K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 28. 10. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 28. 10. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Tupoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.166.220
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 11:18:33    Odkaz na tento příspěvek  

Topič: bych požádal nejmenované hysteriky o vyjádření
Zde se nejedná o hysterii, ale alergii
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1514
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 11:20:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: Cela debata zacala Raquacovym prispevkem 868, kde pise I kdyz odhledeneme od rozdilu v moznostech investovani, chybi u CD prinejmensim ta cestujicim viditelna udrzba (napriklad kontrola externistu, jestli a jak fakticky uklizi) skutecne prozakaznicky pristup (viz. debata o nastupistich), jednoduchy a srozumitelny tarif. To nevyzaduje miliardy.
S cimz zcela souhlasim.

Samotna cistota nestaci, ale trvam na tom, ze kdyz nemate ty miliardy silinku, tak se mate snazit zlepsit aspon to, co se zlepsit da s minimalnimi naklady. Treba tu cistotu, chovani personalu nebo zjednodusit "pestry vejir komercnich nabidek". Na tom teda lpim. (No poskytovat slevy, ktere je zakazano nabizet, to si snad zaslouzi zapis do ucebnic marketingu.) Jancura neni nejak extra lepsi v jedne z veci, ale o neco malo lepsi v mnoha z nich, a to prave i v tech, kde se zlepseni da udelat relativne levne a rychle. Ale ono je lepsi se ptat, jestli je cisteni vlaku zadarmo a nekoukat se na ty armady spindiru, kteri zcela jiste ne zdarma ty vlaky osmudlavaji spinavymi hadry. Ale muzem se zas par dni hadat o necem jinem, treba o kolik je nutne zvysit plat pruvodcich, aby se vsichni (to zduraznuji) naucili slusne pozdravit a za predlozenou jizdenku podekovat. Vetsina jich to umi, ale na trenink tech cernych ovci padne jiste par miliard.

A stojim si i za tim, ze kdyby se OBB chovaly ke sverenemu majetku tak, jak se chovaji CD, tak by mozna nepritekly miliardy silinku, ale prikaz to cele zavrit. Ostatne i Vy sam uznavate, ze cistota (a nejen ta, snad vse, na co nejsou potreba penize, viz vyse) byla vzdy, i pred pritokem ATS, lepsi, nez u dnesnich CD. Tak se proste a jednoduse stante temi predpritokovymi OBB, uz to bude pokrok.
vytučněné písmo vám to nevymluvilo Ja ve Vasich prispevcich zadne vytucnene pismo nevidim, jen kurzivu.
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2989
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 11:26:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Pershink: to je podle mne snad ještě horší, že tam ten fíra vůbec neměl být než kdyby jen udělal chybu.

Každopádně to tu je zábavné, jak se řeší kde co. Třeba ty peníze a platy. Nyní máte šanci se přihlásit na technika oprav (zástupce vedoucího oprav). Myslím, že při osobním pohovoru (jedno zda na strojvedoucího, technika či stevarda) už by se člověk dozvěděl asi nějaké porobnosti a nemuselo se mluvit o minimálních mzdách. Co zkusit někdy prohodit pár slovíček se stevardkama v busech? Třeba řidiči busů jsou v databázi i několik let a když je SA osloví, tak zpravidla k němu přejdou, i když tu práci poptávali před rokem dvěma...

Dotaz na Honzu_Paroubka: proč máte u toho technika místo práce Smíchov? Jsem myslel, že se opravy dělají na Zličíně.
Martin
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1515
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 11:29:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Že je ta nabídka lepší jen zdánlivě a je dělaná na efekt pro nešotouše, je věc druhá. A v cem jako "zdanlive"? Treba se nekomu libi jezdeni s RJ vic, nez s CD. A nesotousu je v populaci vic, nez sotousu, takze to je logicke. Kdyby delal nabidku pro sotouse, tak by v cele vlaku byl brejlovec. Nevidim duvod, proc by melo nekoho mrzet, ze na nasich kolejich se pohybuje vlak, o nemz vetsina populace nema mineni, ze je to neco spinaveho.
Co se bezpecnosti tyce, tam nezbyva nez spolehnout se na to, ze personal splnuje veskere pozadavky a ze to DI nebo kdo to ma na starosti dukladne kontroluje. Restauraci si taky vybirate podle jidelniho listku nebo kvality prostredi, ale spolehate se na to, ze jidlo tam nebude otravene.
Dj_tisíc_sluncí
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 272
Registrován: 7-2005

Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 12:24:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzasl: Jen rychlá pátračka říká, že:

Zum 1. Januar 1924 wurde die Aussig-Teplitzer Eisenbahn als eine der letzten großen Privatbahnen Böhmens verstaatlicht. Die Fahrzeuge und Strecken wurden ins Eigentum der Tschechoslowakischen Staatsbahnen ČSD überführt.

Takhle se přišlo na to, že ČD jsou jejich nástupce.


Pochopitelně. A taky by se slušelo dodat, že pro většinu rakouských železničních společností znamenalo poměrně velkorysé zestátnění skutečný dar z nebes. A také, že velká část této většiny byla pravděpodobně s tímto cílem již založena (což se netýká asi jen výjimek, zrovna ATE, KFNB, snad i BEB).

Takže historie se jen opakuje...


...dnes večer v Klubu 19 na Kladně...
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1213
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 12:32:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brr:
A v cem jako "zdanlive"?

To citujete můj příspěvek, ale už odpovím jenom krátce, na vysvětlenou, určitě se mnohým uleví, že to tady nebudou muset povinně číst. Jen zdánlivá výhodnost nabídky je v tom, že kvůli okamžitému osobnímu benefitu - káva zdarma atd. - si železniční cestující podřezává pod sebou větev rozbíjením síťovosti. A to je něco, co zdejší pravověrní žlutí ideologové neuznávají, takže by se debata zase vedla v kruhu. Nebylo to pochopitelně myšleno tak, že měl RegioJet nabízet službu s parametry šotojízdy.

Treba se nekomu libi jezdeni s RJ vic, nez s CD.

To nelze vyloučit, kafe zdarma je hodně silný trhák, i když se všichni vždycky dušují, že o to kafe jim vůbec nejde, ale jde jim o "přístup" a "cítit se jako zákazník". Moje "prozákaznické" zkušenosti se Student Agency i Regio Jet jsou špatné, ale nechci to dál rozvádět, tady nemá smysl cokoliv nějak vážněji rozebírat. (Možná až se mě Jančura někdy zeptá osobně, tak mu popíšu, jaké lidi platí a jak jsou schopni se k zákazníkovi chovat.) Čím víc lidí v RegioJetu, tím víc místa pro nás ostatní ve vlacích 18 let osvědčeného dopravce, který má právní kontinuitu na 170 letou tradici železnice u nás.
malý bobeš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.200.57.132
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 12:37:37    Odkaz na tento příspěvek  

Honzasl:
a nástupcem na trati Liberec-Zittau je tedy kdo?
provoz zajišťovaly postupně:
DR do roku 1945
ČSD do roku 1993
Connex asi 2006 - 2008 (jsem líný to hledat přesně)
Railtrains asi 2006 - 2010 (dtto)
ČD do roku 2010
Vogtlandbahn dosud (ale na trati jezdí střídavě se soupravami DB provozovanými ČD )

mám v tom guláš...
Výpravčíxy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 865
Registrován: 11-2008
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 12:52:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní IC 1007: Jestli jsem dobře počítal, tak 7 vozů. Ten poslední na první pohled "svítil novotou". Těch prvních šest bylo na první pohled jiného odstínu. Co to, toto ??? A pak mne to doklaplo. Ono to už měsíc jezdí, tak ta špína, co se běžně na vagony všech dopravců chytá, se kupodivu chytá i na žluté vagony . Já myslel, že jen na vagony jistého dopravce. Tak aby se taky "nezažrala" ..... .............Jóóó, podzimní počasí, to je svinstvo ......
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1516
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 13:03:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Csad_zastavka: zrovna na trase Praha - Ostrava je poptavka zacinajici a zaroven koncici v mistech zastaveni RJ tak velka, ze nejaky sitovy efekt moc potreba neni. Pro tyto cestujici muze byt pocit "citeni jako zakaznik" byt rozhodujici. Navic pendolino ani IC/EC/Ex nikdo nerusi, dotovany rychlik vymetajici Prelouc, Chocen atd. taky ne a pak - neni treba navoz lidi z Noveho Jicina k RJ prave zacatkem "zlute sitovosti"?
Krom toho, nikdo nebrani obema se dohodnout na nejake spolupraci, jak to delaji aerolinky.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1658
Registrován: 12-2009
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 13:09:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brr
Zkuste to přečíst asi od 1617 a provést chápaní:-)
tučné-1654

Samotna cistota nestaci... No, konečně jsme se dostali od vašeho (přiblížně tohoto) -öbb si vydělalo na nové vlaky čistěním a tím tržbama od cestujících - k rozumnému závěru.

(Příspěvek byl editován uživatelem ohl.)
selský rozum
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.235.101
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 13:31:42    Odkaz na tento příspěvek  

No tak dobře. Spočítejme si tedy po měsíci, kdo je v těch nehodách větší břídil. Vím, že statistik by mne s tím asi poslal do řiti, ale přesto. Je to docela zajímavé. Vycházím z reakce v sekci NEHODY jistého bvl. Loňský rok údajně 1656 MU na dráze. Nebudu řešit, jestli jsou opravdu všechny na vrub ČD a.s., dám tím modráskům tedy hendikep.

ČD za rok 2010 odjezdila 365x7000 vlaků. Z toho prostou matematikou vyplývá, že na jednu MU musela odjet 1543 vlaků. Žlutý Radim odjel za 32 dnů těch vlaků 32x6=192. Když to zaokrouhlím na 200 (nějaké vlaky odvezl i bez lidí, tedy různé návozy, odvozy, VIP vlaky, je to opět malý hendikep pro ČD. Má tedy spolehlivost 1 MU na 100 vlaků. Když tato čísla vydělím, je ČD cca 15,5 x spolehlivějším (bezpečnějším) dopravcem, než Radim. To jen tak na okraj pro ty srovnávače počtu MU.

Dále už se dá lehce dopočítat, že aby dosáhl Radim stejné bezpečnosti a spolehlivosti, jakou mají ČD za rok 2010, musí od tohoto okamžiku odvézt bez jediné MU 2886 vlaků.

Takže mu držme palce, ať se k těm oplivávaným ČD aspoň přiblíží, ono se to nezdá, ale je to při 12 vlacích denně 240 dnů bez jediného zakolísání.

P.S. Pro všechny, kteří (některé) modrásky nazýváte hysteriky (při komentářích MU RJ). Nevíte náhodou}, kdo jim dal palebný průměr na jejich kanonádu?
Pokud máte někdo chuť to počítat přes ujeté kilometry, což by RJ malinko pomohlo, prosím. Rád se na ten výsledek podívám.
selský rozum
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.235.101
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 13:40:00    Odkaz na tento příspěvek  

Malá oprava:

Odkazovaný autor se jmenuje Bkv, nikoliv bvl.
Tupoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.166.220
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 13:44:36    Odkaz na tento příspěvek  

selský rozum: ČD cca 15,5 x spolehlivějším (bezpečnějším) dopravcem
Diskutovat s vámi o statistcké chybě asi nemá smysl...

Všechna smrtelná zranění cestujících na železnici v poslední době způsobily České dráhy. Tak kdo je vlastně ten bezpečnější?
Honza_par
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 339
Registrován: 7-2010

Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 13:54:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Letmé čtení káčka je někdy fakt bezva. Odjezd z Ústí o 20 minut později kvůli výpravě... Vlakvedoucí to měsíc dělal dobře a najednou zapomněl, jak se dává téčko? Neuvěřitený blábol. Zastavení generálním stopem....? Další. Nebyl žádný. Co se týká strojvedoucích... Co chcete ještě najít? Jak jsem psal, u jednoho, u kterého jsem měl pochybnosti o technologii a dalších věcech, tak jsem ho ještě ve zkušebce propustil, den před rozjezdem. Naši C6 a Hranice jsme již prodrbali, od té doby najde někdo něco? Jsou to jen řeči.
A článek v Zájmech... Klasika, taky probráno. K službě pohotová na konci vlaku. A vyhláškou je zakázáno vyvíjet tažnou sílu nad 100 km/h. A navíc od pondělka to bude už stejně jedno. Začneme jen s jednou mašinou.
Výpravčíxy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 866
Registrován: 11-2008
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 13:56:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ach Tupoune, jsi hoden svého jména ? A kdo by ty nehody způsoboval, když tu jiný dopravce nebyl ???
Malý_hektor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 623
Registrován: 3-2005
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 13:58:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin: tys s těma stevardkama mluvil? A co ti řekly?
jeden odvedle
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.81.130.3
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 13:59:23    Odkaz na tento příspěvek  

Selský rozume, vaše matematika je docela zvrácená. Nelze porovnávat neporovnatelné. Až zde dáte relevantní výpočet, tak se můžeme bavit.

Dodejte mi počet IC a EC vypravovaných ČD na trase Ova-Pha, Počet IC RJ na stejné trase, zadejte časový úsek ve kterém to počítáte a zadejte počet MU jednotlivých dopravců a pak bude výsledek relevantní.

PS: minimální relevantní časový úsek je 12 měsíců, a to proto, abychom eliminovali statistickou chybu.

HOWG
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1517
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 14:04:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: za to prehlednuti tucneho se omlouvam.
Ale k rozumnemu zaveru jsme se nedobrali - to byste jeste musel uznat, ze ke zlepseni cestovani v modrych vlacich lze udelat i bez velkych penez mnohe (treba je lip cistit). Jasne, dnesni OBB to nebudou, ale aspon neco.
A tamto je velmi priblizne, spise az vami vymyslene. Spis bych to formuloval takto (ted zcela vazne): kdyby se OBB tenkrat chovaly ke svemu majetku (treba udrzovanim cistoty, uzivatelsky aspon trochu prijemnym tarifem atd, kdyz si prectete moje prispevky, tak se dozvite, ze toho tam vyjmenovavam vic) a svym cestujicim (treba ochotou personalu), jako CD, tak by byla mnohem mensi politicka vule do nich neco nalevat. Ze az by se to naliti treba nemuselo uskutecnit. Protoze treba by tech lidi jezdilo o tolik min, ze 1.) by bylo nutno dolivat o mnoho vic, coz uz by se nechtelo a 2.) politici by z toho nemeli tolik "bodiku" u svych volicu.
Ted provedte chapani Vy.
PS: co by se asi tak stalo, kdyby stejne prostredky dostaly CD? Nic, prosustrovaly by se a jinak by bylo vse pri starem.

(Příspěvek byl editován uživatelem BrR.)
selský rozum
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.235.101
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 14:09:25    Odkaz na tento příspěvek  

Diskutovat s vámi o statistcké chybě asi nemá smysl...
Naopak. Zkuste mi to vysvětlit, když se považujete za odborníka. Rád se nechám poučit.

Otázka: Kolik vlaků musí ještě odvézt RJ, aby se tedy dala srovnávat spolehlivost?

Všechna smrtelná zranění cestujících na železnici v poslední době způsobily České dráhy
Jste si opravdu jist, že všechna?
Tupoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.166.220
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 14:09:29    Odkaz na tento příspěvek  

Výpravčíxy: Tak když někdo může srovnávat počty mimořádných událostí po jednom dni provozu, tak někdo taky může srovnávat počty smrtelných zranění cestujících. Nebo ne? A proč se teda jedno může a jedno nemůže?

Od samého počátku je celá diskuze na bezpečnost RegioJetu jeden velký omyl. Všechny závěry jsou zatížené tak obrovskou statistickou chybou, že nemají vůbec žádnou vypovídací hodnotu. To tady říkám už od počátku provozu RegioJetu a na příkladu s usmrcenými cestujícími se vám snažím ukázat, jak zvrácené je uvažování některých zde diskutujících. A také už od počátku říkám, ať na nějaké závěry počkáme alespoň rok.
selský rozum
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.235.101
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 14:11:11    Odkaz na tento příspěvek  

jeden odvedle:
Nebýt té první věty, považoval bych to za korektní příspěvek. Jak jste si JISTĚ VŠICHNI VŠIMLI, už v úvodu jsem uvedl, že si nedělám nárok na statistickou správnost výpočtu. Ale stejně mi to přijde zajímavé. Pokud vám ne, nevadí.

Takže teď už vím, že můžu (kvůli eliminaci statistické chyby) srovnávat až po 12ti měsících.

Já to beru. Teď totéž z druhé strany ještě zkuste vysvětlit těm žlutorůžovým čuráčkům, píšícím tu o 1656ti nehodách na dráze a mrtvých v poslední době z viny jen ČD a.s. Děkuji.
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3491
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 14:14:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

malý bobeš
a nástupcem na trati Liberec-Zittau je tedy kdo?

Nástupcem společnosti Zittau-Reichenberger Eisenbahngesellschaft, resp. toho co po ní zbylo na českém území jsou evidentně ČD a ŠŽDC, neboť:

Am 1. Januar 1905 kam die Zittau-Reichenberger Eisenbahn in sächsischen Staatsbesitz. Von den Königlich Sächsischen Staatseisenbahnen wurde sie fortan als RZ-Linie geführt. Die Strecke besteht noch. Sie wird heute von den Eisenbahninfrastrukturunternehmen SŽDC (Tschechien), PLK (Polen) und DB Netz (Deutschland) anteilig verwaltet.

Statistika - pro zasmání: Co uděláte, když máte při cestě letadlem strach z teroristy s bombou na palubě?
No přeci - vezmete si svoji! Pravděpodobnost, že by v letadle byli dva pošuci s bombou je ......

(Příspěvek byl editován uživatelem honzasl.)
jeden odvedle
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.81.130.3
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 14:15:06    Odkaz na tento příspěvek  

Selský rozume, mám vystudovanou aplikovanou matematiku, proto mi váš výpočet připadá zvrácený. Ale nebylo to myšleno jako výpad.. :-)
jeden odvedle
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.81.130.3
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 14:20:27    Odkaz na tento příspěvek  

Selský rozume:

Teď totéž z druhé strany ještě zkuste vysvětlit těm žlutorůžovým čuráčkům, píšícím tu o 1656ti nehodách na dráze a mrtvých v poslední době z viny jen ČD a.s.

Děkuji že mne tak hezky nazýváte, ale celá ta zdejší diskuse o nehodách je jako když se pětileté děti dohadují o životě ve vesmíru. Nic o tom nic neví, nikdo tam nebyl, ale budou se o tom klidně hádat...
NMŠ_1-2000
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 10-2011
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 14:20:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honza par
Jediné co se neodpouští je úspěch.... :-)
Tupoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.166.220
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 14:22:16    Odkaz na tento příspěvek  

selský rozum: Statistická chyba ve stručnosti udává, jak se statistika liší od reality a platí, že čím je statistický soubor větší, tím je statistická chyba menší.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1659
Registrován: 12-2009
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 14:31:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brr
tamto je velmi priblizne, spise az vami vymyslene

Brr 1506 :
Cistenim vlaku, jakoz i dalsi peci o radnou uroven sluzeb, si OBB udrzely cestujici, kteri prinesli tolik penez, ze si OBB pak mohly dovolit koupit nove vozy.

Je to normální názor? Fakt si myslíte,že ÖBB nedostaly od státu ani šilink na koupi hejna nových vozů a taurů? Na nové tratě a nádraží?

OBB tenkrat chovaly ke svemu majetku
No a o tom jsem psal taky. Je rozdílná úroveň mezi lidem rakouským a českým, potažmo albánským. Každý, nejen na dráze, má jiný standard. Proto je i na první pohled rozdíl při spatření běžné rakouské vesnice a české- a té albánské nemluvě.
Proto u nás čistota nic moc*, ale vedle Albánie velmi civilizovaná:-)

*je nutné podotknout,že dnes už ten rozdíl CZ-A není tak markantní, jako v 1990.

A podobné je to i v těch vlacích. Jestliže máte problém s čistotou tam, kde jezdíte, bude to zase jen v lidech. Zkuste změnit bydliště
Já v okolí bydliště ani ve vlacích, busech, tramvajích,... problém nemám, jen občas lze narazit na humus. Není ale pravidlem, jak se tady tvrdí.

(Příspěvek byl editován uživatelem ohl.)
selský rozum
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.235.101
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 15:03:28    Odkaz na tento příspěvek  

mám vystudovanou aplikovanou matematiku,
Skláním se. Vážím si vzdělaných lidí.

Děkuji že mne tak hezky nazýváte
Promiňte, ale není má vina, že tu vystupujete pod více nicky. Jinak totiž nechápu, proč to berete na sebe. Informace a srovnání nehod mnou napadená stejně nepřesným srovnáním z druhé strany nezazněla z nicku jeden odvedle.

ale celá ta zdejší diskuse o nehodách je jako když se pětileté děti dohadují o životě ve vesmíru. Nic o tom nic neví, nikdo tam nebyl, ale budou se o tom klidně hádat...
Souhlasím. Dá se to ovšem podle mne aplikovat na téměř všechna témata na tomto serveru.

Statistická chyba ve stručnosti udává, jak se statistika liší od reality a platí, že čím je statistický soubor větší, tím je statistická chyba menší.
O.K. Takže za 11 měsíců si to přepočítáme? Pak již bude možno srovnávat nesrovnatelné?
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1518
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 15:49:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je to normální názor? Fakt si myslíte,že ÖBB nedostaly od státu ani šilink na koupi hejna nových vozů a taurů? Na nové tratě a nádraží?
Je normalni. Dostaly silink, mozna i par miliard, ale to jen proto, ze stat si byl vedom, ze budou efektivne vyuzity a ne promrhany v cerne dire. Jako podpora pro toto se dalo pouzit i to, ze se o svuj majetek poradne staraly i driv. Pisu to tu furt.
Co by se asi tak stalo, kdyby ted dostaly CD darem par fungl novych vagonu, treba railjetu? Za par mesicu by tam byly spinave smouhy po "uklidu", jako dnes v Bmzech.
Je rozdílná úroveň mezi lidem rakouským a českým Jak uz tu psali jini, my delame mensi bordel, oni po sobe vic uklizi. (Schvalne, jakou reci mluvila skupinka mladeze, kterou jsem v jednom vlaku v CR okriknul kvuli delani bordelu, protoze jsem se na to uz nemohl koukat? Nemecky. A to je tam typicke chovani, stravil jsem v Nemecku rok a pul a v Rakousku asi dva mesice a dost jsem to tam projezdil, tak vim, o cem mluvim.)
tam, kde jezdíte, bude to zase jen v lidech Pokud je to mysleno tak, ze "v lidech, co se o ty vlaky staraji", tak bingo!
Nesvadejte Vas bordel na cestujici! To vam nesezeru.
Já v okolí bydliště ani ve vlacích No tak jeden z nejvetsich problemu ve vlaku jsem mel v jedne bohuminske 460. Zazrana spina vsude mozne, okna nepruhledna, zarivky prikryte tmave sedivymi kryty... Myl to od jejich vyrobeni nekdo? Ale jestli Vam to nevadi... Jenom se mi zda, ze neco takoveho nemely OBB nikdy, ani v okamziku pred dodavkou miliard silinku.
Každý, nejen na dráze, má jiný standard A proto vitam prichod zlutych, protoze se ten standard snazi zvysit. A CD ho zacaly zvysovat, aspon na teto trati, taky - doufam.
PS citovany prispevek 1506 ma dole vetu "Prominte ten trochu lehci ton tohoto prispevku", coz jsem povazoval za nahradu hromady smajliku. Tenkrat jsem jeste netusil, ze nekdo muze vazne obhajovat neudrzbu a la CD. A to i kdyz prekazkou udrzby neni nedostatek penez, ale prosta lenost.
selský rozum
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.235.101
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 16:03:09    Odkaz na tento příspěvek  

ze stat si byl vedom, ze budou efektivne vyuzity a ne promrhany v cerne dire.

A u nás si toho stát, jediný vlastník Černé Díry, byl nevědom a cpal tam prachy s vědomím, že budou prožrány? Kdo je tedy pak ten viník prožrání? Budete si držet vepře, který vše, co mu předhodíte, sežere, pak vysere a přitom nepřibírá, spíše hubne? Za vepře dosaďte management ČD.

Ale blbý je podle mne hospodář. Tedy stát. Už dávno měl z pozice krmiče a majitele vepře management rozprášit, nechat jen loajální výkonné čudly, aby to chvíli jelo, než se zaběhnou jiní managoři. Rozemlít ty letité vazby na GŘ a MD na sračku a tu vylít do Vltavy (oni si to v Hamburku přeberou).

Jestli tohle nesvede, nehledejte vinu v ČD, ale v celém tomto politickém souboru sraček zájmovými skupinami prorostlé české kotlinky.
Tupoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.166.220
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 16:08:19    Odkaz na tento příspěvek  

selský rozum: nehledejte vinu v ČD, ale v celém tomto politickém souboru sraček zájmovými skupinami prorostlé české kotlinky.
Souhlas
Trupak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 455
Registrován: 5-2003

Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 16:28:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A jednání mezi dotyčnými vypadá asi takto
(Ž - Žaluda, K - Kalousek):
K: Tak kolik těch miliard tedy chcete?
Ž: Nevím, mnoho ne, neradi bychom utráceli zbytečně..
K: Počkejte, něco vám přeci přisypat musíme.
Ž: My vlastně nic nepotřebujeme...
K: Tak pět miliard, co říkáte?
Ž: Dobře, tak když myslíte, pane ministře...
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2990
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 18:28:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Malý hektor: slečna vysokoškolačka byla spokojená, zeptat se na peníze někoho koho neznám považuji za neslušné, tak tuhle otázku nezodpovím. Byla ráda, že na Krumlovech si procvičí i Angličtinu. Nepředpokládá že to bude dělat celý život...
Martin
T. H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 19:30:46    Odkaz na tento příspěvek  

WS 2000: Co je pravdy na tom, že RegioJet byl dvakrát stavěn na generální stop?
Nepochybně nic, to už by se to tu sáhodlouze rozebíralo.
Topič: bych požádal nejmenované hysteriky o vyjádření
No já bych žádné vyjádření od modrých hysteriků nepožadoval, oni si už určitě vyndali hlavu z řiti a uznávají, že každý může udělat chybu bez ohledu na barvu dresu. Nebo ne?
HP: nedávno stál žlutý vlak skoro 20 minut v Ústí nad Orlicí, protože vlakvedoucí nedokázal dát návěst výpravčímu souhlas k odjezdu
To bude další kravina v rámci protižlutého šotoodboje. Upřesněte, kdy přesně se to mělo stát, pokud to není jen standardní plivanec.
Honzasl: Nástupcem společnosti Zittau-Reichenberger Eisenbahngesellschaft, resp. toho co po ní zbylo na českém území jsou evidentně ČD a ŠŽDC, neboť: Am 1. Januar 1905 kam die Zittau-Reichenberger Eisenbahn in sächsischen Staatsbesitz
No tak byla ZREG zestátněna Saskem... a jaká z toho plyne kontinuita čs. státních drah? Ona totiž trať Zittau - Liberec byla zestátněna až v roce 1945. Není nakonec kontinuálně návazný třeba ten Vogtlandbahn? :-)
P.S. Celá tahle diskuze plyne z šotodementního předpokladu, že kdo nepostavil žádnou trať, nemá nárok jezdit, a kdo nepostavil žádný dům, nemá nárok bydlet. Proto i jakékoli závěry z ní musí být zákonitě dementní.
Mourek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1075
Registrován: 1-2006
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 19:46:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já jen k tomu úklidu. Foto je z B po humanizaci, zbytek kupé docela ušel, ale jak vidno by to nějaký solidnější úklid chtělo. Myslíte, že tohle vyřeší nové vozy? Já říkám že NE a BMZ jsou jasným důkazem.



Jinak jsem byl svědkem úklidu Brněnské 842 a to stylem, že se tam dalo jíst prakticky kdekoliv.
Mourek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1076
Registrován: 1-2006
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 19:50:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co je pravdy na tom, že RegioJet byl dvakrát stavěn na generální stop?
Vzhledem k tomu kde RegioJet jezdí, by těch vlaků stálo po okolí docela hodně, takže by z toho byla pořádná MU, která by se neutajila.
Malý_hektor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 624
Registrován: 3-2005
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 20:03:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin: slečna vysokoškolačka byla spokojená, zeptat se na peníze někoho koho neznám považuji za neslušné, tak tuhle otázku nezodpovím. Byla ráda, že na Krumlovech si procvičí i Angličtinu. Nepředpokládá že to bude dělat celý život...

Slečny stevardky, které tohle dělaly na HPP, popřípadě se tím chtěly dlouhodobě živit tak nadšené nebyly, jemně řečeno
Bombos3
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.106.173
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 20:16:37    Odkaz na tento příspěvek  

Pokud jde o čistotu humanizací, tak pár foteček ze Švejků a to nehumanizované béčko je z R664.

Jamamoto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 312
Registrován: 1-2011

Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 20:24:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mohu potvrdit vyšší počet vozů v soupravě, konkrétně IC 1004 7 a IC 1010 6. Zde odpolední šestivozový:
http://www.youtube.com/watch?v=6FsBhfYA1ak
Bombos3
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.106.173
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 20:29:48    Odkaz na tento příspěvek  

Pokračování fotografií

Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2991
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 20:30:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ono to je Malý_hektore těžké. Zkus se zeptat nádražáků, jak jsou spokojení. Někdo nadává, někomu to je fuk a někdo je spokojenej a neměnil by. Je jedno zda je spokojen, protože po něm nikdo nic nechce a nebo právě, že dělá něco co ho naplňuje. Všechno to je jen otázka názoru, přístupu a hodnot.
Pokud spokojené nebyly, tak doufám že tu práci změnily, aby se jejich spokojenost zlepšila.
Martin
Bombos3
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.106.173
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 20:30:55    Odkaz na tento příspěvek  

Pokračování fotografií 2

Bombos3
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.106.173
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 20:31:19    Odkaz na tento příspěvek  

Pokračování fotografií 3

Bombos3
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.106.173
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 20:31:44    Odkaz na tento příspěvek  

Pokračování fotografií 4


Bombos3
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.106.173
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 20:32:06    Odkaz na tento příspěvek  

Pokračování fotografií 5


Bombos3
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.106.173
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 20:34:14    Odkaz na tento příspěvek  

A ještě začátek, který jsem omylem neodeslal

Myšák_tom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1222
Registrován: 10-2010

Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 20:43:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bombos3: Opravdu je potřeba dávat sem tolik fotografií? Pokud už je chcete zveřejnit, založte si na to nějaké fotoalbum, podobně jako já mám na železniční akce.

Ale když už jste zmínil ty revitalizace vozů ČD, taky přispěji troškou do mlýnice...

Číslo vozu si nepamatuji, ale jezdí na R Praha - Plzeň - Klatovy (- Ž. Ruda). K revitalizaci se na chodbičce hrdě hlásí JANOZA...
www.mysaktom.rajce.net - II REGIOJET
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1660
Registrován: 12-2009
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 20:55:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

v lidech, co se o ty vlaky staraji", tak bingo!
Ano, to jsem měl na mysli.
Myl to od jejich vyrobeni nekdo?
Ano.Bohužel, roky jsou znát, mělo to být už ve šrotě. Nicméně ty ne víc než 2-5 roků po Parsu jakž takž takž ujdou.
Dnešních pár strojů různých patřících různým dopravcům a porovnání špínoty.



Ovšem

byl

pro srovnání zařazen čerstvě natřený posilový

Když na adresu toho nejšpinavějšího dnes viděného napíšu, že to plně chápu, protože nemá odpovídající zázemí, oběhy (a počet) vozidel neumožňují časté mytí, bude zde také vlna nesouhlasu a bude popsáno, že je to jen následek libování si žlutogumů ve špíně, neschopnosti naplánovat oběhy a podobných ptákovin,jako se stalo v případě podobných špín a modrých vlaků?
dbai
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 10-2011
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 21:21:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neberte prosím můj dotaz nějak ironicky nebo provokativně, ale když už je problém s myčkou a s oběhy, nešly by použít i nějaké primitivní prostředky? Dovedu si představit např. houbu na tyči a gumovou stěrku (nebo dokonce malou wapku, ale to už by bylo složitější) a alespoň jednou týdně ten vlak obejít dokola a trochu očistit. Řekl bych, že ve dvou lidech by jeden vagon zabral maximálně čtvrt hodiny. Pravda, střechu by neumyli, ale to by tak nevadilo, stejně by se čas od času do myčky muselo na pořádné umytí. Ale ta špína by alespoň nebyla tak do očí bijící, zvláště na žlutém laku.
žlutý prasečkář
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.136.245
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 21:32:34    Odkaz na tento příspěvek  

Když na adresu toho nejšpinavějšího dnes viděného napíšu, že to plně chápu, protože nemá odpovídající zázemí, oběhy (a počet) vozidel neumožňují časté mytí, bude zde také vlna nesouhlasu a bude popsáno, že je to jen následek libování si žlutogumů ve špíně, neschopnosti naplánovat oběhy a podobných ptákovin,jako se stalo v případě podobných špín a modrých vlaků?

Blázníte? Za tohle všechno může RJ poděkovat jedině ČD, která ho nepřipustila naschvál do myček, které za peníze nás všech neprávem okupuje!
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1054
Registrován: 1-2007

Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 21:56:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ten bordel ve vozech ČD je opravdu hrozný. Ale je jasné, že za to může většinou průvodčí. Ten dnes není motivován lehce poklidit nebo bordel dokonce nahlásit. Je to hodně v lidech.

A co se týče údržby vnější čistoty vozů u RJ, tak je to také v nich. Ať mi nikdo neříká, že při prostoji nelze wapkou vůz vzít. Pokud se to udělá po jednom, tak nebudou všechny špinavé. Wapka sice není řešení, ale než bude nějaké zázemí, je to alespoň nějaké řešení.
Ú.Di.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.222.221
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 22:07:13    Odkaz na tento příspěvek  

nešly by použít i nějaké primitivní prostředky
Šly:
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/298518_21754068291 23_1365414693_32078189_4877996_n.jpg
dbai
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 10-2011
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 22:10:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Inkognito: s tou wapkou to asi tak jednoduše nepůjde, jednak potřebuje zdroj tlakové vody a napájení, ale hlavně nedovedu si představit ostřikování vagonu wapkou někde venku při stání na koleji s trolejí pod napětím. Stejně tak ostřikování vagónu s běžícím CZE (pro napájení wapky) asi nebude úplně ideální, při sníženém izolačním odporu ty 3 kV udělají svoje. Prostě z bezpečnostních důvodů to asi nepůjde. Kromě toho, netuším, jestli SŽDC má nějaké předpisy o mytí mimo myčku, ale ekologie by asi taky dostala dost zabrat, ze stejného důvodu se taky nemyjí auta na ulici (a použití běžného saponátu lze pokutovat). Jako jediné alespoň trochu schůdné řešení pro mytí na běžné koleji vidím použití houby a stěrky.

(Příspěvek byl editován uživatelem dbai.)
dbai
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 10-2011
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 22:13:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ú.Di.Š. > Předpokládám, že to nejsou běžní cestující, kteří se rozhodli si cestu odpracovat
mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 10-2011
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 22:17:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dbai: Tak nemusí to umývat zrovna pod trolejí. Na Smíchově nebo Zličíně nemají kolej bez trojele? (Nevím, nikdy jsem tam nebyl).. Jinak pod trolejí samozřejmě blbost. By dostali stewardi rychlokurz silové elektřiny

Ú.Di.Š.: Taky by mne zajímaly okolnosti vzniku téhle fotky :-))
Honza_par
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 340
Registrován: 7-2010

Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 22:25:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K tomu myti. My myjeme primitivnimi prostredky. Z patku na sobotu a ze soboty na nedeli. Jenze minuly tyden z duvodu rokonstrukce nasich prostor na Smichove jsme nemeli vodu. Takze tenhle tyden bychom to měli dohnat. A do budoucna to nechte jeste chvili byt.... Ono to nejak dopadne.
mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 10-2011
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 22:26:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dbai: Ad stěrka: Po netu se toulá fotka jak samotný Honza_par a J. Schmidt takto "ladí" drobnosti na Desiru. Takže zkušenosti by byly :-)

(To rozhodně není ironie, ředitel pracující rukama se dneska zas tolik nevidí :-))
Malý_hektor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 625
Registrován: 3-2005
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 22:37:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin: ale to víte, že změnily. Já chtěl jen říct, že někteří zaměstnavatelé dodžují pravidla víc, jiní méně, u některých je to na pováženou:-)
Free
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.145.209.119
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 22:42:13    Odkaz na tento příspěvek  

Ú.Di.Š= No to je husty. Tak ze presvedceni studentici lestej kastli a zadarmo, v ramci praxe. To se povedlo.

Ostatne kazda mycka musi mit cisticku, i ta primitivni. Tak ze na ekologii Jan Cura asi nehraje, ze?
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 632
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 22:57:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Free: Zato ČD jdou vzorným příkladem, jak se to má dělat.
http://www.railgallery.cz/showphoto.php?photo=238&ppuser=30