatech přípoj nízkopodlažní midibus, kterýby nejen jel jako vlak k nádraží, ale vyvezl by i cetující k nové zástavbě nahoře (Byšice)?
Optimista je člověk, který tvrdí, že žijeme v tom nejlepším možném světě, pesimista se obává, že je to pravda.