Diskuse » Archiv 2017 » Železnice » Nádražní budovy, restaurace a jejich rekonstrukce » Archiv diskuse Nádražní budovy, restaurace a je... do 28. 03. 2017 předcházející | další

Archiv diskuse Nádražní budovy, restaurace a je... do 28. 03. 2017

dolů
   autor příspěvek
Úterý, 14. března 2017 - 21:19:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3913
Registrován: 4-2003
Borovička:
"pokud máte tu možnost. Asi moc necestujete po českém světě."
Opět ukázková reakce zcela od věci, bez náznaku reflexe. Vnímáš vůbec, co ostatní píšou, nebo žiješ ve svém autistickém světě?

Odkážu se na svůj příspěvek výše - tvé stesky stran obtížné dostupnosti nekuřáckých podniků je třeba brát s hodně velkou rezervou, neboť jsi dokázal, že nevnímáš existenci takových podniků ve svém okolí, což tě však nijak neomezuje v hořekování nad jejich neexistencí. V tomto případě můžeš vinit jen sebe a svoji neschopnost či neochotu tyto podniky vyhledat. A rovněž zopakuji - i když budou všechny hospody nekuřácké, rozhodně nevlezeš do první, na kterou narazíš a vždy si budeš vybírat. Jen stále nevíme, komu budeš klást za vinu, že nebudou všechny hospody dle tvého gusta, když už to nebudou kuřáci.

Tím se dostávám k další neznámé, a to, komu budeš spílat, když v místě žádná hospoda nebude či se v ní nebude vařit. Po českém světě cestuji dost, v městech najíst se v prostředí bez kouře problém nemám, no na oblastech je problém vůbec nějakou hospodu najít, případně hospodu, kde by se vařilo. Na hospodu, kde by se v době podávání obědů kouřilo, jsem už hodně dlouho nenarazil.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Úterý, 14. března 2017 - 23:48:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2992
Registrován: 8-2010
Sleduji tuto diskusi o kouření v hospodách a docela se bavím. Paradoxní je, že ten pitomý zákon stejně nic nevyřeší. Už v mém okolí vím o čtyřech hospodách které se přeměnili nebo v nejbližší době přemění na "zájmové kluby". Štamgasti si pořídí za pár korun členství na rok a kouřit se bude v "hospodě" dál i přes pitomý zákon. Zároveň se tak vyhne majitel i EET což je taky plus. Takže se nejspíš dočkáme po celé republice spousty takových "zájmových klubů".
Praha-Ruzyně, Olomouc
Středa, 15. března 2017 - 06:51:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7799
Registrován: 5-2002
Doktor: V ulici, kde bydlím, má několik kilometrů, takový podnik nevidím a to ani v širším okolí. Teda nyní jeden už jo. Protože už se uvedl v soulad s budoucím zákonem. Nepočítám kavárny a podniky s podivným sortimentem a hlavně cenou (od 150 za jídlo výše).
Středa, 15. března 2017 - 09:25:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6507
Registrován: 1-2007
V Praze v Libni kousek od Palmovky je brutálně zahulená hospoda čtvrté cenové, kde mají Krakonoše 11 za 21. Vím, že v Krkonoších ho seženete za 17, ale na Prahu je tohle hodně brutální cena. Tento podnik se vyznačuje tím, že se zde schází odpůrci ilegálních imigrantů, je tedy jako stvořený pro přeměnu v uzavřený klub/spolek. Otázkou ale je, jak ho pojmenovat, aby to bylo v souladu s naším Právním řádem. Obávám se, že "Klub nepřátel imigrantů/uprchlíků/muslimů" by asi byl problém.
M_g
Středa, 15. března 2017 - 10:30:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 760
Registrován: 6-2006
Mouka: najít jméno je to nejmenší...


Borovička:Nepočítám kavárny a podniky s podivným sortimentem a hlavně cenou (od 150 za jídlo výše).
Jó, tak to jste jasnej. Přeji vám, aby vám zákazem "dobra" byla znemožňována nějaká vaše kratochvíle.
Středa, 15. března 2017 - 11:45:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 496
Registrován: 1-2013
Mouka: např.: "Klub přátel neimigrantů / nemuslimů ..."
Středa, 15. března 2017 - 11:59:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2993
Registrován: 8-2010
A co třeba úplně jednoduše Klub přátel piva/ vína/ rumu [proud]
Praha-Ruzyně, Olomouc
Cogwheel
Středa, 15. března 2017 - 13:23:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4610
Registrován: 1-2012
Pokud Mouka tou "zahulenou hospodou v Praze-Libni, s levným Krakonošem" myslí jistý pajzl v ulici U Libeňského pivovaru, tak ten dosud má oficiální název "Pivnice Dřevona". Osobně raději chodím na Svijany do Svijanské restaurace, která má nekuřáckou část (cigaretoví závisláci se houfují jen u výčepu) a která leží kousek jižněji (naproti žlutému komínu, který zbyl z někdejšího pivovaru). I jiní železniční historikové tam na Svijany občas zajdou a vedou se tam zajímavé debaty o [masinka]. Samozřejmě v nekuřáckém kolektivu - kuřáci nechť sedí se svými cigaretami, ne s námi. [wink]
tuplák
Středa, 15. března 2017 - 14:06:03  
Neregistrovaný host
89.203.212.123
hospoda za nádražím ve Štětí od včera obnovena.
Na čepu je Budvar a vaří se 5 hotovek [jidlo]
otevřeno denně 10 až 22 příjemné prostředí vřele doporučuji [ok]
Středa, 15. března 2017 - 17:57:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3917
Registrován: 4-2003
Borovička:
"V ulici, kde bydlím, má několik kilometrů, takový podnik nevidím a to ani v širším okolí. "
A? Jsou oblasti, kde není vůbec žádná hospoda. Řekni, koho bys vinil tam, že nemůžeš jít do hospody. To je jedna z otázek, před kterou ty, Pajzák i ostatní zakazovači neustále utíkáte.
Borovička:
"Nepočítám kavárny a podniky s podivným sortimentem a hlavně cenou (od 150 za jídlo výše)."
Takže kromě kouření jsou pro tebe limitující další faktory jako omezená nabídka, podivný sortiment či cena. Pak mi vysvětli dvě věci - proč tě tak tíží právě kouření, když existují další věci, které ti brání v návštěvě hospody a proč se cítíš omezován kouřením a požaduješ jeho zákaz i v podnicích, kam v životě nevstoupíš?

A neměl by být přijat zákon nařizující kavárnám a dalším podnikům stravovacích služeb, aby v nich byl nabízen sortiment jídla v rozsahu a kvalitě, aby vyhovoval Borovičkovi? A neměla by být zavedena ve stravovacích službách cenová regulace na úrovni, která vyhovuje právě Borovičkovi? Co? Pak bys byl spokojený?
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Luboš_ct
Středa, 15. března 2017 - 21:49:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14300
Registrován: 9-2002
Borovička:
Kdybych mohl, típl bych ti vajgl mezi voči! Tyhle uplakánky na trocha kouře opravdu zbožňuju[crazy]

Topič 2246:
Nemám dalších slov[ok][ok][ok]
Ferrin & Morris - Glory (Original Mix)
* * * T.R.A.N.C.E. F.O.R.E.V.E.R. * * *
Vikijous
Středa, 15. března 2017 - 23:08:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1034
Registrován: 4-2003
Borovička:
"Ano, jsem nekuřák a běžně upřednostňuji podniky bez kouře. - pokud máte tu možnost. Asi moc necestujete po českém světě."
Něco jsem toho po ČR nacestoval a problém nemám. Zajímavé je, že se s kamarády dokážem pobavit o restauracích po ČR, kde dobře vaří, aniž by jsme tam spolu byli.
Borovička:
"V ulici, kde bydlím, má několik kilometrů, takový podnik nevidím a to ani v širším okolí."
Pokud chci jít do hospody s jídlem, tak musím taky nějaký ten km ujít. Pokud se chce dobře najíst (nerovná se nacpat pupek), tak prostě tam musím dojet.
Borovička:
"Teda nyní jeden už jo. Protože už se uvedl v soulad s budoucím zákonem."
To mě právě trošku děsí. Restaurace, které se snaží o kvalitu jídla jsou dávno nekuřácké. Nyní stačí vejít a čuchnout a už člověk tuší na čem je. Takto to bude loterie.
Borovička:
"Nepočítám kavárny a podniky s podivným sortimentem"
No radši si dám s rodinou dobrou kávu a zákusek, než nějakou "mňamku" z friťáku.
Borovička:
"a hlavně cenou (od 150 za jídlo výše)."
Jestli tlačíte hlavně na cenu, tak si sice v nově nekuřácké restaurace nebudete huntovat plíce, ale ty orgány, co se nachází pod nimi.
Bosnak
Čtvrtek, 16. března 2017 - 08:57:26  
Neregistrovaný host
37.188.237.71
Po aplikaci zákazu kouření a EET si socka Borovička a jemu podobní v malých vesnicích na Praze-východ co tak občas projíždím na velocipédu do hospody na pivko a jídlo nezajde. Buď se rušej kompletně, nebo uzavřené kluby (místní si do toho, jestli budou u piva hulit nikým kecat nenechaj, a kolik toho vypijou, do toho Neburešovi taky nic není), a ty "lepší" podniky, který se držej dál, docela zdražily (to víte EET, ty kecy, že to nic nestojí, vyplázli jsme 40 kolíků a místňáci toho bez cigára tolik nevypijou a hasiči si navíc ve zbrojnici udělali klubovnu a chlastaj a hulej tam ve svý režii). Tak asi tak.
Zakazovači jsou jednoduchý lidi. Zákazy a příkazy jim vyhovujou, nemusej samostatně myslet [happy]
Čtvrtek, 16. března 2017 - 09:52:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6510
Registrován: 1-2007
Mně třeba delší pobyt v zakouřeným prostředí v kombinaci s určitou dávkou alkoholu vede k tomu, že dostanu chuť na to cigáro taky, ač jinak běžně (s výjimkou sem tam vodárny) nekouřím. Vím, že je to můj osobní problém, nikoho z toho neobviňuju a nevolám po žádném zákazu. Jinak mi více vadí hluk než kouř. Raději budu v zahulené hospodě, kde je klid, než někde s partou uřvaných nekuřáků. Přijde mi, že tady ty uřvaný party, kdy sedí u stolu třeba 15 lidí a křičí jeden přes druhýho, se schází povětšinou v nekuřáckých podnicích. Od června se rozlezou i tam, kam běžně nechodili.
Cogwheel
Čtvrtek, 16. března 2017 - 10:19:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4613
Registrován: 1-2012
Např. ale v té Svijanské restauraci v Praze-Libni (správný název je Restaurace U Rokytky) se ale po modernizaci interiéru značně zhoršila akustika. Dříve tam byly čalouněné židle, na stolech ubrusy, na stěnách květináče s rostlinami, v zadní části lokálu lehké dělicí příčky. To vše zmizelo, nyní tam jsou stoly bez ubrusů, židle a lavice bez čalounění, hladké stěny. Takže dřív se tam lidé u stolů mohli bavit potichu (a slyšeli se), nyní na sebe musí křičet. [ko]
Hlavně, že prý nějaká architektka za ten nový interiér dostala pěkný honorář. [lame]
Bosnak
Čtvrtek, 16. března 2017 - 11:12:11  
Neregistrovaný host
37.188.237.71
4 Cogwheel:
Stoly bez ubrusů - nemusíš prát ubrusy, zapatlanej stůl utřeš hadrem (na podlahu....) tedy úspora.
Lavice bez čalounění - pokud to nějaký prase zadělá, nemusíš to složitě čistit, nebo si sjednávat čištění, ale utřeš to hadrem (na podlahu...) tedy zase úspora.
zdi bez kytek - nemusíš se o ně starat, hladký zdi se lehce udržujou (lux s kartáčem) - opět úspora.
interier bez příček - obsluha všude dobře vidí, když někdo dělá nepřístojnosti, včas ho vykýbluje - opět úspora - míň škod a není třeba tolik personálu.
interier je nevlídný k tlachacímu posezení - najíš se a napiješ a vypadneš - nesedíš další hodinu u jednoho piva, neblokuješ flek dalšímu potencionálnímu hladovci - vyšší vejvar

tak nějak a ne architekt.....
Čtvrtek, 16. března 2017 - 12:16:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6511
Registrován: 1-2007
Bosnak: Nebo to hospoda nemusím vůbec pořizovat, to by byla panečku úspora!
Pokud se tam lidi nebudou cítit dobře, tak třeba začnou chodit jinam.
Čtvrtek, 16. března 2017 - 12:38:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6512
Registrován: 1-2007
Pachatelé dobra na Slovensku: POTVRDENÉ: Obchody na Slovensku zatvoria na celé dva týždne. A to nie je všetko!
Čtvrtek, 16. března 2017 - 12:54:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4734
Registrován: 8-2012
To bude další stupeň páchání dobra i u nás. Ne-li všechny neděle, protože to přece mají být ubohé matky samoživitelky taky doma s dětma. Nebojte se, že to kouřením v hospodách skončí, zmrdi nejdou na kompromis.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Čtvrtek, 16. března 2017 - 13:46:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 431
Registrován: 3-2005
Slováci se vrací mezi civilizované země, jako např. A a D, gratuluju chalani, je poznat že je to stát 1.kategorie,tedy eurozóny, na rozdíl od nás..
Čtvrtek, 16. března 2017 - 16:40:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2249
Registrován: 9-2006
Jariss: Do 1. kategorie jim ještě schází hodně. Měli by se podobně vypořádat s dopravou, zdravotnictvím, policií a průmyslovými podniky, kde se pracuje nepřetržitě (hutě, chemičky, sklárny a další odvětví), tam se také pracuje o svátcích
Čtvrtek, 16. března 2017 - 19:28:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6513
Registrován: 1-2007
Senátoři navrhli Ústavnímu soudu zrušení zákazu kouření v restauracích
Pajzák
Čtvrtek, 16. března 2017 - 20:14:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 650
Registrován: 6-2015
To je jedna z otázek, před kterou ty, Pajzák i ostatní zakazovači neustále utíkáte.

Tys tuto otázku někdy nadhodil? Pak se omlouvám za nepozorné čtení.
Samozřejmě, že pokud hospoda není, tak do ní nepůjde ani kuřák, ani nekuřák}. I vola by napadlo, že nekuřácký vagón do obce, kde není nádraží, nepřijede.
Pátek, 17. března 2017 - 11:30:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6515
Registrován: 1-2007
Kvůli Krakonošovi se musel naučit kouřit. Výstava přiblíží herce Peterku

Jak by se s takovou rolí smířili zdejší antikuřáci? :D
Pátek, 17. března 2017 - 12:47:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7800
Registrován: 5-2002
Mouka: jo Krakonoš učil děti kouřit jednu cigaretu za druhou. To určitě. A i to bafání bylo outdoor a ne uvnitř hospody.
Pátek, 17. března 2017 - 13:31:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6516
Registrován: 1-2007
Já to myslel tak, jak byste se smířil s tím, kdybyste si musel zapálit podobně jako pan Peterka. O výchovu dětí mi nejde.
M_g
Pátek, 17. března 2017 - 13:39:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 765
Registrován: 6-2006
borovička:A i to bafání bylo outdoor a ne uvnitř hospody.

Jo bylo outdoor uvnitř studia a ne uvnitř hospody. :-)
Pátek, 17. března 2017 - 13:45:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6517
Registrován: 1-2007
"Veřejná moc v liberálním právním státě nemá vychovávat občany a vnucovat jim životní styl, který momentální držitel moci považuje za správný. Konečně v našem státě není trestná sebevražda, pak nemůže být trestné ani jednání, které někdo jiný hodnotí tak, že neprospívá zdraví toho, kdo jej činí," uvedl v návrhu jménem senátorů jeho zpracovatel, advokát Zdeněk Koudelka.
Pátek, 17. března 2017 - 14:24:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7801
Registrován: 5-2002
Mouka: ovšem tady nejde o zdraví kuřákovo, ale nekuřáka! Kuřák ať si zdraví ničí a platí si léčení, případně zvýšené pojištění.
M_g
Pátek, 17. března 2017 - 16:49:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 767
Registrován: 6-2006
Ale nekuřák, který si nechce ničit zdraví je schopen do kuřáckých hospod nechodit!
Liberál honza
Pátek, 17. března 2017 - 21:53:57  
Neregistrovaný host
46.33.112.69
Jj, postavím si malou hospůdku někde za humnama za svoje, budou tam chodit jenom kámoši si něco vypít a třeba i zapálit, ale to neeee! Co kdyby šel kolem nějaký zakrslý jehličnan a dostal chuť na jedno kinder pivo v nezakouřeném prostředí
Pajzák
Sobota, 18. března 2017 - 00:01:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 657
Registrován: 6-2015
Ano, sebevrazda neni trestna, ale po jejim neuspesnem pokusu skonci dotycny na psychiatrii.
Sobota, 18. března 2017 - 09:38:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3751
Registrován: 3-2005
Nechcete jít radši na pivo, chlapi? [happy]

Jedna aktualita:
V J.Hradci v bufetostánku "Krmelec" u křižovatky u nádraží místo Kozla čepují Regenta 11 za 25 Kč. Otevřeno je v kladiva 7 - 18, k mání i nějaké jídlo (klobása, smažák, ...), výhled na trať. Nově se to jmenuje myslím "Brooklyn fast food".
Sobota, 18. března 2017 - 19:55:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3921
Registrován: 4-2003
Pajzák:
"Samozřejmě, že pokud hospoda není, tak do ní nepůjde ani kuřák, ani nekuřák."
Otázka ovšem zněla jinak - koho bys vinil, že nemůžeš jít do hospody, kde žádná hospoda není?

Borovička klade za vinu kuřákům, že nemůže chodit do hospod. Ty hořekuješ nad vícenáklady při hypotetické rodinné oslavě kvůli kouření v hypotetické restauraci. Oba dva svorně viníte kuřáky, že to oni mohou za to, že vy nemůžete jít do hospody. A mě zajímá, koho byste vinili, že nemůžete jít do hospody, když by v místě žádná hospoda zkrátka nebyla. Rozumíš?

A šli byste do nekuřácké hospody, bez omezujících kuřáků, kdyby tam čepovali hnusné pivo a vařili nepoživatelné blafy? Nebo by měli dobré pivo i jídlo, ale v cenách nad rámec vašich možností? Dovolím si tvrdit, že byste tam nešli. Koho byste pak vinili, že tam nemůžete jít?

A otázku, kdo by měl určovat, na jakou klientelu se podnik zaměří a dle toho, jaké zvolí prostředí, jsi také přehlédnul? Kdo by to tedy měl určovat - majitel/provozovatel, nebo někdo jiný a pak kdo a proč?

--- --- ---
Borovička:
"ovšem tady nejde o zdraví kuřákovo, ale nekuřáka!"
Pokud si nekuřák nechce ničit zdraví vdechováním cigaretového kouře, tak prostě do hospody, kde se kouří, nepůjde.

Ano, máš právo vstoupit do každé hospody a být tam obsloužen, ale neexistuje nárok, aby prostředí všech takových podniků odpovídalo přesně tvým konkrétním požadavkům. To ani není reálně proveditelné. A nejde jen o kouření, ale o prostředí celkově, o nabídku služeb, jejich kvalitu a ceny. Každý člověk obdařený byť jen špetkou rozumu toto chápe a volí si podnik dle svých preferencí, jen ty s tím máš problém.

A máš i očividný problém s argumentací. Absolutně ignoruješ, co píší jiní a každý tvůj příspěvek je jen dalším nesouvisejícím plácnutím do vody bez jakékoliv reflexe. Těžko říct, co tě k takovému chování vede, každopádně děláš ze sebe jen hlupáka.

A propos, k nekuřáckým podnikům na Praze 6 - Grosseto je rovněž plně nekuřácké a u mého oblíbeného Číňana dole na Jugoslávských partyzánů jsem taky nikdy neviděl nikde popelníky, takže rovněž nekuřácký. Ale jasně, na celé Praze 6 jsou jen dva, tři nekuřácké podniky...

--- --- ---
Jariss:
"Slováci se vrací mezi civilizované země, jako např. A a D, gratuluju chalani, je poznat že je to stát 1.kategorie,tedy eurozóny, na rozdíl od nás.."
Jo, to určitě. A v civilizovaných zemích, jako např. Rakousko a Německo, si třeba hospitalizovaní pacienti do nemocnic taky musí nosit vlastní toaletní papír?
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Neděle, 19. března 2017 - 15:21:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6518
Registrován: 1-2007
A v civilizovaných zemích, jako např. Rakousko a Německo, si třeba hospitalizovaní pacienti do nemocnic taky musí nosit vlastní toaletní papír?

To jako na Slovensku takto vážně funguje? [blush]
Neděle, 19. března 2017 - 15:25:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6519
Registrován: 1-2007
Regent: Já bych klidně šel. Akorát Tebou zmíněná hospoda, která se nachází v J. Hradce a má otevřeno v kladido 7-18 je mou osobo obtížně navštívitelná skrt pracovní povinnosti. Jinak nádražka v Zábřehu na Moravě nabízí Huhňaka vařeného v současnosti v Náchodě, dále Primátora taktéž z Náchoda a Welzla z minipivovaru v Zábřehu (poslední zmíněný je i v PETkách).
Pezos
Neděle, 19. března 2017 - 15:50:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 522
Registrován: 4-2014
Mouka:
Příklad první
Příklad druhý
Neděle, 19. března 2017 - 18:26:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4763
Registrován: 8-2012
To jako na Slovensku takto vážně funguje?
Tak to funguje na Balkáně + exSSSR prakticky všude. Ono když je na dva záchody třeba třicet lidí, tak to je spíš sichr pro pacoše, že to nedopadne podle Cogwheelova avatáru...
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Pajzák
Neděle, 19. března 2017 - 19:57:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 662
Registrován: 6-2015
Nastehovat se do dediny, kde neni posta, skola, hospoda a fotbalovy oddil povazuju za vyloucene, takze tato situace by nenastala. Vinit bych nemohl nikoho, maximalne sebe, ze jsem byk idiot a nastehoval se na konec sveta.:-)
Neděle, 19. března 2017 - 20:42:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3922
Registrován: 4-2003
Pajzák:
"Vinit bych nemohl nikoho, maximalne sebe, ze jsem byk idiot a nastehoval se na konec sveta."
Ale kdyby ses nastěhoval do místa, kde je hospoda, ale kuřácká, tak budeš vinit kuřáky... Super schýza.

Když v místě hospoda nebude, budeš zticha a z nenaplnění tvého "nároku na hospodu" nikoho vinit nebudeš, ale jakmile v místě hospoda bude, ale nebude vyhovovat přesně tvým představám, pak budeš řvát, jak ti kuřáci brání v návštěvě a dožadovat se prostředí dle tvého gusta, bez ohledu, že jiným to vyhovuje. Jo, to o tvé mentalitě mnohé vypovídá. Kdybych tě měl parafrázovat - můžeš vinit maximálně sebe, že jsi idiot a nastěhoval ses do místa, kde není nekuřácká hospoda.

A kdybys nešel do hospody, protože ti tam nechutná pivo nebo jídlo, nevyhovuje nabídka či mají vysoké ceny, koho bys pak vinil, že tam nemůžeš jít?
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Vikijous
Neděle, 19. března 2017 - 21:33:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1035
Registrován: 4-2003
To jako na Slovensku takto vážně funguje?
Nejen na Slovensku, ale i u nás.
Stačí si dát do googlu.
Neděle, 19. března 2017 - 22:08:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3008
Registrován: 8-2010
http://olomoucky.denik.cz/zpravy_region/prisnejsi-zakaz-koureni-b udi-na-univerzite-emoce-20170318.html

Zakazovači kouření se nezastaví před ničím. Ano je to sice už OT, ale když už se zde o tom diskutuje. Podle článku byly dříve pro kuřáky na fakultě vyhrazené prostory. Teď se ruší a výsledkem je kouření před budovou kde to nově budou dýchat i nekuřáci. To je ale skvělé řešení [lol][crazy]
Praha-Ruzyně, Olomouc
Vikijous
Neděle, 19. března 2017 - 22:50:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1036
Registrován: 4-2003
Honza7887: Ono to není až OT. Za pěnkého počasí při venčení psů se stavujeme na pivko (jedno z nejlepších v okolí) v sousední vesnici na malé zahrádce místní putyky. Ve vnitř nahulené, ale venku OK. Už se "těším", jak všichni budou hulit venku, protože uvnitř je to zakázané.[angry] Pěkně děkuji milí dobroserové.[angry]
Sparta
Pondělí, 20. března 2017 - 06:48:54  
Neregistrovaný host
188.246.111.251
Existuje na ČD nebo SŽDC nějaký materiál, který by se zabýval železničními stanicemi/zastávkami a rozděloval je dle služeb do kategotií a pod?
Pajzák
Pondělí, 20. března 2017 - 08:56:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 663
Registrován: 6-2015
Ja na nikoho nervu, ja jsem se jen zeptal, co mam podle tech, co mi radi vybrat si nekuracky podnik, delat. Nic vic jsem v podstate nepsal. Momentalne to resim tak, ze do hospody nechodim. Jednoduche.
Pondělí, 20. března 2017 - 21:09:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3926
Registrován: 4-2003
No já nevím, kdo tu onehdy hořekoval nad zvýšenými náklady při hypotetické rodinné oslavě a nutností dojíždění autobusem, který večer ani nejezdí, a to kvůli kuřákům v kuřácké hospodě. A kdyby totéž musel podstupovat kvůli neexistenci hospody, nikdo by za to najednou nemohl.

Kdo by měl určovat, na jakou klientelu se podnik zaměří a dle toho, jaké zvolí prostředí - majitel/provozovatel, nebo někdo jiný a pak kdo a proč?

A Borovička mlčí...
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Pajzák
Úterý, 21. března 2017 - 13:23:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 666
Registrován: 6-2015
Ja jsem jen ukazoval, co prinasi mj. i tve reseni, ze mam jit do nekurackeho podniku, ne co musim denne podstoupit.:-)
Úterý, 21. března 2017 - 19:25:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1696
Registrován: 9-2007
V Liberci končí k poslednímu březnu stánek s občerstvením na 1.nástupišti.
Bohužel, klasický obložený rohlík za 9,- a kafe za 12,- do vlaku nemělo chybu na cestu, pro zaměstnance také po ruce při rychlém obratu, ale hold to není drahý Point zapadající do koncepce SŽDC a tak musí pryč.
Středa, 22. března 2017 - 12:24:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6520
Registrován: 1-2007
Ve Švýcarsku otevřeli kavárnu, kde se kouří. Ale ne cigarety...
Středa, 22. března 2017 - 15:03:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 634
Registrován: 1-2012
666: tak to je věčná škoda, Liberec začíná jít do kopru.
Středa, 22. března 2017 - 16:28:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1497
Registrován: 11-2012
Mouka:
Hlavně, ať to nebude jak ve Scary Movie 1, kde hrdinka pánské lízátko rozkousla se slovy "Vždy jsem se těšila na žvýkačku uvnitř." [biggrin]

(Příspěvek byl editován uživatelem Pavel_Večeřa.)
Jakože vůbec nezávidím svému strážnému andělovi to kvantum práce, které se mnou má...
Středa, 22. března 2017 - 17:40:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 363
Registrován: 9-2002
ad Mouka: Tak toho by se měl rychle nějaký zákonodárce ujmout, než dojde k nějaké újm+ na zdraví nebo životech. Co kdyby šel nějaký nekuřák s dětmi na dortíka a vrátil se domů se rtěnkou na trenýrkách? [coze] Včas odhlasovaný zákaz zachrání tisice životů a rozvrácených rodin?
Cogwheel
Čtvrtek, 23. března 2017 - 08:55:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4624
Registrován: 1-2012
Však církev už bije na poplach: http://neviditelnypes.lidovky.cz/spolecnost-mravnost-nade-vse-1-d ea-/p_spolecnost.aspx?c=A170321_160952_p_spolecnost_wag [lol]
Čtvrtek, 23. března 2017 - 23:59:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1343
Registrován: 4-2005
Dnes jsem byl na obědě v písecké nádražce, jež funguje jako samoobslužná jídelna. S potěšením lze konstatovat, že dobrou a cenově přijatelnou kuchyní lze prorazit i v místě, které bylo delší dobu mimo provoz. Zdejší šotoušstvo sice nelibě nese provozní dobu jen v pracovní dny 7 - 14, ale ruku na srdce, zaměřili se na jídlo, zejména obědy a to se jim vrací. Dveře se netrhnou.
Ben Skála
Sobota, 25. března 2017 - 15:07:48  
Neregistrovaný host
89.102.144.109
Po delší době dva reporty z naší tour po nádražních restauracích:
na jih od Prahy: http://benskala.blogspot.cz/2017/03/nadrazky-jaro-2016-na-jih-od- prahy.html
sever Čech (trasa Brno – Děčín – Úštěk – Rumburk – Česká Lípa – Brno): https://benskala.blogspot.cz/2017/03/nadrazky-podzim-2016-sever-c ech.html

všechny reporty na jednom místě zde: https://benskala.blogspot.cz/search/label/n%C3%A1dra%C5%BEky
Sobota, 25. března 2017 - 20:03:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3759
Registrován: 3-2005
Nádražka ve Veselí nad Lužnicí bez výrazné změny (možná jsou piva cca o korunu dražší). Stále hledají číšníka/servírku.
Neděle, 26. března 2017 - 17:19:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8620
Registrován: 6-2004
Dotaz:

kde všude je téměř nonstop otevřen pro hladového cestujícího nádražní bufet podobně jako v žst. Přerov - denně od 1:30 do 23:30 ?
Neděle, 26. března 2017 - 21:00:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4821
Registrován: 5-2007
Fany...řekl bych,že v Bohumíně
[kecal] Jsem bílý,nevěřící,heterosexuální muž a ještě k tomu navíc xenofob a nacionalista.Kde se mám jít udat?
Vojtěvákos
Pondělí, 27. března 2017 - 05:01:57  
Neregistrovaný host
185.16.181.248
Já bych řekl Blansko žst , měli tam do 4 ráno, nyní to omezili na půlnoc.
Úterý, 28. března 2017 - 13:06:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6523
Registrován: 1-2007
Brno hl.n. - naproti nádraží Vietnamci.