Diskuse » Archiv 2017 » Železnice » Schotousch nový živočišný druh předcházející | další

Schotousch nový živočišný druh

dolů
   diskuse  posl. autor příspěvků  stran  posl. příspěvek
Archivy starších příspěvků   
 
Archiv diskuse Schotousch nový živočišný druh do 17. 05. 2017 Isoř 60 17-05-17  21:19
Archiv diskuse Schotousch nový živočišný druh do 01. 11. 2017 Drak_ze_skalky 60 01-11-17  08:59
   autor příspěvek
Středa, 01. listopadu 2017 - 20:48:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 590
Registrován: 10-2004
Pozůstalosti po šotouších (nemají-li dědice, kterému by své šotosbírky odkázali) prý vykupuje vydavatelství Corona.

Ve věku do 18 let se šotouš neliší od svých vrstevníků. Zatímco jeho spolužáci... Úplnou tečkou za šotoušem je pak zděšení ostatních šotoušů, kteří až se zpožděním zjistili, že je šotouš po smrti a jeho sbírka neznámo kde. Konečným důsledkem úmrtí šotouše je proto fáma, že kdesi žije neznámý mimořádně vlivný šotouš, který odkupuje celé sbírky, jako třeba v případě našeho šotouše...

http://www.kalanys.com/web/sotous/pribeh.htm
Mladějov
Sobota, 04. listopadu 2017 - 11:10:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11268
Registrován: 3-2007
Radku, to je starý..
Sobota, 16. prosince 2017 - 15:06:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11832
Registrován: 9-2007
něco málo k letošnímu výročí depa Meziměstí

s Ropidem na věčné časy...ámen...
Sobota, 16. prosince 2017 - 15:23:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6573
Registrován: 8-2012
Byla druhá polovina devadesátých let ...
"Třicetiny klepou na dveře a šotouš si připadá jako král domácí šotoscény. Na o deset a více let mladší šotokolegy se dívá přezíravě, neboť on, na rozdíl od nich, fotil na dnešních šotoflecích už před 10 lety. Pyšně o tom mladším šotoušům vypráví a jeho ego se nafukuje do velikosti stegosaura ve chvílích, kdy může nekompromisně odmítnout úpěnlivé prosby mladších šotoušů, zda by jim nějaké fotky nedal nebo nepůjčil na naskenování."

... naše fotografické začátky začínaly vždy den předem s jedinou a opakující se kamarádovou otázkou: "Tak co zítra, kam pojedeme, co Meziměstí?" Na to se nedalo odpovědět jinak, než: "Jedeme!" ...
Pět řádků totálního balastu... časopis Dráha je asi v pěkné krizi, když musí tisknout něco takového.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Sobota, 16. prosince 2017 - 16:14:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11834
Registrován: 9-2007
Ale Tomáši...se nedivím, že jsi skončil až u Metransu, když neumíš počítat, byť chápu, že prstů máš jen 10, a nebo 11?
Mmch co jsi měl na ZŠ z ČJ, když jsi vynechával ve vyprávění úvod? Tedy dle tvého myšlení: balast? To je totiž základ vyprávění.

(Příspěvek byl editován uživatelem 750371.)
s Ropidem na věčné časy...ámen...
Sobota, 16. prosince 2017 - 16:31:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8256
Registrován: 4-2003
750371:Ale Tomáši...se nedivím, že jsi skončil až u Metransu, když neumíš počítat, byť chápu, že prsů máš jen 10, a nebo 11?

Prs nebo prst, dyť je to přeci jedno. Mám obavy, že žádný člověk by určitě nechtěl prsů ani deset ani jedenáct, kdežto kdyby šlo o prsty, tak by asi nikdo moc neřešil, zda jich má deset či jedenáct -
lidé s více, než deseti prsty na rukou se sem tam vyskytují [proud].
Sobota, 16. prosince 2017 - 17:04:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6574
Registrován: 8-2012
když neumíš počítat
Antoníne, topiči elektrárenský, od Dráhy mě vyhodili pro neschopnost počítat. I když mám všehovšudy 2 prsy a další dva na dosah (což je cca o dva víc než průměrný šotouš) a deset bych jich ani mít nechtěl, tak i o čtyřicátnících v tom životě šotouše něco je, ale tohle pasuje daleko líp (tzv. prdel na hrnec) [crazy].
To je totiž základ vyprávění
Vyprávění... takže krize časopisu Dráha je faktem.
Antonín dnes, jak před lety dvaceti pěti, železnou lopatou otvírá pec.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Sobota, 16. prosince 2017 - 17:22:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11835
Registrován: 9-2007
Fšak si tu svou pec taky otevři...ale je otázka co tam uvidíš [biggrin] i když soudě dle tvých debat všude možně i nemožně po krp, tak ta pec bude asi hodně dlouho zavřená a možná je už i vyhaslá...
s Ropidem na věčné časy...ámen...
Neděle, 17. prosince 2017 - 01:32:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 513
Registrován: 11-2008
Dobrý večer ve spolek,

když si tady čtu ty pomlouvačné příspěvky, tak se nestačím divit, jak si velcí kluci hrají na malé děti.

Ať si každý píše co chce a kam chce, to bych viděl jako základ, druhá věc ale je že, 750371 alias Antonín N. si naběhl sám, tím že sem dává už poněkolikáté něco co já osobně bych na K-report nikdy nedal, byť jsem přispěvatelem do časopisu dráha také a nestydím se to tady napsat, ale samochvála a být za každou cenu ten nejlepší- to fakt ne.

Pravda je i podle mě taková, že většinou co napíše pan A.N. s dobrým úmyslem, s dobrým čtením nemá moc společné a to především kvůli jeho horlivosti po tzv."slávě"-kdybych mohl poradit: lepší než mít za každou cenu v skoro každém čísle zmíněného časopisu aspoň jeden článek, i kdyby měl být úplně k ničemu a jmenovat se třeba VLAKEM DO PŘÍRODY, doporučil bych autorovi těchto počinů zaměřit se více než na kvantitu na kvalitu a hlavně na jiná témata: odklony, 742, a uhlí sem a uhlí tam už fakt nebaví, byť obrazový materiál máte hezký, proti tomu nic.

Jde jen pouze o můj osobní náhled na celou problematiku, do které bych se normálně nezapojoval, ale když je tu řeč o časopisu dráha..., který opravdu hodně upadl a upadá dál, ale vinou A. N. a jeho články to až tak nebude.
Neděle, 17. prosince 2017 - 07:09:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11836
Registrován: 9-2007
Bém: to se na celou věc musíš dívat z více pohledů. Jednak dnes nikdo nechce nic psát, každý to vloží do mnohých galerií a dalších 50% šuplíkuje, protože není schopno pořádně fotky upravit. Druhá věc této stránky je, o čem psát? Současný provoz 749 je omezen na jedinou a věčnou slávu 749.121 od Tanvaldu po Volary, což už připomíná pod tlakem cpané reklamy v TV Nova. O 754 nemluvě, 49 na Pacifiku, 49 v Beskydech a změna 49 v létě opět na Pacifiku. Klatovsko od doby najbrtizace nikdo nefotí, viz galerie a krp a pod. Takže z mot. trakce zůstávají 742, což je zpravidla o uhlácích a opět už opakujících se výkonech, pokud není nějaký report z nějakého kraje, lokálky a pod. Pestrost loko je dnes omezena zase na posledních pár dožívajících kusů. Víceméně oblast Čech dělám já, oblast Moravy TK. A pak tedy zbývají mot.vozy. O 810 se něco málo napsalo, poslední 2 barevné v ČR asi netřeba zmiňovat. O Catrech se psalo, vč onoho článku, který zmiňuješ. Faktem je,že pro někoho z Moravy to může být nudné, nezajímavé. Nicméně z úhlu jiného pohledu, bylo nasazení 854 poměrně zajímavé, srovnatelné s výkony přes Lomnici, Svobodu n/U a pod., což se docenilo nedávno třeba na loko.net,když se tam nalilo pár fotek velkých souprav po lokálce pod Táborem. Druhá stránka věci je ta, že kromě pár řádků k tomu víc napsat nelze, byť jsem tam chtěl další 2 fota, která se už z kapacitních důvodů nevešla, což byla velká škoda. A to je k velkým mv asi vše, za celý GVD.

Zahraničí třeba SR je na tom podobně jako provoz u nás. 751 na Ekocel, 771 na Rajec...a zase dokola.

Pak je další stránka věci a tou samotný časopis a lidi kolem. Kromě pár přispěvatelů, tak tiráž na obálce vůbec není shodná s realitou mnoho let. Sám Pavel má dnes víceméně už jiné priority a aktivity, takže časopis běží setrvačností. Doba, kdy se "prosejvalo" a odmítalo je dávno zapomenuta v minulosti.

Druhá věc je vytváření starších článků. Jenže mnohé už bylo a ty témata také nejsou nekonečná. Navíc je čím dál pracnější najít někoho, kdo se aktivně zapojí a s něčím přijde. Třeba Meziměstí se lepilo několik měsíců a nebýt i přispění z GŘ, tak nejsou oběhy, které bohužel jsou k mé nelibosti zase kapacitně okleštěny. Na druhou stranu tam nenajdeš nekonečné statistiky a výpisy loko, což by zabralo další vydání čísla. Je tam i citace místního tisku a pro někoho nešotoušské = nepopulární, protože se nepíše co v létě a v zimě dělala perla 750.292...což si lze z oběhů vydedukovat, neboť jezdila tam a zpět...

Mluvit o úpadku lze, ale víceméně je to ve spojitosti jednak s děním za poslední roky na železnici a pak s nedostatkem lidí a jejich ochoty cokoliv dělat. Pokud bys chtěl zmínit úpadek, začni zde na krp. Debaty připomínají žumpu a víceméně zde diskutují i 24h nepřetržitě lidi jako TH a pod. a to téměř všude a o ničem, což je síla. Fota zde téměř nejsou, stejně jako použitelné info. A články? Ty už se pár let nedělají. To lze označit jako úpadek. Pak máme loko.net. Galerie běží celkem dobře, články ze začátku slibně generované jsou již rok v úpadku, tedy mrtvé. A vedlejší žp je na tom stejně. Když koukneš jinam, viz Cargo, zjistíš, že zanikl třeba Bulettin. A takové spž? je na tom hůř než Dráha.

A teď babo raď co s tím? Nic, je to odraz doby. Nebo se vyjádři, jak z toho ven, přijdi s myšlenkou o čem psát? Protože do budoucna nic jiného než odklony Adršpach, něco k loko, možná zmínku opět o wapech a o konci klasických tepláren...a to je vše. A díky bohu, že zde není nějaký blázen, jinak by v každém čísle bylo o 749.006 resp. nyní TOP posledních let 121. Když tam byla dvoustránka kžc, tak kritika byla dvojnásobná a tehdy to vygenerovalo tím životopisem BA, což byl asi vrchol frašky. Takže to pominulo, ale co místo toho?
Ber to tak, že já i Tomáš K. máme svojí práci a Dráhu řešíme k ní jako koníčka, pokud bychom dělali někde ve fabrice u pásu, tak na to nebude ani čas a ani pomyšlení.
s Ropidem na věčné časy...ámen...
Neděle, 17. prosince 2017 - 08:13:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 305
Registrován: 3-2010
750371: o čem psát? 749 754 771 810 ...
Jestli právě v tomhle nebude zakopanej pes. Možná se toho redakce Dráhy nevšimla, ale blíží se rok 2018. Takže číst kolem dokola o tom, že dne toho a toho jela 742xyz místo 754xyz nebo nějaké kydy o mimořádném protažení maňasu z Horní Dolní do Dolní Horní nebo nedejbože o odklonu nějakého vlaku mimo dráty možná zaujme pár ultrašotoušů ale většině lidem je k prdu. Proto jsem si dráhu před nějakými 5 lety přestal kupovat. Naopak pěkně zpracované články jsou ve Světě železnice a svojí úroveň si drží i Železniční magazín kde je k plusu pěkně zpracovaná část o modelech.
Neděle, 17. prosince 2017 - 08:45:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11838
Registrován: 9-2007
Jenže se podívej na galerie a z toho je zřejmé, že stále letí právě ty zmiňované a pro některé nenáviděné 749,754... ale o tom jsem psal výše. To je fakt, o kterém netřeba debatovat, protože počty rozkliknutí a komenty mluví jasně. Bohužel zde neexistují žádné koláče jako na TV Nova, volební průzkum a jiné...takže se čerpá takto.

ŽM je z 50% určený modelům, takže netřeba vytvářet duplicitní magazín, kde se stejně jako na netu budou psát nářky o zprzněné první várce modelů 742 od mtb a pod. Podobně bych se mohl ptát, koho zajímají změny Os vlaků v Kazachstánu? Z 10ti lidí to bude stěží 1.

Ale to nic nemění na faktu, že o tom jsem psal výše a stejně jako ty se zde už opakuju. Šotouši jsou a budou a pokud to samovolně nezanikne jako články na krp, magazín a loko.net a jiné, pak není třeba stahovat kalhoty. Nutno dodat, že je průser, když zanikne něco na netu, což má téměř nulové náklady a je dostupné všem a ihned, narozdíl od časopisu, který sebou nese další břemena.
s Ropidem na věčné časy...ámen...
Neděle, 17. prosince 2017 - 08:56:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8272
Registrován: 4-2003
750371:ŽM je z 50% určený modelům

V posledním ŽM začínají modely až na stránce 38 z celkového počtu 60, což je poněkud méně, než 50 procent.

Podobně bych se mohl ptát, koho zajímají změny Os vlaků v Kazachstánu? Z 10ti lidí to bude stěží 1

Většina lidí to má jako zaznamenání hodnou zajímavost odkudsi z východu, mnozí se tam již vypravili, kdežto balast typu: Zamračené jezdí sem a brejlovci tam, plus nějaká dislokace vozidel zajímají akorát ultrašotouše [crazy].
Neděle, 17. prosince 2017 - 09:05:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 306
Registrován: 3-2010
750371: Jasně - toho kdo byl nejdál v tý Dolní Horní ani neví že nějakej Kazachstán existuje. [crazy]
Neděle, 17. prosince 2017 - 09:07:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11839
Registrován: 9-2007
Tak to jsem s těmi procenty nebyl moc daleko.

Většina je široký pojem, pokud nemyslíš většinu kupujících. Ona i ta výprava na východ např. Albánie je dnes taky trošku hodně po dvanácté. Nicméně i o tom se v DR psalo a nutno dodat, že z východu tam je též celkem dost reportáží, např. přesun pražských tramvají.

Nicméně ani tohle nic nemění na faktu, že prostě máme určité % lidí - ultrašotoušů, kteří prostě řeší provozy u nás, nikoliv v Kazachstánu a jinde na východě. Proto jsem odkazoval na jediný možný ukazatel- galerie.

A pokud tohle je rada, že by bylo dobré vytvářet něco duplicitního, pak v papírové podobě by to byla sebevražda. Na druhou stranu díky za reakce, protože i kritika je způsob reklamy a ukazatel, že lidi to čtou nebo sledují, jinak by se o tom takto nepsalo.
s Ropidem na věčné časy...ámen...
Neděle, 17. prosince 2017 - 09:29:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8273
Registrován: 4-2003
750371:Ona i ta výprava na východ např. Albánie je dnes taky trošku hodně po dvanácté.

Procvič si nejprve zeměpis, pokud by jsi se chtěl někam vydat. Ať místo do Albánie nedojedeš třeba do Moldávie [biggrin].

Nicméně ani tohle nic nemění na faktu, že prostě máme určité % lidí - ultrašotoušů, kteří prostě řeší provozy u nás, nikoliv v Kazachstánu a jinde na východě. Proto jsem odkazoval na jediný možný ukazatel- galerie.

To není ani procento lidí, to jsou možná tak nějaké tisíciny procenta z celkového počtu lidí v ČR.


A pokud tohle je rada, že by bylo dobré vytvářet něco duplicitního, pak v papírové podobě by to byla sebevražda. Na druhou stranu díky za reakce, protože i kritika je způsob reklamy a ukazatel, že lidi to čtou nebo sledují, jinak by se o tom takto nepsalo.

Dráhu jsem si letos koupil jen jednou a to kvůli článku páně Šrámka o jeho názorech na (ne)přestavbu DC systému na AC systém na síti SŽDC. Jinak si Dráhu jednou za čtvrt roku prolistuji u prodejce, jestli náhodu nepřišla redakce k rozumu a články typu zamračené sem a brejlovci tam už konečně zmizely. Jelikož nezmizely a tento balast se tam bude vyskytovat zjevně i v budoucnu, tak Dráhu si kupím jen tehdy, pokud někdo dá echo na něco zajímavého. Archivovat doma balast nehodlám [nene].
Neděle, 17. prosince 2017 - 10:36:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 307
Registrován: 3-2010
750371:
Proto jsem odkazoval na jediný možný ukazatel- galerie.

Schválně jsem si otevřel na želpíči tři aktuální fotky a porovnal počet shlédnutí:

Vectron ČD - počet shlédnutí 3496:
http://www.zelpage.cz/fotogalerie/zahranicni/db/db939.html

Volaký vlak ze švajcu - počet shlédnutí 3070:
http://www.zelpage.cz/fotogalerie/zahranicni/sbb/sbb330.html

Ostře sledovaná 754 - počet shlédnutí 2836:
http://www.zelpage.cz/fotogalerie/motorove-lokomotivy/754/7541816 .html

(Příspěvek byl editován uživatelem Npv_pvr.)
Neděle, 17. prosince 2017 - 10:37:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 148
Registrován: 7-2017
Docela dobrý obrázek o psychickém rozpoložení Stínového řiditele mléčné Dráhy z Podmokel, je k vidění zde, komentářích heč-JÁ tam mám!. Aneb začínat diskusi slovy heč-já, heč já tam mám, to umí opravdu jen ON. Ale než dále roztáčet SuDetský kolowrátek do nadkritických otáček, kontaktujte raději jeho Opatrovníky, ať mu dají léky na uklidění. Jinak ho tady z toho šlehne, vždyť Dráha to je posledních několik let jeho modla a sesmolení tzv. čánku do dalšího č.čas. Dr., to je jeho životní meta. Jednou, jednou mu bude redakce Dráhy ležet u nohou, jeho jméno bude konečně napsáno tučným písmem v síni slávy (rozuměj v tiráži toho čím dál více dětského a směšného časopisu), vrátný z redakce mu bude rozvíjet červený koberec pod nohy, až ON přinese další rukopis tzv. čánku. Čánku, napsaného neodolatelným tzv. SuDetočešským jazykem.

Zde výjev z každodenního života Stínového řiditele Dráhy mléčné.


Výsledek usilovného skládání písmenek na jednu hromadu je vidět zde.

Pod popiskem jedno tzv. palvo (neboť heč, fetky lze tzv. palvovat zejm. na FB čas. Dr.), 1x to se mi líbí. Hle, celé jedno palvo, které si pod svou tzv. fetku-druhák nejspíše poslal sám.

Pozn: kurzívou jsou napsáno slova v orginálním, tzv. SuDetském znění.
Neděle, 17. prosince 2017 - 11:19:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11840
Registrován: 9-2007
z toho porovnání plyne tedy to, že počet shlédnutí 383 u nás je vyšší než čeho si v zahraničí?! Je škoda, že jsi vybral žp a úmyslně smázl lokomotivy.net, protože tam je to srovnání ještě větší: kdy třeba sergej do Kyjeva má o 80 méně než 742 v horní, dolní... Jak je to možné, že východ lidi zajímá méně, to mi není jasné. Hned o řádek výš je další sergej a ten ve srovnání s 749.254 si vede podstatně hůře. Tzn, že pravda je někde jinde a je škoda, že si raději ty loko.net smazal a vložil žp, kde v podstatě je to porovnání podobné jen s méně rozdílným výsledkem.


749243: to víš OMdro, ne každý je schopný vytvářet články o dráze a míchat do toho své duševní pocity, třeba jako zde, kde jsi od dráhy plynule přešel na smečku psů a odpadků. Zde je potřeba včas si uvědomit, zdali píšeš o dráze nebo o přehrabování smetí, což už je odlišné téma:

http://spz.logout.cz/provoz/lokalky1.html



Skutečné optimalizace se dočkáme zřejmě až tehdy, kdy se jednotlivá OPŘ přestanou chovat jako hladoví psi u prázdné popelnice. Bude ale za rok co vylepšovat? Nyní funguje nákladní doprava takto. A co se zde vozí? Především dřevo (Bochov, Štědrá), uhlí, hnojiva, šrot, obilí (Toužim). Oběh sice uvádí zajíždění Mn vlaku do Jesenice, celý úsek z Blatna do Rakovníka je však prakticky bez nákladní dopravy.

Text a foto Ondřej MŠAL

A neméně výživné bylo, když jsi si nedávno v zápalu rozzuření spletl cirkusového klauna s Klausem a začal jsi vykřikovat něco o cirkusovém Klausovi, čímž skončila debata, protože dav se na další tvé výplody již nemohl soustředit.

Raději se vrať do vedlejších debat, kde se již několik měsíců dohaduješ se svým přítelem Toffem. Ale pozor, ať tě zase nevyhmátnou v jeho vlaku, abys pak neměl [zadnice] ve vlastním hnízdě. To se blbě vysvětluje, že jsi neměl 10kč na WC a musel si ve stanici použít vlak konkurence a dokonce s platnou jízdenkou.

https://www.k-report.net/discus/messages/28/295475.html?150685008 8

(Příspěvek byl editován uživatelem 750371.)
s Ropidem na věčné časy...ámen...
Neděle, 17. prosince 2017 - 12:25:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6585
Registrován: 8-2012
většinou co napíše pan A.N. s dobrým úmyslem, s dobrým čtením nemá moc společné a to především kvůli jeho horlivosti po tzv."slávě"
Asi tak. Já Dráhu už nesleduju *) a nebýt potřeby Antonínovy sebeprezentace "podívejte, co jsem napsal" by to tak i zůstalo (toliko k "ukazatel, že lidi to čtou nebo sledují, jinak by se o tom takto nepsalo").
Předesílám, že si každý může psát co chce, vydávat to kde chce a pokud to najde své zákazníky, je všechno v nejlepším pořádku (toliko k "o čem psát"). Na druhé straně neuznávám tezi "nekritizuj, když jsi nic nenapsal a nenafotil" - nemám tu potřebu, i když bych to (v porovnání s předloženou výsečí textu) nepochybně dokázal (teda až na mnohahodinové "vyklikávání" stromů, sloupů, drátů a dalších oprav reality). O čem psát, na to musí vydavatel přijít sám, zejména papírové médium s jeho "vzácnými zdroji" papíru a distribuce má mít editora, který největší hnůj vykydá.
Přitom "pestrost provozu" asi nejsou jen poslední 749 a pár 754, zatímco "kundál" nesmí správnému pacientovi do foťáku a moderní lokomotivy už vůbec ne (OK, těm se díkypříroda věnuje aspoň ŽM). Stejně tak témat vč. "šotoušských" je pořád dost (třeba "konci" řady 371 v provozu do Německa věnoval prostor i Eisenbahn Kurier), zvlášť když redakce má přímý přístup k informacím z GŘ ČD, jen si to asi schovává "do budoucna"? Ano, je jasný posun s aktualitami na internet (i když to jistý přispěvatel rád řeší "hádejte co přijelo do Děčína"), takže texty vycházející na papíře se "zpožděním" musí mít nějakou "přidanou hodnotu", je zřejmá určitá "klipovitost" (což dobře zvládá třeba ŽM svým Kolejdoskopem), ale to všechno je zvládnutelné. Hlavní problém možná nechtěně popisuje to, že "víceméně Čechy dělá" jeden člověk, navíc povahově dost problematický. A i to by ještě nebyl ten úplně nejzásadnější malér, zas to není tak velký rajón, je ale potřeba mít trošku větší rozhled než jen o motorovém provozu ve Šluknovském výběžku. No a v neposlední řadě mi přijde, že časopis Dráha pořád funguje stylem "máš fotky, tak k tomu něco napiš", čímž se nejenže ke slovu nedostávají nefotiči, ale k tomu se ještě fotiči musí projevovat písmem, čehož následek tu dnes komentujeme... Holt mi úvod toho linkovaného článku připomněl legendární "životní příběh šotouše" a balast o tom, jak se "nedalo odpovědět jinak než jedeme!" by každý trochu schopný editor nemilosrdně škrtl.
No ale jak vidím, už se to zase přesouvá k osobním útokům na to, co kdo napsal v roce 1999 (!!!), čili nejvyšší čas skončit.

*) (za poslední dva roky jsem si přečetl akorát na doporučení článek o "špatnosti" konverze na AC, přičemž ho považuju za dost subjektivní pohled na věc zřejmě z důvodu potřeby fotit DC lokomotivy Škoda I. generace "navždy")
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Neděle, 17. prosince 2017 - 12:48:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11842
Registrován: 9-2007
TH: soudě dle tvých příspěvků denně všude po krp, bych si tipnul, že k tomu linku o šotoušovi máš velmi blízko. Pak už jen schází, abys přiznal, že jsi neřidič a ve 40ti stále bez vztahu jako výše 749243.

K té editaci: to je bohužel odraz denní doby a všichni víme, která galerie se tím ze začátku prezentovala.
Psaní není nikterak omezené a není nikomu bráněno, takže to co píšeš, je spíš tvoje dedukce nebo nějaký subjektivní pocit nebo odmítnutí z minula (důvody neznám). Pokud se někde psalo o 371, proč se tedy opakovat? Proto se vybírají témata jiná a věř, že výběžek to není: viz nedávno Velenicko, žatecká a pod. Takže to co píšeš, je poněkud bokem od reality. Jinak každý článek - vyprávění, by měl mít nějaký úvod a ten je tentokrát postavený jinak, tedy popisuje stav před 20ti lety a důvody cest právě do této oblasti. Podobně tam nejsou stohy čísel, ale statě z tehdejšího tisku.

Možná by občas chtělo, podobně jako to dělají jiní, dřív si to přečíst, abys pak nepsal něco, co není vůbec pravda. Samozřejmě pokud nemáš 99kč navíc (což je u Metransu smutný), pak si to můžeš půjčit nebo v rohu potají přečíst... i to je projev českého šotouše...

Zde si nastuduj vypravování, třeba proč takový úvod:
http://www.statnimaturita-cestina.cz/vypravovani

(Příspěvek byl editován uživatelem 750371.)
s Ropidem na věčné časy...ámen...
Neděle, 17. prosince 2017 - 13:37:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19369
Registrován: 3-2005
Ach jo...sračky sem, sračký sem...k aktuální diskuzi to má hodně daleko.
Tak dneska po dlouhé době opět vyjelo hovno a pojede s průjmem do sračkova
www.MBZS.net
Neděle, 17. prosince 2017 - 17:20:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 227
Registrován: 3-2007
NEUROL se užívá následovně: 2 tablety ráno, 1 v poledne, 1 večer, po jídle. Nedoporučuje se kombinovat s alkoholem.
Neděle, 17. prosince 2017 - 18:08:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11843
Registrován: 9-2007
Pozdě Petře, někteří už asi požili...PS: nejdeš zapít vánoce na Jedlovou?

Nezdy: co bys chtěl, když dnes každý info má a jak se můžeš dočíst, dnes to zajímá jen šotouše a nešotouši si 99kč ušetří a vše si přečtou na stojáka u stánku.
Jinak provozně k brýlofcům nic. Ale 742 ožívají pěkně. 007 už vyjela, 129 v CZL? a budou další.
s Ropidem na věčné časy...ámen...
Neděle, 17. prosince 2017 - 19:08:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8618
Registrován: 9-2002
750371:
"TH: soudě dle tvých příspěvků denně všude po krp, bych si tipnul, že k tomu linku o šotoušovi máš velmi blízko. Pak už jen schází, abys přiznal, že jsi neřidič a ve 40ti stále bez vztahu jako výše 749243. "

TH ridicak nejspis ma a manzelku/pritelkyni asi taky, to jen neumis cist:

T_._H_.:
"Antoníne, topiči elektrárenský, od Dráhy mě vyhodili pro neschopnost počítat. I když mám všehovšudy 2 prsy a další dva na dosah (což je cca o dva víc než průměrný šotouš) a deset bych jich ani mít nechtěl..."

Jen na TH dotaz - te vyhodili od CD, protoze "vysledky" tvych poctu neodpovidaly (politickymu) zadani z GR (pripadne z jinyho odboru ?)
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Neděle, 17. prosince 2017 - 19:53:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6588
Registrován: 8-2012
Všechno je v pořádku, akorát osamocený neřidič a panic TH nemá 99 Kč a nenastudoval si vyprávění (i když Antonínovo dílo je popis). Ostatně byla žatecká a velenická, tak proč 371, o které se německy někde psalo.
Dalo se čekat, že to takhle dopadne.
Každopádně na závěr to, co bylo už na začátku - ať si každý píše a tiskne, co chce, pokud to má kupce, není co řešit.

Agent: jsem obyčejnej chudák, kterýho vyhodili i od dráhy [crazy].
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Neděle, 17. prosince 2017 - 20:43:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8620
Registrován: 9-2002
Nekecej, ty uz se nemotas v draznim oboru ? - kazdopadne diky za pobaveni.

Tak abych se taky aspon trochu odkopal: Jsem ridic (i kdyz mam jen B,) vlastnim osklivej a starej VWT4, nemam na zdi zaden obrazek DHV (v telefonu by se mozna nejaky nasly,) zeny maji u me prednost pred drahou (v draznim oboru nepracuju) a dokonce se mi zadarilo "vyrobit" i nejaky decka (dve urcite, ale to cislo nemusi byt konecne a ani definitivni.) Takze me jaksi podle meritek sotousich za sotouse povazovat asi nelze.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Neděle, 17. prosince 2017 - 20:53:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6591
Registrován: 8-2012
Nebýt u "dráhy" (té jediné správné všeobjímající Matky) ještě neznamená nebýt v oboru. Dneska už je to dovolený [happy]
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Pondělí, 18. prosince 2017 - 05:55:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11845
Registrován: 9-2007
Já vycházím z toho, co se o tobě píše na krp a vzhledem k tomu, že zde kecáš do všeho a všude, pak na každém šprochu....že?


"Každopádně na závěr to, co bylo už na začátku - ať si každý píše a tiskne, co chce, pokud to má kupce, není co řešit"

Konečně něco, s čím lze souhlasit. Ale to se zde snažím vysvětlit od prvního dne. A já jdu balit na ty slibované lýýže.
s Ropidem na věčné časy...ámen...
Pondělí, 18. prosince 2017 - 10:53:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6596
Registrován: 8-2012
Já vycházím z toho, co se o tobě píše na krp ... a tak to musí být pravda [crazy].
U tebe to Antoníne vůbec nepřekvapuje... tak zas někdy otapetuj nějaké chlubítko, ať je sranda.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Pondělí, 18. prosince 2017 - 17:40:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11846
Registrován: 9-2007
TH: vzhledem k tomu, že to píší lidi z ČD, tedy tvoji ex kolegové... pak buď kecají (všichni) nebo si to s nimi vyřiď, že ti kazí jméno. To je tvoje soutěž.

Tak hlavní je, že to účel splnilo a že to zaujalo i kapacitu jako jsi ty. Nebo že bych nalinkoval něco tvého z nedávné doby?
s Ropidem na věčné časy...ámen...
Úterý, 19. prosince 2017 - 05:47:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18
Registrován: 8-2017
Dokonce to zkoušel i v politice jako zastupitel v Jablonci nad Nisou. Stačí si to vyguglovat.[lol]
Úterý, 19. prosince 2017 - 06:47:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11850
Registrován: 9-2007
Nj internet napráší všechno...[ok]

Já to říkám stále, že to není žádný blbec...[biggrin] aneb kam čert nemůže, nasadí se TH... teď je bohužel rozesetý všude po krp [ko] asi nová práce provozního u prosperující fy Metrans.
s Ropidem na věčné časy...ámen...
Úterý, 19. prosince 2017 - 09:29:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2
Registrován: 12-2017
Tondo, ty to asi nevíš, ale TH vyhodili pro neschopnost už i z Metransu. Fakt, je tam místo něj nějaký Slovák. TH ukřivděně sedí někde na severu, užírá se nespravedlností, chlastá a furt píše na K-report.
Úterý, 19. prosince 2017 - 09:45:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 188
Registrován: 12-2007
Jeden diskuzní příspěvek na zdopravy.cz:
Hloupost, lokálka ze Mšena do Mělníka byla také v dezolátním stavu a potom byla zrušená… Naštěstí byla opravena a zase zprovozněna. 🙂 Kdyžtak, ať zprovozňují zrušené tratě třeba do Polné… Neřekl bych že trať 231 (Lysá nad Labem – Praha) je v zastak dezolátním stavu, vlaky ze mohou jezdit? MOHOU! Tak ať rači dvou prachy do obnování zrušených tratí…
Kdo ze zdejších se k tomu přizná? :-)
Středa, 20. prosince 2017 - 07:05:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11859
Registrován: 9-2007
nj to jsou změny...!
http://metransrail.eu/cs/kontakty.php

Co teď bude dělat, kde ještě nebyl?

Možná zde, vhodné pro opuštěné, zhrzené:
http://www.martakubisova.cz/mediaa/poad-chcete-m

Nebo že bysme ho vzali jako šéfredaktora do Dráhy, když má takový rozhled? Jak psal Šary: "teď si sklidíš co jsi zasel"
Jen tu úrodu bohužel sklidil soused [biggrin]
s Ropidem na věčné časy...ámen...
Středa, 20. prosince 2017 - 13:07:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2399
Registrován: 9-2003
Lidská svině Tonda Němeček: Neboj se, je u METRANSu stále a na lepším, než ty.
NOBLE BRICKS
Čtvrtek, 21. prosince 2017 - 06:56:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11864
Registrován: 9-2007
To víš Igore Jeřábku, všichni nemůžeme být tak dobří než vy dva [sad] ale zase nás nikdo nežene do vyhnanství mimo ČR. To se občas dělá, že se někteří uklízejí. [masinka]

Ale jinak tobě taky hezký svátky, když už jsi to nakousl. Štěstí, zdraví, pohlavní svěžest a mnoho síly třeba při nočním lezení v DC na loko. Býval bych tě tehdy pozdravil, ale nebyl čas, my lemplové v noci musíme spát. [vypravci]

(Příspěvek byl editován uživatelem 750371.)
s Ropidem na věčné časy...ámen...
Čtvrtek, 21. prosince 2017 - 15:28:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6608
Registrován: 8-2012
Antoníne, z místa vrchního špalkovýho technika Do Kopce Vytlač Podmokly tě nikdy nikdo nevyžene [rofl]
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Sobota, 23. prosince 2017 - 21:38:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5995
Registrován: 12-2011
TH: Ten životní příběh šotouše je psaný dle reality? Je to psané až tak realisticky, že bych tomu skutečně u některých i věřil.
"Je to vaše zadnice?" otázal se a ukázal fotografii Zdeničce.
"Je," řekla a usmála se.
"Kdo vám tam natiskl ta staniční razítka?" ptal se rada Zednicek.
"Pan výpravčí Hubička"


Mé fotky na K-reportu odkaz
Pondělí, 25. prosince 2017 - 21:58:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8626
Registrován: 9-2002
Se mrkni napriklad na burzu nebo seber odvahu a zajdi nejakyho ultrasotoblazna navstivit domu.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.