K-report
 

Archiv do 6. listopadu 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Železnice » Železnice a politika » Archiv do 6. listopadu 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Zmar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 5-2009
Odesláno Čtvrtek, 29. října 2009 - 06:59:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

AsAnAl: Už u nás někdy nějaký vysoký mafián šel bručet ? Kočka se krátce po kočkování stal váženým hostem partajního sjezdu.
Já chápu, že voličům téhle partaje nemusí vadit, s kým se jejich vedení kamarádí. Jen trochu nechápu,. že titíž lidé se zároveň tváří, že prý jim vadí vysoká kriminalita. Levicová propaganda byla odjakživa založena na lži, pokrytectví a oblbování voličů a tak to vlastně do sebe docela zapadá.

Další z velkých socdemáckých lumpáren byla například splátka ruského státního dluhu. Předpokládám, že ti, kdo obhajují 'dokonalou čistotu ČSSD' si na tohle nebudou vzpomínat, takže připomenu o co šlo. Naše tehdejší státní vedení (pod vedením ČSSD) domluvilo s ruskou vládou, že obtížně vymahatelný ruský státní dluh jednou provždy zahladí nějakou symbolickou splátkou. Ruská vláda na to vyčlenila nějaké peníze. Oproti původní výši dluhu to byl jen zlomek, ale tvrdilo se, že lepší něco než nic. Ale to nebylo všechno. Potom se ukázalo, že celou transakci zprostředkovala ruská firma, která se postarala, že i z těch peněz vyčleněných ruskou vládou se do našeho státního rozpočtu dostal zase jen zlomek. Kam se poděl zbytek, to se naše veřejnost nedozvěděla. Osobně si myslím, že tyhle peníze nešly přímo do kapsy žádnému členovi vedení ČSSD ale odhadují, že takhle se takhle financují partajní černé fondy. Takový černý fond, na kterém leží nějaká ta miliarda je velmi praktická věc zvláště tehdy, když je potřeba zaplatit toho, kdo pro partaj udělal špinavou práci a nemá být zřejmé, kdo za tím stojí.

Tyhle tunely v režii ČSSD se pohybují v částkách o kterých si Kalousek může nechat jenom zdát. Netvrdím, že Kalousek by po takových penězích rád nesáhnul - kdyby měl příležitost. Socdemáci Kalouska rádi předhazují, aby zakryli, že sami nahrabali desetkrát tolik.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 5699
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 29. října 2009 - 09:30:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

72 ks L-159 nebylo hodně.

Jistěže ne, spíš to byl zcela přiměřený počet obraně státu. Stačí si jen srovnat, jak početné letectvo mají srovnatelně velké země, jako ČR (a jsou to také členové NATO) - např. Holandsko, Řecko, Portugalsko, Belgie... To, že u nás nakonec došlo k faktické likvidaci bojeschopného letectva (12 gripenů, které ani nejsou ve vlastnictví ČR, opravdu nepočítám), je věc druhá...
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.158
Odesláno Čtvrtek, 29. října 2009 - 10:35:57    Odkaz na tento příspěvek  

Zmar má pravdu, kradou jak straky a je úplně jedno z jaký partaje a na jaký úrovni. Postavit ke zdi a pal!
Mkunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 10-2009
Odesláno Čtvrtek, 29. října 2009 - 14:07:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David jaša: třeba v tom, že podstatná část soukromých železnic u nás většinou zase tak moc soukromá nebyla a vlastní píseček měl řádně stanovenou ohrádku.
Železniční doprava měla monopol, což právě u neregulovaných železnic v USA už koncem 19. století byl značný průšvih (tarify), který vedl k jejich razantnímu omezování už od 20. let a upřednostňování rozvoje silniční dopravy (současné výkony jsou něco ouplně jiného). Také v USA řada regulací probíhala, ale pozdě a narazila na odpor už příliš silných korporací.
K problematice silnic v 19. století si prosím přečtěte něco od Popelky nebo nejnovějšího Krejčiříka o Kleinech. Ono totiž motat období výstavby železnic s 30. a pozdějšími lety 20. století je vždy trochu šejdrem. Ale kdyžtak opravdu v jiné sekci k tomu určené.
Pozn.: vojáci mluvili do vedení železnic v případě tras státem podporovaných (1854), ale jejich role není prozkoumána (typická "vojenská" dráha možná SNDVB). Jinak celkem pouze v případech délky staničních kolejí (vlak min. 70 náprav), vodáren (dostatečný výkon pro maximální jízdní řád), u pevnostních měst a později (konec 19. stol.) zřejmě při rekonstrukci vybraných "koridorů" (zvýšení propustné výkonnosti).
AsAnAl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.201.197
Odesláno Čtvrtek, 29. října 2009 - 19:17:28    Odkaz na tento příspěvek  

Kalousek a velmi lukrativní 115 mld zakázka na sanaci ekologických škod, to asi nic není, že? U L159 taky o nic nejde. Skvělé éro, které však nikdo nechce... A ruský dluh? 20 mld kč by možná nebyl až tak špatný výsledek. Horší je, že se na tom někdo napakoval, když Ruská vláda uvolnila 50 mld.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2477
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 29. října 2009 - 20:23:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Rozkrádačky a korupce tu byly a jsou především za vlád ODS, dokonce s jejich požehnáním"

To jste si fakt nevšimnul, že soudruzi z ČSSD kradli za své vlády úplně stejně, ne-li ještě víc?

Nejvýznamnější zákulisní "tahači za nitky" mají své lidi jak v ODS, tak v ČSSD. Hlas pro kteroukoli z těchto stran je hlasem pro stejné zákulisní postavy. Má-li se snížit jejich vliv, tak je třeba odstavit od koryta hlavně obě největší strany.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2496
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 30. října 2009 - 07:34:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tahle banda u nás svorně buduje kapitalismus podle pouček Marx-Lenina od roku 1989. - to je ale více než logické. Oni dělají kapitalismus přesně jak je komunisté ve školách učili. To je vidět vždy černobíle.
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 659
Registrován: 9-2007

Odesláno Pátek, 30. října 2009 - 14:16:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mkunt: U regulace tarifů u železnic v 19. století je zajímavé i to, že nevedli pouze ze strany státu, ale i od majitelů velkostatků.
Např. u dnešní 194 (aneb Budweis-Krummau-Salnau) stavěla Rakouská lokální dráha, jíž dotoval stavbu kníže Adolf Josef ze Schwarzenberku, do jehož panství trat vedla. Ústřední kancelář si tudíž vymohla výši tarifů. (i tak pro některé podnikatele nevýhodných).
A obdobně to u Schwarzenberků bylo s každou dráhou, včetně naší slavné KFJB a nepochybuji o tom, že u ostatních velkostatků též.

= nejenom stát reguloval.
ICQ: 338-873-999
Mkunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 10-2009
Odesláno Pátek, 30. října 2009 - 19:58:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Louis: samozřejmě, jednalo se o vzájemné vztahy. Obdobně byly domlouvány refakce (i za StB). Dráha u nás snad nikdy nevznikala primárně jako "zdroj příjmů", ale jako prostředek pro podporu jiného (nejen) podnikání. Třeba právě KFJB = zdůvodněna uhlím pro Vídeň, ale Schwarzenberg dělal co mohl, aby ji využil - viz železniční uzel Třeboň. Jeho a Lannovou zásluhou se fakticky uskutečnila (se státní garancí, bez níž byla obtížně realizovatelná => Třeboň je tedy díky poslancům říšské rady jen nácestná stanice a bez železničních dílen).
PS: nepřijedete na seminář na FFUK 17.12.?
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 662
Registrován: 9-2007

Odesláno Pátek, 30. října 2009 - 21:17:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mkunt: Jsem asi trochu pozadu, ale zatím se ke mě nedostala zpráva o tomto semináři. O co by mělo jít?
ICQ: 338-873-999
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 290
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 01. listopadu 2009 - 10:13:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Toto s ČSSD se děje i na západě, mě jen sere, že veřejná šeptanda říká, že kolotoč partaj sama zapálila Průmyslový palác, aby za sebou zametla stopy a trošku se to vymklo. Takto zničit národní památku, mladšího brášku Národního divadla je opravdu na sražení hákem lokomotivy a kilometr tažení po pražcích do zastavení.
Reálně věnovat IPB minibance jménem ČSOB, která dokonce přešla na její informační systém (přitom by nám při trošce tlačení za ni cca 50mld Kč dali i s těmi dluhy co měla), fakt je paradox, je ač nejsem Klausovec, tak dluh do roku 1998 byl 100 mld + asi 300 mld za banky. Dnes máme 1400 mld a ročně to o 200 mld roste. Připravte se na to, že za rok/dva se bude hodně řezat do živého, krize bohužel neskončila
Boblick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1155
Registrován: 1-2009
Odesláno Pondělí, 02. listopadu 2009 - 18:48:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo, jo. Ještě tři procenta a přijdou chlapci a děvčata zvenku. A pak Socdemkom nebude věřit očím, popularita na slibech půjde do . Odborářský xindl jen taky vyvalí bulvy na masivní propouštění - a žádná kolektivní smlouva je neochrání. A natažené pazoury dostanou taky nulu.
TAKHLE VYPADÁ STÁTNÍ BANKROT. A jsme jen malý krůček k této hrůze.
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 635
Registrován: 11-2005

Odesláno Pondělí, 02. listopadu 2009 - 19:48:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To máš pravdu Boblicku,protože tento stát už dlouho řídí "takový správní pravičáci" jako ty
Chléb je veskrze věc spravedlivá, máslo ne vždy, jedincův kořistnický blahobyt nikdy.
Karel Čapek
Luxus bohatých je zaplacen bídou chudých.Franz Kafka
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 489
Registrován: 6-2008
Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 00:18:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Miram: S Boblickem s kde čím nejde, co se týče železnice souhlasit. Obávám se však, že politicky není daleko od pravdy. Odboráři jsou často mimo realitu, také však naše železniční sny a přání jsou i přes snahu částečně mimo mísu.Makám zrovna na tom, aby místo definitivně zazděných vlaků mezi Havířovem a Ostravou jezdily jako přípoje nějaké ty autobusy, ale vypadá to zatím tak, že z toho bude to, co leze z toho..., což je..., ale i reálné. Pravičáci nejsou Ti největší syčáci, no někteří vystupují jako, o to víc mě to pak mrzí...
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 637
Registrován: 11-2005

Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 15:24:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ic540:Tvoji snahu sleduji v tratích 320...a držím pěsti!!!
U nás pravice používá hlášky typu:"co je vám vůbec do toho,že letím soukromým tryskáčem na fotbal?"(další aféra v Pardubicích,Kňava a jeho projev)
Chléb je veskrze věc spravedlivá, máslo ne vždy, jedincův kořistnický blahobyt nikdy.
Karel Čapek
Luxus bohatých je zaplacen bídou chudých.Franz Kafka
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2523
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 15:50:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Miram: "tento stát už dlouho řídí "takový správní pravičáci"

Aha, a kdo že udělal takovou sekeru ve státních financích, kvůli které to ještě dlouho půjde od desíti k pěti? Kdo spolu s komunisty odhlasoval takové zákony, že stát na sociálních dávkách vydává peníze, které nemá? Kdo prohlašoval, že si na splácení dluhů půjčí, že není třeba se vzrušovat? Kdo podplácel voliče penězi, které budou chybět jejich dětem? Pánové Špidla, Gross, Paroubek, kteří toto zvěrstvo spáchali, jsou snad pravičáci?

Asi budu muset souhlasit s Boblickem v tom, že levicoví voliči jsou naprosto vymaštění. Dokud České republice (obrazně řečeno) nezaklepe na dveře exekutor, jako se to stalo v Maďarsku a Lotyšsku, tak budou levičáci a hlupáci s klidem volit ekonomického zločince Paroubka.

Správný levicový volič chce peníze hned, třeba od ďábla. Jeho děti o pár let později ať klidně žijou bez peněz a bez vyhlídek ve zbankrotovaném státě. Tak daleko zblblý levicový volič odmítá dohlédnout.

ODS je stejná banda lumpů, jako ČSSD. Politici obou stran jsou napojeni na podezřelé podnikatele, at tak dále. Rozdíl je "jen" v tom, že ODS nerozfrcává státní majetek na úplatcích voličům. ODS tudíž ohrožuje české občany daleko méně, než socani svým rozdáváním plnými hrstmi.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.158
Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 16:05:57    Odkaz na tento příspěvek  

Min. toto: Rozdíl je "jen" v tom, že ODS nerozfrcává státní majetek na úplatcích voličům
není pravda.
AsAnAl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.154.170
Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 16:13:45    Odkaz na tento příspěvek  

Pánové! Zahraniční zadlužení ČR stouplo za 3 roky vlády ODS o 350 mld kč. Jen za tento rok se odhaduje ztráta 80mld v příjmové části rozpočtu jen díky Kalouskově populistické změně daňového systému, tzv. Antijánošíkství. Chudším brát a bohatým dávat.

Arakain: Klaus si sanoval zahraniční dluh příjmy z privatizací. Vláda socdem nastupovala ke korytu, když byl státní dluh cca 200mld., když odcházeli, byl asi 800mld. Jen za záchranu bank se za Zemana utratilo téměř 500mld (z téměř jistě vyhrané arbitráže s Nomurou o 150mld vycouval Kalousek). Další prachy se nalily do podnikové sféry, začlo se budovat,... Nastartoval se růst, byly většinou úspěšné investiční pobídky, začly růst reálné mzdy i důchody, nebyla inflace, zkrátka to byl hospodářský vrchol tohoto státu.

Bručoun: vláda ODS nechávala zcela vědomě rozkrást majetek této země. A myslíte, že 15% daň z příjmu nebyl populistický krok? To nás posunulo blíž k Balkánu...
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2526
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 16:15:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

W: Můžete upřesnit, jak přesně ODS uplácí své voliče, a porovnat, kolik toto uplácení stojí ve srovnání s uplácením voličů ČSSD?
Máte vůbec představu, kolik procent rozpočtu jsou sociální dávky, a o kolik to procento poskočilo díky druhé vládě ČSSD? Opravdu si myslíte, že na tak vysoké dávky a tak vysoké platy státních zaměstnanců stát dlouhodobě má peníze?
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2527
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 16:19:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zahraniční zadlužení ČR stouplo za 3 roky vlády ODS o 350 mld kč.

..... proto, že tato vláda neměla dost velkou podporu ve sněmovně, aby vrátila sociální dávky a platy státních zaměstnanců zpět na únosnou úroveň. Neboli, ČSSD a KSČM odhlasovaly zákony, kterými se i následující vláda ODS chtě nechtě musela řídit
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2528
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 16:24:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"za Zemana .... hospodářský vrchol tohoto státu."

Zjednodušujete nad únosnou míru. Právě za Zemana se začala rozjíždět dluhová past, ačkoli byla hospodářská konjunktura. Naplno ji otevřeli jeho socanští následovníci. Dělat dluhy v době konjunktury, a považovat to za hospodářský úspěch, může jen naprostý hlupák, nebo nezodpovědný levicový politik.
V době konjuktury se mají splácet staré dluhy, a ne dělat nové. Zemanův přístup ke státním financím začal zadělávat na velikost dnešní krize.


"vláda ODS nechávala zcela vědomě rozkrást majetek této země"

vláda ČSSD nechávala zcela vědomě rozkrást majetek této země.

Obě tato tvrzení jsou pravdivá. Rozdíl mezi levicovým a pravicovým voličem je mimo jiné v tom, že pravicový volič rozkrádání vidí i u (z nedostatku lepšího) "své" strany. Levicový volič si v rauši z představy, jak si o pár stovek pomůže, a jak socani skřípnou boháče, nasadí růžové brýle, a paktování ČSSD s největšími gaunery a jí posvěcené rozkrádání nechce vidět. Raději si ponechá růžovou představu o své oranžové straně. Kradou přece jen zlí pravičáci, zatímco levičáci jsou zákonitě čistí jak lilium.

(ODS jsem volil jen jednou kvůli naprostému nedostatku vhodnější strany, a zařekl jsem se, že to už nikdy neudělám, i kdybych měl příště dát hlas straně s podporou 0,5%.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
AsAnAl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.154.170
Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 16:31:59    Odkaz na tento příspěvek  

Fajn. Uveďte nějaká konkrétní čísla. Třeba zátěž výdajové strany rozpočtu sociálníma dávkama v době Klaunovy éry, za Socanů a za Tupolánkovy éry. Já k tomu vím jen tolik, že zátěž rozpočtu sociálníma dávkama byla za Klause i Zemana totožná, byť nezaměstnanost zde bujela především dík úmyslně zpackané (spíš posrané) privatizaci Klausovýma STBákama.
PS: nemám rád plky bez jakýchkoliv důkazů.
AsAnAl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.154.170
Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 16:36:09    Odkaz na tento příspěvek  

Zeman musel řešit dluhy a transformační problémy, které nasekaly vlády ODS a jakožeKřesťanů. Ti se dřív o nic nestarali a právě tehdy jsme byli nejblíž tomu bankrotu. Teď taky, ale opět díky vládě ODS a jejich posluhovačům.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2529
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 16:39:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

AsAnAl: "nemám rád plky bez jakýchkoliv důkazů"

A co jiného děláte Vy? Píšete o "úmyslně zpackané privatizaci Klausovýma STBákama" To nejsou plky bez důkazů?

"zátěž výdajové strany rozpočtu sociálníma dávkama v době Klaunovy éry, za Socanů a za Tupolánkovy éry"

Nemáte pravdu, ba přímo zásadně se mýlíte. Ale číselný servis Vám dělat nebudu. Kdo chce si najít suchá data, tak to díky internetu dokáže. Váš slovník ovšem naznačuje, že máte přesně ty růžové brýle, která Vám brání vidět studenou realitu.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2530
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 16:40:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"transformační problémy, které nasekaly vlády ODS a jakožeKřesťanů. Ti se dřív o nic nestarali a právě tehdy jsme byli nejblíž tomu bankrotu. Teď taky, ale opět díky vládě ODS a jejich posluhovačům"

Nějak Vám v tom zásadním vidění světa chybí role dluhů vlád ČSSD, a nárůst výdajů díky zákonům z dílny ČSSD.

S takovýmihle rudě zabarvenými ideologickými plky fakt nemá cenu polemizovat.

Chyby a lumpárny ze stany vlád ODS přitom nijak nezpochybňuju.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
AsAnAl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.154.170
Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 16:52:41    Odkaz na tento příspěvek  

Zatím jsem jediný, kdo tu nějaká data vůbec uvedl. Asi o stránku zpět jsem vypočítal, jak je to se zadlužením ČR za ČSSD. Klidně si to najděte. Jsem tam podepsán jako AntiODSák. Upozorňuji, že to pouze taková legrace s oficiálnímy daty, ovšem s velmi zajímavým výsledkem.
PS: oni to nebyli jen agenti STB, ale třeba i KGB. Sám píšete, že stačí jen zapátrat po netu (ale jinak, na rozdíl od vás, nemám problém cokoliv zveřejnit, zvlášť mám-li pravdu).
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2531
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 18:05:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

AsAnAl: ad čísla o státním dluhu: o správnosti Vašich informací si dovoluji pochybovat (tak nějak prý se v diplomacii říká "lžete jako když tiskne"). Jak už jsem psal, rudý závoj Vám nedovoluje přijmout skutečnost takovou, jaká je, tak dezinterpretujete skutečnost do podoby pro Vás přijatelné.

Dávám odkaz na oficiální data o státním dluhu ,
ať si každý udělá obrázek sám.

Pro méně bystré, nebo naopak demagogické, levičáky typu "Antiódéesák" ještě upozorňuju na skutečnost, že jde o celkovou výši státního dluhu, nikoli o meziroční nárůst. Meziroční nárůst se z tabulky získá odečtením dvou po sobě jdoucích roků, v pořadí následující mínus předchozí.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Boblick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1161
Registrován: 1-2009
Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 19:43:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je úplně jedno, kdo dluhy nasekal. TEĎ je nutno řešit značnou nepříjemnost s EU a Světovou bankou. A státní dluh extrémně narůstá. Poslanci na to kašlou - místo okamžitého zásahu do mandatorních VÝDAJŮ se zase jen věnují populismu. Na tohle ale skutečně můžeme brzo dojet.

Pak se teprve všichni příznivci sockomoušů podělají. Ale bude to zajímavá léčba šokem. Kdo dělá sám na sebe, bude skřípat zuby, ale natažený pazoury půjdou finančně do .

Když vidím volební preference sockomoušů, tak si ten státní bankrot budu snad i přát, aby tato pakáž koněčně dostala rozum. Že,AsAnAl.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2533
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 20:59:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo, jenže dosavadní průběh krize vypadá tak, že kdo dělá na sebe nebo u soukromníka, tak je na tom bitý. Kdo se nechá živit státem, tak je pořád v pohodě. A to většině lidí vyhovuje. Výsledek příštích voleb je bohužel jasný: nezodpovědná svoloč v čele s Paroubkem, Rathem a Filipem zvítězí. Ti se pak svým voličům odvděčí bez ohledu na následky. Po socialistech potopa, resp. státní bankrot.

Bohužel je pravda, že ODS se k potřebnému ořezání státních výdajů hlásí leda tak slovně, ale když má dojít na skutky, tak dostane strach, že by ji kvůli tomu nikdo příště nikdo nevolil.
Jestli nepůjde současné vedení ČSSD i ODS do , tak to špatně skončí.
AsAnAl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.154.170
Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 21:42:43    Odkaz na tento příspěvek  

Právě mi dokazujete, že nelžu. Ale doporučuji Vám zjistit si, jak je na tom ten náš slavný dluh teď. A Kalouskovy hry s čísly jsou velice zajímavé. Jeho schodek loňského státního rozpočtu byl 19mld, oficiální je však 80mld.
PS: nejsem příznivec žádné strany. Jsem pouze zarytý odpůrce :-)
Bužírka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.166.188
Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 22:03:19    Odkaz na tento příspěvek  

schodek loňského státního rozpočtu byl 19mld, oficiální je však 80mld

19 mld papírový schodek, skutečný 19 + 60 mld.

Kde bylo ukryto těch 60 mld.? Topolova vláda je vzala z rezervních fondů, které jsou teď téměř prázdné. Takže vytvořila schodek "jen" 19 mld a o tom druhém se taktně mlčí.

Soc. dem a ODS jsou naprosto stejní vychčijozové! Každý hrabe jen pod sebe a pro úzké skupiny "svých" lidí. S tím rozdílem, že soc. dem. z toho dá něco i obyč. lidem. ODS je naopak vezme víc u huby. Ale dluhy dělají oba stejné...
AsAnAl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.154.170
Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 22:15:57    Odkaz na tento příspěvek  

Tyhle podvody stejně nikoho neserou. To je jako s látáním rozpočtu penzijním fondem za Klausovy éry premiérování... Je paradox, že rozpočet pro rok 2007 sestavoval socan Sobotka (včetně právě oněch zmíněných rozpočtových rezerv, které se však započítávají do schodku státního rozpočtu). Tím však stejně nejsou záhady okolo loňského schodku státního rozpočtu vyčerpány...
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2534
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 22:18:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"soc. dem. z toho dá něco i obyč. lidem. ODS je naopak vezme víc u huby. Ale dluhy dělají oba stejné..."

Je takováhle hloupost vůbec možná?

Vy jste spadnul s Marsu, nebo o reálné ekonomice víte naprosto kulový ....
Bužírka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.166.188
Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 22:31:03    Odkaz na tento příspěvek  

Jo, na Marsu mají taky svý problémy a pokud je to v Česku jinak, než jsem otřesen po pádu z tohoto tělesa napsal, tak jen dobře.
AsAnAl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.154.170
Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 22:36:37    Odkaz na tento příspěvek  

Nechtěl bych být takový Bručoun. Ale je pravda, že ODS + Kalousek obrali většinu lidí o pěkných pár korun. Na druhou stranu milionáři, kteří to vždycky nějak ojebou (proč platit daně nebo SZP, že?) dostali jako dárek snížení daní. Anebo možnost neplatit DPH při koupi nového vozu (jestlipak víte, které značky aut způsobují statisticky nejvíce nehod? :-) ).
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 16620
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2009 - 00:25:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

estlipak víte, které značky aut způsobují statisticky nejvíce nehod?

Škoda 105/120?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Sokr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 484
Registrován: 5-2005

Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2009 - 00:26:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

(jestlipak víte, které značky aut způsobují statisticky nejvíce nehod? :-) ).
To je přímo ukázkový úkrok stranou a vizitka způsobu demagogie... Bručoune, tady fakt zbytečně mrháte časem i energií. :-(
A ze všeho nejhorší jsou trpaslíci. Všude vlezou a strašně rychle se množej...
http://www.nahouby.estranky.cz
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2535
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2009 - 00:34:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"je pravda, že ODS + Kalousek obrali většinu lidí o pěkných pár korun"

To je pravda. Rodinám s průměrnými příjmy svým "snižováním daní" sebrali nejvíc. Zavedení stropu pro zdravotní a sociální pojištění, v kombinaci s rovným procentem daně z příjmů, taky považuju za mimořádné svinstvo.
Nicméně, představa, že se obrovským zdanění vydojí z bohatých víc do státního rozpočtu, je směšná. Tak to nikde na světě nefunguje, to se jen říká závistivým voličům. Bohatí bouhužel umějí své daně "optimalizovat", a různě přelétat ze státu do státu podle momentální daňové výhodnosti. Pro státní finance by nejlepší nelítat s výší daňové sazby pro bohaté ode zdi ke zdi podle toho, jestli zrovna vládne nejrudější růže Parouback, nebo promodralý pták Tupolánek.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Bugear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1270
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2009 - 00:44:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

@AsAnAl: Nenápadné kouzlo interpretace: http://internet.blog.lupa.cz/pozor-na-statistiku
»MiniŠotoBlog« »Online výpočet kontrolní číslice« »Výpočet kontrolky na mobilu«
Lekce češtiny pro diskutéry: píšeme výjimka, standard, ližina. Tipovat znamená odhadovat, typovat znamená psát.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2536
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2009 - 01:37:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hádanka: Je to černé a ťuká to na dveře, co je to?
(Odpověď: Naše růžová budoucnost.)
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1540
Registrován: 2-2004

Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2009 - 10:40:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

15% daň z příjmu nebyl populistický krok? To nás posunulo blíž k Balkánu...
To se mi nejvíc líbí, jak propaganda dokázala přesvědčit široké masy, že nízké daně znamenají úpadek a návrat do středověku.
AsAnAl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.136.210
Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2009 - 15:50:19    Odkaz na tento příspěvek  

Stačí se podívat na státy, které nemají zavedenu daňovou progresi (je jich opravdu jen několik, žádný není na západ od nás). A naopak na státy, kde je daňová progrese daleko větší, než byla u nás. Opravdu daně z příjmů ve výši 12% (15%) - 24% (31%) nebyly žádný extrém. A tak jsme se stali po 20 letech rozvojovou zemí ze země rozvinuté. "Aj tak sme stále frajeri..."
PS: statistika v rukou odborníka...
AsAnAl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.136.210
Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2009 - 16:02:23    Odkaz na tento příspěvek  

Sokr: , :-) =
Zmar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 5-2009
Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2009 - 16:18:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

15% daň z příjmu nebyl populistický krok? To nás posunulo blíž k Balkánu...
Jedny z nejnižších daní na světě má teď Čína a je to (díky tomu) ta nejlépe prosperující ekonomika na světě.

Čím vyšší jsou daně, tím hůř jsou naše podniky konkurenceschopné a tím víc krachují. Tedy čím víc daní a přerozdělování -> tím víc nezaměstnaných a na hranici životního minima -> tím víc potenciálních voličů partají, které se živí přerozdělováním -> a tak dokola až do úplného přerozdělení, bankrotu a dokonalé sociální rovnosti.

Potom člověk pochopí návrhy SocDem na 'řešení' ekonomické krize - velká část z nich je postavena tak, aby v jejich důsledku krachovalo ještě víc firem než je nezbytně nutné a aby si z nových nezaměstnaných získala tahle partaj další voliče.

Sociální politika je byznys jako každý jiný. Princip spočívá v tom, že chytrý socialistický politik vydělává na bídě jiných a oni mu za to ještě tleskají.
AsAnAl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.136.210
Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2009 - 16:42:05    Odkaz na tento příspěvek  

Asi je to házení hrachu na zeď, ale opravdu si zkuste zjistit, které země mají a které nemají zavedenu daňovou progresi. A rovnou si zjistěte, jak na tom jsou s růstem HDP za loňský rok. Je to v kontrastu s tím, co tu píšete.
PS: za poslední vlády ODS se zhoršilo podnikatelské prostředí v naší republice. Jak je to možné?
Zmar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 5-2009
Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2009 - 17:42:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Například zde http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/pavel-kohout.php?itemid=590 7
je tabulka, kde je dobře vidět, že daňová progrese vede dlouhodobě k nižšímu růstu HDP. Nejsou to nahodilá čísla za jeden rok ale dlouhodobé ukazatele za deset let. Takže kdo hází hrách na zeď ?

poslední vlády ODS se zhoršilo podnikatelské prostředí v naší republice. Jak je to možné?
Protože jak ODS tak SocDem jdou na ruku velkokapitálu (od kterého mají prebendy) zatímco drobní a střední podnikatelé jsou pro ně málo zajímaví a jsou pro ně jen užiteční plátci daní.

Ještě pro vysvětlení - ODS nepovažuji za pravicovou stranu. V určitých detailech se ČSSD (kterou z pravicovosti ani nepodezírám) chová víc pravicově než ODS. Třeba Paroubek se svého času soukromě vyjádřil, že topolánkovy ekonomické reformy jsou příliš měkké a on sám by je udělal tvrdší. Nebo fakt, že poplatky u lékaře jako první prosazovali Paroubek a Rath je sám o sobě zajímavý. Jiná věc je, že jakmile tihle dva zjistili, že na tom mohou vytlouct politický kapitál, tak svůj vlastní nápad zapřeli - což souvisí s jejich morálním profilem.
AsAnAl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.136.210
Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2009 - 18:03:13    Odkaz na tento příspěvek  

Hehe, Klausovec Kohout :-), zajímavé je ohýbání faktů v článku jak je to s dluhy. Jinak nic proti, snaha se cení, ale ta tabulka stejně nic neříká. Chybí tam srovnávací pohled z druhé strany. Nejjednodušší je se kouknout na hospodářský výsledek ČR za rok 2008 a dílčí výsledky roku 2009. I když Kalousek snad dodnes ekonomickou krizi nepřiznal (vždyť nám žádná krize nehrozí a Socany budeme žalovat za šíření poplašné zprávy), i když ji znásobil "daňovou deformou" i sestavením růstového rozpočtu v době, když už bylo asi všem jasné, že pogrom je tu.
PS: ještě doplním, že za Socanů klesla horní sazba daně z příjmů z 39% na 24% (i když na druhou stranu se zase zvedly odvody na SaZP).
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2538
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2009 - 18:18:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"jak ODS tak SocDem jdou na ruku velkokapitálu (od kterého mají prebendy)"
"Sociální politika je byznys jako každý jiný. Princip spočívá v tom, že chytrý socialistický politik vydělává na bídě jiných a oni mu za to ještě tleskají"


Tesat do kamene, a těmi kameny házet po hlupácích, aby se jim rozsvítilo. Jen se obávám, že v naší zemi není tolik kameníků, aby bylo možné zasáhnout každého kdo takový zásah potřebuje.
Zmar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 5-2009
Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2009 - 18:24:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nepoukazuji na článek ale na tabulku jako takovou. Je důležitá proto, že to jsou výsledky za delší období a navíc už období trochu vzdálené, takže je na něj objektivnější pohled.

Výsledky za roky 2008 nebo 2009 jsou bezvýznamné, protože to se rozbíhala v celém světě krize. Takže výsledky HDP nejen u nás, ale i všude jinde ve světě nejsou důsledkem dobré nebo špatné hospodářské politiky vlády ale nahodilým výsledkem vazeb na bankrotující zahraniční banky a podniky.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2539
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2009 - 18:31:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"poplatky u lékaře jako první prosazovali Paroubek a Rath je sám o sobě zajímavý. ..... jakmile tihle dva zjistili, že na tom mohou vytlouct politický kapitál, tak svůj vlastní nápad zapřeli - což souvisí s jejich morálním profilem"

Na západ od našich hranic, v "socialistické" Francii, si lidi běžná ošetření napřed musí zaplatit, a nemocenská pokladna jim pak část proplatí. Běžná ošetření u praktického lékaře jsou zkrátka se spoluúčastí pacienta. Kdyby se něco podobného mělo zavést v Česku, tak by asi vypukla komunistická revoluce, a Paroubek s Rathem by se postavili do jejího čela.
Zmar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 5-2009
Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2009 - 18:49:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Až to tady ovládnou Číňani a zavedou tu takové poměry, jaké jsou teď v komunistickém ráji, tak se bude u lékaře platit daleko víc než 30 Kč.
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 674
Registrován: 9-2007

Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2009 - 19:46:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad ČR a současná politika: Jak už jsem psal tady několikrát: je to jenom špička ledovce stavu české společnosti. 20 let je dost málo, abychom mohli očekávat, že se úploně změní mentalita a morálka společnosti. Skutečnost je taková, že lidé v sobě mají nadoktrínovanou závist, psychickou i fyzickou závislost na státě, kterej jim dal práci, jistoty,... a hlavně nedostatek zodpovědnosti (jež jde ruku v ruce s polit. i obč. svobodou). Kdo má víc než tento malý český člověk (= přeneseně řečeno víc jak škodovku 120, byt v paneláku a chatu v Posázaví), tak je podle nich zloděj a nezaslouží si, aby s ním bylo zacházeno jako s člověkem.

Pořád kolem sebe slyšíme, jak si někdo stěžuje, jak se má zle, jak nadává na stát, na politiky, na zlého zaměstnavatele-vykořisťovatele. Ale máme se opravdu tak zle? Žijou si lidé v tomhle státě tak, že by umírali hladem, chodili v starých hadrech, atd. a žili v rozpadající se ruině? Věřte mi, že bylo a je spousta států, kde nedostatkem opravdu trpí (často zase chybou svojí mentality) a spousta z nich jsou/byly tzv. socialistické státy.
Fakt mě dovádí ke skepsi, když slyším, kolik lidí v ČR (a v celém bývalém Východním bloku) by rádi zpátky komunismus, protože v dnešní době "každej krade", nikdo nemá "jistoty", atd. - ve skutečnosti tahle demokracie není dokonalá (a nikdy nebude), ale taky je hodně mladá. My si od 60. let 19. století 70 let budovali demokracii,ovšem ta je vniveč a lidé už tu opravdu demokraticky nemyslí - aby mysleli, tak to chce ne 20. let ale nejmín 2-generační obměnu.

Prominte za částečný OT
ICQ: 338-873-999
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 639
Registrován: 11-2005

Odesláno Pátek, 06. listopadu 2009 - 07:02:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslím,že jsme cosi budovali mnohem dřív,ale upálení v Kostnici nás uzemnilo...
Prosím,pokud držkuju na pravičáky,nejsem automaticky volič soc.dem
A myslím,že třeba u Bručouna je výraz "vidět rudě" namístěDiskutovat se dá i slušně,ne?

Jako "vymaštěný levičák" nějak neskousnu,že beru údajně 140 korun na hodinu a mám průměrnou
mzdu přes 23tisíc...a přesto nemám ani na koupi bytu?Proč se mám sám zadlužovat,když vidím odstrašující příklad zadlužení státu?Mít v životě jedinou jistotu - smrt,je dost málo...

A moc se mi líbí,jak se modrácky zatočilo s Nohavicou,úžasný texty s levicovým nádechem,přesto hrdý ODS volič a kde Jarek mohl,tam si podával pazouru s Topolem nebo Evženem...za odměnu dostal song udavač z Těšína

A dotaz neznalého: když se uskrovním,abych nezadlužil děti,proč totéž budou muset dělat taky?Čí děti a kdy se teda budou mít líp?Tento nesmysl totiž už poslouchal lid z úst faraonových kněží
Chléb je veskrze věc spravedlivá, máslo ne vždy, jedincův kořistnický blahobyt nikdy.
Karel Čapek
Luxus bohatých je zaplacen bídou chudých.Franz Kafka
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2541
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 06. listopadu 2009 - 09:24:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Čí děti a kdy se teda budou mít líp?"

Běžná rodina se má materiálně líp než za komunismu už teď. Na auto se tenkrát vydělávalo léta, dneska se na nějaké auto vydělá daleko rychleji. Dlouho se vydělávalo i na takové věci, jako třeba gramofon, automatická pračka, nebo slušné lyže.
Tenkrát byly byty nedostatkové, čekaly se na ně dlouhé pořadníky. Spousta lidí musela několik let, i s malými dětmi, bydlet u rodičů, než získali byt. Kdo šel fárat do Ostravy, nebo do severních Čech, dostal byt hned.
Spousta věcí je jinak, ale většina lidí se má líp. Ale je jim to málo, chtěli by se mít ještě líp. Problém je "jen" v tom, že je dost těch, co se mají daleko líp, a lidi závidí.
ČSSD tomu vyšla vstříc, zkorumpovala polovinu národa sociálními dávkami a vysokými platy ve státní sféře. Že to bylo na dluh, tomu málokdo ze socany zkorumpovaných hlupáků rozumí. Chytřejší voliči ČSSD si kvůli lepšímu bydlu na státní dluh dají klapky na oči (resp. na mozek).

Málokdo z těch, kdo má nostalgii po reálném socialismu, by se chtěl vrátit na tehdejší materiální úroveň, na tehdejší nízkou kupní sílu. Ve skutečnosti jim vadí, že oni si proti té době pomohli jen o něco, zatímco jiní o hodně. A chtěli by s těmi, co si pomohli o hodně, zatočit. V očích těch méně šťastných jsou bohužel podezřelí nejen Pitrové, Starkové, Jančíkové, apod. Jim vadí každý, kdo se má o trochu lépe, i když k o něco většímu majetku mnohdy přišel svými schopnostmi a větší pílí.

Je velmi smutné, že se za levicovost považuje (obrazně řečeno) dát všem okamžitě nažrat na dluh. Skutečně sociální by bylo (obrazně řečeno) naučit všechny chytat ryby, a zajistit takové podmínky, aby každý měl příležitost ty ryby chytat.
Sociální dávky mají být jen pro ty, co pro ně práce opravdu není. Mají sice být natolik vysoké, aby se dalo přežít, ale natolik nízké, aby to lidi motivovalo hledat si práci. A ne aby všude dělali Ukrajinci, protože Češi raději dřepí doma a jsou na dávkách. Když bere polovina národa sociální dávky, tak opravdu něco není v pořádku.

"modrácky zatočilo s Nohavicou ...... za odměnu dostal song udavač z Těšína"

Těžko diskutovat slušně s někým, kdo píše takové pitominy.
Hutka, který složil udavače, pokud vím není žádný ódéesák. On jen nemůže unést, že po něm neštěkne pes, zatímco Nohavica je úspěšný a slavný. I tu Nohavicovu vybucenou spolupráci s Stb (kterou snad opravdu nikomu neublížil) vytahují na světlo závistivci nebo fanatičtí bojovníci s komuinismem. Ani jedni obvykle nemají s ODS nic společného.
Za mediálním honem na Nohavicu, a za songem "udavač", může vidět ODS jen hodně velký levicový fanatik a zaslepenec. (Stejně tak by se dalo napsat, že to všechno iniciovala ČSSD, protože Nohavica nechtěl být na jejich straně. A byl by to stejný nesmysl.)
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 498
Registrován: 6-2008
Odesláno Pátek, 06. listopadu 2009 - 10:28:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chtěl bych Vám Bručoune poděkovat za trpělivost s těmi zde diskutujícími komunisty/socialisty a za Vámi napsaný tento obsáhlý, stručný a jasný příspěvek(a nejen ten). Byť se občas do této diskuze vložím, po čase ale většinou nenajdu sílu na některé neskutečné příspěvky reagovat. Jako by asi někteří dříve oficiální velcí/vysocí soudruzi se dodnes nesmířili s tím, že nemohou vládnout a dál vést tuto zemi do, neboli tam, kam celý socialismus měl namířeno a taky skončil...
Zmar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 5-2009
Odesláno Pátek, 06. listopadu 2009 - 10:44:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

skutečnost je taková, že lidé v sobě mají nadoktrínovanou závist
Nejen to. Naděje na zlepšení není v dohledu. Polovina naší politické reprezentace je z té závisti živá a tak vynakládá všechny své síly, aby v lidech dál rostla závist a nenávist (samozřejmě ta třídní) - aby si tihle politici upevňovali svá koryta. Výsledkem je, že typický český občan nemá snahu žít si stejně dobře jako bohatší soused, aby místo toho chce tomu vedle napařit tak velké daně, aby si soused žil stejně špatně jako já. To už vůbec nemluvím o tom, že závistlivec chce pro sebe 'jistoty' ale nebere v úvahu, že ten vedle pracuje od nevidím do nevidím a každou chvíli riskuje, že třeba kvůli špatně platicím zákazníkům zbankrotuje a příjde i o střechu nad hlavou.

Já sám mám sociální cítění a proto zastávám důsledně pravicové postoje (jak jsem už dřív napsal, ODS nepovažuji za pravicovou partaj. Nesnáším, že levicová politika je postavena na cíleném podporování toho špatného, co v člověku je (závist, nenávist, zloba) a proto dřív nebo později vede k morálnímu rozkladu společnosti - co je dobře vidět právě u nás.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2542
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 06. listopadu 2009 - 11:13:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

IC540: Naštěstí nás sem píše víc, kdo bezmyšlenkovitě nebaští dogmata nějaké strany. (Třeba Zmar na této stránce drží štafetu taky docela dlouho.) Můžeme si tedy poděkovat vzájemně.

Když vidím současnou politickou scénu, tak přemýšlím, jestli by bylo lepší kdyby ODS získala nové vedení a zbavila se nějvětších korupčníků, nebo kdyby ztratila vliv, nebo kdyby zcela zanikla. Těžko někoho přesvědčovat, že je ČSSD populistické zlo, když na druhé straně politického spektra je taky zjevné zlo. Sice výrazně menší, ale pořád zlo.
ODS nebo ČSSD, v obojím případě je to kombinace vlády ČEZ a temných figur z šedé ekonmiky a podsvětí.
Tomaseq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1405
Registrován: 7-2003

Odesláno Pátek, 06. listopadu 2009 - 11:54:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No tak jste si tady pěkny poplakali na ramínka, no a k té naivitě viz třeba
Jako by asi někteří dříve oficiální velcí/vysocí soudruzi se dodnes nesmířili s tím, že nemohou vládnout a dál vést tuto zemi do, neboli tam, kam celý socialismus měl namířeno a taky skončil... doporučuji třeba toto http://www.zvedavec.org/pohledy_1615.htm
tam se dovíte, kde ti soudruzi jsou, vy chytráci.
Starobrno - nejhorší pivo v celé republice.
Bojkot od 11.8.2009 (mimo 10 u nás na Radnici, nemůžu přeci pít jen kofolu!)
Zmar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 5-2009
Odesláno Pátek, 06. listopadu 2009 - 11:58:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Občas polemizuji i s myšlenkou, že pro tuhle zemi by bylo nejlepší kdyby v příštích volbách výrazně vyhrála KSČM+SocDem. Po pár měsících by následoval státní bankrot a ten by přiměl levicové voliče k vystřízlivění. Touhle cestou by se zajistilo, že levicové partaje by pak na dlouho ztratily voliče.

Ale proti této tvrdé metodě šoku hovoří, že jejich voliči mají problémy s pamětí a na jejich plky se vždy znovu někdo chytí.
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 675
Registrován: 9-2007

Odesláno Pátek, 06. listopadu 2009 - 12:05:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zmar: Přesně tak, některé politické strany vysloveně ještě v lidech tu závist prohlubují, ale na druhou stranu mladší generace už na to zase tak moc neslyší (i když samozřejmě i v mé generaci je jich dost, ale oproti té dnešní důchodové generace, je to mizivé procento).
Jenomže co je to platné, když budou ti dnešní mladší generace splácet dluhy za svoje dědečky, kteří si zvolili(z dnešního pohledu zvolí) toho hodného pana Paroubka, který jim dal dárečky na dluh jejich vnoučat.

Souhlasím s Bručounem, že ODS taky není nejlepší řešení. Uvidíme, jak se vybarví TOP 09.
ICQ: 338-873-999