Diskuse » Archiv 2019 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 02. 05. 2019 předcházející | další

Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 02. 05. 2019

dolů
   autor příspěvek
Pikehead
Sobota, 27. dubna 2019 - 18:07:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4965
Registrován: 3-2007
Ajta, trochu jsem podcenil délku... [happy] Není to 2x30, ale 2x60 [happy]
A co tam teda má být, něco ala Hracholusky, ale se štěrkem?
Sobota, 27. dubna 2019 - 20:12:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3722
Registrován: 3-2006
honzaklonfar:
"Mořepetr: "602" je značená jen z Pelhřimova do Brna. A to není mnoho, Antone Pavloviči[happy] Z Prahy "603" do Benešova a pak "112" do Pelhřimova.

Tím ovšem nikterak netvrdím, že to je ideální. Jen (po elektrikářsku) "lepší, než vyšťouchnout voko drátem"[biggrin]"

Díky za doplnění.Ano je to málo, na II/112 jsem zapomněl.
Loni jsme jezdili do Lukavce a do Pelhřimova, tak jsme si to užili, jak chybí třeba spojka I/18 - D1, ale zase člověk vidí a když chce, jede pokaždé jinou cestou.[blush]

Hajnej:
"MP: potvrzuje názor, že koridor, není žádná extra trať
Však to taky nikdo soudný nikdy netvrdil..."


Ale těch nesoudných bylo docela dost.

http://www.silnice-zeleznice.cz/clanek/dalnicemi-se-maji-stat-zel eznicni-koridory

(Příspěvek byl editován uživatelem Mořepetr.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Mořepetr.)
Sobota, 27. dubna 2019 - 21:42:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12793
Registrován: 8-2004
čelakovičan:
"Lysá tolik vlaků nepotřebuje. Místo čtvrtého osobáku bych radši viděl ten spěšňák."
Jednak bych si dovolil podotknout, že důležité je i rovnoměrné rozložení spojů, ne jen jejich prostý počet.
A pak by mne zajímalo, jak jste přišel na to, že Lysá tolik vlaků nepotřebuje?
Tratovak:
"ale v stave v akom je 074 nemá zmyslel ju pravádzkovať v osobnej doprave"
Souhlas.
Tratovak:
"Príkladov trojstrannej (lebo aj projektanti niekedy dokážu divy) schopnsti a "schopnosti" je dosť."
Zajisté. Schopní i "schopní" jsou všude - u projektantů, správců i zhotovitelů (a taky ve školách, nemocnicích, u Policie, ...)
074:
"Brandýs je jaksi trošku větší město než Milovice..."
Doufám, že mi nechcete tvrdit, že kritériem má být jen počet obyvatel. Ono je potřeba také vidět, že Brandýs má za humny přímou dálnici a vlak značným závlekem, zatímco Milovice vlak přímo a na dálnici 15 km (a to ještě ne alespoň přibližně po přímé trase).
Ač to tu mnohým nejde pod nos (zejména třeba při diskuzích o spojení Praha - Liberec), jednotlivé dopravní módy by se měly doplňovat (podle toho, co ten který v tom konkrétním případě umí lépe).
Wagon:
"asi není nutné, aby úsek Lysá nad Labem - Milovice byl ve čtvrthodinovém intervalu. Samozřejmě úsek Praha - Lysá nad Labem ano."
Dovolím si tvrdit, že tu trasu využívám častěji a skutečně nechápu, jak jste přišel na to, že Lysá samozřejmě ano a Milovice ne.
Hajnej:
"Dokud se bude všeobecně soutěžit na nejnižší cenu, tak ten problém bude přetrvávat."
Podle mého není problém v kritériích soutěže, ale v množství staveb běžících současně, dotaženosti všech nezbytných věcí předem a také ve vymáhání povinností.
Je velmi naivní se domnívat, že se dodržování lhůt změní jak mávnutím kouzelného proutku, stane-li se toto kritériem, když i dnes je povinnost nějaké termíny plnit ...
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Pajas2
Sobota, 27. dubna 2019 - 21:54:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1018
Registrován: 10-2009
Milovice už dnes mají fakticky víc než 2x za hodinu, byť jde o autobus do Lysé nad Labem. O víkendu jednou za hodinu, v týdnu pak i častěji. To se celkem hodilo, když jezdil rychlík, který má teď pár let výluku.
Sobota, 27. dubna 2019 - 22:02:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2135
Registrován: 12-2007
Je velmi naivní se domnívat, že se dodržování lhůt změní jak mávnutím kouzelného proutku, stane-li se toto kritériem, když i dnes je povinnost nějaké termíny plnit ...
Bolo by možné túto myšlienku rozvinúť?
Sobota, 27. dubna 2019 - 22:32:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5510
Registrován: 9-2005
Mořepetr: Kde jste přišel na to, že D4 končí na Jílovišti právě kvůli absenci doprovodné komunikace, když jiné staré dálnice mají úseky bez doprovodné komunikace?
Až pojedete z Barranďáku na Jíloviště, tak se pořádně dívejte na provedení té silnice, její parametry a další součásti této pozkom. Něco z toho na dálnici být nesmí a ani v době výstavby být nesmělo, jiné prvky na ní chybějí a některé jsou nedostačující.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Sobota, 27. dubna 2019 - 23:14:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19074
Registrován: 5-2002
Pike: Ajta, trochu jsem podcenil délku
Nejen délku - ta pole jsou v Mokropsích celkem tři... [biggrin]
Neděle, 28. dubna 2019 - 00:08:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3288
Registrován: 12-2007
Hroch: Jak jezdím vlakem do/z Čelákovic, do Lysé a do/z Milovic, tak samozřejmě vidím, jak jsou dost narvané osobní vlaky např. v pátek odpoledne z Prahy. Ve všech třech stanicích je myslím podobný obrat cestujících. Nicméně nikdy se mi nestalo, abych neseděl ve vlaku v úseku Lysá nad Labem - Milovice. Jsem z Prahy, neznám tedy ranní nával ve směru do Prahy, ale když jedu s vnukem v pátek vlakem č. 9421 z Čelákovic do Milovic, tak s výjimkou víkendu s Votvírákem, si vždy sedneme. Neříkám, že máme celou čtyřku pro sebe, často si k někomu přisedneme, ale sedneme si. No a v Lysé nad Labem další cestující vystoupí. Jistě pár jich také nastoupí, ale mnohem méně než těch, kteří vystupují. Ke všemu doba jízdy vlaku z Lysé nad Labem do Milovic je 6 minut, nejméně 1 minutu to fírovi trvá než se dostane z jednoho konce vlaku na druhý, zvláště když je dvou ešusů, a tak se domnívám, že by do bylo časově dost našlapané, zejména když v Milovicích vlak začíná a končí na stejné koleji. Uvažoval jsem také, že by mohly osobní vlaky, které jedou z Ústí nad Labem do Lysé končit i v Milovicích, ale to by asi bylo náročné, protože jeden z vlaků, pravděpodobně z Ústí, by musel popojet dál až ke konci parkoviště, aby se za ním vešel vlak z Prahy.
Neděle, 28. dubna 2019 - 00:13:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3289
Registrován: 12-2007
Hroch: Jo a pokud se týká toho, proč Lysá ano a Milovice ne, tak tak jako dosud polovina vlaků jezdí do Nymburka, polovina do Milovic a ve špičkách všedního dne jsou zde ještě vlaky Strančice - Lysá nad Labem. Předpokládám, že pokud by jezdily vlaky Praha - Milovice a Praha - Lysá nad Labem - Nymburk v půlhodinovém intervalu, tak ten vložený vlak ve špičkách do Strančic by asi zmizel, nebo byl zkrácen třeba do Horních Počernic.
Neděle, 28. dubna 2019 - 03:19:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3268
Registrován: 5-2002
Pikehead: Vážně nevnímáte, že D1 má hned dvě "doprovodné komunikace", vstupující do Prahy volitelně od jihu nebo východu?
Neděle, 28. dubna 2019 - 06:30:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2136
Registrován: 12-2007
nikdy se mi nestalo, abych neseděl ve vlaku v úseku Lysá nad Labem - Milovice
Čož je aj logické.
Ráno si v Milovciach tiež s prehľadom sadnete - to by sa inak tí neboráci v Zelenči už ani do vlaku nedostali.
Tu nejde o to, či je to nutnosť vzhľadom k tomu aby sa previezol určitý počet ľudí, ale o nutnosť z pohľadu komfortu/použiteľnosti VHD ako takej.

A potom je to už iba o komfotre BnL vs. LnL/Mil. A keďže pre mňa by obe varianty mali rovnaký výsledok, tak nech je akokoľvek, hlavne aby to už bolo [jidlo]

Len by ma zaujímalo, či si dal objednávateľ námahu "vymodelovať" priamy vlak, po rekonštruovanej 074, BnL - Pha (keď sú prostriedky - aj mentálne - na model "Mochov"), alebo sa 074 nechá dohniť, alebo čo s ňou vlastne bude...
Pikehead
Neděle, 28. dubna 2019 - 08:44:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4966
Registrován: 3-2007
TZ: Výborně, tak u Prahy jste je našel. Asi nějakou uvidíte i u Brna, a co ve zbývajících 150 kilometrech?
Neděle, 28. dubna 2019 - 09:33:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1651
Registrován: 3-2010
Hroch:Trošku Vás opravím Milovice k D10 6,8 Km (beru od sídliště Mlada)
Brandys:3,6 km od centra..[biggrin].
Takže jaksi Vaše tvrzení o vzdálenosti dálnice je trošku nadhodnocené, ale chápu,co by nadrazak asi moc autem nejezdíte.. [wink].

K tomu závleku , ten zavlek vychází líp casove, než rychlý bus+metro, koukněte se na jízdní doby (To jsem ještě v Celakovicich dál 4 minuty na přechod firy).. Vážně nechápu tento styl přístupu, kdy do jednoho města se tlačí vše a do většího o 20km vedle vůbec nic), Ale jo, nechte 25tisic obyvatel vyhnit...[kladivo]
Neděle, 28. dubna 2019 - 10:01:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3290
Registrován: 12-2007
Tratovak: Doprava na trati 231 je ve směru z Prahy rozdělena půl na půl, polovina vlaků jede do Milovic, polovina přes Lysou do Kolína.To je v pořádku, mně se to líbí. A o špičkách jezdí ještě Strančický vlak do Lysé. Jistě vlaky jsou plné, ale především v úseku Praha - Čelákovice, resp. Praha - Lysá nad Labem. Pokud bude půlhodinový interval Praha - Nymburk a Praha - Milovice, tak v úseku Praha - Lysá bude čtvrthodinový. Pokud ani v tomto úseku nebude stačit, tak je možné posílit ve špičkách úsek např. Praha - Lysá nebo by možná postačoval Praha - Čelákovice (4. kolej v Čelákovicích moc využívána není, takže by tam snad mohl být krátkodobý odstav toho špičkového vlaku). Ale nevím, proč by bylo nutné zavádět čtvrthodinový interval i v úseku Lysá nad Labem - Milovice. V současné době sice jezdí jednou za hodinu mezi Lysou a Milovicemi takové vlaky, ale řekl bych, že jejich obsazenost je asi poloviční než vlaků do/z Prahy. Ty vlaky Lysá - Milovice mají význam pro cestující z Nymburka a některé cestující z bezprostředního okolí Lysé, protože pokud vlak z Prahy nejede do Milovic, ale jede ve směru na Nymburk, tak lidé často využijí linku č. 432, která je zaveze do Mladé.
Neděle, 28. dubna 2019 - 10:09:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3291
Registrován: 12-2007
074: Já jsem kdysi uvažoval o jednokolejné elektrizované spojce mezi Mstěticemi a Lázněmi Toušeň s tím, že by elektrizovaná trať pokračovala až do Brandýsa nad Labem. Nicméně v různých projektech se uvažuje o stavbě nové trati do Mladé Boleslavi a do Liberce, která snad povede v blízkosti dálnice D 10, tzn. i v blízkosti Brandýsa. To by samozřejmě byla lepší varianta než spojka Mstětice - Lázně Toušeň, takže o ní momentálně neuvažuji. Avšak pokud by někdy v budoucnu jezdily akumulátorové vlaky s dynamickým nabíjením, tak by konečně mohly jet po trase Praha - Čelákovice - Brandýs nad Labem - Neratovice. Ale to je hudba budoucnosti.
Neděle, 28. dubna 2019 - 10:18:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3723
Registrován: 3-2006
Qěcy:
"Mořepetr: Kde jste přišel na to, že D4 končí na Jílovišti právě kvůli absenci doprovodné komunikace, když jiné staré dálnice mají úseky bez doprovodné komunikace?
Až pojedete z Barranďáku na Jíloviště, tak se pořádně dívejte na provedení té silnice, její parametry a další součásti této pozkom. Něco z toho na dálnici být nesmí a ani v době výstavby být nesmělo, jiné prvky na ní chybějí a některé jsou nedostačující."

Zeptejte se na Jílovišti proč nechtějí D4 alespoň k ceduli na Baních (před tím blbým přechodem u benzínky).

https://ct24.ceskatelevize.cz/regiony/2185177-ze-strakonicke-mozn a-dalnice-nebude-jiloviste-trva-na-zachovani-najezdu-i-zastavek
https://www.idnes.cz/praha/zpravy/prodlouzeni-dalnice-d4-k-praze. A170715_2338934_praha-zpravy_kvi

Jen mimochodem je to R4, jen politickým rozhodnutím povýšená na dálnici, takže se není co divit, že neodpovídá dálničním parametrům.



(Příspěvek byl editován uživatelem Mořepetr.)
-aa-
Neděle, 28. dubna 2019 - 10:45:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4562
Registrován: 12-2007
Studie VRT Praha - Drážďany obsahuje též doporučení na zřízení trati Vysočany - Dřísy (využívající výstup z Prahy Kbelským tunelem), která by sloužila pro připojení Prahy na hlavní nákladní koridor + by po ní byla vedena rychlá doprava do Brandýsa (prostřednictvím krátké spojky z této trati do stávající stanice Brandýs nad Labem). Jestli se něčeho takového někdy dočkáme je otázka. Ovšem pravděpodobnost realizace je zhruba stejná, jako jakéhokoli jiného železničního spojení Brandýsa z Prahou. A ze všech možností (spojka Toušeň - Mstětice, využití trati 074 přes Čelákovice, vlakotramvaj) tato nabízí největší benefity z pohledu cestovní doby, přiměřeného intervalu i dostatečné nabízené kapacity (ve spojení s MHD BnL-StB).
Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
Neděle, 28. dubna 2019 - 10:59:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1240
Registrován: 1-2013
Podle kilometráže začíná D4 v Praze - Lahovicích, kde je nultý km, (čemuž odpovídají i kilometrovníky, které bůhvíproč jsou pouze na mimopražském území) avšak podle dopravních značek je začátek dálnice v Jílovišti.

https://mapy.cz/dopravni?vlastni-body&x=14.3983972&y=49.9892067&z =18&ut=Nov%C3%BD%20bod&uc=9gyItxX88.&ud=14%C2%B023%2754.964%22E%2 049%C2%B059%2719.915%22N
Neděle, 28. dubna 2019 - 11:19:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3726
Registrován: 3-2006
Jaroslav_T:
"Podle kilometráže začíná D4 v Praze - Lahovicích, kde je nultý km, (čemuž odpovídají i kilometrovníky, které bůhvíproč jsou pouze na mimopražském území) avšak podle dopravních značek je začátek dálnice v Jílovišti.

https://mapy.cz/dopravni?vlastni-body&x=14.3983972&y=49.9892067&z =18&ut=Nov%C3%BD%20bod&uc=9gyItxX88.&ud=14%C2%B023%2754.964%22E%2 049%C2%B059%2719.915%22N"

Kilometráž je společná pro I/4 i D(R)4, další zajímavost je, že I/4 na Nové hospodě uhne na Strakonice a čtyř pruh ale pokračuje po I/20 na Písek, kde vlastně D4 končí (správně asi R20).
Neděle, 28. dubna 2019 - 11:54:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2937
Registrován: 6-2016
Mořepetr, Jaroslav_T: Doporučuji pro silniční zkoumání používat https://geoportal.rsd.cz/webappbuilder/apps/7/

Pochybuji, že je něco aktuálnějšího.
Neděle, 28. dubna 2019 - 11:55:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1652
Registrován: 3-2010
aa: Myslím si že už se toto řeší, jistá strana z Brandýsa se účastní jednání a pokud jste zaměstnancem ROPIDU tak to zřejmě i víte.. [happy].

Dostali jsme se do bodu, kdy je to už nutné řešit, nic víc, nic míň, chápu některé diskutery, že jim tento problém kazí, plány jinde, ale nelze udělat to, že na jedné straně zvýhodňuje město s 12 tisíci obyvateli a na straně druhé, necháme zkolabovat dopravu ve dvojnásobné vetsim městě... chce to nějaký kompromis, nechci se s někým hádat, dokonce mě to ani nebaví, nemám to prostě rád, ale na druhou stranu, už se mi zajida demagogicky přístup některých diskuteru, kor když vím, že o tom rozhodují... [kladivo] .
Neděle, 28. dubna 2019 - 11:57:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2137
Registrován: 12-2007
Ale nevím, proč by bylo nutné zavádět čtvrthodinový interval i v úseku Lysá nad Labem - Milovice.
Jedine pre pohodlnosť milovičákov. Fyzická potreba takého spojenia nie je (a tak rýchlo ani nebude).

Ovšem pravděpodobnost realizace je zhruba stejná, jako jakéhokoli jiného železničního spojení Brandýsa z Prahou. A ze všech možností (spojka Toušeň - Mstětice, využití trati 074 přes Čelákovice, vlakotramvaj) tato nabízí největší benefity z pohledu cestovní doby, přiměřeného intervalu i dostatečné nabízené kapacity (ve spojení s MHD BnL-StB).

Že by to prinieslo najväčšie benefity je bezpochyby pravda. Ale že je to všetko rovnaké sci-fi nesúhlasím.
Ak sa do 074 neinvestuje, tak je iba otázkou času, kedy sa rozpadne. Teda buď sa nechá rozpadnúť, alebo sa do nej investuje. A keď už sa investuje, tak snáď nie pre to, aby ostali tie nádherné rýchlostníky, čo sú tam teraz.
Takže zavedenie priamych vlakov BnL - Čel - Pha nevidím v rovnakom leveli fantasmagorie ako VRT do Drážďan...
Neděle, 28. dubna 2019 - 13:01:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3269
Registrován: 5-2002
Pikehead - Tak polopatě:
a) I/12 (alternativně D11) - I/38 - I/19 - I/37 - II/602, alternativně přes Chotěbř mimo HB.
b) II/603 - II/112 - II/602

-aa-: No ono tohle bude mít resp. má ještě nějaký další vývoj v důsledku jiných zamýšlených akcí v okolí, ale myšlenka ve vztahu k BnL jako taková myslím již trochu zakořenila. Dodejme, že využití ono jednoho z posledních nezaurbanizovaných koridorů v okolí Prahy pro drážďanský směr by bylo každopádně spíš sekundární, primárně je třeba to vnímat jako 1. úsek liberecké trasy. Tedy ne že ta by byla dřív. [happy]
Neděle, 28. dubna 2019 - 14:08:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6455
Registrován: 8-2006
Na jedné straně si nemyslím, že Lysá potřebuje čtvrtý osobák + spěšňák + Hradečany. Na druhé straně ale nevěřím přímým spojům BnL - Čelákovice - Praha. Zároveň mi přijde logické investovat právě do takovéto lokálky, kde je hodinový takt ( a dalo by se vytěžit víc ) + v noci nákladka. Na té t074 je podle mne víc "živo", než na t076, nebo t172, například.
Pikehead
Neděle, 28. dubna 2019 - 14:43:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4969
Registrován: 3-2007
Asi bojujeme především se zmatením pojmů doprovodná komunikace (zajišťující místní obsluhu po upgradu významné komunikace) vs. alternativní trasa.
Neděle, 28. dubna 2019 - 14:49:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3728
Registrován: 3-2006
honzaklonfar:
"Mořepetr, Jaroslav_T: Doporučuji pro silniční zkoumání používat https://geoportal.rsd.cz/webappbuilder/apps/7/

Pochybuji, že je něco aktuálnějšího."

Děkuji, paráda. O téhle GIS jsem nevěděl, pořád spoléhám na GIS IZS a tohle je opravdu lepší.

Je tam krásně vidět v MUK ta zatáčka D4 na Písek, prakticky tam vedou dvě čtyřky každá jinam.

Ad Pikehead: Doposud jsem žil v domnění, že "Doprovodná komunikace" je určená zejména pro dopravu, které není dovoleno použít dálnice. Možná je definice složitější, ale toto by měl být základní úkol. Protože změnou ze silnice první třídy, je omezeno použití komunikace, ať už technickými parametry vozidla, nebo legislativními (zpoplatnění).

(Příspěvek byl editován uživatelem Mořepetr.)
Neděle, 28. dubna 2019 - 14:57:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1241
Registrován: 1-2013
honzaklonfar:
"Mořepetr, Jaroslav_T: Doporučuji pro silniční zkoumání používat https://geoportal.rsd.cz/webappbuilder/apps/7/

Pochybuji, že je něco aktuálnějšího."

Dík za odkaz, o tomhle jsem neměl vůbec tušení.
Neděle, 28. dubna 2019 - 15:17:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2138
Registrován: 12-2007
Na té t074 je podle mne víc "živo", než na t076, nebo t172, například.
Je jedno, kde je to ešte mŕtvejšie.
Už teraz jazdí Čel - BnL v X 20 autobusov v jednom a 21 v druhom smere. Praskajú vo švíkoch?
A okrem pár spojov v špičke sú aj tie 809 poloprázdne/prázdne.
Takže ak sa do tej trate má investovať iba preto, aby sa tam praháňal v priemere poloprázdny/prázdny šukafón čo hodina, tak sú to zbytočne vyhodené prachy, bez ohľadu na to, že inde sa vyhadzujú ešte okatejšie...
A posielať tam tú 809 čo polhodina - je ešte väčšia kravina, kor ak súbežné autobusy nebudú zrušené - a rušil by ich iba blázon (a šotouš).
Pikehead
Neděle, 28. dubna 2019 - 15:23:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4971
Registrován: 3-2007
Mořepetr: ano, ani tam nemůžou být autobusové zastávky, nebo původní počet křižovatek.

Nicméně zpátky k diskusi, která začala u mostu v Černošicích: není pravda, že ŘSD je "prozíravější", protože doprovodné komunikace nejsou v celé délce dálnic, jsou jen tam, kde to místní situace vyžaduje.

Budovat kvůli výluce mostu v Mokropsech jednou za 30-50 roků doprovodnou komunikaci pro NAD je nápad, na který se budou těžko hledat peníze.
Neděle, 28. dubna 2019 - 15:58:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2938
Registrován: 6-2016
"Budovat kvůli výluce mostu v Mokropsech jednou za 30-50 roků doprovodnou komunikaci pro NAD je nápad, na který se budou těžko hledat peníze."

Nabízí se RELATIVNĚ levná možnost - protažení/rozšíření komunikace "U silnice" k řece a provizorní pontonový most (armáda by snad v rámci cvičení zapůjčila). Viz: https://mapy.cz/turisticka?mereni-vzdalenosti&x=14.3248728&y=49.9 386528&z=18&rm=9gmSwxX2jqgcNgQnODNpQ8MCOgMw68OI69T2Q0Xk
Neděle, 28. dubna 2019 - 16:20:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6458
Registrován: 8-2006
Tratovak: Primárně byla řeč o spojení BnL a Prahy a tam ty busy prostě plné jsou... Co se týče lokálky, tak samozřejmě se nikomu nechce čekat 15 minut v Čelákovicích na zastávkový spoj.[uhoh] Takže buď mít přímý rychlý spoj do Prahy ( čemuž moc nevěřím ), nebo mít přípoj hned kolem xx:23 z Čelákovic na Prahu a opět ale nějaký spěšňák. No a ty výše zmíněné tratě jsem uvedl proto, protože je tam ještě víc mrtvo a asi proto tam ty investice byly.[crazy][uhoh]
Neděle, 28. dubna 2019 - 16:29:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3729
Registrován: 3-2006
Pikehead:
"Mořepetr: ano, ani tam nemůžou být autobusové zastávky, nebo původní počet křižovatek.

Nicméně zpátky k diskusi, která začala u mostu v Černošicích: není pravda, že ŘSD je "prozíravější", protože doprovodné komunikace nejsou v celé délce dálnic, jsou jen tam, kde to místní situace vyžaduje.

Budovat kvůli výluce mostu v Mokropsech jednou za 30-50 roků doprovodnou komunikaci pro NAD je nápad, na který se budou těžko hledat peníze."

Jenže ona ta silniční komunikace měla stát už po předchozí výměně mostu. Jen si už dnes nikdo nepamatuje proč to nevyšlo a tak stále máme v Mokropsích jen ten železniční most. Přitom z obou stran směřují ulice do nikam.
A pokud jde o peníze, tak navrhuji, aby to byl most pro cyklostezku, jen zodolněný pro případný výjimečný průjezd v obecním zájmu (IZS, NAD). Na cyklostezky přeci prachy jsou i když končí uprostřed pole a ještě si k tomu dají pomník s deskou.[blush]
Neděle, 28. dubna 2019 - 16:52:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1653
Registrován: 3-2010
Tratovak: Nenech se unést, tu trať musí stejnak opravit (nákladní doprava), jen se musí z toho vytriskat maximum...[happy].
Neděle, 28. dubna 2019 - 16:54:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 484
Registrován: 1-2012
Zdravím. Proč nejezdí na ústeckých rychlíkách Syslové? Díky.

Téma "Vlaky Praha - Lysá atd". Šlo by to také udělat tak, že by do Milovic jezdily vlaky S9 ze Strančic, jako je to nyní v případě Os 9152 (Lysá 19:19-19:33), akorát s překopaným řádem bez čekání. Ale 15 minut Lysá - Milovice, tj. na jednokolejce si nějak nedovedu představit.
Seriózní informace o počasí najdete na www.pocasimeteoaktuality.wordpress.com a na facebook.com/pocasi.aktuality denně.
Neděle, 28. dubna 2019 - 17:25:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1654
Registrován: 3-2010
Když jsme u toho, někdo tady navrhoval spojování souprav, technický teoretický no problem....Předpisy to umožňují (jízda na obsaz), tak proč takto to nevyresit?[wink]
Neděle, 28. dubna 2019 - 17:57:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 157
Registrován: 6-2018
Video: Středočeský železniční den v okolí Kralup nad Vltavou - 27.04.2019
https://youtu.be/utTNfPDr0i0



flickr
Neděle, 28. dubna 2019 - 18:12:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2139
Registrován: 12-2007
čelakovičan:
"Tratovak: Primárně byla řeč o spojení BnL a Prahy a tam ty busy prostě plné jsou... Co se týče lokálky, tak samozřejmě se nikomu nechce čekat 15 minut v Čelákovicích na zastávkový spoj.[uhoh] Takže buď mít přímý rychlý spoj do Prahy ( čemuž moc nevěřím ), nebo mít přípoj hned kolem xx:23 z Čelákovic na Prahu a opět ale nějaký spěšňák. No a ty výše zmíněné tratě jsem uvedl proto, protože je tam ještě víc mrtvo a asi proto tam ty investice byly.[crazy][uhoh]"

Píšem sice po slovensky, ale predsa len som tak nejak dúfal, že to je marťančine vzdialené... [sad] [crazy] [uhoh]
Pondělí, 29. dubna 2019 - 13:34:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19094
Registrován: 5-2002
Traťováku, nebyls náhodou dneska na perský...?
Pondělí, 29. dubna 2019 - 13:47:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2140
Registrován: 12-2007
Nebol.
Pondělí, 29. dubna 2019 - 20:14:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12797
Registrován: 8-2004
Pajas2:
Milovice už dnes mají fakticky víc než 2x za hodinu, byť jde o autobus do Lysé nad Labem.
Až na to, že ten autobus přijede do Milovic v době následujícího osobáku...

Wagon:
Jo a pokud se týká toho, proč Lysá ano a Milovice ne, tak tak jako dosud polovina vlaků jezdí do Nymburka, polovina do Milovic a ve špičkách všedního dne jsou zde ještě vlaky Strančice - Lysá nad Labem. Předpokládám, že pokud by jezdily vlaky Praha - Milovice a Praha - Lysá nad Labem - Nymburk v půlhodinovém intervalu, tak ten vložený vlak ve špičkách do Strančic by asi zmizel, nebo byl zkrácen třeba do Horních Počernic.
Ať čtu jak čtu, ten důvod proč Lysá 15 minut ano a Milovice ne nevidím. Spousta slov, ale jejich obsah žádný.
nikdy se mi nestalo, abych neseděl ve vlaku v úseku Lysá nad Labem – Milovice
Pokud toto mí být důvodem, proč stačí poloviční interval, myslím, že jste právě objevil zázračný lék na kapacitu tratí v širokém okolí (nejen) Prahy. Prostě ve všech úsecích, kde se nejede na stojáka, zkrouhne objednatel interval na polovinu.[biggrin] (Doufám, že to tu čte a sbírá inspiraci…)
Jsem z Prahy, neznám tedy ranní nával ve směru do Prahy
… o to jasněji máte. Nemám dalších otázek.
možná postačoval Praha - Čelákovice (4. kolej v Čelákovicích moc využívána není, takže by tam snad mohl být krátkodobý odstav toho špičkového vlaku
U jiného by člověk čekal, že když tak často přes Čelákovice jezdí, tak bude alespoň tušit, jak je ta 4. kolej zapojena. (Ale u Vás to nečekám.)

074:
Trošku Vás opravím Milovice k D10 6,8 Km (beru od sídliště Mlada)
Brandys:3,6 km od centra..

Myslel jsem, že jsme se bavili o cestách do Prahy a ne do Mladé Boleslavi.
Jinak jste boží, jak u Milovic Vám stačí okraj obce a ve svém Brandýse najednou je třeba uvažovat centrum. Takže než budete příště zase opravovat seřiďte si měřidla a kompas.[wink]
Vážně nechápu tento styl přístupu, kdy do jednoho města se tlačí vše a do většího o 20km vedle vůbec nic
Třeba protože do toho jednoho města k tomu je v podstatě připravená infrastruktura. Třeba protože si myslím, že stojí za to alespoň něco řešit pořádně než všechno tak trochu šolíchat – ve výsledku nedostatečně.
Jinak dálnice a autobusy opravdu není "nic", byť se Vám to jako šotoušovi třeba nelíbí.

Tratovak:
A keď už sa investuje, tak snáď nie pre to, aby ostali tie nádherné rýchlostníky, čo sú tam teraz.
S ohledem na celkem dost přejezdů jen s křížema a s ohledem na to, o které Oblastní ředitelství jde, tak bych si žádné velké iluze nedělal.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Pondělí, 29. dubna 2019 - 20:28:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12798
Registrován: 8-2004
Tom225:
"Šlo by to také udělat tak, že by do Milovic jezdily vlaky S9 ze Strančic, jako je to nyní v případě Os 9152 (Lysá 19:19-19:33), akorát s překopaným řádem bez čekání."
No však zhruba tak nějak se to (+/-) předpokládá.
Tom225:
" Ale 15 minut Lysá - Milovice, tj. na jednokolejce si nějak nedovedu představit."
Uznávám, je to vachrlaté - náchylné na nepravidelnosti a nezbytně to vyžaduje druhou nástupištní hranu v Milovicích. Proto jsem také psal, že "snad někdy".
Ale jsou i jiné podobně vytížené jednokolejky (př. kolem Liberce).
Nicméně pokud mají 15 minut Strančice nebo Řevnice... nepovažuji to za nesmysl. (To je i reakce na Tratovaka.[wink])
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Pondělí, 29. dubna 2019 - 21:33:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2141
Registrován: 12-2007
S ohledem na celkem dost přejezdů jen s křížema a s ohledem na to, o které Oblastní ředitelství jde, tak bych si žádné velké iluze nedělal.
Áno, stačí sa pozrieť do Jiřic... [sad] [cunik]

A to ostatné - každý si dokáže nájsť taký príklad, ktorý sa mu hodí...
Pondělí, 29. dubna 2019 - 23:06:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3294
Registrován: 12-2007
Hroch: Neznám přesné zapojení 4. koleje, na obhlídce jsem tam nebyl. Pokud se týká Milovic, jistě je to město s více než 10 tisíci obyvateli, a z Milovic odjíždějí autobusy do širokého okolí. Pokud se týká vlaků z Prahy, tak postupně cestující vystupují, takže se vlak uvolňuje. Vlaky jedoucí z Prahy do Lysé s výjimkou Strančických, pokračují buď do Milovic nebo do Nymburka, pokud tyto vlaky budou vedeny v půlhodinových intervalech, tak při pravidelném prokladu přirozeně vznikne mezi Prahou a Lysou nad Labem čtvrthodinový interval. I když já dávám přednost přímým vlakům z Prahy do Milovic, tak chápu všechny mladší lidi, kteří jedou z Prahy, že se jim nechce čekat hodinu na přímý vlak, a proto je v současné době dobré, že existuje jednou za hodinu spojení jenom mezi Lysou nad Labem a Milovicemi, a to jak pro některé cestující z Prahy, tak i pro cestující z Nymburka. V tomto úseku je vlak z Prahy přiměřeně zaplněn (lidé zde nestojí), nevím jak ráno z Milovic do Prahy, ale odpoledne si opravdu lidé v tomto úseku sednou. Nicméně syn, který je z Milovic, a občas dojíždí vlakem do Prahy mi řekl, že i když ráno vlak není poloprázdný, tak vždy si v Milovicích sedne, a to i když přijde k vlaku těsně před odjezdem. V Čelákovicích je už ale narvaný. Pravděpodobně nepočítáte s tím, že všechny vlaky z Milovic by ve čtvrthodinovém intervalu pokračovaly do Prahy. Pokud by jely pouze v úseku Lysá - Milovice, tak budou velmi málo naplněny. Ale pokud bude půlhodinový interval mezi Prahou a Milovicemi, tak mnohem méně lidí bude přestupovat v Lysé nad Labem. A těch lidí, cestujících z Nymburku do Milovic zase tolik není, aby nahradili cestující, kteří vystoupí v Lysé, protože také využívají přímé spojení mezi Nymburkem a Milovicemi autobusovými linkami č. 434, 436 a 497. Co se týká druhé nástupní hrany v Milovicích, myslím, že se ji nedočkáme, pokud trať z Milovic nepovede dál až k trati 071 někde u Luštěnic a nebude zdvoukolejněna a elektrizována až do Mladé Boleslavi. Samozřejmě, je možné, že se Milovice budou dále rozrůstat, ale zatím se tak děje především na Mladé, kde cestující z Prahy buď jedou přímým vlakem z Prahy do Milovic a přesednou na linku č. 432, a pokud není přímé spojení, tak velmi často jedou opačným směrem linkou č. 432 z Lysé. Samozřejmě pokud budou zavedeny ve čtvrthodinovém taktu vlaky Praha - Milovice a v půlhodinovém taktu ještě Praha - Nymburk, tak je situace jiná, ale myslím si, že se toho nedočkám.
Úterý, 30. dubna 2019 - 11:11:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1064
Registrován: 7-2017
Až se bude psát rok 2006, až se všichni přestěhujem do velikých měst....
Úterý, 30. dubna 2019 - 11:45:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1655
Registrován: 3-2010
Hroch: Jestli chcete počítat staré vesnicke Milovice, tak prosím...[biggrin]
Četl jste, co jsme tady psali o dané dálnici, že je zkrátka tragicka?? [wink]
Ano v malomeste budeme mít ucelený systém a v sousednim mnohem vetsim meste to nechame zkolabovat, ano to ma logiku..[crazy]
Úterý, 30. dubna 2019 - 13:54:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 44
Registrován: 8-2017
Vím že je to asi hodně blbá otázka ale jede zítra Rakovnický, Kokořínský a Podtrosecký rychlík ? Osobní vlaky 9055 a 9057 atd. ? Předem děkuji za odpověď a info.
Pajas2
Úterý, 30. dubna 2019 - 13:59:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1020
Registrován: 10-2009
Jednoduchá odpověď: viz jízdní řád! [biggrin] Otázka na 10 sekund. [wink]
Úterý, 30. dubna 2019 - 14:28:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2142
Registrován: 12-2007
Viz jízdní řád...
Dobrá rada.
Ale keď doň kuknem, tak vidím, že Karel I. mal ísť 27. 4.: https://www.szdc.cz/documents/50004227/50157166/kzvl.pdf
A išiel? Nešiel. A to bol dokonca na internetovej info tabuli v Prahe hl.n. vypísaný s meškaním 35 min...
Pojde?
Asi hej, ale vzerá, že až 4. 5.:
https://www.cd.cz/zazitky/kam-na-vylet/1679-parnim-vlakem-na-audi enci-u-cisare-karla-i

Takže ono to možno nie je až taká hlúpa otázka, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať...
Úterý, 30. dubna 2019 - 16:17:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1066
Registrován: 7-2017
Tak Podtrosecký a Kokořínský (a Český ráj) by měli dle JŘ SŽDC, trať 070, jet v +. A to snad zítra a 8. je.
Úterý, 30. dubna 2019 - 22:52:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 485
Registrován: 1-2012
Veškerý provoz by se měl řídit dle řádu pro nepracovní den, takže i provoz na trati 210 bude podle řádu SN. Takže i noční rozjezd vlaků z Prahy do S a zpět se bude konat. Atd. A od zítra Hradečani přes Vysočany, jen pro připomenutí.
Seriózní informace o počasí najdete na www.pocasimeteoaktuality.wordpress.com a na facebook.com/pocasi.aktuality denně.
Středa, 01. května 2019 - 10:35:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12800
Registrován: 8-2004
074:
"Hroch: Jestli chcete počítat staré vesnicke Milovice, tak prosím...
Četl jste, co jsme tady psali o dané dálnici, že je zkrátka tragicka??
Ano v malomeste budeme mít ucelený systém a v sousednim mnohem vetsim meste to nechame zkolabovat, ano to ma logiku.."
- Ale houby vesnické Milovice. Stačí uvažovat střed Mladé, abych zjistil, že kecáte.
- Určitě lépe jak Vy to, co jsem psal o ŽUP.
- Ano, má to logiku.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Středa, 01. května 2019 - 11:34:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2143
Registrován: 12-2007
co jsem psal o ŽUP
Až na to, že na ŽUP by to nemalo žiaden vplyv [wink]

Ano, má to logiku.
Keď každý žijete v tom druhom meste, tak je prirodzene tá logika značne subjektívna, ale mne napr. 15 min. do Milovic logiku tiež nedáva...
Středa, 01. května 2019 - 13:04:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1195
Registrován: 1-2011
Já bych měl dotaz k Hradeckým rychlíkům, proč vlastně jezdí mimo Lysou, když stavební práce nezačaly a jen tak nezačnou, máto to nějaký smysl, nebo je to jenom špatné naplánování

(v kombinaci s aktuálním odklonem bez zastavení mi to příjde vskutku úsměvné)

PS - než začnete řešit, že na Prahu jezdí dost osobáku, tak bych rád upozornil, že těmi rychlíky se jezdí taky jinam, než jenom do centra Prahy

Co nechápu naprosto, je že směr na Prahu nemá zajištěný přípoj v Nymburce, když vám jej nechá dispečer ujet o minutu před nosem, tak čekáte hodinu ( a kdo znáte nymburkské nádraží, tak víte, jaký je to zážitek)
Středa, 01. května 2019 - 20:44:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12804
Registrován: 8-2004
Tratovak:
"Až na to, že na ŽUP by to nemalo žiaden vplyv"
Vlaky navíc v ŽUP nebudou mít na ŽUP vliv ... to asi ne, že.[nene]
Tratovak:
"Keď každý žijete v tom druhom meste, tak je prirodzene tá logika značne subjektívna, ale mne napr. 15 min. do Milovic logiku tiež nedáva..."
Jak jsem už psal - Lysá+Milovice, po dvoukolejce (a za tři roky i s "AB") vs. nekapacitní jednokolejka a fiktivní dieslové "ešusy"? Jasně, někdo to vidět nemusí, ale to už je holt každého boj.
Když si doma zatáhnu závěsy, také můžu 365 dní tvrdit, že je tma.
Petr_Šída:
"máto to nějaký smysl, nebo je to jenom špatné naplánování"
Jestli to má smysl, zatím mi zůstává utajen.
Petr_Šída:
"Co nechápu naprosto, je že směr na Prahu nemá zajištěný přípoj v Nymburce, když vám jej nechá dispečer ujet o minutu před nosem, tak čekáte hodinu."
Souhlas. Lysá podle mne nemusí mít nutně rychlíky, ale toto to sráží.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Středa, 01. května 2019 - 22:04:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1657
Registrován: 3-2010
Hroch: Jasne, nekde investice maji smysl, jinde ne, vsichni vepri jsou si rovni, jenom nekteri jsou si rovnejsi..[wink]
Středa, 01. května 2019 - 22:06:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2144
Registrován: 12-2007
Vlaky navíc v ŽUP nebudou mít na ŽUP vliv ... to asi ne, že.[nene]
Veď vravím, píšem asi ako marťan...
Tomu vlaku v Prahe je úplne jedno, odkiaľ do nej ten vlak príde (či z Milovic, Nymburku, Lysej, Čelákovic alebo z Brandýsa)...

nekapacitní jednokolejka a fiktivní dieslové "ešusy"?
Takže píšem asi ako marťan na kvadrát.
Celý čas tu točím o tom, že do BnL by to malo zmysel iba vtedy, keby sa tá nekapacitná jednokoľajka skapacitnila...
15 min. takt z Čelákovic bude reálny po stavbe Čelákovice - Vysočany. A to bude v dobe (neverím že skor ako za 10 rokov), kedy tie "ešusy" nebudú mocť byť fiktívne, lebo prvé ešusy v tom čase už budú v [zadnice] (leda, že by to teda boli držiaky ako žabotlamy).

Mimochodom - jednokoľajka do Milovic kapacitou fakt prekypuje. Ale na rozdiel od trate do BnL, ktorá na svoju rekonštrukciu iba čaká (a do tých 10 rokov sa bude musieť urobiť, inak tá trať skončí samovoľným rozpadom) a je iba otázka v akom bude prevedení (nie, nečakám dvojkoľajku), tak milovická trať to má na xy rokov zakonzervované (na žiadne predĺženie do Boleslavy neverím)...

Je to potřeba přeložit do češtiny?
Čtvrtek, 02. května 2019 - 00:20:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19111
Registrován: 5-2002
Trat: Tomu vlaku v Prahe je úplne jedno, odkiaľ do nej ten vlak príde (či z Milovic, Nymburku, Lysej, Čelákovic alebo z Brandýsa)
To ano, ale tý praze nebude jedno, že do ní přijede vlak navíc, o to Hrochovi celou dobu šlo...

po stavbe Čelákovice - Vysočany ... neverím že skor ako za 10 rokov
Vypadá to, že to bude naopak dřív, než za 10 let, takže bych se o ty Ešusy až zas tak nebál.

jednokoľajka do Milovic kapacitou fakt prekypuje
Je fakt, že čtvrthodina při šestiminutové JD by byla docela starost, ale při dvou perónech by to úplně nemožné nebylo...
Čtvrtek, 02. května 2019 - 06:06:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2145
Registrován: 12-2007
že do ní přijede vlak navíc
Bavíme sa o tom, že medzi Čelákovicami a Prahou bude 15 min. takt?
Ak nie, tak na kieho čerta chce 15 min do Milovic, keď to z Lysej nepojde každých 15 min. na Prahu?
A keď už pojdu do tej Prahy 4xOs/hod, tak aký je pre tú Prahu rozdiel, či to je 1xNymburk+1xMilovice+2xBrandýs alebo 2xNybmurk + 2xMilovice alebo 1xNymburk + 2x Milovice + 1x Brandýs? Pri akejkoľvek kombinácií sú to stále iba 4 vlaky po 15 min. Žiaden vlak naviac.

Stále je to v marťančine?

Vypadá to, že to bude naopak dřív
Takých vecí vyzeralo...
Už sú vydané stavebné povolenia?
Keby to bolo aj o 7 rokov, tak to v zásade na veci nič nemení...

při dvou perónech by to úplně nemožné nebylo...
Technicky samozrejme nie.
A nechcelo by to ešte k tomu mimoúrovňové kríženie kostomlatského zhlavia?
Budem parafrázovať Hrocha - Milovice sú rovnaké OŘ ako Bandýs...

Alebo že by toto išlo mimo OŘ? A BnL potom nemože ísť tiež mimo OŘ?

(Příspěvek byl editován uživatelem tratovak.)
Čtvrtek, 02. května 2019 - 20:46:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12809
Registrován: 8-2004
Hajnej:
"Vypadá to, že to bude naopak dřív, než za 10 let, takže bych se o ty Ešusy až zas tak nebál."
Spíš nějak nevím, zda je vůbec nějaké takové vozidlo na trhu (kapacitní dvoupodlažka bez smetáku).[uhoh]
Tratovak:
"Ak nie, tak na kieho čerta chce 15 min do Milovic, keď to z Lysej nepojde každých 15 min. na Prahu?
A keď už pojdu do tej Prahy 4xOs/hod, tak aký je pre tú Prahu rozdiel, či to je 1xNymburk+1xMilovice+2xBrandýs alebo 2xNybmurk + 2xMilovice alebo 1xNymburk + 2x Milovice + 1x Brandýs? Pri akejkoľvek kombinácií sú to stále iba 4 vlaky po 15 min. Žiaden vlak naviac."
Vycházel jsem z toho, co jste psal tady, tj., že do BnL alespoň půlhodina. S tím i souhlasím (pokud to má mít jakýs takýs smysl). No jen mne tedy opravdu nenapadlo, že současně počítáte (Vy nebo 074) s redukcí stávajícího počtu vlaků od Lysé (což je ta Vaše první varianta). Vaše třetí varianta pak popírá dříve napsané.
Z toho pramení, že se nemůžeme dobrat výsledku.
Tratovak:
"A nechcelo by to ešte k tomu mimoúrovňové kríženie kostomlatského zhlavia?
Budem parafrázovať Hrocha - Milovice sú rovnaké OŘ ako Brandýs...
Alebo že by toto išlo mimo OŘ? A BnL potom nemože ísť tiež mimo OŘ?"
Tak Milovice po 15 minutách nejsou v rovině něčeho závazného (narozdíl od Lysé), nicméně pokud by k tomu došlo, tak předpokládám, že leda jako přípoj k Os od/do Nymburka a tedy v Lysé tyto vlaky na 4./6.SK bezkolizně s Pravobřežkou.
A jasně, OŘ nástupiště určitě nevybuduje, o tom není spor.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Čtvrtek, 02. května 2019 - 21:43:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2146
Registrován: 12-2007
Vaše třetí varianta pak popírá dříve napsané.
Tie varianty tam boli hodené s jediným zámerom - poukázať na nemennosť počtu vlakov, nič iné v tom netreba hľadať.

Celé moje snaženie smeruje k vysvetleniu, že pokiaľ má mať osobná doprava v úseku Čelákovice - BnL zmysel, tak musí ponúkať použiteľné spojenie BnL s Prahou. Všetká ostatná frekvencia sa vojde do 809 a tá sa dá odvoziť autobusmi (akože odhadom polovica vlakov tam aj tak vozí vzduch)...

A keďže je iba otázkou času (nepredpokladám, že by sa tá trať zrušila), kedy sa na 074 pojde do obnovy, rekonštrukcie, - izácie, tak si treba položiť otázku, čo po nej bude jazdiť? Dva páry nákladov? 809 súbežne s autobusom? Je spojenie BnL - Pha s prestupom atraktívne?
Čo mi z toho vychádza?
Buď na Prahu čo 30 min, alebo osobnú dopravu zrušiť.

Samozrejme, heslo "mšenka"...