K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 21. 12. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 21. 12. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1175
Registrován: 11-2009

Odesláno Úterý, 20. prosince 2011 - 15:01:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Křivi > Z Berouna do Karlštejna průvodčí vlak těžko projde - to po chudákovi chcete moc. V Beroune obvykle nastupuje kolem deseti lidi. Na petivozovy vlak jsou dva stiplistci, za jak dlouho projde jeden stiplistek vagon, pricemz "odbavi" behem teto cinnosti rekneme dva lidi? Fakt vam prijde dva a pul vagonu v tomhle rezimu za cca 10 minut moc?

Domnívám se však, že by měl být vlakový rozhlas běžnou věcí i u ČD. Naprosty souhlas, doplneny konstatovanim, ze se jednalo o soupravu vlaku 357, s vyjimkou lokomotivy kompletne v provedeni Arrivy a tedy vlakovym rozhlasem vybavenou. O to mene pochopitelne je jeho nepouziti prave v takovemto pripade.

Popsat kvůli dvěma minutám zpoždění půl internetu o tom, jak je úplně všechno špatně, může jen ten, kdo onemocněl žlutou zimnicí. Se vidite v zrcadle?

Ghost > diky za vysvetleni, na vylukovem webu jsem o tom zminku nenasel. Nicmene, v souvislosti s pomerne beznou realitou provozu na 171 a faktem, ze mam na hlavnim jen pulhodinu na prestup radsi staram vcas - zrovna patecni "zrychleny" prestup za 7 minut vcetne vyzvednuti jizdenky byl opravdu libovej a ono to cloveka preci jen vystrasi.

Tak opravdu nevím, zdali se z vaší strany (ze strany vaší přítelkyně) nejedná už trochu o výše zmíněnou hysterii. Ano, souhlasim, v pripade, ze se vlak po chvilce zase rozjizdi je vse v poradku. Bohuzel je beznou praxi, ze se nic nedeje, ani kdyz se stoji dele.

Nicmene, cele to bylo jako reakce na pomerne nedavne modre rypani, ze hlaseni vlakovym rozhlasem je cestujicim uplne na hovno, protoze to cestujici vedet nepotrebuji a naopak se budou citit otravovani. V souvislosti s timto bylo zminovano zastaveni u peronu na nadrazi jako neco, co akorat laka ven, takze kdyby se zastavilo o kus vedle, nemuselo se nic hlasit.

No a tady najednou nastava prakticky stejna situace, jen s tim rozdilem, ze se nehlasi nic. Teda je tam jeste jeden rozdil... neni se ani koho zeptat.


Slim > Já tady občas ujedu na značení tříd nebo kvalitě croissantu a dostanu za to za uši, ale nepřeháníte to tentokrát Vy? kvalitu kroasantu sem nejak nezaregistroval, u te vozove tridy je to podobne velky pruser, jako ze mi dosla v propisce napln a ja musim pokracovat jinou, jenze ta ma jiny odstin modre a me se to nelibi.

Naopak, ze se "resi" zasuvky, internet a preprava vozickaru beru jako pozitivni informaci - s trochou nadsazky se da totiz rict, ze ty ostatni, zavaznejsi veci (= zalezitosti, jejichz nefunkcnost ci porucha znamena zavaznejsi pruser), nenu nutno resit, protoze fungujou. Samosebou tohle pravidlo ma i svoje vyjimky - sem tam klekne masina, obcas se najde obuty vuz, pripadne sem tam je zamcenej zachod nebo vagon nesviti ci netopi... nicmene, pokud vas urazi, ze nastupujete do vagonu druhe tridy a sedadlo je pohodlnejsi, nez vas usak v obyvaku, je to problem vas. Zatimco, pokud nekdo nabizi zasuvky, ktere jsou mimo provoz, je problem vztahu zakaznika a dodavatele, resp. jejich dohody a z toho plynoucich satisfakci.
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2055
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 20. prosince 2011 - 15:01:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bkv: Furt tam nikde nevidím, že jsem napsal, že první třída je horší než druhá.
Jestli jste to nepochopil tak, že dvojka jednoho dopravce může být lepší než jednička jiného, neumím pro Vás už víc udělat. Jestli se ptáte, proč si lidi u ČD připlácejí za jedničku, když Jančurova dvojka je lepší, musíte svůj dotaz směřovat na ně...
Trupak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 487
Registrován: 5-2003

Odesláno Úterý, 20. prosince 2011 - 15:13:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A to jste rozhodl Vy?
Takto to vidím okolo sebe. Protože dopravce pravidelně tyto vozy vypravuje, považuje tuto úroveň za standardní (opakuji, nejnižší obecně akceptovaný standard).
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2056
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 20. prosince 2011 - 15:18:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim: Myslel jsem to trochu jinak. Možná je to dané tím, že vlakem jedu hodně výjimečně a pak si to chci užít jinak než čuměním do notebooku, možná mi čumění do notebooku v souvislosti s vlastní obživou stačí natolik, že jsem rád, že to nemusím. Nejspíš kdybych jezdil denně nebo týdně 4 hodiny do práce, viděl bych to asi taky jinak.

U té vozové třídy s reálností průseru máte samozřejmě pravdu, já to dávám do souvislosti pouze a jen se způsobem marketingové prezentace jistého soudruha...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2057
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 20. prosince 2011 - 15:19:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trupak: OK, pak buďme rádi, že Jančura nesrovnává své vozy se žabotlamem...
Tepich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 20. prosince 2011 - 15:29:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim:
Bkv: tj. vyšší číslo třídy znamená větší luxus
Hergot a proč si tedy někteří připlácejí za jedničku, když ten luxus je dle vašich slov vlastně menší
Najděte mi ta slova, prosím.

V matice je dvojka vyšší číslo než jednička, to zřejmě Bkv myslel
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2058
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 20. prosince 2011 - 16:33:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aha, no takhle vzato má pravdu...i když já jsem si vždycky myslel, že jednička je ta na vrcholu...i na stupních vítězů...No nic, aspoň takhle vím, že Jančura je dvojka....
Radeček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.113.100
Odesláno Úterý, 20. prosince 2011 - 16:46:12    Odkaz na tento příspěvek  

Ohl:
Jak si to tedy představuješ s těmi čtyřmi zásuvkami? Když budou na představku (mimo sedadla) tak pro srovnání s tím tebou porovnávaným WC, jak dlouho ti tvá použití WC a za jak dlouho nabiješ notebook, tak aby si ho mohl používat po zbytek cesty ve vlaku? A pokud budou ty zásuvky u sedadla, to si budou muset ti se starším (po 3 letech je akumulátor zralý na výměnu) notebookem kupovat místenku k zásuvce? Když se tam budou (bez místenky) střídat a na místě se zásuvkou bude sedět prudivý stařík s RVHP taškou, tak ho vyhodím z pozice mladšího, fyzicky silnějšího a oprsklejšího nebo zavolám průvodčího, který ho vyhodí pod záminkou §3585 SPPO? Co když prudivý stařík natruc vytáhne z RVHP tašky notebook a ukáže nám oběma, že jsme jedničky a §3585 SPPO si máme strčit do ?
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.131.18
Odesláno Úterý, 20. prosince 2011 - 16:52:57    Odkaz na tento příspěvek  

Sim: zmýlil jsem se. "průvodčí se od Berouna neukázal" znamená, že se v Berouně ukázal. Ale pak se těch 7 minut do Karlštejna určitě flákal, protože je od ČD.
Že zdejší diskutující označili Vaší přítelkyni za hysterku vůbec není pěkné. Já si to jako gentleman jenom myslím.

IIŽLUTÁHYSTERIE
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1176
Registrován: 11-2009

Odesláno Úterý, 20. prosince 2011 - 17:06:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Křivi > "průvodčí se od Berouna neukázal" znamená, že se v Berouně ukázal. ...nikoliv, to je jen vyplod vasi fantazie

zmýlil jsem se ... zde naopak souhlasim

Jakou vymluvu mate vy pro situaci, kdy mezi Hranicemi a Ostravou pruvodci vlak ani neprojde?
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1547
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 20. prosince 2011 - 17:32:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rozhodně ve standardním provozu, možná kromě nevýznamných výjimek, nebyly a nejsou na palubách letadel současně provozovány více jak dvě třídy.
To není pravda, tři třídy jsou dost běžné u dálkových letadel u mnoha společností, např. plánek B777-200LR Emirates:

Výdrž přístrojů: zásuvky jsou potřeba pro každého, a to právě proto, že s přístrojem je často nutno pracovat (nejen na něm koukat na filmy) pořád, i když předtím byl zapnutý v prostředí, kde zásuvky nejsou (třeba osobák z Benešova :-) ) nebo ho uživatel jednoduše zapomněl nabít.

Zatím se mi nestalo v posledních letech, že v případě nějaké události mající větší vliv na grafikon, nepřišel průvodčí informovat, případně to nevyhlásil v IS.
A mně minulý týden, hned první cestu vlakem po návratu do ČR. Na informačních panelech v Benešově zpoždění rychlíku do Budějovic okolo půl hodiny, tak mi bylo jasné, že se u Prahy něco děje. Cestou průvodčí prošla vlakem a informovala, že se nejede přes Vršovice, ale nic víc. Třeba nějaká informace o předpokládaném zpoždění, to ani náhodou. Co se stalo, jsem zjistil v práci z krepu:-)

Radeček: staříka uškrtíte šňůrou notebooku, následně po plném dobití na něm sepíšete detektivku "Vražda v salonním coupé II", případně "Vražda v salonním velkoprostoráku". :-)

Ještě k zásuvkám u ČD: je hezké, že se v jednom vlaku objevily i ve dvojce, ale může se cestující spolehnout, že tam budou vždycky, když tímhle spojem pojede, nebo aspoň s dost vysokou pravděpodobností? Nebo je to jen putovní výstavka zásuvek? Podle toho se to taky dá mediálně propagovat. Pravda, ČD dokáží o každé takové výstavce tvrdit, jaký je to obrovský pokrok a zvýšení kultury cestování. Proti těmhle žvástům je Jančura břídil.
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1179
Registrován: 11-2009

Odesláno Úterý, 20. prosince 2011 - 17:50:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brr > že se v jednom vlaku objevily i ve dvojce ... tak ono to zas takova vyjimka neni (treba ba Hradcanech jezdily zasuvkove dvojky uz pred dvema lety), ale loterie je to stale.
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Ondra_S
Neregistrovaný host
Odeslán z: 139.19.114.62
Odesláno Úterý, 20. prosince 2011 - 17:58:10    Odkaz na tento příspěvek  

Rozhodně ve standardním provozu, možná kromě nevýznamných výjimek, nebyly a nejsou na palubách letadel současně provozovány více jak dvě třídy.
To není pravda, tři třídy jsou dost běžné u dálkových letadel u mnoha společností, např. plánek B777-200LR Emirates:

Nebo treba planek A380u Quantasu, ze. Podobne tridy ma treba i BA.

Co se tyce zasuvek, tak je potreba si uvedomit, ze casto jako cestujici potrebuji, aby ten notebook vydrzel nejen tu cestu konkretnim vlakem, ale i v navaznem regionalnim, kde uz zasuvka neni, nebo cekani na dalsi vlak na nadrazi, kde taky nemusi byt zasuvka. Na obchodni schuzce v kavarne, sedime na potvoru uprostred mistnosti...Tj. rad vyuziju zasuvku, i kdyz by ten jeden vlak moje baterka zvladla.
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1143
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 20. prosince 2011 - 18:11:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zrovna Hradcanama jedu, zasuvky tu jsou, ale nefunguji (v mem kupe)
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1907
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 20. prosince 2011 - 18:30:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Sim - plácy, plácy plác - jednou jsem jel vlakem a on nikdo nepřišel chá,chá.... jezdím Ostrava - Hranice velmi často a mně se to za posledních 5 let nestalo - z čehož vyplývá - jednou jsem potkal Karkulku byla zelená - ku... jak to že jsou Karkulky zelené????
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1908
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 20. prosince 2011 - 18:32:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Ondra - jak to, že chodíte do kavárny bez zásuvek, v dnešní době - to snad ani není možné???
A navíc na obchodní schůzku vlakem - to je úroveň.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4714
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 20. prosince 2011 - 18:39:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já teda nevím, ale když jsem jednou jel s noťasem z Ovy tak mně napadlo vyzkoušet jak dlouho vydržej baterky. A vydržely dvouapůlhodinovej film z dývka a lehlo mi to až v práci druhej den skoro po hodině neb jsem zapomněl připojit adaptérus... Celkem běžnej HP asi za 11. Tudíž "zásuvka je fajn, ale když není tak se to neposere". Prostě když na tom chci dělat tak si musím vzpomenout a nabít to před cestou. Třeba pro sichr. Asi jako když si zapomenu vzít sváču a vlak nemá hospodu budu o hladu.

Jinak ad rozhlas a mimořádnosti: Když se někde stojí dýl - 5 a více minut - tak informovat. Pokud by ale hlášení mělo vypadat tak že po minutě zahlásej že stojíme u kolíku v Karlštejně a dle vývoje budou dále informovat tak to je informace redundantní neboli nadbytečná (srovnej se "stírače stírají - to mi nehlaste, to přece vidím"). Akorát by mně rušily ty kecy pokud bych dřímal...
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1909
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 20. prosince 2011 - 18:42:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Petr_Vlček: je to tak jak píšete, ale neuspokojíte chronicky závislé
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2059
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 20. prosince 2011 - 19:31:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brr: Ještě k zásuvkám u ČD: je hezké, že se v jednom vlaku objevily i ve dvojce, ale může se cestující spolehnout, že tam budou vždycky, když tímhle spojem pojede, nebo aspoň s dost vysokou pravděpodobností? Nebo je to jen putovní výstavka zásuvek? Podle toho se to taky dá mediálně propagovat. Pravda, ČD dokáží o každé takové výstavce tvrdit, jaký je to obrovský pokrok a zvýšení kultury cestování. Proti těmhle žvástům je Jančura břídil.

Proč v této souvisosti nezmíníte, že břídil Jančura v tichosti, ale černé na bílém, negarantuje jakékoli služby ve svých vlacích? A proč neuvedete nějaký příklad, kdy dráhy zásuvky garantovaly? A mezi námi - myslíte, že je reálné zavést přes noc do 2000 vagónů zásuvky? Vzpomeňme třeba na dobu, kdy dálkové autobusy jezdily bez klimatizace a sem tam se objevil bus s klimou...a jak šel čas, dneska si to nikdo jinak neumí představit...
A druhý pohled - když projdete vlak se zásuvkami, kolik z nich asi tak bude během cesty skutečně využitých a připojených? A Vy (nejen Vy osobně) tady plédujete za zavedení zásuvek ke každému sedadlu, jako by bez zásuvky ztratil život cestujícího smysl...? Když střelím od boku, že by si možná víc lidí dalo ve vlaku kafe než kolik jich postrádá zásuvku, znamená to, že se do každého vozu musí instalovat kávovar?
Aby bylo jasno, já nenapadám možnost mít tam zásuvku a chápu, že to je zpříjemnění cesty, ale tady se to prezentuje jako nutnost k udržení života...No tak holt Vám chcípne noťas...a co? Proč Vám nepřijde divné, že tn vlak je vpodstatě jediné místo mimo domov a kancelář, kde se můžete připojit? Jak psal Ondra S - když sedíte v kavárně najust uprostřed místnosti, viníte kavárnu z toho, že Vám neumožnila dobití? Tak proč vlak je povinen Vám dobít noťas do kavárny?

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1910
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 20. prosince 2011 - 19:39:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Protože tam je strach ze ztráty spojení, ztráty možnosti sledovat film...... moderní fóbie různého typu.
růžová košile
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.89.1
Odesláno Úterý, 20. prosince 2011 - 19:41:52    Odkaz na tento příspěvek  

"Společnost DB Bahn uzavřela s Českými drahami smlouvu na provoz vlaků Praha - Berlín - Hamburg. Dle zástupců DB Bahn byla nabídka Českých drah výhodnější nejen komplexním řešením oproti nabídce konkurenčního RegioJetu, ale České dráhy také nabízely větší garance proti případnému nevyjetí spojů požadované kvality. České dráhy tak chtějí v nejbližších dnech definitivně stvrdit odebrání všech 16 souprav Siemens na které podepsaly koncem září smlouvu."
Radek558
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 8-2011

Odesláno Úterý, 20. prosince 2011 - 19:55:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včera jsem na Stodolní viděl jet žlutý vlak a ještě nebyl ani u nástupiště a už měl otevřené dveře a když odjížděli, tak je zavírali ručně. Jedné stevardce tam dokonce pomáhal nějaký cestující. To je takhle normální, nebo to byla jenom nějaká porucha? Myslel jsem totiž, že jsou ty dveře blokované.
mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 263
Registrován: 10-2011
Odesláno Úterý, 20. prosince 2011 - 20:24:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Radek558 Jsou blokované cca. od 5km/h (nebo jak si to nastavili), přestože jsou to reka 6let staré, tak OBB tam nedalo ovládání dveří přes UIC kabel. Peršink RJ to při reku dostal.
Dveře se před odjezdem zavřou ručně impulsem(až na jedny ze kterých vlakvedoucí ten impuls dává - ty za sebou zatahuje manuálně), za jízdy je drží rychlostní čidlo.
Detaily jsou tu vypsané někdy dřív, koukněte do archivu.

(Příspěvek byl editován uživatelem mue.)
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1911
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 20. prosince 2011 - 20:54:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ty předsuvné dveře jsou na vozech RJ již z výroby vozů - to jest začátek 80. let minulého století a tak to odpovídá tehdejšímu řešení - ovládání není tlačítky jak u vozů Ampz, Bmz ČD, ale jak na motoráku 810 či vozech Bymee - tahem za ovládací madlo.
=
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.82.167
Odesláno Úterý, 20. prosince 2011 - 21:07:20    Odkaz na tento příspěvek  

A mezi námi - myslíte, že je reálné zavést přes noc do 2000 vagónů zásuvky? Vzpomeňme třeba na dobu, kdy dálkové autobusy jezdily bez klimatizace a sem tam se objevil bus s klimou...a jak šel čas, dneska si to nikdo jinak neumí představit...
Přes noc je posledních pět, deset nebo patnáct let? Je to již nějaký ten pátek, co byl tenhleten vynález publikován...
++++++
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.162.143.70
Odesláno Úterý, 20. prosince 2011 - 21:30:24    Odkaz na tento příspěvek  

růžová košile:
Nevěřím, že si ten žlutej šašek skutečně myslel, že by to snad DB Bahn podepsaly s tím jeho cirkusem. Ten má jen na ty busy. A DB Bahn už ho otiply.
Fiqwert
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 466
Registrován: 5-2010

Odesláno Úterý, 20. prosince 2011 - 21:35:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mcx: Ty předsuvné dveře jsou na vozech RJ již z výroby vozů - to jest začátek 80. let minulého století a tak to odpovídá tehdejšímu řešení - ovládání není tlačítky jak u vozů Ampz, Bmz ČD, ale jak na motoráku 810 či vozech Bymee - tahem za ovládací madlo.


Na zavírání je tam tlačítko, které když se zmáčkne, tak se dveře ihned zavřou.Pokud se používá CZD a souprava je propojena UIC kabely, tak se dveře mjí zavřít všude, kromě těch dveří ze kterých se CZD dává.Ty se pak můžou zavřít tím tlačítkem, ikdyž oni je spíše zavírají ručně, nevím proč...

*CZD=Centrální Zavírání Dveří.
Bohužel, někteří lidé se ještě neprobudili z let minulých...
Vikijous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 901
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 20. prosince 2011 - 21:37:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak proč vlak je povinen Vám dobít noťas do kavárny?
Samozřejmě že žádnou povinost nemá, ale otázka je, jestli chcete cestujícímu nabídnou něco víc, než jen cestu z bodu A do bodu B. A zákazník chce být hýčkán. Proč myslíte, že jsou všichni paf z blbého dortíku za 9Kč a kafe zdarma u RJ. No protože jim, to zatím nikdo nenabídl a oni si myslí, že to něco extra a cítí se jako grófi.
A pokud chcte toho zákázníka dostat, tak mu nedáte 4 zásuvky do vagonu a nenáchate ho hrát na "kdo hledá (ne)najde". To ho možná bude bavit tak maximálně 3x, ale ne pokud bude chtít strávit čas nějak jinak - prací, čtením skript či relaxací u filmu. Čumět z okna může i v autobuse či autě.

Jinak se ještě vrátím k "píár": Všimli jste si, že Ondrůj dokáže z kdejáké blbosti vytěžit pro RJ pozitivní body. To se mu u ČD moc nevedlo. Čím to bude?
No ono když se měnil JŘ, tak jsem zaregisroval 3 zprávy o ČD. 2 špatné (zdražení + nenasezení slibovaných jednotek v Libereckém kraji) a 1 jednu dobrou (kompenzace za zpoždění). A i tu dobrou prokoučovali, protože dotyčný z ČD začal složitě vysvětlovat, kdy cestujicíc nemá nárok (v podstatě téměř vždy). Takže asi tak.
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.201.60.158
Odesláno Úterý, 20. prosince 2011 - 21:50:52    Odkaz na tento příspěvek  

Mcx: "jednou jsem potkal Karkulku byla zelená" Neplevelit vlákno zelenou! Ale což takhle IIŽLUTÁKARKULKA ? V košíčku prvotřídní rozpustnou kávu zdarma, zákusek za devět, orchidej a voňavé hovno z hajzlu. Sežere jí Žaluda
++++++++++
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.163.162.165
Odesláno Úterý, 20. prosince 2011 - 22:09:24    Odkaz na tento příspěvek  

Křivi:
Zapoměls na thymolínový škleb a medový hlas přeplácené stewardky s titulem Mgr. nebo Ing. a hovořící plynně 18ti jazyky včetně svahilštiny a kečuánštiny. To musí přeci jeden ocenit. :-)))
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.197.36.70
Odesláno Úterý, 20. prosince 2011 - 22:45:45    Odkaz na tento příspěvek  

Žloutenka je svině.
růžová košile
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.89.1
Odesláno Úterý, 20. prosince 2011 - 22:56:51    Odkaz na tento příspěvek  

Jo a abych nezpomněl. Kdyby si někdo chtěl najít celou původní zprávu, tak doporučuji použít google. Akorát ten text, byl přeložený z němčiny a zveřejnil ho jeden velký zpravodajský DE portál. Je tam třeba i informace, že nerozhodovala cena, ale reálnost realizace a rozsah služeb spolu s nasazovanými vozidly. :-)
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1956
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 20. prosince 2011 - 23:08:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ondrůj dokáže z kdejáké blbosti vytěžit pro RJ pozitivní body
A to je přesně ono. Když to samé řekne ve jménu ČD, je to špatně, ve žlutém dobře.
Kde je chyba?
Němec_z_ova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1818
Registrován: 4-2009

Odesláno Úterý, 20. prosince 2011 - 23:31:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dotaz do žlutého tábora: Jak jsou na tom stewardky s "mezivozovými vztahy"?
Čti, jak se snášejí mezi sebou?
Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.

Už nikdy nezapomenu na Boblicka!!!
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1957
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 20. prosince 2011 - 23:35:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jakmile budeme vedet vic, neprodlene vas budeme informovat
Nevím jak vy, ale já se obejdu bez stevarda v růžové košili v každé situaci.
Když jsem stál v koloně naposled, žádný stevard mi nenapovídal, ani pracovník ŘSD. Po pár minutách jsem kolonu objel po místních komunikacích a vůbec mi nevadilo, že jsem se nedověděl příčinu zácpy.

představuješ s těmi čtyřmi zásuvkami?
Někde u představku se sklapovacími sedadly. Za 1-2 roky bude mít většina "závisláků" noťasy na minimálně 5h. Proto se tyto zásuvka budou používat jen výjimečně a nával u nich nebude.


tam budou vždycky, když tímhle spojem pojede, nebo aspoň s dost vysokou pravděpodobností?
Ano. Na každém spoji Pha -Ova-Žilina jsou tyto vozy.
HloupýHonza
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.32.94.164
Odesláno Úterý, 20. prosince 2011 - 23:45:51    Odkaz na tento příspěvek  

růžová košile: Asi jsi nejlepší na světě. Zřejmě to víš jen ty, protože na veliké množství mých dotazů google mlčí a dokonce ani v RJ nic nevědí...
Můžeš se tedy podělit o odkaz, nebo to je takové ohromné tajemství??
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1181
Registrován: 11-2009

Odesláno Úterý, 20. prosince 2011 - 23:54:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl > no prave ... abych mohl objet zacpu po mistnich komunikacich, potrebuju aspon ramcove vedet, kde vsude je to ucpany. Takze se na to nekoho musim zeptat (protoze nejsem nadrazak, nedozvim se to z vysilacky nebo z jineho sluzebniho zdroje).

Někde u představku se sklapovacími sedadly. Za 1-2 roky bude mít většina "závisláků" noťasy na minimálně 5h. Proto se tyto zásuvka budou používat jen výjimečně a nával u nich nebude.
Ja tvrdim opak, ze zajem o zasuvky bude narustat ... jak to dopadne, uvidime treba pristi vanoce

Na každém spoji Pha -Ova-Žilina jsou tyto vozy. Kdyz pomineme drobny detail, ze nejsou na kazdem, je tu jedna pomerne zasadni otazka - jak tento vuz pri volbe mistenky poznam? ... lepe receno, jak ho poznam jinak, nez ze si na ZP v razeni najdu, jake cislo vozu ma mit zrovna tenhle a budu doufat, ze jsem se neseknul? Poradi mi pri tom nekdo nebo neco?

Jinak samosebou tento pokrok vitam ... a uznavam, ze nacasovani muze byt klidne ciste nahodne. Nicmene, i takovato nahoda hraje velkozlutemu do karet; substrat vozeny jeste vloni v kozence si tezko necha vysvetlit, ze to, co behem poslednich peti let neslo najednou jde behem jednoho roku.
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2061
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 21. prosince 2011 - 07:10:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

=: A mezi námi - myslíte, že je reálné zavést přes noc do 2000 vagónů zásuvky? Vzpomeňme třeba na dobu, kdy dálkové autobusy jezdily bez klimatizace a sem tam se objevil bus s klimou...a jak šel čas, dneska si to nikdo jinak neumí představit...
Přes noc je posledních pět, deset nebo patnáct let? Je to již nějaký ten pátek, co byl tenhleten vynález publikován...


Myslíte zásuvku nebo notebook a bezdrátový internet?

Vikijous: Souhlas, zákazník chce být hýčkán a vo tom žádná. Já se jen pozastavuju nad tím, že v aktuálně probíhající diskusi by měl zákazník být hýčkán 110% zásuvek u sedadel...ale dyť to přece není jediný způsob hýčkání a jediná věc, která by mohla zákazníka přitáhnout nebo odradit...tak jsem to myslel...
A k tomu hlášení - vono je sice hezký být informován, ale nepřeceňujete to taky trochu? jde o to, že jakákoli sebedetailnější informace Vás domů nepopostrčí a pokud se stalo cokoli mimořádného, asi je i těžko říct, kdy se pojede. Informace, že stojíme a jakmile se bude vědět víc, dáme vám echo, je celkem k prdu...snad jen k tomu pocitu, že kolem nás někdo tančí a opečovává nás...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2062
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 21. prosince 2011 - 07:16:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim:substrat vozeny jeste vloni v kozence si tezko necha vysvetlit, ze to, co behem poslednich peti let neslo najednou jde behem jednoho roku.
Sorry, ale tahle věta je hodně mimo mísu. Jako že substrát k ČD přistupuje ve smyslu - čtyřicet let jste nás srali, tak teď si svoje vylepšování strčte za klobouk? To fakt myslíte vážně? A proč teda Jančura nemá furt plno a proč ještě někdo jezdí s ČD do Ostravy?

A ještě k tomu hlášení - jak objedete zácpu sedíc ve vagónu?
1martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 318
Registrován: 12-2008

Odesláno Středa, 21. prosince 2011 - 07:17:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Němec_z_ova: Ahoj,i když nejsem čistokrevně "žlutý"(byť mám rýži rád ),o "mezivozových" vztazích nic nevím,ale i přes diskrétní verze svých zveřejňovaných videí můžu prozradit,že vztahy mezi HDV a prvním vozem bývají často velmi vřelé...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2063
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 21. prosince 2011 - 07:23:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Růžová košile: teda hledám jako blázen v němčině a sorry, google nic neví...link by nebyl?
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4252
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 21. prosince 2011 - 07:30:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Za 1-2 roky bude mít většina "závisláků" noťasy na minimálně 5h. Proto se tyto zásuvka budou používat jen výjimečně a nával u nich nebude.

Jojo, takovýhle hlášky slýchávám na poradách s IT.. Opravdu si myslíte, že větina uživatelů ntb nemá nic jinýho ma práci, než nasedat do vlaku s plně nabitým ntb ?

Na každém spoji Pha -Ova-Žilina jsou tyto vozy.

Bezvadný, ještě mi vysvětlete jak ho poznám. To budu jako procházet celej vlak a hledat ty zásuvky, pak osoby zde sedící z nich žádat o přesednutí a pak ještě absolvovat eskamotétsví se šňůrou vedoucí někam ke stropu s rizikem uškrcení spolusedícího ?
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2064
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 21. prosince 2011 - 07:41:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

RadekŠ: Opravdu si myslíte, že většina cestujících se neobejde bez NTB po dobu své cesty vlakem? A opravdu jsou uživatelé NTB idioti, kteří když vědí, že pojedou vlakem, nenabijou si baterku? na co tam teda ta baterka je, když to bez zásuvky nejde? Já myslel, že právě pro takovéhle případy...při poměru ceny baterky a celého NTB se divím, že ji tam výrobci dávají, mohli jít s cenou o třetinu dolů...Já myslel, že k nabití baterky není nutno sedět u NTB a lze se přitom věnovat jiné činnosti...?

Mimochodem (aniž bych znal stav ve vagónech RJ) v reakci na Vaši poslední otázku - kde má zásuvky Jančura? V loketní opěrce každého sedadla? Asi jen tam by se dalo říct, že byste měl zásuvku, se kterou neobtěžujete okolí kabelem...
Němec_z_ova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1819
Registrován: 4-2009

Odesláno Středa, 21. prosince 2011 - 08:19:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

1martin: Zdař Bůh, ano ty vřelé vztahy mezi lokomotivní a vlakovou četou jsem také zaznamenal.
Ale proč jsem se ptal? Včera měl IC 1002 celých 5 vozů, dva z nich však nesvítily. Jelikož nevěřím technickým problémům u tohoto jedinečného a bezchybného dopravce, tak jsem si myslel, že majitel chtěl oddělit znepřátelené tábory stewardek.
Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.

Už nikdy nezapomenu na Boblicka!!!
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4253
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 21. prosince 2011 - 08:19:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Opravdu si myslíte, že většina cestujících se neobejde bez NTB po dobu své cesty vlakem?

Uživatel ntb (/ale i třeba mobilu) by neměl v roce 2011 mít problém najít v dálkovém vlaku místo s rozumně ergonomicky umístěnou zásuvkou.


kteří když vědí, že pojedou vlakem, nenabijou si baterku?

Je tak těžký pochopit, že si jí ti lidi nabíjí, ale než se k tomu dálkovýmu vlaku se zásuvkou dostanou, tak je ta baterka třeba už způlky vytlučená ?
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1958
Registrován: 12-2009
Odesláno Středa, 21. prosince 2011 - 08:31:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jak tento vuz pri volbe mistenky poznam?
Třeba takto nebo hezčejí a šotopřijatelněji zde
probíhá i změna žrádelňáků, jsou zařazovány reko

detail, ze nejsou na kazdem,
Jo, pravda, zapomněl jsem na slovenskou soupravu
Nicméně i tam to vypadá asi takto


než nasedat do vlaku s plně nabitým ntb
Uznávám, že někteří mají potřebu ušetřit a nenabíjí doma
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1959
Registrován: 12-2009
Odesláno Středa, 21. prosince 2011 - 08:38:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


s rozumně ergonomicky umístěnou zásuvkou.
tady- ohl 1947
jsem o tom psal. Oponujte.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4254
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 21. prosince 2011 - 08:53:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oponujte.

Já to celý (cestující nemůžou mít zásuvku pod stolkem) považuju za hovadinu.
1martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 320
Registrován: 12-2008

Odesláno Středa, 21. prosince 2011 - 08:53:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Němec_z_ova: Aha...tak já mrknu na stránky RJ,zda nezavedli nějakou "intimní" třídu,když jich chtěl mít pan majitel původně snad šest...
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1960
Registrován: 12-2009
Odesláno Středa, 21. prosince 2011 - 09:19:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

cestující nemůžou mít zásuvku pod stolkem se tady někde psalo?
mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 265
Registrován: 10-2011
Odesláno Středa, 21. prosince 2011 - 09:32:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: V Business Abteilu je ta zásuvka vzadu v loketní opěrce - odkaz
Ve velkoprostoru vím jen v řadě po jednom sedadle - je nad stolečkem, resp. kousek blíž k sedadlu. Prostě jen pro vás.
Jinde nevím, protože jsem zatím neseděl a neměl potřebu to koumat. Jinak to kupé pro 6 v látce má asi dvě zásuvky pod oknem, podle toho co jsem zahlídl jak se studentíci dělí o napájení :-)
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1182
Registrován: 11-2009

Odesláno Středa, 21. prosince 2011 - 09:48:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl > na tom prvnim odkazu zjistim uplne kulovy (klidne to muze znamenat, ze tam pojede Bt) ... a druhy neni oficialni... a krome toho, soucasti me otazky bylo jak ho poznam jinak, nez ze si na ZP v razeni najdu ...

Jo, pravda, zapomněl jsem na slovenskou soupravu
nejen; krome nadvlaku neuvazujete o soupravach, kde jsou "stejne" vozy, pouze v provedeni bez (klimy,) infosystemu ... a zasuvek

Takze, znovu se ptam - jak treba u tohoto vlaku poznam, kam si mam koupit plackartu, pokud chci zasuvku ve druhe tride? Shodou okolnosti se tady totiz lisi razeni na ZP i oficialni CD od rezervacniho systemu sexshopu ...

Ovsem kdyz se povzneseme nad tim, ze tohle je proste konkretni chyba, co se stat muze, chybi tomu system. Protoze pristup, kdy se cestujicimu po vyplneni otravneho formulare (proc tam vubec je ta stanice jako nutna a ne jen jako doplnkova???) rekne, ze tohle je velkoprostor a tohle kupe, coz je informace, kterou uz z rezervacni grafiky stejne vi, za systemovy nepovazuju.

A jregentovu hru "najdi si svoje vajicko" s pomoci razeni na ZP, znalosti indexu vozu stejne rady z vagonwebu a teorie pravdepodobnosti, s jakou bude dany vuz na danem vlaku kdy skutecne razen, tu muzeme na kacku klidne hrat; ale kolik "nas, hracicku" je? A kolik nas je mezi platicimi cestujicimi? 1-2%? Nebude to podstatne mensi cislo, nez procento tech, kteri se na to radsi vyserou a bud nepojedou vubec, nebo se zaridi jinak?

Slim > Jako že substrát k ČD přistupuje ve smyslu - čtyřicet let jste nás srali, tak teď si svoje vylepšování strčte za klobouk? Netusim, jak postupujete vy, ale ja zpravidla resim veci stejne, jako pokusna mys; jdu pro sejra a vidim tri cesty (= tri trubky, kteryma se tam muzu dostat) ... zkusim tu primou a dostanu elektrickou ranu - priste to zkusim znovu, zase dostanu ranu ... pak to zkusim jinudy a ranu nedostanu ... v prubehu casu to jeste jednou (opatrne) zkusim puvodni cestou a pokud zase dostanu ranu, uz se k teto ceste vubec nevracim, pokud na "me" ceste ranu nedostanu. A zaroven ani nemam potrebu zkouset treti cestu, dokud je "moje" cesta pruchozi a vyhovuje mi.

Predpokladam, ze takhle podvedome funguje vetsina tvorstva, s vyjimkou Barta Simpsona (tusim ze Lisa v tom dilu psala zrovna knizku "Je muj bratr chytrejsi nez krecek?") a par dalsich individui

(Příspěvek byl editován uživatelem Sim.)
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
22Michal
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.96.166.134
Odesláno Středa, 21. prosince 2011 - 10:32:54    Odkaz na tento příspěvek  

Jenom taková myšlenka neznalého člověka- mají všechny autobusy SA zásuvku u každého sedadla? A mají vůbec zásuvky (ptám se protože jsem nikdy autobusem SA nejel)? Díky
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2065
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 21. prosince 2011 - 11:03:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

RadekŠ: To je ovšem kritérium, které jste právě stanovil Vy. Pro mne by neměl třeba být problém, aby tentýž uživatel našel ve vlaku třeba zásuvku na rozhlas po drátě a sluchátka. Povinnost dráhy instalovat obojí je asi tak stejná. Každej holt chce něco.
A cestující, kterýmu se vybije baterka cestou na vlak, má holt svůj problém....jinýmu se vyleje voda do batohu nebo ztratí papírový kapesníky, má dráha povinnost mít připravenou v kupé vodu pro takové případy? Jste už hodně daleko za hranicemi absurdity.

Mue: Díky ua info, takže jestli dobře chápu, tak srovnatelné oddíly u ČD a RJ jsou na tom se zásuvkami stejně. Pokud se pamatuju, tak diskuse začala o tom, že ČD to má blbě. To, že ČD nemá zásuvky ve všech vozech a RJ jo,nepovažuju za porovnatelné, páč ČD jich má 2000 a Jančurovy navíc těsně před uvedení do provozu prošly nějakou formou repase, ideální moment pro dosazení zásuvek.
Sim: V principu máte pravdu jako skoro vždy, ale rozdíl oproti realitě je asi ten, že tou trubkou bez rány se dostanete jen k tomu sejru, zatím co tou trubkou, co Vás občas flákne, se dostanete k sejru a k tomu je tam poukázka do dalších místností s dalšími sejry...myšleno to, že s ČD můžete jet i jinam z A do B...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2066
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 21. prosince 2011 - 11:05:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

22 Michal: Ve 21. století by měly mít, vozej Vás busem s komfortem o století dozadu..;-)))
jiri.jakes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 10-2011
Odesláno Středa, 21. prosince 2011 - 11:12:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nové autobusy Fun&Relax mají zásuvky. Každé dvojsedadlo jednu.
=
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.214.155
Odesláno Středa, 21. prosince 2011 - 11:20:12    Odkaz na tento příspěvek  

To je ovšem kritérium, které jste právě stanovil Vy. Pro mne by neměl třeba být problém, aby tentýž uživatel našel ve vlaku třeba zásuvku na rozhlas po drátě a sluchátka. Povinnost dráhy instalovat obojí je asi tak stejná. Každej holt chce něco.
Demagogie pro starší a pokoročilé? Zatímco Vy tady vedete debatu "myslím si, že" a "neměl by být problém", tak cestující ty zásuvky opravdu vyhledávají. Nicméně substrát je samozřejmě povinen si notebook dobít. A kdo ne bude po zásluze zastřelen. Vždycky se to tak dělalo přece.

Jančurovy navíc těsně před uvedení do provozu prošly nějakou formou repase, ideální moment pro dosazení zásuvek.
Zatímco vozy ČD za posledních x let žádnou repasí neprošly, že? A když jo, tak tou dobou se o zásuvkách psalo akorát tak v anarchistických časopisech, tak nějak jste to myslel? děkuji, pobavilo.

páč ČD jich má 2000
Ano, tenhle "argument" je tady pro nejhorší případy vždy, že?
Aleš_Liesk.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 297
Registrován: 9-2011
Odesláno Středa, 21. prosince 2011 - 11:27:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Radek: Je tak těžký pochopit, že si jí ti lidi nabíjí, ale než se k tomu dálkovýmu vlaku se zásuvkou dostanou, tak je ta baterka třeba už způlky vytlučená ?
Pro frikulína, kterej má noťas za 30 litrů jen kvůli tomu, aby jím oslnil ve vlaku a sledoval na něm nějakou pitchovinu ve 3D s kvadrofonním zvukem, to je přímo nepředstavitelný.
Já, co do vlaku doběhnu na poslední chvíli s jazykem na vestě a s noťasem vybitým předchozí prací na jiném drážním vozidle, které zásuvkou nedisponuje, si to ani představovat nemusím, a samozřejmě že potřebuju úpravy, které mám v paměti (té své), zrealizovat dřív, než mi je sežere ten Němec (ne z Ovy ).
Spousta lidí to ale nepochopí, neb oni na vlak chodí zásadně z domova / kanclu, a nejhorší, co je může potkat, je nemožnost dokoukat film do konce.
Aleš_Liesk.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 298
Registrován: 9-2011
Odesláno Středa, 21. prosince 2011 - 11:29:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

páč ČD jich má 2000
Ale zas na to má 170-letou tradici
Takže to v průměru vychází na 1 vůz za měsíc
mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 267
Registrován: 10-2011
Odesláno Středa, 21. prosince 2011 - 11:58:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aleš_Liesk. Přesně tak.
Klidně ty zásuvky berte jako luxus pro cestujícího. Pro mne je to velké plus, protože sebou nemusím tahat přídavnou baterku abych mohl fungovat celý den mimo domov. A stačí mi "hledat" zásuvku jen 2x za den. Cestou tam a cestou zpátky. Příjemnější než všude kde přijdu zkoumat kde mají zásuvky.

Slim: U těch srovnatelných oddílů nevím na 100%, ještě jsem v nich nejel, jenom co jsem si v jednom kupé všiml když jsem procházel okolo.
Třeba někdo upřesní.

To, že ČD nemá zásuvky ve všech vozech a RJ jo,nepovažuju za porovnatelné, páč ČD jich má 2000 a Jančurovy navíc těsně před uvedení do provozu prošly nějakou formou repase, ideální moment pro dosazení zásuvek.
Vím jaká byla práce dostat je do druhé třídy Potěmkyna - dělalo se to "laparoskopicky". Chápu že to nejde hned.. Ale mluví se o tom už tolik let.. Tak snad se za dalších 170 let tradice následující generace dočkají zásuvek jako standardu všude :-)

Jen k té myší a sýru:
a) - Tou cestou kde můžu dostat ránu potom půjdu jen tehdy, pokud to bude nezbytně nutné (potřebuji jet i tam, kde RJ nejezdí), jinak volím osvědčenou
b) - na konci té osvědčené cesty jaksi může být ten sýr chutnější :-)