Diskuse » Archiv 2017 » Železnice » Tratě pod Jedlovou » Archiv diskuse Tratě pod Jedlovou do 27. 06. 2017 předcházející | další

Archiv diskuse Tratě pod Jedlovou do 27. 06. 2017

dolů
   autor příspěvek
Maruška
Pondělí, 12. června 2017 - 08:20:59  
Neregistrovaný host
37.188.229.137
Křižování rychlíků se díky rekonstrukci v ČL nezrychlilo.To nevím,kde jste to vzal?
M250.0
Pondělí, 12. června 2017 - 09:37:52  
Neregistrovaný host
213.220.216.197
Křižování rychlíků se rekonstrukcí Lípy pochopitelně nezrychlilo, když nekřižují v žádné ze stanic stavbou zasažených.
Zatímco ale dříve znamenal přestup v Lípě chaotické pobíhání mezi úrovňovými nástupišti a z toho vyplývaly značné nároky na pořadí vjezdů a odjezdů vlaků a také doby potřebné na přestup, dnes přijedou oba rychlíky k jednomu nástupišti, takže na přestup stačí tak 3 minuty. Proto nechápu ty sáhodlouhé pobyty u obou rychlíkových linek, když by stačily u jedné a druhá by tak mohla významně zrychlit (přesunem křižování o dům dál - což už je samozřejmě mimo oblast zasaženou stavbou).
rynoltice
Pondělí, 12. června 2017 - 09:58:28  
Neregistrovaný host
37.188.189.22
k tomu ještě možnost zkrácení JD rychlými vjezdy a odjezdy z Lípy a zvýšením rychlosti v navazujících úsecích (hlavně do Stružnice).

jestli není problém v tom, že se SŽDC prostě křižovat v Rynolticích nechce. Takhle je tam výpravka jen na 5h denně. Zato při křížích by ho museli platit aspoň od 6 do 19:30, k tomu stejně dlouho dalšího signalistu
M250.0
Pondělí, 12. června 2017 - 10:06:58  
Neregistrovaný host
213.220.216.197
Zase by se nekřižovalo pravidelně v Jablonném, tak by se nemuseli držet dva výhybkáři celodenně tam. Rekonstrukcí se taky snad ušetřilo za výpravčí v Žízníkově a Zákupech (budou řízeny dálkově), tak by mohli být tito přesunuti do Rynoltic.

Jinak myšlení, že nalejeme přes miliardu do infrastruktury, která umožní zrychlení, ale pak nemáme na zaměstnance, kteří jsou k tomu zrychlení nutní, mě nepřestává fascinovat.
Pondělí, 12. června 2017 - 10:30:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2077
Registrován: 3-2011
Hroch: Já vám tedy nevím, ale osobně nevidím důvod v Boleslavi k jiným přestupním vazbám, než k těm, které v tomto návrhu jsou. Je tam přímý přípoj na osobní vlak na Prahu (kdyby se někdo potřeboval dostat do těch zastávek na trase), dokonce trochu volnější i na Mšeno a hlavně na MB město, což je dle mého jedno z nejdůležitějších a některé ty osobáky tam jedou přímo. Jediný opravdu zhoršený přípoj je na Mnichovo Hradiště/Turnov.

Když se na to podívám ze svého pohledu, pokud chci jet někam na Nymburk/Prahu, případně dál, tak jedu rovnou rychlíkem, mezi těmi tam přípoje jsou a to je hlavní, nebudu se přece kodrcat osobákem. Pochybuji, že ty osobáky (MB -) Bakov - ČL vozí nějak výrazné procento lidí, kteří jedou celou trasu, od toho "tranzitu" jsou právě rychlíky. Nevím, ale rozhodně mi navržený koncept obsluhy přijde opravdu lepší než stávající, minimálně lidem z Českolipska, případně z výběžku, by mohl vyhovovat více.

V čem však s Vámi souhlasím je ta redukce osobáků do Doks, tam by se zachování hodinového intervalu přinejmenším ve špičce a v letní sezóně určitě hodilo, jenže v tom asi zase hrají roli peníze. Letmým pohledem zjišťuji, že motor tam na to volný je, v rámci víc jak hodinové přestávky mezi Os od/do Lovosic by klidně ta 814 mohla do Doks otočit (otázku personálu teď ponechávám stranou).

Dobrá připomínka je i k těm rychlíkům, pravda je, že po přestavbě Lípy jsou ty i víc jak 10 minut dlouhé pobyty u kolínských R opravdu hrozné, ale otázka je, jak je vyřešit. Přesun do Svoru i Rynoltic by asi časově vyšel, i když ty Rynoltice by byly opravdu ostré. Každopádně faktem je, dnešních 7 minut pobytu ještě v Jablonném je taky chuťovka, takže to mezi Benešovem a Libercem čistého času prostojí víc jak čtvrt hodiny, což je na to, že je to rychlík, zkrátka hrozné. Otázka je, jak se k tomu staví SŽDC, které tohle evidentně vyhovuje. Rynoltice jsou už teď taková stanice/nestanice, signalisté tam jsou jen po omezenou dobu, takže by se to asi muselo řešit "předáním" nějakých lidí z toho Jablonného. Třeba se tu k tomu ještě někdo fundovaný vyjádří.

(Příspěvek byl editován uživatelem Matijak.)
Nevědět je špatné. Nechtít vědět je mnohem horší.

Vítejte v zemi neomezených možností.
Pavel Blažek
Pondělí, 12. června 2017 - 10:42:07  
Neregistrovaný host
46.135.28.251
K nejpodstatnější změně JŘ v Libereckém kraji dojde v prosinci v úseku Česká Lípa - Mladá Boleslav. Výsledkem by měl být cca hodinový proklad rychlíkových a Os tras a prodloužení lipských vlaků z Bakova do Boleslavi.
Jen na území Libereckého kraje se jedná o navýšení objednaných výkonů o téměř 50.000 vlakokm/rok, na území SČK je navýšení ještě daleko vyšší. Nejde jen o prodloužení tras dokských Os, ale také o krajskou objednávku v trasách rychlíků. Návaznost v relaci Česká Lípa - Turnov bude nově přestupem mezi rychlíky a Os, časový rozdíl cesty oproti dnešnímu stavu je zřejmý z návrhu. Část Os vlaků bude přímá do stanice MB město, v ostatních případech je v MB hl. n. přestup. Rychlé přestupy jsou i do směru Praha. Poznámka "98" je uvedena proto, že v návaznosti na schválení Středočechů orgány LK zatím nestihly projednat příslušné finanční krytí objednávky, což by mělo brzy proběhnout.
LK dále inicioval jednání s ÚK o prodloužení většiny Os ze Svoru až do Rumburku. To bylo odmítnuto, proto v úseku Česká Lípa - Svor bude platit cca stávající stav.
Posun vlaku 6014 mimo skupinu v Lípě je možná praktický dopad expresu Praha - Liberec, který navrhuje dopravní výbor LK. Mimo Českou Lípu by došlo k rozvázání množství přípojů minimálně ještě v Turnově a v Liberci... Expres Praha - Liberec je asi zapracován (?), ale v návrhu není uveden.
Ke zrychlení vlaků na trati 086 zatím dle SŽDC ještě chybí drobné minuty (se stávající vozbou). Je nutné posuzovat změnu nejen čistě u R, ale i vyvolané dopady u Os. Aktuálně by změna křižování R do Rynoltic v důsledku znamenala rozbití některých přípojů v Lípě. Zrychlení 086 je další postupný krok, o který budeme usilovat. Možnost přesunu křižování R z Nového Boru do Svoru byla objednatelem zamítnuta z důvodu potřebného technologického času na změny řazení souprav v Č. Lípě.
Pondělí, 12. června 2017 - 11:23:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2078
Registrován: 3-2011
Pavel Blažek: Díky za vysvětlení. S tou Lípou máte pravdu, že za současné situace, kdy část rychlíků do Kolína v Lípě ještě dobírá vlek, by tříminutový pobyt téměř jistě nestačil, nedejbože pokud by vzniklo před tím na cestě ještě zpoždění. Odvěšení vozu v opačném směru časově tak náročné není. Předpokládám, že pokud skutečně od prosince začne fungovat to, co je v tomto návrhu, bude se nově ten vlek přidávat pomocí 814 od lovosických Os (když budou osobáky Svor - MB průjezdné) a tím pádem by stejně nemohla do těch Doks v mezipauze zajet. Každopádně na posílení do Doks by se určitě zapracovat mělo, minimálně v nejvytíženějších obdobích a časech jsou tamní vlaky dobře využitelné.

Co mě ale překvapuje je odmítavý postoj UL kraje k tomu prodloužení až do Rumburka, nevíte náhodou, co je k tomu vedlo? Asi jako obvykle peníze, hádám... Pro LBC kraj by to asi byly ve srovnání se zbytkem v podstatě už jen "drobné" zaplatit zajíždění na Jedlovou, ale prodloužení do Rumburka by nejspíš stálo výrazně více. Nemám však k dispozici bližší informace a podmínky, za jakých jsou tyto přeshraniční osobáky financovány, a tak se rád dozvím více.

Jak jsem si to zkusil spočítat, za předpokladu, že nejmenší přestupní vazba v ČL mezi rychlíky by byla 3 minuty, by pro křižování ve Svoru musel kolínský R odjíždět už v L:36 (příjezd do Svoru v L:57), odjezd zpět v L:58 a příjezd do ČL v S:20.
Na 086 to bohužel těsně nevychází, za jízdních dob uvedených v onom návrhu by vyšel odjezd z Rynoltic v S:58, aby se stíhal příjezd do ČL v L:33 a tříminutový přestup na Rumburk, v opačném směru odjezd z ČL v S:23, Jablonné S:52-S:53 a za 4-5 minut bohužel do Rynoltic není možné dojet, takže ty 2-3 minuty tam pořád chybí.

Kdyby se to však podařilo podobným způsobem zrychlit, je tu ještě další věc a to jsou dlouhé pobyty Os Liberec - Děčín v ČL. Nemůžu si pomoct, ale současná "akademická" čtvrthodinka ve směru do Liberce je tragická, jakkoliv chápu, že jinak ta křižování zkrátka nevychází. Kdybychom se jednou dostali do stavu, že by rychlíky stály v Lípě skutečně jen ty 3, maximálně 5 minut, prostor pro zrychlení by byl na děčínské větvi - příjezd od Děčína o 4-5 minut později a odjezd o podobný kus času dříve zpět by žádné přípoje nerozvázal a zkrátil právě ony dlouhé pobyty. Jenže to by zase vyžadovalo nějaké křižovací místo mezi Benešovem a Děčínem, jakkoliv dojezd na křižování až na DC východ se prostě nestíhá, ušetřit alespoň 5 minut v každém směru nejde. Tak třeba jednou, někdy... [andel]
Nevědět je špatné. Nechtít vědět je mnohem horší.

Vítejte v zemi neomezených možností.
Pondělí, 12. června 2017 - 11:38:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 124
Registrován: 6-2010
Vliv Expresu na Liberec na 6014 se mi moc nezdá, podle návrhu jedle z Bolky normálně podle taktu, ale prodleva nastane až při stání v Bezdězu, to už by snad vlak na Liberec neměl nijak ovlivňovat.
Jinak posílení Os mezi Doksy a Lípou by se v létě určitě hodilo, minimálně o víkendech tam bývá dost velký nával i za současné situace.

(Příspěvek byl editován uživatelem fabec.)
XXA
Pondělí, 12. června 2017 - 13:03:55  
Neregistrovaný host
185.51.248.252
ČL - Jedlová

https://zakazky.szdc.cz/contract_display_1192.html
M250.0
Pondělí, 12. června 2017 - 17:32:34  
Neregistrovaný host
213.220.216.197
Pavel Blažek: Díky za odpověď. Doufám, že to zrychlení 086 má nějaké konkrétní obrysy a není to jenom v rovině toužebného přání.

Na 080 považuji návrh za dobrý se dvěma drobnými výtkami
- v nejzajímavější čas (ráno do Prahy, odpoledne zpátky) chybí vazba v MB - nestálo by za to vést 6014 mimotaktově s vazbou od 1944? Pak by teda chyběla souprava na obrat, ale nešlo by využít souprava od 6012 (těžko poznat z návrhu na co točí, ale na první pohled to vypadá, že na nic)? Ráno by taky chtělo nějak upravit.
- Staré Splavy, Jestřebí a Srní přijdou o hodinový takt ve špičce. Když už trasy rychlíků počítají se dvěma zastávkami mezi Lípou a Bělou, nešlo by přimět ministerstvo k zastavování ve Starých Splavech celoročně a místo Bezdězu stavět v pracovní dny mimo prázdniny v Jestřebí? Navíc zrychlení mezi Lípou a Srním patrně vyrobilo prostor pro jednu další zastávku navíc.
rynoltice
Pondělí, 12. června 2017 - 17:33:59  
Neregistrovaný host
93.99.117.8
Pavel Blažek:
"Ke zrychlení vlaků na trati 086 zatím dle SŽDC ještě chybí drobné minuty (se stávající vozbou). Je nutné posuzovat změnu nejen čistě u R, ale i vyvolané dopady u Os. Aktuálně by změna křižování R do Rynoltic v důsledku znamenala rozbití některých přípojů v Lípě."

Vy vlastně zaobaleně říkáte, že přesun křižování R do Rynoltice je možný už teď. Ale proti jste vy na KORIDu, protože by to hnulo s JŘ vámi objednávaných Os.

K tomu 2 věci:
- kýžené urychlení rychlíků není honba za co nejkratšími jízdními dobami, ale hlavně snaha o vznik přípojů v Liberci na Tanvald a Frýdlant

- cca před rokem KORID ve svém článku sliboval cestujícím jako omluvu za výluky mj. i "zkrácení cestovních dob ve směru do Liberce o 5 až 10 minut" a nyní to sám zazdí

(pro jistotu připojuji i printscreen)
Pavel Blažek
Pondělí, 12. června 2017 - 17:44:43  
Neregistrovaný host
46.135.28.251
Matijak:
"Co mě ale překvapuje je odmítavý postoj UL kraje k tomu prodloužení až do Rumburka, nevíte náhodou, co je k tomu vedlo?"
1. finanční náročnost; 2. nízké frekvence cestujících
Financování spojů je nastavené tak, že každý Kraj objednává a platí na svém území.


Matijak:
"je tu ještě další věc a to jsou dlouhé pobyty Os Liberec - Děčín v ČL. Nemůžu si pomoct, ale současná "akademická" čtvrthodinka ve směru do Liberce je tragická"
Souhlas, dlouhé pobyty se týkají prakticky všech průjezdných vlaků, to snižuje atraktivitu pro tranzitující cestující - příležitosti jsou třeba v Novém Boru, Mimoni, Doksech a v České Lípě na střelnici. Řešení je a bude hledáno primárně na liberecké větvi formou postupných přesunů křižování o stanici vedle... Pro Os je zájem cílově dosáhnout České Lípě sousedních křižovacích míst Benešov n. P., Bezděz, Jedlová, Jablonné v P. (Rynoltice pro Sp).

XXA:
"ČL - Jedlová"
Cílem akce z pohledu LK bude v budoucnu umožnit přesun křižování z Nového Boru, resp. Svoru na Jedlovou. Ale zdaleka nejdůležitější je další zrychlení trati mezi Českou Lípou a Libercem z důvodů výše uvedených. Vše společně vede i ke zmíněnému zkrácení pobytů průjezdných vlaků v Lípě.
Pavel Blažek
Pondělí, 12. června 2017 - 17:52:57  
Neregistrovaný host
46.135.28.251
Ad. Rynoltice: A zkusil jste si se současnými možnostmi sestavit JŘ pro trať 086 s možnými trasami R, Os i s přestupními vazbami v České Lípě a v Liberci?

Na trati zatím SŽDC neprovedlo všechny očekávané úpravy, největší problém jsou samotné Rynoltice... (nic proti Vám [wink])
Pondělí, 12. června 2017 - 22:01:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11685
Registrován: 8-2004
Matijak:
"Já vám tedy nevím, ale osobně nevidím důvod v Boleslavi k jiným přestupním vazbám, než k těm, které v tomto návrhu jsou."
No vidíte! Já zase vidím důvod k vazbám, které tam jsou dnes. Třeba Nymburk (který raději nevidíte) nebo v Bakově ten Turnov.
Matijak:
"nebudu se přece kodrcat osobákem"
Tak na jednu stranu v zásadě kvitujete přípoj v MB na Prahu, abyste to vzápětí popřel tím, že osobákem se nikdo kodrcat nebude. Tak bude nebo nebude?
Pavel Blažek:
"Návaznost v relaci Česká Lípa - Turnov bude nově přestupem mezi rychlíky a Os, časový rozdíl cesty oproti dnešnímu stavu je zřejmý z návrhu."
Takže místo dnešních 16/11 minut to bude 35/- (v lichém směru Ŕ nezastavuje). To je fakt [bomba].[crazy][crazy]
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
M250.0
Pondělí, 12. června 2017 - 22:07:37  
Neregistrovaný host
213.220.216.197
Přestoupit se samozřejmě dá i v Čejetičkách. Vazby v Lípě Vás nezajímají?
vejpravka
Pondělí, 12. června 2017 - 22:13:40  
Neregistrovaný host
92.240.175.43
Trať 086 se podle jistých pramenů má údajně začít rekonstruovat v r. 2019 tak uvidíme. Rynoltice jsou sice krásná stanička, ale dopravně téměř nepoužitelný skanzen. Aby tam byl výpravčí 5 hodin je k ničemu, měl by tam být alespoň na denní. A k tomu obsazená obě stavědla, nebo ještě lépe výhybky na elektromotory ovládané výpravčím, příp. samovraty, pak by tam možná křižování rychlíků mělo smysl.
Pondělí, 12. června 2017 - 22:31:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2092
Registrován: 3-2011
Hroch: Nemám sice po ruce nějaká sčítání cestujících, ale to mi vážně chcete říci, že existuje nějak silný přepravní proud v relaci Českolipsko - Nymbursko (teď myslím takový, který nejde obsloužit pomocí rychlíků)? Rychlík na této trase zastavuje ve všech významnějších zastávkách, jede stejně často jako osobák a ještě k tomu přímo, to je snad lepší, než jet těmi osobáky, ne? Pokud jednou nedojdeme k systému přísně taktových uzlů jako je tomu na západě, těžko někdy dojdeme do stavu, že budou v každém uzlu přípoje odkudkoli kamkoli, navíc naše dosti rozvětvená a spletitá síť tratí s rozdílnými jízdními časy "na hranách" nám tomu moc nepomáhá. Proto bych si zrovna v Boleslavi si dovolil tvrdit, že přepravní proud na Nymburk je tím méně frekventovaným (ve smyslu, že mnohem větší procento cestujících od Os od ČL jede přímo do MB, nebo jinam, než směrem na Nymbursko - třeba na ten Turnov).

Přípoj v MB na Prahu kvituji proto, že jej považuji za důležitější a přínosnější, než ten do Nymburka. Viz výše. Jak jsem už napsal, dle mého názoru Jediný opravdu zhoršený přípoj je na Mnichovo Hradiště/Turnov. Tam by to asi chtělo ještě na tom zapracovat, ale asi by se to neobešlo bez posunutí časových poloh Os Turnov - MB, k čemuž zřejmě není důvod.
Nevědět je špatné. Nechtít vědět je mnohem horší.

Vítejte v zemi neomezených možností.
rynoltice
Pondělí, 12. června 2017 - 22:37:35  
Neregistrovaný host
93.99.117.8
Pavel Blažek:
"Ad. Rynoltice: A zkusil jste si se současnými možnostmi sestavit JŘ pro trať 086 s možnými trasami R, Os i s přestupními vazbami v České Lípě a v Liberci?"

Pane Blažku, nezkusil a nemělo by to smysl, protože k tomu nemám ani podklady ani erudici - na rozdíl od Vás. Neodpověděl jste mi ale, zda jsem Vás dobře pochopil, že rychlíky sice už nyní s pomocí Rynoltic vyjezditelné jsou tak, aby v Liberci měly návaznosti, ale zatím se to nebude dělat, protože by vám to na druhé straně rozkvedlalo osobáky.

Každopádně, i kdyby jste myslel jinak, tak to stále popírá "slib" cestujícím daný před rokem v onom článku. K tomu byste se mohl vyjádřit, protože jinak to Vaše současné a další výroky typu Zrychlení 086 je další postupný krok, o který budeme usilovat bohužel staví do špatného světla.

Já osobně jsem rád za každé info, které pustíte. Takže taky nic proti Vám [wink]. Nesmíte se ale divit, když člověk kouká, že výsledkem stavby za cenu 1,2 miliardy a měsíce nepříjemných jízd výlukovými autobusy je z hlediska přípojů nebo zkrácení cestovních dob - skoro nic.

Pavel Blažek:
"Na trati zatím SŽDC neprovedlo všechny očekávané úpravy, největší problém jsou samotné Rynoltice..."

Kdy to bude, musejí přeci s vámi komunikovat?

A ještě jedna otázka na odlehčenou [happy]: Budete projíždět Zákupy (to by přineslo taky minutku úspory, jako Karlov)?
Maruška
Pondělí, 12. června 2017 - 23:19:02  
Neregistrovaný host
37.188.229.137
Jj já bych projížděl všechny stanice a zastávky,aby bylo někde to zrychlení vidět,když to modernizace CL nepřinesla.[crazy]
Jaydeesq
Úterý, 13. června 2017 - 09:13:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 258
Registrován: 9-2008
Pavel Blažek
to myslíte vážně absolutní zrušení přestupních vazeb v Bakově ve směru TU-ČL? takže tam, kde dneska se každé 2h člověk poměrně v dobrých jd (vůbec s ohledem na to že to je Os) dostane člověk do Máchova kraje, tak od přísího gvd má prostě smůlu? Resp. si může hodinku prostát v Bakově...nebo si může udělat půlhodinovou procházku z bakova město od R... v současnosti je cestovní doba mezi Turnovem a Doksy přes Os 1h9min, v novém návrhu i při použití půlhodinové procházky se to, ačkoliv je jeden ze spojů R, prodlužuje na 1h21min a to ještě dopoledne 1R vynechává takže tam je 4h díra.. neuvažujete o doplnění Os/Sp v čase 10:44 z Turnova? Myslím že by to mělo určitě lepší využití než např. Sp 1919, který vozí vzduch (alespoň z Liberce). V současné době využívám spojení Rychnov-Turnov-Bakov-Doksy právě zmíněné (je to jediné z této strany použitelné spojení na Mácháč a to nejčastěji v relaci 10:50 z Rychnova) protože přes Liberec to nejde opět kvůli neexistenci přestupních vazeb na ČL od Turnova, tak teď se rozhážou i ty jediné fungující? Samozřejmě nejde o moje potřeby a určitě není důležitý ani tak Rychnov (ačkoliv pozoruji že tuto realaci nejezdím rozhodně jediný) tak spíše jde o oblast Turnovska (kde díky dobrým vazbám) je na toto spojení i dobrý přípoj ze všech směrů a to už obsáhne poměrně velký zábor obyvatel
Úterý, 13. června 2017 - 13:50:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 533
Registrován: 9-2009
Dnešní odvoz a návoz vozů z/do Mimoně
malý bobeš
Úterý, 13. června 2017 - 21:08:51  
Neregistrovaný host
81.200.57.135
jedna ze skeneru - Rynoltice v létě 1993:
Středa, 14. června 2017 - 20:16:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 228
Registrován: 4-2005
Dneska písky Libuň-Řetenice s loko 750,326+079
Čtvrtek, 15. června 2017 - 12:00:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 188
Registrován: 7-2007
Přehled pravidelných tras nákladních vlaků kolem CL (maňasy, písky) a Lužický motoráček.
application/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.document
Nakladka CL.docx (11.3 k)

Entschuldigung, aber ich habe nicht genug Geld bei mir !
754 061
Čtvrtek, 15. června 2017 - 12:09:16  
Neregistrovaný host
89.203.212.124
Tak pokud se nestane nic mimořádného, tak v pondělí 26.6. pojede 754 061 + 2*B + Bds na 1163/1166/6658/6663, takže kdo chce, může [fotic].
Čtvrtek, 15. června 2017 - 12:19:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10799
Registrován: 4-2003
malý bobeš

[ok]
http://www.k-report.net/diskuse/prohlizec-obrazku/?autor=Jnd
Mustafa yx
Čtvrtek, 15. června 2017 - 14:42:31  
Neregistrovaný host
37.188.135.177
A dneska dokonce na pisku 742.073+215 a pk 742.380!!!!
Copak se deje s catry???!! Do Libune pritom normalne Lv odjeli.
Čtvrtek, 15. června 2017 - 19:08:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1032
Registrován: 11-2007
Malý bobeš: nádhera[happy]

754 061: budem muset ještě přeleštit [vypravci]
Neděle, 18. června 2017 - 20:09:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 270
Registrován: 1-2010
Dnes na oběhu rychlíků 1172/1163/1166/1169 se vyskytl brejlovec 754.048 [fotic] tak dvě rychlovky. [masinka]
dalamánek
Neděle, 18. června 2017 - 20:23:06  
Neregistrovaný host
188.175.203.112
Kdy už konečně zmizí ty pomalé jízdy z CL a okolí? Popř.kolik let bude ještě ta modernizace trvat?
Prcekzlipy
Pondělí, 19. června 2017 - 06:55:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3383
Registrován: 11-2007
Mn Bakov s 301
Pondělí, 19. června 2017 - 07:57:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4485
Registrován: 5-2010
[pozor].....a Bizonek 753 604 SD-KD nyní ve službách LTE,poveze do Lípy kotle pro Vendys.
Mimochodem včera měl Bizon premiéru v Elbtalu,kdy dovezl ze Slovače ucelenku kotlíků pro Vectrona Captrainu do Bad Schandau Ost.
Pondělí, 19. června 2017 - 18:04:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 24
Registrován: 7-2016
Tak zde video zmiňovaného Bizona [happy]
https://www.youtube.com/watch?v=MTzZ_lfGg2w
434
Pondělí, 19. června 2017 - 23:40:09  
Neregistrovaný host
188.175.206.223

Přidávám jeden náhodný záběr 753 604 na nádraží v Č.Lípě.
Úterý, 20. června 2017 - 15:29:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 57
Registrován: 3-2016
Dnešní bizon do Děčína [happy] je celkem těžké ho odlovit [fotic]
Čtvrtek, 22. června 2017 - 21:02:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 912
Registrován: 3-2006
To to teď zase na tratích pod Jedlovou vypadá... Zpoždění většiny vlaků 1 hodina, 2 hodiny i víc ...
Přece není možný, aby jedna bouřka vyřadila tolik vlaků. To není v silách SŽDC udržovat nejbližší okolí tratě bez stromů? Dřív to přece šlo?!
malý bobeš
Čtvrtek, 22. června 2017 - 21:39:37  
Neregistrovaný host
81.200.57.135
V silách nikoho (SŽDC nevyjímaje) není udržet okolí tratí bez stromů - především v oblastech, jako jsou například Lužické hory ...

a mimochodem: "udržet" lze maximálně stav, který už existuje - pro zajištění absolutní bezpečnosti bys musel velmi výrazně zasáhnout do vzrostlého lesa. Shodneme se asi na tom, že ba to bylo potřeba, ale jakékoli rozšíření stávajícího koridoru dráhy naráží na čím dál zběsilejší odpor ekoteroristů.
nejde jen o stromy, dnes je potřeba složitě projednávat i vyřezání "zapojených porostů" = obyčejného křoví [crazy]
Čtvrtek, 22. června 2017 - 22:15:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3693
Registrován: 7-2004
Tak bohužel se ukazuje, že železnice začíná být dobrá tak akorát na výlety, kdy nikam nespěcháte, jinak spolehnout se na vlak rozhodně nedá [ko]
Čtvrtek, 22. června 2017 - 22:34:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 913
Registrován: 3-2006
Malý Bobeš: Tak ekoteroristi jsou plošnej a značně svazující problém, tady by se musel přístup k nim změnit na celostátní úrovni. Chybí vůle. Jak ale píše 753.006, na vlak se bohužel spolehnout nedá.
Namátkově vybírám aktuální zpoždění:

Os 6014 207 min
R 1102 178 min
Os 6017 75 min
R 1111 203 min
R 1100 106 min
Os 6626 93 min
R 1173 94 min
Os 6666 86 min
Os 6667 103 min

Co přípoje? Dávno pryč. Jak se lidi dostanou domů?
Tohle přece není možný aby se stávalo při každý bouřce.

(Příspěvek byl editován uživatelem Šošon.)
434
Pátek, 23. června 2017 - 14:44:38  
Neregistrovaný host
188.175.206.223
Sobota 24.6.pára 50 3648 plánovaný příjezd do Č.Lípy od Litoměřic v 16 02
odj.16 04 směr Děčín.[fotic]
Liberečák2
Pátek, 23. června 2017 - 22:16:22  
Neregistrovaný host
147.230.11.218
Ad Šošon: Včera na 030 to bylo podobné a žádný strom nespadnul. Dlouhé úseky jsme jeli rychlostí 30 km/h z důvodu opatrnosti (Jaroměř - Dvůr Králové, Železný Brod - Turnov, Rychnov - Liberec). R1262 na příjezdu do Liberce měl tak skoro 60 minut.
754 061
Sobota, 24. června 2017 - 10:28:27  
Neregistrovaný host
37.188.229.160
Tak pondělní jízda 754 061 na 1163/1166/6658/6663 asi pro poruchu HV nebude, co vyjede je ve hvězdách a křišťálové lupě strojmistrů. (814?)
Sobota, 24. června 2017 - 17:14:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 126
Registrován: 6-2010
1106 jela narvaná Regionova[smrt]
Jinak celkově se mi zdá, že se letos nějak kašle na vleky u rychlíků, často potkávám rychlíky, které mají být s vlekem, ale jezdí klasicky jen 854 s řidičákem
Sobota, 24. června 2017 - 21:08:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1359
Registrován: 9-2008
[masinka] 50.3648 v České Lípě
"Lepší nemít přátele, než nemít názor." [satan] ZNK

"Nikdo není tak beznadějně zotročen jako ten, kdož věří, že je svobodný." J. W. Goethe

[vypravci] My YOUTUBE Channel
Sobota, 24. června 2017 - 21:35:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 536
Registrován: 9-2009
1106 měl problémy Catr, tak poslali aspoň regínu, no a jelikož jela Regína, tak do ČL nepřivezla vagón, který přechází právě na 1109... Jinak vozy jezděj pravidelně furt, jen když je nějaká porucha, tak nejede...
Neděle, 25. června 2017 - 14:57:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 58
Registrován: 3-2016
Dnešní příjezd do České Lípy
Neděle, 25. června 2017 - 19:50:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 748
Registrován: 3-2007
Kde nechali zbytek?
754061
Neděle, 25. června 2017 - 21:56:35  
Neregistrovaný host
217.195.172.68
Tak to vypadá, že zítra místo 4.061 vyrazí na 1163/66/6658/6663 vyrazí 714 027+2* 021, takže možná zasáhne do provozu i liberecká 4.048 [proud]
754 061
Pondělí, 26. června 2017 - 12:30:50  
Neregistrovaný host
37.188.234.151
1166-6658-6663 jede 754 048
Pondělí, 26. června 2017 - 18:00:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 914
Registrován: 3-2006
Os 6663:
Pondělí, 26. června 2017 - 18:28:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19280
Registrován: 3-2005
Krásná souprava[jidlo][ok]
www.MBZS.net
Úterý, 27. června 2017 - 06:46:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 152
Registrován: 10-2011
Rychlík v 21. století :-D
Úterý, 27. června 2017 - 07:44:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11552
Registrován: 9-2007
Není co dodat...[ok] jak by pravil klasik, udělalo se maximum možné....
s Ropidem na věčné časy...ámen...
Úterý, 27. června 2017 - 10:53:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 272
Registrován: 1-2010
Pondělní rychlík 1163 projíždějící stanicí Liberec-Horní Ružodol. [fotic]
kádéesko
Úterý, 27. června 2017 - 11:05:43  
Neregistrovaný host
37.188.187.87
Dnešní Šauerrychlik Lovosice-Děčín se 750.096
Prcekzlipy
Úterý, 27. června 2017 - 11:36:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3384
Registrován: 11-2007
Dnešní Řetenice 326+277
Jaydeesq
Úterý, 27. června 2017 - 18:54:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 264
Registrován: 9-2008
Šošon:
to muselo mít docela svižný rozjezdy :D to mě docela zarazilo, že jedou oba stroje pod výkonem, přitom by to přece brejlovec vzal úplně v klidu sám, to je ekonomika provozu[biggrin]
Úterý, 27. června 2017 - 19:04:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 915
Registrován: 3-2006
Jaydeesq: Rozjezdy byly svižný, ale ta 714 tam byla hlavně kvůli ovládání dveří vozů 021.
754.048
Úterý, 27. června 2017 - 19:21:09  
Neregistrovaný host
89.177.205.205
714 byla ráda že dejchá na jeden motor a dobíjí aspoň ty Balmy. Jen se vezla a o jízdu se staral brejlovec. Svižný rozjezdy to mělo, ale jen z Rumburka, v opačném směru zase padal brejlovec neustále do poruchy takže se s tím nějak moc svižně jet nedalo. Byl jsme rádi že sme se vyškrábali na Jedlovou
malý bobeš
Úterý, 27. června 2017 - 20:48:29  
Neregistrovaný host
81.200.57.135
Vjezd na přivolávačku od Křižan do Karlova pod Ještědem . Návěstidlo se již neobsluhuje; vrcholí léto 1993 a Henlein to má "za pár"


Křižany, sedm hodin ráno (v létě 1993 ještě všední obrázek)


stejný vlak na podzim již vypadal poněkud jinak