K-report
 

Archiv do 1. června 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv do 1. června 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1532
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 27. května 2009 - 15:48:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: ...existuje několik daleko méně vytížených rychlíkových linií... Můžete být konkrétnější?
Celotýdenní takt: Jak kde. Já se domnívám, že interval by neměl ve většině případů přesáhnout 120 minut. U dálkové rychlíkové dopravy by to asi mělo být samozřejmostí - rychlík, který vyjede v sedle, dojíždí ve špičce a naopak. Co se týče regionální dopravy, tak celotýdenní takt rozhodně neprosazuju. Ovšem tam, kde nelze s rozumnou obsazeností vyjezdit 120 minut a ve špičce 60, by to asi měla být práce pro autobus, případně kombinace vlaku a autobusu (vzájemný proklad).
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Tomáš_hradecký
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 138
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 27. května 2009 - 16:15:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to Bručoun:

A na celotýdenní takt nebude dostatečná poptávka. To je druhá tvář toho, co popisují Orky, Petr Vlček, a Tomáš Hradecký.

Celotýdenní takt všude a za všech okolností není to, co popisuju :-) Bližší mi jsou Vaše představy - omezit souběhy, tam kde to jde posílit špičku, jet alespoň něco v sedle večer a o víkendu, na mnoha místech, kde vlak nenabízí oproti busu moc výhod, bude nevyhnutelná náhrada osobáků autobusy.

Cílem by mělo být za stejné(*) peníze nabídnout o dost lepší dopravní obslužnost.

(*) - záleží na vstupních podmínkách zadání :-) Někdo je ochoten dát pár Kč navíc (nebo je zajistit třeba od obcí - viz JMK), jinde se můžou snažit spíš ušetřit (ale i šetřit se dá tak, aby se dopravní obslužnost zlepšila - pak ale musí "jít" víc vlaků).
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1810
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 27. května 2009 - 16:27:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomáš hradecký: "Celotýdenní takt všude a za všech okolností není to, co popisuju"

To je nedorozumění, měl jsem na mysli tyto výroky: "zrušením málo vytíženého večerního busu ušetřím přesně tolik, kolik činí jeho ztráta, je mylná - ubudou lidi jinde, a tím klesnou tržby - efekt úspory je pak o dost menší, nebo vzniklá ztráta dokonce může v některých případech úsporu převýšit. "

"škrtáním spojů "v neatraktivní časy" se v 90-tých letech podařilo téměř odstřelit busy. Když "z města" jelo v 18,30 "jen" 10-15 ks a spoj byl tudíž zrušen, vedlo to k tomu, že dříve naprásklej ranní spoj do města náhle měl o nějakých 8-12 substrátů míň."

V principu souhlasím, a myslím, že teze
"Dokud bude veřejná doprava ve špičce odpudivě pomalá a narvaná, tak se do ní nepřitáhnou lidi ani v sedlech. A na celotýdenní takt nebude dostatečná poptávka"
je reálně existující druhá tvář téhož jevu. Myslím si to přesto, že třeba na Ropidu tomu nikdo nevěří, a raději řeší, jak ve špičce do vozidel dostat co nejvíce stojících. Kombinováno s péčí o co nejhustší takt vzduchovozičů v některých směrech a časech se mi to rozhodně nejeví jako "user friendly"

Orky: vidím otázky, odpovím večer.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Tomáš_hradecký
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 139
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 27. května 2009 - 17:43:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Dokud bude veřejná doprava ve špičce odpudivě pomalá a narvaná, tak se do ní nepřitáhnou lidi ani v sedlech. A na celotýdenní takt nebude dostatečná poptávka"

100% souhlas.

Už tedy rozumím, co jste myslel původní "mojí+vlčounovou+orkyho" tezí: "Pokud bude doprava v sedlech nepoužitelná/neexistující, spousta lidí nepojede ani ve špičce."

To ale platí taky, na tom se také shodujeme.
Jct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 204
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 27. května 2009 - 18:56:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já dopravní řešení a popis špiček jak je uvádí Bručoun a částečně Tomáš Hradecký nezpochybňuji, ale týká se to přece jen o něco více autobusové dopravy než železniční. Ta má vzhledem k síťovému charakteru trochu lepší rozložení špiček a sedel, byť zde rozdíly samozřejmě jsou.
Kouknu-li se na obecně oblíbené Švýcarsko (Benelux, Dánsko atd.), tak zde naprostá většina tratí má po 8h pravidelný takt, případně sem tam nějaká posila. Je mi jasné, že toho se u nás z různých důvodů nedá dosáhnout, ale má-li být drážní VHD maximálně vstřícná z hlediska JŘ, je nutné se k tomuto řešení co nejvíce (vzhledem k okolnostem) přiblížit.
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 446
Registrován: 5-2006
Odesláno Sobota, 30. května 2009 - 12:06:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Na vlak 2206 výluka dopad neměla, jak jsem psal už výše, protože se ho křižování v Čelákovicích netýkalo.
Zaráží mě váš přístup. jen proto, že většina vlaků jela včas a pouze ta jedna (početná) skupina vlaků sudých 22xx nabírala zpoždění, tak o tom veřejnosti neřekneme, aby jsme nevytvářeli zmatky? To myslím není vstřícný přístup k cestujícím.
Protože např. i S2 už teď je považována za fungující příměstskou trať, kde se zpoždění vyskytují u osobních vlaků je zřídka, tak lidé už se zpožděním (např. při cestě do práce, přestupy atd.) nepočítají. Proto by bylo určitě vhodné jim o tom říct.
Nehledě na to, že osobní vlak do Prahy nemá žádnou šanci stáhnout do cílové stanice vyšší zpoždění. Naopak při této výluce ho v úseku Čelákovice - Mstětice ještě nabral.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 926
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 30. května 2009 - 12:40:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jeffer: Ano, zásadní je, že rychlík musí být za osobákem. Aby mohl odjíždět ještě před odjezdem osobáku.

Sipi: Ovšem globální informace o výluce by se ho týkala. Nechcete mi tady doufám vykládat, že by se lidem měl dát seznam, které vlaky možná budou opožděny a o kolik. Obávám se, že drtivá většina lidí by to neřešila.
Ostatně víte Vy kolik je každý den v pražském uzlu různých výluk staničních i traťových kolejí. A všechny mají větší či menší dopad na zpoždění vlaků osobní dopravy. Nebudete pak zase kritizovat, že se lidé ve výlukách nevyznají?
Zkrátka výluky by se měly lidem oznamovat pouze ty, kde je buď:
a) výlukový jízdní řád
b) náhradní autobusová doprava
c) na dvojkolejné trati zastavují vlaky na nástupišti opačného směru
d) předpoklad zpoždění větších než 10 min.
Jak známo, zpoždění do 10 min. se nevyhlašují ani staničním rozhlasem (taková je legislativa), tak proč z nějaké výluky traťové koleje dělat kovbojku. Mimochodem - dělal byste taková oznámení také pro případy hodinových výluk, kdy dráteníci dělají pravidelné kontroly troleje?

Zkrátka ono jde taky o to, že pokud se oznamuje každý prd, tak lidi přestávají číst. Nečtou pak ani výlukové jízdní řády (někteří je nečtou stejně). A pak nastává ten pravý průšvih. Ona totiž přemíra informací evidentně škodí.

Mimochodem - porovnáme-li (ta zřídka se vyskytující) zpoždění v období bez výluky a v období výluky, dojdeme ke stejným číslům.

Stahování zpoždění mezi Mstěticemi a Prahou je možné. V JŘ je vata na modernizaci stanice Horní Počernice, která jak známo neprobíhá. A také v úseku Vysočany - Masna je jízdní doba ještě s určitými rezervami.

A na úplný závěr si uděláme takový malý testík: Jak si myslíte budou jezdit vlaky, které jste ve svém výčtu zpoždění uvedl, v příštím týdnu. Budou jezdit hůře nebo lépe, než v tomto týdnu. Co myslíte?
Peva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 978
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 30. května 2009 - 14:03:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady to přibylo
Hroch 5915: 061 vs. 011 - přesně tak

Bručoun 1813: s buštěhradkou souhlas (Praha - Kladno 30/60 min Sp (ve špičce 20 min Sp) zastávkového nic, dál z Kladna se to rozjíždí dvěma směry)
Z "náhodných výstřelů" po cca 2,5 h se totiž dá bez většího úsilí vyrobit dvouhodinový takt.
Jistě, ale musí to být přesná dvouhodina a ne náhodné výstřely zhruba po 2,5 hodině.

Walbrzych 461: Ano, linka Měl - Mš - MB (60/120) by šanci dostat měla.

Káem 5935:
"vozidla se dají spojovat, víme?". Ve špičce radši pojedu častěji (tzn. každé hnací vozidlo samostatně) než to kuplovat dohromady a prodlužovat tím ve špičce interval mezi spoji.

Mibl 2745:
To už by na osobák mnoho nezbylo (no, je tam ještě Libice n.C.)
PEVA
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 447
Registrován: 5-2006
Odesláno Sobota, 30. května 2009 - 14:28:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Každý na to máme jiný pohled. Já nevím proč by nemohl být někde kus papíru, který by upozornil cestující že od-do se koná výluka TK. A že je možné, že vlaky naberou zpoždění do 10 minut, velmi pravděpodobné zpoždění 5-10 minut je u vlaků s odj. xx:34. děkujeme za pochopení atd....

A neřeším teď denní nebo hodinové výluky. Řešil jsem tu proběhlou 5-ti denní. To už je docela dlouhá doba, aby se o tom mohlo lidem říct.

Co se týká příštího týdne, tak vzhledem k výluce na trati 020 a zpoždění hradeckých R se obávám, že to bude ještě horší než tento týden.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11010
Registrován: 6-2003
Odesláno Sobota, 30. května 2009 - 14:58:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: k tomu si dovolím malou poznámku, zrovna u těch drátenických BOTV, konkrétně mám na mysli v úseku Hostivař - Vršovice, kterých už letos bylo několik, by se i nějaké opatření dělat či varování vyhlašovat mohlo, protože, když kvůli takové plánované výluce osobák linky S29 stojí 20-25 minut v Hostivaři, tak to fakt pro železnici není dobrá prezentace.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11011
Registrován: 6-2003
Odesláno Sobota, 30. května 2009 - 15:59:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.denik.cz/ze_sveta/potvrzeno-papez-prijede-do-ceska-200 90530.html
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 930
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 30. května 2009 - 16:58:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sipi: No vidíte. A dovedete si představit, že by tedy teď v Čelákovicích videl papír: "Vzhledem k výluce kdesi u Hradce Králové můžete očekávat zpoždění"? A když půjdeme dál, kdyby se nedělaly výlukové JŘ, pak by to mohlo být "kvůli výluce u Trutnova" apod. Zkrátka nelze to s těmi informacemi přehánět. Ta výluka proběhlá nepřinesla žádná podstatná zpoždění. Některé vlaky jezdily možná lépe než v bezvýlukovém stavu, jiné měly pár minut zpoždění. Zkrátka nic neobvyklého na českých železnicích.

Poborskiii: Oni ty BOTV dělají v pracovní den? (Na vysvětlenou - ty kvanta výluk v Praze a okolí se nedají uhlídat.) Pak by to samozřejmě opatření chtělo.

Papež: Ano, přijede. A už se chystají dopravní opatření.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1820
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 30. května 2009 - 17:02:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: "Sp vlaky z Masny na Kladno Ostrovec co hodinu, zastavující do Hostivic všude, z Hostivic do Kladna nikde. ..... Vlaky z hlaváku zastavující na Smíchově a pak od Zličína do Kladna všude pokračující jako os do Rakovníka co dvě hodiny."

Tahle hustota je vyjezditelná celkem určitě, otázka je jak by to bylo "user friendly". Střídání odjezdových nádraží nic moc, a jízdní doba zrychleného vlaku po Semmeringu by asi byla delší, než couráku po Buštěhradce. Ostrovec jako konečná podle mě není provozně moc výhodná, aspoň jedno koncové nádraží by mělo být kapacitně schopné větší manipulace se soupravami, resp. schopné delšího odstavení soupravy.

Je otázka, jak dobře nebo špatně by se do tohoto schématu daly přidávat posilové vlaky ve špičce. To by se muselo namalovat, dopředu se to říct nedá. O schématu, které umožní provézt ve špičce dva rychlé vlaky za hodinu z Masny na Kladno, by se podle mě dalo uvažovat. Kdyby se ve špičce střídaly spěšňáky zastavující podle současného modelu, s těmi co projedou jen z Hostivice na Kladno, a oba z Kladna pokračovaly na Ostrovec (resp. Dubí), mělo by to něco do sebe. Akorát mám určité pochybnosti, jak by to všechno projelo z Hostivice do Jenče.

"Jako poslední řazen motorový vůz, aby od vybraných vlaků z Kladna pokračoval dál jako Sp Kladno-Rakovník."

V této verzi si lze představit, pokud by od Rakovníka najížděl jako první. To by ani příliš nezpomalovalo vlaky z Kladna,města. Otázka je, kam by vycházely křižování, a jak by se to stíhalo. Jak se výchozímu zadání pro jednokolejku dá příliš mnoho podmínek, tak to začne drhnout. Kombinace některých podmínek vede k naprosté nesestavitelnosti JŘ, nebo "jen" k jeho praktické nevyjezditelnosti.

"Asi by se to ve směru z Prahy setkávalo v Hostivicích, opačně v Kladně."

Toto mi není zcela jasné. Pokud má zůstat dvouhodinový základ taktu kvůli přípojům na jiné tratě, tak by to asi muselo být malinko jinak.

Peva: "Praha - Kladno 30/60 min Sp (ve špičce 20 min Sp) zastávkového nic, dál z Kladna se to rozjíždí dvěma směry"

Myslel jsem to malinko jinak, jako "totální 30 min. takt" z Masny na Kladno,město. Prostě vzhledem ke kapacitní nedostatečnosti trati zavést obvyklou "pražskou celotýdenní půlhodinu" pro pravidelné přímé spojení šesti nejpodstatnějších stanic (Masna-Bubny-Dejvice-Hostivice-Kladno-Kladno,město). Ostatní spojení buď autobusem nebo s přestupem. Špičkové posily by se dělaly spojováním souprav ve stanici Kladno,Dubí. To by znamenalo, že se bude pravidelně křižovat výhradně ve stanicích, kde se zastavuje, což by bylo provozně výhodné i rychlé. Myslím, že tento model by během krátké doby přitáhl tolik lidí, že by nastal problém, kde brát tolik vratných souprav do špiček, či jak spojit čtyři regíny. Bohužel je to politické sci-fi, Ropid ani kraj si vlaky-couráky vzít nenechají. Couráky musí být, i kdyby tím měly počty přepravených osob klesnout na polovinu ...

Spěšňáky po cca 20 minutách jsou reálné jen v případě, že mají v protisměru jen jeden nesmírně pomalý vlak za hodinu.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1823
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 30. května 2009 - 17:06:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Moc to žerete. Oživení Jinonic je akce maximálně na týden."

Když to je tak jednoduché, tak proč se Jinonice nezprovoznily už na současné výluky v Dejvicích? Posílat víc vlaků na trať s výhybnami vzdálenými 20 min. jízdy je docela dílo.
Anonym
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 427
Registrován: 11-2008
Odesláno Sobota, 30. května 2009 - 17:10:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Poberskii: Vítejte v dopraváckém pekle: Stará Boleslav s Brandýsem nad Labem je na takovouhle akci malé město, Nevím jak budou chtít to vyřešit s oběma nádražími, doufám jak jsem navrhoval vnitrostátní vlaky (alespoň část do 25% Brandýs, Mezinárod+ zbytek vnitrostátních vlaků do Staré Boleslavi). Zkapacitnění běžných os. na obou tratích např. na 074: 810+4x010+810, Provizorní oživení dopravny Lázně Toušeń a takty 30.min. po celý den, nebo varianta č.2: nebo 749+3x Btmo.
Na 072 je to snad jasné každému. V největší špičce (5 hodin před začátkem mše) na 074 Přímé vlaky Praha-Brandýs:854+Bt+Bt+Bt+954.

aa: Vy o tom víte více tak kdyžtak mě opravte jestli se to blíží mé představě a jestli ne tak jak to pravděpodobně bude. Dík.
Jinak další problém je to že by se obě dvě nadraží měli zrekonstruovat a částečně peronizovat (300mm nad temeno kolejnice) a může se ject
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 936
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 30. května 2009 - 18:43:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Anonym: jednání jsou teprve na počátku. Předpokládaný počet účastníků je někde mezi 25 - 50 tisíci (den předtím se v Brně očekává cca 150 tisíc lidí). Situace v BnL-StB bude ještě komplikována konáním tradiční poutě. Stará Boleslav má být zcela uzavřena pro automobily, uzavřen bude pro automobily i sjezd z dálnice do StB (u kasáren). V jeho blízkosti (na východní straně dálnice) bude parkoviště pro osobní automobily, ty sem budou najíždět od sjezdu Hlavenec (lesem přes přejezd od Sojovic). Zájezdové autobusy budou parkovat na poli nedaleko kasáren. Kyvadlová doprava od parkovišť by neměla být zřízena (aspoň zatím se o ní nehovoří).

Zatím to vypadá tak, že žádné zvláštní vlaky odnikud zdálky nebudou. Návoz Praha - Stará Boleslav bude realizován jednak dvěma autobusovými mosty (z Černého Mostu a Letňan), jednak zřejmě cca 7 páry zvláštních vlaků Praha - Stará Boleslav (jednotky 471 a 451). Možná budou nějaké pendly Lysá - Stará Boleslav (od pravidelných vlaků jedoucích na trati 231) Kromě toho budou zesíleny vlaky na trati 072 o další vozy, lze očekávat i nějaké posílení na trati 074 (zřejmě Regionova). Od nádraží by měla být autobusová kyvadlová doprava do Staré Boleslavi. Ohledně rekonstrukce infrastruktury bude velkým úspěchem pokud se prodlouží nástupiště ve Staré Boleslavi, zcivilizuje nádraží a ulice k nádraží. Nádraží v Brandýse nebude v zásadě využito, je to celkem kontraproduktivní, neboť most mezi BnL a StB i během návštěvy papeže zůstane uzavřen, čili návozy účastníků do Brandýsa jsou kontraproduktivní (problém by pak činila jejich další doprava na místo konání mše).

Ta "největší špička (5 hodin před začátkem mše)" by nastávala někdy ve čtyři ráno, takže tou dobou opravdu těžko bude nějaká špička. Mše začíná před desátou hodinou, již cca 30 min. před ní však musí být účastníci na místě, protože bude provedena uzávěra přístupů z důvodu přejezdu papeže z kostela (kde si prohlédne ostatky sv. Václava) na místo mše. Takže když připočítáme přístup z nádraží, lze očekávat největší špičku při odjezdu cca před sedmou hodinou z Prahy. Konec mše se předpokládá v poledne, následovat bude odvoz účastníků.

Určitý návoz proběhne i v neděli odpoledne, když se bude přemísťovat moravská křesťanská mládež (setkání v StB je pojato jako setkání papeže s mládeží) ze mše v Brně do StB, kde bude mít večer nějaký kulturní program. K tomu ČD zatím hodlají využít pravidelných vlaků Brno - Kolín i pravidelných R Kolín - StB + zvláštních pendlů Kolín - StB. Osobně si ale myslím, že to skončí u nějakého "separátu" Brno - StB, to nemůžou pravidla zvládnout. V tomto případě by se mělo jednat o proud několika tisíc mladých lidí (cca 3 - 5 tisíc).
Anonym
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 428
Registrován: 11-2008
Odesláno Sobota, 30. května 2009 - 19:00:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

aa: Včera mi pan Javůrek pro změnu řekl (pozn. Býv místostarosta), že prý má přiject až 40 000 poláků
nevim osobně ty poláky jsem neslyšel.... .
Ve Staré Boleslavi na žst. Se tedy v letních měsících dají čekat, jestli jsem pochopil stavební úpravy a částečná peronizace?? A úprava okolí stanice?? Jinak asi bude muset být posílena také dopravní služba v žst. Stará Boleslav o 1 výpravčího a pokladní, protože tan jeden člověk co je tam dnes tak by to asi nezvládl. Brandýs by si také zasloužil novou fasádu.
Jinak díky za vyčerpávající odpověď, jsem rád , že to vyšlo, protže nápad železnice byl můj.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 937
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 30. května 2009 - 19:30:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Anonym: Zatím je zásadní to, co říkají zástupci "pořadatele", tedy Česká biskupská konference. Účastníci ze zahraničí jsou nejasní, protože zatím nebyl potvrzen přesný program návštěvy papeže (jak jsem sledoval média, tak k tomu možná došlo včera) a tím pádem nebylo možné ani pozvat zahraniční hosty. Pořadatelé však všeobecně předpokládají, že polští poutníci navštíví přednostně mši v Brně.

Žádná peronizace Staré Boleslavi nehrozí. Pokud dojde k nějakým úpravám, tak se provizorně prodlouží nástupiště na potřebnou délku. Nic víc se zřejmě v kolejišti nestane. Město vyjádřilo přání na zlepšení stavu budovy, zejména sociálních zařízení, což ČD přislíbily. Město zase hodlá opravit přístupovou ulici.

A pane kolego nezapomeňte, že samochvála smrdí! Obzvláště když si nemůžete být jistý, že je oprávněná
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3098
Registrován: 10-2003

Odesláno Sobota, 30. května 2009 - 20:16:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Když už tady jste, tak mám oblíbený dotaz. Ty nové kartičky na 171 se podaří vytisknout, nebo se to už nějak doklepe bez nich. V případě úspěšného tisku můžu pomoc s distribucí. Jinak doufám, že alespoň na Smícháči, kde se prakticky nehlásí nic jiného než vlaky na 170/1, bude nějaké hlášení o změnách. Docela by to tomu pomohlo. Kdyby jezdily aušusy, tak bych zajistil i hlášení, ale v žabotlamu to na živo opravdu vyřvávat nebudu, protože hlasivky mám jen jedny.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 938
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 30. května 2009 - 22:16:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa: Momentálně nevím. Není to v mých rukou. Bylo řečeno, že nová katička bude, otázkou ale je kdy. Propagační oddělení vydavatele je vytíženo jinou prací, kterou má zadanou. V pondělí se optám.
Jeffer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 297
Registrován: 1-2005

Odesláno Sobota, 30. května 2009 - 22:21:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad most BnL-StB: prva polka (cez labe) inzeruje dokoncenie a otvorenie 07/2009 (a celkom na to vyzera). druha polka (cez mrtve rameno; z ktorej su teraz akurat kypte pilierov) inzeruje dokoncenie a otvorenie 09/2009 (ak som sa nahodou o rok neprekukol co nepredpokladam). takze do papeza by to stihnut mohli.
Grrrrrr... Gorrrrr... Gorila! (14.2.2003 v Košiciach na stanici na R604 Dargov do Bratislavy)
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 939
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 31. května 2009 - 07:32:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jeffer: V tomto případě věřím informacím z Krajského úřadu, města a také od ČSAD Střední Čechy, které jak známo je s mosty velmi spjato. Možné je ovšem všechno. Třeba se někomu rozsvítí a donutí stavbaře k nějakému urychlení činnosti (ovšem aby to pak zase nebylo na úkor kvality).
Anonym
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 430
Registrován: 11-2008
Odesláno Neděle, 31. května 2009 - 11:20:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

aa: z 200m Dlouhého mostu zbyly jen zbytky pilířů, To se fakticky nedá stihnout a ke všemu tam byly objeveny pozůstatky mostu z 16 století takže se nám v tom budou měsíc vrtat archeologové a za 2 měsíce se to prostě nedá stihnout. Jinak kdo chce vidět původní most má jedinečnou šanci spatřit 2 obloukyčili budeme rádi že to bude zprovozněné pro pěší. Pozn. oblouky byly objeveny před 3mi dny. Tak co s tím?? Upřímě potom se to nebude moci stihnout i kdyby se na tom dělalo 24hodin 7 dní v týdnu.
Radekc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 294
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 31. května 2009 - 12:59:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

074 Přímé vlaky Praha-Brandýs:854+Bt+Bt+Bt+954

Anonym: Tak takovou soupravu bych chtěl vidět jak funí z Vys do HP. Jestli by to vůbec vyjela
Tohle ne, místo 954 by musela být 854.
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2734
Registrován: 10-2004

Odesláno Neděle, 31. května 2009 - 13:55:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Radekc: souhlas. Když vidím rychlíky na 120 ve složení 854+054+954, tak i zde sotva funí s touto sestavou.
http://emj471.euweb.cz
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 940
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 31. května 2009 - 15:05:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Se zvláštními vlaky na papeže do Staré Boleslavi je také ta potíž, že ČD zase až tak nemají k dispozici volná vozidla na ně. Cožpak o to, v pondělí ráno by se možná něco vyhrabalo (i když posilové soupravy budou soustředěny spíše na opačných koncích republiky), ale v pondělí odpoledne na odvoz, to je téměř neřešitelný problém. On totiž bude končit prodloužený víkend (s velkou pravděpodobností počasím přijatelný, však i zástupci pořadatele církevní akce žertem prohlásili, že "počasí je nich, že to nahoře projednají") a do toho myslím padne i začátek vysokoškolského roku. Čili co má kola a ještě nepropadlou revizi bude zapotřebí na posílení pravidelných vlaků.
Mechanikofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1128
Registrován: 6-2007

Odesláno Neděle, 31. května 2009 - 15:48:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Co provětrat zelenou patrovou jednotku? :-)
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2735
Registrován: 10-2004

Odesláno Neděle, 31. května 2009 - 16:15:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: tak jako nyní jezdí pražské 471 na výlet do Českého Těšína, by mohly olomoucké zavítat ku Praze - jak nereálné
http://emj471.euweb.cz
Anonym
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 431
Registrován: 11-2008
Odesláno Neděle, 31. května 2009 - 17:14:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

aa: Navrhuji zvláštní jízdní řád od25.9. do 29.9. Samozdřejmě s vrcholem 28.9.. Jinak taková perlička po městě už chodí skupina poláků a schání nocleh za50-100 euro. nechce si někdo přividělat??? .No a ti nám potvrdili jako normálním obyvatelům že by jich tady mělo být nejméně 20 000 nevím proč,ale asi to bude pravda.
Vraťme se k železnici: Zvláštní jízdní řád by měl být pro tratě 070,072,074 a 231.

Penik: Osobně jsem zažil řazení 854-Bt-Bt-954 na 035 sice s problémy, ale vytáhla to tak si myslím že by to tady taky zvládla.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5952
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 31. května 2009 - 17:44:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Informační kampaň způsobí, že se lidé vrátí již v neděli. Vysoké školy rády posunou začátek školního roku. Cargo zapůjčí mašiny a z jižních čech se stáhnou modrý patra, bude jich zas všech 45 nebo kolik v Praze. No a poutníci se trochu zmáčknou, protože to bude součást pokání na cestě. Ono se to zvládne.
Budoucnost patří bagrům!
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 941
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 31. května 2009 - 18:16:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Anonym: Vaše informace z ulice jsou jistě zajímavé (kdybych se motal po ulici v Brandýse já a řekl Vám, že se nás sem z Polska chystá 500 tisíc, věřil byste mi to taky?), leč zásadní informace budou ty, které předá pořadatel akce.

Zvláštní jízdní řád se nepředpokládá. Ono všechny ty krásné šotoúvahy je zapotřebí podložit ještě jedním drobným faktem, a to totiž kdo to všechno zaplatí. Ovšem jak jsem si všiml již dříve, z pochopením závislosti počtu vlaků na finančních prostředcích Vy máte trvalé problémy
Ta 854 je také pěkný nápad, ale kde ji vzít a nekrást? Představte si, že se po depech nepovalují žádné 854 či 954, které by čekaly na příjezd papeže, aby při té příležitosti zajistily dopravu.... V Praze se válí pár ešusů, pár žabotlamů, nějaké kopřivové Béčko a tím to končí. Poblíž se najdou nějaké Bafaxy a Bifxy, možná by se daly z Pardubic přivláčet Bymee. Tím to asi tak končí.

Káem: No to je opravdu přesný odhad situace Chcete se vsadit, že z vašeho příspěvku 5952 se splní stěží jedna věta (buď předposlední nebo poslední, záleží na názoru poutníků)?
Anonym
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 432
Registrován: 11-2008
Odesláno Neděle, 31. května 2009 - 19:32:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

aa: Do teď jsem myslel že to alespoň berete trochu vážně. Ale vy si z toho děláte prdel a ještě si říkáte proč se něco bude dít stejnak nikdo nepříde. Budeme nasazovat patráky pro 35 osob, ale vlaky na 074,070,072,231 aj. budou vypadat jako průměrný indický vlak což zn.: cestující i na střeše. Jinak jsem hovořil o polácích kteří jsou potvrzení a doufám, že kromě mě je z našeho města alespoň někdo kdo mi to potvrdí. Upřímě na 074 by stačila regionova, ale pro jistotu 814-2 (třívozová) trať 072 musí být razantně posílena, což znamená min. to co jste psal. Jsem z toho města, které je touto návštěvou dotčeno čili nepřipustím, bay si někdo ještě 10 let z nás utahoval jak jsme to zorganizovali.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1829
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 31. května 2009 - 20:15:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Co provětrat zelenou patrovou jednotku?"

Ona ještě jsou nějaká provozuschopná zelená patra? Kde se v posledních letech ukrývaly, že jsem je neviděl?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5953
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 31. května 2009 - 20:26:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa- No zaplatí to pořadatel, ne? Církev má peněz dost. Myslím že se splní všechny věty až na ty o modrejch patrech a to prostě jen proto, že se to tak nikdy nedělalo. Jinak ony pak budou za tejden volby, víme? Takže možná i dráhy pohnou prdelí.
Budoucnost patří bagrům!
Mechanikofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1130
Registrován: 6-2007

Odesláno Neděle, 31. května 2009 - 20:59:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: Copak jedna z nich nebyla poměrně nedávno opravena pro nostalgické vlaky?
Boblick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 655
Registrován: 1-2009
Odesláno Neděle, 31. května 2009 - 21:10:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Řešení Brandýsa je podstatně jadnodušší: 40 obyčejných busů s odjezdem po 1min z Černého Mostu a za 3h jsou všichni poutníci na místě. On ten nápor bude rozložen. Zpět to bude ještě volnější a rozplizlejší - už bude stačit jen 30 busů.
Dám srovnatelný příklad: na 5000 účastníků ŘEVu Řevnice mi před 10 lety v trase Řevnice - Smíchov stačilo 6 busů.
A při stávce nádražáků na kompletní obsazení trasy Smíchov - Řevnice z důvodu rozkopané silnice Černošice - Dobřichovice bylo potřeba 9 busů.
Vlak v trase Praha - Brandýs je nekonkureční, pokud jako výchozí (a cílový) bod vezmu Černý Most. O ceně ani nemluvě.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3102
Registrován: 10-2003

Odesláno Neděle, 31. května 2009 - 21:26:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Boblick: Dám srovnatelný příklad: na 5000 účastníků ŘEVu Řevnice mi před 10 lety v trase Řevnice - Smíchov stačilo 6 busů.
Evidentně se to osvědčilo, když to od té doby nejezdí. Nebo alespoň jsem si nevšimnul, že by něco takového poslední tři roky jezdilo.
Jeffer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 299
Registrován: 1-2005

Odesláno Neděle, 31. května 2009 - 21:39:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Boblick zabudas na jeden zasadny detail: v okoli cerneho mostu je hovno. ziadne ubytovacie kapacity, nic. akurat jedno nakupne centrum a inak husto obyvane sidlisko. uz vidim, co robi metro B keby nim clovek chcel za par hodin pretlacit desattisice putnikov - chce to studenu sprchu clovece!

masarycka je v rozumnejsej casti mesta, vazba na 2 metra priamo (podobne hlavak). vyjazdit to odtialto do trojic spriahnutymi esusmi do boleslavi by mohlo byt zaujimave (tu sa naraza na kapacitne nedostatky 231).

co mi pripomina: v akej faze bude zaustovanie okruhu na CM? bude to vyjazditelne takym mnozstvom autobusov po R10?

navrh n+1: ziadna extra doprava, nech si byva kto chce, kde chce. vyrazat sa bude vecer vopred ako pesia put po uzavretej mladoboleslavskej - spravny putnik nechodi autobusom!
Grrrrrr... Gorrrrr... Gorila! (14.2.2003 v Košiciach na stanici na R604 Dargov do Bratislavy)
Peva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 980
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 31. května 2009 - 22:12:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Boblick:
Na ten Č.Most se musí cestující také nějak dostat, což při svátečním provozu metra (btw: metro je nutno také posílit, jedna souprava za 10 minut je málo) autobusovou akci poněkud prodražuje. Cestovní doba centrum - místo mše je pro zvl.zrychlenky po tratích 231/072 s variantou metro+bus srovnatelná. Předpoklad je takový, že pro Pražany bude jezdit obé (autobusy s přestupem z/do metra na ČM/Let) i přímé zrychlené vlaky z centra Prahy (přes Lysou do StB) a budeme doufat, že se do toho návštěvníci vejdou (až se k tomu přidá ostatní provoz aut a busů po R 10 tak se budeme ještě modlit, aby se R10 neucpala).

Ad Anonym:
Vy totiž někdy na fórum vyhrnete "zaručenou" informaci a skutečnost je pak poněkud jiná, tak se nedivte, že už vás pan -aa- nebere tak docela vážně...

Ad Káem:
Posily budou přesně takové, jaké si kdo zaplatí a žádný rozpočet není bezedný (ony třeba ani ty návozy "modrých pater z celé republiky" také nejsou zdarma) - a zadarmo ani bagr nehrabe, víme?

Btw: Není ani tak problém potřebný počet vozidel, ale spíš kapacita dopravní cesty (přeprava valkého davu v malém časovém rozmezí)
PEVA
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 942
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 31. května 2009 - 22:17:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Anonym: Vy si opravdu pletete pojmy s dojmy. Ve věci toho hanlivého slova, které jste použil se obávám, že si pletete můj přístup k akci plánované do StB a přístup k Vašim nápadům Zkrátka až se uvidíme na nějakém jednání k akci, přihlásím se k Vám. Myslím že poznat Vás nebude problém, pokud tam, budete prosazovat stejné nápady.
Jinak pletete si pojmy s dojmy. Město Brandýs nic nepořádá. Pořadatelem je někdo úplně jiný a dopravu zajišťuje též někdo jiný. BnL-StB se samozřejmě jednání účastní, a to na nejvyšší úrovni, přistupuje k návštěvě velmi konstruktivně, chce město co nejlépe prezentovat, ale opravdu organizátorem není. Ostatně už jste někdy viděl, aby město organizovalo státní návštěvu?

Káem: Uvidíme.

Boblick: Těch autobusů bude muset v tomto případě být o trošku víc. Ovšem vlaky vyjdou při takové frekvenci levněji.
Anonym
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 433
Registrován: 11-2008
Odesláno Neděle, 31. května 2009 - 22:53:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peva: Moje nápady nejsou v tomto případě až moc přehnané tamto s tou 854+bt+bt+bt+954 bylo ještě za předpokladu 100 000 až 150 000 což stále nevím proč,ale nepadlo.Osobně si myslím, že přijede do 60 000 lidí.
aa: Psal jsem někde že město je organizátor?? Jo akorát to že stát si to blbě uspořádá, ale bude se špatně koukat jenom na dotyčné město a okolí totiž obyčejný občan neví že to plánuje MD, Prezidentská kancelář atd. Takže vás snažně prosím, aby ta akce nedopadla fiasem. Lepší je počítat s mírnou rezervou než se stavem zhruba dostačujícícm.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1543
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 31. května 2009 - 22:57:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Chudák Boblick. Tady si zřejmě kapsu nenamastí :-)
Boblick: Už jste zveřejnil návrhy JŘ busů od prosince, aby se s nimi dalo dále pracovat?
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5954
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 31. května 2009 - 23:05:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Anonym: Vy byste ty 854 uštval. Běžte se někdy podivat co maj za problémy s jednim přívěsem. A jsem si jist že přes tolik přívěsů by 954 ani nekomunikovala.
Ano, především budou posily takové, jaké si církev zaplatí. Ale co když řekne Ruka páně otevřená, zobejte? A ono nebude ani za co zobat, protože se modrá patra budou válet na Lipence.
Je samozřejmě možné, že bobeš už taková atrakce nebude jako před 20 lety. Bude tam 5000 lidí a bude pršet.
Budoucnost patří bagrům!
Anonym
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 434
Registrován: 11-2008
Odesláno Neděle, 31. května 2009 - 23:18:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Některý s tím mají problémy. Dokonce některý mají problémy utáhnout jeden vlek, ale je to divné některé 854 jsou v tomto ohledu bezproblémové ( např. Emilka) to je podle mého dobrý stroj, ikdyž nám jí málem po Kropáčově Vrutici odepsaly. Mě to přída že ty starší 854 jsou na tom lépe než ty mladší. Prostě Pars nám to šidil. U Emilky sice nevím jestli by to do většího stoupání vytáhla, ale co vím tak 3xBt tahá do Tanvaldu Každý pátek běžně a co si budeme říkat v úseku ŽB-Tanvald je přímo pekelné stoupání.
Radekc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 304
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 01. června 2009 - 00:33:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kaem: o pár příspěvků výše jsem to již říkal...

Anonym: Znova říkám že to ta 854 neutáhne, a navíc přes Bt se 954 určitě řídit nedá. Muselo by se jednat o vložáky 054 neboli Bdtn, které mají kabel dálkového řízení. Nevím jestli ho mají i Btn(053), kdyžtak někdo doplní.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 49560
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 01. června 2009 - 00:42:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

954 nekomunikuje přes běžný UIC kabel?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 448
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 01. června 2009 - 01:47:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jelikož bude svátek, tak bude v práglu několikero ešusů a nějaký ty žáby se taky najdou, tak bych jako návoz poutníků viděl právě tyto jednotky a v případě potřeby se ještě přitáhne několik Bymee a šoupne se na to z každé strany 163.
Z Prahy jednoznačně po trati 231 (070 není tak rychlá, ani nemá dostatečnou kapacitu). Posílení vlaků tam to ovšem bude chtít.
Z Prahy to vidím na 15-ti minutový takt s odjezdy jak z hlavního, tak z mas. Stejně se ráno jedná o časy odjezdu vlaků z Prahy asi tak 5:30-8.
Tak to vidím přibližně na 12 souprav. V Čelákovicích přípoje od každé soupravy na Brandýs, otázka v jaké síle. Další věcí je, kde bude parkování těch souprav během dne. Do Lysé se toho zase tak moc nevleze, možná až Nymburk, Všetaty, něco může do Čelákovic.
Anonym
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 435
Registrován: 11-2008
Odesláno Pondělí, 01. června 2009 - 06:46:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

1. odkaz
Tak tady jsou porovnány vzdálenosti z Brandýsa žst a pak z Boleslavi z žst k místu konání mše
2. odkaz
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 943
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 01. června 2009 - 07:18:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Ale jo, autobusisti si užijí taky pravé orgie. Když dorazí těch pár desítek tisíc, kterým bude doporučeno použít veřejnou dopravu, protože gumokolní parkoviště bude celkem daleko, navíc na "luxusním" poli, tak budou mít dost práce vlaky i autobusy. Bude to skoro jako spartakiáda, interval podobný

Sipi: Tak tohle jsem rozepisoval někde na začátku papežské diskuze. Z Prahy sedm párů vlaků (231 zvládne interval zvláštních vlaků cca 20 min.), odj. z Prahy vidím na cca 5:40 - 7:40, později už by bylo pozdě (a dřív nikdo nepřijde). Soupravy jsou předpokládány v kapacitních soupravách 3x471 a 451/4+451/1. Parkování souprav přes den Všetaty nebo Lysá. Zkrátka zajištění kyvadla z Prahy není problém.
Větší problém je v to sváteční pondělí zajištění nějakých zvláštních vlaků odkudkoli do Staré Boleslavi. Cožpak ve směru tam, to by ještě šlo, ale ve směru zpět není čím. Právě že bude to sváteční odpoledne prodlouženého víkendu, lze očekávat zvýšené přepravní nároky (jak tomu tak obvykle v takové dny bývá) a tedy nutnost využít volné vozy na posily. Ovšem pokud si církev něco objedná, pak se ČD zřejmě budou snažit vyhovět, tak to vyznělo. Přinejhorším nebudou holt tolik posíleny ty odpolední "návratové" vlaky. Bohužel asi nedojde na Káemova slova, že se lidé dobrovolně vrátí o den dříve nebo snad školy zahájí výuku o den či týden později....
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 944
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 01. června 2009 - 07:23:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Anonym: A dopravu z žst. BnL zajistí firma Mojžíš a spol.? Nebo jakým způsobem bude na té Vaší nejkratší cestě překonáno Labe? Podobně se mi asi zdá, že nejse majitelem pozemku na vyznačených nejkratších trasách.... A ještě jeden malý detail - i to místo konání mše nemáte zaměřeno zcela přesně.
Radekc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 307
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 01. června 2009 - 09:46:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včerejší Mn do Brandýsa n/L. Ještě před tím než najela 742 na soupravu, obsloužila vlečku FV Plastu (areál býv. Škoda).
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 449
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 01. června 2009 - 09:47:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Zcela nesouhlasím, že nebude zvlášť odpoledne čím rozvést účastníky. Když se podíváme do jízdního řádu, tak vidíme že x stovek vlaků jezdí jen v kladivech a soupravy (jednotky) pro tyto vlaky někde musí být.Ono stačí se v neděli projet vlakem po republice a na každém větším nádražím jsou odstavené vozy, jednotky atd.
Tady to chce, aby se pár modrých hlav dalo dohromady a přitáhly z širšího okolí vše co je pojízdné. Nebude to nikterak levná záležitost, ale odmítám tvrzení, že nebude s čím jezdit.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 946
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 01. června 2009 - 11:26:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sipi: Souhlasit nemusíte. Ale pražské jednotky využité budou. V Ostravě jsem ke svému zděšení spočítal jednu volnou 460 o víkendu (možná při troše dobré vůle by vysantusili i druhou, kdyby upravili oběhy).
Samozřejmě něco jiného jsou klasické vozy. Ty se přece jen nějaké najdou. Jenže ty většinou zajišťují ty víkendové posily (nadto bude třeba vydatně posílit relaci Kolín - Lysá - ÚL, což celkem úspěšně sežere volné ústecké "kladivové" vozy). Jediné, čeho by asi mohlo být víc, by byly Bymáky. A ty se přitáhnout asi dají. Není to skutečně nijak levná záležitost, když to někdo zaplatí, tak se asi ČD vzpěčovat nebudou (zatím to po nich nikdo ani nechtěl, natož aby platil). Trošku větší problém by mohly být lokomotivy. Ono se to možná moc nezdá, ale většina mašin v dálkové dopravě dnes jezdí na výkonech denně a v neděli jsou k tomu ještě nějaké posily. Dálkové oběhy s omezením "kladiva" spočítáte na prostech jedné ruky (samozřejmě, třeba na Budějovice je kladivový vlak ráno, ale pak souprava naskakuje do turnusu, tudíž mašina k dispozici na celý den není). Takže zbývají mašiny z regionálky. Nu což, zkusíme si to spočítat, za chvíli napíšu výsledek.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 947
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 01. června 2009 - 11:42:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak tedy letmý propočet potvrdil, že mašiny volné jsou, avšak v podstatě jenom z regionálky. Takže co tak zhruba připadá v úvahu:
Praha
2x162 z vlaků směr Dc (773/782 a 979/976), což je torišku protiváženo tím, že Praha na víkend vystavuje 2 mašiny ze zálohy navíc na víkendové posily na Moravu a třetí bobinu do Čerčan

Ústí n.L.:
4x163 z Os kolem ÚL (ty jsou skutečně volné)

Česká Třebová:
8x163 - největší zdroj volných mašin z regionálky od HK přes Pardubice, Olomouc po Vsetín či Bohumín

Olomouc:
zde je o víkendu volná jedna 141 (teda pokud se jí chce fungovat)

Horší je situace s 363, kde jsou k dispozici z oběhů pouze 2 brněnská a 1 plzeňské. Osobáky holt esa moc nejezdí a rychlíky jezdí furt. Úspora esa na trati KO-HB je negována existencí R 1514.

A jiná hnací vozidla z regionálky kolem Plzně či Brna jaksi použít ze známých příčin nejde (odečteme-li řadu 754...).

Čili nějaké mašiny by byly, zvláštní rychlíky je čím odvézt, ale na nějaké pendlování dvouhlavých vlaků s peršingy z Prahy do StB to opravdu není....
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5957
Registrován: 8-2005

Odesláno Pondělí, 01. června 2009 - 12:07:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taxte si to -aa- spočítal, a obrátíte se na Cargo, že? Přesně jaxem psal. Tak ještě ty modrý patra (na jihu je bohatě nahraděj 010, a zbožnější jihočeši rádi pochopěj, že se kodrcaj kvůli papeži). Samozřejmě, dokud pámbu neobjednal a nezaplatil (chtějte platbu předem, ať nedopadnete jako s krajema), tak se nehne ani kolo. Tipuju, že si církev vzpomene tak koncem srpna.
Budoucnost patří bagrům!
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1632
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 01. června 2009 - 12:33:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

aa+Káem: Nechápu vaše uvažování o zaplacení: ČD mají šanci odvézt si pár plných (narvaných) vlaků, ty by se měly zaplatit snad z ceny jízdného. Na rozdíl od Baníkovců zde nelze očekávat, že by cestující nechtěli platit.
Samozřejmě řádně modrogumní by bylo říct, že bez dotací nepojedeme, pak by ale bylo výchovné vše vozit busama.

Návoz na vlakem do BnL je nesmysl, je lepší rozdělit proudy - lidé od vlaku (žst StB) z jedné strany a z druhé strany lidi od busů. Kvůli busům z Letňan bude potřeba uzavřít 610 pro IGK.
Anonym
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 436
Registrován: 11-2008
Odesláno Pondělí, 01. června 2009 - 13:08:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

aa: zcela přesně zaměřeno není cca. obchylka 200m. Ta cesta co je vyznačena tak tam vede zpevněná objízdná trasa pro autobusy, samozdřejmě že ne zcela přímo, ale vede přidejte si k té vzdálenosti cca. 300 m a máte ji.Její šířka je pohodlně pro dvě navzájem protijedoucí os.automobili a na výhybnejch úsecích pro dva autobusy.
Bod2. První dva mosty od Brandýsa jsou již skoro hotovy (termín předání 7/2009)čili se dají v pohodě využít.
Bod3: Podle mých zkušeností z technopárty co probíhaly ve zmiňovaném revíru (O velikosti 5000 účastníků dle PČR)tak již v celé Staré Boleslavi kolabovala doprava. Takže 50000 účastníků je podle mého na naše silnice tak trochu moc. Jak budete chtít pro starší nemocné poutníky posílat autobusy.Takže dejme tomu že 074 by mohla zvládnout 20%zátěže za předpokladu využití 814-2, nebo 749+2xmodrý patra jak psal Káem. Na trať 072 zase se mohou hodit i ty kopřivový béčka jak jste o nich psal+ 7 párů zváštních os před mší a 5 párů po mši. + posílení stávajících spojů( samozdřejmě podle toho kolik bude peněz). Jinak aby jsme se nehádali jaké investice pudou do žst. Stará Boleslav. Protože soc.zařízení+ čekárna+ zkultůrnění budovy provizorní hrázděné nástupiště je investice poměrně velká.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 949
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 01. června 2009 - 14:40:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Obrátit se na Cargo? To by se církev prohnula.... Viz teď posila na bitvu v Doksech. Radši se přitáhnul brejlák z Děčína, což vyšlo levněji, než si na pár hodin půjčit věčně se flákající všetatskou dipečerku NERO aneb 750.079.

Iiii: Problém je v tom, že ČD si vymyslely takových slev, že tržba z narvaných vlaků zase nebude tak vysoká. Ono z různých ČDnetů, REGIONetů, SONEplusů či skupinovek zase tolik neutržíte. A pro úplný pořádek - s výběrem jízdného to i tak nebude jednoduché, protože kyvadlové busy z Prahy budou zřejmě zdarma (poněvadž prodej jízdenek se zdá dopravci nemožné zajistit).
Busy z Prahy pojedou též do StB, davy přes provizorní lávku asi nebude dobré protlačovat (ten most tam prý opravdu nebude). O uzavření II/610 jsem zatím nic neslyšel a ani si to technicky nedovedu představit. Nedovedu si představit ani vyhrazený pruh na dálnici (to by asi PČR nepřežila).

Anonym: Cesta odkud? Z Brandýsa asi těžko. Tam by to asi chtělo měřit vzdálenost přes existující most (tedy spíš náhradní lávku).
2. Tak já nevím, kdo tady psal včera v 11:20, že se to nedá stihnout.
3. Stará Boleslav nezkolabuje, protože bude pro auta uzavřená. To spíš okolí. Autobusy stejně nepojedou na místo mše, budou končit na aut.st., dále musí všichni pěšky. 074 bude ráda, když zvládne 2% zátěže. Mimochodem, prozatím se počítá, že ve vztahu Praha - StB odvezou vlaky cca 5000, autobusy cca 20000. Zbytek účastníků je z jiných směrů (vlak, zájezdové autobusy, automobily), popř. z Prahy vlastní dopravou (zájezdové autobusy, automobily).
Investice do nádraží budou jistě značné, otázka je, zda budou podstoupeny nebo se na to ČD (budova) a SŽDC (nástupiště) nevykašlou. Pravděpodobně v žádných ročních plánech se s těmito penězi nepočítalo, a to při pružnosti těchto dvou státních firem bude celkem zajímavé.

Ještě malá technická na závěr: ráno i odpoledne nepotřebujete páry. K čemu vracet ráno prázdné vlaky do Prahy, když se už nestihnou znova otočit před zahájením mše, že? Takže ve skutečnostise předpokládá ráno 7 vlaků Prahy a 1 do Prahy (ten co se ještě stihne otočit), odpoledne zřejmě 6 vlaků do Prahy (nebo 7 do Prahy a 1 zpět, podle toho jak to vyjde s penězi - Stč. kraj zatím hovoří o zaplacení 7 párů).
Anonym
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 438
Registrován: 11-2008
Odesláno Pondělí, 01. června 2009 - 14:46:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Radekc: Na něco jsem narazil: místo Turnov: http://www.854foto.net/obrazky/galerie854/854Emilka/index.php
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 01. června 2009 - 14:57:51    Odkaz na tento příspěvek  

Z české strany na papeže přílišný zájem nepředpokládám - ty nasmlouvané vlaky budou jezdit poloprázdné. Spíše přijedou kvanta papežechtivých poutníků z Polska, na to by se měly dráhy spíše připravit. Vidím to ale spíše na "plechovou kavalerii" (tedy kolony autobusů a IGK) od polských hranic až do Staré Boleslavi. Nad Harrachovem v té době budou (kromě silničních zácp) vzhledem k liknavosti Poláků nanejvýš rozkopané koleje.