Diskuse » Archiv 2019 » Tramvaje a metro » Zahraniční provozy » Archiv diskuse Zahraniční provozy do 17. 07. 2019 předcházející | další

Archiv diskuse Zahraniční provozy do 17. 07. 2019

dolů
   autor příspěvek
Trupman
Pondělí, 15. července 2019 - 10:07:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1610
Registrován: 12-2005
Soudruzi na káčku by se už laskavě mohli přestat zabývat tím klišé s hladomorem a postoupit své mozkové kritice nějaké další "špíny", které, podle nich, jsou na dělnický ráj na Korejském poloostrově házeny.

Ano, shodneme se na tom, že hladomor podle všech současných zdrojů a důkazů zřejmě v KLDR nyní nepanuje. Nikdo to tady netvrdí a jestli jste si to přečetli omylem v nějakém bulvárku a způsobilo vám to životní trauma, tak to je mi líto.
Moje dopravní fotogalerie na Phototrans
Pondělí, 15. července 2019 - 11:29:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1008
Registrován: 11-2007
George: Kdy vznikly KT4 v Potstamu? Chlubí se tím někde jako něco nej? Tuším, že se jich zbavujou...No jestli bereš dva kousky tramvaje v podstatě vylepšených KT v roce 2019 na hlavní město jako výhru[proud]
To, že se tam evidentně nekrade je tak jedno z mála + režimu. Věřím, že jsou tam za krádež společného majetku velmi slušné tresty a nikdo si to nedovolí.
No nevím nakolik dříve cestovali vozíčkáři ale hodně to určitě nebylo. Ono se dřív celkově tolik necestovalo.
Tak cestovat se tam evidentně dá ale ve srovnání s ostatními asijskými zeměmi je to pekelně drahé a není moc lidí co je ochotno za socialistický skanzen tak hodně zaplatit. Já bych tam osobně jel rád ale nějakých 80 tisíc za to fak[nene]
George
Pondělí, 15. července 2019 - 11:42:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1520
Registrován: 5-2002
Fkam: Určitě jsou dvě, jednosměrná a obousměrná.
(foto z netu)
Mě samotného by zajímalo co zůstalo původního. Podle téhle fotky co sem dával Kejvačka

je vidět skelet s laminátovým? čelem. Panel vedle řidiče je evidentně nový (plech, sváry) ono umístit tolik tlačítek a vypínačů je takhle docela vhodné. Zapojení, domnívám se, bude podle KT. Ale mohu se mýlit. Jestli je obousměrná nebo jednosměrná nejde poznat. Vzadu je ještě jedna rozestavěná ale jestli je to ze stavby těhle dvou nebo je to třetí??....
George
Pondělí, 15. července 2019 - 11:50:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1521
Registrován: 5-2002
DJ: takže v Postupimy je nechaly draho v Praze opravit aby se jich zbavili?[nene]
Praha do roku 2005 taky byla bez jezdících nízkopodlah. A jsou města ve světě kde nízkopodlahy nemají vůbec a většina lidí tam žije poměrně spokojeně, stačí prohledat net.[wink]
No tak vidíš, jet tam nechceš abys zjistil jaké to tam je ale ochotně přebíráš názory mainstreamu. Z Tebe by byl skvělý občan jakékoli socialistické republiky, nepřemýšlí jen souhlasně přitakává.[proud]
To víš každá informace něco stojí, dokonce spousta lidí Ti řekne že určitá informace má cenu zlata. Někteří si dokonce díky správné informaci zachránili život.[wink] Co je proti tomu 80 tisíc.[proud]

(Příspěvek byl editován uživatelem george.)
Fkam
Pondělí, 15. července 2019 - 12:55:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3526
Registrován: 3-2011
Díky za odpověď. Vypadá to fakt dobře a celkem jsem již viděl dost videí a myslím, že za posledních deset let je vidět docela velký pokrok.
Vysokopodlazni vozy se dneska dodávají i do měst v západní Evropě a problem to myslím není.
Denke zweimal, eh du einmal sprichst.
Pondělí, 15. července 2019 - 13:10:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5645
Registrován: 2-2005
Ani rekonstruovaná kachna se ale neobejde bez stahování sběrače za jízdy a celkově nízké cestovní rychlosti.
To je myslím výmluvnější než "Potěmkinova kachna"

Celej Pchjongjang s 3,5 milionu obyvatel má pouhé tři linky tramvají, pro které je k dispozici pouhých 377 vozidel. Trolejbusů jezdí na devíti linkách 300.
Pro srovnání Plzeň se stejným počtem linek má dvacetkrát méně obyvatel, ale jen třikrát méně tramvají i třikrát méně trolejbusů.
Jasně, Plzeň nemá dvě linky metra, nicméně se dá úspěšně pochybovat, že by dvě linky metra v Pchjongjangu odvozili denně dvakrát tolik lidí, co tří nebo pětilinková síť metra v Praze nebo Vídni.

Počtem obyvatel je Pchjongjang srovnatelný s Berlínem, nicméně rozsahem dopravy celkově se ty města vůbec nedají srovnávat a v Pchjongjangu se většina lidí nejspíše stále dopravuje pěšky nebo na kole. Do jejich veřejné dopravy se totiž jednoduše nemůžou vejít.
MHD je pro lidi ! ! !
Pondělí, 15. července 2019 - 18:58:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1350
Registrován: 1-2009
Můžeme srovnat třeba s Filipínami. Akorát v metropoli Manile je metro či těžká tramvaj, jinak MHD si musí vystačit s jeepney, což je maršrutka na prodlouženém podvozku džípu. Kámoš byl asi tak před 5 lety pracovně ve městě Cagayan de Oro (oro znamená zlato). Celé město o velikosti Plzně, možná něco víc, je navrch huj, vespod fuj. Centrum plné mrakodrapů jak v downtown USA, Kanady či Austrálie, automobilové zácpy i uprostřed noci vs. spousta bezdomovců žijících pod mosty. Co je nejhorší, Filipínci nemají pro holky dětské domovy (jen pro kluky), holky mají jen pasťáky, kde končí i sexuálně zneužívané ze svých rodin. Je tam spousta nezletilých prostitutek přespávajících pod mosty, protože na ulici si vyberou, s kým půjdou, kdežto v pasťáku ne. Tyto trestné činy na zblití jsou na Filipínách masově rozšířené, přestože je to velmi pobožná křesťanská země. A kámoš s překvapením zjistil, že všechna pomoc dětem, co tam poslali, byla rozkradena, včetně počítačů do škol.
Nebo Indie. Peněz na raketový vesmírný program má dost, ale také nejhorší slumy na světě (Kalkata, Bombay).
Kejvačka
Pondělí, 15. července 2019 - 19:43:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2428
Registrován: 10-2004
Dopravu v Pchjongjangu a obecně v KLDR nemůžete srovnávat s kapitalistickými (a "tržně socialistickými") zeměmi, protože společnost je zde úplně jinak organizovaná. Velká část obyvatel chodí do práce pěšky nebo jezdí na kole, protože jsou jim byty přiděleny v blízkosti pracoviště. Požadavky na dopravu jsou tedy mnohem nižší. Velmi rozšířená je i zaměstnanecká doprava autobusy nebo na korbách náklaďáků, což opět požadavky na VHD snižuje. Volnočasové aktivity se také většinou organizují kolektivně, takže jejich účastníci se kolektivně přepravují vyhrazenými BUSy nebo na náklaďácích.
Nízkopodlažnost téměř není potřeba, protože malé děti je zvykem nepřepravovat v kočárcích, ale v popruzích na zádech. Invalidé na vozících jsou umístěni kolektivně v ústavech, kde je pro ně zajištěna náležitá péče, případně mají zajištěnu individuální dopravu odpovídající jejich požadavkům. V neposlední řadě jsou obyvatelé KLDR zvyklí se k sobě chovat slušně, takže když je nutné dostat kočárek (v poslední době už se objevují) po schodech, kdokoli s tím pomůže.
Jistě, je tam v dopravě řada problémů, které v ČR v této míře neznáme, ale na druhou stranu, v kolika zemích světa máte to, co u nás, přehledně označené zastávky s úplnými zastávkovými nebo linkovými jízdními řády, podle kterých se (až na určité mimořádnosti zahrnující tak 1 % provozu, možná ani to ne) opravdu jezdí...?
I velká část "rozvinutých" zemí, natož rozvojových, má VHD v naprosto katastrofálním stavu, horším než KLDR, přestože na rozdíl od ní nečelí více než 70 letům zločinných imperialistických sankcí a vojenských hrozeb.
Vedení KLDR neurážejte, jsou to skvělí lidé, kteří obětavě pracují pro blaho společnosti. Některé jsem měl možnost vidět osobně (včetně váženého soudruha nejvyššího vůdce), s některými se i pozdravit a krátce promluvit.
Kariéristy a korupčníky nemilosrdně vymýtili. Kdyby takové vedení měly všechny země na světě, už by dávno neexistovaly války a postupně by byla odstraněna nezaměstnanost, bída a zločinnost.

(Příspěvek byl editován uživatelem Kejvačka.)
Karosa řady 700 - nejlepší autobus
Jva
Pondělí, 15. července 2019 - 20:24:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4361
Registrován: 6-2002
Pro adminy: nešel by vedle "mňamky" taky blijící smajlík? Já tu "ráj na zemi" (propagovaný těmi, co ty, co v ráj a peklo věřili, popravovali) zažil... A pokud věříte, že by každý pracoval a pak si bral jen podle zásluh a potřeb, je to na Chocholouška (protože tomu pár let po revoluci nevěřil už ani Lenin)...
Cynik - tak říká optimista realistovi...
Pondělí, 15. července 2019 - 20:38:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4672
Registrován: 4-2003
Kejvačka: A co takhle se tam odstěhovat? Pak by ty plky na téma "KLDR = ráj na Zemi" byly aspoň něčím podložené. Zatím je to pro mě jen tupé papouškování jejich propagandy.
Fkam
Pondělí, 15. července 2019 - 20:40:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3528
Registrován: 3-2011
Je fakt, že současné vedení třeba Německa je daleko větší průser než nějaká KLDR.
Denke zweimal, eh du einmal sprichst.
Pondělí, 15. července 2019 - 20:42:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4673
Registrován: 4-2003
Kejvačka:
"Nízkopodlažnost téměř není potřeba..."

Ano, to opravdu není. Protože lidé, kteří by jí bývali potřebovali, jsou díky jejich "skvělému" zdravotnickému systému dávno mrtví.
Pondělí, 15. července 2019 - 20:51:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 120
Registrován: 7-2017
Nechci moc přispívat do tohoto nesmyslného off-topicu, ale některé věci mi opravdu nedají.

na korbách náklaďáků, což opět požadavky na VHD snižuje
Hmm, to někdo skutečně považuje náklaďáky za normální formu přepravy? Kdyby ti lidé mohli, určitě mnohem raději pojedou "normální" MHD než aby každodenně cestovali jako cargo.

Invalidé na vozících jsou umístěni kolektivně v ústavech
Tohle není projev dobrosrdečné péče, jak se tady prezentuje. Takový přístup, kdy je jistá skupina lidí vyloučena ze společnosti, je vážné porušování elementárních lidských práv.

v kolika zemích světa máte to, co u nás, přehledně označené zastávky
Takže sice je KLDR (co se tohoto týče) v louži, ovšem mohla být také v blátě... To mi je přístup.

Můžeme srovnat třeba s Filipínami.
Nebo taky můžeme srovnat s Jižní Korejí, kde je veřejná doprava (alespoň na asijské poměry) vysoce kvalitní. Například před několika dny oznámili záměr vybudovat nový tramvajový systém v Ulsanu: odkaz


Meanwhile v jiných zemích:

- Rostov nad Donem chce stavět rychlodrážní tramvaj, projektovaní ma začít v 2020: odkaz

- Kromě PKTS taky UralVagonZavod vyvíjí úzkorozchodní tramvaj pro Kaliningrad, Jevpatorii a Pjatigorsk - má označení 71-411 a vychází z 71-412 (tedy Varia):


- Až 40 tramvají může dodat Bozankaya do Temešváru. Ty mají být 32 metrů dlouhé, klimatizované a vybaveny bateriemi pro možnost jízdy mimo trolejového vedení:
Kejvačka
Pondělí, 15. července 2019 - 21:38:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2429
Registrován: 10-2004
Jenda_z_hk: Myslím, že taky víš, že KLDR imigraci neumožňuje a cizím státním občanům azyl neuděluje. Má s nimi špatné zkušenosti, jsou zpovykaní a rozbíjejí jednomyslnou jednotu. Přijímá jen spoluobčany z okupovaného jihu (http://www.kldr.info/2019/07/10/jihokorejsky-profesor-cche-in-guk -se-prijel-trvale-usadit-do-kldr/). Takže k Tvé smůle zůstanu ve středních Čechách. Ostatně, myšlenky korejského socialismu, nejlepšího systému v dějinách lidstva, je třeba rozšířit do světa, nikoli trvale přemístit jejich zahraniční stoupence do KLDR.

KLDR taky staví nový tramvajový provoz, ve Wonsanu, před časem jsem sem vkládal zmínku z KCNA.
Karosa řady 700 - nejlepší autobus
Pondělí, 15. července 2019 - 22:26:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4674
Registrován: 4-2003
Kejvačka:
"Jenda_z_hk: Myslím, že taky víš, že KLDR imigraci neumožňuje a cizím státním občanům azyl neuděluje. "

Ale kdepak, v případě obzvláště horlivých příznivců výjimku udělat dovedou - viz Alejandro Cao de Benós...
Kejvačka
Pondělí, 15. července 2019 - 22:35:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2430
Registrován: 10-2004
Jenda_z_hk: To není pravda, ten žije ve Španělsku a do KLDR se podívá opravdu zřídka. Že se tváří, jako by tam patřil, je věc druhá.
(Kdyby tam žil, nebyl by na internetu a e-mailu [wink])

(Příspěvek byl editován uživatelem Kejvačka.)
Karosa řady 700 - nejlepší autobus
Emil Švec
Úterý, 16. července 2019 - 07:49:34  
Neregistrovaný host
Docela zajímavý rozhovor o KLDR z Radiožurnálu:

https://www.youtube.com/watch?v=xeKDtFdSLrA
Úterý, 16. července 2019 - 07:51:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1010
Registrován: 11-2007
ad Kejvačka: Můžu se zeptat, to co píšeš v příspěvku "2428" myslíš vážně nebo je to pro pobavení?[wink]
Úterý, 16. července 2019 - 08:23:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2285
Registrován: 9-2005
Velká část obyvatel chodí do práce pěšky nebo jezdí na kole, protože jsou jim byty přiděleny v blízkosti pracoviště
První, co každého upoutá, zejména pokud tam jede vlakem, je ten pěší a cyklistický mumraj kdekoliv. Široko daleko žádné město, vesnice. Jen pole, řeka, cesta. Ale mumraj jak v mraveništi. Jak jsem psal dříve, včetně paní, která nesla v náručí (v lepším případě spící, v horším v bezvědomí) cca 6-10 leté dítě, byť město tím směrem je až za kopcem, cca 5km, včetně nehybné paní s kolem a hlavou v louži, kterou zřejmě někdo srazil. Za každého počasí. Pojem "v blízkosti pracoviště" bych viděl v průměru tak na 20km...
Vozíčkáři a tělesně postižení nikde vidět nejsou. Náležitě se o ně někde starají, tak proč by měli courat po městě...

Jen pro zopakování, každodenní výjevy ze života občana KLDR.




Nabízím seriózní zaměstnání v oboru železniční zabezpečovací techniky v oblasti Praha. Stačí elektrotechnické vzděláni a řidičák, zbytek Tě už naučíme - napiš na mail pod nickem
Jef
Úterý, 16. července 2019 - 09:27:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5853
Registrován: 5-2002
Jen pro zopakování, každodenní výjevy ze života občana KLDR.

A to je pořád jen naprostá špička ledovce, když přinejmenším v hlavním městě zjevně žije vrstva obyvatel, která nějaké rozumné životní úrovně dosahuje (že jsou tam kromě toho všichni strašně šťastní, protože mají na všechno stejný názor, nebo jak to tu bylo vysvětleno, teď nechám stranou). Ale o většině té země nevíme zvenku prostě vůbec nic, delegace se vozí jen po vybraných trasách... To přitom uměli i třeba Němci, protáhnout Terezínem nějakou delegaci Červeného kříže i natočit film, jak si tam děti hezky hrají, jak se tam hraje fotbal a o všechny je postaráno.
Úterý, 16. července 2019 - 11:48:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1012
Registrován: 11-2007
ad Houmr:Chůze je nejzdravější pohyb, takže KLDR je skutku ráj na Zemi[happy]Lidi jsou krásně štíhlý[happy]
Úterý, 16. července 2019 - 12:59:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2286
Registrován: 9-2005
To je bez diskuze, sám se tím řídím. Ale ne všichni KLDR mají tu zdravou postavu...
Mimochodem velmi vypovídající jsou i ty výrazy v obličejích běžných lidí např. stojících na zastávce na 3.fotce. Stejně tak obličeje tančícího dorostu na velkolepé oslavě nějakého svátku (kde mj. směli jen turisté) se taktéž neusmívají. V tom vidím další rozdíl oproti Indii.

(Příspěvek byl editován uživatelem houmr.)
Nabízím seriózní zaměstnání v oboru železniční zabezpečovací techniky v oblasti Praha. Stačí elektrotechnické vzděláni a řidičák, zbytek Tě už naučíme - napiš na mail pod nickem
Úterý, 16. července 2019 - 15:10:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1013
Registrován: 11-2007
No jediné co oceňuju v KLDR je, že nejsou zahlcený autama. To jim fakt zavidím[ok]
George
Úterý, 16. července 2019 - 15:51:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1522
Registrován: 5-2002
Houmr: na 4té fotce se zase smějí.[wink] No já nevím jak ostatní ale cestou do práce se nikdo moc nesměje.[wink] Třeba tihle se vezou a kromě jednoho se nikdo netváří moc mile.

Ono kdyby mě někdo cizí ofocoval, také bych se netvářil nijak přívětivě. Ostatně u nás je fotografování bez svolení fotografovaného žalovatelné, že?[wink]
Nebo jinak, víte někdo o jakékoli zemi kde se lidi při čekání na MHD, nebo v jakékoli frontě, smějí? Mně žádná nenapadá.[nene]
Každopádně je to jiný svět, jiný styl života, jiný pohled na život a jiné priority. A vzhledem k tomu že nikdo masově neemigruje tak se tam asi zas tak špatně nemají.[wink]
Jinak všeobecně, nelze naše hodnoty, vnucovat jinam. Protože i naše hodnoty chápe každý jinak. Jedno moudré přísloví praví: Kdo zná mít dost, je bohatý. A něco na tom je.
nereg.pozorovatel
Úterý, 16. července 2019 - 17:58:43  
Neregistrovaný host
Ty jsi kretén Džordži[proud]

Tady Ti všichni co tam byli vysvětlují, jak to tam je, spočítali, že jejich Mhd je katastrofálně poddimenzovaná a úroveň naprosto neporovnatelná a jediný argument je, že jinde se taky neusmívají [biggrin]

Od toho stalinisty bych to očekával, ten je za to placený KCNA, ale ty? wtf?
Fkam
Úterý, 16. července 2019 - 18:04:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3531
Registrován: 3-2011
KLDR je prostě jiná země, kultura atd. Nechme je být, ať si žijí po svém. Oni nám taky neříkají jak máme žít
Denke zweimal, eh du einmal sprichst.
Úterý, 16. července 2019 - 18:35:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 122
Registrován: 7-2017
- První CityStar již dorazil do Daugavpilsu: odkaz

- Bylo oznámeno, že prvním městem které koupí 71-411 od UVZ (nákres jsem zde dával včera) bude Pjatigorsk: odkaz

- UKVZ ukázal v Krasnodaru nový dizajn čela tramvají 71-623:

____________

Nechme je být, ať si žijí po svém.
S tím naprosto souhlasím. Pak ovšem nechápu, proč tady někteří velebí režim strýčka Kima - právě ten totiž neumožňuje běžným Severokorejecům aby mohli slobodně rozhodovat o svých životech a dělat to, co chtějí.

A vzhledem k tomu že nikdo masově neemigruje tak se tam asi zas tak špatně nemají
[lol][lol][lol]
Kejvačka
Úterý, 16. července 2019 - 18:38:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2431
Registrován: 10-2004
Zatímco tady někteří hanobíte nejlepší zemi na světě a netušíte, že tím sloužíte svým vlastním nepřátelům a věci sebezničení lidstva, v Pchjongjangu se činorodě pracuje a zrovna dnes vyšel krásný překlad o manželském páru řidičů tramvají:

http://www.kldr.info/2019/07/16/manzelia-vodici-elektricky/

Obrázek je bohužel k dispozici jen malý, ale jistě si všimnete, že jde o vůz s polopantografem a bílými zrcadly, což odpovídá novějšímu jednosměrnému typu, ale ev. č. na snímku je 3073, zatímco já jsem v dubnu fotil 1189. Takže nové jednosměrné vozy jsou minimálně dva, pokud nebereme v potaz verzi, kterou by sem jistě brzy někdo z uvědomělých podporovatelů naší západní orientace napsal, totiž že korejští soudruzi změnili ev. č. v grafickém editoru [wink]




Manželia – vodiči električky

Súdruh Kim Tong Hjok a súdružka Ri Jong Hi sú manželia. Už viac ako desať rokov pracujú ako vodiči električiek vo vozovni Rangnang, spadajúcej pod Pchjongjanský úrad riadenia osobnej dopravy.

V mladosti, počas štúdia na odbornej škole, sa Jong Hi zamilovala do Tong Hjoka, keď ju očaril jeho sen stať sa vodičom električky, dopravného prostriedku občanov Pchjongjangu. A tak sa stala jeho ženou.

Dnes pracujú ako vodiči v súlade s heslom „Slúžime ľudu!,“ napísanom na bočných stranách ich električiek. Toto heslo sa zároveň stalo mottom ich života.

Jong Hi s úsmevom hovorí, že keď začala jazdiť, bolo pre ňu veľmi ťažké ovládať pantograf a trakčný motor. Tong Hjok povedal, že sa cíti, akoby ich všetky ulice vítali, keď jazdí za električkou svojej ženy po sviežich a čistých uliciach hlavného mesta.

Vo svojej duši manželia prechovávajú ušľachtilý zmysel pre občiansku povinnosť, uvedomujúc si, že sú zodpovední za prepravu občanov zúčastňujúcich sa na výstavbe mocnej socialistickej krajiny.

S pocitom náklonnosti k svojej profesii zabezpečujú prevádzku vozidiel na vysokej úrovni, každoročne úspešne plnia plán osobnej dopravy, udržiavajú električky v špičkovom stave, vzájomne si pomáhajú a navzájom sa podporujú. Vďaka tomu vždy dosahujú úspechy v socialistických súťažiach.

Riaditeľ prevádzky súdruh Hwang In Gon povedal, že oddane slúžia cestujúcim, nikdy neurobili žiadnu vážnu chybu a doteraz nezaznamenali ani jednu nehodu.

Teraz je súdruh Kim Tong Hjok vodičom prototypu novej električky. O svoju električku sa dobre stará a usiluje sa o bezpečnú prepravu. Hovorí: „Naši občania majú radi novú električku. Urobím všetko, čo je v mojich silách, aby som svoju prácu vykonával ako služobník ľudu.“

Naša vlasť (Nenara) – www.naenara.com.kp

Karosa řady 700 - nejlepší autobus
Fkam
Úterý, 16. července 2019 - 18:42:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3532
Registrován: 3-2011
Já KLDR nehanobím. Když vidím situaci v Evropě a jak se to neustále zhoršuje po všech stránkách, tak si myslím že lidé v KLDR mohou být opravdu šťastní a mít dobrý život. A současný Kim docela dobře vede zemi. Tedy v porovnání s těmi předchozími

(Příspěvek byl editován uživatelem Fkam.)
Denke zweimal, eh du einmal sprichst.
Úterý, 16. července 2019 - 18:54:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 278
Registrován: 4-2011
Dovolte mi sem dát pár fotek z největšího středomořského ostrova – Sicílie – z minulého týdne.

Palermo

V hlavním městě autonomního regionu Sicílie, zároveň 5. největším městě Itálie, žije necelých 700 tisíc obyvatel, v aglomeraci pak přes milion. Určitou páteřní linou MHD tu je městská železnice, momentálně se dostavuje okruh v centru města. Od roku 2015 tu jezdí také tramvaje (síť se začala stavět už v roce 2007). Síť je rozdělena na 2 části – linka 1 je na jihovýchodě města, linky 2,3 a 4 pak na západě. Vozový park tvoří 17 tramvají Bombardier Flexity Outlook. Tratě jsou segregované od ostatní dopravy, intervaly jsou ale celkem dlouhé, určitě má tento provoz větší potenciál…




Messina

V tomto městě žije cca 240 tisíc lidí (v aglomeraci přes 600 tisíc). Tramvaje tu jezdí (ve své moderní podobě) od roku 2003. Jedná se o jednu trať – linka 28. Zub času tu už je dost vidět, údržba pokulhává. V poslední době se mluvilo o zrušení tramvajového provozu či o zavření části trati, momentálně jezdí v celé své délce. Vozový park tu tvoří 15 vozů Alstom Cityway z roku 2002.


„До Монолита“
Úterý, 16. července 2019 - 18:59:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 279
Registrován: 4-2011
Pokračování:

Catania

Catania je se svými 370 tisíci obyvateli (700 tisíc v aglomeraci) 2. největším městem Sicílie. Od roku 1999 se může pyšnit metrem. Metro provozuje firma Ferrovia Circumetnea, která vlastní úzkorozchodnou železnici vedoucí okolo Etny. První úsek metra nahradil právě tuto železnici mezi Borgo a nádražím Italských drah. V současné době je metro celé pod zemí, původně se k nádraží jezdilo po povrchu – tento jednokolejný úsek do stanice Porto je v rekonstrukci a bude se po něm opět jezdit. Přestup na nádraží je od roku 2016 ve stanici Giovanni XXIII, tento přestup je, si dovolím říct, dost pitomý – stanice není přímo pod nádražím a pěší přístup není nic moc – chybějící eskalátory a kus cesty po silnici… V současné době je také ve stavbě prodloužení do centra a do budoucna má metro nahradit Circumetneu až do sousedního města Paterno. Jezdí zatím jen 2vozové soupravy v intervalech 10 minut do 15:00, pak je interval 15 minut.




Ostatní dopravní zajímavosti:


„До Монолита“
Kejvačka
Úterý, 16. července 2019 - 19:00:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2432
Registrován: 10-2004
To je vtipné, když pro uživatele Emil Švec a jemu podobné je jediným hodnověrným zdrojem pro informace o KLDR Nina Špitálníková, která tam byla v podstatě chvíli a i o nejzákladnějších věcech mlží nebo lže, např. o své druhé české spolustudentce, kterou nikdy nejmenuje, přičemž velvyslanectví v Praze vydalo vízum jen Špitálníkové, takže tam žádná druhá česká občanka s ní být nemohla.
Některé postřehy k jejím žvástům např. zde: http://www.kldr.info/2018/11/26/ke-stvave-knize-niny-spitalnikove /
Já znám dost lidí, kteří byli v KLDR mnohem déle než Špitálníková, i několik těch, kteří tam byli a jsou prakticky celý život. Nikdo z nich nesmýšlí o socialistické Koreji negativně.
Na fotkách Houmra není nic špatného, mnoho lidí pohromadě lze vidět v každé zemi, jen nejsou nikde tak upravení a vzorní jako v KLDR. A ani kaštanstvo v ČR, které dobře znám jako šofér i jako spolukaštan, nepůsobí většinově usměvavě a šťastně, i když jim spoj jede přesně dle JŘ a vše je v nejlepším pořádku, navíc si užívají svobody a demokracie a každý si může říkat, co chce a nic se (mu) nestane. [biggrin]
Karosa řady 700 - nejlepší autobus
Kejvačka
Úterý, 16. července 2019 - 19:03:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2433
Registrován: 10-2004
Adam_z_Prahy: Jak se řidič té tramvaje v Palermu dívá dozadu, když nemá zrcadla? [uhoh]
Karosa řady 700 - nejlepší autobus
Ten největší
Úterý, 16. července 2019 - 19:15:01  
Neregistrovaný host
Stejně jako řidiči v Severní Koreii. Jsou osvícení nejmocnějším z Kimů.
Kejvačka
Úterý, 16. července 2019 - 20:16:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2434
Registrován: 10-2004
Ten největší: V KLDR zrcadla mají. A velká.
Karosa řady 700 - nejlepší autobus
Úterý, 16. července 2019 - 20:41:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 996
Registrován: 10-2012
Kejvačka: Ta tramvaj má kamery, to jsou ty výčnělky nad předními dveřmi.
www.modelytramvaji.cz můj web o modelech MHD ve velikosti HO, TT a N
Úterý, 16. července 2019 - 20:43:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 997
Registrován: 10-2012
Jo a k těm neusmívajícím se cestujícím, jezdím s autobusem 15 let a cestující nejsou nikdy vysmátí, buď čumí z okna, nebo do prostoru, nebo do mobilu, nikdo se tam ukázkově nesměje.
www.modelytramvaji.cz můj web o modelech MHD ve velikosti HO, TT a N
Středa, 17. července 2019 - 00:03:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1008
Registrován: 12-2009
Bht: Moc děkuji za příspěvky. Obzvláště za vídeňský a temešvárský příspěvek jsem rád, protože o ani jednom provozu jsem nevěděl, že hodlá pořídit nové tramvaje. A hlavně Timisora příjemně překvapuje.

Adam_z_prahy: Člověk si říká "Wow, ty tramvaje z Messiny mají své zvláštní kouzlo" a pak vidí poslední fotku.[proud]
Středa, 17. července 2019 - 06:58:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2287
Registrován: 9-2005
přičemž velvyslanectví v Praze vydalo vízum jen Špitálníkové
Nevím, kde bereš tu jistotu. Já jsem před lety byl v Dobříši na přednášce jedné koreanistky, která tam nedávno také studovala. Nevím jak se jmenovala ale Špitálníková to určitě nebyla.
Jinak z obličejů na té třetí fotce podle mne přímo čiší zoufalost. Kdo jste byl někdy v Asii, víte, že Asiati jsou obecně usměvaví. Ať už jsou to Číňani, Japonci nebo Indové. Zejména v Té Indii se na sebe usmívají i ti, kteří neví co zítra budou jíst. Tam je to radost cestovat mezi tou masou takových lidí. Bohužel v poslední době jsou čím dál zahleděnější to svých chytrých telefonů se sluchátky.
Nabízím seriózní zaměstnání v oboru železniční zabezpečovací techniky v oblasti Praha. Stačí elektrotechnické vzděláni a řidičák, zbytek Tě už naučíme - napiš na mail pod nickem
Středa, 17. července 2019 - 07:28:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2288
Registrován: 9-2005
A vzhledem k tomu že nikdo masově neemigruje tak se tam asi zas tak špatně nemají.[wink]
Předpokládám, že to bylo myšleno ironicky - stejně ve většině vězení se mají vězni také skvěle, odtud až na excesy typu Kajínek také neutíkají žádné masy [wink]
A po životě nás určitě čeká skvělá budoucnost, neb nikdo z mrtvých se také ještě nevrátil [biggrin]
Nabízím seriózní zaměstnání v oboru železniční zabezpečovací techniky v oblasti Praha. Stačí elektrotechnické vzděláni a řidičák, zbytek Tě už naučíme - napiš na mail pod nickem
Fkam
Středa, 17. července 2019 - 07:51:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3533
Registrován: 3-2011
[new]Co se týče emigrace, tak spíš by nás mělo udivovat jiná čísla. Za poslední čtyři roky opustilo bezmála třicet tisíc Němců Německo a co je zajímavé, že odešli do Maďarska. A přitom se obecně tvrdí, že Německo je relativně bezpečná země



Ex Erfurt vůz v Tabarz
Denke zweimal, eh du einmal sprichst.
Středa, 17. července 2019 - 08:52:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 280
Registrován: 4-2011
Bht:
Velmi zajímavé informace.
Timisoara - tam už pár let probíhá modernizace starých brémských vozů Hansa GT4 na GT4 Armonia. Rekonstrukce vypadá moderně, ale stále je vůz vysokopodlažní. Mají jich zatím 30 (budou ještě další?). Jestli k tomu dokoupí 40 moderních nízkopodlažních vozů, tak prakticky obnoví celý vozový park - předpokládám, že jedna taková tramvaj nahradí soupravu GT4 + GB4. Naopak, kdo by se ještě chtěl svézt starými vozy, tak by si měl pospíšit, stojí to za to. Každopádně to (v podstatě v celém Rumunsku) udělali chytře - nejdřív opravili tratě, pak teprve nakupují nové vozy.

Pjatigorsk, Jevpatorija, Kaliningrad - to už jsem si dlouho říkal, čím chtějí obnovovat vozový park. Modernizovaných KT4 z Německa v dobrém stavu bude ještě pár let dost, ale přecejenom by to chtělo i něco moderního. Co jsem pročítal diskuse, tak zejména v Kaliningradu by si přáli klobové vozy, aby prý mohly konkurovat autobusům, že prý sóla nic neřeší. No, v současné situaci s tramvajemi v Kaliningradu mohou být rádi za sóla... třeba v budoucnu bude něco kapacitnějšího... Mají tam už jednu tříčlánkovou Pesu, ale zůstalo jen u prototypu.
„До Монолита“
Středa, 17. července 2019 - 09:48:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2289
Registrován: 9-2005
Za poslední čtyři roky opustilo bezmála třicet tisíc Němců Německo a co je zajímavé, že odešli do Maďarska. A přitom se obecně tvrdí, že Německo je relativně bezpečná země
Přímo ukázkový případ demagogie. Řekni mi:
1. Kolik z těch 30 tisíc lidí bylo skutečně německého původu
2. Kolik z nich se odstěhovalo z důvodu, že tam není bezpečno.
A jen pro srovnání o jakých "drobných" se tu u 80 miliónového národa bavíme:
stěhování uvnitř EU

Je to stejný pohled, jaký měl můj kolega, který při pohledu na záplavu aut s něměckými SPZ u mramorového moře v Turecku prohlásil: "To bych nikdy neřekl, kolik Němců sem jezdí na dovolenou." Skutečný Němec tam nebyl ani jeden, jen Turci žijící v Německu...
Nabízím seriózní zaměstnání v oboru železniční zabezpečovací techniky v oblasti Praha. Stačí elektrotechnické vzděláni a řidičák, zbytek Tě už naučíme - napiš na mail pod nickem
Středa, 17. července 2019 - 09:52:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 281
Registrován: 4-2011
Nebo chtějí alespoň trochu vyvážit počet Maďarů stěhujících se do Německa...
https://dailynewshungary.com/is-germany-the-second-home-of-hungar ians/
„До Монолита“
Středa, 17. července 2019 - 10:10:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1000
Registrován: 10-2012
Ekholmmesotitsch: Messinou jsem projížděl a tyto tramvaje viděl, že by měly kouzlo nevím, byly neskutečně špinavé a hnusné a i jejich design je naprosto strašný.
www.modelytramvaji.cz můj web o modelech MHD ve velikosti HO, TT a N
Fkam
Středa, 17. července 2019 - 10:20:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3535
Registrován: 3-2011
https://www.focus.de/politik/deutschland/es-zieht-sie-nach-ungarn -besorgte-buerger-auf-der-flucht-vor-den-fluechtlingen_id_5568844 .html

To není demagogie, to je fakt. A proč by Turci utíkali z Německa, když se v Německu mají lépe jako u sebe doma v Turecku. Kde jinde by jim prošlo to, co dělají v Německu ...
Ale tohle politici nechtějí vidět, ať se potom nediví že lidé vidí řešení v radikálech aneb vytloukat klín klínem.

Spousta Maďarů tu má různé příbuzné nebo rodiny. To je ještě odkaz z minulého režimu. Stejně jako je zde obrovské množství poláků. Problém jsou ti, co přicházejí z naprosto odlišných kultur.

(Příspěvek byl editován uživatelem FKam.)
Denke zweimal, eh du einmal sprichst.
Středa, 17. července 2019 - 10:21:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1001
Registrován: 10-2012
Moje žena má strýce v Německu, žije tam už od roku 1990, oženil se tam, má syna, dům. To co vždy vykládá co se tam děje, to je děs, jsou místa, kde se ani dospělý padesátiletý chlap necítí bezpečně, informace se tají a 90% sem vůbec přes média nepřijde.

Toto je dobrá otázka:
1. Kolik z těch 30 tisíc lidí bylo skutečně německého původu

Protože obrovská část migrantů, teď myslím, turky, muslimy, syřany a všechny tyto přivandrovalce conemají v Evropě co dělat, dostávají německé občanství, to znamená, že se berou jako němci, mohou volit atd atd takže malej příklad, když k volbám přijde 10 lidí, dva rodilí němci a 8 migrantů ( černoši, syřani, muslimi, turci atd) tak přišlo 10 němcu, to je 10 lidí s německým občanstvím.

Dělají tam neskutečný bordel, policie nesmí zasahovat, kryje se to, tutlá se to atd atd

Já nesouhlasím s režimem co je v KLDR, ale také ne s tím, co se teď v Evropě děje, tím, že máme rodinu v Německu, máme zprávy z první ruky i ty, co se do Českých médii rozhodně nedostanou a to si tu mnoho lidí myslí, jaká je tu svoboda slova a žádná cenzura. Byl jsem i v americe, konkrétně v NY a i tam by se dalo udělat stovky fotek totálního hnusu, chudiny a špíny, že kdyby to člověk viděl, nikdy y tam nejel, ale lze udělat i pěkné foto - ty jsme dělali mi a to jsou zas dobrá reklama.
www.modelytramvaji.cz můj web o modelech MHD ve velikosti HO, TT a N
George
Středa, 17. července 2019 - 11:29:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1523
Registrován: 5-2002
nereg.pozorovatel: nápodobně.[proud] Dám vědět tvůrcům slovníků že termín VŠICHNI znamená cca 5.....[wink]
A o úrovni VHD.. stačí se podívat do jakékoli diskuze o VHD a dozvíš se že to dělají diletanti co tomu vůbec nerozumí, protože šotouši tomu rozumí nejvíc.[proud]
Bht:S tím naprosto souhlasím. Pak ovšem nechápu, proč tady někteří velebí režim strýčka Kima - právě ten totiž neumožňuje běžným Severokorejecům aby mohli slobodně rozhodovat o svých životech a dělat to, co chtějí.
A Ty víš co chtějí? Není právě to, že se o nic nemusí starat, co chtějí?[wink]

Celkově: neobhajuji p.Kima, jen se snažím vidět vše v daleko širších souvislostech. A ostatní žádám o totéž.[wink] Zkuste se nad KLDR zamyslet pořádně, použijte více zdrojů, nevěřte jen jednomu zdroji, zjišťujte informace v delším časovém úseku a porovnávejte s dalšími zeměmi. Zjistíte že třeba v KLDR není vandalství, grafitti, krádeže, násilnosti, drogové delikty atd. [wink]
V určitém úhlu pohledu je totiž kdokoli kdo něco nařídí, či podepíše zákon, diktátor. Diktuje totiž ostatním co mají dělat.[wink]
Středa, 17. července 2019 - 11:31:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 848
Registrován: 7-2003
konkrétně v NY a i tam by se dalo udělat stovky fotek totálního hnusu, chudiny a špíny, že kdyby to člověk viděl, nikdy y tam nejel, ale lze udělat i pěkné foto

Tak jasný. Základní rozdíl spočívá v tom, že pokud se v NY vydáš do chudinských čtvrtí fotit fetky, bezdomovce a další předvídatelně problematické skupiny obyvatel, nikdo ti v tom bránit nebude a riskuješ pouze tu možnost, že tě někdo přetáhne přes hlavu traverzou a okrade tě. Pokud by existovala byť jen teoretická možnost zdrhnout průvodcům na předem naplánovaném výletu po nejlepší zemi na světě, tak se za podobnou činnost pravděpodobně dočkáš několikaletého ozdravného pobytu.
Středa, 17. července 2019 - 12:44:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1002
Registrován: 10-2012
7036: napsal jsem to tak schválně, protože je tu skupina lidí, kteří sem dávají z KLDR jen ty nejlepší fotky a ukazují jak je to tam super a vše ok, pak je druhá skupina co ukazuje jen tu špínu a říkají, jak je to tam strašný, takže pravda bude někde uprostřed. Já tam nebyl, tomu co se všude píše věřím tak z poloviny, v podstatě nic neni dokázané přímo. Toho studenta, na kterého jsi dal link, tak ten neni zrovna dobrý příklad, pokud vím, ukradl tam něco co se nesmí, dle mě je to banalita, ale hold tam jsou takové zákony, to znamená porušil jejich zákon, to jak dopadl je strašný, to je pravda, ale já když někam jedu, dodržuju jejich pravidla. Pokud v Turecku nebo Thajsku vyfotím vojenskou základnu třeba, tak půjdu taky sedět, pokud mě chytnou, pokud tam umřu tak se o těchto státech taky bude psat to co o KLDR? Pochybuju.
Když mi říkal kamarád z Rakouska co slyšel o Československu, jaké to tu bylo před rokem 89 tak jsem valil bulvy a nevěřil vlastním uším.
www.modelytramvaji.cz můj web o modelech MHD ve velikosti HO, TT a N
Trupman
Středa, 17. července 2019 - 13:12:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1613
Registrován: 12-2005
M2359:
"pak je druhá skupina co ukazuje jen tu špínu a říkají, jak je to tam strašný,"

A to, prosím, kde?

Já tu vidím dvě skupiny přispěvatelů:
1) soudruhy mlátící prázdnou propagandistickou slámu
2) lidi ukazující realitu
Moje dopravní fotogalerie na Phototrans
Středa, 17. července 2019 - 13:22:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2290
Registrován: 9-2005
Zjistíte že třeba v KLDR není vandalství, grafitti, krádeže, násilnosti, drogové delikty atd
Jak z Rudého práva:
Ano, strana rozhodla o zdražení pohonných hmot a a potravin několik nevýznamných desítek procent. Ale na druhou stranu výrazně zlevnila obráběcí stroje, turbíny, lokomotivy a vysokonapěťové transformátory, což v celkovém úhrnu převyšuje ono drobné zdražení potravin a pohonných hmot...
nebo jak Biľak přirovnával invazi Sovětských vojsk a zlehčoval nutné "drobné" omezení svobod:
To je jako když by hasiči uhasili dům a majitel by jim měl za zlé, že přitom pocitnali peřinu...
Nabízím seriózní zaměstnání v oboru železniční zabezpečovací techniky v oblasti Praha. Stačí elektrotechnické vzděláni a řidičák, zbytek Tě už naučíme - napiš na mail pod nickem
Fkam
Středa, 17. července 2019 - 13:33:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3536
Registrován: 3-2011
Vzdyt propaganda KLDR není ničím odlišná oproti propagandě EU.
KLDR má svoje problémy, nicmene tam člověk může vidět pokrok a změny k lepšímu
Denke zweimal, eh du einmal sprichst.
Jef
Středa, 17. července 2019 - 13:34:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5854
Registrován: 5-2002
Oni tyhlety "negativní společenské jevy" v autoritativních režimech tolik nebývají. Mám obdivovat život v Saúdské Arábii nebo jiné islámské despocii kvůli tomu, že se tam nechlastá, nefetuje (nebo jen hodně skrytě), nesprejuje, méně krade atd.?

Z KLDR se ven nedostávají žádné informace, kromě těch jednoznačně rozjásaných oficiálních. Ani dovnitř se informace ze světa nepouštějí a když tam někdo přijede, tak ho důsledně hlídají a vodí po naplánované trase. To mi samo přijde dost výmluvné - i kdyby tam nakrásně žily miliony lidí spokojeně, tak tahle uzavřenost a obrovské náklady na udržování izolace prostě nahrává i různým zprávám o hladomorech a bůhvíčem ještě.
dopravopat
Středa, 17. července 2019 - 14:22:34  
Neregistrovaný host
Trupman:
Ešte je 3. skupina: tí, ktorí čítajú, ale nechcú sa k tomu vyjadrovať, lebo sa o tom nemienia baviť, obzvlášť so skupinou č. 1.
Středa, 17. července 2019 - 14:27:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1003
Registrován: 10-2012
Trupman: páni ty jsi ale zaujatej...
A foto co sem dává Kejvačka neni realita? To je photoschop? Nebo jak to mám brát?
Běž se podívat na cikánské osady kolem Košic, uvidíš to samé co v KLDR, tím myslím ty lidi jak tam žijí a na tom slovensku asi uvidíš i horší chýše co jsou jakože domovy. Jak muž jsem psal, všude lze vyfotit krásu i hnus a to samé i zde v Česku a i v té Korei. Mají tam nějaký režim a nějak tam žijí, je to jejich věc a nikdo na světě nemá právo jim diktrovat zda je to dobře či špatně, nebo je za to trestat či jim dávat sankce a podobně, ty lidi se s tím musí vypořádat sami. V KLDR je vidět mega pokrok kupředu a je jen otázkou času, než tam bude vládnout někdo jiný a jinak, pokrok nezastavíš a změna tam určitě přijde, jde jen o to kdy.
To co se teď děje v Eu taky neni ok, EU a volný prostor pohybu byla dobrá myšlenka, provedení však uplně katastrofální a je taky jen otázkou času, než se celá EU sesype, protože tento systém prostě fungovat nemůže.
Byla tu zmíněna Saudská Arábie. Je zvláštní, že na tuto zem nejsou žádné sankce, to co se tam děje taky neni ok a ženy mají téměř nulová práva a zde nic? divný.
www.modelytramvaji.cz můj web o modelech MHD ve velikosti HO, TT a N
George
Středa, 17. července 2019 - 14:29:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1524
Registrován: 5-2002
Jef:To mi samo přijde dost výmluvné - i kdyby tam nakrásně žily miliony lidí spokojeně, tak tahle uzavřenost a obrovské náklady na udržování izolace prostě nahrává i různým zprávám o hladomorech a bůhvíčem ještě. Tak podle této logiky pokud o něčem nevím tak je to tam asi špatné?[nene] Jak to tedy funguje v Oblasti 51?[wink] Hladomor, bída?[wink]
Prostě jsou dané oficiální informace. Jsou čtyři možnosti: 1) věřit jim, 2)vytvořit spikleneckou teorii,
3)neřešit (nezajímat se o to), nebo 4)z maxima dostupných informací si udělat obrázek jaké to tam ve skutečnosti je s tím, že se dost pravděpodobně budu mýlit. Protože zcela relevantní informace můžu získat až projdu celou lokalitou, budu tam pracovat na více postech a budu tam žít alespoň 10 let (dříve koloběh funkcí neproběhnu).[wink]
A tím bych tuto debatu uzavřel.
Fkam
Středa, 17. července 2019 - 14:48:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3537
Registrován: 3-2011


Dnešní služba s obousměrným vozem KT4DC
Denke zweimal, eh du einmal sprichst.
George
Středa, 17. července 2019 - 15:08:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1525
Registrován: 5-2002
Ještě by mě zajímala jedna věc, co by mi mohl osvětlit jen asi Kejvačka: v KLDR dokážou zmodernizovat tramvaj, trolejbus, ale proč stále tramvaje ovládají stahováním pantografu? Evidentně dráty tahat umějí, i vzdušné křížení a výhybky jim nedělají problémy, pedálové ovládání také není problém, alespoň u trolejbusů, ale u tramvají ovládají jízdu tímhle dřevním způsobem. Proč to?
Jef
Středa, 17. července 2019 - 15:08:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5855
Registrován: 5-2002
Tak podle této logiky pokud o něčem nevím tak je to tam asi špatné?

Ne - logika je ta, že když někdo něco strašně usilovně skrývá a za cenu obrovských nákladů utajuje, tak to vyvolává různá podezření.