K-report
 

Archiv do 28. října 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Železnice » Železnice a politika » Archiv do 28. října 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
AntiODSák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.234.60
Odesláno Úterý, 06. října 2009 - 18:50:28    Odkaz na tento příspěvek  

Český paradox jsou platy (mzdové náklady) versus ceny. A dle TI (Transparency international) jsme se dostali za Topolánkovy vlády na "krásné" 4.místo v míře korupce v Evropě. Traduje se, že cca 1/5 rozpočtu zmizí v černé díře. To je lobbing, ojebávání, vícepráce, předražené (a zároveň nekvalitní) stavby, nezdanění hazardu (v roce 2008 lidé prosázeli či jiným způsobem přišli o 128 mld, ale stát z toho neměl vůbec nic, opět světová rarita, Banánistán 1.kategorie).
PS: Krakena je mi fakt líto. Doufám, že alespoň část jednotky se zachová pro budoucí generace...
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3310
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 06. října 2009 - 19:08:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

262&AntiODSák: jak vidno otázky VM jste neviděli. Tam totiž i pan Janota připustil nerovnou daň, protože příští rok nebude mít co škrtat a kde brát jako letos.

Ale stále tu melete o minulých vládách. Já se bavím o té nynější, která ke všemu přišla jak slepá k houslím. Podívejte se co vše musela stihnout za své krátké období. Asi to holt do pekla nedorazilo

Jen by mě zajímalo, jak nynější vláda se podílela na předražených silnicích? Ty přece byly již před jejím nástupem. Asi to ještě nedorazilo ani do nebíčka, když ani ne do pekla.
AntiODSák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.234.60
Odesláno Úterý, 06. října 2009 - 19:22:08    Odkaz na tento příspěvek  

Penik: klídek, kydám hnůj na téměř všechny vládnoucí elity. A daňová progrese tak, jak ji známe z celého demokratického světa, snad bude obnovena. A pamatuju na interpelace, když Fischer říkal, že se na ceny dálnic podívá. Tak doufejme... PS: současná tzv. "rovná daň" není ani zdaleka rovná :-)
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3311
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 06. října 2009 - 19:25:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

AntiODSák: s rovnou daní to je pravda.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5148
Registrován: 8-2003

Odesláno Úterý, 06. října 2009 - 20:16:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

<ot>
ale nechápu rovnou daň z přijmu (což dle Janoty způsobilo na tento rok v rozpočtu výpadek cca 80 mld)

Rovná daň znamená, že z bohatších nebudeme (tak moc) dělat dojné krávy pro "potřebné". Mimochodem, výpadek 80 mld je nesmysl, tak moc ten význam daní z příjmů FO ze závislé činnosti nepřeceňujme.
</ot>
Vzhůru k výškám, vzhůru k výškám...!
AntiODSák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.234.60
Odesláno Úterý, 06. října 2009 - 20:59:55    Odkaz na tento příspěvek  

Už končíme, stejně to bude zlikvidováno.
Bkp: Rovná daň v žádné jiné demokratické zemi na tomto světě neexistuje. Ba naopak, nejbohatší lidé planety (třeba Gates, že) jsou pro větší daňovou progresi. A o 80 mld hovořil Janota osobně. Je to náš největší odborník na sestavování rozpočtů. Jemu bych věřil, na rozdíl od Kalouska. Ještě větší sranda je, že si ultrabohatí "podnikatelé" platí daně takové, jaké chtějí, jaké přiznají, anebo je neplatí vůbec...
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1522
Registrován: 2-2004

Odesláno Středa, 14. října 2009 - 18:15:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"nejbohatší lidé planety (třeba Gates, že) jsou pro větší daňovou progresi"

Nebyl to Gates, ale Buffet a kecá se mu o tom stejně dobře, jak se mu dobře daňově optimalizuje.

Zamýšlel jste se už někdy nad tím, že když už teda Buffet za každou cenu chce, aby měl stát víc peněz, proč nejde příkladem a prostě ho neobdaruje, rozumějte, že mu své peníze jednoduše nedá?
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 453
Registrován: 6-2008
Odesláno Pátek, 16. října 2009 - 00:08:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

AntiODSák: Že dluhy nadělala hlavně Klausova Vláda, nemyslíte snad vážně. To se směju, chtěl bych Vás vidět jak to řešíte, ten sajrajt co tu po komunistech zbyl. A dluhy rostly za jiných(soudruhů), co z červené na růžovo, respektive oranžovo se tvářit začali. Nikdo by nezprivatizoval ani o korunu ten bordel lépe, naopak mohlo to dopadnout hůře. Po bitvě je každý generál.
Kalousek je pardál, který zaslouží metál, tolik mandatorně/socialistických výdajů a dluh jen 20 miliard, navíc s Janotou sestavovali několik rozpočtů, takže bych je proti sobě nestavěl.
Bude li teď po volbách danová progrese, tak se ani tolik nevybere a to co se vybere, bude od těch poctivých(co se snažili a učili, byť každý nemá z hůry dáno), co se tomu nemůžou bránit atd. atd. atd.
No ale, co člověk, to názor.
Boblick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1056
Registrován: 1-2009
Odesláno Pátek, 16. října 2009 - 22:24:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Mono mono:
Dle svého vlastního vyjádření na jiných vláknech nemáš na volby ještě 3 roky nárok. Snad do té doby dostaneš rozum .

Ad ostatní:
Základ je neustálé mandatorní vyžírání státního rozpočtu populistickými sliby. Nelze se divit, v parlamentu sedí 3 komunistické strany: pro ty se základním vzděláním je tu KSČM, pro ty s alespoň středoškolským ČSSD a pro vysokoškolsky vzdělané je ODS. Co jsou lidovci je věeobecně známo. Ostatní, rychle se střídající přicmrndávky ani neberu v potaz.

Mě osobně nevadí ani kdyby měli poslanci třeba mego měsíčně, jen pokud by to spělo k omezení počtu státních zaměstnanců (a jinak maskovaných státních firem). Neporadíme si s 1,5mil. důchodců - ti budou naopak přibývat. Zato bychom neměli dopustit parazitování asi 1.mil cikánů (ke všemu nikoliv občanů ČR) na státním rozpočtu - slovenské řešení by bylo na místě.
A pak tu je další parazitická 1,5 mil. skupina: státní zaměstnanci. Až přijde nějaká strana s nápadem srazit jejich počet na 1/3 - tak tu je nutno okamžitě podpořit. Což je představa z reálií sci-fi, bohužel.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6165
Registrován: 8-2004

Odesláno Pátek, 16. října 2009 - 23:19:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

AntiODSák:
Vy jste mi ale kvítko.
Zemanova vláda pozvedla zemi z popela
Možná ano, ale za jakou cenu?! Vždyť od té doby se deficit státního rozpočtu stal normou.
rovná daň
To je zase nesmysl...asi jako "rychlodráha" na Kladno. Rovná je tak možná sazba daně, ne daň samotná a to nemluvím o různých slevách na dani, ale to vidí zase jen ten, kdo chce.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Se 749.006 navždy - naděje umírá poslední.
M. Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.171.160
Odesláno Sobota, 17. října 2009 - 01:21:23    Odkaz na tento příspěvek  

Boblick: vy jste nějak frustrován ze státních zaměstnanců, cikánů, důchodců? Měl byste se léčit...
Jak pravil klasik, zdroje tu jsou:
Projekt Státní pokladna - 2 miliardy (Janota)
Tzv. zakázka na odstranění ekolog. škod - přes 100 miliard (Janota)
Zcela zbytečné Gripeny - cena už ani nevím (Tvrdík? Kalousek?)
Chybějící systém elektronického zadávání veřejných zakázek - desítky miliard (aspoň v tom se něco dělá)

A tak by se dalo pokračovat. Zlatí cikáni.

S pozdravem
parazit
Zmar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 5-2009
Odesláno Sobota, 17. října 2009 - 13:07:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

On se možná problém vysokých státních výdajů vyřeší drív, než si myslíme. Jestli na jaře vyhraje koalice ČSSD+KSČ(M) a začne hospodaření, které tyto partaje slibují, tak po pár měsících příjde státní bankrot. Co bude potom následovat, si málokdo tady na fóru dovede představit - snížení platů státních zaměstnanců o desítky procent a redukce jejich počtu na zlomek dnešního stavu. Stejné tak omezení všech sociálních požitků atd. atd.

Kromě prohlášení politiků, kteří buď ekonomii nerozumí vůbec anebo si ji přizpůsobují svým politickým cílům je dobré si prostudovat také rozbory současné situace z pohledu předních ekonomů. Ty ovšem nevypadají vůbec hezky.

Jeden klasik výstižně řekl, že nevýhodou socialismu je, že cizí peníze vám jednou dojdou.
Ani Západ není tak bohatý, aby si dnešní sociální blahobyt mohl platit z toho, co si sám vydělá. A tak celý západní (i náš) sociální stát tu máme jenom na dluh. Jenomže právě teď zadluženost států přesáhla únosnou mez a ani státům s daleko lepším kreditem než má náš absurdistán už veřítelé nechtějí půjčovat. Takže nás chtě nechtě čeká návrat do finanční reality. Státy budou muset hospodařit s vyrovnanými rozpočty - anebo zbankrotují. Ekonomové předpovídají, že v nejbližší době příjde další fáze krize, kdy budou hromadně bankrotovat celé státy.

Takže celé to zdejší hádání o tom, komu a proč je třeba něco ubrat nebo naopak přidat, je z tohoto pohledu docela úsměvné - aspoň pro toho, kdo má rád černý humor.
AntiODSák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.211.16
Odesláno Sobota, 17. října 2009 - 15:21:34    Odkaz na tento příspěvek  

Ic540: ale tuto zemi opravdu zadlužili nejvíce vlády ODS. Jen za Zemana byla nutná sanace bankovního sektoru, která nás stála okolo půl bilionu kč. A nejen to. Když vezmete v úvahu, že Zeman tuhle zemi přebíral s dluhem okolo 180 mld, že byly dvoje katastrofální povodně (na ty z roku 1997 vydala tehdejší Tošovského vláda tzv. povodňové dluhopisy, které byly splatné samozřejmě za Socanů), tak dluh 1,1 bilionu korun českých, s kterým předávala tuto zemi ČSSD vládě ODS, není nic hrozného. A mimochodem, v roce 2008 za vlády modrých bolševiků se zahraniční dluh ČR zvedl o 181 mld. A rozpočtový deficit za rok 2008 nebyl jen těch 39 mld, o kterých Kalousek mluvil. Když pozorně prohledátu různé zdroje, tak zjistíte, že byl vyšší o rozpočtovou rezervu z roku 2007. Když se použije jiná metodika pro schodek rozpočtu, tak asi nejde o fairovou hru. Tím se vracíme někdy do poloviny devadesátých let.
Boblick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1059
Registrován: 1-2009
Odesláno Sobota, 17. října 2009 - 16:01:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad AntiODSák:
A kdo v době konjunktury vesele prožíral rozpočet místo splácení dluhů? Kdo dnes na krajích populisticky rozhazuje rozpočet přes soudní zákaz? Proč asi Paroubek tak rychle vycouval z podzimních voleb?
Jenže ono to socanům nevyjde ani na jaře, protože jimi zjančení odboráři kopou kolem sebe jak splašený kůň. Podívejte se na ten xindl u ČSA. Janota by měl ČSA klidně pustit do konkurzního řízení - a byl by klid. Zároveň by to byla jasná výstraha pro xindl ČernéDíry, že jim se může stát totéž.
Na jaře budeme asi skutečně stát na pokraji státního bankrotu. EU prostřednictvím Komise nás už varovala. Jsme jedni ze čtyř nejhorších se stavem veřejných financí. Takže žádné: zdroje jsou. Nejsou. Budou se platit dluhy!
AntiODSák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.211.16
Odesláno Sobota, 17. října 2009 - 19:48:44    Odkaz na tento příspěvek  

Jistěže zdroje nejsou. Ale nebýt úmyslného "zatmění" imbecilní (nějakým Stiglitzem a jinými si přece nenecháme radit, jak republiku nerozkrást) legislativou na počátku devadesátých let, tak bysme dnes byli peavděpodobně někde jinde. Samozřejmě je pravda, že za vlád ČSSD jsme měli jednu z nejúspěšnějších ekonomik světa. Ale musel se řešit Klausův bankovní socialismus, musela se řešit ČKA/ČKB (která odkupovala nedobytné pohledávky). Vpodstatě se dá říct, že ten náš slavný dluh způsobila tak ze 3/4 (a možná víc) ODS a její vlády. Prostě se podívejte na dluh v době, kdy zemi přebírala vláda ČSSD. Pak si zjistěte částku, za kterou se sanoval bankovní sektor, sektor průmyslu a sektor domácností, a tu k tomu připočtěte. Následně vemte hodnotu státního dluhu v době, kdy ČSSD přestala být vládní stranou (kvůli korektnosti bych doporučil nezapomínat na splatnost povodňových obligací z roku 1997 a na povodně v roce 2002), a vyjde Vám zhruba dluh ČSSD. Je to poněkud zjednodušené, ale ten zbytek až do dneška je dluh ODS. Nebo snad ne??? Takže dluhy se platit samozřejmě musí, ale pachatel je více než zřejmý. Rozhodně není na prvním místě Paroubek, ač je proti němu vedena mediální štvanice. Ale u národa diváků Novy a čtenářů Blesku mě to moc nepřekvapuje...
M. Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.171.160
Odesláno Sobota, 17. října 2009 - 20:05:23    Odkaz na tento příspěvek  

Zmar: mě nevyděsíš, zatím největší krize po roce 1989 tu byla po "Klausových balíčcích" v roce 1997 a rozpočtovém provisoriu. Uvidíme, zda příští a přespříští rok dosáhne jejích rozměrů.
Těmi předními ekonomy myslíš ty, co jsou ještě dnes schopni tvrdit, že žádná krize není (nebo to tvrdili minimálně ještě dost dlouho poté, co to i laikům bylo jasné)?
A rozumně hospodařit by se mělo vždy, ať je krize nebo ne, plýtvání je nehorázné (jako parazit o tom něco vím). Průser samozřejmě nastává: už není co privatizovat (rozkrást) a nastane také doba, kdy nebudou paníze ze strukturálních fondů (které neumíme ani kloudně čerpat a které jsme možná nikdy neměli dostat).
Boblick: tak vedle parazitů ještě xindl. Vida. K ČSA si přečtěte rozhovor s předsedou představenstva Dvořákem v E15.
Když si prohlédnu tuhle diskusi, tak jediné konkrétní argumenty tu uvádí AntiODSák. Smutné.
M. Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.171.160
Odesláno Sobota, 17. října 2009 - 20:13:23    Odkaz na tento příspěvek  

Jen tak mimochodem, nějaké drobné, které budem muset určitě poplatit: http://www.e15.cz/domaci/stat-v-soucasnosti-celi-arbitrazim-za-vi ce-nez-20-miliard
"Stát dosud musel v arbitrážích, které prohrál nebo uzavřel dohodu o smíru, zaplatit zhruba 15 miliard korun. Zatím nejvíce stát zaplatil společnosti CME za znehodnocení investice do televize Nova, tehdy to bylo 10,6 miliardy Kč.

Arbitráže jsou většinou výsledkem smluv o ochraně investic z počátku devadesátých let. Smlouvy byly většinou pro ČR nevýhodné. Ministerstvo financí tak v současné době pracuje na tom, aby tyto smlouvy zanikly. Loni v létě začal stát vypovídat dvoustranné dohody se státy Evropské unie.

Kdo že to byl tehdy hlavní financmajster?
AntiODSák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.211.16
Odesláno Sobota, 17. října 2009 - 20:18:07    Odkaz na tento příspěvek  

Je to tragické, ale jako národ si za to můžeme sami. Důchodcům se prostě líbila Klausova kravata, tzv. "podnikatelům" neomezené možnosti čerpání úvěrů a rozkrádaček tehdy odstátňovaných podniků, a různým OSVČ daňové prázdniny a jiné sliby. Ale co se na tom tak líbilo obyčejným lidem, kterých je většina, to dodnes nechápu. Při pohledu na žebříček preferencí ODS (ale i jiných stran) mi přechází mráz po zádech.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1524
Registrován: 2-2004

Odesláno Sobota, 17. října 2009 - 21:35:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zeman tuhle zemi přebíral s dluhem okolo 180 mld, ... dluh 1,1 bilionu korun českých, s kterým předávala tuto zemi ČSSD vládě ODS

Kolik je 1,1 bilionu minus 180 miliard? Nechcete na základě vašeho vlastního vyjádření korigovat své vyjádření o tom, kdo ty dluhy nasekal?
AntiODSák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.211.16
Odesláno Sobota, 17. října 2009 - 22:02:55    Odkaz na tento příspěvek  

To bych nerad, tímto však popírám částku 1.1 bilionu (to je aktuální hodnota po vládnutí ODS). Dle Ministerstva financí ČR byla výše státního dluhu na konci roku 2006 802 mld, což je daleko příznivější hodnota. A znova opakuji, že se řešily problémy po vládách ODS, díky kterým byl náš bankovní i průmyslový sektor v rozkladu. Zeman popsal ČR po vládnutí ODS výstižně jako "spálenou zemi". A když sečtu, že za sanaci bank se spotřebovalo 350 mld, za IPB 150 mld, arbitráž Novy 10 mld., cca 100 mld. za oboje povodně, tak to je zhruba (odborníci mají nějaký rozptyl) 600 000 000 000,-. A budeme počítat i dále: 800 000 000 000 mínus 600 000 000 000 se rovná 200 000 000 000,-. A byla-li startovní pozice ve výši státního dluhu pro ČSSD 180 000 000 000,-, tak ČSSD zadlužila tuto zemi o směšných 20 miliard korun. Tu něco nesedí, že?
Marek3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1128
Registrován: 8-2008

Odesláno Sobota, 17. října 2009 - 22:32:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nějaký politik kandidující do ČSSD kritizoval CityElefant. Prý je moc vysoko k trolejím.

CityElefanta musel někdo zkolaudovat, potom už nejde si "vzpomenout"...

Naštěstí na našich českých železnicích zůstal. Zase nějaký politik neměl zřejmě co dělat. Kdyby byl moc vysoko k trolejím, nevydržel by to asi sběrač první. To by byl náznak. No blbec politik...
Generální ředitel společnosti vDP BOH Trans s.r.o.

Nejoblíbenější auto: Volkswagen Transporter 5
Nejoblíbenější tahač: Scania 620r
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 467
Registrován: 6-2008
Odesláno Sobota, 17. října 2009 - 23:44:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

AntiODSák: Když pominu povodně a komentář pana Bechera, tak mi připadají Vaše totální neskutečné číselné dezinformace jako by byly někde z okolí nějaké severokorejské zpravodajské agentury(nevede ji nějaký Tvrdík?). Spálenou zemi v podstatě přebíral Pan Václav Klaus. Chtěl jsem toho napsat víc, ale po přečtení toho výše to ani není teď možné...
AntiODSák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.211.16
Odesláno Neděle, 18. října 2009 - 00:16:04    Odkaz na tento příspěvek  

Zdaleka jsem neuvedl všechny problémy, které se za tunelářských vlád ODS v devadesátých létech nastřádaly (tunely bank, podniků, kampeliček, různých privatizačních fondů, daňové úniky za LTO, ČKA/ČKB, atd. atp. etc.). Tohle celé souhrnně nás přišlo na 2-4 biliony korun (ta čísla se opravdu velmi různí). To, co jsem vypočetl ve svém příspěvku výše, to je jen taková sranda, byť na základě oficiálních údajů (z kterých opravdu vyplývá, že něco není all right). Rozhodně netvrdím, že po 40 letech budování jakože "komunismu" to tu bylo v pořádku, ale po vládnutí ODS to bylo opravdu na státní bankrot. Ne nadarmo říkají zasvěcenci Sametové revoluci "Privatizační puč". A můžeme se jen dohadovat, je-li Klaus dodnes řízen KGB. Ale vypadá to tak... PS: na webu Ministerstva financí ČR se dá najít spousta zajímavostí, zahloubejte se...
Bužírka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.166.188
Odesláno Neděle, 18. října 2009 - 00:27:23    Odkaz na tento příspěvek  

Teď jen sklízíme kyselé plody, z toho, co se urodilo a nesklízelo na státních plantážích celých 20 let. Ať byl plantážníkem pan levý, nebo pan pravý.
AntiODSák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.211.16
Odesláno Neděle, 18. října 2009 - 00:34:34    Odkaz na tento příspěvek  

Václav Havel to popsal takto: "blbá nálada". Kdysi dokázal být celkem trefný, že? The truth is out there.
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 470
Registrován: 6-2008
Odesláno Neděle, 18. října 2009 - 01:02:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

AntiODSák: Vždyť za všechny páky tahali komouši(kdo ví jestli ne až z Moskvy?), tak jako tak. Na tom nemohl Klaus nic změnit. Leda, že by se budoval komunismus. Tolik biliónů škody co se výše píše, jsme zdědili po lidumylných soudruzích přesně toho dne, kdy bylo už jisté, že se vše v dobré soudružské už nevrátí. Buď pozdraven...soudruh ježíš kristus.
AntiODSák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.211.16
Odesláno Neděle, 18. října 2009 - 01:14:08    Odkaz na tento příspěvek  

Proč jsem asi psal o privatizačním puči? Klaus se tam nedostal žádnou náhodou. ODS byla jeho nástrojem, a on byl zase nástrojem někoho jiného. Akorát že jim to lidi žrali. Ba co víc, žerou dodnes.
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 471
Registrován: 6-2008
Odesláno Neděle, 18. října 2009 - 01:32:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V každém případě je štěstí, že tam vydržel do dnes. Protože kdyby už tady byl vybudovaný ten komunismus, no a jestli by to bylo něco podobného jako dnes na Kubě a jiných dříve spřátelených zemích, tak potěš nás pán bůh a zachraň od všeho zlého. To nejsem věřící, ale při myšlence na komunismus mě nic jiného než bůh a Václav Klaus nenapadá.... Už jen proto, aby se příští náš prezident nejmenoval Nicolas, José, nebo nedej bože Vladimír...
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.139.5.250
Odesláno Neděle, 18. října 2009 - 08:43:48    Odkaz na tento příspěvek  

Vaclav Klaus se puvodne vubec nejmenoval Vaclav, ale Dimitrij. (Je to samozrejme kec, ale jako vychozi hypoteza to je kouzelny.)
AntiODSák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.211.16
Odesláno Neděle, 18. října 2009 - 10:22:00    Odkaz na tento příspěvek  

Ic540: Klaus = komunismus/bolševismus. To není žádná legrace. Nebýt něj, tak jsme nejspíše dopadli daleko lépe. Klaus je to největší neštěstí, které tento národ potkalo od dob normalizace.
PS: tak jako tak je jeho příjmení Pružinský.
Fischer
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.240.43.124
Odesláno Neděle, 18. října 2009 - 11:13:24    Odkaz na tento příspěvek  

AntiODSák: Ne Pružinský, ale Pružinskij.
Koukám, že ta vymyšlená legenda o haličské (a ještě k tomu prý židovské) rodině Pružinských dorazila i sem.

Pánové, zkuste se zamyslet nad tímhle:
- V 90. letech se hospodařilo s vyrovnaným rozpočtem. Ale sociální dávky nebyly o moc nižší než pak za soc. dem. Nebyl ten rozpočet "vyrovnaný" jenom proto, že se v příjmech utápěly příjmy z privatizace? Nebo třeba že se odkládaly investice např. do silnic, které by znamenaly další výdaje (a tím pádem třeba vznik rozpočtového schodku)?

- Jestli Klaus jako tehdejší ministr financí sjednal na začátku 90. let nevýhodnou smlouvu týkající se arbitráží, proč ji chtějí změnit až teď? Proč to kterýkoliv jiný ministr financí už dávno neudělal?

- Zeman byl proti kupónové privatizaci. Prosazoval, aby podniky koupili jejich zaměstnanci, že si lépe ohlídají hospodaření, když tam sami pracují. Myslíte že by to v praxi fungovalo?

- V roce 1998 se stal Zeman premiérem. A s kým že se domluvil na tom, že bude jeho vládu tolerovat? Že by zase s Klausem?

- Povodně byly v červenci 1997, a to byl ministerským předsedou ještě Klaus. Až za půlrok ho vystřídal Tošovský se svojí úřednickou vládou. Ty hlavní problémy musela řešit ještě Klausova vláda.

- Píše se tu o pádu IPB. Ten byl v červnu 2000, za Zemanovy vlády. Co s tím má Klaus tedy společného?

- Pořád se hádáte, jestli je horší ODS, anebo ČSSD. Ono to vyjde skoro nastejno. Proč by mělo jít politikům o "blaho lidu"? Kdybyste vy byli politici, tak by vám o to blaho lidu snad šlo?
Možným řešením je minimalizace vlivu politiky a co největší samostatnost a osobní svoboda lidí. Ale tohle smýšení není rozhodně levicové...
antiODSák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.211.16
Odesláno Neděle, 18. října 2009 - 12:19:05    Odkaz na tento příspěvek  

Inu dobrá, asi máte jiné informace.

Rozpočet ČR nebyl nikdy vyrovnaný. Klaus to ostatně (byť velmi neochotně) neochotně přiznal. Vzhledem k neobjektivní metodice výpočtů schodků rozpočtu (prostě se do příjmové části zahrnovaly i příjmy z probíhající privatizace) se to dříve ve statistikách neobjevovalo. Ale třeba rok 1995 byl výjimečný tím, že byl schodek rozpočtu 197 mld. (oficiální číslo). To tehdy bylo 13,4 % HDP, dosud nepřekonaná hodnota. Schodky v letech 1995, 1996, 1997 a 1998 byly 197, 56, 69, 100 mld. kč. Mezi lety 1995 až 2006 byl vládní deficit/HDP takový: 13,4; 3,3; 3,8; 5,0; 3,7; 3,7; 5,7; 6,8; 6,6; 2,9; 3,5; 2,7 (zdroj ČSÚ). Mimochodem, na webu MFČR se můžete dočíst, že po daňových deformách byl loňský schodek státního rozpočtu 80 mld (akorát se z toho odečetla určitá konkrétní "částka", aby vyšlo pěkné číslo).

Proti kupónové privatizaci nebyl jen Zeman, ale i opravdoví odborníci ze zahraničí.

Povodně byli opravdu ještě za Klausovy vlády, ale byl vydán balík tzv. "povodňovýh obligací", které zatížili na 10 let následující rozpočty.

IPB byla tunelována a vytunelována už za Klausových vlád. Akorát privatizace dopadla tak, jak dopadla. Nomuře šlo pouze o České pivo, nikoliv o IPB. Na netu je hodně zajímavé počtení. Koneckonců privatizace této banky se připravovala už od dob poslední Klausovy vlády.

Za to, že musel Zeman & company jít do "holportu" s ODS může Unie svobody, jmenovitě Ruml. I přesto tehdejší vláda hledala při prosazování zákonů podporu napříč celým spektrem Poslanecké sněmovny. Kdysi někdo zpočítal, že ponejvíce hlasovali proti tehdejším přijímaným zákonům ODS spolu s KSČM.
Zmar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 5-2009
Odesláno Neděle, 18. října 2009 - 19:10:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M. Kunt: tady je odkaz na jeden z ekonomických rozborů dnešní krize. http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/stepan-pirko.php?itemid=756 2
M. Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.171.160
Odesláno Neděle, 18. října 2009 - 21:56:40    Odkaz na tento příspěvek  

Zmar: díky, částečně je to zajímavé, částečně jde o standardní neoliberální plky. Každopádně inspirativní včetně diskuse.
- dle autora zásahy státu ve smyslu regulace krizi prodlužují, jakékoli zásahy státu jsou špatné, stát žádné prostředky nevytváří, jen přerozděluje. Dobře, ale rozdíl oproti působení bank potom není žádný. Zlikvidujme tedy vedle zásahů státu do ekonomiky i banky, které navíc tu krizi primárně zavinily - svou špatnou regulací (jenže to už jsme někde u Marxe, žáno...). Házet to na "nezodpovědnost" obyčejných lidí, jak činí pan autor, je pěkný fujtajbl (a stačí si vzpomenout na masáže našich superekonomů z 90. let: netřeba vyrábět, levně si dovezeme, každý již od kočárku vlastníkem akcií atd.)
- s tím, že krize se vyřeší inflací, je potřeba asi souhlasit (nebo se vyřeší válkou, jak uvádějí diskutující - což se tak nějak trochu děje, zase ten Marx). A proč potom - když bude inflace - spořit? Celý nápad s dlouhodobým spořením zejm. pensijním je omyl (systém letadlo) a nemá žádnou cenu, což by lidé u nás mohli snad vědět (nejméně pro roky 1938, 1945, 1953; v naší rodině je tato zkušenost jasná). Proto ti, co chtějí omezovat průběžné systémy, patří víš kam... (kapitál ostatně také návratnosti investic v řádu desetiletí neuznává)
- autor zavadí o 19. století, které bylo "málo inflační", jenže to vůbec nijak nerozvádí. Vůbec všichni dnes užívají krizi z 30. let, ale "tu naši" z roku 1873, která přece byla akciová a bankovní (nikoli z nadvýroby) úplně pomíjejí. Její výsledek? Posilování role státu, zestátňování monopolních odvětví pro podporu ekonomiky (železnice jsou klasika), vyšší regulace a postupně i práva zaměstnanců (nejen u nás v Rakousku) - a pak relativní klid do 1. války. A z pohledu běžného obyvatele Království Českého byla daleko horší válka v šestašedesátém a neúroda v devětašedesátém (ostatně menších krizí - zejm. agrárních - bylo v 19. století dost, řešilo se to cly a to i za první republiky)
- autor vůbec pomíjí globalizaci trhů a kapitálu a to, že o něm už dlouho žádné státy vlastně nerozhodují (pokud neovlivňují nadnárodní korporace). To je "trochu" rozdíl od toho 19. století i autorových pouček
- bohaté země si žijí nad poměry, ale je otázka, čím to vlastně opravdu je (důchodové systémy? Výstavba infrastruktury? Státní dluhy? Sanace bank? Roztáčení peněz z privatizace než dojdou? Státní kleptokracie vychovávaná v tom, že stát není schopen spravovat svůj majetek?). Naopak chudé jsou asi v pohodě (třeba Zimbabwe a půl Afriky k tomu).
Zmar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 5-2009
Odesláno Pondělí, 19. října 2009 - 06:22:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dle autora zásahy státu ve smyslu regulace krizi prodlužují
Nejen dle tohoto autora. Pročetl jsem podobných analýz celou řadu a nikde jsem nenašel návod, jak krizi zkrátit - to jen politici tvrdí, že znají ty zaručeně fungující návody. A přitom návrhy politiků jsou z pohledu ekonomů tím, co rozjede inflaci (třináctý důchod, různá přilepšení těm nebo tamtěm atd.).

banky, které navíc tu krizi primárně zavinily - svou špatnou regulací
Ono se moc nezdůrazňuje (a už vůbec ne v zemi původu), že banky, které hypoteční krizi rozjely, byly do tě špatné regulace dotlačeny špatnými zásahy státu (když nepůjčíte peníze černochům, u kterých předpokládáte, že je nebudou schopni splatit, tak vás budeme považovat za rasisty - označení za rasistu je v USA velmi háklivá věc).

autor vůbec pomíjí globalizaci trhů a kapitálu
Myslím, že není nutné diskutovat o tom, že krize je způsobena globalizací - samozřejmě ne tím, že si McDonald postavil pobočky po celém světě ale tím opravdovým aspektem globalizace, tedy přesunem výroby na dálný východ. V otevřeném světě se rychle vyrovnaly ceny s cenami čínských výrobců a v důsledku toho po celém světě krachují lokální výrobci. Řešení autor článku naznačuje - vrátit výrobu zpět. To ovšem nastane teprve tehdy, když naši výrobci budou konkurenceschopni těm z Číny. Tedy až se u nás patřičně sníží mzdy anebo v Číně zvednou ceny - ať už pomocí inflace nebo jakkoli jinak. Jenomže žádný politik si tohle netroufne říci nahlas, protože to vede k podstatnému snížení životní úrovně ve vyspělém světě - a s takovými sliby u voličů nikdo nezaboduje. Naopak to, co nám politici slibují, vede k prodlužování života nad poměry a tedy k oddalování konce krize.

V tomto článku jsou rozebrané jen některé aspekty dnešní krize. Další rozbory mechanismů krize jsou také například v předchozím článku stejného autora, na který z původního članku vedou odkazy. Na ekonomických serverech (např. www.patria.cz ) se dají najít další analýzy.
Boblick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1071
Registrován: 1-2009
Odesláno Pondělí, 19. října 2009 - 16:54:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Celý ten článek je pochybný. V roce 1914 byl díky koloniím svět globalizován více než dnes.
Horší je srovnání tehdy s dnešním stavem: tehdy (K.u K.) 4% pod státem (definitiva), dnes 31% různě pod státem. Podnikání dnes tudíž dušeno ve prospěch státních molochů.
A idiotská představa sociálního státu, kde podpora nemakačenek a cikánů je prioritou hlavních politických stran nás vede jen k . A že jsme se státním rozpočtem jen 3% před faktickým státním bankrotem, to tu populistickou svoloč vůbec nezajímá.
Na parazity se prostě nešahá: nedotknutelní cikáni a odborářským xindlem ovládané: ČSA, Česká Pošta, České Dráhy, (ČEZ - viz MR), apod. nás potáhnou pořád ke dnu.
Zmar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 5-2009
Odesláno Pondělí, 19. října 2009 - 17:57:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kolonie fungovaly jinak. Tak šlo jen o dovoz surovin. Zboží se z nich vyrábělo až v Evropě a naopak zboží se z Evropy vyváželo do kolonií takže obchodní bilance byla pro Evropu příznivá. Teď je to obráceně.

Aby mé vyjádření o globalizaci nevyznělo nesprávně, je vhodné uvést jak globalizace v praxi vypadá. Když si takový malý český šetřílek radši koupí laciné zboží z Číny namísto o něco dražšího českého produktu, má pocit, že kdovíjak ušetřil. Ale neuvědomuje si, že tím poslal ke dnu českého výrobce, který pak bude muset propustit své zaměstnance. A ten český šetřílek pak bude ze svých daní platit jejich podporu. Tohle je skutečnou podstatou globalizace a ne nějaký McDonald. Já vím, že v určitých politických kruzích se tohle nesluší připomínat, ale tihle malí šetřílkové mají na krizi obrovskou zásluhu. Každý by chtěl kupovat zboží za asijské ceny a k tomu dostávat evropský plat. Jenomže tato kombinace nejde dohromady a dříve nebo později zlikviduje každého výrobce.
Guffero
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.166.188
Odesláno Pondělí, 19. října 2009 - 18:43:26    Odkaz na tento příspěvek  

S 18 tis. hrubého a z toho ještě placením nájmu, splácením půjčky atd. žádnou díru do koupi dražšího našeho zboží holt neuděláme.
Českého šetřílka vytvořil tento systém, kde je obyčejný občan, zaměstnanec, zejména s podprůměrnou mzdou /platem/ (kolik lidí dosáhne u nás alespoň na průměrný plat??) finančně dušen na každém kroku. Viz třeba předkrizové ceny některého zboží v Německu a ceny stejného zboží u nás v poměru k platům. A pak se divte, že se mnozí lidé ohlíží po levném zboží. Pak možná i ušetří trochu peněz na horší časy...
Zmar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 5-2009
Odesláno Pondělí, 19. října 2009 - 20:27:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jistě, tenhle způsob uvažování je pochopitelný. Potíž je v tom, že leckdo u tohoto uvažování zůstane a nedomyslí důsledky.
Sokr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 482
Registrován: 5-2005

Odesláno Pondělí, 19. října 2009 - 20:38:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když já mám pocit, že přes veškerou snahu zde diskutujících stejně všechno dopadne asi takhle :

A ze všeho nejhorší jsou skřítci. Všude vlezou a strašně rychle se množej...
http://www.nahouby.estranky.cz
Guffero
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.166.188
Odesláno Pondělí, 19. října 2009 - 20:42:19    Odkaz na tento příspěvek  

A ještě si neodpustím jednu poznámku. V 90. porevolučních letech znělo zhruba toto:
Ve státním budete mít míň peněz, ale budete mít jakés takés jistoty.
U soukromníka jistotu nebudete mít žádnou, ale naopak více peněz, než ve státním.

Jaká je situace v roce 2009 v jednom z našich krajů?

Nepodnikatelská sféra - medián měsíční hrubé mzdy 22 281 Kč, průměrná mzda 23 105 Kč
Podnikatelská sféra - medián měsíční hrubé mzdy 18 815 Kč, průměrná mzda 22 052 Kč.

A máme to po 15 letech úplně otočené. Pak stát snadno pořád hledá peníze...
Zmar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 5-2009
Odesláno Pondělí, 19. října 2009 - 21:24:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Guffero: tohle platí v určitých oborech. V mém oboru (programátor) se v komerci platí jedna a půl až dvakrát tolik než odpovídá tabulkovým platům ve státní sféře.

Potíž je v tom, že i plat 18 tis hrubého je ještě pořád příliš veliký na to, aby naše podniky mohly obstát proti čínské konkurenci. Velmi zjednodušeně se dá říci, že tak jako se ceny zboží srovnaly s těmi čínskými, tak i platy se budou muset srovnat s těmi čínskými. Ve skutečnosti to až tak doslova neplatí, protože čínské zboží po cestě sem na sebe nabalí další doprovodné náklady a cla, které jeho cenu zvýší oproti ceně u výrobce v Číně - a o ten rozdíl mohou být naše platy vyšší. To za předpokladu, že zdanění u nás a v Číně bude srovnatelné - což bohužel není, protože v Číně jsou daně o mnoho menší. Rozdíl v daních je kromě jiného způsoben tím, že z našich daní (a odvodů) je financován náš sociální systém, zatímco komunistická Čína si s nějakým sociálním zajíštěním pracujících neláme hlavu.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2484
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 19. října 2009 - 21:31:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a ani zdravotním. Vše řešily v minulosti státní podniky. Dnes často vzorně zprivatizované a patřičně vytunelované. Máme se od soudruhů ledacos učit.
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 632
Registrován: 11-2005

Odesláno Pátek, 23. října 2009 - 16:59:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koukám,že tu lítají dogmata typu Janota = odborník na rozpočet, případně Čína = komunismus...takže k tomu Janotovi: on je to takový Sir Humphrey,seděl tam už za komančů,dotkl se všech státních rozpočtů od revoluce,všechny zprasil a my ho necháváme se furt opravovat,páč teď se konečně správně trefí (bohužel ovlivňuje živobytí )
ČÍNA: Asijaté mají naprosto odlišné chápání,kulturní myšlení atd. proto jejich komunismus nemá s tím Marxovým nic společného(ostatně Japonci mají stoleté praxe v koncentračních táborech,neb jsou víc žlutí než ostatní šikmáči) a je to právě kapitalistický bankovní sektor a neoliberální myšlení,které dovoluje z Číny dělat globální ekonomickou velmoc(viz zadlužení USA v Číně)a podporuje Čínu likvidovat Evropu a její trhy nekvalitním a levným zbožím,službami a expanzí jejich firem a pracovníků.A nebýt těch 40-ti let "marasmu",tak nemáme kde bydlet,nešlo by nic tunelovat a optimalizovat a lid by už dělal další levicovou revoluci,protože se vracíme k nevolnictví a feudalismu...
Chléb je veskrze věc spravedlivá, máslo ne vždy, jedincův kořistnický blahobyt nikdy.
Karel Čapek
Luxus bohatých je zaplacen bídou chudých.Franz Kafka
Zmar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 5-2009
Odesláno Neděle, 25. října 2009 - 09:55:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přece jen čínský komunismus má s tím ruským některé společné prvky - třeba vyhlazovací tábory. Ale 'díky' odlišnému kulturnímu zázemí tam leccos dovedli k větší dokonalosti, než by si naši marxisté v padesátých letech vůbec dovedli představit. U nás třeba v každé vesnici vybrali jednoho kulaka kterého exemplárně i s rodinou naložili na vůz a vykázali z vesnice - pro výstrahu ostatním. V Číně tuhle vybranou oběť přímo na místě i s rodinou fyzicky zlikvidovali.

Ale i současná Čína je něco úplně jiného, než si naše veřejnost (především ta levicová) představuje. Čína je dnes státem s nejčistším kapitalismem na světě. Funguje tam pod vedením komunistů a i u nás jsme se mohli přesvědčit, že když komunisté budují kapitalismus, je to opravdový kapitalismus bez přívlastků přesně podle učebnic marxismu. Tenhle kapitalismus je příčinou, proč mohou mít čínské podniky tak nízké výrobní náklady. Proti němu se náš dnešní socialistiský systém s velkými výdaji na sociální zajištění nemůže postavit. Řešením by bylo buď přimět Číňany, aby také začali budovat socialismus po vzoru západní Evropy anebo u nás zavést opravdový kapitalismus po vzoru čínských komunistů.
Guffero
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.166.188
Odesláno Neděle, 25. října 2009 - 16:56:15    Odkaz na tento příspěvek  

Zavedení opravdového kapitalismu u nás nehrozí Obava, z toho, že by po jeho zavedení v příštích volbách vyhrála KSČM, předčí všechny tyto troufalé představy.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2464
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 25. října 2009 - 18:25:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"když komunisté budují kapitalismus, je to opravdový kapitalismus bez přívlastků přesně podle učebnic marxismu"

Přesně tak to je. Tesat do kamene. To, co si vůči pracujícím můžou dovolit čínští (i jiní) komunisti, na to by žádný evropský kapitalista nemohl ani pomyslet.
Fot
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.239.242.115
Odesláno Úterý, 27. října 2009 - 14:45:49    Odkaz na tento příspěvek  

Tak hosi,aby bylo jasno,kdo jde volit ODS,tak bych mu usekal ruce!vzpomente si,jak to dopadlo za vlady rimana na ministestvu dopravy...znicil co moh jen drahu vykurvil,za komousu byla draha vojensky strategicka a tudiz se po ni vozilo vsecko,pracujiciho lidu se zastali a kazdej mel sve misto jiste .dneska vsecko vozej kamiomama,je strasne nehod,penize na znicene silnice nejsou,na nadrazich se pomalu nedohledate personalu,a kvapem se rusi nadrazky kde se dalo velmi dobre najist,co to je za pristup?a jezdilo daleko vic lidi nez ted ,jenze kdo ma jezdit kdyz ten modry mor zvany ODS vsecko nechal znicit!!a lidi nemaj proc nekam dojizdet kdyz jsou bez prace!meli by se pravicaci stydet pred komousema!
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1464
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 27. října 2009 - 16:31:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

za komousu byla draha vojensky strategicka

Kdyby jen za komoušů. Tohle je asi největší historický průšvih železnic na evropském kontinentě a táhne se s nimi už zhruba od prusko-rakouské války - tedy doby, kdy první komunistický praktik (Lenin) ještě tahal kačera. Dlouhodobě je to pro ně bylo silně nevýhodné, protože neměly motivaci se rozvíjet a konkurovat silnicím díky tomu, že si hrály každá dráha na svým písečku, kde jim za zády stál stát, který je z každého finančního průšvihu vytáhl.

V Severní Americe nic z toho nefungovalo, dráhy měly jedinou jistotu - že když nebudou konkurenceschopné, skončí, a díky tomu tam mají řádově vyšší podíl železnice na nákladních přepravách (až 40 % všech přepravených tun, jestli si to dobře pamatuju).

(Příspěvek byl editován uživatelem david_jaša.)
parodie na moderní nízkopodlažní tramvaje
Fischer
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.102.126
Odesláno Úterý, 27. října 2009 - 21:31:56    Odkaz na tento příspěvek  

Fot: Tak hosi,aby bylo jasno,kdo jde volit ODS,tak bych mu usekal ruce!

Která strana vám asi tak může vyhovovat? KSČM nebo Dělnická strana jsou pro vás asi moc svobodné. Ale taková KSČ nebo NSDAP, tam už by se to sekání rukou nějak prosadit dalo, tak která z nich vám je bližší?

vzpomente si,jak to dopadlo za vlady rimana na ministestvu dopravy... znicil co moh jen drahu vykurvil,za komousu byla draha vojensky strategicka a tudiz se po ni vozilo vsecko,pracujiciho lidu se zastali a kazdej mel sve misto jiste
To měl jisté všude a nejenom na dráze.

dneska vsecko vozej kamiomama,je strasne nehod,penize na znicene silnice nejsou,na nadrazich se pomalu nedohledate personalu,a kvapem se rusi nadrazky kde se dalo velmi dobre najist,co to je za pristup?
A za tohle všechno může Říman a ODS nebo jak to myslíte?

lidi nemaj proc nekam dojizdet kdyz jsou bez prace!meli by se pravicaci stydet pred komousema!
Zato kdyby se komouši nedejbože dostali k moci a splnili svůj slib, že minimální mzda bude 14 tisíc, tak by nezaměstnaných nepřibylo, že.
Mkunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 10-2009
Odesláno Úterý, 27. října 2009 - 21:59:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David jaša: máte to fakt dost pomotané, ale do této sekce to asi patří...
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1468
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 28. října 2009 - 08:00:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co tam mám konkrétně pomotané?
parodie na moderní nízkopodlažní tramvaje
AsAnAl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.211.52
Odesláno Středa, 28. října 2009 - 09:34:38    Odkaz na tento příspěvek  

Jó Říman, to byl panečku ministr průmyslu a obchodu! Jeden den říkal, že průmysl by nás živit neměl a měli bychom jej omezovat (nejlépe zrušit), a jen o několik málo dní později v Bruselu žádal více emisních povolenek pro naše podniky. O jeho boji proti D47 škoda mluvit, stejně tak o pozemcích pod potencionálníma průmyslovýma zónama...
Zmar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 5-2009
Odesláno Středa, 28. října 2009 - 12:04:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak hosi,aby bylo jasno,kdo jde volit ODS,tak bych mu usekal ruce!

Oni by si zasloužili usekat ruce nejen voliči ODS ale také voliči ČSSD, KSČM, KDU a dalších podobně zasloužilých partají. Ohledně toho, kdo si dokáže víc nakrást pro sebe a své kamarády si tihle vzájemně nemají co vyčítat.
AsAnAl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.211.52
Odesláno Středa, 28. října 2009 - 19:34:50    Odkaz na tento příspěvek  

Rozkrádačky a korupce tu byly a jsou především za vlád ODS, dokonce s jejich požehnáním. Že lidé rezignovali a nadávají na všechny není zrovna dobře. Nedokážu si představit, že tenhle národ ještě někdy povstane...
Zmar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 5-2009
Odesláno Středa, 28. října 2009 - 21:29:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je právě to, že korupce a rozkrádačky jsou na veřejnosti prezentovány, jako by byly spojeny s jedinou partají (ODS). Jenomže se tím jen zakrývá, skutečnost, že ty ostatní (především ČSSD ale není jediná) za ními v ničem nezaostaly. Třeba takové Grippeny byla obrovská černá díra které se máloco vyrovná.

Nezastávám se žádné partaje. Jen mi příjde spravedlivé, aby se po zásluze ukazovalo na všechny, kdo se o naši korupoci přičinili. Jistěže vinni nejsou samotní politici, ale ti, kdo je opakovaně volí. Ukázkový příklad je třeba 'kočkování' na autogramiádě jednoho soudruha - pár dní po kterém vyhrál volby. Tím jeho voliči potvrdili všem politikům, že veřejné spolčování politiků se zločinci jim vůbec nevadí a všichni politici teď už vědí, co si mohou dovolit.
AsAnAl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.211.52
Odesláno Středa, 28. října 2009 - 21:47:12    Odkaz na tento příspěvek  

Kočka je zločinec, mafián nebo vrah? A jak to bylo s Grippenama, kdo ví? Každopádně bylo vypsáno výběrové řízení, a v tom vláda moc prsty namočené mít nemohla. Spíše bych poukázal na nákup 72ks lehkých bitevníků L-159 ALCA. 72 bylo opravdu moc, nemluvě o nepojištění jejich ceny proti změně kurzu Kč versus USD (opět díky, chemiku Kalousku), takže se nakonec setsakramentsky prodražily.
Zmar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 5-2009
Odesláno Středa, 28. října 2009 - 22:21:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Soudruh Paroubek osobně podepsal pozvánky všech zúčastněných. O tom kdo Kočkovi jsou věděl každý Pražák už dávno před kočkováním. I veřejně se o přátelení Paroubka s Kočkou mluvilo jako o provázání nejvyššího politického vedení s organizovaným zločinem. Už tehdy - v reakci na připomenutí, kdo Kočka je - pronesl Paroubek památnou větu 'na pana Kočku mi nesahejte'.

O tom, jak vypadá výběrové řízení konané v nejvyšším zájmu vládnoucí partaje si není třeba dělat iluze. Mezi Kalouskem a ČSSD není rozdíl. U Grippenů se veřejně mluvilo o tom, že je to sice opravdu drahá zakázka, kterou naše země až tak nutně nepotřebuje, ale že SAAB nám to bude kompenzovat pomocí tzv. offsetů. Bylo to prezentováno tak, že na oplátku bude SAAB u vybraných našich firem něco investovat. O tom kdo a jak ty firmy vybíral samozřejmě vědí jen soudruzi z ČSSD.
AsAnAl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.211.52
Odesláno Středa, 28. října 2009 - 22:40:54    Odkaz na tento příspěvek  

Ale z čeho je Kočka obviněn? Už bručí?

Grippeny jsou pouze pronájem. Nebo ne? Offsety se plánovaly v případě, že proběhne nákup JASů-39. A úplatky létaly trochu jinde, než ve vládě, možná by něco věděli na generálním štábu. Tohle by byla maximálně korupce, nikoliv zlodějina jako za ODS (to byla třeba výměna 11ks MIGů 29 za 10ks PZL Sokol, i když se osvědčily). Tak jako tak zakonzervované L159 stály několikanásobně více :-(
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1980
Registrován: 3-2005

Odesláno Středa, 28. října 2009 - 23:45:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

72 ks L-159 nebylo hodně. Je třeba si uvědomit, že se o tom rozhodovalo předtím, než proběhla další z řady reforem a reforem reforem, kdy se koncepce armády (byla-li od roku 1989 vůbec nějaká) měnila stejně rychle, jako se střídali jednotlivý ministři. Nadzvukových stíhaček mělo být taky původně 48 a postupně se snižovalo na 36, 24 a nakonec je to téměř směšných 14 ks (ale alespoň, že tak).
Jinak měnilo se 10 ks MiG-29 za 11 Sokolů, ne obráceně