K-report
 

835 - Marfuša, „perla východu” Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Prototypy a jiné unikáty na našich kolejích » 835 - Marfuša, „perla východu” « Předcházející Další »

  Dialog Autor Příspěvky Stran Posl. příspěvek
Archiv do 29.března 2007Adam_r60  29-3-07  15:35
  ClosedUzavřeno: Další dialogy již nemůžete zahájit.        

Autor Příspěvek
Pinec
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.142.120.33
Odesláno Čtvrtek, 29. března 2007 - 15:50:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já chtěl jen říci toliko, že na regionální zastávkový vlaky by Marfuša byla vzhledem ke svý vysokopodlažnosti a "málodveřovosti" asi nevhodná. Ale naopak v dopravě dálkovější, kde již není nízkopodlažnost důležitá, by se z ní možná dalo udělat rozumné a levné vozidlo (alternativa k dnes prováděným rekonstrukcím).
Jak správně píšete, interiér totiž může diktovat dopravce :-).

Ale opakuji, nikdy jsem s ní nejel a stejně už je to dnes asi pasé...
Zderadíček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 4-2007


Odesláno Úterý, 10. dubna 2007 - 19:42:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, jestli mne paměť neklame, maďaři toho měli 10 kousků, údajně jsou všechny mimo provoz, otázka zní, zda je to pravda a jestli není důvod odstavky jiný, než technický stav (třeba rušení tratí). Ví to někdo?
Ve správnou chvíli na špatném místě !
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 596
Registrován: 4-2005


Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 01:00:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zderadíček: Mělo by jíich být 40 a rozhodně nejsou neprovozní. Okolo Szegedu se jima doslova hemžilo.
 
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 601
Registrován: 4-2005


Odesláno Čtvrtek, 12. dubna 2007 - 19:37:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přihodím ještě odkazy na Marfuše na Vagonweb:
Česká verze:
http://www.vagonweb.cz/fotogalerie/CD/CD_835.php

Maďarská verze:
http://www.vagonweb.cz/fotogalerie/MAV/MAV_Bpmot.php
Mitas24
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 15. dubna 2007 - 09:59:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Manil: pokud vím, tak od počátku je jejím majitelem firma Elektromechanika Úvaly.
842
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 17:43:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, pozor: Babuška Jaguška Marfuška do týdne opustí Štatl pod Špilasem. Podpultové zprávy říkají, že její cílovou stanicí bude nejmenovaná země plná klobásků, papriky a termálních koupališť.
Rendben Üzemelt !
D–vo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1661
Registrován: 2-2004


Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 14:26:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže se připojí ke svým sestrám... tak to má byt, tak je to správne
Auta stojí, motorky jedou!                                           Profil
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1350
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 10:35:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen mě mrzí že ten zázrak nemám na fotce.....
Kdyby to šlo někde vyfotit,hodtě někdo hlášku. Den volna a kotel peněz za cestu bych asi obětoval ......
Mallard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 610
Registrován: 5-2006


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 11:39:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera ještě stála v Horních Heršpicích v depu.

Byla spolehlivá,jezdilo se s ní dobře a tak ať u Maďarů zvládne ještě hodně kilometrů.
Peca
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 675
Registrován: 12-2006


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 15:11:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě, že jsem ji vloni v květnu viděl v Břeclavi.
Žabotlamy, to je prostě klasa!
Firefox rulezzz
ICQ: 268 125 722
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 447
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 21:22:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JJ, Marfuška skutečně pojede do svého nového působiště- do Maďarska.Buď pojede po vlastní ose, nebo bude součástí EC 279 nebo EC 171 (ale spíš po vlastní). V týdnu bude možná alespoň chvíli vytažená v Heršpicích, takže fotka možná bude možná.Bohužel, ukecat to, aby se vypravila naposled na traťe jižní Moravy (např. místo 850 + 050)se nepovede- muselo by být dovoleno DÚ, což se během týdne nepovede.Možná se maximálně projede Heršpice - Brno, Hbf a zpět, aby se kapku rozjezdila, no většinou lidé z této události jsou zklamaní, přeci jen to bylo spolehlivé a dobré vozítko, takže měli radost jak fíři, tak mechoši, protože moc starostí s vozem nebylo (maximálně dohled, aby nebyl vůz počmárán a zničen, i to se na Dolním povedlo).


Tak hodně štěstí Marfuško, rád jsem si v tobě vozil zadek

Jo, jinak ptáte-li se, proč Marfušky nenahradily zdější vozy 850, jak se plánovalo- je to z toho důvodu, že není nízkopodlažní... no myslím, že plošina by se tam doplnit dala, na druhou stranu je to jediné štěstí pro motoráky 850, protože to, co se nestihlo do té doby opravit (dvojtá okna, motor z 853, příp. čalouněná sedadla), tak by zřejmě letělo.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3655
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 22:14:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže už je to tady. Zatímco při prvních informacích o příchodu Marfuš do republiky panovalo zděšení, v době těsně před příjezdem někteří vyhrožovali, že jejímu příjezdu zabrání klidně i svým tělem, čímž představovali jen špičku ledovce odporu vůči těmto vozům, v průběhu zkušebního provozu odpor přetrvával, leč už ne tak silný, a nyní při definitivním odjezdu se jediná přivší Marfuša dočká i tryzny a rozloučení...
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Mallard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 612
Registrován: 5-2006


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 23:13:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ris:...proč Marfušky nenahradily zdější vozy 850, jak se plánovalo- je to z toho důvodu, že není nízkopodlažní...

Nízkopodlažnost nehrála až tak zásadní roli,jako cena,co by za ni museli ČD zaplatit.


Bkp:...a nyní při definitivním odjezdu se jediná přivší Marfuša dočká i tryzny a rozloučení...

Však by si ji zasloužila.Spolehlivá,nastupování do ní bylo snadnější než do řady 850 (měla níž schodky),nižší nápravové tlaky než 810,klimatizace nejen na stanovišti strojvedoucího,ale i v oddílech pro cestující kterou postrádají i nejnovější vozy řady 954.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3659
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 23:29:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nízkopodlažnost nehrála až tak zásadní roli,jako cena,co by za ni museli ČD zaplatit.

Ale hrála, protože bez ní by si už po dobu životnosti Marfuši příliš neškrtly. Jinými slovy, když už, tak raději ty samé peníze dát za ten samý počet Desir (Talentů, Flirtů a pod.), než za Marfuši.
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 797
Registrován: 4-2005


Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 01:22:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ris: Jak by mohla být součástí nějakého EC? Už třeba jen proto, že tyto vlaky dosahují vyšších rychlostí, než je kontrukční rychlost Marfušky...
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 450
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 09:33:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Manil: no, ona také umí jet 130km/h a řeknu Ti, že málokdy jsem jel EC do Maďarska rychleji... .

Mnoho vozů se (třeba vracejících se z oprav apod.) také stává součástí rychlíků...

Mno a ony existují i rychlíky Brno - Maďarsko, takže možná se stane součástí něj...
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 802
Registrován: 4-2005


Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 16:23:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ris: Nepletu-li se, konstrukční rychlost je 120km/h a např. na trati mezi Brnem a Břeclaví je možno až 160. Dále, vzhledem ke stavu slovenských tratí, nepředpokládám.
Lokofanda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 576
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 18:42:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sice když se někde,tuším že v Dráze porovnávala koncepce Marfušky se západoevropskými jednotkami nevyšla úplně nejlíp,kvůli absenci nízkopodlažní části,malým množstvím vstupních dveří a taky svoji váhou...Zrovna lehký typ motorové jednotky to nebyl....Ale řek bych že špatná nebyla...Měl jsem možnost se s ní svézt z Jihlavy do Okříšek a jízda dobrá,tolik to v ní jak třeba v 843 neřvalo,motory se na poslech jevily silně a spolehlivě,člověk neměl žádný nejistý pocity jestli dojede apod... a musím potvrdit Mallardova slova,klimačku měla i v oddíle pro cestující..V mém případě,kdy jsem s ní jel v létě ta klima byla snad na plno a byla tam kosa jak....brr
Vrbam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1244
Registrován: 7-2003


Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 19:49:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V mém případě,kdy jsem s ní jel v létě ta klima byla snad na plno a byla tam kosa jak....brr

Proto nemám rád klimatizaci, sedíš vevnitř jako v mrazáku při 20°C a pak vylezeš ven do 30 - 35°C a jsi kandidát na rýmu
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 191
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 21:51:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Lokofanda: těžko mohla vyjít líp, když to psal pan Pohl, který dělá pro Zímence :-))). To by nevyšla lépe ani kdyby byla pozlacená...
Mallard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 616
Registrován: 5-2006


Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 23:35:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lokofanda:
...Zrovna lehký typ motorové jednotky to nebyl...

Oba dva motorové vozy vážily dohromady 90 tun.Kombinace 843+943 nebo 854+954 je těžší.
Lokofanda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 577
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 00:04:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vrbam:To je teda pravda,ale když je nastavená na rozumnou teplotu,plácnu třeba o 5 stupňů míň tak je to celkem příjemný....
Johny:tak to jsem netušil,ale pár nevýhod ta Marfuška přeci jen měla....
Mallard:dík za upřesnění
Každopádně na mě ta 835 udělala celkově dobrej dojem....
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 459
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 09:17:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nj, to že byla z Ruska a se "sovětským desingem", jak jsem mnohde četl tam možná také hrálo roli....
Mallard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 619
Registrován: 5-2006


Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 09:39:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vrbam,Lokofanda: Klimatizace a topení se na ní daly nastavit v rozmezí teplot 19-23 stupňů.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 33758
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 09:49:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Das ist wenig...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Mallard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 620
Registrován: 5-2006


Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 09:58:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mz: To vůbec nevadí,že je to málo,protože vlakové čety vetšinou znají z této regulace jenom dvě polohy:Sahara-Sibiř.
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 460
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 10:02:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mallard: ano, výstižně a výborně
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 33762
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 10:07:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mallard:
To jsem viděl u nějakého brněnského Bee dopsáno - vlevo "HORKO", vpravo "SAUNA".
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Lokofanda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 579
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 10:14:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ris:No jo jako ten design tam byl,ale zase na druhou stranu mi přišla jako betelnej kousek,kterej vydrží....a navíc německy motory MTU taky si myslím že v poho....No tak jestli poslední 850 budou chtít nahradit 814.2 tak pak se může porovnat..co by bylo lepčí...nebo jestli to nějak nakombinujou v podobě 854,814.2 a na něčem 754+řidičák...Jsem zvědavej...
Mallard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 621
Registrován: 5-2006


Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 10:23:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lokofanda:...betelnej kousek,kterej vydrží...

Ta by skutečně něco vydržela,když skříň vozidla byla z nerezoceli.
Lokofanda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 582
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 14:21:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mallard:ona byla celá skříň z nerezi?Já myslel,že jen čast...Hm mazec...
Dvavašedesátka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.85.237
Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 12:48:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak se rozběhla diskus coby kdyby.Rusové ať zaplatí doláčema.Každý platí prachama,nikdo třebas chlebem.Marfuša ať jede ža sestrama.Chudáci důchodci se do ní dobývali jako do modrého šípu.Jinak dráhy potřebují nová vozidla a námět je!Žádné modernizace a jiné vychytralizace jako regiošuky,hydry na starejch podvozkách...Nová vozidla na 30 let a více!Typ?Obdoba elefantů kdy je dodán diesel-samozřejmě Cat.To už je o něčem a je to na nějaký ten "tejden".Samozřejmě by to bylo s řidičákem aby to bylo akceschopnější.Když jdou financovat vlaky kolem Prahy tak to musí jít i pro rychlíkové tratě odtud vycházející,elektrifikací neoplývající.A nebo to je vše na dořiti?
88mat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 4-2007
Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 14:19:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aspoň udělala na dolním na severu trochu místa ne který beztak za chvílu přijde skaličák. Třeba rozšíří čištění vozů o další kolej, když si ty svý panťáky Heršpiče neumijó vohlídat.
D–vo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1663
Registrován: 2-2004


Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 14:22:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

>Dvavašedesátka: Doláče jsou na hovno, to radši eura nebo koruny...
Auta stojí, motorky jedou!                                           Profil
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3669
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 14:34:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lepší doláče, než Marfuši...
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3670
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 14:42:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I když teď mě napadá, neměl jsem napsat "Marfušy", aneb vlastně jak se skloňuje Marfuša? Marfuša bez Marfuši/y jako žena bez ženy?
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Zlámalík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 16:57:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MarfušE. Sme v Brně, kemo, né?
Dvavašedesátka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.85.237
Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 18:30:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pravda Eura či naše domácí "tvrdá" je lepší nežli záoceánský šmejd.Jinak Marfuša bez Mar(ženi?)Jak hezké,jak české.Prostě Nastěnku ani marfušu není třeba.Cizáci nám berou chleba...
Domácí je domácí.
Peca
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 683
Registrován: 12-2006


Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 19:43:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem jí nejel, ale vypadá to jak vydlabaný ingot nebo motorové metro
Žabotlamy, to je prostě klasa!
Firefox rulezzz
ICQ: 268 125 722
Mallard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 623
Registrován: 5-2006


Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 19:53:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peca: S tím vzhledem máš pravdu.Vydlabaný ingot byla jedna z jejích přezdívek a motorové metro ti připomíná opávněně,protože tentýž závod dělal vozy pro pražské metro (v jeho výrobním programu jsou vozy pro metro i nyní).
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6215
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 10:04:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

marfuša je podle vzoru macecha :-)
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
GoGo
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.87.161
Odesláno Středa, 30. května 2007 - 21:03:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kam se dnes stěhovala? Foto z Bratislavy.
 
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 936
Registrován: 6-2004


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 21:23:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Marfuška: ja sošla v Vengriji i nazad uže "ni krok"!
Mallard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 627
Registrován: 5-2006


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 22:41:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdo jste s ní měl co do činění,vzpomínejte na ni v dobrém.Netvrdím,že nejsou lepší vozidla,ale v našich poměrech byla to nejspolehlivější,co u nás jezdilo.Nikdy nenechala nikoho na trati ve štychu,vždy dojela do svého depa.
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 475
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 14:01:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I fírové na ní v dobrém vzpomínají, neboť jezdila hlavně v době, kdy tu po 843, 943, 854 a 954 nebylo ani památky, myslím tím Brno
Datel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 179
Registrován: 1-2005


Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 21:57:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, v době kdy byl schválen zkušební provoz to bylo v DKV Brno nejmodernější vozidlo motorové trakce (vlastně vůbec). Měla svoje klady i zápory, ale to má snad každé vozidlo.
Také budu vzpomínat jen v dobrém.
Datel má zobák kvůli tomu, aby si neomlátil hlavu o strom.
Peca
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 738
Registrován: 12-2006


Odesláno Pátek, 22. června 2007 - 15:34:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Uzavřeno: Marfuša byla takové ošklivé káčátko. Něco úplně perfektní, něco nedořešené. Teď tuto diskuzi asi můžou admini smazat, protože se toho sem už asi moc nenapíše.
Žabotlamy, to je prostě klasa!
Firefox rulezzz
ICQ: 268 125 722
Samlep
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 2-2006


Odesláno Neděle, 01. července 2007 - 11:54:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Marfuša neměla v ČR přebité postkomunismem vůbec šanci kvůli tomu socialistickému designu. Češi se snaží být zápaďáky a všechno východní je špatné...
471.024 - Nikdy neviš, kam tě doveze!
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1663
Registrován: 5-2003


Odesláno Neděle, 01. července 2007 - 12:13:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co já vím, tak naopak šance měla celkem dobré, ale odrovnala to nasazená cena státem, která odpovídala Desiru. Kdyby ji mohly ČD koupit za cenu v rámci dluhu, tak už tu jistě jezdí.
ČD Cargo - první krok k samostatné nákladní železniční síti.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace