Diskuse K-report » Archiv 2016 » Železnice » Tratě v západních Čechách » Archiv diskuse Tratě v západních Čechách do 24. 05. 2016 předcházející | další

Archiv diskuse Tratě v západních Čechách do 24. 05. 2016

dolů
   autor příspěvek
Ú.Di.Š
Neděle, 08. května 2016 - 12:25:18  
Neregistrovaný host
185.91.167.80
Lenin je debil. Otázka času, než dostane od někoho přes držku za praktiky, co předvádí. A takovýho POVEDenýho zmetka platíme z našich daní, což je na tom všem nejsmutnější...
Otrok
Neděle, 08. května 2016 - 17:49:47  
Neregistrovaný host
46.135.214.8
Dle JPPinfo už Lenin přes držku dostal, když byl při nekalých praktikách přistižen.
Maxipes_Fík
Pondělí, 09. května 2016 - 18:08:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2639
Registrován: 12-2005
Dneska jsem se projel klaakou a to jsem neměl dělat, dvě stížnosti šly oficiálně!!!
- Předenice 17:29 - Přeštice přejetí -5 minut!!!
- Přeštice nám. 17:47 - Libákovice vůz s klimou, uvnitř +50, vypnuto!!!

Předjeto 10 a kouření ve voze toho dne jsem nefotil a nejel, čili jen "na vědomí", byl to jinej výtečník :D
Pondělí, 09. května 2016 - 19:27:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5109
Registrován: 9-2005
- Přeštice nám. 17:47 - Libákovice vůz s klimou, uvnitř +50, vypnuto!!!

Méně piva Fíku a na dopravním se snad domáknou, na co přesně si vlastně stěžuješ..."Stížnost" dorazila. Sice je v ní hromobití, ale že bylo ve voze údajně +50 stupňů, tak to hlavní jsi tam jaksi ani nenapsal...[biggrin] No hlavně že jsi s tím nezapomněl vytapetovat železniční diskuzi...

P.S. Dráhy mají "Lenina", autobusáci zas několik revizorů, které si každoročně najímá kraj (POVED) na kontrolu bus spojů. Takže není pravda, že by autobusy byly krajských kontrol ušetřeny.

(Příspěvek byl editován uživatelem M_k.)
Pondělí, 09. května 2016 - 20:17:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 470
Registrován: 2-2007
včera na Rx 764 5*B + Bbdgmee 236 + Aee
749.243-2
Úterý, 10. května 2016 - 20:31:08  
Neregistrovaný host
37.188.129.65
Očekával jsem, že klaaka nebude chtít pochopit, oč jde. Takže polopaticky s tou klimou. Bohužel, nezanedbatelná část autobusů bez otvíracích oken, se vyznačuje tím, že pokud není venku vyloženě vedro, tak jedou se vzduchotechnikou zcela vypnutou. Asi nafta, co se musí šetřit, možná omezenost, možná hloupost, kdo ví. Jenže když je venku příjemných +18°C a svítí sluníčko, tak v nijak nevětraném voze je po pár minutách +30°C (zkus se zavřít do skleníku) a nedýchatelno, zvlášť když v něm jede více cestujících. Stačí to takhle?

Kdyby se tenhle stav potkal opravdu výjimečně, tak prosím, stane se. Ale před časem mě reakce místních cestujících v Kolinci na přijíždějící SOR LH slovy "dálkáč, tam zas bude na zdechnutí" utvrdila v tom, že nejde o jev ojedinělý. Uvnitř cca 20lidí, puch jak od ropuch (těžký vydýchaný vzduch), klima vypnutá, řidič natrženou škvírku v okně a co se nevyvětralo dveřma při nástupu, tak se dovezlo až do Klatov.
Úplně stejný stav jsem zažil na lince do Domažlic v různých typech vozů, případně na NADkách opět s různými typy vozů...ti co v létě nastupují do vozu jako první třeba na CAN, si opravdu užijí krásné paakultury cestování. Šetřit se musí, takže po dobu prodávání jízdenek na rozpáleném CAN 40cestujícím, pěkně vypneme motor, ať se lidi třeba upečou a poblejou, my ušetříme deci nafty!

Nezlob se na mě, ale kdyby se takhle trvale provozovaly drážní vozidla s klimou, tak je první den stížnost řev na PoveDu, asi jako když se v zimě u podlahy vagonu naměří +14°, nebo důchodce sběratel, odnese papírové ručníky z WC dřív, než přijde kontrolor. Do tří dnů je deputace na MD.

Neznám přesně detaily fungování klimatizační jednotky v novějším buse, ve smyslu jestli musí povinně přisávat čerstvý vzduch, jako to musí v povinně daném minimálním množství umět klima u zlých drážních vozidel, nebo jeslti stačí, když ochlazuje v uzavřeném oběhu. Např. u prvních Karos "lepeňáků" klima jen chladila v uzavřeném oběhu, přivětrávat se muselo střešníma poklopama.

Nicméně nejde o to, aby při venkovní teplotě +20°C bylo v buse jak v lednici (tedy aby povinně běžel na plné pecky kompresor chlazení), ale o to aby se vůbec někudy do vozidla dodával čerstvý vzduch, když okny to nejde. Když to nejde okny, měla by to umět klimatizační jednotka, pracující do určité venkovní teploty jen v režimu větrání. Věřím tomu, že u novějších busů tohle vzduchotechnická jednotka umí automaticky. Ale k tomu je potřeba základní věc, aby za jízdy s cestujícími (ideálně chvíli před nástupem) byla zapnutá.
Úterý, 10. května 2016 - 21:57:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5110
Registrován: 9-2005
Očekával jsem, že klaaka nebude chtít pochopit, oč jde.

Mne vždycky fascinuje kolik lidí je schopno promrhat neskutečné množství času tím, že v hospodě/facebooku/kreportu je schopno šířit své názory jak se co má kde dělat/jak se kde co špatně dělá. Jenže nejsou potentní to shrnout do pár jednoduchých vět oficiální věcné stížnosti....Kde, co, jak a proč špatně...
Bohužel téma na které ve zdejších diskuzích žehrám již řadu let a stále marně a marně...[uhoh]
Nicméně pochopitelně nechápavé či obecné reakce protistrany jsou vždy pisatelům důvodem si pak zase stěžovat, že XY nám neodpověděl/nereagoval tak jak jsme si MY VELKOMOŽNÍ představovali...Je pak alespoň důvod zas hudrovat na blbostí těch ostatních, kteří nepochopili neskutečně blahosklonnou stížnost a její krásné víceznačné básnické nijance, které nahrazují podstatu jednoduchého věcného sdělení bez invektiv...[crazy]

Dokud se chlapci nenaučíte psát věcné stížnosti bez invektiv a dvousmyslů, tak je tato diskuze bezpředmětná. Smutné je, že převážná většina civilních stěžovatelů na rozdíl od vás alespoň tuto základní dovednost ovládá.


(Příspěvek byl editován uživatelem M_k.)
Maxipes_Fík
Středa, 11. května 2016 - 10:29:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2640
Registrován: 12-2005
Všichni kromě klaky a pana M_K moc dobře pochopili, že vůz s klimou, ve kterém bylo měřeno +50 měl tu klimu vypnutou...
Jak je v ČSAD (nejen) Plzeň běžným jevem
Ale chápu že jsi mimo jiné placen za obhajování svého zaměstnavatele na internetu za každou cenu, i kdyby se mělo lhát
Já si snad ještě občas na dráhu zanadávat můžu. I když takovej bordel co jste vytvořili na ČSAD, snad na dráze nikdy nebyl

PS: Víte co udělá pan Klaas, když napíšete kritiku na FB profil ČSAD?
- nejprve vás nahlásí za "nepravý" jméno (nemám důvod říkat FB jak se opravdu jmenuju)
- pak vám blokne přístup na profil ČSAD Plzeň
A zdůrazňuji, že kromě tradiční psí ironie, byla tato kritika pravdivá, oprávněná a samozřejmě slušná, nemám ve zvyku zneužívat anonymitu internetu k nějakým nechutnostem, jak je dnes také bohužel běžné!
Inu, toto je pan Klas, správce FB a placený odpovídač na www společnosti ČSAD Plzeň [sad]

PPS: Honem mě nahlásit cenzorovi KRP, no hoplá, štěkni, lehni, kam až jsi klesnul geneticky modifikovaný...
Středa, 11. května 2016 - 13:08:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 432
Registrován: 12-2007
A co takhle zkusit reklamaci přímo u řidiče? Buď se dostaví výsledek hned, nebo mě pošle do [zadnice] - teprve pak bych (ale zato s větší radostí) psal stížnost na zaměstnavatele.
PeM
Středa, 11. května 2016 - 18:11:58  
Neregistrovaný host
89.102.186.108
Abychom nebyly úplně OT, tak ještě nedávno byla na NAD běžně k potkání žlutá Vrakosa LC736 DaTa expres s lepenými celistvými okny, vůz měl sice klimatizaci, avšak fungující asi jako evropská unie... [smrt]
Mladějov
Středa, 11. května 2016 - 18:30:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8219
Registrován: 3-2007
Nechci řešit váš konkrétní případ (nebyl jsem u toho), ale obecně je vypnutá klima a nulové větrání v tomto období velmi častá věc. Koukám je na tohle každý včetně institucí krátký.
Řidič má pootevřené okno a jinak ubedněno, u plnějšího busu je vzduch jako v ponorce, co se nesmí vynořit [crazy], CO2 a vedro a smrad.

Někomu to nevadí, někdo může taky zkolabovat, řada lidí tohle nesnáší.

Ono by stačilo (třeba tou klimou) jen větrat.
Středa, 11. května 2016 - 19:04:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5111
Registrován: 9-2005
....pokud je alfou a omegou při výběrku cena, vyhrávají ti s vrakosami.

Klima může mít poruchu a nebo je vina na straně obsluhy. Dotaz řidiči nic nezkazí a při opakovaném problému je věcná a slušná stížnost na určené nadřízené kontakty logická. I když je to kolikrát sporné jak kvůli dokazování, tak i vlastnímu nastavení.
Já např. v mrazícím RegioSharku trpím, někteří kamarádi jsou z něj nadšeni.
S kolegyní v kanceláři jsem zase válčil, ta byla zvyklá na 25 stupňů a výše + zabedneněná okna.

pak vám blokne přístup na profil ČSAD Plzeň
Útěchou ti může být skutečnost, že za těch asi 6 let co spravuji profil, jsi byl jediný kdo byl bloknutý. Ostatní stěžovatelé zůstali protože ti nesmyslně stále neprudili pro svou zábavu. Podobně do spamu byla zařazena i tvá adresa na soukromém emailu, páč tvé rádobyvtipné výlevy nemám náladu číst a už vůbec reagovat. Jestli něco po ČSAD chceš, posílej to kolegům přes oficiální adresy a kontakty na stížnosti a podněty. Tímto debatu s tebou končím, je to ztráta času.

(Příspěvek byl editován uživatelem M_k.)
Maxipes_Fík
Středa, 11. května 2016 - 20:55:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2642
Registrován: 12-2005
Milej Klásku, tobě už dávno nikdo nepíše a na profil ČSAD v zásadě nikdo nechodí. On už ledskdo pochopil, že psát do ČSAD Klásku je jako házet hrách na zeď [uhoh]

Nicméně jsi pěkně dokázal, že jsem již několikrát velice přesně a trefně uhodil hřebíček na hlavičku.
Ovšem kdyby jste byly firma na úrovni, tak věci řešítem ne zametáte pod stůl.

Zároveň jsi dokázal, že svému zaměstnavateli jsi loajální na 150%, jsi naprosto ohebný a ve všem poslechneš (lehni).
A řeklo se, že na našem fejsbůku budou jenom krásné vzkazy, tak že pan Klas tam nechá pouze klásné vzkazy, hahaha...
Nejradši by jste mě dali do spamu i ve firemní poště, je mě to jasné, proto jde vše duplicitně i na Poved!

No zkrátka nejenom já už si o tvé osobě udělal "pěkný" obrázek [angry]
Z kláska a dobře, teď už bude všechno jenom klásný [rofl]
Středa, 11. května 2016 - 23:10:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2256
Registrován: 8-2008
363.052 Zdice 1.8.2012


Fotogalerie lokomotiv: http://krumpolc.rajce.idnes.cz/


Fotogalerie pohraničního opevnění z let 1936 - 1938: http://ropiky1938.rajce.idnes.cz/

..............................................................
čtenář
Čtvrtek, 12. května 2016 - 11:06:55  
Neregistrovaný host
213.191.127.205
Fíku.. neznám tě, neznám ani M_K, ale ty jsi vitrínovej příklad PRUDIČE, kterýho bych nakopal do zadele při každý příležitosti. Postav se k problému jako chlap (předpokládám, že jsi chlap) a jdi za šoférem a řekni mu, co se ti nelíbí. Jenže, ty prostě chceš PRUDIT A PRUDIT a dělat problémy jiným... Tak to na mě působí, jako na nezúčastněného čtenáře tohoto dikobrazu..
Čtvrtek, 12. května 2016 - 18:29:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 224
Registrován: 4-2012
Vodnihad: Mohu se zeptat kdy jelo těch 5 Béček na Rx764? Viděl jsem ho v sobotu i v neděli a řazení bylo normální.
Čtvrtek, 12. května 2016 - 18:50:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 471
Registrován: 2-2007
kutipe: omlouvám se, nebyl to Rx764 ale 765 a bylo to v neděli 8.5.
Čtvrtek, 12. května 2016 - 19:00:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 225
Registrován: 4-2012
Překlep se stane, mě to právě nesedělo [wink].
Malý_fotograf
Čtvrtek, 12. května 2016 - 19:05:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5894
Registrován: 5-2002
Jedna nepravda střídá druhou... [crazy] No a navíc můžeme zapomenout na výběrové řízení pro trasu Plzeň - Horažďovice předměstí.
Na každou svini se někde vaří voda. I na mě.
749.243-2
Čtvrtek, 12. května 2016 - 20:02:40  
Neregistrovaný host
37.188.234.194
Kdo si někdy stěžoval na ústředí autobusové klaky, že aautobus (u)jel dřív, než je napsáno v JŘ, a pak si přečetl odpověď, tak se dověděl, že sledování vozů není (nebylo a nebude, protože je teprve rok 2016), protože se vlastně ani nechce se aby bylo. Z předmětné zastávky, kde to mělo ujet, nebyla prodána žádná jízdenka (jak by mohla, že...), takže se nedá dokázat, že spoj jel s náskokem. Neboli smůla, PeŠek, radostně si zaklaakejte!
Ne že by u ČD bylo vše bez problémů, ale rozhodně se nemusí řešit pravidelné ujíždění spojů s náskokem, nebo vynechávání závleků u prdelních linek, (které si klaaka ovšem nechá cestujícími zaplatit), které u aautobusové klaky, zejména ve zpětném směru, stále normální.

V sobotu jel jeden blíže nejmenovaný autobusový spoj firmy, co je součástí DB (nemá smysl psát kde a který, protože se stejně nic nedokáže), z výchozí (!) zastávky -3, z nácestné v centru města skoro -5, protože na mezilehlé nikdo nenastupoval. Psss, hrrr, vrrr, kdo tu není dřív, nejede, protože řiditel tohohle aautobusu tak rozHaDl.

Musí mít klaaka vylepené platné JŘ, nebo stačí půl roku staré?


Čtvrtek, 12. května 2016 - 22:31:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5113
Registrován: 9-2005
To se to nádražákům rejpe ohledně výlepu jízdních řádů. Stanic a zastávek po Plzeňským kraji je asi 200 (?), přičemž cca. 1/4 má nějakého stálého pantátu na spravování. A u těch ostatních zajistí výlep dobře živená SŽDC.

Bus dopravci to mají horší, zastávek po kraji přes 2000 a žádná SŽDC nebo Správa komunikací jim během pár dní kolem 12. prosince jízdní řády nevylepí...Většinu odedřou v mezičase mezi spoji řidiči nebo THP po odpolednách či víkendech.
Pepa_kox
Čtvrtek, 12. května 2016 - 22:57:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4370
Registrován: 9-2005
Většinu odedřou v mezičase mezi spoji řidiči nebo THP po odpolednách či víkendech

A kvůli tomu si mám urvat límec? Nebo snad litovat autobusovou klaku, že toho má moc? Jiná (míň blbá) výmluva tě nenapadla? Tak si na to do [zadnice] najměte agenturu, resp. maníky, který stejně dokážou vylepovat plakáty na vesnický zábavy, tak by možná zvládli i ty vaše jízdní řády.
Začínáš klásně kolovrátkovat, nic jinýho.
A nyní zpráva pro účastníky silničního provozu - nezapomeňte, že duben je měsícem bezpečnosti[pozor]
Čtvrtek, 12. května 2016 - 23:12:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5114
Registrován: 9-2005
A kvůli tomu si mám urvat límec?

Si urvi, to je tvůj problém.

Jiná (míň blbá) výmluva tě nenapadla?

To je konstatování faktu, že ne vždy jde srovnávat nesrovnatelné.

Tak si na to do [zadnice] najměte agenturu, resp. maníky, který stejně dokážou vylepovat plakáty na vesnický zábavy,

Jde všechno... když na to máš finanční prostředky. A ty u státních organizací jsou většinou podstatně velkorysejší než u soukromých firem.

Kromě toho, výsledky výlepu agentur vídávám poměrně často a rozhodně bych to neviděl jako super nápad. Ostatně i výlep na stanicích ČD jsem kolikrát reklamoval a taky to nějakou dobu trvalo než došlo k nápravě....A to je vás železničářů na výlep a stanici sakra x násobě více než autobusáků...

(Příspěvek byl editován uživatelem M_k.)

(Příspěvek byl editován uživatelem M_k.)
Pátek, 13. května 2016 - 08:29:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2049
Registrován: 5-2002
Jde všechno... když na to máš finanční prostředky. A ty u státních organizací jsou většinou podstatně velkorysejší než u soukromých firem.

Ještě blbější argument. Když chce soukromá firma zajišťovat veřejnou službu za veřejné peníze, tak holt musí splňovat stejné podmínky jako státní/veřejná organizace.
Kdyby autobusová klaka jela čistě na svoje triko, tak by si jistě nedovolila nepropagovat svůj produkt. Protože by ho neprodala. Kdežto takto neplní to, za co dostala (také) zaplaceno. A pokud si myslí, že dostala zaplaceno málo, tak holt asi blbě kalkulovala nabídkovou cenu a prodělá. To je riziko podnikání.
242.205-3
Pátek, 13. května 2016 - 08:36:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 388
Registrován: 5-2012
To je tedy žánr tato diskuse. A žánr já respektuji, tak něco k tomu taky napíšu.

to je tvůj problém

Nikoliv, jeho problém to není, on klaaku a její (ne)vylepené JŘ téměř nepoužívá.

Prostě místo aby M_k přiznal, že má klaaka ve výlepu JŘ bordel, tak bude slovíčkařit a hledat tisíc důvodů, proč to nejde.

A to je vás železničářů na výlep a stanici sakra x násobě více než autobusáků...

Kolik je těch železničářů, kteří budou někde vylepovat JŘ ? Neobsazených zastávek a stanic najdeš v kraji taky spoustu, tak to přiznej, že klaaka je neschopná si udělat ve věcech pořádek. Dalo by se chápat, když se to sem tam někde nestihne, nebo to někdo strhne a náprava nebude hned další den, ale soudě prošlých datumů je to půl roku, někdy i víc stará záležitost, to už není o tom, že nikdo nemůže, to už je bordel. Ale abych zase M_k nekřivdil, tak je to třeba záležitost řidičů klaaky, má vylepovat JŘ a místo toho odjede ze zastávky dřív [lame] LOMC!!!
242.205-3

Jihozápadní dráha, LD Plzeň [satan]

Plzeňští strojvůdci - technika, informace z provozu, galerie
Pátek, 13. května 2016 - 09:29:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2154
Registrován: 6-2011
Os7810 - 754.058+Bdt(076)+B(752)+B(763)
TC 51-80
Pátek, 13. května 2016 - 09:40:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 47
Registrován: 12-2014
To bude dobrej Mimoň ten Klas, opravdu klásné výlevy tohoto pána Ovčáček hadr [biggrin]
Malý_fotograf
Pátek, 13. května 2016 - 09:43:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5895
Registrován: 5-2002
Bus dopravci to mají horší, zastávek po kraji přes 2000 a žádná SŽDC nebo Správa komunikací jim během pár dní kolem 12. prosince jízdní řády nevylepí...

A platí ti Bus dopravci něco té správě komunikací, že by od ní měli dostávat full service?


Většinu odedřou v mezičase mezi spoji řidiči nebo THP po odpolednách či víkendech.

Stížnosti na tento systém patří zaměstnavateli, na K-reportu pláčeš zbytečně... [happy] (to je parafráze na Tvá slova) Jinak bych napsal, že to krásně ilustruje firemní kulturu a sílu odborových organizací a vůbec to vypovídá o úžasnosti těch všech levnejch busů, který by měly nahradit vlaky pro svou levnost.


Jde všechno... když na to máš finanční prostředky. A ty u státních organizací jsou většinou podstatně velkorysejší než u soukromých firem.

Ano, protože u soukromých firem má ty prostředky šéf, kterej si za ně koupí jachtu a byt v Monacu. Kdyby šéf nebyl škrt, tak busíky nejezdí na Fame, klimatizují a jízdní řády jsou vylepeny.

Druhej aspekt, kterej je třeba zmínit pro objektivitu je ten, že kdyby na železnici fungovala konkurence založená téměř výhradně ceně a dopravci tlačili své náklady na minimum, tak to bude s klimatizací a jízdou na Fame totéž. Jízdní řády budou vylepeny jenom protože povinné odvody SŽDC... Tento aspekt ale v Plzeňském kraji příliš uplatnit nelze. Výběrové řízení na Rokycansku ČSAD autobusy Plzeň spolu se Vsetínem (který patří stejnému majiteli) napadly. Jiná se od té doby nekonala. A Poved akorát krčí rameny, že nemá na autobusové dopravce ve stávajících smlouvách páky, aby současný stav nějak měnil.

(Příspěvek byl editován uživatelem malý fotograf.)
Na každou svini se někde vaří voda. I na mě.
Pátek, 13. května 2016 - 10:08:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 83
Registrován: 10-2012
http://www.cd.cz/cs/vnitrostatni-cestovani/jizdni-rad/tratove-jiz dni-rady/files/cz-k170-2016vyluka01.pdf
Pátek, 13. května 2016 - 10:23:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1438
Registrován: 4-2003
taķže na Klatovy opět vše ve shnilé kožence...
Martinmarilynmanson
Pátek, 13. května 2016 - 10:32:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10107
Registrován: 12-2007
Aniž bych chtěl vstupovat do diskuze, byla poslána stížnost dopravci, který má neplatné JŘ?
Jinak výlep JŘ je pravidelně kontrolován po celém kraji, přičemž někdy nese vinu dopravce (v zastávce Mirošov,Kamýky byl JŘ x let starý), někdy stupidní občané (třeba vypálený označník v zastávce Mirošov) a občas se stane, že označník někdo ukradne (Stříbrsko...).
Například v Kryrech jízdní řád nevydrží déle jak týden, protože naprosti označníku je přístřešek, kde se schází mládež, která se nudí. Taky už jsem zažil, že si ho jedna paní sloupla, aby doma věděla, kdy to jede (ještě lepší je Staré Sedliště, kde výlep nevydrží ani pár hodin, takže cestou na Bor výlep je, cestou zpět už není...).
Ale všechno to chce hlásit, protože většina lidí chybějící JŘ neřeší a řidiči nemají čas hlídat, jestli tam náhodou visí JŘ a ti, co to vylepují špatně, nebudou svůj šlendrián hlásit.

(Příspěvek byl editován uživatelem martinmarilynmanson.)
Be clever - use public transport!
Pátek, 13. května 2016 - 19:21:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5115
Registrován: 9-2005
Prostě místo aby M_k přiznal, že má klaaka ve výlepu JŘ bordel, tak bude slovíčkařit a hledat tisíc důvodů, proč to nejde.

Nevím co je klaka, tak nemůžu přiznat, že má v něčem bordel...[happy] Jestli je tím myšlen dopravce RDS bus (Arriva), tak ano. Ale na to mne nepotřebuješ, to je z té fotky vidět obecně. Mne osobně spíše zajímá, jestli pořizovatel fotky taky svoji dokumentaci pošle kam patří a bude ta aktivita mít nějaký smysl.

A platí ti Bus dopravci něco té správě komunikací, že by od ní měli dostávat full service?

Neplatí, ostatně asi tomu i jinde není jinak. Nicméně to nemění nic na faktu, že udržovat si v cajku výlep jízdních řádů na zastávkách má železnice podstatně lepší možnosti jak bus dopravci. Stojí to daňové poplatníky také nemalé peníze. A za druhé, těch zastávek a jízdních řádů je o řád méně než u busů.

Stížnosti na tento systém patří zaměstnavateli, na K-reportu pláčeš zbytečně..

To nebyla stížnost, to bylo konstatování. Málokterý bus dopravce si může dovolit platit akční komando s autem, které by na povel obratem jelo 50 km někam do hor přelepit utržený jízdní řád.

a vůbec to vypovídá o úžasnosti těch všech levnejch busů, který by měly nahradit vlaky pro svou levnost.

Můžeme si tu říci zase x případů proč může být busík zase pro určité situace či cestující lepší variantou než dráha. Ale to bychom načali opět nikdy nekončící dohadování.

ještě lepší je Staré Sedliště, kde výlep nevydrží ani pár hodin, takže cestou na Bor výlep je, cestou zpět už není...)

Kolegové svého času vylepovali Tesco. Cestou zpátky už chytli důchodce jak u Pietasu rve jízdní řád z tabule...

Stále platí - závada ve výlepu či na označníku? Hlásit vhodnou formou dopravci!...

(Příspěvek byl editován uživatelem M_k.)
Pátek, 13. května 2016 - 20:33:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 834
Registrován: 8-2011
Málokterý bus dopravce si může dovolit platit akční komando s autem, které by na povel obratem jelo 50 km někam do hor přelepit utržený jízdní řád.

Nevim,možná jsem moc velkej idealista,ale je problém,aby drajver co několikrát denně točí nějakou vesnickou linku,pokud uvidí,že je někde JŘ v nepořádku měl v busu jich balík a lepidlo ve spreji,aby si neopatlal ruce a vyběh tam ten řád nalepit? Kolik to zabere,minutu? Aspoň by se nemrdali autobusáci po státovkách 60km/h,protože maj vatu v řádu...Pak by někdo nemusel vymýšlet kolik bude stát hnád kamsi do opičích hor člověka s tranzitem a jedním papírem.

že vůz s klimou, ve kterém bylo měřeno +50 měl tu klimu vypnutou...

A proč ses nešel zeptat toho řidiče nejdřív? No jo vono je jednodušší vyfotit mobilem jízdenku a posílat stížnost,na osobní jednání chybí odvaha.
Pravděpodobně by ti odpověděl,že je rozbitá nebo že maj zakázáno jí zapínat,protože spotřeba,tak pak můžeš smolit stížnosti...
Maxipes_Fík
Pátek, 13. května 2016 - 20:52:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2643
Registrován: 12-2005
Při laxním přístupu dopravce ČSAD Plzeň, viz.zde příspěvky pana Klase krásně dokladující, se nemá cenu s dopravcem vůbec bavit...
Při upozornění řidiče se akorát dopředu domluví postup na garáži jak to zatlouct, napíše se porucha, atd... To jsem si opravdu vyzkoušel [happy] Naopak za nutnost považuji adresovat stížnost na objednatele dopravního výkonu

Když jsem už pár let zpět upozornil řidiče a napsal jenom do ČSAD, dokonce mě na mobil volal někdo z garáže, což je nevídaná drzost!
A když si stěžuje cestující? Hulvát za volantem je kolikrát až sprostý, pak akorát vyvěsí na roletu ceník odpovědí a hlášky o tom že na autobus se čeká.
Jo tahle firma je prohnilá skrz na skrz...
Pátek, 13. května 2016 - 23:55:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5116
Registrován: 9-2005
Nevim, možná jsem moc velkej idealista,ale je problém,aby drajver co několikrát denně točí nějakou vesnickou linku,pokud uvidí,že je někde JŘ v nepořádku měl v busu jich balík a lepidlo ve spreji,aby si neopatlal ruce a vyběh tam ten řád nalepit?

Je i není. Kolik toho asi tak uvidíš na označníku zpoza volantu na mezizastávce?...Ale máš jinak pravdu, osobní zájem dělá hodně. Více na toto téma snad radši někdy jen osobně. Ostatně, kolik nadšených a obětavých zaměstnanců typu J. Bízek apod. mají k dispozici České dráhy...??

P.S.: Prudící příspěvky Maxipsa Špirka berte s velkou rezervou. Jsou záležitosti, které lze věcnou stížností řešit obratem. Jsou věci, které lze vyřešit až na několikátý pokus. A jsou věci, které vyřeší až čas. Takto bylo a je jak u bus dopravců, tak Českých drah. Jen někteří jedinci mají utkvělou, ale mylnou představu, že mávnutím proutku předělají svět.
KalešiceDoubíVrábel
Sobota, 14. května 2016 - 10:10:44  
Neregistrovaný host
92.62.226.10
Za usmrděnou sedumnáctku + všelijak vyčůraně NE/proplácené přesčasy, nul. stojné, aj. bych asi též nejspíš hulvátil a prděl zvysoka na to, jak která bouda, či plácačka (rozcestí Kočín[happy]v polích vyzerá. Ostatně lidi, kteří za těchto šílených podmínek za ten knedl vlezou a vozej lidi, mi nepřijdou zrovna při smyslech. Nu, jejich volba. To že si nevyřvou víc - jejich blbost.
Maxipes_Fík
Sobota, 14. května 2016 - 14:18:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2645
Registrován: 12-2005
Ale klásku, klííííd, všechno je klááásné [happy]
Nicméně je to tak, majitel chce prachy, náklady naopak minimální, řidičům dáváte 72.50/hod pouze když to jede, atd...
Na druhou stranu se těm klukům moc nedivím, že na to jebou [proud]
Jinak mé prudící příspěvky si berte jak chcete, ale jsou na 150% pravdivé, proto některé geneticky midifikované jedince tak serou [happy]
Zvláště když je propaganda ve prospěch firmy náplní jejich práce [biggrin]
A stížnost pošlou celou včetně kontaktních údajů na garáž a volá vám garážmistr, ach jo.
Ale byl slušnej a možná je to jedinej člověk, co mu ten bordel opravdu vadí [happy] Přitom to způsobilo primárně vedení firmy svým přístupem jen dojit a nedat nažrat...
PS: Kolik asi bere takovej kvásek ve vedení firmy, 100-200 tisíc? A řidič 17... za 17 hodin denně na buse!!! Nebylo by lepší kváska zrušit a dát prachy řidičům? Možná by to bylo opravný klásný a řidiči by dělali co mají, ne se chodili ohřát na nádraží do čekárny, protože si nesmí zatopit [angry]
Sobota, 14. května 2016 - 21:00:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 32
Registrován: 10-2015
Dnešní VSOE v podání 754.074 a 754.066 [fotic][vypravci]

Moje galerie: https://www.zonerama.com/AdamSvajcr [fotic][vypravci]
Neděle, 15. května 2016 - 19:03:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 44
Registrován: 2-2012
Také přidám foto VSOE.
Neděle, 15. května 2016 - 22:34:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 223
Registrován: 8-2007
zdravím, když vy, tak já taky[happy] video Zbůch R 13450
krátké dokumetační klipy ze 180:
http://www.youtube.com/user/esus471
Neděle, 15. května 2016 - 22:59:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 294
Registrován: 5-2006
Ad.Oliva:Moooc krásné a výstižné video [ok].
Pondělí, 16. května 2016 - 15:23:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4290
Registrován: 5-2002
Nevím, do které ze západočeských diskuzí to napsat, ale kdyžtak si to předáte - na západ Čech dnes míří "Kyklop" T499.0002, má v okolí Horažďovic dělat nějaké měření trolejí pro SŽDC.
Pokud se ho podaří někomu pěkně zachytit, pošlete foto [wink]
www.prototypy.cz - Stránky, které vytváříte Vy všichni!

POZOR! Změna emailu webu, nově: prototypy(uzenáč)centrum.cz
749.243-2
Pondělí, 16. května 2016 - 18:01:34  
Neregistrovaný host
37.188.133.176
Hroch, MMM: neřekl bych, že JŘ v Kladské někdo strhal. Jsem daleko toho, fotit (jakýkoli) čerstvě rozervaný, nebo spálený JŘ, případně předchozí JŘ, den jeho změně...ale za půl roku už se JŘ, v tak obtížně dostupném místě, jako jsou Domažlice-železniční stanice, vyměnit mohly.
Nebo že by nějaký nePoveDenec strhal na Kladské JŘ na všech 4 označnících? A strhal ho tak pečlivě, že nezbyl ani kousek papíru? Byl jsem na Kladské na výšlapu o Vánocích 2014 a řekl bych, že označníky vypadaly úplně stejně. Ono když se na takhle rzí skrz prožranou plechovou tabulku, nalepí papír s JŘ, tak je papír za 14dní na horách stejně tak hnědý od rzi, že nebude k přečtení. Aneb kdo chtěl, pochopil, kdo nechtěl, nadále kl-aa-ká na maxla.
Nádražák 007
Pondělí, 16. května 2016 - 18:10:21  
Neregistrovaný host
94.74.239.82
Dobrý den,
nevíte, jaká lokomotiva sloužila kolem roku 1980 na vlečce Škoda Klatovy?
Snad by to měla být T334.0, číslo však nevím

Děkuji
M. Javorský
Středa, 18. května 2016 - 19:30:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3385
Registrován: 3-2010
Středa, 18. května 2016 - 20:16:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2058
Registrován: 5-2002
Škoda Klatovy: Nejsem si jist, že u "Šifaurů" měli rosničku. Vždycky (1970 - 198?) tam stávalo na dvoře prasátko.Ale číslo nevím.
Ostatně soudím, že EU musí být rozpuštěna a nahrazena funkčním hospodářským společenstvím. Čím dříve, tím lépe...
Čtvrtek, 19. května 2016 - 14:16:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 133
Registrován: 10-2006
Ranní Maxima.

Čtvrtek, 19. května 2016 - 19:42:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 134
Registrován: 10-2006
Asynchron - duben 2016




Děkuji tímto za poskytnutí fotek ke zveřejnění.
Pátek, 20. května 2016 - 10:54:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2162
Registrován: 6-2011
Laminátka se spoustou aut právě míří z Hořovic na Plzeň
TC 51-80
Pátek, 20. května 2016 - 19:23:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 226
Registrován: 4-2012
http://www.szdc.cz/provozovani-drahy/knizni-jizdni-rady-160612.ht ml

Půlnočka do Svojšína i v sobotu [ok].
a další změny [wink]
Luboš_3.21
Pátek, 20. května 2016 - 19:43:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 732
Registrován: 4-2014
kutipe - to je sice hezké, že té půlnočce do Svojšína zrušili omezení, ale místo toho mohli raději zrušit omezení u Sp 1990 aby jezdil i v sobotu, a Sp 1984 protahnout v sobotu a v neděli až do Mar. Lázní přineslo by to více užitku, než u té půlnočky, kterou jezdí jen minimum lidí.
Jinak další změny na trati na úseku Pňovany - Mar. Lázně a zpět veškeré žádné, kromě přidání os. vlaku 7335 z odjezdem ze Svojšína ve 4:15, takže ta hejtmanovo hrůza v razantím omezením dopravy v tomto úseku, kterou schválil vesele pokračuje dál.
Pátek, 20. května 2016 - 20:41:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 228
Registrován: 4-2012
Nojo víc věcí by bylo bezva, ale myslím že i tohle je aspoň trochu úspěch [wink]. Ještě tam jsou protažený dvě plzeňský linky do Pňovan od 1.IX., pravda to není úsek Pňovany - Mar.Lázně

(Příspěvek byl editován uživatelem kutipe.)
Luboš_3.21
Pátek, 20. května 2016 - 20:47:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 733
Registrován: 4-2014
kutipe - naprostý souhlas, snad s novým hejtmanem se situace na 170 obrátí k lepšímu a přibude o nějaký os, nebo Sp na úseku Pňovany - Mar. Lázně navíc a nebo se zruší ty nesmyslná omezení u některých vlaků.
Sobota, 21. května 2016 - 13:26:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1314
Registrován: 11-2009
Hamerník expres 2016 dnes ráno před Kornaticemi.
Sobota, 21. května 2016 - 21:05:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3386
Registrován: 3-2010
Danous:
popisek Trat175 Kornatice Hamerník expres 131.1487 Plzeňská dráha 21.května 2016
si oprav "Trat175 Kornatice Hamerník expres M 131.1549 Lokálka Group 21.května 2016"
[happy]
Sobota, 21. května 2016 - 21:53:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1315
Registrován: 11-2009
Přednosta: děkuji.[fotic]
Neděle, 22. května 2016 - 10:17:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3387
Registrován: 3-2010
Danous: Hamerník expres už 21 let jezdí Lokálka Group a ještě nás to nepřestalo bavit [happy]
Ze stojednatřicítek se tady vystřídaly 1009, 1228, 1266, 1280, 1386 a 1549...
Pondělí, 23. května 2016 - 11:15:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 216
Registrován: 2-2011
Přednosta: Ještě jsi ve výčtu stojednatřícítek zapomněl na 1405 [happy]
Pondělí, 23. května 2016 - 12:21:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2763
Registrován: 5-2002
A Sládečkostroj v roce 1993 ?
Maxipes_Fík
Úterý, 24. května 2016 - 13:14:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2648
Registrován: 12-2005
Tak Plzeňská dráha snad ani není dopravce, to je jen sdružení kolem kterého se točí náš autobusák Klásek, pan placatý a své času i nebožtík Jarda Opial... Někdy na počátku tisíciletí jsme měli stejné šichty, Jarda v Nučicích a pejsek v Rudné