K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 22. 12. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 22. 12. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1183
Registrován: 11-2009

Odesláno Středa, 21. prosince 2011 - 12:17:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim > tou trubkou, co Vás občas flákne, se dostanete k sejru a k tomu je tam poukázka do dalších místností s dalšími sejry

pekne to popsal mue, ja to rozvinu, nebo ... mozna jen upravim; tou trubkou, co vas obcas flakne, se - stejne jako ostatnimi trubkami - dostanete do mistnosti se syrem ... do jedne a te same mistnosti ... odkud pak vedou dalsi trubky dal, k dalsim syrum; nektere jsou prime a davaji ranu, jine (vedouci ke stejnemu syru) jsou taky prime a ranu nedavaji, dalsi jsou zakroucene, jine vedou pres kopec nebo nadobu s vodou, kde je potreba kus preplavat ... ovsem je spousta mistnosti se syrem, kam se jde dostat jen jednou cestou v labyrintu ... a pak musim, jakozto mys, prekousnout i tu ranu, pokud tam chci.

A taky se mi muze stat, ze se syr zkazi, nez se k nemu dostanu

Nic to ale nemeni na faktu, ze covek nema duvod se znovu a opakovane pokouset o neco, kde si doposud pokazdy (vetsinou/obvykle/obcas) nabil hubu, pokud ekvivalentu lze dosahnout i jinak; snaze/bezpecneji/jisteji/levneji.

Nebo vy snad opakovane polezete do hospody, kde vam jidlo/pivo uz nekolikrat nechutnalo? Jasne, muze nastat situace, ze mam hlad a nic jinyho nablizku otevreno neni; ovsem v tom je prave ta krasa konkurence a moznost vyberu pro zakaznika, kdyz mi nekdo nenuti jen jednu moznost a ja ji musim vzit jen proto, ze ji potrebuju - i kdyz vim, ze to pro me neni optimalni.
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Pavlík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1647
Registrován: 5-2005

Odesláno Středa, 21. prosince 2011 - 12:34:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Za prvé vůz BDshmee (ZSSK) žádné zásuvky nemá, ale zato je má vůz Bmeer61, takže vůz se zásuvkami až do Zlína jezdí.

Ano, ale má to jednu kosmetickou vadu. Zásuvky jsou nefunkční... Tedy alespoň byly 18.12., zkoušeno v posledním voze, co jel až do Zlína.
Němec_z_ova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1820
Registrován: 4-2009

Odesláno Středa, 21. prosince 2011 - 12:47:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

páč ČD jich má 2000
Ale zas na to má 170-letou tradici
Takže to v průměru vychází na 1 vůz za měsíc

Tak jste si kopli do modrých. Zkusím výkop opačným směrem; kolika letou tradici tu má 220/230 V, mají už alespoň elektro akademici (nemyšlen A.L. osobně) jasno v typu jednotných zásuvek pro Evropu apod?
Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.

Už nikdy nezapomenu na Boblicka!!!
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1551
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 21. prosince 2011 - 13:12:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim, příspěvek 2059: A Vy (nejen Vy osobně) tady plédujete za zavedení zásuvek ke každému sedadlu, jako by bez zásuvky ztratil život cestujícího smysl...? Můj život smysl neztratí, jelikož osobně notebook ve vlaku nepoužívám (mimochodem, je z roku 2007 a na jedno dobití vydrží tak hodinu), ale pléduju za to, aby dráha nabízela služby, o jaké mají cestující zájem, a tím si je udržela a získávala nové. Podle ohlasů se mi zdá, že zásuvky k tomu patří. Kafe taky, proto asi jezdí ty stevardky.
Že Jančura negarantuje nic, to je mi jasné, ale je rozdíl, když nějaká negarantovaná služba je k dispozici v 90% případů, kdy ji chci využít, a kdy třeba jen ve 20%. A všimněte si taky, jak novináři dávali Jančurovi sežrat, že wifi není funkční na 100%.
Slim, 2016: není to jediný způsob hýčkání a nikdo to taky netvrdí. Je to jeden z mnoha způsobů, jak hýčkat. Není důvod se na to vykašlat. Jasně, že by bylo lepší nabízet něco jako přepravu průměrnou rychlostí 200km/h, ale to halt nejde. Hlášení je podle mě velmi důležité, i proto, že příčina stání není pro cestujícího vidět. Například, před dokončením nového spojení se často postávalo ve výhybně Vítkov. Často byly mezi cestujícími slyšet hlasy jako "Co z toho ty nádražáci maj, že nás držej tady v tý ..., proč nás nepustěj dál." A třeba, když jsme jeli před týdnem přes Malešice, tak mně jako šotoušovi je jasné, že trať Hostivař - Libeň je průser i normálně, natož když se tam cpe ještě hromada dalších vlaků. Jenže ostatní cestující to asi neví, a tak je potřeba jim podstrčit informaci, že "promiňte, nedaří se, ale opravdu děláme, co je v našich silách". To v autobusu potřeba není, když je ucpaná silnice, tak každý ví, že se rychle nepojede.
Ohl, Sim: Na každém spoji Pha -Ova-Žilina jsou tyto vozy. Kdyz pomineme drobny detail, ze nejsou na kazdem, A to je právě to, že by to byla putovní výstavka. Právě na tyhle kecy PR odd. ČD jsem už alergický, ještě víc od chvíle, kdy ČD vyhlásily, že se koupí 32 vozů z Rakouska a s nimi se "zlepší kultura cestování na tratích Praha - Budějovice a Praha - Plzeň", když samotná budějovická trať sežere všechny tyto vozy - 7 souprav po 4 vozech + jedna souprava záložní (teda pokud se za 8 minut v ČB nestíhá obrat). Nebo je chtěly ČD namnožit? Ne, s novým vozem by se cestující setkal tak akorát ve středu za úplňku. Jančura se má co učit.
aby tentýž uživatel našel ve vlaku třeba zásuvku na rozhlas po drátě a sluchátka Zrovna u tohoto požadavku, když vás bude hodně, tak by dopravce tohle vše zařídit měl. Nebyl by to takový problém. (Něco jiného by bylo, kdyby každý cestující chtěl být obsluhován nahoře bez - tam už asi vyhovět nelze, neb stevardkám by byla zima :-) )
Aleš_Liesk.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 300
Registrován: 9-2011
Odesláno Středa, 21. prosince 2011 - 13:19:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já toho po Evropě moc nenajezdil (a vlakem ještě míň :-), ale v okolních zemích či Francii jsem s nikdy problém neměl, ve Fifinsku, Hoholandsku, Itálii či Řecku jsem byl jen s úzkou vidlicí a taky bez problému.
(zde jsme na tom obecně líp my, protože velké vidlice už obvykle mají (pokud ho potřebují) na boku i Schuko a nulovací dutinka "navíc" nevadí, zatímco Němec (ne z Ovy ) při pokusu o zástrčbu své Schuko vidlice do naší echt zásuvky s kolíkem narazí, a to doslova :-))

Co se týče tradice zásuvek, tak je hoooodně dlouhá, měniče na 220 V "Pre holiaci strojček" jsou ve výbavě vozů snad od poloviny 60. let. Jen bylo zbytečné je tahat do kupé (jakoby se někdo někdy v té umývárce v Béčku holil :-))
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 10-2011
Odesláno Středa, 21. prosince 2011 - 13:25:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pavlík: Zásuvky jsou nefunkční... Tedy alespoň byly

musíte do předposledního a 16.11
možná má zásuvkové vajíčko expiraci
Pavlík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1649
Registrován: 5-2005

Odesláno Středa, 21. prosince 2011 - 13:53:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jregent: ovšem na tomto spoji jsou podle kjř (viz Přehled vlaků SC, EC, IC, EN, Ex a R) zásuvky garantovány. Ale již není upřesněno, jestli v 1. či ve 2. třídě...
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1184
Registrován: 11-2009

Odesláno Středa, 21. prosince 2011 - 14:10:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavlik > A povedzte Kefalin, co vy si predstavujete pod takym pojmom garantovány?
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2067
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 21. prosince 2011 - 16:42:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

=: Nicméně substrát je samozřejmě povinen si notebook dobít.
Substrát pokud si chce dopřát nějaké konkrétní potěšení cestou, musí se podle toho zařídit. Může čekat sedačku k sezení, vytopené kupé, kde na něj netáhne, WC, kde teče voda a není hovno, a může se právem rozčilovat a stěžovat si, když se mu toho nedostane. je to standart, na který jsme všichni zvyklí a očekáváme ho. Očekávat zásuvku a přenést na dráhu povinnost nechat mě dobít je úplně totéž, jako očekávat na sedadle lahváč, páč když chci cestovat a mám žízeň, je tady od toho dráha, ne? Jednou přijde doba, kdy bude naprostým standartem mít zásuvku u každého sedadala (asi) a pak všechny ty Vaše stížnosti budou opodstatněné. Dneska je to výjimka stejně jako klimatizace, hlášení rozhlasem, displeje atd.atd. Prostě předhdné období, kdy se něco implementuje.
Tím naprosto nezpochybňuju, že to cestující vítají a využívají, nezpochybňuju, že ten, kdo to bude mít dřív a spolehlivěji, má konkurenční výhodu. Ale v tento okamžik je absurdní domáhat se garance zásuvek a tvrdit něco v tom smyslu, že ČD za jejich negaranci zaslouží rozpustit a zastřelit. Zrovna tak je blbost vztahovat zásuvky na 170 let historie, když první zásuvky do busů dal Jančura, který je vždy na špici pokroku, letos, a to ještě do pár nových...Když už tady trvá ta potřeba 15 let, jak jsem tady četl, proč je Jančura nemá od začátku spolu s internetem?
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 63731
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 21. prosince 2011 - 17:01:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim:
Co? Třeba toto:

325. Pokud nebyly ve vlaku ČD kategorie rychlík, expres, InterCity, EuroCity a SuperCity dodrženy tyto standardy nebo komfort přepravy:
...
b) ve voze řazeném dle plánu řazení chybí garantované elektrické přípojky na 230 V a cestující se prokazuje platnou místenkou do
takového vozu,
...
může cestující uplatnit právo na jednorázové odškodnění ve výši 30 Kč.


Vzhledem k tomu, že nikde nic jiného není, zřejmě se tím myslí ona garance, o které se zmiňují i SPPO (ale jak kdo má vědět, kam si má zakoupit onu místenku...). Třeba jsem jen špatně hledal.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4255
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 21. prosince 2011 - 17:06:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já, co do vlaku doběhnu na poslední chvíli s jazykem na vestě a s noťasem vybitým předchozí prací na jiném drážním vozidle, které zásuvkou nedisponuje, si to ani představovat nemusím, a samozřejmě že potřebuju úpravy, které mám v paměti (té své), zrealizovat dřív, než mi je sežere ten Němec (ne z Ovy

Asi tak - tady je pro některý lidi nepochopitelný, že třeba R Turnov-Praha či Liberec-Pce žádný zásuvky nemá, takže než se někdo ze severu přiblíží ku Praze/Perníkovu nám debatovanými vlaky aby pokračoval námi diskutovanými vlaky směr Morava, tak mu Ntb párkrát zapípá a sbohem.
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1185
Registrován: 11-2009

Odesláno Středa, 21. prosince 2011 - 17:32:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim > a může se právem rozčilovat a stěžovat si ... a je mu to stejne houby platne, protoze "cestujici je povinen..." a ne "cestujici ma narok na ..."

jako očekávat na sedadle lahváč ... pokud tuto sluzbu bude nekdo nabizet (napriklad na zaklade objednavky predem), proc to neocekavat? Ja napriklad pri jizde potemkinem v jednicce ocekaval, ze mi prinesou Bavarii ... a v naproste vetsine pripadu se tak stalo.

Dneska je to výjimka stejně jako klimatizace, hlášení rozhlasem, displeje atd ... ano, souhlas - ovsem toto je zaostalost, nikoliv vseobecne uznavany standard (zkuste dneska uvest na trh auto, kde nebude palivomer a mnozstvi paliva si budete muset overovat tycinkou)

Prostě předhdné období, kdy se něco implementuje. ... blbost, tohle "prechodne obdobi" trva od doby, kdy nekoho napadlo posadit kolo na kolejnici misto do rozbahnene hliny ...

tvrdit něco v tom smyslu, že ČD za jejich negaranci zaslouží rozpustit a zastřelit ... zatim jste jediny, kdo tuto myslenku v tomhle foru vyslovil - vetsina "zlutych" pouze tvrdi, ze bude preferovat pri vyberu toho, kdo jim toto nabidne ... nic vic, nic min.

Zrovna tak je blbost vztahovat zásuvky na 170 let historie, když první zásuvky do busů dal Jančura, který je vždy na špici pokroku, letos, a to ještě do pár nových...Když už tady trvá ta potřeba 15 let, jak jsem tady četl, proč je Jančura nemá od začátku spolu s internetem? ... tady se vubec nechytam a netusim, co s tim chcete rict ... nevim, jestli zlute busy jsou na nasem uzemi prvni se zasuvkami (a je mi to jedno), ale jsem rad, ze tu jsou. Zrovna tak jako internet, doplnkove sluzby, pece personalu, vyuzivani palubniho rozhlasu, "bezkontaktni" odbaveni a ostatni veci, ktere v modrem provedeni nejsou (bezne), protoze je to vlastnost modre barvy - podobne, jako ze kdyz se smicha s cervenou, bude z toho fialova.

Tady je rec o tom, ze si modry dopravce ve spolupraci s ministerstvem celou dobu alibisticky valel sunky a provozoval tu skanzen, do ktereho nemusel temer nic investovat (ve srovnani s nakupem modernich vozidel a jejich provozovanim) ... a nechal se sam svym piarkem uchlacholit, ze to bude na vecne casy a nikdy jinak. No a kdyz byl ze sna probuzen a zjistil ze je v zumpe, divi se, ze ho konkurence predbehla (konkurenci by stacilo jit krokem nebo klidne i stat na miste, kdyz couvame). V podobnem duchu, jako se divi silnicari, ze v zime napadne snih a v lete je horko, ze tece asfalt. Coz jsou veci, ktere jsou nad slunce jasne a i zviratka se na to - narozdil od lidi - dokazi pripravit. Protoze, pokud si veverka nenasbira dost orisku ... nebo ze by rozinek, pernicku a jinych "vyzobovych specialit" ... proste chcipne

Martin_zlivský > vami uvedena zminka se tyka stavu, kdy je razen jiny vuz, nebo zasuvky nekdo ukradne ... proste kdyz "chybi" ... ovsem o nefunkcnosti zasuvek pritomnych se SPPO nezminuje. Pak je tu jeste takova moralni otazka, zda je 30 kacek adekvatni cena za nefunkcni zasuvky, kdyz si kvuli tomu musim priplatit za jednicku (predpokladam, ze ve dvojce je nikdo garantovat nebude).

A jeste ... kdyz se ponekolikate snazim rozpitvat, jak je to vlastne myslene v tom bode 325b) ... kdyz ve voze razenem dle planu zasuvky chybi, mam sanci neco dostat; pokud bude razen vuz jiny, nez je v planu razeni a budou chybet zasuvky v nem ... tak je to vlastne v poradku?

Na stranu druhou, zrovna zasuvky jsou jedna z relativne mala veci, ktere nemel jednoznacne ani zluty - cestujici je mel ocekavat (Slime, nevstavaji vam uz z tehle hlasky vlasy na hlave?), prestoze garantovany nebyly (tedy nebyla za ne definovana kompenzace). Soucasny stav mozna Slima uspokoji, protoze zasuvky nyni stranka servisu pro cestujici vubec nezminuje. Zda podnetem pro predelani teto stranky byla moje reklamace, nebo jina udalost, netusim.

RadekŠ > je to marny, je to marny, je to ... marny. Ja jen cekam, kdy mi nekdo navrhne, ze muzu pri ceste z Plzne do Ostravy vystoupit v Pardubicich, nechat se dovezt taxikem do hotelu, kde si dobiju notesa a po rekneme dvou hodinach budu moct pokracovat v ceste s plne nabitym notesem ... ale priznam se, ze me neskutecne bavi myslenka, ze nabijenim notesu ve vlaku nekdo setri doma elektrinu
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
růžová košile
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.90.3
Odesláno Středa, 21. prosince 2011 - 17:34:15    Odkaz na tento příspěvek  

Líbí se mi, jaká histerie zavládla ve žlutém stádečku a hned začali zprávu o prohře v boji o Berlín dementovat. :-D Jsem zvědav, jaké důvody už vymýšlí, proč to nedostali oni. :-D
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 636
Registrován: 2-2009
Odesláno Středa, 21. prosince 2011 - 17:41:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vzpomínám si na dobu, kdy jen ta cesta vlakem byl zážitek. Cestující měl klid na sledování krajiny, poklábosil se spolucestujícími,přečetl si tisk nebo knihu.
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 63733
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 21. prosince 2011 - 17:42:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim:
Těžko říct, jak je to myšleno, o třídě v tom bodě nikde nic není. Zřejmě by to mělo platit obecně (viz třeba Slovakii, kde žádná první třída není :-)). Též je možné, že SPPO jsou připraveny na něco, co ještě není uvedeno do praxe a až později bude někde výčet spojů (a vozů), kde se zásuvky garantují (nyní se z přehledu pouze pozná, v které skupině vozů by to mělo být).
Nevím, je mi to vcelku jedno a vyzkoušeno mám, že nejsem sám, kdo neví. :-) (Což je bohužel u ČD celkem časté, že něco užitečného zavedou a realizace s prezentací pak ze začátku kulhá.)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1187
Registrován: 11-2009

Odesláno Středa, 21. prosince 2011 - 17:55:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada749 > jojo, ja si zase vzpominam na to, jaky to bylo zvlastni, sahnout babe prvne na prsa nebo moct jet legalne autem/na motorce s jeste mokrym ridicakem v kapse.

Jenze tohle je davno pryc, stejne jako vami pripomenute "romanticke" cestovani vlakem. Je potreba si uvedomit, ze svet se vyviji a neni to jako driv, kdy stacilo nabidnout "nejake" spojeni a lidi s tim stejne jeli, protoze alternativou pro ne bylo leda tak jit pesky.

Coz ale neznamena, ze v dnesni dobe nemuze byt jizda vlakem prijemnym zazitkem - mimo jine prave diky doplnkovym sluzbam a nabizenemu komfortu. Preci jen, nema cenu si nalhavat, ze se z jidelniho vozu s horkou polevkou ci kavou nekouka ven do te sloty, co na nas pocasi na tento cas prichystalo, lepe, nez z vymrzleho nebo pretopeneho kupe, kam tahne od okna a hluci odevsud (prestoze i na takoveto cestovani se da nostalgicky vzpominat - jenze to je presne ten typ zazitku, na ktery se lepe vzpomina, nez se proziva).

Martin_zlivský > uvidime, nechame se prekvapit ... nicmene... co takhle anketku, jestli se objevi zminovany doplnek s vyctem spoju behem aktualniho zeleznicniho roku, nebo to bude (jakozto nezadouci prozakaznicky krok) odlozeno na pozdeji?
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 269
Registrován: 10-2011
Odesláno Středa, 21. prosince 2011 - 17:57:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

růžová košile: Víte, on by byl lepší link na ten článek než zde psát něco o histerii.
Pokud jsem se dobře díval, tak i anti-žlutí to nemohou najít. A věřil bych tomu, že si dali sakra práci s tím hledáním :-)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2068
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 21. prosince 2011 - 18:11:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mue: přesně..;-)

Sim: Vy jste už docela fajn demagog, koukám, co se to z Vás klube..?
pokud tuto sluzbu bude nekdo nabizet (napriklad na zaklade objednavky predem), proc to neocekavat?
Řeč je o tom, co vy požadujete, aby Vám dráha garantovala. Vy tohle, jiný lahváč. Proč Vy jo a já s lahváčem ne? Je zásuvka víc? neo snad víc lidí nepije pivo než potřebuje notebook ve vlaku?
blbost, tohle "prechodne obdobi" trva od doby, kdy nekoho napadlo posadit kolo na kolejnici misto do rozbahnene hliny ...

Takže dráha měla mít podle Vás 170 let zásuvky?

Když už tady trvá ta potřeba 15 let, jak jsem tady četl, proč je Jančura nemá od začátku spolu s internetem? ... tady se vubec nechytam a netusim, co s tim chcete rict
No asi to, že se tady víceméně srovnává pořád ČD a RJ...ale jestli je zásuvka nutnost a RJ je na špici, tak proč nebyl před léty i v busech?
Tady je rec o tom, ze si modry dopravce ve spolupraci s ministerstvem celou dobu alibisticky valel sunky a provozoval tu skanzen, do ktereho nemusel temer nic investovat (ve srovnani s nakupem modernich vozidel a jejich provozovanim) ... a nechal se sam svym piarkem uchlacholit, ze to bude na vecne casy a nikdy jinak.
No vono tady asi nebylo tisíckrát řečeno, co dělá monopolista bez konkurence a co dělá státní firma dotovaná státem, že? Tahle věta Vás fakt není hodna, to je argument náctiletýho laika..
ale priznam se, ze me neskutecne bavi myslenka, ze nabijenim notesu ve vlaku nekdo setri doma elektrinu
To já teda taky, ale furt nechápu, kde berete tu jistotu, že dráha (jakákoliv, i Jančura) odpovídá za to, že budete smět po cestě užívat a dobíjet notebook.
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 63735
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 21. prosince 2011 - 18:28:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když už se to zmiňuje...
Kolik lahváčů za nákupní cenu bych mohl ročně čerpat, kdyby se na ně užily finance investované do instalace a provozu zásuvek? :-)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Středa, 21. prosince 2011 - 21:16:09    Odkaz na tento příspěvek  

Ohl >
Tak něco čerstvějšího : pro přetahy vozidel mezi Smíchovem a Zličínem jsou v tomto GVD natrasovány žluté Sv jízdy převážně v noci, „dole kopcom" jedna před polednem v „díře" mezi motoráčky z Knížecí. To znamená možnost navážení vozidel z údržby i ve dne ...

Peršan je na rozdíl od „bobiny" přece jen složitější mašina. To, že se ho podařilo fírovi oživit znamená, že tu mašinu uměl ... Takže bych střelil, že se jedná o někoho, kdo jezdil pod nějakou názvovou modifikací pražského depa. I přes omezení vyjmenovaná v tzv. MPBP (místní pracovní a bezpečnostní přepisy) se na „středu" školili strojvedoucí - jak ing. Hálou, tak technickým školařem panem Kratochvílem - ve smyslu „jak to udělat, aby se dojelo", resp. školilo se, co lze udělat, aby se dojelo, i když to je v rozporu s MPBP ... tudíž pražské zelené nebo modré peršinky neměly plombovány regulátory. V některých kartách v regulátoru totiž stačilo vyměnit skleněnou pojistku a jelo se dál ... lokomotivy jiného depa dělaly na prasklou skleněnku neschopnost ...
Do zaplombovaného regulátoru se fíra nedostal, resp. porušení plomby znamenalo, že dělal něco, co neměl. Plombovat regulátory žádný předpis nenařizoval a zabývat se takovou hlupotinou, to bylo "pod rozlišovací schopnosti" ...

*******

Pokud jde o ten Zábřeh na Moravě, napadlo mne ještě jedno řešení, které není v rozporu s předpisem pro provozování drážní dopravy, leč u mnohých by vyvolalo zděšení, protože by bylo třeba vyřešit dosud neznámý problém.

Za předpokladu, že by byla v Zábřehu nějaká živá lokomotiva, tak bych oba vlaky spojil. Buď i se žlutou lokomotivou (co s ní) nebo jenom vozy. Přidat „TO" na konec vlaku, to se dá zvládnout za 4-5 minut. Cestující žlutého vlaku by zůstali ve svých vozech. Ve Svinově by se žluté souprava odpárala a dál by ji odtáhla pomocná sesterská žlutá lokomotiva, která by tam zatím dojela z Havířova ..

Jenže ... „vyúčtovat" jízdenky za cestující jiného dopravce jedoucí „v mém" vlaku SE UMÍ, jenže jak vyúčtovat převezení tři vozů, případně lokomotivy, jiného dopravce „na mém" vlaku ... Pochybuji, že na tohle je SYSTÉM připraven ...
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 944
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 21. prosince 2011 - 21:40:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kucí, týden jsem to nečetl.. No to jsou zase nabroušené hrany obou stran. Snad jen jednu poznámku k těm kalkulacím jízdenek, kterou tady hlavně dělal George.. No 22 tis za InGold je fajn, ale kde je mám jako vzít??? Teda já ne, ale většina populace. Ale 230 Kč takový problém není. A O TOM TO JE!!!
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2186
Registrován: 8-2006
Odesláno Středa, 21. prosince 2011 - 22:21:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenže In-gold platí CELÝ ROK! A těch 230,- je za JEDNU JÍZDU!! Pak je na každém, aby si to spočítal. Když někdo "udělá Ovu" 3x týdně, tak je to 6 jízd (3x Pha-Ova + 3x Ova-Pha). Dejme tomu, že takto jezdí 40 týdnů v roce. To je 240 jízd x 230,-kč... Kolik, že stojí ten IN-gold? Jo, a IN-gold platí PO CELÉ REPUBLICE a nikoli jen na jedné trati...
noq
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.149.223.80
Odesláno Středa, 21. prosince 2011 - 23:13:49    Odkaz na tento příspěvek  

Kdo "udělá" Praha - Ostrava a zpět 3x týdně, zaslouží akorát politovat. Bez ohledu na to, kolik zaplatí.
Ale samozřejmě je vhodné zvolit zkušební vzorek tak, aby to vyšlo jak třeba :-)
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1188
Registrován: 11-2009

Odesláno Středa, 21. prosince 2011 - 23:16:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

noq > no, ja vim o par lidech, co to udelaji i casteji ... sluzebne ... rika se jim masinfirove
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8694
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 21. prosince 2011 - 23:31:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim: já znám jednoho, co do Prahy dojížděl na běžné šichty (většinou tuším 12, ale občas i 8) z Ostravy. Několik měsíců. Pravda, měl režijku a šlo u "nouzovou situaci", ale i tak...
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1353
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2011 - 00:05:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Arakain:
No 22 tis za InGold je fajn, ale kde je mám jako vzít?
Komu se IN 100 (dříve IN Gold) vyplatí, tak si na něj musí šetřit, nejlépe denně odložit do prasátka 64 Kč, lepší řešení asi není.
Nevím, proč to srovnáváte s 230 Kč. Kdo jezdí jen Praha-Ostrava, tj. za 230 Kč buď Sporotiket nebo Akční jízdné, tak se mu IN 100 (dříve IN Gold) nevyplatí při těch 46 týdnech ježdění.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1962
Registrován: 12-2009
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2011 - 00:26:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K zásuvkám-
Takže, dá se jinými slovy říct, že v tomto období, kdy se čeká na dodávku nových či reko vozidel, mají žlutí na každém vlaku do Žiliny 3 vozy se zásuvkami. Stejně jsou na tom i modří, kde jsou také minimálně 3.
Tady dokonce i 4.

Jediný rozdíl je v tom případě v počtu těchto vlaků a u modrých nutnost poznání takových vozů podle inf.systému.

Ale aby měli žlutí radost, dnes jsem jel jiným Ex, než na fotce a zásuvky- a ani topení nešlo v celém vlaku. Zpoždění 5 minut, průvodčí informovala, že se bude vyřazovat vůz. Naštěstí to netopení trvalo asi jen 40 minut.
Holt, když bouchne zásuvka topení vlaku u prvního vozu, tak...
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1963
Registrován: 12-2009
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2011 - 00:36:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

peršinky neměly plombovány regulátory
To snad měly jen jednu dobu Košice.
Bez dovědění se, co byla příčina, lze spekulovat i o tom, že fíra byl nezkušený a než přišel na banalitu, tak zpoždění
Přidat „TO" na konec vlaku, to se dá zvládnout za 4-5 minut.
Ono se nemusí dělat brzda a papíry, když se připojuje žlutý k modrému? Je lepší zpozdit i druhý vlak posunem a dalšími věcmi?
Ale zas by dalo napsat, že žlutí se starali, jak co nejlépe přepravit své klienty, na rozdíl od modrých, kteří jako obvykle svůj substrát přepravili se zpožděním.
růžová košile
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.90.3
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2011 - 02:00:28    Odkaz na tento příspěvek  

mue: Neboj. Ještě se to dozvíš i z českých médií. Mezitím si zkus představit, jak vypadá railjetí sedačka první třídy v bleděmodré kůži. Nebo railjet v 9ti vozovém provedení.
modra.karkulka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.20.33
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2011 - 03:23:11    Odkaz na tento příspěvek  

noq,sim: a já znám spoustu lidí, kteří děnně dojíždějí pendolinem z Olomouce do Phy. A světě div se, ve vlaku pracujou, aniž by tam bylo wifi (což neříkám že je plus), jen si prostě práci rozplánují, aby ve vlaku nepracovali a spali (a kupodivu i v tom "kravalu" co má dělat pendoliní klima), případně jinak strávili 2 hodiny na cestě domů.

Ad Sim. Když tady čtu vaše příspěvky, tak z vašeho "tónu" vyznívá, že vždycky dráhy stáli za **** (dosaďte dle libosti), jen žlutý je ten nejlepší v každém případě. Psal jste zde, že před zahájením provozu žlutého jste jezdil pendolinem. Opravdu se vám stalo to, že např. personál byl neprofesiónalní (a hlavně personál ČD? JLV, jako dodavatele části služeb pomíjím), nebo v případě mimořádnosti neinformoval? V případě že například ve vašem voze nefungovaly zásuvky se vám neomluvil a nezkusil s tím něco udělat? Když se v regiojetu po**re wifi, tak se to dá pochopit, ale u ČD ne? Pokud jste se na průvodčího obrátil s nějakým požadavkem, tak vám dal najevo, že jej obtěžujete? V případě jiný požadavek nebyl splněn k maxinální vaší spokojenosti (v rámci možností průvodčího)? Ano bylo třeba si připlatit místenku, ve vašem případě 100 Kč, i když na druhou stranu v pátek z Phy do Ovy bez místenky je i nyní cestování celkem šílené, a tudíž rozdíl mezi běžnou místenkou a místenkou SC byl jen 65 Kč, což se za tu ušetřenou půlhodinu s rodinou dalo oželet. Opravdu stálo vaše cestování s ČD za houbelec? Že jsem si nevšiml ve vašich příspěvcích že byste nějak hanil služby ČD. Pokud si dobře vzpomínám tak v pátek se pravidělně opakující příspěvek byl jestli jede na tom a tom vlaku souprava se zásuvkami, a jestli je ovocný, nebo zeleninový salát. Opravdu jsou ČD tak moc špatné, a nesnažili se už léta před příchodem konkurence?
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1189
Registrován: 11-2009

Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2011 - 07:20:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

osme.pendo > pokud ten ton takto chapete, je to zidloklavesnicovy problem na vasi strane - zpravidla mi vyhovuje prace a elan nekterych modrych zamestnancu a neskutecne sere system, ktery jejich praci dokaze degradovat; konkretne u toho Pendolina, kdyz byl problem se zasuvkama, se CDman na palube pravdepodobne snazil jak mohl, ale bylo to houby platne, protoze funkcni zasuvku jsem nasel az ve vedlejsim voze. A kdyz se mi potom pri reklamaci sluzby smeje do xichtu, ze to, za co si priplacim, sice je garantovano, ale kompenzace mi nenalezi, co si o tom myslet? Omluva personalu mi ztraceny cas a komfort nenahradi.

Druha vec, co me neskutecne vytaci, je nejednotny standard pruvodcich , kdy se vas po peti minutach stani v poli prijde pruvodci zeptat, jestli nepotrebujete v Praze nejake pripoje, protoze budeme mit par minut sekeru a on by mohl zajistit jejich cekani, pricemz Pendolino skutecne pockalo a pred prijezdem na hlavak bylo vlakovym rozhlasem hlaseno cislo peronu, kde bude stat. A o tyden pozdeji, ve stejnem vlaku, nejen ze neprijde, ale kdyz uz ho najdu, tak na dotaz, zda mame zpozdeni a zda stihnu potemkina mi odpovi, ze to nevi, ale ze to nema cenu zjistovat, protoze Pendolino stejne nepocka.

A do tretice ... Pendolino bylo donedavna jedinym spolehlivym vlakem, kde si cestujici nepripadal jako substrat. A nebylo to vyjimecnosti Pendolina, ale umyslnym zpomalenim a degradaci prakticky vsech ostatnich vlaku na tehle lince, cehoz cilem bylo nahnat lidi do modreho nadvlaku za priplatek. Je to jako byste v hospode, kde je potencial, ze se slusne najite, mel na vyber ze spousty dobrych jidel, do kterych kuchar prida schvalne neco, co zhorsi chut, aby vynikla jeho "specialita" ... ktera je za priplatek a je jinak na standardni ocekavatelne urovni.

Ano, i ja jsem nakonec na tuhle svinarnu rezignoval a do toho Pendolina presednul, prave proto, ze ve srovnani s beznym vlakem to nebylo zas o tolik drazsi - vzdyt jsem si priplacel "jen" 67% navic ... jenze za ty usetreny nervy to stalo.

No a ted konecne je tu nekdo, kdo nabizi to, co mohli modri nabizet davno - Pendolinove sluzby v kazdem vlaku. Pokud nevidite, ze i ja obcas najdu nejaky prohresek, zajdete si k ocnimu - ovsem tech prohresku je srovnatelne, jako u Pendolina, za nizsi cenu a s jednoznacnejsi garanci. Nic vic, nic min. A dost pro me, abych se konecne mohl zbavit pocitu, ze si priplacim za standardni vec; vsimnete si, ze i pri neakcni cene zluteho je jizda stejne levnejsi, nez nejlevnejsi Pendolino (rezijky a ingoldy neresim, to je jinej level).

Pokud nekdo chce i za techto okolnosti zustavat verny modremu nadvlaku, je to jeho vec a ja s tim nemam problem. Zrovna tak nemam problem s prohlasenim, ze pokud by sluzby na urovni Pendolina byly v ostatnich modrovlacich, byl bych pravdepodobne spokojen. Jenze je taky vhodne si pripustit, ze i to Pendolino s jeho systemem sluzeb ma sve mouchy, ktere nesouvisi s financema - typickou systemovou boudu na zakaznika vidim v "cudliku na privolani stiplistka", ktery nikoho neprivola, prestoze to je v tomto duchu nazvano i v palubnim pruvodci.

Takze, kdyz se vratim k modelu pokusne mysky; zluti pro me predstavuji primou trubku, ktera ale neni vzdy otevrena. Casteji je otevrena trubka, kde dostanu financni ranu, nebo trubka, kde dostanu ranu z hlediska komfortu cestovani. Co byste si na mem miste vybral vy?

Slim > to jste takovy patriot, ze Bavarii nepovazujete za pivo? Jasne, i ja byc radsi dostaval Bernardi nealko nebo Birella, ale kdyz on neni jiny vyber.

(Příspěvek byl editován uživatelem Sim.)
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2069
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2011 - 07:33:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Modrá karkulka:
Trefil jste hřebíček na hlavičku. jednak s těmí zásuvkami - (holt se vyspím ve vlaku a přizpůsobím svůj režim tomu, že ve vlaku nemusí být zásuvka, když už nemůžu jet s konkurentem, který má vždy a všude funkční zásuvky a net, ale zase mě doveze tam a tehdy, kdy ten zásuvkáč to neumí, zrovna tak jako si holt koupím předem lahváč v bufetu), jednak se Simem.
Já se mu to snažím už delší dobu jemně naznačovat, jeho příspěvky se z velmi vyvážených a objektivních postupně mění v hledání much na ČD za každou cenu, občas i za použití argumentů člověka jeho rozhledu trochu nedůstojných. Upřímně řečeno - já jsem se podobným způsobem změnil domodra také - během diskuse na těchto stránkách mě fanatiční adoranti RJ postupně nahnali do tábora opačného Simovi - taky vidím na RJ kdejakou mouchu. Jenže na rozdíl od srovnání s ČD se snažím to srovnávat s velkohubými prohlášeními Jančury a nikoliv s konkurentem, který je z mnoha důvodů s Jančurou naprosto nesrovnatelný. Uznávám sice, že cestujícího to nezajímá a vidí jen výsledek a v tom má Jančura obrovskou výhodu a náskok, ale nevidět podmínky a okolnosti, za kterých dospěla dráha do stavu, ve kterém je, může jen zaslepenec nebo totální laik.

A Vy máte velkou pravdu v tom, že na dráze se za dvacet let změnilo mnoho věcí, a mnoho z nich i zásadním způsobem, a říct, že se tam udržuje předrevoluční stav, je hovadina na kvadrát. Asi by bylo dobré srovnávat dráhu teď a dráhu předtím a v druhé, samostatné, části dráhu teď a Jančuru teď. To první srovnání by dopadlo rozhodně velmi pozitivně, přestiože mnoho věcí by mohlo být daleko lepší a rozhodně je hafo věcí k dohánění.
Jenže asi je i problém, že velká část zde diskutujících tu dráhu před revolucí pamatuje maximálně v kočárku nebo zavinovačce, pokud vůbec...(Sime, nebete si to osobně víc než je zdrávo, to se rozhodně netýká Vás)

Mimochodem - k té megakritice ČD za zásuvky - umíte si představit, jak ještě v srpnu letošního roku přijde někdo z Nábřeží na MD a řekne - my chceme zavést do vlaků inzernet a zásuvky, dejte nám na to prachy? Respektive umíte si představit co by mu na to řekli? A umíte pochopit, že právě tohle se díky Jančurovi od záží otočilo o 180 stupňů? Vyčítat ČD, ža měli na tohle 15 let, může fakt jen magor.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2070
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2011 - 07:45:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim: Dobré ráno, koukám, že jsmd se minuli...jak jste přišel na to, že nepovažuju Bavarii za pivo? Takovou věc jsem mohl vypustit jen v deliriu, nevpzomínám se, že bych tohle řešil, jestli jo, beru zpět. I když pivo je pro mne Bernard a Svijany a jestli za něco má u mne Jančura jedničku s hvězdičkou, tak přesně za tohle. Obdivuju ho (upřímně) za to, že se nenechal ojebat neskutečnou marketingovou masáží Prazdroje a zaslepenou vírou substrátu, že Plzeň je prostě jednička a o tom se nediskutuje a kdo ji náme, nemůže být jedničkou sám...Tenhle bod jeho plavby proti proudu se mu fakt povedl.

Ale jinak - jak konkrétně proběhla ta degradace ostatních vlaků, tj. co se v nich zhoršilo oproti stavu před nástupem Pendolina?

POkud píšete, že úprohřešké u Pendolina je srovnatelně s RJ, pak jsme zase u toho, že srovnávat ybchom měli srovnatelné, což už tady proběhlo, a v tomhle ohledu potvrzujete, že tam, kde jsou dva konkurenti a srovnatelní, vyvychází tio naplichtu, což na ubohé ČD není špatný výsledek. O příznivém vlivu konkurence na kvalitu jsme toho tady prokecali ažaž, takže argument, že jinde to tak není, je lichý. To uvidíme, až bude Jančura jinde.

Převedeno na trubky - ke kleci s nivou vedou dvě trubky se srovnatelným nebezpečím, že dostanete ránu, pak je ještě síť trubek kde to nebezpečí rány je podstatně vyšší, ale dovedou Vás k tolika jiným sýrům, že pokud se Vám dělá šoufl z nivy, holt musíte tu ránu risknout nebo být o hladu. V ten moment je ale nesmysl srovnávat ty trubky mezi sebou, protože cesta trubkou je jedna věc a sýr, kterého dosáhnete, věc druhá.
A pokud je pro Vás dnes RJ levnější než ČD, jak to bude ten ÚOHS řešit s těmi o 30% podjančurovskými cenami? někde asi něco smrdí a u Vás to nebude...
=
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.214.155
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2011 - 10:09:59    Odkaz na tento příspěvek  

Respektive umíte si představit co by mu na to řekli? A umíte pochopit, že právě tohle se díky Jančurovi od záží otočilo o 180 stupňů? Vyčítat ČD, ža měli na tohle 15 let, může fakt jen magor.
Právě, že si umím představit, co mu řekli. A takovýhle přístup k zákazníkům mě nebetyčně sere. A komu jinému bych to měl vyčítat? Snad Jančurovi, že nepřišel dřív? :-)
=
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.214.155
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2011 - 10:26:29    Odkaz na tento příspěvek  

Ale jinak - jak konkrétně proběhla ta degradace ostatních vlaků, tj. co se v nich zhoršilo oproti stavu před nástupem Pendolina?
Píšete jaký jste pamětník... takže pokles kvality EC/IC po té, co byly zahrnuty do objednávky MD si zajisté pamatujete, nebo ne?
Aleš_Liesk.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 302
Registrován: 9-2011
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2011 - 10:35:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

peršinky neměly plombovány regulátory
To snad měly jen jednu dobu Košice

Třebová měla plombované dveře do skříně elektroniky. Když jsme jezdili s 034 s cílovkou, tak jsme vždy museli do knihy napsat "Skříň odplomboval jméno - příjmení - odkud - proč... " a podpis, tak jsem si po asi týdnu udělal z dětské tiskárničky razítko s příslušným textem a dával za to jen muří nohu :-)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2071
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2011 - 12:33:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

=: Jenže to pak není o neschopnosti ČD, ale o nechotě státu nalít do dotované firmy další dotaci na to, bay se zákazník měl líp. Přístup toho typu, že cokoliv, co zákazníkovi dáte, jde z vaší kapsy, a pokud mu to nedáte, stejně s Vámi pojede, je sice z pohledu toho zákazníka prasárna, ale z pohledu monopolisty (a tedy i státu v době monopolu) naprosto normální. Nejen u ČD a MD. Lze si stěžovat jen a jne na absenci konkurence, v rámci toho se všichni chovají normálně. Ani vy byste se nechoval jinak.

Jinak pamětník jsem co do věku, ale v posledních skoro 30 letech jezdím vlakem jen opravdu výjimečně, proto vnímám tu velkou změnu od revoluce a neměl jsem možnost si všimnout nějakého zhoršení kvality rychlíků k datu. Můžete teda Vy uvést, co se zhoršilo? Konkrétně?
Myškin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 276
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2011 - 12:48:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vážení, když jsme u těch zásuvek - mají žluté vlaky( když jsou o třídu lepší) na palubě třífázové zásuvky na 400 V? Když Vy můžete používat NOT...., proč bych si já za jízdy nemoh třeba nařezat dřevo na otop??? Na cirkulárce??? AHA???
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2072
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2011 - 13:22:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myškin: Konečně někdo přesně pochopil, o čem tady celou dobu mluvím..;-)))

Ale já myslím, že v o třídu lepších vlacích už dostanete dříví nařezané a naštípané v otýpce..;-)))
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 10-2011
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2011 - 13:48:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jak říkal, blahé paměti, soudruh generální Husák
aspoň držet stopu.

"České dráhy ale zásuvky nedoplňují jen při modernizacích, ale i samostatně jako reakci na požadavky cestujících. V minulosti tak byly například zásuvkami dovybaveny vozy Ampz146, Bmz245 či v nedávné době i všechny jednotky řady 680. Dále probíhá dosazování zásuvek do vozů Aee145/152, které jsou nasazovány na rychlících z Bohumína do Brna a z Brna přes Havlíčkův Brod do Prahy. U příbuzných vozů Bee272/273 se kterými jsou na tyto vlaky nasazovány ale současný plán s jejich dosazováním nepočítá, ačkoliv jsou také vybaveny CZE. Posledními vozy v řadě, do kterých jsou zásuvky dosazovány jsou vozy z první série "trnavských rekonstrukcí," do kterých nebyly zásuvky během modernizace dosazeny. Dosazení zásuvek by se tak mělo, spolu s informačním systémem, letoš dočkat po pěti vozech řad Bee240 a Bpee239. Zbývající vozy se tohoto doplnění dočkají v letech 2012 a 2013 během opravy PVy."

želpage

Ne to určitě není kvůli konkurenci
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2617
Registrován: 9-2006

Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2011 - 14:13:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jregent:

Tak díky konkurenci to není a zároveň i je. Do Ampz/Bmz první série se začaly zásuvky dosazovat dávno před reálnou hrozbou vyjetí konkurence. Stejně tak dosazování zásuvek do 680, jakožto vlajkové lodi (vlajková loď to nemá, emzety na EC ano..). Také dosazování do Aee145/152 jezdících jinde než RJ nebude až tak motivováno konkurencí. Stejně tak by časem byly i v těch "Trnavách" a Aee 145/152 a spol. Na co ale konkurence zcela určitě měla vliv je tlak na rychlost, s jakou by se ty zásuvky dosazovaly. Původně se u pendolin počítalo se zprovozněním až v létě 2012, takhle se to stihlo už v půlce prosince apod. U těch "Trnav" se sice budou zásuvky pomalu dodělávat u PVy, přesto 10 vozů, které by na PVy šly až jako poslední, tak to do nich bylo doděláno extra. Naproti tomu Aee 145/152 se nijak nehrotí a dělá se to jen při těch dílenských opravách...
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 10-2011
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2011 - 14:31:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

George_couser: OK, díky
=
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.214.155
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2011 - 14:48:20    Odkaz na tento příspěvek  

Jenže to pak není o neschopnosti ČD, ale o nechotě státu nalít do dotované firmy další dotaci na to, bay se zákazník měl líp. Přístup toho typu, že cokoliv, co zákazníkovi dáte, jde z vaší kapsy, a pokud mu to nedáte, stejně s Vámi pojede, je sice z pohledu toho zákazníka prasárna, ale z pohledu monopolisty (a tedy i státu v době monopolu) naprosto normální. Nejen u ČD a MD. Lze si stěžovat jen a jne na absenci konkurence, v rámci toho se všichni chovají normálně. Ani vy byste se nechoval jinak.
To že ČD měly a mají monopolní postavení přece neomlouvá jeho zneužití! To že to stát, potažmo MD, umožnilo a tolerovalo je nepřesdržku, ale nejde říct: to MD, my nic, my muzikanti.

A nakonec jedna filozofická: kde začíná a končí kapsa státem dotované a plně vlastněné firmy? Notabene bavíme-li se o době, kdy tato firma byla trvale ve ztrátě?
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 10-2011
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2011 - 15:11:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

o nechotě státu nalít do dotované firmy další dotaci na to, bay se zákazník měl líp.

kde začíná a končí kapsa státem dotované a plně vlastněné firmy? Notabene bavíme-li se o době, kdy tato firma byla trvale ve ztrátě?

už jsem to tu psal, že pachatelé dobra nám mávají před nosem maňáskem lidového ježdění (blahem lidu na cestách) a zezadu nám z kapes berou na dotace.
Dokonce tak že se hrabou v kapsách našich dětí.
Byl jsem tu kýmsi nazván pravým komsomolcem a ultraliberálem. Podotýkám, že nejsem proti příspěvkům na mobilitu, pokud jsou přehledné.

Věřím, že i díky konkurenci, se budeme posunovat k větši přehlednosti od této záměrné dotační mlhy.

Jak to kdosi vtipně řekl na želpage: mám rád lidi od dráhy, ale nemám rád mlžiče z Nábřeží

Bohužel, tento způsob minnistrování ministerstva všech doprav zdá se mi poněkud nešťastným...
Jakoby ministr pořád nevěděl která bije
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2073
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2011 - 16:29:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

=: jenže monopol nejde zneužít!!!!!} Monopol tohoto typu, kdy nějakou službu neposkytuje nebo nějaký produkt nevyrábí nikdo jiný, je prostě svět sám o sobě...poskytovatel rozhoduje o tom, jak to bude vypadat a kolik to bude stát...lze mu zákonem stanovit nějaké mantinely, ovšem to musí udělat stát a pokud je to monopol drážní, který ten stát je nucen dosypávat, tak si holt logicky přeje, aby to stálo co nejméně...Jedině že by poslanci potřebovali zásuvky...

Zneužít lze tzv. dominantní postavení, kdy existuje víc konkurentů a ten silnější se snaží o takové podmínky, aby toho slabšíhlo zlikvidoval...
Nebo pod zneužitím monopolu rozumíte to, že Vám neposkytuje ty služby, které zrovna vy si přejete?

Vaši filozofickou otázku ovšem naprosto nechápu, můžete naznačit víc?

Jregent: taky úplně nerozumím...tady přece od pádu vlády jedné strany nikdo netvrdil, že dráhu máme zadarmo nebo levně, aby nám na to zezadu vytáhl prachy...vždycky to znělo tak, že si to na sebe nevydělá a musí se to dotovat. Já v tom vidím zásadní rozdíl (byť bych s Vámi určitě souhlasil v mnoha bodech ohledně toho, kolik to musí stát a co by se za to dalo pořídit, kdyby ty prachy netekly rourou pryč (ovšem ne tou Simovou, která občas dá ránu). To, co Vy jste napsal, přesně sedí na komouše, když nám tvrdili, že máme zadarmo školství a zdravotnictví (ostatně takhle nějak zní o volební agitace socanů a vono se na to dost lidí chytá).

Co se týká hrabání v kapsách našich dětí a přeheldu ministra, v tom s Vámi ovšem bohužel souhlasit musím bez výhrady. Rovněž i s tím, že díky konkurenci se to časem posune k vyšší transparentnosti (je to něco jiného než posun k likvidaci dráhy a vytvožení monopolu soukronmého, jak lze vycítit jinde)
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 10-2011
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2011 - 16:46:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

slim: zadarmo školství a zdravotnictví (ostatně takhle nějak zní o volební agitace socanů a vono se na to dost lidí chytá).

Ano přeživá to. Proto jsem se hrabal v senátní diskusi a hodil sem úryvky.
Jistě ne likvidace, ale zmenšit mlhu na dráze.
Kupodivu na to tlačí i EU direktivy.

Jako laik nemohu posoudit, ale na odstřel časem kandidují asi i některé technické signalizační normy. Proč to ještě nemá alespoň střeodevropskou normu? Vím zavádí se evropská.. Potom to asi povede k evropským techničákům mašin... Kdo to brzdil, proč to nepřišlo s rekonstrukcí koridorů,
tomu se jako cestující substrát divím. Cui bono?
=
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.214.155
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2011 - 17:12:09    Odkaz na tento příspěvek  

Slim: ach jo, se slovíčky si hrajete dobře (ano, máte pravdu, nevyjádřil jsem se přesně), ale smysl asi uniká. Vámi popsané chování je prostě prasárna. A to, že to stát jakožto vlastník a regulátor v jedné osobě umožnil a toleroval, nemůže nijak v mých očích jakožto cestujícího/zákazníka ČD vyviňovat.

ad kapsy: píšete, že by "komfort" pro cestujícího musely platit ČD ze svého. Chtěl jsem jenom vědět, co u plně státní firmy žíjící z dotací a dosypů znamená "ze svého"?
Tupoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.184.215
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2011 - 17:58:05    Odkaz na tento příspěvek  

Sleduju tuhle debatu a je to tu pořád stejné

Někteří stále odmítají pochopit, že ve 21. století jsou určité standardy, které by měla železniční doprava mít. Mezi ně určitě patří čistota, klimatizace, zásuvky i wifi. Pokud tvrdíte, že to či ono není potřeba, tak jste úplně mimo. Ale totálně

Slim: jenže monopol nejde zneužít!!!!!
To je zase perla
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1912
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2011 - 18:08:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

= podle vaší teorie nejen státem vlastněné ČD žijí z dotací a dosypů jak píšete, ale pak i Viamont, Železnice Desná..... a každý další dopravce, který bude jezdit na objednávku státu, kraje, města a stát, kraj.... garantuje výdělek - třeba RJ na Slovensku, kdo mu garantuje výdělek??..... a téměř všichni dopravci v Evropě, mimo pár dálkových autobusových linek, které stát objednat nechce i všechny autobusové linky (dopravci) v tomto státě, městská doprava.......

Tyto bláboly jsou známy, ale jejich náboj je již dávno vyčerpán - pak se nabízí jeden model veřejné dopravy - stát téměř bez veřejné dopravy neoliberální ultras jistě budou všemi deseti pro - hlaste se.
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1913
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2011 - 18:13:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Tupoun - jsou různé standardy 21.století, na které tato společnost nemá finanční prostředky a nejen tato, ale většina lidských společností (alias států) na světě a asi jich bude přibývat
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2011 - 18:16:44    Odkaz na tento příspěvek  

čelakovičan : pro počítat InGOLD na PHA - OVA, stačí denní dojíždění do Pardubic a zpátky. Z centra do centra to trvá ujetí 104 km hodinu, za tuhle dobu se často nedostanete ani při použití metra z jednoho konce Prahy na druhý ... Např. vlakem z Klánovic do Ruzyně i přes ostrý přestup za 7 minut na Masaryčce to trvá 55 minut, kdo pojede někde z Újezda nad Lesy, tak pojede déle než z Pardubic na HLN ...

Ohl : za 5 minut dokážete bohatě přihodit na konec soupravy další vozy včetně jednoduché zkoušky brzdy ...

Výměna lokomotiv u osobních vlaků jedoucích od Tábora do Prahy trvala v Benešově pouhých 6 minut ... včetně zkoušky brzdy ...
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1914
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2011 - 18:20:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když už je tady řeč kam to posouvá konkurence - tak jeden velmi důležitý aspekt - ukazuje a asi teprve ukáže jasně jaké jsou reálné možností všech těch keců které o železniční doprvavě tu různé subjekty naplácaly - to je zcela nejdůležitější - vnese se do celé reality trochu jasna a nebude již možné blábolit a stavět křišťálové zámky a na nich lakovat veřejnost, politiky...... Po konkurenci jsem již volal dávno - pročistí vzduch - a je to pomalu vidět.
Tupoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.184.215
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2011 - 18:21:07    Odkaz na tento příspěvek  

Mcx: jsou různé standardy 21.století, na které tato společnost nemá finanční prostředky
Ony by prostředky byly, jen by se s nima muselo líp hospodařit. A zrovna České dráhy jsou ukázkovým příkladem mizerného hospodaření.
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1915
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2011 - 18:26:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jasnozřivý Tupoun - nebo jste zaměstnanc ČD na dobrém postavení, že tak jasně vidíte to co hlásáte? Nebo se jen vezete na vlně blábolů - jo za "b" bude pravda
Tupoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.184.215
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2011 - 18:38:05    Odkaz na tento příspěvek  

Mcx: Tak on člověk nemusí dělat na GŘ, aby některé věci viděl. Vemte si třeba takový zázrak jménem RegioPanter a spočtěte si cenu za jedno místo ve vlaku. Pak si to porovnejte třeba s výrobky Stadleru či Siemensu. O Regionoách či 363.5 snad ani nemá smysl mluvit

Tohle ale nemá s RegioJetem moc společného, takže zpět k tématu!
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 10-2011
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2011 - 18:48:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mcx: jsou různé standardy 21.století, na které tato společnost nemá finanční prostředky a nejen tato, ale většina lidských společností

Po konkurenci jsem již volal dávno - pročistí vzduch - a je to pomalu vidět.

Takže se shodneme asi na tomto?:
O tom co je standard nebude rozhodovat Výbor pto veřejné blaho
ale rovná soutěž CD, RJ, Leo. JHMD, Veolia Arriva OBB, WestBahn, MT...
Tupoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.184.215
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2011 - 19:12:02    Odkaz na tento příspěvek  

jregent: rovná soutěž CD, RJ, Leo. JHMD, Veolia Arriva OBB, WestBahn, MT...
Ještě bych doplnil, že soutěžit se bude i s individuální automobilovou dopravou a autobusovou dopravou.
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2188
Registrován: 8-2006
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2011 - 19:46:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mezi standardy bych řadil i hodinový, či max. dvouhodinový interval (mezi 7.33 - 11:33 z Prahy už "něco dalšího" jezdí?) a poslední spoj opravdu někdy večer. (Když mi ujede žlutovlak v 17:33, opravdu mi další spoj jede až druhej den ráno?) A to, co se tu píše, se týká všech oborů. Opravdu ve zdravotnictví 2 miliardy za IZIP nikomu nevadí?? Opravdu se nedá poskytovat zdravotní péče ve stejné či vyšší kvalitě za méně peněz?!? V silniční dopravě bylo opravdu nutné zdražovat dálniční známku? A co za těch 1.500,-kč vlastně dostanu? Možnost projet se po rozjebané a věčně problémové D1-ce?!? Vážně musí tunely Blanka stát tolik miliard? Opravdu "to nejde" levněji??

P.S. Jak vypadají přípravné práce na rozjezd regionálky Blava-DS-Komárno? Všechno v pohodě? A co ty ex-rakouské vozy vezené do Polska? Sou pořád v Polsku?
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4719
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2011 - 19:46:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Výměna lokomotiv u osobních vlaků jedoucích od Tábora do Prahy trvala v Benešově pouhých 6 minut ... včetně zkoušky brzdy ..."

Pamatuju při sekeře i 3,5

"O tom co je standard nebude rozhodovat Výbor pto veřejné blaho ale rovná soutěž CD, RJ, Leo. JHMD, Veolia Arriva OBB, WestBahn, MT..."

A jak si tu soutěž v praxi asi představujete? Protože:
a) bude to fakt soutěž = zbyde několik párů vlaků mezi Prahou a Ostravou a možná i Brnem.
b) bude to "soutěž o výkony ve veřejném zájmu". Tedy v českých poměrech "jediným kritériem je cena". Případně se najde osvícenej vypisovatel, kterej vypíše i detaily typu počet míst, nízkopodlažnost, klimakterium... A ti co budou soutěžit je splněj nebo ne a pak asi nevyhrajou. Jaká ale mezi nima bude probíhat soutěž fakt netuším. Jako myslíte že do nabídky na VŘ daj jako bonus kafe pro cestující za 5,- Kč?
=
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.82.167
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2011 - 19:47:56    Odkaz na tento příspěvek  

Mcx: já o koze, vy o voze. četl jste vůbec na co reagujete nebo jste jenom viděl pár klíčových slov a podle toho se rozhodl, co tam asi tak může být napsáno? debata byla kapánek o něčem jiném.