K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 28. 10. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 28. 10. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1512
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 27. října 2011 - 16:14:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: Honzasl a T.H. pochopili, co chci říct s tou čistotou, takže si dovoluji předpokládat, že problém je u Ohlů v přijímači.
Příhoda z Prahy hl.n., vlak byl sice obyčejný R do Budějovic, ale nemyslím, že by se úklid vlaků do Ostravy dělal nějak jinak: do kupé, kde jsem už seděl, vtrhla jakási špinavá existence, holou rukou hrábla do koše (už v této chvíli jsem si myslel, že podlahu kupé pobleju, jak se mi zvedl žaludek), vyndala odpadky na sedadlo, dobře si pamatuju na pěkný ohryzek, co tam byl, pak v koši rukou zašátrala ještě jednou, potom si to naházela do pytle a sedadlo přejela smrdutým hadrem. Fuj. Myslíte, že práce někoho, kdo skutečně uklízí, by stála víc, než na kolik přijde tenhle prasák?
Co bylo v 90tých 7x pendolíno Pamatuju na poslední návštěvu WC v pendolínu - u umyvadla bylo jasně vidět, kam až dosáhla ruka se špinavým hadrem a kde zůstala špína nerozmazaná. Ale jasně, za důkladný úklid by bylo potřeba zaplatit milióny šilinků navíc.
Kdybych byl ministrem dopravy, což pro vás naštěstí nehrozí, tak bych vydal politické rozhodnutí, že dokud se nezlepšíte právě v těch věcech, co se dají poměrně levně a rychle zlepšit, tak nedostanete ani korunu na nic nového.

odlišit ošuntělý zašlý vzhled od špíny, do které si nemůžete sednout Tak ne že bych si tam nemohl sednout, ale poznám, kdy je vagón starý, ale řádně udržovaný a kdy se na úklid kašlalo. Nebo taky, když jedu prvním ranním vlakem a v kupé se válí jízdenka s datem z předchozího dne, tak to považuju za důkaz, že se s úklidem nikdo neobtěžoval.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1830
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 27. října 2011 - 16:35:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: S těmi vagóny - ono tady nezní konkrétně, že srovnáváne vagón RJ s konkrétním typem a ročníkem vozu ČD...tady zní, že ČD má hnus a zažranou špínu (TM) a Jančura vagóny, de se dá žrát i z hajzlu.
S těmi vykalenými tyroláky - tady už znělo, že v Rakusku jězdili těmi vagóny cestující, u nás substrát. Myslím, že o tom, že cestující a lidé vůbec tam jsou obecně čistotnější a k cizímu majetku šetrnější, není sporu...
Pohled zákazníka je - bohužel pro nás modrý - jednoznačně ve prospěch Jančury, o tom taky není sporu. Jenže to je pohled nevidící pod povrch, já myslel, že my tady pod něj vidíme přece jen víc a diskutujeme tady i o faktech a souvislostech běžnému substrátu skrytým.

Honzasl: jenže ČD se bohužel se substrátem nedomluvila na tom v jakém stavu jí vagóny vrátí...
Tupoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.166.220
Odesláno Čtvrtek, 27. října 2011 - 16:36:05    Odkaz na tento příspěvek  

Slim, č. 1829: Krásně jste to napsal. Naskýtá se tedy jedna jediná otázka: Jak to, že jinde ty vagóny vypadaj jinak než v České republice?
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1831
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 27. října 2011 - 16:45:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brr: No válející se jízdenka z předchozího dne u prvního ranního vlaku je sice asi důkaz, že s enikdo neobtěžoval ho uklidit po skončení výkonu před půlnocí, ale samo o sobě to nevypovídá o tom, že se tam neuklízí jindy...Ale jinak Vás chápu a celkem s tím nepolemizuju...Jen nevím, jestli kdybyste byl ministr dopravy, ocenil by substrát, že vůbec nikam nepojede, páč je v kupé rozpatlaná špína od uklízečky...a hlavně jestli kdybyste na tom trval, nemusel byste nakone c vypláznout ten milion šilinků...Nepochybuju o tom, že dobrý úklid je dražší než špatný, už jen díky použitým individuím...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1832
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 27. října 2011 - 16:48:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tupoun: další ukázka nepochopení psaného textu. Asi proto, že v České republice jezdí český substrát a v Rakousku rakouský cestující, ne? Mimochodem - když budete mít to nový auto a dvacet let ho budete uklízet, tak to auto bude vošuntělý stejně v Čechách jako jinde.

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3512
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 27. října 2011 - 16:56:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Slim: máte pocit, že cestující v ČR jsou horší než v zahraničí? Byl jste tam někdy --> ostatně jste tvrdil, že toho moc vlakem nenajezdíte. Co jsem viděl, cestující v ČR jsou výrazně slušnější. Ale taky jsem viděl v Německu úklidové týmy. A tomu přeci jen ušmudlané uklízečky nesahají ani po kotníky.
T. H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Čtvrtek, 27. října 2011 - 16:59:10    Odkaz na tento příspěvek  

Brr: vtrhla jakási špinavá existence, holou rukou hrábla do koše
Tak to je na Prahlavním nádraží zřejmě ČD standard, protože mě se tohle stalo v panťáku do Benešova (pět minut před odjezdem ve vlaku plném lidí, takže jestli to tak je technologicky, potěš pánbůh). Sice s gumovými rukavicemi, zato dotyčná vytáhla nějakou láhev od pití vzhůru nohama, takže se zbytek z ní přemístil na podlahu, aby se vzápětí rozšlapal a nádražníci mohli řvát, že to udělali "fotbalisti".
Slim: srovnáváne vagón RJ s konkrétním typem a ročníkem vozu ČD
Poněkolikáté vám píšu, že klidně můžete srovnat Bmz ČD z roku 2007 s ABmpz RJ po reko v roce cca 2006. Anebo "Görlitz" ČD z 80. let s Bmz ČD ex ÖBB z téže doby, kterému se ještě nedostalo šmudlí péče. V obou případech bude srovnání tristní, i když si to nehodláte přiznat.
že o tom, že cestující a lidé vůbec tam jsou obecně čistotnější a k cizímu majetku šetrnější, není sporu
V Rakousku tak často nejsem, ale třeba v Německu sporu je. Akorát tam na zeblité a odpadky poseté náměstí ve čtyři ráno nastoupí úklidová četa, a to aby to uklidila, ne rozmazala po chodníku. V půlnočáku do Cottbusu se kutálí plechovka od piva přes celý vagón a trousí za sebou svůj obsah, aby se tam ráno dalo žrát z podlahy. Je vidět, že jste tam nikdy nebyl a žijete v jakýchsi stereotypech.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4147
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 27. října 2011 - 17:04:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Myslím, že o tom, že cestující a lidé vůbec tam jsou obecně čistotnější a k cizímu majetku šetrnější, není sporu...
.


V ČR jsou cestující výrazně slušnější. Zdaleka po sobě neudělají takový binec jako Němci či Rakušané.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1833
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 27. října 2011 - 17:14:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

RadekŠ: Asi jsem právě spadl z Gurunu...Takže nakonec ten drážní úklid chodí a patlá po vagónech ten bordel sám, ne?
Petr Šimral: Chápu to tak, že Vy se pohybujete na pomezí CZ a ex DDR? Pak musím dodat, že mám mnoho osobních zkušeností, že DDR Němci nejsou určitě o nic slušnější než Češi. v tom souhlasím. Ono to není o národě, ale o tom, co v jeho hlavách vytvořili nebo zlikvidovalo 40 let komunismu...
S úrovní úklidu (viz příspěvek T.H.) nejen ve vlacích ovšem souhlasím.
Tupoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.166.220
Odesláno Čtvrtek, 27. října 2011 - 17:21:07    Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Asi proto, že v České republice jezdí český substrát a v Rakousku rakouský cestující, ne?
Jste úplně mimo. Úklid v Německu ani v Rakousku jsem neviděl, zato u ČD ano. Už do vlaku uklízečky lezly s kýblem špinavý vody a každá jen s jedním hadrem. Jak dlouho myslíte, že jim trval jeden vagón? Pět minut. Hlavně, že každá z nich nesla na zádech logo soukromé firmy Oni se totiž České dráhy dojí i tímhle způsobem...
Když si chci uklidit auto, tak mi interiér zabere tak 20 minut. A auto je přece jenom o trochu menší než jeden vagón.
V Německu a Rakousku je čistota ve vlacích úplně o něčem jiném. Můžeme o tom diskutovat, můžeme o tom vést spory, můžeme s tím i nesouhlasit, ale to je všechno, co se proti tomu dá dělat
H 750
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.138.153.70
Odesláno Čtvrtek, 27. října 2011 - 17:32:35    Odkaz na tento příspěvek  

ad.Tupoun: Sleduji tuto "odbornou" debatu a konečně někdo uhodil hřebíček na hlavičku. "Dojení" ČD pomocí soukromé úklidové firmy.O tom žádný vrcholný představitel ČD nechce ani slyšet ( proč asi?) a vedoucí pracovnící nižžší úrovně se bojí něco říci (proč asi?) i když vidí situaci takovou jaká je.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3513
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 27. října 2011 - 17:45:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Slim: nikolivěk. Já se pohybuji nejen v ČR, ale i v celém Německu, nejsem omezen pouze na východní gubernie. Úroveň čistoty je ale v celém Německu jednotná, jak na východě, tak na západě. 40 let komunismu v tomto opravdu nehraje roli, zde jde o normální balkánský šlendrián.
T. H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.37.254
Odesláno Čtvrtek, 27. října 2011 - 18:06:56    Odkaz na tento příspěvek  

Slim: nakonec ten drážní úklid chodí a patlá po vagónech ten bordel sám
Ono to je v podstatě tak, že český "substrát" je zvyklý na čistotnost, protože ví, že to po něm nikdo moc neuklidí. Což ale neznamená, že po něm nic nezůstane (našlapáno, drobečky, patlánky od dětí) a modří chytají nerva, že to musí uklízet.
Klavirista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 815
Registrován: 5-2009
Odesláno Čtvrtek, 27. října 2011 - 18:09:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: A co komunismus nadelal lidem v Karlsruhe, Düsseldorfu, Kölnu a Hamburgu? To jen tak namatkou z mest, kde jsem zazil kalby pres noc, posledni vlaky atd. S Cechama naprosto nesrovnatelne. Potvrzuji slova ostatni: vzdy nastoupi uklidova ceta, ktera UKLIZI nekdy dost krutej bordel. Fakt to chce nezit ve stereotypech.
Marian Kechlibar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 95.80.216.197
Odesláno Čtvrtek, 27. října 2011 - 18:39:43    Odkaz na tento příspěvek  

Klavirista: Souhlasím, nemálo zemí jsem projel jako baťůžkář, a i v Nizozemí či Dánsku občas člověk vidí opravdu divočinu.

Ale uklízecí čety tam prostě uklízejí, a nešetří na hadrech, saponátu, vodě ani úsilí.

Výmluva ČD na to, že čeští cestující jsou obzvláštní prasata, může zabrat tak u někoho, kdo na Západě moc nebyl, a ještě má navíc jakýsi národně-sebemrskačský mindrák.

Já osobně jsem nikdy neviděl horší bandu než nějaké berlínské Helmuty táhnoucí z fotbalu, a ráno to na té ulici nebylo poznat.

Ostatně nemusíme chodit tak daleko, podívejte se na vozy pražského metra, vypadají nesrovnatelně líp než většina vagonů ČD, a myslíte si, že se v nich nechlastá, nesvačí a neblije?
Marian Kechlibar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 95.80.216.197
Odesláno Čtvrtek, 27. října 2011 - 18:44:04    Odkaz na tento příspěvek  

Mimochodem, na neporovnatelně lepší úrovni čistoty jsou i vozy litevských drah, a to Litevci patří z hlediska chování dost výrazně k Východu.
242.216-0
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1307
Registrován: 3-2007

Odesláno Čtvrtek, 27. října 2011 - 18:46:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Komentář ke žlutým v Nářkach strojvůdců:

Pro nového dopravce drážní předpis neplatí!?

Titulek článku v Zájmech strojvůdce č. 18 opravdu nelhal – „Žlutoantracitové vlakové soupravy RegioJet nikdo nepřehlédne˝! Ani já jsem nebyl výjimkou, kromě informací od pana provozního ředitele této firmy jsem si však všiml i další „zajímavosti˝.
IC vlaky RegioJet jsou řazeny takto: činné hnací vozidlo v čele vlaku, souprava osobních vozů a činné HV na konci vlaku. Že je rovněž toto hnací vozidlo na konci vlaku činné, je patrné nejen podle zdviženého sběrače, ale i tím, že v některých fázích jízdy vlaku vyvíjí tažnou sílu. Nevím, jak probíhá jízda na trati, ale byl jsem několikrát svědkem, že se tak děje při odjezdu vlaku ze železniční stanice. Někteří strojvedoucí se navíc domlouvají prostřednictvím radiostanice stylem: „Milane, až budeš mít v Pardubicích na volno, zase ti zatlačím.˝
Z toho je potom zřejmé, že se jedná o postrkové hnací vozidlo ve smyslu čl. 1097 předpisu D2. Pokud pro tuto „společnost˝, která umí vydělávat pouze na hlavním tahu, platí předpisy SŽDC jako pro nás, pak nezbývá než připomenout, že podle čl. 176 d) předpisu D2 je základní rychlost (která nesmí být překročena při sestavě jízdního řádu ani při jízdě) u vlaků osobní dopravy s postrkovým HV 100 km/h!

Jan Tomášek
ZO FS Pardubice

P.S.: A ještě jen tak mimochodem, v nově navrhovaném (silně diskriminačním) bodovém systému u Českých drah je překročení rychlosti vlaku větší než 20 km/h klasifikováno jako porušení ustanovení předpisů s velmi vysokou mírou nebezpečnosti. A proto je pro viníka tedy „oceněno˝ minus 100 procenty výkonnostních odměn + žlutou kartou + mimořádnou zkouškou V-08.


odkaz
T. H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Čtvrtek, 27. října 2011 - 19:08:19    Odkaz na tento příspěvek  

242.216-0: vozidlo na konci vlaku činné, je patrné nejen podle zdviženého sběrače
No jo, to je jednoznačný znak činného HV... Jestlipak pan pisatel do Nářků slyšel někdy o "hnacím vozidle pohotovém k službě" (článek 1111. SŽDC D2)?
P.S. Bodový systém, jakkoli diskriminační, je vnitřní problém ČD.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1208
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 27. října 2011 - 19:25:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T. H. (9:20):
minimálně 80 z těch 170 let se tu právě budoval systém "každej na svým a za svý"

Přesně tak - každej na svým. Byly koncese na výstavbu trati a její následné provozování. Jakou trať si postavil Jančura?

ta floskule o stosedmdesátiletých ČD (existujících od roku 1993) vždycky rozesměje

Mě zase Jančurova o 6 vozových třídách, z nichž všechny budou luxusnější než 1. třída v ICE. A realita? Ojeté vozy a lokomotivy koupené na Západě.

T. H. (12:17):
spíš než tady, kde není nikdo s RJ spojen (i když mi to nikdo z modrých ideologů nevěří ... )

Vy nečtete příspěvky, které psal váš nadřízený? No to je pěkné!

Jenki (9:55):
Systém provozu dostavníků, kočárů a povozů v animální trakci se budoval několik tisíc let a taky šel do záchoda. Proč? Protože se objevil lepší systém (ten, co se buduje teprve 170 let).

To je zcela nerelevantní argument - dostavník a železnice jsou jiné dopravní prostředky. Ale Jančurův cirkus i vlak ČD jsou obojí vlaky. Jančura tedy s žádným lepším dopravním prostředkem nepřichází, aby ho to legitimovalo rozbíjet současný systém.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3931
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 27. října 2011 - 19:44:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mě by zajímalo, kdy mu přijdou ty nové vozy? Od 15. prosince chce jezdit 9 párů. Ač se to nezdá, tak už je to jen za necelých 50 dnů...
Novinky ze světa železnice na Vysočině: http://www.transverzala.ic.cz Souhrn všech aktualit, kompletní jízdní řády 2000- 2010, fotogalerie stanic a další.... Klikněte a uvidíte :-)
Tupoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.166.220
Odesláno Čtvrtek, 27. října 2011 - 19:46:55    Odkaz na tento příspěvek  

Čsad_zastávka: Jakou trať si postavil Jančura?
Žádnou. To má nějaký vliv na provozování dopravy?

Ojeté vozy a lokomotivy koupené na Západě.
Myslíte, že cestující to zajímá? Podstatný je jejich standard. A v tom vagóny nemají v ČR konkurenci.

dostavník a železnice jsou jiné dopravní prostředky
Jsou, ale můžou dopadnout úplně stejně
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 978
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 27. října 2011 - 20:00:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jančura tedy s žádným lepším dopravním prostředkem nepřichází
V soutěži o perlu měsíce jste obsadil páté místo.
A čtvrté, třetí, druhé a první taky.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1657
Registrován: 12-2009
Odesláno Čtvrtek, 27. října 2011 - 20:59:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzasl a T.H. pochopili, co chci říct s tou čistotou
Nerozporuji, že vrána k vráně sedá:-)
Nicméně já psal o něčem jiném a stále, kdežto vy jste to stočil na to problém jen čistoty. A ani vytučněné písmo vám to nevymluvilo...

v tom vagóny nemají v ČR konkurenci.
Je sice pravda, že ty bývalé manažerské tady nejsou, ale vozy stejného typu-Bm něco tady běžně zajíždějí. Kromě toho si myslím, že nejvyšší stadard v ČR mají ruské vozy na trase Moskva- Nice

jednoznačný znak činného HV-"v některých fázích jízdy vlaku vyvíjí tažnou sílu."
To je přesně ten moment, kdy vrány sedají k sobě-nevidění toho, co se vidět nechce, byť to vidí všichni:-)



Úklidová četa. Dnes jsem viděl po příjezdu obratového R -jedna v oranžové vestě a rukavicích výběr košů, druhá zametání podlahy. Všechno špatně, evidentně to nebyly mladé VŠ na brigádě.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1209
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 27. října 2011 - 21:02:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tupoun:
To má nějaký vliv na provozování dopravy?

Bohužel nemá. Každý si může na státních tratích vyzobnout rozinku, která se mu zalíbí.

Myslíte, že cestující to zajímá?

Myslím, že cestující se o původ ani druh vozidel nezajímají. Proto také nereagují na rozpor mezi slibovaným a realizovaným.

Podstatný je jejich standard.

No, spíš iluze standardu, takové to pozlátko. Bezplatné kafe, voda, příjemně vlezlá stewardka, trochu lépe otřené prkýnko na WC. Ale třeba jestli mají strojvedoucí dostatečné zkušenosti, proč nemá personál kromě jednoho člena železniční zkoušky apod. nezajímá z cestujících nikoho.

A v tom vagóny nemají v ČR konkurenci.

Pohodlnost sedaček záleží na vkusu každého cestujícího. Ale kdo nevelebí rakouské vagóny kudy chodí, je žlutými nemilosrdně zaškatulkován jako "modrá guma" s "antizákaznickým přístupem".

Babilon:

Vy jste zase v soutěži o pochopení textu obsadil krásné druhé místo hned za šimpanzem, který v ní byl druhým účastníkem. Promiňte, pane doktore, ale tuhle reakci snad nemůžete myslet vážně. Co jiného než vlak je společností RegioJet provozováno?
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2084
Registrován: 8-2006
Odesláno Čtvrtek, 27. října 2011 - 21:26:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čsad zastávka: Nejsem žlutý, přesto bych byl s těmi řečmi o strojvedoucích opatrný. Nedávno ešusem řízlá vexle v Poříčanech, čerstvý průšvih v Ově mezi Svinovem a Vítkovicemi a dnes v Brně R907 prý zase řízlá vexle... O nehodách se diskutuje "překvapivě" ve vlákně Nehody.
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3487
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 27. října 2011 - 21:26:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jenže ČD se bohužel se substrátem nedomluvila na tom v jakém stavu jí vagóny vrátí...

No pozor - vy to interpretujete špatně - ČD se se mnou domluvily v okamžiku koupě jízdenky, že po minulém substrátu bude uklizeno.
Tak jako jsem se já domluvil s kamarádem, že bude uklizeno po fotbalistech. Já uzavírám smlouvu s ČD/kamarádem, nikoli s fotbality/tyroláky.
T. H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Čtvrtek, 27. října 2011 - 21:27:49    Odkaz na tento příspěvek  

Čsad_Zastávka: Jakou trať si postavil Jančura?
Jakou trať si postavily ČD pro svých 7000 vlaků? :-) To jsou fakt argumenty jak z nosu.
Ohl: v některých fázích jízdy vlaku vyvíjí tažnou sílu
Tvrdí obětavý starostlivý modroodborář, místo aby si řešil svoje problémy. Já u toho nebyl, ale vyvíjel tu tažnou sílu ve fázi jízdy rychlostí nad 100 km/h? Aneb - proč je postrk omezen do 100 km/h?
jedna v oranžové vestě a rukavicích výběr košů, druhá zametání podlahy. Všechno špatně
Podle popisu klasické "šmucig-komando", zadarmo drahé. Všechno špatně.
Čsad_zastávka: jestli mají strojvedoucí dostatečné zkušenosti
Jak se to posuzuje? Že má dotyčný dostatečné "číslo", dostatečný špalkovo-dekalamitkový záškol nebo dostatečné hodiny PŠM na fírcimře?
proč nemá personál kromě jednoho člena železniční zkoušky
A k čemu by jim byly, když nemají dopravní povinnosti?
nemilosrdně zaškatulkován jako "modrá guma"
Tak zrovna vás těžko škatulkovat, když z ní rovnou vypadáváte na druhé straně
Tupoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.166.220
Odesláno Čtvrtek, 27. října 2011 - 21:37:25    Odkaz na tento příspěvek  

Čsad_zastávka: vyzobnout rozinku
Nepoužívá se dnes spíš "loupání nejmedovějšího perníčku"?
Teď ale vážně. Ptal jsem se tu několikrát a zeptám se znovu: Proč platit za něco, co můžu mít zadarmo? Co bránilo Českým drahám začít se chovat jako RegioJet?

trochu lépe otřené prkýnko na WC
Mnohdy rozhodují právě ty maličkosti.

jestli mají strojvedoucí dostatečné zkušenosti
Máte pravdu, tohle cestující skutečně nezajímá. Podmínky pro strojvedoucí jsou ale jasně dané a platí pro všechny bez rozdílu dopravce.
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3488
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 27. října 2011 - 21:44:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nerozporuji, že vrána k vráně sedá:-)
Prrr, prrr - zatím si držím pověst neutrálního. Prosím neškatulkovat. :-)
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 979
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 27. října 2011 - 21:45:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čsad: Nebojte, psaný text zatím chápu. Není vlak jako vlak. Stejně jako diesel a elektřina vytlačila parní vlaky, tak podobně Jančurovy vlaky vytlačí staré ušmudlané vlaky ČD (tím neříkám, že budou nahrazeny Jančurovými vlaky). A Jančura žádný systém nerozbíjí, Jančura ho doplňuje. Žádný vlak ČD nezrušilo.
Těch prvních pět míst nebylo za jeden poslední výrok, ten zas tak dobrý nebyl.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1210
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 27. října 2011 - 21:50:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T. H.:
Jakou trať si postavily ČD pro svých 7000 vlaků?

České dráhy, jak vy je chápete v doslovném slova smyslu, nepostavily trať žádnou. Jejich předchůdci, na které České dráhy navazují, však tratě postavily. To je ten rozdíl. Postavily. Něco udělaly, něco hmatatelného, co využíváme dodnes, tady po nich zůstalo.

Jak se to posuzuje?

To je úplně jedno, jak se to posoudí. Mně šlo o to, že se o kvalitu strojvedoucích nezajímají cestující. Předpokládají, že dopravce posadí dopředu někoho, kdo to umí. Porovnávat kompetentnost strojvedoucích ČD a RegioJetu nechci, k tomu nemám potřebné vědomosti. Nechci kopat do žlutého, když neznám mapu.

A k čemu by jim byly, když nemají dopravní povinnosti?

No jistě, nemají dopravní povinnosti, tak Jančura šetří a nenechá je proškolit. Jestli by ale nebylo lepší pro případ nějaké nepříznivé události mít více proškolených osob.

Tupoun:
Proč platit za něco, co můžu mít zadarmo?

Nemůžete. Zadarmo, jestli to tak lze vůbec nazvat, zajistí RegioJet jen určitou úroveň kapacity vlaků. Je to naprosto logické, protože si nemůže dovolit prodělávat peníze. Tato kapacita v určitých obdobích - špičkách - nebude stačit. Pokud stát chce, a tváří se, že chce, aby tu špičku někdo odvezl, bude mu muset zaplatit. Stejně tak Českým drahám jako Jančurovi nebo třeba vám.

Co bránilo Českým drahám začít se chovat jako RegioJet?

Myslíte asi doplňkové služby, že. No co jim bránilo - ekonomická výhodnost. Proč by monopolní podnik měl nabízet něco navíc? Vždyť by si akorát zvýšil náklady. Pokud v důsledku neatraktivních služeb klesly výnosy, byl zde závazek objednatele doplatit, tak proč by se ČD měly o něco snažit? ČD pouze optimalizovaly své hospodaření a udělala by to na jejich místě jakákoliv jiná firma.

Babilon:
Smím se zeptat, čím jsem si ve Vašich očích zasloužil pateronásobné uznání?
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1834
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 27. října 2011 - 21:51:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzasl: OK, takto jsem se na to nedíval, v tom máte celkem pravdu. Ovšem - to není na Vás - použít tady fotbalové rowdies jako příklad toho, že Němci jsou největší humusáci, to je fakt hodně přitažené za vlasy. Jako že Baníkovci po sobě papírovým kapesníčkem utírají otisky prstů na skle dveří?

Jinak s tou čistotností národů - asi je to věc názoru...já třeba (na rozdíl asi od většiny z Vás) si užívám uklízení vlastního busu po veteránském srazu, kdy předpokládám, že vezu lidi, kteří mají k vozu extrémně pozitivní vztah a uvědomují si, v čem sedí a kolik to majitele stálo práce. A pak jsem taky několikrát vozíval účastníky Retro Prague, kde bylo tak 90% cizinců. Příští rok po akci obojí nafotím a pošlu sem. Mimochodem - nemáte někdo sadu podhlavníků na ŠD nebo Karosu 735? Po letošku mi jich chybí šest...a Retro Prague se nejelo...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1835
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 27. října 2011 - 22:00:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ČSAD zastávka:Zadarmo, jestli to tak lze vůbec nazvat, zajistí RegioJet jen určitou úroveň kapacity vlaků.

To je přesně důvod té jejich ziskovosti na prodělečných tratích...když budu potřebovat příkladně minimálně deset vlaků, abych odvezl nějakou víceméně pravidelnou frekvenci, a maximálně patnáct, abych pokryl všechny výkyvy v té pravidelnosti, znamená to, že Jančura nasadí počet vlaků menší nebo rovný těm deseti a profitabilita je díky vytíženosti v kapse (pokud ovšem svinský dráhy nezlevní o 30% pod jeho ceny, což je protizákonné). A ČD odvezou zbytečky z těch deseti vlaků, dané tím, že vozí jen režimkáře a idioty, a pak na ně zbyde to, co se nevejde do superpohodlných vagónů druhé třídy, co nemají konkurenci...
Ale kdyby se na to ta dráha vysrala a nechala ho, ať se smaží, žádná z ovcí by si nestěžovala, že kašle na obslužnost, Jančura by to prezentoval tak, že zájem o jeho skvělé služby je tak velký, že to prostě nestíhá, a ovce by mu ještě tleskaly. Protože pokud by dodal potřebnou kapacitu, jistota naplněnosti by byla v pr.....
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3489
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 27. října 2011 - 22:07:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jejich předchůdci, na které České dráhy navazují, však tratě postavily. To je ten rozdíl. Postavily. Něco udělaly, něco hmatatelného, co využíváme dodnes, tady po nich zůstalo.

No, to se to stavělo se státními úvěry, garantovanými výnosy, daňovými prázdninami atd. Někdy si tak říkám, že místní tradice dojení až tunelování státu bude trochu starší, než se obecně soudí, dejme tomu o nějakých minimálně 170 let.

Jestli by ale nebylo lepší pro případ nějaké nepříznivé události mít více proškolených osob.

A kdo to zaplatí? Ve fabrice taky zpravidla svářeči svářejí a obraběči obrábějí - a jen pár těch, co umějí oboje - no ti vlastně dělají ve vývoji, že.

ČD pouze optimalizovaly své hospodaření a udělala by to na jejich místě jakákoliv jiná firma.

Souhlas - firma musí fungovat tak, jak si přeje její majitel. Bohužel, pokud je někdy majitel jeden z nějvětších zákazníků na trhu bez konkurence, nedělá to dobrotu.
Tupoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.166.220
Odesláno Čtvrtek, 27. října 2011 - 22:08:01    Odkaz na tento příspěvek  

Čsad_zastávka: Nemůžete.
Máte pravdu, já nemůžu. Ale stát platí.

Myslíte asi doplňkové služby
Ne, mám na mysli celý systém vlaků, tedy standard vlaků 21. století a doplňkové služby k tomu.

No co jim bránilo - ekonomická výhodnost.
A proč to teda dělá RegioJet?

Proč by monopolní podnik měl nabízet něco navíc?
A co třeba aby vydělal?
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1836
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 27. října 2011 - 22:16:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tupoun: Vy zase perlíte, Vy jste asi ekonom, že? Von totiž monopolní podnik z principu monopolnosti vydělá tolik, kolik se rozhodne vydělat, to Vy nevíte?
V čele soutěže o Perlu měsíce hodně přituhlo...
T. H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Čtvrtek, 27. října 2011 - 22:17:07    Odkaz na tento příspěvek  

Čsad_zastávka: Jejich předchůdci, na které České dráhy navazují, však tratě postavily
Máte na mysli ty předchůdce - privátní kapitalisty, kterým byly tratě povětšinou znárodněny? V čem na ně České dráhy navazují víc než kdo jiný?
Předpokládají, že dopravce posadí dopředu někoho, kdo to umí
To předpokládají správně. Proč vy v případě RJ nepředpokládáte (jinak byste s tím nezačínal)?
Slim: použít tady fotbalové rowdies jako příklad toho, že Němci jsou největší humusáci
Ovšem kdo tu začal argumentovat přepravou fotbalistů, to bych fakt nikomu do svědomí sahat nechtěl.
znamená to, že Jančura nasadí počet vlaků menší nebo rovný těm deseti a profitabilita je díky vytíženosti v kapse
Zajímavý na tom je, že třeba na bus lince do Liberce nabízí daleko víc kapacity než se kdy zmohlo "prodělečné" ČSAD Liberec...
dané tím, že vozí jen režimkáře
Už i ČSD můžou omezit vožení režimkářů, vymohly si to do předpisu o "mimotarifních výhodách". Ale pak bude stávka :-)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1837
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 27. října 2011 - 22:33:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No pokud jste ty fotbalisty nepochopil jako nadsázku a příklad...Vaše věc.
Ten Liberec mě napadl taky, ale hele - nebylo vono to tak, že Jančura tam měl po jistou dobu monopol, o jehož fungování a kvalitě se lze dočíst v místnosti Student Agency v Autobusech velmi zajímavé věci, nikoliv nepodobné tomu, co tady žlutí kydají na ČD? A není vono to tak, že se mu tam následně nacpal konkurent DPML? A není vono to náhodou tak, že von na to musel reagovat nabídkou odpovídající konkurenčnímu prostředí? A není vono to náhodou úplně stejné jako situace na Ostravě a kolejích, jenže s opačnými pozicemi obou zúčastněných? A nebylo vono to tak, že ten v tu chvíli monopolista, jehož pozici najednou někdo ohrozil, spustil zase hysterické PR ohledně toho,že konkurent má nějakou výhodu, v tomto případě Fügnerku jako nádraží? A neřval von tak dlouho, až ho tam pustili? A nepřipomíná i tohle zase něco jiného z kolejí? Třeba myčku...?
Je to férovej chlap, vidí si do huby a je hodně konzistentní...
Tupoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.166.220
Odesláno Čtvrtek, 27. října 2011 - 22:34:04    Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Von totiž monopolní podnik z principu monopolnosti vydělá tolik, kolik se rozhodne vydělat, to Vy nevíte?
Vím. Pak ale nemůže divit, že přijde někdo jinej a dokáže vydělat víc
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1211
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 27. října 2011 - 22:34:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzasl:
A kdo to zaplatí?

To už se dostáváme trochu dál od tématu RegioJet. Zeptám se: jsou peníze tím jediným kritériem pro cokoliv, nemůže to být třeba bezpečnost? Nemůže si majitel firmy říct - chci bezpečnější produkt pro své zákazníky a zaměstnance, kteří mi vydělávají peníze, a zaplatím to ze svého? Protože pojišťovna sice v případě nehody něco zaplatí, ale já chci už jen pravděpodbnost nehody omezit na minimum?

Tupoun:
Ale stát platí.
Ptal jste se, jestli lze dostat zadarmo to, za co dnes stát platí. Odpověděl jsem vám, že ne. Kdo tu dopravu ve stávajícím rozsahu chce, musí ji doplatit. A protože ji chce stát, tak stát platí.

standard vlaků 21. století
A proč? Poptával ho někdo? Stát a kraje jako objednatel dopravy něco takového chtěly? Pokud ale chtěly, tak to dostaly, viz přesuny modernizovaných vozidel po ČR. Už dřív jsem tady psal, že vidím jako chybu nečinnost MD ve stanovování stále se zpřísňujících požadavků na kvalitu vlaků ČD.

A proč to teda dělá RegioJet?
Proč jen jste tak nechápavý... Jak jinak se má podle vás nová firma ucházet o přízeň zákazníků než lepší nabídkou oproti stávající konkurenci? Že je ta nabídka lepší jen zdánlivě a je dělaná na efekt pro nešotouše, je věc druhá. A že na ni skáčou i šotouši, je věc třetí, zcela nepochopitelná a osobně mě mrzí nejvíc.

T. H.:
V čem na ně České dráhy navazují víc než kdo jiný?
Právní kontinuitou.

Proč vy v případě RJ nepředpokládáte (jinak byste s tím nezačínal)?
Na základě diskuse zde o neznalosti MIRELu (pohyb vlaku přískoky) a informací rovněž zde, že dříve jezdili na vlečkách. Ono se to asi časem poddá, ale zatím ...
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 980
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 27. října 2011 - 22:38:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Smím se zeptat, čím jsem si ve Vašich očích zasloužil pateronásobné uznání?
Občas vypustíte perlu, kterou jakoby napsal někdo jiný a kterou docela shodíte vaši argumentaci. To o těch pěti místech je citát z nějaké reklamy.
Chápu vaše názory, většinou se s nimi neshoduji, ale moc nediskutuji, protože to z principu nemá smysl.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1838
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 27. října 2011 - 22:43:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tupoun: Von totiž monopolní podnik z principu monopolnosti vydělá tolik, kolik se rozhodne vydělat, to Vy nevíte?
Vím. Pak ale nemůže divit, že přijde někdo jinej a dokáže vydělat víc


A on se tomu někdo diví? Ostatně zase překrucujete svou původní odpověď, že by monopol měl dělat něco víc proto, aby vydělal.
Radeček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.66.172
Odesláno Čtvrtek, 27. října 2011 - 22:55:33    Odkaz na tento příspěvek  

Slim:
Vy zase perlíte, Vy jste asi ekonom, že? Von totiž monopolní podnik z principu monopolnosti vydělá tolik, kolik se rozhodne vydělat, to Vy nevíte?

Třeba takoví monopolní výrobci petrolejových lamp, ti jsou za vodou

Čsad_zastávka:
Že je ta nabídka lepší jen zdánlivě a je dělaná na efekt pro nešotouše, je věc druhá.

Takže by to měl dělat na efekt pro šoutouše (tuhle díru ale už vyhmátl B.A.)? Je vidět, že listopad se blíží a soutěž o nejlepší perlu měsíce října jde do finále
Tupoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.166.220
Odesláno Čtvrtek, 27. října 2011 - 23:10:17    Odkaz na tento příspěvek  

Čsad_zastávka: nemůže to být třeba bezpečnost?
To je nějaké nové dogma? Všechna smrtelná zranění cestujících na železnici v poslední době způsobily České dráhy.

A protože ji chce stát, tak stát platí.
To ano, ale za peníze státu by se dalo dostat mnohem víc. A mezi Prahou a Ostravou by se platit nemuselo vůbec.

Poptával ho někdo?
Trh.

Že je ta nabídka lepší jen zdánlivě
Nepovídejte. Dle čeho soudíte?

je dělaná na efekt pro nešotouše
Vlaky jsou především pro cestující, ne pro šotouše, substrát či dobytek
T. H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Čtvrtek, 27. října 2011 - 23:12:02    Odkaz na tento příspěvek  

Slim: pokud jste ty fotbalisty nepochopil jako nadsázku a příklad
Pochopil jsem je jako příklad a jako příklad jsem je taky rozvíjel. Že jste to zpětně nepochopil, vaše věc.
nebylo vono to tak, že Jančura tam měl po jistou dobu monopol
Otázkou je, když z toho ostatní vycouvali, jak měl dosáhnout toho nemít monopol? Každopádně nabízel daleko lepší službu než předchozí monopol, to prostě neukecáte.
konkurent má nějakou výhodu, v tomto případě Fügnerku jako nádraží?
Fügnerka je taky zajímavé téma. Pro šetření ÚOHS ve věci zneužití dominantního postavení ČSAD Liberec vydal Magistrát města Liberce stanovisko, že "Terminál MHD je určen výhradně pro spoje městské hromadné dopravy města Liberce a nemůže sloužit k jiným účelům než městské dopravě, a to z důvodu nedostatku kapacity" (a byl to jeden z rozhodujících faktorů pro pokutu ČSAD). A o pár let později to najednou šlo (naštěstí na DPML nebyli takoví pitomci, aby si nechali vypálit taky dvě mega pokuty, tak ho tam radši pustili). Tak kdo se tu zachoval nefér?

Čsad_zastávka: je dělaná na efekt pro nešotouše
A proč by měla být dělaná na efekt pro šotouše? :-). Brzo strhnete Babilonovi stupnici...
Na základě diskuse zde o neznalosti MIRELu (pohyb vlaku přískoky) a informací rovněž zde, že dříve jezdili na vlečkách
Takže na základě blábolení dalších "Trockých", jako jste vy. No, když vám to stačí, tak pomlouvejte dál.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1212
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 27. října 2011 - 23:21:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T. H.:
No, když vám to stačí, tak pomlouvejte dál.

Nikoho nepomlouvám. Odpověděl jsem pouze na Vaši otázku: Proč vy v případě RJ nepředpokládáte (jinak byste s tím nezačínal)? Je to jen můj osobní postoj, který jsem nikdy nevydával za objektivní, naopak jsem odmítl cokoliv v této věci hodnotit. Takže trochu brzděte s těmi výpady, pane T. H.
malý bobeš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.200.57.132
Odesláno Čtvrtek, 27. října 2011 - 23:25:20    Odkaz na tento příspěvek  

ČSAD_zastávka:

u nás na severu tratě postavily společnosti "Aussig - Teplitzer Eisenbahngesellschaft", "Sudnorddeutsche Verbindungsbahn" a "Zittau - Reichenberg Eisenbahngesellschaft"

Jak jste přišel na to, že jde o předchůdce, na které navazují ČESKÉ dráhy??

(omlouvám se za odbočení, ale někdy to vypadá, že přispěvatelé do zdejšího vlákna jsou pod vlivem omamných látek...)
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.193.115
Odesláno Čtvrtek, 27. října 2011 - 23:32:36    Odkaz na tento příspěvek  

Tady je snad někde nějakej monopol na dopravu? Neexistujou kromě kolejí taky letadla, autobusy, auta, ponorky, dostavníky a jízdní kola?
zden
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.180.138
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 00:15:14    Odkaz na tento příspěvek  

T.H.
Ty jsi normální pi.a, zbytek si doplň sám.
Howg.
žlutý
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.105.102.32
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 00:34:34    Odkaz na tento příspěvek  

zden, koukni se do zrcadla, abys věděl, jak to vypadá.

malý bobeš:"(omlouvám se za odbočení, ale někdy to vypadá, že přispěvatelé do zdejšího vlákna jsou pod vlivem omamných látek...)"

Ono to tak nejen vypadá a ještě k tomu je tu zase přeslimtováno.
To by se nejeden z toho poslimtal jako ten ČSAD_zastávka.
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1362
Registrován: 6-2008

Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 01:16:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nazdar pánové: Zase s dovolením naruším Vaši diskuzi....
Včera jsem se díval v Havířově, že počet vagónů v soupravě stoupl na šest. Je to nyní pravidlem, nebo se jedná o opatření z důvodu prodlouženého víkendu a zvýšeného možného zájmu...
Každý spoj nevidím, byť se na Havířovském nádru pohybuji 2x denně 6x v týdnu...
Děkuji předem za odpověď.
WS 2000
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.145.217.33
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 01:36:43    Odkaz na tento příspěvek  

Co je pravdy na tom, že RegioJet byl dvakrát stavěn na generální stop?
žlutý
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.105.102.32
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 03:39:33    Odkaz na tento příspěvek  

Ic540, nenapadlo tě ani náhodou se zeptat přímo u pramene ve žluté kanceláři u přepážky, že?!
"...blahoslavení chudí duchem ..."
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 981
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 07:22:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes v 7:07 jiz viselo na prazskem pragotronu nastupiste vcetne spravne pulky.
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3490
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 08:21:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

malý bobeš
Jen rychlá pátračka říká, že:

Zum 1. Januar 1924 wurde die Aussig-Teplitzer Eisenbahn als eine der letzten großen Privatbahnen Böhmens verstaatlicht. Die Fahrzeuge und Strecken wurden ins Eigentum der Tschechoslowakischen Staatsbahnen ČSD überführt.


Takhle se přišlo na to, že ČD jsou jejich nástupce.
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 631
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 10:23:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Po opakovaných hysterických komentářích jak je nebezpečné jezdit s RJ, když fíra odjel s prázdným vlakem ze stanice proti stůj, bych požádal nejmenované hysteriky o vyjádření k tomuto komentáři jednoho z cestujících, který je k nalezení na ŽP:

Dneska sem mel taky pocit ze se zastavil cas, z Brna do Olomouce sem jel ctyri hodiny diky tomu, ze fira na rychliku z Brna v 15:18 vyjel na cervenou. Hned za nadrazim nas zastavili, drazni inspekce rozjela vysetrovani, nikdo nic nekoordinoval, takze se po hodine lidi rozutekli po kolejich... Proste chaos. Ted na ten rychlik koukam a vypravili ho se 150 min zpozdenim, cili az po rychliku, ktery jel po dvou hodinach v taktu. Jestli k nemu nepripojili zadne vagony navic, tak musel vypadat pekne natriskane, uz ten nas byl dost plnej.

Nutno podotknout ze na netu ticho po pesine, kdyby byl ten vlak zlutej, tak jsou palcovy titulky!


Komentář je k dohledání zde: http://www.zelpage.cz/zpravy/8050#komentare
27.10.2011 v 19:08
HP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.116.112
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 10:32:10    Odkaz na tento příspěvek  

WS 2000: o zastavování na generální stop jsem nic neslyšel, ale nedávno stál žlutý vlak skoro 20 minut v Ústí nad Orlicí, protože vlakvedoucí nedokázal dát návěst výpravčímu souhlas k odjezdu. Nemám nic proti žlutým, ale takové základní dopravní neznalosti, to už je trochu moc.
mue
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.170.97.100
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 10:38:35    Odkaz na tento příspěvek  

HP: Mohu se zeptat na zdroj že "neuměl dát souhlas" nebo je to jen domněnka?
Zatím co jsem viděl, tak žlutáci mávají Tčka předpisově...
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3149
Registrován: 11-2007
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 10:56:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, někdy je to tady k smíchu. Pane HP + WS 2000, neráčili jste přehlédnout, že ti schopní, dobře vycvičení a naprosto spolehliví strojvedoucí ČD dokázali během dvanácti měsíců rozsekat tři elefanty (Ústí, Libeň, Ostrava)? A že ve všech případech šlo s největší pravděpodobností o projetí návěstidla (nebo nerespektování návěstních znaků?). Skoro, aby se člověk bál, zda Vagonka vyrábí dost rychle, aby se zničená vozidla nahradila
Pershink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 693
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 11:14:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

WS 2000:

Pokud ano, tak to nemuselo být kvůli RJ. má na rozhodnutí, jestli to použít či nikoliv dost málo času a rozhodně lepší to zbytečně použít než hromada...

Honzasl:

ČD jsou nástupce jejich nástupce. A ten oškivej moc fuj fuj soukromník by byl nástupce nástupce nástupce

Rudolf_33:
Zrovna v tom Ústí v tom nebyla nepozornost, ale ten fíra tam vzhledem ke svému zdravotnímu stavu vůbec neměl sedět