K-report
 

Všeobecná tramvajová diskuse Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Všeobecná tramvajová diskuse « Předcházející Další »

  Dialog Autor Příspěvky Stran Posl. příspěvek
Archiv do 04.května 2006Jenki60  04-5-06  06:32
Archiv do 18.srpna 2006Vláďa_z_hk60  18-8-06  21:32
Archiv do 19.listopadu 2006Jenki60  19-11-06  08:49
  ClosedUzavřeno: Další dialogy již nemůžete zahájit.        

Autor Příspěvek
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1312
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 12:38:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenki - velikeré díky, totoť mi postačuje. Logiku ovládání mám již víceméně vymyšlenou, tedy ovšem koukám, že v rozporu se skutečností, neboť plošina půjde vysunout právě jen pokud budou dveře otevřeny - no ale na modelu 1:6 to nebude vadit, leda že by na tom uklouzl křeček. Blokování jízdy už je řešeno a odblokovat to půjde pouze na základě požadavku na havarijní pojezd vozu.
Čili díky, ze toho nadproudu a lišty si vezmu příklad.
(Dokumentaci radši nechci, protože můj způsob vysouvání plošiny by mě v Okřínku asi omlátili o hlavu - princip šroubovice)
Nemám mobil - v dnešní době to lze považovat za luxus.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2135
Registrován: 3-2004


Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 15:26:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já ještě s tou problematikou kolo kolejnice. Jak to mají vyřešené v Liberci, kde chtějí Regiotram? Mají to tam už technicky vyřešené nebo to stále je pouze politická technicky nepropracovaná vizostudie?

Jak už jsem psal. Čím víc o tom přemýšlím. Čím víc jsem se dověděl (a to zdaleka nevím všechno), tak vlakotramvaj je na první pohled moc pěkná věc. Na ten druhý už to takové terno není.

Zmar: I tady platí klasické: "Kdo chce, hledá jak. Kdo nechce, hledá proč". S tím jednoznačně souhlasím
Ono hlavně finance. Politik rád slibuje, ale nesmí to zas tak moc stát. Protože by mu to mohlo být vyčítáno při dalších volbách.

Když to převezmu na Most a případné rychlodráhy do Žatce.
1) ukecat výrobce, aby vytvořil vozy se šířkou 2,4 m. Širší vůz překopání dotčených tratí a náklady letí astronomicky nahoru.
Nemožnost bezbariérových zastávek. U užších vozů velká mezera.
2) Vozy s "mosteckým obutím". Výstavba tratě sice na kombinovaný provoz, ale hlavně pro ty rychlodráhy.
3) Jak bylo psáno. Úprava srdcovek tak, aby projel vlak i tramvaj. Jak nevím, ale dle příspěvků to jde.
Závěr. Vlastně to nebudou vlakotramvaje, ale rychlodrážní tramvaje jezdící po slolečné trati s vlaky.

Je to asi nejschůdnější varianta, protože jinak náklady astronomicky poroustou. Za úpravu tratí, za vozidla, za úpravu současných vozidel atd.

Vyjádří se někdo k tomu? Předem díky
George
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 410
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 09:33:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Verusha :A co použít CD mechaniku za základ?
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1322
Registrován: 5-2005


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 18:07:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

George - nad tím jsem uvažoval, mám jich doma rozkuchaných asi milión, ale má to celé drobnou vadu - ta ozubnice se mi jednak nelíbí, když by byla vidět (což vzhledem k délce vysunutí a umístění ve voze prostě jinak nejde než že by holt musela část ozubení vyjet ven), a druhak nevím, jak je to ve skutečnosti - přiznám se, že jsem plošinu v akci nikdy v životě neviděl (on je to v provozu dosti zřídkavý jev), ale konstrukce v mém modelu vyžaduje to, aby se vnitřní konec plošiny po vysunutí ještě nadzvedl k úrovni podlahy vozu. Pokud bych to měl přepočítat, vycházelo by to ve skutečnosti asi na 15cm zdvihu.
Zetím jsem vymyslel šílenou konstrukci něco na principu předsuvných dveří, pakliže bysme je položili vodorovně. Hnacím soustrojím je dlouhá závitová tyč. uvidím, jak to bude fungovat po dohotovení, zatím se to tváří reálně.
Géčko!
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1387
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 28. listopadu 2006 - 22:10:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ježíšek se ptá, zda nevyšla nějaká zajímavá kniha o tramvajích a mně ani nic nenapadá, nevíte někdo o něčem pěkném?
PS: nemusí to být hned něco tak mohutného jako loňská bible o T2.
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již šest let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 10:50:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zjara vyšlo např. nové vydání Průvodce muzeem MHD v Praze. Je tam pěkně zpracováno, co všechno mají ve Střešovicích.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3895
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 14. prosince 2006 - 18:58:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tuning T3. Volgograd.
http://photo.tramvaj.ru/images/volgogr2/2572.jpg
Nevíte někdo kolik mají ve Volgogradu kačen?
http://photo.tramvaj.ru/images/volgogr5/5834c.jpg
meziměstská trať po rusku
http://etram.by.ru/photos/pr/654a.jpg
jen blázen by se tam nechtěl podívat.
http://photo.tramvaj.ru/images/saratovt/1232.jpg
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3896
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 14. prosince 2006 - 19:23:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A že najdu takové skvosty jsem taky nečekal. Souprava KT4+T3
http://photo.tramvaj.ru/images/liepaja/v211.jpg
I v Rusku se stávají nehody:
http://www.geocities.com/aleks_zabreyko/1034_2.jpg
Té trojky jsou nesmrtelné
http://photo.tramvaj.ru/images/novokuznetsk/331.jpg
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Kresta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 231
Registrován: 7-2002


Odesláno Čtvrtek, 14. prosince 2006 - 22:20:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Ostravák: -KT8D5-Volgograd: Mají tam jednu, ta za ní je nějaká ruská kačena.
Kresteš Jan S T3 na věčné časy a nikdy jinak!
___________ ALT KRESTA_22 http://www.22.wz.cz - NAVŠTIVTE ten pravý ALT
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.131
Odesláno Čtvrtek, 14. prosince 2006 - 22:47:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tohle...Pražské metro "D"?
 
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28409
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 14. prosince 2006 - 23:39:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V USA (Boston?) pro změnu jezdí pod zemí trolejbusy.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova
host vladek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.154.56
Odesláno Pátek, 15. prosince 2006 - 14:34:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

v tunelu v Seattlu a ještě po kolejích
 
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1107
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 15. prosince 2006 - 14:59:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Ostravak: Ten vlek grosszugu s KT4 v čele bude asi B4 koupena jako secondhand z Německa. Je to ale jen můj odhad, tak ať mě znalejší nekamenují.
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2205
Registrován: 7-2003


Odesláno Pátek, 15. prosince 2006 - 15:22:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut: B4 s bocnim sanim moc nebylo , spis vykostena T4
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3900
Registrován: 5-2005


Odesláno Pátek, 15. prosince 2006 - 16:07:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to nejspíše T4. Byly tam fotky té soupravy i ze předu, kde šlo jasně poznat, že zadní vůu je též motorák.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Pan X
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.183.254
Odesláno Pátek, 15. prosince 2006 - 22:54:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl bych dotaz:
co je to za "krabičku" na čele na střeše ruských T3? Je to nějaký přídavný světlo nebo co?
Ď za odpověď pro neznalce
Tramvajak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 4-2006


Odesláno Pátek, 15. prosince 2006 - 23:00:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pan X: zásuvka 600V - proto povětšinou mají zadní vozy stažený pantograf...
tramvajakovy webové stránky > www.tramvajak.wz.cz
Mmm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 705
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 16. prosince 2006 - 11:48:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Moc pěkná tramvajová trať .
 
xyz1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.215.117
Odesláno Sobota, 16. prosince 2006 - 16:35:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mmm: Fakt pěkná Kde to je?
Mmm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 706
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 16. prosince 2006 - 18:52:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi někde v Rusku tuto fotku jsem našel na stránkách-http://photo.tramvaj.ru
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1061
Registrován: 11-2004


Odesláno Sobota, 16. prosince 2006 - 19:49:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přidávám do soutěže "o nejlepší provoz/tramvaj" další link
http://photo.tramvaj.ru/images/samarat/2081.jpg
tohle sice není ČKD ale ruku na srdce nechtěli byste se tím svézt?
http://photo.tramvaj.ru/baku/535.jpg
http://photo.tramvaj.ru/images/baku03/506.jpg
mimochodem tomuhle říkám unifikace tram/trolejbus
http://www.geocities.com/makejevka/images/tbilisi/87.jpg
http://www.geocities.com/makejevka/images/tbilisi/503.jpg (tato fotka asi byla inspirací trojčete v brně, i když nepoznám zda je to jeden vůz nebo 3)
T3 s lyrou jsem snad ještě neviděl
http://photo.tramvaj.ru/images/SpecIm/Uzbekiston/2507.jpg
Olomoucký rubik ve velkém
http://photo.tramvaj.ru/images/voronezh_old/168.jpg
Mám podezření že lidi cestují i v druhém voze, proč to nemůže být i u nás :-)
http://photo.tramvaj.ru/images/orel2/001.jpg
a na závěr romantický pohled na rozkvetlou louku a T3
http://photo.tramvaj.ru/images/pyatigorsk1/15.jpg
http://photo.tramvaj.ru/images/pyatigorsk2/101.jpg
Ostrava: první město v ČR se 100% tramvají s digitálními transparenty (Sbohem ceduláky :-( )
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )

Bobr je mrtev, ať žije bobr?
Kdo si přečetl, že poslední písmenko mojeho nicku je Q tak ať si to přečte znova :-)
Nodes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 572
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 16. prosince 2006 - 23:03:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MAYG: Ta zltocervena je mnamozna.

PvvS: Vykostena...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3041
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 17. prosince 2006 - 15:02:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://photo.tramvaj.ru/images/baku03/506.jpg

Tak to jsem nečekal. Tam mají skoro tak špatné koleje, jako v Olšanské.
Jsem Helenkofil a nestydím se za to!
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1114
Registrován: 6-2005


Odesláno Neděle, 17. prosince 2006 - 15:33:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: tam mají MNOHEM HORŠÍ koleje než v Olšanské
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 185
Registrován: 12-2005


Odesláno Neděle, 17. prosince 2006 - 15:39:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mayg:
Olomoucký rubik ve velkém
Ts, no dovol... Zas tak špatně na tom v Olomouci nejsme, aby tam stáli takový kraksny
25.12.2006 ---> 1 rok od registrace na K-Reportu To jste rádi,co?

ICQ: 246-442-983
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3043
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 17. prosince 2006 - 15:48:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut:
Psal jsem to jako nadsázku. Což nic nemění na tom, že koleje, resp. celá trať v Olšanské je v prachbídném stavu.
Jsem Helenkofil a nestydím se za to!
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1116
Registrován: 6-2005


Odesláno Neděle, 17. prosince 2006 - 15:55:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Obávám se, že kdyby se v Olšanské provedla někdy v 1978-1985 reko na BKV s ponecháním původních podkladních vrstev, tak vypadá dneska mnohem hůř. Příkladů takových tratí je hafo :-)
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 804
Registrován: 3-2005


Odesláno Neděle, 17. prosince 2006 - 15:58:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://photo.tramvaj.ru/images/pyatigorsk1/15.jpg

Tady mou pozornost kromě tramvaje upoutal i ten kopec vlevo. Vypadá tak pravidelně a nepřirozeně, jako kdyby to byla nějaká obrovská halda.
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 188
Registrován: 12-2005


Odesláno Neděle, 17. prosince 2006 - 16:03:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

R_b: copak nepoznáš horu Říp?
To je prosím fotka z budoucnosti
25.12.2006 ---> 1 rok od registrace na K-Reportu To jste rádi,co?

ICQ: 246-442-983
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3909
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 17. prosince 2006 - 16:54:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale prd. To je přece sopka, ve které sověti vynalézali nejmodernější výdobytky techniky.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Nabrak
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.146.112.190
Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 13:20:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na úvod mého dotazu upozorňuju, že jsem laik, takže je možná můj dotaz off-topic...
Zdá se mi, že v poslední době jezdí v Praze čím dál víc tramvají s bočním krytem kol (podvozků). Je to tak? Pokud ano, proč se to nově zavádí, resp. jaké to má výhody/nevýhody.
Děkuji za odpověď Nabrak
wana
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.38.114
Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 14:46:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ve kterém městě je ta podzemní T3???
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1085
Registrován: 11-2004


Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 14:49:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad wana: podzemní t3 je volgograd, kromě toho tam mají i jednu jedinou podzemní kt8d5
Ostrava: první město v ČR se 100% tramvají s digitálními transparenty (Sbohem ceduláky :-( )
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )

Bobr je mrtev, ať žije bobr?
Kdo si přečetl, že poslední písmenko mojeho nicku je Q tak ať si to přečte znova :-)
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3930
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 16:22:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

wana: A snad i v Krivoj Rogu mají nějaký podzemní úsek.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 312
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 16:31:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nabrak: Boční plenty podvozků dostávají všechny nové rekonstrukce vozů T3 - R.P, R.PV, R.PLF a vozů KT8D5.RN2P. Dostalo je i několik vozů T6, ale už se od toho ustoupilo.
Boční plenty slouží k zamezení šíření hluku od podvozků a místa styku kola s kolejnicí ven do okolního prostoru a k jeho pohlcování.
Nevýhodou je stížená manipulace v případě nutnosti servisního zásahu na podvozku (brzdič) při zastavení v bezprostřední blízkosti zábradlí, apod.
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2914
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 21:41:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže po opravách tramvají T6 se planty nechají původní?
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754,
Karosa C734.00 odkaz1, odkaz2
Kulihrášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 6-2006


Odesláno Sobota, 23. prosince 2006 - 18:41:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bart: Přesně tak.
Zaplentovány jsou jen tři kousky 8655,8675 a 8676.
Zápory najde každý, klady už jen málokdo...
Tramvajak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 24. prosince 2006 - 00:01:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

 
tramvajakovy webové stránky > www.tramvajak.wz.cz
Mmm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 716
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 16:40:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Konečná Laurová před deseti lety.
 
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1022
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 29. prosince 2006 - 16:13:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.eprdel.cz/Videoklipy.php?id_kat=&odp=40&id=555
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1023
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 29. prosince 2006 - 16:13:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

....počkat až do konce))
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2952
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 30. prosince 2006 - 23:16:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

.... jede tam šalina ...
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754,
Karosa C734.00 odkaz1, odkaz2

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace