K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 27. 09. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 27. 09. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
lubomír vysloužil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.56.73
Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 17:44:27    Odkaz na tento příspěvek  

Vážení, v poslední době se roztrhl pytel s nejrůznějšími nabídkami ČD pro cestující. Je vážně smutné, že na něco takového nepřišli třeba před 10 roky. Teď už to na nábřeží vypadá jako když Čína kopíruje svět. A pokud tohle a jiné veletoče a kotrmelce náhle dělá celostátní moloch na základě pár jízd malého soukromého dopravce, působí to docela komicky. Samozřejmě že to výhradně souvisí se skvrnami na Slunci, ono to Jančurovo tmavožluté sluníčko zatím jen pár paprsky nakouklo za železniční obzor. Ale až vyjde výš, a toho se nebojím, budeme svědky zajímavějšího dění-doufám že ve prospěch náš všech obyčejných cestujících. Přeji všem krásný slunný podvečer.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1458
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 17:45:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fiqwert: Kde to psali? Tam, co kdysi psali, že vagony s lokomotivou jsou přežitek 20. století a smysl má jedině jednotka? A ty kamery budou kamerovat co? jak se chovají cestující? V tom bych velký zkvalitnění služeb neviděl, co když se budete chtít v intimitě svého megasedadla pošťourat v nose? A ty velkoprostorové toalety znamenají, že v dnešních voňavých hrajících supertoaletách s květinou se musí chudák cestující krčit? To snad ne..;-)A bude nějaká sleva na ta sedadla, co nebudou mít zabudovaný monitor?

To bylo samozřejmě šťournutí nikoliv v nose...ale teď vážně, šťournu si do RJ...v podstatě ve všech reakcích, které čtu (nejen tady), se opakuje, že je poměrně značný problém s dostupností internetu. Tak se ptám - při té precizní přípravě - na jednu stranu - to si nikdo nevyzkoušel předem, jestli to funguje a nechají se blamovat tím, že slibují něco, co neplní, nebo na stranu druhou - je tady někdo schopen uznat, že mezi ČD nenabízejícími internet a RJ nabízejícímu internet nefunkční není zase až takový rozdíl?
A ještě jedna věc k těm cenám občerstvení (ona je to částečně i kritika ČD): Uvědomte si, že občerstvení ve vlaku provozuje JLV? což je v rámci ČD samostatná společnost, která musí vykazovat zisk. A historicky to provozuje tím způsobem, že má svoje zaměstnance, nesloučené s personálem obsluhujícím cestující ve vagónech (nutno si uvědomit, že v nepřetržitém provozu jeden činný ve vlaku znamená x dalších ve volnu), ta firma všechny musí platit, musí uživit ten vagón atd., takže ty astronomické ceny já vidím jako náklady plus zisk děleno počtem podaných jídel a nápojů. Čímž neříkám, že to je OK, ale zase si uvědomte, že takhle to bylo v historii a takhle to na dráze dožilo do dnešních dnů. Obecně, aniž bych se tentokrát chtěl té dráhy zastávat, mnoho věcí v jejím chodu je historicky daným a v podmínkách monopolu bez potřeby měnit, protože vše je dnes spojeno s náklady a když je třeba ušetřit a nic nás nenutí zlepšit...to známe ze socíku, ne?
Takže přes všechny výhrady k RJ to, že přišel a uvedl ČD do pohybu, je jen a jen obnovení principu kapitalistického podnikání na kolejích...ale v podstatě nelze mít dráze za zlé, že předtím s tím nic nedělala...respektivě paradoxně lze ocenit to, co udělala před vstupem RJ, protože upřímně - ať jste jakkoli kritičtí, tak dnes skutečně nejezdíme na stejné úrovni jako v roce 1989... a už vůbec nelze mít dráze za zlé, že na RJ začala reagoval i jen blbou kolou zdarma, jka tady někteříé posměně píší...dyť to je přece přesně to rozpohybování, po kterém jste pořád volali, ne?
Já nechci, aby tohle vyznělo jako shození RJ nebo omluva čehokoliv na ČD, nemířím proti RJ ani žlutobrýlým, ale prostě už v samé podstatě srovnáváme nesrovnatelné a ta dráha z toho chtě nechtě vyjde vždycky hůř.
Zkuste si jen vzpomenout, kolikrát se ČD snažila propouštět, snižovat stavy a šetřit na lidech, a vzpomeňte, jak kudrnáč Dušek a jemu podobní za to uměli vzít, aby se to zakonzervovalo v tom nesmyslném stavu, který kritizujete. RJ si nabral přesně tolik lidí, kolik potřebuje, a dal jim přesně ty nejmenší platy, aby to pro ně bylo ještě zajímavé (samotného mě překvapilo, že ČD nepřeplatil) Prostě mu to vyšlo na kalkulačce a nikdo jiný mu do toho nemohl říct půl slova...
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4975
Registrován: 6-2006

Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 17:47:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A ty kamery budou kamerovat co?
Peep show stewardky, kterou budou promítat do sedadel. Každý student dostane čistý ubrousek zdarma
Rex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1079
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 17:48:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

fýra ty vogo, ty to dneska pálíš od boku
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2065
Registrován: 8-2007

Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 17:49:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Répal:přesto se zdá, že výprava vlaku proběhla dostatečně na to, aby dojel bez komplikací do cíle včas a se spokojenými zákazníky na palubě.Takže další Jančurův megaproblém vyřešen..."

A vlakušky jsou dopravní zaměstnanci,že tady argumentujete nočními návěstmi?Podle předchozích informací je
na vlaku RJ jeden zaměstnanec s dopravní kvalifikací,který po nástupu a výstupu cestujících dá strojvedoucímu návěst "Souhlas s odjezdem".
Já když vezu šestivozový Excelsior s jedním vlakvedoucím,také nepožaduji po průvodcích lůžkových a lehátkových vozů,aby mi mávali baterkou(báryšňa ve voze Moskva-Cheb by to asi ani neuměla).
Tupoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.166.220
Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 18:11:39    Odkaz na tento příspěvek  

On si opravdu někdo myslí, že Regiojet nachytá na nedodržování předpisů? Nelze předpokládat, že by vedení (nemyslím Radima Jančuru, ale třeba Honzu Paroubka a další) dovolilo nějaké porušení předpisů. České dráhy a další v tomto případě střílejí slepými náboji
Répal
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.33.112.73
Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 18:12:04    Odkaz na tento příspěvek  

Apollo_17:
FÝRA: napsal "Viděl jsem "výpravu" vlaku RJ. Ty postavičky naopak v šeru nebyly vůbec od ostatních cestujících k rozeznání (stál jsem u TOHO na peroně), neměli žádnou svítilnu o to víc pískali "
Máte pravdu průvodci lůžkových, lehátkových vozů a obsluha špajzáku výpravu neprovádí. Tedy jestliže je na vlaku jeden zaměstnanec s dopravní kvalifikací musí sám provést výpravu vlaku, tak aby nebyl nikdo ohrožen a splnil ustanovení předpisů SŽDC. Ale zaměstnanci bez dopravní kvalifikace nemají při výpravě vlaku pískat ani jinak se na ní podílet. Mohou jen zavřít dveře vozu. Jestliže fýra zde uvádí, že v době kdy se má použít noční návěst ji dopravně způsobilý zaměstnanec RJ nepoužil. Dle mého by měli za dne používat k výpravě terčík jelikož předpisy SŽDC to nařizují a jezdí po tratích SŽDC.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1459
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 18:24:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tupoun: Trošku Vás chytím za slovo - o Paroubkovi asi nepochybuju, ale chcete tím říct, že Jančura, ten vzor všech železničních podnikatelů, by byl schopen v zájmu maximalizace svých vydřidušských zisků předpis ojebat?
(Nemám na to názor, je fakt, že by to bylo pro konkurenci levné vítězství a taky nemyslím, že by to minimálně zpočátku připustil)
Johnson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1064
Registrován: 5-2007
Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 18:24:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fýra: To by nešlo, Jančura vlaky po 22 hodině neprovozuje.
Sokr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 554
Registrován: 5-2005

Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 18:35:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...výkon služby zaměstnanců dopravců, kteří jezdí podle předpisů SŽDC ?
Co vlastně víte o platnosti předpisů, podle kterých jednotliví dopravci jezdí? ;-)
Na životě je nejkrásnější jeho rozmanitost. Každý den tě nasere někdo jiný.
http://www.nahouby.estranky.cz
Myšák_tom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1143
Registrován: 10-2010

Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 18:36:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dle mého by měli za dne používat k výpravě terčík jelikož předpisy SŽDC to nařizují a jezdí po tratích SŽDC.

Terčík je výjimka pouze pro ČD - je to návěstní pomůcka ČD. Takže vlakvedoucí RegioJetu stačí ruka...

Abych to měl fakty podložené (citovaný dokument byl donedávna dokonce volně k dispozici na Internetu):
...
1. Odchylně od ustanovení článku 38 předpisu SŽDC (ČD) D2 je povoleno, aby člen vlakové čety ČD, dávající návěst Souhlas k odjezdu, nemusel mít na hlavě stejnokrojovou čepici;
2. Odchylně od ustanovení článků 312 a 313 předpisu SŽDC (ČD) D1 je povoleno, aby člen vlakové čety při dávání návěstí Pohotovi k odjezdu nebo Souhlas k odjezdu v ruce držel návěstní pomůcku, stanovenou dopravcem.
Pro jednoznačnou identifikaci členů obsluhy vlaku dopravce ČD, a.s. zúčastněných na přepravě vlaku je od 1. 3. 2010 jako návěstní pomůcka zaveden oboustranný návěstní terčík, který bude používán při dávání denních návěstí Pohotovi k odjezdu a Souhlas k odjezdu. ...
... Zaměstnanci cizích železničních správ zajíždějící do PPS návěstní terčík nepoužívají. ...
}

(Příspěvek byl editován uživatelem Myšák_tom.)
www.mysaktom.rajce.net - II REGIOJET
Dan38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 18:44:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim:
Nevíte o tom nic, ale rýpete do všeho...
Asi nevíte, že ČD platily (a možná ještě platí) milionové poplatky za to, že JLV poskytuje servis v jejich vozech. Ale to je v pořádku že?
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3961
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 20:05:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A co si myslet o tomto

Opatření v dálkové dopravě (SC, EC, IC, EN, Ex, R):
Provoz zastaven.
Vlak R 1295 bude cca 60 - 90 minut opožděn.

Opatření v regionální dopravě (Sp, Os):
Provoz zastaven. Probíhá zajištění náhradní autobusové dopravy.

Seznam pravděpodobně dotčených vlaků:
R 1294, R 1297, Sp 1892, Sp 1894, Sp 1895, Sp 1896, Os 9824, Os 9852, Os 9869, Os 9871
*Seznam dotčených vlaků je pouze orientačního charakteru, situace v provozu se může lišit.

Z důvodu nedovolené jízdy vlaku jiného dopravce je provoz mezi stanicemi Hostivice - Praha Ruzyně zastaven.
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 20:09:34    Odkaz na tento příspěvek  

Tak navečer (po krásném dni mimo internet :-) ) pro začátek negativisticky pojmeme třeba Répala, který plácá mírné nesmysly:
tak jsem měl dojem, že platí předpisy SŽDC D1 a D2 i pro žluťáky
Váš dojem byl zcela správný. Ještě ovšem vědět, co se v těch předpisech o výpravě vlaku píše.
Výprava vlaku na tratích SŽDC má určitá pravidla
A jaká jsou podle vás ta "pravidla", zejména ve vztahu k tomu, kdo je člen vlakové čety a jak probíhá výprava vlaku bez vlakové čety? Přesněji řečeno, oddělte výpravu vlaku z pohledu výpravčího a potvrzení připravenosti odjezdu mezi zaměstnanci dopravce. Dnes je výprava vlaku daleko víc vztahem mezi strojvedoucím a výpravčím, než nějaké "ave maria" od zbytku účastníků. To by totiž i z logiky věci mělo být dáno předpisem DOPRAVCE, nikoli předpisem PROVOZOVATELE DRÁHY - tomu stačí ta "konečná instance", kterou je strojvedoucí.
Dle mého by měli za dne používat k výpravě terčík jelikož předpisy SŽDC to nařizují
To ale opět pouze dle vašeho nesprávného, ovšem o to sebejistějšího názoru. Terčík opravdu není nařízen předpisem SŽDC - naopak, musela na to být vydána výjimka pro ČD.
P.S. Doufám, že DI se tímto bude zabývat
Trochu více aktivismu, ne? :-) Opravdu, zas "megaproblém"...
H.T.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.251.53.13
Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 20:14:30    Odkaz na tento příspěvek  

Fiqwert: Nerikaji ti Blesku? Vzdyz se o tom tady psalo uz pred rokem a navic tu mas i scan z vlakoveho pruvodce, kde to je napsano taky.
Myšák_tom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1144
Registrován: 10-2010

Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 20:20:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

IC 1016 - Záboří nad Labem - 20:14 - +32 minut zpoždění

První zpoždění RJ nad 30 minut??
www.mysaktom.rajce.net - II REGIOJET
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4976
Registrován: 6-2006

Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 20:24:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sááákra, šlendrián! Kolik vrátí na jízdným úplně všecko nejméně a zaplatí ti taxíka až domů?
Jindřich Rosa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.155.50
Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 20:40:34    Odkaz na tento příspěvek  

Tak zase po čase aspoň jeden ilustrační obrázek.

IC1015 odjíždí z Libně 5 min opožděn - jistě z důvodu nepříliš vzorně řízeného provozu ze strany SŽDC...
Dan38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 20:41:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fýra: jste rád?
já kdo jiný
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 20:43:38    Odkaz na tento příspěvek  

Tak můžou cestujícím pustit "Nebezpečný vlak" co právě běží na nova cinema. Budou mít aspoň film z oboru. :-))
Myšák_tom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1145
Registrován: 10-2010

Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 20:45:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hlavně že všechny data mlčí... Přitom by se za tohle ČD stydět nemuseli
www.mysaktom.rajce.net - II REGIOJET
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2029
Registrován: 8-2006
Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 20:46:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V jiném vlákně je info o tom, že v úseku Červenka - Moravičany je porucha trakčního vedení. Příčina zpoždění nejen žlutovlaku bude nejspíš toto.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1460
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 20:50:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dan 38: Nevím o tom nic a nerýpal jsem do toho, jen jsem vyslovil svůj názor. V čem spatřujete konkrétně to rýpání? Ale když o tom víte Vy víc, co kdybyste se o to s námi podělil?
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1461
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 20:54:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

..já si teda rejpnu tentokrát: Nevyznívala ta goebbelsoidní propaganda před zahájením provozu tak, že ty hnusný dráhy jezdí pozdě a RJ jezdit pozdě nebude, neb není lempl? Soudný člověk zcela chápe, že zpoždění vznikne na kolejích, které mají oba konkurenti stejné, soudný konkurent nevypouští podobné hovadiny z huby, aby mu to nemohli při první příležitosti vomazat vo hubu, jak říkával Švejk...
Michal_novotny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1259
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 20:54:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myšák_tom: Důvod zpoždění: L2 - závady na hnacím vozidle.
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 20:57:51    Odkaz na tento příspěvek  

Borovička: A co si myslet o tomto
Že to patří do soukromých dopravců v nákladní dopravě :-)
Myšák_tom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1146
Registrován: 10-2010

Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 20:59:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A jak teď se hodí ta dvouhlavá souprava, kterou jste tady v pátek odsuzovali?

IC 1016 RegioJet - Praha hl.n. - příjezd 20:58 - +27 minut zpoždění

A na stránkách RegioJet bylo v době toho třicetiminutového zpoždění
26.9.11 16:27 26.9.11 20:31 Havířov → Praha 0 minut

A protože vlak přijel do cílové stanice se zpožděním menším než 30 minut, nemá cestující nárok na žádnou kompenzaci. Nad 30 minut 10% z ceny jízdenky, nad 60 minut 50% z ceny jízdenky a nad 120 minut 100% z ceny jízdenky.

Praha Smíchov společné nádr. - 21:10 - +28'
Lokomotivy 114 a 115, 116 a 117 vezou 1015.

(Příspěvek byl editován uživatelem Myšák_tom.)
www.mysaktom.rajce.net - II REGIOJET
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 21:06:29    Odkaz na tento příspěvek  

propaganda před zahájením provozu tak, že ty hnusný dráhy jezdí pozdě a RJ jezdit pozdě nebude
A nebude to jen urban legend modrých ideologů? Já jsem teda podobné výroky typu "Regiojet bude jezdit bez zpoždění" zaznamenal pouze jako podsouvání ze strany nepříznivců, jestli to nebude jako s těmi "Klausovými" špinavými penězi...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1462
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 21:22:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...no takže ne, líp: Budeme mít lepší vlaky, čistý, krásný, nový jednotky, protože loko + vagony je přežitek 20.století, vbudeme mít servis, stewardky, kafe free, internet, akorát to zpoždění,co Vás na dráze tak štve, to budeme mít stejný...;-))) Zní to divně, že?
Na idnes v diskusi k RJ zazněl geniální názor - RJ to dělá stejně jako ČSSD s voliči, dáš jim nažrat a napít zadarmo a voni dál nepřemýšlí a bude Tě chválit do alelujá...
Npv_pvr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 211
Registrován: 3-2010
Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 21:31:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A neproklamoval Jančura čistě náhodou, že mu moderní vozidla umožní minimalizovat zpoždění vzniklá jejich technickým stavem?
Ale, cestující vlastně lokomotivami nejezdí a je úplně jedno jestli jejich vlak táhne bobina nebo taurus, že???
Kotva_trakčního_motoru
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 5-2011

Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 21:39:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: to sedí
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9671
Registrován: 4-2007

Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 21:39:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A nebude to jen urban legend modrých ideologů?
Jistě, jak jinak. Za vše mohou modří. Určitě i dnes tomu lehlému žlutému peršinku někdo z nás nenápadně naschvál nachcal do karet v EDYNu. Kam jste v té své demagogii schopen až zajít?

(Příspěvek byl editován uživatelem Drn.)
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1316
Registrován: 3-2006
Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 21:48:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

čelakovičan: Na babitronu ale v inkriminovaném úseku nic nečervená tak nevím. Jinak ze Zábru odjížděla 1016 včas, takže těžko říct kde se té mašince "zadařilo". Pravodu je, že RJ nemá zrovna šťastné tyhle počáteční a veledůležité dny. Lípník, nefungující net a ještě zdechlina hned první den. To je fakt pech .
Jspetrak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 586
Registrován: 5-2006

Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 21:51:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To jo, ale jestli to mělo vliv jen cca. +30, tak se ukázal nápad vozit zálohu na konci soupravy jako geniální. :-)
JanC
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.230.150.2
Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 21:53:40    Odkaz na tento příspěvek  

Jindřich Rosa: Jen doplneni, tech +5 uz to melo pri odjezdu z hl. n. nebot jista slecna se jednoduse chtela dostat na palubu majice jizdenku CD a ac byla ochotna ihned zaplatit jizdenku novou, myslim ze nakonec nebyla uspesna (coz mne popravde na RJ tez mrzi ta nemoznost nastoupit jen tak, ale chapu, trebas casem). Ty dohady staly +3 minuty, piskalo se snad 6x nez to slecna vzdala konecne nastal odjezd. Takze SZDC mozna muze za ty zbyle +2 nebot vlak prijel temer v cas odjezdu, nicmene cestujici se dovnitr hrnuli skutecne uzasnou rychlosti :D
Dan38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 21:55:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neprodražuje vozba dvou strojů na soupravě poplatek za použití DC?
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 21:55:40    Odkaz na tento příspěvek  

Npv_pvr: A neproklamoval Jančura čistě náhodou
Tak to nevím, na to jsou jiní machři, kterým už pět let neunikne jediné jeho slovo (a zbytek si vyfabulují)...
Drn: Určitě i dnes tomu lehlému žlutému peršinku někdo z nás nenápadně naschvál nachcal do karet v EDYNu.
Kam jste v tom svém podsouvání schopen až zajít? Kdybyste nebyl tak posedlý mojí osobou, tak byste zjistil, že se nevyjadřuju k dnešnímu zdechnutí v Záboří či kde, ale k šotouši vytvářené legendě o údajném Jančurově výroku, že "Regiojet bude jezdit bez zpoždění"...
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9674
Registrován: 4-2007

Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 21:58:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dybyste nebyl tak posedlý mojí osobou
Prdlajs vaše osoba, ta je mi ukradená, nejste můj typ, ale ty vaše žluté kecy mne séřou. Jak vás tak čtu, myslím, že se brzy začne s Ondrůjem kývat jeho mluvkařská sesle, viďte?
Šari
Moderátor

Číslo příspěvku: 10616
Registrován: 11-2005

Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 22:00:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Praha Smíchov společné nádr. - 21:10 - +28'
To existuje? Já bych řekl, že SEVERNÍ NÁSTUPIŠTĚ

Na babitronu ale v inkriminovaném úseku nic nečervená tak nevím.
Protože na Babitronu se ten vlak nezobrazuje, stejně tak jako to nezjistíě přes IDOS. Ten tě odkazuje na ZPO z mobilu. Jenže ani to ZPO sms z mobilu ti nenapíše ani čárku kolik to má. Takže jedině na stránkách RJ.

Jinak ze Zábru odjížděla 1016 včas, takže těžko říct kde se té mašince "zadařilo"
V Záboří se objíždělo.

nefungující net
Ani hudba na hajzlu nehrála


Info přímo od zdroje
FZF » ozvd.ic.cz
TS 101TS 704
Čiernohronská železnica » čHž
Sokr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 558
Registrován: 5-2005

Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 22:02:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neprodražuje vozba dvou strojů na soupravě poplatek za použití DC?
Určitě ano, ale někdy i prodělek je vlastně výdělkem, viz dnešní situace ve vztahu k cestujícím, ale i dopravci, např. návaznost a obraty souprav.
Na životě je nejkrásnější jeho rozmanitost. Každý den tě nasere někdo jiný.
http://www.nahouby.estranky.cz
Myšák_tom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1150
Registrován: 10-2010

Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 22:03:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Šari: Google > Vikipedie > Ze služebního hlediska se železniční stanice Praha-Smíchov dělí na tři obvody: osobní nádraží, společné nádraží (kam patří i severní nástupiště) a seřadiště.
www.mysaktom.rajce.net - II REGIOJET
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9675
Registrován: 4-2007

Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 22:04:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ani hudba na hajzlu nehrála
A jak se ti v tom tichu s..lo?
Šari
Moderátor

Číslo příspěvku: 10617
Registrován: 11-2005

Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 22:07:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MT: Aha, tak to se Ti omlouvám, nikdy jsem to neslyšel.

Kus trávy: Kámo, já jsem tim nejel, neblázni. To kolegu jsem potkal, který právě vystoupil. Ostatně, třeba sem napíše.
FZF » ozvd.ic.cz
TS 101TS 704
Čiernohronská železnica » čHž
Šari
Moderátor

Číslo příspěvku: 10618
Registrován: 11-2005

Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 22:14:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak tady to máte obrazem. Teď si nejsu stopro jistý číslem vlakové...

FZF » ozvd.ic.cz
TS 101TS 704
Čiernohronská železnica » čHž
já kdo jiný
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 22:40:22    Odkaz na tento příspěvek  

Byla tam 114 a 115.
Ekholmmesotitsch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 437
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 23:10:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, Brno - Praha budeme jezdit od příštího roku, pokud o tom rozhodne pan mnistr dopravy. Ve čtvrtek připravujeme tiskovku, zatím vám nemohu říci více.
Keltman4u
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 9-2011
Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 23:11:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomu říkám panečku flame war. Úplně jak od College humor :http://www.collegehumor.com/video/3980096/we-didnt-start-the-flam e-war

Pánové uklidněte se, modří jezděte s ČD, žlutí jezděte s Regiojetem a nenadávejte si tu jak ve školce. Prostě je tu konkurence a oba subjekty se podle toho budou muset chovat. Uvidíme za rok
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1506
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 23:14:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

k šotouši vytvářené legendě o údajném Jančurově výroku, že "Regiojet bude jezdit bez zpoždění"...
Legenda vznikla sama od sebe a novináři ji převzali.Tak to asi bude
Nefungující net
Vždy fungující, neberoucí v potaz chybějící signál,vymysleli taky šotouši
jak se ti v tom tichu s..lo?
Znám jednoho, který se v tichu nevyčůrá. Pouští si k tomu vodu a ten zvuk prý stimuluje prostatu.
Místo hudby doporučuji mp3 od Niagár.
Jinak vážně- že by OSA?
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4779
Registrován: 11-2005

Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 23:23:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nefungující net

Za to, že není kolem trati signál, taky může Jančura?

Už dávno jsem říkal, že třeba v klánovickém lese a v úseku Choceň-Ústí n./O prostě signál není a kde nic není, ani smrt nebere..
Rozčilovat se znamená ničit si nervy pro blbost druhých.
Hlavně se nepředposrat.
Když chceš něco udělat pořádně, musíš to udělat sám.
ICQ 311-297-744
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 809
Registrován: 11-2009

Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 23:24:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drn > tak ono samosebou zalezi, jak na to clovek kouka. Me se u predchoziho zamestnavatele take splnil sem - mohl jsem delat praci, ktera me bavila, pricemz to bylo na prestizni urovni (v ramci moznosti). A presto jsem toho po case nechal a odesel jinam - duvodem byly prave neshody s vedenim. Samosebou uznavam, ze mi firma poskytla dostat se tam, kam bych se bez ni dostal asi mnohem obtizneji (nebo mozna vubec) - jenze kdyz uz se to prehouplo tam, kde neshody omezovaly uroven a moznosti moji prace, proste jsem z toho vycouval. Ted delam temer to same, ale ne tak prestizni - ovsem s vetsi zodpovednosti. A z byvaleho zamestnavatele je nyni obchodni partner.

Ve vasi situaci by to mohlo odpovidat hypoteticke variante, ze by vas nadrizeny tlacil k necemu, co vam vase profesni cest nedovoli - tim nemyslim ojebavani predpisu, ale vuci zakaznikovi. Mozna placnu blbost, ale v horni dolni se sjizdi dva vlaky - jeden z nich ma 8 minut sekeru a vy mate cekat jen 5. Vite, ze mate vyvatovano a ze snadno nazenete behem tri zastavek klidne 10 minut. Pockate proto 8 minut aby cestujici prebehli ... a jdete na koberecek. Protoze to je ponekolikate, uz to vas i vase nadrizene prudi a tak se to vyostruje, takze se postupne misto bezneho hovoroveho vyraziva vzajemne zacnete posilat do a kdyz vam rupnou nervy, nechate se zlanarit treba k avatarum. Nebudou to prestizni vykony s lidma na esusu, ale zodpovednost bude ponekud vyssi, protoze misto jednoho vlaku v kupce sena povezete v danou chvili treba petinu vsech vlaku na kolejich s cenou nekolikanasobne vyssi...

Jo, jen hypoteza ... ale miril jsem tim na pochopeni myslenky, ze i zamestnani je vztah oboustranny - firma dava me a ja davam firme. A nejde jen o penize a praci.

Kazdopadne, loajalita je v urcitem duchu pochopitelna - na stranu druhou, ja sam se stydim za nektere praktiky sveho chlebodarce (ktere nemam sanci ze sve pozice ovlivnit)... a pokud je nekdo bude kritizovat, obhajovat je nehodlam.

No a kdyz uz sem se tak rozjel ohledne OT, jen drobna poznamka - prodlouzil jsem si o dnesek vikend, vysledkem cehoz mi na pocitadle tachometru naskocilo nejakych 1200 kilometru ... lepsi pocasi jsem si snad nemohl prat
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Nekran
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 274
Registrován: 7-2009
Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 23:34:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim

Mozna placnu blbost, ale v horni dolni se sjizdi dva vlaky - jeden z nich ma 8 minut sekeru a vy mate cekat jen 5. Vite, ze mate vyvatovano a ze snadno nazenete behem tri zastavek klidne 10 minut. Pockate proto 8 minut aby cestujici prebehli ... a jdete na koberecek. Protoze to je ponekolikate, uz to vas i vase nadrizene prudi a tak se to vyostruje, takze se postupne misto bezneho hovoroveho vyraziva vzajemne zacnete posilat do a kdyz vam rupnou nervy, nechate se zlanarit treba k avatarum. Nebudou to prestizni vykony s lidma na esusu, ale zodpovednost bude ponekud vyssi, protoze misto jednoho vlaku v kupce sena povezete v danou chvili treba petinu vsech vlaku na kolejich s cenou nekolikanasobne vyssi...

Měl bych prosbu šla by ještě před spaním ta o Červené Karkulce tu já nejradši

Vzhledem k Vašim příspěvkům v sekci SA mně vhodnější komentář nenapadá
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1123
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 23:35:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nesplněný slib o 6 třídách:
slib: Ve vlaku bude celkem 6 tříd, s tím, že ta "nejhorší" bude neporovnatelně kvalitnější, než první třída v Pendolínech či v německých ICE vlacích.

Objevil se zde v diskusi názor, že High Jet není Regio Jet a tedy neexistence šesti tříd není porušením slibu. Ale High Jet = Regio Jet, takže slib nesplněn. Slovy ing. Jančury dne 9.8.2011 ve 13:35 hod.: HighJet či RegioJet - to je stejný projekt.

Ale třeba se to změní těmi rumunskými vozy. Čekal jsem, že dnes žlutogumní zahrnou toto téma fotkama a popisem těch nejúžasnějších zkušeností s tím nejlepším vlakem v ČR - koženkovým povinně místenkovým regio IC. A ono nic.
Keltman4u
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 9-2011
Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 23:40:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ČSAD ZASTAVKA:Pouze opravím, že projekt Highjet byl kompletně opuštěn a i Jančura říkal jinde, že jde o jiný projekt, už typem vozidel. Takže možná, prostě někde řekl to a jinde ono. Ono se už na světě toho nakecalo, že to ještě řešíte
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1317
Registrován: 3-2006
Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 23:56:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale, samostatná sekce? To musí být pro RJ čest
Koreň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 4-2011
Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 23:58:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mmch. proč nejsou polohy vlaků RJ zjistitelné od "nezávislého" zdroje - provozovatele dráhy? Aby se pak mohla pravda trošku přizpůsobit (viz večer)?
Keltman4u
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 9-2011
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 00:00:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mimo to máte být všichni bez výjimky rádi, že je konkurence u drah, cestující aspoň budou mít lepší služby, protože začne fungovat trh. Dál je nutno taky bez výjimky Radimu Jančurovi pogratulovat, že se mu podařilo vytvořit firmu, která zahájila soukromou dálkovou přepravu osob po železnici (malí dopravci nechť nejsou zapomenuti JHMD a spol.). Nikomu z nás tady se nepodařilo a asi ani nepodaří založit si firmu na přepravu osob na železnici, takže mu nezáviďte a nekritizujte po prvním dnu, dejme mu jako vládě 100 dnů diskuzního hájení.
Venca_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 180
Registrován: 4-2009
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 00:00:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

->Nádražák
To by mě zajímalo, jestli sem polezou i ty co by do vlaku RJ nikdy nevlezli...
V.
http://zeleznice.ddmpraha.cz
Keltman4u
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 9-2011
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 00:01:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koreň: Počtejte si, až se objeví na Babitronu, myslím, že to nebude dlouho trvat
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5036
Registrován: 9-2003

Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 00:01:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco obrazem z dnešního rána v Ústí n.O. vlak směr Praha.Vlak přijel na letohradské nástupiště,foto je při jeho odjezdu-kličkování na na zatím neoptimalizovaný koridor162.114 a 115.

Jo,pardon,ono to je už čerstvě včera..
..pořádná mašina má kotel a komín..
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1318
Registrován: 3-2006
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 00:02:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Šari: Unikly ti souvislosti - čelakovičan psal o potížích s drátama v úseku Moravičany - Červenka. To bylo kolem půl 8. tj. RJ byl již dávno za tímto úsekem. Já myslel všeobecně že i přes tuto závadu na babitronu nic červenýho nebylo. Že se nevyskytujou RJ na babitronu vím a taky mi to bylo od začátku jasné i když pro přehlednost by to bylo ideální.
EDIT: Venca m: Jak jinak . Pro některé zde je boj ať za modré či žluté družstvo již téměř posláním a celoživotním údělem . Já se považuji za jedince s vyváženými názory tj. dokážu pochválit i zkritizovat. (Anti)modré ani (anti) žluté brýle naštěstí nevlastním a do budoucna s jejich pořízením nepočítám

(Příspěvek byl editován uživatelem Nádražák.)