K-report
 

Archiv do 11. listopadu 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv do 11. listopadu 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6790
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 08. listopadu 2009 - 20:48:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Připíšu si s dovolením jeden velký definitivní bod, ano ?
To samozřejmě nemění nic na ničem, přesto si myslím, že když máme na 7 párů prázdných vlaků s těžkejma lokomotivama, že by ta 810 do Vršovic dojet mohla a lidi co jedou z S7 a S6 do Vršovic by nemuseli zabírat místo v 7. Asi tak jako S41 si svoje místo našla.

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Budoucnost patří bagrům!
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 220
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 08. listopadu 2009 - 21:19:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A nešlo udělat líp přestup z S6 na S7 na Smíchově, aspoň o víkendu? Teď i v novém GVD odjíždí S6 až deset minut po příjezdu S7, což už se fakt dá považovat za příliš hodně na to, aby se to smysluplně využívalo. A přitom S6 o víkendu snad nemá nikde žádné vazby, tak by s ní šlo hnout libovolně.
A dneska jsem si zas zanadával, jak je na S6 o víkendu kreténská jízdní doba - kvůli jednomu páru vlaků, který jezdí o víkendu celoročně 810+010 (úplně zbytečně), zatímco všechny ostatní v zimním období jako sólo 810, pak ty sólo 810 jezdí závratnou rychlostí kolem 30 km/h (měřil jsem si to s GPS), aby se nemuselo moc dlouho stát na zastávkách. Takže zatímco v pracovní dny se to zvládne i s křižováním a tedy určitým pobytem v Řeporyjích ze Smíchova do Rudné za 21 minut a dle každodenních zkušeností se to v pohodě stíhá, tak o víkendu bez křižování za úžasných 29 minut. Na trati, kde je traťová rychlost 60 až 70 km/hod je ježdění rychlostí 30 km/hod zločin. Ať žije rychlá vlaková doprava. Na můj dotaz mi bylo odpovězeno, že to opravdu jinak než právě takhle udělat nelze.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 51790
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 08. listopadu 2009 - 21:40:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A jak bys to chtěl udělat jinak, když osobáky na 171 jsou pevně dány polohou rychlíků (za podmínky nepředjíždění a nevystávání osobáků kvůli čekání na čas) a byly druhou změnou kvůli stavbě u Rokycan o 5 minut posunuty? Polohy (resp. rozmezí mezi příjezdem a odjezdem osobáků na Smíchov) jsou pevně dány křižováním v Řeporyjích a jízdní dobou Smíchov - Řeporyje - Smíchov.
Jediné, co by snad šlo, je hejbnout s osou symetrie a mít pak přípoje ráno na hlavní a odpoledne z hlavního (při hustém intervalu na 171 pak by to často nejspíš vyšlo obousměrně). Tím by se ale mohly rozhodit jakékoliv další vazby.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6794
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 08. listopadu 2009 - 21:57:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MZ: Tomu nerozumim. Suri se ptal, proč se o víkendu jezdí pomalejc než v prac dny a proč se v prac dny nejezdí o 5 min dříve (tím se žádný osy symetrie neporušej). Jaké jakékoliv další vazby by se rozhodily, když Suri píše, že jiné vazby na S6 nejsou?
Budoucnost patří bagrům!
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 221
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 08. listopadu 2009 - 22:01:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MZ: já ale nepsal o pracovním dnu na S6 - tam by to asi byl problém, ale o víkendu, kdy se při tom tříhodinovém intervalu opravdu nikde nekřižuje a kdy by snad nemusel být problém s polohou vlaků trochu zakvedlat, času na obrat v koncových stanicích je víc než dost; vazba o víkendu mezi tratěmi 173 a 174 prakticky neexistuje, mezi 173 a 170 taky nic moc...I když o víkendu jede mezi hlavním a Smíchovem podstatně méně vlaků, bylo mi vysvětleno, že ani tak se s těmi pár vlaků z S6 na hlavní jezdit nemůže, protože se tam prostě nevejdou.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2084
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 08. listopadu 2009 - 22:08:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MZ: Přečti si ještě jednou 1. větu Suriho příspěvku. Mluví alespoň o víkendu.
Já osobně bych alespoň o tom vikendu vedl vlaky od Rudné (S6) až na hlavák. Ale tam je zase háček s objížděním, tak by se holt jezdilo točit třeba do Vysočan.

(Příspěvek byl editován uživatelem orky.)
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 222
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 08. listopadu 2009 - 22:08:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

už sem to sem jednou dával v létě - pasáž odpověďi z ROPIDu k tématu:


Vážený pane,
v současné době nepředpokládáme prodloužení víkendových vlaků z trati 173 do stanice Praha hl.n. Nejen traťový úsek Praha-Smíchov - Praha hl.n., ale i vlastní stanice Praha hl.n. je zatížena na hranici kapacity. Toto vytížení je o víkendu sice nižší, avšak pouze nepatrně. Vlaky dálkové dopravy jezdí o víkendu zhruba ve stejném rozsahu jako v pracovní dny, pokles je u vlaků příměstské dopravy ve špičkách pracovního dne. Vzhledem k tomu, že na tyto vlaky jsou nasazovány (narozdíl od víkendových vlaků z trati 173) vratné soupravy, neřeší jejich víkendový nižší počet možnost umístění vlaků z trati 173. Ve stanici Praha hl.n. totiž prakticky není prostor pro objíždění soupravy vlaku z trati 173. Kromě toho vzhledem k délce obratu ve stanici Praha-Smíchov není ani technicky možné zájezd až na hlavní nádraží realizovat. Řešením by bylo buď snížení počtu vlaků na trati 173 nebo nasazení druhé soupravy, což je ekonomicky náročné. Obě možnosti jsou pro objednatele neakceptovatelné. Kromě toho je doprava mezi stanicemi Praha-Smíchov a Praha hl.n. i o víkendu zajištěna dostatečně jinými vlaky a dále je možné ze Smíchovského nádraží pro cestu do centra Prahy využít i metro linky B.

Prodloužení vlaků z trati 173 v pracovní dny je technicky nemožné a objednatel předpokládá i do budoucna preferenci vytíženějšího směru od Radotína (linka S7). Linka S6 je svou povahou typickým napaječem k páteřním linkám PID (metru B a lince Eska S7) podobně, jako je tomu u autobusových linek PID vedených ke stanicím metra. V současné době se snažíme s provozovatelem dohodnout takovou sestavu jízdního řádu, aby došlo ke zvýšení spolehlivosti přestupu mezi linkami S6 a S7 ve stanici Praha-Smíchov (prodloužení přestupní doby).

Domníváme se, že jízdní řád trati 173 je již dostatečně komplikovaný díky úplnému rozdělení vlaků v pracovní dny a o víkendech, které však bylo naprosto nezbytné z technických důvodů. Další dělení na letní a zimní víkendový provoz již nepovažujeme za přínosné. Určitým řešením by dle našeho názoru bylo sjednocení jízdních dob na zimní variantu s tím, že v případě vozby přívěsného vozu by vlak v letním období jel mírně opožděn (vzhledem k tomu, že po trati nejsou žádné další návaznosti, mohlo by to být i pro cestující ještě akceptovatelné). S tímto řešením však dopravce a především provozovatel dráhy (zpracovávající technicky jízdní řád) nesouhlasí.


opravdu, ale opravdu to nejde...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 51793
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 08. listopadu 2009 - 22:18:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Suri:
Zmíněno bylo alespoň o víkendu, vysvětlil jsem (snad) alespoň pracovní dny. Omlouvám se, to jsem si přečetl špatně.

Víkendy:
První důvod: Takt a přehlednost JŘ. Takže i v případě existence zimního JŘ by ty JD nejspíš kvůki tomu jednomu páru zůstaly natažené.

Dále:
Jezdění na hlavák bych spíš vyloučil kvůli obratu (objíždění vlečňáku), z podobného důvodu nejspíš točí první pár osobáků už ve Vráži (resp. aby nemusel jet ze Smíchova už v 5:58 a z Berouna v 4:28) - leda by na tom jezdila 814 (která ale asi k dispozici v Berouně není). Jinými slovy, při daných jízdních dobách je tříhodinový takt se soupravami 810 s vlečňákem z Berouna na Smíchov nejspíš nejvíc, co se dá při přiměřené rezervě v JD a na obratech udělat. Obrat v Berouně je docela dlouhý, ale předpokládám, že to také nějaký důvod má a trasa o nějakých těch pět minut posunout nešla (Liteňka se při změně překopala kompletně, tak předpokládám, že zde by se snad víkendy taky posunuly, kdyby to šlo).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 223
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 08. listopadu 2009 - 22:23:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MZ: minimálně zimní JŘ by šel vyřešit, že na všem bude sólo 810 - kapacitně by v pohodě dostačovala
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2086
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 08. listopadu 2009 - 22:24:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MZ: Ta 814 by teoreticky možná byla - použít tu z ML, co o víkednu krouží Dobříš.
Domnívám se, že by si Rudenka alespoň v létě zasloužila dvouhodinu a tam by to stejně bez druhé jednotky nešlo. No, ale když to není v zájmu objednavatele...
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 51794
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 08. listopadu 2009 - 22:36:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Suri:
Vida, tak jsem psal předchozí příspěvek víceméně zbytečně, neb říká víceméně to samé. Snad jen nesouhlasím s tou kapacitou hlaváku, na šturcu by se to otočit dalo (i ve tři odpoledne, kdy je tam Švejk). Jenže by tam na to stejně bylo málo času. Sice by to asi při zkrácení obratu v Berouně asi vyšlo (bylo by to nejspíš dost napnuté), ale opravdu nemají ty vlaky na Závodí ani v Berouně žádné návaznosti, které by tím padly?

Narozdíl od odpovědi ROPIDu si sice nemyslím, že JŘ s odděleným víkendovým JŘ je příliš složitý, nicméně ten zimní JŘ by stejně buď měl jeden pár vlaků s vlekem mimo takt, nebo nemá cenu. Jedině snad gumy na SŽDC ošálit a vlek při objednávce nepřiznat a vozit ho tam jako posilu s tolerováním vzniklého zpoždění (které by stejně ničemu moc nevadilo a bylo stejně nejspíš nižší, než je rozdíl JD - SŽDC nemá moc co protestovat, sama zodpovídá za většinu zpoždění zcela zbytečných, tohle by bylo aspoň pro dobro věci). Pak by šlo v zimě jezdit s reálnými JD a až na hlavák (ten vlek by se tam snad od 19903 pro 19904 schovat někde nechal...).

Orky:
Obrat ve Vysočanech by znamenalo vozidlo navíc, takže si to můžeme rovnou škrtnout. Není důvod netočit na hlaváku, vejít se to tam nějak musí (stejně jako by se tam možná mohly vejít aspoň některé víkendové pacifiky, kdyby se chtělo a pokud tohle není jen řízená cesta, jak ty vlaky na Vrané dovést k úplnému vylidnění a zrušení).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2579
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 08. listopadu 2009 - 22:37:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin Zlivský: Spíš se o změnu nikdo ani nesnažil. Kdyby byla snaha vystihnout frekvenci, tak by se ráno vyjíždělo později, a večer přijíždělo dříve. Chtělo by to v létě o víkendu 814,a rychlejší obraty.
Do Berouna dojíždí jen málokdo, a co jsem párkrát viděl, tak v Berouně skoro všichni z těch pár lidí šli ven z nádraží. Podle mě by nebyl žádný problém vázat o víkendu celou linku jen na Prahu.

Díky stejným soupravám pro kladiva i víkend jezdí o víkendu nesmyslně mnoho 814 na trati 120. O víkendu se na courákách dvě spojené 814 absolutně nevyužijou. Stačilo by napsat oběhy a soupravy pro víkend nezávisle, a hned by byly nejméně dvě dvě rakovnické 814 volné.

Nikdy v poslední době jsem si nevšimnul, kdo vozí 173, jestli Rakovník, nebo Vršovice. I kdyby to byly Vršovice, tak by určitě šlo to o víkendu přehodit na Rakovník.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 51795
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 08. listopadu 2009 - 22:45:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Suri:
A jak dlouhá by taková zima byla? Už v dubnu se tam nárazově vyskutuje např. 158 lidí a to je i na motor s vlekem docela dost. Sice obvykle tam je nějakých 60 lidí, na co ta 810 ještě nějak stačí, ale aby pak byl zvláštní JŘ kvůli období od listopadu do března, to si nejsem jist, zda by bylo nejlepší.
To spíš ten jeden vlak na JD ulhat do taktu (vstřebalo by se to) a JD natáhnout až do ostrého léta, kdy musí bejt vlek všude.

Orky:
Asi je priorita jiná. Ale to už ať odpoví jiní diskutující (nemyslím teď Káema), já už jsem tu vařil z vody dost.
Také si myslím, že by tu 814 umožnila kratší obraty a tím i lepší JŘ jako takový.

Edit:
Broučoun:
Při pohledu na JŘ (výjezd a návrat do Berouna) to vidím na ten Rakovník. Kdyby to vozila Praha, nejspíš by tyhle dva páry padly a mohly by je pak nahradit jiné (asi využívanější), a celý takt by se mohl posunout do možná lepší polohy. Ale do tohodle už opravdu nevidím ani trochu, zda by to šlo a za jakých podmínek a zda by 814 na té 120 nebyla potřeba zrovna ve chvíli, kdy by jezdila na 173.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2580
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 08. listopadu 2009 - 22:48:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"by si Rudenka alespoň v létě zasloužila dvouhodinu"

Kdesi v minulých příspěvcích jsem velmi podrobně psal můj názor na Rudenku. Zkrátit ji celotýdenně na Praha-Nučice, zkrátit celotýdenně autobus 380 na Praha-Rudná,prům.zóna. Loděnice i Vráž v sedle a o víkendu obsluhovat výhradně linkou C20, s víkendovým intervalem 60 min.

Souběh tolika linek veřejné dopravy do Loděnic a Vráže je marnotratný a nefunkční zároveň. Občas jede za sebou vlak a dva atobusy, a pak dlouho nic. (Podrobněji kdesi výše.)
Ta víkendová hodina po celý den (plus letní posily na půlhodinu), zajištěné jedinou polorychlíkovou linkou, by pro obě obce byly zřetelným vylepšením.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 51797
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 08. listopadu 2009 - 22:59:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rozumím tomu správně, že by se mělo rezignovat i na letní vlaky do Loděnic a Vráže, kterými málo lidí nejezdí? Nemusela by pak ta linka vozit i vlek na kola?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2581
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 08. listopadu 2009 - 23:00:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"zda by 814 na té 120 nebyla potřeba zrovna ve chvíli, kdy by jezdila na 173"

Podle mě by nebyla potřeba. Skoro všechny osobáky Kladno-Praha jezdívají o víkendu téměř prázdné. Dvojička by se v pátek odpoledne rozpojila, o víkendu by jedna půlka jela na 120, a druhá na 173. Spojily by se až v neděli pozdě večer, aby byla dvojička na ráno připravená.

Jediný háček, který mě napadá, že ty spojené 814 možná nocují na Kladně. To by byla docela dlouhá Sv jízda do Berouna. I když, přes Hostivice-Rudná by to nebylo tak zlé.

V příštím GVD, kdy budou 814 jezdit i v kladiva do Kralup, by měly o víkendu zbývat i nespojené 814. O těch ale už vůbec netuším kde budou nocovat. Z Kladna by to ještě šlo, ale z Kralup by je do Berouna určitě nikdo nehonil.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2582
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 08. listopadu 2009 - 23:16:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin Zlivský: Když opustím "mírný pokrok v mezích zákona" z příspěvku 2581, a budu znovu hicovat tu troubu jako v příspěvku 2580, tak bych si o víkendu mohl představovat i letní "cyklovlaky" v nejvytíženějších časech. Autobus by odjezdil jen základní celoroční hodinový takt. Když by jezdila po hodině i rychlíková C19, tak by to kapacitně s přehledem vyšlo.

Je ale otázka, jestli by při hodinovce na C19 (dříve "K") všichni lidi z Berouna do Prahy neutekli do ní, a C20 nezela prázdnotou. Pak by vlakové posily byly zbytečné, a z některých spojů C20 by se mohl udělat cyklobus.

Ono je to stejně jedno. Představovat si může kdo chce co chce, ale středočeský kraj se ke koncepční reformě nejspíš nechystá. A že by bylo co vylepšovat, Tolik nesmyslných souběhů, to se nikde jinde nevidí.
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 224
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 08. listopadu 2009 - 23:34:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Snad se na S6 do deseti let snad dočkáme nasazení takového vozidla, které tu ne až zas tak špatnou traťovou rychlost využije. Fakt bych nechal lidi, co o něčem rozhodujou nebo můžou něco ovlivnit, posadit o víkendu do šukafonu, který z Hlubočep do Rudný nepotřebuje jet rychleji než 30 km/hod a přesto stíhá jízdní doby, ze Smíchova do Hlubočep pak nějakých 45 km/hod, když je skoro všude 60 až 70 km/hod. V jiných diskusích se handrkuje jestli má smysl spojovat a rozpojovat soupravy (Poříčany, Lysá), že to zdrží o pár minut, ale tady to zdržování na S6 mi přijde víc nesmyslné.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 51801
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 08. listopadu 2009 - 23:46:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

O tomhle si taky myslím své, ale důvody bohužel chápu a obávám se, že s tím jen tak nic udělat nepůjde, mnou navržené ulhání bohužel asi sotva projde. Leda to ulhat jen v KJŘ ve verzi ČD pro cestující (podobně jsou snad ulhány některé časy na hlavním ve směru na Smíchov nebo od Smíchova, aby to vůbec vyšlo v taktu).

Bručoun:
Snad ano, to nedokážu posoudit, opravdu to tam tak moc neznám.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 225
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 09. listopadu 2009 - 00:21:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MZ: ten ranní víkendovej pár vlaků do Vráže jezdí přes léto taky v řazení 810+010. Jak to asi chtějí provádět v budoucnu, když má výhledově dojít ke zrušení stanice Vráž...pak stejně nezbyde nic jiného než jezdit v taktové poloze, tedy cca v půl páte z Berouna a v šest ze Smíchova, protože objíždět bude možné jen v Berouně anebo zkrátit jen do Nučic. Podobně by by musel být o půl hodiny do taktové polohy posunut i večerní poslední pár letních vlaků

(Příspěvek byl editován uživatelem suri.)
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1847
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 09. listopadu 2009 - 08:19:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No kdyby v sobotu ráno nějaký regiošuk dojel z Kladna na Smíchov tak to bude skoro jako ta Sv z Berouna. Celkem logicky jedou o víkendě lidi ráno z Prahy a večer do Prahy.

Ono by se pár minut dalo ubrat i tomu šukafonu s vlekem. I tam je to natažený podobně jako Slaný - Preaha cyklovlak.

Cyklobus naráží na problém zvanej metro. neb i tak bejvá problém se do B s kolem vůbec dostat. Takto by přibylo takovejch 20 ks do Butovic/Zličína a to nárazově. Kudy tam na kole dojet z centra kulturně není. To by ty busy musely jet aspoň od Anděla nebo ze SN.
Anonym
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 539
Registrován: 11-2008
Odesláno Pondělí, 09. listopadu 2009 - 12:52:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Os 19413 v 9:33 z Neratovic:
Neratovice:0/8/8
Neratovice-město:1/19/26
Lobkovice:0/0/26
Jiřice: 2/0/24
Kostelec nad Labem:10/7+1 kočárek/22(i s kočárkem
Polerady: 0/0/22
Brandýs nad Labem:16/20/26
Brandýs nad Labem-Zápská: 1/7/32
Brandýs nad Labem-zastávka:0/1/33
Lázně Toušeň: 8/9/34
Čelákovice zast.:1/0/33
Čelákovice: 33/0/0
os 19410:
Čelákovice: 0/26/26
Čelákovice zast.:0/2/28
Lázně Toušeň:7/10/31
Brandýs zast.: 0/0/31
Brandýs-Zápská:10/0/21
Brandýs nad Labem:21/0/0

A nakonec překvapení roku:
os 19443. s odjezdem v 21:50 z Neratovic
sobota 7.11.2009:
Neratovice: 0/13/13
Neratovice-město: 0/15/28
Lobkovice:0/1/29
Jiřice: 0/0/29
Kostelec nad Labem:6/25/48
Polerady nad Labem: 0/2/51
Brandýs nad Labem: 51/0/0
Mladý nám táhly na Ostrůveka 809 byla k prasknutí.
Zároveň chci poděkovat Pevovi za dobrý návrh a zvýšení počtu os směrem na Neratovice.Doufám také, že po průzkumu dojde k nasazení na vybrané spoje Btaxu, a že budou tak krásně opraveny 809ky tak jako 809-345. A na konec ještě jedna pozitivní zpráva, vypadá to na to, že se doopravdy v dohledné době obnoví žst. Lázně Toušeň, ale dle toho co jsem syšel z úst několika nádražáků na dálkovinu nejsou prachy takže dle předpisu D2.
Giba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 2-2007
Odesláno Pondělí, 09. listopadu 2009 - 13:04:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ke zkrácení BUS 380 jen do komerční zóny.
Dost lidí z Rudné a okolí, hlavně starousedlíci, ne naplavenina pracuje nebo dojíždí za zábavou do Berouna. C20 přes Rudnou nejezdí, takže buď by věichni museli oklikou přes zličín, nebo přestupovat někde na větrné húrce v komerční zóně.

K víkendovému vlaku do Vráže:
Ve vlaku jsem cosi zaslechl (vím cizí rozhovory se poslouchat nemají ) že díky zrušení výměn ve Vráži a snad i v loděnici by se zpět ku praze sunulo a oblíždělo až v Nučicích.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2090
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 09. listopadu 2009 - 13:16:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak vůbec jezdí vlaky 19930/31 využité? Já se domnívám, že by se tyhle vlaky obešly i bez 010. Dost pochybuju o tom, že lidi pojedou na výlet v 6:28.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6797
Registrován: 8-2005

Odesláno Pondělí, 09. listopadu 2009 - 13:23:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Odpovím já, MZ
Nevím proč by nešel JŘ rozdělit na prac.dny a víkendy, tak jako je to na 210. Prac dny jen do Nučic,špičky 30, sedla 60 min, víkendy nejméně do Vráže, ale spíš do Berouna, odj. z Hl.n cca 9,13,17, zpět příj cca 12,16,19 a omezit busy mezi Prahou a Lodenicí. V prac dny pospíchající lidi za Nučice busem, o víkendu rekreanti vlakem. A nasadit regionovy. Tím by byl problém kapacity i výkonu i obracení souprav vyřešen. Nevhodně využívané 814 jsou na trati 120.
Budoucnost patří bagrům!
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 226
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 09. listopadu 2009 - 13:41:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: na 173 je fakticky jízdní řád rozdělenej na pracovní dny a víkendy už dnes - žádný z vlaků, který jede v pracovní den nejede v den pracovního klidu a naopak. Jen je to obojí dosud v jedné tabulce. To co by umožnilo urychlit víkendové vlaky aspoň přes zimu by byl víkendový jízdní řád zvláť pro letní a zimní období, podobně jako je to na trati 194. Ten jeden pár zimních vlaků vedených v 810+010 by se buď ulhal nebo vedl taky v sólu, v 95 % případů by kapacitně postačoval.
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 227
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 09. listopadu 2009 - 13:50:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Giba: po zrušení Vráže by netroškařil, proč objíždět v Nučicích když by se tou třicítkou za hodinu mohlo sunout až na hlavní v Praze - jako bonus by hned odpadl ten důvod, kvůli kterému tam má S6 o víkendu zákaz zajíždět - nedostatek místa a času na objetí - geniální a jednoduché řešení
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 51809
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 09. listopadu 2009 - 14:34:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem:
Co Tvé řešení přináší nového (oproti realitě, ale i zde uváděným návrhům) krom omezení počtu spojů a tedy i nejspíš navýšení finanční náročnosti na ujetý kilometr (a tím nejspíš i převezené osoby)?

Opravdu jsi měl tentokráte radši mlčet.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6802
Registrován: 8-2005

Odesláno Pondělí, 09. listopadu 2009 - 16:21:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MZ: Především ty regionovy. Ale víc už budu mlčet.
Budoucnost patří bagrům!
jirka z radotina
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.58.10
Odesláno Pondělí, 09. listopadu 2009 - 16:53:31    Odkaz na tento příspěvek  

nevite nahodou nekdo, kdo dela vypravciho v dobrichovicich, a mel dnes rano sluzbu?

prihoda: prijdu rano ve vsenorech na 8821, a nic. vlak nikde. po chvili profrci po nespravne koleji naklad od prahy, za nim rychlik... pak chvili nic, rychlik na prahu a se zpozdenim pres 20 minut konecne prijizdi 8821. jakekoli info o vyluce nikde nebylo, nadrazni rozhlas mlcel a kasu uz pro jistotu uplne zavreli.

prijdu do prace, volam na infolinku ceskych drah, chteje zjistit, co se deje. ochotna pani mi po chvili zjisti, ze jde o nejakou poruchu v dobrichovicich, ovsem vic, ze nedokaze rict. a da mi cislo na dobrichovickeho vypravciho, ze ten mi rekne vic. tak tam volam (abych teda vedel, mam-li i odpoledne pri navratu pocitat se zpozdenim), nekdo to zvedne a polozi. tak volam znova, zvedne to vypravci (ja stacim rict pouze „dobry den“) a zacne okamzite prudit, at nevolam a na nic se neptam, ze lidi ho akorat porad zdrzujou vod prace a kvuli takovejm, jako jsem ja vlaky nabiraj zpozdeni. a polozi. tak volam znovu, zvedne to opet vypravci a zacne na me něco neurvale rvat (rikam si, co kdyby volal nekdo jiny, to by asi koukal), ze se se mnou vubec vo nicem nebude bavit a kdesi cosi.
cili, v této chvili stravil uz asi minutu tim, ze my velmi nehezky „vysvetloval“, jak mi proste neodpovi. a zase polozil. volam asertivne znovu, tentokrat to nezvedl vypravcim, po sestem zazvoneni to to zvedla pokladni a behem 10 vterin mi odpovedela, ze na radotinskem zhlavi rupla vyhybka. ja jsem podekoval a bylo.

co je to za duleziteho c****a, co radsi minutu rve, nez aby za 10 vterin odpovedel, a pro ktereho jsou jeho zakaznici neco jako otravny hmyz, to fakt nechapu...
Boblick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1170
Registrován: 1-2009
Odesláno Pondělí, 09. listopadu 2009 - 18:55:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud nám budou zachováni Švejci, pak zopakuji: alespoň o víkendu po hrbaté.

A na 173: rozdělit prac.den a víkend není problém: viz 210. A zimní jř také není problém. Prostě poznámka.

A pak nevím, co řešíte. 173 v prac.den určitě na Hlavák ne. Metro B - a režijkáři ať koukají platit. O víkendu Švejci zajistí patřičný komfort - dokonce z Hlaváku (ale přidat vagon - zamráča lehce zvládne: té dát 20 os-vagonů, tak stejně nemá problém).

Tohle by byla rozumná úprava 173, Švejků. A možná by souhlasil i Káem.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2584
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 09. listopadu 2009 - 19:01:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Giba: "Dost lidí z Rudné a okolí, hlavně starousedlíci, ne naplavenina pracuje nebo dojíždí za zábavou do Berouna. C20 přes Rudnou nejezdí, takže buď by věichni museli oklikou přes zličín, nebo přestupovat někde na větrné húrce v komerční zóně."

Občas jedu i pomalíkem 380, když zrovna nejede nic jiného. Výstup v Rudné ve směru od Berouna nebývá zdaleka tak silný, jak tvrdíte. Lidí, kteří jedou z Loděnic a Vráže do Prahy je daleko víc.
S uvažováním typu "nejužitečnější jsou zastávkové autobusy, protože každý může vystoupit kdekoli po cestě" zásadně nesouhlasím. Když jede většina lidí někam dál, tak jsou couráky spíš důvodem k zlynčování koordinátora dopravy.

Několik párů přímých kladivových spojů (například tři páry ráno a tři odpoledne převážnou většinu denního dojíždění vyřeší. Dojíždění mimo špičku si skutečně představuju s přestupem. Výhodou by bylo, že přípojná linka vymetá celý Beroun. Z autobusáku to je většinou dost daleko, a přestup tam bývá ještě sychravější, než v rudenské průmyslové zóně.

Co se týče mládeže, tak to taky není tak častá zábava, jak tvrdíte. Stane se, že z 380 vystoupí jen někdo v Loděnicích a Vráži, a jinak se prakticky všude jen nastupuje na Prahu.

Hlavně, 380 jezdí z Vráže do Berouna kolikrát prakticky prázdná. Pro cesty z Prahy do Loděnic a Vráže je příliš pomalá, zkrátka linka pro spořínky a důchodce. V Berouně tuplem, do Prahy s ní jezdí jen někteří důchodci. Z Loděnic a Vráže do Berouna je taky na houby, protože se z autobusáku musí pěšky. Kdyby měla s C20 stejný tarif, tak po 380 v Loděnicích a Vráži neštěkne pes. Udržovat linku jen proto, aby pár lidí ušetřilo, a pár jednotlivců mimo špičku mohlo z Rudné bez přestupu, to k ničemu není.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2585
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 09. listopadu 2009 - 19:15:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"omezit busy mezi Prahou a Lodenicí"

Zrovna na tohle všichni čekají jako na smilování. Jet skoro hodinu, místo 20+15 minut, a ještě muset dojít až na nádraží, to většina lidí opravdu ocení.

Tyhle Vaše představy, jak se "vidlákům za Prahou" povinně naordinuje ta nejpomalejší možná doprava, by byly k smíchu, kdyby páni na Ropidu nebyli stejného názoru.

Ještě, že Ropid dál do Berouna nikdo nepustí, a vzhledem k počtům cestujících si nikdo nedovolí na rychlejší linky nějak zásadně šáhnout.
Důvody ze strany středočeského úřednictva sice nejsou příliš ušlechtilé, ale pro mě je hlavní, že jsou ty autobusy prakticky použitelné. Kdyby jezdil trasu Beroun-Praha jen Ropid, tak do VHD už ani nepáchnu, protože nemám čast strávit cestou z domu do domu dvě hodiny.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2586
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 09. listopadu 2009 - 20:14:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"co je to za duleziteho c****a, co radsi minutu rve, nez aby za 10 vterin odpovedel, a pro ktereho jsou jeho zakaznici neco jako otravny hmyz, to fakt nechapu..."

Hlavně je neuvěřitelné, že tak velká organizace jako ČD neumí poskytnou aktuální informaci jinak, než přepojením na výpravčího. Výpravčí na hlavní trati opravdu není ve službě proto, aby dělal telefonického informátora.
jirka z radotina
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.240.96.2
Odesláno Pondělí, 09. listopadu 2009 - 21:02:37    Odkaz na tento příspěvek  

ano, v tom s vami souhlasim, a proto nechapu, proc mi rovnou nedal desetivterinovou odpoved.

a dalsi, co by take on, nebo nekdo na stanici udelat mohl, je zapnout rozhlas a informovat lidi na nastupisti. pak by mu nevolal vubec nikdo, troufam si rici.
Pája Hav.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.19.160
Odesláno Pondělí, 09. listopadu 2009 - 23:53:32    Odkaz na tento příspěvek  

jirka z radotina : Chápu tu nepříjemnou událost z dostupných informací tak,že pan XY nemohl dát rovnou desetivteřinovou odpověď.Jelikož mu pravděpodobně, s ruplou výhybkou, ruply taky nervy.Divím se,jak takoví lidé mohou dělat u dráhy.
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 452
Registrován: 4-2004

Odesláno Úterý, 10. listopadu 2009 - 08:56:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: Díky za podporu. Na tento přešlap pracovnice callcentra byl upozorněn patřičný nadřízený, tak se to snad nebude opakovat. Doufejme.

Jirka z Radotína:
ad a) rozhlas ve Všenorech už asi půl roku nefunguje. Majetek SŽDC, napište stížnost. V příslušných dokladech v žst. Dobřichovice vedeno (záznamník poruch a předávka služeb výpravčích). Pokud tím Vaše stížnost pohne, bude to jen a jen dobře.
ad b) když zavoláte na stůl výpravčího, který léta jak hadr na tyčce, co jste čekal? A volal jste - napřed Vám BYLO SLUŠNOU FORMOU vysvětleno, že Vám v tuto chvilku poskytovat informacce nebudu, neboť na to není čas - DESÁTKRÁT OKAMŽITĚ ZA SEBOU v době, kdy jsem potřeboval mluvit s dispčerem, nabízet vlaky a meldovat na stavědla, měl jste štěstí, že Vám to zvedla pokladní! Výpravčí musí v první řadě zajistit aby vlaky jezdily (nejlépe po kolejích), pak se bavit a poskytovat informace JEDNOMU člověku, neb čas je v takové momenty tak trochu "nedostatkové zboží". Ehm... měl jste si zavolat zrovna do poklady, na to tam paní pokladní je, že?

Takže, pokud se včera někdo choval jako c****k, byl jste to VY a platí, co jsem Vám řekl i do telefonu (asi při šestém zazvonění):"Buď Vám to budu vysvětlovat a vlaky budou stát, nebo můžu položit telefón a udělat něco pro to, aby to alespoň trochu jezdilo.". Na Vaše další příspěvky nebudu reagovat a v podobné situaci se budu "nebavit" kdykoliv stejně jako včera, takže to příště laskavě ani nepokoušejte a volejte rovnou pokladnu.

Pája Hav.: neboj, výbuch nervů nehrozil a jinak jsem naprosto vyrovnaný člověk , výhybka byla špatná v Radotíně.

(Příspěvek byl editován uživatelem jezisek.)
http://www.kromerizske-drahy.com/
Pája Hav.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.19.160
Odesláno Úterý, 10. listopadu 2009 - 09:30:19    Odkaz na tento příspěvek  

Jezisek : To je dobře,že u dráhy stále ještě pracují vyrovnaní lidé.Kteří umějí v případě mimořádné situace včas adekvátně zareagovatLabilní jedinci,raději ať zůstanou zaměstnáni někde v blázinci.Tam nechtˇprudí kolegy blázny.A nebo rovnou ošetřující doktory.
jirka z radotina
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.58.10
Odesláno Úterý, 10. listopadu 2009 - 11:59:34    Odkaz na tento příspěvek  

mily labilni vypravci jezisku z dobrichovic:

je mym svatym pravem jako cloveka, ktery od vasi spolecnosti odebira nejake sluzby, v pripade, ze mi tyto sluzby neposkytujete, byt informovan o tom, proc tomu tak je. stejne tak ja, zavola-li mi do prace zakaznik, musim se s timto bavit, i kdyz me "zdrzuje" od rozdelane prace. on me totiz zivi, vite, stejne, jako ja zivim vas.

nejprve jsem volal na 800 112 113, kde me odkazali na zst. dobrichovice - to cislo jsem si nevycucal z prstu, dala mi ho vase kolegyne!! pokud nechcete, aby vam lide volali, tak si nejak zaridte, aby bylo lidem sdelovano cislo do kasy. chapete vubec, ze je to VAS problem, nikoli muj?! to zaprve.

zadruhe, nemusel bych volat sestkrat, kdbyste se nechoval jako arogantni blb (slusna forma to byla podle vas, ale vezte, ze mimo zeleznicni svet se takove chovani oznacuje znacne neurvalym) a odpovedel mi hned napoprve (ci mne prehodil do kasy, to trva tak dve sekundy). misto petivterinove odpovedi jste vsak na me minimalne desetkrat dele hulakal, proc mi nebudete odpovidat. uz jen veta "Buď Vám to budu vysvětlovat a vlaky budou stát, nebo můžu položit telefón a udělat něco pro to, aby to alespoň trochu jezdilo." je o dost delsi nez veta "praskla vyhybka na radotinskem zhlavi".

ovsem chapu, ze ma slova jsou jako sumeni vetru v usich modreho slechtice, ktereho preci nebude obtezovat nejaky kastan.

jinak, dekuji za informaci, na szdc rozhodne napisu.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1218
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 10. listopadu 2009 - 13:03:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jestli on není arogantní blb spíš ten, kdo šestkrát volá na číslo, kde se hned napoprvé dověděl, že žádné informace nezíská.

Chybu se sdělením čísla na výpravčího udělala operátorka, ne výpravčí. Kdyby Vám výpravčí tu pětivteřinovou informaci o prasklé výhybce sdělil, tak akorát založí na precedens, Vy si to číslo uložíte a budete příště volat zase. Věřte, že krátkodobě nevýhodné jednání se může ve výsledku ukázat jako výhodné.

Výpravčího neživíte, výpravčího živí poplatky vybrané SŽDC od dopravců. A tam dominuje hlavně Cargo, neb osobní vlaky v ZDO mají výraznou slevu.

Mimochodem, co vám vlastně přinesla informace o prasklé výhybce? Bez informace o termínu opravy je to úplně k ničemu, že?
Sebu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 10-2008
Odesláno Úterý, 10. listopadu 2009 - 13:59:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jirka z radotína vs Jezisek:Chlapci nemá cenu se hádat,protože se vzájemně stejně nepochopíte.A jelikož sloužim taky kde je nesprávná a hláska a RPN a telefonika,vim co to obnáší.A tím pádem jsem stranej,a fandim Ježíškovi :-) No hlavně to posrala ta operetka na kóólcentru.
jirka z radotina
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.58.10
Odesláno Úterý, 10. listopadu 2009 - 14:08:01    Odkaz na tento příspěvek  

mily tomasku,

jestlize na infolince ceskych drah dostanu cislo, na ktere se mam obratit, zavolam na nej. jestlize mi tam nekdo ihned po zvednuti nasrane sdeli, at si zavolam na infolinku a prasti se sluchatkem (uz toto sdeleni trvalo dele, nez sdeleni o praskle vyhybce), zavolam znovu, nebot me naprosto nezajima, ze se dotycny domniva, ze mi nemusi odpovedet (Batu na vas, holoubkove!). musi. i kdybych mel volat stokrat, a ze to bez jakychkoli skrupuli udelam, to mi verte. nebot ja jsem zakaznik a naprosto me nezajimaji vnitrni problemy modre armady - chci jet vlakem, jak je mi slibovano jizdnim radem, a pokud tento nejede, chci vedet, proc nejede a kdy pojede. (kdyz prijdete do hospody a date si gulas, taky vas asi nebude zajimat, ze se neda zrat, protoze kuchar je ozraly, sporak spatne hreje a reznik dodal spatne maso. nebo tyto argumenty uznate a slichtu zkonzumujete? asi ne, co?)

pro vas zeleznicare je hodina sem, tri hodiny tam zrejme nic, pro me je to zpozdeni, zpusobujici mi neprijemnosti v praci. to je vec myslim vcelku pochopitelna komukoli, krome urciteho procenta zeleznicaru. taktez nechapu tu poznamku o precedensu - ano, samozrejme, ze priste, az zase budu stat v desti na nadrazi a vlak nikde (a zadna informace nikde), zavolam znovu. to je vcelku normalni chovani, opet pochopitelne komukoli, krome urciteho procenta zeleznicaru. nebo vy, kdyz se dostanete do podobne situace, stoicky stojite na nastupisti, nechate se omyvat destem a je vam jedno, kdy vlak prijede a jestli vubec?

co se tyce vasi poucky o tom, kolik penez jde od koho - co to povidate? ja si platim jizdne, tim padem i ja zivim vypravciho, a ocekavam, ze by si to tento mel uvedomovat a podle toho se ke me chovat (notabene kdyz se k nemu ja chovam tak slusne, ze si to rozhodne nezaslouzi). tecka. to je opet vec myslim vcelku pochopitelna komukoli, krome urciteho procenta zeleznicaru. (jinak, on je vypravci zamestnanec szdc? dle toho, co tu on sam pise, je zrejme, ze je to zamestnanec cd!!)

proste, nadherne ilustrujete jeden z duvodu, proc zeleznice vypada jak vypada - cestujici jsou pro vas jen otravny povl, ktery ma drzet hubu a krok a byt rad, ze vubec neco prijede.

jo a ta informace o vyhybce mi prinesla (ac vam do toho vubec nic neni) treba tolik, ze jsem se mohl domnivat, ze vecer, az pojeedu domu, uz by to mohlo byt opravene.
jirka z radotina
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.58.10
Odesláno Úterý, 10. listopadu 2009 - 14:14:30    Odkaz na tento příspěvek  

(jinak jsem prave volal do szdc a tam mi rekli, ze informace o nefunkcnim rozhlase ve vsenorech je pro ne nova a ze jsem prvni, kdo jim to hlasi... nevim, jestli to je, ci neni pravda, ale prislibili, ze se na to podivaji)
Sebu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 10-2008
Odesláno Úterý, 10. listopadu 2009 - 14:51:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano,ano.Jsme prostě hovada a banda zmetků co nemaj místo na slunci.Už aby tu veškerou osobní dopravu v okolí Práglu zrušili a lidičky zaduste se tam jak v papiňáku a zalejte pak betonem a asfaltem.Tahle Vaše debata je jen výsledek vytíženého výpravčího kterej je celej nadšenej z mimořádnosti a cestujícího kterej prostě chce jak malej jarda prosadit že má pravdu,dupe nožičkama a neuzná,že třeba když se s nim ten výpravčí bude vybavovat,tak ho tim ruší a hromada(šrotu a rozemletejch lidiček) je na světě.To díky tomu že máme ve třetím tisíciletí zabezpečenou dopravu při mimořádnostech pouze lidským hlasem a umem.To pak při obhajobě výpravčího nebude nikoho zajímat že se vybavoval s nějakym Jardou.Průser bude na něm.Nevim jak to tam v tom údolí bylo,ale už to tady nechte na pokoji,vzájemně si to nevysvětlíte.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1219
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 10. listopadu 2009 - 15:11:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jirka z radotina: asi tomu nebudete věřit, ale na dráze nedělám, takže cestující jsou pro mě něco jako kolegové, neb vlakem denně dojíždím.

kdyz prijdete do hospody a date si gulas, taky vas asi nebude zajimat, ze se neda zrat, protoze kuchar je ozraly, sporak spatne hreje a reznik dodal spatne maso - tady jste uhodil hřebíčkem na hlavičku - nebude mě to zajímat, takže nebudu několikrát za sebou volat majiteli baráku, v němž je hospoda v nájmu, a požadovat po něm vysvětlení. Přestože ten majitel baráku žije de facto z peněz, které nechají hosté u nájemce na tržbách ...

Nechápu, z čeho pramení Vaše přesvědčení, že na čísle, jež Vám dala operátorka call centra, Vám prostě MUSÍ odpovědět. Ještě že Vám ta dobrá žena nedala číslo do bufetu ...
Mirek1234
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.189.142.118
Odesláno Úterý, 10. listopadu 2009 - 15:32:14    Odkaz na tento příspěvek  

No musím podpořit Jirku z R. Když je na 171 nějaká MU, tak přístup personálu zst. Dobřichovice je vážně lahůdka. Hlášení o zpoždění tak 5-10min po prav. odjezdu, bez udání důvodů a to i když je notnou dobu dle babitronu jasný ze vlak včas nepojede. Pokladní nic neví a odkaze na výpravčiho, který se vám zpravidla vysměje do ksichtu se slovy až pojede tak pojede. Samozřejmě co se děje neví
Mirek1234
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.189.142.118
Odesláno Úterý, 10. listopadu 2009 - 15:36:30    Odkaz na tento příspěvek  

A nehodlá to ani moc řešit. Evidentně se pak baví nasr. cestujícími. A korunu tomu nasadí když os vynechá, ze je schopen tvrdit ze bude mít vlak jen 5 min. To ze lidí čekaj 35 ho nebere. A přitom stačí říct proč nejede a očekávanou dobu zpoždění...
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1220
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 10. listopadu 2009 - 15:38:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ona taky když je na 171 nějaká MU, tak počítám, že právě Dobřichovice a Radotín s tím mají nejvíc práce a nejvíc pokynů od dispečerů, protože co se podělá tam, to už se jinde nenapraví.

Souhlasím, že ta neinformovanost je vždy nasírající, ale vylévat si žluč na výpravčího, který to zhusta nezavinil a má s tím akorát práci navíc, je dle mého nesprávné a nicneřešící.
Boblick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1173
Registrován: 1-2009
Odesláno Úterý, 10. listopadu 2009 - 15:46:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem tuto přestřelku sledoval. Opětovně se potvrdilo, že nejvíce cestující naštve, když někde stojí a nejen, že nic nejede, ale snaha přímo odpovědných osob pokud možno nepodat žádnou informaci. Tohle fakt nechápu.
Vždyť jde jen o obyčejnou vadu materiálu. Nebo porucha na voze. Normálka. Všichni víme, že žádný stroj není bezporuchový. Pak jen stačí říci, co se stalo a normální člověk pokýve hlavou a počká na opravu. Protože tohle pochopí.
Ale jsem-li jako cestující ponechán bez jakékoli informace na zastávce, tak samozřejmě budu naštvaný, protože mám své plány. Nejhorší je pak to, když člověk zbytečně vytvrdne bez informací na místě - a mezitím mu ujede alternativa.
Není to tento příklad, neb ve Všenorech neexistuje alternativní doprava. Proto naprosto chápu naštvání cestujícího, protože se jedná o jediný druh VHD v místě. PROSTĚ UŽ KONEČNĚ, MILÁNCI, POCHOPTE, KDO JE ZÁKAZNÍK (PÁN) A KDO JE SLUŽBA (SLUŽEBNÍK). A je úplně jedno, zda jste od ČernéDíry nebo od SŽDC. To fakt cestujícího nezajímá - k němu musíte mít prostě přístup jako k tomu, kdo vám dává peníze.

Pokud toto nepochopíte, tak nadále budete pro cestující "ten nádražácký xindl". A negativní pohled na dráhu jako takovou u nenádražáků a nešoutoušů nezměníte. A jen vlastním přičiněním.
jirka z radotina
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.58.10
Odesláno Úterý, 10. listopadu 2009 - 16:41:07    Odkaz na tento příspěvek  

takze jeste jednou shrnuti pro ty, co to nepochopili:

pozastavuji se nad tim, ze mi vypravci dve minuty "vysvetloval", proc mi nemuze dat petivterinovou odpoved. kazdy, vyjma urciteho procenta zeleznicaru by mel tedy snad pochopit, ze vypravciho jsem ani tak nezdrzoval ja, ale ze se zcela zbytecne zdrzoval sam svymi zbytecnymi kecy.

a specialne pro tomaska: nevolal jsem nekolikrat za sebou majiteli baraku, ale kontaktoval primo personal s otazkou "kde je moje pivo?", protoze zadne pivo nikde nebylo, i kdyz jsem si ho objednal. a personal si jeste otviral hubu. to jen pro ilustraci, ze vas primer ponekud pokulhava.

Boblick: neexistuje tam alternativni doprava, ale alespon by si treba clovek mohl dojit pro auto a dojet do radotina na p+r, pripadne se vratit domu a dat si v teple kafe. jinak souhlas stoprocentni.
Mono_mono
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 324
Registrován: 9-2009
Odesláno Úterý, 10. listopadu 2009 - 17:02:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jirka z radotína- Tak buďte příště chytrej,zavoljte rovnou GŘ.Žaludovi a třeba vás sveze svou Audinou v masážním sedadle a bez zpoždění.A cestou na něj budete moci ,,vyblejt'' všechny vaše problémy s cestováním u ČD.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mono_Mono.)
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2591
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 10. listopadu 2009 - 17:10:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"neinformovanost je vždy nasírající, ale vylévat si žluč na výpravčího, který to zhusta nezavinil a má s tím akorát práci navíc, je dle mého nesprávné a nicneřešící"

V případě telefonických dotazů naprosto souhlasím, ty ať odpovídá někdo jiný, než běžný staniční personál.
Ale kdo jiný má zajistit informovanost lidí, co čekají ve stanici, než staniční zaměstnanci? Jak si to ČD a SŽDC zařídí, a kdo přesně bude ty informace podávat, je celkem putna, ale někdo by ty informace podávat měl. Osobně bych byl pro, aby výpravčí hned, jak se to dozví, informoval pokladní, a to říkala lidem. Pak může výpravčí s klidem tvrdit, že se ho nemá nikdo na nic ptát.
Jestli někdo vymyslí chytřejší způsob, jak to zařídit, aby pokladní něco věděla, a mohla informovat lidi, tak sem s tím.

Stejně tak je třeba, aby o důvodech větších zpoždění věděli průvodčí ve vlaku. Odpověď na dotaz, po několikátém pěti či desetiminutovém stání "proč nejedeme" - "protože stojíme", je na facku průvodčímu. Fackujícímu může být srdečně jedno, že je u ČD binec, a že průvodčí nic neví.
Jindy, při desetiminutovém zpoždění na dotaz "bude čekat přípoj ve Všetatech" přišla úžasná odpověď "snad". (Nečekal, 15 lidí zůstalo na perónu.)
U profi organizace mají provozní zaměstnanci vědět všechny důležité informace pro cestující. jak si to firma zařídí, do toho cestujícícm nic není.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3570
Registrován: 10-2003

Odesláno Úterý, 10. listopadu 2009 - 19:26:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: Zastávám ten názor, že je lepší i něco zalhat, když nevím (většinou se dá ale zjistit), ale říct jim (cestujícím) aspoň něco, samozřejmě s omluvou. Většina to nějak spolkne, rejpaví jedinci, kteří umějí měnit i počasí, takže i řídit dráhu se pochopitelně najdou všude...

A rozhlas ve Všenorech? Ať mi nikdo neříká, že když je na rekonstrukci osvětlení od Černošic až po Řevnice, tak že by se v kasičce SŽDC nenašlo něco na rozhlas. Jenže podobně je to i s rozhlasem v Černošicích, kde je sice asi funkční, ale jen po dobu otevření pokladny.
Jo a ještě k pokladně ve Všenorech. Ta se vítězoslavně otevřela někdy v září na 14 dní, když před tím byla do odvolání uzavřena, s tím že už otevřená zůstane. No nezůstala.

Co vím, tak svého času takhle střídavě nefungoval rozhlas v Dobřichovicích a Karlštejně, protože když vyhořel v jedné stanici, tak to co zbylo se přesunulo do druhé, kde to bylo doplněno o původní součástky a opačně.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 215
Registrován: 4-2004

Odesláno Úterý, 10. listopadu 2009 - 20:34:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě k trati 173:
Je hezké, že bude jezdit krabička i v pracovní den dopoledne, ale proč zrovna v 90 minutovém intervalu ?
Rovněž chválím spoj ve 21 z Prahy, doufám, že si své cestující najde.
Dále oceňuji zrušení vzduchovozičů po Semmeringu. Někdy vloni o tomto čase jsem tady vykřikoval, že taková hloupost bez dobudování zastávek a zajíždění na Smíchov nemá naději přežít.
Dálnice D1 v úseku Bělotín-Bílovec otevřena snad letos alespoň v polovičním profilu !!!!
Mono_mono
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 327
Registrován: 9-2009
Odesláno Úterý, 10. listopadu 2009 - 20:50:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jaké zrušení vzduchovozičů po semmeringu? Já u této trati bydlím a často ji využívám,a nemůžu si stěžovat,pravda je,že tam jedu skoro vždy sám,ale jak jsem se koukal na nový GVD tak tam byla četnost spojů stejná,TAK JAKÉ ZRUŠENÍ?
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 228
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 10. listopadu 2009 - 21:01:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na semeringu se ruší jen ten ranní pár Hostivice-Jinonice v pracovní dny. Protože tam nejezdím, tak nevím jak byl využívanej.

Ten novej večerní spoj po hrbatý kolem devátý ze Smíchova do Nučic bude super, pro mě to bude znamenat hodinu v hospodě k dobru, už se těším na jeho použití
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1850
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 10. listopadu 2009 - 21:36:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ono skutečně když se chce a slušně sdělí co se ASI děje tak i substrát má pochopení.

Před asi 2 roky zdechla 9909 čumákem v tunelu na vjezdu na hlavák. Přičemž to byl jeden z nejplnějších vlaků za účelem cesty do práce. Fíra běžící skrz soupravu dozadu a zpět (leč pokus nevyšel) a jakási mladá průvodčí procházející soupravou s tím "že jsme chcípli, takže pro nás něco musí přijet z Vilsonu a bude to tak 20-30 minut trvat" (a skoro se trefila). A kupodivu až snad na jednu paní nikdo neremcal, přičemž ji kolektiv poradil že do smrti má stejně ještě času dost a tím i její prudění skončilo.

Jde to, musí se ale chtít.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2592
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 10. listopadu 2009 - 22:42:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"nemůžu si stěžovat,pravda je,že tam jedu skoro vždy sám"

Nedávno jsem přímo na Semmeringu viděl ve vlaku dokonce tři lidi. To se vyloženě vyplatí, držet na takovéhle trati motor navíc.
Quenya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 4-2009
Odesláno Středa, 11. listopadu 2009 - 00:00:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já to říkám už spoustu let, že Semmering je pro nákladní dopravu a ne pro krabičky s lidmi Moje heslo je dostat nákladní dopravu zpátky na koleje ve velkém, aby se silnice uvolnily pro lidi!
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1631
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 11. listopadu 2009 - 05:40:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jindy, než několik párů osobních vlaků v 6 a +, nemá osobní doprava na Semmeringu vůbec co pohledávat. Krom vlaků mezi Zličínem a Hostivicemi a případných odklonů. Jsem zvědav, zda si to přečte také Káem, protože toho z těchto názorů určitě trefí šlak.