K-report
 

Archiv do 4. října 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Železnice » Tratě na střední Moravě » Archiv do 4. října 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
810 292-3
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.82.18
Odesláno Pondělí, 17. srpna 2009 - 21:09:50    Odkaz na tento příspěvek  

pv
Ve Skrbeni by se dalo uvažovat o náhradě autobusů vlakem, vlak dokonce zastavuje srovnatelně výhodně z hlediska dostupnosti (někdo by si polepšil, někdo pohoršil). Autobusy by třeba zůstaly jen ve špičku, kdy by půlily hodinový interval vlaků.
V Horce bych ale autobusy nechal tak jak jsou. I v sedle jsou dosti vytížené, zastavují přímo v centru obce na více zastávkách, což při rozloze a charakteru zastavěného území je podle mě vhodné. Obec je ochotna na dopravní obslužnost přispívat a to poměrně velkou částkou (870 000 Kč, což je 387 Kč/obyv. !!!). Navíc vlaky by se měly dostatečně naplnit už z Náměště a Senice; část cestujících ještě lze doplnit ve Skrbeni, ale kvůli Horce, což už je koncový úsek, by nebylo vhodné dimenzovat kapacitu pro další cestující z takto velké obce, když by se to větší část trasy stejně nevyužilo. Byl by to podobný problém jako na 271, kde je velký rozdíl v obsazenosti před a za Kostelcem.
(Mimochodem, ještě lepší spojení mají Samotišky; a počet spojů vzhledem k jejich obsazenosti – mnohdy přeplněnosti – je zcela oprávněný).

Osobně si myslím, že páteř z 273, jak jsem včera uvažoval, by byla dosti „kostrbatá“ (byla to jen úvaha, zda by to vůbec bylo řešitelné, a otázkou nadále zůstává, zda by v Třebčíně vycházely přípoje do obou směrů). V konečném důsledku by se ani moc neušetřilo. Uvažoval jsem o rozdělení 736 na dva úseky: příměstský Prostějov–Smržice–Čelechovice a Slatinky–Lutín navazující na vlak v Třebčíně a autobusy v Lutíně. Tím by se ovšem ušetřily jen 4 km autobusové linky mezi Čelechovicemi a Slatinkami, zbytek zrušit nelze. Asi je v této trase opravdu autobus výhodnější.
Přestupy samozřejmě někdy nutné jsou, ale je vhodné je vytvářet pokud možno tam, kde se např. láme frekvence, rozdělují se směry jednotlivých cestujících nebo má část cestujících cíl cesty. A to by právě při vynucených přestupech v Třebčíně moc neplatilo; Lutín je z tohoto pohledu výhodnější.
pv
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.167.9
Odesláno Pondělí, 17. srpna 2009 - 22:20:48    Odkaz na tento příspěvek  

810 292-3
jestli říkáš, že ty busy jezdí do horky plné, tak pak to potvrzuje fakt, že při hustém taktu se spoje zaplní i v sedle, tak je to příznivá zpráva.
pokud udržet 273, pak nepřidávat linku slatinky-lutín, ale linku ol-lutín -slatinice mírně upravit na trasu ol-lutín-slatinky-lípy-slatinice.
a prostějov-smržice-čelechovice řešit přetrasováním vzduchovozičů z linky prostějov-olšany-olomouc.
ale zkus popřemýšlet o extrémně ořezané variantě a pak k ní jen přidávat.
810 292-3
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.82.18
Odesláno Úterý, 18. srpna 2009 - 01:19:49    Odkaz na tento příspěvek  

pv
Do Horky tak často nejezdím: buď jezdí plné, nebo mám štěstí na plné. Pro Samotišky a Kopeček (necelé 2 tis. obyv.), + částečně využívá i Droždín 1000 obyv. + část spojů zajíždí do Lošova 500 obyv./Radíkova 250 obyv.) je 10 minut ve špičku tak akorát (Chválkovice přes které linka jede nutno posilovat), v sedle 15 minut stačí i pro Chválkovice, ale 20 minut po ránu je málo. Obecně si myslím se v blízkém okolí většího města, je-li na něm daná obec silně závislá, se hodina v sedle „uživí“ do obcí přes 1000 obyv.; pro 2000 obyv. hodina autobusem už nemusí stačit. Je ale nutné, aby to tak fungovalo dlouhodobě, aby lidé byli naučení, že přiměřeně často něco jede.

Slatinky na linku do Olomouce možno napojit i takto: Olomouc–Lutín po půlhodinách, z toho jednou za hodinu do Slatinic, zbývá jeden spoj za hodinu, který může jet jinam, což mohou být jednou za dvě hodiny Slatinky, nebo, pokud by se s 273 nepočítalo, tak 736. Nevýhodou je, že pro důležitější směr (Slatinice) je poloha spojů dána potřebou návazností v méně důležitém směru (Slatinky).



Pro oblast vymezenou trojúhelníkem s vrcholy v Olomouci, Prostějově a Konici se mi jeví jako vhodný systém několika (4) vzájemně provázaných páteřních linek, většinou s hodinovým, některé s dvouhodinovým základním celodenním taktem; část páteřních hodinových tras vzniká prokladem dvou dvouhodinových linek.
To bychom mohli považovat za tu ořezanou variantu (další ořezávání je možné asi jen uvažováním dvouhodinového základu na těchto linkách).

Vyjdu z Prostějova (číslování linek je samozřejmě pracovní):
[1] každou hodinu vlak do Konice, ideálně bych každou druhou hodinu vedl zrychlený (alternativně lze proložit vlak po dvou hodinách s autobusem přes Přemyslovice [1b])
[2] každou hodinu do Čech a to dvěmi proloženými linkami: [2a] Prostějov–Kostelec–Čechy a [2b] Prostějov–Smržice–Čelechovice–Čechy s tím, že jedna z nich (ve špičku obě) pokračuje někam do oblasti Rakové
[3] každé 2 hod. něco z Prostějova přes Smržice a Čelechovice na sever (v prokladu s linkou [2] do Čech přes Čelechovice). Může to být 736 (pak neuvažuji provoz na 273), nebo ve druhé variantě – pokud tedy autobusy do Olšan moc plné nejezdí – tak autobus do Olomouce přes Olšany a pro Čelechovice navíc vlak.
Všechny tyto linky by z Prostějova měly jezdit ve skupině volně po půl, aby vycházely návaznosti na rychlé vlaky na Olomouc a Brno (nejsem si jistý, jestli Brno stihne linka [2], protože musí mít obousměrné návaznosti na linku [4] = uzel Pěnčín – viz níže).
Ideální to bude asi až po zavedení hodinového taktu R Olomouc–Brno, asi tedy nejdříve po zdvoukolejnění Nezamyslice–Blažovice (2015 ?), do té doby by přípoje na Olomouc byly jen obhodinu, nebo nutno zavést zrychlené vlaky i v sedle.
810 292-3
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.82.18
Odesláno Úterý, 18. srpna 2009 - 01:20:24    Odkaz na tento příspěvek  

---pokračování---
[4] první dvě linky ([1] Konice, [2] Čechy) by byly svázány s linkou [4] Olomouc–Konice–Vel. Opatovice (sedlo 2 hod): v Pěnčíně nebo Laškově by byly přípoje těsné, v Konici to vyjde volněji, protože vlak tam asi bude dřív, než se dá dostat autobusy přes Pěnčín. Určitou nevýhodou je, že tato linka bude mít v Olomouci velmi volné návaznosti na dálkové vlaky (v celé), takže např. z Prahy do Konice přes Olomouc to vyjde nastejno přes Prostějov i touto linkou (možná ještě pomaleji, bude-li tam vlak dřív, ale jinak by nevyšly návaznosti na linku [2] v Pěnčíně; na druhé straně tak ale bude lépe navazovat na pracovní dobu v Olomouci – volněji od celé)
Linky [3] a [4] asi obousměrně provázat nelze. Pokud by linku [3] tvořil vlak, vznikají problémy, co upřednostnit v Senici, protože na stávající infrastruktuře asi vše nevyjde – chtělo by to SJD Olomouc–Senice 30 min., pak ovšem zase bude linka [3] (=273) zbytečně rychlá…

Celkově je tu jeden menší problém: v Konici by bylo třeba, aby zaměstnavatelé byli ochotni upravit pracovní dobu a začínat a končit ne v celé, jak je obvyklé, ale v půl. Obecně si myslím, že takováto menší města by se takto přizpůsobovat měla.

Teď lze vymýšlet co přidat: např. Čechy – Lhota – Drahanovice (přestup na vlak), na Konicku bych pro cesty do Prostějova navazoval obhodinu na vlak v Konici [1] (pokud možno na zrychlený) a mezitím nějak jinak (na linku [2] od Rakové; od Hor. Štěpánova do Ptení…).
Zaměřím se ale na Prostějovsko. Kolem Prostějova je hodně velkých sídel, kde bych si dovedl představit celodenní půlhodinu. Výše uvedené linky by jezdily v půl; v celé (návaznost na Os do Olomouce) by se tedy doplnily krátké příměstské linky: Prostějov–Plumlov; Prostějov–(Držovice?)–Smržice–Čelechovice–Kostelec (možná okružní, takže zpět přímo); Prostějov–(Vrahovice?)–Kralice–Hrubčice–(Bedihošť?) (možná také okružní); (?) Prostějov–Určice; …
810 292-3
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.82.18
Odesláno Úterý, 18. srpna 2009 - 06:25:37    Odkaz na tento příspěvek  

Možný edit: U linky [4] Vel. Opatovice přelepte na Letovice, alternativně Svitavy

Důsledky změny: z Konice lze vyjet o půl hodiny později než do Olomouce, do Čes. Třebové se však přijede srovnatelně. Přestoupit zde na tentýž IC/EC se však nestihne (ještě v GVD 2008 by to šlo), takže do Prahy se pokračuje pomalíkem a přijede se opět o půl hodiny později.
Vzhledem k tomu, že v rámci IDS JMK v tomto směru jsou upřednostněny návaznosti na Brno (linky 271 i 272), nelze se stávajícícmi linkami propojit a vzniká nový spoj Vel. Opatovice–Letovice každé 2 hod. (kdo to zaplatí?).
Z Jevíčka je však možné pokračovat místo do Letovic do Svitav (nahradit 680803), ale je otázka, jestli se zde stihne R do Prahy. Bylo by to výhodné i z hlediska regionální dopravy na Svitavsku – dobré návaznosti i na začátky pracovní doby.
810 292-3
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.82.18
Odesláno Úterý, 18. srpna 2009 - 08:27:51    Odkaz na tento příspěvek  

Edit 2: Ještě jsem měl vysvětlit, proč vymýšlím takové složitosti, jako poslední varianta linky [4].

Narážím na kritickou nevytíženost vlaků v úseku Chornice–Dzbel. Mám obavy, že v relaci Konice–Chornice není poptávka na více než existující 3 páry účelových spojů linky 780492, doplněné jedním na lince 680780.
Spojení Konicka s Malou Hanou by však asi bylo vhodné zachovat, ale mělo by směřovat do hustěji osídlené oblasti, tedy kolem Jevíčka a Vel. Opatovic. A aby bylo použitelné, mělo by fungovat pravidelně (základní takt 2 hod).
Potom se nabízí možnost spojit řešení regionální dopravy mezi Konickem a Malou Hanou s možnými potřebami v meziregionální dopravě, která je sice slabá a samostatně by existovat nemohla (což dokládá právě malá vytíženost 271, která by měla řešit i spojení Konicka s Čes. Třebovou a tedy koridorem na Prahu), ale je účelné ji zachovat a tím doložit další cestující do spojů regionální dopravy.
Jedná se:
– o propojení regionální linky z Malé Hané na Konicko s existujícími spoji do Olomouce
– a propojení opět regionální linky z Konicka na Malou Hanou, která nahrazuje nevyužitý úsek 271 s návazností na koridor do Prahy, což je vlastně také náhrada 271+262, ale místo Čes. Třebové jen do Letovic nebo Svitav, kam je to na rychlíky blíž; přitom samozřejmě tentýž spoj řeší potřeby regionální dopravy.


Mimochodem: neví někdo, jak to bylo s využitím přímých vlaků Prostějov-Česká Třebová (naposledy v GVD 2001/2002)?
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8953
Registrován: 11-2004

Odesláno Úterý, 18. srpna 2009 - 22:21:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jirko za co nás tak trestáš...

Není nad autobus. Ležet se pod ním dá pořád, když je nafta, dá vždycky a hlavně neuteče.
:: Agrolipka u nás :: Web o prostějovských autobusech ::
Petr_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 440
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 19. srpna 2009 - 21:21:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


- s tou zastávkou jsem to doplet, samozřejmě, že byla myšlena na trati 273 a ne v lese
- potvrzuji, že dnes se na trati 273 objevila ´´ČSSD´´810
- včera a dnes pokračuje v oběhu 851.021 :-), určitě i zítra
Vkakous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 8-2009
Odesláno Čtvrtek, 27. srpna 2009 - 20:24:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

05.09.2009 pojede parní vlak z Prostějova hl.n. do Chornic u příležitosti 120.let Moravské západní dráhy.Předprodej jízdenek v ČD CENTRU Prostějov.hl.n.


(Příspěvek byl editován uživatelem vkakous.)
Petr_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 444
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 01. září 2009 - 14:54:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes (prave ted) MOS 14021 odj.Olomouc 14.31 v sestave 851.028+Btx
Kmotr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 03. září 2009 - 09:46:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

toto jsem ted potkal na Olomouc mesto

Kmotr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 03. září 2009 - 19:21:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a pri odpoledni prochazce s dcerou jsem to potkal opet.

Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9048
Registrován: 11-2004

Odesláno Čtvrtek, 03. září 2009 - 19:25:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vrahovice, pondělí 31.8.2009:

Není nad autobus. Ležet se pod ním dá pořád, když je nafta, dá vždycky a hlavně neuteče.
:: Agrolipka u nás :: Web o prostějovských autobusech ::
Tom_tužín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 643
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 03. září 2009 - 21:11:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím po návratu z dovolené.

810:
Omlouvám se za pozdní reakci. Zastávka v Července je navržená z pohledu cestujícího ve vlaku z Červenky do Litovle po pravé straně za přejezdem. Je tam celkem velká srovnaná zatravněná plocha, která je drážním pozemkem. Pravděpodobně tam kdysi stával nějaký strážní domek, jinak si toto rozšíření drážního pozemku neumím vysvětlit. Každopádně nám to přišlo vhod, že není nutné vykupovat pozemky od soukromých vlastníků a šlo využít drážní pozemek.

Kmotr:
Dnes jsem viděl tohoto Hurvajze ráno odjíždět z Přerova směr Olomouc, v 6:36 jsem pak jel rychlíkem do Olomouce a předjížděli jsme ho v Grygově, byl uhnutý na předjízdnou kolej u budovy. Tak už vím, kam mířil, jenom nevím, co to bylo za akci. Snad ne náhrada turnusového vozidla na běžných vlacích


Kmotr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 5-2006
Odesláno Pátek, 04. září 2009 - 07:11:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tom_tužín :

byla to neverejna jizda na objednavku. alespon takove info se mi dostalo pozdeji. Hurvajz jel z Kromerize do Olomouce a potom pokracoval s privesakem do Litovle.
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9079
Registrován: 11-2004

Odesláno Sobota, 05. září 2009 - 19:42:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hustý dým a pískot lokomotivy přilákal davy
Není nad autobus. Ležet se pod ním dá pořád, když je nafta, dá vždycky a hlavně neuteče.
:: Agrolipka u nás :: Web o prostějovských autobusech ::
Romák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 7-2009
Odesláno Sobota, 05. září 2009 - 21:05:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím...
Když jsem byl o prázdninách v Olomouci, tak jsem si všiml takového delikátního problému...Na Hlavním nádraží byla na tabuli odjezdů u rychlíků 802-...-814 uvedena cílová stanice Břeclav, i když ty vlaky jedou do Brna h/n.Možná je to proto, že na Přerov+Břeclav+Brno to jezdí lichá_H:07 a na Nezamyslice+Brno lichá_:06 tak aby tam někdo omylem nenastoupil a pak se nedivil...
Ale stejně dělají z normálních lidí hlupáky.
Romák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 7-2009
Odesláno Sobota, 05. září 2009 - 21:11:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Romák :
Sory, na Nezamyslice+Brno jezdí rychlíky licháH_:07
na Přerov+Břecl+Brno v liché_H:06
už taky blbnu...
Hanák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.114.202.238
Odesláno Sobota, 05. září 2009 - 21:48:34    Odkaz na tento příspěvek  

Romák: Každý normální člověk (tedy ne čtenář této diskuze!!!) ví, že z Olomouce se na Brno jede přes Prostějov a Vyškov. Nebo jinak: Půjdu podchodem a na 1. bude napsáno Brno, na 3. taky. Který jede do Přerova? Tak budu muset vyběhnout nahoru, abych to zjistil. Třeba se řvoucím dítětem ideální varianta... V Přerově to bude taky výborné, 2 rychlíky do Brna, jeden přímo, 2. přes Břeclav... Už možná stačí, kolik lidí jedoucích z Prahy do Budějovic jede nechtíc přes Příbram a Písek...
Dobi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 656
Registrován: 10-2008

Odesláno Neděle, 06. září 2009 - 11:55:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nějaké fotky ze včerejší vydařené akce do Chornice



Čekám,kdy se objeví fotky od jiných fotografů,co fotili po trati a bylo jich dosti
www.rlz.bilysklep.cz - Rajnochovická lesní železnice
433.002 - nejkrásnější lokomotiva
Zeleznicni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1139
Registrován: 4-2007
Odesláno Úterý, 08. září 2009 - 07:29:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Svět železničních modelů - výstava v Prostějově
Bočeli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 350
Registrován: 2-2004

Odesláno Pátek, 11. září 2009 - 21:46:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

851.026-5 na Os 3623 Olomouc - Šumperk. V protisměru pak náhrada za 749 na Os 13722 v podobě 742.367-6 .


Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1435
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 11. září 2009 - 23:26:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nezvyklý návštěvník v Bohuňovicích


železnice » http://lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & MHD Olomouc » http://tramvaj.wz.cz

Minulla on nälkä!
Bočeli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 351
Registrován: 2-2004

Odesláno Pátek, 11. září 2009 - 23:53:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nezvyklý návštěvník v Bohuňovicích

Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1436
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 12. září 2009 - 11:30:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to vypadá, že 290 je elektrifikovaná, jen ty dráty nejsou vidět
železnice » http://lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & MHD Olomouc » http://tramvaj.wz.cz

Minulla on nälkä!
Petr_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 448
Registrován: 6-2005

Odesláno Neděle, 13. září 2009 - 20:37:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dnes na 273 opět 851 , tentokráte 851.034, např. /.../...14055
Zeleznicni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1149
Registrován: 4-2007
Odesláno Úterý, 15. září 2009 - 11:09:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na 301 spatřen brejlovec i bardotky, počasí také není nejhorší, vyražme
Kmotr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 15. září 2009 - 19:46:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Odpoledne uz bylo vsechno v rezii Bobin


Petr_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 449
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 16. září 2009 - 18:28:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Zjevily se zaručené informace, že jsou k dispozici peníze na obnovu zbylého úseku trati 273 od Choliny do Senice, nutno vyčerpat do konce roku 2009.
Copak je na tom pravdy ? V měsíčních plánech výluk na 10/2009 a 11/2009 žádná není.
Petr_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 450
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 16. září 2009 - 18:46:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-
- i když pokud bude od prosince plati ten paskvil na trati 273, který zrušil vlaky v nejvytiženějších časech a naopak v doby kdy se vozí vzduch přibylo tak dojde spíše k úbytku cestujících

nejvíce vadí na trati 273 (nejen mně):

- složitost (k čemu je dobré aby vlaky o víkendu a v pracovní dny jezdily v jiných časech
- dlouhá doba čekání v Senici o víkendech v relaci Litovel předměstí - Olomouc, tohle opravdu mnoho odradí, takže o víkendu s bude vozit vzduch
- dlouhé pobyt u vlaků v žst. Litovel předměstí ve směru Senice odradí
- dlouhé pobyty v Senici
- to, že nejede vlak 15,28 z Litovle předměstí a 16,07 ze Senice je zhovadilost největšího zrna, hlavně, že přípoje od a do Olomouce existují

Pozitiva:
- zrušení nesmyslných vlaků Červenka - Litovel a zpět až na jednu vyjímku
- snad vlak 14063 do Senice na Hané, kdy v minulosti vlak v této poloze využívalo množství dětí dojíždějícíh do ZŠ Senice na Hané
Petr_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 451
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 16. září 2009 - 18:51:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


k trati 275
- složitost (k čemu je dobré aby vlaky o víkendu a v pracovní dny jezdily v jiných časech
- tím, že trať není zaintegrována v IDSOK je řada vlaků mimo špičky zbytečná
- kapacita 814/914 je ve špičkách max využita, což se projeví při nasazení náhrad
Adolf_bleichert
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 17. září 2009 - 13:23:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vážení přátelé.
Chtěl bych se dotázat, zda by někdo neměl detailně nafocený mechanický "směrovník" odjezdů vlaků, který se nalézá v Přerově na 2. Bahnsteigu a mohl zaslat obrázky na mail, případně hodit sem. Tisíceré díky.
Zderadíček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 129
Registrován: 4-2007

Odesláno Úterý, 22. září 2009 - 10:51:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak jsem dostal, tak dávám dál:
Z organizačních důvodů se termín jízdy zvláštních vlaků ke Dni železnice a 140. výročí trati Brno hl.n. - Přerov přesouvá ze dne 26.09. 2009 na sobotu 03.10. 2009. Zvláštní vlaky Brno hl.n.(odj. 9:20) - Přerov (příj. 12:12, odj. 15:25) - Brno hl.n. (příj. 18:00) budou vedeny parní lokomotivou 475.101. Údaje v Nostalgii 2009 si opravte. Zúčastněné zaměstnance a cestující veřejnost informujte obvyklým způsobem.
Ve správnou chvíli na špatném místě !
Strom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 7-2008

Odesláno Úterý, 22. září 2009 - 11:04:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím, měl bych dotaz. Když pojedu o víkendu na trať 290 fotit, je ráno kolem 7:30 násvit na Hrabišíně nebo už ne? Jedná se mi o vlaky 3619, z klasického místa, co se fotí dopolední odklonové Pn do Šumperka a 3620, někde za zastávkou na konci oblouku směrem na Libinu. A odklonové náklady Ol-Špk a zpět jezdí v sobotu dopolední i odpolední pár nebo jen ten dopolední? Díky Strom
Hanák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.114.202.238
Odesláno Úterý, 22. září 2009 - 21:52:39    Odkaz na tento příspěvek  

Strom: Tak před měsícem určitě jo, ale fotit v 7:15 - 7:30 ráno je teď už i celkem problém. (viz časy východu a západu slunce) V sobotu jen dopolední.
Strom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 7-2008

Odesláno Středa, 23. září 2009 - 12:10:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hanák, děkuji. Jo koncem srpna (30.8.) šla ta 3620 ještě s kostelem v Novém Malíně, to se objevil násvit 5 minut před průjezdem, nebo v Hradečné na tom polním přejezdu za zastávkou. Hold to risknu, pojedu ze Šumperka až tou 3619kou a buď ta 3620 na Hrabišíně už bude nebo ne. Jinak to dopolední Pnko do Šumperka jezdí až za tím odklonovým Sp 1701 do Jeseníku, že? Ještě jednou dík.
fotič
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.31.167
Odesláno Středa, 23. září 2009 - 19:33:24    Odkaz na tento příspěvek  

Strom: minulý víkend ten MOs 3619 ještě tak nějak šel, sotva to vylezlo. Odklonový Sp 1701 v 8.16 tak již byl OK.
Strom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 7-2008

Odesláno Středa, 23. září 2009 - 21:20:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

fotič: já ti děkuji, ještě koukám, že jsem prohodil čísla. Měl jsem napsat: "pojedu ze Šumperka až tou 3620kou a buď ta 3619 na Hrabišíně bude nebo ne"
fotič
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.31.167
Odesláno Středa, 23. září 2009 - 21:42:40    Odkaz na tento příspěvek  

Strom: ještě tedy obrazem. 3619 teď v sobotu, s cca 15 min zpoždění. Slunce bylo vysoko ještě dost, zhatit to může ranní opar.
Strom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 7-2008

Odesláno Čtvrtek, 24. září 2009 - 12:21:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

fotič: děkuji za spolupráci, ta fotka je, prostě nádhera. Myslím, že by to mohlo být i tuto sobotu, pokud bude svítit. Mějte se a pěkné fotečky
Kmotr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 24. září 2009 - 18:03:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

neco malo z dnesni odpoledne na okraji Olomouce


Kuře
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 318
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 29. září 2009 - 13:41:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Obrazem ze včerejší návštěvy tratě Olomouc - Nezamyslice:




2x Vrahovice u zast., 1x před Kraličkami, 2x Blatec před a 2x za stanicí.
www.msts-trat240.cz
Zeleznicni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1180
Registrován: 10-2003
Odesláno Úterý, 29. září 2009 - 13:45:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kuře: Dobré fleky Akorát mi ty fotky přijdou dost tmavé
Kuře
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 320
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 29. září 2009 - 17:23:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mě přijdou normální, ale třeba mám jiný vkus a líbí se mi tmavší
www.msts-trat240.cz
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1451
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 29. září 2009 - 17:59:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kuře: Jsem zkusil jednu z tvých fotek narychlo prohnat photoshopem, bo mi též příjdou fotky podexponované


železnice » http://lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & MHD Olomouc » http://tramvaj.wz.cz

Minulla on nälkä!
Pavlík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 494
Registrován: 5-2005

Odesláno Úterý, 29. září 2009 - 18:01:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktor: jo, to je daleko lepší.
ICQ: 249-523-014
Zeleznicni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1181
Registrován: 10-2003
Odesláno Úterý, 29. září 2009 - 18:34:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě mírně doostřit a bude to paráda
Kmotr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 126
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 29. září 2009 - 19:38:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V sobotu bude pěkné setkání nostalgie v Nezamyslicích. Z Brna jede do Přerova 475.101 a v Nezamyslicích bude tou dobou čekat na odjezd některá z olomouckých Bobin. Při návratu 475.101 do Brna by to mělo platit taky.
Ivca
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 199
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 29. září 2009 - 19:50:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.cd.cz/index.php?action=article&id=83823
Na vlak se nedobíhá, na vlak se čeká!!
Ivca
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 200
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 29. září 2009 - 19:58:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevíte copak se stalo s dnešním Os 24714, že byl v celém úseku nahrazen busem?

(Příspěvek byl editován uživatelem Ivca.)
Na vlak se nedobíhá, na vlak se čeká!!
Fotič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 9-2009
Odesláno Úterý, 29. září 2009 - 21:33:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Různé podoby odklonu 61921 do Šumperka na tradičním Hrabišíně
Fotič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 9-2009
Odesláno Úterý, 29. září 2009 - 21:42:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Kuře: také v neděli se dařilo.... Koukám, žes měl o chlup větší štěstí na reklamky.
Petr_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 454
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 30. září 2009 - 07:08:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-včera a dnes trať 273 851.028
-na 275 dnes po dlouhe dobe trio
Bocco
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 8-2007

Odesláno Pátek, 02. října 2009 - 10:40:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zaujímavý článok od Paľa o bobinách v okolí Olomouca si môžte prečítať tu Labutia pieseň rušňov 141 v Olomouci
Jona
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 1-2009
Odesláno Pátek, 02. října 2009 - 13:09:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Reakce na ten článek:
Proboha, to zase míní jezdit s 451???? Nebo má přijít něco jiného - třeba 460, nebo že by Sloníci???
Víte někdo něco konkrétního?
Zeleznicni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1193
Registrován: 10-2003
Odesláno Pátek, 02. října 2009 - 13:17:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na Sloníky zapomeňme :-) Budou tu 460ky...
Rosta_kolmix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2287
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 03. října 2009 - 17:56:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Snad se na mně nebudete zlobit za dva záběry z dnešní jízdy 475.101 při polotajné akci 140 let trati Brno - Přerov (fotky jsou z a od Kojetína).



Škodaže brněnská parní kráska vyjíždí na sever od Brna tak strašně málo . Jinak při jízdě zpět do Brna za sebou nechala pára v Kojetíně pozdrav v podobě požáru porostu kolem trati, a to po obou stranách trati za "brněnskými" závorami (mezi Kojetínem a Měrovicemi). Hasiči jsou tam ještě teď, ale dým, alespoň co z okna vidím, pozvolna ustává...
www.prototypy.cz - Stránky, které vytváříte Vy všichni!

Další stránky, na kterých pod hlavičkou KMD, o.s. dělám:
www.prototypy.cz/sergeje a www.prototypy.cz/tovacovka
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 429
Registrován: 6-2008
Odesláno Sobota, 03. října 2009 - 18:49:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Při přestupu v Přerově jsem spatřil na dálku zajímavý stroj. Zvuk to mělo jako diesel...


No a v Olomouci na výstavě Olima jsem narazil na vláček přímo k sežrání...
Bytls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 794
Registrován: 5-2007

Odesláno Neděle, 04. října 2009 - 10:18:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím, potřeboval bych vědět jestli je možné přestupovat(v prac. den) ráno v Olomouci mezi R 903 z Brna a Ex 141.Nebo to většinou ujíždí?
Díky
749 018-8 749 051-9 749 107-9 749 121-0 749 243-2 751 050-6 751 053-0 751 103-3 751 106-6 751 142-1 ... no prostě stroje z LD Jihlava
Chcete zarámovat fotku Vaší oblíbené lokomotivy? Žádný problém! Pro více informocí pište na e-mail.
Ladinek90
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 10-2009
Odesláno Neděle, 04. října 2009 - 10:45:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

záleží jak na čas pojede ten rychlík.ale nespoléhal bych na to,jelikož jízdní řád říká(pro Olomouc hl.n.):"ve stanici není zaručen přestup,je-li mezi příjezdem a odjezdem vlaků interval kratší než 4 minuty."
šotouš typ "Danone39"