K-report
 

Archiv do 25. října 2008  

Diskuse K-report » Archiv 2008 » Železnice » Železniční uzel Praha » Archiv do 25. října 2008 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1123
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 14. října 2008 - 14:27:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: samozřejmě, že jako nádraží bylo z různých pohledů nevyhovující a stejně překáželo magistrále, ale jinou věcí je ta budova, té je škoda.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 744
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 14. října 2008 - 14:33:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David:"jinou věcí je ta budova, té je škoda":

No já taky vyčítám feudálům, že z Trosek zbyly jen trosky. A takový to byl nádherný hrad....
Rambuteau
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 166
Registrován: 9-2006

Odesláno Úterý, 14. října 2008 - 16:02:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf Samozřejmě, na Wilson se nemohlo (bo kapacita Vítkovské trati).

Spíš nedostatek perónů na Wilsonu. Nemyslím si, že v sedmdesátých letech končilo ve Vysočanech víc vlaků, než jich pak v devadesátách jezdilo až na Wilzón.

No já taky vyčítám feudálům, že z Trosek zbyly jen trosky. A takový to byl nádherný hrad....

Z těšnovské budovy nezbyly ani ty trosky (s malým "t").
Rambuteau
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 167
Registrován: 9-2006

Odesláno Úterý, 14. října 2008 - 16:05:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Projekty přemostění Nuselského údolí jsou skutečně z let třicátých

Já myslím, že jsou o dost starší. Viz dimenzování a směrování tříd Legerovy a Sokolské...
P_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 474
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 14. října 2008 - 16:26:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rambuteau: Legerova a Sokolská (a ostatně celá magistrála) jsou směrovány podle bývalých hradeb. Když se hradby rušily, měl tam vzniknout park, ale developeři udělali tlačenku a zastavěli to tam do mrtě.
P_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 475
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 14. října 2008 - 16:32:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R.Š.: Smyčka na Těšnově se podle mě zřídila jen proto, aby novináři rudého plátku nebyli rušeni harašením tramvají na blokové smyčce. Nyní se plánuje, že se smyčka zas přesune zpátky k Masně.
Kalanis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 580
Registrován: 12-2006

Odesláno Úterý, 14. října 2008 - 20:40:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Copak? Vy chcete na Těšnově opět tramvajovou křižovatku typu Těšnov?
(Pro tramvají neznalé - je to velká hvězda se čtyřmi navazujícími tratěmi. Z každé tratě se na ní dá dostat na každou další. Dneska viz Strossmayerák, Palačák, dolní Palmovka)
Doprava nebo něčí kapsy? Je to jedno - tunely jako tunely...
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 748
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 14. října 2008 - 21:06:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

P-v,474: Podívete se z Nuseláku na existující hradby na Karlovské straně Jamrtálu a snadno zjistíte, že ani Sokolská ani Legerova v ose východních opevnění nejsou (bylo více na východ), s vyjimkou úseku přímo u Musea, které leží v místě bývalé Koňské brány. Na sever pak opevnění pokračovalo prostorem Franz-Joseph-Bahnhofu, přes pozdější depo na Masně a nádraží Těšnov.
P_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 476
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 14. října 2008 - 21:47:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf: Když se podívám na historické mapy Seznamu, vidím co vidím. Sokolská a Mezibranská odpovídá cestě podél hradeb, Legerova pak jde pod hradbou.
P_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 477
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 14. října 2008 - 21:54:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kalanis: Přečtěte si říjnový dpkont@kt, strana 21, TT Na Florenci v roce 2012. Říkal to nějaký strategický managér, tak to asi bude pravda

(Příspěvek byl editován uživatelem P_V.)
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 822
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 14. října 2008 - 22:16:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když se hradby rušily, měl tam vzniknout park, ale developeři udělali tlačenku a zastavěli to tam do mrtě.

Omyl, kolego. Zaměnujete příčiny a důsledky. Na rozdíl od Vídně, kde erár pozemky po zbouraných hradbácch věnoval městu Vídni, v Praze je tentýž erár rozprodával. No a tak mají ve Vídni Ringstrasse s parkem a v Praze máme bloky činžáků z konce 19. století, jelikož město na ty pozemky nemělo, kdežto "developeři" ano.
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 823
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 14. října 2008 - 22:30:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Smyčka na Těšnově se podle mě zřídila jen proto, aby novináři rudého plátku nebyli rušeni

Právě, že jen podle vás... Zkuste se zamyslet nad tím, jestli je výhodné udržovat 100 m dlouhou smyčku nebo 500 m dlouhou trať kolem bloku. Tím spíš, že nešlo o žádnou "blokovou smyčku", ale (pokud si dobře pamatuji) o regulérní dvojkolejnou trať v ulici Na Florenci. Nehledě na "pohodlí" všech zúčastněných, které by způsobovaly tramvaje odstavené uprostřed ulice.
P_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 478
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 15. října 2008 - 03:31:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Johny11: Ano, tratí Na Florenci jezdily pravidelné spoje, jejichž počet poklesl se zřízením metra, čímž pro zbylý provoz postačila ulice Na poříčí. Ale podobná situace nastala o šest let později v Sokolovské ulici u Palmovky, a tam se nepotřebná trať pro odstavování využila. Šířka vozovky Na Florenci přilehlé k zástavbě je stejná, a místo tramvají se tam dnes na kolejích odstavují soukromé autobusy. A stratég DP stanovil, že se ta trať Na Florenci obnoví - nenapadá mě jiný smysl než náhrada smyčky pod magistrálou.
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 824
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 15. října 2008 - 07:47:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

P_v: A co třeba lépe průjezdné spojení Florenc - Masaryčka? Ono u Bílé Labutě a v křižovatce Na Poříčí / Havlíčkova dochází dost často k uvíznutí tramvaje kvůli autům na kolejích. Navíc neexistuje alternativní trasa (Těšnov - EP - Strossmayerovo nám. - nábř. kpt. Jaroše - Revoluční - ná. Republiky není rozumná alternativa) pro případ výluky v ulici na Poříčí....
Tomas_palyza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 477
Registrován: 12-2003

Odesláno Středa, 15. října 2008 - 11:30:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K TT v ulici Na Florenci: Ono se to ma obnovit? To bz bylo uzasny. Ale to je asi jen April.. Nedavno jsem si koupil v antiq plan Prahy z roku 1920, a jake bylo mojew prekvapeni, kdyz jsem zjistil, ze tramvaje z ul Na Florenci jezdily rovne, primo do Krizikovy!

K Tesnovu: Myslim si, ze asi jedine, co ho mohlo zachranit, bylo porevolucni nadseni lidi a nejake rozumnejsi postoje v te dobe. Kdyby byval prezil do roku 1990.. A kdyby se tenkrat opravil. Protoze dneska uz je zase podobne pokrivena moralka a prochazi podobna darebactvi a nikomu to moc nevadi. V te porevolucni dobe by se za to lidi asi byvali postavili. Pokud by byla ruina az dodnes, snadno by to nejaky investor zboural i dnes a ani bysme asi nemrkli...

Jinak, postoj k Tesnovu: Myslim si, ze muze vychazet predevsim z architektonicke hodnoty dila. Coz kdyz si nekde poslechnete, kam znalci budovu zarazuji, udela to vic jasno. Taky si staci prohlidnout fotky + interier. Proto si myslim, ze delat tyhle ekonomicke rozvahy nakladu na ustredni topeni (priklad, nevim, jestli tam bylo..), je celkem mimo. Protoze to se melo resit 'shora', neboli na urovni celeho mesta, ochrany vyznamnych pamatek, jiz tato budova byla. O takhle vyznamnych objektech se proste uvahy tohoto typu sice realne vest taky musi, ale jinak proste nemuzou..! To bysme taky mohli zbourat kde co jineho,,:-) Jako ze nam napr. ted pada Nar. Muzeum na VAclavaku... Zacnete tu na ne vest tyhle uvahy - a vysledek bude za chvili asi "zbourat"..

> Slidil > Musim se nekdy k te 'obnovene pate Vitkova', v mistech Hrabovske spojky osobne podivat. Moc tam ted nechodim a treba si udelam i jiny nazor. Ale bohuzel, asi bych ty strzene objekty fakt obhajoval. Proste proto, ze ted z toho bude jen 'vymlaceny prostor', kde absolutne nic nezbude. Myslim, ze lidi chteji videt nejake pripominky historie, vyvoje, pozustatky a tak. Prvky, rozclenujici scenu, ne uplne zapadajici, atp. Nekdy se proto dnes tenhle problem musi 'vykryvat' "pametnima naucnyma tabulema", ze kterych se lidi to jiz realne chybejici aspon dozvi. Ale to je uz nahradni reseni, na ktere bylo nemuslo realne smerovat. (Cili vsechno vydemolovat, zbudou jen fotky a ty dame na tabuli. A jinak, zadna tam ani nebude). Tohle je strasne sterilni podoba. Prijdete tam a uvidite.. "paani, 2 hektary niceho". A podovate se na okolni parcely, pokud uz nevypadaji taky podobne (spis jo) a reknete si, "Co tady asi bylo?" Ale vzdyt z toho nezbylo ale vubec nic? A proc? A co tu asi bylo? Ale nedozvite se o tom uz nic. Ten vyvoj je proste uplne utrzeny od toho minuleho, a to je spatne. Nejaka vazba tam mela zustat. A to sice napr. ta operna zed (tak aspon zcasti), ty objekty pri ni a pod.
A ted si vezmnete, ze se tim "naahodou zachranenym objektem" 'hostince Hrabovka', nebo jak zni spravny nazev - tak asi dulezita poznamka - uz ani tenhle dum tam podle inzenyra nemel davno byt.. jeste dosud zbyva puvodni cleneni terenu. Ja tam snad dosud cca 1 strom a ta operna zed a pod ni ty baracky ubykace. MYslim dokonce trochu opravene, hrazdene zdivo. Ale samozrejme uz je v planu vsechno zbourat a srovnat se zemi (asi i terenni hranu).. Ale to pak neni zadny poradny urbanisticky, nistoricky utvar...
Ja moc nemam rad Train Simulator. Sice obdivuju jeho tvurce, ze to dokazou napodobit!!, ale prece jen - vyhled z realne masiny na realne domy a terem okolo je nesrovnatelny s TS. To sei radsi pustim svioje videa, co mam natoceny z masiny. Mj tam taky mnohem realneji fungujou jizdni stupne, trakcni proudy, atp!! Jenze vy se snad snazite, udelat tu skutecnou krajinu kolem trati takovou jako v TS. Cili 'zelene kopecky oblych tvaru' a malo detailu. Ale to neni spravny real.
XLS Brno-Praha 2008 + Oběhy 350  KNIHA JÁZD rušňov radu 350  Babitron  Poloha vlaku ČD
3xHonzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.58.218
Odesláno Středa, 15. října 2008 - 11:49:02    Odkaz na tento příspěvek  

Ty přístřešky na prvním nástupišti jsou přeci nezávislé na budově, jsou zcela odděleny i u té budovy a udělat se tedy mohou hned, nebo se bude čekat desetiletí?
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2804
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 15. října 2008 - 11:59:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale to neni spravny real.

A správný reál je jako sím co ? Polorozpadající se stavby, které nemají reálné využití (právě proto se rozpadají...) a o nichž psaly noviny už někdy před 100 lety, že jsou (spolu s kouřem z parních )ostudou města ?

dneska uz je zase podobne pokrivena moralka a prochazi podobna darebactvi

To není o žádný morálce, jakýkoliv úmysl musí bejt vyfutrovanej penězma.

Jako ze nam napr. ted pada Nar. Muzeum na VAclavaku... Zacnete tu na ne vest tyhle uvahy - a vysledek bude za chvili asi "zbourat"..

A proto se opravuje, zatímco nehodnotné kůči se bourají.
J_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 496
Registrován: 8-2004

Odesláno Středa, 15. října 2008 - 14:52:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomas_palyza: Ja moc nemam rad Train Simulator. Sice obdivuju jeho tvurce, ze to dokazou napodobit!!, ale prece jen - vyhled z realne masiny na realne domy a terem okolo je nesrovnatelny s TS. To sei radsi pustim svioje videa, co mam natoceny z masiny. Mj tam taky mnohem realneji fungujou jizdni stupne, trakcni proudy, atp!! Jenze vy se snad snazite, udelat tu skutecnou krajinu kolem trati takovou jako v TS. Cili 'zelene kopecky oblych tvaru' a malo detailu. Ale to neni spravny real.

Doporucuji dnes jiz ponekud archaickou serii japonskych train-simulatoru Densha de Go!, ktere pouzivaly prave vyhled ze skutecne masiny. Jedinou nevyhodou je, ze protijedouci vlaky a pocasi jsou vzdycky stejne a u peronu vzdycky cekaji stejni cestujici (nebot simulatory obsahuji vzdy jen jedno video pro dany typ vlaku a trat). U nekterych trati je treba i "seznani", kdyz pri jizde jen podle rychlostniku nekdy nejde dostatecne rychle zabrzdit.
Jo, jo, to byly casy... Nez jsem se naucil spravne ovladat treba stradacovou brzdu :-)
:-)
jpp
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.73.124
Odesláno Středa, 15. října 2008 - 22:45:06    Odkaz na tento příspěvek  

J_p: ... Nez jsem se naucil spravne ovladat treba stradacovou brzdu.

Co je na tom složitého ? Shodím, vypustí se a je zajištěno.
Tom1984
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.56.218
Odesláno Středa, 15. října 2008 - 23:11:27    Odkaz na tento příspěvek  

> tomas_palyza - lidé určitě chtějí vidět pozustatky histori, ale obávám se, že mezi ně rozhodně nepatří nějaké polorozpadlé krabičky u trati bez smysluplného využití...
PREDVEST
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.32.66.144
Odesláno Čtvrtek, 16. října 2008 - 14:19:31    Odkaz na tento příspěvek  

Jel jsem Brnenskym expresem z Holesovic do Pardubic a vsiml jsem si, ze navestidlo mezi Kyjema a Dolnima Pocernicema nepredvesti navest vjezdu do Bechovic. Na vjezdu byly dole 2 zelene pruhy a na navestidle pred svitila vystraha. Pritom v druhem smeru Kyje-Liben navestidlo normalne predvesti vetsinou osmdesatku co je na semaforu do Libne. Netusi nekdo proc to tak je?
Parmezano
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 135
Registrován: 5-2008
Odesláno Čtvrtek, 16. října 2008 - 14:34:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

předvěst: bylo postavený až ten vlak minul to návěstidlo
PREDVEST
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.32.66.87
Odesláno Čtvrtek, 16. října 2008 - 14:58:57    Odkaz na tento příspěvek  

Parmezano: Ne bylo videt na obe navestidla. V dali svitilo 100 a volno a na navestidlu pred byla vytraha.
Guarez
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 7-2008
Odesláno Čtvrtek, 16. října 2008 - 15:45:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

hositnec hrabovka

o jaky objekt se jedna?
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1788
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 16. října 2008 - 17:06:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Predvest & Parmezano: jako vysvětlení mě napadá je to, že v době zřizování odb. Kyje neexistovalo vjezdové návěstidlo z nesprávné do Běchovic a tudíž ani nebylo co vyvést do vazebního kabelu do Kyjí.
Proto je na 2So výstraha i při postaveném 2S, což však s ohledem na to, že se takto jezdí jen po dobu výluky 1. koleje a navíc rychlostí 50 km/h, neshledávám nijak pobuřujícím.
Asi tak za měsíc se zase začne jezdit po 1.TK, kde se (pokud se nemýlím) předvěstí, a pak se 2.TK vykope úplně. Po její rekonstrukci se po ní proti srsti bude jezdit jenom chviličku po dobu přepojování staré 1.TK do nové 0.TK před závěrečnou fází rekonstrukce (1.TK Ky-Li) a druhou chviličku po dobu likvidace Odb. Kyje...
jpp
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.73.124
Odesláno Čtvrtek, 16. října 2008 - 21:28:08    Odkaz na tento příspěvek  

Guarez hositnec hrabovka o jaky objekt se jedna?

Žeby pod mostem "u čuráka" ?
M.Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.52.63
Odesláno Čtvrtek, 16. října 2008 - 22:20:46    Odkaz na tento příspěvek  

Ad nehodnotné kůči, co se bourají.
Mě nevadí, že se bourají "nehodnotné kůči", ale vadí mi, když se to co je/není hodnotné hodnotí bez znalosti věci (viz výše "zbourání přístaveb ve Vršovicích"). Že památkáři nejsou schopni kvalifikovaného hodnocení je vidět na příkladu Buben. Napřed "kulturní památka", když se ozve developer hned "sejmutí ochrany" (smysl ochrany jsem však nikdy nechápal). Stavebněhistorický průzkum proveden zřejmě nebyl, jinak by se nemohly oficiálně prezentovat historické nesmysly (to jsem zjistil, až když mě z rádia požádali o príhovor a našel jsem si pár údajů). A tak je to se vším. Totéž nás čeká u nákl. nádr. Žižkov (chráněná funkcionalistická stavba). Památková péče mi přijde celkově impotentní (z velké části vlastní vinou). Zřejmě skutečně cenný areál Ringofferovky zničili bez mrknutí oka, zůstala jen čelní zeď. Kdyby se něco podobného stalo s Těšnovem... možná je lepší, že ho zbourali.
Guarez
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 7-2008
Odesláno Čtvrtek, 16. října 2008 - 23:30:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

no, co se tyce pamatkove pece, bylo by to asi na velmi dlouhe povidani..priklad Bubnu je nadherny, proc pred tusim 3 lety byly ty domy cenné a ted už nejsou? nechapu, nerozumim, a jeste horsi je, ze to vlastne nikomu nevadi, ta apatie je smutna..
dalsim prikladem je treba sladovna na Podbabe, bohuzel indurstrialni a drazni architektura jeste neni v povedomi lidi zafixovana jako ochranyhodna..
na druhou stranu se vedou absurdni hystericke debaty o pankrackych mrakodrapech nebo jakymkoli baraku vetsim nez ty okolni, nesmyslne chovani pamatkaru bylo videt i na dohadovani o one krychli na Sovovych mlynech..
pamatkova pece je opravdu bohuzel impotentni, misto toho se tu prosazuje takovy divoky kapitalismus a system ja na brachu bracha na me.coz umoznuje neschopnost politiku a bohuzel i hloupost tech co je voli a nevyspelost spolecnosti
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1186
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 16. října 2008 - 23:43:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Guarez: jako velmi nešťastnou věc v oblasti památkové péče považuji, že o památkovou ochranu může objekt přijít prakticky škrtem pera a s rychlou pravomocností tohoto rozhodnutí. Potom je zřejmé, že takováto rozhodnutí mohou být ryze účelová - viz nádraží Bubny, dům Komuna v Přerově.
Jinou kategorií je (resp. z větší části "byl") starý ivančický viadukt, který sice byl památkově chráněn, ale "nebyly peníze" na jeho udržování. Tak se památková ochrana většiny mostu sňala a...
Guarez
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 7-2008
Odesláno Pátek, 17. října 2008 - 00:06:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dalsimi problemy jsou naprosto smesne postihy za nedodrzeni pamatkove ochrany (viz cekarna na nadr Vysehrad)
a neschopnost ochranit ze strany mesta objekty ve vlastnictvi mesta (Buďánka, Slechova restaurace..) i v soukromem vlastnictvi (nadr. Vysehrad, a x dalsich..)
a zajimavy citat :,,Mluvčí ministerstva kultury Jan Cieslar sdělil, že každoročně žádají vlastníci přibližně 80 památek o zrušení jejich ochrany, vyhověno je jim zhruba v polovině případů."
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 715
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 17. října 2008 - 08:40:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Guarez: bohužel si za to opravdu v mnoha případech mohou památkáři sami. "Díky" jejich nekompromisním postojům je běžně obcházejí i majitelé, kteří své památky rekonstruují tak, že zachovávají původní styl i funkci památek.

Co se týká peněz a památek - je několik možností: buď památka na sebe (provoz, údržba) vydělává a pak není co řešit. Pokud ne, je to horší -- někdo ji musí živit. A pokud se nikdo takový nenajde, památka časem umře sama od sebe, aniž by jí někdo musel pomáhat...
Iamgood
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 740
Registrován: 10-2006

Odesláno Pátek, 17. října 2008 - 10:46:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hlavně, hoši, musíte vzít v potaz, že nelze mít ze všeho památky, svět se mění, město se mění, lidé někde musejí žít a pracovat. Když by se udělaly ze všech starých budov památky, kde se potom postaví nové? Současná Praha by pak byla jedno velké muzeum, ale mrtvé muzeum. :-(

Navíc jde také o pohled - do mého života se víc zapsaly např. žvýkačky Pedro a Bajo, pojízdná prodejna z RTO na vesnici u babičky atd. Pro mě by zachování těhle věcí mělo větší cenu, jak nějakej barák. :-)
To je můj názor na tuto věc. :-)
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 750
Registrován: 11-2007
Odesláno Pátek, 17. října 2008 - 10:48:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David Jaša.715: Do kamene tesat.

Zažil jsem situaci, kdy zběsilý památkář trval na tom, že v objektu, který měl být přestavěn na pension s restaurací musí být zachovány suché záchody, jako dokumentace čehosi. Podrobnosti radši neuvádím, protože tam dnes prostě nejsou. A kdyby se onoho památkáře nepodařilo obejít, tak už ona budova vůbec nestojí, protože by nemělo význam ji rekonstruovat. Asi tak
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 416
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 17. října 2008 - 11:38:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Která vepřová hlava posílá na Os 9336 jednoešus, bohudíky, že dnes jel aspoň na čas, ale jindy prázdnotou zející first class byla obsazená i na stání, kolem dveří by nepropadlo jablko.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1993
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 17. října 2008 - 13:28:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

O těch ochráncích všehokoliv. Kdysi na Slovensku obtěžoval jednoho kámoše sršeň. Začal se po něm ohánět, a slovenští kamarádi ho upozornili, že na rozdíl od Česka je u nich chráněný. Na to sršána zamáčkl se slovy: Chráněný, ale špatně!
Myslím, že je tu paralela s některými památkově chráněnými objekty. Výsledkem je naprostá neúcta běžné části společnosti i k rozumné ochraně památek i přírody
Slídil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 802
Registrován: 7-2002

Odesláno Pátek, 17. října 2008 - 14:35:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Byla zde zmíněna čekárna na Vyšehradě. Musím se přiznat, já jsem rád, že to bylo zlikvidované. Pořád doufám v to, že těch "několik" stovek metrů mezi vinohradským tunelem a Smíchovským nádražím bude přebudovaných do takové podoby, že bude odstraněné tamní úzké hrdlo v dopravě (čemuž pomůže i to, že se koleje nebudou muset vyhybat zdevastovanému a posprejovanému torzu něčeho, co možná kdysi bylo hezké), a že megalomanský tunel z Hrabovky na Smíchov nebude muset být stavěn tak brzo.

Kdyby bývala existovala možnost odstěhovat to někam jinam, byl bych jeden z prvních, kdo bude pro stěhování.

Stejně tak doufám, že bude srovnána se zemí výpravní budova v Kerharticích, díky čemuž nebude nutné zbytečně brzdit ze 160 (na 120 ?) a zase se rozjíždět.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1921
Registrován: 6-2005

Odesláno Pátek, 17. října 2008 - 14:42:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Goldfinger:
Patrně jelo samotné křídlo z Nymburka, neb v Tatcích jsem viděl 9336 s +20, když jsem šel na další vlak.
Poznejte kraj plný rybníků, lesů ale i křížků a božích muk, navštivte Zemi zamyšlenou.
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 535
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 17. října 2008 - 14:55:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slídil:
V UnO by právě ponechání budovy možná mohlo znovu rozproudit debaty, jestli neudělat nádraží na zastávce, a v prostoru Kerhartic by pak stačily 2-3 koleje a to by se možná pak ještě mohlo podařit na vyšší rychlost. ;-)
Zbouráním barabizny vznikne 160-120-200, resp. 160-200 pro naklápěčky, jak já tomu rozumím.

Tunel Smíchov - Hrabovka rozhodně není žádná megalomanie, ale nutnost, pokud v Praze stojíme o S-Bahn hodný toho jména a zároveň o nějakou dálkovou dopravu. Jednak se to všechno na stávající infrastrukturu nevejde a jednak dnes koleje nevedou do centra (mimo TGM, což je z jihu jaksi k ničemu, a ze severu svým způsobem taky).
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 717
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 17. října 2008 - 15:55:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slídil: v Kerharticích se právě bude brzdit ze 160 (výhledově 200) na 120 i při zbourání té budovy. Viz tohle pdf z petiční stránky.
Krysa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 343
Registrován: 11-2002

Odesláno Pátek, 17. října 2008 - 16:18:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Praha Libeň - Praha Běchovice - 17. 10. 2008
malý odskok na západ - budování finálního zapojení NS do Libně (více fotek bude asi brzy u Kasmeho).

práce na zdi pro novou výtažku A v Libni

Podchod pro pěší Mezitraťová <-> U Elektry

Dolní Počernice

http://eldar.cz/kank
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 824
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 17. října 2008 - 16:36:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Kdysi na Slovensku obtěžoval jednoho kámoše sršeň. Začal se po něm ohánět, a slovenští kamarádi ho upozornili, že na rozdíl od Česka je u nich chráněný. Na to sršána zamáčkl se slovy: Chráněný, ale špatně!"

... opravdu obtěžoval? to jsem nikdy neviděl. A to jsme měli rok co rok na táboře sršní hnízdo ve vrbě hned u brány. První rok nám lítali na čerstvé dřevo na střeše jídelny. Tam už jsme sršáně mlátili, aby si jich nezačalo všímat nějaké praštěné dítě. Vždy mě znovu udivovalo, jak se sršáni nechají ubít třeba až na pátou ránu, aniž by zaútočili. Když už sršáň bodne, tak to prý stojí za to, ale je dost těžké ho k tomu vyprovokovat.
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1466
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 17. října 2008 - 17:12:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: Sršni jsou i u nás chránění. Když se ti zahnízdí na obydlí, můžeš požádat hasiše, aby ho šetrně dali pryč.
M.Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.52.63
Odesláno Pátek, 17. října 2008 - 20:38:00    Odkaz na tento příspěvek  

Byla zde zmíněna čekárna na Vyšehradě. Musím se přiznat, já jsem rád, že to bylo zlikvidované.
Byla to lumpárna v rozporu i se zákonem o drahách. Nevíte někdo, jak pokračuje správní řízení DÚ? Zlaté developerské tele zase vítězí. Byl bych rád, kdyby už konečně zkrachovali právě ti developeři.
Pokud jde o budovu Ústí nad Orlicí, petici jsem podespal (odkaz viz Alf v sekci Historie).
M.Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.52.63
Odesláno Pátek, 17. října 2008 - 20:40:41    Odkaz na tento příspěvek  

Ad Iamgood: Současná Praha by pak byla jedno velké muzeum, ale mrtvé muzeum. Typické "argumenty". Mě díky takovým názorům přijde Praha čím dál tím víc odporná.
Kasme
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 17. října 2008 - 21:46:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Krysa: http://www.ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnicedalnice/novespojeni/2 008/081017/
Fotek je moc a většinou nejsou opopiskovány a roztříděny... Komu to vadí, ať se nekouká :-)
Navštivte také mestskyokruh.cz * kasme.cz * tunel Blanka - mo.ttnz.cz
Rail2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 607
Registrován: 11-2005

Odesláno Neděle, 19. října 2008 - 08:21:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koukám na ty fotky z Libně. To znamená, že se na východním zhlaví buduje opravdu mimoúrovňový přesmyk do Malešic? Nebo je to zatím jen příprava a dobuduje se to později?
http://rail2005.euweb.cz (aktualizace 30.3.2008 / sekce IV. koridor)
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4637
Registrován: 8-2003

Odesláno Neděle, 19. října 2008 - 11:25:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen příprava.
...to bych si přál být stále mlád, vzepřít se jednou provždy kalendáři...
Petas
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.1.50
Odesláno Úterý, 21. října 2008 - 22:00:31    Odkaz na tento příspěvek  

Dneska jsem jel tramvají kolem Krejcárku a zase tam úřadovali kabelokopové Kdy se tam vlastně bude dělat ta cyklostezka a bude vůbec?
Frost666
Neregistrovaný host
Odeslán z: 158.196.52.116
Odesláno Středa, 22. října 2008 - 23:25:45    Odkaz na tento příspěvek  

Neměl by někdo aktuální fotky, z Hlavního nádraží v Praze, jak to tam vypadá? nemám šanci se tam dostat, děkuji
3xHonzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.47.110
Odesláno Čtvrtek, 23. října 2008 - 12:25:25    Odkaz na tento příspěvek  

Hele to je dobrý takhle psát, aspoň se ušetří místa budu moci psát i strašně důležité věci mimo info železnici.}
Honzíkhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 23. října 2008 - 12:32:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A takhle to už půjde.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2523
Registrován: 10-2003

Odesláno Čtvrtek, 23. října 2008 - 13:30:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Kalanis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 609
Registrován: 12-2006

Odesláno Čtvrtek, 23. října 2008 - 16:17:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kabelokopové řádí, to je bohužel realita - a já mám i nějaký (bohužel mírně neprůkazný) fotky! Nejzajímavější na tom ale je, že zpravidla to není dežomont (jedinná osoba z této skupiny na sobě kupodivu měla pracovní výbavu a i se tvářila jako normální dělník s pracovní náplní), ale nějací "nájemníci" prostoru za Vítkov Centrale a jsou ještě některými stavbaři podporováni. Jak jsem k tomu přišel? Vítkovská bouda vypadala, že z ní jde neorganizovaný černý čmoud (= hoří). To jsem samozřejmě nenechal bez povšimnutí a okamžitě jsem zahájil jednočlennou fotovýpravu. Fotil jsem pozůstatky původní tratě po cca 2 měsících od ukončení provozu i vlaky na NS. Po celé cestě jsem narážel na zbytky plastů z kabelovodů a semtam i na nějaké jedince zalezlé v kabelové trase či na povrchu s krumpáčem nebo sekyrou a vybírající kovový střeva kabelů (jindy zase zbytky pražců na otop). Jejich hlavní sídlo je nejspíš za Vítkov Centrale a vedle směrem k tunelu. Mají tam na hlídání i nějaký psy (možná křížence německých a belgických ovčáků). Nejvíc zarážející ale byl přístup dělníků vedle na dokončovacích pracech na NS. Oni ne že by jim to zatrhli, oni se s nimi domlouvali! Hned jsem se radši opatrně vypařil a zde podávám zprávu. Fotky budou do půl hodiny.
Doprava nebo něčí kapsy? Je to jedno - tunely jako tunely... K-Report do mobilu
Kalanis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 610
Registrován: 12-2006

Odesláno Čtvrtek, 23. října 2008 - 16:57:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak tady jsou, celkový obrázek si udělejte každý sám:



Jinak ještě nejspíš dnes odváží měnírnu či co to tam bylo za tu novější pixlu vedle vjezdu do tunelu. Díky tomu nastala mírně zajímavá situace, kdy jeden šofér couval se speciálním těžkotonážním náklaďákem (hlavně ten pčívěs byl libovej) a ten bílý osobák mu nechtěl uhnout. Nakonec tu přetlačovanou osobák vzdal ještě před začátkem.
Doprava nebo něčí kapsy? Je to jedno - tunely jako tunely... K-Report do mobilu
justice.cz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.247.185
Odesláno Čtvrtek, 23. října 2008 - 18:50:53    Odkaz na tento příspěvek  

"Dežomont", kde jste k tomu názvu přišel? Stačí se kouknout do Obchodního rejstříku firem a hned je jasno. Registrovány jsou pouze Rommont a Kovodežo!
Krysa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 345
Registrován: 11-2002

Odesláno Čtvrtek, 23. října 2008 - 21:08:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Odb. Kyje - Praha Běchovice - 23. 10. 2008





Libeň pouze slovy - na západním zhlaví se začne s pokládkou nových kolejových polí. Pokladač DESEC je na místě. Na východním zhlaví a kolem nástupišť se patkuje.
http://eldar.cz/kank
Vlakoň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 23. října 2008 - 23:18:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kalanis: Vítejte v pražském železničním uzlu! Je to smutné, ale nikomu tento stav nevadí. A jak pěkně voní takové hořící PVC
Pavel Hav.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.19.160
Odesláno Pátek, 24. října 2008 - 22:02:15    Odkaz na tento příspěvek  

Dle zdroje JPP (jedna paní povídala) má být Depo Libeň zachováno.Stávající spojka z Libeňského nádraží podel Depa Libeň k výhybně Vítkov má být prodloužena, a napojena s kolejemi z/do Severního tunelu.Máte někdo prosím zdroj k oficiální informaci.Jenž by ten informační šum potvrdil nebo vyvrátil.Dle dostupných informačních kanálů,se k tomu nechce zatím nikdo vyadřovat.
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1826
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 25. října 2008 - 00:27:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel Hav.: Depo Libeň (a EKV Vítkov) se v současné době rušit nemá, z čehož ovšem nijak nevyplývá, že se 304. kolej postaví až k tunelu, natožpak k severnímu, protože měla být připojena k jižnímu.
Iamgood
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 778
Registrován: 10-2006

Odesláno Sobota, 25. října 2008 - 13:59:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes zase problém se ZZ od hl.n. směr východ, možné poškození kabelů, tak třeba to byli ti Kalanisovi sběrači.
To je můj názor na tuto věc. :-)