K-report
 

Archiv do 5. listopadu 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv do 5. listopadu 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mono_mono
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 282
Registrován: 9-2009
Odesláno Neděle, 01. listopadu 2009 - 19:46:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem-tak v tom máte pravdu,to je ekonomický výmysl,když jezdí skor pořád prázdné!
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6194
Registrován: 8-2004

Odesláno Neděle, 01. listopadu 2009 - 20:37:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun:
Ve všech městech, kde se zavedlo systematické zastavování rychlíků na druhé zastávce
Nechci rejpat, ale marně přemýšlím, která města máte na mysli ... Mě napadl možná tak Krnov nebo Opava.

ad 080:
Je pravda, že tak z Oken do Bakova nemají osobáky proti rychlíkům žádné důležité zastávky. Krom toho jsem měl pocit, že Os na 080 vozí Děčín.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Se 749.006 navždy - naděje umírá poslední.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2503
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 01. listopadu 2009 - 20:40:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"přeceńuje vliv 8 minut"

Jančura jezdí Zličín-Plzeň za 60 minut, bez zastávky.
Plzeňské rychlíky, jestli tomu chtějí konkurovat, by měly Zdice projíždět, protože Beroun, Hořovice, Rokycany (3x2 minuty), to je pro nejrychlejší vlak Praha-Plzeň nejvíc, co se dá skousnout. A při průjezdu se spojuje opravdu blbě.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3117
Registrován: 6-2005

Odesláno Neděle, 01. listopadu 2009 - 20:41:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A při průjezdu se spojuje opravdu blbě.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2504
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 01. listopadu 2009 - 20:48:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: Třeba Praha-Smíchov, Chomutov-město, Jihlava-město, Praha-Dejvice, Brno-Královo Pole, Jirkov-zastávka, Hradec-Slezské předměstí, Náchod-zastávka, Trutnov Poříčí-střed.
(Seřazeno v pořadí, v jakém se mi při náhodných cestách jevil obrat cestujících jako významný).
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6196
Registrován: 8-2004

Odesláno Neděle, 01. listopadu 2009 - 22:15:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun:
No hold ještě nejsem pamětník, poněvadž ve většině případů mi přijde, že se tam staví "odjakživa" (krom pár výjimek typu Brněnský drak kdysi na Smíchově).
(Anebo to nepovažuji za znatelný přínos: Slezské předměstí, Trutnov-střed.)
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Se 749.006 navždy - naděje umírá poslední.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6736
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 01. listopadu 2009 - 23:16:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: Doved byste si představit spojování/rozpojování v Berouně, když ty zdice tak vítězoslavně projíždíte? Víte to je vono. Naprostá nepružnost v myšlení. Vaše. Vy tady celou dobu přemejšlíte proč to nejde na rozdíl ode mě, kterej hledá jak to udělat. No nic.
Budoucnost patří bagrům!
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2505
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 01. listopadu 2009 - 23:54:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: Ještě zhruba před pěti lety se vedly diskuse o tom, zda má na Smíchově stavět úplně všechno. Hodně lidí bylo zaťatých na pozici "mezinárodní vlak tam nemá stavět ani náhodou".
Poměrně nedávné je i projíždění Dejvic některými rychlíky, nebo Smíchova,spol.n. při jízdě po Semmeringu. Podobně Vysočany, zastavování všeho taky není odjakživa. Pamatuju i kritiky zastavování každého vlaku v Chomutově,městě.

Zpátky k věci: Myslím, že Plzeň,jižní předměstí patří do podobné škatulky. Hlavní nádraží je dost excentricky umístěné. Z jižního předměstí se dá pěšky dojít na autobusák (je to 1 km, zatímco z hlavního asi 2,5 km) a do značné části města včetně třeba nemocnice. S určitou mírou zjednodušení se dá říct, že kdo to má pěšky nebo jednu dvě zastávky na autobusák, má to podobně blízko na zastávku Jižní předměstí.

Káem: Samozřejmě, že bych si technicky dovedl představit spojování/rozpojování v Berouně. Akorát, že tam by to kvůli následné jízdě Zdice-Beroun bylo +10 minut.
K čemu to podle Vás má být dobré? K tomu, aby z obou ramen ubyli lidi, a ve spojeném vlaku jelo stejně lidí, než předtím v jednom ze dvou?
Myslím, že je dost pamětníků, kteří si spojování (nebo přepřahání) v Berouně umí představit dost barvitě. Jenže to ještě nebyla dálnice D5, ani firmy Student Agency či Autobusy VKJ.

Dneska není na nějakých +10 minut nikdo zvědavý. Spíš by to chtělo tak -20, aby se jízdní doba srovnala s autobusy.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2506
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 02. listopadu 2009 - 01:29:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Suri: Pokračování z tématu "Trať Zdice-Protivín":

S většinou Vašich postřehů souhlasím ( 4), 5), 6), 9) ).

3) a 8) Měl jsem na mysli postupné zahuštění až na počet osobáků, který dneska jezdí na trati 091. Dílčí kroky k tomuto cíli samozřejmě vedou. Má to ale své mouchy. Například, těžko vázat dopolední spoje linky 311 na vlak, když vlak bude jezdit po hodině a půl a autobus po hodině. 311 je přitom opravdu příšerný courák, k cestě do Prahy do školy nebo do práce zcela nevhodný. Přestup na vlak, pokud by ten vlak jezdil včas, by cestu hodně zrychlil.

7) S koncepčním překopáním linek přes Nučice nevím. Určitě je potřeba přímá linka z Nučic a rudenského "sídliště na ležato" do Rudné do školy. Taky je potřeba přímá linka z Nučic na Zličín do nákupních center, přímo v Rudné skoro nic není.
Možná, že by se nemělo dělat nic, mimo vazby 311 na vlak ve směru Bubovice-Praha, a zkrácení linky na úsek Bubovice-Praha ve všední den. (Do Mořiny by se asi mělo jezdit jinudy, ta je o trošičku větší, a jízdní doba do Prahy je za trest. Za komančů to ve špičce jezdilo daleko rychleji, to se Ropid fakt "vyznamenal".)

Měl bych ještě spoustu koncepčních námětů, i když z trochu jiného kousku trati. K větší koncepční změně jsou podle mě dva důvody.
Za prvé, souběh linek C20, 380 a vlaku do Loděnic je naprosto nehorázné plýtvání, ani ten maglajs není moc funkční.
Za druhé absence přímé linky MHD ze Zličína k Motolské nemocnici a do Dejvic je naprosté pohrdání cestujícími. Udělat někde na periferii obří autobusák, a pak z něj vést do města jen metro a nic jiného, to je faul. To je jako kdyby se z plzeňského rychlíku přestupovalo v Berouně na panťák, a nebyla žádná jiná možnost dostat se do Prahy.

V linkovém vedení by podle mě bylo užitečné udělat tyhle změny:
- Linka 380 by se měla zkrátit na úsek Zličín-Rudná,průmyslová zóna. Dál od Prahy linka nemá smysl, je přiliš couravá.
- Linku C20 by bylo vhodné zkrátit na úsek Zličín-Loděnice-Beroun,tř.Míru, a sjednotit trasu na Zličín-(mimo Rudnou)-Rudná,Delvita-Loděnice-Beroun,aut.st.-tř.Míru. Náhradou za zrušené úseky Rudná/Nučice-Beroun u 380, 384 a vlaku by se C20 v potřebných časech zahustila, a ještě by se ušetřilo.
- C19 i C20 by měly o víkendu jezdit každou hodinu, v přibližném prokladu, a neměly by si mixovat trasy. Byly by celotýdenně zcela oddělené, jako jsou dnes po většinu všedního dne. Zkrácením vlaku, 380, 384, i C20 by na hodinový interval obou linek "buskm" v pohodě zbyly.
- C19 by měla celodenně celotýdenně vynechávat autobusák v Berouně, stejně jako C20 zastávku Rudná,FIC.
- Je otázka, kam by se po změnách víc hodily velkokapacitní Scanie, jestli na C19, nebo C20.
- Vlak by se měl zkrátit na úsek Praha-Nučice.
K cestám z Nučic do Berouna by sloužilo rozdvojení linky C20 v úseku Rudná,Delvita-Nučice,chaty střídavě přes Krahulov a přes průmyslovou zónu, s vazbou mezi linkami C20 a 311 Na Krahulově.
Obdobně cesta z Rudné do Berouna by byla pomocí vazby 380-C20 s přestupem v zastávce Rudná,Delvita.
V případě velkého zájmu lidí (nebo spíš velkého hudrání jednotlivců) by se dalo přidat pár spojů na linku C12, a nepatrně změnit její trasu. Nebo nějaká jiná podobná úlitba, nenarušující koncepci a neprodlužující jízdní doby hlavních linek.
- 384 by se měla zkrátit na úsek Loděnice-Hostím-Beroun, a přidat jeden nebo dva páry spojů v kladiva ve špičce. Jeden okrajový pár naopak možná odstřelit.
- Z Řep do Zličína by měla být prodloužena linka 180. Možná, že by se při zkrácení 380 na trasu Zličín-Rudná,FIC daly obě linky propojit do jedné, s převahou spojů Dejvická-Zličín. Zůstalo by tak přímé spojení z Rudné k tramvaji, a přibylo by z Rudné do Dejvic.
- Určitě by to chtělo spolu se změnou koncepce udělat takovou rošádu linek mezi dopravci, aby každý zůstal na svém.
- Ze strany Ropidu by to znamenalo ústup z pozic dobytých v Loděnicích, Vráži, a v Berouně, ze strany kraje ústup z pozic dobytých v Rudné a v Motole.

I kdyby tato konkrétní koncepce oblasti Rudná-Loděnice byla v praxi neprůchodná, tak by to chtělo jinou změnu koncepce. Dneska je to za moc peněz příliš mnoho zbytečných souběhů, a málo "muziky" pro cestující.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1814
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 02. listopadu 2009 - 08:18:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čím budete po zkrácení C20 zajišťovat vazbu Královák - Loděnice a Královák - Rudná prům zóna? Do obojího se nezanedbatelně jezdí do práce. Když už se do něčeho takto šáhne tak by to chtělo hrábnout i do MHD Beroun. Např. B vymést sídliště a ohnout od Nižboru k nádraží (vybrané spoje Jarof), s přstupem na A a případně i C20 v trase dnešní B do Počáplů. Na Zdejcinu by mohly pokračovat některé spoje třeba z linky od Tmaně místo na autobusák (kde od Koně jedou prázdné).

Vynecháním autobusáku na C19 se od této linky odřízne nejen Závodí ale i případný přestup Zdice - Kladno. To asi není vono. Asi by tam nemuselo zajíždět ve špičce vše, v sedle a o víkendu ale jo.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2508
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 02. listopadu 2009 - 10:05:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr Vlček:
ad Zdice-Kladno: Ukončení čehokoli z východu na autobusáku je vtákovina. To je třetí hlavní důvod, proč je současný stav neúnosný. Dneska tam nesmyslně končí PID a ČSAD Kladno. PID, jak jsem psal výše, by se ustřihla hned za Rudnou, a vůbec by do Berouna nejela. Od Kladna by se naopak mělo jezdit až na nádraží, třeba kvůli vazbě Kladno-Příbram, nebo Kladno-Plzeň. Přestup Kladno-Zdice by pak byl u koně nebo na Plzeňce.

Nevím, čemu říkáte odříznutí Závodí. Od Prahy by byla C20, od Králováku MHD, a od Zdic C16 a podobné linky. Závlek rychlíkové linky (C19) na autobusák je naprostý nesmysl, který 90% lidí jen zdržuje. Navíc, ve směru od Prahy se dá zastavit Na Kovárně.
Přestupy na Nižbor a Chyňavu by mohly být buď z C20, nebo z C19 u Koně. Směrem na Jáchymov, Broumy, Suchomasty by se dalo přestoupit u koně nebo na sídlišti.

ad Královák-průmyslová zóna Rudná:
Jestli je potřeba kvůli každému dojíždění do práce vést přímou celotýdenní linku, tak se z té mizérie nevyhrabeme nikdy. To se dá řešit buď prodloužením konkrétních vybraných spojů, nebo posilovou linkou co jezdí striktně účelově, nebo přestupem. Třeba C20-MHD.
Hlavně, zkrácení C20 o 2 km vůbec není podstata toho, co jsem napsal. Samozřejmě by bylo lepší hrábnout do MHD Beroun, ale obešlo by se to i bez toho.

ad Zdejcina a Tmaň: zrovna tyhle větve bych nespojoval, kvůli frekvenční nevyrovnanosti. Buď bych nechal propojení Zdejcina-Jarov, nebo to spojil jako Loděnice-Hostím-Beroun-Zdejcina.

ad C20 a trasa B: C20 bych neohýbal na trasu dnešní B, aby něco jezdilo z tř.Míru a oblasti nad Městskou horou přímo do Prahy. Naopak, pomohlo by zrychlení pomalejších spojů C20 tím, že by vždy objížděla Rudnou po dálnici. Jednu linku do Prahy bych viděl spodem, a druhou horem. Spodem by asi měla zůstat linka ze Zdic a Žebráku, protože lidi odtamtud jedou do Berouna spíš někam dolů do okolí Plzeňské, než nahoru kde se spíš jen bydlí.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1816
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 02. listopadu 2009 - 10:46:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak AN je samozřejmě problematický jak co do umístění tak i příjezdu busů (zdržující závlek). Linky na západ tam asi začínat musí ač z An ke Koni jedou prázdný. V centru ale není místo...

Linky z východu na nádraží si představuji už dlouho.

Linka louděnice - Hostim - Zdejcina by asi byla ideální. Frekvenčně i co do nějakýho midibusu stran "krásný široký silnice".

Hrábnout do MHD Beroun by to chtělo. Už proto že při obsluze některých částí Králováku ostatníma linkama by mohla zaniknout řada spojů MHD. Stejně se jede tím co jede dřív takže mnohé spoje MHD jedou krom žákovské špičky poloprázdný. Zrovna ta C19 aneb "vymeták od PRahy" by ji moh zastoupit. Samosebou že místo B bylo myšleno horem. Přes spodní zastávku na sídlišti stačí rychlíky od Bzdic. Pokud by B od Nižboru jela horem a vrátila se spodem na nádraží, vznikla by solidní vazba na nádraží ze sídliště. B jedoucí spodem stejně obslouží akorát Plzeňku (což lze i tak a pak vyjet nahoru jako některé spoje A/C) a pak sídliště spodní. Takto by Nižbor byl vázán na celý sídliště a jen Královák by byl s přestupem.

Zajímavý by bylo i něco vést kolem nádraží na Závodí. Ne že by nešlo dojít na AN ale přecjen je to kus a do města už pak je ta láffka.
Marťa_rak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2227
Registrován: 6-2006

Odesláno Pondělí, 02. listopadu 2009 - 10:50:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.novinky.cz/krimi/183161-mezi-radotinem-a-smichovem-zab il-vlak-cloveka.html
Že by to byl fotič a naháněl tu Laminátku...
Nespouštěj oči z tratě!
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2509
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 02. listopadu 2009 - 10:54:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pokračování:
Když už jste začal o té MHD, tak tu troubu rozhicuju ještě víc. Místo dnešního mišmaše bych si Králováku do Berouna představoval jen dvě skutečně zásadní linky.
- 19,40,41, v úseku Zdice-Praha včetně spojů z 21,42,47 by se spojily do jediné "superlinky" s hustým provozem Hořovice-Žebrák-Zdice-Praha. V úseku Zdice-Praha parametry kladiva 15/30, večer a víkend 60, v úseku Hořovice-Zdice dvojnásobek. To by šlo i bez zásahu do MHD.
- Linky z Tmaně, Broum, Jáchymova, Chodouně a Černína by zůstaly přibližně v dnešním rozsahu, jen by se spojily z každého směru do jedné linky.
- Spoje z A a úseky spojů Beroun-Kr.Dvůr z B,20 a dalších linek by se přetavily do jedné "superlinky" MHD s hustým provozem, kde by všechny spoje jely přes zastávky U tří zvonků-tř.Míru-Jungmannova-U koně-aut.nádr.

Počet linek přes Královák by klesnul z 24 (!) na 7 až 10, ovšem s patřičnými dopady na interval dvou hlavních linek.
Ale to už tu troubu hicuju fakt hodně, a poněkud mimo téma, protože to už se 173 moc nesouvisí.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2511
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 02. listopadu 2009 - 11:11:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Pokud by B od Nižboru jela horem a vrátila se spodem na nádraží, vznikla by solidní vazba na nádraží ze sídliště."

Je otázka, jestli zrovna od Nižboru. Ale trasa aut.nádr.-Tř.Míru-nádraží je zajímavá. Pro MHD Beroun by asi byly nejlepší jen dvě linky (Zdejcinu a Hostím nepočítaje). Jedna linka by byla na základě dnešní A, a druhá tak, jak ji popisujete. Linka A by v takovém případě měla jezdit z Jungmannovy dolů na Plzeňku, horem by jezdila 20 a ta linka z nádraží.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6737
Registrován: 8-2005

Odesláno Pondělí, 02. listopadu 2009 - 11:16:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kde vznikla potřeba obyvatel Rudné a Zličína jezdit do Dejvic? Co tam mají? Školy, obchody, úřady, práci? Proč je analogicky odmítána protřeba obyvatel Kladna jezdit na Smíchov?
Myslím, že právě autobusy jezdí podle potřeb místních, na rozdíl od vlaků, kterým se neustále někdo snaží vnutit nějaké centralistické taktové , skupinové a uzlové šotopředstavy. Moc bych do těch 3XX zdálky od stolu Bručoune nevrtal - důkazem je, že 3XX se operativně mění kdykoliv je třeba (viz změny na Ropidu) na rozdíl od kolejové dopravy, která se mění tak jednou za 5 let, ačkoliv je už těch celých 5 let jasné, že nevyhovuje.
Budoucnost patří bagrům!
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1577
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 02. listopadu 2009 - 12:56:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káeme, obyvatel Kladna má samozřejmě možnost se dostat celkem slušně na Smíchov. V případě, že pojede busem, přestoupí na tramvajou linku č. 20 v Dejvicích, pokud pojede vlakem, přestoupí na Hradčanské. Nebo použije metro. Možností je více. Třeba jet z Kladna na Zličín.

Já obyvatelům Kladna neupírám potřebu jezdit na Smíchov. Ale kolem samotného nádraží Smíchov nic není, tahle stanice složí pouze coby přestupní mezi linkami PID (autobus, tramvaj, metro) a vlakem. Téměř nikdo tam nemá cílovou stanici a jedou dále, alespoň na Anděl. Zatímco v Dejvicích jsou pro část dojíždějících samotné cíle cest v docházkové vzdálenosti.

Hele já ti to polopatě vysvětlím asi takhle: Dva Kladeňáci jezdící vlakem do Prahy mají cíl své cesty na Andělu (u výpravní budovy žst. Smíchov totiž téměř nic není), protože tam dejme tomu pracují, třeba v Tescu, to je buřt. Až do Hostivic jedou společně, pak se jejich vlak rozdělí na dvě poloviny a zcela hypoteticky vyjedou obě poloviny současně směrem do Prahy, jedna přes Dejvice na Masarykovo nádraží a druhá přes Zličín na Smíchov a dál třeba na hlavní nádraží. Oba vlaky jsou spěšné, takže následující zastávky vlaků jsou Dejvice a Smíchov (tady už alespoň předpokládám buď protažení podchodu na společné nádraží, nebo spojku umožňující zajet od Zličína k třetímu nástupišti). Vlak od Hostivic zastaví na Smíchově za zhruba 22 minut, dalších pět minut bude travat dohrabání se na tramvaj i s čekáním na ní a dalších 4 až 5 minut se hrabe tramvaj na Anděl. Takže suma cca 32 minut. Pokud bude cestující nucen použít lávku přes nádraží, tak se to celé odhadem o další tři minuty protahuje.

Kdežto vlak od Hostivic jedoucí na Masarykovo nádraží zastaví po dvanácti minutách v Dejvicích. Cestujícímu bude odhadem trvat sedm minut, než se na tramvaj dobelhá, připočtu další alespoň pět minut na to, než se přihrabe tramvaj číslo dvacet (v ranní špičce má interval 9 minut) a za dalších patnáct minut je na Andělu. Suma je tedy: 12 + 7 + 5 + 15 = 39 minut. Pokud použije metro, je to s přestupem navíc, ale zhruba stejně rychlé, neboť Hradčanská a Anděl jsou velmi hluboko založené stanice, ale zase odpadá čekání na tramvaj, které může být až 9 minut dlouhé.

Pokud provedu sumarizaci, tak stojí opravdu za to (pokud vezmu dnešní stav se zastavováním vlaků na Společném nádraží a nutnosti použít lávku), pokud umožním nepatrně rychlejší cestování z Kladna na Anděl (maximálně o pět minut a se zachováním počtu přestupů), mírně řečeno na.rat velkou část lidí tím, že jim značně zhorším cestování do Dejvic?

Káeme, já to prostě nechápu.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1817
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 02. listopadu 2009 - 14:37:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já bych v tom Králováku ved tu MHD naopak kolem Karla. Protože Zvonky jsou od ní dostupné přes láfku, sídliště z Knížecí a Počáple obslouží ta Zdická. Nebo aspoň jednosměrný objezd jak se děje dnes na A (ovšem nějak pravidelně a ne náhodně...). A na Zdický by to pomalu chtělo novou zastávku "KD na vršku" pro tu novou výstavbu směrem k Levínu. Zajímavé by možná bylo i navázat MHD v Popovicích k vlakům.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6742
Registrován: 8-2005

Odesláno Pondělí, 02. listopadu 2009 - 15:32:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hm, Brame. A o Praze 4 a 11 jsi už slyšel? A o linkách 198,253 a podobně? Oni kladeňáci nekončí v Dejvicích (že ano, to je omyl, kterej tu rozšířil tušímže Borovička nebo Bručoun), dokonce ani na P6,7 nebo 1.
Zvláštní že tady doporučuješ takový krkolomnosti, ale obyčejný malý přestup ve zdicích v případě zrušení Švejků asi neschvaluješ.
Budoucnost patří bagrům!
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1206
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 02. listopadu 2009 - 15:40:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Já jsem takřka denně dojížděl těmi odklonovými Sp Kladno - Smíchov - Kladno a tak nějak nemám pocit, že by počet cestujících ospravedlňoval přímé vlaky Kladno - Smíchov a zpět. Kdyby se jó chtělo rozhazovat, tak by stačilo spustit 810 z Hostivic na osmou do Prahy. To byl asi nejvyužívanější spoj o cca 30 - 40 lidech. Jinak to byla bída s nouzí.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2512
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 02. listopadu 2009 - 16:06:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Kde vznikla potřeba obyvatel Rudné a Zličína jezdit do Dejvic? .... Moc bych do těch 3XX zdálky od stolu Bručoune nevrtal"

Když myslíte, že od stolu .... Zpovídat se Vám nebudu.

A jestli myslíte, že z Dejvic na Zličín nebo opačně nikdo nepotřebuje, tak mě jen přesvědčujete o tom, že veřejné dopravě absolutně nerozumíte. Prohlásit požadavek spojnice dvou sousedních velkých dopravních uzlů za centralistickou šotopředstavu, to jste fakt odborník (spíš odporník)
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1580
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 02. listopadu 2009 - 16:21:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: O Praze 4 a 11 jsem slyšel, dokonce na Praze 12 (část bývalé Prahy 4) již 31 let bydlím. Linku 253 používám denně ráno ve směru Modřany - Smíchov, odpoledne opačně, ale daleko méně častěji. Mohu ti na základě téměř každodenního pozorování a to v různou dobu (v rozmezí od cca 5:30 do 8:30) vesele tvrdit, že její využití v opačném směru (tj. Sm - Mo, nechytej mne za slovo, ja totiž v autobuse nespím a ty protijedoucí občas sleduji) je velmi, ale velmi slabé, v průměru deset až dvacet lidí na jedno pořadí. V Modřanech téměř všechny velké podniky (Nestle apod.) nefungují a pracovních příležitostí je tu minimum. Taktéž linky 197 a 198 ráno ve směru Smíchovské nádraží - Sídliště Písnice nejsou nějak přetěžované. Jedou na sídliště a jediné podniky, které tyhle linky obsluhují, jsou v areálu, kde je sídlo Výzkumného ústavu železničního. Promiň, ale tady jsis řádně naběhl. A předtím, než jsem se v rámci Modřan přestěhoval, tak jsem linku 198 využíval v obou směrech ráno, kdysi jsem pracoval na směny a opět linka 198 nebyla ve směru Smíchov - Písnice nikterak přetížená. A nevšiml jsem si, že by se to nějak razantně změnilo. Na druhou stranu v rámci objektivity musím přiznat, že linky 197 a 198 alespoň díky tomu, že obsluhují firmy v areálu, kde sídlí VÚŽ a také vedle sídlící Tesco, tak zde takový rozdíl mezi vytížeností v obou směrech není, ale linka 253, díky tomu, že vede v podstatě pouze na sídliště a bývalou průmyslovou oblast v Modřanech jen lízne, je takový jednosměrný vzduchovozič.


Jen taková otázka: Je přestup z vlaku v Dejvicích na tramvaj snad něco jiného, než docela malý obyčejný přestup? A také mi nepodsouvej, že tvrdím, všichni lidé, co vylezou z vlaku Dejvicích, už dále nikam s MHD nepokračují. Pokračují, ale nikoliv všichni. Kdežto v v případě nádraží Smíchov jsou to až na ojedinělé vyjímky všichni.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6745
Registrován: 8-2005

Odesláno Pondělí, 02. listopadu 2009 - 17:03:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: Měl jsem pocit, že píšete o Zličíně jako o vesnici, ne o terminálu. Pak ok, to je trošku jinak. jenže to spojení už je a využívané: 119+100 (i když tvůrci 100 asi zamýšleli něco jinéhohoho )
Bram: No bodejť by byly plný, to ti věřím a nenaběhl jsem si, když na ten smíchov nic nejede, ale kdyby tam jel každej druhej vlak, to by se teprve zaplnily.
Přestup v Dejvicích je dálkový orientační pochod a ještě spoustu let to nebude lepší. Součástí Blanky je totiž jen uvedení do původního stavu. Ani posunutí nástupišť ke šraňkum se neudělá.
Tomášk: No bylo to slabší. Taky to nebylo na dlouho. jak dlouho se testujou švejci a furt nic

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Budoucnost patří bagrům!
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1583
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 02. listopadu 2009 - 17:22:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: No to je zvláštní, že lidi od Kladna mají naléhavou potřebu jezdit do Modřan. Jak je možné, že lidé z údolí Berounky, jejichž vlaky přitom každou chvíli na Smíchově zastavují, stejně naléhavou potřebu nemají? Tam žije naprosto odlišný druh lidí, nebo jak si to mám vysvětlit?

Hele, já také netvrdím, že v Dejvicích je přestup ideální a že Blanka v tomto směru něco změní. Ale ta lávka na společném nádraží je pro přestup ještě horší varianta, než to co je a ještě asi dlouho bude v Dejvicíh. Netvrď mi opak, tomu snad ani sám nevěříš. Nebo plánuješ jezdit od Kladna dvojí úvratí na osobní nádraží? Zatím ta spojka pro přímou jízdu neexistuje..........
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2514
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 02. listopadu 2009 - 17:24:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"119+100"

Už jsem takhle jel, dokonce vícekrát. Za user-friendly spojení dvou sousedních uzlů to ovšem nepovažuju.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1820
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 02. listopadu 2009 - 19:33:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak já občas ty 19x ba tu a tam i 253 použiju, vesměs mezi 7,30 a 8,30. A "proti srsti" to zdaleka není tak jak píše Bram - je to tak 100% sedaček a od Lihovaru se i stojí. A to jsou tyhle linky proslulý svou nespolehlivostí protože most a předmostí. Podobně je tomu qečeru opačně. 253 je slabší, ale poloprázdná určitě ne. Prostě ten systém Prahy kdy "všichni pracují a chodí do školy ve čtvrti kam přijedou" je dávno pasé. Vede to jednak k přetěžování centra tranzitem a druhak k používání IGK právě typicky při cestách od Radotína a spol. na Prahu 4. Dokonce to došlo tak daleko že i dost lidí jezdí na C vlakem ze Smíchova (nejspíš od busů tam končících). Ty linky ze Sn jsou totiž koncipovány jako napaječ metra a nikomu zatím nedošlo že na P4 vyrostlo tolik prac. míst že třeba v M-C je ranní obsazenost dc/zc mezi IPP a Pankrácí srovnatelná.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2515
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 02. listopadu 2009 - 20:16:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Až se podaří vyhnat kamiony z Jižní spojky na okruh R1, tak by se hodilo udělat přímý rychlíkový autobus Anděl-Smíchovské nádraží-Kačerov, co by jel právě po Jižní spojce. Zatím to nemá cenu, protože by postával v zácpách.

V praxi to bohužel bude asi ještě méně průchodné, než linka Dejvická-Zličín. Ropid než aby někam nasadil přímý autobus, nedej bože rychlíkový, tak raději za drahé peníze posílí metro přes centrum, nebo nějaký zaklikacený zastávkový paskvil.
Wyatt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 230
Registrován: 8-2008

Odesláno Pondělí, 02. listopadu 2009 - 22:21:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevíte, co se dneska dělo v Poděbradech? Vlaky vod VOseka tam hnily desítky minut a čekaly na vykřižování s vlaky do Nymburka, tabule se červenala jako holka na prvním rande...
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1585
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 03. listopadu 2009 - 03:14:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr Vlček: Však já také nepíšu, že linky 197 a 198 jsou ráno ve směru Smíchov - Novodvorská vzduchovoziče. Tam jsou povětšinou sedačky zaplněné. Ale 253 ve směru Smíchov - Modřany je na tom dost bídně, tam je ještě jakás takás obsazenost v úseku Smíchov - Pobřežní cesta (přestup na tramvaj), ale dál je to velmi slabé. Co byste při čtyřminutovém intervalu také čekal?
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1823
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 03. listopadu 2009 - 08:38:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já bych ten bus na Kačerov moc neviděl. Protože na Kačerově krom přestupu není nic. Ten bus aby něčemu sloužil by měl jet na Budějárnu a možná až na Pankrác nebo k BB centrumu. Prostě tam kde maj davy cíl a ne kde davy přestupujou páč musej.

A vzhledem ke stavu dopravy na Pankráci kde s neskutečným rozvojem kanclů (Cintytovr, Gemini, loď a spol.) nedošlo k žádnému zlepšení směr nabídky MHD (ba spíš došlo ke zhoršení zásluhou řady semaforů kde postávají místní vymetáky 193 a 188 víc než dřív) a tudíž úžasným nárůstem IAD v oblasti (dnes už se nezaparkuje ani v sídlištích 10 minut od metra) se jižní spojka po uvolnění od tranzitu IAD velmi rychle ucpe.

Na Kačerov by mohla tak leda jezdit nějaká S71 z Radotína pokud by tam byla zastávka.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2517
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 03. listopadu 2009 - 12:10:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr Vlček: Kačerov beru jako uzel, ne jako cíl. Určitě by šlo udělat trasu Na Knížecí-Smíchovské nádraží-Kačerov-Budějovická-Pankrác.

Metrem to je ze Smíchovského nádraží na Kačerov (z ulice na ulici) ve špičce asi 30-35 minut, večer a o víkendu zhruba 40 minut i víc.
Rychlíkový autobus by to při průměrné rychosti 30 km/h mohl zkrátit zhruba na 15 minut. Kdyby měl vyhrazený pruh, tak by průměrná rychlost mohla být až 50-60 km/h (na Jižní spojce je 80), a mohl by to zvládnout zhruba za 10 minut.

Jet 30-40 minut, nebo 10-15 minut, to je takový rozdíl, že by si cestující rozhodně našel.

Ještě jsem uvažoval o té MHD Beroun-Kr.Dvůr. Na jednu stranu chápu snahu, aby to odnikud nebylo na autobus daleko. Na druhé straně, myslím, že Královák není tak velký, aby se kvůli plošné obsluze každého koutu dělaly dlouhé intervaly.
Přece jen by mi přišlo rozumnější v sedle a o víkendu spojit linky MHD do Králováku do jedné trasy, a jezdit v prokladu se zdickou linkou.
Trasu bych viděl takhle: nemocnice-aut.n.-Plzeňka-Jungmannova-tř.Míru-U tří zvonků-Počaply,Plzeňská-Popovice,křižovatka-Popovice.
Zdická by mohla jezdit mírně zrychleně, a stavět jen U zvonků a U zámku. Po sjednocení všech zdických linek (mimo hostomické a černínské) by mohla mít interval 15/30/60.
Mezi zastávkami U zvonků, U zámku, Plzeňka, U koně, by prokladem vzniknul interval 15 minut v sedle všedního dne, a 30 minut o víkendu.
Přišlo by mi to lepší, než jezdit s každou linkou na jinou zastávku.

U Karla IV je jen nízká zástavba, a na zastáku Popovice,křižovatka to není zas tak daleko. Výšiny jsou sice bytovky, ale je to jen pár baráků.
Podle mě by mělo stačit, kdyby se vyplnily největší díry směrem na Tmaň, a kdyby přes Karla IV. jezdily špičkové posily MHD.

Taky by šlo v sedle a o víkendu vést A v jednotné trase z Berouna přes zvonky a zastávku v Počaplech na Plzeňské až do zastávky Popovice,křižovatka, a odtamtud jezdit střídavě na točnu do Popovic a k železárnám. Vypadá to sice na první pohled dementně, ale je to jen o půl kiláku víc, než rovnou kolem železáren do Popovic. Těch pár km by se při celkové racionalizaci bohatě ušetřilo.
Boblick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1157
Registrován: 1-2009
Odesláno Úterý, 03. listopadu 2009 - 16:00:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Praha:
Špatně. Rychlíková linka celodenní by měla být 196: Smíchov - Lihovar - ex Kačerov a dále jako posila 139 na Želivárnu.
A takových linek nejen po Praze by mělo být asi 20. Ale to by se ROPID podělal - rychlíkové spoje jsou jen sci-fi. Na to by nám měl odpovědět -aa-. Ten je u zdroje slimáků.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2518
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 03. listopadu 2009 - 16:15:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Boblick: A co je jako špatně, Vaše výsosti? V trase Smíchov-Kačerov vidím to samé, o čem jsem psal já. Možná byste mohl ráčit objasnit, v čem je tak významný rozdíl, že jedno je dobře, a druhé špatně. (O úseku Kačerov-Pankrác jsem uvažoval jen jako o jedné z možností, pokud jste si ráčil všimnout.)
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1591
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 03. listopadu 2009 - 16:45:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: Já byc spíš než na Pankrác rychlíkovou linku ze Smíchova protáhl z Kačerova dále do Hostivaře. Sice by to znamenalo jet z Kačerova po trase kolem depa Kačerov, dále po ulici Hlavní přes Spořilov a v závislosti na směru buď ulicí Na Chodovci, nebo Severní I a přes MÚK Spořilovská/Jižní spojka najet na Jižní spojku, pokračovat po ní dále až MÚK s ulicí Švehlova a pokračovat po ulici Švehlova až k nádraží Hostivař. Možná by ale bylo lepší vést tuto linku od MÚK Švehlova/Jižní spojka dále na Skalku. Je to jen moje taková již dlouhodebější vize, projit Smíchov a Hostivař přes Kačerov. V současné době se z Kačerova dá dojet do Hostivaře rozumným způsobem buď linkou 139 s následným přestupem na tramvaj č.22, což má do rychlého spojení dost daleko (12 min linka 139 + 20 min linka č.22 + cca 5 minut na přestup), přímá linka by to mohla zvládnout maximálně za dvacet minut v případě Hostivaře, pokud by jela na Skalku, tak maximálně patnáct minut. Co vy na to?
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2520
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 03. listopadu 2009 - 18:20:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: A co sjet na Švehlovu, zastavit tam na zastávce, za ní to otočit do protisměru, a jet na Skalku? Směrem na Hostivař by se dalo přestoupit na tramvaj, a byl by i přestup na metro A.

Nevylučoval bych ani jinou stanici metra A. Pro mě ale už jsou tyhle končiny něčím jako dálnou Asií. Neznám to tam natolik, abych věděl, kam přesně by se na východě Prahy rychlá spojka hodila nejvíc.

Zřejmě ale je shoda na potřebě rychlé spojky Smíchovské nádraží-Kačerov (a pak někam dál).
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1594
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 03. listopadu 2009 - 19:05:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: Ten nápad s možností přestupu na tramvaje a pokračováním na Skalku se mi líbí. Tak jen doufám, že vnější okruh kolem Prahy bude v dohledné době dokončen a ROPID si konečně připustí potřebu rychlíkových linek a zavede je. Víc snad ani chtít nelze. Pořád lepší rychlíková autobusová linka Smíchov - Kačerov - Skalka, která bude jezdit třeba v desetiminutovém intervalu, než zavádět tangenciální železniční spojení Radotín - Krč - Kačerov - Malešice - Libeň. Přeci jen, četnější autobusová spojení odpovídají potřebám cestujících daleko více, nežli méně četné vlakové spojení ve stejném směru (tam by i při hypotetických dvou kolejích mělo zbýt místo i na nějaký nákladní vlak), navíc zcela zbytečně z Radotína, který by těch cestujících by vygeneroval řádově méně, nežli Smíchov.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2522
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 03. listopadu 2009 - 19:15:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: Souhlasím. Mně se ty tangenciální železniční linky taky nelíbí. Převážně by vedly územím nikoho. Zbytečně by užíraly peníze a kapacitu radiálním železničním linkám do centra, na kterých se autobus uplatňuje jen těžko.
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 813
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 03. listopadu 2009 - 20:51:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když to dobře půjde a něco nespadne, bude někdy k ránu na našem videokanálu (vedle již dříve vložených 4 dokumentů) k vidění jízda 434.2186 Praha-Vršovice - Zlonice, dne 8.9.2007
Železniční muzeum Zlonice - víc než jedna železnice
ŽMZLONICE-INTERNET ŽMZLONICE-VIDEO
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1598
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 07:41:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: No právě, když to porovnám třeba se situací ve Vídni, kde přeci jen tangenciální linky S-Bahn vedou obydlenými územími, tak ten rozdíl oproti Praze je do očí bijící...........
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1829
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 11:06:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No jen nevím jakou přidanou hodnotu bude mít linka via Kačerov pro ty co dělaj na Pankráci, Budějárně a na Brumlovce. Když stejně budou muset lézt do C tak to už můžou jet rovnou Ječnou, via Florenc nebo ze SN vlakem přes hlavák. Navíc pořád bude riziko že bus v zácpě uvázne - nevěřte že zejména ve špičkách bude vnitřní okruh volnej.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1601
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 11:38:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale vyhrazený pruh na jižní spojce by to řešil, ubybe většina kamionů, ty se odstěhují na vnější okruh a trochu se sníží i zatížení osobními automobily.

Pokud mocí mermo chcete vhodnou linku pro spojení Smíchova s Budějovickou a Brumlovkou, protáhněte linku 118 z Dvorců na Smíchov. Sice je to díky neexistenci mostu na Dvorcích trochu zajížďka přes Barrandovský most, ale časově to vychází skoro nastejno.
Bdlm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 443
Registrován: 3-2007

Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 12:09:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram ať se jde podívat jak vypada BRam na Masaryčce. Jseš v práci?
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1602
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 12:25:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bdlm: Ne jsem doma, mučí mne už od minulého týdne nějaká odporná chřipka. Tolik jsem toho měl vyřídit (např. povolení zkušebního provozu pro T211.0) a místo toho takhle nemožně už takovou dobu hniju. A samozřejmě píšu hodně na K-report, nějakou dlouhou chvíli zabít musím.

Takhle Bram asi BRam neuvidí. Bú bú.......
Bdlm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 444
Registrován: 3-2007

Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 12:41:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já jsem si to hned myslel,že tě sklátila nějaká zákeřná nemoc.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1831
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 12:56:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No spíš než 118 kterou by okamžitě bylo třeba posílit na dvojnásobek protože by od Budějárny nejmíň do Dvorků nepobírala bych viděl tu superlinku jet místo ke kachnám nahoru přes Lísek, na Budějárnu a dolů kolem Brumloffky. Nárůst jízdní doby proti cestě územím nikoho přes Kačák (navíc s dlouhým přestupem na metr ve směru od Smíchova) by byl tak 5 minut.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1606
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 13:27:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr vlček: Přesměruj 192 od Budějovické na Smíchov místo ježdění na Barrandov a zkrať interval. Chytlo by se to ihned, na Lihovaru by si Barrandova chtiví přestoupili na šalinu. A JD Bdějovická - Smíchovské nádraží 19 minut (dle současných linek 192 a 197).

(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1833
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 15:41:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To by asi od Barrandovskejch padaly facky neb nahoru toho jezdí velmi nemálo přímo. Navíc to obsluhuje ateliéry. Pak to taky je vymeták pro dolní Krk. A v neposlední řadě už dnes to jezdí ve špičce narvaný, takže jsme tam kde u 118 - poloviční interval.

Tangenta pro významnější frekvenci nemůže bejt současně rychlá a vymeták.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2524
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 16:02:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Tangenta pro významnější frekvenci nemůže bejt současně rychlá a vymeták"

Naprostý souhlas. Proč Vám teda vadí tangenta Smíchov-Kačerov? Nikam jinam se tak rychlá tangenta vést nedá. Kačerovská tangenta by zkrátila cestu největšímu počtu lidí, právě proto, že by byla nejrychlejší. Pro cestu třeba na Budějovickou nebo na Pankrác by byla suverénně nejrychlejší, i s přestupem do metra a s občasnou zácpou. (Uvažuju dobu, kdy pojede mimopražská frekvence po okruhu, a ne po Jižní spojce.)
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1835
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 22:38:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vadí mi proto že by neměla vést územím nikoho jako tangenty drážní. Takže by neměla míjet přirozená centra jako Budějovická a naopak obsluhovat jen přestupní terminály.

Když už se pak substrát stejně musí cpát na jednu stanici do metra tak to ztrácí půvab.

Navíc si nejsem jistý její vytížeností ani na tý spojce. Ono totiž nebude možné ji použít na spojení ze Smíchova "na druhý břeh" na tramvaj, ba ani z Pankráce a spol. na tu tramvaj. Pokud pojede po spojce, tak sic pojede poměrně rychle ale stanice Lihovar a poté Kačerov bude málo. To by jedině musela sjet z mostu a zastavit na Pobřežní cestě co stojí 253. A to je zase jen přestupní bod "kde nic není"

Já bych tu tangentu viděl SN - Lihovar - Pobřežní cesta - Ryšánka - Budějovická - Brumlofka - pak asi ta přestupní na 139 a spol co nevím teď jak se jmenuje - Spořilov. Kam dál netuším, pak už je to takové "rozplizlé" resp. nejsou moc vhodné komunikace pro silnou linku. Leda by se spojila někde na Košíku se 177 a pokračovala do Bohnic
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1610
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2009 - 05:10:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr vlček: Nezlobte se na mne, ale tangenciální linka vedená po Jižní spojce by byla velkým urychlením třeba pro obyvatele Jižního města, pokud se chtějí dostat na Smíchov. Objezdem přes Florenc je to dost pomalé. Proto jsem popřemýšlel i o lince Háje - Chodov - dále po Jižní spojce, sjetí na Pobřežní cestu (přestup na tramvaj) - Smíchov. A nikde není psáno, že se musí zastavit v každé nácestné zastávce.


Jinak tu tangentu, kterou tady uvažujete, by lépe nahradila prodloužená a posílená linka 118. Nevím, co proti tomu máte.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1202
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2009 - 07:21:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koukám tady se teď řeší budoucnost železniční dopravy v Praze ve velkém stylu!
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 524
Registrován: 6-2002

Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2009 - 07:28:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když se tu objevil -aa-, měl bych dotázek.

Neděje se něco někde u Labe, kolem Obříství, Zálezlic? V pondělí PID473 (spoj č.4) u Spolany v pondělí +7, ve středu +11, dnes vůbec nepřijel, nebo měl víc jak +20? Zatím jsem si nechtěů stěžovat na ROPIDu, třeba existuje nějaká objektivní příčina. Zdržováním při odbavení to nebude, obsazenost max.10 cestujících.

Odpověď kdyžtak na email, ať to tu neplevelím. Děkuji.

(Příspěvek byl editován uživatelem iaya.)
Optimista je člověk, který tvrdí, že žijeme v tom nejlepším možném světě, pesimista se obává, že je to pravda.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2537
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2009 - 09:41:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Pokud je pro Vás styl příliš velký, tak z příspěvků vytáhnu tu část, která se týká železniční dopravy:

Současné nákladní spojky v Praze nejsou vhodné pro osobní dopravu. Zamýšlené železniční tangenty by vedly "územím nikoho", nepropojovaly by významné dopravní uzly, a užíraly by peníze a kapacitu daleko potřebnějším železničním radiálním linkám. Bylo by vhodnější řešit tangenty povrchovou dopravou, jako rychlé spojky mezi významnými uzly. Železnice není schopna plnit tuto úlohu.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6761
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2009 - 10:01:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram a podobní: Vy si opravdu myslíte, že na Jižní spojce poklesne někdy doprava?
Budoucnost patří bagrům!
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3122
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2009 - 10:38:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vy si opravdu myslíte, že na Jižní spojce poklesne někdy doprava?

Já bych věřil tomu, že na rok či na dva asi jo, ale pak se tam nageneruje vnitroměstská osobní doprava.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Sexuolog
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 538
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2009 - 11:04:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ja se klidne vsadim, ze do deviti mesicu bude jizni spojka mit 90% predokruhoveho provozu. Provozu mysleno projetych vozidel (nikoli naprav), minimalne behem 24hodin pracovniho dne.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1613
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2009 - 11:08:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Bude to asi tak, jak píše Mibl. Ale nezapomínej, že už to bude bez velké části kamionové dopravy a bez toho, když se jižní spojka uzavře, tak to bude mít dalekosáhlé dopady na provoz IAD a nákladní dopravy v polovině republiky. Takže by pak neměl být takový problém si vydyndat jedem pruh v každém směru a vyhradit ho pro autobusy. Pokud možno ihned, jak se uvede do provozu v současnosti rozestavěná část vnějšího okruhu Slivenec - MÚK s D1, protože se Jižní spojka vyditelně vyprázdní (tj. postřehnutelně i pro pražské radní) a ještě nebude zaplněna vnitroměstskou IAD. Pokud se tedy ihned po dostavění části vnějšího okruhu zavedou po Jižní spojce rychlíkové linky, cestující si najdou ihned. Ti dnes jezdí oklikou přes centrum, protože to jinak s MHD nejde a zároveň nepoužívají auto, neboť nechtějí jezdit po Jižní spojce, protože podmínky jsou na ní dost neyzpytatelné a opět jinudy to jde ještě hůř. Pokud se pro.ere tahle příležitost, tak radní budou zas vytrubovat do světa, že kvůli velkému provozu IAD vyhradit pruh nejde atd.. Stejná, obehraná, bohužel však nepravdivá písnička. Stačí si vzdpomenout, jak radní odmítali připustit rekonstrukci tramvajové tratě ve Vyšehradském tunelu, neboť by to dle jejich velemoudrého názoru způsobilo kolaps dopravy v širokém okolí. Jenže pak přišel befel z Drážního úřadu, neb šlo už do tuhého, radní zakouleli očima a odkládaná rekonstrukce se provedla. Všiml si snad někdo nějakých fatálních dopadů neprůjezdnosti tunelu na IAD?
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2055
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2009 - 11:22:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: Já si myslím, že pruh pro autobusy na lince, která pojede 6x za hodinu je zbytečný luxus.
Bručoun: Nemyslím si, že by využití železničních tangent byla až taková marnost. Neříkám, že bych zaváděl všechny ROPIDí tangenciální linky, ale myslím si, že prodloužení dnešní ML přes Malešice do Hostivaře nebo Vršovic by smysl mělo.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1836
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2009 - 11:46:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A ta jižní spojka bude plná IAD mimo jiné z lokalit na Pankráci, kam tangenta nepojede protože "musí spojovat přestupní uzly". Tudíž pro tyto lokality nebude zajímavá. Když už někdo vleze do metra tak pojede přes IPP a ne přes Kačák. Jednak to je spolehlivější (= více variant pokud se něco stane) a druhak to skýtá možnosti si nakoupit, stavit se na poště a pod.. Kačerov je jen a pouze přestupní uzel. A to ještě ničemnej neb skrz něj projíždí vlak ale zastávku tam jaksi nemá ač se hubou léta staví.

A pokud vazby na Budějárnu vyřeší posílená a prodloužená 118 tak koho bude vozit ta souběžná tangenta? Sic o fous rychlejší ale o přestup pomalejší.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1614
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2009 - 12:04:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Hovoří tady snad někdo o desetiminutovém intervalu? Ono se také nakrásně může stát, že ve špičce bude mít tangenciální linka vedená po Jižní spojce interval pět minut. Říkám to proto, že tohle spojení dosud neexistuje a hovořit o desetiminutovém intervalu ve špičce je vaření z vody. Přijde mi, že jste poněkud obtížen tím, že byste raději tohle spojpojení po železnici. A tam byste si pro začátek mohl vymoci půlhodinový interval. No a na takovou nabídku by nezavládlo mezi potenciálními uživateli příliš velké nadšení, dané také vedením železničních tratí územím nikoho. Kde jedině by vlak porážel autobus, je zastávka Kačerov, neboť při jízdě z Kačerova směrem do Hostiavře při použití Jižní spojky se autobus musí proplést Spořilovem, což je sice poněkud zdržení, ale zase by to bylo přínosem pro obyvatele Spořilova.

A ještě něco: Pokud protáhnete ML za současného stavu infrastruktury z Libně dále do Malešic a Hostivaře, tak bych být ČD Cargem a dalšími dopravci, se snažil veškeré vlaky tudy vedené převést do kategorie NEx. Doufám, že víte, co tím myslím.