K-report
 

Archiv do 29. listopadu 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv do 29. listopadu 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1270
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 27. listopadu 2009 - 15:10:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: Neprovokuju. Tak já Vám můžu garantovat, že jsem nenarazil na řidiče, kterého by se to netýkalo. A je jedno, kteří dopravci to byli. Na linkách organizovaných krajem se to děje úplně stejně. Jak mi tedy chcete vysvětlit toho stejného řidiče v 5 ráno i v 18 večer (a za sebou pětkrát týdně). Argument že parkuje u baráku není argument.
Vidíte a co má třeba Ropid dělat, když se nejedná ani o jeho linky? To je třeba případ první. A páchá tedy trestný čin každý cestující, který vidí toho svého řidiče řídit v 5 ráno a v 18 večer každý den v týdnu.

Šejdry samozřejmě jsou, ovšem za úplně jiných pravidel než "pět minut po spoji a pět před spojem". S příslušnými příplatky a s příslušným volnem před a po takové směně.
Mimochodem, víte že není v souladu se zákoníkem práce celý týden jezdit 5-8 a 13-19? Existuje totiž stanovená doba na nepřetržitý odpočinek mezi dvěma směnami, která musí činit nejméně 12 hodin. A tomu noční přestávka 19-5 nevyhovuje. Je sice možná tuto dobu zkrátit na 8 hodin (což by vyhovovalo), avšak pod podmínkou, že další přestávka bude o toto zkrácení prodloužena. Čili bylo by možné jezdit do 19 hodin v pondělí a od 5 v úterý, ale už není možné jezdit do 19 v úterý a od 5 ve středu. Tak co, taky pácháte trestný čin, když na takové chování autobusových dopravců neupozorníte, ačkoli o něm víte?
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1271
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 27. listopadu 2009 - 15:12:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Typický je ten třetí popsaný případ. Tzn. "šejdr" pět dní v týdnu + víkendový zájezd (ať linkový nebo mimořádný). Tam kde se jezdí do pozdějších večerních hodin se velmi často prosazují i další popsané příklady (třeba i tento). A jakpak to asi funguje u žlutobusů? Má někdo zkušenost?
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.150.140
Odesláno Pátek, 27. listopadu 2009 - 15:16:36    Odkaz na tento příspěvek  

Debata se otočila někam jinam, než k původnímu tématu, ale nevadí: musím podpořit "-aa-", protože má pravdu, a i když sám "linkových" autobusů využívám jen velmi málo, musím potvrdit, že to, co popsal, je úplně běžný stav u všech firem, kde dodržování ZP nesledují odbory - a tam, kde odbory jsou, se musí najít takový "mechanismus", aby se "vlk nažral a koza zůstala celá" (spočívající třeba právě v těch krátkých přípravných a odstavných dobách). Vím, o čem píši: před mnoha roky jsem měl příležitost zasahovat do přípravy jedné z verzí turnusového řádu u ČD (a leccos podle mne příznivého pro provozní personál se mi tam tehdy podařilo prosadit - teď už je ovšem samozřejmě dávno zase mnohé jinak): proti řidičům autobusů jsou provozní zaměstnanci železnice (především ČD, ale asi stále ještě třeba i SŽDC a dalších "pohrobků") právě díky turnusovému řádu "úplně ve vatě" ...

Vrátím se k tématu "omezování regionální dopravy na středočeských železničních tratích". Hledal jsem, jestli už je na Internetu k dispozici něco o čtvrtečním jednání Rady Stč.kraje: zatím jsem nic nenašel, ale zaujala mne usnesení z jednání rady dne 12.11.2009, která tam k dispozici jsou a týkají se m.j. VHD = viz: http://www.kr-stredocesky.cz/portal/samosprava/rada/usneseni-rady .htm (čísla usnesení k VHD = 007 až 010, dále je tam pod číslem usnesení 011 nepodrobný, leč schválený návrh rozpočtu a pod číslem usnesení 012 návrh programu jednání zastupitelstva kraje konaného dne 30.11.2009) - plyne z toho jednak to, že (jak jsem předpokládal) Povšík v informaci podané MfDNES jednoznačně "mlžil" (navrhovaný rozsah "objednávky dopravy" v ukazatelích "vlkm" i "Kč" byl už dne 12.11.2009 jednoznačně uzavřen, takže jakékoli změny by byly možné jen řádnými novými usneseními), a jednak mi vyšlo, že odchylně od chvástavého vyhlašování ČD (ředitel KCOD Praha aj.) o zvýšení objemu regionální železniční osobní dopravy v okolí Prahy na rok 2010 Středočeský kraj hodlá "objednat" o 5,612 % vlakových km MÉNĚ, než kolik činí skutečný (= "realizovaný") objem dopravy v roce 2009 (13185413 vlkm na rok 2010 proti 13969369,4 vlkm v roce 2009): už v těchto materiálech ze dne 12.11.2009 je tedy zjevně "umně skryta" i ta zamýšlená "novoroční redukce", a nebýt i našeho (= nejen našeho, ale i našeho) "povyku", zastupitelstvo kraje by v dobré víře dne 30.11.2009 vše schválilo, aniž by vlastně zastupitelé věděli, jakou "boudu" tím posvěcují !!!
Pěkná lumpárna ze strany rady kraje (koho konkrétního za tím hledat, to já sice nevím, ale někteří informovanější to jistě vědí) ...
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2983
Registrován: 7-2004

Odesláno Pátek, 27. listopadu 2009 - 15:23:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Bručoun:
Já to považuji stále za zázrak,že naštěstí bourá jen tak málo busů v ČR.
Když je výluka ČD,tak po dobu výluky (třeba nepřetržité 10 dní) jezdil jeden řidič také od rána od 4 do večera do půl jedné.A takto prosím 10 dní v kuse! A i na ostatních výlukách mám vysledováno že jezdí jedni a ti samý řidiči třeba celou výluku.A nejedná se jen o nějaké "soukromíčky s dvěma busy" ale i o firmy,které provozují současně VHD linkovou dopravu.Ale víc už bych to nerozebíral,spíš na nějaké diskuzi o busech.
814 016-2 Honzík 017-0 Helenka 047-7 David
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6913
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 27. listopadu 2009 - 15:25:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa- Vy to nechutně zkreslujete. Jednak to co popisujete není žádná novinka, ale takto se to praktikovalo i u busů ČSAD od vzniku ČSAD. Druhak řidič není v práci 13 hodin, ale pouze 6 jak sám píšete a mezitím odpočívá - takže: 1) proč by to měl placeno a 2) unavenej by bej neměl. Proto tam ty pauzy má. Navíc mám pocit že se mýlíte: obvykle toho řidiče vidíte v po, st a pá a jiného v út, čt a víkend - na voze se střídají dva. Ne tedy po,út,st. Dovolil bych si i poznámku, že obvykle busy takto pracujích řidičů bývají navíc ještě v daleko lepším stavu, než busy řidičů-odborářů, co ze všeho nejvíc dbají na svá práva a pracují 8 hodin denně. A zvyšují náklady nás všech na naši dopravu. Takže se mi nezdá , že by tito řidiči nějak trpěli a svou práci nenáviděli.
Budoucnost patří bagrům!
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1272
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 27. listopadu 2009 - 15:28:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Útok na kvalitu budů z pera jiného autora aneb ze života malého dopravce, na něhož si kontrola vyšlápla (ale nejen jeho, byly odstaveny autobusy několika různých dopravců, jak je napsáno v úvodu článku):

Autobusy už nesmí vyjet
27.11.2009 Mladá fronta DNES str. 1 Severní Čechy
TOMÁŠ KASSAL České dráhy
9 z 15 autobusů po jedné kontrole nesmělo na nádraží nabrat cestující

Louny - Devět z patnácti autobusů, které patří několika různým dopravcům, museli policisté při středeční kontrole na autobusovém nádraží v Lounech okamžitě odstavit. Kontrola měla ukázat, v jakém technickém stavu vozy jsou. Policisté navíc zjistili, že jeden z řidičů nesměl řídit ani osobní auto, natož autobus plný cestujících.

Falešné STK “U vozidel policisté odhalili například neplatné nebo falešné technické kontroly, dále závady brzd, poškozená okenní skla a jiné nedostatky. Také zjistili, že šofér jednoho kontrolovaného dopravce řídil v době zákazu řízení, který mu 17. července tohoto roku vyslovil lounský městský úřad na dobu šesti měsíců,” uvedla lounská policejní mluvčí Jarmila Střelcová. Muže, který řídil i přes zákaz, čeká stíhání kvůli trestnému činu maření výkonu úředního rozhodnutí. Za to mu hrozí až dva roky vězení.
Kontroly autobusů na Lounsku budou podle Střelcové dál pokračovat. Kromě policistů se kontroly zúčastnili i pracovníci Odboru dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu Ústeckého kraje.
Právě tento úřad nyní bude šokující pochybení řešit ve správním řízení. Dopravci v něm mohou dostat pokuty. Krajním opatřením může být i zákaz činnosti pro celou firmu. “Pro hrubé a opakující se nedostatky v technickém stavu autobusů jednoho dopravce podal lounský dopravní inspektorát krajskému úřadu podnět ke zrušení živnostenského oprávnění,” dodala Střelcová. Podle mluvčí kraje Magdaleny Hanáčkové ale krajský úřad dosud podnět ke zrušení živnostenského oprávnění neobdržel. Dlouhodobé problémy má však společnost Busmat Plus a kraj už zvažoval, že jí vypoví smlouvu.
“Důvodem prověrky na lounském autobusovém nádraží byly opakující se stížnosti cestujících na špatný stav autobusů. Kontrola se zaměřila na dva dopravce, kteří pro kraj zabezpečují linkové autobusové spoje, firmy Busmat Plus a Karel Matyáš Busmat,” uvedla včera Hanáčková.
Podle zjištění MF DNES oběma spřízněným společnostem patřily tři z odstavených autobusů. Další vozy byly jiných firem. “Odstavili synovi tři vozy, jeden z nich byl půjčený od nás,” potvrdil včera Karel Matyáš, majitel jedné z kritizovaných společností. Není ale vyloučeno, že si Matyášové budou na postup kontrolorů stěžovat. “Já jsem ty vozy neviděl. Ale nechal jsem to nafotit, protože co jsem slyšel, tak byla okna prasklá pod stěrači, a ne ve výhledu řidiče. Uvidíme, já bych si asi stěžoval,” prohlásil Matyáš
Dva ze tří autobusů podle Karla Matyáše hned včera znovu vyjely na linky poté, co byly nově zasklené. Třetímu mění sklo pracovníci značkového servisu Mercedes.
Oba Busmaty ze Zeměch na Lounsku jsou častým terčem kritiky. Cestující si stěžují na pozdní příjezdy, někdy se stává, že autobusy nepřijedou vůbec. Další kritika míří na stáří a technický stav autobusů. Podle Matyáše jde ale o cílený útok. “Nejvíc udání je od jednoho našeho bývalého řidiče,” tvrdí dopravce s tím, že autobusy nejsou staré.
Útoky prý souvisejí s konkurenčním bojem a tím, že vadí lidem, kteří jsou spojení s bývalým podnikem ČSAD v Lounech. “Chodí na nás jedno udání za druhým. Nasazují nám sem řidiče, kteří projdou školením, ale když mají druhý den vyjet na linku, tak nepřijdou.
Takových záškodníků jsme tu měli víc,” prohlašuje Matyáš.
Situace v autobusové přepravě se v kraji značně změnila před třemi lety.
Ještě v roce 2006 v regionu držel licenci na provozování zhruba 80 procentech linek Dopravní podnik Ústeckého kraje (DPÚK). Smlouvu, která měla původně trvat až do roku 2011, však kraj dopravci vypověděl kvůli rostoucím finančním požadavkům. Spory vedly mimo jiné k tomu, že se v létě 2006 na čtyři dny téměř zastavila autobusová doprava v regionu. Poté kraj vybral dopravce nové, kteří mají smlouvu na osm let. Soudní spory kraje s DPÚK trvají dodnes.
Na severu Čech nyní dopravu zajišťuje 11 společností. Ve smlouvách s dopravci je řada požadavků, jejichž plnění kraj kontroluje. Autobusy nesmí být například příliš staré, minimálně deset procent vozů musí být nízkopodlažních... A za porušení dopravci platí pokuty. Od roku 2007 jich krajští úředníci rozdali za více než 3,5 milionu. Přímo na silnicích kontrolují autobusy i policisté především od loňského května, kdy vůz společnosti Kavka havaroval ve Velemyšlevsi. Autobus měl špatné brzdy, nezvládl jízdu z kopce, v zatáčce narazil do rodinného domu a ještě zdemoloval osobní auto. V autobuse se vážně zranilo 33 lidí, kteří jeli z práce v průmyslové zóně Triangle.
Na Lounsku už policisté odstavili dva autobusy letos na jaře. Podle Střelcové ale s kontrolami nehoda ve Velemyšlevsi přímo nesouvisí.
“Hlavním důvodem jsou stížnosti cestujících. Ti poukazují na technický stav autobusů, které je vozí,” zdůraznila lounská policejní mluvčí.

* Policejní kontrola autobusů v Lounech Policisté zkontrolovali v Lounech 15 autobusů. Devět z nich se již nemohlo dále vydat na cestu, byly totiž v nevyhovujícím technickém stavu. Jeden řidič usedl za volant i přesto, že to měl na půl roku zakázáno. Hrozí mu až dva roky vězení. “Jde o cílený útok. Nejvíc udání je od jednoho našeho bývalého řidiče.” Karel Matyáš, majitel přepravní firmy o stížnostech

O autorovi| TOMÁŠ KASSAL, s využitím ČTK
Regionální mutace| Mladá fronta DNES - severní Čechy
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2727
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 27. listopadu 2009 - 15:30:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Na linkách organizovaných krajem se to děje úplně stejně. Jak mi tedy chcete vysvětlit toho stejného řidiče v 5 ráno i v 18 večer"

Vždyť jsem psal, že se takhle jezdí zcela běžně!
K tomu, aby byla směna 5-8, 13-18 špatně, byste musel stejného řidiče načapat ráno i večer každý den v týdnu. Budete se divit, ale většina řidičů během týdne střídá výkony, nejezdí den co den to samé. Nezapomeňte na to, že některé linky končí už okolo 15-17, a jiné zase začínají až v 6. Na některých linkách se zase kolem poledního střídá.
Každodenní autobusové výkony 5-19, 30 let beze změny, se jezdily hlavně za reálného socialismu. Neboli v tom režimu, po němž většina železničních fandů teskní.

Děláte, jako kdybyste nerozproudil tuto debatu tvrzením, že se úplně běžně jezdí od půl páté od rána do půl jedné v noci. Což je opravdu pitomost, protože to v měřítku kraje teda běžné není.

"Argument že parkuje u baráku není argument"

Formálně ne. Z hlediska snesitelnosti takových směn je to ale obrovsky důležité. (Jak už jsem psal, dělat bych to stejně nechtěl.)

Není mi jasné, proč ztotožňujete směnu 5-8,13-19 se směnou 4:30-0:30. Taková zvěrstva, s kterými jste začal, se dějou hlavně u linek Ropidu.
Cestující nemusí o povinné délce odpočinku vůbec nic vědět. Ropid jako objednatel o povinné délce odpočinku vědět musí, a přesto nekoná.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1273
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 27. listopadu 2009 - 15:32:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Ale kdepak. Máte mylný dojem toho, co já vidím. Neříkám že někde tomu není tak jak říkáte, ale já vidím jiné případy. Víte, já občas mezi ty autobusáky zavítám. Nestává se to často, ale občas mě potká nějaký ten průzkum. A jaké skazky od těch řidičů slýchám, to byste se divil. Jak ty aktuální, tak ty minulé (třeba z úplně jiných končin republiky, neboť kolem Prahy jezdí opravdu leckdo). Nemám tedy důvod věřit tomu, že někde je to lepší (a pokud ano, tak bych rád tu výjimku znal a sem s ní!).
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1274
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 27. listopadu 2009 - 15:37:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: Další diskuze by byla stále dokola. Zkrátka závěr: Autobusová doprava nedodržuje zákoník práce, což snižuje neoprávněně její cenu. Zákoník práce není porušován vždy, ale velmi často. Orgány státního dozoru jsou jasně stanoveny, že nekonají je jejich věc. Jak to dopadá když konají se můžete podívat o pár příspěvků výše.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2728
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 27. listopadu 2009 - 15:40:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Sorry, ale to povídání o Busmatu sem opravdu nepatří. Busmat je krachující dopravce, o jehož krajní nespolehlivosti ví každý kdo se kolem autobusů jen trochu mihne. Pravděpodobně nebude trvat dlouho, a zavře se nad ním propadliště dějin.

Vy prostě nevynecháte jedinou příležitost k démonizování autobusů. Překvapilo mě, jak nekriticky jste zamilovaný do železnic, a jaké všechny excesy jste ochotem vydávat za typickou autobusovou dopravu. Původně jsem měl za to, že jste odborník, ale svojí neobjektivitou jste mě zklamal. Když něco podobného píšou T_m, Anonym, a jim podobní, tak mě to tak nepřekvapí.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2729
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 27. listopadu 2009 - 15:45:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"závěr: Autobusová doprava nedodržuje zákoník práce, což snižuje neoprávněně její cenu"

Sorry, takto zobecněno je to blbost nebo lež. To je názor šotouše, ne profíka.

"Zákoník práce není porušován vždy, ale velmi často"

Pokud píšete o linkách objednávaných Ropidem, tak je to pravda.
Pokud píšete o objednávaných linkách v celém kraji nebo republice, tak se slova "velmi často" nedají použít.
Na místě tedy je, aby si hlavně Ropid zametl před svým vlastním prahem, protože se ho to týká nejvíc.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2984
Registrován: 7-2004

Odesláno Pátek, 27. listopadu 2009 - 15:52:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Káem: Tak to bych chtěl vidět vás,jak byste bral odpočinek od zaměstnavatele,když vám řekne že teda od 8 do 13 nedostanete ani kačku a odpočívejte si kde chcete mimo domov třeba v odstaveném buse bez wc,možnosti se umýt apod?..To jsou podmínky pro zaměstnance v roce 2009? Vstávat ráno do práce ve 4 a domů přijít v 8 a dostat zaplaceno třeba 8 hodin?.....

Když to teda vezmeme takovou ukázkovou linku
nástup v 5 ráno odjezd 5:20 konec třeba v 8:20 a pak pauza někde ve městě a nástup v 13:20 a konec 18:00. Řidič dostane zaplaceno 8 hodin a v práci je ve skutečnosti od 5 do 18 tj 13 hodin - 5 hodin je tam zadarmo. A to ještě beru že nemá někde odečteno ve vratných stanicích,což se většinou stává,beru optimál,že jezdí pořád. Ve vratné pauze se nemá kde umýt,kde dojít na WC,musí spát a odpočívat v buse ( v zimě ani nesmí topit - bo úspor nafty).Takže takto jezdí 5 dní v týdnu.A to má ještě hodně hezký turnus,jsou daleko horší.A to je prosím v roce 2009.
Zatímco strojvedoucí / a čestné vyjímky u bus,ale tomu moc nevěřím/ má odjezd v 5:20,takže má nástup 80 minut před odjezdem takže ve 4,(aby byl vlak včas přistaven před odjezdem z výchozí stanice - ne jak bus v čase odjezdu - , aby byl předtopen - ne jak bus u kterýho na prvním spoji drkotáte zuby - a pak když bude mít stejný průběh směny jako řidič,tak bude mít konec ale min o 30 déle na odstavení stroje - )ano ČD nemohou jako někteří bus dopravci,kteří prostě nechají stát autobus někde ve městě u chodníku...) a opět nástup dříve na přípravu a vytopení vozidla - takže třeba už ve 12. V době odpočinku jim musí zaměstnavatel zajistit místnost,ketrá je vytopená,je tam WC,umožněn ohřev stravy,(nájem a vše stojí prachy),popř nocleh - to se u bus taky skoro nikdy neřeší - natáhni se v autobuse, a konec na odstavení zase cca hodinu po (zbrojení apod).takže krom nákladů na odpočinek (který se jako DS platí 50%) tak ještě ty místnosti,nocleh) a přípravné a odstavné doby a máme hnedle třeba z 8 hodin řidiče 11,5 pro fíru.Ono žijeme v oce 2009 a ne v nevolnictví.
814 016-2 Honzík 017-0 Helenka 047-7 David
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2730
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 27. listopadu 2009 - 16:03:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

753006: "jeden řidič také od rána od 4 do večera do půl jedné.A takto prosím 10 dní v kuse"

To je samozřejmě podfuk, a měl to někdo nabonzovat policajtům jako obecné ohrožení. Protože (pokud to zase není nějaká -aa-ovská hyperbola) to už opravdu visí průser ve vzduchu.
Na pravidelných linkách to ale funguje jinak, daleko korektněji.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1850
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 27. listopadu 2009 - 16:17:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

aa a směny 5-24h:
Spíš řidiči busů,kterých byl ještě nedávno velký nedostatek,tlačí na vedení dopravce,aby toleroval(byť na riziko řidiče) ježdění od rána do noci s tím,že má řidič další všední den volno!!
Zažil jsem u jednoho nejmenovaného dopravce,že jezdil řidič s kolegou "půlnočku"svévolně týden/týden,než jim na to vedení podniku došlo a propustilo je.
Dnes je řidičů na trhu poněkud dostatečně a tak je i větší tlak na dodržování všech možných i nesmyslných předpisů.

Čekání mezi spoji bývá rovněž placeno,ale(v drtivé většině) míň než za jízdu nebo manipulaci,samosebou...
Vyjímkou jsou řidiči na čistokrevné hotovosti.


Jinak celkově mají na ČD asi lepší? podmínky,než busdopravci.
Ale pokud by se mělo tohle vyrovnat a udělat spravedlivě,mělo by se spravedlivě rozhodovat i o všech ostatních věcech týkající se VHD.
Podle mě by to znamenalo konec os. na většině lokálek v ČR a nejedné tzv.hlavní trati....
sněhulák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.31.73
Odesláno Pátek, 27. listopadu 2009 - 17:31:48    Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: Vážený, to co jste tady vyblil za nesmysly ohledně provozování busů bohužel dokazuje vaši totální neznalost vůbec o veřejné dopravě, je vidět, že vy jste v životě s ní ani nemohl jet, protože tvrdit, že na busových linkách organizovaných krajem je situace lepší, je pravda jako kdyby jste tvrdil, že jste anglická královna. Já využívám veřejnou dopravu celý život a to co jsi dovolí řidiči mimo PID je drzost největší (tím neříkám, že ti jsou zlatí), od nedodržování pracovní doby až po vysoké krádeže jízdného, sám jsem byl svědkem jak řidič na lince Špindlerův mlýn - Praha vyinkasoval místo jízdného cca 160Kč raději 100Kč do kapsy, sám si jistě domyslíte, kolik si tak mohl přivydělat bokem k nemalému platu řidiče na dálkové lince, ke stavu busu se snad ani nebudu vyjadřovat - prostě Vrakosa zralá do šrotu, styl jízdy hodný řidiče rallye crosu.
Co se týká nedodržování pracovní doby, tak má -aa- taktéž pravdu, busy jsou prostě levnější hlavně kvůli tomu, že na silnicích se prostě nedodržují prakticky žádná pravidla narozdíl od železnice, bus může dneska řídit kdejaký hejhula z ulice (viz případ řidiče patráku co zabil 20 lidí u Budějovic). Kdyby jste měl alespoň nějakou inteligenci v hlavě, tak by jste věděl, že organizátor ani nemá minimální možnost i při sebelepší smlouvě s dopravcem právo kontrolovat něco jako pracovní dobu řidiče. Doučte se laskavě takové věci jako zákon o silniční dopravě, předpis AETR atd., kde jsou i stanoveny dozorovací orgány (policie apod.) nad problémem zvaným pracovní doba profesionálního řidiče, to že to nedělají je věc jiná, každopádně tím, že to nedělají, tak tím nekale znevýhodňují železnici.
-aa- je možná šotouš, ale dle příspěvku ví o čem mluví, to vy nejste ani ten šotouš, ale .......
S.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2776
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 27. listopadu 2009 - 17:45:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Bručoun:
Tvé snahy o prokázání, že si aa vymýšlí, jsou komické. Já mohu mluvit za osobní zkušenost s ICOMem. Ty lidi tam jezdí od nevidím do nevidím, někteří řidiči jsou cca stejně staří jako já a trapčí tam s nulovými zkušenostmi od rána do večera. A chlácholit se tím, že se řidič za půlhodinovou či hodinovou přestávku kvalitně vyspí....- to nemůžeš myslet vážně, ani žertem.
fotogalerie: http://happypeta.rajce.idnes.cz/, ICQ 403420179
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2731
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 27. listopadu 2009 - 17:48:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

sněhulák: a jste si jistý, že jsem psal o krádežích jízdného, nebo o tom, že se autobusy nikdy nepředbíhají? Nebo o tom, že v kraji je situace po všech stránkách lepší (jako že není)? Rozumíte vůbec psanému slovu?

Koukám, že vlakoví šoutouši opravdu nejsou schopni rozpoznat míru věcí. Některé nenávistné výlevy ani nemá cenu dále komentovat. Blijete Vy, (ne)vážený pane.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2732
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 27. listopadu 2009 - 17:52:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"chlácholit se tím, že se řidič za půlhodinovou či hodinovou přestávku kvalitně vyspí"

Jo, to je taky trefný popis reality. Není nad objektivitu.
(Četl jste ty mé příspěvky, které napadáte, a myslel jste u toho? Nejsem si vědom, že bych něco tak debilního byť jen vzdáleně naznačoval.)
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2733
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 27. listopadu 2009 - 17:56:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Musím přiznat, že mě míra jednostrannosti a zaslepenosti kolejových fandů fakt vzala dech. Až doteď jsem netušil, jaký fanatismus se za některými nicky skrývá.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1851
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 27. listopadu 2009 - 18:13:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

sněhulák:
Za1).No tak u Nažidel to byla samoz.velká tragédie,ale ten bus neřídil žádný hejhulák,jak vy píšete,ale docela zkušený řidič.
Ten neměl platný PROFESÁK,což je sice papírově špatně,ale o řidičských dovednostech a zkušenostech to nevypovídá VUBEC NIC.

2)To že si někde nekontrolují řidiče,zda vydávají dobře jízdenky na dálkových linkách,je jen hloupost dopravce.
Dálkový linky nejsou dotovaný,tudíž jízdné nejde na KU,apd,ale přímo dopravci.

3)Řidiči na dálkových linkách NEMAJÍ automatic. lepší peníze ,než ti na regiu.Tady je to hodně individuální. Každopádně máte o výši výplat asi dost mylné představy.

4)Proč by měl obědnatel kontrolovat pracovní dobu řidiče(?),na to jsou zde jiné orgány,které může obědnatel lehce kontaktovat.(A ty kontroly jsou proti min.docela časté).
Navíc v dnešní době si obědnatelé začínají brát od dopravců jednotlivé turnusy apd.kvůli lepší kontrole nasazování vozidel.

5)Vy tak všemu dobře rozumíte,že tu trapně odhadujete nízkost inteligence u jiných??????????
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2734
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 27. listopadu 2009 - 18:22:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Kdyby jste měl alespoň nějakou inteligenci v hlavě, tak by jste věděl, že organizátor ani nemá minimální možnost i při sebelepší smlouvě s dopravcem právo kontrolovat něco jako pracovní dobu řidiče"

Několikrát jsem držel v ruce smlouvu o dílo mezi jedním státním objednatelem a zhotovitelem XY. Jde o smlouvu na takové drobné štěky, nebudu uvádět v jakém přesně je oboru. Smlouva mimo jiné obsahuje ustanovení, že zhotovitel včetně všech jeho zaměstnanců musí dodržovat obecně závazné předpisy v oboru. Dále je ve smlouvě uvedeno, že v případě nedodržení bodů x,y,z bude smlouva vypovězena bez nároku na úhradu, resp. u bodů r,s,t,u bude úhrada snížena podle klíče a,b,c,d. To je zajímavé, že u drobných zakázek to z právního hlediska jde, zatímco u smluv na velké kšefty je to z právního hlediska vyloučeno.

Takže jen další sněhulákův účelový výblitek.
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1538
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 27. listopadu 2009 - 18:28:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K těm návrhům nových tratí: zkuste si je natrasovat pomocí "turistické" mapy na mapy.cz. Tak, aby se trať držela terénu, aby měla rozumné sklony a co nejmenší ztracené spády, aby potřebovala co nejmíň tunelů a velkých mostů, aby měla dostatečně velké poloměry (přibližně R > 500 m pro 100 km/h, 700 m pro 120 km/h, 950 m pro 140 km/h), aby se přimykala k zástavbě, ale zároveň se vyhýbala záborům, aby se rozumně vykřížila se stávajícími silnicemi, atd.

Na ose Praha-Mníšek-Dobříš-Příbram mi připadá novostavba slušné příměstské železnice neobhajitelná, protože by její přínosy neospravedlnily náklady na její výstavbu (v klíčovém úseku Praha-Mníšek). Kdyby měl Mníšek 100000+ obyvatel a Dobříš s Příbramí po 50000, bylo by to něco jiného. Ale stejně - podívejte se na Kladno, které má 70000 obyvatel (tedy víc, než zmíněné tři obce dohromady), mezi ním a hranicemi Prahy je mnohem slušnější terén, je blíž, a od hranic Prahy k němu furt slušná dvojkolejka nevede.

Do Slaného jezdí vlak slušně rychle už teď - kombinace R do Kralup a Os do slaného má JD něco přes hodinu, z toho dělá 10 minut přestup, oproti tomu je bus z Florence rychlejší o pouhou čtvrthodinu (podle IDOSu, okolí Prahy osobně neznám). Přímá zrychlenka mohla být stejně rychlá, jako ten bus - tedy pokud je pro ni kapacita na dotyčných tratích (a to v rozumném intervalu). Novostavba na Kladno vypadá problematicky už v mapě (vykřížení R7, překonání příčných údolí k Třebichovicím a průchod kolem chráněných území u Vinařické hory) a do postavení slušné tratě do Kladna stejně nemá smysl se něčím takovým zabývat.

(Příspěvek byl editován uživatelem David_Jaša.)
parodie na moderní nízkopodlažní tramvaje
Osasco
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.134.137
Odesláno Sobota, 28. listopadu 2009 - 09:36:36    Odkaz na tento příspěvek  

Souhlasím s Bručounem, že zaslepenost některých diskutujících je opravdu zarážející. Smutné je, že takoví lidé se vyskytují v řadách našich vládnoucích (v různých oborech). Měli bychom si ujasnit, co vlastně chceme. Zda co nejlevnější veřejnou dopravu pro lidi co nemají na auto, či kvalitní a pohodlný systém, který bude alternativou k IAD a který nebudou užívat jen nejchudší. V prvním případě bude nejvýhodnější zrušit veškerou osobní kolejovou dopravu (lokálky, příměstské tratě, tramvaje a metro) a nahradit autobusy. Že si nahrazení metra nedovedete představit? Já také ne, ale v případě že by např. volby v Praze vyhrála ČSSD slibem, že roční jízdenka bude zdarma, tak zanedlouho bude jedinou možností jak ušetřit, nahrazení metra např.systémem BRT... (jako mají v Bogotě). V druhé variantě předpokládám, že dojde také ke zrušení některých tratí u kterých to autobus zvládne rychleji, efektivněji a pohodlněji (samozřejmě návaznosti, přeprava spoluzavazadel - jízdních kol, tarifní provázanost) ale páteří by byla pohodlná (sedačky v Desirech nejsou pohodlné), spolehlivá, ale také příslušně drahá kolejová doprava. Pokud se podíváme do zahraničí, pak nám nápovědou, které tratě pravděpodobně zaniknou, může být např. Rakousko s obdobnou sídelní strukturou a lokálkami vzniklými podle stejných norem (dnes většinou bez pravidelné osobní dopravy). Které konkrétní tratě škrtnout je na dlouhodobou odbornou a veřejnou bolestivou diskuzi. (Prostým porovnáním s Rakouskem, dojdeme k závěru, že i všechny tratě, které chce Stč. kraj nyní zrušit - zastavit os. dopravu).
Podle mě by stát měl krajům nastavit dotace na jednotlivé vlakové spoje, aby nedošlo k likvidaci dopravy na všeobecně potřebných tratích v rámci peněžních úspor. Dotace by se počítaly přes přesně nastavené koeficienty. Více peněz by bylo přiděleno na spoje:
mezi většími sídly,
při větší četnosti spojů (dva vlaky denně nemají smysl),
pro elektrické vlaky (lokální ekologie, lepší akcelerace),
pro tratě s větší přepravou cestujících (podpora páteřních tratí s dražším provozem),
pro tratě spojené s autobusovou dopravou do jednoho systému (IDS).
Dotace do autobusové dopravy bych postavil obráceně, podpora by byla pro plošnou obsluhu.

Když jsme u toho Rakouska, podívejte se, kolik vlaků jezdí z Vídně např. do Laa an der Thaya (konečná S-Bahnu, 6200 obyv.). Moc ne, že?
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1853
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 28. listopadu 2009 - 10:23:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Osasco:Na tom druhém případě se asi shodneme.
Nejedna trať přežívá v trpěné agonii,na druhou stranu tu asi málo kdo bude chtít PLmodel.
To by chtělo ale taky zkoušet,jestli někdo neodjede stejný km na kolejích se stejným vozidlem za menší prachy než ČD(ČD včetně dosypů!!!).
Nebo za podobný peníze(o trochu větší)než ČD ale s kvalitnější soupravou.

Bohužel se unás opět řeklo,že s ČD na věčné časy,protože OSŽ,ČSSD,MDatd. a apd.(nebudu se tady rozepisovat o mafiích,korupci a lenosti něco měnit.)

Za další by bylo dobrý vědět pro toho kdo obědnává,kolik dopravce vybere za jízdný na té které trati(já vím,v IDS problém,ale i tady jde ledacos zjišťovat).
Pak by se taky mělo vědět,jak jezdí ta která trať nebo linka vytížená co do počtu přepravených osob.

Tam kde není koordinátor,většinou úředníci nemají potuchy o vytíženosti apd.což se u poslední kauzi ve Stč. kraji znovu ukázalo.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 52096
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 28. listopadu 2009 - 11:08:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A přitom ta data existujou, jen by se o ně musel objednavatel zajímat. Jak u autobusů, tak u vlaků.
Na druhou stranu, současné počty přepravených cestujících stejně nemusí nic vypovídat o potenciálu, když na dané trase je nastaven nepoužitelný paskvil.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 255
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 28. listopadu 2009 - 11:20:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

trochu z jiného soudku - od včerejška je v provozu nové zabezpečovací zařízení mezi Smíchovem a Řeporyjemi na hrbaté - fungovalo to už večer
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1857
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 28. listopadu 2009 - 11:21:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MZ:Tak o potenciálu to nemusí nic vypovídat,ale když nemají potuchy o tom co reálně je,tím spíš odnich nejde čekat solidní názory na to,co by mohlo být
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3603
Registrován: 10-2003

Odesláno Sobota, 28. listopadu 2009 - 11:29:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Suri: Tak přece se to spustilo.
A zase z jiného soudku - včera se mi do ruky dostal nový kartičkový JŘ Ropidu pro všechny linky eSka. Sebráno údajně v informacích na Muzeu. Doufám, že budou časem i samostatně jednotlivé tratě/linky.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 52097
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 28. listopadu 2009 - 11:37:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zzz:
Ano, už to by byl pokrok. Jenže není zájem ani o to. A na jihu se krásně ukázalo proč.
Jak jinak by mohly být rušeny spoje, v kterých jezdí až 200 cestujících s odkazem na nevytíženost (a sloučením s jinými spoji - neboli narvat do již plného Švejka o kapacitě 120 míst dalších 150 lidí) a naopak zaváděny nové notorické vzduchovoziče.
Při elementární znalosti mapy kraje by tohle nedokázal snad ani Marťan.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 256
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 28. listopadu 2009 - 11:45:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa: průvodčí dneska ráno v 19930 z toho byl nějaký zmatený - informoval, že Hlubočepy jsou teď zastávka na znamení - budou, ale až od 13.12. a netýká se to víkendů. U každé zastávky, která je ve všední den na znamení se přitom ptal jestli bude někdo vystupovat. Jinak obsazenost ze Smíchova 16 kousků, to jsem ani nečekal

Doufám, že ty kartičkové JŘ, pokud budou, se nebudou muset po 14 dnech vyhodit, protože změny se pak už netisknou a bývají jen v pdf

(Příspěvek byl editován uživatelem suri.)
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3604
Registrován: 10-2003

Odesláno Sobota, 28. listopadu 2009 - 11:50:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Suri: Proboha, musím se podívat kdo tam zase plaší.

19930 - předpokládám, že min. půlka byli UK dělníci.

On nový tisk kartiček určitě DRáth ráth zaplatí, když má na vyhazování za ŽJ a jiné blbosti.

(Příspěvek byl editován uživatelem Zapa.)
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3605
Registrován: 10-2003

Odesláno Sobota, 28. listopadu 2009 - 11:56:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Od 3.12. budou Švejci z důvodu výluky na 200 pravděpodobně nahrazeni zase žabákama. Třeba se objeví i ten najbrtí.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 52112
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 29. listopadu 2009 - 01:17:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, mají tam trojtlamy jezdit. Viz http://www.zelpage.cz/razeni/09/cr/trate/200/R/.
Akorát nyní už nebudou jezdit přímé busy z Pb do Phy, takže si jich užije mnohem více cestujících. A že to bude docela maso project 171 v žábě bez zastavení. Předpokládám, že ešus se na to asi nedostane. :-(
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6914
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 29. listopadu 2009 - 07:45:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

škoda že nejsou dvoutlamy. Možná jednotlam s žehličkou vzádu by byl tak akorát. a kdyby se pořádně rozjel, možná by dojel až do zdic
Budoucnost patří bagrům!
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3609
Registrován: 10-2003

Odesláno Neděle, 29. listopadu 2009 - 09:15:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když si lidi sednou do spodních oddílů, tak se ani moc nevyklepou, tam to jen tak příjemně houpá. Plnější to bude, především o ty kteří na Smícháči nečumí na pragotrony a směrovky a vlezou do toho s tím, že chtějí vystoupit v Radotíně nebo v Černošicích. Bohužel se to asi nedá na 100% uhlídat ani četou, protože jedněmi dveřmi člověk vyhodí jednoho a druhými tam naleze někdo jiný.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 52118
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 29. listopadu 2009 - 09:22:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo, tohle bejvalo veselý na Sp 1831. :-) Zejména když se to šouplo ve stylu, že na jednom peroně byly osobáky na Beroun i Benešov a krom toho ještě tenhle žabotlam na Sp 1831.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3611
Registrován: 10-2003

Odesláno Neděle, 29. listopadu 2009 - 09:45:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo, pamatuju. Lidi nechápali proč se je ptám kam vlastně jedou.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6916
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 29. listopadu 2009 - 10:05:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a voni si to nespletou. jednak trojtlam, jednak to bude tak prázdný, jak ani radotíny nebejvaj klidně by to mohlo i zastavovat, řekl bych že žabotlam se zastávkama se rychlostí Barče se dvěma vyrovná
Budoucnost patří bagrům!
Anonym
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 565
Registrován: 11-2008
Odesláno Neděle, 29. listopadu 2009 - 11:06:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dle kraje nejedou žádní cestujícíVšichni kosteleèáci používají pøeci mnohem lepší autobusové dopravyV Poleradech 61 cestujících, úpnì prázdný vlak

Bručoune tady první část prázdných vlaků.

Pro redakci všichni ti co jsou vyfocení tak byli informováni, že ty fotky budou uveřejněny.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3618
Registrován: 10-2003

Odesláno Neděle, 29. listopadu 2009 - 11:16:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Anonym: To je nějaký školní výlet, nebo běžná frekvence?
Anonym
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 566
Registrován: 11-2008
Odesláno Neděle, 29. listopadu 2009 - 11:23:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak obsazenost tohoto čtvrtečního vlaku byla max.62 cestujících, je s podivem jak se tato trať mohla dostat na černou listinu, jinak se zeptám kolem železničního mostu nad R10 vyrostlo bednění, nebude se náhodou most opravovat??

Prý od 13.12. se vozejí kontejnery a písek do Toušeně, kde se budou nakládat na šífy, dokonce se šušká, že 13.12. má do Toušeně nastoupit výpravčí, je tohle pravda?? Jinak další komodou v dohledné době asi bude uhlí.
Anonym
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 567
Registrován: 11-2008
Odesláno Neděle, 29. listopadu 2009 - 11:25:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa: úplně běžná frekvence, která je vidět kromě pátku každý prac. den.
Anonym
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 568
Registrován: 11-2008
Odesláno Neděle, 29. listopadu 2009 - 12:09:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenom mě napadá co chce kraj po sólo 810 víc??
Jinak tady vidíte proč chci na tuhle trať na 19323 BDtax, za mnou stáli lidi+ u strojvedoucího taky stáli a 3 stáli v uvnitř přepravním prostoru. Doufám, že už peva pochopí, že ten bdtax by soe docela šiknul.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2168
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 29. listopadu 2009 - 12:50:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Opravdu chcete BDtax na vlak 19323, který odjíždí 18:10 s Kouřimi? Spíš asi máte na mysli vlak 19423. :-)
On by to mohl trochu vyřešit zavedení vlaku 19421 o v PD, který má od nového GVD jezdit. Samozřejmě otázka, jak dlouho.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2741
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 29. listopadu 2009 - 13:05:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Anonym: Nevěřím Vám, že jde o typické vytížení tratě. Mám taky oči, a Vy jste byl několikrát usvědčen z "mylných informací".

Považuju za podpásovku podporovat udržení lokálek bagatelizováním nízké vytíženosti, nafukováním čísel, a zaměňováním nejvytíženějších vlaků a průměru. Koukám, že diskusní stránky se díky některým přispěvatelům mění na lobbistické, kde účel světí prostředky. Tito nejmenovaní přispěvatelé by se měli stydět. Když si někdo myslí, že mají zůstat v provozu všechny vlaky s průměrným obsazením vlaku 1-10 lidí, tak má jít s kůží na trh, a bojovat za svou pravdu. A ne manipulovat "veřejným" míněním pomocí zkreslených, neúplných, nebo nadsazených údajů.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Jeffer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 373
Registrován: 1-2005

Odesláno Neděle, 29. listopadu 2009 - 13:12:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Anonym Snaď 19423 No čo no, v Neratovicích skončila škola. Koľko to zase chytilo meškania pri nastupovaní v Neratovicích-městě?
Grrrrrr... Gorrrrr... Gorila! (14.2.2003 v Košiciach na stanici na R604 Dargov do Bratislavy)
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.150.140
Odesláno Neděle, 29. listopadu 2009 - 13:32:49    Odkaz na tento příspěvek  

Ad Anonym: Pokud jsem tomu rozuměl dobře, tak na trati Čelákovice - Neratovice snad měla být zastavena osobní doprava jen mezi Neratovicemi a Brandýsem nad Labem - úsek Čelákovice - Brandýs nad Labem (i s tou nepochopitelně nezvýšitelnou čtyřicetikilometrovou traťovou rychlostí v polích u Čelákovic) měl snad zůstat v provozu, ne? Toušeně by se ten problém tudíž týkat neměl - pokud by se ovšem na trať měla vrátit intenzivnější nákladní doprava, může to mít dopad na propustnost trati, a tedy i na to, jaký prostor v které denní době na trati zůstane volný pro osobní dopravu.
Mladá
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.186.159
Odesláno Neděle, 29. listopadu 2009 - 13:57:36    Odkaz na tento příspěvek  

Milovice dnes:
Anonym
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 570
Registrován: 11-2008
Odesláno Neděle, 29. listopadu 2009 - 14:20:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoune: Co kdyby si zvednul tu svojí ctěnou zadnici a jel by ses project tím vlakem?? Já vim že mě nesnášíš, ale udělal sem pro tebe maximum, dal jsem si šibeniční termín že to vyfotim ve čtvrtek okamžitě a vyfotil jsem, jak bych věděl, že tam pojede školní výlet?? Fakt kdo má čas ať udělá pro mě službičku a projede se 19423 z Neratovic do Brandýsa a napíše sem ty čísla které napočítal. Bručoune asi tě začnu pořádně likvidovat a začnu jsem dávat kontrolní fotky každý týden. A co jsem včera viděl jeden z kralupských vlaků tak jste taky měl milné informace, tenhle víkend jsem neměl čas vám to projet, ale kvůli vám to projedu. Jinak tu omluvu co sem po vás chtěl???
Jaké důkazy by jste si kromě fotek přál, přivést vám ten vlak před barák nebo co??

Pražan: ty fotky jsou z Neratovic-Brandýsa. Jsou právě z toho úseku, který měl být zrušen.
Jeffer, Orky: Omluva za špatné číslo vlaku..
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.150.140
Odesláno Neděle, 29. listopadu 2009 - 14:37:43    Odkaz na tento příspěvek  

Shoda náhod způsobila, že mě osud v sobotu (28.11.2009) zavál do východních Čech, a tak jsem při návratu projel po nedlouhé době opět "lokálky" z Chlumce nad Cidlinou přes Křinec do Nymburka - konkrétně vlakem MOs 15608, vedeným KMV č. 810.362-4 a personálem ve složení strojvedoucí + vlakvedoucí (žena) a jedoucím v celé trase v podstatě včas. Z Chlumce nad Cidlinou kromě mě odjeli 2 další cestující, z nichž 1 byl možná režista (měl nějakou In-kartu, ale nevím, zda ne pouze "Z") a vystoupil v Běrunicích - druhý z nich vystoupil, tuším, až v Křinci (kam z vlaku pokračoval, nevím). V Lovčicích v obci přistoupila paní s dítětem (zjevně vnoučetem): oba vystoupili v Běrunicích, kde ale nastoupilo 5 dospělých osob a 1 dítě. V Městci Králové byl výstup 2 osoby a nástup 3 osoby (z nich určitě 1 režistka = vystřídaná výpravčí), ale u křižujícího MOs 15629 byla výměna frekvence větší (nepočítal jsem ji). V Dymokurech přistoupily 2 osoby + jedno jízdní kolo, v Křinci byl výstup 2 osoby a nástup 8 osob, v Oskořínku nástup 2 dospělé osoby a 1 dítě, ve Velelibech nástup 1 osoba - ostatní zastávky vlak projel. V Křinci se čeká 10 minut (restaurace naproti nádraží funguje velmi nespolehlivě = bylo ještě zavřeno) na protijedoucí MOs 5821 do Jičína, vedený v sestavě "810 + 010", v němž frekvence při odjezdu z Křince nepřevyšovala tu v "sólo šukafónu", jímž jsem jel já.
Ano, souhlasím, "nic moc" - byla ovšem sobota odpoledne v "mezisezóně" a počasí k výletům nijak zvlášť nelákalo: přesto bylo cestujících víc než napadané 0 - 2 osoby vždy právě ve "středočeském" úseku trati - na rozdíl od úseku v Královéhradeckém kraji, kde se žádná redukce dopravy nechystá (pouze změny v rozložení víkendových vlaků - zda budou prospěšné, nemohu posoudit). Pokud jde o autobusovou dopravu, o víkendech prostor v podstatě pouze "tranzitují" dálkové linky, vedené nikoli v souběhu se železnicí. V pracovní dny kromě "dálkařů" fungují ve Středočeském kraji ještě linky SID č. H11 a H21, které nevedou v souběhu se železnicí a domnívám se, že v koexistenci se železnicí docela vhodně doplňují plošnou obslužnost oblasti. Také v Královéhradeckém kraji jezdí v pracovní dny autobusy, tam jsou však podstatně blíže "souběhu" se železnicí, než zmíněné linky SID. Pokud by tedy byla regionální železniční osobní zastavena, v pracovní dny regionální "linkové" autobusy by asi potřeby místních obyvatel jakž-takž zajistily i ve "středočeské" části oblasti, ale o víkendech, kdy v předmětné oblasti v podstatě jedinou VHD provozuje železnice, by zde vznikla úplná "dopravní poušť", protože rozsah "linkové" autobusové dopravy se dnem 13.12.2009 nijak zásadně měnit nemá.
sněhulák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.75.134
Odesláno Neděle, 29. listopadu 2009 - 15:03:30    Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun,ZZZ a další vylízaný autobusový paka:
1)ZZZ se svou obhajobou vylízanýho řidiče od Nažidel se přiznal, že nemá páru vůbec o ničem, natož si občas přečíst noviny, kdyby jste to totiž udělal, tak by jste zjistil, že řidič od Nažidel je normální sprostý vrah, neboť tam nešlo o žádný profesák, nýbrž o to, že to byl bohapustý TAXIKÁŘ bez jakéhokoliv řidičáku na větší vozidla, takže profesák je to nejmenší, a řídít jako taxikář velký patrový autobus s x-lidmi i s vědomím, že bych to neměl dělat, je sprostota toho největšího kalibru. Když tady tvrdíte, že podle řidičáku a profesáku nelze měřit míru řidičského umění, tak podle čeho asi? Podle modrých očí řidiče? Nebo snad podle toho, že vám ten řidič bude tvrdit jak je dobrý? Řidičák nebo profesák je nutný, nikoliv DOSTAČUJÍCÍ dokument k oprávnění řízení, proto také je u busů taková anarchie jaká je. Podle toho co -aa- píše, tak si myslím, že u busů v PIDu jsou stanoveny snad nejpřísnější sankce vůbec za nedodržování standardů kvality v busové dopravě v celé ČR.
2).... takže vrdit, že v PIDu je nejhorší busová doprava, je tvrzením lživým. Jezdím busama po celé ČR, ale takovou celkovou anarchii neboli bordel u busů jsem v PIDu rozhodně nezažil. Dovolím si tvrdit, že například DP Prahy má nejlepší autobusovou dopravu v ČR.
Nechápu proč mě velenevážený bručoun napadá za to, že píšu pravdu o kvalitě busových řidičů jako celku (krádeže apod. jsou toho samozřejmě součástí), když on sám píše taktéž o busech PIDu versus ostatní bus doprava jako celku. Vidíte si vůbec na špičku nosu? Pamatujete si, co jste vůbec napsal? Pokud hodnotíte vy sám busovou dopravu jako celek, tak nevím proč nemůžu já.
Přestaňte si laskavě plést jablka s hruškama, pokud tady operujete s něčím jako je smlouva o dílo a jinými právními věcmi, tak se opět přizváváte k právním neznalostem, neboť smlouva o dílo není to samé jako smlouva o veřejné službě, doučte se předpisy a zákony ČR a EU! Nevím, proč by měl objednavatel (organizátor) dublovat ve smlouvě něco co už je dávno ošetřeno v jiných nadřazených právních normách, nehledě na to, že i kdyby to v té smlouvě bylo, tak objednavatel NEMÁ PRÁVO dle NADŘAZENÝCH právních předpisů kontrolovat pracovní dobu řidiče, kontrolní orgány jsou jasně stanoveny, jste schopen pane Bručoune toto vůbec schopen pochopit nebo jste tak natvrdlý?
Pokud tvrdíte, že úroveň busů v PIDu je nejhorší z celé ČR, tak se obávám, že jste nikdy nebyl za hranicemi Středočeského kraje a nebo pocházíte odněkud z Balkánu, kde skutečně žádná pravidla pro bus dopravu ani jinou v podstatě neexistují.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2743
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 29. listopadu 2009 - 15:10:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Bručoune asi tě začnu pořádně likvidovat a začnu jsem dávat kontrolní fotky každý týden"

Anonyme, krávy jsme spolu nepásli, a netykáme si. (Snažil jsem se Vám to naznačit tím, že jsem na tykání odpovídal vykáním, ale takovéhle nuance na Vás asi nefungují.)

Nebudu kvůli Vám pravidelně monitorovat trať přes Brandýs. Mně stačí, že jsem nedávno viděl ve všední den v podvečer, ve školním roce, těsně za Neratovicemi směrem k Brandýsu vlak s asi 15 lidmi. To znamená 15 lidí ke konci odpolední špičky, hned za městem. Jindy jsem v podobnou hodinu, opět ve školním roce, viděl přijíždět do Neratovic zcela prázdný vlak (slovy s nula lidmi), a pak odjíždět z směrem na Bradýs, s 3 (slovy třemi) lidmi. Naprostá bída.
Je mi jasné, že jsou i daleko plnější vlaky. Stejně tak je mi jasné, jak moc nafukujete a děláte ze všech blbce.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2744
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 29. listopadu 2009 - 15:19:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

sněhulák:
"objednavatel NEMÁ PRÁVO dle NADŘAZENÝCH právních předpisů kontrolovat pracovní dobu řidiče, kontrolní orgány jsou jasně stanoveny, jste schopen pane Bručoune toto vůbec schopen pochopit nebo jste tak natvrdlý?"

a) co z právního hlediska brání objednateli v případě podezření kontaktovat příslušné kontrolní orgány, a sdělit jim své podezření? Myslíte, že razii cílenou na Busmat provedla policie z vlastní iniciativy?
Opravdu jste skálopevně přesvědčený, že Ropid reaguje správně, když dělá že neslyší, co si už x let štěbetají vrabci na střeše? Pokud Vám to nedochází, tak právě u Ropidu jsou takové turnusy, které nejvíc svádí firmy i jejich řidiče k jejich nedodržování, mimo jiné pro rozsah dopravy jinde nepříliš častý. Těžko jezdit o půl páté ráno do půl jedné v noci na linkách, které jsou v provozu od 5 ráno do 8, jeden pár spojů dopoledne, pak od 14 do 17, a šmitec.

b) který obecně závazný právní předpis výslovně zakazuje objednateli dopravy kontrolovat dodržování povinného odpočinku řidičů? Netvrdím, že neexistuje, ale zajímal by mě paragraf, a číslo zákona, resp. prováděcí vyhlášky. Pokud ho neuvedete, tak Vás považuju za tlučhubu.

Obecně: Vy buď vůbec nejste schopen pochopit jemnější "detaily", nebo jste nepředstavitelně neobjektivní. Chybějící věcné argumenty nahrazujete vulgaritou.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Anonym
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 571
Registrován: 11-2008
Odesláno Neděle, 29. listopadu 2009 - 15:31:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: Školní vlak je 19423 s odjezdem v 14:33 z města,nedokážeju si vybavit, který vlak jste viděl ale moje zkušenost je, že tam jsou vlaky s 15 lidmi i s 12 i střeba s 5 (22:33 odjez z Neratovic). Ale že by 0 cestujících tak to sem tedy opravdu nezažil dokonce těch vlaků slušně zaplněných je víc (sice ne s 62 pasažéry) ale třeba s 35 lidmi je více. Prostě i polední vlak dosahuje 10-15ti cestujících.
Víte mě příjde že kdo tady začíná lhát jak kdyš tiskne jste vy, protože ty čísla které jste napsal jsou naprostým úletem....... Jo když jsem tady začínal minulý rok tak sem perlil, ale že bych nějakým způsobem závažnějc lhal??? Spíš jsem psal co bych uvítal (např. vlaky Praha-Brandýs). Ale lži to opravdu nebyly protože jsem zastával svůj názor. Jo byli to úlety, ale ne lži.
Takže začnu fotit i jiné vlaky.
Jo jinak bručoune začínáte tady vadit více lidem než mě a Sněhulákovi.
T4783363
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 536
Registrován: 2-2006

Odesláno Neděle, 29. listopadu 2009 - 15:39:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sice to sem "krajově" úplně nespadá, nicméně podřipské lokálky se tu řešily...

Ve středu 25.11. odpoledne jsem ve Straškově viděl cca mezi 17 - 17.30 tři vlaky (resp. 3 motory, pět vlaků), tak přidám statistiku (sebe nezapočítávám). Velmi nemile mě to překvapilo:

12385 ze Zlonic: příjezd 1
12318 z Vraňan: příjezd 1
12321 do Vraňan: odjezd 0
9782 do Slaného: odjezd 1 (přestup z vlaku 12318)
19623 z Račiněvsi do Roudnice: příjezd 0 / odjezd 1 (přestup z vlaku 12385), dále Kleneč +1, Roudnice město -1, Roudnice výstup 1.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1861
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 29. listopadu 2009 - 16:03:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vylízaný pako sněhulák:Já nepsal nic o řidičáku,samozřejmě že ten je důležitej ty kreténe,ale o profesáku,což nejspíš ani nevíš co je.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2745
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 29. listopadu 2009 - 16:09:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"bručoune začínáte tady vadit více lidem než mě a Sněhulákovi"

Pro pravdu se každý zlobí. Daleko sladší je nepříjemné pravdy vytěsňovat, dělat že nepříjemné pravdy neexistují.

"0 cestujících tak to sem tedy opravdu nezažil"

Podvečerní příjezd do stanice Neratovice. Pracovní den, květen nebo červen. Je to tak.
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.150.140
Odesláno Neděle, 29. listopadu 2009 - 16:28:47    Odkaz na tento příspěvek  

Ad Bručoun (mnohokrát): Co kdybyste místo napadání ostatních a vyvolávání zbytečných konfliktů dodával taději nějaké Vaše (podle Vás objektivní) KONKRÉTNÍ údaje z nějakého vlastního sledování (datum, číslo vlaku, podrobný popis vývoje frekvence)? Možná by Vás pak ostatní považovali za "kvalifikovanou konstruktivní opozici" a ne za pouhého hloupého hulváta ...

Ad T4783363 = 536: Ve Straškově už jsem dávno nebyl, ale velká frekvence tam nebývala nikdy - ani když ještě ČD, resp. předtím ještě ČSD, někoho vozily i v tom regionu. Ale na tratích do Vraňan i do Roudnice nad Labem jsou zastávky, které bývaly frekvenčně zajímavější, než Straškov (resp. část obce = Vodochody, v níž vlastně spíše leží straškovské nádraží), protože neleží přímo u hlavní silnice, a tak potřebu vedení vlaku nelze posuzovat jen podle frekvence ve Straškově. Jinak ale s Vámi souhlasím a věřím Vašim údajům: je to bohužel jeden z mnoha "smutných případů" - zda lze aspoň někde a někdy situaci zlepšit (v reálu, ne jen "na papíru"), nevím, ale raději je příliš nezdůrazňujme ...
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5296
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 29. listopadu 2009 - 16:41:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Neratovice: Po trati č. 074 jsem jel jen párkrát, nemůžu tedy tvrdit, jestli šlo o náhodu nebo to je běžná věc, ale - ve všech případech vystoupila většina cestujících ve směru od Brandýsa už na zastávce Neratovice město. Podobně v opačném směru - většina cestujících nastoupila až na zastávce Neratovice město. V jednom případě jsme přímo z neratovické stanice jeli, pokud si dobře vzpomínám, asi jen dva cestující.

Ale já bych tomu přesnému počtu cestujících takovou váhu nepřikládal. Za situace, kdy tržby z regionálky zůstávají ČD a kraj platí tím pádem stejnou částku, ať už jede vlakem 5 platících cestujích nebo třeba 50; není z hlediska možných úspor počet cestujících tolik důležitý.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2746
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 29. listopadu 2009 - 16:55:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pražan: "Napadám" každého, kdo sem dává nafouknuté či jinak nepravdivé údaje jakéhokoli druhu.
Je dost zvláštní, že Vám nevadí sněhulákův slovník, nebo -aa-ovská pověstná jedovatost. Asi Vám nejvíc vadí, že jsem takzvaně "proti vláčkům", protože na úrovni veřejné dopravy jako celku Vám asi moc nezáleží.

Když někdo napřed tvrdí, že je lokálka levnější než autobus, pak to pod tlakem informací z jiných krajů upraví na tvrzení, že je autobus dražší než úbytek úhrady za vlak, aby se nakonec aspoň snažil dokázat, že je autobus levnější "neoprávněně", tak si "napadání" zaslouží. Má psát od začátku férově, a nepřibarvovat.

Všechna má pozorování vlaků vznikají mimochodem při jiné činnosti, většinou při práci. Přesné datum ani čísla vlaků nevím, nepíšu si tu.
Zapomínáte na jednu věc, se slušnými lidmi, kteří si nelžou do kapsy, jsem se v číslech vždy sešel. Třeba to co pozoruju na hrbaté, kterou vídám častěji, se nijak neliší od to, co píšou jiní. Bude to tím, že si to nijak nepřibarvují, a na nic si nehrajou.

Na 222 jsem uváděl pětinásobné pozorování z všedního dopoledne. Bylo poblíž Boliny, vždy 0-5 lidí. Jak by Vám pomohlo, kdybyste věděl čísla vlaků a přesný den? Prostě v tomto úseku ve všední dopoledne jezdí málo lidí. Je-li Vám to málo přesné, tak se tam jděte podívat sám. Já jsem tam pracoval poblíž, a čísla vlaků jsem vůbec neřešil.

Proč se tak zásadně liším od Anonymova pozorování na 092 ať si soudný pozorovatel domyslí sám. Podotýkám, že tamější vlaky vídám poměrně často.

Z 074 jsem vytáhl vše co jsem v poslední době viděl (asi 15 u Neratovic, 0 stanice Neratovice příjezd, a asi 3 stanice Neratovice odjezd). Víc nevím.