K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 27. 09. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 27. 09. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Aleš_Liesk.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 9-2011
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 13:07:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353: Ale že by to bylo nějak výhodné finančně:

Pokud Vám auto vyrostlo na zahradě a "jen" do něj lejete benzín, tak to výhodnější být může (nevím, Pce - Pha je asi 100 km, spotřeba 6 l tam a 6 zpátky, to je něco přes 400 Kč, plus předpokládám, že v té Praze nepostavíte auto do pangejtu hned u cedule, ale pojedete někam do centra, tak přidáme asi 3 l = 100 korun... kolik že to našel Babilon tu cenu lístku? )
Jenda_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 2-2011

Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 13:11:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353: Tak zrovna Praha je ještě +/- vyrovnaná. Počítám-li s normálním motorem (2.0, atmosféra), co žere při 130km/h nějakých 8 litrů, vyjde při současné ceně benzínu cesta z centra do centra na přibližně 350,- Kč. Celkem tedy 7 stovek + ještě nějaká ta stovka na parkování v centru, popř. na čerňák + metro.
Vše se ale odvíjí od toho, kam člověk v Praze chce. Do Národního muzea nepojedu autem stejně jako vlakem nepojedu pro květináče do ikei.
http://mestonakole.eu/blog/
http://www.facebook.com/mestonakole
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 887
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 13:25:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak zrovna Praha je ještě +/- vyrovnaná.
Pokud si půjčujete auto od fotra, tak ano. S vlastním budete dost v mínusu.
Tupoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.166.220
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 13:25:45    Odkaz na tento příspěvek  

T.H. Moc pěkně napsané. Pod to bych se podepsal
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3364
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 13:28:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud Vám auto vyrostlo na zahradě
To je nefér argument. Člověk na vesnici prostě jedno auto mít musí, pokud není opravdu alternativní. Jediné o čem je to rozhodnutí, je jestli mi stačí ojetá "felcka" (ty s nadsázkou rostou na zahradě), nebo chci "oktávku".

Druhá věc je náklad na kilometr. Moje rachotina stála na opravách 0,5 Kč/km....

(Příspěvek byl editován uživatelem honzasl.)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1465
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 13:30:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, zase tady mixujete několik věcí dohromady. Já naprosto souhlasím se vším, co píšete o nehospodárnosti ČD, ještě víc s tím, že se na státním podniku kapsuje plno kamarádů, politiků, kmotrů a jiných, v podstatě Žaluda nastoupil do rozjetého vlaku a nezmění to a kdokoliv po něm to nezmění taky, protože od toho ho tam nejmenovali...
Ale tohle je pohled daňového poplatníka a ten se s cestujícím shoduje pouze fyzicky...POkud chcete srovnávat kvalitu služeb, tak všechy tyhle kritéria do toho nepatří, sorry. Vezměte srovnatelný vlak, srovnatelnou trasu a dívejte se očima konzumenta té služby. Zrovna tak není důležité (jakkoli jsou některé argumetny ČD průhledné a trapné), že se něco změnilo v reakci na to, že nastoupila konkurence. Dyť po tom snad všichni voláme, ne?
Argument Happyho, že by mělo rozhodovat ještě i to, kam tečou dopravcovy daně, je pak vrchol zcestnosti, takže Veolia nárok nemá mít a až Jančura přesídlí s firmou papírově na Kajmanské ostrovy, bude muset z kolejí pryč? A neměl by si teda zrušit tu objednávku na vagony v Rumunsku a dát ji do Studénky, aby daně zůstaly taky tady? jeden z největších blábolů, jaký jsem tady četl.

A ještě jak tomu, že cena Jančurových vlaků Vás nezajímá, neb je koupil ze svého. On je nekoupil ze svého, on je koupil za Vaše budoucí jízdné. Takže při trošce demagogie ( a v duchu stejné logiky, jakou používáte na ČD) kdyby je nakoupil levněji, jezdili byste levněji i Vy, to Vás nezajímá? Nebo myslíte, že by ten rozdíl strčil do kapsy? A proč, když podle Happyho nepotřebuje maximalizovat zisk, von je asi nějakej vadnej, ne?

A ještě jedno - k tomu jeho srovnávání velikosti obratu svého a ČD bez dotací: on totiž polovinu jeho obratu dělá prodej letenek, čili aktivita s náklady nula nula nic a marží víc než slušnou...to se to profituje a srovnává nesrovnatelné. (já vím, ČD by taky mohly prodávat letenky, že?)
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3365
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 13:38:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nebo myslíte, že by ten rozdíl strčil do kapsy?
Jistě, neboť Jančurova cena jízdenek je evidentně tržní, vzhledem k tomu jak se tak nějak ty ceny motají kolem cen ČD. Vy si myslíte, že kdyby náklady významě klesly, že by jezdil levněji?
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1466
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 14:01:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě k tomu ČD - vraťme se ještě o týden nazpět a zkusme se na ně podívat jejich očima, resp. očima státu. (Aby bylo jasno, tímhle příspěvkem je naprosto nehájím, jen se dívám očima člověka, který zažil socialismus do cca 30 let, takže jeho ekonomické praktiky má opravdu dobře v paměti).

V listopadu 1989 to byla jedna z mnoha státních firem, kde vládla socialistická morálka, socialistická nevýkonnost, socialistické lemplovství úplně ve všem, čistota, údržba, chování, vztahy atd...a mimo jiné naprostá podinvestovanost, tak typická pro všechny obory hnijícího socíku.
Po roce 1989 nastoupil kapitalismus do všech odvětví a ty vztahy a poměry a podmínky se postupně začaly napravovat a narovnávat a spolu s tím i kvalita služeb, hygieny, čistoty. Jen ta dráha byla pořád státní a ať tam seděl kdo chtěl, pořád slyšel, že stát prostě nemá prachy, které by tam cpal. Takže výrazné zpoždění v rozvoji oproti ostatním odvětvím, kde v té době už řádila konkurence.
Souběžně s tím došlo postupně k tomu, že se privatizovalo úplně kdeco a dráha začala nakupovat vozidla a služby od privátních subjektů. Není lepší kšeft než když obchodujete s někým, kdo Vám neplatí ze svého, ale z cizího, ideálně tedy ze státního. On dostane do kapsy, Vy si to samozřejmě započtete do ceny a k tomu si ji zvednete, abyste z toho měli sami víc pro sebe. Nemáte strachm, že neuděláte kšeft se starými krámy a nemáte strach, že byste je prodali levně a že by někdo prudil za nekvalitu (Škoda, Lostr, JLV apod.) Takhle funguje všechno státní dodneška - školství, zdravotnictví, policie, lesy, stavba silnic...V pozdějších letech se tohle zdokonaluje tím, že ty firmy poskytující službu státním subjektům vlastní nebo ovládají politici, ideálně titíž, kteří mohou ovlivnit, kolik peněz kam nasypou. Ti samozřejmě efektivitu státní firmy neřeší, protože ta jejich privátní je tím větší, čím ta státní je víc v prdeli. A do vedení takové státní nebo polostátní firmy si vždycky nasadí člověka, který jim v tom půjde na ruku nebo tomu aspoň bude v tichosti přihlížet, nejlépe, když v tom trošku pojede s nimi, protože to se všem vyplatí desetinásobně. Nebo ještě líp - dáme mu z toho státního, ze kterého krev neteče, takový plat, že mu bude za to stát dežet hubu krok a Vás to zase nebude stát ani kačku.

Takhle trošku s odbočkami a rozvláčně jsem Vám popsal to, co asi většinou víte, ale při srovnávání s Jančurou nechcete brát v úvahu, resp. vmetáte to dráze do tváře jako neschopnost jejího managementu. Totéž v daleko větším dělá i Jančura, který tohle všechno ví stokrát líp než vy a proto to od něj považuju za totálně podpásové.
Jenže paradoxně on svým vstupem tu dráhu donutil začít se chovat tržně, a ona to částečně za jeho i Vašeho posměchu akceptovala, částečně se samozřejmě snaží udržet stav, který vyhovoval všem kromě cestujících a daňových poplatníků. Do toho samozřejmě počítám i vylobbované mnohaleté smlouvy s kraji, ty jen dokazují, že si někdo hodně vysoko (ale jsou to politici, ne Žaluda) pojistil, aby mu jeho privátní byznys s ČD nikdo neohrožoval, přece dráhu nepošle do kytek, když mu to domů tak sype...

Takže prosím - zkuste se na ČD dívat prizmatem toho, že do včerejší podoby se vyvinula v tak specifických podmínkách, že se ani jinak vyvinout nemohla, opravdu ne. A berte to tak, že od včerejška se ten moloch musí postupně budit a naučit chovat tržně, protože vedle Jančury a Novotného A JHMD a jánevímkoho není dlouhodobě obhajitelné, že fungují takhle, když všichni na vedlejší koleji vidí, že to jde mnohem líp za mnohem míň peněz... Z tohohle pohledu patří Jančurovi dík za tu štiku v rybníce podobný jako v autobusech před pár lety.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3725
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 14:02:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A proč, když podle Happyho nepotřebuje maximalizovat zisk, von je asi nějakej vadnej, ne?
Pouze sem konstatoval fakt, že donedávna společnost Student Agency tvořila jen zanedbatelný zisk. Pořádně SA začal Jančura ždímat až s jeho rozhodnutím vstoupit na železnici.

že by mělo rozhodovat ještě i to, kam tečou dopravcovy daně, je pak vrchol zcestnosti
Ale prdlajs. Jen sem narážel na to, že fůra lidí tady provádí kvikot proti Jančurovi, ale ještě sem tu někoho neviděl, že by kritizoval Veolii. A pro mě, jakožto pro daňového poplatníka a zdravého nacionalistu, je rozhodně příjemnější pomyšlení, že může na dotované trase uspět český podnikatel, který nepovýšil mamon nade vše. A nevím, proč by moje peníze měly jít do nějakých důchodových fondů kdesi ve Francii prostřednictvím nějeké Veolie, která má snad horší renomé než celé ČD. Stačí se kouknout, jak tahle společnost vysává celou bus dopravu.
Novinky ze světa železnice na Vysočině: http://www.transverzala.ic.cz Souhrn všech aktualit, kompletní jízdní řády 2000- 2010, fotogalerie stanic a další.... Klikněte a uvidíte :-)
Glory
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.177.233.141
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 14:06:06    Odkaz na tento příspěvek  

Ještě když jsem se díval na fotky, tak mě napadala jedna věc, Blažek i spousta lidí tady kritizovali RegioJet za jistý incident ještě před vyjetím, ale ty Desira minulý rok jezdily pod jakým dopravcem? Takže on i RegioJet už přepravil slušnej počet lidí a ujel slušnou řádku kilometrů, takže i po tom přepočtu jak psal třeba Fýra by na tom tak zle nebyl. S ČD Cargo by snad neprohrál.
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1339
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 14:07:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

On je nekoupil ze svého, on je koupil za Vaše budoucí jízdné

To je kandidát na perlu týdne . Co si za naše peníze z jízdného kupují ČD? Že by masážní sedačky do A8?

Zrovna za chvíli jdu na hlavák pořídit si kreditovou jízdenku a rovnou zakoupit zpáteční jízdenku Pha-Ova. Bude mě to stát 460,-. U ČD mám sice inkartu, ale s tou by mě to stálo 624,- (zahumusený Ex, pendolíno +200,-).
Z hlediska mě jako spotřebitele je v tomto případě rozhodování dost jasné.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9679
Registrován: 4-2007

Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 14:11:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

SŽDC:
Proč by měl platit za druhou mašinu nákladní tarif? My ho platíme, když je mašina přepravovaná mrtvá a bez čety. On má obě činné. Totéž s vozy. Nákladní tarif jen, když není určen pro cestující a jede třeba do opravy zamčený. Tak nejanči a radši si procvič se svými pracovníky vlastní předpis D1. Třeba pravidla pro dohlednost návěstidel, nebo pro označování nepředvěstěných pomalých jízd.
Dan38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 14:20:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dusanh: Myslím, že na nádraží ani chodit nemusíte, vše jde vyřídit po netu a hned.
Jindřich Rosa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.155.50
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 14:24:34    Odkaz na tento příspěvek  

Dusanh:
Zkuste pak zde poreferovat, jak jste uspěl a na který nejbližší termín pořídíte tu jízdenku za 624 Kč.

PS: Nerejpu, fakt mne zajímá, jak to u RJ funguje.
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 888
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 14:25:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zrovna za chvíli jdu na hlavák pořídit si kreditovou jízdenku
Tam nic nepořídíte - kreditové jízdenky i vlastní rezervace se "pořizují" na netu. (Taky jsem si myslel, že čtvrthodinu na přestupu takto využiji.)
Jindřich Rosa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.155.50
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 14:29:09    Odkaz na tento příspěvek  

Dusanh
Sakra, omyl, myslel jsem samozřejmě 2x230 Kč a ne tu cenu od ČD...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1467
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 14:31:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Happy: Nekvičí se tady proti Veolii, páč se tady řeší vlaky, a speciálně Reogiojet a ČD. Jednoduché.
A s tím ziskem SA - to jeko chcete říct, že Jančura dělal s busy charitu a žil z toho za dvacet hrubýho, dokud se nerozhodl vydělat si jimi na vlaky:? Vy jste fakt komik. Podnikatele, který si ze své firmy nevezme největší zisk, jakého je schopen, snad svět ještě neviděl, myslím, že tohle nějak dělal Engels a rozdával to dělníkům. Dám ruku do ohně, že Jančura s Veolií si v tomhle mohou směle pohlížet do očí. Jak se má třeba německý daňový poplatník dívat na to, že jeho VW odvádí škodovčí část daně u nás? To je pro Vás jako zdravého nacionalistu v pořádku? A to renomé Veolie a zisk SA jste určil Vy sám? A nezkoušel celkem nedávno Jančura vstoupit na dráhu ve spojení s jiným mezinárodním kolosem? Ale to by asi nevadilo, že?
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 816
Registrován: 11-2009

Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 14:34:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

I kdyz je to otazka do vlakna tarifu, pocitam, ze se spis odpovedi dockam zde; zpatecni jizdenka u zlutych je povazovana za zpatecni (a tedy se zpatecni slevou), kdyz se jede ta sama trasa zpet do jednoho tydne?
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9680
Registrován: 4-2007

Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 14:36:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.:
Pěkně jste to shrnul. Smekám. Zbytečné vsuvky mířící zřejmě na mne, Ohla, či další přehlížím.
Nicméně ani tak nejste objektivní. Vím, že to nejde. ;-)

No nic. Frčí to tu krásně i beze mne. Tak si radši odfrčím jeden modrej Chebík za prachy a večer se zas pokochám.
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 889
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 14:38:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podnikatele, který si ze své firmy nevezme největší zisk, jakého je schopen, snad svět ještě neviděl
Znám jich několik.
revoluce
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 14:42:33    Odkaz na tento příspěvek  

A revoluce na železnici je tu... kvalita a bezpečnost především......:-)))))))
Tak Jančura zase boduje. IC 1010 projel nastupiště ve stanici Hranice na Moravě, vlak zastaven zachranou brzdou v obvodu stanice, jízda (sunutí zpět), zpoždění 20 min.
Strojvedoucí nemá ani sešiták.

Tak a máme tu konečně poožedovanou kvalitu... :-))))))
revoluce
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 14:45:42    Odkaz na tento příspěvek  

Mám svůj život rád, takže žlutého dopravce v životě radši nepoužiji... :-))))
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 817
Registrován: 11-2009

Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 14:47:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

revoluce > wtf "sesitak"?
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 890
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 14:47:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

zpatecni jizdenka u zlutych je povazovana za zpatecni (a tedy se zpatecni slevou), kdyz se jede ta sama trasa zpet do jednoho tydne?
Mně přijde, že tam žádné časové omezení není.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 457
Registrován: 2-2009
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 14:49:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chtěl být rychlejší než Pendolíno,a takhle mu to zkazili.
Jinak když má tak dobře vše připraveno,tohle by se snad nemělo stávat.No nejní nad kvalitu poskytovaných služeb.A kdo za to může,že by ty špatné ČD pánbíčkáři?
Fogy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 93.91.49.12
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 14:49:49    Odkaz na tento příspěvek  

Protože si nabral jelimany (z rychlíků mu tam nešel nikdo) a ono se s rychlíkem kupodivu musí brzdit jinak než na vlečkách!!!
Kotva_trakčního_motoru
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 5-2011

Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 14:54:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rozhovor dnes večer v TV s Janem Čurou.

Náš vlak vjížděl do stanice Hranice na Moravě,už brzdil ale zezadu do naší soupravy narazil rychlík ČD,kterému selhaly brzdy.
Pajas2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 145
Registrován: 10-2009
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 14:55:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

revoluce: ČD telematika by se hlavně měla starat o své věci, nějak jim tu starost o bezpečí cestujících RegioJetu nevěřím.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1468
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 14:55:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Babilon: nemyslím podnikatele, který si nevezme z firmy nejvíc s tím, že zisk použije pro další rozvoj.
revoluce
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 15:00:35    Odkaz na tento příspěvek  

Pajas2: Tak tomu věř..... večer se to možná ve zprávách dozvíš... :-)))) a jen tak mimochodem v Olmíku strojní četu vyměňovali....tak teď už tomu snad věříš.. .))))

1010 IC Havířov 12:27
Ostrava-Bartovice 12:32 12:32
Ostrava-Kunčice 12:36 12:36 (-1 min)
Ostrava stř. 12:40 12:40 (-2 min)
Ostrava báň.n.VOK 12:45 12:45
Ostrava uhelné n. 12:47 12:51 3 min
Ostrava-Mar.Hory 12:55 12:55 3 min
Ostrava-Svinov 12:57 13:02 5 min
Polanka n.O.výh. 13:04 13:04 4 min
Jistebník 13:07 13:07 4 min
Studénka 13:13 13:13 6 min
Suchdol n.O. 13:19 13:19 7 min
Polom 13:25 13:25 8 min
Hranice na M. 13:30 13:45 22 min K0
Drahotuše 13:49 13:49 22 min
Lipník n.Beč. 13:53 13:53
honzin
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 15:05:29    Odkaz na tento příspěvek  

Tak Jančura zase boduje. IC 1010 projel nastupiště ve stanici Hranice na Moravě, vlak zastaven zachranou brzdou v obvodu stanice, jízda (sunutí zpět), zpoždění 20 min.
Strojvedoucí nemá ani sešiták.
Glory
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.177.233.141
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 15:08:00    Odkaz na tento příspěvek  

revoluce: Takže pokud vlak RJ napálí do vlaku ČD, tak těm ve vlaku ČD se nic nestane? No to je kvalitní názor
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 891
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 15:08:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Já mám na mysli podnikatele, kteří "vyhazují" peníze ve prospěch zákazníků, přestože to není zapotřebí, neboť konkurence je daleko. Holt ne každý podnikatel má potřebu expandovat do nekonečna nebo jezdit na dovolenou každých 14 dnů.
Jspetrak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 589
Registrován: 5-2006

Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 15:09:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak to tak pozoruju, RegioJet je skutečně pro českou dráhu nebezpečný dopravce. Tolik lidí sleduje ty tři blbé páry vlaků denně namísto, aby si hledělo své práce, až to hezké není. Zveřejněte kompletní svodky, ať je veselo. :-)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1469
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 15:09:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

..já teda mám daleko do jedovatosti co se týká podobných událostí, zítra může vožralej fíra ČD sestřelit nádraží v plný rychlosti nebo já nevím co, ale druhý průser během pár dní a ještě takto zásadní, to by mě být cestujícím hodně nutilo k zamyšlení. Jsem schopen i pochopit, že každý začátek je těžký a nikdo není neomylný, ale rozjetý vlak je docela vostrá hračka na učení za pochopdu, resp. jízdy...nejsem odborník na dráhu, ale tak nějak vnímám, že oba ty průsery jsou docela vážný..?
Kotva_trakčního_motoru
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 5-2011

Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 15:09:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jestli to tak půjde dál,tak bude Regiojet bez fírů.
Glory
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.177.233.141
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 15:12:00    Odkaz na tento příspěvek  

Slim: RegioJet jezdil s lidma už s Desirama, nejezdí jako dopravce od 26.9.2011.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1470
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 15:12:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

babilon: OK, beru, je to otázka pohledu a měřítek. Uznávám, že nejsou všichni hamtaví za hranice slušnosti a bezpečnosti a jsou i tací, co mají radost, když vidí, že má radost zákazník...napadá mě jeden jehož pivo Jančura podává...například, i když tam je zrovna konkurence za krkem. Nebudu se o to přít. Mimochodem - to, že Jančura podpořil Bernarda a Svijany namísto masově stádně uctívanýho "nejlepšího piva na světě," za to má u mne hooodně velký plus.
Npv_pvr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 212
Registrován: 3-2010
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 15:13:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nečekané - stejně jako projetá červená v Lipníku. Ta nízkonákladovost dopravce se holt musí někde odrazit - když už si cestující může užít hudbu na hajzlíku, musí zatnout zuby a překonat, že odevzdává svůj život do rukou nějakého mladíka, jež dostal zákonité za hubičku přes strojvudce.cz (páč by za ty prachy nikoho zkušeného ani přebrat nemohl)!

Nezlobte se na mě, ale pokud má někdo alespoň trochu naježdíno tak by ten Lipník neprojel bo
a) když vjíždím na dvousvětelnou návěst, budu na ní i odjíždět
b) když mi to kóduje červenou, dám si 2x bacha
ale je to marný, je to marný - žlutobrýlovci přece žádné předpisy nezajímají - hlavní jsou voda noviny zadarmo
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1471
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 15:13:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glory: Myslím, že sám cítíte, že tohle se nedá úplne započíst a váhu těch dvou průserů to nijak nezmenšuje...s těma desirama jezdil jaký fíra? jeho nebo desiří?
Npv_pvr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 213
Registrován: 3-2010
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 15:19:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

honzin:
Praktiky ze silnic se chca nechca pomalu přesouvají díky panu Jančurovi i na koleje, a co jako?
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 458
Registrován: 2-2009
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 15:19:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glory: ale oficiálně bohužel jezdí až od 26.9.2011,předtím to byly předváděcí jízdy,pokud si vzpomínám.
Když Zubrničtí fikli vyhýbku na Střekově to bylo povyku,když to udělá žlutý pán bůh,tak se hledá omluva.Divné.
Nicolae_posraldescu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 8-2010

Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 15:20:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ta nízkonákladovost dopravce se holt musí někde odrazit

Jéžiš, to je zase žumpa
Glory
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.177.233.141
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 15:22:19    Odkaz na tento příspěvek  

Slim: to snad bude na dlouho poslední, SA má prostě štěstí, že se jim stanou dvě věci chvíli po sobě, tak snad to u těch 2 zůstane. Jinak by nikdo nemohl vlakem jet, tam kde bude RJ, protože hrozí srážka.
Michal_novotny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1262
Registrován: 11-2002
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 15:23:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak koukám, jak Jančura pravdivě informuje o zpoždění - IC 1010 má aktuálně 20 minut zpoždění, ale podle jeho webu jede včas (a ještě to má pojmenované jako autobus).
Nesliboval náhodou, že bude vidět přesná poloha vlaku podle GPS?
revoluce
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 15:24:12    Odkaz na tento příspěvek  

Jspetrak: trošku výkřik do tmy, což... :-)))))
Ale chápu pisálky, kteří se tu zuby nechty zastávali přižloutlého nedopravce... :-)))))))
363084
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 185
Registrován: 1-2010
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 15:27:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

revoluce: ale kdeže, pan Petrák se tu docela nedávno prsil, jak je objektivní .
Jspetrak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 590
Registrován: 5-2006

Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 15:28:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

revoluce: Já se bavím :-) Tahle myšlenka se přímo nabízí - od mluvků ty informace nejsou, takže jsou přímo z provozu a odkdy je v popisu práce k-report? Teď nevím, čeho se na té železnici mám bát víc.
Pershink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 652
Registrován: 1-2007
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 15:30:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim:

Prohučení stůj je opravdu závažné, ale u toho přejetí nástupiště (pokud to není spojeno s projetím stůj) už to tak závažné není. Tím nechci říct, že se vůbec nic nestalo. Ale hold jsou teď pod drobnohledem...

Npv_pvr:

S emotivně laděnými slinty raději pozor. Minulé léto byla na Želpage fotka, kde se fíra (obecně dost známá postavička) místo řízení brejlouna věnoval mávání na šotouše jako na prvomájovém průvodu. Že při tom mohl prohučet stůj a vjet do cesty protijedoucímu rychlíku, ani nemusím zdůrazňovat. Spíš by měla být snaha podobné Mgr. odstavit od rajčáku ať už hrají za jakoukoliv stranu
Npv_pvr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 214
Registrován: 3-2010
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 15:30:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nicolae_posraldescu
A jakoupak praxi a platové ohodnocení mají strojvedoucí podle Vás, mohu-li se zeptat?
Jančura šetří kde se dá - no ojetinách z Rakous, na ojetinách z Itálie, na strojvedoucích - co se Vám nezdá?
Jct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 456
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 15:35:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

IC 1010: Česká Třebová 15:04 - 15:09.
A pak že tam žlutovlaky nezastaví
Dj_la_défense
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1315
Registrován: 4-2007
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 15:36:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K tý události v Hranicích, já doufám, že teda hlavně bylo kafe a na hajzlech hudba... Jinak tohle mi je celkem, fuk, že se netrefí napoprvé do stanice...

Teďka trochu vážně, má fakt smůlu a zajímalo by mě, kdo mu s tím bude jezdit, když se každej tejden vykartuje jeden führer. Si z toho děláme prdelky, ale zase taková sranda to taky neni... Teďka si zahraju na "kdyby", což nemám rád, ale třeba kdyby ho v těch Hranicích něco předjíždělo, myslím, že to je o hubu. Spíš než kafe měl shánět asi kvalitnější mašinfíry. I když, nevim co se tam stalo, třeba to nebyla chyba toho strojvedoucího, abych zase jen nehanil.

A je i sympatické, že se drží svého hesla, že PRAHA-OSTRAVA, NENI OTRAVA. To si jistě cestující nemohou myslet a šotouši maj v pracovní době co řešit aspoň.

(Příspěvek byl editován uživatelem dj la défense.)
revoluce
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 15:38:57    Odkaz na tento příspěvek  

Jspetrak: No tak to já se moc nebavím...... To víte profíci vědí co si můžou dovolit a co ne a při tom nemají zapotřebí mít velkohubé prohlášení v bobkových listech...ale joudové, kteří pořádně nevědí o čem to je, tak mají plná ústa přiblblých a pomlouvačných keců. A pisálkové o tom píší jako o velké senzaci a revoluci na železnici......
Mirek2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 273
Registrován: 4-2007
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 15:41:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

projetí nástupiště není průser...zvláštní. Kdysi mi jeden fíra vyprávěl že to průser je a může přijít o licenci.Dnes je na tratích SŽDC a nejen na nich každé škobrtnutí mimořádná událost.Projetí zastávky autobusem se snadno ututlá...s vlakem těžko.Dříve než se strojvedoucí nebo řidič dostal na přepravu osob,musel mít odježděno na nákladech.Dnes to bohužel neplatí a podle toho to na našich tratích a silnicích vypadá.Ale o tom nám může něco říci Drn.....myslím že ten má naježděno dost.Nemyslím to vůbec ironicky.
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 15:42:30    Odkaz na tento příspěvek  

Alf: "moloch ČD" který má teď tuším jen 16tis.zaměstnanců
To přeci vůbec není o maximalizaci počtu zaměstnanců, podívejte se na DPhlmP jaký je to moloch - prostě polosocialistická firma napojená na veřejné rozpočty, když nevydělá žádný problém, někdo dosype.
Termínus "režimka" neznám
Uslyšíte ho u starších zaměstnanců ČD + důchodců, ale já ho používám spíš jako slovní hříčku - symbolizuje sepětí "železničářů" s komunistickým režimem (právě zaměstnanci ČSD byli společně s horníky a hutníky jedněmi z nejloajálnějších a režim si je tímto předcházel, ostatně v listopadu 1989 už málem řadili soupravy pro milicionáře z OKD a NHKG na cestu do Prahy). Tak se na mě pro tuhle hříčku nezlobte.
to co spoustě závistivců pije krev
Na druhé straně je ta "závist za režijkou" společně s vědomím vlastní výlučnosti spíše fixní ideou zaměstnanců ČD, ostatně já jsem měl "přirozený jízdní doklad" dost dlouho na to, abych měl možnost si rozvážit, zda je pro mě tím motivačním faktorem, který mě u ČD udrží nebo ne. Neudržel. (P.S. "pozitivisti" s potřebou brát su mě do úst vám plasticky popíšou, jak jsem byl vyhozen :-) ).
Slim: kromě totálně žlutého přístupu
No jo, no. Máte problém, já vám ho řešit nebudu. Nehodlám na vás dál reagovat.
Fogy: ČD jezdí za pevně stanovenou cenu
ČD jen za posledních pět let dostaly hodně miliard "bokem", nejznámější jsou ony "prožrané" čtyři miliardy za "prodej" majetku SŽDC (z jedné kapsy do druhé) použité v rozporu s jejich určením. Heleďte, tyhle ideové floskule z PŠM o chudáku nedofinancované Dráze posloucháme dnes a denně a už je to docela nuda.
se za tuto cenu svezeme jen ve starých křápech!
Ono ekonomické perpetuum mobile opravdu neexistuje. Takže se stačí podívat na to, kolik ČD živí darmožroutů a musí být jasné i vám (pokud o to stojíte), že ten, kdo nemá plný dům na Pobřeží MUSÍ být efektivnější, lacinější než ten, kdo ho provozuje. Aťsi se ČD zaklínají "úsporami z rozsahu" a "synergickým efektem", jejich cena za stejný produkt bude kvůli "sociálnímu smíru" a "zachování zaměstnanosti" vždy vyšší. Čili na druhou stranu bychom si za stejné peníze mohli dovolit menší "křápy".
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 459
Registrován: 2-2009
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 15:43:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Npv pvr: mám za to,že sešitový jízdní řád je pro fíru jedna z velmi důležitých pomůcek,pokud ovšem již nemá tento na loko v jiné než papírové formě.Ono dálkový bus a vlak je trochu rozdíl.Ale i trochu slušná bus firma má jízdní řád daného spoje pro řidiče,těžko by odhadoval,kdy,kde a v kolik.
Jspetrak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 591
Registrován: 5-2006

Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 15:44:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

revoluce: Tak já se bavím tímhle fórem, dlouhodobě. :-)

Obecně - taky mě zajímá, který führer tam seděl, že to neukormidloval. Kluky, co jsem viděl a zažil s žlutovlakem jezdit, jezdili bez problémů podle JŘ a předpisů. Proto mě to udivuje.
Kotva_trakčního_motoru
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 5-2011

Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 15:45:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už vím co znamenalo to heslo, které včera držel Jan Čura při startu RJ. Praha- Ostrava už nebude otrava
Glory
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.177.233.141
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 15:46:28    Odkaz na tento příspěvek  

Michal_novotny: Pokud byste měl zájem tím vlakem jet, tak byste věděl, že to zatím nefunguje z technických důvodů a ještě nějakou dobu tam nic mimo nuly nebude. Prostě zpoždění online na webu není věc číslo 1, které by řešili, i když se to řeší, ale nespěchá se s tím.
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 15:49:04    Odkaz na tento příspěvek  

"SŽDC": jestli žluťák platí SŽDC za své vlaky nákladní tarif, když jezdí s dvěma lok oproti plánovanému řazení
He? Řekněme to tak - jestli se SŽDC chce dostat bleskovou zkratkou k ÚOHS, tak ať Regiojetu nákladní dopravní cestu naúčtuje. Ale takoví pitomci tam nejsou, to se jen za ně někdo vydává.
Happy: Jeho společnost je Česká ... kdyby třeba zvítězila Veolie. Jednak peníze by tekly do zahraničí
Proboha, to má být fór, nebo opravdu trpíte na takovouhle přiblblou formu firemního nacionalismu?