K-report
 

Archiv do 05.prosince 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » 471 » Archiv do 05.prosince 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4771
Registrován: 11-2002
Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 22:19:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

VláĎa: já si sice taky myslím, že kdyby to bylo tak jednoduché, tak by se to už udělalo, ale to nejsou páky, jak výrobce donutit pohnout kostrou a nějak to vyřešit? Když už nic jiného, koledují si dráhy o ostudu nebo i pokutu od kraje, neb ten si něco objednal, dráhy to "garantovaly" a je jejich problém, že si to neumí ohlídat. A od nového GVD to bude ještě pikantnější...

PS: nejdou ani přehodit motory, jak se to praktikuje v Praze? Do krávy snad bourala 971.024, to je pochroumaná i 471.024?
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 185
Registrován: 4-2007


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 22:49:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Michalis:
.....Asi by to chtělo nechat první ešus co vyjede z Vítkovic tady na Ostravsku .....

Tůdle, nedělal jsem si zkoušky na ešusy, aby pak místo do Ústí jezdily někde mezi stády krav...co kdybyste si tam ty vaše pastviny nejdřív řádně oplotili?
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1338
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 05:41:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

lidi neblaznete. kdyz vyrobce doda sberac, tak jej lze vymenit velice rychle, takze je cas do soboty. nebudu tu psat o rekordech, jake jsme dosahli na onj, ale kdyz je sehrany tym tri lidi, jde to velice rychle. pro zajimavost: pokud je dobře vybaveni (coz zrovna na vymenu sberace na onj je) muzej vymenit při trose zrucnosti i sam. ovšem ne v rekordnim case.
http://emj471.euweb.cz
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2424
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 07:38:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte někdo, jak je to s dodáváním náhradních dílů, když se vozidla ještě vyrábějí (například podle obchodníhi zákoníku či něčeho jiného) a výrobce není schopen zajistit jejich dodání, protože se již nevyrábějí? Neměl by náhodou zajistit náhradu za tyto díly případně dodat úplně nové zařízení splňující stejnou funkci?

Velice jednoduše - tak jak si to zákazník napíše do smlouvy.
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4772
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 08:09:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peník: píšeš, že je čas do soboty - je i není. ČD garantovaly v tomto GVD v každodenním provozu na Ostravsku 2 jednotky ř. 471. Je logické, že při počtu 2 jednotek se občasné krátkodobé výpadky z důvodu revizí či oprav mohou vyskytnout, chápu i to, že může stát nějaký větší průser (viz kráva nebo třeba to vykolejené pendolíno), ale když už bezmála měsíc jezdí na garantovaných spojích s 1. třídou a místem pro invalidy zelená příšera (případně něco trochu vzhlednějšího) a ze 3 jednotek v hodnotě stovek miliónů jezdí jen jedna, o něčem to svědčí...

Vím, že dílna za to nemůže, sám naznačuješ, že výměna sběrače je otázka relativně chvilky, ale nezlob se, odstavit krz toho fungl nový ešus na "dobu neurčitou", je mírně řečeno sprosté... Ano, do soboty je čas, ale co kdyby začínal nový GVD třeba za půl roku?? To by toho času bylo ještě mnohem více...

PS: proti Tobě nebo i VláďoviH tato reakce není rozhodně namířena, jsem si vědom faktu, že chyba je někde jinde...
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1076
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 08:47:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Velice jednoduše - tak jak si to zákazník napíše do smlouvy."

Respektive od takového dodavatele by si v normálním komerčním prostředí mimo železnici nikdo nekoupil ani prošlý psí konzervy. Trochu to připomíná nákup elektroniky na vietnamským nebo polským tržišti.
Talgo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 09:00:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaký je rozsah škod na soupravě 024 po střetu s krávou?? Přecijenom už je odstavená poněkud dlouho... Jaký čas si oprava ještě vyžádá??
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2427
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 10:20:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

od takového dodavatele by si v normálním komerčním prostředí mimo železnici

Co bude mít dodavatel (jakýkoliv, tady vůbec nejde o Viténku) z toho, že bude jentak z plezíru dobrovolně držet sklad plný náhradních dílů a v tom spoustu utopených peněz ? Více viz zde : ../48/132424.html"../../clipart/crazy.gif" border=0>) Místo toho, abyste tady poplísnili provozovatele, jemuž to evidentně ekonomicky nemyslí, tady plísníte dodavatele. Nebo považujeme výrobu kolejových vozidel (či podobných výrobků) za charitu ?

PS2: Kdysi pamatuju vyprávění jednoho člověka ohledně zdi tvořené vozy Bmz a bylo to veelmi poučné. Zýmenz to sice opraví, ale bude to tak a tak a jeho lidi nebudou dělat s rukama nad hlavou a tak podobně. A pokud to tak nebude, tak tady si vemte díly a táhnete do , což se i stalo.
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1339
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 10:27:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a proc by provzovatel hasil pruser dodavatele? nebo si snad myslite, ze shorel motor jen tak? v tom pripade mel vyrobce do specifikace vyrobku uvest, ze jej nelze uvest do provozu. kdyby byl sberac strzen, tak je to samozrejme věci provozovatele.
http://emj471.euweb.cz
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4238
Registrován: 8-2003


Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 10:30:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad náhradní díly:
Možnosti zajištění náhradních dílů popsali Pavel Tarant a Jenki v sousední diskuzi.
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2428
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 10:37:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

proc by provzovatel hasil pruser dodavatele? nebo si snad myslite, ze shorel motor jen tak? v

České Dráhy mají tuto situaci (porucha v době trvání dohodnuté záruky) v rámci kontraktu smluvně ošetřenu jak ? Mají tam nějaké dohodnuté termíny, sankce a tak podobně ?

Pokud ne, opravdu mi to nepřipadá jako primární problém výrobce....
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4239
Registrován: 8-2003


Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 10:37:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ejhle, než jsem to stačil najít a sesmolit, tak Radek byl rychlejší. Snad laskavé obecenstvo promine.
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4774
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 11:31:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Že jsou blbě sepsaný smlouvy pro 1-30 hlíník je "veřejným tejemstvím". Zda je stejně blbě sepsaná dohoda i o záručním servise, těžko říct, lecco tomu ale nasvědčuje. A evidentně se asi (bohužel) vztahuje i na jednotky druhé série, když se nic neděje a 035 stojí v podstatě na kravinu...
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4619
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 14:01:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte někdo, jak je to s dodáváním náhradních dílů, když se vozidla ještě vyrábějí (například podle obchodníhi zákoníku či něčeho jiného) a výrobce není schopen zajistit jejich dodání, protože se již nevyrábějí? Neměl by náhodou zajistit náhradu za tyto díly případně dodat úplně nové zařízení splňující stejnou funkci?

V první řadě obchodní zákoník žádnou záruční dobu neurčuje, ale je to výhradně smluvní záležitost. Takže po dobu záruky je to věc prodávajícího (odstranit vadu), po ukončení záruky je to již problém kupujícího. Jestli se vozidlo stále vyrábí nebo ne s tím nemá co dělat. Nicméně kupující se může dle vlastní volby i po dobu záruky rozhodnout, že nechce odstranit vadu, ale bude požadovat přiměřenou slevu z ceny zboží.
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 944
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 17:51:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samlep: Já bych si tipl, že do Zábřehu bude jezdit 025 a v Opavě si budou muset utřít nos.
To je vysoce pravděpodobné protože tento rok bude hlavní propagace Stodolní-Havířov/Těšín...prostě fakt jak putovní výstavka otevřem trat tam tak ho dáme tam pak se zas otevře tam tak ho zas přesunem tam..prostě sranda jak má být :-)
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1901
Registrován: 5-2003


Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 18:10:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen tak mimochodem, kdo vymyslel, že souprava za 210 milionů má jen jeden sběrač?
ČD Cargo - první krok k samostatné nákladní železniční síti.
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 409
Registrován: 9-2006


Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 18:15:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vím, že Praha je potřebuje víc, ale podle mě měly jít letos do OV 2 ešusy. Na Opavu se mohlo dál jezdit dál na střídačku jen dvojka/ garantovaná jedna ( a ne jak od neděle nic/garantovaná/nic/negarantovaná ), na Olomouc by ta putovní výstavka mohla jezdit taky garantovaně a ten čtvrtý kousek by mohl sloužit jako záloha a v případě nevyužití jezdit negarantovaně na nějakých dalších spojích. Jednoduché logické...a víc by se už do OV nemuselo posílat do doby, než by do PHY dorazila 45. plánovaná jednotka...
Talgo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 18:16:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Praha Masarykovo nádraží dnes v 16:51 a 471 033 s nálepkou "S".
 
 
 
Vlád´aH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.209.6.26
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 19:10:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad.Jena:proti Tobě nebo i VláďoviH tato reakce není rozhodně namířena, jsem si vědom faktu, že chyba je někde jinde...
Nevím jak by to mohlo být míněno proti mě, já s tím již naštěstí nemám nic společného a jen glosuji společenské dění.
Ad.Unipuls:kdo vymyslel, že souprava za 210 milionů má jen jeden sběrač? Jé, mít tak dva sběrače, stála by jistě 230 milionů a problémů by bylo tříkrát tolik....
F_jouda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 21:31:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak tu čtu o všem, co se této řady týká a je mi dílem smutno, dílem mám vztek. Již 8 let se potýkáme s výrobkem, který by měl místo nynějšího názvu nosit titul ČECHŠMEJD! Těch závad - vzpomenu namátkou: trakční motory, šrouby převodovek, klimatizace, VZ, kompresory, vodní hospodářství, plošiny, infosystém atd. A nyní nejnověji ty nicohlavy. Kolik toto udržování šmejdu asi ČD stojí? Jsem si vědom, že je to politikum, jehož důsledkem je však nedostatek peněz - třeba na údržbu tratí nebo na úklid.
Krumpolc
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 22:00:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebo považujeme výrobu kolejových vozidel (či podobných výrobků) za charitu ?


Spíš by se dal za charitu považovat nákup Ešusů z Vítkovic. Ale chápu že podnik ledva se potácející nad vodou nemá finance na nákup vozidel od žádného jiného zdatnějšího výrobce, než u výše zmíněného, který po deseti letech provozu ještě nedokončil odstraňování dětských nemocí u svých výrobků. A pokud ta zákeřná chorobna kterou Ešusy nezřídka s oblibou trpí není dětskou nemocí, tak tím lépe. Ale jsem optimista, ještě dalších 10 let, a bude léčba snad i ukončena... Když charita, tak pořádná...l.

PS-mic to samozřejmě nemění na skutečnosti že lepší Ešus než nic....
benpat
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.91.53
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 22:30:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ahoj chcu se zeptat,který vůz na 024 je nabouraný dik.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1888
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 23:53:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krumpolc:
Pindy vařené z vody. Dm12 dětské nemoci neměl a nemá a jezdí v daleko nepříznivějších provozních podmínkách. Protože je kupovali na pořádnou smlouvu s hrozbami sankcemi. Holt když odběrateli na kvalitě nezáleží, výrobce se nemusí snažit. Vůbec bych se nedivil, kdyby ty dva ešusy pro Litvu byly na kvalitativně mnohem vyšší úrovni, než ty pro ČD.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
OH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.51.130
Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 06:58:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Těch závad - vzpomenu namátkou: trakční motory, šrouby převodovek,
Naštěstí jiná vozidla takové problémy nemají, že?
Sundány poničené části:
 
Rozsah škod není až tak velký, spíš byl problém s garancí, domluvou s výrobcem.
Když to dobře půjde a budou dodány díly, za týden by vyjet mohla.
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4780
Registrován: 11-2002
Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 07:35:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OH: hmm, koukám, že 035 hezky stále spinká vedle. A substrát jezdí zelenou příšerou...
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1479
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 07:40:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč si Vagonka nevycvičí např. na ONJ bandu autorizovaných servisáků? Tak jak to dělají automobilky? Myslím, že by to broblémy s garančními opravami zmírnilo.
OH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.51.130
Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 08:00:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

35 spinká o 300m dál:-)To je druhá část 024. Tam jsou taky nějaké pochroumaniny.

Proč si Vagonka nevycvičí
Patrně maát na mysli něcio takového:
Angel orders Traxx electrics for B-Cargo

LEASING company Angel Trains has awarded Bombardier a contract to supply and maintain 35 Traxx multi-system locomotives, which will be leased to Belgian National Railways (SNCB) freight arm B-Cargo.
The 10-year maintenance contract covers preventative and corrective maintenance, which will be carried out by SNCB employees at SNCB workshops under of supervision the Bombardier

U nás takové smlouvy bohužel nejsou. On i ten výrobce nemá tolik zkušených lidí, aby pořád supervisionovali v depech.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2431
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 08:11:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dm12 dětské nemoci neměl a nemá

Ale měl, jako kterékoliv jiné vozidlo. Jiná věc je že tam asi zafungovalo vychytávání na samém počátku. Zatímco v podmínkách tuzenského zákazníka to fugovalo poněkud jinak (hlavně nám něco svítivýho a blyštivýho honém dodejte a jak to bude fungovat je nám úplně jedno...).

Nebo si fakt myslíme, že někdo někde něco zkonstruje a postaví a o vono to funguje od prvního okamžiku zcela bez problémů ? Já bych tyto představy přenechal PR oddělením a křídovým papírům.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2432
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 08:31:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč si Vagonka nevycvičí např. na ONJ bandu autorizovaných servisáků?

Pochopte, že nato, aby někdo držel nějakou partu servisáků musí být nejdřív poptávka po službách tohoto druhu. A řešíte, kde ty lidi vezmete ?
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1480
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 08:35:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OH
Ano, přesně toto jsem měl na mysli. U nás ovšem platí paragraf 1 a ten to všechno pohřbí....
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1481
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 08:41:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ
No kde bych je vzal, vždyť tam jsou. Vagonka by vycvičila zaměstnance ČD, aby mohli autorizovaně spravovat ešusy. Dostali by 2 měsíce školení, certifikát, montérky s logem ČKD a hurá do práce. Vagonka by přišla jednou za tři měsíce na audit a hotovo. Vlastně by to bylo skoro zadarmo....
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4240
Registrován: 8-2003


Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 09:37:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale právě že jen skoro...
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2435
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 09:43:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dostali by 2 měsíce školení

A oni ti servisáci ČéDé doteď žádné školení neměli ?

Vagonka by přišla jednou za tři měsíce na audit a hotovo.

A co budou auditovat - jestli Franta drží předpisově siky a nebo zda nemá moc zamaštěný montérky s logem ČKD ?
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 188
Registrován: 4-2007


Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 10:11:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

F_Joudo, a čo vy si predstavujete pod takým slovom NICOHLAV?
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1482
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 10:40:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ
No asi měli, jenže nedostali ten správný certifikát s razítkem a montérky (Klíčenky, deštníky a diáře si nechali manažeři).

Co budou auditovat? No přesně jak říkáte, vidím, že to znáte. Každý audit řeší prkotiny zatímco průsery jsou schované ve sklepě.
OH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.51.130
Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 11:46:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ten správný certifikát s razítkem dostávají i dnes , například pro údržbu rychloměrů.
Nedělejte si iluze, že nějaký papír znamená to, že tlučiče 10.kilovým kladivem rázem máte superodborníka. A to se týká i výrobcových člověků.
Kdybyste viděl, co sem tam přijde od výrobce na opravu za kumštýře...

V našich podmínkách je nejlevnější zaškolit stávající zaškolitelné zaměstnance. Protože tihle neudržují jen jeden druh vozidla, ale i dalších třeba 5.
Neboť, ač se to některým managorům tak nejeví, za branami podniků opravdu nestojí tisíce žhavých do práce, s nejméně maturitami a "zlatými českými ručičkami".
( Tak možná s černými jdoucími po taky jednom lesklém kovu
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2437
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 11:47:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No asi měli, jenže nedostali ten správný certifikát s razítkem a montérky

A protože nemají ten správný papír (nejlépe ještě zlatě orámovaný), tak neví, jak to opravovat...
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1483
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 12:45:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ
Ale nééé. Prostě ti s certifikátem by mohli dělat garanční opravy. Tj, vozidla by nemusela stát a čekat na garanční opravu, nybrž by je opravili týpci na ONJ co je opravují dnes a denně, jenže mohou dělat pouze "pozáruční" servis.
Talgo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 14:05:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes pro změnu 471 034.
 
 
 
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1341
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 15:58:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Honzasl: s tímto bych se i ztotožnil, protože garanční opravy se nedělají jak by měly. Výrobce by dodal náhradní díly a zaplatil práci zaměstnanců ČD. pokud by výrobce neměl náhradní díl, dodaly by ČD s tím, že by mu jej vyfakturovaly včetně všech nákladů (cena z centrálního skladu + další náklady na vlastní skladové prostory). On by si výrobce hodně rychle rozmyslel, jak bude dělat garanční opravy a jak bude vyrábět jednotky.

Příklad za všechny na 071.034 byla již 3x reklamována magnetická brzda (brzdí, ale špatně signalizuje svůj stav), do dnešního dne (přesněji do neděle) nebyla tato závada odstraněna, ačkoliv tento stav trvá cca 2 měsíce. Takových špeků je tam více. když jsme u té 34, tak na 971.034 je termostat na WC - opět do dnešního dne neopraven. Jediná firma, která problémy aktivně řeší je Unicontrols a AŽD.

Doufám, že se tu teď na mě sesype kritika z řad výrobce a dokonce v to doufám, ale než tak učiní, ať si mé tvrzení ověří. Mohu pokračovat i na dalších jednotkách. garanční servis je na ONJ na nic!!! Když je složitější závada, problém neřeší a doufají, že až vypadne jednotka z garance, provede si DKV svépomocí. Je to svinstvo, které je tolerováno a nesouhlasím s tím.

Mohu zmínit i rekonstrikce, které se dodělávaly: na 471.007+071.007+971.007 do dnešního dne není dodělána rekonstrukce akustického hlášení (dělala se již před x-lety). Na 971.015 byl špatně zapojen přepínač spoj/rozpoj jednotek (a to nebylo na jediné jednotce ale na spoustě). Přepínač odblokování obou stran dveří není do dnešního dne přepojen (aby se nesignalizoval nesloulad hw a sw), ačkoliv takto mělo být učiněno při posledním přehrávání sw vozového pc (jaro).

Konstrukční vady: jeden za všechny: WC. Problém, který trvá od dodání první jednotky a přesto se stále nevyřešil.

Jednotka by neměla stát 210 mil, ale s tímto přístupem výrobce 150 mil.

Po delší době jsem se zase rozpálil do ruda.
http://emj471.euweb.cz
Talgo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 17:47:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PeNik: Vůbec se Vám nedivím, o nespolehlivosti 471 by se dala sepsat obsáhlá knížka.
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1342
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 18:48:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To už nejsou dětské nemoci, ale neschopnost řešit problémy a to jak ve velkém (výroba), tak v malém (odstraňování garančních závad).
http://emj471.euweb.cz
F_jouda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 7-2007
Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 20:51:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drn: F_Joudo, a čo vy si predstavujete pod takým slovom NICOHLAV?

Přesně to, co to znamená. Viz též příspěvky p. Prouzy a neregPetrS. z 9.11.07

Penik:
Topper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 14:17:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem vcera jel prvni dvouvozovou jednotkou v porovozu se substratem. 471+971, bez 071. Ale kolikatka to byla?
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 192
Registrován: 4-2007


Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 14:38:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To F_jouda:

Hmm, tak nicohlav. To je tedy zvláštní, že ti nadmírupovolaní v kurzu nám svorně tvrdili, že ta součást pro přenos tažné síly se jmenuje LÍCOHLAV. No, asi tomu nerozumějí. Oni se totiž motají kolem ešusů teprve pouhých cca 9 let...
Prouza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 289
Registrován: 4-2004


Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 14:50:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Drn: nejste nicohlav náhodou vy? Podle Vašich dřívějších příspěvků bych to u Vás tipoval na absenci hlavy - odtud nicohlav...
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 193
Registrován: 4-2007


Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 15:06:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Prouza:

V kurzu nás učili LÍCOHLAV, Prouzo. Takže je mi u zadku, jak tomu říkáte vy ve vašem klubu šotoušů. Já prostě svým vyučujícím věřím.

Jinak jestli jste nepochopil ironii v mém příspěvku, přečtěte si znovu celé vlákno, než z druhých začnete dělat blbce.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 15:32:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to smutné, ale Vaši vyučující Vás opravdu učili BLBĚ. Nevěřte jim. Resp. i mistr se někdy utne.
Adam Št.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.31.73
Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 15:59:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drn
A že nicohlav říkají konstruktéři HV to je Vám jedno?
A že nicohlav se učí na VŠ dopravních také?
Hlavně, že jste to měl v kurzu.
Kvůli Vašemu kurzu se budou tisíce lidí učit říkat lícohlav.
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1343
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 16:00:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Topper: 471.027+971.027. O víkendu dojde k opravě na Vítkově a opětovného zařazení 071.027. Respektive již na Vítkov pojede ve standardnísestavě a z něj na vlak. Po dnešku to vypadá na další dvouvozák a to 471.013+971.013, ale to ještě nebylo rozhodnuto.
http://emj471.euweb.cz
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1344
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 16:55:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes, v 19.30 z ONJ, vyrazí 471.036 na svoji první šichtu s lidma.
http://emj471.euweb.cz
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1893
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 18:38:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nás na průmce učili vždycky jenom otočný čep. Žádný nicohlav, či lícohlav.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1809
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 18:55:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Penik: Jen se neboj, Kraken jezdí čtyřvozový, takže tam bude hned co dát.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
asdfg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.97.69
Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 19:20:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

On se dá žabotlam spřáhnout s ešusem?
http://www.zelpage.cz/razeni/08/vlaky/cd-2312
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1345
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 19:58:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aktuální poloha 471.036 v 19:55 byla zde.
http://emj471.euweb.cz
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1346
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 20:02:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad asdfg: jestli to nebude tím, že o víkendu pod jedním číslem vlaku jedou dvě soupravy. Jedna souprava ÚNL - RNL a druhá KNV - PHA. Takový vlaků je na této trati 2,5 páru. Konkrétně u té 2312 je 471 kreslena pouze v úseku KNV - PHA. U ostatních vlaků je to vždy 2x 471, ale zatím bych to neviděl tak pozitivně s tím nasazení 471 na trati 090/091.
http://emj471.euweb.cz
Vbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1321
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 20:21:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drn: Lícohlav je NAPROSTÁ BLBOST! Zeptejte se jakéhokoliv konstruktéra kolejových vozidel.

asdfg, Penik: Pokud tomu správně rozumím: Trasa vlaku je zavedena v celém úseku Praha Mas. n. - Ústí nad Labem. V pracovní dny jede jednotka 471 sólo v celém úseku. Žába má jet až z Roudnice, ale jen v 6 a + (takže v X nejede). No a v 6 a + jede 471 Praha - Kralupy a 452 Roudnice - Ústí, v úseku Kralupy - Roudnice nejede nic! Takže k setkání/spojení těch jednotek vlastně nikdy nedojde.

(Příspěvek byl editován uživatelem vbc.)
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 804
Registrován: 5-2006


Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 20:33:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Penik: Samozřejmě, já to vidím taky negativně. Očekávám, že stejně jako letos i příští rok prostojí aspoň třetina jednotek v depu. No uvidíme, kdyžtak na to poštveme Novu :-)
OH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.51.130
Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 20:45:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aktuální poloha 471.035 v asi 12:10 byla zde:
 
A potkala se s jinou "moderní" jednotkou. Nějaký problém s "unikontrolsem"
 
Talgo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 21:39:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Livingproof: Pořad na Vlastní oči to jistí.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace