K-report
 

Archiv diskuse Tratě kolem Mladé Boleslavi do 28. 12. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Železnice » Tratě kolem Mladé Boleslavi » Archiv diskuse Tratě kolem Mladé Boleslavi do 28. 12. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Stunts
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.84.109
Odesláno Středa, 24. prosince 2014 - 17:29:43    Odkaz na tento příspěvek  

Aktuálně je smysluplné se bavit o horizontu 2020/2025/2030. A nevypadá to, že do té doby by technologie umožnily nahradit veřejnou dopravu obecním automatickým autem, jezdícím po okrskách mezi fůrou aut řízených "nepředvídatelným" člověkem. Takže bude na místě i za 10-15 let veřejnou dopravu na venkově a malých městečkách mít (protože jinak budou skupiny, které se nikam nedostanou - od dětí po lidi co si dají pivo, nebo turisté, co potřebují, aby je něco hodilo zpět k autu).

Udržet nějaký rozsah veř. dopravy je reálnější pomocí železnice. S autobusy hrozí scénář Francie, Španělska, Anglie ale i venkovských částí Německa = totální rozpad a konec veř. dopravy (jen school busy). Jsou kvanta příkladů z historie, že zrušit busy je jednodušší. Vzpomeňme na poslední plošnou redukci busů ve SČK za Ratha. Je to jednodušší i psychologicky. Když zruším vlaky, tak všichni vidí, co zaniklo, že nádraží spadne, koleje zarostou. Lidi to více štve = železnice je z podstaty efektivnější v naději přežít než autobusy. Když zruším busy, tak se opticky nic nezmění a lidem je to více jedno. Železnice je něco hmotného navíc v té obci. Málokdo si ji chce nechat vzít.

Žvanit alá -aa- o tom, jak autobus je levnější, jak dokáže zajet kam kdo potřebuje (a vůbec to neprodlouží jízdní doby), to ignoruje fakt, že to někdo musí chtít trvale hradit, když busy je jednodušší politicky rušit.

A zcela bez sebemenšího reálného průzkumu -aa- předpokládá, že to povede k nárůstu počtu cestujích.

Přitom zde -aa- hodil čísla, že pouhá náhrada 076 busem a tedy s bonusem zkrácení docházky k nádraží, vedla meziročně k poklesu počtu cestujících. A to se nezdražilo, zachovala se atraktivní IN25 všem.

Bude zajímavé, až se 076 opraví a zrychlí, vidět zda náhrada busu zpět za vlak povede k dalšímu odlivu cestujících, či k přílivu. Co nám pak řeknou odpůrci 076? Že je lepší vozit méně cestujících, protože je to levnější?

A chci vidět, jak bus z Holešovic nahradí Sp Kokořínsko a povede to k nárůstu počtu cestujících. Jo, sedět v narvaném buse, ze kterého vystoupit dřív než v cíli bude pěkný voser, nasranej řidič, že vám musí jít v nějaké prdeli sundat kolo a nemůžete počkat jako ostatní až do Mšena... Tohle vše se změní lusknutím prstu.

Ano, lze dát busy zcela zdarma, protože vlaková dotace na pouhý provoz je tak vysoká, že by šlo těm cestujícím i platit a pak jistě počet cestujících naroste.

Ale to teda uděláte se všemi busy v ČR? Protože proč jen na vybrané trase?

Tohle by ignorovalo jakoukoli dnešní politiku a jakýkoli předpokládatelný vývoj politiky v ČR. Podobné experimenty s busy snad v Evropě ještě neudělala žádná země.

Pokud chci, aby v roce 2025 jezdilo něco o víkendu do Mšena a ne 2x denně a i něco do těch vesnic kolem, tak je vlak ten nejlepší způsob, jak tomu zvýšit šanci.

Plánovat 22. století smysl nemá.
Stunts
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.84.109
Odesláno Středa, 24. prosince 2014 - 17:42:01    Odkaz na tento příspěvek  

Pro pana -aa-

Já tu vaše jméno nenapsal (ani jsem ho neznal, ale jsem rád, že nyní znám) a že pracujete pro ROPID je tu jasné snad každému, kdo to tu pár let čte.

Ale pro váš klid... já žádný udavač nejsem...

1) by se blbě dokazovalo, že jste to vy

2) vám nevyhoržuji, jen mně jen fascinuje, že mi tu úředník vyhrožuje, že mi zruší pro mě pohodlnější formu veřejné dopravy udáváním příspěvků z diskuzáku na MD a MF... Úředník placený z mých daní si hraje na malého diktátora? Ano, dáváte vaší profesi v očích veřejnosti tu nejlepší vizitku. Že vám ujedou nervy anonymně bych chápal, jsme jen lidi, ale oficiálně mě buzerovat? 2x měř 1x řež, přísloví, co bych vám vřele doporučil.

3) Co jsem tak pochopil (dlouhodobě čtením co tu píšete i k jiným tratím), tak v některých oblastech jednáte v mém zájmu a jelikož v oblasti 076 jste dle mě slabý článek a v oblastech jiných by vaše nepřítomnost v úředním aparátu (či v nevynášení informací sem na fórum) byla pro mě ztrátou, tak já proti vám opravdu nepůjdu...

Víte, já jsem velmi pragmatický člověk a nepotřebuji s vámi mít shodu tam, kde mě neohrožujete (tam si žvaňte co chcete, mě jen zaráží, že mi ofico vyhrožujete) a ještě si uškodit tím, že byste mohl přestat dělat to, kde jste mi užitečný... Já totiž bydlím v Praze a také preferuji rozvoj městké železnice před rozvojem MHD. Tak jako vy. Jít proti vám = musel bych být idiot.

Malý příklad pragmatického myšlení: i když volím Zelené, za prezidenta jsem volil Zemana. Protože veřejné dopravě tato kombinace prospěje více, než být u prezidenta zásadovým voličem favorita Zelených a hodit to tehdy Karlovi, který by nikdy neodstanil Memorandum ohrožujícího Kalouska. Jaký byl další politický vývoj financí do železnice jistě každý kdo to sleduje ví.

Takže vážený pane -aa-, dokud si váš přínos pro mě vyhodnotím jako větší než to, kde mi můžete uškodit, tak já jsem ten poslední, kdo proti vám půjde. Nejsem tak bohatý, abych kupoval levné výrobky a nemám dost času na to, jednat unáhleně a zbrkle. Spíše jsem zklamaný, že jste se v oblasti 076 tak pomátl a přidal se na stranu lidí, kteří se na toto fórum chodí bavit provokováním příznivců lokálek. Měl jsem vás za korektnějšího přispěvatele, co k tomuhle stylu neklesá. To je to, co mi od vás reálně vadí.

Hezké svátky.
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4132
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 25. prosince 2014 - 07:39:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stunts: Koukám opravdu virtuální srabík schovávající své hrdinství za klávesnicí a monitorem? Silně mi to něco připomíná, jednoho takového už znám.

Můj zaměstnavatel nemá se zdejší diskuzí nic společného, tudíž uvádět jej zde je krajně neslušné. I to mi silně někoho připomíná.

A pro úplnost, já jsem nikoho do žádného zařízení neposílal, přečtěte si to pořádně. A i tohle mi někoho připomíná. Jestli jste se mezi železniční šotoúchyly zařadil, pak o vlastní vůli.

Takže co, ukážeš nám milý Stuntsi, kdo jsi a co tě opravňuje k tomu, abys nám tady kázal svoje neomylné myšlenky? Abychom se konečně dozvěděli, s jakým odborníkem máme tu čest?

Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
martinnes.l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 10-2011
Odesláno Čtvrtek, 25. prosince 2014 - 07:49:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dobrý den.No tedy,to jsou tady debaty... Prosím více faktů - např. děkuji za data o počtu přepravených cestujících.Nevnucuji můj názor,ale přestože mám rád nostalgii a lokálky, doba se prostě mění a vše ve světě jde cestou moderní, rychlé vysokokapacitní železnice - půjdeme proti proudu? Máme z celé Evropy zdaleka nejvyšší % tratí na rozlohu... Proboha, stejně tak jako vozí busy cestující v Jizerkách, Krkonoších, Orlických horách kde nevedou koleje nikdo se nad tím nepozastavuje, můžou je vozit i na Kokořínsku.Je možné, aby vysoce kvalifikonavý zaměstancec s velmi drahým vozidlem vozil po velmi drahé onfrastruktuře 10 lidí ve vlaku? To je podle mne blbost. Pokud by někdo chtěl, aby to mělo smysl, nechť napište recept jak tam natáhnout 100 x tolik lidí :-) Jinak postřeh ze Švýcarska - úplně normálně funguje návaznost BUS - vlak. Bus supluje všechny ty naše lokálky (tedy kromě těch horských).Nejméně kapacitní vlak na jejich lokálkých je FLIRT...NIKDO z cestujích tam neřeší, že jede busem - nebuďme myšlenkově uzavřeni v té naší kotlině... Máme lepší dopravní vzor než je?
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 971
Registrován: 3-2010
Odesláno Čtvrtek, 25. prosince 2014 - 09:07:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Srunts: Hrde se hlasim, ze o danem zdravotnickem zarizeni jsem psal ja.. . Sorry ale nicc jineho me nenapadlo, kdyz tady nekdo napise ze na 072 50 km/h nevadi a tahle rychlost je jenom zacatek, po novem roce prijdou dalsi chutovky, ale jo, 076 bude frcet jako koridor, co takhle Vam tam dat, gsm-r, esu 11 a jine zab. a sdel. Zarizeni? Byl by jste spokojen, no a tu 072, po ktere denne projede v prumeru 150 vlaku, tu zariznem ne? Vzdyt ta je uplne postradatelna.. . Hlavni je nasypat penize do Vlci magistraly Melnik-Mseno..
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1659
Registrován: 10-2010
Odesláno Čtvrtek, 25. prosince 2014 - 09:38:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

=>Vladimír Putler: Ano, příspěvky jsem četl. Všechny "argumenty" už zde vyvrátili Orky a -aa-. 076 opravdu žádnou prosperitu do regionu nepřináší a pro denní dojíždění ji skoro nikdo nepoužívá. Jasně, těm 80 turistům čtyřikrát do měsíce (jen v létě a jen za hezkého počasí) bude líto, že se vlakem nesvezou, ale kdyby věděli, kolik je to zprostředkovaně z jejich kapes stojí, raději by jeli autobusem nebo autem.

Stunts: Malý příklad pragmatického myšlení: i když volím Zelené, za prezidenta jsem volil Zemana.
To není příklad pragmatického myšlení, ale vašeho vlastního hulvátství.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4654
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 25. prosince 2014 - 09:38:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stunts: Ty jsi fakt případ pro Chocholouška. A ne tím, že máš odlišný názor na některé lokálky než (patrně) většina diskutujících, ale tím, jak tu své názory prezentuješ (bez věcných argumentů, ale za to s plky typu: mne vyhovuje, já to tak chci, atd.), jak kopeš bezostyšně do ostatních a přitom řveš, jak všichni kopou do tebe.

Silně mi tvé projevy připomínají obdobně pomateného diskutujícího Marka trojnulku, což už někdo zmínil[wink].

Takže si vezmi pilulku, zklidni se a pak diskutuj. Třeba ti to po pilulce půjde lépe. A když ne, tak mám zavolat do Dobřan či do Prahy Bohnic, ať si tě vezmou do péče? [biggrin]
Pizda samochodowa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.48.42.202
Odesláno Čtvrtek, 25. prosince 2014 - 12:59:04    Odkaz na tento příspěvek  

Ani o Vánocích si nedáte pokoj. Tak to všechno rozpočtově odpovědně zrušte, prachy dejte na pomník Pravdy a Lásky, co bude stát v Praze místo Stalina. Do 48 hodin po odhalení sochy zavládne ráj na zemi.
ze škodovky
Neregistrovaný host
Odeslán z: 185.15.111.26
Odesláno Čtvrtek, 25. prosince 2014 - 14:13:00    Odkaz na tento příspěvek  

...dyť jim to tu celou dobu říkám,a furt nic...
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 972
Registrován: 3-2010
Odesláno Čtvrtek, 25. prosince 2014 - 15:43:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pizds Samochodowa: Muzu Vas uklidnit, ja se mezi pravdolaskare neradim.... .A ani se neradim k stalinistum, proste me politika stve svoji celkovou nekompetenci a je to jedno, jestli tam je zrovna rudej, oranzovej, fialovej, ci modrej, dokud nas budou politici timto zpusobem drtit, tak my co si troufnu rict doprave rozumime, budem delat podle jejich prani a populistickych rozhodnuti, uz me vazne stvou sliby, opravime Kokorin, udelame dratovani do Velenic atd. ...

jinak a bych to i ja odlehcil, tak vcera 1151, 749.006+ 2x bdtn.. [happy]
ze škodovky
Neregistrovaný host
Odeslán z: 185.15.111.26
Odesláno Čtvrtek, 25. prosince 2014 - 18:27:23    Odkaz na tento příspěvek  

dnes se 006 vracela...snad pojede i zítra[happy]
Stunts
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.84.109
Odesláno Pátek, 26. prosince 2014 - 03:10:02    Odkaz na tento příspěvek  

Napadání už budu ignorovat, ztráta času. Jak jsem napsal, 1 člověk nemůže oponovat 10 lidem. Navíc je to zbytečné, jde o opravu 076, ke které na 99% dojde, souhlas anonymů na internetu k tomu nepotřebujeme. [happy]

Čemu se ale musím pousmát je, jak pan -aa- přešel připomínku toho, do čeho si sám naběhl - pokles počtu cestujících po nahrazení vlaku busem...

A co teprve, až vás bus vůbec nevezme, jako nedávno busy na Mělnické vinobraní? Kolikrát takový kaštan příště pojede busem, pokud má alternativu v autu? Řekl bych, že podobný zážitek odradí od dalšího využítí VHD ihned. Ten ujetý přípoj vlaku člověk časem zkousne nebo dá další šanci, ale riziko, že ho bus vůbec nemusí vzít, pokud tam nebude hodinu stát předem, nezkousne napodruhé nikdo.

Bude mi namítnuto, že jde o specifické dny a spoje. Jistě, ale u Sp Kokořínsko, při jeho využití, je každý spoj specifickým.

074: Platit do EU za členství 40 miliard a nečerpat dotace je ekonomická šílenost. Pokud lze opravu 072 dotovat, je nepřijatelné, aby se do ní dala nad rámec povinného spolufinancování i jen 1 Kč. Stejný názor na věc jako já, mají, jak vidíte, všechny významné politické strany. Takže si tu urážejte oponenty podobně jako -aa-, ale to je asi tak všechno, co s tím můžete udělat.
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4133
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 26. prosince 2014 - 07:34:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stunts: Ale houby že jsem něco přešel. To jsi vůbec nepochopil. Čekám, kdy se konečně zachováš jako chlap, s ufňukanejma virtuálníma bábama nemá cenu diskutovat. Ale to se obávám nedočkám....

Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
749.253-1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 8-2014
Odesláno Pátek, 26. prosince 2014 - 08:35:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hele nechcete o trati MB - Mělník založit nové vlákno? [kecal]
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11232
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 26. prosince 2014 - 09:24:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stunts: Důležite je, aby kraj jakožto objednavatel nabídl alespoň nějakou možnost použít VHD nabídl, ne všichni mají řidičák. Ano, je možné, že vůle používat autobus je menší než používat vlak, ale na druhou stranu, není trošku drahé bojovat o malé desítky cestujících za cenu v řádech stovek milionů korun? Pokud by byla cena za opravu 200 milionů a životnost trati 50 let, tak to vychází na den skoro 11 tisíc korun! To je v přepočtu 38 kč/km při 6 párech, a tedy cca 100 kč/cestujícího. Takže je na výběr: Ušetřit stovky milionů a přijít o pár desítek cestujících (což se na těch silnicích v takovém počtu stejně nepozná) a nebo je utratit a doufat, že o ten zbytek nepřijdeme, protože při 6 párech spojů stejně, velmi pravděpodobně, bude počet cestujících pozvolna ubývat.
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.26.58
Odesláno Pátek, 26. prosince 2014 - 21:35:51    Odkaz na tento příspěvek  

i když volím Zelené, za prezidenta jsem volil Zemana. Protože veřejné dopravě tato kombinace prospěje více,

to jistě, obzvláště když mu našeptávají takové "kapacity", jako Zdeněk Žák, či Jaromír Dušomír[crazy]
Jan Plachý
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.96.164.94
Odesláno Sobota, 27. prosince 2014 - 00:28:29    Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím.Tak jsem si přečetl zdejší diskusi, nedá mi to,musím to napsat.Pořád dokola se tu opakuje,že oprava tratě 076 je plýtvání,musí se šetřit,nejsou peníze,ušetřené peníze se mají použít na opravy hlavních tratí atd.Ale kde berou odpůrci opravy tratě 076,že ušetřené peníze půjdou na opravy hlavních tratí?Dost lokálek se už zrušilo a peníze stejně nejsou.I kdyby už žádná nebyla,peníze stejně nebudou.Nebudou totiž nikdy.Posledních 20 let posloucháme,že nejsou peníze a musí se šetřit. Kdybychom tu diskutovali za 100 let,železnice už třeba ani nebude existovat,stejně bychom se dověděli,že nejsou peníze a musí se šetřit.Myslím si že jednou došetříme až ke krachu.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11235
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 27. prosince 2014 - 08:37:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jan Plachý: Náš stát hospodaří se chodkem 100 mld. Kč a náš stát dluží už téměř 1,7 biliónu! Chcete snad říct, že za takového stavu máme peníze na projekty s minimálním užitkem? Vy taky ze svého rodinného rozpočtu utrácíte za nejpotřebnější. A stejně tak to platí i tady. Skutečně v našem státě není libovolný projekt, který je potřebnější, než rekonstrukce trati, po níž projede 100 lidí za den a směr?
Pizda samochodowa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.48.40.44
Odesláno Sobota, 27. prosince 2014 - 10:06:20    Odkaz na tento příspěvek  

Že vás to optimalizační trollování pořád baví. Chlapi, přece nechcete tvrdit, že jste tak hloupí, abyste nevěděli, že těm vašim blábolům může věřit tak maximálně Kašpar od Zubrnic!

-aa- tady odpovědně rozpočtově vykládá, jak by všechno zlikvidoval a přitom jeho přítel Bohouš patří mezi největší bojovníky za provoz na podobných tratích. Chápu, že když jde o kšeft, např ROPID > KŽC, tak jde rozpočtová k šípku, ale právě o tom to je. Někdo podniká na hlavních tratích, někdo na lokálkách a všichni lobbují za své.
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1661
Registrován: 10-2010
Odesláno Sobota, 27. prosince 2014 - 10:32:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

=>Jan Plachý: Peníze jdou z rozpočtu SŽDC. Neutratí-li se za 076, utratí se jinde a asi i efektivněji. Spíš s vaším přístupem bychom to dotáhli ke krachu. „Dost lokálek se už zrušilo a peníze stejně nejsou“ je strašlivý pseudoargument.

=>Pizda: Výjimečně se zde na fóru vyskytne nějaký troll, jinak ale všichni, co sem pravidelně přispívají, jsou šotouši s kladným vztahem k veřejné dopravě. A když se několik šotoušů shodne, že by se železniční trať měla zrušit, tak to je důkaz, že provozovat tam vlaky opravdu nemá smysl.
Jan Plachý
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.96.164.94
Odesláno Sobota, 27. prosince 2014 - 11:30:57    Odkaz na tento příspěvek  

Orky-Nevím,třeba někde potřebnější prcjekt je.Ale jde o to pro koho.Co je pro jednoho potřebné,pro druhého je zbytečnost.Tím nechci tvrdit,že trat 076 je nejdůležitější.Jde o to,že cítím beznaděj z toho,že to šetření stejně nepomůže.Zrušilo se už dost lokálek,zušilo se hodně dep,ze spousty stanic se staly zastávky,kde není živá duše,propustily se desetitisíce zaměstnanců,stejně to nestačí.Až se zprovozní dálkové ovládání tratí,propustí se další stovky a troufám si tvrdit,že peníze stejně nebudou.Až zbydou jenom hlavní tratě,nebude co rušit,na čem se bude šetřit pak?A k tomu schodku státního rozpočtu.Jak udělat vyrovnaný rozpočet když nikdo nechce platit daně?Seškrtat výdaje?Ale které?Prostě beznaděj.
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4135
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 27. prosince 2014 - 11:36:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stunts/Pizda/Plachý nebo kdo ještě další do téhle schízoparty patří: -aa- žádného přítele nemá. Leda tak přítelkyni. A té je zcela ukradené, jestli pojede do Mšena vlakem nebo autobusem. Naposledy jsme tam byli samozřejmě autem.

Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
Jan Plachý
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.96.164.94
Odesláno Sobota, 27. prosince 2014 - 12:07:24    Odkaz na tento příspěvek  

Cha cha,schizoparta.Co tady taky čekat,žejo?
kuna
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.106.94
Odesláno Sobota, 27. prosince 2014 - 12:14:22    Odkaz na tento příspěvek  

Ve srovnání s dotacena a podporou zemědělství, nebo solární energie a podobných charitaticních podniků je oprava 076 zcela obrovitým projektem, kvůli kterému náš stát zanikne. Problém rozpočtu není jen jeho objem, ale i jeho struktura.
Uvažování některých pracovníků SŽDC je alibistické typu dokud se nezruší 076, tak nebudeme opravovat 072, přestože se 076 prakticky neudržovala, ale jen vykazovala a peníze z rozpočtu na ní vydávány byly. Z pohledu ministerstva, dokud se nedostaví D8 přes středohoří, tak nemá smysl opravovat 072 a až se dálnice dostaví, tak trat nebude potřeba, protože dálnice nebude řádně vytížená. Přece stačí 090 na pár zbylích nákladních vlaků. A tak dále. Výsledkem jsou jen neutracené eurofondy na dopravu, protože se přeci musí šetřit a nikoliv invetovat.
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4136
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 27. prosince 2014 - 12:48:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je absurdní, že dnes se míra úspěšnosti hodnotí schopností vyčerpat co nejvíce dotací (a to klidně na cokoli, klidně na nesmysly, zákon číslo 1 zní: Hlavně vyčerpat!). Nějak se mi zdá, že tahle (evropská) civilizace asi opravdu už míří kamsi k zániku.

Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16490
Registrován: 8-2005

Odesláno Sobota, 27. prosince 2014 - 12:49:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zase tu nikdo nenapsal: Protože je Kokotořínsko rekreační oblast s malejma, úzkejma a klikatejma silnicema, který jsou přeplněný IAD tak, že tam obtížně projedou stávající busy, natož busy rekreační a busy NAD a který jsou napojený na silnice I.třídy hodně blbě, je potřeba tam zachovat vlak, který je napojen na kapacitní trať a který má dostatečnou kapacitu pro rekreační provoz. Tak to vidí místní i kraj. Je uplně u [zadnice] co si o tom myslí šotouši i koordinátoři. Koordinátoři budou dělat to, co si objednatel objedná. A šotouši lokálkoví i koridoroví budou jen přihlížet. [blush]

Aktuální trasy linek 125,118,143 a 294 jsem předpověděl před více než 10 lety! [ok]
kuna
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.106.94
Odesláno Sobota, 27. prosince 2014 - 15:00:58    Odkaz na tento příspěvek  

To: -aa- není to jen o eurofondech, to je obecnější problém v ČR něco rozumného navrhnout a hlavně to zrealizovat. Př. dělat jen řádnou údržbu 072. To jen a jen náš vlatní problém. V mnoha státních institucích není jasný rozpočet na daný rok, tak na začátku roku se šetří a na konci se bezhlavě utrácí, aby se peníze utratily.
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 973
Registrován: 3-2010
Odesláno Sobota, 27. prosince 2014 - 16:02:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aa: kuna ma pravdu v tom, ze ST na zacatku roku ani nevi, jakybude mit balik k dispozici, spis by me zajimalo, kam ty penize na udrzbu zmizely, mozna by se mohl k tomu vyjadrit byvaly prednosta ST pan ing. J .
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9844
Registrován: 8-2004

Odesláno Sobota, 27. prosince 2014 - 18:41:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa- (4136):
Nějak se mi zdá, že tahle (evropská) civilizace asi opravdu už míří kamsi k zániku.
Ten pocit už mám nějaký ten pátek také.

074, kuna:
Myslím, že by se dalo celkem pochopit, kdyby v této situaci byla na prvním místě 072 a někde na konci seznamu (s realizací když zbydou peníze) byly tratě typu 076. Zjevně tomu tak není.[ko]

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
kuna
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.106.94
Odesláno Sobota, 27. prosince 2014 - 20:30:56    Odkaz na tento příspěvek  

To Hroch: SŽDC má nějaký seznam priorit? Nebo se ten seznam priorit mění jako vedoucí představitelé této organizace, tj. stejně jako apoštolové na orloji? Nebo se jen hasí problémy a látají díry.
Tak jako zanikl odbočný úsek Lhotka - Střednice a údržba O76 se nijak zvlášť nezlepšila, tak stejně předpokládám, že zánik 076 by se nijak neprojevil na údržbě 072. Ve starém Železničáři z 80. let byl článek o kvalitní práci TSS Litoměřice, kde byl úsek v její správě příkladně vyzdvihován ve srovnání se zbylou částí tehdejší uhelné magistráli dále za Mělník k Nymburku. Samozřejmě text byl z části zatížen tehdejším ideologickým balastem, ale přijde mi, že neúdržba 072 má mnohem hlubší kořeny v přístupu patřičných pracovníků.
Manemb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16806
Registrován: 3-2005

Odesláno Sobota, 27. prosince 2014 - 20:33:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak a je to tady...názorné video, jak se bude od dubna na 076 pracovat [happy]
http://biggeekdad.com/2010/09/train-tracks/#.VCcOTBrOrtI.gmail

šel jsem kolem[wink]
Stunts
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.84.109
Odesláno Sobota, 27. prosince 2014 - 20:37:50    Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Píšete rozumně a reálně. Jen bych dodal, že lokálkoví šotouši nebudou narozdíl od těch koridorových křupat po opravě 076 písek mezi zubama, ale blahem si cvrknou do trenek. [happy]

Orky: Připadá mi, že si diskuzi o dopravě pletete s politickou agitací. Řeči o dluhu, shodku, užitečnějších projektech? Ano, určitý politický proud tohle hlásí, ale těch proudů je v politice mnohem více. A ten co jste naznačil, je dnes ten menšinový. Uživatel kuna vystihl proč. Keci o pěnězích jsou jen klišé a při tom, za co se v ČR utrácí, je pár slabších lokálek kapka v moři.

Lukfi: "A když se několik šotoušů shodne..." ehm??? Nevím nic o tom, že k opravě 076 je potřeba souhlas několika šotoušů... Nejste kapánek mimo? [happy]

-aa-: Autem? Aha... a co my, co auto nemáme? Zrovna jsem si dnes hledal v Hesensku cestu do místa, kam dřív jezdil vlak. S 1 přesupem pojedu 2h busama od vlaku... vzdálenost 30km. A to můžu být rád, že je to Německo a mezi 7-17h tam v kladiva ještě pár busů jezdí. O důvod víc pro mě, nezahrávat si s rušením vlaku. Ona ta náhrada busem 1:1 (nebo ve vašem vlhkém snu dokonce 3:1 pro bus) nemusí přežít příštích 10 let a já si auto kupovat a dělat řidičák nechci. A tak ve volbách podporuji tu snáže udržitelnou formu veř. dopravy. Což je železnice. Zrušit vlak bylo, je a vždy bude těžší než zrušit bus.

-ds-: Koukám, že nám na fórum zavítal další napadající a urážející primitiv. Děkujeme za názor.
Stunts
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.84.109
Odesláno Sobota, 27. prosince 2014 - 20:44:24    Odkaz na tento příspěvek  

k opravě 072 budu citovat sám sebe [happy]

Platit do EU za členství 40 miliard a nečerpat dotace je ekonomická šílenost. Pokud lze opravu 072 dotovat, je nepřijatelné, aby se do ní dala nad rámec povinného spolufinancování i jen 1 Kč. Stejný názor na věc jako já, mají, jak vidíte, všechny významné politické strany. Výsledkem totiž je, že se toho dá nakonec opravit mnohem více.
749.253-1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 8-2014
Odesláno Sobota, 27. prosince 2014 - 21:07:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

NO TAK CO POJEDE NA POSLEDNÍM LETOŠNÍM TANVALDU?
JE REÁLNÉ ŽE BY JELA 749.008?
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9851
Registrován: 8-2004

Odesláno Sobota, 27. prosince 2014 - 21:26:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Shunts:
Pokud lze opravu 072 dotovat
Už byste mohl konečně opustit ten bludný kruh příspěvků postavený na této nepravdivé teorii.

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Manemb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16807
Registrován: 3-2005

Odesláno Sobota, 27. prosince 2014 - 21:34:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

NO TAK CO POJEDE NA POSLEDNÍM LETOŠNÍM TANVALDU?
JE REÁLNÉ ŽE BY JELA 749.008?


hmm..tak to vážně reálné neni

šel jsem kolem[wink]
Stunts
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.84.109
Odesláno Sobota, 27. prosince 2014 - 21:39:59    Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: Vsadíme se o pomyslné pivo, že se nakonec 072 opraví s dotacemi z EU? (řekněme "zahájení stavby do roku 2020 a s využitím OPD")
BnJiz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.8.157
Odesláno Sobota, 27. prosince 2014 - 23:00:03    Odkaz na tento příspěvek  

Pozor, v Bakově je nebezpečno pro zloděje, hned se střílí.
749.253-1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 8-2014
Odesláno Neděle, 28. prosince 2014 - 08:15:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aćh jo, to je škoda... Tak poslední letošní Tanvald poveze 750.705, [kladivo]
[masinka]

(Příspěvek byl editován uživatelem 749.253-1.)
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1662
Registrován: 10-2010
Odesláno Neděle, 28. prosince 2014 - 10:21:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stunts: Nevím nic o tom, že k opravě 076 je potřeba souhlas několika šotoušů... Nejste kapánek mimo?
Není, a podle toho to pak v praxi vypadá. Šotouši často vědí lépe než nějaký úředník od stolu, jak ten provoz v reálu vypadá. Píšu to ale hlavně proto, že jako šotouši bychom nejradši zachovali železnici v maximálním rozsahu, ale jezdit vlakem do Mšena je fakt zbytečné.

Je vážně smutné, že lidi v téhle republice vůbec nechápou, že státní peníze jsou vlastně naše peníze a když se rozhazují za blbosti, podle toho to pak všechno vypadá. "Z cizího krev neteče", není-liž pravda?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16493
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 28. prosince 2014 - 10:28:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lukfi: Byl jste ve Mšeně? A bylste na Kokotořínsku? Někdy v létě příkladně?

Aktuální trasy linek 125,118,143 a 294 jsem předpověděl před více než 10 lety! [ok]
Jáchym_a_stroj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 641
Registrován: 2-2006

Odesláno Neděle, 28. prosince 2014 - 11:01:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co je na Mšeně tak turisticky úchvatného?
Mšeno je ospalá provinční díra, kde krom chleba z místní pekárny, koupaliště a Cinibulkovy stezky není nic, co by stálo za zmínku.
Co se např. hospod týká, je to tragédie. Nejbližší hospoda, která stojí za návštěvu, je v Kokořínském dole na Ráji. Většina turisticky atraktivních míst Kokořínska není ze Mšena v takové docházkové vzdálenosti, aby to vydalo na pohodový celodenní výlet, o čemž vypovídá i obsazenost vlaků (s výjimkou Sp Kokořínsko, kterým jezdili převážně cyklisti).

Wodě vale!
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4193
Registrován: 5-2003
Odesláno Neděle, 28. prosince 2014 - 11:06:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Náš stát hospodaří se chodkem 100 mld. Kč a náš stát dluží už téměř 1,7 biliónu! Chcete snad říct, že za takového stavu máme peníze na projekty s minimálním užitkem?
Zachraňovat situaci rušením lokálek je ovšem naprosto iluzorní. Stát evidentně dluh chce (nebo někdo po našem státu chce, aby byl zadlužený), a tak ho i produkuje. Peníze ze státní kasy utíkají někde úplně jinde. A že nějaké SŽDC je schopno zhuntovat 072 a zároveň dovést ke krachu 076, to je jen obrázek doby, co je komu přednější. Spíš se najdou peníze na zlatý padák, než na pár pražců. Takže pláčete dobře, ale na úplně špatném hrobě.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11248
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 28. prosince 2014 - 11:21:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jáchym_a_stroj: Samozřejmě, pro ty, co ujdou 10 km a jsou na smrt unavení, to není. Ale výlety dlouhé 25 km, což turisti běžně ujdou, se vymyslet dají.
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1663
Registrován: 10-2010
Odesláno Neděle, 28. prosince 2014 - 12:51:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

=>Káem: Přímo ve Mšeně jsem nebyl, v oblasti okolo ano. Pouze autem. Přemýšlel jsem o tom, že bych si udělal výlet vlakem, jenže jednak všechny turistické cíle jsou od zastávek moc daleko a jednak vlaky zpátky jezdily strašně blbě, zhruba s tříhodinovou dírou mezi 14:xx a 17:xx (nechce se mi hledat jízdní řády, ale prostě to jezdilo blbě a ve Mšeně se vlaky křižovaly, takže když ujel ten na Mělník, ujel i ten do Mladé Boleslavi); to ještě nepočítám, že vlak tu cestu jede dost dlouho a ještě u nás nestaví, takže bych se nejdřív musel víkendovou MHD v tangenciálním směru dostat do Čakovic.

(Příspěvek byl editován uživatelem Lukfi.)
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11252
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 28. prosince 2014 - 13:47:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lukfi: Ta díra je skoro 4 hodinová 12:25-16:11 a pak jedou 3 vlaky za sebou, Kokořínsko 17:15 a pak Os 18:11. Tady by, dle mého názoru, bylo lepší vést loňský 26408, tedy letošní 8557, odj. 11:28 o 2 hodiny později a nebo jej ve Mšeně rozlomit a ze Mšena vést o 2 hodiny později. Tím by 4 hodinová díra byla v méně atraktivní době pro odjezd.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16497
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 28. prosince 2014 - 17:36:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jáchym a Lukfi: jste prd turisti [happy] (nic ve zlym). zastávka Kanina je ideálním výchozím místem pro celou oblast. Jinak ta díra je naprosto v pořádku, kdo by se vracel z vejletu ve 14 hodin? Naopak větší hustota v pozdnim odpoledni je turisticky správně...

(Příspěvek byl editován uživatelem káem.)

Aktuální trasy linek 125,118,143 a 294 jsem předpověděl před více než 10 lety! [ok]
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 974
Registrován: 3-2010
Odesláno Neděle, 28. prosince 2014 - 18:31:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stunts: do roku 2020, v tu dobu uz bude 072 nepouzitelna, jsou na ni useky, ktere musi byt hned opravene, ne za 5 nebo vice let.... To uz se po dane tratove koleji nebude moct nejakym rozumnym zpusobem jezdit.
Dalsim faktorem je to, ze diky vyraznemu zpomaleni utecou i zbyle mezinarodni relace na Pasov a veru verte tomu, ze to jsou desitky milionu - za poplatky za dopravni cestu rocne... proste timto pytlikovanim, opravami nepotrebnych trati, chybejici poradnou a trvalou dopravni koncepci se stavame nekonkurenceschopnymi..
Hroch: chtelo by aby se do toho poradne oprela SSZ. . Je tam dobry tym lidi co tomu rozumi...
Mašotouš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2073
Registrován: 9-2008
Odesláno Neděle, 28. prosince 2014 - 19:22:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KM: Z pohledu turisty: já skrz Kokořínsko (od Vlhoště po Harasov, od Vrátenské hory po Mordloch) chodím pěšmo od let nejútlejších, prošel jsem ho křížem krážem a nejednou jsem spal v některém z mnoha skalních úkrytů a nocležišť. A za celou tu dobu jsem vlak do Mšena použil tak maximálně dvakrát.
Mšeno samo o sobě je východisko jenom pro Cinibulkovu stezku. Pak taky (hlavně pro cyklovýlety, což není můj případ) je dobré východisko nádraží Lhotka na začátku Kokořínského dolu, ovšem týmž dolem projíždí po celé délce i letní víkendový cyklobus, takže vlak netřeba. Jinak je lokálka pro turistu téměř nepoužitelná (resp. turista by si musel naplánovat výlet podle toho, že CHCE jet lokálkou, což se týká jen šotoušů, a ne naplánovat si dopravu podle toho, kam chce na výlet). Tisíckrát praktičtější jsou autobusy, ať už Kokořínského SOKU, nebo dálkové projíždějící po hlavní mezi Liběchovem a Dubou, osvědčený je také nedělní bus ze Střezivojic přímo do Prahy. Zmiňovanou zastávku Kanina jsem v životě nepoužil, k čemu taky? Šlapat po silnici můžu v Praze, k tomu nemusím jezdit na Kokořínsko.

Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16500
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 28. prosince 2014 - 19:39:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

maš: No vida a já na všechny výpravy s oddílem jezdil vlakem. Inu nacpěte 20 dětí do busu, kde již 30 lidí je.

Aktuální trasy linek 125,118,143 a 294 jsem předpověděl před více než 10 lety! [ok]
Mašotouš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2074
Registrován: 9-2008
Odesláno Neděle, 28. prosince 2014 - 19:43:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě to vezmu z jiného úhlu - pro turistu mého typu, který se v sobotu ráno zanoří do přírody a v neděli večer vyleze, jsou východisky tratě 080 (z Bělé nebo Bezdězu přes Valdštejnsko, z Doks nebo Starých Splavů přes Berštejn) nebo 087 (ze Zahrádek přes Holany a Chudý hrádek, z Kravař přes Ronov a Bročky k Vlhošti), případně Dubá (tam jezdí přímé busy z Prahy, lze tam být už v 8 ráno). V neděli večer pak člověk končí u některého z autobusových spojů daleko na jihu (v Kokořínském dole, v Kokoříně, v údolí Liběchovky), případně až v Liběchově (pokud si chce člověk po x-té vychutnat Čertovy hlavy), není důvod končit už ve Mšeně.
Naopak pro běžný rodinný výlet (třeba s dětmi) se člověk může nechat dovézt třeba přímo ke Kokořínu a pak celý den strávit v okolí, přímo v srdci Kokořínska (a stejně se to za den všechno nestihne), večer se nechat autobusem zase odvézt a neztrácet hodiny času cestou od vlaku z okraje Kokořínska a zpět.
Čili teď teprve jsem se nad tím pořádně zamyslel a vidím, že "turistický potenciál" trati 076 je spíš mýtus než realita. Skoro bych řekl, že na výlet do Kokořínska jedou vlakem spíš ti, kteří o cyklobusech nevědí nebo nejsou schopni si jiné spojení než vlak najít. Takoví lidé jistě existují, bohužel to ale pro udržení provozu není argument, protože jak víme z jiných regionů, při dobré propagaci mohou sítě turistických (cyklo)busů vejít v širokou známost a získat si rozsáhlou klientelu, a na vlak si pak málokdo vzpomene (viz třeba Orlické hory).

KM: Stačí vyhlásit bobříka mačkání a oddíl je tam natošup.[proud]

Alex7
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.136.147.133
Odesláno Neděle, 28. prosince 2014 - 20:00:57    Odkaz na tento příspěvek  

Já ve Mšeně a v jejím přilehlém okolí byl, takže mám ponětí o této oblasti. Mšeno JE použitelný startovní bod pro turisty. 3 km od nádraží Mšeno je skalní město, podle Lukfiho je to daleko. 5,5 km je vzdálen hrad Kokořín a 8 km hrad Houska. Vše po turistických trasách. Nechat se dovést autobusem přímo na místo určení je turistům na dvě věci.

Dle statistiky přiložené uživatelem -aa- jezdí po trati okolo 200 cestujících v pracovní dny a až 300 cestujících o víkendu. To jsou docela slušné přepravní proudy, s větším rozsahem spojů by byly nepochybně vyšší. Za sebe říkám, nejsem proti opravě trati [happy]
Jis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 491
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 28. prosince 2014 - 20:36:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K turistickému potenciálu tratě 076: Předně si musíte uvědomit, že dneska jsou už i turisté zvyklí dovézt si zadky v autě (nebo čemkoliv jiném) až před hradní bránu. A výhledově to lepší nebude. To, že tady pár diskutujících o sobě tvrdí opak, je sice hezké, ale bohužel většina turistů se dnes chová jinak. Takže turistický potenciál tratě, která je od zajímavých turistických cílů vzdálená 5 a více kilometrů, je dost nízký. Jediným smysluplným počinem byly přímé víkendové vlaky (Sp Kokořínsko) z Prahy. Na 2 a více přestupů také nejsou turisté zrovna zvědavi (zvláště pokud cestují s jízdními koly).

Řeknu to takto: Kdyby ta trať byla ve slušném technickém stavu a nebylo by třeba stovek milionů na její obnovu, vůbec nic bych proti sezónnímu provozu nenamítal (po zbytek roku je ta trať stejně k ničemu). Ovšem cpát stovky mega do její obnovy považuji za nehorázné plýtvání.
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1664
Registrován: 10-2010
Odesláno Neděle, 28. prosince 2014 - 20:43:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

=>Alex7: Jenže Kokořínsko není jeden zajímavý turistický bod, ale celkem rozlehlá oblast, takže turista může přijet autobusem k jednomu zajímavému místu, ujít nějakou trasu a jet autobusem zase zpátky. A takových autobusových stanic může být po celé oblasti celá řada, zatímco na 076 jsou všehovšudy jen Lhotka (v blízkosti jedné turistické stezky) a Mšeno, odkud je to 3 km na nejbližší bod zájmu. Vlakem pojedou jen lidi, kteří jsou ochotní podřídit svůj výlet tomu, jak a kam to jezdí.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16502
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 28. prosince 2014 - 20:59:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Alex7 [ok]
Jis: Právě proto že je to přecpaný IAD a ještě jak se dozvídám od mašotouše i rekreačníma busama, není vhodný tam přidávat ještě další busy pro lidi, co by jeli vlakem a těm, kteří nemaj proti vlaku averzi nechat na vybranou, zda bus či vlak.
Jinak myslíte si, že ty miliony prostě nenacpete nikam? Že když je nenacpete do dráhy, nebudete je muset nacpat do silnic parkovišť a druhotných škod z IAD? Alealeale.
Jis a Maš: No je vidět, že o turistech taky víte prd. 5 km je pouze krátká rozcvička před opravdovou cestou.
Maš: mě to stačí vyhlašovat na S8.[proud]

(Příspěvek byl editován uživatelem káem.)

Aktuální trasy linek 125,118,143 a 294 jsem předpověděl před více než 10 lety! [ok]
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 972
Registrován: 6-2002

Odesláno Neděle, 28. prosince 2014 - 21:06:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ČSAD Střední Čechy se ani po čtrnácti dnech platnosti nového jízdního řádu neobtěžovaly vylepit nové jízdní řády na zastávkách, platí pro Řepínsko, Nebuželsko, Byšice, Vtelnsko a další...

Proboha! Nechcete nás nechat s VHD odkázané na tohot ex-socialistického dopravce! Chceme zachovat vlak!

(nadsázka)

Optimista je člověk, který tvrdí, že žijeme v tom nejlepším možném světě, pesimista se obává, že je to pravda.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9854
Registrován: 8-2004

Odesláno Neděle, 28. prosince 2014 - 22:02:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mašotouš:
není důvod končit už ve Mšeně
Není pravda.
V podstatě celé Kokořínsko mám prochozené právě stylem I/9 - 076/087. Ze Mšena je možno vyrazit mnoha směry, uznávám, že poslední kilometr z náměstí na nádraží je zcela zbytný a 076 tedy autobus z náměstí bez problému nahradí.[wink]

(Osobě naopak nevidím důvod k opakovanému chození přes Pankrác nebo Berštejn - ale nikomu tento názor nevnucuji a netvrdím, jak není důvod končit v Doksech nebo Bezdězu.)

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16505
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 28. prosince 2014 - 22:08:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: asi vás to nebude těšit [ok]

Aktuální trasy linek 125,118,143 a 294 jsem předpověděl před více než 10 lety! [ok]
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1665
Registrován: 10-2010
Odesláno Neděle, 28. prosince 2014 - 22:22:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káeme, těch dvacet aut navíc žádné rozsáhlé kongesce nezpůsobí.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16506
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 28. prosince 2014 - 22:29:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechce li se ten region rozvíjet, pak jistě ne.

Aktuální trasy linek 125,118,143 a 294 jsem předpověděl před více než 10 lety! [ok]