Diskuse » Archiv 2017 » Železnice » Sny s železniční tématikou předcházející | další

Sny s železniční tématikou

dolů
   autor příspěvek
Neděle, 26. února 2017 - 19:40:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 689
Registrován: 12-2003
co se mi dneska v noci, ráno zdálo:
Přijíždím rychlíkem do Prahy na hlavní nádraží, sedím v prvním voze za mašinou. Vlak už dobržďuje poslední metry na jižním konci nástupiště. V tom okamžiku, když se brzda víc zakusuje, se mašina odpoutává a Eso volně odbzučí směrem do zhlaví jako posun. Fantastické.. [talker] Nemohl jsem tomu věřit, nikdy jsem tohle přece neviděl! Zároveň uvažuju, jestli je to možné a jak to celé mohlo být, a ptám se posunovače. Ten mi na to dost fádně a spíš konformně kývne, jako že možný je všechno a dělá se to.

V hlavě mi vrtá, jestli je to opravdu technicky možný a jak to, že jsem to za celá ta léta ještě nikdy neviděl?? Že by něčí neoficiální zlepšovák? Ale jak to proboha rozvěsí?? A pak mi začíná naskakovat, jak to asi je: Vlak normálně brzdí průběžnou brzdou. Když se blíží finále, mašinu si odbrzdí tlačítkem, ta se víc zavěsí do šroubovky, v posledních okamžicích pak ťukne do přídavné brzdy, tím sebou mašina cukne dozadu k soupravě, a jak je šroubovka napružená, spřáhlo tou energií rázu vyletí vrchem ven a rozvěsí se to. Že jsem si toho nevšiml dřív..

Pomalu se začínám probouzet a přemýšlím nad tím v polobdělém stavu. Je to fakt možný? Budu se asi muset vypravit na nádraží a fírů se na to zeptat.. A pak mi to najednou začíná docházet: Co hadice? Dyť já si vlastně celou dobu představuju jenom spřáhlo a počítám s tím, že vlak brzdí průběžnou brzdou.. A taky že hadice jsou už rozvěšený! Jak by ale potom tu soupravu brzdil? [happy][blush]
Pomalu vylézám z postele a už vím, že nemusím pátrat, jak to je. Je to trochu zklamání, a trochu ulehčení situace..
Dobré ráno, vítejte se světě automatických spřáhel. [jidlo]
-----
Rano jsem tuhle story napsal na FaceBook.
Od nekterych jsem to samozrejme trochu sliznul, ale nakonec v diskusi padly i zajimave a prekvapive zminky, ze kterych se ukazalo, ze muj sen nebyl az tak nerealny.. Vice zde:
https://www.facebook.com/groups/116492751022/permalink/1015483103 2706023/?pnref=story
Pondělí, 06. března 2017 - 01:18:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2
Registrován: 3-2017
Mne sa zrovna minulú noc zdalo, ako som bol na nádráží v Č. Bud. a mal som ísť na Brno. Na linke Budejovice - Brno bola zavedená aj expresná vrstva v 4-hod takte. Expres zastavoval iba vo Veselí, Hradci, Jihlave a Trebíči. Dobu jazdy som nepozeral. Kazdopadne so bol dost potešený, že možem na uvedenj trati cestovať expresom. Takisto som mal pokračovať z Brna smer Veselí n. Mor. a Slovensko, kde bola zavedená rýchliková linka v 2-hod takte Brno - Bylnice - Trenčín vedene klas. súpravou, pričom 3 spoje denne mali na konci priame vozne (1x 854, 2x Bdtn), ktore z Veseli pokracovali ako rychlik do Nového Mesta nad Váhom. Za Veselím zastavoval iba vo Velkej nad Veličkou, Myjave a Starej Turej. Následne som sa zabudil [happy]
Sobota, 11. března 2017 - 05:01:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 790
Registrován: 10-2012
Jdu od Senovážného náměstí k Hlavnímu nádraží, slunïčko pohoda a najednou přejede po dnes již neexistující trati od Hybernské ulice do Opletalovy dvojice T3M. Na kusé koleji před Šervůdem se koná jakási oslava tramvají , která pak pokračuje v Bolzanový jízdami v té dvojici, v solo T3M a v 7225 ve zvláštním červenočerném nátěru. Vozy jezdily bez cedulí.
Slova, ne činy!
Pondělí, 03. dubna 2017 - 11:08:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 806
Registrován: 10-2012
Ještě jeden živý sen o velké nehodě pěti osobních vozidel podél zastávky Ohrada v Praze ve směru od centra- vozidla byla nabouraná natolik, že dokonce byly vytrženy v jednom místě tram koleje i s panelem- ale přes toto vše tudy projela tramvaj č 16 T3M, podle dřívějšího linkového vedení. Nikde však nebyli žádní zranění, sanitky ,policie, ani když se auta nakládala na odtahovky. Jedno auto na šrot dokonce ještě bylo provozuschopné a odjelo jako by se nic nestalo. A jak mohlo k tak velké nehodě dojít? Jakási žena s kočárkem měla jasno- v místě, kde je rozdvojení kolejí Krejcárek -Biskupcova probíhala demolice jakési budovy, která stála vedle kolejí, silnice byla tedy uzavřena. Taxikář na to zapomněl a vletěl do té uzávěrky místo objezdu po kolejích ,další auta za ním. U sloupku zastávky si vzpomněl že se mu chce na záchod a chtěl zatočit přes koleje do parku jak staví 136- přibrzdil a pak auta se hromadně srazila nebo převrátila.. Z tohoto nesmyslu mě naštěstí vysvobodilo zvonění telefonu.
Slova, ne činy!
Sobota, 29. dubna 2017 - 21:06:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8297
Registrován: 9-2002
Ja jsem mel pred par dnima drazni sen, nastesti se mi to nedeje casto/nepamatuju si to.

Nepamatuju si to uplne sichr, ale to snad ani nevadi. Nakonec - byl to jen sen.

(Nejspis) v Havl.Brode jsem pebiral cervenou 109E se samotnym ridicim (patrovym) vozem. Logo DB na tom sice nebylo, ale dejme tomu, ze to bylo tam. Vylezl jsem na lok, ozivil, vyjel od depa ven - potud vse v poradku. Nasledne jsem mel provest "celem vzad" a pretahnout SV do peronu. Jenze... z ridiciho vozu se to sice poslusne poslusne rozjelo, ale v peronech to odmitlo zabrzdit. Musel jsem otevrit zaklopku, pak to zastavilo - tesne pred odjezdovym navestidlem smer Praha. Nasledne okolo projel jancurovo vlak, ale namisto 162 nebo Vectrona to tahla zluta 109E...

Pojeb uz jsem si zadnej nevyslechnout nestacil, protoze jsem se probudil.

(Příspěvek byl editován uživatelem Agent.)
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Neděle, 30. dubna 2017 - 22:34:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 193
Registrován: 9-2016
Nedávno se mi zdál hodně divný sen. Odehrával se v ČKD, ale v minulosti v 80. letech minulého století probíhala oslava přímo ve výrobní hale spalovacích motorů, popíjelo se šampaňské, zpíval nám dokonce Karel Gott a pak se bavil se zaměstnanci a vyprávěl příběhy jak se mu dělalo v ČKD když tam pracoval jako zaměstnanec v hale byl i nový motor ČKD K16V 260DR, jehož slavnostní uvedení do výroby se slavilo já se potom z místa oslavy vzdálil a šel dlouho osvětlenou chodbou až ke dveřím s nápisem Vývoj, otevřel sem ty dveře a vešel do místnosti vypínačem jsem si rozsvítil a viděl motor K12V 170DR jenže se mi nějak nelíbil byl jiný, navíc nad ním byla na držáku přimontována nějaká hliníková krabička s konektorem, tak jsem si myslel že je to nějaká elektronická regulace mechanických vstřikovacích čerpadel, jenže z ní vedlo až příliš mnoho vodičů, tak jsem se přiblížil k motoru a na té krabičce bylo napsáno Motorpal-Tesla Common-Rail, tak jsem to začal zkoumat a v nějakých papírech na stole byly napsány nějaké údaje a to výkon 773 kW při 1600 ot/min a neuvěřitelný vstřikovací tlak 1600 barů, tak jsem se podivoval nad zkratkou VGT turbodmychadlo absolutně jsem tomu nerozuměl, nedalo mi to a chtěl jsem ho zkusit nastartovat, jenže mě probudil budík a já musel na brigádu.
Mladějov
Úterý, 02. května 2017 - 22:36:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10221
Registrován: 3-2007
>popíjelo se šampaňské

To je vidět, že jste mlád - za bolševika byl šampus nejen v ČKD ideologicky nevhodný, maximálně moravská vína, maďarský bikavér a u více privátně stranických akcí vodka a myslivec.

Lidi chlastaj furt, režim nerežim, zvlášť, když to maj zadarmo [biggrin]
22michal
Úterý, 02. května 2017 - 23:06:20  
Neregistrovaný host
82.117.159.151
Mladějov- ale přeci bylo Rossijskoe Igristoe [happy]
Blahodárný to nektar, alespoň co jsem slyšel (v roce 1989 jsem měl ještě alkohol zakázaný, tak nemůžu odsobně posoudit, jaké vlastně bylo).
Ale ta poslední věta je pravdivá.
Jen tady u nás se říká: "Lidstvo prohrává boj s alkoholem, jen my- Moraváci- remizujeme!" [wink]
Středa, 03. května 2017 - 19:50:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8318
Registrován: 9-2002
22michal:
" bylo Rossijskoe Igristoe"

Ja jsem to nejednou ochutnal zakaz nezakaz, i kdyz az za kapitalizmu. Spatny to nebylo.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Cogwheel
Čtvrtek, 04. května 2017 - 09:42:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4699
Registrován: 1-2012
Já pamatuji ještě "Sovětskoje igristoje". "Rossijskoje" bude asi až nějaký pozdější název onoho šumivého vína.
Čtvrtek, 11. května 2017 - 06:01:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 812
Registrován: 10-2012
Část snu- ocitl jsem se sám v jakémsi propojeném komplexu továrních hal na Smíchově , kde jsem vzpomínal na kdysi ,podél továrny odstavené, tramvaje T3. Jedna hala byla již zbouraná, některé zrekonstruované. Později se objevil Ukrajinec s kterým jsem řešil novou podlahu v hale.Nechtěl mi vyměnit bílé koupelnové dlaždice,z kterých byla podlaha vytvořena, za parkety, které byly v sousední hale a moc se mi ten styl líbil, že prý ty dlaždice nejdou vybourat. Zřejmě mi ta tato část továrny patřila..
Slova, ne činy!
Sobota, 13. května 2017 - 22:14:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 813
Registrován: 10-2012
Ještě jeden sen, pravděpodobně kvůli výluce tramvaje jezdily místo po Seifertový zřejmě po Husitské a Blahníkovou zpět do Seifertový do centra, kde jsem v napojení na Seifertovou zastihl KT8D5 na lince začínající trojkou (dala mi přednost na přechodu). Nejenže KT vyjela prudký kopec, ale i po dlaždicích,možná i bez troleje, zřejmě se nevyplatilo na kratší výluku budovat trať..
Slova, ne činy!
Čtvrtek, 13. července 2017 - 16:07:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 837
Registrován: 10-2012
Sen ze Želivského - ocitnul jsem se s přítelkyní v Regabusu , který ze Žel.odjíždí na Ukrajinu . Autobus se po odjezdu proměnil na vlak. Jeli jsme po jakési přeložce v místech, kde stojí rádio Svobodná Evropa, byla místo ní pustá krajina plná stavebních strojů,na Vinohradské místo tramvají železniční trať v rekonstrukci. Kdosi ze stavby po cestě ve vlaku řešil kudy vést nově přeložku ,ale nemohl na nic přijít, všude již hrozil propad do uhelných dolů. Ani po delší době jízdy jsme se nedostali dál než za Krematorium Strašnice a vlak se začal stáčet zpátky na Želivského.
Slova, ne činy!
Středa, 25. října 2017 - 10:49:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 869
Registrován: 10-2012
Sen, ve kterém jsme se ocitli s přítelkyní v Liberci,resp. u dolní stanice lanovky na Ještěd.
Okázale s úsměvem jsem rozjařené přítelkyni rozmáchl rukou směrem nahoru k vysílači na Ještědu ,záhy mi spadla pusa- zhruba v místech parkoviště nahoře pod vysílačem se tyčily dva obří jeřaby vyšší než ta věž a jakési betonové monstrum ve stavbě..!

Jediné pozitivum tohoto snu bylo,že přítelkyně byla mnohem veselejší než ve skutečnosti a ze mne díky monstru na Ještědu lítaly blesky..
Slova, ne činy!
Úterý, 31. října 2017 - 19:04:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 818
Registrován: 2-2009
V noci jsem se projížděl s T47.021 v Jekatěrinburgu. I když to nebylo skutečný, tak jsem si jízdu docela užil [proud]