K-report
 

Archiv do 18. listopadu 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv do 18. listopadu 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mono_mono
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 328
Registrován: 9-2009
Odesláno Středa, 11. listopadu 2009 - 07:41:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak nevím jestli jste po semmeringu někdy jeli, ale o letních víkendech je motrák skoro vždy plný,v prac týdnu bohužel ne.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1632
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 11. listopadu 2009 - 08:35:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mono mono: A odporuje to snad mému předchozímu příspěvku?
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 217
Registrován: 4-2004

Odesláno Středa, 11. listopadu 2009 - 09:50:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na Semmeringu nemají v pracovní dny osobní vlaky co dělat. Současný stav je naprosté vyhazování peněz daňových poplatníků (=pražanů). Tyto naprosto zbytečné jízdy (které se dají daleko rychleji a pohodlněji uskutečnit MHD) by mohly být využity daleko lépe.

Vlaky tam budou mít smysl až se provede následující:
1. plná integrace PID
2. zrušit zastavování Stodůlky a Jinonice
3. Vybudovat zastávky u metra B-Jinonice, Praha-Konvářka, možná i Praha-Hlubočepy zast.
4. zajíždět na Smíchov k perónům
Při současném stavu naprosto katastrofální infrastruktury a nevhodnému trasování bych zachoval 2 páry víkendových vlaků (pro šotouše). A možná jen v letním provozu.

Ještě k těm zastávkám, nevíte někdo kdy byly zrušeny zmíněné zastávky Konvářka a Hlubočepy zast.?
Dálnice D1 do Ostravy otevřena již tento měsíc!!!!
Karel123456789
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.151.87.2
Odesláno Středa, 11. listopadu 2009 - 10:29:02    Odkaz na tento příspěvek  

:-) ovsem chovani vypravciho v Dobrichovicich zcela dokonale vystihuje absolutni nemocnost podniku CD. Drahy se sice snazi tvarit moderne, vydavat informacni bulentiny v nekolika variantach podle cilove skupiny, modernizovat vozy, a dohanet firmy cinici se v jinych odvetvich, kde komunikace postoupila do zcela jinych vysin - ale narazi na ten nejtezsi problem, kterym jsou lidi - stary lidi zvykli pracovat v tempu, jemne receno "predrevolucnim". Tzn. - zakaznik je na tom absolutne poslednim miste, material co se vozi a ma drzet hubu, dulezity sme tady my (zeleznicari, pracujici pro podnik kterej nas zivi) a nase pohoda. Skutecne tomu tak panove neni! Jste zamestnanci firmy, ktera poskytuje sluzby a poskytuje je mj. i skrze vas!

Driv jsem mel za to, ze u drahy pracuji lide, kteri chteli, ktere to bavi od mala a delaj svou praci radi. Nerikam ze castejc nez driv, ale stale se setkavam s presnym opakem - lidi, ktere prace u drahy vylozene sere. Az by to v nasem nastalem kontextu zavanelo zvlastni dedukci, ze asi bude malo kvalitnich vypravcich, tak berou kazdyho... Ale kdyz vezmu v potaz kolik dopraven bylo zruseno, kolik trati uz dneska nema jedinou obsazenou stanici, kam se teda podeli ti kvalitni vypravci? Ti, kterejm nevadi dat cestujicimu informaci, i kdyz je zrovna sam ve stresu... Mam dopravni skolu a predmet psychologie prace jsem take absolvoval, zda se ze nekteri vypravci zjevne chybeli (divil bych se, kdyby na zeleznicni doprave takove predmety nebyly)

ps.: a verte, (pro "nad veci" hlupaka MONOMONO s telefonem do bufetu) ze pro obycejneho smrtelnika mimo drahu, jste skutecne kolegove vsichni ve firme - jak vypravci, strojvedouci, tak general, tak namestci, tak pokladni, tak pani na infolince a je jen a jen vas interni problem jak si poradite. Spis mi pripadne zvlastni, ze doslo k mylce u stanice, slo prece o zavadu v Radotine a ne v Dch?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6812
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 11. listopadu 2009 - 10:34:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: Proč by mě mělo trefit? Píšu sice o vlacích Kladno-Hlavák via Semmering, ale nepíšu nikde o jejich zastavování kdekoliv mezi Zličínem a Smíchovem. Víkendová doprava na Semmeringu je využívána (ne šotouši, ale turisty) a předpovídám jí cyklovlak. V diskusi o trati 200 jsem dával fotku, kdy motor po semmeringu byl stejně plnej jako švejk.
Budoucnost patří bagrům!
3xhonzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.58.164
Odesláno Středa, 11. listopadu 2009 - 10:59:14    Odkaz na tento příspěvek  

No já si myslím, že by bylo dobré opravit Semmering a obnovit tam ty výhybny. No a určitě udělat plnou integraci do PID. Jinak mně se zdá, že to nejezdí moc ani Hostivice-Zličín. Není to integrované a lidi přeci nepojedou dále do centra nebo aspoň do vnitřního města tramvají přec Řepy a Motol. Raději by jezdili až na Smíchov.
Ad nákladní doprava. Když vy z nákladní dopravy máte tak rádi Sememring, to vám nevadí v čom jezdíte? Jak je to rozbité, jak vypadají zastávky a stanice? To vám jako jedoucí v nákladním vlaku je jedno jo? To každá nákladní trať železniční u nás musí vypadat jako po atomovce pokud tam nejezdí zrovna osobáky?
Cap
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 6-2009
Odesláno Středa, 11. listopadu 2009 - 11:42:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nemáte někdo podrobnoti k novému zabezpečení na 173 z Hlubočep po Řeporyje. Viděl jsem nová návěstidla na širé trati.
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 230
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 11. listopadu 2009 - 12:39:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

třeba se ze Semeringu stane kasovní trhák díky stávce, pokud bude - viz prohlášení Filipa Drápala z ROPID: ...proto Ropid připravuje prodloužení příměstských linek (=myšleno busových 3XX) a posunutí konečných hlouběji do města.
"Máme nástin, jak postupovat. Autobusy prodloužíme třeba k vlakovým nádražím,“ řekl Drápal. Dále se v mladé frontě píše: Linky, které dnes končí u Depa Zličín (myšleno zřejmě u metra), by tak pokračovaly dál do Řep a lidé by mohli přestupovat na vlak ve stanici Praha-Zličín na řepském sídlišti."

...jaksi už MF nedodává, že se ze stanice Praha-Zličín dostanou lidi do centra maximálně čtyřikrát denně
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5222
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 11. listopadu 2009 - 13:23:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Suri: Jeden ze článků od Idnes: http://zpravy.idnes.cz/pripravy-na-stavku-parniky-misto-tramvaji- autobusy-pro-jednu-ctvrt-1gy-/praha.asp?c=A091111_111738_praha_lp o

Stojí v něm mj:
Spoléhat se na pomoc železničářů se ale příliš nedá. Odboráři drah jsou totiž proti, aby vlaky suplovaly chybějící autobusy, tramvaje nebo metro. "Budeme bojkotovat případné posílení vlakové dopravy při chystané stávce v pražské městské dopravě," řekl v úterý ČTK Jaroslav Pejša, předseda Odborového sdružení železničářů.

Takže asi tak.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3573
Registrován: 10-2003

Odesláno Středa, 11. listopadu 2009 - 14:25:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: Celkem by mě zajímalo, jak by toho chtěli dosáhnout. Pokud mě někdo nakomanduje na nějaký vlak, tak asi těžko budu říkat, že nechci kazit stávku, která se mě bezprostředně netýká.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2594
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 11. listopadu 2009 - 15:08:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa: Lidi, co zrovna někde čučí, a jsou přitom v práci, se asi těžko můžou šprajcovat bez vyhlášení stávky, tao máte pravdu.
Myslím ale, že by odbory mohly přesvědčit spoustu lidí, aby si nenechali napařit mimořádnou směnu.
Standal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 6-2008
Odesláno Středa, 11. listopadu 2009 - 19:32:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže místo,aby se železnice chopila šance,tak to zase deb... odboráři zazdí.Neřikám,že by drahám přibyli tisíce lidí,ale šance vylepšit dojem před veřejností tu jistě je. Ale až dráhy nebudou mít koho vozit,tak páni odboráři budou jen koukat,jak se zastaví doprava na vedlejších tratích a propustěj zaměstnanci.Ono to chce trochu hledět do budoucna. Ostatně to samí platí i pro pana Ježíška z Dobřichovic,dneska dráhu spíš drží osobka než nákladka,takže by se pro cestujícího mohl ráčet udělat něco navíc. Sám jsem taky výpravčí,takže si umím představit,že je to někdy blázinec v práci,ale dvě věty by už člověka nezabyly a cestujíci by byl spokojen.Až se začnou rušit spoje pro malý počet cestujících,začnou se rušit i pracovní místa.Jednoduchá rovnice,kterou by si měl každý uvědomit.
Anonym
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 540
Registrován: 11-2008
Odesláno Středa, 11. listopadu 2009 - 19:48:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak nám na trati 074 se objevily 2 pomalé, první u Lobkovic za zářezem do skály na 30Km/h a druhá na vyhýbce do nikam v Jiřicích a tam je to na 20Km/h,
aby nám to nedopadlo jako na trati 137. Přitom to je investice v řádu 200000Kč to je takový problém to opravit?? Oboje dvoje jsou označeny písmeny Z a K což znamená jako dočastné opatření, doufejme.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3575
Registrován: 10-2003

Odesláno Středa, 11. listopadu 2009 - 20:06:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Anonym: Oboje dvoje jsou označeny písmeny Z a K což znamená jako dočastné opatření

Nebojte, časem se tam hodí rychlostníky.
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1207
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 11. listopadu 2009 - 22:12:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Standal: Mám určitou obavu, že by to bylo (bude) hrubě kontraproduktivní. Zcela mimořádné návaly lidí není železnice schopna zvládnout, například je zrovna výluka v Klánovicích. Něco vyřeší pozastavování R, což ale vsadím boty bude naprosto dementně zveřejněno a tím pádem nic moc nepřinese, jen se naštvou stálí zákazníci zpožděním. Stejně jako ti v regionálce, už kvůli prodlouženému nástupu a výstupu.

Co asi uvidí takový náhodný návštěvník třeba v Horních Měcholupech nebo Počernicích tak světaborného? Hnusné prostředí, vlak zpožděný (logicky, neb všude nával, vlak přeplněný atd.), minimální informace o čemkoliv. Vozidlo buď staré (451) nebo nové (471), což bude ale jedno neboť dál než čelem na dvěřní sklo a 5 nejbližších lidí už se nepodívá. Na nádraží nával, na tratích zácpy (pokud budou další vlaky navíc) a tedy věčné čekání. Všelijaké mimořádné směny a obraty, které vzhledem ke zpoždění třeba ne vždy vyjdou a tak nikdo pořádně neví co má dělat. Staví vlak V v zastávce Z? A je tenhle vlak vlak V? Kdoví... Nemluvě o tom, kdyby třeba spadla trolej, vypadlo zabzař nebo tak něco. Na 070 se třeba vyhrabou nějaké Btn navíc, čímž se vzhledem k lenosti 854 (a podobně třeba na Švejcích s nějakými mimořádnými zastaveními na okraji Prahy) totálně rozseká jakýkoli GVD.

Nechci malovat čerta na zeď nebo zbytečně předem pomlouvat, ale za maximální úspěch bych považoval "no jako nouzová varianta to ještě docela ušlo, ale už aby to metro jezdilo." Jo leda by stávka DPP trvala týden nebo tak, to už by se nějaký systém asi stihnul zaběhnout a asi i někoho přilákat. Ne snad že by se třeba lidi nesnažili, ale ten systém prostě na něco takového není stavěný (což je v pořádku, protože dimenzovat dopravu v některých směrech třeba i na dvacetinásobek normálního stavu - můj soukromý tip pro 210, 070, 173 - je nesmysl). Proto se na situaci "jak to vlaky natřou tramvajím" netěším, nýbrž z ní mám hrůzu.
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1087
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 11. listopadu 2009 - 23:04:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Standal: Ráčej si uvědomit, že ti"debilní" (podle vás) odboráři jsou zajedno s managementem, že pokud magistrát nesplní to, k čemu se zavázal, tak dojde velmi velmi výraznému omezení veřejné hromadné dopravy v Praze? Samozřejmě, že bojují především za zaměstnance, za jejich chleba, ale to není v rozporu se zájmy nás, cestujících. Právě naopak. Černého Petra má Bémova parta z radnce, která DP rozkradla a teď se tváří, že oni nic a DP se jich netýká... A jakékoliv přiživení se na situaci ze strany dráhy by bylo krátkozraké.
Takže - ačkoliv budu mít osobně velké problémy, držím dopravákům palce, aby to dotáhli až do konce. Jinak se nic nezmění. Včerejší sněm pražské ODS je toho důkazem - stejná arogance moci určité skupiny lidí jako u jiné strany před 20 lety.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2604
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 11. listopadu 2009 - 23:56:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Bémova parta z radnice, která DP rozkradla"

To asi trochu přeháníte. DP je takový socialistický moloch, a pořád ještě má mnohé rezervy v produktivitě práce.
Na druhou stranu je fakt, že za Bémem stojí největší pražští gauneři: Jančík, Hrdlička a spol.
Quenya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 4-2009
Odesláno Čtvrtek, 12. listopadu 2009 - 00:44:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xhonzík: Já jezdím autem. Shánět kšefty a intrikovat, aby bylo co vozit po Semmeringu. Protože kdybych jezdil vlakem, tak neseženu NIC.
Ale teď vážně - jasně, že mě to štve, mimochodem znám teď jednu pracovnici ze spedice, co takhle občas jezdí z hlaváku do Řep do/z práce právě krabičkou, ale probůh, kolik takových lidí je?!? To radši jetku nebo modrý gagsy...
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 453
Registrován: 4-2004

Odesláno Čtvrtek, 12. listopadu 2009 - 08:29:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Standal: Položím Vám obecnou řečnickou otázku... je lepší poskytnout informaci jednomu zákazníku a dát osobáku zbytečně dvě minuty navíc, nebo se věnovat vlaku, ve kterém sedí 40 lidí a odjeti ním co nejdříve?

(Příspěvek byl editován uživatelem jezisek.)
http://www.kromerizske-drahy.com/
Jct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 264
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 12. listopadu 2009 - 09:08:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Quenya: Moje heslo je dostat nákladní dopravu zpátky na koleje ve velkém, aby se silnice uvolnily pro lidi!

S tím souhlasím, prostor na kolejích k výrazně vyšším výkonům máte, tak vesele do toho !
Hrbdrb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 12. listopadu 2009 - 10:40:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Anonym: pomalé na 074 jsou jen jednosměrné takže nejde o technický stav ale jak uvádí zavádějící depeše tak je to kvůli rozhledovým poměrům na přejezdech.Což v případě té skály asi bude problém a jiřice zase nejsou taková tragédie protože to je v obvodu zastávky,kde se zastavuje a když už se projíždí tak sníženou rychlostí s pohotovostí zastavit.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 51892
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 12. listopadu 2009 - 11:13:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ta skála tam vypučela? :-)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Jeffer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 370
Registrován: 1-2005

Odesláno Čtvrtek, 12. listopadu 2009 - 15:05:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pozdrav z Čelákovic (aspoň som nevidel, že by to tu niekto spomínal a myslím, že už je /konečne/ hotovo):

Grrrrrr... Gorrrrr... Gorila! (14.2.2003 v Košiciach na stanici na R604 Dargov do Bratislavy)
Anonym
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 541
Registrován: 11-2008
Odesláno Sobota, 14. listopadu 2009 - 12:47:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hrbdrb:Souhlas, koukal jsem se pozorně a je to tak, podle mého je ty přejezdy lepší zrušit protože, sem na nich v životě neviděl přejíždět auto. Ty polní cesly co po nich jdou tak vedou leda tak do. To si myslim, že jako neratovičák uznáte, jinak nám v Kostelci vykládali vojáci dvakrát za sebou vojenskou techniku, jednou 7 vagonů podruhé 5 vagonů. To je docela slušný obrat..
Mladá
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.186.159
Odesláno Neděle, 15. listopadu 2009 - 12:00:43    Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní podbíjení u Milovic - přejezd je tedy uzavřen už dnes, i když všude se dosud píše, že až od 16.11.

Yalapeak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 619
Registrován: 10-2006
Odesláno Neděle, 15. listopadu 2009 - 21:16:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mladá: Kdy má jít znovu do provozu trať do Milovic? Myslel jsem si, že od nového GVD. Jenže když vidím, jak tam dnes dováděla podbíječka a trolej ještě nevisí, tak pochybuji buď o termínu nebo (možná ) vlastní paměti. Nebo se za 4 týdny začne jezdit se šukafony a pod proudem později?
Kuba_750
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 186
Registrován: 8-2007
Odesláno Neděle, 15. listopadu 2009 - 22:30:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Yalapeak:Jo tak to nikdo nevím ale chlapy z podbíječky tvrdily že by se mělo začít jezdit ale já si myslím že od 13 se začne jezdit ještě chvíly s 810 a přitom dělat denní výluky nebo chvíly nepřetržitá samotnýho by mě to zajímalo ale necháme se překvapit.
Giba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 2-2007
Odesláno Pondělí, 16. listopadu 2009 - 10:12:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Švejk 1245 se před chvili prohnal Nučicema. Je zase něco špatně v údolí?? Byl slyšet už pár minut předem jak se "drápe" z Loděnice nahoru, zamráča bez tlumiče.

tak nic, už jsem si přečetl že v údolí je výluka

(Příspěvek byl editován uživatelem giba.)
Jgcp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2535
Registrován: 6-2006

Odesláno Pondělí, 16. listopadu 2009 - 11:03:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milovice :
Nevidím důvod, proč by se nestihlo pověsit 5 km drátů za měsíc.
http://zelfoto.webovastranka.cz/
ICQ : 297-774-273
....Hovorová kázeň: Volám na hlavní stavědlo nejmenované stanice na východě středních Čech a na druhém konci drátu se ozve Tady.
Radekc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 394
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 16. listopadu 2009 - 15:59:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jeffer: již to tu bylo: https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=1585605
Redheat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 166
Registrován: 3-2006
Odesláno Pondělí, 16. listopadu 2009 - 20:00:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milovice - napnout drát nebude takový problém, jako vybudovat přeložky několika linek VN. Na tom to myslím teď visí především.
Hrbdrb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 17. listopadu 2009 - 19:06:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

anonym:cargo mě neživí takže tyto občasné úlety s voj. technikou jim můžeme jenom přát a doba kdy vojenská přeprava zachraňovala provoz na lokálce je už pryč.Jistou zajímavostí této lokálky má být opětovná obsluha vlečky v Lázních Toušeň. Má se jednat o přepravu písku asi 10 vozů denně,ale jak to dopadlo nevím, cargo mě neživí, tak zprávy mám zprostředkované
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1204
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 17. listopadu 2009 - 20:11:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Stávka" nám skončila, prodloužený víkend také, je tedy třeba najít téma na zkrácený pracovní týden. Tak co třeba taková připravovaná redukce regionální železniční dopravy na území Středočeského kraje?
V naprostém utajení provázeném podepisováním mlčenlivostí se připravuje celkem rozsáhlé rušení vlaků. Kraj totiž zřejmě zjistil, že se mu nedostává financí, a tak chce pár desítek milionů ušetřit. Ke změně jízdního řádu se to již nestihne, 1.změna je příliš blízko před volbami, chystá se proto mimořádná změna někdy na začátku ledna 2010. Vše je tak tajné, že ani mně se nepodařilo zjistit nic víc, než určité náznaky co se chystá. Krajský odbor dopravy totiž zatím svoje nápady neprojednával (a asi ani projednat nestihne) s obcemi, ani s okolními objednateli, ačkoli se jich některé připravované redukce též můžou týkat. Nicméně vše by mělo prý projednat nejbližší řádné krajské zastupitelstvo, které je plánováno na 30.11.2009.
Takže přesným soupisem redukcí posloužit nemůžu, nicméně hovoří se o menším rušení prakticky na každé trati. Dokonce snad pracovníci krajského odboru dopravy tento víkend strávili ježděním ve vlacích a tipováním spojů, které by bylo možno zrušit. V některých případech by měly být vlaky zrušeny bez náhrady, v jiných by je měla nahradit (zatím blíže nespecifikovaná) autobusová doprava (což ovšem zase poněkud sníží plánovanou úsporu...).

O jaké tratě se může jednat?
Kopidlno - Bakov (veškerý provoz)
Bakov - Okna (všechny osobní vlaky)
Křinec - Městec Králové (veškerý provoz)
Brandýs - Neratovice (veškerý provoz)
Kralupy - Neratovice (víkendy)
Vraňany - Lužec (veškerý provoz)
Vraňany - Straškov (veškerý provoz)
Straškov - Zlonice (veškerý provoz)
Praha-Zličín - Hostivice (všechny vlaky nejedoucí z Prahy hl.n.)
Praha - Nučice (část vlaků ve špičce - zrušení intervalu 30 min.)
Čisovice - Dobříš (veškerý provoz v pracovní dny)
Vlašim - Trhový Štěpánov (veškerý provoz)
Úvaly - Český Brod (část vlaků končících v Českém Brodě)
Plaňany - Kouřim (veškerý provoz)
a možná i některé další.

Vše ovšem tentokrát opravdu bez záruky, protože vše je (zřejmě pro jistotu) velmi tajné. Pro přesnější informace nezbývá než vyčkat, nicméně příznivci železnice (a zejména výše uvedených tratí) si pomalu můžou chystat protestní stanoviska

(Příspěvek byl editován uživatelem -aa-.)
141.001
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.239.242.80
Odesláno Úterý, 17. listopadu 2009 - 20:25:42    Odkaz na tento příspěvek  

Spíš se tu dočkáme oslavných řečí blbečků, kteří budou mít radost z každé další zavřené tratě.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6244
Registrován: 8-2004

Odesláno Úterý, 17. listopadu 2009 - 20:46:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad -aa-:
Když si to dovolím ohodnotit:
063 - nemám zásadní námitky
080 - subjektivně bych v takovém případě přehodnotil omezení jízdy rychlíků (zejména u toho poslední z Lípy)
062 - moc se mi to nezdá, ale asi bych překousl při vhodné náhradě busy
074, 092 - dtto
094 - při vhodném JŘ busů nemám zásadní námitky
095, 096 - dtto
122 - chápal bych to opačně, takto je to nesmysl
173 - se skřípěním zubů budiž
210 - možná bych to nechal i jen do Měchenic
222 - neznám
011 - dtto jako 173
012 - tohle může vymyslet snad jedině k...t, poněvadž mi to přijde jako když si dotyčný řekl: "jak to klesne po xy ks, zavíráme" ... že pak těch xy bude chybět i v tom předchozím úseku asi nedomyslel

Jinak jsem ale zásadně proti takovýmto tajnůstkářským změnám po oficiálním termínu uzávěrky JŘ
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Se 749.006 navždy - naděje umírá poslední.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2112
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 17. listopadu 2009 - 20:50:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Něco si představit umím, něco ne.
Kopidlno - Bakov (veškerý provoz) - asi jo
Bakov - Okna (všechny osobní vlaky) - ???
Křinec - Městec Králové (veškerý provoz) - asi jo
Brandýs - Neratovice (veškerý provoz) - pitomost
Kralupy - Neratovice (víkendy) - spíš ne
Vraňany - Lužec (veškerý provoz) - asi jo
Vraňany - Straškov (veškerý provoz) - co na to ÚK?, částečně asi jo
Straškov - Zlonice (veškerý provoz) - asi jo
Praha-Zličín - Hostivice (všechny vlaky nejedoucí z Prahy hl.n.) - ???
Praha - Nučice (část vlaků ve špičce - zrušení intervalu 30 min.) - co na to Praha?, ???
Čisovice - Dobříš (veškerý provoz v pracovní dny) - asi jo
Vlašim - Trhový Štěpánov (veškerý provoz) - ???
Úvaly - Český Brod (část vlaků končících v Českém Brodě) - víkendy ano
Plaňany - Kouřim (veškerý provoz) - spíš ne
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1637
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 17. listopadu 2009 - 20:52:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

141.001: Nech si přiblblé kecy od cesty. Já z toho kupříkladu radost nemám, ale pokud jsou tratě vedeny tak, že ani hustý provoz a nová vozidla by přilákala jen zanedbatelné minimum nových cestujících, tak chceš dělat jako co? Udržovat tam předsmrtnou agonii?

-aa-: Proč protestní stanoviska? Krom případu tratě 011, kde je to nesmysl a případů jako tratě: Kopidlno - Bakov, Čisovice - Dobříš, Vraňany - Lužec, Vraňany - Straškov, Straškov - Zlonice, kde už měl být provoz dávno zastaven, by se mělo zvážit, zda je to rozumné. Bude li adekvátní náhrada autobusem, tak je to cestujícím celkem jedno. Spíš to uvítají.

Nechápu ovšem, proč je nutné rušit třicetiminutový interval mezi Nučicemi a Prahou a přitom zachovat vlaky po Semeringu. Tyhle vlaky už také vyjma 6 a + měly být dávno zrušeny.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2636
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 17. listopadu 2009 - 20:59:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ten seznam vypadá dost nekoncepčně. Jsou v něm namixovány tratě, kde měla být os.doprava už dávno zastavena, s tratěmi kde je rušení nesmysl. Jiné, kde jezdí vlak jen pro vztek (daleko od obcí), tam naopak nejsou.
S podrobnějším komentářem asi počkám, až z těch Rathových všehoschopných pohůnků něco vyleze.
Koukám, že s transparentností krajského úřadu protektoRáthu je to ještě daleko horší, než za Bendla.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4826
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 17. listopadu 2009 - 21:01:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

krajskýmu oberkokotovi dochází prachy na plnění předvolebních žvástů? Nebo je potřeba stávající stav rozjebat, aby lidi přestali nedejbože jezdit vlaky a autobusy a nějakej jinej monstridiot mohl realizovat svý úchylácký tanečky okolo různých prapodivných pseudo-takto-takzvaně-optimalizací?
Můj plat je natolik vysoký, aby mohl být pravidelně snižován.
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.216.54
Odesláno Úterý, 17. listopadu 2009 - 21:09:44    Odkaz na tento příspěvek  

Na diskusi o tratích 21x se o tom navrženém rušení diskutuje taky, někdo tam např. psal že trať Čísovice-Dobříš teď prý ohrožena není. Takže kdo ví co se chystá a co skutečně bude ... Tím utajováním ale vytváří kraj pro takovéto spekulace živnou půdu.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1205
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 17. listopadu 2009 - 21:43:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z F J: Čisovice - Dobříš v pracovní dny je navržena s velkou pravděpodobností. Měla by přitom tvořit největší část plánovaných úspor.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2638
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 17. listopadu 2009 - 21:48:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Čisovice - Dobříš v pracovní dny je navržena s velkou pravděpodobností. Měla by přitom tvořit největší část plánovaných úspor."

To dává smysl. Na rozdíl od některých jiných položek seznamu.
Fanda Šmanda
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.216.54
Odesláno Úterý, 17. listopadu 2009 - 21:49:37    Odkaz na tento příspěvek  

Tak to by bylo hodně špatné. Doufám že nakonec žádná redukce nebude.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 51965
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 17. listopadu 2009 - 21:49:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dokonce snad pracovníci krajského odboru dopravy tento víkend strávili ježděním ve vlacích a tipováním spojů, které by bylo možno zrušit.

Čímž získali opravdu kvalitní podklady. Možná by studium mapy bylo přínosnější.


Ten seznam vypadá dost nekoncepčně.

Oproti jihočeskému je to ještě dobrý. Nejhorší na tom ale je, že část lidí se stejně nechá oblbnout nějakými kecy a ještě bude takové změny ráda. :-(
A pak se najednou budou všichni divit, až třeba na Kolín budou o víkendu za Úvalama čtyřhodinový díry.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 232
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 17. listopadu 2009 - 21:59:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

u hrbaté se divím, že zrovna Praha - Nučice a nikoliv Nučice - Beroun, tam by to zabolelo asi o dost méně lidí. Nebylo to v minulosti tak, že úsek Praha - Nučice platila Praha? Změnilo se to?
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 51966
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 17. listopadu 2009 - 22:03:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenže to by byl řev, že se v části tratě nejezdí vůbec. To se radši udělá paskvil, kde zůstane aspoň něco na celé trase. Proč by někde mělo jezdit vlaků víc, když jinde by nezůstalo nic. Prostě spravedlivá doprava pro všechny.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 488
Registrován: 7-2008
Odesláno Úterý, 17. listopadu 2009 - 22:12:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Můj názor:

063 - tady jde o to, aby se trať nerozkradla, je potřeba na odklony
080 - jako Orky - subjektivně bych v takovém případě přehodnotil omezení jízdy rychlíků (zejména u toho poslední z Lípy)
062 - dalo by se to přežít, nevím, zda by to lépe nezajistily busy ...
074, 092 - že by pomsta za to, že v dané oblasti volili ODS? Logiku to nemá ... jedině že by snad někdo měl potřebu získat pozemky pod tratí v Neratovicích a staniční budovy v Kostelci a Poleradech (pravděpodobná příčina uzavření trati Česká Lípa-Kamenický Šenov).
094, 095, 095 - při vhodném JŘ busů nemám zásadní námitky, ale opět, nestojím o to, aby se tratě rozkradly
122, 173 - tratě vedou více méně po Praze, resp. po jejím okraji a ústí do Rathových domovských Hostivic, navíc nákladní doprava tam zůstává, takže nehrozí, že by se trať zavřela a někdo mohl využít pozemky pod ní, cui bono?
210 - tohle je nejsložitější případ ze všech
222 - osobně jsem tam nebyl, jinak vím, o jakou trať se jedná, když byly Dolní Kralovice zatopeny, uvažovalo se o dvou možnostech, první by ukončila trať ve Vlašimi, druhá ještě o mnoho kilometrů za Trhovým Štěpánovem, toto byl podivný kompromis, možná je to snaha vydírat obce ...
011 - co vím, nejvíce lidí jezdí skutečně do Běchovic a Klánovic, ale i tak bych to zvážil
012 - Tohle je pěkný blázinec, sice je pravda, že frekvence klesá postupně směrem od Peček, ale toto není řešení.

Doporučil bych nastudovat statistiky podpory ČSSD v dotčených místech. Proč nezastaví osobní vlaky z Nového Strašecí do Rakovníka nebo z Kutného Hory-předměstí do Zruče nad Sázavou, z Uhlířských Janovic do Ledečka, nebo ze Slaného do Loun? Že by to bylo tím, že tam má ČSSD větší podporu?

A čím to je, že naopak Bendl škrtal naopak za Lužnou u Rakovníka a okolo Slaného? Tedy právě tam, kde ODS moc neuspěla. (Přitom původně byla v plánu i Rudná a další místa, kde to nakonec nechali být.)

Celkově na mně počet a výběr tratí dělá dojem, že Povšík chce mít kam ustupovat. Reálný výsledek bych viděl takto:

063: Přestože zrovna tam skoro nikdo nejezdí, 809 zůstane, protože trať musí být v pohotovosti pro případ náhlé výluky (úzké hrdlo Bakov-MB).
062, 074, 080, 092: Dojde k redukci, ale ne úplnému zrušení.
094, 095, 096: To se ještě uvidí (Zlonice jsou oranžové).
122, 173: Zde jde o vytvoření nátlaku na Béma.
222, 012: Tady mají poměrně velkou šanci na "úspěch".
210: Tady to vypadá na hodně velký boj, v reálu bych to viděl spíš na vedení vlaků Vrané-Měchenice v taktu a sólo 810 + druhá souprava bude pendlovat v celé trase z Vraného do Dobříše cca 5 spojů denně. Přímé vlaky Dobříš-Praha zůstanou jen o víkendech. Ušetří se dost a doprava zůstane.
011: To je spíš experiment a příprava na čtvrthodinový takt, ovšem pouze ve špičkách všedních dnů a pouze po Úvaly.
Fanda Šmanda
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.216.54
Odesláno Úterý, 17. listopadu 2009 - 22:25:38    Odkaz na tento příspěvek  

Fanda Šmanda: zanechme spekulací, uvidíme co bude. Jinak naposal jsem mailíka starostům několika měst a obcí na těch ohrožených tratích, třeba se zeptají Povšíka a bude spekulacím konec (ať již v pozitivním nebo negativním smyslu, tj. rušit se bude nebo nebude).
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 233
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 17. listopadu 2009 - 22:34:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co napsat přímo Povšíkovi na povsik@kr-s.cz, čím víc podnětů, tím bude celá záležitost ožehavější pro krajskou reprezentaci. Některým starostům, které by tyto v současné době spekulace mohly zajímat, asi napíšu rovněž

(Příspěvek byl editován uživatelem suri.)
Fanda Šmanda
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.216.54
Odesláno Úterý, 17. listopadu 2009 - 22:45:45    Odkaz na tento příspěvek  

Povšíkovi napište. Já jsem vznesl dotaz na KÚ z jeho webu (kolonka "napište nám"), a ten mailík jsem poslal do Městce Králové, Trhového Štěpánova, Neratovic, Dobříše, Bakova nad Jizerou, Vraňan, atd.
Souhlasím že čím větší tlak na KÚ bude, tím větší je šance že redukce nebude. Již nejednou se to podařilo (a jindy nepodařilo, já vím, ale proč to vzdávat předem).
Anonym
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 546
Registrován: 11-2008
Odesláno Úterý, 17. listopadu 2009 - 23:02:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co to je za bludy?? Dik tohle je nesmysl proč by se to neudělalo rovnou a kde jsou ty peníze, které krajům poslal stát navíc, a proč se v tom případě nezastavila 063 hned od 13.12.??
Fanda Šmanda: Pošlete ho radši do Brandýsa, protože Neratovice by tu trať viděli nejraději zavřenou. A pokud možno vytrhaný pražce a spekulace s pozemky a džop pro Nerabus, který by i po veškeré snaze dojel do Brandýsa o 15 minut později než vlak.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 490
Registrován: 7-2008
Odesláno Úterý, 17. listopadu 2009 - 23:11:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Anonym: Neratovice mají jako jediné město v ČR vlak křižující náměstí, pokud se dané prostranství dá tak nazvat.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5254
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 17. listopadu 2009 - 23:17:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Všd: Není na 063 v úseku Bakov - Kněžmost - Dolní Bousov alespoň občasná nákladní doprava (což by snad mohlo přispět k "nerozkradení" tratě po případném zastavení osobní dopravy)?

Jinak jestli se má rušit spojení tam, kde opravdu skoro nikdo nejezdí, tak by podle mě jako jedna z prvních měla přijít na řadu trať z Březnice do nádraží za Rožmitálem pod Třemšínem.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2640
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 17. listopadu 2009 - 23:25:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"mailík jsem poslal do .... Dobříše"

V Dobříši vlak nezbytně potřebují. Budou totiž zakládat muzeum přežitků a anachronismů. Dobříšská trať v něm bude hlavním exponátem.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 491
Registrován: 7-2008
Odesláno Úterý, 17. listopadu 2009 - 23:35:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fanda Šmanda: Co se týče Bakova, ti potřebují spojení s MB a MH, o to nepřijdou. Spíš by ukončením osobáků od ČL v Oknech došlo k omezení celostátního spojení ČL-MB-NB-HK/PA.

Místní frekvence je pár jednotlivců z Malé Bělé, Bělé pod Bezdězem a Bezdězu, Bělá pod Bezdězem zastávka sloužila papírnám a pár místním, nevím, kolik lidí denně ji skutečně používá. Bělá pod Bezdězem město stojí ve svahu za městem, dnes už ji místní nevyužívají, pokud vím, spíš už velké nádraží, pokud náhodou jedou vlakem (a to už většinou spíš na delší vzdálenost).

Takže, de facto, kdyby se nechal poslední pár rychlíků 1118/1119 a zavedlo se zastavování všech v Bezdězu, nebylo by to tak hrozné. Pouze Malá Bělá by to odskákala zcela. Ale kvůli ní opravdu nelze udržovat dvouhodinový takt.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 492
Registrován: 7-2008
Odesláno Úterý, 17. listopadu 2009 - 23:41:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: Zaprvé je tam min. každotýdenní nákladní doprava, jak do Kněžmosta (tam to občas opravdu stojí za to), tak tranzitně do Dolního Bousova a Sobotky (tam už jen příležitostná). Zadruhé lze tudy vést odklony v případě výluky jednoho z úzkých hrdel MB hl.n.-MB město nebo MB hl.n.-Bakov/J.

Bručoun: Jistěže by v Dobříši přežili i bez železnice. Pokud by existovalo pravidelné autobusové spojení z obcí na trati na náměstí v Dobříši a bylo min. stejně rychlé. A potom tu je ještě nákladní a rekreační doprava (byť zvláště to druhé už není, co to bývalo).
Anonym
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 547
Registrován: 11-2008
Odesláno Úterý, 17. listopadu 2009 - 23:47:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tak můj email už má taky. Kdo další posílal emaily???
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 234
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 17. listopadu 2009 - 23:57:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Anonym: znám dobře situaci jen na hrbaté, tak jsem si dovolil už o spekulacích s rušením poinformovat příslušné 3 nejbližší samosprávy ležící na trati za Prahou. Pro mě je hrbatá něco jako motorová tramvaj, jsou dny na ní použiju i pět vlaků denně
Anonym
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 548
Registrován: 11-2008
Odesláno Středa, 18. listopadu 2009 - 00:05:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Suri. to nebylo myšleno proti Vám, já se jenom tak škodolibě směju tomu že těch mailů už tam musí být za tu dobu alespoň 50.
Jinak totéž platí u mě o 074 taky jsou dny, kdy použiju až 4 vlaky. Jinak okopírujte do Brandýsa mail, já už jsem to udělal také, čím víc tím líp.
www brandysko.cz
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 235
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 18. listopadu 2009 - 00:19:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Anonym: já si iluze nedělám, na druhou stranu si nemyslím, že by všechno končilo v koši. Pokud se ohlasů a podnětů sejde víc, politik, který rozhoduje si nemůže dovolit je ignorovat, protože po příštích volbách by mohl být politikem, který už o ničem nerozhoduje