Diskuse » Archiv 2018 » Železnice » Tratě kolem Pardubic a Hradce Králové » Archiv diskuse Tratě kolem Pardubic a Hradce Kr... do 05. 12. 2018 předcházející | další

Archiv diskuse Tratě kolem Pardubic a Hradce Kr... do 05. 12. 2018

dolů
   autor příspěvek
Sobota, 24. listopadu 2018 - 19:57:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1168
Registrován: 1-2006
Kříž:

Co se dá udělat s 011? Kolej navíc pravděpodobně ne za podmínek, kdy stavba mimo pozemek dráhy havaruje na prvním nesouhlasu, nebo ano, ale cca 15+ let s tahanicemi. Kolej navíc v intravilánu už bude masakrováním center obcí. Jedinou možností skýtající rozumnou kapacitu jsou novostavby využitelné v budoucnu pro rychlá spojení. Takže z hlediska výstavby nic, protože jsou potřebnější věci - např. ta pravobřežka + VOChoc pro nákladku.

Dá se. Omezovat kapacitu pro komerční spoje. Stejně to jednou bude muset přijít.

Pokud je problém vjezd do Prahy, je celkem jedno zda Ex od Pce nebo HK. Na HK hl.n. problém naopak tolik nevidím. Pokud dojde na koncept s R a Ex, nezbude pro nákladku obecně tolik tras, aby se těch pár vlaků neprotáhlo mimo rozjezdy osobky. Zvlášť pokud z těch dvoukolejek zbude jednokolejka skrz Kaštanku a jednokolejka do Předměřic (proto, že není kapacita zhlaví). Spíš bude kvůli kapacitě omezovaná cesta na Myčku...

Rosťav:

Jediný z těch úseků má smysl (osobka + Kvasiny) a najde politickou podporu bez toho, že se to postaví celé. HK - Týniště. Postavit Chlumec - HK jako ten nejjednodušší úsek bez zbytku nemá smysl. Spíš věřím náhradní variantě v těch Ex přes Pce (resp. s přestupem v Pce do kraje a zlomením Pha - Trutnov ve prospěch Pce - Trutnov/Broumov(/Dvůr nebo /Týniště a někam dál - Rychnov?) s odpovídajícími vozidly).

Zlepšení kvality brzy půjde k šípku kapacitou. Zařazení do PIDu je průšvih, nárůst slevou to dodělal. Sedmička z HK je v Poděbradech na hranici plné kapacity sedících, z Prahy skoro všechno odpoledne a zejména šestka a sedmička, s tím, že z Poděbrad dál je to velmi slabé. Poděbrady a Nymburk potřebují rychlou vrstvu, na kterou není kolem Prahy kapacita, samy pro sebe a naplní ji.

Pokud je to o IDOSu, pak jsou to služební cesty nebo touha po zážitku se soukromníky. Na mne je v Pardubicích ten krátký přestup příliš stresující. Velká Pardubická ze čtvrtého na 1a (+ zvedání moraváků z rezervovaného místa) není můj styl. Přímo z HK je klid, z Prahy, přijde-li člověk o 20 minut dřív, taky. Možná proto tomu moc nerozumím. Pokud by byl Ex výchozí z Pardubic a vázal na rozjezd Sp/R do HK kraje, bylo by to o něčem zcela jiném, i pro výhody, o kterých píšete. Trochu by mi chyběla romantika jednokolejky s polními přejezdy, ale naučil bych se ač se považuju za konzervu a nerad měním co funguje.

obecně:

Ano, zajímal jsem se o to zejména kvůli pravděpodobnosti budoucího spojování jednotek v Pce (a případně i pro HK). Domnívám se že ne, kvůli kapacitě takové soupravy.

(Příspěvek byl editován uživatelem Vhd_sl.)
Neděle, 25. listopadu 2018 - 16:42:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1173
Registrován: 1-2006
Jaroměř (ve zkratce) 25.11.18

Neděle, 25. listopadu 2018 - 18:06:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 710
Registrován: 8-2017
Jediný z těch úseků má smysl (osobka + Kvasiny) a najde politickou podporu bez toho, že se to postaví celé. HK - Týniště. Postavit Chlumec - HK jako ten nejjednodušší úsek bez zbytku nemá smysl.
Můžu se zeptat, proč rozvíjíte myšlenky na téma, že se to nepostaví celé, když už je schváleno, že se to celé postaví? Čímž pádem opravdu první půjde na řadu to, co se podaří dřív projednat.

Omezovat kapacitu pro komerční spoje. Stejně to jednou bude muset přijít.
Jakože někdo škrtne trasy soukromníků, aby hradečáci jeli do Prahy o pár minutek rychleji (a stejně přitom musely jezdit současné R kvůli nácestným zastávkám - to není jenom Poděbrady a Nymburk - Praha)?

resp. s přestupem v Pce do kraje a zlomením Pha - Trutnov ve prospěch Pce - Trutnov/Broumov(/Dvůr nebo /Týniště a někam dál - Rychnov?
To asi přijde, ale spíš jako důsledek ukončení ministerské objednávky do Trutnova. Nicméně o tom se mluví už léta a zatím k tomu nedošlo.
Neděle, 25. listopadu 2018 - 18:15:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 452
Registrován: 4-2013
Teď je obtížné se na Náchodsko a Trutnovsko dostat, výluka na Opočno, výluka okolo Starkoče. Co se tam vlastně opravuje? Ale je fakt že NAD z Náchoda je ve Skalici docela rychle.... Včera jsem byl na Trutnovsku a Náchodsku. Tak ráno jsem to objel přes Chlumec a Ostroměř, a zpět mi nic z Náchoda jiného nezbývalo než jet do Skalice busem.

Co myslím osobně já, že by se elektrifikace dotahnout z Jaroměře do Trutnova popř. Svobody na Úpou aby mohli jezdit rychlíky bez přeřáhaní lokomotivy v Hradci.

Chci se zeptat od 21.11 do 8.12. je výluka Chrudim - Moravany. Nevíte někdo konkrétně co se tam vše opravuje?

Díky
Radekedar
Neděle, 25. listopadu 2018 - 18:41:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2412
Registrován: 6-2008
juki:
"Teď je obtížné se na Náchodsko a Trutnovsko dostat, výluka na Opočno, výluka okolo Starkoče.
…a zpět mi nic z Náchoda jiného nezbývalo než jet do Skalice busem."

Chtěl bych se zcela seriózně zeptat, co vás vede ke slovním spojením obtížné se dostat a nic jiného nezbývalo než jet busem?
Máte nějaké konkrétní poznatky z náhradní dopravy, které se týkají špatného informování, nemožnosti najít výlukový bus, ujíždění přípojů z důvodu výluky, atd?
Za postřehy předem díky [happy]
Neděle, 25. listopadu 2018 - 19:06:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 477
Registrován: 7-2017
Tak tahat Trutnov přes Pardubky? A jak dál? Z Pce úvratí, co tam dát za mašinu? Elektriku a přepřahat opět v HK/Jaroměři? Nebo pod drátama už rovnou dieselem?
Neděle, 25. listopadu 2018 - 19:15:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 478
Registrován: 7-2017
jitachru:
"jak to procpat po koridoru, to je jiná otázka
Spojit s jiným Ex směr Praha jedině"
A to jako jak, když přijedou dvě mašiny proti sobě. Jo, pak by to šlo objet a zadkama k sobě. To si ale přidejte +- 15 minut.
Možná někdy v budoucnu, až budou jenom Pantery.
Neděle, 25. listopadu 2018 - 19:42:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 453
Registrován: 4-2013
Radekedar: Jel jsem od Broumova, v Náchodě to bylo v poho do Skalice to bylo rychlé, jen by mě zajimalo jak to funguje když je Náchod ucpaný??!!


Nevíte někdo co se dělá konkrétně při té výluce Chrudim - Moravany??
Neděle, 25. listopadu 2018 - 20:13:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1174
Registrován: 1-2006
M250.0:

Tak jednou se to postaví celé určitě, nedopadne-li některá z těch staveb jako výčet schválených nicméně doposud nerealizovaných (zastavených) z důvodu neprojednatelnosti ve schválených mantinelech.

Nejsem si jist tím, že se bude stavět, nebude-li jisté, že se dá postavit všechno. Je to jisté nebo ekonomika visí na realizaci celku? Psal jsem o horizontu 5-10 let, ve kterém to osobně s těmito stavbami nevidím - možná s tím úsekem HK - Týniště, který je nejdůležitější. Ostatní má smysl pouze pro nákladku (jasně, + pro odklony pro nedostatek kapacity) a to jako celek.

Úsek Poděbrady - Praha je na hradeckých rychlících po zařazení do PID v takovém stavu, že se nejfrekventovanější vlaky mají problém v HK dostat k nástupišti - posilování přidáním vozů není možné. Rozšířením PID na hradecké R narůstá poptávka po přepravě těmito spoji a současně zájem o bydlení v lokalitách, které jsou spádem z Poděbrad a Nymburka. Je možné nechat to na hradeckých R tak jak to je nyní. Jen se poměrně dost lidí v Praze časem nedostane do vlaku. Totéž dělají Pardubice a okolí na moravských rychlících. Jak dlouho bude tento stav udržitelný než se stane politickou záležitostí řešenou Ex? Kudy Ex (zatím bez VOChoc) pokud je to přes Pardubice rychlejší a přes již dnes nestabilní Chlumec se spíš nevejde?

Sekat kapacitu pro soukromníky v blízké budoucnosti stejně bude nevyhnutelné z důvodu staveb na koridoru.

mot:

Myšlenku jsem rozepisoval. Nemyslím že je potřeba opakovat něco, co si můžete přečíst výše. [happy]

PS: Chápu že je problém přepnout na jiný mód, ale já opravdu nic nenavrhuji a je mi to jedno - jako uživatel se nabídce přizpůsobím. Zajímalo mne jediné - případná budoucí potřeba v Pce nebo HK spojovat (současné vjezdy) + myšlenka má spojitost s možností spojovat/rozpojovat Broumov a Trutnov, ať už ve Starkoči nebo ve Skalici. Existuje nějaký koncept, který by byl pravděpodobný a toto potřeboval? Dá se vymyslet? Ostatní ať řeší pomazanější hlavy.

(Příspěvek byl editován uživatelem Vhd_sl.)
Neděle, 25. listopadu 2018 - 20:18:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 853
Registrován: 7-2009
juki

Páč su domorodec a né cizinec (našinec), dávám echo. Již pár dní mě při řezání dřeva ruší brumlání 741.503 vod AWaTarů, která zrovna řádí na výluce s dumpcary + podbíječka. Ve své podstatě dochází k následujícímu : prořezávka vegetace, odvodnění kolem náspu, výměna vyžilých pražců, úprava GPK, výměna kolejových polí (cca 2 km nových kolejnic z Třince), oprava některých přejezdů, vybudování bezstykové koleje a další vychytávky. Výlukáč nemám po ruce, ale dobře, že se po čase zase něco děje i na naší zaprděné lokálce. konec 8.12. s novým GVD...
Neděle, 25. listopadu 2018 - 20:40:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 711
Registrován: 8-2017
výčet schválených nicméně doposud nerealizovaných (zastavených) z důvodu neprojednatelnosti ve schválených mantinelech.
Mohl bych se zeptat na příklady?


Kudy Ex (zatím bez VOChoc) pokud je to přes Pardubice rychlejší a přes již dnes nestabilní Chlumec se spíš nevejde?

Je to určitě rychlejší? Přes Pardubice dnes kombinací Sp - SC za 1:19. Dostal by ale ten takhle rychlou trasu? Přímý R, než se přidala vata na Čelákovice jel za 1:37 s pěti zastaveními. Pokud uvážím 3 minuty na zastavení, byl by hypotetický Ex za 1:22. Reálný rozdíl v horizontu, o němž se bavíme, pak závisí na rychlosti realizace staveb okolo Čelákovic i mezi Pardubicemi a Hradcem. Jednoznačné to však rozhodně není. Pokud píšete, že bude třeba řezat do kapacity kvůli stavbám na koridoru, pak asi není úplně moudré tam přidávat další vlaky do Hradce.

Rozšířením PID na hradecké R narůstá poptávka po přepravě těmito spoji a současně zájem o bydlení v lokalitách, které jsou spádem z Poděbrad a Nymburka.
Proto Ropid počítá s doplněním nabídky na rychlou půlhodinu, jakmile se na trati přestane neustále výlukovat. Za těch 5 - 10 let je jejich existence poměrně pravděpodobná.
Neděle, 25. listopadu 2018 - 21:01:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1175
Registrován: 1-2006
M250.0:

Rozhlédněte se sám o čem se léta mluví (včetně schvalování). Soustřeďte se na to co bolí na koridoru nejvíc, rozhlédněte se v okolí Pardubic a Hradce. Zavzpomínejte kolik let bylo projednávání kdesi u Úval ap.. Výčet není nutný. Projednávání je na dlouho a nejsem si jist tím, že by VOChoc měl veřejnou prospěšnost a mohl vyvlastňovat. Nevím.

Horizont 10 let je podle mého (díky revizi požadované nákladkou a dalším věcem kolem koncepce) zahájení prací na stavbách mezi Kolínem a Lysou (obecně na pravobřežce), nebude-li to ještě Lysá z toho Vámi jmenovaného úseku. ROPID počítat může, ale obávám se, že nebude kam. Do stejného období, ne-li dál, bych tipoval i Kanín - Chlumec, najde-li se vůbec nějaké rozumné řešení. Nevím v jakém je to tam stavu, ale optimistou nejsem. To znamená 15 let se stávající kapacitou + s omezováním výlukami kvůli stavbám.

"Je moudré přidávat?" bude stát proti plným vlakům. Nemyslím si, že je moudré, ale domnívám se, že politicky to bude nezbytné. Stejně jako plzeňské Ex do rozestavěných staveb bez ohledu na chybějící kapacitu.
Neděle, 25. listopadu 2018 - 21:02:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 454
Registrován: 4-2013
Petr165: Díky za info,GPK je co? Kde se ko!ejnice vyměňují? Bezstykové koleje to jsou co už nevydavají ten chrakteristický zvuk tdtdtdtdtd??

Které přejezdy se konkrétně opravují? Co se koukal celkem vysloužilej je v Chrudimi v Pardubické ulici. V Úhřeticích je celkem pěkný a opravený že by se dočkal závor??
V Hr. Týnci doznali změn nedávno. Že by se signalizace dočkali přejezdy v Bořicích a Moravanech?? A co přejezd ve Vejvanovicích??

Jj je fajn že se tam něco děje..

Mám ještě dotaz neruší se nějaká výdejna jízdenek v Pardubickém nebo Hradeckém kraji?

(Příspěvek byl editován uživatelem juki.)
Neděle, 25. listopadu 2018 - 21:48:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 479
Registrován: 7-2017
Geometrická Poloha Koleje?
Neděle, 25. listopadu 2018 - 21:52:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 856
Registrován: 7-2009
juki

V poslední větě píšu, že výlukáč po ruce nemám, tudíž pro tuto chvíli nic konkrétního, ale je-li zájem, pozítří ho nastuduji písmenko po písmenku a dám vědět. Momentálně jsem již 38 hodin nespal, takže jen stručně - GPK = geometrická poloha koleje - projel měřák a zjistilo se, že když kolej hodím 10 cm stranou vpravo , nebude to drncat tolik jako dosud :-) Bezstyková = svařovaná, takže to nedrncá a blikátka mezi Bořicemi a Moravany = scifi hodné Dänikena ! Kdyžtak mě jeden všudezdejší vysírky a bukvic prostý pánbůh opraví a usměrní. Dobrou s kobrou !!!
Neděle, 25. listopadu 2018 - 22:14:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3859
Registrován: 11-2008
Dělat signalizaci na přejezdech v Bořicích a Moravanech, by bylo zbytečné vyhazování milionů, které jsou potřeba na užitečnější věci. Přejezd, kde je rozhled na kilometr daleko na obě strany a kde jede cca 10 - 15 za den, opravdu není nutné vybavovat PZZ. [lol][vypravci]
Neděle, 25. listopadu 2018 - 22:15:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 456
Registrován: 4-2013
Petr165

Děkuji budu rád, pro bližší info.
Neděle, 25. listopadu 2018 - 22:26:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 712
Registrován: 8-2017
Vhd_sl: Politicky bude ale naprosto sebevražedné omezovat vlaky soukromníků, které notabene vesměs taky prázdné nejezdí.

Každý úsek bude samozřejmě trvat jinou dobu podle projednatelnosti, ale o tom, že se stát bude snažit o to, postavit to celé, je už rozhodnuto. Jestli jeden úsek bude za 8 let a jiný za 10, už nehraje roli.
Vytvářet přitom nějaké mezistavy, kdy na pár let to bude výhodnější přes Pardubice, aby se to dokončení pravobřežky zase převádělo zpátky, považuji za nevhodné.

Jediné okamžité řešení nedostatečné kapacity je prodloužení vlaků. Na maximu ještě nejsme, ani v tom Hradci. Jenom je potřeba přemýšlet, na jakou ho vzít kolej. Případně některé vozy za Poděbrady zamykat.
Pondělí, 26. listopadu 2018 - 07:24:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18004
Registrován: 5-2002
Vxy: Přejezd, kde je rozhled na kilometr daleko na obě strany a kde jede cca 10 - 15 za den, opravdu není nutné vybavovat PZZ.
A to je v 361/2000 napsáno kde, že přes takové přejezdy nemusí auta max 30...?
U těch Moravan pak rozhled na kilometr rozhodně není, protože oblouky, v kombinaci trať od jihu a silnice od západu navíc tak, že vlak přijíždí zezadu = z náklaďáku blbě vidět.
Pondělí, 26. listopadu 2018 - 10:52:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3860
Registrován: 11-2008
ad Hajnej: Kilometr to není, ale rozhled je slušný. Dělat na takovém přejezdu s takovou frekvencí vlaku PZZ, je opravdu pejtvání penězma. Navíc když se jedná o okresky. Hold auto zpomalí na 30 km/h. Kolony se tam tvořit určitě nebudou. [vypravci]
Pondělí, 26. listopadu 2018 - 12:41:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 857
Registrován: 7-2009
Při výjezdu z obce Moravany jsou na přejezdu rozhledové poměry přímo luxusní - minimálně 300 m na obě strany, pouze od Bořic může někomu vadit prořídlý remízek. Bohužel tu stále jezdí spousta "prasat", co to tu valí stovkou a vůbec je nezajímá, co se děje kolem. Jakmile minete konec jezedáckého areálu, je lepší být ve střehu, zleva můžete přijíždět motor od Chrudimi. Jen v letošním roce tu bylo několik umělců, co to tu při dvouhodinovém (o víkendu čtyřhodinovém) taktu napasovali přímo pod osmsetdesítku. Škoda slov !
Pondělí, 26. listopadu 2018 - 12:57:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 858
Registrován: 7-2009
juki

Tak jsem trošku dříve prostudoval výlukáč platný pro dny 21.11. - 8.12. pro trať Moravany - Chrudim, probíhat má tedy následující :
- odstranění vegetace a úprava rozhledových poměrů
- rekonstrukce svršku v km 14,690-15,420 (Chrudim město-Topol) a 28,100-29,080 (Bořice-Moravany)
- výměna pražců a kolejnic (několik dalších míst na trati)
- zřízení bezstykové koleje (svařování)
- oprava polních přejezdů km 14,852 + 15,104 (Chrudim město-Topol) a 28,487 (za předvěstí do Mora)

Momentálně na trati řádí mechanizace SŽDC, AWT a CH+T Pardubice.
Pondělí, 26. listopadu 2018 - 13:00:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9562
Registrován: 5-2002
No já na tom přejezdu už od doby prvního pomníčku před lety vždycky přemýšlím jak je možné tady trefit vlak. U spousty přejezdů se dá najít aspoň nějaký zástupný důvod, proč dotyčný pod vlak vjel, ale tady je to jen o Darwinově ceně...

Pondělí, 26. listopadu 2018 - 13:03:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14
Registrován: 2-2018
Zdravím, nevíte někdo jak je to s Jaroměří? Před nějakou dobou tu byl odkaz na rozhovor s mluvčím (nepamatuju si jestli mluvčím dráhy, stavební firmy nebo SŽDC), kde mluvil o tom, že kvůli archeologům se stavba zatím zastaví a jak je vidět z fotek z víkendu, tak se furt dělá. Nevíte tedy někdo něco bližšího?
Pondělí, 26. listopadu 2018 - 13:23:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 859
Registrován: 7-2009
353
Je to všechno o nekázni řidičů. Jezdím přes tento přejezd již pár desítek let a poslední dobou velmi často vidím dvě věci - jízda systémem plyn až na podlahu a časté telefonování. Letos se tu třeba střetla 2 protijedoucí auta zcela bez účasti vlaku. To už chce fištróna !
Pondělí, 26. listopadu 2018 - 13:37:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 485
Registrován: 7-2017
353: možná se to na fotku nevešlo, ale jsou tam 80-ti metrové cedule? Je tam třeba stopka? Co tam nainstalovat hrby?
Pondělí, 26. listopadu 2018 - 13:47:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 860
Registrován: 7-2009
Jsou tam jak cedule, tak stopka přímo na kříži, kde se před pár lety v autě zabil jeden náš občan :-(
Pondělí, 26. listopadu 2018 - 15:08:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3861
Registrován: 11-2008
Bohužel řidiči po značkách nekoukají a ignorují je. Když to tak sleduji, tak hodně z "řidičů" rozeznávají pouze tři dopravní značky: "Hlavní silnice", "Dej přednost" a "Stůj, dej přednost". Ostatních značek si nevšímají. Zrovna dneska jsem byl na jednom místě, kde běžně řidiči ignorují značku "Přikázaný směr jízdy" a pak dvakrát za sebou značku "Zákaz vjezdu do jednosměrky" a jedou klidně jednosměrkou v protisměru a ještě se rozčilují, když je protijedoucí řidič problikne, nebo nedejbože se jim neuhne a zablokuje je.[andel] [vypravci] .. PČR tam běžně plní "plán pokut" a i když nejsou schovaný "za bukem", tak tam každý druhý řidič jede. Dokonce se běžně stává, že mají i tři auta ve frontě, zapnutý majáky, takže jsou zdaleka vidět a přesto tam vjede další .....[lol][biggrin][rofl]
Pondělí, 26. listopadu 2018 - 15:13:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3862
Registrován: 11-2008
mot:
"353: možná se to na fotku nevešlo, ale jsou tam 80-ti metrové cedule? Je tam třeba stopka? Co tam nainstalovat hrby?"
To by bylo dobré řešení. Dříve tam ty hrby byly ve formě výdřevy v dezolátním stavu, takže každý řidič před přejezdem automaticky zpomalil, aby si nezničil tlumiče a nápravu. Dneska, když většina přejezdu je rovnější, než silnice ( "gumové přejezdy"), tak tam každý fičí stovkou a ani ho nenapadne přibrzdit. [lol] [biggrin][rofl] ....... Ty "retardéry", jako jsou běžně v obytných zónách, bych tam taky dal. [andel][vypravci]
Pondělí, 26. listopadu 2018 - 15:47:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 861
Registrován: 7-2009
To máš těžký Jardo !
Má dlouholetá osobní zkušenost z provozu třeba v okresních Pardubicích - spousta magorů si riskne vjet do jednosměrky jenom proto, aby ušetřili pár korun na parkovném na sousedním placeném parkovišti. Např. na malém parkovišti za benzinovou pumpou Mol vedle bývalého lihovaru Hobé, přestože přímo v areálu lihovaru se nachází veřejné neplacené parkoviště a hned vedle stovky parkovacích míst u Alberta a Uni Hobby... S příchodem podzimního šera se výrazně zvyšuje procento dementů využívajících i za jasné noci dálkových světel, přestože proti nim jede vozidlo s potkávacími světly, nebo pitomců, kterým je ve tmě zatěžko aktivovat aspoň denní svícení. Je fakt hloupost jet potmě třeba z Černé za Bory do Zminnýho lesem a nebýt jakkoliv osvětlen. Často až na poslední chvíli z odrazu chromované masky chladiče lze vytušit, že proti mě něco jede. A samotná Černá - to je kapitola sama pro sebe ! Desítky pitomců v naprosté tmě mířících do areálu místních skladů bez vesty nebo jakéhokoliv světelného zdroje. Sice je tu rychlost mezi 6:00 - 18:00 alibisticky omezena na 50 km/h, jenže každý si chodí kudy chce a vyhláška nikomu nic neříká ...
Pondělí, 26. listopadu 2018 - 20:53:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12556
Registrován: 8-2004
M250.0:
"výčet schválených nicméně doposud nerealizovaných (zastavených) z důvodu neprojednatelnosti ve schválených mantinelech.
Mohl bych se zeptat na příklady?"
Tuším Pce-Chrudim. Dále to nejsou sice stavby zastavené, ale de facto jako by byly - většina dílčích úseků Praha hl.n. - Beroun nebo přesmyk v Praze-Libni. A hýbe-li se nějak Opatovice - HK si také nejsem moc jistý.[uhoh]
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Čtvrtek, 29. listopadu 2018 - 20:23:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 863
Registrován: 7-2009
Dnešní stav výluky na moravansko - vejvanovické lokálce :-)
KDS Kladno s pracovním vlakem v Hrochově Týnci s loko 750.202.
TSS se soupravou SUMce mezi vjezdem a jezedáckým přejezdem v Moravanech tažená loko 730.606, aktuálně se vyměňuje pár stovek metrů kolejí ze stanice směr remízek.
Čtvrtek, 29. listopadu 2018 - 23:50:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1326
Registrován: 7-2009
Petr165: Péťo, netušíš jestli ta 750.202 bude na lokálce i zítra?[wink][fotic]
Se vším co má kola nebo kozy jsou problémy!
=M=
Pátek, 30. listopadu 2018 - 09:16:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 867
Registrován: 7-2009
Ahoj, dle sdělení z fcb by měla 750.202 fungovat i dnes. Včera stála v Hrošárně ve soupravou prázdných vozů.
Pátek, 30. listopadu 2018 - 14:33:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1327
Registrován: 7-2009
Petr165: díky, bohužel už se tam nedostanu[sad] (83044)
Se vším co má kola nebo kozy jsou problémy!
=M=
Pátek, 30. listopadu 2018 - 14:51:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 868
Registrován: 7-2009
Jasně, tradiční pakárna Vamberk - Rosice [proud]
Pátek, 30. listopadu 2018 - 17:24:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 26
Registrován: 9-2015
353, mot, Petr165: Ještě se vrátím zpět k té diskuzi k přejezdu u Moravan. Co vím, tak skoro každé léto je tam okolo vysoko vyrostlé pole, že tam vůbec není vidět do stran. Tak ta nehoda se tam mohla stát přitom. Ale minimálně v této době tam bývala stopka, takže i tak tam měl dotyčný zastavit a rozhlédnout se.
Pátek, 30. listopadu 2018 - 18:14:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 869
Registrován: 7-2009
Situace je roky neměnná, využívám tento přejezd coby domorodec již desítky let :-) V létě je tam skutečně nasázena většinou kukuřice, takže problém s rozhledovými poměry tu skutečně je. Občas vyjede Moras s kombajnem a vyseká pruh kolem kolejí, aby se to alespoň trošku zlepšilo. Stopka, bohužel, nic neřeší, hodně hovádek ji nerespektuje a prosviští přejezd s plynem u podlahy. Zajímavější je rozhodně fakt, že letošních několik bouraček se odehrálo za situace, kdy kukuřice ještě nebujela, nebo byla již posekána ! Ale je to marný, je to marný, je to marný ...
Neděle, 02. prosince 2018 - 11:39:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 459
Registrován: 4-2013
Popis změn v jízdním řádu 2019 v Pardubickém kraji:
http://www.ceskedrahy.cz/tiskove-centrum/tiskove-zpravy/-30343/

Píšou že nově tarif IREDO bude konečně platný ve vlacích, které se tváří jako EC a IC, ale chovají se večer jako obyčejný rychlík a zastavují Chocni, Ústí, Třebové a Přelouči od loňska tam patří IC 573 co projíždí krajem po 22 hodině od Prahy.¨

A letos přibude po půlnoční vlak IC 575 z Prahy do Brna. Bude také v IREDU.

A podle popisu má přibýt i Ex 120 Hradčan co jede po 21 hodině z Třebové na Pardubice. Ale v jízdním řádu IDOS tu poznámku nemá. Jestli to bylo povoleno na poslední chvíli. Ani idos toto info neudává že byl zaintegrován v IREDU.
Ale bylo by fajn kdyby Ex 120 byl zaintegrován. Také na trase zastavuje jako rychlík např. v Chocni...
V JŘ IC 575 tu poznámku o IREDU už má ale Ex 120 ne...
Neděle, 02. prosince 2018 - 13:23:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 461
Registrován: 4-2013
Také jsem koukal v malém jízdním řádu Pardubického kraje, pod traťovými tabulkami tratě 238 je pozvánka na 120 let chrudimských lokálek, které jsou plánovány na říjen 2019

- zvláštní historické parní a motorové vlaky na trati Chrudim - Borohrádek
- historická náhradní autobusová doprava na trase Chrudim - Heřmanův Městec
- doprovodný program ve stanicích

už se celkem těším.

Ale opomenuly, že v roce 1899 také byla zprovozněna lokálka Hrochův Týnec - Rosice - Chrast. Kde byl ukončen provoz na konci ledna 1978, trať dnes není ale násep je v některých místech třeba mezi Rosicemi a Blanskem je znatelný. Proč taky oslavy nezahrnují trať Hrochův Týnec - Chrast. Nějak na ní zapomněli...
- např tím historickým autobusem....
Neděle, 02. prosince 2018 - 13:30:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 512
Registrován: 7-2017
juki: Ex 120 už nebude jednotlivý Hradečan (správně ovšem Hradčany), ale jeden spoj z linky Valašský expres.

(Příspěvek byl editován uživatelem mot.)
Neděle, 02. prosince 2018 - 15:50:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 463
Registrován: 4-2013
mot: Vím, ale nepsal jsem Hradečan, ale psal jsem Hradčan.

Takže se ptám jestli spoj Ex 120 z linky Valašských expresů bude spadat do integrace IREDO či ne? Když to tisková zpráva tvrdí, že ano.Ale jízdní řád tvrdí něco jiného a žádná zmínka tak jak to s tím je?
Neděle, 02. prosince 2018 - 18:49:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1484
Registrován: 8-2006
juki - s busem se počítá, ale je v přípravě a rozsah dle toho, kolik se sežene peněz.
Zachrochtám, zavrčím, zahalím se do oblaku dýmu a zmizím jako červený sršeň! www.pshzd.cz
jitachru
Neděle, 02. prosince 2018 - 22:03:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 864
Registrován: 3-2017
Motoráček: peníze se seženou jednoduše - prostě po klasickém způsobu tohoto kraje - odvolají se vlaky mezi Hol-Boro a pojedou levnější busy. [wink]

(Příspěvek byl editován uživatelem jitachru.)
Neděle, 02. prosince 2018 - 22:46:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7388
Registrován: 9-2003
Ad.pardubický kraj.. v článku je jasně naznačeno,že z Ustí n.O. do Hanušovic a Ml.Dvora bude za rok už leccos jinak..

https://pardubice.idnes.cz/ceske-drahy-regiojet-region-doprava-vl aky-fgb-/pardubice-zpravy.aspx?c=A181130_442548_pardubice-zpravy_ mvo&utm_source=facebook&utm_medium=sharecd&utm_campaign=desktop&f bclid=IwAR1mYUBIV_V-4cNVWFadC4R5eJ7_jha4X4E9rHOqQtRNOwgc7NNKCOuZB iw
..pořádná mašina má kotel a komín..
Pondělí, 03. prosince 2018 - 00:07:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 464
Registrován: 4-2013
jitachru: Co to zas meleš? To nemá s tím vůbec nic společného..... A Holice - Borohrádek se zrušil pro nezájem ze strany cestujících. Byla malá obsazenost vlaků nejen teď, ale i před rokem 2012

Ty už radši nic nekomentuj..... Co příspěvek to perla
Pondělí, 03. prosince 2018 - 17:55:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1485
Registrován: 8-2006
Bus míněn na úseku Hr.Týnec - Chrast, ale jen jako součást oslav. A úsek Holice - Borohrádek docela chápu - moc lidí tam nejezdilo ani před více jak 10 lety, protože je prostě blbě trasovaná mimo hlavní přepravní proudy. V roce 2002 tu mám poznámku dopolední vlak do Boro 3 lidi, zpět nikdo. Odpolední z Holic 1, z Boro 6; Holice zast. 0/0, 0/0. I z fotek je vidět, že se vozil vzduch. To mne spíš udivilo, že zůstal jeden pár do Prachovic. Logiku by měly dva páry, jako součást posílení cestovního ruchu Železných hor, kdy si to umím představit jako třeba cyklovýlet nebo koloběžko výlet na Lichnici s rodinkou.
Zachrochtám, zavrčím, zahalím se do oblaku dýmu a zmizím jako červený sršeň! www.pshzd.cz
Pondělí, 03. prosince 2018 - 20:54:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 465
Registrován: 4-2013
Motoráček: Já myslel v rámci oslav ten bus v úseku HR. Týnec - Chrast.

O úseku Holice - Borohrádek omezení též chápu vlaky převážely převážně vzduch. Roky. Já tam jel před zastavením provozu asi 3x a vždy jsme byly ve vlaku dva-tři. Víc ne.
Mě totiž připadá dotyčná žena, že chce být středem pozornosti..
Taky ty Prachovice moc nechápu asi tam vlakem zpět víkendovým busem linky 650604 tak je to myšleno [proud].
Pondělí, 03. prosince 2018 - 21:21:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 340
Registrován: 9-2013
To už je jak z nějaké televizní zábavy - Pardubický kraj nejprve chtěl vpustit soukromníky, ale pak vysoutěží všechno najednou a diví se, že se přihlásily zase jen ČD. Jinak to ani dopadnout nemohlo.
Pondělí, 03. prosince 2018 - 21:48:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 315
Registrován: 12-2013
Něco málo z dnešní ledovky na troleji,[satan]
Video:https://youtu.be/sE1r8ocGD4c
Úterý, 04. prosince 2018 - 21:07:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7397
Registrován: 9-2003
Už se nenaznačuje,už se píše..
https://zdopravy.cz/leo-express-bude-jezdit-za-krajske-penize-usp el-v-pardubicich-vetsinu-ziskaji-cd-20290/
..pořádná mašina má kotel a komín..
Úterý, 04. prosince 2018 - 21:20:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 341
Registrován: 9-2013
Já ten Leo Express fakt nechápu. Coradie LINT má už několik měsíců pronajaté, a přitom v té době vůbec nevěděl, jestli pro ně najde uplatnění. Tak se PK slitoval a nabídl využití aspoň pro část z nich. Nebo spíše LE nabídl dost výhodné podmínky, když už ty vlaky má.
V neposlední řadě je ale škoda, že se bude pálit nafta pod drátama.
Úterý, 04. prosince 2018 - 21:40:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 741
Registrován: 8-2017
V mnohem dřívější řadě je ale výhrou pro cestující odstranění přestupů v [zadnice] jménem Lichkov, protože tam končí dráty.

A v článku se zmiňuje i nasazení Flirtů, takže nějakého toho zimního jistření si ještě užijete [wink].
Úterý, 04. prosince 2018 - 21:46:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3076
Registrován: 5-2002
Navíc až pak někdo udělá studii na drátizaci Králík, tak vyjde (bo přínosy až po Perník).[wink]
Pikehead
Úterý, 04. prosince 2018 - 22:17:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4636
Registrován: 3-2007
Nechtěl byste se toho ujmout? [biggrin]
Úterý, 04. prosince 2018 - 22:57:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3077
Registrován: 5-2002
Piš barde, střádej,... [biggrin]
jitachru
Úterý, 04. prosince 2018 - 23:29:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 868
Registrován: 3-2017
A čím to je, že v PU kraji vozí tolik vlaků vzduch a jinde ne? Může mi to někdo objektivně porovnat?

Ešus: o naftu nejde, hlavní je že tam nebudou Regiomyši, které se mohou tím pádem sešrotovat, to je základ, zbytek už se dopiluje.

024+025: samozřejmě, to nemohlo dopadnout jinak, když o dopravě rozhoduje ODS, která se řídí dogmatem Soukromý dopravce = správný dopravce, státní = zlý. Takže to bude ještě horší, než dosud.

(Příspěvek byl editován uživatelem jitachru.)
Středa, 05. prosince 2018 - 07:16:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3643
Registrován: 9-2005
024+025: samozřejmě, to nemohlo dopadnout jinak, když o dopravě rozhoduje ODS, která se řídí dogmatem Soukromý dopravce = správný dopravce, státní = zlý. Takže to bude ještě horší, než dosud.

Nečekám od vašich, skoro už folklorních, příspěvků nějakou hlubší myšlenkovou ekvilibristiku, ovšem nedá mi si nepoložit alespoň řečnickou otázku, jestli by s tím vhodná medikace nemohla něco udělat?! [crazy]
Pár obrázků ode mne...
Středa, 05. prosince 2018 - 18:33:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 467
Registrován: 4-2013
Copak že se opravuje zastávka Pardubičky, momentálně vyměněny okna a dveře. Že by tam dráhy nebo SŽDC vracela prodej jízdenek?

Více foto:
Středa, 05. prosince 2018 - 20:13:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 172
Registrován: 3-2018
Pepa_l: Myslím, že tuto politiku nyní sdílí zejména současné vládní hnutí. A o názvu tohoto soukromého dopravce nemá pochyb...