K-report
 

Archiv do 04.května 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Všeobecná tramvajová diskuse » Archiv do 04.května 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 507
Registrován: 10-2003
Odesláno Sobota, 12. listopadu 2005 - 21:21:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím, kam to nejlépe dá, tak to dám sem:

Minulý týden jsem navštívil kamaráda v Dublinu a teké jsem využil služeb místní veřejné dopravy.

Veřejnou dopravu v Dublinu zajišťují hlavně autobusy (provozovatel DublinBus). Dále je zde DART (provodovatel Irish Rail)- příměstská železnice procházející Dublinem od severu k jihu. Jak úplná novinka jsou zde 2 linky tramvaje. (Provozovatel je Connex). Tyto 2 linky byly otevřený před cca rokem. Na obou linkách jezdí obousměrné vozy ALSTOM Citadis.

Tyto 2 linky nejsou kolejově propojené.
"Zelená" linka vyjíždí z okraje centra ze zastávky St.Stephens Green. Do další zastávky vede trať po ulici (oddělená od aut) a poté vyjíždí na vlastní těleso a pokračuje jako tramvajová rychlodráha. Na této lince jsou 40m Citadisy. Interval: špička 5 min, sedlo 8 min, nejdelší večerní 15 minut. Vytíženost spojů je rozumná.

"Červená" linka začíná u nádraží Connolly a dále vede boční ulicí souběžnou s nábřežím k nádraží Heuston. V této ulici je (až na malé vyjímky) vyloučen provoz aut. Dále pak pokračuje v 5 zastávek po vlastním tělese, následně uprostřed ulice, a pak už jen po vlastním tělese jako rychlodráha. V provozu jsou 30m citadisy. Vytíženost je největší v úseku v centru (Connolly - Heuston). Interval obdobný jako u zelené linky.

Pokud chce člověk přestoupit ze zelené na červenou, je třeba jít asi 10 minut pěšky. Nikde jsem ale nenašel mapku, ani směrovky kudy se má jít. Nebo jet autobusem (neplatí na něj lístek z tramvaje).

Tramvaj zde výrazně zvedla kvalitu a rychlost cestování. Ve špičce rychlostně vítězí nad IGK, neboť zácpy jsou na denním pořádku. Ceny bytů v dostupnosti tramvaje výrazně vzrostly a v mnoha místech se staví nová zástavba.

V plánu je prodloužení "zelené" linky a pak nějaké další linky.

Ještě pár poznámek k autobusům:
- Síť autobusů vznikala postupně vzásadě systémem zavést linku z centra do předměstí. Tangenciální linky jsou v naprosté menšině.
- V centru tvoří autobusy zácpu již sami o sobě. (do toho se pak ještě motají IGK)
- Téměř všude se stojí na semaforech.
- Neexistuje (a nikdy neexistovala) mapa linek !!!
- Neexistuje nějaký vyhledávač spojení.
- Pokud řidič nazná, že kapacita autobusu je zaplněna, tak už nezastavuje.
-Jízdní řády jsou omezeny na informaci, kdy vyjíždí autobus z konečné + orientační jíždní dobu. Jízdní doba ale závisí na denní době (zácpy, semafory), schopnosti řidiče (nakolik se protáhne různými místy), existencí bus pruhů, počtu cestujících (zdržení na zastávkých), poloze Saturna a Jupitera vzhledem k Marzu, ...
- Poté, co jsem viděl dopravu v Dublinu, tak musím konstatovat, že v Praze ani v Brně si nemáme na co stěžovat
---------------------------
Jízdné (jenom výtah):
1 jízda bus 1,75 EUR
1 Jízda tram (do 2 EUR - měl jsem 7 denní lístek)
Tramvaj 7 dní: 16 EUR.
Tramvaj+Bus 7 dní: 23 EUR.
Jenom bus 5 dní: 12 EUR.
DART (jedna jízda v rámci Dublinu) 1,9 EUR
---------------------
Nejaké fotky jsou zde:
http://www.fit.vutbr.cz/~rogalew/foto/index.php?spgmGal=Doprava/Dublin
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 470
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 12. listopadu 2005 - 22:53:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak si tak brouzdam po netu a najdu tohle:

http://www.railfaneurope.net/pix/fr/trams/Bordeaux/Bordeaux__a_.jpg

http://www.railfaneurope.net/pix/fr/trams/Bordeaux/Citadis_2224.jpg

nebo tady je to celé:

http://www.railfaneurope.net/pix/fr/trams/Bordeaux/pix.html

Co by na to řekl asi pan Křižik?
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Nodes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 468
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 12. listopadu 2005 - 23:07:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krasne fotky. Skoda, ze pre nas je to sci-fi.
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 956
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 13. listopadu 2005 - 16:41:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak tam funguje to napájení v úsecích bez trolejí? To je z té třetí kolejnice? Že by byla rozdělená na mnoho sekcí a pod napětím, byla jen když je v tom úseku tramvaj?
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již pět let na internetu
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 473
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 13. listopadu 2005 - 19:29:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honza_Šlehofer: To napajení je určitě z té prostřední kolejnice. Princip toho systemu by mě také zajímal, hlavně tedy ochrana před nežádoucím kontaktem s napětím. Tady je odkaz na stranky Alstomu, konkretně na Citadisy:

odkaz

V levo jsou reference, pod referencema o Madridu a Tenerife je nabídka dalších měst s tramvajemy Citadis. Tak tam se dá najít i Bordeaux, je tam ke stažení soubor v PDF ve Francoužštině, Angličtině i Němčině.

(Odkaz upravil MZ, aby to netahalo stránku )
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Mmm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 436
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 14. listopadu 2005 - 07:18:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy-Jestli se nemilým něco podobného bylo na Karlově mostě- a to Křižík vymyslel před sto lety.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 474
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 14. listopadu 2005 - 23:47:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mmm: Však já pana Křižika ve svém příspěvku vzpomínal. Tehdy jak víme však tento způsob napájení moc neobstál, důvodem byly špatné izolační materiály v té době používané.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 359
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 21. listopadu 2005 - 13:17:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PRAHA, 21.listopadu (Reuters) - Škoda Transportation zvítězila v soutěži na dodávku devíti nízkopodlažních tramvají pro polskou Vratislav za téměř půl miliardy korun. Dceřiná společnost plzeňské Škody Holding to uvedla v pondělí.
Tramvaje dodá během 20 měsíců od podpisu smlouvy.
Pro plzeňskou skupinu to je letos již druhá podobná zakázka pro toto slezské město po dubnové objednávce osmi souprav. Škoda uspěla v konkurenci firem Alstom <also.pa> a Bombardier <bbdsvb.to>.
V.K.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.5.72
Odesláno Sobota, 26. listopadu 2005 - 21:32:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ahoj Jenki, prosím ozvi se mi na E-mail krovi21@quick.cz
Ahoj Křoví, Víťa
Kresta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 192
Registrován: 7-2002
Odesláno Čtvrtek, 29. prosince 2005 - 16:56:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prosím vás, sháním II. dodatek brněnského vozového parku - teď nevím, jestli to vyšlo i v papírovém vydání, ale určitě na CD. Mohl by mi to, prosím, kdo to má, ofotit resp. barevně (může být i černobíle) vytisknout z toho CD? Všechny náklady uhradím předem. Kdyžtak mi pište na mail kresta@seznam.cz .
Díky za ochotu!

KRESTA
Kresteš Jan
___________
http://www.22.wz.cz - NAVŠTIVTE
S T3 na věčné časy a nikdy jinak!
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1372
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 13:03:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prosím všechny zdejší diskutující o názor k mému nápadu z jiné diskuze na založení jedné univerzálni diskuze o rozvoji tramvají a tramvajové dopravy namísto stávajících diskuzí Inekon vs. Škoda, Nové tramvaje pro Prahu, Vlečňák, ale i řešení této problematiky v diskuzích Tramvaje v Ostravě, Olomouci,...
Díky!
...Život je kabaret a flám!
Chytrej bůh kabaret dal nám - tak měj rád svůj kabaret!
Wiking
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.80.72.1
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 08:25:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak už nám 14 dní jezdí nová linka (Zwickau) Schedewitz - Neuplanitz.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3881
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 13:05:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stránky DP jsou pak tady, ale momentálně nie sú v prevádzke: http://www.svz-nahverkehr.de
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Tomaseq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 311
Registrován: 7-2003
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 07:42:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Laický dotaz : tramvaj 15T bude co a pro koho (příp.kolik, jestli už je kontrakt). Ď
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1776
Registrován: 7-2003
Odesláno Sobota, 11. února 2006 - 17:52:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.dopravni.net/view.php?cisloclanku=2006021101I takhle si EU predstavuje ekologii ..
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 412
Registrován: 3-2005
Odesláno Sobota, 11. února 2006 - 19:52:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě to docela šokovalo. 350-ti tisícové město, které nebude mít elektrickou trakci = páteř MHD. To snad není ani na západě
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 610
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 11. února 2006 - 20:14:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S tim Brašovem to je docela mazec, je v celku zajímavé že uřednici v Bruselu něco takového odkleply. I když si spíš myslim že ve smlouvě o dotacích neni zmíněno kde se mají ty nové autobusy použít. Další věcí je že se má jednat o vozy z Běloruska. Když vezmu v potaz co je v této zemi za politický system a že ho Brusel nechce nijak podporovat tak je to zvlášt zajímavé. Vlastně dotace EU prospějou Bělorusku.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1852
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 11. února 2006 - 21:29:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mimochodem, dívali jste na stránky výrobce těch autobusů: tam snad provozují prodej po internetu, asi jako u cédéček. Mohl by někdo, kdo na rozdíl ode mne, zvládá ten jazyk, to potvrdit, anebo vyvrátit.
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1109
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 08:12:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Coapk se to děje s dopravou v Bergenu?
http://www.dopravni.net/view.php?cisloclanku=2006030101
Dopravní web
Dopravní diskuse
České stránky programu BAHN
Mmm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 533
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 08:53:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera jsem se vrátil z Káhiry a z autobusu jsem na rychlo vyfotil nějakou tramvaj neví někdo co je to za typ a kdo to vyrábí /el/?
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 521
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 09:29:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Coapk se to děje s dopravou v Bergenu?

Takhle to dopada, kdyz nekdo ma tolik penez, ze roupama nevi co s nima .

Jinak mesto Bergen ma tolik penez jednak proto, ze je v bohatem Norsku, jednak proto, ze tam funguje "zpoplatneni vjezdu do centra". Nikoliv ovsem "likvidacni" poplatek v radu (ceskych) stokorun, jaky maji v Londyne a jaky by si predstavovali nekteri ze zde diskutujicich, ale poplatek v radu ceny 1/2 litru benzinu nebo 1/2 hodiny parkovani. Na intenzitu dopravy ma takovy poplatek minimalni vliv, na mestskou kasu ovsem velmi blahodarny.
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1110
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 10:06:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mmm, tuším, že v Dráze tak rok dva zpátky byly velmi zajímavé články o tamním systému MHD. Tramvaje snad pochází z Japonska
Dopravní web
Dopravní diskuse
České stránky programu BAHN
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1996
Registrován: 5-2005
Odesláno Sobota, 04. března 2006 - 16:50:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na svůj web jsem dal stránku o MHD v Göteborgu. Není toho tam moc, ale na to, že jsem v Göteborgu nebyl a informace jsem dostal jen po mailu a zbytej jsem hledal na netu je to docela dobré. Samozřejmě, že je tam i menší fotogalerie. -> http://mhd-ostrava.ic.cz/goteborg.htm
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že brzy bez DJ Aldy na radnici
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 532
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 06. března 2006 - 14:47:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MHD v Göteborgu...je to docela dobré. Samozřejmě, že je tam i menší fotogalerie

No, na to, ze je to cerpane jen z netu, to dobre je. Ale zadne informace jsem tam nenasel (krome toho, ze maji 3 typy tramvaji). Taky by mne zajimal puvod informace o tech 26 lodnich linkach > to musi zahrnovat bud cele velmi siroke okoli nebo jsou zapocteny trajekty smer D, DK a Norsko.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2017
Registrován: 5-2005
Odesláno Pondělí, 06. března 2006 - 15:04:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Těch 26 lodních linek zabezpečuje celé okolí. Jsou to jen takové většinou krátké linky spojující ostrůvky se světem. Když se podíváš na stránky toho organizátora dopravy (něco jako pražský Ropid/ostravský Kodis), tak tam najdeš i JŘ v PDF.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že brzy bez DJ Aldy na radnici
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 535
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 06. března 2006 - 15:36:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když se podíváš na stránky toho organizátora dopravy ...
tak jsem se podival, nasel stranku s jizdnimi rady, tam vyhledal nabidku "druh dopravniho prostredku: BAT", oblast: GOTEBORG" > vysledek viz zde:
odkaz

Anebo na mape viz zde:
odkaz
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2020
Registrován: 5-2005
Odesláno Pondělí, 06. března 2006 - 17:11:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Myslel jsem všechny trajektové linky, které jsou provozovány pod záštitou Vaasttrafik.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že brzy bez DJ Aldy na radnici
Nodes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 501
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 06. března 2006 - 21:40:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

900 antabusovych liniek... To obsluhuju polovicu Svedska?
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 506
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 06. března 2006 - 22:03:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U toho prvního odkazu si zadej Alla komuner a druh prostředku Bat a skutečně najdeš lodní spojení v celém kraji Západní Švédsko.
V samotném Goteborgu je asi 4 linek lodí.
Společnost Vasttrafik je pouze ORGANIZATOREM dopravy v kraji.
Těch lodí jsem napočítal 22.Některé mají cestu tam a zpět a některé jsou polookružní.
Když si ovšem dáte do dopravního prostředku buss,zjistíte,že linek busu je asi 900,ale některá (hodně)čísel se vyskytuje několikrát s naprosto jinou trasou.To proto,že autobusy,co v rámci kraje jezdí jen určitými okresy a nikde se nepotkávají mají shodná čísla.Pokud se potkávají jsou rozlišena barvou.
Pokud zadáte do Linjenummer např. 1 zjistíte kolik jedniček v kraji jezdí.Jsou to 2 běžné busy,jeden expresbuss,denní tramvajová linka a noční tramvajová linka
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1908
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 07. března 2006 - 20:26:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Odkud jsou tyto fotky? Předpokládám, že Praha.
http://plaminek1.ic.cz/9/d.jpg
http://plaminek1.ic.cz/9/d1.jpg
http://plaminek1.ic.cz/9/d2.jpg
MHD na Hané - www.mhdnahane.net - poslední aktualizace 1.března 2006, ICQ #277-439-754
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 767
Registrován: 12-2004
Odesláno Úterý, 07. března 2006 - 20:36:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bart: Sic nejsem pražák, ale připomíná mi to ten podjezd TT na vyloučeném úseku do Ďáblic.
SOR BN12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2032
Registrován: 5-2005
Odesláno Úterý, 07. března 2006 - 21:47:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bart: Je to podjezd na tramvajové trati do Ďáblic (jak již napsal M__r), která je uzavřena z důvodu stavby tratě metra do Letňan.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že brzy bez DJ Aldy na radnici
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 541
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 08. března 2006 - 09:33:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo je to tam, je tam z toho domov bezdomovců, protože buď někdo zapomněl dát jeho zahrazení do rozpočtu metpa nebo se na to prostě nemyslelo...
BŘEZEN BEZ ŠKODOY 14T
Mmm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 543
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 12:24:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je bordel ,az tam budou jezdit tramvaje meli by dat pred timto usekem znacku -Zavrit vsechna okna. Jen se jeste divim ,ze nekdo neukradl trolej .
Jva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1157
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 10:27:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

54 metrové Combino v Budapešti:
http://www.bkv.hu/combino/combino_erkezese.html
Milan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 439
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 18:47:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bart: Tak to je hustý!!! Bydlím nedaleko, byl jsem se tam procházet krátce po přerušení provozu a pak ještě asi 2x a říkal jsem si, jak to tam po čase asi bude vypadat. Chtěl jsem to pravidelně monitorovat ale projevil se u mne takový ten efekt "čím blíž máš nějakou zajímavost, tím víc na ní kašleš". Rozuměj člověk si pořád říká mám to za bukem, vyfotím/projdu si to až zítra/za týden/pozdějc atd. Už jsem tam nebyl asi rok a tohle předčilo moje očekávání, vidím že do zprovoznění už tam radši nepůjdu. Obdivuji odvahu autora fotek.
Výluky a zpoždění - cestování koření...
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.131
Odesláno Sobota, 01. dubna 2006 - 00:33:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak tomu říkám čabajka..moc pěkné.Zkusí to taky někdo někdy u nás?
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 290
Registrován: 7-2005
Odesláno Sobota, 01. dubna 2006 - 01:13:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bart - pěkně jim tam na to svítěj ty lucerničky. To je humus!

že tam vůbec měl odvahu lízt s foťákem...
Nádržák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 3-2006
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 14:24:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak je tam nechte ... je to chyba DP ... teď tam snad nikomu nevadí nebo ANO? A pak kdyby se to nechalo "zahradit", tak to různé živly a zlodějíčky bude přitahovat ještě víc! A protože ještě nikdo nevymyslel jiné než celoželezo-betonové zlodějovzdorné hrazení, tak si myslím, že současný stav není zase tak strašný! (I když ... metro je taky více-méně želozobetonové a jak podívejte se v r.2002 dopadlo ... )

(Příspěvek editován uživatelem Nádržák duben 09, 2006)
Hawe a nice day! Váš Nádražák
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 498
Registrován: 9-2003
Odesláno Pondělí, 10. dubna 2006 - 10:43:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nedávno jsem četl dva různé zdroje o tramvajích v GOPu (Hornoslezská aglomerace - Katowicko) a jeden zdroj tvrdil, že tato síť je čtvrtým nejrozsáhlejším systémem světa a druhý zase, že třetím na světě. Nevíte někdo bližší podrobnosti?
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Anti
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 323
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 11. dubna 2006 - 19:48:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://trolleway.tramvaj.ru/t/moscow/0_spec2/0520_20051014_014.jpg
Co to proboha , je ?? Je to v Moskvě a vypadá to jako T3SU s automatickým měněním rozchodu za plné jízdy. Nebo to využívá magnetickou levitaci nad rozbitými moskevskými kolejemi ??? Čorta znájut !!
...I KDYBY JSME PADLI VŠICI, VSTANOU NOVÍ CHAOTICI :-) ....
..." Do Pekla Máme Blízko "...
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2403
Registrován: 5-2005
Odesláno Úterý, 11. dubna 2006 - 19:52:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Anti: Měřicí vůz. Já vím... Oni to vyrobili snad na koleně nebo kdeže. Všiml sis podvozků z metra?
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že brzy bez DJ Aldy na radnici
Anti
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 324
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 11. dubna 2006 - 19:56:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to byla opravdu blesková odpověd , díky ! Na prvním voze této soupravy je nápis "Putěizmenitěl" - tj . něco co umí vyměňovat koleje ??? měnit rozchod ?? Nevím, v zemi neomezených možností , je opravdu asi možně všechno , ale na měřící vůz se mi to zdá příliš složitý ... :-)

http://trolleway.tramvaj.ru/t/moscow/0_spec2/0520_20050316_002.jpg
...I KDYBY JSME PADLI VŠICI, VSTANOU NOVÍ CHAOTICI :-) ....
..." Do Pekla Máme Blízko "...
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2404
Registrován: 5-2005
Odesláno Úterý, 11. dubna 2006 - 19:59:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Anti: Ty už jsi azbuku trošku zapomněl, že? Je tam "Putěizmeritěl", tedy měřič, který uměří tratě nebo tak něco. Už se to řešilo i na tram-fóru.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že brzy bez DJ Aldy na radnici
Anti
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 325
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 11. dubna 2006 - 20:03:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ha , máš 100% pravdu , ..asi si koupím brejle . Nebo raději brejlovce ???
Dík a měj se !!
...I KDYBY JSME PADLI VŠICI, VSTANOU NOVÍ CHAOTICI :-) ....
..." Do Pekla Máme Blízko "...
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2406
Registrován: 5-2005
Odesláno Úterý, 11. dubna 2006 - 20:07:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Anti: Nemáš zač a taky se měj. A raději si kup toho brejlovce popřípadě si pro něj zajeď na pohřebiště lokomotiv ČD. Určitě tam taky nějaký bude.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že brzy bez DJ Aldy na radnici
Zlámalík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.240.1.251
Odesláno Úterý, 11. dubna 2006 - 23:44:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen tak pro zajímavost: klikněte si na http://local.google.com/?ll=45.523525,-122.681108&spn=0.001389,0.002623&t=k a hádejte, co to je uprostřed snímku na kolejích...
Zlámalík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.240.1.251
Odesláno Úterý, 11. dubna 2006 - 23:58:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A tady se ještě staví vozovna: http://local.google.com/?t=k&ll=47.240084,-122.423286&spn=0.001346,0.002623
David_pecina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 223
Registrován: 11-2003
Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 07:45:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kamaráda ta měřící tramvaj tak nadchla že ji staví jako model a vyhrožuje že nám s ní o DOD přijde přeměřit svršek :-))
Všichni jsou blázni, jenom já jsem tramvaj T3.
Eda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 11:06:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://trolleway.tramvaj.ru/photos/mtps/33xx/3330_2.jpg
...to bude asi nejaka T3R.Mos , ale zajimalo by me, jak tam napasovali to celo
to je sviňa to prase!

the best brněnská fotogalerie
Každý den aktualizovaná brněnská vypravenost
K_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 8-2002
Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 13:11:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a neni to náhodu T3R.Most? :-)
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 918
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 13:47:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Eda: To je jedna z moskevských GO T3 z 90.let (?). Tuším, že zůstali jen u dvou kusů. Každý z nich se trochu lišil.
2.5.1991 - 2.5.2006 15 let od obnovení trolejbusů v Českých Budějovicích
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.189.227
Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 21:00:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lok-Report: Seit dem 01.04.2006 haben die im oberschlesischen Industrierevier gelegenen Städte Wojkowice und Piekary Slaskie keine Straßenbahn mehr. Die Linien 8 und 25 wurden eingestellt und durch Buslinien ersetzt, im ohnehin durch die Linie 41 weiterhin bedienten Abschnitt Bytom Plac Sikorskiego - Bytom Politechnika Slaska fährt neu die Straßenbahnlinie 31.
Von der Stilllegung betroffen sind die Streckenabschnitte Bytom Siemianowicka - Dabrówka Wielka Petla (Linie 8, Länge ca. 5 km) und Bedzin Partyzantów - Zychcice Petla (Linie 25, Länge ca. 9 km). Es handelte sich dabei um eingleisige Strecken mit Ausweichen, die Linie 25 hatte teilweise den Charakter einer Überlandstraßenbahnlinie.
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1154
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 00:11:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Místo překladu sem dám rovnou odkaz na český článek http://www.dopravni.net/view.php?cisloclanku=2006040002
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 12:24:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to je hodně smutný. Musim zamáčknout slzu v oku, a dál už mě napadaji jenom sprostý slova. Ještěže jsem si aspoň tu 25 stihnul před pár lety projet. Nádherná trať, škoda jí...
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1880
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 23:12:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dotazy na Jenkiho nebo někoho jiného znalého.

Možná už jsem se ptal, ale raději ještě jednou. Je možná verze dvojvany? Jde mi o, jestli to půjde spojit, protože předpokládám, že nějaké spojovací čepy budou na trojwaně stejné na krajních článcích a opaky na prostředním článku.

Bylo by možné, spojit přední článek z trojwany s upravenou a zkrácenou karoserií T3? Já vím, docela paskvil, ale někde by se to možná hodilo.
Ptám se proto, že jsem četl, že karoserie wan je o dva cm užší než klasika T3.
Pak je otázka, zda Bulwa čelo jde na starou Karoserii T3? Odpovím si, že ne. Ale předem díky za doplnění
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2188
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 07:50:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1. Dvojvana - možná samozřejmě je, akorát by se musely zaměnit čepy, což není nic tak těžkého. Dokonce na papíře existuje ve verzi s np středním nehnaným podvozkem z VV60LF. Záleží jen na konkrétním zájmu objednatelů.

2. Možné by to samozřejmě bylo (teoreticky jde i vodotrysk v np článku a kytičky na střeše), ale rozsah úprav na té T3 by asi stál tolik, že by se to nevyplatilo dělat. Navíc by vznikl paskvil vpředu užší a vzadu širší, nic pěkného pro řidiče při odhadu průjezdného profilu.

3. Bulwa čelo na T3 by určitě šlo (podle vzorce "překopat jde cokoliv"), ale je otázkou, jak složitá a nákladná by taková úprava byla. Určitě by to nešlo jenom tak lehce sundat a nasadit nové.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1881
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 17:20:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenki moc díky.

S těma kytičkama a bazénkem by to mohlo být dobrý. Ještě by chtělo shrnovací střechu kvůli hezkému počasí v létě

Bod 2. a 3. jsi mi potvrdil, co jsem si myslel. Jsem rád, že sem někdo píše oficiální a zanlé informace. Díky za všechny!

Bod 1. Tedy dvojwana v pohodě. S tím NP středním nehnaným podovzkem? Nezvedlo by to výrazně cenu a složitost celého vozu? Jaká by byla potom ve voze podlaha, bez schodu? Pak by to bylo velmi zajímavé vozidlo.
Šlo by to upřesnit, pokud to není tajné?
M
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.240.24.164
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 23:01:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jenki

a co napravove zatizeni u dvojvany s tak malym pojezdem, v tomto pripade s podvozkem z vv60lf???
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2195
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 06:32:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To mě taky napadlo. Ale na papír to někdo z Pragoimexu namaloval, a jak známo, papír snese všechno. Realita může být dost odlišná. Ono i hmotnost "normální" wany mě trošičku děsí...

Jestli je dvojwana opravdu možná nebo ne se běžte zeptat do Pragoimexu. Já jen soudím z toho, co jsem viděl a slyšel.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace