K-report
 

Archiv do 13. června 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv do 13. června 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Boblick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 675
Registrován: 1-2009
Odesláno Neděle, 07. června 2009 - 14:13:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nikomu z Vás se nechce odpovědět na druhou část mého 674, že? Ani se nedivím.

Jinak mne špatně chápete. Já nejsem z principu proti hlavní roli vlaků ve VHD na hlavních trasách. Jsem z principu proti ČernéDíře a jejínu hospodaření. Proto chci zrušení dotací na dálku a vpuštění konkurence. A na regionálku veřejky finančně podpořené tím, co se ušetří na dálkové. Ta je v principu schopna si na sebe vydělat.
A Slovensko by se snad mohlo vzít jako vzor. Tam ministerstvo organizuje každoroční koordinační poradu všech dálkových dopravců včetně zahraničních. A jízdní řády dálkovky sedí - byť železnice na tomto principu značně ostrouhala. Na druhou stranu je nutno Slovákům přiznat, že celkově (bus a vlak) tam pokrývají stát lépe než u nás (byť s výhradami).
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 766
Registrován: 3-2007
Odesláno Neděle, 07. června 2009 - 14:22:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slovensko by se snad mohlo vzít jako vzor.
Aha.
No comment.To nemá cenu,sorry.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1582
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 07. června 2009 - 14:50:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Že Boblick neumí počítat jsme si už všimli (Hradec za 50 minut apod.)
Boblick: Já tam žádnou otázku nevidím. Mám takový dojem, že jste vlakem nejen minimáně dvacet let nejel, ale možná jste ho za celou tu dobu ani neviděl.
I jeden nejlepších podnikatelů roku Jančura odpověděl, že jsou dvě železniční linky, které by byl scopen odjezdit bez dotací: Praha-Ostrava, Praha-Brno. U všech ostatních by údajně za dotace ČD dokázal lidi vozit zadarmo. Takže bez dotací to prostě systémově většinou nejde. Ano i na méně kapacitních linkách se najdou časy, kdy se spoj zaplatí, ale nezaplatí se systém spojů.
Prostě přiznejte si, Boblicku, že jste dopravně mimo. Až pochopíte princip a smysl veřejné dopravy, tak bude mít smysl se o tom s vámi bavit.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1413
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 07. června 2009 - 15:10:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Souhlas. Boblick prostě není schpopen pochopit, že VHD by měla tvořit systém. A že fungující systém také někdo musí vymyslet a spravovat, čili uzpůsobovat ho měnícím se potřebám obyvatelstva. Systém nevznikne sám od sebe, ten je nutné navrhnout.

Paskvil, který dodnes funguje na většině autobusových linek, kdy jak tu již kdosi trefně poznamenal, čili 3 - 4 spoje denně, přičemž jeden jede jen v liché týdny ( který blb tohle kdysi vymyslel....), smazat nejlépe z povrchu zemského. Kde jinde se tvoří jízdní řád lépe, než v autobusové dopravě, oproštěné od železničních specifik typu možnosti či nemožnosti křižování, předjíždění, rychlosti stavění vlakových cest a pod. Navíc, když je známo, že náklady na autobusovou dopravu jsou nižší než na železniční dopravu, kdy si těch spojů lze objednat daleko více za menší peníz. Tak tam bránit vzniku systému a obhajovat účelový maglajz je opravdu postavené na hlavu.
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2495
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 07. června 2009 - 16:18:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Boblick: Nikomu z Vás se nechce odpovědět na druhou část mého 674, že?
Proboha, co bychom na to měli odpovídat a proč...?
Vždyť to jsou naprosté kecy svědčící buď o předpojatosti nebo o tom, že pisatel vlakem pěkně dlouho nejel, případně že má krátkou paměť a z těch 80. let si pamatuje jenom to, co se mu hodí.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5983
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 07. června 2009 - 20:30:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Odpovědi:
David: Student agency - to je právě to kouzlo: plnej autobus od začátku do cíle, neb ani nedá možnost někde vystoupit :-) Najděte to někde u zastávkovýho spoje. Proč se SA asi nehrne např do linky Praha-Smečno? :-) To je i odpověď pro Bručouna.
Bram - to jsme si nerozuměli, to s těma penězma. Mínil jsem peníze na kontě. Od jisté výše majitel konta prostě do socky nevleze a nevleze. Jinak žádný kontrolování nebude, kdepak. Vy si tradičně pletete kontrolování se zpochybňöváním. Objasním vám aspoň ten lichej tejden u busů: To je prostě proto že fabrika má ten týden odpolední směnu nebo škola ten týden odpolední vyučování - příkladně. To je právě pro vás, co koukáte na to kdy jezděj spoje a ne kdy jezděj lidi nerozluštitelný.
Bručoun: Nekalkulujete riziko ucpané dálnice. Ale 16-20 minut z Berouna opravdu nehraje roli.
Orky: Vy to ale máte dobře vyčtený z nějaký učebnice. To s tim ITJŘ myslím. Velmi vědecká zkratka.
ad spor rychlíkové spoje: nemyslím, že by tam bylo nějaké spiknutí, jaxe totu někteří "insajdři"pokoušej naznačovat. Je-li rychlíkový spoj plný, jistě existuje. Ale je nesmysl aby jel rychlík poloprázdnej kolem čekajících lidí které bude sbírat courák. A zase je jedno tajemství rozluštěno.
Boblick: Nepřeceňujte dálnici. A nehovořte o ziskovosti. V osobní dopravě nejde o zisk, ale o co nejmenší ztrátu.
Budoucnost patří bagrům!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5984
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 07. června 2009 - 20:34:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Obecně: Vy jste tu takoví absolutní a to je váš problém, že se pak divíte tomu, že je něco zdánlivě podle vás nelogický. Buď takt všude , nebo nic si tady většina z vás myslí. Ale tak to není. Začíná se náhodným výstřelem a má-li úspěch, náhodné výstřely se zahušťují, až je z nich takt. proto např. do Berouna takt smysl má, ale v úseku Čimelice-Mirovice je to píčovina. Vše závisí na poptávce - a ta je jistě jiná z Berouna než z Čimelic. Mějte prosím toto ochytření odteď na paměti, ano? Evoluce se tomu říká cize.
Budoucnost patří bagrům!
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5950
Registrován: 8-2004

Odesláno Neděle, 07. června 2009 - 20:36:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr Vlček, 1710:
Souhlas. Připojuji se k dotazu na četnost spojení.

Anonym:
Já ale nejsem proti nasazení lepších vozidel na jakoukoliv trať. Ale oni ty vozidla jaksi nejsou a k vyhlašování výběrových řízení se nikomu nechce (bo by to mj. plátce stálo poněkud více). Nebo myslíte, že třeba na Posázavském Pacifiku jezdí ty 810 pro potěšení cestujících? Totéž 173, 012, 110, 064, 080, a mohl bych pokračovat ještě hooodně dlouho.

Boblick:
i na ty Pardubice Vám již brzy začne jezdit bus s jízdní dobou 60min z Prahy. Což bude docela zajímavá konkurence koridoru. Odhadovaná základní cena 80Kč.
Na to se Vám můžu akorát tak zvysoka ...
Nikomu z Vás se nechce odpovědět na druhou část mého 674, že?
Vy jste mi na první otázku také neodpověděl.
A Slovensko by se snad mohlo vzít jako vzor.
Myslím, že tím jste se definitivně historicky znemožnil.

Lituji každé minuty, kterou jsem ztratil v diskuzi s Vámi, když jsem se nechal strhnout k zcela zbytečnému a ignorovanému pokusu o vysvětlování.
Názor může být znásilňován, může být zastrašován, může být v zájmu dobrých vztahů potlačován, ale přesto někde v koutku přežívá.
Názor je věc, která přežije války, totalitní režimy nebo zapojení člověka do pracovního procesu.
(Člověk může korigovat co říká a co píše, ale nikdy to, co si myslí.)
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1588
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 07. června 2009 - 21:23:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KM: ITJŘ je prověřená věc. I když tomu necheš věřit, tak tomu nevěř :-)
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2498
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 07. června 2009 - 21:26:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Mínil jsem peníze na kontě. Od jisté výše majitel konta prostě do socky nevleze a nevleze.
Kolik podle Tebe činí rozhodná velikost konta...?
Boblick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 676
Registrován: 1-2009
Odesláno Neděle, 07. června 2009 - 21:29:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak já bohužel ČernouDírou jezdím skoro denně. A znovu opakuji: od roku 1981 je to skoro stejné: špína, nedochvilnost, drahota, drzý personál.

Jsem nepřítelem taktu jako nejdražší ze všech alternativ VHD. Zato preferuji hustý interval ráno, pak v sedle dle potřeb (to se nechá lehce vysledovat) a odpolední interval roztáhnout až do večera. V noci opět podle potřeb. A v příslušném regionu nakombinovat dopravce tak, aby za co nejméně pěněz bylo obslouženo co nejvíce.
Heslo: levně, spolehlivě a pohodlně. Kterépak z těchto tří hesel splňuje ČernáDíra? Tím chci zdůraznit hlavně to, že nemám nic proti vlakům, ale absolutně nesouhlasím s vyživováním největšího parazita státního rozpočtu - ČD.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3721
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 07. června 2009 - 21:34:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Boblick:
Pár triviálních otázek:
- V sedle (předpokládám, že myslíte dopoledne) podle potřeb? V sedle, kdy většinou není potřeba přijíždět na konkrétní přesný čas, protože školní vyučování ani pracovní směny nezačínají ani nekončí?
- Co to vlastně znamená "podle potřeb"? Jak se dají potřeby mnoha lidí z mnoha obcí sladit do jednoho odjezdu dopravního prostředku?
- Když se dělají stavební práce na trati, tak holt vzniká zpoždění (bývala to nejčastější příčina zpoždění, nevím, jak teď). Takové zpoždění není vina dopravce (tedy ČD). Co vy na to?
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1878
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 07. června 2009 - 21:40:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Kdysi se někdo na DF středočeského kraje zeptal, proč se nesloučí PID a SID. A odpověď? Protože je PID příliš ekonomicky náročný."

Myslím, že je to pravda, že PID je opravdu finančně náročný. Mimo jiné chybí zpětná vazba, která by umožnila exaktní výpočet ztráty konkrétního spoje nebo aspoň konkrétní linky.

"Odpověď byla doplněna o další nesmysly typu, že to nelze, protože je založen na pásmovém tarifu ...."

Myslím, že toto konkrétně není nesmysl. Podle mého názoru bude třeba při sloučení PID a SID buď zrušit pásma 2-5, a nahradit je středočeskými zónami, nebo tato pásma rozdělit na PIDí zóny. Pásmo 1 by se snad mohlo nechat, protože nevím o žádné lince, která by celá vedla v pásmu 1, a přitom byla v rámci kraje významnou spojnicí.

Kruhová pásma jsou jednou z dílčích příčin vysoké protarifovací ztráty PIDu.

" "Strašlivou" protarifovací ztrátou PIDu argumentují i jiné objednatelé bránící se zavedení IDS (JčK, Vysočina)."

Myslím, že protarifovací ztráta PIDu je opravdu strašlivá. Při jiném tarifním systému by bylo možné razantně snížit doplatky obcí za "ostatní dopravní obslužnost".
Například delší vytížené rychlíkové linky jsou jak v soukromé režii, tak "dotované"-neIDS, tak v jiných IDS (IREDO, SID, atp.), pro systém ziskové. Jen pro PID jsou plně vytížené rychlíkové linky ztrátové. To může být způsobeno buď krajně nevhodným tarifem, nebo velmi neprůhledným přerozdělováním financí, nebo vysokými úniky tržeb. Hádám, že jde o kombinací všech tří faktorů.

Není IDS jako IDS, nedávno psal Tomáš hradecký, že v IREDu protarifovací ztrátu nikdy neměli, a nikdy do systému nepřisypávali dodatečné peníze. "Pouze" dělají reformy linkového vedení tak, aby nové linky byly přitažlivé pro většinu cestujících. Díky tomu roste počet cestujících. Nové "buskm" a "vlkm" pak jsou financovány výhradně z přírůstků jízdného.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1414
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 07. června 2009 - 21:48:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káeme, jak výši má konto mít, aby jeho majitel nechtěl vlézt do socky? Zformuloval bych to jinak: Jak velká výplata musí být, abych neměl potřebu jezdit sockou? Je to od 20000 kč brutto měsíčně, nebo je ta hranice 30000 nebo dokonce 40000 kč? Mám zkušenost, že na výši výplaty to až zas tak nezáleží. Spíš to závisí na dosažitelnosti a hlavně použitelnosti VHD. Uvedu příklad: Kolega z práce, který má dle mého názoru plat odhadem 40000, je svobodný, dojíždí do Prahy, konkrétně na Butovice ze Stříbrné Skalice. Jistě všichni víte, kde to je a co tam jezdí. Hromadnou dopravu nepoužívá z toho důvodu, že by mu cesta trvala minimálně 2,5 hodiny. Autem se vejde v pohodě do hodiny. Sice prská, že ho to stojí dost peněz ( 5 až 6 tisíc kč za měsíc ) a auto rychle odchází, ale tady je VHD naprosto nepoužitelná.

Naopak někteří mí šéfové, kteří mají odhadem plat 70 tisíc, když neměli přiděleno služební auto ( k výkonu svého povolání ho opravdu nepotřebují ) tak škudlili a jezdili do práce sockou. Vlastním autíkem se jim moc jezdit nechtělo. To jsem slyšel od nich akorát slova jako zácpa a pod.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1589
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 07. června 2009 - 21:56:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: Ještě se vyjádřím k tomuto:
"Odpověď byla doplněna o další nesmysly typu, že to nelze, protože je založen na pásmovém tarifu ...."
Toto jsem měl ještě doplnit - chtěl jsem říci, že to je poměrně snadno řešitelná věc a není nutno kvůli tomu systém odmítat.
PID je teď v takovém stavu že potřebuje zásadní rekonstrukci a to jak v rovině financování (tedy i tarifu) tak v rovině organizace linkového vedení a provozních parametrů. Bohužel PID se teďka chová spíše jako vystrčené prsty pražské MHD a nikoliv jako příměstská doprava i do větších vzdáleností.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1879
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 07. června 2009 - 22:03:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"v sedle dle potřeb (to se nechá lehce vysledovat)"

To se dá na lince do Dolních Kotěhůlek, kam za celé dopoledne jezdí v průměru dvě tety. Tak se zavede (zavedl) jeden spoj, který jede v době, kdy ty tety už jsou vyřízené u doktora, nebo mají nakoupeno.
Na vytíženější lince je dopoledne daleko výhodnější takt přiměřené hustoty, s přípoji z okresního a krajského města. Takt se dělá hlavně kvůli přípojům. V nahodilé dopravě "podle potřeb" se pravidelně stává, že tyto přípoje nejsou. (S těmi nepřípoji mám prosím jisté osobní zkušenosti.) Pochopitelně existují dobré a špatné takty. Špatný takt se pozná podle toho, že je přípoj na druhý konec republiky, ale ne do druhého nejbližšího města.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1880
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 07. června 2009 - 22:07:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"PID je teď v takovém stavu že potřebuje zásadní rekonstrukci a to jak v rovině financování (tedy i tarifu) tak v rovině organizace linkového vedení a provozních parametrů. Bohužel PID se teďka chová spíše jako vystrčené prsty pražské MHD a nikoliv jako příměstská doprava i do větších vzdáleností."

Naprosto souhlasím. Kdyby se středočeský kraj alespoň minimálně staral o opravdový systém veřejné dopravy, tak by se PID nemohl obcím jevit jako přitažlivá varianta, a nikdy by do něj nepřistoupily. Ale to je kdyby. PID to prostě svého času vyhrál jako jediný reálně se nabízející systém.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5988
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 07. června 2009 - 22:33:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram, Hajnej: Ten váš dotaz na konkrétní výši docela svědčí o tom, že sice rozumíte (asi) mašinám, nikoliv však lidem. Předpokládám, že jste technicky vyštudovaní, že? Potvrzujete můj názor, že řídit by měli ekonomové. Nic proti vám.
Ale protože jsem se mimořádně dobře vyspal, dopovím to - nemusí jít o skutečnou výši, ale o předstíranou. Každej, kdo si postaví na hypotéku přízemní domeček ve vesnici 20 km od Prahy a zadluží se nadosmrti hypotékou udělá všechno proto, aby mohl dojíždět autem.
Ale vy zjevně rozumíte jen číslum, intervalum a jízdním dobám, tak OK: odhaduji tak od 80 tis Kč/měs příjmů na rodinu.
Budoucnost patří bagrům!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5989
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 07. června 2009 - 22:38:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: Ale kdepak, ono těm obcím nezbývá nic jiného než být v PIDu ne proto že nic jiného není, ale kvůli PŘITAŽLIVOSTI velkého města, chápete? Prostě vesnice, ze který všichni jezděj pracovat do Prahy nemůžou dost dobře být v SIDu. Prostě měsíc nemůže obíhat kolem Venuše, i kdyby to bylo 100x levnější. Řeknu vám, to je peklo s váma, někdy.
PS: Neuvádějte Kladno, ano?
Budoucnost patří bagrům!
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1881
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 07. června 2009 - 22:59:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"16-20 minut z Berouna opravdu nehraje roli."

Názor člověka, který tak nikdy nejezdil, proti názoru člověka, který tak kdysi jezdil, a dodnes tak občas jede (nejen do Berouna, ale taky ještě o pár vesnic dál). V některých jiných věcech sice máte pravdu, ale Vaše pohrdání preferencemi skutečných denně dojíždějících Vás k reálnému náhledu nedovede. Courák prostě je nanejvýš pro rekreanty-důchodce-škudlily, a ne pro denně či týdně dojíždějící. I kdybyste nějakým nedopatřením měl teoretickou pravdu, tak já zas vím, jak jezdili a jezdí skuteční dojíždějící. Dokonce vím o člověku, co denně jezdil autem do Králováku, a odtud rychlíkovým busem do Prahy. Teoreticky si mohl vybrat dojíždění na nádraží na osobák (nebo na Závodí na 380 ), ale nikdy to neudělal.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1882
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 07. června 2009 - 23:06:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"ono těm obcím nezbývá nic jiného než být v PIDu ne proto že nic jiného není, ale kvůli PŘITAŽLIVOSTI velkého města, chápete? Prostě vesnice, ze který všichni jezděj pracovat do Prahy nemůžou dost dobře být v SIDu."

A na to jste přišel jak? Domíváte se, že se "venkovanům" nevejdou do peněženky Opencard a SIDí čipovka zároveň? Právě takhle se dojíždí z Berouna, Dobříše, Příbrami, Mělníka, Neratovic, Benešova, Vlašimi, Loděnic, Vráže, Buštěhradu, Zákolan, Kolče, Kněževse, Kojetic, Kel,...., atd. Kdo jezdí například z Berouna PIDí 380, je za prvé cvok, a za druhé neexistuje.
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2501
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 08. června 2009 - 00:46:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Boblick: on ten dobře zkonstruovaný takt kupodivu funguje (či přinejmenším začíná fungovat) podobně: ve špičce zdvojené soupravy a zahušťující spoje, v sedle jednoduché a jen základní takt. A k tomu přídavek, že je to ve stejné minuty.
No a pak se zjistí, že je na bližší části ramene zájem i v tom sedle, tak se to postupně rozšiřuje. Doporučuji nastudovat si třeba 011 za posledních X let nazpátek a pokusit se to očistit o vliv reko Kolína (včetně let, kdy se myslelo, že bude, ale nebylo) a přechodu z žabáků na Ešusy.
Pro začátek stačí porovnat letošní a loňskej...

Možná jezdíš z nějakýho směru, kde se čas zastavil (odkud vlastně...?), ale z toho nelze generalizovat na celou síť (to je asi tak vypovídající, jako kdybych tvrdil, že je autobus -gh-, páč nejezdí o víkendu a páč mě z něj bolej nohy a vylejzám jak skrčenec).

Pamatuju doby, kdy z Lbc na Pce jezdily dva páry rychlíků a jeden nepárovej spěšňák a s přípojema to bylo všelijaký. Dneska je tam 2h takt rychlíků s přípojema pokaždý stejnejma a prázdnotou rozhodně nezejou. Dtto hodinovej takt rychlíků do Hradce a pokračování na střídačku do Trutnova/Letohradu...
Snad nejlíp se to pozná podle toho, že dřív si čísla rychlíků dané trati fpoho vystačily s jednou dekádou, kdežto dneska potřebujou zpravidla dvě.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3123
Registrován: 10-2003

Odesláno Pondělí, 08. června 2009 - 07:55:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hajnej: (odkud vlastně...?)

Z Černošic ...
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 461
Registrován: 6-2002

Odesláno Pondělí, 08. června 2009 - 09:05:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Domíváte se, že se "venkovanům" nevejdou do peněženky Opencard a SIDí čipovka zároveň? Právě takhle se dojíždí z Berouna, Dobříše, Příbrami, Mělníka, Neratovic, Benešova, Vlašimi, Loděnic

By mě zajímalo na co by měl "venkovan" z výrazněných měst v kapse píčovku SID?

Boblick:
Nerabus prodal svoji dopravu Veolii, která na ní obratem dostala SID dotaci a znemožnila zastavování dálkových busů od České Lípy v Mělníku.
Mohu poprosit o vysvětlení o tom jaké výhody plynou ex.NERABUSu z toho že dálkové busy nezastaví v Mělníku (oni tam ale staví pozn.red.)? A jak to myslíte ze SIDí dotaci? SID dotuje i linky, která v něm nejsou?
Optimista je člověk, který tvrdí, že žijeme v tom nejlepším možném světě, pesimista se obává, že je to pravda.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2804
Registrován: 6-2005

Odesláno Pondělí, 08. června 2009 - 09:11:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nemusí jít o skutečnou výši, ale o předstíranou. Každej, kdo si postaví na hypotéku přízemní domeček ve vesnici 20 km od Prahy a zadluží se nadosmrti hypotékou udělá všechno proto, aby mohl dojíždět autem.

To mě prosím vysvětli. Proč tedy parkuje tolik aut třeba v Poříčanech a Českém Brodě či Úvalech?
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Tomáš_hradecký
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 141
Registrován: 6-2003
Odesláno Pondělí, 08. června 2009 - 10:14:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to Bručoun:
ad IREDO a protarifovací ztráta:

Ano, je to tak, protarifovací ztráta v IREDU nebyla, a to z jednoduchého důvodu - politickým zadáním bylo, že nový systém nesmí být pro kraj dražší, než předchozí. Tak se musel udělat tarif tak, aby to vyšlo šul-nul. Protarifovací ztrátu si IREDO prostě nemohlo dovolit, jinak by si už u politiků neškrtlo.

Příklad: zavedení časových jízdenek a zlevnění cest s přestupem se vykompenzovalo zdražením základního jízdného o korunu na trasách Broumov-Náchod, Police n.M.-Náchod, Hronov-Náchod a podobně. To je celkem citlivé řešení - kvůli jedné koruně navíc cestující neubydou, naopak ten kdo cestuje pravidelně může ušetřit zakoupením časovky.

Jinak co se týče způsobu vyúčtování - u IREDA zůstal "klasický" bus princip - tržba se stále přiřazuje konkrétnímu spoji (to je běžný způsob u neIDS busů bez časovek), u IREDA navíc dochází k přerozdělování ĆÁSTI tržeb (a to za časovky a za přestupní jízdenky) mezi dopravci podle tras spojů. To umožňuje do IREDA zapojit i komerční (=nedotované) spoje - dopravci na nich mají svoji tržbu za jízdenky na trase svého spoje, pokud prodají přestupní nebo časovou jízdenku tak si část jízdného nechávají a část převádějí do přerozdělení (na to jsou dohodnutna přesná pravidla) a naopak za to, že jízdenky IREDO uznávají, dostávají část tržeb z přerozdělení. Podle všeho se jim to vyplatí - většinou je bilance IREDO pro dálkové linky kladná (tj. k základním tržbám dostane dopravce navíc trochu peněz za to, že uznává jízdenky IREDO).

A to vše se dělá bez čipovek (s čipovkama by bylo možné rozúčtování zpřesnit). Což je určitý kompromis mezi přesností přiřazení tržeb a uživatelskou příjemností. Myslím si, že při důsledném zavedení čipovek pro časové jízdenky by to mohl zvládnout i PID (podle spojů, na kterých se cestující "odcvaknul" by bylo možné vypočítat jejich podíl tržeb z časového jízdného). Pak by mohly existovat i ziskové spoje.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2808
Registrován: 6-2005

Odesláno Pondělí, 08. června 2009 - 10:16:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Má poznámka směřovala jen a pouze k tomu, že pro krajské úředníky je snazší se vymluvit na protarifoavcí ztrátu PIDu, než se na jihu Čech snažit o integraci bez protarifovací ztráty. Když se nechce, tak se hodí jakýkoliv argument.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5993
Registrován: 8-2005

Odesláno Pondělí, 08. června 2009 - 10:30:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: OK, rychlíky. Já bych o rychlících prostě hovořil v okamžiku, kdy courák jede z výchozí stanice plnej. Pokud ne, tak se s preferencemi denně dojíždějících nic dělat nedá. Stejně si myslím, že zastávky je to, co zdržuje nejmíň. Víc zdržujou nepravidelnosti (ucpaná dálnice, rozbitá barča, blbý křižování - to pak muže bejt rychlík jakej chce).
Budoucnost patří bagrům!
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1590
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 08. června 2009 - 10:53:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KM: To je přesně případ ROPIDu. Prostě se ten osobák (rozuměj i bus osobák) nadimezuje tak, aby pobral všechny. To, že třeba tím osobákem cestuje 90% lidí, kteří by mohli jet rychlíkem, je fuk. Luxusní interval tak dostanou všichni, tedy i díra o 100 obyvatelích. Ale že by zavedením rychlíku bylo možno 90% lidí dovést domů rychleji, ušetřit náklady za vozy, protože díky rychlosti jich je potřeba méně, případně dopravu o ty ušetřené vozy dále posílit. Zrychlením dopravy je totiž možno přitáhnout další a ty získáš spíše z větších sídel než s těch menších. Například nárůst o 5% v tísícovém městě znamená 50 lidí, ale ve stovkové obci jenom 5. Jenže to experti na ROPIDu asi nikdy nepochopí. Radši se jednou bude stavět v takové díře jako Rostoklaty (434 ob.) a Tuklaty (687 ob.) po 15-i minutách, kde vlakvedoucí zamává prázdné zastávce, ale to že se cesta z Brodu (6884 ob. + návazná doprava) mohla cesta zkrátit asi o 4 minuty je jim buřt.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5997
Registrován: 8-2005

Odesláno Pondělí, 08. června 2009 - 12:20:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: teoreticky máš jistě pravdu, ale nemyslím si, že by už zde někde v okolí Prahy takovýto poměr byl. Nemyslím prostě, že by to např. z Poříčan už bylo na průjezd až do Prahy. A už vůbec ne intervalově. Max jeden vlak ráno a jeden večer. jenže to by zas rušilo takt, že jo...
Budoucnost patří bagrům!
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2504
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 08. června 2009 - 14:21:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: projíždět ***klaty přinese efekt až když to bude mít přínos na kapacitě, samo zkrácení JD má příliš malou váhu.
U tohohle projíždění je tenhle problém: větší smysl by na první pohled mělo projíždět s Kolínama a stavět Brodama - jenže to znamená jezdit Brodama furt, protože jinak by v ***klatech v sedle musely stavět Kolíny, což by se jednak nemuselo stíhat a druhak by v ***klatech skákaly časy mezi špičkou a sedlem sem-tam...

Zapa: no tak v tom Mouřenínově se čas fakt zastavil, ale ani to Boblicka neopravňuje generalizovat...
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1591
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 08. června 2009 - 14:53:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KM: Neříkám "projet všechno", dá se stavět jenom ve větších obcích.
Hajnej: Až bude hotová 0. kolej až do Prahy, tak by měl být z ČB interval 15 minut. On by ten model šel udělat třeba takto: Nechat současný celodenní model s 30-i minutami osobáků a ve špičkách nezávádět další ultrazastávkové vlaky, ale posily ze spěšných vlaků ve špičkách. 30 minut ve špičce je pro ***klaty luxus - pokud by byly někde jinde, mají cca 60 ve špičkách, 1 spoj v sedle na úřady a max. 3 páry spojů o víkednu (ale možná taky nic).
On by se pak docela hezky dal udělat model třeba takto:
Os1 Praha-Poříčany-Kolín, CD, CT 60
Os2 Praha-Poříčany-Nymburk, CD, CT 60
Sp1 Praha-ČB-Pečky-Kolín z.-Kolín-Kutná Hora-(Čáslav) 60 minut jen ve špičkách, doplní hodinový takt rychlíku Pha-HB)
Sp2 Praha-ČB-Pečky- ... zastávkově... -Kolín - ...zastávkově... - Pardubice 60 minut jen ve špičkách, nahradí zastávkovou půlhodinu do Kolína.
Tedy ve špičkách, kdy všichni spěchají a jede valná většina cestujících, budou zavedeny posilové spěšňáky. V ostatním období zůstane model podobný dnešnímu.
A podobně by mohly vypadat další železniční a autobusové vztahy (třeba výše zmíněné Jílové).

(Příspěvek byl editován uživatelem orky.)
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 453
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 08. června 2009 - 19:14:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Boblick: A znovu opakuji: od roku 1981 je to skoro stejné: špína, nedochvilnost, drahota, drzý personál.

Částečně má pravdu, ten kdo v 81 roce jezdil v žábě, tak s trochou smůly v ní nasraně jezdí do dnes. O tom že jsou vlaky špinavé, tak žádná. když vynecháme pendolina, které čistá být prostě musí, potom ešusy nebo regionovy a pár rekonstruovaných vozů které se ještě nestačily ušpinit, tak zbytek je humus. Koženkové "B" většinou mluví za vše. najmout pořádnou úklidovou firmu, která by ty vlaky dala trochu do pucu je asi velký problém. Možná by mohli chlapi z generálního co pobírají nehorázné platy vzít hadr a ty vozy vyčistit, když nechtějí vyhazovat peníze za úklidovou firmu...
Že jsou ČD drahý, tak o tom snad taky žádná, bus v drtivě většině případů vyjde levněji a leckde i rychleji. Těch cestujících, kteří nevyužívají žádnou zvýhodněnou nabídku/slevu je hodně málo. Po tom co několikrát zdražily jízdné studentům (naposledy velmi razantně), tak i ty přesedlávají postupně na bus (tam kde to jde).
nedochvilnost - tam je vidět určitě zlepšení o proti době x let zpátky. Nečeká se už tolik na přípoje, vlaky jezdí častěji, v taktu.....
drzý personál - tady bych nesouhlasil, nemám zkušenost. Ale je to proto, že se střetávám jen
s průvodčíma a ty jsou většinou v pohodě a na pokladní si už člověk zvykl.
Boblick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 680
Registrován: 1-2009
Odesláno Úterý, 09. června 2009 - 17:05:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale já také napsal, že průvodčí to obvykle odnesou za lemply na jiných místech.
Zpoždění je součást image ČernéDíry. Dám sud piva v den, kdy se v Praze, Hlavním nádraží neozve obligátní: Vážení cestující, omluvte zpoždění vlaku. A co existuje takt, tak je zpoždění naopak více. Protože tahle idioťárna přímo generuje zpoždění.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3126
Registrován: 10-2003

Odesláno Úterý, 09. června 2009 - 18:03:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Boblick: Jenomže to zpoždění mnohdy nevzniká u ČD, ale na síti SŽDC, takže i když tam pojedeš ty se svým nedotovaným a velmi výdělečným vlakem jako soukromník, tak na tom nebudeš asi o mnoho líp.

A co existuje takt, tak je zpoždění naopak více. Protože tahle idioťárna přímo generuje zpoždění.
Tohle je nějak statisticky doložitelný?
Možná, že když ten vlak vůbec nepojede, tak nevytvoří žádné zpoždění....
830012
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 09. června 2009 - 18:33:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Boblicku, víte vy vůbec kolik desítek autobusů denně jede s náskokem a kolik desítek jich má zpoždění? Nebo spíš kolik stovek?
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3127
Registrován: 10-2003

Odesláno Úterý, 09. června 2009 - 19:18:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

830012: Boblick jezdí se svojí karosou vždy přesně a když má náhodou vyjímečně zpoždění, tak se vždy všem hluboce omlouvá.
Jeffer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 309
Registrován: 1-2005

Odesláno Úterý, 09. června 2009 - 23:13:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ono ma to zas privadza na myslienku, ako je zmluvne zabezpecene vyuzivanie trati dopravcami?

ja byt na strane CD tak chystam nahradne autobusy a jazdim nimi (za vsetky vlaky ktore zvladnem!), kym nebudem mat so SZDC jasnu zmluvu, kde sa bude pisat, ze za znizenie tratovej rychlosti na kazdy meter dlzky a kazdy km/h dolu z obvykleho stavu mi platia za kazdy vlak podla poctu naprav/hmotnosti (prakticky identicka tabulka ako poplatky za pouzitie DC len s inymi sumami) x Kc. za kazdu minutu sposobeneho meskania (a mne ako dopravcovi je jedno ci je sposobene neskorym stavanim VC, spadnutymi stromami, vypadkom napajania TV, planovanou vylukou ...) podla kategorie vlaku dalsie pokuty a podobne.

dodatkom ku zmluve v podobe "na pravidelne meskanie do 15 minut pocas planovanej vyluky v useku ... sa neuplatnuju zmluvne pokuty, cena za DC na tomto useku sa znizuje na 50%" sa nebranim.

zivelne katastrofy a podobne - nech sa SZDC proti nim poistia. a napr. popadanym stromom (strhanemu TV) sa da castokrat zabranit presekavanim okolia trate podla normy.

lenze ... to by szdc nesmela byt tak uzko previazana s CD. a sukromny dopravca si asi takto nemoze vyskakovat.

dalsim "problemom" je, ked napr. ostane pre poruchu stat na trati vlak. v tom pripade zas bude szdc od prevadzkovatela vlaku vymahat pokuty, ktore v dosledku neprejazdnosti platila.

som zvedavy ako dlho by si szdc dovolili v takomto pripade vydrziavat pomale jazdy v klanovickom lese. a tiez by ma zaujimalo, ci by cd mohli potom jazdit za polovicu
Grrrrrr... Gorrrrr... Gorila! (14.2.2003 v Košiciach na stanici na R604 Dargov do Bratislavy)
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2797
Registrován: 10-2004

Odesláno Středa, 10. června 2009 - 18:23:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mě zajímá jiná věc: proč sždc nedělá výluky v noci (alespoň některé)? Když se kouknu na historii výluk v úseku Praha - Kostomlaty n.L., tak je mi z toho k breku (tu 3 dny, tu týden, za měsíc se to opakuje, ...). Netvrdím, že by se daly všechny realizovat v noci, ale některé zcela určitě.

Určitě to souvisí s předchozím příspěvkem, protože nic je k tomuto kroku netlačí. Vyslovuji souhlas s předchozím příspěvkem i za cenu sankcí pro dopravce za neschopnost vozidla (ty tvoří pokud vím pouhá 3% ze všech zpoždění - snad se nyní nepletu).
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1906
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 10. června 2009 - 18:56:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"víte vy vůbec kolik desítek autobusů denně jede s náskokem a kolik desítek jich má zpoždění? Nebo spíš kolik stovek?"

Otázka je sice určená někomu jinému ...

Víte zase Vy, kolik jezdí v ČR autobusů? A kolik z nich je dálkových, a kolik místních vymetáků? Autobus "se" sice občas předběhne o 2-5 minut, ale zpoždění jen velmi zřídka dosahuje "drážních" hodnot. Průměrná odchylka od JŘ je u busů daleko menší, než u ČD. Přitom by to mělo být naopak, protože na dráze by neměly být stojící či pomalu popojíždějící kolony.

V průměru jsou spolehlivější busy ZDO, kde není tlak na krátké jízdní doby. U firem, kde mají v busech GPS, a kde sráží prémie za každé předběhnutí se a za zaviněný pozdní odjezd z výchozí zastávky, je to lepší. U některých dobrodružných dálkařů zase horší.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1613
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 10. června 2009 - 19:42:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: Busy taky nemají jednokolejné úseky a zpravidla nemají přestupní uzly, kde by čekaly na přípoje. Ovšem IAD dokáží mnohdy zpozdit autobusy do závratných výšek.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1909
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 10. června 2009 - 20:40:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Osobně jsem v busu za posledních 10 let zažil nanejvýš "závratnou" půlhodinu při hustém sněžení, a několikrát cca 20 minut při zácpách. Ve vlaku mám za stejné období bilanci daleko horší: jednou odřeknutý vlak, několikrát 40 minut, nepočítaně půlhodin, a dvacet minut mnohokrát do roka.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3132
Registrován: 10-2003

Odesláno Středa, 10. června 2009 - 20:43:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: Jestli to nebude tím, že vlak nemůže z principu problémové místo objet pouhým točením volantu.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5954
Registrován: 8-2004

Odesláno Středa, 10. června 2009 - 20:48:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun:
Ohledně náskoků mám velmi špatné zkušenosti s jednou dosti významnou společností působící v rámci PID.
To si pak vždycky říkám, že u ČD mám alespoň tu jistotu, že u spoje, na který jdu, neuvidím jen koncová světla.
Názor může být znásilňován, může být zastrašován, může být v zájmu dobrých vztahů potlačován, ale přesto někde v koutku přežívá.
Názor je věc, která přežije války, totalitní režimy nebo zapojení člověka do pracovního procesu.
(Člověk může korigovat co říká a co píše, ale nikdy to, co si myslí.)
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 282
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 10. června 2009 - 21:15:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zrovna v neděli jsem odjížděl vlakem s dvouminutovým náskokem a docela jsem nechápavě zíral. Ale nebylo to ČD, ale Vogtlandbahn. Bylo to nejspíš tím, že v X jezdí vlak o 3 minuty dřív, tak to popletli.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1910
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 10. června 2009 - 22:22:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Ohledně náskoků mám velmi špatné zkušenosti s jednou dosti významnou společností působící v rámci PID"

Že by nejmenovaná Veolia Praha-Vršovice?

"Jestli to nebude tím, že vlak nemůže z principu problémové místo objet pouhým točením volantu."

Těch problémových míst je na českých železnicích nápadně mnoho, nápadně často, a nápadně dlouho, i mimo stavby koridorů.
Boblick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 686
Registrován: 1-2009
Odesláno Čtvrtek, 11. června 2009 - 16:11:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Protože tu byl dotaz na dochvilnost busů, tak jen z D1 jediné společnosti: za měsíc květen způsobeno zpoždění vyšší 10min: technickou závadou 2x, čekáním za nehodou nebo kolonou 7x. Celkem 136 spojů. 6,6% je hodně, ale pořád méně než na Praze, Hlavním nádraží.
A bus občas uzavírku silnice z důvody havárie neprojede nebo neobjede.
Franta_z_pp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 1-2009

Odesláno Čtvrtek, 11. června 2009 - 19:20:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud máte rádi štěkání Hektorů, zajisté si užijete v sobotu v okolí Peček!!
více na www.posazavsky-pacifik.cz
Budeme velmi vděčni, pokud si vedle focení na vrbčanské stráni přijdete i dát pivko do vlaku nebo se s námi svezete. Těšíme se na Vás!
Radekc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 312
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 11. června 2009 - 21:43:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

AD Livingproof a řízení dopravy na 091:

Jel jsem Vindobonou z Ústí do Holešovic a měla 20min sekyru. V Roztokách jsme šli na nesprávnou a v Sedlci jsme předjeli S41. Vypadalo to skvěle až do doby než jsme zastavili na vjezdu do Holešovic a za chvíli nás ta S41 předjela zpátky. Čekali jsme tam až ta S41 uvolnila jedinou v tu chvíli volnou kolej v Holešovicích. Tím pádem byl počin předjíždění po nesprávné zcela neefektivní. V tomto případě by bylo asi lepší nechat Vindobonu skákat za Regionovou... škoda chtěl jsem S41 stihnout...
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1653
Registrován: 5-2006

Odesláno Pátek, 12. června 2009 - 07:57:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Radekc: Tak to byla asi vyjímka, já si poslední dobou na řízení provozu na 091 narozdíl od cestujících v sudých S4 již nemohu stěžovat.
Provoz probíhá již podle předpisů bez zdržování rychlíků, bohužel vzhledem k možnostem daným jízdním řádem s občasným čtvrthodinovým "čuměním" S4 v Roztokách.

(Příspěvek byl editován uživatelem livingproof.)
Stránky o mém modelovém kolejišti
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3573
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 12. června 2009 - 10:04:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Do auditka o 810 jsem hdil nějaká fota z Prokopáku
https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=1439386
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6028
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 12. června 2009 - 13:41:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady se tuším diskutovalo o papežovi v Boleslavi. Tak pro představu brněnský odhad. Přeci jen bych ta modrá patra do Prahy dovezl.
ČTK dnes CIT:
O mši, kterou bude v září na brněnském letišti sloužit papež Benedikt XVI., má už nyní zájem přes 50.000 věřících. Přihlásili se ve sčítání, které ve svých kostelích organizovala katolická církev. "Nejvíc, 30.000, se zatím vypravuje z brněnské diecéze. V součtu nejsou zatím uvedeni poutníci ze zahraničí, kteří se již hlásí z Ukrajiny, Rakouska a Polska," řekla dnes ČTK mluvčí biskupství Martina Jandlová.
Budoucnost patří bagrům!
Paca
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 8-2008
Odesláno Pátek, 12. června 2009 - 16:47:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Historicky zajímavý článek o trati do Kralup vyšel v časopise Československá železnice 1945 / 6.
Jeho opis je na www pa-ja.websnadno.cz
Anonym
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 453
Registrován: 11-2008
Odesláno Pátek, 12. června 2009 - 16:51:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak na trati 074 nás příští týden čeká vícedenní výluka v úseku Brandýs nad Labem-Neratovice a to ve dnech 16-17.6 od 7:25 do 13. a 17.6. Bude komplet uzavřená celá trať z Neratovic až do Čelákovic a to v době od 7:55 do 13:55. Prý má dojít k částečné výměně pražců je to pravda??
http://www.cd.cz/static/xvyluky/25.gif
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 976
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 12. června 2009 - 17:57:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: No tak to abysme v StB spíš zeslabovali.... Podle prvotních odhadů katolická církev avizovala do Brna 150.000 (takže to jsou zatím na třetině), do Brandýsa 25 - 50.000 (kolik z toho je třetina?). Ale já myslím, že se na ta původní čísla ještě dostanou. Nicméně zatím rozhodně není důvod k panice.
Anonym
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 454
Registrován: 11-2008
Odesláno Pátek, 12. června 2009 - 18:02:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

aa: Co kdyby jsme vypsali sázky na to kolik lidí přijede??.Ale čísla jen do doby než bude znám přesný počet čili do 15.6..
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 978
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 12. června 2009 - 20:02:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Anonym: Obávám se, že speciálně v StB bude přesný počet znám až 28.9., tak někdy kolem desáté hodiny dopolední. Protože odhadnout chování obyvatel Prahy a okolí ve vztahu k návštěvě papeže si netroufá nikdo.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11147
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 12. června 2009 - 20:13:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Anonym: to máš nějak pomotané, ve středu 17.6. bude šestihodinová výluka Čelákovice - Brandýs a ve čtvrtek 18.6. šestihodinová výluka Brandýs - Neratovice, na webu je u obou psáno "oprava GPK a svařování".

Á, už vidím, kdes to vzal. Ty tvoje údaje z mapy totiž ale patří k trati 061

(Příspěvek byl editován uživatelem poborskiii.)
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
Anonym
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 455
Registrován: 11-2008
Odesláno Sobota, 13. června 2009 - 11:16:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

aa: No to jo, ale doufám že to nebude nepřesný počet o 100 000.
Poborskii: Omluva sem si říkaž že to jsou nějaký divný časy. Jinak má dojít k výměně poškozených pražců a jak znám tyto weby tak to tam je, aby něco napsali ( viz ČD výluky). Jenom se zeptám na jakém webu?? Protože na čd/výluky to není jenom na mapě??Odkud ještě vy berete informace?? Díky za odkaz.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11153
Registrován: 6-2003
Odesláno Sobota, 13. června 2009 - 17:19:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Anonym: je to tam, ale musí se dát dole zobrazit úplný seznam výluk, protože na té úvodní straně je přehled jen na tři dny, aby ten seznam nebyl příliš dlouhý.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)