K-report
 

Archiv diskuse 3. koridor do 17. 10. 2015  

Diskuse K-report » Archiv 2015 » Železnice » 3. koridor » Archiv diskuse 3. koridor do 17. 10. 2015 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
749.243-2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.229.178
Odesláno Pátek, 09. října 2015 - 19:28:21    Odkaz na tento příspěvek  

Jojo, zadeklovat betonové hrazení ještě seshora, to by bylo panečku rázné protihlukové opatření.[kladivo][bomba]
Otázka ovšem je, co v budoucnu přinese současné tempo a kvalita výstavby našich pseudokoridorů, které se 3 roky po svém megalomanském dokončení zaživa rozpadají...minulý pátek už byly pěkné jinovatky, ale na mostech v Doubravce se za nějvětšího chladna, v 7h ráno vesele rozmotávala a na ojíněný beton navařovala IPA [lame] No holt mostem zimu po záruce poteče voda skrz a přinejhorším se po vleklých soudech stavba zbourá a postaví znova, jako t.č. Kozolupy.
Jsem moc zvědav, co se vyvrbí, až se začne (pokud vůbec) s odstraňováním PJ přes most přes Drmoulský potok pod Mariánkama... ale PHS jsou tam po lesích fortelné, jen co je pravda.[uhoh]
Luboš_3.21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 465
Registrován: 4-2014

Odesláno Pátek, 09. října 2015 - 20:03:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PHS musí být i v lese, co kdyby si tam někdo stěžoval na hluk, takže odstraňování PJ není jaksi důležité jak výstavba PHS.
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9905
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 09. října 2015 - 20:43:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

749: já tedy mám za to, že IPA těsní hlavně tím, že je vodotěsně svařena sama se sebou...
Pikehead
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1738
Registrován: 3-2007
Odesláno Pátek, 09. října 2015 - 21:21:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Víte, máte pravdu, ale pokud nemáte ambice stavět nebo něco měnit, nemáte tušení o nebetyčném bordelu, ve kterém se tento stát nachází. Já opravdu věřím, že na některé věci je krátká i taková organizace jako SŽDC a že pokud chce modernizovat, musí kreténům ustoupit a ty zdi chca nechca stavět a platit.

Porovnejte s tímto: já se už 3. měsícem pokouším získat povolení na plot z drátěného pletiva okolo přikoupeného kusu zahrady na konci světa (vše podle územního plánu). Jak asi chápete, takový případ "musíme nepodceňovat", takže VY po té budově běháte vy a sháníte všechny pičoviny, které si ti paraziti navymýšlejí a oni vás mají na salámu... Už jsem se dozvěděl, že v případě odhalení archeologických pozůstatků (asi zlacené přilbice generála Hatzfelda) je nutné provést archeologický průzkum. Dále, že jedna hrana plotu přiléhá k lesu, proto soudruh odborník na "ochranu lesa" upozornil, že stavba (btw. plot stavba není) požádal o vyplnění další žádosti a také zákresu do mapy pro odborné posouzení dopadu na les (lhůtu 30 dní na vyjádření zatím vypadá, že vyčerpá, situace si to žádá).

Představte si, že liniové stavby procházejí územími několika podobných obcí a narážejí ne na jednotky podobných idiotů, ale na desítky či stovky. Takže mně naopak fascinuje, že tu je někdo vůbec schopný něco v historicky relevantním horizontu vypapírovat a nedejbože i postavit.

(Příspěvek byl editován uživatelem Pikehead.)
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6736
Registrován: 3-2007
Odesláno Pátek, 09. října 2015 - 21:32:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pikehead : Přesně tak.
A to nemluvíme třeba o buzeraci majitelů nemovitostí každoročními revizemi komínů, výměnami měřáků, požárními kontrolami vesměs stejně formálními.

No a na druhé straně nikdo neřeší bezdomovecké kolonie, vypalování mědi, staré stavby se suchým WC, kde není ani ta žumpa a serou tam do jámy atd, atd.
Pikehead
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1739
Registrován: 3-2007
Odesláno Pátek, 09. října 2015 - 21:58:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov: jo, je to třístupňové. Nejvyšší kasta má prachy na úplatky nebo konexe - v tom případě nejenže je leccos možné, ale i jinak nehybní a neprůstřelní kreténi získávají nečekanou kreativitu a živorodost s cílem případ rychle vyřešit k prospěchu žadatele.

Střední proud jsem já a mně podobní, kteří se v osm večer po návratu z práce věnují takovým produktivním disciplínám jaké jsem výše popsal. Navzdory tomu, nás je zatím většina, jsme v rámci matrixu jsou spíš za blbce a otloukánky.

No a pak je ta kasta nedotknutelných, o kterých píšete. A zdaleka nejen cigoši, hodně se podceňuje white trash (nemakačenkové, chlast, mladší i drogy...), která i na venkově s oblibou sedimentuje a v některých oblastech bohužel tvoří nezanedbatelnou část trvalého obyvatelstva. A na ně jsou všichni úředníci opravdu krátcí, a hlavně bez jakékoliv motivace jednat...
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5674
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 10. října 2015 - 05:46:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

749: prudič prudí prostě proto, že prudit chce - nezávisle na tom, zda mu něco uniklo nebo ne.
A zopáknout si průser typu odložení Úval o několik let si lajsne málokdo...


No při projednávání Doubravky byla údajně situace, kdy chtěli majitelé bytů (domů? ) PHS nižší nebo vůbec, a bylo jim řečeno že to nepřichází v úvahu... Tak pak je otázka kdo vlastně ten prudič je, když se ani dotčený strany s jakkoliv dobrou vůlí nemůžou dohodnout jak to bude... A když zároveň není problém dopravní stavbou hluk zvýšit, tak nemůžu nemít podezření že je vlastně úplně jedno jak to dopadne doopravdy, hlavně když si v tom někdo ukojí svoje normové ego - ať už jakkoliv, v daný moment. Prudiči / záštita případnýma prudičema je pak až někde v druhé řadě... A vůbec, když pak člověk vidí dopravní stavby ve světě... Ach jo...
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.251.98
Odesláno Sobota, 10. října 2015 - 06:19:48    Odkaz na tento příspěvek  

Pikehead: panáčkovi se plotu zachtělo[biggrin]?
Posloužím skutečným příběhem - rekonstrukce lodžií v bytovém domě, mimo jiné zábradlí. Projektant předložil výkres a seznam platných norem, kterým ten výkres zábradlí odpovídá. Ale místní stavební úřad si vyžádal vyjádření okresních hasičů!!!
Hasiči se vyjádřili na základě toho samého výkresu...
Žijeme ve stále větším blbákově, "dráha" v něm docela "ční"[uhoh]
Pikehead
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1740
Registrován: 3-2007
Odesláno Sobota, 10. října 2015 - 08:15:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

honzaklonfar: ježiš, jasně, hasiči, vidíte v tomto má legislativa a úřednická invence jasné mezery. Zvlášť vedle toho lesa by se mělo použít pletivo, u kterého je vyloučeno samovznícení.

Jinak samozřejmě, že tohle je legrace, plot stavíme a jestli ho "zamítnou", tak papír bude mít přínos maximálně pro topnou sezonu. Celkem by mě ale zajímalo, jestli bude dřív 100 m plotu piánko tempem než ty papíry. :-)
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13175
Registrován: 8-2002

Odesláno Sobota, 10. října 2015 - 09:44:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pikehead:
no to víš, pokud chceš moderní pozink pletivo s drátem potaženým plastem, abys to měl na 50 let+, tak jde přeci o druh a požární odolnost toho plastu [biggrin]

tabulka P-rekordů | S-analýza
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6737
Registrován: 3-2007
Odesláno Sobota, 10. října 2015 - 10:01:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad plot okolo přikoupeného pozemku :
A kdybyste prostě po koupi postavil onen plot, jakým mechanismem se to dozvědí patřičné orgány ?
Krokos
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.113.153
Odesláno Sobota, 10. října 2015 - 11:41:50    Odkaz na tento příspěvek  

Bohužel dokud si bude každej dělat co chce, tak toho papírování neubyde.
Každej je přesvědčen o své pravdě a že si na svém pozemku může stavět co chce. Pak jen člověk žasne, jak si dokážeme zprznit svoje obydlí a veřejný prostor.
Až Vám soused bez povolení postaví k vašemu plotu přístřešek s topeništěm a bude tam každý víkend opravovat motory a topit hnědým uhlím, tak vám bude ještě stavební úřad dobrý.
Na plot potřebujete územní rozhodnutí a je to logické. Plot je nějaké omezení v prostoru, která tam dříve nebylo. A jako plot se dá vykládat i betonové zeď, která nemá daleko k těm proklínaným PHS.
To by jste s tím plotem nepočkal do jara, až budete mít územní rozhodnutí...?
Poklop D400
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.80.234.119
Odesláno Sobota, 10. října 2015 - 18:40:17    Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, do EIA se píše třeba: Stavba nenarušuje migrační cesty ptáků.
Nevím, zda si úřad vymyslel ornitologickou studii, ale prošlo to i bez ní. Jo, je to k nevíře, šlo o obecní kanalizaci. [crazy]
Sorry za OT, ale tohle jsem musel.
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.251.98
Odesláno Sobota, 10. října 2015 - 19:22:46    Odkaz na tento příspěvek  

Krokos: v normálním státě by stavba plotu MAXIMÁLNÍ DOVOLENÉ VÝŠE, PRŮHLEDNÉHO a na PROKAZATELNĚ vlastním pozemku měla být na ohlášení!
Zajímavé je, že stavební úřad povoluje "ploty" (spíše lehké protipěchotní opevnění), které výrazně mění charakter zástavby (dřív tam nic nebylo[biggrin])...
Luboš_3.21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 471
Registrován: 4-2014

Odesláno Sobota, 10. října 2015 - 20:30:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Viz odkaz na ropzpadjící se PHS na čtvrtém koridoru. Takže ty PHS jsou stejně dělané z nekvalitního materiálu za par let bude kolem tratí krásný pohled na torza a zříceniny PHS.
Jak říkám zbytečně utopené peníze v PHS šrotu.

a zde odkaz na článek a fotogalerii o rozpadajících se PHS
http://www.koridory.cz/archives/2963/
myslím, že ta fotogalerie hovoří za vše a místo aby chránili před hlukem, tak velmi vážně narušují bezpečnost vlakové dopravy, otázka času kdy se to dostane na koleje a vlak vykolejí., bohužel nikoho kdo ty protihlukové normy vymýšlí a tím vlastně nařizuje výstavbu PHS se nad tímto stavem, který může nastat a je vidět ve fotogalerii, bohužel nezamyslel a nepozastavil a svým nesmyslným jednáním ohrožuje bezpečnost drážní dopravy.

(Příspěvek byl editován uživatelem Luboš_3.21.)
Luboš_3.21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 472
Registrován: 4-2014

Odesláno Sobota, 10. října 2015 - 20:32:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zde ještě krásná fotka z příspěvku

Tím samozřejmě nechci znevažovat práci projektantů, kteří se musí držet platných morem, ale z předešlého příspěvku a z té fotky je jasně vidět, jak zde máme nesmyslné protihlukové normy, které defakto nařizují výstavbu těch PHS.

(Příspěvek byl editován uživatelem Luboš_3.21.)
Jrjk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 334
Registrován: 11-2004
Odesláno Sobota, 10. října 2015 - 21:15:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podobné PHS, z nichž ledacos odpadává, už jsou i na 3. koridoru v Plzni - Zadních Skvrňanech, poblíž stejnojmenné zastávky. Fotky mohu klidně brzy dodat... :-)
Pikehead
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1741
Registrován: 3-2007
Odesláno Sobota, 10. října 2015 - 21:39:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov: samozřejmě by to neřešil nikdo, podle mně je tu načerno postavená půlka vesnice, tzn. bez statika, revizí na elektriku, likvidace odpadních vod atd. Moje důvody pro to nedělat to načerno jsou mimorozumové. [happy]

Krokos: Pokud věříte, že by Vám stavební úřad v takové situaci nějak zásadně pomohl, věřte dál (mimochodem, tohle jste četl?). Mně pomáhá především to, že žádné bezprostřední sousedy nemám. [happy] Dále nevidím nic logického na tom, aby na stavbu jednoduchého plotu na vlastním pozemku bylo třeba povolení, které mi zabere 3 hodiny práce, trvá 3 měsíce a stojí 1000 CZK (btw. čistá mzda lidí místně pracujících není moc nad 10k CZK).

Nota bene když "funkce ochrany krajiny" je naprostá fikce v kraji, kde se sračky lejou do země (to je asi legální, bo to nikdo neřeší), topí se lignitem (300 m vedle vede tranzitní plynovod), v obci stále existuje obrovská černá skládka, není tam pitná voda, dílem díky bodu 1, dílem díky hektolitrům hnojiv a herbicidů dotovaných státem. Kousek odtud leží Olbramovice a Miličín, tam vede přes intravilán dálnice... Takže "ochrana životního prostředí" v pojetí českého státu ve skutečnosti je chaotická aktivita armády niemandů, kteří řeší (za obrovských nákladů časových i finančních) dopady dvacetimetrových plotů na les a dopady kanalizace na migrační trasy ptáků, zatímco životní prostředí jde čím dál více do [zadnice].
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5906
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 10. října 2015 - 21:46:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

rekonstrukce lodžií v bytovém domě, mimo jiné zábradlí. Projektant předložil výkres a seznam platných norem, kterým ten výkres zábradlí odpovídá. Ale místní stavební úřad si vyžádal vyjádření okresních hasičů!!!

Normy na zábradlí nemají nic společnýho s povinností vypracovat požární zprávu a u bytového domu nepřekvapuje ani požadavek na stanovisko hasičů. Ostatně takový dům musí mít třeba i pravidelný požární revize a hasiči mají třeba i co mluvit do parkování před domem (kvůli možnosti příjezdu techniky).

Požár bytu v paneláku jsem měl možnost vidět a nebyla to žádná [zadnice].

Makat je fakt na ...
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.251.98
Odesláno Neděle, 11. října 2015 - 05:56:40    Odkaz na tento příspěvek  

RadekŠ: znova pro ty, kteří mají problém s chápáním psaného textu. Kritizoval jsem POUZE zbytečný posudek hasičů na ZÁBRADLÍ lodžie, které odpovídalo platným normám, které hasiči jistě v procesu návrhu připomínkovali. O žádné požární zprávě jsem nepsal - to ošetřil projektant.
Jako perličku uvádím, že o 3 roky dříve se rekonstruovaly tzv. schodišťové" lodžie a žádný posudek hasičů nebyl třeba[biggrin]! Z hlediska přístupu HZS do hořícího objektu jsou právě tyto lodžie nejschůdnější cestou... Stavební rozměry a konstrukce obou typů lodžií jsou stejné...
Trvám na tom, že žijeme v úřednickém blbákově!
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5908
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 11. října 2015 - 09:19:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že o 3 roky dříve se

Já jsem třeba v 19ti o tři roky dříve nemohl chodit na pivo. Než jsem se přesunul do svého, tak to u nás řešil technik družstva a to že chudáka bolela hlava je mi srdečně jedno, protože za to byl i mnou placen. To že mě bolí v práci hlava taky nikoho nezajímá...

že žijeme v


Aby člověk ŽIL, tak se nesmí nechat rozhodit peachovinama. Krom toho žiju asi v jiným světě, protože mi jako největší komplikace přijdou sousedi a obec (a obecně mezilidský vztahy) a potřeba jejich souhlasu k ohlášení/povolení.

Makat je fakt na ...
lukanec
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.79.110.123
Odesláno Neděle, 11. října 2015 - 21:20:25    Odkaz na tento příspěvek  

Sic neregistrovaný, ale docela pravidelný návštěvník a fanoušek železnice...jsem dnes udělal vycházku Plzeň Hl.Nádraží - Klabava. A pořídil pár fotek. Tak mě moc necupujte :P.
http://lukanec.rajce.idnes.cz/III_Koridor%2C_W41_2015/
Spelcr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1007
Registrován: 5-2007
Odesláno Neděle, 11. října 2015 - 21:39:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Super.[ok]
Sopko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 156
Registrován: 9-2008
Odesláno Neděle, 11. října 2015 - 22:13:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad lukanec: super fotky, děkujeme moc
Kasme
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 871
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 13. října 2015 - 19:29:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Paráda [ok]

Dnes jsem měl chvilku v Plzni, tak jsem to v tom hnusu v rychlosti proběhla tam a zpět [crazy]

http://kasme.rajce.idnes.cz/ropl-151013/

Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
Fotky RoPL * Hostivař * web Hostivař.EU * tunel Blanka - mo.ttnz.cz
uzlik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 2-2015
Odesláno Úterý, 13. října 2015 - 23:29:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kasme: Pěkný. [happy] Pár hodin přede mnou. Aspoň nemusim s fotkama spěchat a můžu některé detaily přeskočit ve prospěch jiných částí - dneska se mi ani do kolejí nechtělo, takže mám i jiné věci. Hnus to byl, ale sucho, takže ok. Spíš mám obavu z toho co bude až do toho zaprší...
Energetik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.53.32
Odesláno Středa, 14. října 2015 - 18:51:04    Odkaz na tento příspěvek  

Petr_Šída
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1106
Registrován: 1-2011
Odesláno Středa, 14. října 2015 - 19:43:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

typické novinky, nepropadl se tunel, ale nějaká kaverna vzniklá při ražbě, chjo
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9954
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 14. října 2015 - 23:01:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PŠ: typické novinky, nepropadl se tunel, ale nějaká kaverna vzniklá při ražbě, chjo
Jenže kdybys tam napsal "kaverna", tak by si pod tím běžný Jouda představil kavárnu nebo tavernu nebo něco mezi tím... [biggrin]
Petr_Šída
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1108
Registrován: 1-2011
Odesláno Středa, 14. října 2015 - 23:05:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A divil by se, že ty sklepy ze Spilky jdou až tak daleko ... [biggrin]

máš recht, ten článek je takříkajíc inteligenčně normalizován
uzlik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 2-2015
Odesláno Čtvrtek, 15. října 2015 - 20:48:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Plzeň hl.n., Lobzy, seřaďovací 13.10.15

OT: Tyhle fotky jsou poslední, které jsou tímto linkem (na pár dní) volně dostupné pro kohokoliv. Projekt bude dále přístupný pouze z vybraných IP adres + pro ty, kteří projdou jednou z filtrovacích otázek. Smyslem nebyla maximální návštěvnost, jen sdílení podkladu konkrétním lidem, kterým zůstane přístup beze změny.
Kasme
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 873
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 16. října 2015 - 12:49:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pletivo u vlakové trati v Plzni na Doubravce nahradila dvoumetrová zeď
16. října 2015 9:10

Výstavba železničního koridoru mění vzhled plzeňské čtvrti Doubravka. Pletivo, které dosud bylo natažené podél trati, totiž nahrazuje více než dva metry vysoká betonová protihluková zeď. Místostarosta Doubravky Zdeněk Mádr doufá, že stavba obroste zelení.

Zdroj: http://plzen.idnes.cz/protihlukova-zed-vlak-doubravka-zelleznicni -trat-koridor-pnq-/plzen-zpravy.aspx?c=A151015_125156_plzen-zprav y_pp

Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
Fotky RoPL * Hostivař * web Hostivař.EU * tunel Blanka - mo.ttnz.cz
Baresm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 466
Registrován: 12-2008

Odesláno Pátek, 16. října 2015 - 13:34:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

uzlik: Co to má za smysl..?

Máte ve svém počítači zajímavá hlášení, fotky a videa pragotronů nebo nějaké zajímavé dokumenty?
Podělte se o ně s ostatními - hlaseni.webnode.cz
Nově i na Facebooku -FB: Informační systémy na železnici
P_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1282
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 16. října 2015 - 14:38:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Baresm: Asi má malý FUP.
Luboš_3.21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 480
Registrován: 4-2014

Odesláno Pátek, 16. října 2015 - 15:08:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Barems - proč to uzlík nechce zveřejňovat,asi má k tomu osobní důvody., a jeho web bude nadále přístupný jen pro vybrané lidi, ostatní, kteří nemají s dráhou nic společného bohužel přístupný nebude, ale vždyť není jediný kdo pořizuje fotky Plzně, ty od Kasmeho také nemají chybu a jsou doplněny i o video.
Nedavno jsem na FB narazil na železniční stránku prodám, koupím vyměním. Oslovení majitele stránek zněl neváhejte zveřejnit své nabídky a poptávky co se týče všech věcí související s železnicí, byla to veřejně otevřená skupina, ale když jsem chtěl na portál napsat svoji poptávku, tak to vyžadovalo poslat žádost majiteli stránek o povolení aby se dali vkládat nabídky a poptávky, tak jsem také učinil a za dva dny mi tu stránku pro moji IP adresu bezdůvodně zablokoval.Takže jaký pak takovéto stránky mají smysl, když jdou nejprve zobrazit veřejně a pak vám je bezdůvodně zablokuje,. takovéto stránky by ani neměli ve vyhledavači jít vyhledat.

(Příspěvek byl editován uživatelem Luboš_3.21.)
Sopko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 157
Registrován: 9-2008
Odesláno Pátek, 16. října 2015 - 16:47:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fotky uzlika jsou fajn a dobře Kasmeho doplňují. Důvod, proč je nechce zveřejňovat sice respektuji a je to jeho volba, ale úplně to nechápu. Jsou pořizovány většinou z veřejně přístupných míst, není tam nic tajného ani nic na čem by se dalo vydělat.

Jsme tady všichni fandové železnice, kteří se chceme podělit o informace, které nás zajímají. Proto to diskusní fórum je a je tak oblíbené. Jestli někdo chce fotit do šuplíku nebo jenom pro vyvolené, je to jeho právo, ale myslím, že je to škoda.
Sopko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 9-2008
Odesláno Pátek, 16. října 2015 - 16:54:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pletivo u vlakové trati v Plzni na Doubravce nahradila dvoumetrová zeď

„Od 70. let minulého století, kdy jsme se sem nastěhovali, jsem chodila přes koleje. Trať je tu rovná, když se dobře rozhlédnete na obě strany, nic se nemůže stát. Bylo to bezpečnější, než podchodem u zastávky, kde se pohybují divní lidé. Tam se pomoci nedovoláte. Jenže teď kvůli stavbě přes koleje přejít nemůžete,“ vysvětlila starší žena, která nakonec zamířila do podchodu.

Z oken v přízemí domů blízko u trati už místní koukají na ulici a do stěny.

Další Plzeňanka přidala, že za čtyřicet let, co bydlí u trati, už vlaky vůbec nevnímá, zvykla si na ně.

více na Zdroj: http://plzen.idnes.cz/protihlukova-zed-vlak-doubravka-zelleznicni -trat-koridor-pnq-/plzen-zpravy.aspx?c=A151015_125156_plzen-zprav y_pp
Luboš_3.21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 481
Registrován: 4-2014

Odesláno Pátek, 16. října 2015 - 16:57:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sopko - také se připojuji k vašemu názoru.
uzlik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 2-2015
Odesláno Pátek, 16. října 2015 - 16:59:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Baresm a další:

Předpokládám, že narážíte na odkaz někam, kde již je filtrující otázka. Původně jsem ještě pro tuto galerii chtěl nechat přístup volný, ale vzhledem k tomu, že to již během rána nějaký dobrák hodil na facebook a současně se dva uživatelé pokusili o stahování webu, přišlo to dřív než jsem chtěl i čekal. Snad Vás uklidní to, že další galerie zde již odkazovat nehodlám - koho zajímají, najde si je + pro mne je smysl projektu jinde než v návštěvnosti (pracovní pomůcka).

Toto vlákno jsem využíval k tomu, abych určité informace dostal ke konkrétním lidem z oboru. Podle reakcí se podařilo, po necelém roce práce se o tom webu ví, i když není přímo dostupný ve vyhledavačích. Současně se to ale dostalo i k hlupákům, kteří přes můj deklarovaný nesouhlas mají pocit, že je potřeba informace z mého projektu dostat k co nejvíce lidem. Proto je nutná změna. Informace u lidí vyvolávají různé reakce, většinou v závislosti na tom, kolik toho člověk o dané věci ví. Neví-li nic, vytváří občas zbytečné skandály. Nebylo příjemné, když si to na fb vystavila s určitými zájmy určitá politická strana, a měl jsem tam celou vesnici... Není mým zájmem dělat problémy lidem kolem toho, co fotím, a potažmo i sobě. Proto rozhodnutí pustit k tomu jen lidi z oboru nebo ty, kteří jsou ochotni investovat čas do doplnění si informací (drážních nebo IT).

Otázky (pokud možno hůře vygooglitelné) mi přijdou jako fajn volba. Hromadné heslo se rychle roznese (už je zkušenost i s návodem jak se na stránku dostat přes k-report, když odkaz přes fb vede na heslo), registraci s daty jednotlivců nechci. Zjistím-li, že je na nějaké otázce nepřiměřeně správných odpovědí, není problém ji změnit. V plánovaném množství rotujících otázek si toho nikdo nevšimne, pro skupinu, která mne zajímá, nebude problém, protože jsou to (až na pár odrazujících) známé věci.

Omezení přístupu mi přináší možnost přidat např. komentáře k jednotlivým galeriím, které by u veřejně dostupné stránky být nemohly, nebo popisovat trošku více, tedy rozvíjet projekt směrem, který mi přijde zajímavý. Je to mé rozhodnutí a bude to tak ať se Vám to líbí nebo ne. Myslím, že tím je možné toto OT uzavřít.

PS: počet "vyvolených" je v řádech tisíců, u tohoto fóra bych to viděl kolem 10-20 procent..
Pikehead
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1749
Registrován: 3-2007
Odesláno Pátek, 16. října 2015 - 21:10:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Uzlíku, to je něco jako Hospoda na mýtince, ne? Udělal si webovou galerii, ale chodili mu na ní lidi.

Chápu to, v rodině máme taky magora - bratranec Emil si na domácí WiFi, zavedl WEP2, MAC whitelisting a nad to všechno snad ještě radius, aby tu usmolenou domácí wifi měl naprosto bezpečnou. (Tuším, že to mohlo stát tak týden až dva času, ale šlo o "princip".)

Za sebe Vám moc děkuju za zajímavé fotky, které jste dříve nafotil a publikoval a pokud byste se dal někdy v budoucnu zas do cajku a něco zas na webu vystavil způsobem odpovídajícím internetové logice, rád Vaši skvělou práci opět ocením.
Luboš_3.21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 482
Registrován: 4-2014

Odesláno Pátek, 16. října 2015 - 21:35:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Uzlíkovy fotky byly pěkné, také mu za ně děkuji, jenže zapomíná na jednu věc, kdokoliv odpoví správně na je ho vstupní kontrolní otázku správně a dostane se do fotogalerie, tak není vyloučeno, že opět někdo fotky stahne do PC a opět je bude publikovat na jiných webech a na FB., takže moc dobré zabezpečení to není aby se ty fotky dále nešířili na jiných webech.
Sopko - ty fotky nejsou většinou pořizovány z volně přístupných míst. Běžný cestující si může stavební práce vyfotit buď z peronu a nebo z vlaku, protože prostory mimo nástupiště a odbavovací halu jsou pro běžného cestujícího nepřístupné a Uzlík právě má fotky nafocené přímo z rozestavěného kolejiště, kam se běžný cestují kromě jízdy vlakem nedostane.

(Příspěvek byl editován uživatelem Luboš_3.21.)
Náhodný_kolemjdoucí
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.90.234
Odesláno Sobota, 17. října 2015 - 17:58:07    Odkaz na tento příspěvek  

Uzlíku, já, jako železniční laik, ale nadšený pro železniční tématiku, je pro mě naprosto nemožné odpovědět na jakoukoliv otázku, byť jsem již zkoušel hledat odpovědi na internetu, marně. Nevyznám se v tom a vlastně už ani nechci. Já opravdu nepochopím, proč takové rozhodnutí. Ale budiž. Budu muset nadále spoléhat na fotogalerie ostatních uživatelů a kochat se, jak se modernizuje česká železnice.
Na rozdíl od ostatních, nebudu děkovat za práci, kterou budete konat ve svůj prospěch, byť nevím, jaký prospěch z toho vůbec máte. To už si raději místo focení a mrznutí venku, zajděte na jedno pivo.
uzlik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 2-2015
Odesláno Sobota, 17. října 2015 - 20:21:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Náhodný_kolemjdoucí:

"Čas od času mi nosil kafe, který mi odmítli uvařit ti, kteří by mohli. Dobrý kafe? Lepší než žádný. Jen tak, krom pocitu, že je škoda to vylejt, z toho neměl. A teď, když jsem si na to zvykl, si dovolil říct, že pro mne narozdíl od jiných už žádný další kafe nebude. Hajzl... Magor... Co z toho má, když už to kafe pro mne vařit nechce? Někdo by měl zařídit, aby už nikdy žádný kafe nikomu neuvařil. ;-)"

Opravdu máte pocit, že je v tomto OT o čem diskutovat? Se vší úctou k Vám, ač respektem ke mně neoplýváte... Přečtete-li si, co jsem k tomu napsal o pár příspěvků výše, možná zjistíte, že smysl a mé cíle u toho projektu byly jinde než ve Vašem uspokojení a v plácání po ramenech. Možná ne, ale to není můj problém.

Domnívám se, že to není o tom, jak jsem špatnej (jsem, vím - tam, kam jsem v životě chtěl, jsem zatím nedosáhl, i když je to prý snadné..), ale o tom, že Vás mrzí/frustruje, že realizační firmy ani státní organizace své dílo hrazené z veřejných prostředků neprezentují tak, jak byste si představoval. Zřejmě k tomu mají své důvody a, ač jsem tak dosud svou aktivitou nečinil, domnívám se, že i tyto důvody bychom měli respektovat. Tím, kdo má právo prezentovat výsledky své činnosti široké veřejnosti, je ten, kdo to vytváří nebo ten, kdo to platí. I to je jeden z důvodů, proč přístup do svého soukromého archivu, který má konkrétní účel, redukuji. Budu-li osloven, zvážím, zda a za jakých podmínek svou práci (cca 10 hodin na galerii, za poslední rok 65 galerií..) dám k využití jiným, a věřím, že potom se má práce, vylepšená někým, kdo se zabývá grafikou profesionálně, dostane i k Vám tou správnou cestou.

Luboš_3.21:

Co Vám osobně stojí za to, abyste se stal zlodějem? Cizí fotka a ten pocit, když Vás lidé kolem plácají po zádech za to, že jste ji ukradl a zveřejnil? Mělo by to stát za to jiným? Je snadné odkázat, na krádež ale všichni žaludek nemají. ;-)
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5777
Registrován: 5-2007
Odesláno Sobota, 17. října 2015 - 20:54:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

uzlik: Len taký postreh, hoc súčasný model podporuje prehlbovanie si znalostí z ostatných oborov, nešlo by losovanie otázok rozdeliť po nejakých oboroch, aby človek nemusel nechať stránku 15x refreshnúť kým narazí na otázku, ktorú je schopný zodpovedať.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5927
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 17. října 2015 - 21:02:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jakoukoliv otázku, byť jsem již zkoušel hledat odpovědi na internetu, marně.

Já jsem se tam kvůli své zvědavosti dostal, prostým výběrem otázky s nejméně nejednoznačnou odpovědí. Kdybych neležel v pelechu s chřipkou, tak se na to vytento. Vůbec se nedivím, že se tam leckdo nedostane ani za pomoci nějakých znalostí o dráze a googlení, protože tohle musel vymýšlet výše zmiňovaný strýc Emil.

Uvnitř je obyč. fotogalerie ze stavby s občasným suchým komentářem. Že si s tím někdo dělá práci, aby pak na to nikdo nechodil a asi to nevykoukal - hospoda na mýtnice hadr, no. Tomu sáhodlouhému a v podstatě bezobsažnýmu zdůvodňování na tři strany formátu A4 taky nerozumím.

Makat je fakt na ...
Luboš_3.21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 483
Registrován: 4-2014

Odesláno Sobota, 17. října 2015 - 21:22:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Uzlík - já jsem vaše fotky z webu nestahoval na tož pak zveřejňoval to opravdu ne a nemám zájem to dělat. Bohužel jsou mezi námi tací, kteří to dělají a ten pocit jim za to stojí.Jinak já se s vašimi fotkami mimo váš web nesetkal a nikde jsem je neobjevil.
Zajímavá je i vaše odpověď náhodnému kolemjdoucímu.
Že firmy mají své důvody neprezentovat stavbu.
Protože na železnici pořád panují zvyklosti před rokem.1989,že běžnému cestujícímu do toho nic není vše je tajné. Někteří by i nejraději zrušili den železnice konaný vždy v září, v posledních letech je to i na těchto dnech vidět, prezentují se jen ČD a lokomotivní depa, těm stojí o to aby se laik seznámil s železnicí. Bohužel ze strany SŽDC je prezentace téměř nulová, ještě když výpravčí patřili pod ČD, tak byli zcela běžné i exkurze na stavědla a do dopravních kanceláří odkud se řídí provoz a obsluhuje zabezpečovací zařízení, pro obyčejné lidi, kteří nedělají na dráze velmi zajímavé a poučné, jenže od té doby co výpravčí a celé řízení vlakového provozu přebralo SŽDC, tak těchto exkurzí rok od roku ubývá.

(Příspěvek byl editován uživatelem Luboš_3.21.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Luboš_3.21.)
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6796
Registrován: 3-2007
Odesláno Sobota, 17. října 2015 - 21:27:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak lidé jsou různí..
Když něco dám na net, tak to tam dávám proto, aby si to někdo přečetl a třeba i okopíroval, jinak to tam přece dávat nebudu, ne ?
Pro omezený počet lidí dám třeba na Ulož to a pak zahesluju a třeba za týden stáhnu - možností je neúrekom.
Dělat polotajné Dílo z pár fotek ze stavby - nerozumím, nechápu, viz Pikehead.
Kdybych to řekl lidově, tak ať si pan autor nějaké testování nechá od cesty a jde se s celou galerií vyfotit. S kopyrajtem.
Já už jsem udělal v životě pár různejch naučnejch prezentací a podobně a nikdy jsem z toho nedělal takovou vědu. Maximálně uložil tak, aby se to nedalo editovat = zneužít.

A ani jsem se, na rozdíl od RŠ, nepokoušel, neb většinou za barnumskou reklamou a zabezpečením se skrývá chabý obsah. Děkuji Radkovi, že mi zjistil, že jsem o nic nepřišel [sad]

Jiak když s tím testem má problémy dlouholetý praktik asdf, tak to bude asi nějaký šototest [biggrin]

Pane autore, když sem budete chtít něco zajímavého dát, dejte, nebo použijte link, ale netejrejte lidi, co by to zajímalo, ale nemaj kdy luštit vaše testy, zas nic tak světoborného to není.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Luboš_3.21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 484
Registrován: 4-2014

Odesláno Sobota, 17. října 2015 - 21:43:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov - s tou kontrolní otázkou mám problémy také, a to se o řízení vlakového provozu zajímám již přes 25 let a mám všechny předpisy SŽDC nastudované.
Náhodný_kolemjdoucí
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.90.234
Odesláno Sobota, 17. října 2015 - 21:58:32    Odkaz na tento příspěvek  

Ale, Uzlíku, mladý pane, nebo muži, nevím, jak Vás dodatečně oslovit, abych se projevil, jako člověk s výchovou, který k ostatním vzhlíží s respektem a pochopením pro Vaši, poněkud razantní změnu s publikací obsahu Vaší stránky.
Mě vůbec nezajímají poučné citáty, byť bych se v nich měl hledat, nemám na to čas, což je ovšem paradox, když se tu snažím obhájit svůj názor, který stejně nebudete brát a budeme si hájit svou pravdu, to je jedno.
O tom, jestli se Vaše práce dostane ke mě, prostřednictvím jiných organizací, sice nevím, ale jak jsem řekl, je mi to jedno a že jste to v životě nedosáhl tam, kam jste chtěl, to už tu nemusíme rozvádět vůbec.
Takže prosím, to co napíšu, píšu v poněkud flustrované náladě, ale laskavě si strčte, to Vaše veledílo za klobouk, má li to být tedy tajné, jak hrad v Karpatech.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6802
Registrován: 3-2007
Odesláno Sobota, 17. října 2015 - 22:21:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak já jsem si to přes to zkusil a řekl bych, že pan autor je člověk s ehm, poněkud malým a jednostranným rozhledem.
P_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1283
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 17. října 2015 - 22:41:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak já jsem to taky zkusil a dostal IP ban [happy], patrně odměnou za to, že web nehlídal, že se odpovídá na neexistující číslo otázky. Njn, tak se budu chodit kochat ke Kasmemu.
Bugear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3300
Registrován: 8-2005

Odesláno Sobota, 17. října 2015 - 22:48:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já bych měl spíš technickou připomínku, šlo by na vstupní stránku doplnit datum poslední aktualizace? Ať pak člověk nezjistí, že se snažil zbytečně.

»Online výpočet kontrolní číslice« »Výpočet kontrolky na mobilu (Java)«
Lekce češtiny pro diskutéry: píšeme výjimka, standard, ližina. Tipovat znamená odhadovat, typovat znamená psát či provádět typovou zkoušku.
Luboš_3.21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 486
Registrován: 4-2014

Odesláno Sobota, 17. října 2015 - 23:04:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co se týče těch uzlíkovo otázek, tak by mě zajímalo odkud je čerpal, protože žádný předpis na ně nedokázal odpovědět.
Pravděpodobně to jsou zcela nesmyslné otázky, kde záleží jen na správném typu čísla vzdálenosti.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6805
Registrován: 3-2007
Odesláno Sobota, 17. října 2015 - 23:10:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No zjevně je to z nějakého stavebního předpisu a je to nastaveno tak, aby skoro nikdo neměl bez vygůglení šanci.
Prostě pán je podivín [kladivo]a hoďme to za hlavu.
uzlik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 2-2015
Odesláno Sobota, 17. října 2015 - 23:16:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

P_v: Tak jistě. :-) Musim Vám nějak naznačit, že jsem si všiml. Pokus oceňuji, člověk se stále učí. Díky.

ostatní: Dobrá davová psychóza. Na to, co jste kolem toho rozpoutali, tam opravdu nic není. Jen má každý potřebu zkoušet jestli se dostane nebo ne. Čímž je to rozbitý a chodit tam na otázky nemá smysl.

Náhodný_návštěvník: ...

Bugear: Jasně, díky za tip.

Luboš_3.21: 65 procent otázek někdo (více než jeden) zodpověděl, ostatní měly málo pokusů, pravděpodobně tím, že je jednodušší Reload. Je fakt, že některé byly podpásovky, ke kterým se muselo dojít výpočtem podle vzorečku z norem. Samozřejmě byla snaha vytipovat otázky, na které strejda Google nezná odpověď přímo.

Mladějov: Ano, jsem podivín. A tím to uzavřeme. :-)
Luboš_3.21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 487
Registrován: 4-2014

Odesláno Sobota, 17. října 2015 - 23:20:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Mladějov - tak už jsem na to přišel, ve směs všechny uzlíkovy otázky byli čerpány z TNŽ - Technické normy železnic. Některé jsou k dispozici ke stažení na stránkách SŽDC. Bohužel jsem také dostal IP Bahn, takže už je mi to k ničemu.
A tím bych téma uzlíkova galerie také uzavřel.

(Příspěvek byl editován uživatelem Luboš_3.21.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Luboš_3.21.)
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5778
Registrován: 5-2007
Odesláno Sobota, 17. října 2015 - 23:20:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov: Stran toho, že za dlhoročného praktika sa nemôžem považovať ani technicky, by som si z obsahu toho testu možno pomerne úspešne odvodil uzlikovu profesiu, ktorá sa nezhoduje s tou mojou. A okrem toho na to, aký som mladý, mám strašne deravú hlavu (obzvlášť na čísla) a väčšinu takýchto vecí proste nedržím v hlave ale znova a znova dohľadávam (pretože ich nepotrebujem často).

Uzlikovu motiváciu inak trochu chápem. Nájde sa asi kopa ľudí, ktorá bude riešiť, prečo to fotí, kto mu na to dal povolenie, či mal vôbec povolenie na to, zdržiavať sa v danom mieste, atď. Ale spôsob realizácie je dosť divný.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6807
Registrován: 3-2007
Odesláno Sobota, 17. října 2015 - 23:25:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je fakt, že některé byly podpásovky, ke kterým se muselo dojít výpočtem podle vzorečku z norem.

No, takže jsem vás odhadl správně.
Asi vám to dělá dobře, že to skoro nikdo neuhodl, že ? Proto jste to přece takto nastavil.
Tuctová úchylka zneuznaných, psychologie je zajímavá věda, jen což.
Holt vám to tady lidi sežrali i s navijákem, a vy jste udělal takový malý podraz, abyste "zvítězil".
Divná zábava.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6808
Registrován: 3-2007
Odesláno Sobota, 17. října 2015 - 23:28:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Uzlikovu motiváciu inak trochu chápem. Nájde sa asi kopa ľudí, ktorá bude riešiť, prečo to fotí, kto mu na to dal povolenie, či mal vôbec povolenie na to, zdržiavať sa v danom mieste, atď. Ale spôsob realizácie je dosť divný.

Ale houby.
Galerii můžu kdekoli zveřejnit anonymně, no a když se bojí, tak ať nepublikuje.
Případná reakce by byla stejně ne od šotoušů, ale od jeho nadřízených ..a ti by snad test udělali ?

Nic, škoda ztrácet s komplexákem čas.
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5780
Registrován: 5-2007
Odesláno Sobota, 17. října 2015 - 23:49:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov: To je vlastne pravda. Nu čo

uzlik: Inak sa divím, že sa čudujete. Svojim správaním a vystupovaním ste z toho "testu" pre dostanie sa na web vyrobil väčšiu atrakciu než je jeho samotný obsah [happy] A ešte ďalší tip, nechcete tam dať case insensitive porovnanie. Keď sa pýtate na bývalú skratku štrnástky, tak to tam človek píše veľkými písmenami reflexívne.

(Příspěvek byl editován uživatelem asdf.)