K-report
 

Archiv do 5. června 2008  

Diskuse K-report » Archiv 2008 » Tramvaje a metro » Transformace DP Praha, a.s. » Archiv do 5. června 2008 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 579
Registrován: 6-2004
Odesláno Úterý, 03. června 2008 - 12:41:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin:

Pokud bude formou bezúročné půjčky, kde je problém?

Byť bych s tou ideou i dokázal souhlasit v obecné rovině (tedy s dodatkem: školně v případě snížení daní; podobně poplatky u lékaře při snížení odvodů... protože mít jedny z nejvyšších odvodů a nedostat žádný "bezplatný" servis by bylo špatně a svědčilo o tom, že bezedný erár vše prožere).

Problém je v rovině implementační. Bezúročná (nízko úročená) půjčka buď znamená, že:

a) to musí dělat stát, ale stát co se cpe do bankovních služeb se mi moc nezdá. A navíc by to bylo dost drahé (nový aparát, neefektivní erár... ja opravdu nepolemizuji, že naše veřejná správa funguje dost mizerně - nikde to není dokonalé, ale asi občas jinde trochu lepší, jinde ještě horší).

b) to budou dělat banky, ale ty to neudělají pro krásne oči študákovi, takže to úročení někdo dorovná (stát). Takže stát možná vybere něco na školném, ale je otázka, kolik by při tom odteklo do již tak bohatých nadnárodních korporací (bank). (Mimochodem: 1. když to erár dorovná, dovedu si představit, že banka si nadstřelí cenu... a diktovat jejich úroky je nepřiměřené zasahování do trhu; 2. Z výše popsaných důvodů si dovedu dobře představit, proč by někdo loboval a provozovl marketing ve prospěch takové idee.)

Tohle je přesně provázanost, která mi docela vadí. Jak je asi zřejmé, nejsem až tak vyhraněný zastánce soukromého sektoru a (americké) víře, že všechny (i státní) peníze musí protéct přes soukromou kapsu. Docela mě naštvalo, že při poslední cestě zpět se mi už v kufru nehrabala vládní TSA, ale nějaká soukromá firma. Stejně jako se mi nelíbí dohoda ministra vnitra Langra, že policie bude poskytovat informace soukromých korporacím, aby nás mohli ještě lépe ždímat.

Radek_p:

eurosocialismus je mírnější než stalinismus

No vida. ;) Stejně jako kapitalismus je mírnější než otroctví stavitelů pyramid. ;)

To je měřítko úrovně nabiflovanosti. Podstatné je, aby v případě potřeby ten žák uměl vyhledat, kdo to Goethe byl a kde jaký stát leží.

Ano, ano, velmi oblíbená glosa: ne biflovat, ale učit pracovat s informacemi. Sám jsem tomu nějaký čas (po ukončení svého vzdělání) věřil. A pak jsem měl tu čest potkat se s některými lidmi opravdu staré školy (téměř 80 let věku), koukal na jejich obdivuhodnou duševní svěžest a taky pochopil, že na tom biflování encyklopedických znalostí něco je.

Nehledě na to, že opravdu efektivně se s informacemi dá pracovat, až když je znáte zpaměti. Hezky je to vidět u jazyka... se slovníkem to jde, ale na opravdu efektivní práci tu slovní zásobu prostě musíte "nadrtit" (ať už jakoukoliv metodou). Ano, ten absolvent se učil dokonce tři cizí jazyky... ale nedomluví se ani jedním. Ale asi ví, kde najde někoho, komu zaplatit za tlumočení. ;)

Jinak neznat naše krajská města (byť ty VÚSC zpackali) nebo 27 států EU s tvrzení, že vím, kde to najdu... je mi líto, já bych si připadal jako blb.

A pokud jsem si všiml, na většině počítačů světa běží americký software a běží na americkém hardwaru.

A pokud jste si všiml, tak ano ty korporace jsou americké, ale ten SW se píše v ČR, Indii, Ćíně, Rusku... protože ti lidé jsou minimálně stejně dobře vzdělaní, ale mnohem levnější. HW vyrobená v USA jsem už neviděl, ani nepamatuji a jeho vývoj je na tom podobně jako SW.

Takže český žák (třeba já) vyjmenuje hlavní města unie (a docela dost mimo ní), pak si sedne k počítači a vyrábí "americkou" technologii. ;) Krom toho, mimo práci je ten systém vpravdě světový, takový socialismus v praxi (OS začal Fin, kancelář ský balík začal v Německu, přehrávač médií je maďarského původu...).

V ostatních oborech to bude podobné.

Tohle má celkem malou argumentační hodnotu. Klidně to rozveďte (které obory a tak)... Myslíte podobné, jako jsem to popsal já - korporátní kapitál a naše mozky? ;)
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4615
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 03. června 2008 - 12:47:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ono to nebude tak dlouho trvat (narážím na ty naše doktory v Bratislavě).
http://ekonomika.ihned.cz/c1-25209950-rust-realnych-mezd-na-slove nsku-je-dvakrat-vetsi-nez-v-cesku
jonas prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Úterý, 03. června 2008 - 13:03:13    Odkaz na tento příspěvek  

To neni možný, tam přece vládnou socani ;-)
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 741
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 03. června 2008 - 15:09:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hnidopich:

jenomže k tomu biflování školu nepotřebujete - Vy sociální inženýři strašně rádi rozhodujete za druhé, prosím nechte na svobodném rozhodnutí člověka, zda věnuje svůj čas biflování, nebo nějaké jiné činnosti. Takto by jste mohl nařídit pravidelný ranní běh, podíl zeleniny ve výživě zakázat výrobky obsahující řepný cukr a bílou mouku. Bylo by to jistě duševní i tělesné svěžesti přínosnější než znalost klasické řečtiny a levých přítoků Odry.

Též se divím jak Vás najednou znepokojují možné ztráty u půjček na školné, ale zcela v klidu Vás nechávají takové věci, jako jsou dotace pro solární a větrnou elektřinu (kdy dáváte peníze jak provozovateli, tak výrobci panelů a vrtulí, tak bankám které na to dávají úvěry) ... nebo ze školního prostředí podobné lapsy jako byl INDOŠ :-))

Stále netuším, odkud berete tu neochvějnou víru, že stát (tedy úředníci) vědí lépe než kapitalisté, jak investovat kapitál :-) Pokud by to tak opravdu bylo, pak by byl SSSR dávno světová velmoc.

Stavění pyramid je mnohem podobnější eurosocialismu. Eurohujer rozhodne, že se budou pěstovat biopaliva a že zakáže jaderné elektrárny, a dav otroků (daňových poplatníků) tyto chyby zaplatí. Chápu že vy socialisté liberály nesnášíte, protože liberálové Vám berou daňové otroky
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 777
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 03. června 2008 - 15:18:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Radek_P:

Ano, stát vlastně vůbec nepotřebujeme, zrušíme jej tedy a zavedeme anarchii
Lidstvo bude směřovat k záhubě do té doby, dokud bude považovat ústupky své pohodlnosti za pokrok
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 742
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 03. června 2008 - 15:20:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hnidopich:

A pokud jste si všiml, tak ano ty korporace jsou americké, ale ten SW se píše v ČR, Indii, Ćíně, Rusku... protože ti lidé jsou minimálně stejně dobře vzdělaní, ale mnohem levnější

No to je přesně ono, zkuste se zamyslet, proč si ruská korporace nenajímá levné americké programátory ? Proč jsou ty velké korporace tak často v USA, proč jsou v USA špičkové univerzity, kde se odehrává vývoj ve všech oborech ? a proč se ve zbytku světa podle lacinosti pracovní síly seká ten HW navržený v USA, sedí support poskytovaný korporaci z USA nebo se sekají objekty na objednávku z USA ?

(toto neplatí jen pro USA, ale i jiné státy, vždy podle toho, jak dlouhou tam má liberální ekonomika tradici)
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4617
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 03. června 2008 - 15:21:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jonas prag:
...kteří se vezou na reformách bývalé pravicové vlády. Na reformách, které byly daleko drastičtější než u nás, kvůli kterým by musela generální stávka v Čechách trvat asi rok. Zatímco se u nás kvůli pseudoreformičkám bude konat generální stávka, Slováci nám mávají z rychlíku. Už se teším v Praze na inzeráty, že DP Bratislava přijme řidiče tramvají. Odhaduji tak v roce 2015.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4618
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 03. června 2008 - 15:27:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Syverin:
Ano, stát vlastně vůbec nepotřebujeme, zrušíme jej tedy a zavedeme anarchii
Já bych se spíš zamyslel nad tím, jestli nemá radekp pravdu. To co tu popisuje je prostě holý fakt, který někdo nevidí, protože vidět nechce. Stejné je to s reformou. Smáli jsme se Dzurindovým reformám a po několika letech můžeme vidět, že země, kam jsme ještě před 70lety posílali doktory, učitele a inženýry stavět nemocnice a školy, nám krutě utíká. Místo toho se tu budeme pachtit na tom českém písečku.
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 743
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 03. června 2008 - 15:29:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Syverin:

Opravdu si myslíte, že na výběr je jen mezi anarchíí a daňovou zátěží 60-80% ?

Mezi ty základní funkce státu snad INDOŠ, Peprnet, dotace slunečníkům, národním fotbalovým stadionům, státní televize, státní film, státní divadla, státní vysoké školy, státní kadeřníci a základní potraviny zdarma ... prostě nepatří.

Pak by stát nemusel loupit 60-80% příjmů a "moudře" je přerozdělovat
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 744
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 03. června 2008 - 15:33:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin:

přesně tak, je bohužel smůla, že běžný volič si nedá 2+2 dohromady. Tedy že výsledky minulých, nepopulárních reforem, připíše socialistické vládě.

Kde by asi tak bylo Slovensko, pokud by reformy neprovedlo ? No nejspíš někde hluboko za Maďarskem.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4620
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 03. června 2008 - 15:53:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

radek p:
Kde by asi tak bylo Slovensko, pokud by reformy neprovedlo ?
Mě spíš vrtá hlavou, že to někdo ještě zpochybňuje (Štěch). Kdy to dojde nám ostatním? Až odtud do té Bratislavy začneme utíkat za prací? Naše vláda zrealizuje sotva 10% toho co Dzurinda a my zastavujeme v celé zemi vlaky, autobusy a nemocnice.
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 778
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 03. června 2008 - 15:54:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Radek_P: Jistěže není, ale podpora jednotlivých pásem daňové zátěže má průběh Gaußovy křivky. A vy se jí tu zjevně snažíte změnit...

Martin: Jo, za trest 100x opíšu "existuje jediná pravda, existuje jediná pravda"

A ještě malá noticka, proti potřebnosti reforem nemám vůbec nic...
Lidstvo bude směřovat k záhubě do té doby, dokud bude považovat ústupky své pohodlnosti za pokrok
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 580
Registrován: 6-2004
Odesláno Úterý, 03. června 2008 - 15:54:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Radek_p:

Vylezte z bubliny a začněte číst i něco, co není tištěno tučně (smí-li Vám SW inženýr (Váš odhad byl těsně vedle) poradit. ;)

Reagoval jsem na Váš příklad, ve kterém jsou Americké pouze peníze a část mozků, velký zástup mozků je po zbytku světa. To není montování HW navrženého v USA, jak si to malujete, ale začasté v Asii montovaný HW navržený jinde v Asii nebo v (socialistické a tedy podle Vás nutně odepsané) Evropě.

Samozřejmě, že u nás existuje nekvalifikovaná síla i pro cizí korporace (jako např. podpora, prodej), ale i v zemi zaslíbené, kde každému, kdo maká a je za sebe zodpovědný, je dostupné kvalitní vzdělání, a jež má špičkové univerzity, na kterých se odehrává všechno dění světa, existuje technická podpora a nakládači nákupů do tašek. (A přes silný protekcionismus a pro Evropana snad až těžko představitelné regulační zásahy tamní vlády do fungování trhu, část kapitálu není domácího původu - třeba Tesco pro ty nacpávače.)

Samozřejmě, že existuje ruský kapitál, čínský kapitál, německý kapitál... v SW je Izrael nezanedbatelným místem na mapě. I Česko má svých pár teček (úměrně velikosti a významu země). Ty US korporace jsem komentoval pouze v reakci na Vaše (zcela chybné) tvrzení, že hloupý český Honza je odkázán na Americkou technologii. Prostě, že v dnešním globálním světě, by (třeba má chlebodárná americká korporace) bez tvořivé síly (žádná nádeničina) ČR, Ruska, Číny a Indie... šla velmi rychle do kytek. Naštěstí její vedení je rozumnější. ;)

Též se divím jak Vás najednou znepokojují možné ztráty u půjček na školné, ale zcela v klidu Vás nechávají takové věci, jako jsou dotace pro solární a větrnou elektřinu...

Nechápete mě nebo mě nechcete chápat. Snažil jsem se Martinovi říci, že vyhánět čerta ďáblem je z bláta do louže (a přijela teta Kateřina).

eurosocialismu

Jak jsem pravil. Jste nešťastný člověk. A protože (doufám) humanistickou tradici a vývoj Vy, Vašek a pár dalších nezvrátíte v zemi divokých kolonizátorů. Opravdu bych doporučil zkusit štěstí jinde. Budete se mít lépe Vy i Eurohujer (proč jsou biopaliva v USA se začala šířit dříve a dnes jsou ještě běžnější, jste mi nevysvětlil (resp. se tomu taktně vyhýbáte. Že by úspěšná diverze zástupu euronacisoci agentů?) Ostatně rozmanitost člověku a světu jenom svědčí, chápu, že Vy "liberacionalisti" (taky umím neologismy, líbí se Vám? Jsou přínosné k obsahu diskuze? ;) byste nás všechny "zglachšaltovali" do jedné řady, abychom byli všichni stejní, jásavě kvalifikovaní, povinně "svobodní" prodat se komu chceme, radostně tvořiví...

...vždy podle toho, jak dlouhou tam má liberální ekonomika tradici

Já v podstatě víru chápu a ve všech formách mi imponuje. ;) Je to člověka důstojné, když něco dokáže hájit se zaujetím a přesvědčením. To nic méně neznamená, že bych s Vámi souhlasil. ;)
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 779
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 03. června 2008 - 15:57:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin: asi máte pravdu, necháme ODS provést reformy, proti kterým nebude protestovat jen těch 10% nejbohatších (a pak nějaké procento zaslepených) a pak všichni slavnostně a obřadně zvolíme Paroubka, aby otupil ty ostré sociální hrany. Tak to udělali na Slovensku a zjevně jim to funguje.
Lidstvo bude směřovat k záhubě do té doby, dokud bude považovat ústupky své pohodlnosti za pokrok
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 581
Registrován: 6-2004
Odesláno Úterý, 03. června 2008 - 16:00:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Raedk_p:

přesně tak, je bohužel smůla, že běžný volič si nedá 2+2 dohromady.

Taky mi přijde. Ale současná vláda na to jde chytře. Bere a nedává a lid zatím nadává na hamižné doktory (to jsem už kolem sebe slyšel; mimochodem, kolik zaplatíte za návštěvu u lékaře ve slovenském zázraku? A proč tam ještě nejste a sentimentálně (což je velmi netrží) trváte na tom, že se tu necháte olupovat?).

Stejně tak lid je rád, že každý měsíc vidí o pár set více a už mu na konci nedojde, že pokud platí hypotéku a/nebo přispívá na charitu, tak za rok na daních zaplatil o pár tisíc více...

Jo, jo, PR je vše. ;)
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4621
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 03. června 2008 - 16:18:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Syverin:
proti kterým nebude protestovat jen těch 10% nejbohatších
Moje máti je zdravotní sestra a proti reformám rozhodně neprotestuje. Můj švagr je učitel na ZŠ a s reformama taky souhlasí. Nesouhlasit s reformama neznamená být chudý, ale neuvědomělý. Lidem je prostě lhostejno skoro všechno, čtou bulvár a koukaj na primitivní pořady v TV. Pak jsou daleko náchylnější uvěřit populistickým řečem o všem zadarmo. Vše má svůj rub a líc. Pokud něco bude zadarmo, zaplatíš to jako tak, akorát oklikou.

Tak to udělali na Slovensku a zjevně jim to funguje.
Na Slovensku byl Fico zvolen za stejné populistické řeči, které dnes vede Paroubek. Také hřímal, že Euro poškodí občany SR, že zruší školné a poplatky u lékaře. Nakonec neudělal nic, protože v době kdy se dostal k moci, začaly reformy působit. Jeho ekonomika mu rostla o 10% ročně, nezaměstnanost rapidně klesala a příjmy státního rozpočtu bobtnaly.

Reformy nejsou jen poplatky u lékařů, ale hlavně daňový systém. Na Slovensko se díky rovné dani, malé byrokracii a daňovému přiznání vyplněnému za pět minut, začali houfně stahovat investoři. Stejně tak tam raketově rostl počet soukromníků (pro tebe těch horních 10%), kteří začali zaměstnávat nové a nové zaměstnance, ze zisků platili daně, to se zas projevilo na státním rozpočtu a zaměstnanosti.
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 745
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 03. června 2008 - 16:22:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hnidopich:

No asi jsem se nevyjádřil zcela přesně. Takže, samozřejmě že neexistují jen americké mozky. Podle některých teorií mají průměrně nejvyšší IQ právě asiaté. Nevím, na tom až tak nezáleží.
Nicméně zcela jistě je v některém systému těm mozkům dána větší šance k rozvoji a uplatnění, a jiném systému je ta příležitost k rozvoji z principu omezená. To si myslím především o těch ekonomikách, kde si větší díl rozhodování usurpuje kasta úředníků. Tito hlasatelé dobra, lásky a humanity Vám dobrácky určí mantinely, ve kterých se budete pohybovat, a zejména Vám seberou tu podstatnou část příjmů - aby je použili dílem pro sebe, dílem pro spřízněné firmy, a velmi malým dílem pro otroky.

Nelíbí se mi Vaše rady abych se odstěhoval jinam. To že se mi v domě usadil příživník přeci neznamená, že mám ustoupit. Sociální inženýři asi nechápou, že člověk má i jiné vazby k místu pobytu než formulář daňového přiznání.

Například ať si každý pěstuje biopaliva jak chce - ale za své :-)) Ať si každý staví slunečníky - ale ať na to nechce garantovanou výkupní cenu a státní dotaci. Ať se kdo chce učí novořečtinu či latinu, ale ať z toho nedělá normu pro všechny. Lidé nejsou stejní, a podobné omezování je výhodné jen pro sociální inženýry.

Samozřejmě že jediným centrem vývoje nových technologií nejsou jen USA. Ovšem jde o ukázku toho, že takový stát se stal ve světě významným právě díky liberální ekonomice. To nemá co dělat s tím, že i v USA existují hloupé až nebezpečné chyby státního aparátu.

Myslíte si snad opravdu, že státem řízená ekonomika by byla pro USA lepší ? K čemu by to asi tak vedlo ? Stačí sporné věci jako pozitivní diskriminace (tedy rasismus) a už zadarmo studuje někdo třeba méně talentovaný, ale jinak barevný. Stačí se podívat na příklady defraudací v Iráku atd. Státem řízená ekonomika je špatná v Evropě, Africe i v USA. Ztráty ze správy školného jsou kapičkou v moři proti ztrátám ze státního školství.

A pokud jde o software, pak je Evropa beznadějně pozadu. Protože tady ten vývoj prostě neokecáte. Evropu kromě USA předběhne Indie, Čína, Izrael i to Rusko ...

Syverin:
nic proti gaussově křivce, ale tolik bych na ní nelpěl - například rozložení mezd ji vůbec nekopíruje :-))
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1305
Registrován: 2-2006

Odesláno Úterý, 03. června 2008 - 16:23:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin: "Mě spíš vrtá hlavou, že to někdo ještě zpochybňuje (Štěch)."
Otevři oči, nastraž lépe uši.
Ani naše odbory nezpochybňují nutnost reforem, ale protestují proti směru jakým se reformy vedou - zvyšování daní apod, tedy přesný opak toho, co zavedli slováci.

"Slováci nám mávají z rychlíku."
Já v tom článku čtu, že "Stejně jako v České republice dosáhl meziroční nárůst slovenských mezd nominálně 10,4 procenta", "Meziroční tempo růstu slovenské ekonomiky v prvním čtvrtletí výrazně zpomalilo" a průměrná mzda na Slovensku dosahuje cca 2/3 české, takže "na inzeráty, že DP Bratislava přijme řidiče tramvají" si nejspíš počkáš poněkud déle...
To jen pro upřesnění.
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 746
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 03. června 2008 - 16:27:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hnidopich:

no a abychom si rozuměli, současná vláda podle mne není liberální. My máme levicovou vládu, která tu a tam se pokusí o imitaci reformy. Ve skutečnosti ji k opravdovým reformám nic netlačí, ba naopak - liberální ekonomika je nepřítelem každého úředníka, neb klesá uplatnění úředníků, klesá možnost korupce ... a proto si úředník nepodřeže pod sebou větev, když ho k tomu nic nenutí.
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 780
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 03. června 2008 - 16:29:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Radek P: naopak, rozložení mezd jí kopíruje. jen není nejvyšší okolo aritmetického, ale okolo geometrického průměru...

Martin: vaše máti a váš bratr jsou skutečně reprezentativní vzorek obyvatelstva :-)
Lidstvo bude směřovat k záhubě do té doby, dokud bude považovat ústupky své pohodlnosti za pokrok
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 747
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 03. června 2008 - 16:33:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Demon3:

výborně, takže Vy, já i pan Štěch jsme pro výrazné snížení daní ? Hrome, kde to tedy vázne ? :-))

a možná by stálo za vzpomínku, v jakém stavu přebírala Slovensko Dzurindova vláda.
To je další chyba, či úmysl eurosocialistů. Totiž kdyby teď zavedli něco podobného v USA, tak ta ekonomika se nesesype, prostě bude růst pomaleji, či nejprve jen tak stagnovat, samozřejmě se pořád budou projevovat vlivy světové ekonomické situace. No a Vy by jste mohl tvrdit, že kapitalistická Středoafrická republika je na tom hůře než socialistická Francie, takže kapitalismus je horší systém.

Proto je dobré srovnávat srovnatelné - SRN a NDR, Severní a Jižní Koreu, Británii a USA ...
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 748
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 03. června 2008 - 16:39:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Syverin:

hmmm, a copak nás nutí tvořit graf s použitím geometrického průměru ? rozložení mezd podle mne docela výstižně zobrazíme i vynesením přímo výše mzdy na osu x a počet těch, kdo ji v dané výši pobírají na osu y
pokud zvolíte dostatečný počet intervalů, vyjádří taková křivka jen velmi málo zkreslený stav, a není potřeba ji jakkoli přepočítávat či upravovat vstupní hodnoty
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4623
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 03. června 2008 - 16:40:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Demon:
Ani naše odbory nezpochybňují nutnost reforem, ale protestují proti směru jakým se reformy vedou
Oni se zvedají daně? Milý demone, naše odbory by protestovaly proti jakékoliv reformě, protože jsou úzce spjati s ČSSD, která v tuto dobu nevládne. Daně tu rostly i za Zemana a odbory mlčely. A co se týká nastražení uší, tak já právě od pana Štěcha slyšel, že rovná daň Slovensku nepomohla. Přičemž klíčovým bodem pro růst SK byla právě daňová reforma, která daně občanům zvedla (potraviny), ale firmám snížila. Což je přeci přesný opak "lidového" myšlení odborů, ne? Jenomže ač se lidem nelíbily zdražené potrviny, firmy na SK kvetly a kvetly, platily a zaměstnávaly.

České republice dosáhl meziroční nárůst slovenských mezd nominálně 10,4 procenta"
Ale s výrazně nižší inflací, což odpovídá dvojnásobnému růstu oproti tomu našemu.

Meziroční tempo růstu slovenské ekonomiky v prvním čtvrtletí výrazně zpomalilo
To zpomalilo, ale v celé východní Evropě. Stále však 8% růstu je nejvyšší číslo v Evropě.

průměrná mzda na Slovensku dosahuje cca 2/3 české
Pak si vem do ruky kalkulačku - SK 18 200 Kč, ČR - 22 500 Kč. Pokud by dosahovala 2/3, musela by být průměrná mzda na Slovensku 15 000 Kč. Kdepak demone, růst mezd na Slovensku JE nepochybně rychlejší než ten náš a dorovnání nebude trvat déle než 5-7 let.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4624
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 03. června 2008 - 16:42:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Syverin:
V hospodě jsi mi tykal...
vaše máti a váš bratr jsou skutečně reprezentativní vzorek obyvatelstva
To ale ani těch tvých 10% + ti zapálení.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 42983
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 03. června 2008 - 16:45:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin:
Školné klidně, ale jestli si myslíš, že se pak školství zlepší, tak Ti závidím Tvůj optimismus. Teda pokud z toho vůbec nějaké peníze navíc pro školství budou...
Ale minimálně jako filtr proti zneužívání státních podpor to snad fungovat bude.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 888
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 03. června 2008 - 16:47:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen si dovolím trošinku zapochybovat, zda poměřování všeho jen penězi je ta správná metoda. V abstraktní logice možná funguje řada: peníze - spokojený člověk -ještě víc peněz - ještě spokojenější člověk ...
My nehovoříme ale o abstraktních veličinách, ale o živých bytostech, kde teoretické programy zahrnující tak rozličné entity, jako jsou peníze, člověk, zdraví, štěstí, nemusí vůbec fungovat jak si konstruktéři vysnili. Komunismus je hořkým mementem a trh s modlou efektivity se kvapem vydává stejným směrem:

Jak náš stát podporuje soukromý sektor, konkrétně drobné podnikatele? A jak podporuje obrovské korporace? (Kdo má zkušenosti, mohl by se vyjádřit.) Co já vím, tak obchody v obcích a malých městech zanikají? Místní, kteří produkují potraviny, si je nakonec nemohou v místě bydliště koupit. To je paradox, že? Jezdí tedy auty nebo VHD do hypermarketů. Možná je to pro stát "racionálnější", než podporovat drobné obchodníky, a pohonných hmot a dobrého ovzduší je "všude dost". Možná tím dává "tajný" sygnál, aby venkov přesídlil do měst, tam bude mít levné zboží poruce. Vylidněné okolí velkých aglomerací, toť nejspíš náš cíl. Jak se nám potom bude taková česká krajina líbit? Máme smůlu, krása, klid, pohoda, není v zorném poli trhu bez přívlastků. Proč ale potom žehráme nad chemickými, "učesanými" pivy?


A z jiného soudku: Křížení tramvajové trati s IAD jedoucí Žitnou. Krizové místo, za silného provozu automobily najíždějí do průjezdního profilu tramvají a znemožňují plynulou jízdu. A jednoho dne jsem si všiml, že auta nechávají velice disciplinovaně prostor pro průjezd tramvají a nenajíždějí na koleje, i když nemohou za křižovatkou pokračovat v jízdě. Co se stalo? Nic mimořádného. Chování řidičů změnil fakt, že nešly semafory. Řidiči viděli přijíždět tramvaj, zůstali stát, tramvaj plynule projela a oni pak pokračovali. Inženýři něco vyprojektovali a v dobré víře nainstalovali, ale neuvědomili si, že v mezních situacích jejich zařízení než by pomáhalo tak vyvolává chaos.


Syverin: Ano, můj prastrýc byl ve 30. letech jako dělník ve Škodovce na půl roku vyslán do Renaultu. Rád pak dával k dobru svoji "Francouzštinu".
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4625
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 03. června 2008 - 16:52:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Teda pokud z toho vůbec nějaké peníze navíc pro školství budou
Ten návrh počítá s tím, že si každá VŠ může stanovit výši školného sama (max. pak 30 000,-) a s penězi i sama hospodařit.

ale jestli si myslíš, že se pak školství zlepší
Co je to pak? Do pěti let asi určitě nezlepší. V horizontu 10-30 let budou mít školy výrazně více fin. prostředků na zaplacení kvalitnějších kantorů. Pokud má angličtinář možnost pracovat v IBM za 100 000 nebo za 15 000 na škole, půjde kam? Pokud mu ta škola, ale nabídne 50 000, prázdniny a zajímavou práci, bude už určitě přemýšlet.
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 582
Registrován: 6-2004
Odesláno Úterý, 03. června 2008 - 17:22:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Radek_p:

no a abychom si rozuměli, současná vláda podle mne není liberální. My máme levicovou vládu, která tu a tam se pokusí o imitaci reformy.

Tak se přece shodneme. ;) Byť jsem přesvědčením socialista (nezaměňovat s Paroubkem; jsem sice schopen se o sebe velmi dobře postarat, ale nedělá mi problém se podělit... a jsem asi přející... navíc trochu sobecky to beru jako formu pojistky, kdyby nevím jaká životní rána), tak umím být dost pragmatický na to, abych nezhrdl pravicovou vládou. Ale to co vidím, zatím vypadá na omezení některých (ne až zcela kritických výdajů), aniž by se omezilo ono Vaše "loupení", což nezbytně (nejen ty poplatky) patří k liberálnímu důrazu na individuální zodpovědnost (nakolik nemám individualismus rád... což neznamená příklon k čistému kolektivismu, prostě se mi v extrému nelíbí ani jedno).

A irituje mě, že spousta lidí (to jsou ti voliči, co si nedají 2+2 dohromady nadšeně tleská, jak naše země spěje k tržní svobodě...

V mém postavení mi to čistě prakticky může být jedno, ale ať se vládne tak nebo ona, ale pořádně. A ne zcela nefunkční kočkopes.

Mám pocit, že tuto pointu se snažil sdělit i Demon3. Nejde o to, že by země nepotřebovala reformy, ale tento způsob reforem zdá se mi býti poněkud nešťastným... jsou-li to vůbec reformy. Vždyť skoro nic z toho, co Martin obdivně vyjmenoval u slovenského zázraku se nestalo a nechystá.

Má pozice částečně vychází z toho, že jsem zatím neviděl funkční liberální ekonomiku a skoro pochybuji, že existuje. Jsem si vědom, že mnozí mladí čeští konzervativci obdivně shlížejí k USA, ale mj. na základě své zkušenosti života a práce v zemi neomezených možností a faktu, že pro ně dělám si troufám tvrdit, že tohle rozhodně není liberální ekonomika. Vládní regulace a absurdní nařízení Washingtonu si nijak zvlášť nezadají s těmi z vysmívaného Bruselu (kdo nevěří, ať tam běží). A pokud jde o "ty dole" (střední třída a níže), tak se mají v Evropě lépe (možná jim v produktivním věku zůstane o něco méně peněz, ale mohou strávit čas s dětmi, mají dovolenou, nemoc je nevystřelí na ulici...)

Například ať si každý pěstuje biopaliva jak chce - ale za své.

Americký farmář je bohatě dotován (podobně jako jeho evropský kolega). Takže udělat si z toho "liberální" ekonomiku amerického stylu nevyléčí Vaše bolístky. Spíše hledáte něco jako Kolumbie nebo Afghánistán.

Nelíbí se mi Vaše rady abych se odstěhoval jinam.

Mě se zase nelíbí Vaše snahy překopat můj domov podle svých amerikofilních představ.

To že se mi v domě usadil příživník přeci neznamená, že mám ustoupit.

Příživník je tu prakticky odjakživa... ta po staletí bující žido-křesťanská kultura trpí většinami "neduhů", které Vám pijí krev.

člověk má i jiné vazby k místu pobytu než formulář daňového přiznání.

Sentiment je velmi netržní. Máte konkurenční nevýhodu.

Totiž kdyby teď zavedli něco podobného v USA, tak ta ekonomika se nesesype.

Ta má aktuálně problémy celkem sama o sobě... leda by to byla diverze eurosocinacistalinistů.

Martin:

Oni se zvedají daně?

Od prvního ledna 2008 docela výrazně. Lidé s platem kolem 40kKč hrubého a hypotékou hravě o 2Kkč/měs a více. To je výsledek kouzelné magie čísel, zdaňování daní a podobně. Ale jinak čísla sedí s předvojebními sliby.

V horizontu 10-30 let budou mít školy výrazně více fin. prostředků na zaplacení kvalitnějších kantorů.

Pokuď ke prostě "nerozfrcají"... nějaký čas jsem pracoval v nemocnici... Problémem není peněz nedostatek, ale přebytek, který nevede k racionálnímu nakládaní s prostředky.

Pokud má angličtinář možnost pracovat v IBM za 100 000 nebo za 15 000 na škole, půjde kam?

Pokud dostane u IBM práci za 100kKč, tak ho na té škole stejně bude škoda, protože má zjevně zcela výraznější kvality než jenom angličtinu. Pokud by i přesto mrhal svým talentem a vzděláním za 50kKč na škole, tak je to skoro až nezodpovědné a buď se minul vzděláním nebo je líný. ;)

BTW. když i tak někdo přimeřeně odučí tu angličtinu za 15kKč, tak Vás příklad je bez práce a děkan má nové vybavení kanceláře. ;)
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 749
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 03. června 2008 - 20:13:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hnidopich:

kam spěje EU (USA možná taky):

http://zpravy.idnes.cz/bardotova-dostala-pokutu-za-urazku-muslimu -fz2-/zahranicni.asp?c=A080603_162126_zahranicni_zra

jak trefně poznamenal někdo v diskusi, jak se toto liší od hanobení socialistického zřízení ?

A ta socialistická solidarita ? V liberálním zřízení Vám nikdo nebrání být naprosto solidární, v socialistickém zřízení Vám bez řečí výdělek seberou, přerozdělí mezi své indoše a peprnety, mezi své úředníky a ngo ... a Vám pak fakticky nezbyde, když chcete podpořit někoho konkrétního.

Pokud nepracujete na junior pozici, jak si proboha můžete myslet, že státní úředník rozhodne o těch penězích lépe než Vy ? Neměl by Vás tedy nějaký úředník nahradit i na Vaší pozici ? K čemu je pak soukromé vlastnictví, když stát to umí lépe ? :-)))
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 583
Registrován: 6-2004
Odesláno Úterý, 03. června 2008 - 22:12:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Radek_p:

Jsem myslel, že jsem svůj názor vyjádřil jasně: jsou obory, kde stát nemá co dělat, jsou obory, které pořádně fungují jenom s veřejnou páteří.

Opravdu netuším, proč by měl stát provozovat SW/HW vývoj. Když by se Vám podařilo zahlédnout i jiné barvy než černou a bílou, možná by se Vám žilo snáze.

Debata byla o náhradě eráru soukromým vlastnictvím a má pozice k tomu byla: veřejné a soukromé vlastnictví není jedno lepší než druhé a naopak. Jsou to různé formy vhodné pro různé situace (obory) a všechny v důsledku mají jeden společný jmenovatel a slabý článek v řetězu - lidský faktor. Tvrdit např., že jedno je imunní vůči korupci a zpronevěře ze své podstaty je prostě (podle mého s prominutím) naivní.

Ke své kariérní pozici toliko: mám se dobře a nevydělám málo. Možná i proto mi nevadí se rozdělit. Vím, že v tom, co dělám jsem dobrý (což oceňuje mé vedení zde i za mořem), ovšem uvědomuji si že část mého "úspěchu" tkví v tom, že jsem prostě měl v životě štěstí (nežiji v iluzi, že všeho jsem dosáhl jenom svou pílí a že každý, kdo maká stejně jako já se má stejně dobře). V každém případě přeji kvalitní a dostupnou zdravotní péči nebo vzdělání a stejné šance se prosadit nejen sobě (a svým blízkým), ale třeba paní, co u nás uklízí (a jejím dětem). Mimochodem, té paní si velmi vážím, dělá poctivou práci a odvádí ji dobře... a ruku na srdce, já bych ty "hajzly" uklízet nechtěl (krom toho by mě to zdržovalo od práce, snižovalo produktivitu a tím i odměnu).

No pak je tu to vlastní pohodlí. Pojistka, pro případ tragedie. Ale také vědomí, že manželka po porodu nemá nárok na šest neděl neplaceného volna, po které ji zaměstnavatel podrží "flek" a konec. Prostě si platím i sám na sebe.

Debata s Vámi je malinko obtížná, když jste názorově poněkud nestálý. Nejprve eurosocinacistali...isti ohrožují svět biopalivovým hladomorem, a když jste opakovaně stavěn před fakt, že ameroliberoneo-cono...isti jsou v tom ještě dál (a zlý Fidel je peskuje), tak je Vám to jedno, když to dělá každý ze svého (odhlížím od zjevné neznalosti US zemědělské politiky, ale to nemá cenu biflovat, když jistě víte, kde najít informace - jenom nevím, proč jste tak neučinil).
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 750
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 03. června 2008 - 22:41:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zemědělská politika toho či onoho státu mne zajímá jen do té míry, do jaké je dotována
pokud je zemědělství v USA státem řízeno (kvóty) a dotováno více než zemědělství EU, pak to není příklad vhodný následování, a není to v rozporu s mou sympatií k liberalismu, který přeci není vázan na určitý stát.
Pokud stát v rámci "boje" za ekologii prosazuje biopaliva, solární panely či větrné elektrárny, a brání stavbě jaderných elektráren, pak je to hloupost, ať to dělá kterýkoliv stát, a je to nádherná ukázka hlouposti státních úředníků (případně jejich zkorumpovanosti)

na Zemi zřejmě nenajdete skutečně liberální stát, protože pro politiky z principu není vhodné dávat voličům v hospodaření se svými penězi příliš samostatnosti - omezilo by to politikům jejich "malé domů", přesto lze označit USA za v průměru liberálnější než EU.

pokud má být příkladem té dobré funkce státu státní školství či státní zdravotnictví, pak mám ten názor, že v těchto oborech stát jako správce a investor nefunguje dobře

právě díky liberálnějšímu prostředí odcházejí talentovaní lidé do USA, a opravdu, proč tedy apple,ibm,intel,amd,microsoft,sun,oracle,google atd. atd. nevznikly v EU ? :-))

Dále bych rád věděl, jak by jste chtěl vydělat peníze a zároveň se o ně nerozdělit ? :-) Člověče, kdo si dnes cpe peníze do slamníku ? :o) Ať si koupíte jakýkoli výrobek či službu, dělíte se o své peníze. Dáváte je tomu, jehož práci považujete za kvalitní.
Bohužel stát si usurpuje rozhodnout o většině peněz za Vás, a ta většina peněz nejde nějakým bezmocným invalidům, nýbrž na indoše a peprnety, na slunečníky a větrníky, na propagaci EU či olympiády, na platy úředníků, na nesmyslné granty a ještě nesmyslnější projekty ... ale vybral je stát, tak jsou to dle Vás lépe investované peníze.

Stát tak vlastně okrádá ty kvalitně pracující, a peníze přiděluje prostřednictvím úřadů těm mnohdy velice špatně pracujícím.
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 584
Registrován: 6-2004
Odesláno Úterý, 03. června 2008 - 23:06:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co to pořád máte s těmi jadernými elektrárnami? Na to je směrnice? Nařízení? Které? A jak se s tím popasuje Itálie, která se aktuálně do jádra chystá investovat? Vystoupí z Unie, pokud ta to zakázala?

Zemědělská politika toho či onoho státu mne zajímá jen do té míry, do jaké je dotována.

Už to chápu, liberalismus je Utopie. Sen některých lidí, který nikde není... a nejspíše by ve skutečném světě ani nefungoval. ;)

přesto lze označit USA za v průměru liberálnější než EU.

Máte příklady, fakta? Nebo spíše dojmy, víru, neznalost?

mám ten názor, že v těchto oborech stát jako správce a investor nefunguje dobře

Váš názor je myslím celkem zřetelný. Můj názor je, že korporace nefungují (přinejlepším o nic lépe)... A teď babo raď. (Ono to není tak složité, pravdu mám samozřejmě já. ;)

právě díky liberálnějšímu prostředí odcházejí talentovaní lidé do USA

Určitý typ lidí... Onehdy jsem nad tím s kolegy dumal. Čím to je, že i když se v průměru zjevně v Evropě máme lépe (zdravotní péče, relativně kvalitní veřejné školství, mateřské, dovolená), jsou stále lidé, kteří odcházejí do USA (i když abychom byli úplně fér, není to zcela jednosměrné).

Asi nejlepší odpověď, na kterou jsme přišli. Pokud je člověk "mladý a úspěšný", bílý (v některých oblastech projde i asiat), zdravý, heterosexuál, s dobrou anamnézou a nebojí se rizika a stresu (riziko nemoci, nezaměstnanosti...), tak on/ona osobně se v USA bude mít finančně o něco lépe.

Proto jsem Vám to taky doporučil ke zvážení. To nebylo nic ve zlém, zdá se, že na Vy byste si pomohl.

Dáváte je tomu, jehož práci považujete za kvalitní.

Nikoliv, obvykle je dáváte jeho zaměstnavateli. To, že on hezky vydělá ještě zdaleka neznamená, že ten, kdo odvedl kvalitní práci to nějak pocítí. Cílem korporace je především zisk. O lidi se stará v nezbytné míře, aby byli schopni vykonat svou práci...

ta většina peněz nejde nějakým bezmocným invalidům, nýbrž na indoše

To bohužel ano. Proto stále říkám, že problém našich veřejných financí není v příjmu (škatulata v daních), ale ve výdajích (je to děravé jak cedník). To je konkrétní selhání našeho eráru (protože nekvalitní materiál), nikoliv důkaz, že veřejná zpráva nemůže fungovat (ja už ten Enron ani nebudu zmiňovat ;).

Ostatně kde po 40 letech morální devastace žijí gauneři, kteří v tom umějí chodit, tam slušné lidi nevydupete ze země ani pro vedení státní správy ani pro vedení soukromých podniků.

To, že za Indoše dosud nikdo neseděl a nebyl obstaven jeho majetek, to je samozřejmě zcela zásadní selhání.

...ale vybral je stát, tak jsou to dle Vás lépe investované peníze.

Samozřejmě že ne a divím se, že tomu zrovna Vy jste ochoten věřit. Má pointa je stručná: korporace nejsou ze své podstaty lepší správce než stát (to neimplikuje, že musí za každou cenu být horší, pokud jste i výrokovou logiku považoval za zbytečné biflování).

...peníze přiděluje prostřednictvím úřadů těm mnohdy velice špatně pracujícím.

A to je špatně. Jsme pro každou rozumnou cestu k nápravě. ;)
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 585
Registrován: 6-2004
Odesláno Úterý, 03. června 2008 - 23:07:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Omlouvám se, mě to vždycky s tou délkou ujede... Neumím být stručný... No zítra nejpozději začne "frmol" dalšího pracovního cyklu, tak na to nebude čas. ;)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 42999
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 04. června 2008 - 04:55:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin:
Já prýávě moc nevěřím, že jen víc financí školství zlepší (podobně jako to zdravotnictví), bude potřeba i další kroky. Ono kdyby se chtělo, tak často je peněz už teď dost.
A působí pak docela blbě, když se od „přesluhujících“ studentů vybírají nemalé částky, které však nejde ani pořádně využít.

Jdu na vlak a spát.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12071
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 04. června 2008 - 08:29:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K této diskuzi stát kontra privát - před chvílí mluvil v rádiu Kasal (KDU-ČSL), který pravil, že v této historické epoše platí náš stát ročně 40 GKč jako splátky úroků z úvěrů za státním dluhem. To je podle mě víc než jsou rozpočty několika ministerstev dohromady.
Ani nechci vědět, kdo a z jakých zemí jsou věřiteli (= nás všech) .
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3642
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 04. června 2008 - 08:51:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milky, CIT "A z jiného soudku: Křížení tramvajové trati s IAD jedoucí Žitnou. Krizové místo, za silného provozu automobily najíždějí do průjezdního profilu tramvají a znemožňují plynulou jízdu. A jednoho dne jsem si všiml, že auta nechávají velice disciplinovaně prostor pro průjezd tramvají a nenajíždějí na koleje, i když nemohou za křižovatkou pokračovat v jízdě. Co se stalo? Nic mimořádného. Chování řidičů změnil fakt, že nešly semafory. "
Milky, stačilo by dodržovat zákon, který praví, že do křižovatky nesmíš vjet, pokud za ní nemůžeš pokračovat a musíš v ní zastavit. Semafor nesemafor. Tos trefil vedle.
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4629
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 04. června 2008 - 08:58:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mcbain:
To je podle mě víc než jsou rozpočty několika ministerstev dohromady.
Podle pana Štěcha to přeci není vůbec žádný problém. Ještě bych dodal, že současný dluh se má splácet někdy do roku 2045-2050.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3643
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 04. června 2008 - 09:07:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nesměšujte státní dluh a schodky rozpočtů.
Vyrovnané hospodaření by vedlo k ještě horším výsledkům v oborech, o kterých tu píšete (školství, zdravotnictví a pod.)
Ono to tak hrozné není a nestojí to ani za většinou problémů, o kterých tu píšete. Většina problémů, o kterých tu píšete ve skutečnosti ani problémy nejsou, jen je to prostý přirozený a nutný vývoj. nejde ho zastavit, ale jen pochopit.
Včerejší ČTK:
Evropská unie už nemá námitky vůči českému, ale ani slovenskému deficitu. EU totiž v úterý ukončila proceduru pro nadměrný rozpočtový deficit, kterou vůči Česku a Slovensku vedla od roku 2004. Schodky jejich veřejných rozpočtů už podle „sedmadvacítky“ nepřekračují stanovenou mez. Toto rozhodnutí je důležité s ohledem na možné přijetí eura.
Pokud totiž EU vůči členské zemi vede takovouto proceduru, brání to tomu, aby mohl daný stát společnou evropskou měnu přijmout. Zrušení je tak významné hlavně pro Slovensko, které současně od ministrů financí zemí Unie dostalo souhlas ke vstupu do eurozóny počátkem příštího roku.
Schodek veřejných financí pod požadovanou hranici tří procent HDP klesl v Česku v roce 2006, kdy činil 2,7 % HDP. O rok později klesl až na 1,6 % HDP. Podle nedávné prognózy EK by pak letos mohl dosahovat 1,4 % a za rok 1,1 %.
Za překračování deficitu hrozí v krajním případě citelné sankce – až pozastavení výplaty evropských dotací. K tomuto řešení nicméně Brusel v historii ani jednou nepřistoupil. Kromě ČR a Slovenska se ke stejnému kroku Unie rozhodla i v případě dvou zemí, v nichž už se eurem platí – Itálie a Portugalska. Procedura tak pokračuje už jen u Polska s Maďarskem, výhledově by se k nim mohla připojit Británie.
Budoucnost patří bagrům!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3644
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 04. června 2008 - 09:21:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A ještě jedna zajímavůstka - oni za ten schodek vlastně můžou šotouši (poslední věta), takže zejména na tomto fóru bychom moc neměli kejhat....:
ČTK:
Schválený státní rozpočet na rok 2008 stanovil schodek ve výši 70,8 mld. Kč. Do konce května se povedlo české vládě překročit již jeho polovinu, když k 31.květnu na účtech Ministerstva financí vedených v ČNB dosáhl schodek hospodaření 38,3 mld. Kč (v květnu 2007 vykázán schodek 26,0 mld. Kč).

Dosažené celkové příjmy ke konci minulého měsíce ve výši 412,5 mld. Kč představovaly 39,8 % schváleného rozpočtu a proti stejnému období minulého roku tak byly vyšší o 34,3 mld. Kč, tj. o 9,1 %. Celkové výdaje v objemu 450,8 mld. Kč čerpané ke konci května 2008 představují 40,7 % rozpočtu, což znamená meziroční růst o 46,7 mld. Kč, tj. o 11,5 %.
Na relativně negativní výsledek hospodaření státního rozpočtu měly rozhodující vliv kapitálové výdaje, především transfery do Státního fondu dopravní infrastruktury, které již dosáhly 17,2 mld. Kč, a také transfery ve výši 12,0 mld. Kč na „drážní dopravu“.
Zdroj: MFČR
Budoucnost patří bagrům!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 43004
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 04. června 2008 - 09:48:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ne, za to můžou především ti, co před lety zvedli ruku pro transformační zákon a ti, co ho nyní takto dořešují.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 781
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 04. června 2008 - 11:39:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zajímavý článek
Lidstvo bude směřovat k záhubě do té doby, dokud bude považovat ústupky své pohodlnosti za pokrok
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4631
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 04. června 2008 - 12:19:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tohle je taky zajímavý - dnešní MFD
Co na zrušení poplatků říkají pediatři?

Podle většiny dětských lékařů zafungovalo zavedení poplatků stejně jako u dospělých.

„Z čekáren zmizely děti s banálními problémy, a lékaři tak mají víc času na ty, které jejich péči skutečně potřebují,“ vysvětluje předseda Sdružení praktických lékařů pro děti a dorost Pavel Neugebauer. A lékaři teď mají obavy, že po zrušení poplatků budou jejich čekárny vypadat stejně jako před jejich zavedením. Také to pro dětské lékaře, ale i klinické logopedy bude znamenat citelnou finanční ztrátu. Měsíčně na poplatcích vybere každý pediatr v průměru mezi pěti a deseti tisíci korun. U logopedů je to kolem tří tisíc.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3645
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 04. června 2008 - 14:03:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zejména jaxe ti doktoři zuby nehty bránili a teď jsou ochotný pro 30,- kč stávkovat. Stejná banda jako zemědělci. A jen o kousek menší než učitelé. Společný jmenovatel: nejvíce dotované sektory. Tak jestli to nebude i příčina... Léčba? Nedotovat.
Budoucnost patří bagrům!
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 290
Registrován: 2-2006

Odesláno Středa, 04. června 2008 - 14:29:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zejména jaxe ti doktoři zuby nehty bránili a teď jsou ochotný pro 30,- kč stávkovat.
Nojo, jenže to jsou dvě disjunktní podmnožiny lékařského stavu.
Já bych všechny tyhle počítače a internety zakázala.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 889
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 04. června 2008 - 15:52:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže když to shrnu, tak jsme se po probrání nejrůznějších dostupných informací a našich následných zevrubných analýz zdola nahoru a shora dolu dostali do bodu, kdy mohu po několika měsících opět s klidným svědomím konstatovat, že hlavním a skutečným důvodem reformy veřejných financí je odbourání sociálního státu. Vůbec ne zeštíhlení státní a veřejné administrativy nebo nedej bože snad dokonce transparentní nakládání s veřejnými prostředky a likvidace klientelismu. K řadovým zaměstnancům a drobným podnikatelům se tak dostane méně peněz, aby o to více přišlo k obrovským obchodním a průmyslovým korporacím, bankám, pojišťovnám a samozřejmě i orgánům státní a veřejné správy.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Pocestny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.218.190
Odesláno Středa, 04. června 2008 - 21:42:12    Odkaz na tento příspěvek  

Je mi z vás fakt nevolno!!! odkaz
Co je tohle jiného než gangsterství a nechutný nátlak?

Fajn, zaměstnancům firmy, která efektivně prokazuje, že ať v ní utopíte jakýkoliv balík, tak stejně nebude fungovat, lidé, kteří každodenně přesvědčují veřejnost, že automatizace je asociální hnus a jízdní řád kus papíru na víteco, se rozhodli, že i když povětšinu svého "aktivního" života utráceli daně jiných hnitím zaživa, jsou udřený, že musejí dřív do důchodu.

Tak půl milionu "mocnejch" odborářů bude zachraňovat republiku a mluvit "za nejširší vrstvy".
Kdybyste hubu drželi a pokusili se pracovat aspoň tak, jak funguje ta nejmizernější soukromá dopravní firma, vy břídilové. Pak byste měli grunt na tyhle řeči, ale buzerace od tak vyprofilovaných sociálních parazitů, jako jsou šmejdi Duškovi, to je přímo do nebe volající drzost. Budou nám tu pořvávat po ulicích lidi, kteří by se měli leda hluboce stydět za neschopnost popohnat tohle komunistický panoptikum byť o jeden krok vpřed od rozpadu a hnití bez jakýhokoliv úsilí ale se spoustou hamižnejch keců.

Myslim, že je opravdu nejvyšší čas na privatizaci ČD. I když, jak je vidět na komouších z DPP, ani fakt, že jejich zaměstnavatel ani zákazník nejsou s jejich touhama nijak spojeni, vytřou si zadek i s nimi, hlavně když se budou cejtit na tý ulici pár minut silný, než zase zalezou do těch svejch ulit běžnej neschopností, nerozumů a pasivity krmnýho pašíka.

Dlouhodobě odboráři jenom švejkujou, podrážej vlastní lidi jako v Ostravě, nutí stát podplácet velkomontovny pro sotva se schopný podepsat, protože my naše soudruhy pěstujem blbý, voni jsou líp manipulovatelný. Kdyby se někdo nedejbože rozmyslel, že donutí většinu populu k maturitě, jak je to na "západě" normální, chcípli by smradi Štěchova a Zapletalova typu hlady, protože ten jejich cirkus se cvičenejma opicema v hornickej a drážních uniformách by chcíp na úbytě.

Ještě by mohli na ulici pánové z dálniční výstavby, pak by s lékaři a železničáři stávkovaly ty tři největší finanční žumpy tohoto státu.
Pocestny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.218.190
Odesláno Středa, 04. června 2008 - 21:45:34    Odkaz na tento příspěvek  

Dvě otázky, panstvo:
1. Strpěli byste u vás doma takovou špínu, rozklad a nespolehlivost, doprovázenou tupym mlčenim, jako servírujete na kolejích ČD /SZDC???

2. Nepřijde vám divné, že ti, kteří se vám, státem placeným, sbírají na výplatu a rozpočet toho vašeho veřejného cirkusu, se těch vašich pouličních kraválů neúčastní??

Vy nechcete víc peněz od tý hnusný vlády, protože ta má jenom peníze zbylých 9,5 milionu občanů, kteří budou ten den v tom bordelu, kterej chystáte, muset pracovat, protože holt někdo musí vydělat na ty daně, který ten den vytečou do kanálu skrze vaše nicnedělání.

Soudě pohledem na výsledky vašeho ctěného úsilí, jste v generální stávce proti svým zákazníkům už dvacet let, pánové.
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 586
Registrován: 6-2004
Odesláno Středa, 04. června 2008 - 22:01:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pocestny:
Kdyby se někdo nedejbože rozmyslel, že donutí většinu populu k maturitě, jak je to na "západě" normální...

Ehm, že jsem tak smělý tváří v tvář Vašemu ohnivému projevu. Máte tím na mysli něco konkrétního? Hned nejblíž na západ od nás je SRN a tam maturita až tak běžná není (což zjevně vyučenému kuchaři/číšníkovi nezabránilo se vypracovat na generálního v hotelu).

A taky mám pocit, že Duška se už zbavili...

To nic nemění na faktu, že ČD je holubník, pro který jsem již dávno ztratil naději (položit, vyházet, rozprodat a začít znova... pořádně).

Já jen chtěl, abychom se ze vzdušné krajiny dojmů dostali zpět na zem faktů. ;)

No, a asi špatné fórum na spílání a přímé obracení se na drážníky, zaměstnance ČD (a pod.) bych spíše čekal v železniční sekci.
Pocestny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.218.190
Odesláno Středa, 04. června 2008 - 22:17:05    Odkaz na tento příspěvek  

K odborům DPP: Když byli u koryt rudý, tak jste se řezali hlava nehlava o vnitropodnikový preference, dnes jste dojemně zajedno s lidma, kerý jsem měl čest pozorovat, jak od oběda obcházej s kyselym ksichtem vozovnu, aby zabili čas než si odpíchnou.

Naprosto neřešíte kudy, jak a proč jezdíte, neslyšel jsem odborovej odpor vůči těm Siemens chrastidlům, ale jak jde vo vaše prebendy, tak jste jedna armáda.
Železniční odbory ani nehekly proti letitýmu nezájmu státu o aspoň udržení životaschopnosti sítě, páni Duškové ani neprdli, když jim Šulc proškrtal práci v Krušnohoří, ani nepípli, když jejich jima vnucený GŘ tajtrdlíci prohrávají budoucnost dráhy naprostým nezájmem o zakázky, které naprosto nesmyslně padaj do kamionů, zato krkaj o vyhazování peněz na novém spojení a vůbec působí jako parta, která se stará o svý pupky, ale ani na minutu nepomyslí na to, že by měla sloužit lidem. Naopak, mám pocit, že si opravdu myslí, že my, zákazníci jsme jenom záminka, pro kterou kasírujou stát za nicnedělání.

Díky odborům je téměř nemožný si objednat jakoukoliv službu, protože dráááha má své předpisy, tak vše musí být rok dopředu, aby to nevadilo provozu, ale služba sama je šunt děsivej - pokud něco, na co se spoléhá nefunguje načas, jako by to vůbec nebylo, pohledem na babitron můžu hned začít denně odečítat desítky spojů, které jsou díky zpoždění, cestovní rychlosti a vozovému parku naprosto vyhozenými penězi.

Vůbec nechápu lidi, kteří stojí takový balík peněz a dodávají takový šmejd, že mají drzost vůbec huby otevírat!

U DPP platí - čím míň státu, tím větší výplaty pro ostatní, pánové, tak nepodporujte erár proti lidem, z jejichž kapes utrácí, proti lidem, kteří to, co vrazí do eráru, nedají vám. Vaše budoucnost je v těch penězích, které městu nesebere ten sociální stát, takže si tou solidaritou kopete pěkně hlubokej hrob.
Ukazujete totiž Pražanům, že solidární jste víc s tou cikánskou službou ČD, než s těmi, kteří na ní povinně přispívají.

Vzkaz je jasný - "Nejenom vyšší jízdné, ale i vyšší daně chceme z vašich kapes, kaštani, substráti, šmejdi, co nás ruší od práce. Snad si, vy hlupáci, nemyslíte, že do tý práce chodíme kvůli vám. Nám jde jen voto, vodjezdit GVD a vokecat, když se to nestíhá, to nás živí, nějakej zákazník, na to my proletáři nehrajem".
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12072
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 04. června 2008 - 23:38:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Železniční odbory ani nehekly proti letitýmu nezájmu státu o aspoň udržení životaschopnosti sítě, páni Duškové ani neprdli, když jim Šulc proškrtal práci v Krušnohoří, ani nepípli, když jejich jima vnucený GŘ tajtrdlíci prohrávají budoucnost dráhy naprostým nezájmem o zakázky, které naprosto nesmyslně padaj do kamionů

Nesmysly. Vidím Pocestný, že toho o železnici a jejím zákulisí víte asi tak stejně jako KáeM ...

A abych navázal na naší nedávnou debatu - četl jsem dnes ve svém oblíbeném plátku E15, že CZ průmysl a na něj navázané výroby vygeneroval za rok 2007 tržby 0,63 TKč, což prý byla 1/5 výkonu české průmyslové výroby. Tedy CZ průmysl vygeneroval loni tržby za 3,15 TKč. Jak moc řádově se tomu přilbližuje váš oblíbený turistický "průmysl"? Je to aspoň jedno procento? Nebo spíš jedna promile?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12073
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 04. června 2008 - 23:43:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KM, Milky - "A z jiného soudku: Křížení tramvajové trati s IAD jedoucí Žitnou. Krizové místo, za silného provozu automobily najíždějí do průjezdního profilu tramvají a znemožňují plynulou jízdu. A jednoho dne jsem si všiml, že auta nechávají velice disciplinovaně prostor pro průjezd tramvají a nenajíždějí na koleje, i když nemohou za křižovatkou pokračovat v jízdě. Co se stalo? Nic mimořádného. Chování řidičů změnil fakt, že nešly semafory. "

Tohle je náhodou zajímavá věc. Úplně jasně to dokazuje, že přemíra regulace škodí. Při vypnutých semaforech nevzniká nesmyslný iluzorní pocit bezpečí, kdy "prostě jedu".
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12074
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 04. června 2008 - 23:45:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KM - Evropská unie už nemá námitky vůči českému, ale ani slovenskému deficitu. EU totiž v úterý ukončila proceduru pro nadměrný rozpočtový deficit, kterou vůči Česku a Slovensku vedla od roku 2004. Schodky jejich veřejných rozpočtů už podle „sedmadvacítky“ nepřekračují stanovenou mez. Toto rozhodnutí je důležité s ohledem na možné přijetí eura.

No jo. Tohle ale spíš než o našich "qalitách" vypovídá o "qalitách" celého slavného ESSUO (Evropského socialistického společenství uhlí a ocele) .
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 587
Registrován: 6-2004
Odesláno Čtvrtek, 05. června 2008 - 00:06:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ESSUO...

...by asi neprošlo, to by soudně napadli Tchajvanci od firmy EUSSO. Tohle je moc blízko na "TM infringement."
Pocestny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.218.190
Odesláno Čtvrtek, 05. června 2008 - 09:29:26    Odkaz na tento příspěvek  

McBaine, já zvysoka ... na vaše zákulisí, protože důvody nefunkčnosti systému jsou naprosto zjevné - lenost, korytářství, zlodějina, degenerace mentální i morální.

"Objektivní potíže v oboru" si laskavě vražte hluboko někam. Po privatizaci budeme u ČD sledovat to samé, co jsme viděli u Telekomu - zlaté padáky pro zlaté hochy a plošnou vivisekci proletářů.

Čistě manažersky si troufnu tvrdit, že když provedu klasickou decimaci (čili z voleje vyrazim každýho desátýho) podle seznamu, tak to firma vůbec nepocítí. Z hlediska daňového poplatníka by bylo nejlépe ten drážní prasečinec poslat do bankrotu a začít s 10% zaměstnanci znova od nuly.

Procenta, která do rozpočtu přinesl turismus jsou v ročence vedle průmyslu, tak si tu nehrajte ne troubu, který je neumí najít. Doporučuju si sečíst těch dvacet let, zjistíte, že na výnosech z turismu stál v devadesátých rozpočet a kde byl ten "váš" průmysl?

V zemi, kterou "uživí" ČEZ a Skoda, je opravdu k popukání mluvit o "průmyslovém potenciálu".

Nakonec, pokud si myslíte, že 76% závislost místní ekonomiky na car industry je normální, tak sečkejte, při růstu platů bude nejpozději do deseti let veškerá výroba odsunuta "dolevna" a vám tu zbudou jen ty rudý prápory a oči pro pláč.

Doufam, že potom zatáhnete obživu pasovejm opičákům ze svýho, když si je tak pěstujete. Konečně, doba, kdy i Skoda bude většinově asijské auto, se rychle blíží. Nový systém, který podnik rozjíždí, sune systém k produkci dílů v nejlevnějších zemích a k flexibilním, rychle přesouvatelným setup halám v cílové oblasti trhu.
Kdybyste trochu rozuměl tomu, co se děje na trhu s ropou, tak byste věděl, že léta automobilové hojnosti jsou už navždy pasé, dokonce vzniká otázka, zdali se neblíží konec tohoto odvětví, protože auto se kvůli daním, zeleným nesmyslům a nákladům na provoz zase stane zábavou bohatých.

Pak budu náramně zvědav, jak uživíte ty tisíce idiotů, kteří válcují plech nebo někde zběsile pobíhají s nýtovačkou.

Jediné, k čmu se ten jejich opičí průmysl hodí, je oholit na kost, žádný daňový úlevy, naopak je potřeba z nich dostat co nejvíc peněz na rozvoj úplně jiných oborů.

Strojírenství jest byznys pro negra, byznys bílého muže je vymýšlet pro negra práci, ne mu jí brát a dělat negra z bílých.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3646
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 05. června 2008 - 09:33:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

U tebe, mekbajne nastává stav, kdy pro stromy nevidíš les. Rád se od tebe nechám poučit o každém nýtu na každé výhybce z vlečky do Zababova, což ale vůbec neznamená, že bys měl povědomí o ekonomických zákonitostech fungování jakéhokoliv podniku obecně. ČD nebo DPP nejsou nic specifickýho v ekonomice české, světové či teoretické. Je to prostě podnik, který je velký a nehospodárný, se silnou setrvačností. To ale mravenec, zkoumající nýty na výhybkách nemůže vidět a ani nemůže vidět, že to nevidí..
Budoucnost patří bagrům!
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1392
Registrován: 5-2003

Odesláno Čtvrtek, 05. června 2008 - 10:22:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Češi do soboty vydělávají na stát, pak na sebe

(i ilustrační foto se hodí k diskuzi...)
Hromadná doprava, pořádná votrava
a kdo se rád mačká, užije si, stačí kačka
Ivo Jahelka
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12078
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 05. června 2008 - 10:43:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pocetný - co jsme viděli u Telekomu - zlaté padáky pro zlaté hochy a plošnou vivisekci proletářů.

Jak je vidět, tak nevíte nic nejen o železnici, ale i o telekomunikacích .

zjistíte, že na výnosech z turismu stál v devadesátých rozpočet

Tahle doba už je naštěstí pryč, i se svými pitomými a naivními ideály .

Pak budu náramně zvědav, jak uživíte ty tisíce idiotů, kteří válcují plech nebo někde zběsile pobíhají s nýtovačkou.

Půjdou dělat pingly a taxikáře, a holky se půjdou procházet na chodník. Až se nám tu ještě trochu rozhýbe ten turismus.



KáeM - ale vůbec neznamená, že bys měl povědomí o ekonomických zákonitostech fungování jakéhokoliv podniku obecně.



Nezapomeň KMe, že jsem insider.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12079
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 05. června 2008 - 10:46:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

McBaine, já zvysoka ... na vaše zákulisí

Taxi ale Pocestný neberte do úst Duška a Šulce, když na zákulisí zvysoka....

Nejde najednou dělat chytrolína, a zároveň na něco zvysoka...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Pocestny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.218.190
Odesláno Čtvrtek, 05. června 2008 - 11:37:35    Odkaz na tento příspěvek  

Sektor služeb se McB smrsknul na segmenty, který používá - taxi, bordel, hospoda.
Jinde to neznáte, chudáku?
Jestli vás živí doprava, tak jste jedna z děvek jmenovaných. Jestli vás živí opékání železa, válcování plechu nebo jiná, duševně náročná, k životnímu prostředí šetrná a nákladově minimalistická moderní technologie, pak nechápu, co se vometáte v týhle společnosti.
Vaše insiderství jest principielně založený na vodposlechu za dveřma, tak s ním tu moc nemávejte.
Miluju tyhle modely, co furt zdůrazňujou, s kym se znaj. Dušek a Šulc jsou dvě malý vši v kožiše týhle země, mně jen zajímá, jetli jejich utracení ve veřejným zájmu nebude moc nákladný, nic víc.

Vám nejde o "naivitu devadesátých", se kterou souhlasím, ale patrně z jiných důvodů.
V těch letech se totiž prokázalo, že dělnej lid v týhle zemi jest nereformovatelnej pro svou zabedněnost, nevzdělanost, napěstovaný ramena a iluze o tom, že nejsou negraotnej povl.

Přesvědčil se o tom Klaus, když z nich naivně chtěl dělat americký střádaly - akcionáře, rádi se o tom přesvědčili všichni ti gangsteři, kteří obírali místní idioty o úspory v kampeličkách a v krachujících vytunelovaných firmách, ukázalo se, že Češi jsou rození zloději a defraudanti, protože celá ta léta od konce komunismu tu defiluje nekonečná řada malejch českej povlů ve velkejch rolích.

Ano, je pravda, že je jednodušší zavřít ten dobytek zase do tentokrát korporátního chlíva a z bolševismu politickýho udělat bolševismus odborovej. Bravo, následky na sebe nenechají dlouho čekat.
Vám jen jde o to, zahojit si mindrák z poznaný pravdy, kerý nedokážete čelit.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1313
Registrován: 2-2006

Odesláno Čtvrtek, 05. června 2008 - 12:00:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No paráda, tak snad že by se pocestnej nabíd Pavlikovi, že to veme po Dvořákovi, když je chytrej jak Jerevan...
Kdyby si ty slinty po sobě aspoň přečet.
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...