K-report
 

Archiv do 8. listopadu 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv do 8. listopadu 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1615
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2009 - 12:08:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr vlček: I obyvatelé Jižního města mají zájem o rychlé spojení se Smíchovem, taktéž obyvatelé sídlišť Modřany, Lhotka, Kamýk, Libuš by nebyli rozhodně proti lepšímu spojení s Hostivaří a Strašnicemi.

Posuňte se z lokality Budějovická trochu dále, není jenom tato.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2056
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2009 - 13:05:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: Dost záleží odkud kam by ta linka jela. Pokud by končila na Smíchově, tak by s tím moc lidí nejelo, tam by bylo nutné ukončení minimálně na Andělu a ani tak bych si nebyl úspěchem tak jistý. Takže vařím z vody stejně jako z vody jako vaříte vy. Asi dost těžko budete zavádět linku po 5-i minutách hned a hned kvůli tomu dělat buspruh, obzvlášť když nevíte, nakolik se ta linka chytne. Když opominu to, že i pět minut je na buspruh na komunikaci, kam má být odvedena tranzitní doprava, dost luxusní počin. Já se nebráním tomu tu linku zkusit, ale v tomto případě bez buspruhu. Buspruh nemůže být všude, kde si jaký šotouš usmyslí.
Přijde mi, že jste poněkud obtížen tím, že byste raději tohle spojpojení po železnici. A tam byste si pro začátek mohl vymoci půlhodinový interval
To jste řekl vy, já o tom ani slovo. Kdyby tam měla být železniční tangetnta, tak by asi sotva jela na Smíchov (leda úvratí přes Radotín) a rozhodně by nemohla zajistit přímý vztah JM – Smíchov.
Pokud protáhnete ML za současného stavu infrastruktury z Libně dále do Malešic a Hostivaře, tak bych být ČD Cargem a dalšími dopravci, se snažil veškeré vlaky tudy vedené převést do kategorie NEx. Doufám, že víte, co tím myslím.
Jo? A jak to, že tam teď zvládne projet několik párů vlaků dálkové dopravy? A dva páry osobáků za hodinu,tedy méně než současný stav, by se tam nevešly? Já bych raději spíš než Hostivař viděl Vršovice. Vím, co myslíte.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Sexuolog
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 539
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2009 - 13:19:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Pokud protáhnete ML za současného stavu infrastruktury z Libně dále do Malešic a Hostivaře, tak bych být ČD Cargem a dalšími dopravci, se snažil veškeré vlaky tudy vedené převést do kategorie NEx. Doufám, že víte, co tím myslím.
Jo? A jak to, že tam teď zvládne projet několik párů vlaků dálkové dopravy? A dva páry osobáků za hodinu,tedy méně než současný stav, by se tam nevešly? Já bych raději spíš než Hostivař viděl Vršovice. Vím, co myslíte.


Pes zakopan v miste, kde zadne osobaky nejezdi, tj. v neexistujicim presmyku v Libni.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1616
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2009 - 13:30:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sexuolog: Přesně tak, kvůli tomu i přes to, že se o tom vážně uvažovalo, tak ML se přes Malešice do Hostivaře z tohoto důvodu neprodloužila.

Orky: Zavedení dvou párů os. vlaků za hodinu v úseku Libeň - Malešice se rovná zastavení nákladní dopravy tamtéž. Nemusím doufám vykládat proč, Sexuolog to už napsal.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6764
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2009 - 13:37:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sexuolog: Pro nás laiky - chybějící co?
Bram: Pro nás laiky: A proč byste to dělal , být ČD Cargem?
P.Vlček - souhlas: nejblíže k realizaci měla 118, paxe kdosi vyděsil a udělal místo toho 121. Ale představa některých, že přijedou metrem nebo bagrama na Kačerov a tam přesednou do jiného bagru a pak na SN budou přestupovat do dalších bagrů.
Budoucnost patří bagrům!
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1617
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2009 - 13:53:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky:K tomu vaření z vody v případě intervalů tangenciálních linek vám jen dodám, že to zas tak úplně z vody není. Podívejte se třeba na linku č.136. Také tangenciální linka, která původně od Želivského končila někde na Spořilově. Byla protažena, získala si oblibu a ačkoliv je to vymeták, navíc se proplétající silným automobilovým provozem, tak má v ranní špičce interval 6 minut.

Já si totiž myslím, že je místo na Jižní spojce alespoň pro dvě linky: Smíchov - Chodov - Háje a Smíchov - Kačerov - Skalka/Hostivař. Pokud by měly tyto linky linky stejný interval ve špičce jako linka 136, tak to už máme jeden autobus za tři minuty. Pořád málo na vyhrazený pruh? Zejména, když odpadne na Jižní spojce většina nákladní dopravy? Není náhodou lepší pro získání větší obliby takových linek je takto podpořit, než je ponechat napospas osudu?

Jinak právě proto, že neexistuje možnost jet vlakem z Krče přímo na Smíchov, ale do Radotína, tak bych žádné tangenciální vlakové spojení na trati Radotín - Krč - Vršovice čekací koleje - Malešice nezaváděl. A proti prodloužení ML Libeň - Malešice - Vršovice krom chybějícího přesmyku v Libni (který to zcela znemožňuje) dále hovoří dálší aspekty: Neexistence zastávky u žst. Malešice (tj. Skalka?), nebo alespoň nástupiště v žst. Malešice a neexistence plánované zastávky na Zahradním městě. Ale to vy jistě dobře víte. Zatímco zavedení tangenciálních autobusových může být provedeno již příští rok, tak zavedení tangenciálních vlakových linek není v nejbližších pěti, ale spíš desti letech (krize atd.) reálné. To ale asi také víte.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1618
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2009 - 14:03:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Sexuolog to napsal, jen opakuji: Není přesmyk v Libni.

Proč bych být Cargonautem zaváděl NEx? Protože ty mají před osobními vlaky (Os a Sp) přednost. Nerad bych, aby nákladní doprava kvůli provozu poloprázdných osobáků byla omezována.

Jinak já bych byl také radši, kdyby tangenciální linky končily na Andělu, třeba jednosměrným objezdem přes Radlickou a Stroupežnického, protože jezdit po TT v Plzeňské a Nádražní by asi neprošlo. Ale ne Na Knížecí. Tam fakt ne.

Káeme, zas to s těmi bagry tak nepřeháněj, skoro každý alespoň jednou (mnozí dvakrát) přestupuje. V čem je problém? Zejména u linky Háje - Chodov - Smíchov (-Anděl) ho nevidím.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1619
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2009 - 14:05:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Proč se kdosi u 118 vyděsil a udělala se ptákovina se 121? Tohle by mne dost zajímalo.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6765
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2009 - 14:39:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: To nevim. No u tak dlouhé linky možná by to nevadilo. Ale já spíš myslím že ta linka musí sbírat lidi na spoustě zastávek. A že JM není tak vydatnej zdroj - nakonec 197 se neudržela. A že pokud by jo, tak spíš právě v trase 197. takže pořad fandím té 118 a zapla´tpámbu za 121.
Budoucnost patří bagrům!
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2057
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2009 - 15:32:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: Přesmyk v Libni uznávám. Ale ty vaše linky jsou vaření z vody. Tak přineste konkrétní údaje, modely apod. Když přijdete na magistrát, že chcete zavést takovou linku, a ještě k tomu vyhradit buspruh, tak to musíte nějak obhájit. To umí každej říct že si myslí, že by se to mohlo chytit. Já si naopak myslím, že ty linky nemají šanci se při pěti minutovém intervalu naplnit.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1622
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2009 - 16:07:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Nejen já vařím z vody. I vy. Ale s těmi tangenciálními linkami jsem nevylezl na světlo boží já, ale pokud vím, tak ROPID, nebo DPP. Není to můj nápad.

Káem: ??? Vždyť 197 v pozměněné trase jezdí. A řekl bych, že přesměrování přes Kunratice je rozumná změna trasy. Jet územím nikoho po Kunratické spojce byl úlet a trval více než dvacet let............

A zaplaťpánbůh za 121? No to snad ani nemůže být míněno zcela vážně. Myslíte si snad, že je to dobrá linka? Že by jí snad někdo třeba z Budějovické použil pro cestu na Anděl? Nebo nedejbože ze už ze Spořilova? Z Budějovické na Anděl za 50 minut vyhlídkovou trasou kolem krčského nádraží, Novodvorskou, Na Lysinách a přes Křížovou? Fakt mi je smysl takovéhle linky hodně utajený. Posílená a protažená 118 by naopak smysl dávala.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1838
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2009 - 16:10:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No tak jen od stolu:
- tangentu na SN toužej používat lidi z JM (budiž). Kolik jich je?
- pokud bude linka z JM, t.j. z Chodova, tak z JM nikdo nepojede přes Kačeroff
- je naprosto jasnej vztah Pankrác/Budějovická - SN. Lidí až tak málo není, kolik v reálu netuším. Dnes ten směr totiž vůbec není nijak pokrytej, takže lze jen odhadovat z počtu lidí v metru a počtu IGK tamo parkujících.
- z pankráce bude úplně jedno zda jez Ječnou nebo přes Kačerov. 1 přestup, jízdní doba podobná, Ječnou to ale pojede každopádně častějc.
- z Budějovický to je otázka, tam se to na SN může vyplatit. Ale - kdo s tím pojede na SN? Na Barrandov těžko, tam je 192. Do Řep/Mozola taky sotva, od toho je d4/10 Ječnou bez dalších 2 přestupů. Na vlaky S7 taky sotva páč ty jsou MC na hlavák. Dálkový busy od Anděla taky sotva, protože přes SN je to přestup navíc. Takže zbejvan PIDibusy ze SN, busy na Zbraslav a hrbatá. To mi přijde jako dost málo na i=5 ba asi i i=10. V sedle to bude tak na půlhodinu.

- kdyby jela jedna linka z Budějárny (proč lidi z JM nemůžou přestoupit tam místo Kačerova?) tak by se aspoň trochu zrovnoměrnila freqence. Ráno lidi z JM na SN a opačně lidi ze SN do Pankráckanclů a odpoledne naopak. Při dvou linkách bude ta jedna jezdit jedním směrem prázdná.
- moh by bejt zajímavej vlak Radotín - Bránik (nahoře jak se leze fotit) - Kačerov - Vršovice. Jenže to by musely bejt zastávky. Ty ale nejsou a si hned nebudou....
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1623
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2009 - 17:00:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr vlček: Nic proti vám, je vám ale doufám jasné, že můj návrh na linku Jižní Město - Smíchov, který je vám mimochodem hodně proti srsti, je podložen stejnými argumenty, tj. odhady, jako ten váš na linku Pankrác/Budějovická - Smíchov, čili argumenty s nulovou vypovídajíc hodnotou? A přitom linku Sm - Budějovická vehementně prosazujete a myslíte si, že je oprávněná. Já přitom proti ní nic nenamítám, ale utloukat můj návrh asi jen proto, že není ve shodě s vašimi nápady, je velmi odvážné. Zkuste nad tím trochu popřemýšlet. Ju?
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 823
Registrován: 9-2007

Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2009 - 22:30:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro zajímavost: Integrovaný dopravní systém Černuc-Peruc dokonce s komplexní jednodenní multifunkční jízdenkovstupenkou
Železniční muzeum Zlonice - víc než jedna železnice
ŽMZLONICE-INTERNET ŽMZLONICE-VIDEO
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2540
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 06. listopadu 2009 - 05:59:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Současnou tangentu občas používám, z Holešovic do Bubenče. Nelze nevidět, že většina lidí jede jen z Holešovic směrem na Roztoky. Silně pochybuju, že existuje nějaká silná poptávka Roztoky-Bubeneč-Malešice. Bubeneč je konec světa, a z Dejvic tímto směrem jezdí metro A.
Hned jak bude zastávka Bubny a civilizovaný přestup z 091 na Vltavskou, bych ML od Roztok otočil na Masnu, jako posilu linky Kralupy-Masna.
Výhledově bych si představoval prodloužení dlouhého i krátkého ramene od Kolína na letiště. Propojení Libeň-Masna-Vltavská-Hradčanská-Veleslavín-letiště bude daleko užitečnější, než propojení z Libně na Roztoky. To bude skutečně městská linka, ne jen podle názvu. Navíc se tím v Libni získá propojení od všech vlaků z východu na letiště. V té době lze očekávat, že od Nymburka bude propojení na Strančice. Jízda jedné linky na Masně křížem přes zhlaví už tedy nebude žádný problém.

ad tangenta: počet lidí ze stanic Háje, Opatov, Chodov, Roztyly, Kačerov na Smíchovské nádraží a k Andělu bych nepodceňoval. Cesta metrem, nebo stávajícími autobusy je v tomto směru nepředstavitelný vopruz. Rychlá tangenta by přinesla významné zkrácení jízdní doby. To, že se neudržel nějaký běžný ultracourák ve stejném směru, nic neznamená, protože ten pro tyto lidi celkem nic nepřinášel, a neměli důvod ho používat.

Rozhodně není potřeba, aby tangenta brala lidi od branické tramvaje na Smíchov, od toho jsou jiné linky. Zákaz rychlíkových autobusových linek v MHD musí dříve nebo později padnout, jinak bude MHD pořád stejně pomalá socka, a budeme pořád ve stejné . Kdysi v pražské MHD zrychlené autobusové linky byly (dokonce měly svou číselnou řadu), ale pak se do čela dostala současná squadra, která nechala ze všeho udělat současné ultrasupercouráky.
Heslo Ropidu: čím větší plocha Prahy, a čím větší počet obyvatel, tím pomalejší a zastávkovější linky jsou potřeba.

Docela kontraproduktivní je ukončení všech busů MHD. na Smíchovském nádraží. Minimálně některé by měly jezdit až na Knížecí, aby byl přestup na tramvaje, co jedou od Košíř. Za to, že Jančík nechal zrušit Knížecí jako dopravní plochu, by měl (obrazně řečeno) dostat provaz.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6769
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 06. listopadu 2009 - 09:17:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ono to bude jinak, Bručoune: Děčínské rychlíky budou následovány i pantografama na hlavák (ale vejdou se, vejdou), protože má-li platit to, že už i do Kralup se využívají rychlíky v příměstské (tak jako pro to horujete do Berouna), tak prostě nepůjde aby se jezdilo z různých nádraží. A tím bude ML vedena jen Holešovice-Libeň a náhle se objeví možnost "přesmyku" (chachacha, tendle termit se mi moc líbí) do Hostivaře. Pokud dokonce ML nepojede Roztoky - Masna - Libeň. Tady by už přesmyk (fakt supr slovo) nemusel být vůbec, že.
PS -aa- o tom ještě neví.
Budoucnost patří bagrům!
Tomáš_hradecký
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 227
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 06. listopadu 2009 - 09:47:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to Bručoun:
Silně pochybuju, že existuje nějaká silná poptávka Roztoky-Bubeneč-Malešice

Konkrétní příklad: existuje poměrně silná jasně specifikovaná poptávka Holešovice-Hostivař - odhad cca 1000 lidí týdně (nápověda: koleje Troja a tělocvik v areálu UK v Hostivaři).

A myslím, že matfyzáci by nebyli jedinými cestující této linky - rychlost vlaku na tomto tangenciálním spojení by přilákala spoustu lidí z pomalých busů (177, 183) (určitě ne všechny lidi, ale jejich množství by rozhodně nebylo nezanedatelné).
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3123
Registrován: 6-2005

Odesláno Pátek, 06. listopadu 2009 - 10:09:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun:
Nelze nevidět, že většina lidí jede jen z Holešovic směrem na Roztoky.

Stoupněte si někdy ráno do Libně a sledujte přestup z S1. Neříkám, že jsou to davy, ale nějakých 20-30 lidí to bývá. Když teď v Libni přibude i dálkovka, tak by to mohlo jít nahoru. V Holešovicích jsem pak skoro vždy zaznamenal téměř 100% výměnu.

Jízda jedné linky na Masně křížem přes zhlaví už tedy nebude žádný problém.

To je bez znalosti přesných časových poloh velmi odvážné tvrzení. Budete-li mít smůlu, tak i při půlhodinovém taktu obého může dojít ke kolizi na zhlaví.

Ad S2 na hl.n.: Rozumně to vyjde pouze v případě, že rychlíky od ČB budou mít příjezd 10 nebo 25 minut (nebo taky 40 či 55 minut) po celé. Netrefíte-li si do těchto poloh, tak to znamená prostoje uvažované S29 na hl.n.

Navíc pokud by Budejce přijížděly v 25. minutě a HK zůstal v současných polohách, tak by v případě obratů s řídícími vozy (pravda z 220 velmi ostrými obraty) vystačily R-220 i R-020 na střídačku s jednou kolejí/hranou.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1839
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 06. listopadu 2009 - 11:10:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já to JM nepodceňuju. Jen si myslím že půjde hlůavně o ranní špičku. K večeru jezdí Mc do centra docela plný. Ale - na Budějárnu to přijede tak, že wsi lze sednout, z Pankráce už se prakticky výhradě stojí. A nejsem si jistý že ti co už do metra vlezou pojedou na přestup na Kačerov. Skoro jistě ne pokud to bude končit na SN.

ML jsem použil naposled asi před několika lety kdy tam ještě byla šukafonie. V dopoledním sedle se jedou z asi pěti jízd stalo že jsem neměl pro sebe čtyřku/šestku.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2064
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 06. listopadu 2009 - 11:15:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl: Já občas využívám odpoledne ML Bubeneč-Libeň. Souhlasím, že nadpoloviční většina lidí vyleze v Holešovicích, ale jsou tací, kteří jedou až do Libně. Ano, není to závratné množství, ale je to víc lidí než na mnohých lokálkách a z hlediska miliard, které Praha na dopravní obslužnost, je to mizivé procento. Být za 10 minut z Bubenče v Libni jiným způsobem nelze.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6771
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 06. listopadu 2009 - 11:15:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ML jsem použil ve středu a kdyby tolik lidí bylo ve švejcích, bylo by hej!
Vážněji - Roztoky 18,50 příjezd zc 12 lidí, odjezd dc 7
Budoucnost patří bagrům!
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2543
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 06. listopadu 2009 - 11:43:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomáš hradecký: Nějaká poptávka tu tedy je. Pořád jsem ale přesvědčený, že je to jen zlomek poptávky po radiálních linkách. Mnohé zamýšlené tangenciální linky v některých místech snižují kapacitu pro radiální linky. Třeba záměr vést přímou linku Smíchov-Vršovice je v protikladu k potřebě dotáhnout všechny linky přijíždějící z "mimoPrahy" až na hlavák.
Ani směr Holešovice-Hostivař není bezproblémový, protože bez mimoúrovňového přesmyku bude mít na provoz v Libni velice negativní vliv.

Když už se vyhání autobusy někam na periferii, a dělají co nejzastávkovější, tak by se aspoň nemusely koleje přecpávat linkami, bránícími dostat se zvenku do centra Prahy vlakem.
Sexuolog
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 540
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 06. listopadu 2009 - 12:10:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brucoun: Kdo, proc a za jakych okolnosti chce přímou linku Smíchov-Vršovice?
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6214
Registrován: 8-2004

Odesláno Pátek, 06. listopadu 2009 - 12:16:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr Vlček:
A nejsem si jistý že ti co už do metra vlezou pojedou na přestup na Kačerov.
Pochopil-li jsem to dobře, tak ta bus-linka je uvažovaná jako přímá z Hájů, tudíž by nikdo do krtka nelezl.

ad linka Libeň-Malešice-...:
No mě by se osobně velmi líbila. Když už mi nepojedou R a Ex přes Vršovice, tak by ta zkratka z Libně byla celkem fajn. Ale bez přesmyku to fakt nepůjde.

ad linka ...-Klánovice-letiště:

ad S4 na hl.n.: Myslím, že se to přes Balabenku neproveze.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Se 749.006 navždy - naděje umírá poslední.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2546
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 06. listopadu 2009 - 12:35:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Kdo, proc a za jakych okolnosti chce přímou linku Smíchov-Vršovice?"

Nedávno psal -aa-, že je oficiální dlouhodobý záměr Ropidu, vést S6 od Rudné ne na hlavák, ale do Vršovic. (Nebudu to znovu komentovat.)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6773
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 06. listopadu 2009 - 14:16:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pochybuju, že by to psal -aa- podle kterýho S6 nesmí za šturc 3a. Ale aspoň by to nějakej pokrok byl. Že by byla poptávka o tom nepochybujte. Tram 7 myslím je dost důkazem, že poptávka je.
Budoucnost patří bagrům!
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1841
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 06. listopadu 2009 - 14:37:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No v 7 se sic dost lidí vymění (Palačák, Výtoň, nuselské oudolí, Otakarová) přesto by S6 asi o moc slabší než ML z Houmlesovic do Libně nebyla. Blbý je že ač se vymýšlí tisíce kokotin v linkovým vedení tak protažení 193 o nějakých 400 metrů před nádraží místo prázdný pod most je neprůstřelný. Podobně by se hodil podchod pod nádražím na druhou stranu + přejmenování buszastávky Ukradinská na nádraží Mršovice. Je to blíž než z tramvaje na hl.n..
Tomáš_hradecký
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 228
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 06. listopadu 2009 - 15:03:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to Bručoun:

Ok, je jasné, že po tangenciálních železničních linkách bude obecně menší poptávka, než po radiálních. Chtěl jsem jen upozornit, že by přesto mohlo jít o zajímavé počty cestujících, kterým by se významně zkrátila doba cesty.

Samozřejmě by nebylo dobře, kdyby tangenciální linka vyžírala kapacitu radiální lince. Proto bude nutný přesmyk v Libni a asi i další stavby. Snad se někdy dočkáme.
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 218
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 06. listopadu 2009 - 15:04:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun, Káem: psal, viz příspěvek -aa- 1059 z 12.8.2009 v Tratích a lokálkách v okolí Prahy.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1203
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 06. listopadu 2009 - 21:47:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Iaya: Autobusy nemám pod kontrolou, tudíž bude nutno si stěžovat oficiálně.

Bručoun: Diskuze o tangentách - tradiční omýlačka. Kdo z Vás tuší, jak bude za 20 let vypadat okolí tratí uvažovaných pro zařazení do tangent? Třeba tangenta mezi Radotínem a Zahradním Městem není na pořadu nejbližších let (možná i desetiletí). Ovšem proč s ní výhledově nepočítat?

Káem: Kam Vy na ty zprávy chodíte? Osobáky z Kralup na hlavák Jednak je tam není kam zaparkovat, jednak není kudy projet a jednak obyvatelstvo z Kralupska jistě potěší cesta do centra zkratkou přes Balabenku.

Bručoun 2546: Já bych to taky nekomentoval.

Káem 6773: A na tohle jste přišel kde?

Suri: Abysme si to vyjasnili. -aa- osobně má takový názor, že S6 patří na hl.n. Ovšem současně je třeba dodat, že do ztříkolejnění Nuselského údolí to je technicky nereálné. Do té doby se tam nevejde, ledaže by dálková doprava začala parkovat někde jinde, než na Smíchově (a to v krátkodobém a možná i střednědobém horizontu taky asi nehrozí). Ovšem pak tu máme ještě oficiální názor Ropidu, který říká, že S6 míří ze Smíchova do Vršovic a pak dál do Malešic a Běchovic.
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 219
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 06. listopadu 2009 - 23:02:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: a ten názor s S6 do Vršovic má ROPID od kdy? Když zapátrám ve své paměti a vzpomenu si hlouběji do historie na všechny ty možné malůvky a plánky při různých prezentacích "rozvoje" železnice v Praze, vždy byla hrbatá ukončena na hl. n. Naopak si nevzpomínám na žádnou malůvku, kde by S6 byla do Vršovic. Spíš mi přijde, že se docela často mění systém číslování linek S - nejdřív tu byl nějaký systém od roku 2002, pak od roku 2006 a nakonec od 9.12.2007 (takže např. do Berouna po 171 to byla nejdříve S5, pak S9 až je to dnes S7)
Boblick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1168
Registrován: 1-2009
Odesláno Pátek, 06. listopadu 2009 - 23:03:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad -aa-:
Vzhledem k neustálým problémům s ROPIDem (peníze, peníze a jen peníze) navrhuji řešení:

Vlčáci si vezmou lukrativní linky včetně vnitroměstských do komerčního provozu bez dotací (a ROPID jim jejich jízdenky uzná v rámci systému a své souběžné linky zruší - přesný opak dnešních ochranářských praktik). Prostě pojede se v systému železnice: přednost má dálkovka. To byse mi velmi líbilo, na dálkovou linku by musel brát ohled každý místní přicmrndálista ze zákona a ne naopak.
Už vidím, jak tu všichni lapají po dechu. A to jsem jen dovedl do důsledků přednosti kategorijních vlaků na našich kolejích.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1625
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 07. listopadu 2009 - 08:01:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Boblick: Tohle je úplně mimo mísu, mísíš hrušky s bramborama. Na železnici hierarchie nějaká být určena musí, je to kvůli přidělování tras a řízení provozu, kdežto u autobusové dopravy tohle nehraje žádnou roli.
Peva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1043
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 07. listopadu 2009 - 08:51:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Boblick:
Nesmělo by to ale být nepřívětivé k cestujícímu, tzn. každý "vlčák" by musel být schopen prodat cestujícímu jízdenku platnou i v další návazné dopravě a uznávat jízdenku vydanou někým jiným. (Tzn. jízdní doklady ponechat jednotné, dopravce by max. rozhodoval o výši jízdného na své lince).
Nebudeme přece zavádět zpátky vrcholně trapný protizákaznický "systém", kdy jízdenku seženu jedině ve vozidle a po přestupu do jiného vozidla potřebuji jinou...

(Příspěvek byl editován uživatelem PEVA.)
PEVA
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1626
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 07. listopadu 2009 - 09:21:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peva: Průser Boblickova nápadu je ten, že by jezdily v rozumném množství spoje pouze ve špičkách, v sedle a o víkendu nejspíš by bylo znatelné zhoršení a v neděli ráno by nejspíš nejezdilo vůbec nic.

Ač mám vůči ROPIDu velké výhrady, tak tenhle systém by celkově vše ještě zhoršil (spíš by se takhle zavedl určitý zmatek), nicméně různé rychlíkové tangenciální linky by nejspíše byly zavedeny, protože tam by vlčáci vyčmuchali příležitost, která ROPID nezajímá.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5184
Registrován: 8-2003

Odesláno Sobota, 07. listopadu 2009 - 10:53:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tzn. jízdní doklady ponechat jednotné, dopravce by max. rozhodoval o výši jízdného na své lince

To si poněkud protiřečí.
70 se sluší připomenout

Simba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 397
Registrován: 7-2008

Odesláno Sobota, 07. listopadu 2009 - 15:57:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z týdeníku Obzor :

Jezdit autem zbytečně je největším projevem hlouposti.
Fotogalerie : www.picasaweb.google.cz/simbianis
Radekc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 387
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 07. listopadu 2009 - 16:01:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co bude vozit pěticiferné Os Lysá - Milovice? Dle JŘ to vypadá, že v kladiva bude pendlovat 451/452 (možná třívozovka) a o víkendech asi 810. Ví někdo víc?
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2077
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 07. listopadu 2009 - 16:49:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Radekc: V PD by to měla být 471, která přijede z Masaryčky, v zápětí dojede do Lysé k vlaku z Nyburka do Prahy, vrátí se zpátky do Milovic a potom jako přímák do Prahy. O víkendu snad 810. Speciální jednotka pro pendl by byla zbytečná. 451 by hlavně měla neinverzní vozík.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Jgcp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2519
Registrován: 6-2006

Odesláno Sobota, 07. listopadu 2009 - 16:52:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: naprosto přesně.
http://zelfoto.webovastranka.cz/
ICQ : 297-774-273
....Hovorová kázeň: Volám na hlavní stavědlo nejmenované stanice na východě středních Čech a na druhém konci drátu se ozve Tady.
Jgcp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2520
Registrován: 6-2006

Odesláno Sobota, 07. listopadu 2009 - 16:56:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-:
Prosím ví se něco více o úterý? Tady se připravil nějaký krizový plán, ale myslím, že to bude stejně bez valného úspěchu. Stejně všichni pojedou autem a ucpou Prahu...
http://zelfoto.webovastranka.cz/
ICQ : 297-774-273
....Hovorová kázeň: Volám na hlavní stavědlo nejmenované stanice na východě středních Čech a na druhém konci drátu se ozve Tady.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6222
Registrován: 8-2004

Odesláno Sobota, 07. listopadu 2009 - 17:43:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bkp:
Proč? Já myslím, že dneska by neměl být problém vydat jeden lupen, jehož cena se bude pro každý úsek počítat zvlášť.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Se 749.006 navždy - naděje umírá poslední.
T4440276
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 9-2009
Odesláno Sobota, 07. listopadu 2009 - 21:54:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ve dvoraně nově zrekonstuované žst. Čelákovice se objevilo první grafitti.



(pozn.: spojeno jen na rychlo v malování ze dvou fotek)
pif
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.210.59
Odesláno Sobota, 07. listopadu 2009 - 23:23:28    Odkaz na tento příspěvek  

o víkendu do Milovic 814
vozmistr z prahy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Neděle, 08. listopadu 2009 - 05:48:14    Odkaz na tento příspěvek  

pif,a to je ověřená informace? Co já slyšel poslední informace tak nikoli 814 nýbrž o víkendu Milovice v režii 810...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6778
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 08. listopadu 2009 - 07:33:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa- adS4: neřekl jste nic nového. A přesto se tam vrátily S8 a zcela nově R4 a ještě dříve projíždějící R. Argument Balabenkou je slabý, protože cestující rychlíkama to zřejmě ocení stejným způsobem, navíc je nikdo Balabenkou jezdit nutit nebude, protože Holešovice C a navíc získají přestup na Hl.n. místo pěšího poklusu z masny.
Těší mě, že jste pro S6 na hlavák. Znáte mou nechuť prohledávat diskuse, že jo. Jinak připomínám, že ty koleje v nuselskym údolí samozřejmě po většinu trati JSOU tři.
Ta myšlenka Ropidu se mi ale líbí možná ještě víc - ta je tak skvělá, že ani ve svých nejodvážnějších šotosnech jsem jí snad nezveřejnil.
Budoucnost patří bagrům!
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1629
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 08. listopadu 2009 - 08:48:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káeme, souběh dvoukolejné a jednokolejné trati pouze jako trojkolejná trať vypadá, ale jako trojkolejnou jí využít jen celkem malý kus. Kolik procent trati Smíchov - hl.n. má tedy v Nuselském údolí tři koleje? Pokud to budeš brát délku trati v Nuselském údolí od nábřeží k tunelům, tak ti vyjde, že je to zhruba třetina délky. Je třetina většina? Pokud ano, vracím diplom.

Hele ať jenom nerejpu, třetí kolej (teď abych nekecal, nevím, zda je označená jako 3., nebo 4.)ve výhybně Vyšehrad je použitelná zhruba od stavědla na smíchovském zhlaví sotva k Nuselskému mostu, před kterým je vršovické zhlaví, což je asi 400 metrů.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)
Jgcp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2522
Registrován: 6-2006

Odesláno Neděle, 08. listopadu 2009 - 10:22:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pif:
Nesmysl. Pražské RN o víkendech na 210. MB jich má málo a do 13.III. se stav zřejmě nezmění.
http://zelfoto.webovastranka.cz/
ICQ : 297-774-273
....Hovorová kázeň: Volám na hlavní stavědlo nejmenované stanice na východě středních Čech a na druhém konci drátu se ozve Tady.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6780
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 08. listopadu 2009 - 10:44:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: Jsou tam nebo ne? Opatrně s tím vracením diplomů, v jiné diskusi zase někdo nikdy neviděl 830 na kabel a taky se mu nechce nejen vracet diplom, ale ani sypat popel na hlavu
Ale já jen tak poukazuju na absurditu některejch argumentů. Kdyby přišlo politické zadání (např se primátor přestěhoval do Řeporyj a radnice do Washingtonovy), tak by se grafikonisti mohli přetrhnout, aby tam tu S6 nacpali. Nakonec, ona by se tam ve většině případů (S-N, večery, sedla) vešla. Ale když nejde všechno, tak nepujde nic, protože by tobylo moc složitý na malování. Jak říkám, ty děčíny se na hlavák taky v žádnym případě vejít nemohly.A jsou tam.
Budoucnost patří bagrům!
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1630
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 08. listopadu 2009 - 11:12:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káeme, opravdu ta třetí kolej je pouze staniční kolej výhybny Vyšehrad. Ve směru od nábřeží je těsně před Nuselským mostem vršovické zhlaví výhybny Vyšehrad a dál je to už jen souběh jedné dvoukolejné a jedné jednokolejné tratě. Opravdu to takhle je a když se koukneš na www.mapy.cz na příslušnou oblast, tak je to tam i pěkně vidět, kdybys mi nevěřil. Alespoň si ověříš, že si z tebe nestřílím.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2560
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 08. listopadu 2009 - 11:27:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Ta myšlenka Ropidu se mi ale líbí možná ještě víc - ta je tak skvělá, že ani ve svých nejodvážnějších šotosnech jsem jí snad nezveřejnil."

Vy se nechte zaměstnat jako poradce Ropidu. Většině ropiďáků by se vaše rady líbily. Vám, stejně jako většině jich, je u jestli se většina lidí dostane do práce rychle nebo pomalu. Hlavně když vypadá schéma linek na papíře hezky.

Jak souvisí vytíženost tramvaje č.7 a uvažované železniční linky Smíchov-Vršovice? Sedmička jezdí z Košíř a od Anděla, staví v Lidické, na Palackého náměstí, pár kroků od Synkáče, a ve Vršovicích a Strašnicích na každém rohu. To si jako myslíte, že by byla železniční linka z nádraží na nádraží byla pro významnou část těchto lidí přitažlivější?
Pro lidi, co by chtěli od Rudné nebo od Černošic do Vršovic, bude bohatě stačit zastávka Praha-Výtoň, nebo Praha-Vyšehrad, kde si budou moct přestoupit.

Taky je dobré si všimnout, že na Smíchově existuje jeden přirozený a jeden umělý uzel. Můžete hádat který je který.

Už vidím, jak hledáte nějaký rozpor mezi tím, co jsem napsal o rychlosti a co o sedmičce. V tom případě je dobré si připomenout, kde leží nádraží Vršovice, a kam se z něj dá pěšky dostat. Ve chvíli, kdy by většina lidí stejně přestupovala na tramvaj, tak je lepší linka, která zastaví jak pro přestup na tramvaj, tak pro přesup na metro, i doveze lidi přímo do centra.

Je dost škoda, že má Praha v praxi téměř nulový zájem na železničních zastávkách, protože značná část z nich by byla skutečně významnými přestupními body. Řečí a plánů spousty, ale skutek utek.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2561
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 08. listopadu 2009 - 11:57:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"dál je to už jen souběh jedné dvoukolejné a jedné jednokolejné tratě"

Čím dál směrem do Vršovic, tím víc jsou souběžné tratě v jiné výšce. Rozdíl sice není dramatický, nicméně na představu typu "hodit tam výhybku" je možno s klidem zapomenout.

Až se bude dělat koridorizace Smíchov-hlavní, tak by to určitě dalo výškově srovnat, ten vexl tam dát, a udělat adekvátní zabzař. Pochybuju ale, že by to mělo nějaký významný přínos pro propustnost úseku Smíchov-hlavní. Když je most přes Vltavu dvojkolejný, a příjezd na hlavák taky, tak ve ztrojkolejnění jednoho nebo dvou kilometrů nevidím takový efekt, který by stál za řeč.
vozmistr z prahy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Neděle, 08. listopadu 2009 - 12:10:09    Odkaz na tento příspěvek  

pif tady opravdu šíří nesmysly,v pomůckách k GVD je o víkendech+dva noční páry denně do Milovic psaná 810.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2563
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 08. listopadu 2009 - 13:02:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jestli někdy bude ze Smíchova na hlavní dost kapacity, aby se tam vešly všechny radiální vlaky od Berouna a Rudné až na hlavák, jestli bude metro na Zahraďáku, a jestli bude dost kapacity pro nákladní vlaky, pak bych byl pro linku Smíchov-Zahradní Město pochopitelně byl. Ale ne z "mimoPrahy", ani z Radotína, ale začínající na Smíchově.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 51762
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 08. listopadu 2009 - 15:08:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun:
Ono možná by se dalo tu třetí kolej od Vyšehradu dostat po likvidaci těch zarostlých kolejí (a kanclů firmy v trianglu, snad LCE to je) do středního tunelu, což by mj. přineslo možnost dostupnosti zadní části hlaváku. Ty střední tunely by se snad v takovém režimu provozovat daly, byť předpokládám, že spíš bude snaha je využít pro VRT. Navíc si nejsem jist, že by se tam vešla od Vyšehradu dostala i nějaká rychlejší vexle (je to tam v převýšení nejspíš) nebo přímo mimoúrovňové řešení.
Ale takové řešení by nejspíš mělo přínos pouze v případě vybudování zastávky kdesi na Výtoni, nebo při nemožnosti udělat z hlavního na Smíchov propustnější traťovinu. Ale přistavovat kvůli stupidní normě vyžadující návěstidla po kilometru další kolej, to je docela drahá sranda. :-(
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6782
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 08. listopadu 2009 - 17:28:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Víte Bručoune, sedmička je o relaci Smíchov-Nusle-Vršovice nebo dokonce P5-P2,4,10. Ne o relaci Radlice - Nusle. JInak ano, řada ropidích návrhů se mi líbí, např. metrolinky, jen bych byl razantnější v jejich prosazovaní a uměl bych lépe přesvědčovat politiky.
Bram: ale jo, já vim. Mě prostě přijde argumentace neexistencí třetí koleje proto, aby se tam neprotáhla párkrát za den 810 lichej. Takový to nikdy se to nedělalo. Proč z jednoho směru jede přímej vlak 4-7x do hodiny a odjinud nic? Jsou tam snad horší lidi? Protože se to jednodušejc maluje.

(Příspěvek byl editován uživatelem káem.)
Budoucnost patří bagrům!
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2571
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 08. listopadu 2009 - 17:47:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin Zlivský: Propojení do dalšího tunelu, které by se se zprovozněním VRT přestalo používat, by snad nebylo na závadu. VRT bude kdovíkdy, a do té doby se snad změní ty dementní modrokoulácké normy.
Lepší by samozřejmě bylo změnit normy hned, aby se z dvojkolejky dala s novým zabzař vydojit co nejvyšší propustnost.

Vysokorychlostní výhybka ve směru Vršovice-Vyšehrad snad není nutná, v tomto směru není žádný čilý provoz. Hlavní je, aby se dalo jet rychle ve směru Smíchov-hlavní, což by měla zajistit i obyčejná výhybka. Otázka ale je, k čemu by ta výhybka byla, když by směr Smíchov-hlavní stejně prakticky nezrychlila.

Káem: "sedmička je o relaci Smíchov-Nusle-Vršovice .... Ne o relaci Radlice - Nusle"

To jste napsal moc hezky. Protože Smíchovské nádraží sice je administrativně na Smíchově, ale blíž je z něj do Radlic. Centrem Smíchova a přirozeným přestupním uzlem je Anděl. A sedmička nejezdí do Radlic.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 51777
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 08. listopadu 2009 - 18:12:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S tou výhybkou jsem to myslel hlavně tak, aby tam nemusela být kvůli tomu snížena rychlost i do příma. Bohužel nevím, jak moc je tohle v převýšení řešitelné a zda je tam rezerva pro kus metipřímé nebo tak něco. Výhybka samotná by snad na těch 50 stačila.
Ale jak už jsem napsal, tři koleje mi přijdou nesmyslné (a čtyři jsou moc), mnohem lepší by bylo tam mít propustnější dvě koleje. Taky záleží, co povede pak dál na Beroun. Pokud by se muselo vše vejít k Berounce, bude dvojkolejka málo, pokud to nebudou muset odnýst rychlíky na JD.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6787
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 08. listopadu 2009 - 19:05:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A kampak Bručoune sedmička asi tak jezdí? Jestli rozumíte vlakum tak jako tramvajim, taxe nedivim, že si myslíte, že švejci maj perspektivu.
Budoucnost patří bagrům!
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2575
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 08. listopadu 2009 - 19:30:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Jestli tam sedmička jezdí trvale, a ne kvůli výluce, tak si připište dílčí vítězství.

Na faktu, že Smíchovské nádraží a vršovické nádraží, nejsou vhodnými uzly při cestě ze Smíchova (toho Smíchova, kde bydlí a pracujou lidi) do Nuslí, to vůbec nic nemění.