K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 27. 09. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 27. 09. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1507
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 00:18:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že není kolem trati signál, taky může Jančura?
Ne,ČD:-)
On jen tvrdil, že na rozdíl od nich internet bude.

Tak jak se objevilo v jiném tématu. Lidi jsou zblblí takovýmu výroky a při stržené troleji, odřeknutých a zpožděných vlacích poté kdosi na nástupišti řekne - to by se Jančurovi nestalo.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1508
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 00:21:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Keltman4u
Hájení by nebyl problém v případě, že by netvrdil, že vše vždy bude 100%ní.
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2024
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 05:43:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

IC 1002, Ostrava-Stodolní: nástup 4 osob (z Havířova cca 10)
Pospec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2464
Registrován: 2-2007

Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 07:26:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: K neduhům ..., postihujícím hlavně intelektuály, patří ...:
...
- neschopnost myšlenku opustit.

Jinými slovy: máš pravdu, ale už jsme to od Tebe slyšeli tolikrát a na tolika místech, až to je nuda.
ČD: Bohužel , nejde vystavit   jízdenky na Vámi vybraný spoj !!!
DB: We hope that we have been of assistance and look forward to welcome you in our trains.
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 810
Registrován: 11-2009

Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 07:34:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim > k prispevku 1458. Problem CD neni v tom, ze by nepristupovala na kapitalisticke chapani spolecnosti. Jeji problem je dany tim, ze tam nepristupuje z vlastni vule - proste ze by zjistili, ze takhle to bude lepsi pro ne i pro ostatni - ale proto, ze potrebuji honem zlepsit reputaci pokazenou srovnanim s nekym jinym.

Najdete mi nejake zalezitosti, ktere podle vas CD udelaly "samy od sebe", rekneme za poslednich 10 let - tim myslim ve skutecnosti a ne podle tvrzeni jejich PR oddeleni. Mozna se pletu, ale vnimam to tak, ze v podstate vse, co je nyni u CD kladne ohodnotitelne je pouze reakce na nekoho jineho.

Nikdo nenapada system, jaky maji JLV - at si ho maji jaky chteji. Ovsem je problem CD, ze to berou jako malou domu, takze radeji budou nabizet odrazujici sluzby, nez to resit. Jenze to je zase otazka toho, jak je nastaven penezovod - dokud bude CD znamenat Cerpac Dotaci, sami si cestujiciho hyckat nebudou.

Vysledkem toho vseho je i treba cenik, ve kterem se sami zamestnanci neorientuji - je slepen z reakci na vsecko mozny, bez jasny koncepce. Tedy ona tam koncepce je, ale bohuzel ne jedna - takze tu mame dort od pejska a kocicky, ktery ma spoustu zajimavych ingredienci, ale o jeho vysledne pozivatelnosti si neni treba delat iluze.
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Vagonet
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 07:46:07    Odkaz na tento příspěvek  

Žluťák do Prahy stál v České Třebové asi 15 min. Je výluka 2. TK do Dlouhé Třebové. Právě se rozjel.
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3358
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 08:16:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jeji problem je dany tim, ze tam nepristupuje z vlastni vule
Tohle není věc, kterou by bylo možné ČD vyčítat. To věc, která je přirozená k monopolu. Stejně se choval ČEZ, stejně se choval SPT Telekom před nástupem konkurence.
Samozřejmě, i monopolista může být "dobrý", ale vyžaduje to vedení s vizí - a to často ve státní firmě (kam jsou ředitelé dosazováni vládou) chybí.
U ČD nastal za posledních 10 let obrovský pokrok vpřed, ale je vidět, že tam prostě chybí vize a chuť dotáhnout věci do konce - například:
- výborné automaty na jízdenky, které prostě uvízly na mrvém bodě...
- výborná čipová karta, která je využitá tak na 10% svého potenciálu
- evoluce dobrého ešopu kterého zabíjí příšerný tarif



(Příspěvek byl editován uživatelem honzasl.)
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3996
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 08:22:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...už v samé podstatě srovnáváme nesrovnatelné a ta dráha z toho chtě nechtě vyjde vždycky hůř...

Dneska je v HN komentováno Blažkovo vystoupení v ČT24 jako největší drzost včerejšího dne, čehož dsáhl už před osmou ranní (Regiojet loupe perníček...)

PS: Proboha nepovažujte ostatní spoluobčany za blbce. To je jenom obrázek stavu ČD a nastavení zrcadla.
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 08:26:03    Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem to včerejší odpoledne dodatečně pročetl, politoval ty, co se nechali zatáhnout do obvyklého fýrova monologu autisty a xenofobních blábolů (ovšem "nepřítel mého nepřítele je mým přítelem" platí zdá se i zde), a nejdřív bych si dovolil trochu toho obecného negativismu :-) (čili ti nejvíc "objektivní" vyskytující se výhradně s režijkou v kapse nemusí dále číst).
Za prvé: přesný je postřeh, že nebýt ČD, nebylo by Regiojetu. I když je to vydáváno za cílené útoky zvenčí a mediální kampaň, tak na image špinavé houmlesačky mají zásadní podíl samy České dráhy. Cokoli nového je pak samozřejmě vnímáno jako obrovský pokrok ve srovnání s nereformovatelným molochem (ostatně dva z dnešních managerů Regiojetu se ho zreformovat pokoušeli a vyletěli jak čerti z elektriky). Čili první plus pro Jančuru - i když to vnímání ČD bude "pozitivisty" jistě vydáváno za cílenou diskretitační kampaň a mediální spiknutí pro "zblbnutí lidí".
S tím souvisí i základní problém ČD, kterým nejsou peníze, jak furt brečí, ale LIDI. Modrogumové zakopaní na svých pozicích na Pobřeží už prostě jiní nebudou (zvlášť když mají takové zastání u příznivců, jak to dělají dobře, zatímco u jiných dopravců je to VŠECHNOŠPATNĚ), i kdyby do ČD zamířil celý státní rozpočet. Už blbé kafe zadarmo obšlehnuté u Jančury pro ně musí být noční můra, dřív bylo líp, dnes to stojí za howno, všichni Dráze ubližují a smyslem jejich existence není nějaký zákaznický přístup, ale doklepat do do důchodu. A protlačit přes ně stewardky by na Pobřeží nedokázal nikdo jakkoli progresivní, dokud s tím nepřišel Regiojet (aspoň to by mu "pozitivisti" mohli připsat k dobru). K tomu samozřejmě hypertrofované odbory, které se chovají, jako by jim ta firma patřila, a jejich šéfové, dokazující si kdo má větší úd a před kým se skloní ministr/premiér/prezident...
Takže i kdyby Jančura nebyl takový tlučhuba (na druhé straně ego je to, co mu pomohlo z nuly a bez neustálého dosypávání peněz zvenku vydupat celou Student Agency), má pozici velmi ulehčenou v tomto "konzervativismu" struktur ČD. No a když už se podaří něco pozitivního (a že je toho jak šafránu) přes tyto funkcionáře u ČD prosadit (resp. je k tomu donutit tlakem zvenku a shora, dobrovolně neudělají vůbec nic), tak to trvá strašně dlouho a stojí to takových peněz... (Mimochodem není mi jasné, proč se ČD bojí říct, že prostě reagují na konkurenci poskytováním stejných služeb, a místo toho mlží stylem "my jsme rozdávání nápojů plánovali už deset let, a na včerejšek to holt úplně náhodou vyšlo"...).
/pokračování/
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3997
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 08:26:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tohle není věc, kterou by bylo možné ČD vyčítat. To věc, která je přirozená k monopolu.

ČD se takhle připravily o peníze, zato v Třebové bude holt od prosince za tyhle peníze dislokován záložní žlutý peršing s pohotovým fírou.
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 812
Registrován: 11-2009

Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 08:28:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzasl > vsak ano ... ja to proste myslim z toho hlediska, ze posun vpred tu je, dokonce vyrazny - ale vdecni za nej nemame byt modrym, protoze to neni jejich iniciativa, ale pouze reakce (zpravidla za 5 minut 12, ale ono to casto byva pul hodiny po dvanacte) na aktivitu nekoho jineho. Nic vic, nic min.

Je mi take jasne, ze tenhle pristup neni jen vina CD, ale tech, co nastavuji penezovod a tim padem urcuji motivaci zucastnenych. Ovsem CD s tim neco delat mohly i samy, ale proc by to delaly, kdyz to slo i bez toho a penizky se sypaly :-)
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 08:29:28    Odkaz na tento příspěvek  

/pokračování/
Bývám tu i jinde obviňován, že nejsem schopen vidět na ČD nic pozitivního - jenže pozitivní by to podle mě bylo až v okamžiku, kdy by to bylo opravdu nejlepší možné řešení, nebo by do toho ČD šly samovolně a ne dokopány brutálním nátlakem (např. moderní vozidla pro trať 036 se "našla" až v okamžiku vyhrožování vypsáním soutěže na provozovatele, kterým se ČD zuby nehty brání z obavy, že by neobstály). Co je pozitivního na hypernovách, i když přinesly nízkopodlažnost do regionální dopravy, když jsou to předražené sráče primárně sloužící k udržení penězovodů do kapes majitelů Appianu? Co je pozitivního na pendolínu, které sice zajede do Ostravy (Berlína a Vídně :-) ) nejrychleji, byť v poněkud "vietnamských" prostorových podmínkách, když prodělává půl miliardy ročně, což nakonec bez uzardění nádražníci přehodí na stát v nějakém tom oddlužení, mimořádném dosypu nebo křížovém financování? Co je pozitivního na nových vozidlech, když za ně až na výjimky ČD utratily až o třetinu víc, než kdyby uspořádaly skutečné výběrové řízení a ne jen frašku předem připravenou pro skupinu Škoda (opět penězovod do Appianu)? Co je pozitivního na pořízení nových vozidel za 4/6/8 miliard, když těch miliard bylo původně 12 a všechny byly určeny na nákup takových vozidel, jenže ČD část z nich v rozporu s rozhodnutím vlády (!!!) prožraly na provozování vlaků, které si nikdo neobjednal, kvůli udržení zaměstnanosti a "sociálního smíru"? Máte snad nějaké jiné "pozitivní" příklady?
Je jasné, že tomu se hodně blbě dělá "píárko", protože zatímco venku zuří trh a soutěž, tak ČD jsou ostrůvkem socialismu pod ochrannou rukou státu (a různých "kmotrů", pro něž fungují jako dojná kráva). Mnohdy to dosahuje až pitoreskních rovin, když se za barnumské reklamy oslavují jinak neměnné staré vagóny v už několikátém zcela novém "korporátním designu" nebo že se v roce 2011 podařilo z pravidelného turnusu vyřadit padesát let staré motoráky... To je prostě pro lidi, jimž je něco podobného předkládáno (nejlépe v onom typickém nádražnickém newspeaku), něco z úplně jiného světa, protože čisté hajzlíky považují za něco zcela standardního a ne za důvod oslavy s ohňostrojem. A když pak do médií vyšlou breptu typu Antonína Blažka, který nadělá s anti-RJ "negativismem" víc škody než užitku, nebo když Šťáhlavský obhajuje kentus ve vlacích tím, že ČD vypravují denně 7000 spojů (proboha, to pro normálně uvažujícího člověka není omluva, právě naopak - dokumentuje mu to nefunkčnost takového molocha), tak to působí spíš kontraproduktivně.
/pokračování/
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 813
Registrován: 11-2009

Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 08:32:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A mimochodem, kde se doctu neco oficialniho o napoji zdarma u modrych? Doufam ze tim neni mysleno jen pendolino s vodou ve dvojce...
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 08:36:41    Odkaz na tento příspěvek  

/pokračování/
Mimochodem všimněte si, to s těmi 7000 spoji je teď nová oficiální linie, protože už se nedá tvrdit, že Jančurovy vlaky v reálu nikdy nebudou, tak se to dá shazovat jen poměřováním "my ho máme většího" (a obětujeme se i pro babičky z Horní Dolní, za což si necháváme královsky zaplatit) - nepochybně to bude "pozitivisty" převzato i sem :-).

Holt na železnici přišlo v roce 2011 jen to, co v jiných oborech funguje 15 - 20 let, aniž by to dnes někomu trhalo žíly a způsobovalo žlučníkové záchvaty. Není přece důvod si myslet, když přináší zlepšení výrobků a služeb konkurence mezi pivovary, obchody s čímkoli, kadeřnicemi nebo telefonními operátory, že je železnice natolik specifická, aby to nefungovalo i tam (ať už stejné služby za míň peněz, nebo za stejné peníze podstatně lepší kvalita). Vždyť jen samotná pohrůžka konkurencí přinesla v roce 2006 cestujícím élišku... Samozřejmě, zaměstnancům ČD rozumím v jejich občas až hysterických reakcích - nástup konkurence jim způsobuje nejistotu namísto smrádku a teploučka (zejména všelijakým managorům, podržtaškům, pučmidrátům, systémovým specialistům přes konzistenci výkalů apod.; provozní pracovníci jako strojvedoucí a průvodčí se případně uchytí i u nového dopravce, pokud si to z ideových důvodů nezakážou) a navíc jim tam neplatí "režimka" (jakkoli vám bude většina z nich tvrdit, že ji stejně neprojezdí a mají ji jen jako "klubovou průkazku", znak stavovské sounáležitosti, tak jsou na změny jejich podmínek velmi citliví, viz neustálé vyhrožování stávkou). Už méně rozumím šotoušům, snad jen těm vybaveným INGOLDem (která v nich zřejmě vzbuzuje pocit jakýchsi "polorežistů" vč. nutnosti používat příslušnou rétoriku) - ostatním jde o co? Mít možnost fotit si pořád dál různé staré vraždy, popř. náhrady oloupanejma brejlovcema a bobinama (jistěže pokud má Regiojet jen peršinky, tak to i u náhrady bude furt peršink)? Mít možnost se dívat z otevřeného okna 30 let starého koženkáče, protože to je to jediné správné "projíždění", jež nelze uskutečnit v klimatizovaném vagóně? Nebo prostě obecná pozice "dřív bylo líp"?

P.S. Později si prosvištíme jednotlivé "objektivní" výroky nejvyhlášenějších "pozitivistů" :-)
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3998
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 08:48:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

SDlim RadekŠ:: Poprvé s Vámi souhlasím. Nicméně mrkl jse na novinkách na diskusi ohledně prvního vlaku SA a hele .- nešotouši tam projevují víc objektivity a nežlutobrýlatosti, než jsme si dovedl představit...

Děkuji, ale o o nákupu služeb či zboží se hlasuje jejich nákupem a nikoliv na internetových diskusních fórech. Ty navíc postrádají tzv. výběrovost, takže nejsou reprezentativní.
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1334
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 08:51:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H. - Díky za shrnutí, naprostý souhlas.

A helemese
To je náhodička, že se vypovědělo zrovna v r. 2011 a ne třeba před 5 lety, kdy už tehdy byly ceny dost nadstandardní...
Neznamy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 1-2005
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 08:51:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vagonet:
A včera tomu bylo přesně naopak, 15 minut dostal vlak ČD.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1510
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 08:55:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Společnost ZSSK po tříměsíčním
zkušebním
provozu ruší projekt
stevardek. Mluvčí státního
dopravce uvedl, že
s některými detaily a plněním
úkolů nebyla jeho společnost spokojena.
Rozhodnutí zrušit tuto
činnost ovlivnila i finanční náročnost
a neobjasněné kompetence
mezi vlakovou četou a stevardkami.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1511
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 08:59:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pospec
Platí to tolikrát a na tolika místech, až to je nuda i o referátu TH?:-)
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3999
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 08:59:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Samozřejmě, i monopolista může být "dobrý",

Ehm... prosmvás...tady hlavně monopol od včerejška skončil.
Zderadíček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 364
Registrován: 4-2007

Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 09:13:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jsem jen zvědav, jak dlouho Jančurovi ty jeho vlakušky (v každém vagonu jedna) a koláč za 15 vydrží.
Jinak si ale myslím, že včerejší televizní srovnávání žlutovlaku s modrovlakem ve zprávách na ČT 1 bylo nefér - od ČD si na porovnání měli vybrat vlak, vedený v klasice a nikoliv Pendolíno.
Ferdinandka přežije!
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1512
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 09:13:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

v Ihned je o tématu i tohle.

Kvůli tomu Šídlovi si nebudu předplácet jedny noviny, mám rád všehochuť.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1513
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 09:16:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zderadíček
Možná. Nicméně to bylo srovnání bez ideoleogických keců, pravdivé.

Ale žlutý se sám s pendolinem stále srovnává, tak asi proto.
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5039
Registrován: 9-2003

Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 09:32:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad.T.H. "moloch ČD" který má teď tuším jen 16tis.zaměstnanců..bejvávalo..Termínus "režimka" neznám...? snad spíše "režijka" od slovního spojení režijní jízdné..to co spoustě závistivců pije krevJinak ale píšete srozumitelně a bohužel pro ČD i vcelku pravdivě..
Jinak to srovnání s pinďou jak se tu píše v TV bylo myslím na místě.Spíše mě pobavil nesmysl ve zprávách Čt1 ohledně hledání atrapy bomby ve vlaku strojvedoucím..už vidím jak za jízdy šmejdí po vlakuKupodivu Nova to uvedla správně(vlakvedoucí) a bez zbytečných akčních keců..pardon za O.T.
..pořádná mašina má kotel a komín..
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3360
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 09:37:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl
ZSSK asi moc nepochopilo, k čemu jsou stevardky dobré. (mají to čehúni, musíme to mít taky...)
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1335
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 09:44:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Otázka je, jestli to vědí ČD
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 883
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 09:45:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jsem jen zvědav, jak dlouho Jančurovi ty jeho vlakušky (v každém vagonu jedna) a koláč za 15 vydrží.
Jak dlouho mu vydržely v autobusech? To spíš nevydrží ty u ČD.
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 62704
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 09:50:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dusanh:
Výpověď přišla už vloni, pokud vím. A důvody tam byly taky spíš trochu jiné, než by se nyní nabízelo si myslet.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 814
Registrován: 11-2009

Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 09:50:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dusanh > klasika ... kdyby u modrych priznaly, ze tato zmena je kvuli nastupujici konkurenci a nedelaly z lidi blbce, vnimal bych to podstatne lepe. Ale to my ne, my budeme donekonecna tvrdit, ze tato cerna koule je ve skutecnosti bila krychle.

Kde jsou chytaci za slovo, co vycitaji zlutym absenci sesti trid?
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1463
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 09:57:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim: Ale žádný kapitalista přece nepřistupuje na konkurenční chápání z vlastní vůle, vždycly to pro něj znamená pokles zisku a cen a zvýšení nákladů. Proč to vyčítáte ČD, to je přece taky standartní postoj, pokud jsme monopol. Ano, jde to i za monopolních podmínke dělat líp nebo hůř, ale jen konkurence Vám dá mantinely a laťku.
A ještě tím chcete říct, že do 26.9. se u ČD nezměnilo od 17.11.1989 nic, tak to teda sorry, to se rozhodně neshodneme.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1464
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 10:12:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: kromě totálně žlutého přístupu, který - jak Vaše poslední obsáhlé příspěvky dokazují - Vám je předhazován naprosto oprávněně, mícháte totálně jablka a hrušky, když se tady navážíte do ČD.
Řeší tady někdo snad, za kolik nakoupil Jančura vlaky a jestli by to mohlo být za polovinu, jestli je zrekonstruovaný vagón není náhodou předražený sráč a proč uvádíte jako důkaz neschopnosti ČD, že vyřadili padesát let staré soupravy (versus Jančura, který funguje den a tudíž má všechno funglovku)?
Nejsou tohle všechno náhodou věci, které jsou obyčejnému cestujícími naprosto u prdele, abych použil Vašeho způsobu argumentace? Nevidí náhodou ten cestující z celý dráhy akorát to, že jede Pendolinem, ešusem, rekonstruovaným vagónem a průvodčí je příjemná? A že teď dostane tu vodu a má u prdele, jestli ode dneška kvůli konkurenci nebo kvůli rozhodnutí dráhy?

Mimochodem - on tady někdo zpochybnil, že konkurence na železnici nemůže fungovat a nepřinese sem zlepšení služeb? Ukažte mi na něj a já si ho přijedu barevně vyfotit.

Vy jste fakt objektivnost a nezaujatost sama.
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 815
Registrován: 11-2009

Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 10:13:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim > vsak ano, souhlas. Monopol nejen svadi, on primo vytvari neefektivitu a neochotu dobrovolne na tom neco menit bez natlaku zvenci.

Ovsem duvody vseobecne prezentovane verejnosti jako oficialni duvody k zakonzervovani tohoto stavu jsou demagogie, proti ktere jsou veskere Jancurovo projevy jen slabym odvarem. To same pak plati o oblbovani lidi PR kecama, ze neco vzniklo samo z vlastni iniciativy.

Nebo si snad myslite, ze by CD tak moc chtely SiViC i bez hrozby konkurence?

Nejsou tohle všechno náhodou věci, které jsou obyčejnému cestujícími naprosto u prdele, abych použil Vašeho způsobu argumentace? Nevidí náhodou ten cestující z celý dráhy akorát to, že jede Pendolinem, ešusem, rekonstruovaným vagónem a průvodčí je příjemná? A že teď dostane tu vodu a má u prdele, jestli ode dneška kvůli konkurenci nebo kvůli rozhodnutí dráhy?

Mno, takze ... pokud vam bude zamestnavatel prispivat na obedy, ktere vari jedna konkretni firma a bude to hnus, co se neda jist ... budete asi opravnene prskat. Pokud je to jedina vyvarovna v okoli a mate na vyber bud tenhle hnus nebo hlad, tezko s tim neco nadelate, ale spokojen nebudete. Pak se najednou stane, ze se objevi druha vyvarovna. Ktera nepotrebuje prispevek od zamestnavatele a - svete, div se - dokonce to je k jidlu. A prestoze kapacitne neni vubec s vyvarovnou prvni srovnatelna, znamena to pro ni riziko - takze vysledkem toho bude vymenenej kuchar a jidlo, co se da jist.

A v ramci vymeny kuchare se usporada tiskova konference, bouchaj se sampusy, jak je to super, ze uz od nynejska to bude k jidlu.

Vam tahle fraska prijde normalni? A budete za to ted uz pozivatelne jidlo vdecny vyvarovne prvni, nebo druhe?

Pokud se vam to zda prilis vzdalene zeleznicni realite, paralela tu bezi hned v nekolika liniich - krome jidla i napriklad v eshopu; nebo jak jinak si vysvetlit hlasku "misto 11-ti kliknuti vam nyni staci jen 5 kliknuti na nakup jizdenky"?

Proste, kdyz si nalejeme cisteho vina - ono je to asi v nas vsech zakoreneny. Vime, ze na lidra daneho segmentu nemame, takze budeme aspon oslavovat, ze se z diskvalifikacnich podminek dokazeme presunout na posledni misto.

(Příspěvek byl editován uživatelem Sim.)
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1336
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 10:23:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: jako daňového poplatníka mě sakra zajímá, za kolik ČD kupují vagóny, lokomotivy, jak efektivně rekonstruují vozidla apod. U Jančury je mi to skutečně u zadku, protože ten ode mě zatím ještě neviděl ani korunu.
Problém ČD je v dlouhodobě neefektivním vynakládání státních (=našich) peněz a ještě to maskují mazáním medu kolem huby. Otázka je, nakolik za to můžou samotné ČD a nakolik je to zájem různých přizdisráčů, co se na tom kapsují (Appian a spol...). Každopádně vedení ČD (=ČD) tím, že toto obhajuje, nese jasně značný díl viny. A až lidi uvidí, v jakých vozech se dá jezdit, zatímco ČD nedokázaly pořídit nic opravdového *) (až na neefektivní a nevyužitá pendolina a pár desítek Xmz), tak se teprve začnou ptát. Teda aspoň doufám

*) nekonečné seriály najbrtizací, humanizací a dehumusací s původními pojezdy, bez klimatizace, vakuového WC apod. samozřejmě nepovažuju za "nic opravdového". A kolik se v tom utopilo miliard. A to nemluvím o systému údržby stojícím na kraji kolapsu, nedostatku ND a vůbec nepromyšleném systému pořizování ND (rok stojící WRmz apod.)...
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 884
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 10:23:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

proč uvádíte jako důkaz neschopnosti ČD, že vyřadili padesát let staré soupravy
Přečtěte si celý odstavec. TH kritizuje, že zrovna toto je opěvováno v pí ár.
Zldriver
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 1-2007
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 10:33:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://zlin.idnes.cz/mezi-zlinem-a-brnem-nebudou-jezdit-zlute-aut obusy-lidem-se-to-nelibi-1g4-/zlin-zpravy.aspx?c=A110927_1658489_ zlin-zpravy_toi

Tak, teď budu volit, zda do Olomouce pojedu vlakem nebo žlutým autobusem. Hm, co si vybrat.
Jenom nechápu, proč to neodložil až na prosinec, kdy bude mít dostatečnou kapacitu vlakových souprav.
zlobr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.4.185
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 11:09:09    Odkaz na tento příspěvek  

Dusanh: Jenom dotaz.
Až Jančura vyhraje nějakou dotovanou linku (dřív nebo později to bude určitě), budete i po Jančurovi chtít vědět za kolik kupuje loko a vagóny, protože mu na to budete přispívat z daní?
Fogy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 93.91.49.12
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 11:15:24    Odkaz na tento příspěvek  

Protože potřebuje nahnat lidi do svých krásných žlutých vlaků - ale z hlediska ekologie je to super rozhodnutí!!!
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4002
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 11:16:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

budete i po Jančurovi chtít vědět za kolik kupuje loko a vagóny, protože mu na to budete přispívat z daní?

Ne, protože to bude vysoutěžené a asi se nedá předpokládat nějaký dosyp z daní nás všech za studenou zimu a teplé léto a padající listí v listopadu.
FOGY
Neregistrovaný host
Odeslán z: 93.91.49.12
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 11:28:26    Odkaz na tento příspěvek  

Dusanh:jako daňového poplatníka Vás sakra nemá co zajímát, za kolik ČD kupují vagóny, lokomotivy, jak efektivně rekonstruují vozidla apod. - to je jejich podnikatelský záměr.Vás by mělo zajímat proč stát (kraj) nakupuje tyto služby u ČD, pokud s nimi není spokojen?
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4668
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 11:31:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oboustranně argumenty modré i žluté strany mne docela baví. Třeba pro mne není žádný problém výběr mezi žlutými a modrými, spíš mezi vlakem/busem a autem. Jak oplýváte rodinou, začíná být cestování VHD ekonomicky tak nevýhodné, že pokud už auto vlastníte, pro většinu cest vůbec o veřejné dopravě neuvažujete a jedete rovnou autem. A nemůžou za to ani ČD, ani Jančura, prostě to tak je. Do vlaku mne nedostane ani kafe zdarma, ani wifi, prostě autem to vyjde levněji a navíc tím že ušetříte čas směrem od domova k vlaku a od vlaku k cíli cesty mnohokrát i rychleji (i když uznávám že zrovna na Ostravu je vlak rychlejší).
Mám železnici rád a tak mi tenhle stav docela vadí, ale nevím co s tím - kdybych to věděl, asi bych byl jediný široko daleko :-(.

Třeba Pardubice - Praha zatím ještě vlakem jezdím kvůli blbému pohybu autem po Praze. Ale že by to bylo nějak výhodné finančně:


EDIT: samozřejmě existuje sporotiket a jiné nabídky, tu Prahu jsem jen uvedl jako příklad. Do většiny mých cílů žádné nabídky ČD (ani jiní dopravci) nemají...

(Příspěvek byl editován uživatelem 353.)
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Klv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 932
Registrován: 6-2006

Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 11:32:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na serveru Parovoz.com se včera objevila tato fotka, pořízená 21. září na Smíchově. Vrtá mi hlavou, co tam dělá ten vagón v laku ÖBB. To hodlá RJ v nouzovém případě nasadit i vagóny, které ještě neprošly žlutifikací?

Pokud možno, prosím věcnou odpověď a žádné dlouhé propagandistické žvásty skalních zastánců nebo odpůrců R.J. - děkuji za pochopení.

Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3362
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 11:34:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

FOGY
Jakožto akcionáře ČD mě to má (taky) co zajímat. Určitě mě má co zajímat, že ČD nevyplácí dividendy jako ČEZ.
Werf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 4-2010
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 11:40:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní IC1003 s italkou v čele
Studénka - Jistebník

Fogy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 93.91.49.12
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 11:44:39    Odkaz na tento příspěvek  

RadekŠ: co to tady melete člověče - ČD jezdí za pevně stanovenou cenu, bez jakýchkoliv ohledů na to vaše spadané listí! Navíc tato cena je vzhledem k rozsahu dopravy velice nízká - druhou stranou mince je to, že se za tuto cenu svezeme jen ve starých křápech!
Sokr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 561
Registrován: 5-2005

Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 11:47:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fogy: RadekŠ: co to tady melete člověče...
Jo, Fogy, chápeme, že vůbec netušíte, o čem je řeč (která bije). ;-)
Na životě je nejkrásnější jeho rozmanitost. Každý den tě nasere někdo jiný.
Fogy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 93.91.49.12
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 12:03:22    Odkaz na tento příspěvek  

Honzasl:jenomže vy nejste akcionářem ( možná že si jednou budete moci akcie ČD koupit) a tak se musíte bohužel spoléhat na státní úředníky, kteří vás zastupují v dozorčí radě ČD.
Fogy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 93.91.49.12
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 12:06:17    Odkaz na tento příspěvek  

Sokr: - nějak brzo vám došly argumenty hoši.
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1337
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 12:06:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fogy - máte vůbec představu, co je to "vynakládání peněz ze státního rozpočtu"? Asi ne, jinak byste tady nepindal nesmysly...
Glory
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.177.233.141
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 12:08:16    Odkaz na tento příspěvek  

Zderadíček: Srovnávat něco kde je místenka za 200/100 a je to v kategorii SC s IC s místenkou za 0 by bylo taky dost špatně.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7412
Registrován: 10-2003

Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 12:10:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Řeší tady někdo snad, za kolik nakoupil Jančura vlaky a jestli by to mohlo být za polovinu...

neřeší, protože je koupil ze svého...
České registrační značky

Nejsem členem žádného ze sdružení věnujících se poznávacím značkám
SŽDC
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 12:10:29    Odkaz na tento příspěvek  

Jen jsem zvědavý, jestli žluťák platí SŽDC za své vlaky nákladní tarif, když jezdí s dvěma lok oproti plánovanému řazení........
Když tu máte takovou starost o penízky...A SŽDC je přeci státní firma ,neee.. To jen kdyby někdo začal pindat, že RJ není...
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4003
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 12:12:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tak se musíte bohužel spoléhat na státní úředníky, kteří vás zastupují v dozorčí radě ČD.

Ale bohudík k tomu nemusím držet hubu.

Jančuru nemám potřebu řešit, to kolik vydělá/prodělá a za kolik si co koupí je jeho soukromá věc.

nějak brzo vám došly argumenty hoši.

Možná byste si měl zjistit fakta, jak byly v minulosti vynakládány peníze ze státního rozpočtu.
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1338
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 12:12:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak se zeptej na SŽDC, ne?
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3723
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 12:17:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Navíc tato cena je vzhledem k rozsahu dopravy velice nízká - druhou stranou mince je to, že se za tuto cenu svezeme jen ve starých křápech!
Nízká? To jsi asi upad ne? Cena, kterou za vlkm ČD dostávají odpovídá daleko lepším vozidlům, než která se zde objevují. Vzít si necelé kilo za vlkm za 810 je zlodějna na entou.
Novinky ze světa železnice na Vysočině: http://www.transverzala.ic.cz Souhrn všech aktualit, kompletní jízdní řády 2000- 2010, fotogalerie stanic a další.... Klikněte a uvidíte :-)
SŽDC
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 12:27:40    Odkaz na tento příspěvek  

Dusanh: Já měl za to, že zde se ví vše přesně a na 150%, když je tu tolik železničních veleodborníků..
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3724
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 12:27:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jančuru nemám potřebu řešit, to kolik vydělá/prodělá a za kolik si co koupí je jeho soukromá věc.
Souhlas. I tak není bez zajímavosti, že třeba dost peněz dává na charitu. Jeho společnost je Česká a tedy zde v této republice platí daně atd. atd. On skutečně není belzebub, kterého v něm zde někteří vidí. Jeho společnost je navíc silně prozákaznická a jeho jméno je pro něj dosti důležité.
Proč to píšu. Až budou totiž vř na dálkovku, tak Jančuru prostě budeme potřebovat. Šíleností by bylo, kdyby třeba zvítězila Veolie. Jednak peníze by tekly do zahraničí a jednak tato společnost potřebuje maximalizovat zisk. A cestující by byli až někde vzadu. Přístup p. Jančury by v tomto ohledu byl zcela diametrální. Takže buďme za něj rádi.
Novinky ze světa železnice na Vysočině: http://www.transverzala.ic.cz Souhrn všech aktualit, kompletní jízdní řády 2000- 2010, fotogalerie stanic a další.... Klikněte a uvidíte :-)
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 885
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 12:43:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353: Nevím, jak jste se k výsledné ceně proklikal, ale zpáteční jízdenka pro 3 osoby na eshopu stojí 497 Kč.
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 886
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 12:44:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě doplním, že u pokladny (tj. bez omezení na konkrétní vlaky) ji dostanete za 512 Kč.
Mirek2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 272
Registrován: 4-2007
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 12:47:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Problém je že na ČD i SŽDC se kapsuje spousta soukromých firem se souhlasem vlastníka.....tj. státu.Je už jedno zda se jedná o opravy vozového parku nebo údržbu tratí nebo chcete-li dopravní cesty.Jen ty výluky...trvají podstatně déle.Neřekl bych že je údržba kvalitnější...ale spíše jen podstatně dražší.A v tom je zakopaný pes.....
Ythomas_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 635
Registrován: 10-2009

Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 12:54:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trošku "z budoucího soudku". Když jsem si tuhle na ŽelPáge přečetl článek "DB vybírá partnera pro linku Praha - Hamburk, možnosti jsou dvě", vzpomněl jsem si na jednu starší zprávu o obchodním zastoupení DB v ČR. Tak mě napadlo, že RegioJet určitě má v tomto ohledu určitou (nemalou) šanci. Vypadá to, že nástup konkurence na české koleje by mohl být vcelku rychlý, ač relativně pozdní. Zajímavé bude sledovat dění po nástupu LeoExpressu na linku mezi Prahou a Ostravou. Bude-li tam jezdit RegioJet a LeoExpress, mohou se jít ČD se svým pendolinem, resp. s povinnými místenkami na pendolino, zahrabat, bo se dá pochybovat o tom, že si někdo bude mermomocí chtít připlácet 200,- Kč k jízdnému. A vzhledem k tomu, že RegioJet má šanci jezdit ve spolupráci s DB do Německa a Leoš Novotný ml. se netají ambicemi spolupracovat s WestBahnem na provozování vlaků na tratích Ostrava - Vídeň a Praha - Linec, tak je možné, že se časem dočkáme "railjetů" na rychlících z Prahy do Hradce Králové a pendolin mezi Prahou a Chebem, kam se zatím nikdo moc netlačí...