Diskuse » Archiv 2019 » Autobusy a trolejbusy » MHD ve Zlíně (trolejbusy, autobusy) » Archiv diskuse MHD ve Zlíně (trolejbusy, autobusy) do 29. 08. 2019 předcházející | další

Archiv diskuse MHD ve Zlíně (trolejbusy, autobusy) do 29. 08. 2019

dolů
   autor příspěvek
Trupman
Pátek, 09. srpna 2019 - 13:02:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1618
Registrován: 12-2005
Přemýšlelo se někdy v nedávné minulosti ve Zlíně nad zavedením expresních trolejbusových linek do Otrokovic?

Dlouhá léta byla taková myšlenka nemožná bez vystavění dvou trolejových stop v jednom směru, nebo bez výhyben a dobře rozplánovaném grafikonu. Ale s bateriovou technologií a parciálními trolejbusy s automatickým natrolejováním by předjíždění nebyl žádný obtížný kousek. Expresní trolejbus, pokud by dohnal vůz jedoucí před ním, by stáhnul faje a natrolejil se na další své zastávce.
Moje dopravní fotogalerie na Phototrans
Pátek, 09. srpna 2019 - 13:59:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 50
Registrován: 3-2015
Trupman:
1. Vyžadovalo by to vybavit všechny zastávky nasazovacími stříškami.
2. Doporučuji si stoupnout na zastávku Louky,křižovatka a sledovat, kolik automatických nasazení se povede.
3. Těžko říct, za jakým specifickým účelem bude pořízen 35 Tr, ale tohle asi nebude ono :D
Zlin__24tr
Pátek, 09. srpna 2019 - 14:28:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3405
Registrován: 3-2005
Trupman:
"Přemýšlelo se někdy v nedávné minulosti ve Zlíně nad zavedením expresních trolejbusových linek do Otrokovic? "
Naopak, mělo by to směřovat jinam. Větší obsluha přilehlých částí (např. plánovaná 10 přes Malenovické sídliště do Tesca).
Páteřní, téměř tramvajový charakter dopravy, by měl převzít vlak (ve špičku až 10-15min interval?). Zatím tomu brání stále odkládaná rekonstrukce tratě a posléze i ZID[happy].
zerony63:
"Jak to vidíte vy? Zkuste tipovat. Elektrobus se nabízí na využití zajíždění do Bělova, Tím by odpadla absolutní potřeba autobusů."
Pani Colombová, by napřed musela být dodána. Provozně náležitě odzkoušena. Ale ano, budoucnost Otrokovic asi je v prciálních linkách, doplněno elektrobusem (na vymetání 55B, 55k, 55R).
Ale netuším, proč měnit tak zažitou linku a značku 55 na 15 apod.?
trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie... (aktuálně web v hibernaci)
Následuj svůj instinkt - Rába :-)
Pátek, 09. srpna 2019 - 16:11:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 89
Registrován: 9-2018
Numeromafie, už zase 😭🥺😡😰😨😱
Alex24
Sobota, 10. srpna 2019 - 13:37:31  
Neregistrovaný host
https://zlin.rozhlas.cz/moderni-zeleznici-do-vizovic-brzdi-jeden- prejezd-mesto-soubezne-oprasilo-projekt-8036199
Kliďas
Sobota, 10. srpna 2019 - 21:45:43  
Neregistrovaný host
Kdy bude opravena 683 ? Bude se jednat jenom o plechy anebo i případně posunutou zadní nápravu ? I kdyby došel elektrobus v září, má DSZO stále deficit u 12 m busů. 661 a 671 jezdí jenom jako provozní záloha a na linkách MHD se téměř v současné době nevyskytuje 660. Proto by byl vhodný odněkud zakoupený Citelis (s ev. č. 653/II). Sólo autobusový park by byl bez problémů.
U kloubáků bych byl také více radikální. Musí zůstat zálohy za SORy na Lešnou a také pro linku 55 a proto je třeba aspoň 8 kloubáků. Odprodal bych málo se v provozu dnes vyskytující 821 a 822 a pořídil bych za dva tyto busy jeden nový zřejmě podle pořadí ten s ev. č. 830.
676
Sobota, 10. srpna 2019 - 22:53:11  
Neregistrovaný host
Kliďas: K čemu proboha kupovat další ojetý šrot. Máme tady 16 12M autobusů, když počítám 659, 661 a 671 a 7 10,5M. K čemu kupovat další??? Stejně teď je nevyužitých 8 kloubáků (1 za den v provozu). Zdá se mi, že se chce DSZO zbavit co nejvíce autobusů a vše zatrolejovat. Úplně zbytečné. Já bych ty autobusy nechal na lince 55. Ono to navrhují lidi, kteří na 55 nikdy nejeli a neznají kapacitu narvaných spojů přes školní rok apod. Aby to nedopadlo jak s tím stupidním systémem zavést trolejbusy na Lešnou. Všichni místní na to nadávají. Měli se pořídit kloubové vozy na tyto linky (4,5) a né sólo - od Náměstí Práce až na Lešnou narvané, to samé v opačném směru. Tady opravdu jak DP tak magistrát neumí přemýšlet. Všechno na rychlo a na poslední chvíli.
Neděle, 11. srpna 2019 - 09:26:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5881
Registrován: 6-2005
Je to, chlapci, šance pro vás. Vystudujte VŠ a dostaňte se na odbor dopravy magistrátu. Už vím o 2 městech, kde tam sedí nadšenec, ale ne šotouš. Taky to v daných městech začíná k něčemu vypadat.
Makrelu neumeješ.
Neděle, 11. srpna 2019 - 12:15:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 388
Registrován: 5-2007
Na to jsem upozorňoval, že kapacita ve špičce na větev Vršava, Kostelec a Veliková bude snížena z původních 840 na 320 míst za hodinu. Pokud dojde ke zrušení linky 44 a začne nový rok, to teprve bude katastrofa. Jde vidět, že na magistrátu si nejsou schopni udělat ani elementární aritmetiku, na to nepotřebujete být ani dopravním expertem či nadšencem.
Neděle, 11. srpna 2019 - 12:56:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 369
Registrován: 11-2010
Já si zase myslím, že by se DSZO měla vydat na cestu co největšího rozšíření trolejbusů. Proti autobusům mají řadu výhod. Všechno, na co se tady v souvislosti s trolejbusy nadává je dáno spíše kastlí a její délkou. Pokud by tam jezdily 27 Tr, určitě by ubylo všeobecného kafrání, ale zase by se nadávalo, že to jezdí často téměř prázdné.

Myslím totiž, že problém Lešné je i v tom, že počty cestujících se přes den docela dost různí (i v závislosti na počasí) a mají spíše nárazovou povahu. Některé spoje skoro vozí vzduch, jiné jsou narvané po strop. Několik příkladů osobně odpozorovaných:
- U víkendových spojů kolem poledne - pokud je pěkně - bývají často i nepříjemně zaplněné ty spoje, které jedou po spojích končících už na Vršavě. Klasika je pak otevírací doba ZOO. Narvané to jede kolem deváté a pak večer po šesté. Třeba včera - spoj, který vyjíždí od ZOO pár minut před zavřením ZOO přijel do města téměř prázdný. Následný spoj, který od ZOO odjíždí krátce po zavření ZOO přijel do města tak plný, že cesta v něm musela být velmi útrpná.
- Vytíženější je též ten spoj, který má přestup na Velíkovou. Když se sejde ZOO + Velíková, spoje jsou na hraně kapacity.
- Poslední spoje večer bývají solidně vytížené hlavně v pátek a v sobotu večer. Jenže přes týden mnohdy jedou téměř prázdné.
- Téměř prázdné jezdí častěji také spoje linky 5, zvlášť za horšího počasí a v sedle.

Ten systém není špatný sám o sobě a určitě představuje výrazné zlepšení, cestující si rychle zvykají. Jestli ale mají být lidé spokojení, musí se to vyladit. Tedy v exponovaných časech je potřeba oddělit frekvenci k ZOO a frekvenci na Velíkovou. Třeba posilovým spojem linky 5 pro návštěvníky ZOO. Druhá věc je, co se tam pošle (trolejbus či autobus, kloubák nebo sólo), kde bude jezdit vůz zbytek dne a kde se najde řidič. Poslat tam kloubový autobus je řešení, ale dosti nouzové. Na druhou stranu nikdo neříká, že za pár roků nepřibude kloubových parciálů, které by mohly jezdit posily k ZOO, 2 Štěrkáč (nebo třeba Louky [satan]). Nebo jak už jsem tady psal: Elegantní řešení by bylo Štípu zadrátovat, mohl by tam jet kterýkoli trolejbus a SORky by se přesunuly na Velíkovou.

Ad dráty v Otrokovicích: Nechci nějak spekulovat, ale myslím si, že dráty by mohly být nataženy už letos, protože běží projekt financovaný EU na rekonstrukci a výstavbu tratí. Finální realizací asi bude dodání trolejbusů. Dráty do té doby budou moci využívat alespoň spoje prodloužené linky 2, a to by bylo určitě dobře s ohledem na spotřebu a životnost agregátů. Nakonec, dobíjení elektrobusu už je v Otrokovicích nachystané skoro rok, tak proč ne?

Co se týká kapacity v Otrokovicích, mohl by mi někdo vysvětlit, jak ta souvisí se zavedením trolejbusů? Víte tady někdo z oficiálního zdroje (výběrové řízení,...), v jaké kastli budou ty parciály dodány? Jestli budou všechny sólo nebo jestli mezi nimi nebude i nějaký kloub? Jestli nebude sólová kapacita 55 doplněna častější kloubovou kapacitou 2? Nezapomínejme, že má být dodána ta 35Tr.

Jasně, není úplně šťastné, že dráty nepovedou po celé trase, ale lepší alespoň kousek, než nic. A kdo ví, třeba je potom protáhnou.
Škoda 15Tr 02/6 v. č. 10851, r. v. 1988: Hradec Králové - 72 (1989-2001), Zlín - 371 (2003-2013), Ternopil - 159 (od r. 2013)
»Lidí se nebojme, ale sebe.« - Tomáš Baťa
[happy] [smile] [happy]
Pondělí, 12. srpna 2019 - 09:51:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 185
Registrován: 7-2013
No tak já si dovedu představit na Velíkovou elektrobus a to tak že by na konečné byla zřízena dobíjecí infrastruktura. Trolej-ování je zbytečné pokud elektrobus bude. Spíše si myslím že parciální trolejbus by se mohl objevit na lince 33 po zatrolejovaní určitých úseků. Kopec ke krematoriu by nebylo špatné zatrolejovat aby i zde mohli být použity parciální trolejbusy. Ovšem jak by to bylo v opačném směru na Jaroslavice to otázka že by zatrolejovaní Třídy T. Bati? zbytek bez proudu. Záleželo by jak by to vycházelo z bateriemi do kopce na Jaroslavice.
Pondělí, 12. srpna 2019 - 13:42:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5670
Registrován: 2-2005
Já si zase myslím, že by se DSZO měla vydat na cestu co největšího rozšíření trolejbusů. Proti autobusům mají řadu výhod. Všechno, na co se tady v souvislosti s trolejbusy nadává je dáno spíše kastlí a její délkou. Pokud by tam jezdily 27 Tr, určitě by ubylo všeobecného kafrání, ale zase by se nadávalo, že to jezdí často téměř prázdné.

Přesně [ok]

Na linkách k ZOO mě fascinuje neustálá argumentace ve smyslu "kapacita je XXX osob za hodinu, teď je kapacita XYZ osob, takže to stačí." Nestačí. Jednak je ZOO daleko, za druhé je ZOO rozlehlá, za třetí se tam i odtamtud jezdí nárazově, za čtvrté je to největší turistická atrakce v kraji, ne-li na Moravě. Pokud má být MHD k něčemu, musí nabídnout adekvátní obsluhu, což je minimálně kloubák, byť by někdy jezdil prázdnější.
Ale to je léta problém zlínské veřejné dopravy - dokud je vidět z venku skrz okna vozidla, je v podstatě prázdné [proud] a představa, že by lidi mohli cestovat taky jako lidi, se moc nenosí.
Samozřejmě to musí někdo zaplatit, čili tyto (nejen) mé nářky míří spíše na město, než na dopravní podnik, i když je otázka, nakolik se někdo z DP snažil kloubáky protlačit.

Zatím je obsluha ZOO řečena dost polovičatě (o tom ostatně svědčí i ta chybějící zastávka na Vršavě). Nějaké mírné zlepšení tam je, ale měla tam být jedna základní kloubová linka, druhá v protisměru v sólech navázaná na Velíkovou, aby se více oddělily frekvence ZOO a Velíkové a zároveň by sóla dělaly do ZOO posilu. A čtyřku, dnes čtyřicetčtyřku, nechat jak byla.

Ad drátování Štípy: Ano, to by bylo pěkné, ale aby se taková stavba vyplatila, měl by tam být nějaký rozumný interval trolejbusů. Zatím jich tam jezdí příliš málo.

Co se jiného drátování týká, Otrokovice (až po Štěrkoviště) mají největší smysl. A všechny mé další nápady potřebují investice v řádech desítek milionů, takže je to utopie:
- Chtělo by to pořádný terminál zhruba v oblasti Školní. Kde by byl možný i nějaký odstav vozidel a bylo by tam zázemí pro řidiče i cestující. Pak bychom nemuseli tahat linku 4(4) až na Vršavu v případě, že by došlo k obsluze ZOO, jak jsem ji popsal výše. 4(4) by mohla jezdit v sólech na BČ, linka 2 by byla plnohodnotně ukončena ve městě a na Vršavu s plnohodnotnou výstupní zastávkou a dál by jezdila 4/5 částečně v kloubech.
Jo ale kdo by to chtěl, když nejnutnější spoje jsou linka 2t ze Štěrkoviště k nemocnici. Protože v době NP vozidel s kleeningem je nejdůležitější přímé spojení pro pár babiček [crazy]
A taky by se tam nesměla místo hřiště postavit fakulta UTB.
- Dále protáhnout 9/10/14 až na Podlesí.
No jo, ale to by se muselo vyřešit parkování, smyčka, zázemí, nová komunikace.

Naopak dnešní autobusové linky jsou poměrně málo frekventované, stavě troleje někam k Lesnímu hřbitovu či na podvesné je asi nereálné.
MHD je pro lidi ! ! !
Pondělí, 12. srpna 2019 - 14:18:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 566
Registrován: 1-2014
Otázka, jestli by na 4/5 měli jezdit kloubové trolejbusy, jak by to vypadalo na Podhoří. Ano byl jsem na jízdě 346 přes Podhoří, ale takovou 27Tr, bych si tam představoval těžko.
Pondělí, 12. srpna 2019 - 16:09:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5671
Registrován: 2-2005
Jiri: Cituji sám sebe: A čtyřku, dnes čtyřicetčtyřku, nechat jak byla.

Tedy 4/5 z SH, 44 Vršava-Podhoří.
MHD je pro lidi ! ! !
Kliďas
Pondělí, 12. srpna 2019 - 18:25:51  
Neregistrovaný host
676: K čemu proboha kupovat další ojetý šrot? Vždyť na konci srpna 2015 (před čtyřmi lety) byly zakoupeny 651 a 652. A právě 652/II jezdí minimálně jako pohotovostní vůz a někdy také jako i linkový spoj. Při takové výdrži by zde 653/II mohla být do září 2023. To je čtyři roky v provozu.
Kliďas
Pondělí, 12. srpna 2019 - 18:53:17  
Neregistrovaný host
676: A ještě posuzuji 659, že je v lepším technickém stavu než 660, 661 či 671. Je to poslední typ KAROSA RENAULT a ty měly obecně větší kvalitu než nově obecně vyráběné IVECO CITYBUSY. S jejich výrobou šla totiž kvalita nově vyráběných autobusů dolů.
Pondělí, 12. srpna 2019 - 19:36:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 110
Registrován: 7-2018
Z osobní zkušenosti mám postřeh k vnitřní malenovické lince 51. Ta vyjede z točny, objede Malenovice a zase se vrátí na točnu. Myslím si, že by bylo vhodné linku prostorově a časově navázat na vlak.

Alespoň po modernizaci tratě by u vlakové zastávky Malenovice mohl vzniknout přestupní uzel s širším využitím (např. linka 52, nebo třeba i některé příměstské autobusy). Nevím jestli je něco podobného v plánu, ale logické řešení by to bylo. Současný stav, kdy musí cestující při cestě z/do Malenovic a přestupu na linku 51 přecházet hlavní silnici (při cestě vlakem vždy a při cestě trolejbusem v jednom směru) není optimální. Navíc vlaková zastávka je poměrně daleko od točny. Je otázka, jestli by pro přestupní uzel a točnu u vlakové zastávky bylo místo. Mluvilo se o posunování železničních stanic v Malenovicích. Neví o tom někdo něco víc?
Pondělí, 12. srpna 2019 - 20:47:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 567
Registrován: 1-2014
Trollino: To bylo jako takové mezi varianta, kdy 4/5 by zůstali na Podhoří a 44 by už nefingovala.
Alex24
Úterý, 13. srpna 2019 - 18:01:33  
Neregistrovaný host
https://zlin.rozhlas.cz/barumka-a-trnkobrani-poprve-v-jednom-term inu-stovky-policistu-budou-v-8037725?fbclid=IwAR0XzW0yRgOQryy-vYZ pSd0dvOjeiY53nOz3nDA9Hl1f0kOBb8Ok9u35Ll4
Středa, 14. srpna 2019 - 21:48:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 684
Registrován: 11-2004
Kliďas: myslim si, ze posuzovat jestli je vuz z roku 2000 v lepsim stavu, jak vozy z roku 2001, je nemistne. Jsou to vsechno ohrkane stare kary, ktere jsou za hranici zivotnosti udavanou vyrobcem. V globale jsou to proste auta, ktere brzo ceka srot.
Trolejbusy jsou budoucnost všech národů.
Zlínský trolejbus náš vzor.

THE BEST CAR IS SKODA 100 AND MY TRABANT 601 S.
Čtvrtek, 15. srpna 2019 - 07:58:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 186
Registrován: 7-2013
Dnes pro Vás natočím to slíbené video na YouTube. Fotky možná něco dám. Jedu do Prahy chcete nějaké konkrétní fotky z dopravy pište.

(Příspěvek byl editován uživatelem zerony63.)
Zlin__24tr
Čtvrtek, 15. srpna 2019 - 09:58:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3407
Registrován: 3-2005
Se nějak dívám, že poznámka "výluky se můžou změnit", je v plné platnosti. Neb se některé termíny hezky přeházely. A přišli jsme o l.2 na Zdravotnické škole.

Jen si připojím nářky na SOR - viz níže, tyto věci dělají z MHD v očích kaštanů socku

Samozřejmě kvituju pokus o usmněrnění vzduchu z výdechu, neb např. jak to má DPP to plně pálí na hlavu a za krk je totální peklo.

zerony63:
Doporučuji si všimnout vybavenost všech vozů hodinami a i na označovači, plus v nových SORech i jiný typ označovačů.
To je to co mě ve Zlíně hodně chybí, super reklamy, ale čekat až se milostivě zobrazí čas [uhoh].
ex. 656 (1024) jsem v provozu už pár měsíců neviděl, jinak tam z pohledu zlínského šotouše nic není (samozřejmě, je to úplně jiný rozmanitý provoz, ale to patří do diskuze MHD v Praze).

(Příspěvek byl editován uživatelem Zlin__24Tr.)
trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie... (aktuálně web v hibernaci)
Následuj svůj instinkt - Rába :-)
Pátek, 16. srpna 2019 - 07:14:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11
Registrován: 10-2018
Pod Priorem stojí ŠMka
Poskok
Pátek, 16. srpna 2019 - 12:17:15  
Neregistrovaný host
Pekne zamaskovana...
Sobota, 17. srpna 2019 - 17:36:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 187
Registrován: 7-2013
Posílám slíbené fotky

Sobota, 17. srpna 2019 - 18:36:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5885
Registrován: 6-2005
Označovač JKZ
Makrelu neumeješ.
Sobota, 17. srpna 2019 - 21:33:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 188
Registrován: 7-2013
Fotky Zlín Čtvrtek 15.Srpen 2019




Sobota, 17. srpna 2019 - 21:37:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 189
Registrován: 7-2013
Video na YouTube z linky 4 dodělám příští týden.

Petr_k
Neděle, 18. srpna 2019 - 00:58:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12797
Registrován: 4-2003
9Tr - označovač není JKZ, ale Herman.
DIE VERGELTUNGSAFFE!
»Dem Reinen ist Alles rein« – so spricht das Volk. Ich aber sage euch: den Schweinen wird Alles Schwein!
(Friedrich Wilhelm Nietzsche: Also sprach Zarathustra * Ein Buch für Alle und Keinen)
Neděle, 18. srpna 2019 - 08:42:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 569
Registrován: 1-2014
Na 53 jede 12 metrový Citelis? Já měl za to, že v Malenovicích by některými místy neprojel.¨a dle času to není ten, co zajíždí k Domu umění.
Pondělí, 19. srpna 2019 - 10:37:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 529
Registrován: 10-2011
Spoje nyní vozí cestující (pravda zatím skoro žádné) i od Domu umění, který se nově jmenuje Památník T. Bati. Na obrázku je 53z, která odtamtud právě přijela.
Husky/M.L.Č. 347 "moje láska čtyřbarevná a už i bohužel vyřazená" [sad]
Pondělí, 19. srpna 2019 - 12:05:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5893
Registrován: 6-2005
Petr k: ale ta štěrbina jak JKZ.
Makrelu neumeješ.
Pondělí, 19. srpna 2019 - 20:32:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 570
Registrován: 1-2014
Třeba časem se dočkáme, že Památník TB bude konečná zastávka pro linku 53.
Pondělí, 19. srpna 2019 - 20:54:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 301
Registrován: 5-2007
Jiri: Jeden kolega šofér vzpomínal, jak mu klekla v Malenovicích Sorka a žádná jiná už k dispozici nebyla, tak na 51 dostal tuším 660 nebo 661... Nikdo z vás nemá podobné informace o nasazení dvanáctimetru na 51/52?
Mé stránky: www.dopravadszo.blog.cz

!!!ZSPD rulez!!!
Web s prezentací Zlínského spolku přátel dopravy

Děkuji všem, kteří se na činnosti nemalými zásluhami podílejí.
672
Úterý, 20. srpna 2019 - 16:19:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 743
Registrován: 11-2007
Dnes souběh dvou výluk -> 823 a 826 na lince 2 a 828 na lince 8.
trajflyzlin.blog.cz – rozsáhlá fotogalerie zlínské MHD
Přehledy zlínských trolejbusů
Zlin__24tr
Středa, 21. srpna 2019 - 09:01:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3408
Registrován: 3-2005
672:
"Dnes souběh dvou výluk -> 823 a 826 na lince 2 a 828 na lince 8."
Jakých dvou výluk? Díly a ?
trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie... (aktuálně web v hibernaci)
Následuj svůj instinkt - Rába :-)
Středa, 21. srpna 2019 - 10:05:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 225
Registrován: 12-2010
https://www.idnes.cz/zlin/zpravy/zlin-silnice-oprava-ulice-2-kvet na-sokolska.A190820_230232_zlin-zpravy_ras asi půjde o tuhle
Trať 331-Zlínka ta přežije !
672
Středa, 21. srpna 2019 - 12:22:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 744
Registrován: 11-2007
Zlin__24tr:
"Jakých dvou výluk? Díly a ?"
Díly a Dřevnická – tam sice nebyl provoz linky 2 přerušen, ale v některých časech se vypínalo napájení, aby mohla bezpečně pracovat stavební technika.
trajflyzlin.blog.cz – rozsáhlá fotogalerie zlínské MHD
Přehledy zlínských trolejbusů
Kliďas
Pátek, 23. srpna 2019 - 16:16:31  
Neregistrovaný host
659 dnes na lince 4. Copak je se dvěma dalšími SORy, které nejezdí?
Pátek, 23. srpna 2019 - 19:53:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8
Registrován: 7-2019
659 dělala posilu na lince 4, jezdila z Náměstí práce na Podhoří a zpět...
672
Pátek, 23. srpna 2019 - 19:59:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 745
Registrován: 11-2007
Kliďas:
"659 dnes na lince 4. Copak je se dvěma dalšími SORy, které nejezdí?"
670:
"659 dělala posilu na lince 4, jezdila z Náměstí práce na Podhoří a zpět..."
Doplním, že Sory se otáčely na Sportovní hale kvůli velkým zpožděním (až hodinu), která vznikala kvůli frézování vozovky na Vršavě (jezdilo se tam na semafor). Frézování probíhalo cca od 14 do 17 hodin [kladivo].

EDIT: Tady je k tomu trochu víc: odkaz

(Příspěvek byl editován uživatelem 672.)
trajflyzlin.blog.cz – rozsáhlá fotogalerie zlínské MHD
Přehledy zlínských trolejbusů
Zlin__24tr
Neděle, 25. srpna 2019 - 10:44:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3409
Registrován: 3-2005
Botik:
"Jiri: Jeden kolega šofér vzpomínal, jak mu klekla v Malenovicích Sorka a žádná jiná už k dispozici nebyla, tak na 51 dostal tuším 660 nebo 661... Nikdo z vás nemá podobné informace o nasazení dvanáctimetru na 51/52?"
Marně pátrám v paměti, ale neumím jednoznačně potvrdit/vyvrátit. Ale např. 653 měla cedule i na l.51 [kladivo].

672:
"Díly a Dřevnická – tam sice nebyl provoz linky 2 přerušen, ale v některých časech se vypínalo napájení, aby mohla bezpečně pracovat stavební technika."
Aha, já tam viděl normálně jezdit trolejbusy, tak mě nepadlo toto...

Ad Výluky - obecně.
Celkem mě naštvalo, že tyto výluky NEJSOU zaneseny do IDOSu. Páteční Barumku chápu, to je pár hodin. V po/út (Díly), ještě se skřípěním zubů... Ale 2.května, 5 denní výluka a NIC?! Dle spojení IDOSU jezdí vše jak má...
Najít výlukový JŘ na webu "na první dobrou" nemožné, pod linkou "2" se neukrývá (tam mě to pro lenost admina rovnou hodí na JŘ od 1.9. (!!), takže rolovat a hledat na stránce, ale jen standardní letní JŘ). Pak už jen hledat v aktualitách na mobilu, když člověk chce vyrazit na zastávku [crazy].
Za mě jednoznačně [satan][zadnice]!


A abych zde jen netlachal, tak lehce fotograficky výluka Barum Rally.[fotic]



ad. ŠMka pod ochodním domem. Asi jako jo, DP se chtěl ukázat (?), ale jako prezentaci dát opravené "fungl" vozidlo, aby se v něm schovali brigádníci před deštěm, jedli tam rohlík ze salámem[uhoh]...

Spíš měla být slavnostní jízda, představení (bude poslední víkend, tak mimořádná l.34?) apod. by bylo důstojnější...
trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie... (aktuálně web v hibernaci)
Následuj svůj instinkt - Rába :-)
Poskok
Neděle, 25. srpna 2019 - 12:23:56  
Neregistrovaný host
Tak IDOS ve Zline je celkove... Chybejici vyluky (protoze to by tam musel nekdo zadat, ze) a nefunkcni zpozdeni online (takze prestoze ma vozidlo 20 minut zpozdeni, idos o tom nevi...)
Pondělí, 26. srpna 2019 - 12:38:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12464
Registrován: 4-2006
24tr co má být poslední víkend?
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam


V květnu 2019 chystám pro přátele malé překvapení.
Pondělí, 26. srpna 2019 - 14:11:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5906
Registrován: 6-2005
Arres: to byl jen návrh.
Makrelu neumeješ.
Pondělí, 26. srpna 2019 - 14:45:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12465
Registrován: 4-2006
aha škoda když už bych byl tam.
tak snad za rok v červnu
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam


V květnu 2019 chystám pro přátele malé překvapení.
Zlin__24tr
Pondělí, 26. srpna 2019 - 18:26:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3410
Registrován: 3-2005
Ares1:
"aha škoda když už bych byl tam.
tak snad za rok v červnu"
Já doufám, že ji vytáhnou dřív než příští rok v červnu. Takový krásný autobus, ale mimo statické vystavení na DOD nic.
Ta 34 byl jen návrh/nápad (inspirace)...
Poskok:
"Tak IDOS ve Zline je celkove... Chybejici vyluky (protoze to by tam musel nekdo zadat, ze) a nefunkcni zpozdeni online (takze prestoze ma vozidlo 20 minut zpozdeni, idos o tom nevi...)"
To online zpoždění mě zaujalo. Ve Zlíně jde sledovat poloha vozidel, ale IDOS o nich nic neví[nene].

Výluka Díly: [fotic]




Nová cesta mi přijde užší a hlavně už je asfaltová...

trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie... (aktuálně web v hibernaci)
Následuj svůj instinkt - Rába :-)
Pondělí, 26. srpna 2019 - 18:38:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2
Registrován: 8-2019
No, nevim, jestli je ta asfaltova cesta v takovem kopci dobra... Jsem zvedav, kdy se tam vyjedou hrboly od brzdeni trolejbusu dolu z kopce.
Pondělí, 26. srpna 2019 - 18:40:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 572
Registrován: 1-2014
Opět kolabuje v centru doprava. Dlouhá zase vytopena a přes Centrum jezdí spoje kudy to jen je možné.
Pondělí, 26. srpna 2019 - 19:18:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 28
Registrován: 9-2017
eŠeMka by měla vyjet tuhle sobotu (31.) na "Příluckém hraní" cca. kolem půl čtvrté? Trasa obvykle vede od hřiště na Příluku do Lužkovic, Želechovic, Příluku, po Dílech dolů a po hlavní zpět na Cecilku (letos to může být jinak?). Já budu mimo Zlín, tak by se někdo mohl obětovat a vypravit se tam [andel]
Jinak logo DPMG na boku docela překvapující [biggrin] ještě by to chtělo ev.č. [jidlo]

btw. neví někdo jak je na tom "objekt 655"?
Brm Brm Brm...tu tů...
672
Pondělí, 26. srpna 2019 - 20:54:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 746
Registrován: 11-2007
Poskok:
"No, nevim, jestli je ta asfaltova cesta v takovem kopci dobra... Jsem zvedav, kdy se tam vyjedou hrboly od brzdeni trolejbusu dolu z kopce."
Ideální by byl asi beton, ale to by bylo aspoň na měsíční výluku a asi by se to i dost prodražilo.
Uvidíme, co to vydrží, ale taky tomu moc nedávám. A vzhledem k tomu, jak narychlo to dělali, tak ani podkladové vrstvy asi nebudou extra kvalitní (v podstatě nechali to, co tam bylo).
trajflyzlin.blog.cz – rozsáhlá fotogalerie zlínské MHD
Přehledy zlínských trolejbusů
Pondělí, 26. srpna 2019 - 21:58:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3
Registrován: 8-2019
Jojo, podkladem je stara vrstva kostek zastrikana trochu nejakou cemento-betonovou smesi...
672
Úterý, 27. srpna 2019 - 07:09:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 747
Registrován: 11-2007
Poskok:
"Jojo, podkladem je stara vrstva kostek zastrikana trochu nejakou cemento-betonovou smesi..."
Ale tak jsem to nemyslel. Prostě vybagrovali kostky, týden nebo dva přes to jezdily všechny trolejbusy a autobusy, pak to asi trochu srovnali a hodili na to asfalt.
trajflyzlin.blog.cz – rozsáhlá fotogalerie zlínské MHD
Přehledy zlínských trolejbusů
Alex24
Úterý, 27. srpna 2019 - 18:21:26  
Neregistrovaný host
https://zlin.rozhlas.cz/posledni-prazdninovy-vikend-bude-narocny- pro-cestujici-mhd-i-ridice-uzavre-se-8043606
Středa, 28. srpna 2019 - 09:54:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 389
Registrován: 5-2007
Dle novych JR od 2.9. bude zrusena l.44. Podle me by mela jezdit minimalne ve spicku 5 minut pred spoji smerujici s prestupem na Velikovou. Ale asi je personalni krize v DSZO.
Středa, 28. srpna 2019 - 11:03:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5693
Registrován: 2-2005
Schválně, jestli se ozve Vršava. Se zastávkou ticho po pěšině (nečekaně), úplatek v podobě linky 44 zanikne...a za dalšího půl roku si nikdo nevzpomene ani na zastávku ani na posilovou linku [proud]
MHD je pro lidi ! ! !
672
Středa, 28. srpna 2019 - 11:42:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 748
Registrován: 11-2007
Tisková zpráva:
„Od zprovoznění nového zastávkového nástupiště na Vršavě přestaneme provozovat trolejbusovou linku č. 44, která byla vedena pouze na tuto točnu a byla zavedena pro cestující z Vršavy jen jako dočasné řešení potřeby překrýt období chybějící zastávky.“
trajflyzlin.blog.cz – rozsáhlá fotogalerie zlínské MHD
Přehledy zlínských trolejbusů
Středa, 28. srpna 2019 - 12:00:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5695
Registrován: 2-2005
Moje chyba, omlouvám se :-)

Tiskový mluvčí mi to návštěvě u nás zapoměl říct [rofl]
MHD je pro lidi ! ! !
Středa, 28. srpna 2019 - 13:14:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 190
Registrován: 7-2013
V jízdních řádech však 44 ješte figuruje i po 2. Září.
Čtvrtek, 29. srpna 2019 - 09:57:31  
Neregistrovaný host
Ano. Protože zastávka na Vršavě bude v provoze až "ode dne vyhlášení" - je třeba ji po dokončení určitě zkolaudovat, či provést jiné formality - a zde se dá termín pouze odhadovat. Teprve jakmile bude toto hotovo, zastávka se uvede skutečně do provozu a zruší se l. 44.