K-report
 

Doprava v Královéhradeckém kraji Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Doprava v Královéhradeckém kraji « Předcházející Další »

  Dialog Autor Příspěvky Stran Posl. příspěvek
Archiv do 01.září 2006Maxwilien60  01-9-06  15:51
Archiv do 07.října 2006Jakub Bláha xxx60  07-10-06  21:41
Archiv do 27.listopadu 2006Pohainc60  27-11-06  16:23
Archiv do 22.prosince 2006Jenda_z_hk60  22-12-06  14:30
  ClosedUzavřeno: Další dialogy již nemůžete zahájit.        

Autor Příspěvek
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 925
Registrován: 4-2006


Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 16:24:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Maxwilien Já se tam včera zastavil jen krátce.Moc fotek jsem neudělal,busy byli příšerně zasr.....
Proč zimní viróza? no stal tam nečině víc než dvě hodiny a byl takovej opuštěnej.Zajímavý fotky i z Trutnova budeš mít u mě na Cd.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
SIM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.47.199
Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 16:49:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

asi mas pravdu. pokud by nekdo novy zacal jezdit linku hk-praha. musel by fakt jezdit v hodinovym taktu (nejlepe kazdou celou hodinu). divim se, ze zatim takhle nikdo nejezdi. lidi maj radi jednoduchost (mozna proto ma S.A. tak plny busy). ja jsem se jen pozastavil na tim sorem economic - prijde mi to dost maly na prepravu lidi do prahy (bylo by potreba vic busu, ridicu a tim i vetsi naklady... vzpominam si, jak jsem jel kdysi linkou praha - plzen - klatovy a ridic daval kazdemu s jizdnkou i maly jizdni rad - to me prijde jako vyborny napad! taky vyhoda linky hk-praha je v tom, ze autobus muze stat v hradci na nadrazi treba uz ctvrt hodiny pred odjezdem, cimz nabere i vic lidi. nekteri dopavci uz nyni cekaji az budou mit plny autobus (ted v nedeli odjezd orlobusu o cca 15 min dyl. i kdyz prijel vcas).

jeste k connex morava - prijde mi, ze na lince hk-praha snad ani nestojej o cestujici. nejde ani tak o vysoke jizdne, ale spis o to, ze kazdy hleda bus na prahu na stanovisti c.1. busy connexu morava vetsinou stoji az na "trojce", jeste k tomu prazdny, protoze ridici tady maji prestavku. timhle se ale podle mne pripravuji o spoustu cestujicich...
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1599
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 17:50:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

SIM: Já jsem jen chtěl naznačit, že spojů na trase HK-Pha je tolik, že nejspíše by nový dopravce jezdící v hodinovém taktu málokdy vezl více než těch 35 lidí, které uveze SORka Economic. Řekl bych, že kdyby šlo o "obyčejnou" firmu, tedy nikoho jako je Student Agency, zpočátku by měla průměrnou vytíženost tak 10 cestujících na spoj. O další pasažéry by musela bojovat kvalitními službami, případně i reklamou. No a zvednout tu průměrnou vytíženost z 10 na 30 cestujících/spoj je reálné, ale na 50 a víc už to moc reálně nevidím. To by nový dopravce musel natolik odrovnat konkurenci, aby zrušila část svých spojů do Prahy a navíc "vytáhnout" část lidí z vlaků i z aut. To by mohla dokázat jedině Student Agency a ani ona ne jistě, čehož důkazem je fakt, že to na HK ještě nezkusili.
SIM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.47.199
Odesláno Sobota, 23. prosince 2006 - 00:13:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to jenda_z_hk: do prahy jezdim busem docela casto a musim rict, ze autobusy jezdi vetsinou docela plny (pokud teda nejedou hned dva az tri v jeden cas, nebo po deseti minutach za sebou, cemuz opravdu nerozumim)...

aspon jaky mam zkusenosti (jsem laik :-)...

- novy dopravce by musel jezdit vzdycky v celou hodinu (lidi si to dobre pamatuji, podobne jezdi na prahu vlak)
- cekat uz na nadrazi tak 15 min. pred odjezdem (lidi na nadrazi je dost a kdyz vidi bus, hned do nej nastupuji a je jim jedno s jakou spolecnosti jedou...)
- autobusy by mely mit nejaky jednotny a lehze zapamatovatelny nater (napr. cervena, stribrna)
- stanice (hk - pha cerny most, florenc) i zpet. rozsiril bych nastup do busu i na cernym moste ve smeru na hradec...
- no a nakonec by to chtelo nejakou tu reklamni masaz + sluzby (napr. platba mestskou kartou apod)

jinak nejsem vubec proti sorkam, naopak. sorka lh12 byla jednim z nejpohodlnejsich busu, kterym jsem jel - kvalitni sedacky (v dalkovy verzi) i dost mista pro nohy. co vic si prat? :-)
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1603
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 23. prosince 2006 - 15:10:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

SIM: Autobusy z HK do Prahy jezdí plný, ale zkus si někdy spočítat, kolik lidí do autobusu na Prahu nastupuje v HK a kolik jich tam už sedí (jedou z měst jako je Náchod, Rychnov, Dobruška apod.). Řekl bych, že těch mimohradeckých pasažérů tam bude převaha. A to je blbé, protože je nikdo nedonutí v Hradci přestoupit do busu nějakého nového dopravce. Jediná šance by byla odsát ostatním dopravcům téměř všechny cestující z HK a tím je přimět k tomu, aby některé spoje v úseku HK-Pha zrušili. Pak by i mimohradečtí cestující museli v HK přestoupit a tím by je nový dopravce mohl získat. Ale taky je možné, že by se jim přestupování nelíbilo a radši by utekli k jinému druhu dopravy. Takže lepším řešením je postupně lákat cestující z HK a naučit je používat autobus místo vlaku nebo auta.
Co se týče Černého Mostu a Florence, tak já bych byl pro to, ukončovat spoje už na Černém Mostě. Pak by to docela hezky vycházelo tak, že by třeba busy z Prahy jezdily v celou a z HK v půl, čímž by na hodinový takt stačily 3 vozy. Výhodou Černého Mostu je to, že tam nejsou vysoké vjezdové poplatky (těch 275 Kč za otevření závory na Florenci s ekonomikou provozu dost zahýbá) a tolik nehrozí ovlivnění pravidelnosti provozu dopravními zácpami (přijatelný obratový čas při ježdění na Florenc je min. 45 minut, neboť 20 min. zpoždění je v pražském provozu zcela normální věc, zatímco na ČM by na obrat bohatě postačilo nějakých 25 min.). Dopravní dostupnost Černého Mostu je díky metru bezproblémová (i když žádná zácpa není a autobus jede rychle, stejně se metrem dostanu z ČM na Florenc rychleji než kdybych zůstal v tom autobuse).
Další výhoda je cenová. Prakticky každý, kdo jede do Prahy, má buď tramvajenku nebo si koupí lístek za 20 Kč. Ten lístek platí 75 minut, takže i kdybych vystoupil na ČM a chtěl jet na opačný konec Prahy, bude mi jeho platnost stačit. Takže výdaj na MHD je stejný, ať vystoupím na ČM nebo na Florenci. Jenže při cestě na ČM mám levnější jízdné v dálkovém autobusu, takže se vyplatí vystoupit tam. Jediná skupina cestujících, pro které by Florenc mohl mít zásadní význam, jsou ti, kteří tam chtějí přestoupit na jiný dálkový autobus, ale těch je podle mě málo.
Zastavovat na Florenci i ČM v obou směrech je sice možnost, ale to by vedlo ke snížení tržeb a ztrátovému provozu v úseku ČM-Florenc.
Kříž
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 11-2005
Odesláno Sobota, 23. prosince 2006 - 20:19:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Potvrzuji, že Connex morava jezdí po dálnici. Dnes jsem ho míjel u Sedlice.

Konečná na ČM: doufám, že ne!!
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1606
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 23. prosince 2006 - 22:10:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kříž: Konečná na ČM je podle mě jen otázka zvyku. Časem by se tam lidi naučili jezdit a většina z nich by poznala, že to pro ně je výhodnější (levnější). Vždyť už teď ve směru z HK dost lidí na ČM vystupuje, takže se dá očekávat, že ti všichni by linku otáčející se na ČM uvítali. Ale výhodnější by to bylo hlavně pro dopravce, to uznávám.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 938
Registrován: 4-2006


Odesláno Sobota, 23. prosince 2006 - 23:09:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Jenda z hk dopravci z Krkonoš tam už nějakou dobu končí a je to ke spokojenosti všech.Tehdy se vzájemně dohodli a přestali platit ty vyděračské poplatky na Florenci.Lidé si na to přivykli a je to v podstatě lepší.Stejně se sedá na metro a tak člověk nemusí jet až na florenc.
Služby tam jsou nanic.Na Čerňáku by to chtělo trošku zkulturnit,možná ještě nějaké slušné občerstvení vytvořit.Z hradce by měli udělat totéž
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Maxwilien
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 303
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 11:33:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska jsem se byl podívat ve Svobodě a mám pár novinek:
1H9 6707 sice pořád stojí v areálu,ale už nemá rz a potom tam stojí ještě nějakej vykuchanej červenej místnák,bohužel nejde identifikovat
 
 
dále jsem sledoval skibusy : jezdí na nich TUA 21-87,1H9 6644,1H9 6657,1H3 3211,1H9 6658 a TUA 21-86(???)
 
 
 
 
www.tad.cz ---> Setra forever www.setra.de
kdybyste náhodou někdy vyfotili nějakej z autobusů TAD tak mi prosím pošlete fotky na mejl(Mic.halB@seznam.cz)

ICQ:276-583-029
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1622
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 29. prosince 2006 - 17:02:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsem v Praze na Černém Mostě viděl (asi) nový Mercedes Tourismo firmy ČSAD Semily. Je v bleděmodré barvě a logo firmy na něm je žluté. Na zadní polovině vozu se nacházejí běžné polepy zájezdových vozů ČSAD Semily (takové barevné proužky).

A v HK jsem dnes viděl zajímavou věc - Connexí SORku, která měla na boku sundaný nápis Connex. Ostatní součásti loga včetně nápisu Východní Čechy a.s. zůstaly. Že by příprava na nahrazení nápisu Connex nápisem Veolia transport?
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 989
Registrován: 4-2006


Odesláno Pátek, 29. prosince 2006 - 17:27:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Jenda ano,není nový,ale odkoupený od firmy JCK ještě byl zakoupen minibus Mercedes je to asi měsíc.Jsou přiděleny středisku Jičín.Polep žlutý je proto že by v původní zelené barvě nebyl vidět na té modré.
Jeho foto najdeš-(e) na WWW.MHDVMB.WZ.CZ. středisko Jičín
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 918
Registrován: 12-2003


Odesláno Pátek, 29. prosince 2006 - 17:57:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: tywoe co bys chtel ? Mas tam nekolik slusnych obcerstveni + hospodu, bar + nakonci obratiste je Mekac a na druhy strane Chlumecky je KFC. Jestli by to neco chtelo, tak hlavne opravit cely AO a uklidit ten vecnej bordel co se tam porad vali. Obcerstveni a jine obchodni vybavenosti je tam dost.
Take by mohly zacit fungovat ty informacni tabule o prijezdech a odjezdech autobusu, ktery snad nikdy nebyly v provozu.

(Příspěvek byl editován uživatelem 1099.)
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 990
Registrován: 4-2006


Odesláno Pátek, 29. prosince 2006 - 18:23:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě to tam připadá dost rozházený Chtělo to udělat nějakou budovu zvlášt to co tam je není žádná sláva.Ale za hodně může ta špína ta je děsná!
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 919
Registrován: 12-2003


Odesláno Pátek, 29. prosince 2006 - 18:34:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tez nesouhlasim - jedno obcerstveni (tam vetsinou vidim ridice autobusu, je tam nekolik stolku, prodavaj toho tam vic nez dost + bar + trafika se nachazi na strane prijezdu autobusu. Kdyz se vydam po schodech nahoru pres koleje metra, tak po prave strane mohu jit smer KFC nalevo je Minimarket, vedle reznik, kde se da naka ta bageta ap. na cestu koupit. Kdyz sejdu zpet po schodech na druhou stranu (metro prijezd od centra) tak hned naproti me je nekolik automatu pochutiny, kava atd. vedle nich je dobry obcerstveni GYROS. Kdyz se vydam dale po schodech dolu a otocim se doleva, tak je tam Restaurace Pod Cernym Mostem, nakej Bar, trafika a uplne nakonci obratiste je MC. Takze v tomhle ohledu naprosta pohodicka. Ostatni jako je pojistovna, kvetinarstvi, sazkovka a prodejna obleceni vynechavam.


(Příspěvek byl editován uživatelem 1099.)
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 991
Registrován: 4-2006


Odesláno Pátek, 29. prosince 2006 - 19:22:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám jiný názor to je vše.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace