K-report
 

Archiv do 11. července 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Železnice » Železniční uzel Praha » Archiv do 11. července 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2797
Registrován: 7-2007

Odesláno Pondělí, 29. června 2009 - 10:16:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomáš_záruba: Hups, stoupáte v mých očích silně vzhůru. Teď ale si nejsem jist jestli je to pro vás pocta nebo urážka.
1odst) rouzumíme si a jsme na stejné vlně.
odst2) Stejně pitomě (bez urážky prosím) argumentovaůl "Hajnej". Takový vlak je taková mimořádnost (ála 1x za 100let) a není problém takhle mizerný vlak ošetřit Dps a rozkazem "V". už jsem i kdysi Hajnému dokazoval na tabulkách že je to tak vyjímečný případ, že ho není třeba vůbec brát v úvahu. Jestli na tom někdo postaví argumentaci "nejde to proto,že" tak mi sdělte jeho jméno a já mu zakroutím krkem. (aspoň něco užitečného po mě zůstane).
Odst3)A vy se divíte, že mám pro nové výdobytky jen slova pohrdání? Co je to za sráč ten "Mirel"? To je 21 století?
Přeji vám mnoho sil do vašeho boje. Pokud budou instalovány výše uvedené cesťáky, tak je to vše v
I slepé kuře občas najde zrno
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2798
Registrován: 7-2007

Odesláno Pondělí, 29. června 2009 - 10:49:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Omlouvám se za překlepy. Po ránu jsem obzvláště "šikovný".
"rozumíme si a jsme na stejné vlně"
"argumentoval "Hajnej"."
Jsem prošvihl čas editace.
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2615
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 29. června 2009 - 11:26:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oldcerry: pokud se ZCELA překopou předpisy o brzdění vlaku, aby houby brzdící vlak byl opravdu mimořádností a ne že "takovej stejně nikdy není", tak ano.
Problém je ten, že normotvůrci a projektenti ZZ nemají fousy kecat "jízdě" do toho, jak jsou vlaky obrzděný, takže musí respektovat status quo. To by se ta revoluce v brzdění a zábrzdnejch vzdálenostech musela udělat trochu vejš...

Klidně si dovedu představit, že se řekne, že každej vlak musí být obrzděnej aspoň tak a tak (třeba na 80 na 1000 m) a když ne, tak jede na všechny dolní světla o tolik pomalejš, kolik mu chybí do těch 80, ale musí to akceptovat všichni dopravci. Do tý doby přes to nejede vlak...

TZ: ty 60 spojky na běchovickém zhlaví asi budou must zůstat, leda že by byl u Malešic triangl a náklady od Kolína do libeňského ranžíru uhejbaly na Blatově a jely přes něj, což mi přijde trochu jako drbání levou rukou za pravým uchem. Mimochodem ta stávající spojka na Malešice by možná měla zůstat pro odstupy souprav z Masaryčky na ONJ, aby nemusely na pražském zhlaví křížem.
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2799
Registrován: 7-2007

Odesláno Pondělí, 29. června 2009 - 12:20:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hajnej: Dám sem znouvu tabulky kde jsem vám dokladoval,že brzdící procenta na rychost při záb.vz 1000m jsou dostačující na rychlost sníženou návěstidlem na 40/50 a na z.vz. 700m dokonce myslím,že se to vešlo do z.vz. 400m. (jen odhad). A jak jsem už taky psal pokud takovéto sračky budou jezdit,tak budou mít SJŘ danou nižší rychlost na 1000 a tím pádem by se při 50 zase vešli do 700m.
Podívám se na to ještě jednou,tak to neberte jako fakt.
Je hezké, že tvrdíte, že by se muselo překopat vše, ale že návěštění a umístění návěstidel je tak zmršené a kontraproduktivní už nikomu nevadí?
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 904
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 29. června 2009 - 13:30:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hajnej:

Řešení s trianglem severně od Malešic bych považoval za velice elegantní, neboť:
a) Není třeba se v Běchovicích trefovat do sledu mezi Os směr Praha (odjezd z Libně se trefí líp, pro chytání sledu mezi tangentama existují v Běchovicích vhodné čekací koleje).
b) V Libni se nekříží směr LIB-MAL.
c) Zvýší se "ekonomická efektivita" přesmyku a dvojkolejky do Malešic.

Brzdy - ano, ZCELA překopat předpisy o brzdění je více než na čase. Pokud je situace taková, že zabezpečovačka znehodnocuje miliardové přestavby, tak se s tím prostě něco dělat musí. Navíc i třeba způsob zjišťování stanovené rychlosti je poněkud poplatný minulosti a těžce nepružný (viz například "hvězdičková přehlídka" u IC směr východ). Proč vlastně existují jen 3 zábrzdné vzdálenosti, a ne pro každou rychlost samostatná (s nějakým maximem, odkud už se rozkládá na 2 oddíly).
Atd.

A čekání na ETCS to nevyřeší, neboť ETCS je tak něchutně drahé, že bude max. na koridorech a to ještě dost sotva na všech vozidlech (a tím pádem to nebude fungovat optimálně). Ovšem kapacitní problémy jsou v uzlech, a tam jsou zaústěny tratě a linky všechny = stejně se bude muset nějak "vytunit" LVZ popř. s nějakou nadstavbou, neboť ETCS na 070 nebo třeba hrbatý, stejně jako v Ivančicích či například Kaznějově nevidím moc reálně.
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2800
Registrován: 7-2007

Odesláno Pondělí, 29. června 2009 - 17:01:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomáš_záruba : Pokud vám dobře rozumím tak máte na mysli propojit trať Lib-Mal spojkou na Mal- Běch? No nevím, ale myslíte že by se tam vešly vexle v případě 2kolejí ? Ten oblouk by byl dost ostrý. No ale pokud by to šlo spolu s přesmykem..všechna čest to má hlavu a patu. Možná i bez druhé tuneldíry, čili jedna kolej, by to bylo dobré. Pokud vás pustí to zaplevelení Os přes Malešice...
Pardál
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 10-2008

Odesláno Pondělí, 29. června 2009 - 20:57:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No fuj, já se vrátím z denní a vy by jste tady prospojkovali, málem i výtažnou na co spojky, Vy, pane Zárubo, Vy nám výpravčím nevěříte? Že to protáhnem i bez Vašich spojek? Nebo už tam chcete mít robota, který bude vědět, co na kterou spojku má postavit
Pardál
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 10-2008

Odesláno Pondělí, 29. června 2009 - 21:12:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomáš záruba:
nevím, možná by Vám to vysvětlil lépe Oldcerry, já tu V 15 úplně v malíku nemám (a taky celou nemusím) ale nechápu, proč by vlak jedoucí rychlostí 50 km/hod. musel mít poloviční rychlost na ZV do odbočky 20 km/hod., to je kravina, rychlost do odbočky je dána výhybkami, to asi víte. Pokud máte na mysli snížení rychlosti z důvodu snížených brzdích % , tak to podle SJŘ a V 15 dělalo max. o 10 km/hod. To mám z praxe. Není potřeba dělit vjezdovou rychlost do odbočky kvůli nějakým poloměrům výhybek. I pro nějakou ZV.
R.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.120.39
Odesláno Pondělí, 29. června 2009 - 21:33:19    Odkaz na tento příspěvek  

Když už tu padly ony myšlenky na dostavbu čtvrté koleje Libeň - Běchovice a dále na východ, což ji za zastávkou Dolní Počernice vedle 1. TK současně zapojit i do 2. TK Běchovice - Malešice? Využití by pak bylo operativní dle podmínek provozu. V případě jízdy rychlého vlaku od Prahy by esko přifrčelo na jižní stranu prvního peronu v Běchovicích. Pravěpodobnost, současného obsazení 1. TK Libeň Běchovice a 2. TK Běchovice Malešice není zas až tak vysoká. V nejhorším se ten náklad může poslat do Malešic po nesprávné. Je to ale stejně zvěrstvo řešit zečtyřkolejnění ve chvíli, kdy probíhá ztrojkolejňování.
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2801
Registrován: 7-2007

Odesláno Pondělí, 29. června 2009 - 21:35:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem to trocha sesmolil a z toho plyne, že by to neměl být žádný problém. jen je podmínkou že nebudou cesťáky blíže než 400m.Pokud ano, tak se tomu předvěštění předchozím nevyhnem. Jen nevím jaký sklon je, či hraničí Libeň.Takže dejte kolik to je a splácám to přímo na Libeň.
application/msword
TTP.doc (44.0 k)

Je to jen nástřel, tak mi zas neperte moc teletinu. Každopádně pokud je tam do 5prm. Tak to vyjde na všechny vlaky. (odhad)

(Příspěvek byl editován uživatelem oldcerry.)
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 905
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 29. června 2009 - 21:55:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R.Š.: Je to ale stejně zvěrstvo řešit zečtyřkolejnění ve chvíli, kdy probíhá ztrojkolejňování.

Ne - zvěrstvo je, že v době potřeby čtyřkolejky se páchá tříkolejka. Na druhou stranu, zaplať pámbu za to. Holt to dodatečné předělávání a z toho plynoucí odpisy nových zařízení budeme muset akceptovat coby cenu za to, že příprava stavby trvá skoro 20 let a vůbec je to prostředí na H. Ale naprosto odmítám, aby se argumentovalo "teď se udělala tříkolejka, tak musíme 10 let čekat" nebo něco v tom duchu. To prostě ne.

Využití 2.TK směr Malešice naráží hlavně asi na etapizaci zhlaví v Běchovicích (přece jenom, rozdělávat to tam třikrát po sobě...) a taky na to, že by tam měla jezdit tangenta = kapacitní problémy pro změnu směr Malešice (pokud to tedy budeme myslet s ND kolem Prahy aspoň trochu vážně).

Pardál - nepochopil: Vlak (neobvyklý, téměř hypotetický, ale zatím stále ne zakázaný) je brzděn na V=50 km/h při 1000 metrů. Má třeba (plácnu) 20% brzdicích. Když mu nařídíme Vmax 50 km/h do odbočky (kde by ostatní vlaky brzdily), tak teoreticky nic nedělá, jede stále plnou rychlostí. Pak mu dáme výstrahu, on začne ihned naplno brzdit, ale zastaví až třeba 950 metrů daleko = a proto není možné OBECNĚ říct, že při omezení Vmax návěstidlem na 50 můžeme uplatnit ZV 400 metrů, a proto i ten (případně světelný) indikátor zkrácené ZV by muselo provázet nějaké administrativní opatření, patrně v podobě předepsání nějakého minima brzdicích procent aby nemusel jet vlak za nějakých mimořádných opatření.

Pokud jde o to co vyjezdíte, tak všechna čest - koukám na to z balkónu, a líbí (občas i 3 vlaky vedle sebe bez zastávky). :-) Ovšem ruku na srdce: Až bude organizace dopravy taková, že už začne být problém něco přibrzdit na vjezdu, až bude plně funkční čtyřkolejné zapojení od Prahy, až bude (o něco později) takt Os 15 minut a k tomu ještě ranní posily, až sem budou převedeny všechny rychlíky a jejich počet ještě o cca 30% stoupne (nebo bude pátek odpoledne), taky to budete zvládat? Já vůbec nechci urážet, ale prostě na zázraky nevěřím.
R.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.120.39
Odesláno Pondělí, 29. června 2009 - 22:26:31    Odkaz na tento příspěvek  

T.Z. To máte pravdu, špatně jsem se vyjádřil. V tuto chvíli zetříkolejňovat je pitomost. Mělo se tam alespoň něchat místo na tu čtvrtou kolej. Místo pro třetí tam nakonec rovněž bylo už od roku 1957, že :-)) .
Zutý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 268
Registrován: 1-2007

Odesláno Pondělí, 29. června 2009 - 22:59:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Procházka Libní:


MB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.121
Odesláno Úterý, 30. června 2009 - 02:03:38    Odkaz na tento příspěvek  

R.Š.: ztříkolejňovat je pitomost...
Jsem u plánů pro TÚ Bě-Li už docela dlouho a buďme rádi za tříkolejku. Jak šel čas a zpracovály se různé varianty, tak se počet traťových kolejí vyvíjel cca takhle: 1995 3koleje LiBě a 2LiMa, 1997 4 a 2 (pamatujete?: středoevropský hospodářský tygr, ještě před krizí), 1999 3 a 0 !(vystřízlivění po krizi), 2000 3 a 1 (boj o přesmyk). A takhle to šlo do přípravky 1. stavby v roce 2001 (tj. 3 a rezerva pro 1), kde jsme opětovně napsali, že to pro výhled ve špičkách nevyhovuje a přesmyk je nutný. Od přípravky už s koncepcí stavby a tedy kapacitou příliš nepohnete, tedy rozhodně ne tím správným směrem:-) Ale v té době se 15' takt POs považoval za maximum představitelného a rychlíků ve výhledu byla zhruba půlka co pojede napřesrok. Teprve v roce 2004-5 se začíná - vcelku neočekávaně - prudce zvedat počet rychlíků díky jiné koncepci a očekávané výhledové počty vlaků jsme dosáhli štastně vloni. Jenže projekt se zpracoval již v roce 2005. Teprve 2008 se (během výstavby!) měnil projekt zpět na původní: 3 a rezerva 2. Tedy - hurá, naši vyhráli.
Jenže příprava přesymku vyžaduje změnu ÚP hlmP a následná předlouhá jednání o pozemcích - mimochodem to, že nebyl k odprodeji určen Štádler i s rezervou pro přesmyk byla docela fuška řady lidí. Každopádně to bude trvat a přesmyk zjevně bude hodně chybět, a asi bych měl Pardálovi a kolegům střelcům nějak říct předem něco chlácholivého, byť já za zpožˇování 3. části fakt nemůžu.
4. kolej Li-Bě (a dál) by jednoznačně byla fajn - ale usilovat o ní v době, kdy se rozhodovalo o realizaci úseku LiBě, by byla vražda celé stavby a doteď bychom jezdili po křivých šínách v husté trávě. A že někde píšu "o 10 letech čekání po dokončení tříkolejky" - jak nesouhlasí TZ? Ono to tak vyjde a oba víme, jak probíhá schvalovací proces, tak proč hned dávat argumenty protistraně, že vyhazujeme zařízení s vysokou zbytkovou hodnotou.
Pokud se týče ostatních:
- výtahy na 2 a 3 nást se upraví na novou výšku, maj snad rezervu v dojezdu,
- zábrzdná 1000 "a nikdy jinak" je k nasr.. i u projektantů, stejně jako odvraty, nemožnost výkolejek ve zhlavích apod apod., stejně jako dohlednost návěstidel pro rychlost větší než 120
- cesťák 112a, to teď nevím, pozeptám se pachatele, ale ZAVTAB je schválená laborkou...
- Oldcerry: 60 z Malešic do ranče - výh 1:12 tam musely být stejně a bylo by škoda je nevyužít. Z dynamiky vyšlo, že by to mělo jít využít, takže pokud jako praktik potvrzujete aspoň v jednom směru, tak to beru jako výhru. Moje zkušenost je pouze pár jízd zamračenou s manipulákem a i to už je dávno...:-))
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 490
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 30. června 2009 - 09:43:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čtvrtá glajza z Li do Bě je dost mimo poté, co se sanovaly mosty přes Rokytku a Kyjský rybník, buďme rádi za tu nulku. To by se zase všechno dělalo znovu?
R.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.33.204
Odesláno Úterý, 30. června 2009 - 11:57:24    Odkaz na tento příspěvek  

M.B.: Pravda, rozhodně je to co se udělalo lepší, než drátem do oka a .... Plánovat zvláště v Praze, kde se kříží spousty zájmů investice tohoto typu musí být tvrdý oříšek.
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2802
Registrován: 7-2007

Odesláno Úterý, 30. června 2009 - 14:22:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MB:zábrzdná 1000 "a nikdy jinak" je k nasr.. i u projektantů, stejně jako odvraty, nemožnost výkolejek ve zhlavích apod Vítejte do klubu...
- cesťák 112a,... je schválená laborkou Tak ať se ti laboranti přijdou svézt, třeba by je to přešlo
60 z Malešic do ranče nic proti,jenže když se to zkazí zaplevelením cest. a ouplně nesmyslným Lc112a. A na odjezdu zas budou mezi kolejemi (děličníky)
Abyste byl v obraze. Pokud budu odjíždět z kolejí 51-62 tak je to cestou posunu až k S8/10.
D2 čl.626Do doby, než čelo posunového dílu mine toto návěstidlo, jedná strojvedoucí jako při posunu, rychlost 40 km/h (není-li nařízena rychlost nižší)však nesmí překročit do doby, než toto návěstidlo mine poslední vozidlo. Čili max40 ,jenže mezi 1-0-2 budou děličníky = sjet z výkonu, stáhnout sběrač a zvednout mohu až za nimy, kousek popotáhnu a je zas stahovačka před vj.L od Mal. 60 v žádném případě, 40max spíše méně.
Pokud budu odjíždět ze 116 až 1O8 a pak po koleji 8/10 = 60 horko těžko s krátkým lehkým vlakem (pokud nebude neadhezní počasí) anebo s Pk.Ovšem na Pk střelec mého ražení s tramvají.
Takže 60 vám dám tak z 106/1O4 po 6. Tam by se to mohlo zvládnout.
Takže žádná remiza, ale použití 60 tak 4:1...
Tak co na to laboranti?
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2803
Registrován: 7-2007

Odesláno Úterý, 30. června 2009 - 14:37:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomáš_záruba: je brzděn na V=50 km/h při 1000 metrů...provázet nějaké administrativní opatření Když může být rozhodující spád pro 5O km tratě na 6km, tak by tam mohlo být nařízeno že min br.% jsou X%. Tj. tolik aby ten vlak splňoval těch 400m při 50 km/h. No a pokud by měl někdo chuť na horší hadrotu, tuto mimořádnost instradovat "V" např. 50/20 v žst Říčany, Libeň při vjezdu na výstrahu nesmí být překročena rychlost 20km/h. Jak prosté, že? Tedy pokud by se ledy hnuly a přestane se trvat na ZZ dle papíru a povolí se dle návěštěné rychlosti.
Chodec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 30. června 2009 - 17:39:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

v jakési vizi sítě kolejiště na území matičky prahy byla čtvrtá traťová kolej libeň-běchovice uvedena. v běchovicích pak odbočovala dvoukolejná vysokorychlostní trať. datum to mělo tušímže 2015, ale ruku do ohně za ten datum nedám
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 906
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 30. června 2009 - 23:34:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oldcerry: Souhlas, ale to nejdřív někdo prostě ten předpis musí změnit. Já se nehádám že by to prakticky nešlo, ale dnes tento postup není povolen.
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2621
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 30. června 2009 - 23:50:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

TZ: no hlavně se na tom asi bude muset domluvit trochu víc lidí, ba i zemí, než jen Ty a OC...
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2806
Registrován: 7-2007

Odesláno Úterý, 30. června 2009 - 23:55:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hajnej: A jéje a je po srandě, já myslel, že je to české specifikum. Tak jestli je tohle v rámci Evropy, tak to je konec všem nadějím. Smolík..takže se rovnou můžete vykašlat na rychlé vexle, protože tím cesťákovým stromořadím je to ouplně zbytečné..
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11356
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 01. července 2009 - 00:47:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chodec: to byla tuším Binkova vize, ale mám dojem, že se čtyřmi kolejemi se počítalo už při plánech na ONS (Odstavné nádraží Sever) před pár desítkami let.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 907
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 01. července 2009 - 01:36:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hajnej: Na čem...?
Pardál
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 10-2008

Odesláno Středa, 01. července 2009 - 09:10:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oldcerry:
Pokud budu odjíždět z kolejí 51-62 tak je to cestou posunu až k S8/10.
D2 čl.626Do doby, než čelo posunového dílu mine toto návěstidlo, jedná strojvedoucí jako při posunu, rychlost 40 km/h (není-li nařízena rychlost nižší)však nesmí překročit do doby, než toto návěstidlo mine poslední vozidlo.

Ale i kdyby tady udělali třeba skupinové cestové návěstidlo z 51-59.koleje, tak nepočítejte s tím, že bude rychlost větší než 40, zase kvůli výhybkám. Tak i tak jezdíte max. 40.
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2807
Registrován: 7-2007

Odesláno Středa, 01. července 2009 - 15:55:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pardál:Skupiňák..no fuj. Sice by to o něco zkrátilo tu 40 zhruba od délku 8/10 koleje(cca 200m),celkem nic moc, je tu však jedno ale. Odjezd cestou posunu je posun se všemi úskalími. Musím jet tak, abych zastavil před kolejovými vozidly. (když budu extrémista = krokem) Kdežto i v případě skupiňáku za to mohu vzít a zároveň budu vědět hned zda je postaven odjezd.
Přestavuje se uzel výsledek a přínos je velmi sporný. Osobka možná juchá, ale pro uhláčky je de facto hůře.
Co tady čtu, tak vyplývá, jak tam ty náklady budou překážet. Ale nikdo z "laborantů" se asi nezamyslel nad tím, abychom s těmi uhláky překáželi co nejméně. No myslím, že mi dá nový GVD zapravdu, pokud ne, budu jen rád.
Petr Bursa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.144.27
Odesláno Středa, 01. července 2009 - 16:31:40    Odkaz na tento příspěvek  

MB: Nebylo možné postavit zhlaví tak, aby měly výměny 14,23,16,24 100km do odbočky? Při průjezdné rychlosti nádraží to je zbytečná ztráta.
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2627
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 01. července 2009 - 19:10:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr Bursa: výhybky 14, 23 a 24 dokonce "stovkové" (1:18,5-1200) jsou, ale pro ježdění 100 by potřebovaly plné převýšení (což při R=1500 m obnáší asi 79 mm), což by si ale vyžádalo dlouhé přechodnice, které by se nejspíš nevešly.

Kolik je tam převýšení teď netuším, jenom odhaduji - pro oblast šedesátkových spojek mi jako ideální vychází 38 mm (pro stejný nedostatek převýšení v odbočných větvích "dovnitř" i "ven" základního oblouku), tak jsem docela zvědavej, o kolik jsem minul...
Petr Bursa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.144.27
Odesláno Středa, 01. července 2009 - 19:50:56    Odkaz na tento příspěvek  

Mě to v tom místě připadá jako příprava na 4 kolej Li-Bě. Pak by průjezd od a do Hl.n. byl bez brždění. (Ta ale dlouho, nebo možná nikdy nebude).
Pardál
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 10-2008

Odesláno Středa, 01. července 2009 - 21:43:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oldcerry:
vidíte? Blbej skupiňák a hned dvě výhody...vidět,že je to postavený dál a za obvodem výhybek přilehlých ke skupinovému návěstidlu můžu zvýšit rychlost...no neberte to já vím , že je to většinou tak dlouhý, že už budete u sedlářových koulí... nic nenaděláte, jako já...
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Čtvrtek, 02. července 2009 - 08:54:09    Odkaz na tento příspěvek  

Hajnej: je tam převýšení 30 mm. Větší převýšení (těch 79 mm) nejde kvůli obloukovým oboustranným výhybkám, kde je tzv. opačné převýšení (tj. v oblouku je vnější kolejnice níž než vnitřní) a byl by překročen přípustný nedostatek převýšení. Zkoušela se i varianta s ještě štíhlejšími výhybkami (1:26,5), ale bylo by to na úkor délky nástupišť.
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2630
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 02. července 2009 - 16:38:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

30 je v té perónní části nebo v celém zhlaví...?
Mně totiž vycházelo 30 u perónů a 38 do tratě...

Jinak já tam těch 80 přežiju, jednak to potrefí jen půlku rychlíků (od Wilsonu na nultou a z druhé na Wilson) a druhak jestli se časem přejde na model stavění R v Libni (když už se na to dělají ty 1:18,5 spojky na pražském), tak to už bude skoro úplně fuk...
Pája Hav.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.19.160
Odesláno Pátek, 03. července 2009 - 04:35:14    Odkaz na tento příspěvek  

Hajnej:...Jestli se časem přejde na stavění rychlíků v Libni.Tak to by bylo pro cestujícího Vzhledem k možnosti přestupu v nádraží Libeň na tramvaj/autobus spoj MHD/PID. A železniční linku "S" a městskou linkou "ML" vedenou do/z nádraží Masarykovo.
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Pátek, 03. července 2009 - 14:44:08    Odkaz na tento příspěvek  

Hajnej: 30 mm v celém pravém oblouku.
Kasme
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 135
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 03. července 2009 - 18:34:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pár fotek mostu Velká Hrabovka z Husitské ulice a mostu Trocnovská byly očištěny "botíčky" :-)
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnicedalnice/novespojeni/2009/ 090703/
Fotek je moc a většinou nejsou opopiskovány a roztříděny... Komu to vadí, ať se nekouká :-)
Navštivte také mestskyokruh.cz * kasme.cz * tunel Blanka - mo.ttnz.cz
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1653
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 03. července 2009 - 19:44:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kasme: Jak tak koukám na starší fotky z cyklostezky, je škoda, že byly odstraněny různé drážní artefakty (návěsti, hektometrovníky a pod.)
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1167
Registrován: 7-2006

Odesláno Neděle, 05. července 2009 - 20:36:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pár včerejších podvečerních momentek z Libně :





ICQ 237-113-861
Pikehead
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 327
Registrován: 3-2007
Odesláno Pondělí, 06. července 2009 - 19:38:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Iiii: a je to cyklostezka, nebo sotostezka?
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1655
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 06. července 2009 - 21:38:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pikehead: bych položil otázku jinak: sterilní cyklostezka nebo zajímavá cyklostezka? Proč pracně odstraňovat něco, co je hezké a ničemu nevadí a jiné použití asi taky nemá?
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 07. července 2009 - 09:18:51    Odkaz na tento příspěvek  

V Německu, např. na úseku cyklostezky po trase zrušené lokálky Pirna - Bad Gottleuba (a jistě i mnohde jinde) jsou historická návěstidla u trasy zrenovovaná, opatřená zcela novými smaltovanými tabulkami. Tyto artefakty tam pochopitelně nejsou ani počmárané, ani se do nich nikdo nestrefuje kamením.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3192
Registrován: 10-2003

Odesláno Úterý, 07. července 2009 - 09:47:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel: jsou historická návěstidla u trasy zrenovovaná, opatřená zcela novými smaltovanými tabulkami. Tyto artefakty tam pochopitelně nejsou ani počmárané, ani se do nich nikdo nestrefuje kamením.

Tak když už by to tu někdo nezmaloval, tak by to buď jen tak zničil, popř. prodal do šrotu, nebo uchvátil do své šotosbírky. Obávám se, že u nás by to fakt nevydrželo.
Baresm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 12-2008

Odesláno Úterý, 07. července 2009 - 22:15:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevíte prosím někdo, kdy přesně začne rekonstrukce jižní části hlavního nádraží (konkrétně mě zajímá místo, kde jsou teď plechové skříně na úschovu zavazadel)?
Dík
Máte ve svém počítači zajímavá hlášení, fotky a videa pragotronů nebo nějaké zajímavé dokumenty?
Podělte se o ně s ostatními - http://hlaseni.webnode.cz/
Kremenac
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.250.138.230
Odesláno Pátek, 10. července 2009 - 14:02:09    Odkaz na tento příspěvek  

EIA s technickým popisem modernizace Praha Hl.n. - Praha Smíchov

EIA Zpráva
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3205
Registrován: 10-2003

Odesláno Pátek, 10. července 2009 - 20:09:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kremenac: To je dlouhý...
Teď ještě kdy se začne.
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 909
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 10. července 2009 - 21:31:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doufám, že co nejpozději. Snad bude mezitím nějaká šance to předělat, neboť:

a) "Úžasné" zvýšení rychlosti o 5 km/h, které znemožní využít ZV 400 metrů (i kdyby se mělo jezdit bez kódu, dokud se nějak nevyřeší tato problematika) prakticky znamená poloviční kapacitu, než by za skoro tytéž peníze mohla být.

b) Uspořádání nástupišť na Smíchově (3 ostrovní peróny na 2 vynechané hrany místo 4 ostrovů na jednu vynechanou, jako je obvyklé) = totéž (ve směru tunel Beroun nebude splněno mezidobí 2 minuty, i když se ovšem vzápětí narvou prachy do ETCS, nebo se bude muset zrušit Rudenka a nejezdit na Semering, nebo bude opět omezující místo z hlediska taktu na 171).

c) Těžko říct, jestli je ta dokumentace tak stará, nebo technologii dělal nějaký diletant, co se neumí podívat ani do KJŘ. Viz tabulka na straně 76, kde je Os-171 ve výhledu ve čtvrthodině. :-DDD Jo, pak to na 65 km/h při ZV 1000 metrů a daném počtu hran asi i vyjde, to jo.

Těžko říct jestli se smát nebo brečet - nota bene, když se na tuto problematiku zrovna nedávno oficiálně upozornilo...
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2822
Registrován: 7-2007

Odesláno Pátek, 10. července 2009 - 22:02:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomáš_záruba:když se na tuto problematiku zrovna nedávno oficiálně upozornilo... Copak, copak už i pánům došlo, jakéže to nekalosti se páchají? (jen žertovné rýpnutí) Stejně to půjde do ztracena...
Zastavte stavbu pomníku hlouposti,neschopnosti,omezenosti a arogance jež se zove 4.koridor.
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 964
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 10. července 2009 - 22:04:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co se děje na hlaváku, že jsou na mnoha výlohách výrazné cedule "k pronajmutí"? Vždyť GS tuhle mluvila o tom, jak mají všechna místa již zamluvena...
JirikP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.36.163
Odesláno Pátek, 10. července 2009 - 23:55:38    Odkaz na tento příspěvek  

TZ: no já nevím, jenom jsem to prolít, ale pokud tomu rozumím dobře, tak k poloviční kapacitě by dojít nemělo. Píše se tam, že ZV bude 1000 m, s tím, že oddíly budou půlené, takže po >500 m. Navíc všechny výhybky budou na tratovou, takže nebudou problémy s "očekávej 40 na nedostatečnou a výstraha na zábrzdnou". Spíš by se někdo moh zasadit, aby tam šel namalovat grafikon, ve kterým vlak pojede na čistou výstrahu.

Taky by mě zajímalo, jestli třeba s ETCS tam bude možno jet víc.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1433
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 11. července 2009 - 08:21:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Těžko, trať je samý ostrý oblouk.
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 910
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 11. července 2009 - 09:56:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Spíš by se někdo moh zasadit, aby tam šel namalovat grafikon, ve kterým vlak pojede na čistou výstrahu."

A proč, když jednodušší by bylo rozsvítit prostě zelenou? Problém = ani ne tak ve skutečnosti, ale v sestavě GVD. Tam se musí čekat na zelenou + 12 sekund, byť snad naštěstí do té doby odpadne požadavek na 3 oddíly. Ale přece jenom, 700 metrů (rozdíl oproti 1000+500 metrů + 12 sekund a 400+400 metrů + 12 sekund) šedesátkou, to je 42 sekund - tedy pardon, není to o 100%, ale o 70% delší. Zbytečně.
Pokud je těch cca 500 metrů daných viditelností (tj. že by nešlo poskládat N×400 metrů), potom tedy bylo možno jet na 72 sekund + přirážky na rozjezd a brzdění, řekněme tedy 1,5 minuty minimální interval, čili 2 minuty dle GVD by ještě byly docela pěkně konvergentní. Takhle to bude 102 sekund + přirážky, tj. prakticky možný asi 2 minuty, čili dle GVD pod 2,5 až 3 minuty nebude možno jít.

Pravda, odbočky na traťovou rychlost se patří ocenit, to jo. A na druhou stranu: Pokud budou na Smíchově vážně jen 2 hrany pro dálkovou dopravu, tak je to celkem jedno (leda by ptg měl proklouznout mezi rychlíkama).
Telini
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 10-2006
Odesláno Sobota, 11. července 2009 - 10:52:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já jsem tu dokumentaci taky prolétl jen z rychlíku (a ten měl ještě hodně špinavý okýnka ), ale asi jsem pochopil dobře, že přes Vltavu zůstanou jen 2 koleje?
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3209
Registrován: 10-2003

Odesláno Sobota, 11. července 2009 - 11:38:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Telini: Já to pochopil tak, že "zatím" jo, resp. že mosty jsou z toho vyjmuty, ale nějaké návrhy co s nima, tam také byly.
Davidvrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 11. července 2009 - 15:11:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dotaz - budoucí linky S v PID - GVD 2010 a 2011

Jak to tak vypadá, tak nás v rámci "Eska" od nového GVD 2010 nic nového nečeká - S29 stále jen do Vysočan a Berouny stále končí na hl.n. Pravděpodobně to stále brzdí Libeň - pražské zhlaví, které se snad má příští rok dodělávat.

Od GVD 2011 by však mělo již být možné protáhnout řevnické Os dále na východ - do Běchovic ?

Jaké jsou vůbec plány v nejbližších letech (ne utopie), tj. 2010-2012 s linkami S ? (zvýšení iontervalů, průchozí trasy atd.)
barguzin
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.151.218.142
Odesláno Sobota, 11. července 2009 - 15:19:32    Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím. Aká je budúcnosť Vršovic nákl.st.? Zachytil som niečo tom, že v priestore RANŽIRu má byť vedená nová trať. Znamená to teda koniec celej nákladnej(zriaďovacej) stanice, alebo len jej časti? Ktorej? Príslušná schéma medzi Plánikmi žst. 2009 zahŕňa aj túto časť, alebo už tam tie koľaje zahrnuté nie sú?
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5053
Registrován: 8-2003

Odesláno Sobota, 11. července 2009 - 16:00:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Davidvrt:
Proboha, k čemu protahovat další spoje "za centrum"?! Ony dosavadní vzdochovoziče nestačí?

barguzin:
Vršovický ranžír je už dávno mimo provoz, byť fyzicky ještě z něj nějaké zbytky existují. A ano, trať do Hostivaře do cca roku 2015 opustí stávající trasu přes Strašnice zastávku ve prospěch nové trasy přes bývalý ranžír (se stanicí Zahradní město a zastávkou Eden).
Jsem anděl, co tě dostal na povel, ale mám-li tě vzít do nebe, chci z toho něco pro sebe
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 911
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 11. července 2009 - 18:03:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bkp: No, pravda je že kapacita Wilsona by se za to i přimlouvala...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5054
Registrován: 8-2003

Odesláno Sobota, 11. července 2009 - 18:22:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kapacita Wilsona by se přimlouvala třeba spíše za řídící vozy...
Jsem anděl, co tě dostal na povel, ale mám-li tě vzít do nebe, chci z toho něco pro sebe
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 912
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 11. července 2009 - 20:19:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ty jsou samozřejmě nezbytností, ale i přesto bude třeba Os-171 tahat někam pryč. Pak to možná vyjde (při požadovaných intenzitách provozu).
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1750
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 11. července 2009 - 21:40:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kapacita Wilsona by se přimlouvala za průjezdný model: např. Nymburk-Benešov, Všetaty-Čerčany...
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 913
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 11. července 2009 - 22:51:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A taky Kolín - Beroun. Ale tady je zase proti Nové spojení, a ve všech případech "přirozené dopravní koncepty" jednotlivých tratí... Prostě Praha chtě nechtě bude muset udělat úplně novou infrastrukturu typu "Hrabovka - Smíchov" pro regio, jinak to pořád bude hranaté kolečko.